#اقتصاد
#روابط_خارجی
#انتخابات #تورم
✅ روی کار آمدن قلیچدار اوغلو به زیان ثبات منطقه است.
🔶 در خصوص تحولات پیش روی ترکیه و انتخابات ریاست جمهوری این کشور و تاثیراتی که بر مسائل مختلفی هم در ترکیه و منطقه به جا میگذارد باید گفت در حال حاضر انتخابات ترکیه یکی از مهمترین تحولات منطقهای در پیش روست، برای تحلیل هر چه بیشتر اهمیت این موضوع باید به حکمرانی آقای اردوغان اشارهای داشته باشیم تا به جمعبندی مورد نظر برسیم.
🔶 بیتردید میتوان گفت کشور ترکیه در طول مدت حکمرانی آقای اردوغان بر این کشور از یک بازیگر کوچک و غیر موثر به یک بازیگر موثر و بزرگ و مدعی منطقهای بدل شده است. ترکیه امروز علاوه بر اینکه توانسته اقتصاد داخلی خود را بهبود دهد و برای مردم خود اقتصاد قوی و دولتی توانمند را به ارمغان بیاورد در حوزه سیاست خارجی هم توانسته اقدامات مناسبی را برای عمق استراتژیک و منافع ملی خود رقم بزند.
🔶 در دولت آقای اردوغان منافعی مثل ایجاد سازمان کشورهای ترک صورت گرفته ضمن اینکه ترکها توانستهاند برخی از اقدامات کردهای شمال سوریه و شمال عراق را کنترل کنند. از سمت دیگر بسیاری از اقداماتی که ترکیه در افغانستان و در آسیای مرکزی داشته توانسته بازارهای متعددی را برای کشور خود فراهم کند، اما علیرغم همه این مسائل اردوغان با چالشهای بزرگی رو به روست.
🔶 تورم افسار گسیخته در اقتصاد ترکیه که طی ماههای گذشته تشدید شده اردوغان را در شرایط سختی قرار داده است، ضمن اینکه رقبای منطقهای ترکیه در مقابل طرحهای توسعهطلبانه دولت اردوغان ایستادند و اتفاقاً رقبای منطقهای ترکیه موفقیتهای استراتژیکی و ژئوپولیتیکی به دست آوردند.
🔶 در حالی که اردوغان برای از بین رفتن و حذف دولت سوریه و شخص بشار اسد بسیار تلاش کرد تا در مسند قدرت نباشد، اما این اتفاق رخ نداد یا ایجاد کریدور زنگزور و تغیرات ژئوپولیتیکی در قفقاز جنوبی که مورد نظر اردوغان بود نیز محقق نشد.
🔶 اردوغان در اقدام علیه اروپاییها در شاخ و شانه کشیدن علیه قبرس و یونان نتوانست موفق شود همه این موارد سبب شده جایگاه ترکیه برای رقبای منطقهایش تا حدودی قابل انتقاد باشد، اما انتخابات فعالی از چند جهت حائز اهمیت است چرا که صحنه رویارویی و تقابل دو تفکر است.
🔶 برخلافِ رویههای گذشته به دلیل اختلافات اخیرا ترکیه با غرب در صورت رای آوری مجدد اردوغان؛ ترکیه از غرب فاصله میگیرد، چرا که در دوران اردوغان ترکیه عضو ناتو، عضوی غیر فعال بود به این خاطر به نظر میرسد با ادامه دوره خدمت اردوغان حتی زمینه اخراج ترکیه از سوی غرب مطرح شود، بنابراین ادامه دوره خدمت اردوغان با رویکرد اوراسیاگرایی و تکمیل پازل ایجاد نظم شرقی با حضور ترکیه خواهد بود.
