#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#منطقه #قطر
✅ فرصتهای سفر رئیسی به قطر
🔶 فردا رئیسجمهور به دعوت امیر قطر برای شرکت در اجلاس کشورهای صادرکننده گاز به دوحه سفر خواهد کرد.
🔸 مجمع کشورهای صادرکننده گاز شامل ۱۱ کشور عضو و ۷ کشور ناظر است که مجموعاً ۴۴ درصد از تولید گاز، ۶۷ درصد از ذخایر گازی، ۶۴ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز مایع (الانجی) جهان را در اختیار دارند.
🔸 سفر رئیسجمهور کشورمان بعد از گذشت ۱۰ سال به قطر، اگرچه به دعوت امیر قطر بوده ولی در ادامه رویکرد دولت سیزدهم در فعالسازی ظرفیتهای منطقهای است که درگذشته مغفول مانده بود و در صورت احیای دوباره میتواند بخشی از مشکلات اقتصادی را مرتفع نماید.
🔸 ارزش مبادلات تجاری ایران با قطر بسیار پایین و در رتبه چهاردهم است. این در حالی است که ظرفیتهای بسیاری در بخش کشاورزی و مصالح ساختمانی برای افزایش همکاری وجود دارد ولی بااینوجود دوحه غالباً نیازهای خود را از مسیری دورتر و سختتر به نام ترکیه فراهم میکند. سفر آیتالله رئیسی به قطر شاید بتواند همکاریهای اقتصادی میان دو کشور را تسهیل کند.
🔸 در خصوص رسالت مجمع و ظرفیتهای ایران، حجم ذخایر گاز کشورمان قدرت چانهزنی بیشتری نسبت به اکثر اعضا به آن داده و موقعیت جغرافیایی و ترانزیتی ایران نیز بهگونهای است که قدرت مانور بالایی برای کشور فراهم میکند تا بتواند سرمایهگذاریهای بیشتری را در این بخش جذب کند.
بااینوجود شبکه مصرف بزرگ به همراه الگوی قیمتی و مصرفی نامناسب، ایران را بهعنوان صادرکننده مطمئنی قرار نداده است، بهگونهای که تراز تجاری ما در گاز صفر است. درواقع سرمایهگذاری لازم برای جذب بازارهای منطقهای صورت نگرفته است، چه برسد به بازارهای بینالمللی؛
لذا حل مشکلات داخلی به همراه حضور در این مجمع میتواند زمینه و بستر مناسبی را برای جذب سرمایهگذاری بیشتر در زمینههای مختلف استخراج، تولید، انتقال و فروش گاز طبیعی، احداث خطوط لوله بینمرزی و تبدیلشدن ایران به هاب گازی منطقه فراهم کند.
🔸 از میان اعضای سازمان همکاریهای خلیجفارس، سه کشور قطر، کویت و عمان نسبت به سایر اعضا سیاستهایی نزدیک به ایران دارند. مخصوصاً قطر که به خاطر مساعدتهای ترانزیتی و اقتصادی ایران در جریان تحریم ۲۰۱۷، سیاست حسن همجواری بیشتری با ایران دارد و البته در سالهای اخیر سفر مقامات قطری و نقشآفرینی آنها در میانجیگری در مذاکرات هستهای نیز حائز اهمیت بوده است.
از این منظر، یارگیری تهران از سازمان همکاریهای خلیجفارس که دنبالهرو سیاستهای واشنگتن است، در ایجاد امنیت و آرامش در منطقه حائز اهمیت است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۱ اسفند ۱۴۰۰
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#جوان #جوانان
✅ وظیفه جوانان نسبت به گام دوم انقلاب
🔶 جوان مؤمن انقلابی برای تحققِ ابعاد مختلف این بیانیه چه باید بکند؟
1⃣ اولا باید امید صادق و خوف صادق تقویت شود.
من اعتقاد ندارم امید به تنهایی هست. روایات ما میگوید امید و خوف با هم است. به اندازهای که آدمها امیدوارند به همان اندازه هم خائفند.
2⃣ دوما با دعا و با توسل به تنهایی کار پیش نمیرود؛ اقدام و عمل میخواهد.
باید بداند کار با شعار پیش نمیرود. باید یک بصیرت بهمعنای واقعی کلمه داشته باشد یعنی آرایش و کف میدان را بشناسد. این نسل سرگردان را بشناسد و دریابد و امید به آنان تزریق کند. خوشبینیای که بعضیها به غرب دارند، آن خوشبینی را با تبیین و توضیح برطرف کند، تا اینها به دشمن پناه نبرند. خب این نیاز به تبیین دارد.
از چه راهی باید این کار را کرد؟ هنر میخواهد. مقالات شما را بخوانند و...
یعنی اگر بخواهیم این بیانیه توزیع شود باید آدمهایی را تربیت کنیم که نحوهی ارتباطات و ارتباطگیری را یاد بگیرند.
3⃣ بعد مخاطبان خودشان را دستهبندی کنند. باید عینک بدبینی را برداریم و کاری کنیم که دستانش را از داخل گوشهایش در بیاورد تا دقیق گوش بدهد.
کسانی که به جریان حزباللهی بدبین هستند را باید خوشبین کنیم و برعکس کسانی که به دشمن خوشبین هستند را باید بدبین کنیم. نه بدبین بیمبنا بلکه واقعیتها را نشانشان بدهیم. آنهایی هم که نه خوشبینند و نه بدبین کار با اینها خیلی آسان است. باید با اینها کار کرد. باید به اینها بها و اهمیت داد. باید با اینها حرف زد. این شهدایی که میبینیم از آسمان که به زمین نیامدند، بلکه از زمین به آسمان رفتند. همین آدمهای عادی این جامعه بودند. نسل حزباللهی به دیگر جوانان اعتماد کند و به آنها بها بدهد و بچههای مؤمن انقلابی هم باید آموزشهایشان را قویتر و نگاههایشان را رقیقتر بکنند و مثل آقا بحث خودی را توسعه بدهند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلاموالمسلمین نظافت؛ از صاحبنظران مسائل تربیتی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۲ اسفند ۱۴۰۰
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ خساست آمریکایی، کیاست ایرانی
🔸 اختلاف شدید بین دموکراتها و جمهوریخواهان سبب شده است جامعه آمریکا دچار دوقطبی شود؛ به گونهای که اکثریت افرادی که به ترامپ رأی دادند، هم اکنون بایدن را بهعنوان رئیسجمهور آمریکا قبول ندارند و بایدن از کمترین حمایتهای مردمی برخوردار است؛ به گونهای که بسیاری با توجه به شرایط آمریکا، جایگاه وی را بسیار متزلزل ارزیابی کند.
🔸 این دوگانگی در مسائل گوناگون از جمله برجام خود را نشان داده است. بایدن میخواهد برجام را بدون تضمین احیا کند و به نوعی هزینه اختلافات داخلی آمریکا را از جیب مردم ایران بپردازد.
🔸 از سویی در وضعیت فعلی تحریمهای آمریکا اثرگذاری خود را در اقتصاد ایران از دست داده است. این سخن به این معناست که اثرگذاری تحریم در اقتصاد کشورها یک یا دو سال است و بعد از آن کشورها با شرایط جدید، اقتصاد خود را مدیریت میکنند.
🔸 ایالات متحده آمریکا ضمن اینکه به این موضوع آگاه است؛ ولی در تلاش است از علنی شدن موضوع از دست رفتن سلاح تحریم جلوگیری کند. بنابراین بهشدت در تلاش است با احیای برجام و با بازگشت به آن، کمترین هزینه را در برجام بپردازد.
🔸 انتظار میرود، تیم مذاکراتی کشورمان با درک وضعیت آمریکا، اجازه برجام بدون هزینه به این کشور را ندهد و در راستای راهبرد اعلامی نظام، لغو همه تحریمها را با راستیآزمایی در اولویت قرار دهد و به کمتر از آن راضی نباشد؛ زیرا آمریکا نشان داده است در روی کاغذ خوب تعهد و سخن میگوید؛ ولی در عمل بدترین نقض کننده تعهدات است.
🔸 #به_قلم_اساتید: اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۲ اسفند ۱۴۰۰
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین
✅ کنفرانسی تحت لوای تنش اوکراین
🔶 کنفرانس امنیتی مونیخ که از روز جمعه به مدت سه روز آغاز شد، بحث خود را بر روی موضوع اوکراین گذاشته است.
🔸 این کنفرانس توسط کشورهای غربی در سال ۱۹۶۳، بهمنظور رایزنی و گفتگو درباره تهدیدهای جهانی تشکیل شد.
اغلب موضوعات موردبحث در این کنفرانس، مسائل و تهدیدهای امنیتی در سطح جهان است که در سالهای گذشته، بحث درباره بحرانهای عراق و افغانستان بود و کنفرانس امسال، بحث درباره تنش اوکراین است.
🔸 کنفرانس امنیتی مونیخ ازآنجهت مهم است که چیزی نزدیک به ۱۰۰ وزیر و ۳۰ رئیس دولت در آن شرکت میکنند.
🔸 در این کنفرانس روسیه به علت موضعگیری کشورهای غربی، شرکت نکرد؛ بهگونهای که وزیر خارجه آلمان اعلام کرد که بحران امنیتی در اروپا، بحران اوکراین نیست و روسیه همچنان «تهدید واقعی» است.
🔸 نیویورکتایمز نیز نوشت: «در بیشتر سالها، کنفرانس امنیتی مونیخ بر بحرانهای دوردست مانند بحرانهای افغانستان یا عراق متمرکز بود؛ اما در نشست سال جاری، موضوع، خود اروپا است نه جای دیگر. امسال، بحران دامان اروپا را گرفته است. بحران ازقضا در بیخ گوش اروپاست».
منظور این رسانه آمریکایی، روسیه هراسی و افزایش ضریب مسائل امنیتی میان کشورهای اروپایی با روسیه است.
🔸 آنچه کشورهای غربی و بخصوص آمریکا از کنفرانس امنیتی مونیخ به دنبال آن بودند، واقعی جلوه دادن تهدید روسیه در وهله اول برای اروپا و سپس کل جهان بود.
🔸 درواقع این کشورها به دنبال این بودند که یک نوع اجماع نسبت به بحران اوکراین به وجود آورند و پیام خود را به روسیه از این طریق اعلام کنند. هرچند در این میان روسیه بارها اعلام کرده است که قصد حمله به اوکراین را ندارد و اظهارنظرهای مختلف در رابطه با حمله نظامی به اوکراین بیشتر یک جنگ رسانهای برای مقاصد سیاسی و اقتصادی غرب است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۲ اسفند ۱۴۰۰
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ چشم به راه فسادستیزی
🔸 برخلاف برخی برنامهها که اثراتشان را باید در بازه زمانی طولانی مدت لمس کرد، عرصه مبارزه با فساد عرصهای است که میتواند در قالب تصمیماتی ملموس و زود بازده در فضای عمومی کشور جواب دهد.
🔸 از سویی به شدت میتواند در جامعه امید بیافریند و اعتبارزا و اعتمادزا برای دولت باشد؛ چرا که مردم تشنه مبارزه با فسادند و متأسفانه این فساد در دستگاههای اجرایی کشور آزارشان میدهد.
🔸 برای دوری از آشفتگی و دیگر آسیبها به نظر میرسد، عرصههایی که نیازمند برخورد جدی با فساد است نیز نیازمند شناسایی و اولویتبندی است و برخی از امور با ورود حداقلی دولت و رئیس جمهور خیلی زود و کم هزینه قابل حل باشد.
در این میان، باید تلاش کرد تا با شکلدادن به قرارگاهی در دولت این موارد شناسایی شده و با فوریت با آنها مقابله شود. طبیعی است مواردی که نیازمند جراحیهای بزرگتر است نیز در طول زمان بیشتری دنبال شود.
🔸 ارائه گزارش از عملکرد فسادستیزانه دولت در عرصههای گوناگون نیز برای آگاهسازی بهنگام، جذاب و همه جانبه افکار عمومی، ضرورتی انکارناپذیر از جورچین مبارزه با فساد در دولت سیزدهم است.
در این میدان باید رسانه ملی و مطبوعات نیز به خدمت آمده و با همه توان در بازتاب اقدامات انجام شده نقشآفرین باشند؛ چرا که مبارزه با فساد آنگاه میتواند اعتمادساز و امیدآفرین باشد که به خوبی رخداد پیش آمده و آثار و عوارض آن در افکار عمومی قابل مشاهده باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۲ اسفند ۱۴۰۰
#گام_دوم_انقلاب
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#پیشرفت #استقلال_اقتصادی
✅ استقلال اقتصادی برای پیشرفت ایران
🔶 حضرت آیتالله خامنهای در بخشی از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بر اهمیت استقلال اقتصادی تأکید و این نکته را بیان کردند که: «اقتصاد یک نقطهی کلیدیِ تعیینکننده است. اقتصاد قوی، نقطهی قوّت و عامل مهمّ سلطهناپذیری و نفوذناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف، نقطهی ضعف و زمینهساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است. فقر و غنا در مادّیّات و معنویّات بشر، اثر میگذارد. اقتصاد البتّه هدف جامعهی اسلامی نیست، امّا وسیلهای است که بدون آن نمیتوان به هدفها رسید. تأکید بر تقویت اقتصاد مستقلّ کشور که مبتنی بر تولید انبوه و باکیفیّت، و توزیع عدالتمحور، و مصرف بهاندازه و بیاسراف، و مناسبات مدیریّتی خردمندانه است و در سالهای اخیر از سوی اینجانب بارها تکرار و بر آن تأکید شده، بهخاطر همین تأثیر شگرفی است که اقتصاد میتواند بر زندگی امروز و فردای جامعه بگذارد.» ۱۳۹۷/۱۱/۲۲
🔸 استقلال اقتصادی، یکی از مهمترین آرمانهای انقلاب اسلامی است.
🔸 در فهم معنای این آرمان، افراط و تفریطهای بسیار صورت گرفته است.
برخی قائل به انزوای اقتصادی شده و هر نوع تعامل با سایر کشورها را منفی میپندارند و برخی نیز توسعه را در گرو «مقاومت نکردن در برابر نیروهای جهانیسازی اقتصادی» دانسته و از اساس با استقلال اقتصادی مخالفت میکنند.
🔸 در این میان، گروهی نیز با طرح ادعای «ابهام اندیشهای» در منظومهی فکری رهبران انقلاب اسلامی، مفهوم استقلال را مبهم میدانند و معتقدند پس از انقلاب، در برهههای مختلف تفسیرهای متفاوتی از «استقلال اقتصادی» توسط انقلابیون ارائه شده است.
🔸 مروری بر این آرمان مهم در ادبیات حضرت آیتالله خامنهای نشان میدهد
1⃣ اولاً استقلال اقتصادی مد نظر ایشان، حدود و ثغور مشخصی دارد.
2⃣ در ثانی، معنای آن هیچ قرابتی با دیدگاه افراطی انزواطلبی اقتصادی و دیدگاه تفریطی انفعالگرایی اقتصادی ندارد.
🔸 در واقع، استقلال در منظومهی فکری رهبر انقلاب را باید نوعی افقگشایی برای تحقق پیشرفت و آبادانی ایران دانست.
🔸 رهبر انقلاب، استقلال اقتصادی را هضمنشدن در هاضمهی اقتصاد جهانی میدانند. برخی ادعا میکنند که آن روی سکهی سیاستهای استقلالطلبانهی جمهوری اسلامی، انزواطلبی است.
🔸 این در حالی است که اتفاقاً رهبر انقلاب نزدیک به سهدهه قبل، استقلال اقتصادی را اینطور معنا میکنند که باید در معادلات اقتصادی دنیا و مبادلات جهانی، وزنهای باشیم تا دیگر کشورها نتوانند به آسانی ما را کنار بگذارند یا محاصره کنند یا آنچه میخواهند را به ما املا کنند.
🔸 بنابراین، این نگاه نسبت به استقلال، نهتنها منجر به انفعال و انزوا نمیشود، بلکه کاملاً فعالانه و «ضد انزوا» است.
🔸 اگر چنین است، پس منظور از هضم نشدن در هاضمهی اقتصاد جهانی چیست!؟
معنای این عبارت آن است که اقتصاد ما نباید به پیچ و مهرهای در ماشین سرمایهداری غرب تبدیل شود.
🔸 بنابراین حتی اگر استقلال در اقتصاد را به معنای «رشد توان رقابت و تولید فنی و اقتصادی کشور در نظام بینالملل» بدانیم، میتوان استدلال کرد که با تبدیل شدن به پیچ و مهرهای در ماشین سرمایهداری غرب، این مهم حاصل نمیشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: دانیال داودی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۳ اسفند ۱۴۰۰
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حکم_شرعی
✅ مارپیچ سکوت!