🔶 مثلاً در آمیخته شدن ترکیه با نهادهای منطقهای شرقی، همکاری جدیتر ترکیه با اتحادیه اقتصادی اوراسیا یا عضویت ترکیه در سازمان همکاران شانگهای در ادامه این مسیر میتواند محقق شود. اما نکته مهم این است که رقیب آقای اردوغان آقای کمال قلیچدار اوغلو فردی است غربگرا که با روی کار آمدن وی که ائتلافی چند حزبی حامی وی است عملاً اختلافات داخلی در این کشور و سهمخواهیهای احزاب در ترکیه آغاز خواهد شد، یعنی ترکیه بازگشتی به درون خواهد داشت و خلأ قدرت ترکیه منجر به ایجاد بینظمی و عدم امنیت در منطقه میشود که معتقدم به زیان ایران و سایر بازیگران منطقه است.
🔶 امروز علیرغم همه تقابلات منطقهای در حوزه منافع ملی که بین ایران و ترکیه وجود دارد شاهد تعادل نظم در منطقه هستیم، اما با روی کار آمدن آقای قلیچدار اوغلو در ترکیه نظم به هم میریزد که در نهایت به زیان منطقه است و منطقه را دچار تنشهای قومی، افراطگرایی و بینظمی خواهد کرد. از سوی دیگر در حوزه سیاست خارجی با روی کار آمدن قلیچدار اوغلو بر این باورم وی زمینه حضور غربیها بخصوص آمریکا را بیش از پیش در ترکیه فراهم میکند.
🔶 بنابراین میتوان پیشبینی کرد که ترکیه به یک بازیگر فعال ناتو در منطقه تبدیل میشود، روندی که برخلافِ منافع ایران، روسیه و دیگر کشورهای منطقه است که ناتو در این منطقه به عنوان بازیگری فعال حضور داشته باشد، بنابراین باید منتظر وقایع آتی و اینکه فضای انتخابات در روزهای آینده به کدام سمت و سو کشیده میشود باشیم، اما امیدواریم بهترینها برای مردم ترکیه و منطقه رقم بخورد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: مهدی خورسند؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد #اتحاد
#انقلاب_اسلامی #مجلس
✅ چرا انقلابی ماندن مهم است؟
🔰 قسمت اول
🔶 رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با نمایندگان دهمین مجلس شورای انقلاب اسلامی، بیانات مهمی داشتند. ایشان در بخشی از سخنانشان با اشاره به اهمیت انقلابی بودن نمایندگان فرمودند؛ انقلابی ماندن مهمتر از انقلابی بودن است. آیتالله خامنهای افزودند؛ بعضی افراد در سالهای اول انقلاب بسیار پر شور و حرارت و بهتعبیری سوپرانقلابی بودند، اما استقامت و طاقت ماندن در این راه را نداشتند و نتوانستند در مسیر بمانند بنابراین مشکلتر از انقلابی بودن، انقلابی ماندن فردی و جمعیِ مجلس است. اما این اولین مرتبه نبود که رهبر انقلاب در مورد اهمیت انقلابی بودن و انقلابی مانده سخن به میان آوردند. اما در چرایی و لزوم انقلابی ماندن به طور کلی میتوان از دو جنبه موضوع را مطرح کرد؛ انقلابی ماندن به این معنی است که فرد، گروه یا جامعهای که در جنبش انقلابی شرکت میکند، پس از پیروزی انقلاب و تشکیل حکومت جمهوری اسلامی، همچنان به ایدئولوژی و اصول انقلابی و نظام جمهوری اسلامی پایبند باشد.
1⃣ اینکه حفظ نظام جمهوری اسلامی، در گرو حفظ انقلابی بودن جامعه و مسئولان است، انقلاب اسلامی ایران، از طریق حضور مردم در جنبش انقلابی و با تلاشهای بسیار، به پیروزی رسید. حفظ نظام جمهوری اسلامی به معنای عملیاتی کردن ایدهها و اصولی است که در جنبش انقلابی سرچشمه گرفتهاند و فرد، گروه یا جامعهای که از این ایدهها و اصول پیروی کنند، به حفظ نظام جمهوری اسلامی و پیشرفت کشور کمک میکنند.
2⃣ تحقق اهداف انقلابی؛ انقلاب اسلامی ایران، با هدف تحقق اصولی برای ساختاردهی جامعه اسلامی و پایبندی به اصول دینی راهاندازی شد. اگر فرد یا جامعهای که در جنبش انقلابی شرکت کردهاند، پس از پیروزی انقلاب، به ایدئولوژی و اصول انقلابی پایبند نباشند، اهداف انقلابی نمیتوانند تحقق یابند و در نتیجه تلاشهای بسیاری که برای پیروزی در انقلاب صورت گرفته بود، باطل خواهد شد. به عبارت دیگر، تحقق اهداف انقلابی، تنها با حضور فعال گروههای انقلابی در جامعه و پایبندی به اصول انقلابی ممکن است.
🔶 آسیبهای ناشی از ریزشهای انقلاب
اما در امتداد تمامی حوادث و اتفاقات ناشی از ریزشهای انقلابی چند عنوان کلی را میتوان مطرح کرد؛ انقلاب ایران نیز به دلیل جدایی برخی از فعالان انقلابی از جنبش، در طول سالهای پس از پیروزی خود با مشکلات و آسیبهایی مواجه شد. برخی از این مشکلات عبارت بودند از:
🔶 ضعف مقطعی در قدرت نظام: جدایی نمایندگانی از انقلاب و همچنین گروههایی که در ابتدا با انقلاب همراه شده بودند، باعث چالشها و ایجاد ضعفهایی در قدرت نظام شد و باعث شد در روند تصمیمگیریهای سیاسی و اجرایی دولت مشکلاتی رخ دهد.
2⃣ بروز تنشها، به ویژه در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی بود که جدایی گروههایی از انقلاب با حکومت جمهوری اسلامی و تلاشهای آنها برای بازگشت به قدرت، باعث بروز تنشها و درگیریهای داخلی شد که در برخی موارد با خشونت نیز همراه بود.
3⃣ تحمیل هزینههای مالی ناشی از جدا شدن نیروهای انقلابی است، جدایی گروههایی از انقلاب و حکومت جمهوری اسلامی، باعث شد تا برخی از آنها به دلیل از دست دادن تأمین منابع مالی و فرصتهای کاری، مشکلاتی را برای مردم و حکومت اسلامی ایجاد کنند.
4⃣ تضعیف اتحاد و همبستگی، اما یکی از مهمترین آسیبهای سوپر انقلابی جدا شده از انقلاب است، تلاشهای برخی از جدا شدگان از انقلاب برای بازگشت به قدرت و تحقق اهداف خود، باعث تضعیف اتحاد و همبستگی نهادهای انقلابی شد که یکی از ستونهای مهم پایههای نظام جمهوری اسلامی بود. ایجاد فرصت برای نفوذ دشمنان به نهادهای مهم انقلاب، از دست رفتن بخشی از نیروی انسانی، انتقال اطلاعات مهم کشور و موارد متعدد دیگر، از جمله آسیبهای خروج انقلابیها یا انقلابی نماندن سوپر انقلابیها است.
🔶 شاخصهای انقلابیگری، انقلابی بودن و انقلابی ماندن
اما شاخصهای انقلابی بودن چیست و چگونه میتوان انقلابی ماند؟ این پرسشی است که رهبر انقلاب به دفعات مکرر در سخنانشان به آن اشاره داشتهاند، از جمله، میتوان به سخنان مطرحشده در بیانات رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)، در چهاردهم خرداد ماه سال ۱۳۹۵ اشاره کرد که آیتالله خامنهای در بخشی مهم از سخنانشان شاخصهای انقلابی بودن را مطرح کردند.
🔸 #به_قلم_اساتید:آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد #اتحاد
#انقلاب_اسلامی #مجلس
✅ چرا انقلابی ماندن مهم است؟
🔰 قسمت دوم
🔶 آیتالله خامنهای پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی اسلام و انقلاب را اولین شاخصه انقلابی بودن دانستند و اظهار کردند؛ بنده در سال گذشته در همین جلسه راجع به مبانی امام صحبت کردم. مبانی اساسی ما آنهاست ... اگر این پایبندی وجود داشت، حرکت، حرکت مستمر و مستقیم خواهد بود. در تندباد حوادث این حرکت تغییر پیدا نمیکند... نقطه مقابل این پایبندی عملگرایی افراطی است.یعنی هر روزی به یک طرف رفتن، هر حادثهای انسان را به یک طرف کشاندن.