🔶 در هفته پیشرو صحبتهای غیرتخصصی نوشین معراجی، نویسنده فیلم نمور در جشنواره فجر، با واکنشهای بسیاری مواجه شد.
🔸 این نوشته به دنبال انگشت اتهام بهسوی هنرمندان و جامعه هنری نیست، بلکه بحث بر سر این است که چه فرآیندی باعث میشود تا یک سلبریتی، خود را در مقامی فرض کند که روزی برخلاف ساختار قضایی کشور، هشتگ #اعدام_نکنید بزند و روزی دیگر سلبریتی دیگری یک داروی ممنوعه را تبلیغ کند و این بار نیز این نویسنده برخلاف فرهنگ عمومی، در خصوص یک حکم شرعی، فتوا دهد!
🔸 به نظر میرسد که دسترسی به شبکههای مجازی و داشتن تریبون مجانی، راه یافتن به محافل سیاسی و گعدههای انتخاباتی و استفاده از رانت حاصل از آن، عدم نظارتهای کافی و مهمتر از همه شکلگیری اعتمادبهنفس کاذب به دلیل محبوبیت اجتماعی، باعث میشود که یک سلبریتی خود را در مقامی تصور کند که به هر اتفاقی واکنش نشان دهد و یا در هر موضوعی خود را صاحبنظر بداند.
🔸 بارها مشاهده شده است که یک سلبریتی نظر شخصی خود را در موضوعاتی غیر از حیطه فعالیت خود، بهعنوان عقیده اکثر مردم در فضای مجازی منتشر میکند و این موضوع توسط هوادارانش وزن پیداکرده و با ایجاد موج در شبکه اجتماعی، فضا را برای ابراز نظر مخالف تنگ میکند؛
این منجر به شکلگیری همان مارپیچ سکوتی میشود که قبلاً توسط رسانههای رسمی ایجاد میشد، با این تفاوت که در شبکههای اجتماعی، مردم کمتر متوجه این فرآیند میشوند و تصور میکنند که عقیده القاشده، نظر اکثریت است.
🔸 آنچه در این فرآیند بارها شاهد آن بودهایم، این است که در این مارپیچ سکوت، چادر پوشیدن یک هنرمند، دفاع از مدافعان حرم، سفر زیارتی مانند اربعین و امثالهم با انگشت اتهامهایی مانند ریاکاری و غیره مواجه گردیده و تخریب میشود و آنچه ضریب پیداکرده و تقویت میشود، رفتار و عملکرد چهرههایی است که نه نوع جهانبینیشان، نه فرهنگ، نه وضعیتِ معیشتی که در آن سیر میکنند، با کشور اسلامی ایران و آحاد جامعه همخوانی ندارد و اساساً چنین چهرههایی صلاحیت الگو شدن و سخن گفتن در عرصههای مختلف زندگی مردم را ندارند؛
🔸 لذا اگر تدبیری نشود، شاهد تأثیرگذاری بیشازپیش این سبک زندگی بر جامعه و فضای عمومی خواهیم بود.
🔸 نکته پایانی اینکه، تجربه نشان داده است، نگاه قهری و سلبی در این حوزه ممکن است با جواب عکس مواجه شود؛ بلکه امروز این وظیفه برای مسئولین دغدغهمند است که به دنبال ارائه راهکار ایجابی مبتنی بر آموزههای ایرانی- اسلامی که دغدغه چندین ساله رهبر معظم انقلاب است، باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۳ اسفند ۱۴۰۰
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#تبیین #جهاد_تبیین
✅ جنگ بیتعریف!
🔸 «جنگ ترکیبی» یا «جنگ هیبریدی» که به علت پیچیدگی و تعدد و تنوع ابزارها، کنشها و واکنشها به جنگ بیتعریف نیز موسوم است، به یک راهبرد مشتمل بر جنگ سیاسی، جنگ کلاسیک، جنگ نامنظم، جنگ مجازی، خبررسانی جعلی، دیپلماسی، مداخله در انتخابات کشورهای خارجی، برهم زدن بافت جمعیتی، مهاجرپذیری، تهاجم فرهنگی، تضعیف باورهای دینی و اینگونه موارد بنا نهاده میشود که دامنه تعریف آن میتواند بسته به زمان و موقعیت کشور هدف، دچار تغییرات و تفاوتهایی شود.
🔸 هدف از بهکارگیری طیف وسیعی از امکانات و شیوههای جنگی در این نوعِ از نبرد، وارد کردن ضربه بیشتر و فراهم کردن میدان نبرد نفسگیر برای یک ملت و کشور است. از مهمترین ویژگیهای این شیوهیِ جدید جنگی، ابهام، پیچیدگی و چندبعدی بودن است که در جریان آن نبردی غیرخطی به وقوع میپیوندد.
🔸 در این صحنه جدید از سازوکارهایی، چون تحریم همهجانبه، براندازی نرم، بیثباتسازی، نافرمانی مدنی، نفوذ و استحاله در بستر تهدیدات هوشمند و متکی بر رسانه و فضای مجازی استفاده میشود و اتاق عملیات آن بر جنگ امنیتی، اطلاعاتی و فرهنگی متمرکز شده است.
🔸 پس از ۴۳ سال شکستِ دشمنانِ ملتِ ایران، امروز بنا به فرموده دیدهبانِ حکیم انقلاب به یک تهاجم ترکیبی دست زدهاند.
🔸 با توجه به این وضعیت، باید دفاع ترکیبی در دستور کار همه بخشها قرار گیرد؛ از حوزههای سیاسی و نظامی گرفته تا اقتصادی، فرهنگی و رسانهای.
🔸 البته در این میان از تهاجم به دشمن هم نباید غافل بود؛ چرا که اگر با تقویت ساخت درونی و قدرت و قوتیابی، مواضع دشمن مورد حمله واقع شود، جلوی تجاوز و تهاجم بیشتر او گرفته میشود.
🔸 جان کلام اینکه رمز موفقیت در این نبرد هم که بخش عمدهای از آن بر فرهنگ و رسانه متکی است، ورود جدی و قوی در عرصه جهاد تبیین است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی حیدری؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۳ اسفند ۱۴۰۰
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #لبنان #رژیم_صهیونیستی
✅ کابوس بزرگ صهیونیستها
🔶 سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در جریان مراسم گرامیداشت یاد و خاطره فرماندهان شهید مقاومت، جملهای را بیان کرد که صهیونیستها تا این لحظه طاقت هضم آن را نداشتهاند: «حزبالله سالهاست میتواند موشکهای خود را به موشکهای نقطهزن تبدیل کند و نیازی به تأمین موشکهای نقطهزن از ایران ندارد».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 صورت مسأله اکنون برای صهیونیستها بیش از هر زمان دیگری مبهم است! سید مقاومت نهتنها قواعد نبرد با دشمن صهیونیست، بلکه زمین نبرد را نیز تغییر داده و تصویر جدیدی از این تقابل همهجانبه ارائه داده است.
🔸 درک بالا و عمیق سید مقاومت از مفهوم «نبرد ترکیبی» دشمنان و مصادیق آن است. رزمندگان حزبالله امروز نهتنها در عرصه نظامی- امنیتی، بلکه در عرصههای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نیز قواعد نبرد با دشمن صهیونیستی را در هر ۲ عرصه آفندی و پدافندی به خوبی آموختهاند.
🔸 حزبالله لبنان به خوبی ماهیت جنگ و ابعاد جنگ ترکیبی تلآویو و حامیان غربی و مهرههای منطقهای آن را مورد رصد و تحلیل قرار داده است.
🔸 حزبالله لبنان با دستیابی به موشکهای نقطهزن و تبحر در عملیات پهپادی، قواعد جدیدی را بر صهیونیستها تحمیل کرده است که گریزی از پذیرش آنها نیست.
🔸 حزبالله لبنان جنگ ترکیبی دشمن صهیونیستی را با تکثیر زمینهای بازی و استناد به روشهای متعدد آفندی و پدافندی خنثی کرده است.