🔶 این در بیان شاخص دوم انقلابيگری افزودند؛ هدفگیری آرمانهای انقلاب و همت بلند؛ برای رسیدن به آنهابعضی سعی میکنند جامعه و جوانهای ما را دچار ناامیدی کنند. بگویند آقا فایده ندارد! نمیشود! نمیرسیم! ... شاخص دوم این است که هرگز منصرف نشویم از رسیدن به آن اهداف بلند و آرمانهای بلند. تسلیم نشویم در مقابل فشارها.
🔶 سکاندار انقلاب با اشاره به سومین شاخص انقلابیگری بیان کردند؛ پایبندی به استقلال کشور استقلال سیاسی؛ معنایش این است که ما در زمینهی سیاسی فریب [دشمن را]نخوریم... استقلال فرهنگی که از همه مهمتر است در این است که سبک زندگی را سبک زندگی اسلامی ایرانی انتخاب کنیم... استقلال اقتصادی هضم نشدن در هاضمهی اقتصاد جامعه جهانی است.
🔶 چهارمین شاخص انقلابیگری از نظر رهبر انقلاب، حساسیت در برابر دشمن و نقشه دشمن و عدم تبعیت از آن است ایشان در همین زمینه اظهار داشتند؛ باید دشمن را شناخت، نقشهی او را فهمید، از تبعیت دشمن سر باز زد؛ این شاخص چهارم، این عدم تبعیت را قرآن، جهاد کبیر نام نهاده است.
🔶 تقوای دینی و سیاسی، پنجمین شاخص اعلام شده از طرف رهبر انقلاب بود که افزودند؛ اینکه ما عرض کردیم که باید به آرمانها پايبند بود، اسلام اینها را از ما خواسته است. یک تکلیف دینی است و رعایت آن تقوای دینی است. تقوای سیاسی هم همراه همین است؛ تقوای سیاسی یعنی انسان از لغزشگاههایی که دشمن میتواند از آن استفاده کند پرهیز کند.
🔶 تبینن و بیان چندین باره نظرات رهبر معظم انقلاب یکی از ضروریاتی است که جبهه انقلاب باید همواره در راستای انجام و گسترش آن باشد. سخنان و چراغ راههایی که نباید بر زمین بماند.
🔸 #به_قلم_اساتید:آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
✅ صهیونیستها نگران زنده شدن بیداری اسلامی در مردم مصر هستند
🔶 در خصوص چرایی نگرانی رژیم غاصب صهیونیستی از نزدیکی ایران و مصر و عادیسازی ارتباط بین دو کشور باید گفت تلاشها و تکاپوهای بیثمر سران رژیم صهیونیستی طی روزها و هفتههای اخیر نشاندهنده این است که از سرگیری ارتباط بین ایران و کشورهای عربی منطقه از جمله مصر وضعیت روحی و روانی صهیونیستها را متلاطم کرده، موضوعی که حتی از ابعاد مختلف فشار قابل توجهی بر سران رژیم صهیونیستی وارد کرده است.
🔶 قطع به یقین موضوع برقراری ارتباط بین ایران و مصر و عادیسازی ارتباط دو کشور با سابقه تمدنی بسیار طولانی ایران و مصر منجر به وقوع تحولات مختلفی میشود، چرا که ارتباط ایران و مصر میتواند گرایش قوی و ریشهدار ملت مصر نسبت به فرهنگ ایران را مجدداً احیا کند.
🔶 بیتردید نباید فراموش کنیم ملت مصر نسبت به سایر ملتهای دیگر یکی از سرسختترین و مبارزترین ملتها نسبت به تشکیل رژیم صهیونیستی بود، اما خیانت انورسادات موضوع حضور خط مقدم مصر در مقابله با رژیم صهیونیستی را به گونهای تغییر داد که این کشور در حوزه مسائل مقاومت سازش را در پیش گرفت و به آرمان فلسطین خیانت کرد.
🔶 با توجه به اهمیت این موضوع و اینکه ایران در راس محور مقاومت قرار داد، سران رژیم صهیونیستی به شدت نگران از سرگیری ارتباط و برقراری رابطه بین ایران و مصر هستند، ضمن اینکه برای نگرانیها خود نیز ادلههایی مطرح میکنند.