🔶 نکته نهایی
🔸 بدونشک از این پس «جهاد همهجانبه» به مفهوم و حقیقتی ترسناک برای صهیونیستها و حامیان آنها تبدیل خواهد شد. قطعا جهاد همهجانبه نهتنها رمز تثبیت و گسترش گفتمان مقاومت در منطقه و نظام بینالملل محسوب میشود، بلکه بهمثابه سلاحی است که قلب گفتمانی، راهبردی و عملیاتی دشمنان را هدف قرار میدهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: نوید مؤمن
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۳ اسفند ۱۴۰۰
#گام_دوم_انقلاب
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#اقتصاد_مقاومتی #تولید
✅ راه تقویت اقتصاد مستقل
🔸 راه تقویت اقتصاد مستقل از نظر حضرت آیتالله خامنهای، «تولید انبوه و با کیفیت»، «توزیع عدالتمحور»، «مصرف بهاندازه و بیاسراف» و همچنین حاکمیت «مناسبات مدیریتی خردمندانه» است.
🔸 مصرفِ بهاندازه و بیاسراف، امکان پسانداز و سرمایهگذاری را برای یک ملت فراهم میکند و میدانیم که سرمایهگذاری بیشتر، به رشد اقتصادی منجر خواهد شد.
همچنین مصرف بهاندازه در داخل، امکان صادرات مازاد را نیز فراهم خواهد کرد.
🔸 توزیع عدالتمحور، قدرت خرید عموم را افزایش خواهد داد. بنابراین با تحریک تقاضای داخلی، جمعیت داخل کشور را به یک بازار مهم تبدیل خواهد کرد؛ بازاری که موتور محرک اصلی رشد تولید هستند.
🔸 در نهایت تولید انبوه و با کیفیت نیز امکان ایفای نقش فعالانه در اقتصاد بینالملل را فراهم خواهد کرد تا بتوانیم در معادلات اقتصادی دنیا و مبادلات جهانی، وزنهای باشیم.
🔸 در این میان، نقش «مناسبات مدیریتی خردمندانه» بسیار کلیدی است و بدون وجود چنین مناسباتی، اساساً سخن گفتن از تولید، توزیع و مصرفِ صحیح، بیمعناست.
🔸 #به_قلم_اساتید: دانیال داودی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۴ اسفند ۱۴۰۰
#اقتصاد
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#تحریم
✅ دیپلماسی اقتصادی راهی برای خنثی سازی تحریم
🔸 جمهوری اسلامی ایران با داشتن ۱۵ کشور همسایه، دومین کشور جهان از نظر تعداد همسایهها محسوب میشود و این به معنای وجود موقعیت و ظرفیتی کم نظیر برای دست یابی به بازارهای خارجی در راستای رشد و توسعه اقتصادی است.
🔸 اما با وجود این پتانسیل، دیپلماسی اقتصادی یکی از ظرفیتهای مغفول مانده کشور ماست. چنانچه ما از واردات ۶۰ میلیارد دلاری کشور پاکستان فقط حدود ۷۰۰ میلیون دلار سهم داریم. البته این نکته درباره بقیه همسایگان هم صادق است؛ مثلا صادرات ما به قطر ۳۵۰ میلیون دلار، به ارمنستان ۴۰۰ میلیون دلار، به قزاقستان ۸۰ میلیون دلار و قس علی هذاست.
🔸 لذا اولین وظیفه دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم، رهایی از غربگراییِ محضِ دولت قبل و متوازن کردن روابط دیپلماتیک است.
🔸 در این مسیر ما نیازمند یک کنشگری فعال هستیم. همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند خنثی سازی تحریمها، مقدم بر رفع تحریم است و یکی از الزامات کار، افزایش دیپلماسی اقتصادی است. سفر آیت الله رئیسی به تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه و قطر و دیگر سفرهای دیپلماتیک پیش رو میتواند نوید دهنده عمقبخشی به روابط تجاری با شرکای فعلی و تلاش برای به دست آوردن شرکای جدید باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۴ اسفند ۱۴۰۰
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#پهلوی
✅ نگاهی بدون روتوش به دوره پهلوی
🔸 «عطاءالله مهاجرانی» وزیر دوران اصلاحات در روزنامه اعتماد نوشت: «در یکی از اتاقهای کلابهاوس، طعم سخن برخی گویندگان، از ملی بودن و مستقل بودن محمدرضا شاه حکایت میکرد. گفتم: «شاه نه ملی بود و نه مستقل!»
این سخن، به گوش برخی دوستان اندکی ناهموار آمده بود و توصیه به انصاف کردند. میخواهم بگویم که سخنم سخنی سنجیده، مدلل و مستند است.
میتوان برای اثبات این ادعا، دلایل متعددی برشمرد. تنها به یک مورد اشاره میکنم. وقتی خاطرات مأموریت ژنرال رابرت هایزر را میخوانیم غیر از حس سرافکندگی و حسرت و تأسف به حال کشور و ارتش و فرماندهان خفیف شده نیروهای مسلح و شخص شاه، احساس دیگری پیدا نمیکنیم. بیدلیل نبود که به روایت هایزر، روزنامه پراودا چاپ مسکو، ژنرال هایزر را، فرماندار نظامی ایران یا نایبالسلطنه تفسیر کرده بود. البته او نایبالسلطنهای بود که برای سرنوشت سلطان تصمیم میگرفت.
کسانی که محمدرضا شاه را ملی و مستقل میدانند، کتاب هایزر را دوباره بخوانند تا ببینند مؤسسات بسیار پرهزینهای مثل نیروهای سهگانه و ستاد مشترک چه حالوروزی داشتهاند و درجه توانایی آنها در چه حدی بوده است. بارها ژنرال هایزر از ارتش شاه بهعنوان ببر کاغذی یاد میکند».
🔸 دکتر موسی حقانی، استاد دانشگاه و معاون پژوهشی مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران: «رژیم پهلوی با پذیرفتن کاپیتولاسیون، استقلال قضایی و سیاسی کشور را نابود كرد و از لحاظ فرهنگی کشور را در دام فرهنگ مبتذل آمریکایی انداخت؛ لذا ظرفیت نیروهای جوانی که در کشور وجود داشت و باید برای توسعه کشور به کار گرفته میشد، درگیر مفاسد و فضای مسمومی كرد».
🔸 صباح زنگنه، کارشناس مسائل سیاسی و سفیر پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی، درباره تبیین وضعیت واقعی کشور در دوران حکومت پهلوی، میگوید: «در انتخابات مجلس زمان محمدرضا شاه پهلوی، آمریکا بهوسیله سیا بر انتخابات نظارت میکرد و با هماهنگی ساواک و وزارت کشور تصمیم میگرفتند چه کسانی از چه شهرهایی به مجلس راه پیدا کنند تا در مجلس مشکلاتی بر سر راه سیاستهای آمریکا در ایران ایجاد نشود».
🔸 سید روحالله امینآبادی پژوهشگر تاریخ انقلاب نیز گفته است: «هوا گوئوفنگ، نخستوزیر وقت چین آخرین مقام خارجی بود که ۹ شهریور ۱۳۵۷ به ایران آمد، شاه که از غرب ناامید شده بود، نگاه و مسیر خود را به شرق تغییر داد اما این اقدام نیز افاقهای نکرد».
وی با بیان اینکه در دوره «هویدا»، با شوروی قرارداد احداث ذوبآهن در ایران منعقد شد، آورده است: «اما چرخش شاه به شرق واقعی نبود، او متحد استراتژیک آمریکا محسوب میشد و آمریکاییها این تغییر جهتها را ناز کردن میدانستند. از این منظر، نه شرق بهبود روابط را جدی میگرفت و نه غرب در تصمیماتش تغییری ایجاد میکرد».
🔸 آنچه امروز در جعل تاریخ شاهد هستیم، تلاش برای تبرئه نتایج دوران سلطه انگلیس و آمریکا بر فرآيند تصميم سازی و سیاستگذاری در روابط خارجی و مسائل داخلی ایران دوران پهلویهاست.
🔸 رهبر معظم انقلاب در مراسم بیست و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) با اشاره به همين موضوع، فرمودند: «بعد از انقلاب، یکی از دیپلماتهای برجسته آمریکا این را گفت و نوشت؛ ما بودیم که به شاه میگفتیم شما به فلان چیز احتیاج دارید، به فلان چیز احتیاج ندارید! آنها بودند که میگفتند این رابطه را باید برقرار کنید، این رابطه را باید قطع کنید؛ نفت را این مقدار تولید کنید، این مقدار بفروشید؛ به کی بفروشید و به کی نفروشید!».
🔸 بر اساس اسناد موثق تاریخی، رژیم شاه اساساً موجودیت استقلال، منافع ملی و هویت ملی در عرصه سیاست خارجی را به دست غرب سپرده بود. در یکی از گفتوگوهای شاه با عَلَم بیان شده است که نامهای از نیکسون آمده که این کار را بکنیم، شاه تعجب میکند، علم میگوید: «شیشه عمر ما دست آنهاست چرا چانه میزنید؟ شاه خطاب به علم میگوید: برو هرچه میگویند، عمل کن!».
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین عباسیان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۴ اسفند ۱۴۰۰
#گام_دوم_انقلاب
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#اقتصاد_مقاومتی
✅ اهمیت خِرَد
🔸 استقلال اقتصادی از منظر رهبر انقلاب، به معنای لغو داد و ستد با دنیا نیست، اما اینکه چه کالایی، چه مقدار و چگونه وارد شود تا به تولید داخلی و اشتغال آسیب نزند، حتماً نیازمند حاکمیت «مناسبات مدیریتی خردمندانه» است.
🔸 اینکه همه نیازهای کشور، در داخل تولید شود از نظر ایشان به معنی استقلال نیست، اما اینکه «نیازهای اصلی را خود تأمین کنیم» یا «آن چیزی که کشور لازم دارد، در داخل قابل تأمین باشد»، حتماً از مصادیق مدیریت خردمندانه است.
🔸 البته این دو با هم متفاوتند و نباید میان آنها خَلط کرد.
اهمیت تقویت توان دفاعی، تأمین امنیت غذایی و ... که از نیازهای اصلی هستند، ایجاب میکنند که حتماً برخی از کالاها در داخل کشور تولید شوند.
در مقابل کالاهای بسیاری وجود دارند که لازم هستند ولی الزاماً از نیازهای اساسی نیستند. در این موارد میتوان آنها را وارد کرد اما مدیریت خردمندانه اقتضا میکند که «توان تولید» آنها در داخل فراهم باشد؛ به عبارت دیگر باید در داخل «قابل تأمین» باشند.
🔸 این قابلیت تأمین، خود به نوعی تضمین عدم تحریم نیز هست؛ چون اگر تحریم کنند، توان ساخت آن کالاها در داخل وجود دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دانیال داودی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۵ اسفند ۱۴۰۰
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#رسانه #فضای_مجازی
#طرح_صیانت
✅ نکتهای در بابِ صیانت از طرحِ صیانت
🔸 خبر اول: در کشور ..... برای مقابله با آسیبها و تهدیدات فضای مجازی، قوانینی مثل قانون COOPA ،CIPA و قانون نزاکت ارتباطات(Communications Decencey Act) وجود دارد که این قوانین میزان دسترسی به اینترنت را مشخص و محدود میکنند و فیلتر و مسدود ساختن محتویات "غیر اخلاقی" را مجاز میدانند و این فیلترینگ به دو شیوه؛ هم از مبدا با نصب نرمافزارهای خاص در ispها و هم کنترل در مقصد با نصب نرمفزار روی گوشی انجام میشود.
🔸 خبر دوم: در کشور..... قانونی با نام منشور اسنوپر تصویب شد که براساس آن شرکتهای ارائه کننده خدمات اینترنتی و تلفن همراه میبایست دادههای مربوط به تمامی تماسهای ایمیلی و پیامکی ارسالی کاربران را به مدت یک سال و برای مراجعه احتمالی پلیس و سازمانهای اطلاعاتی در آینده ضبط کنند. ای. دبلیو.اف نیز یکی دیگر از چندین بنیاد نظارت بر شبکههای اجتماعی این کشور در مورد پورنوگرافی، کودکان، نژادپرستی و مسائل تروریستی است.
🔸 خبر سوم : در کشور ..... قوانین «هادویی» و «لوپسی» به عنوان اعمالکنندهی شدیدترین نظارت حکومتی بر فضای سایبری وجود دارد که براساس آن، کاربرانِ ناقض قوانین، از دسترسی به شبکه محروم میشوند و علاوه بر مسدود کردن فهرست بلندی از تارنماهای غیراخلاقی یا ایدئولوژیک، شهروندان حق جستوجوی برخی عبارات را در موتورهای جستوجو ندارند...
🔸 به نظر شما به جای این نقطهچینها نام چه کشورهایی را باید گذاشت؟
🔸 به ترتیب آمریکا، انگلیس و فرانسه هستند که این قوانین را از دهه ۹۰ میلادی تا به حال اعمال کردهاند و جالب اینجاست که چنین هیاهوی رسانهای در کشورشان ایجاد نشده! آنهم در کشورهایی که خود خالقِ این شبکهها و اتاقِ فرمانِ تولیدِ محتوای نامطلوب در سراسر جهان هستند و وقتی تولیدکنندهی کالایی در مصرف آن ملاحظاتی را رعایت میکند؛ چرا در کشورِ ما در خصوص طرحِ صیانت از حقوق کاربران و حفاظت از سرمایههای انسانی این کشور که نوجوانان و جوانان این مرز و بوم باشد، اینهمه جوسازی میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: جواد خسروی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۵ اسفند ۱۴۰۰
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#رسانه #فضای_مجازی
#طرح_صیانت
✅ فواید و معایب قانون جدید حمایت از کاربران فضای مجازی
🔸 سرعت
شاید در روزهای اخیر دیده باشید که سرعت اینترنت در کشور دچار اختلال شد! چون قانون مشخصی برای مطالبه سطح سرعت اینترنت وجود نداشت عملاً مطالبه قانونی برای رعایت حقوق کاربران انجام نمیشد. طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی صراحتاً به ارائه خدمات سریع در حوزه اینترنت تأکید دارد.
🔸 امنیت
#قانون_حمایت_از_کاربران_فضای_مجازی یک راهبرد روشن برای داخلی سازی زیرساختها و درنتیجه ایجاد یک امنیت پاسدار در فضای مجازی دارد.
🔸 جلوگیری از فیلتر و سانسور
بارها شاهد هستید و شاید خود شما نیز این تجربه را داشته باشید که با انتشار پستهای معمولی صفحه شما توسط پلتفرمهای مختلف مسدود شده باشد! طرح حمایت تنها قانونی است که پیگیری حقوق کاربران از شرکتهای ارائه سرویس و خدمات را الزامی کرده است.
🔸 هیچ پلتفرمی در ایران با تصویب این طرح مسدود نخواهد شد. بلکه در چارچوب قانون ایران، از حقوق عادی کاربران در مقابل سانسورگری آنها دفاع خواهد شد.
🔸 شاید یکی از معایب قانون مذکور عدم اطلاعرسانی بهموقع و شفاف درباره ضرورت و فواید آن باشد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۵ اسفند ۱۴۰۰
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#انتخابات
✅ جنجالآفرینی بر سر یک خبر کذب!
🔸 اعضای کمیسیون طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی، در جلسه کمیسیون با ۱۸ رأی موافق کلیات این طرح را به تصویب رساندند.
🔸 در ادامه، کانال «تبیان آنلاین» وابسته به سازمان تبلیغات، خبری با عنوان «محدودیت اینترنت بینالملل با موافقت مقامات عالی دولت» را منتشر کرد که موجب ایجاد حواشی حول موضوع طرح صیانت در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی شد؛
🔸 اما اندکی بعد این کانال با اعلام کذب بودن خبر اول خود، در اصلاحیه خود آورد: «پیگیریهای جدید تبیان نشان میدهد که در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی، زارع پور وزیر ارتباطات پیشنهاد افزایش ترافیک اینترنت را ارائه داده بود که این خواسته با عدم موافقت اکثریت اعضا روبرو شد؛ تنها یکی از اعضای حاضر در جلسه با این تصمیم موافقت کرده است. درنهایت حاضرین جلسه تصمیم قطعی درباره درخواست وزیر ارتباطات را به بررسی کارشناسی در کمیته دیگری منوط کردند».
🔸 در همین زمینه رضا تقی پور، رئیس کمیسیون مشترک طرح صیانت اعلام کرد: «موضوعاتی مثل محدودسازی یا فیلترینگ در طرح جدید مطرح نیست. فضای مجازی باید دارای چارچوب باشد. شبکههای اجتماعی خارجی باید به قانون ایران پایبند باشند و اگر موردی را قبول نداشته باشند، میتوانند از طریق گفتوگو آن را حل کنند. اگر مذاکرات هم به نتیجه نرسید، تصمیم ادامه کار یا عدم استفاده از آن شبکه بر عهده مسئولان اجرایی خواهد بود. امروز تاکتیکهای جنگ رسانههای اجتماعی در کشور ما پیاده شده است. رسانه نباید به ما تحمیل کند که چه تصمیمی را اتخاذ کنیم».