🔶 یکی از اصلیترین نگرانی صهیونیستها نسبت به برقراری مجدد ارتباط ایران با مصر، بیداری مجدد اقشار مختلفی از مردم مصر نسبت به مسائل منطقهای و زیانهایی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا به منطقه وارد میکنند، بنابراین، چون زمینه افزایش هوشیاری و نشان دادن واکنش از سوی مردم مصر به این مسائل بسیار زیاد است صهیونیستها به شدت نگران زنده شدن موج مقاومت، بیداری و آگاهی روز افزون مردم مصر هستند.
🔶 البته تعداد قابل توجهی از نخبگان مصر نسبت به رژیم صهیونیستی بدبینی و دشمنی قابل توجهی دارند براین اساس ممکن است رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از ایجاد رابطه، تعمیق روابط دو ملت نقشههای شومی را طراحی کند لذا لازم است سران و ملتهای هر دو کشور ایران و مصر نسبت به توطئهها و طراحیهای شوم رژیم صهیونیستی برای اخلال در ارتباط بین ایران و مصر کاملاً آگاه باشند.
🔶 با اراده راهکاری برای دور زدن خباثتهای رژیم صهیونیستی در موضوع سنگاندازی علیه برقراری رابطه ایران و مصر باید برای برونرفت از اقدامات احتمالی رژیم غاصب کودککش، لازم است نسبت به افزایش آگاهی و بصیرت ملتها اقدامات اساسی صورت داده شود، و دولتها نیز نسبت به دستاوردها و عوایدی که از ارتباط با هم میتوانند داشته باشند باید راه را بر تاثیرگذاری و دسیسههای رژیم صهیونیستی در این موضوع و سایر موضوعات ببندند، قطع به یقین افزایش آگاهی نسبت به عواید و دستاوردهای اتحاد جهان اسلام در برابر رژیم صهیونیستی بهترین و موثرترین راه برونرفت از وضعیتی است که سران رژیم صهیونیستی برای کشورهای منطقه و محور مقاومت ترسیم میکنند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: سیدرضا صدرالحسینی؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#فلسطین #صادرات
#برجام
✅ تکاپوی تازه آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران
🔰 قسمت اول
🔶 در شرایط فعلی و به طور خاص پیش از سفر هیثم بنطارق سلطان عمان به ایران، آمریکا بر حجم فعالیتهای دیپلماسی خود در قبال ایران و فعالیتهای هستهای آن افزوده است. در این راستا، رسانههای آمریکایی از سفر بیسر و صدای یکی از مقامهای ارشد دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به مسقط برای بررسی امکان توافق با ایران بر سر موضوعات هستهای خبر دادهاند. «برت مک گورک»، مشاور ارشد بایدن در امور خاورمیانه حدود سه هفته پیش برای گفتگو با مقامهای عمان در خصوص امکان تعامل دیپلماتیک با ایران در خصوص برنامه هستهای این کشور به آن کشور سفر کرده بود.
🔶 دیدار مک گورک با مقامهای عمانی بعد از سفر او به همراه «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به عربستان و همچنین فلسطین اشغالی صورت گرفت. درباره سفر به مسقط از سوی آمریکا یا عمان اطلاعرسانی علنی صورت نگرفته و در واقع یک سفر محرمانه بوده است.
🔶 منابع مختلف گفتهاند اصلیترین موضوعی که مورد رایزنی قرار گرفت تلاشهای دیپلماتیک جدید بر سر برنامه هستهای ایران با میانجیگری عمان بود. برخی محافل صهیونیستی هم مدعی شدهاند عمانیها در حال برگزاری گفتگوهای واسطهای میان ایران و آمریکا هستند. نکته قابل توجه این است که اسرائیلیها نسبت به هرگونه تحول در روند هستهای ایران حساس بوده و آن را با جدیت پیگیری میکنند.