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۵ اسفند ۱۴۰۰
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#برجام #مذاکره
#بعثت
✅ کوتاهیهای عبرتآموز
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۶ اسفند ۱۴۰۰
خط حزب الله ۳۲۹.pdf
3.13M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#برجام #مذاکره
#بعثت
✅ کوتاهیهای عبرتآموز
🔸 خط حزبالله به بهانه اشاره اخیر رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان شرقی، درباره تذکراتی که در برجام باید رعایت میشد و مورد توجه قرار نگرفت و باعث بروز مشکلات بعدی شد، در گزارش این هفته خود با عنوان «کوتاهیهای عبرتآموز» مروری بر شروط و تذکرات رهبر انقلاب درباره برجام داشته است.
🔸 «یادداشت هفته» این شماره خط حزبالله در آستانه سالروز بعثت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهوسلم نگاهی به معنا و ابعاد مبعث براساس بیانات رهبر انقلاب داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به ارواح مطهر شهیدان، سرهنگ دوم صادق فلاحی و سروان علیرضا حنیفه زاد که در سانحه هوایی شهر تبریز در هفته اخیر به شهادت رسیدند، تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۲۹
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۶ اسفند ۱۴۰۰
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین #غرب
✅ عاقبت حماقت
🔸 روسیه عاقبت به اوکراین حمله کرد. پوتین نشان داد که در حوزه امنیت ملی روسیه با هیچ کس شوخی ندارد و در این باره به معنای واقعی یک شخصیت اقتدارگرا و در عین حال عملگراست.
🔸 جنگ برای اوکراین اسفبار است، اما این عاقبت کشوری است که بدون توجه به واقعیتهای موجود، در زمین منازعه استراتژیک رقبای بینالمللی، حماقت را انتخاب میکند.
🔸 اوکراین اکنون قربانی آمریکا و ناتو شده و این حاصل انتخاب حاکمان آنان است.
حاکمان اوکراین در این ماجرا نشان دادند که به معنای واقعی دلقک و در عالم سیاست احمقند.
🔸 تکیه بر غرب و آمریکای به زوال رفته، چیزی جز ویرانی برای اوکراین درپی نخواهد داشت. پیمان بوداپست که روزی قرار بود در مقابل خلع سلاح اوکراین، امنیت آنان را تضمین کند، نشان داد که کاغذ پارهای بیش نیست.
🔸 آمریکا و انگلیس به عنوان بخشی از بانیان این توافق و تضمین کننده امنیت برای اوکراین، امروز تنها به اندازه چند تحریم و چند بیانیه خوانی حاضرند در این میدان هزینه بدهند.
قطعا روسیه در این منازعه استراتژیک پیروز خواهد شد، اما تجربهای گرانسنگ و اندوخته شدهای برای غربگریان در عالم برجا خواهد گذاشت که بدانند دوران سلطه غرب به پایان رسیده است.
🔸 جنگ هرچند تلخ است و ناگوار، اما بخشی از واقعیتهای دنیای کنونی است. در این دنیای آنارشیک، یقینا بازیگری میتواند بقا و امنیت را بر اساس اصل استقلال برای خود تضمین کند که قدرت داشته باشد.
امروز غربگرایان ایران خوب است پاسخ این سؤال را دهند که کجاست آن ایدهای که میگفت دنیای فردا، دنیای گفتمانهاست نه دنیای موشکها.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۶ اسفند ۱۴۰۰
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین
✅ اثر جنگ اوکراین بر رقابت استراتژیک مسکو-واشنگتن و نظم آمریکایی
🔶 ژانویه ۲۰۲۲، مؤسسه رند گزارشی تحت عنوان "رقابت استراتژیک آمریکا با روسیه" منتشر کرد که چکیده یافتههای ۵۸ گزارش این مؤسسه از ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ در موضوع این رقابت بود.
🔸 ۹ نتیجه نهایی از مجموعه ۵۸ گزارش رند عبارت بودند از:
"۱. رقابت استراتژیک روسیه و واشنگتن طولانی مدت خواهد بود.
۲. کشورهایی که بینابین روسیه و ناتو قرار دارند (اوکراین، مولداوی، بلاروس، ارمنستان، گرجستان و آذربایجان) در مرکزیت این رقابت استراتژیک هستند.
۳. جنگ متعارف میان روسیه و آمریکا بعید است.
۴. انتظار میرود اقدامات خصمانه روسیه در سطحی پایین تر از آستانه جنگ تداوم یابد.
۵. دستاوردهای روسیه در این رقابت تاکنون محدود بوده است.
۶. آمریکا دست برتر را در رقابت دارد اما با سیاست های اشتباه میتواند این موقعیت را از دست بدهد.
۷. تعامل با روسیه برای آمریکا همچنان ممکن و مطلوب است.
۸. آمریکا میتواند به همپیمانان و شرکایش کمک کند تا تهدیدهای "منطقه خاکستری" (پایین تر از آستانه جنگ) را مدیریت کنند.
۹. این همپیمانان و شرکا نقش کلیدی در کمک به برتری آمریکا در این رقابت استراتژیک دارند".
🔸 میتوان گفت که حمله روسیه به اوکراین و واکنش ضعیف آمریکا و همپیمانان آن، معادلات بسیاری را هم ناظر به رقابت دو کشور و هم ناظر به نظم جهانی مرتبط با این رقابت، تغییر داده و خواهد داد:
1⃣ اوکراین به عنوان مهمترین کشور از آن شش کشور بینابین ناتو و مسکو -از نظر جمعیت، وسعت و موقعیت- مورد تعرض روسیه قرار گرفته و سرنوشت این جنگ، معادلات پیشین در رقابت استراتژیک مسکو-واشنگتن را به نفع روسیه تغییر خواهد داد و اینک میتوان گفت که روسیه هم دست برتر را بهدست آورده و هم از وضعیت "دستاورد محدود در رقابت" خارج شده است.
2⃣ با حمله به اوکراین، اقدامات خصمانه روسیه از سطح منطقه خاکستری (پایینتر از آستانه جنگ) عبور کرده و وارد منطقه قرمز (جنگ تمام عیار) شد، اما آمریکا و همپیمانان آن به تماشا نشستند و نتوانستند کمکی به یک عضو بالقوه ناتو کنند.
یک تحلیلگر عرب به طنز نوشته بود "من و بایدن از خانه داریم جنگ اوکراین را نظاره میکنیم" و کنایه زده بود که هیچ تفاوتی میان او و رئیس جمهور آمریکا از نظر نقشآفرینی در جنگ اوکراین نیست؛ و واقع هم همین است. جنگ اوکراین یک ضربه حیثیتی به اقتدار جهانی آمریکا وارد کرد که تبعات آن منحصر به طنزگویی تحلیلگران و تحقیر بایدن در فجازی نخواهد بود.
3⃣ تنها واکنش قابل پیشبینی واشنگتن و شرکا، تحریم بود. آمریکا تحریم میکند چون در جعبه ابزار سیاست خارجیاش چیزی جز تحریم نمانده است. حتی اینک تحریمهایش نیز در حال بازدهی منفی است؛ مردم آمریکا کنایه میزنند که تاوان تحریم واشنگتن علیه دیگران را باید با افزایش قیمت سوخت بپردازند.
رخدادهای چند دهه اخیر در غرب آسیا و شکستهای مفتضحانه آمریکا، موجب بیاعتبار شدن تهدیدهای نظامی آمریکا در سرتاسر جهان شده است و این بیاعتباری یک رابطه متقابل با حمله روسیه به اوکراین دارد. هم آن بیاعتباری در حمله بیمحابای مسکو نقش دارد و هم این حمله، آن بیاعتباری را تشدید میکند.
در گرماگرم حمله روسیه به اوکراین، خبر درخواست کمک وزیر خارجه تایوان از آمریکا برای بازداشتن چین از حمله به کشورش بسیار جالب توجه است. میتوان درک کرد که رژیمهای وابسته و متکی به آمریکا در منطقه غرب آسیا نیز چه حس و حالی دارند. واکنش مفتضحانه آمریکا به حمله روسیه به اوکراین، زیرپای همه متکیان به قدرت آمریکا و متکدیان حمایت آمریکا را خالی کرده است.