🔶 در واقع کاخ سفید از طریق دولت عمان به دنبال بررسی این است که آیا ایران حاضر به ایجاد برخی محدودیتها بر سر برنامه هستهای خود و کاستن تنشها در منطقه هست یا خیر و در ازای چنین اقداماتی چه میخواهد؟ البته سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید ادعاهای مقامهای رژیم صهیونیستی را رد کرده و تاکید کرده هیچ رایزنی در خصوص توافق موقت و تخفیف تحریمها یا بستن پرونده پادمانها (مربوط به ایران) در کار نیست. پیش از این رسانههای کرهای گزارش دادند که کره جنوبی و ایالات متحده در حال مذاکره درباره راههایی برای آزادسازی ۷ میلیارد دلار از پولهای ایران در کره جنوبی بابت واردات نفت از ایران هستند. آزادسازی این پولها در سال گذشته توسط مطبوعات ایران به عنوان گامی احتمالی در چارچوب توافق بین ایالات متحده و ایران در مورد موضوع هستهای یا به عنوان بخشی از مبادله زندانیان مطرح شده است.
🔶 همچنین دولت بایدن در فروردین ماه گذشته به ایران پیشنهادی برای «توافق موقت» داده که از سوی تهران رد شده است. طرح کاخ سفید برداشتن برخی تحریمهای ضدایرانی در ازای توقف برخی از فعالیتهای هستهای ایران بهویژه توقف غنی سازی ۶۰ درصدی را شامل میشود. از اواخر سال ۲۰۱۹، آژانس بینالمللی انرژی اتمی با بازدید بازرسان سازمان ملل از سایت فوق، این موضوع را بررسی کرده و انتظار میرود گزارشهای سهماهه را قبل از جلسه شورای حکام که هفته آینده برنامهریزی شده است، منتشر کند. بهعنوان بخشی از توافق با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تهران با نصب تعدادی دوربین در تاسیسات اتمی در اصفهان موافقت کرده است. طبق گفته این منبع آگاه تقریباً حدود یک سوم از دوربین ها نصب شده است و به صورت آفلاین است و اطلاعاتی منتقل نمیشود.
🔶 همزمان با سفر محرمانه برت مک گورک مشاور خاورمیانهای دولت بایدن به عمان و کار روی موضوع ایران؛ رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز گفته ما بسیار بر بازدارندگی ایران از اتخاذ تصمیم غنیسازی در سطح تسلیحاتی متمرکز هستیم. مالی در ادامه مدعی شد که اگر ایران تصمیم بگیرد یک سلاح هستهای داشته باشد، اورانیوم غنی شده مورد نیاز آن را در مدت کوتاهی به دست خواهد آورد.
🔸 #به_قلم_اساتید:علي رسولي
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#فلسطین #صادرات
#برجام
✅ تکاپوی تازه آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران
🔰 قسمت دوم
🔶 وی تاکید کرد اگر به این نتیجه برسیم آنها در حال برداشتن گامهایی در راستای تصمیمگیری برای دستیابی به یک سلاح هستهای هستند، تمامی گزینهها روی میز خواهند بود، اما ما همچنان پیگیر دیپلماسی خواهیم بود، چراکه فکر میکنیم قابل راستیآزماییترین و بادوامترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به یک بمب است. در سفر اخیر هیثم بن طارق به ایران، گمانهزنیها حاکی از آن بود که سلطان جدید عمان حامل پیام تازهای برای ایران برای احیای مذاکرات برجام از سوی غرب و به ویژه آمریکا است. البته چنین فرضیهای در شرایطی که دولت بایدن به شکل ضمنی و گاه صریحاً مرگ برجام را اعلام کرده بعید به نظر میرسد؛ اما برخی شواهد نشان میدهد که ایران و آمریکا به توافقهای اولیه درباره آزادسازی اموال بلوکه شده ایران دست یافتهاند. اگر این گزاره درست باشد آنگاه باید منتظر از سرگیری تبادل زندانیان، توسعه مذاکرات فنی میان سازمان انرژی اتمی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و آغاز دور جدید مذاکرات احیای برجام باشیم.