4⃣ برخی گفتهاند برخلاف روسیه که همپیمان قابل توجهی در منازعاتی از این دست ندارد، آمریکا واجد همپیمان است.
این مسئله طبیعی است. روسیه، شوروی سابق نیست که در رأس یک بلوک ایدئولوژیک قرار داشته باشد. لذا کشورها از زاویه منافع خود در قبال تحولات اوکراین موضع میگیرند و خواهند گرفت. اما آمریکا امروز در رأس یک بلوک بنام بلوک غرب قرار دارد که نظم کنونی محصول پیمان و شراکت میان اعضای این بلوک است و لذا واکنش جمعی اعضای بلوک بدیهی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: سید یاسر جبرائیلی؛ کارشناس مسائل اقتصاد سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۶ اسفند ۱۴۰۰
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین
✅ پیاده نظام آمریکا در اوکراین وارد عملیات شد!!!
🔸 پس از آنکه روسیه با فرمان پوتین حمله به اوکراین را آغاز کرد، رسانههای ضدانقلاب در راستای ارائه تصویری خشن و غیرانسانی از اقدام روسیه تلاش میکنند تا با برجسته سازی تصاویر حملات موشکی روسیه به مناطق شهری و بازنمایی ترس و وحشت مردم اوکراین از این حملات و از طرفی با نشان دادن تصاویر بازماندههای موشکهای شلیک شده در اطراف خیابانها و مناطق مسکونی شهری، حمله نظامی روسیه به اوکراین را حمله به غیرنظامیان قلمداد نمایند و با استفاده از این گزاره، افکار عمومی دنیا را نسبت به این اقدام روسیه تخت تأثیر قرار دهند.
🔸 نکته مهم در تحلیل رسانههای ضدانقلاب، تلاش آنها در راستای برجسته کردن ادعای رفتار منطقی آمریکا و مواضع صلح جویانه آنان در رابطه با اوکراین و نیز معرفی این کشور و بایدن به عنوان منجی نجات مردم اوکراین و تنها قدرت مقابله کننده با روسیه و همچنین القای این نکته که روسیه و متحدان منطقهایاش عامل بیثباتی و جنگ افروزی هستند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۶ اسفند ۱۴۰۰
#گام_دوم_انقلاب
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#اقتصاد_مقاومتی
✅ مسیر اقتصاد مقاومتی
🔸 استقلال اقتصادی به معنای جلوگیری از سرمایهگذاری خارجی نیست.
🔸 حضرت آیتالله خامنهای «سرمایهگذاری خارجی» را خوب میدانند، به شرط آنکه آگاهانه جذب شود و مشخص باشد قرار است کدام خانه از خانههای جدول اقتصاد مقاومتی را پر کند.
🔸 این شرط نیز البته بیحکمت نیست و مبتنی بر مدیریت خردمندانه است؛ چرا که ایشان بیواسطه، تجربهی مالزی را از نخستوزیر این کشور شنیده است؛ تجربه خروج سنگین سرمایه در مدتی کوتاه و آسیب به اقتصاد این کشور.
🔸 بنابراین استقلال اقتصادی در منظومهی فکری رهبر انقلاب، حدود روشنی دارد؛ به معنای بستن دربهای اقتصاد بهروی واردات کالاهای خارجی نیست. بهمعنای جلوگیری مطلق از ورود سرمایههای خارجی هم نیست.
🔸 در حقیقت، استقلال اقتصادی به معنای تقویت تولید است، بهگونهای که در معادلات اقتصادی و مبادلات جهانی، وزنهای باشیم. و این مهم، جز از مسیر اقتصاد مقاومتی بهدست نمیآید.
🔸 #به_قلم_اساتید: دانیال داودی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۷ اسفند ۱۴۰۰
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#تاریخ
#حضرت_علی (ع) #فتح_خیبر
✅ فتح خیبر
🔶 ۲۴ رجب، سالروز فتح قلعه خیبر و پیروزی مسلمانان در جنگ خیبر به واسطه جانفشانی و شجاعت بینظیر امیرالمؤمنین (ع) است.
🔸 در «جنگ خیبر»، پس از اینکه خليفه اول و دوم، در میدان نبرد شکست خورده و پشت به دشمن نموده و فرار کردند! حضرت رسول(ص)، پرچم را به دست امیرالمؤمنین(ع) دادند و و ایشان را «كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار» یعنی «حمله کنندهای سخت که هرگز فرار نمیکند»، نامیدند؛ و سپس حضرت علی (ع) با غلبه بر پهلوانان یهود از جمله «مرحب خیبری» و با کَندن درب قلعه بزرگ خیبر، فاتح میدان و جنگ شدند!
🔸 البته فرار برخی از صحابه از میدان نبرد، فقط در این جنگ نبوده بلکه در میدانهای متعدد از صحنهی جنگ گریختهاند!
تا جایی که آیه ١۵۵ سوره آلعمران نازل شد و خداوند به نکوهش فرارکنندگان در جنگ پرداخته و فرمود: «کسانی از شما که در روز برخورد مسلمان و کافران در جنگ اُحد، پشت کرده و فراری شدند! شیطان، آنها را به سبب نافرمانی و بدکرداریشان به لغزش افکند...»؛
و همچنین در آیه ١۶ سوره اَنفال میفرماید: «کسانی که در میدان جنگ و دفاع از اسلام، فرار میکنند، مورد خشم من هستند و یقیناً جهنمی میباشند!»
🔸 «سیوطی» از مفسرین بزرگ اهلسنت در تفسیر الدّرالمنثور، ج٢، ص٣۵۵، «ذیل آیه ١۵۵ سوره آل عمران» از شخص خليفه دوم نقل میکند که «وقتی در روز جنگ اُحد، از مشرکان شکست خوردیم، من فرار کردم و از کوه بالا میرفتم همانند...»: «... قَالَ عُمَر: لما کَانَ یَوْم أحد هَزَمْنَا ففررت حَتَّى صعدت الْجَبَل فَلَقَد رَأَیْتنِی أنزو کأننی أروى... (أروى: ضَأْن الْجَبَل ضد الماعز)»
🔸 البته طبق منابع شیعه و سنی، خليفه دوم، در این فرارها، تنها نبوده و بسیاری از صحابه بزرگ دیگر همچون خلیفه اول نیز، بارها از میدان نبرد گریخته و در کوهها و بیابانها فرار کردهاند!
🔸 اما نکته مهم این است که در تمام این جنگها، مردِ میدان، امیرالمؤمنین(ع) بودند که همیشه در برابر دشمنان ایستادهاند تا جایی که مورخین آوردهاند که حضرت در جنگ اُحد، بیش از ٩٠ جراحت و زخم عمیق برداشته بودند، ولی همچنان شجاعانه میجنگیدند و از پیامبر اعظم خدا(ص) دفاع میکردند تا جایی که حضرت جبرئیل(ع) نازل شد و ندای «لا فَتى اِلاّ عَلِىّ، لا سَیفَ اِلاّ ذُوالفَقار» سر داد! (تاریخ طبرى، ج۳، ص۱۶۹ و بحارالانوار،ج ۲۰،ص ۵۴)
🔸 در «جنگ خندق» (احزاب) نیز وقتی پهلوان عرب، عمرو بن عبدود از خندق گذشت و با فریاد، مبارز میطلبید! همین صحابه بزرگ، خود را از برابر چشم رسولالله(ص)، مخفی میکردند، تا از رفتن به میدان در امان بمانند! و تنها باز هم علی ابن ابیطالب(ع) به دعوت پیامبر(ص) لبیک گفته و با عمرو بن عبدود، جانانه جنگیده و تمام کُفر را با ضربتی شکست داد! (تاریخ طبری، ج۲، ص۵۷۴ـ۵۷۳ و الإرشاد مفید، ج۱، ص۱۰۹ـ۹۸)؛
بهصورتی که پیامبر(ص) این ضربت را بالاتر از عبادت تمام جنّ و انس؛ و طبق روایت دیگر، برتر از عبادت تمام امت تا روز قیامت دانستند! «ضَرْبَةُ عَلّیٍ یَوْمَ الْخَنْدَق افْضَلُ مِنْ عِبادَةِ الثَّقَلَین» (المستدرک علی الصحیحین، ج۳، ص۳۴؛ جامعالاحادیث، سیوطی، ج۱۸، ص۵۳؛ المواقف، ایجی، ج۸، ص۳۷۱؛ ، شرح المقاصد، تفتازانی، ج۵، ص۲۹۸؛ و...)
🔸 و حاشا و کلا که در هیچ جنگی، امیرالمؤمنین (ع)، پشت به دشمن کرده باشند، لذا پیامبر لقب «كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار»، (حملهکننده بیگریز) را به حضرت دادند و این لقب از فضیلتهای اختصاصی حضرت علی(ع) میباشد! (تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۵۶؛ الإرشاد، ج۱، ص۶۴؛ شرح الأخبار، ج۱، ص۱۴۸ و...)
🔸 همچنین ابن ابی الحدید، در شرح نهج البلاغه آورده است که زره حضرت علی(ع)، اصلاً پشت نداشته و وقتی از مولای متقیان پرسیدند، چرا زره شما پشت ندارد؟! حضرت فرمودند: چون من هرگز به دشمن پشت نکرده و از میدان نمیگریزم!
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۷ اسفند ۱۴۰۰
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین #ناتو #غرب
✅ بحران در اوکراین و رفتار سلطهطلبانه آمریکا و ناتو
🔶 تحولات اوکراین فرصت خوبی است تا به بررسی مواضع کشورمان نسبت به محیط بینالملل و شرایط فعلی این کشور بپردازیم.
🔸 واقعیت آن است که جمهوری اسلامی بر اساس مبانی دینی خود سعی کرده است که در پدیدههای جهانی یک نگاه مبتنی بر مبانی اسلام و کرامت انسانی داشته باشد.
🔸 در این مسیر شعار نه شرقی و نه غربی انقلاب اسلامی دال اصلی راهبردی است که نظام در محیط بینالمللی پیگیری میکند.
🔸 از سویی، چون ما یکی از قربانیان اصلی جنگافروزی و ترور غرب و اعوان غربی بودهایم، در جنگ اوکراین هم مانند همه تحولات رخداده در ۴۳ سال اخیر معتقدیم که جنگ یک پدیده نفرتانگیز و خسارتبار است.
🔸 پرسش اساسی، اما آن است که مسبب اصلی پدید آیی این جنگ چه کسانی هستند؟
همانگونه که دبیر شورای عالی امنیت ملی گفتند، وقتی غرب با روشهای مختلف به دنبال ضربه به امنیت ملی کشورهاست، عملاً مسئول مستقیم جنگها و بحرانهایی است که شکل میگیرد؛
لذا آنچه باید بررسی شود این است که زمینههای شکلگیری بحران فعلی چیست؟ و مسببان اصلی چه کسانی هستند؟
🔸 روزنامه آلمانی اشپیگل سندی را افشا کرد که وزیران امور خارجه وقت آمریکا، انگلیس، فرانسه، شوروی و آلمان در سال ۱۹۹۱ متعهد به عدم گسترش ناتو شده بودهاند، ولی غرب مثل همیشه بر عهد خود پایدار نمانده و از آن زمان تاکنون بیش از ۱۰ کشور به اعضای ناتو اضافه شدهاند.
🔸 این در حالی است که ناتو هر جا قدم گذاشته بهجز ایجاد ناامنی و بحران سازی، ثمره مثبتی نداشته است؛ از افغانستان و عراق گرفته تا لیبی و سودان؛ لذا نگاه بدبینانه امروز به غرب حاصل یک تجربه تاریخی واقعبینانه است.
🔸 اما با همه این وجود آنچه موجب تعجب است، خودزنی برخی گروهها و جریان غربگرای داخلی است که تلاش دارند تا با موضع افراطی خود اولاً نقش غرب در شکلگیری بحران فعلی را کمرنگ جلوه داده و از سویی جمهوری اسلامی را وارد یک منازعه بیحاصل کنند. درصورتیکه تاریخ هیچوقت فراموش نمیکند که همین جریان در سال ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳ در بحران افغانستان و عراق نامه جام زهر نوشتند و گفتند که با آمریکا علیه کشورهای منطقه وارد ائتلاف و جنگ شویم! جریانی که در جنگ خلیجفارس، صدام را خالد بن ولید مینامید.
🔸 نکته پایانی اینکه امامین انقلاب در طول تاریخ ۴۳ ساله نشان دادهاند بر اساس یک نگاه آرمانخواهی واقعبینانه و بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، انقلاب را از بحرانهای متعدد گذر داده و تبدیل به یک قدرت منطقهای نمودهاند که در راستای جهاد تبیین نیازمند نگاه و بررسی ویژه است.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۷ اسفند ۱۴۰۰
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#معدن
✅ معدن، مقاومکننده اقتصاد ایران است
🔸 یکی از معیارهای مقاومسازی اقتصادی، پیچیدگی اقتصاد است که بر دو عامل تنوع محصول و پیچیدگی محصولات استوار میباشد. در جهت خنثیسازی تحریمها برای اقتصاد کشور آن راهی که میتوانیم از آن بهرهمند گردیم پیچیدگی اقتصاد است. معدن با تنوع محصول در کنار نفت میتواند تکمیل کننده و مقاومساز اقتصاد ایران باشد.
🔸 یکی از مهمترین دلایلی که باعث کمرنگ شدن ایفای نقش معادن در کشور گردیده، نداشتن یک سیستم جامع اکتشافی است. باید فکری کرد، راهی ساخت و سیاستی نوشت. علاوه بر تکمیل زنجیره در محصولات معدنی به نظر بنده و کارشناسانی که با ایشان کار کردیم، یک از دلایل موضوع اکتشاف و باز اکتشاف است.
🔸 اما راه حل چیست؟
سرعت بخشیدن به فعالیتهای اکتشافی به صورت سیستماتیک.
تعریف ابرپرژوههای اکتشافی برای شرکتهای بزرگ معدنی، رفع معارضین اکتشافات، استفاده از فناوریهای نوین و تجهیزات به روز دنیا.
خوشبختانه امروز با رویکرد خوب دولت و همچنین تعامل وزارت صمت با بنگاههای اقتصادی همدلی و سازندهای بین بنگاههای اقتصادی کشور ایجاد شده.
از جمله شرکت ایمیدرو، فولاد مبارکه، ملی مس، چادرملو، سرمایهگذاری امید، توسعه معادن و فلزات و گلگهر و این شرکتها را در دولت به عنوان پیشرانان اقتصاد ملی خواندهاند، که از دستاوردهای آن برنامهریزی جهت سرمایهگذاری بیش از بیست میلیارد یورویی طی پنج سال آینده است.
🔸 بخش عمدهای از این پروژهها انشاءالله تا پایان سال آغاز خواهد شد. اگر به مجموع شرکتهای بزرگ اقتصادی ایران اعتماد کنیم و ابرپروژههای کشور را به آنها بسپاریم این شرکتها به عنوان لکومتیوهای اقتصادی کشور میتوانند چرخهی صنایع کوچک را به حرکت درآورده و باعث شکوفایی بخش مهمی از اقتصاد ایران گردند.
🔸 شرکت گلگهر بیش از ۲۵ هزار نفر از کارگران، مهندسین و همچنین مدیران گذشته در گروه شرکت گلگهر سیرجان با روحیهی جهادی، کار تیمی با انگیزهی جوانی و میانگین سنی ۳۸ سال در دل کویر باورهای خود را نمایان کردهاند.
🔸 گلگهر، این افتخار نظام که تمامی مسیر رشد و پیشرفت خود را در دوران انقلاب اسلامی طی نموده، اولین منطقهای است که زنجیرهی کامل فولاد اعم از اکتشاف، استخراج، تولید کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و شمش و در آینده ورق را در دل خود جای داده که در سطح خاورمیانه این تنوع محصول بینظیر میباشد.
🔸 شرکت گلگهر به عنوان پنجمین شرکت بورسی ایران که با نماد کگل شناخته میشود، از رشد خوبی برخوردار بوده و از ابتدای سال بازدهی ۵۰ درصدی را تجربه نموده است، که در مقایسه با شاخصها و سایر نمادهای دیگر جزو شرکتهای پیشرو است. استراتژی آیندهی گلگهر بر پایهی شش محور، با تنوع بیش از ده محصول بر اساس نیازهای اقتصادی کشور در حوزهی معادن برای خدمت به نظام و آیندگان بنا شده است.
🔸 ما مدیران گام دوم وظیفه داریم برای حل مشکلات به عنوان مجریان اقتصادی کشور بیشتر تلاش کنیم.
خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار
🔸 #به_قلم_اساتید: ایمان عتیقی؛ مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر سیرجان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۷ اسفند ۱۴۰۰