🔶 در این راستا نکته قابل توجه آن است که پیش از سفر پادشاه عمان به ایران، شاهد میانجیگری فعال این کشور جهت تبادل زندانیان میان ایران و شماری از کشورهای غربی بودیم. مسالهای که به طور خاص موجب شد تا «اسدالله اسدی» دیپلمات کشورمان که در بلژیک در بازداشت به سر میبرد، با یک شهروند بلژیکی زندانی در ایران، با میانجیگری دولت عمان مبادله شود. از این رو، انتظار این بود که بنطارق روند مذاکرات مرتبط با مبادله زندانیان میان ایران و برخی کشورهای غربی و به طور خاص ایران و آمریکا و البته ایران و فرانسه را در تهران نیز پیگیری کند. با این حال شنیدهها حاکی از آن است که در مذاکرات با مقامات ارشد ایران، موضوع احیای توافق برجام مطرح نشده است.
🔶 واقعیت این است که با توجه به پیچیدگی پرونده برجام و اختلافات متعدد و ریشهای بین ایران و آمریکا، چشماندازی روشن از اجرای مذاکرات و احیای برجام حداقل در کوتاهمدت دیده نمیشود؛ هرچند تکاپوی آشکار و پنهان واشنگتن از جمله سفر مشاور ارشد بایدن در امور خاورمیانه به عمان، حاکی از آن است که دولت بایدن به دنبال مفری برای خروج از معضل برجام و دستیابی به نوعی توافق با ایران جهت مهار فعالیتهای هستهای این کشور میباشد. این تکاپو در سایه ضعف و انفعال آمریکا در منطقه و شکلگیری نظمی نوین در غرب آسیا در پی تحولات اخیر (آشتی ایران و عربستان، بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، زمزمههای روابط ایران و مصر و غیره) قابل درک است، زیرا کاخ سفید به این جمعبندی رسیده که در برابر ایران و محور مقاومت قادر به اقدام موثری نمیباشد.
🔸 #به_قلم_اساتید:علي رسولي
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#روابط_خارجی #ترکیه
#انتخابات
✅ اپوزیسیون قوی دولت ضعیف
🔰 چالشهای پیش روی اردوغان
🔶 کارشناس مسائل اوراسیا اردوغان در انتخابات ترکیه پیروز شد؛ پیروزی که به گفته تحلیلگران شکننده است و نمیتواند منجر به تشکیل یک دولت قوی در سالهای پیش رو شود چرا که ترکیه دارای یک اپوزیسیون قوی در داخل است و اپوزیسیون قوی حاکی از یک دولت ضعیف است.
🔶 این کارشناس در خصوص پیروزی اردوغان در ترکیه گفت: انتخابات ترکیه در شرایطی برگزار شد که ترکیه در یکی دو سال گذشته در حوزه سیاست خارجی و کسب منافع ملی در رقابت با رقبای منطقهای تقریباً جایگاه خوبی نداشت. پروژه کریدور زندهزور در تقابل منطقهای با ایران به سرانجام نرسید و جنگ قرهباغ به نتیجه دلخواه محور تورانی یعنی ترکیه و جمهوری آذربایجان دست نیافت و اردوغان نتوانست در سوریه به اهداف خود برسد.
🔶 چنانچه یکی از بزرگترین اهداف ترکیه در سوریه رفتن بشار اسد بود، اما جایگاه بشار اسد در سوریه تثبیت شد و به حدی رسید که ترکیه بارها و بارها تقاضای مذاکره مستقیم بین اردوغان و بشار اسد را مطرح کرد. از سوی دیگر ترکیه تنشهای بسیار زیادی با اروپاییها و آمریکا پیدا کرد در حدی که در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، سفیر آمریکا در ترکیه با رقیب اردوغان دیدار میکند و این پیام بسیار بزرگی برای اردوغان و حامیانش دارد.
🔶 با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین اتفاقاتی که دامن ترکیه را گرفته بحث ادامه تنشهایی است که ترکیه با گروههای جداییطلب کرد در منطقه دارد، باید گفت همه این موارد سبب میشود ما امروز ترکیه را در حوزه سیاست خارجی کشوری با چالشهای فراوان ببینیم.
🔶 از سوی دیگر نتیجه انتخابات ترکیه که بسیاری معتقدند این رقابت سنگین و نزدیک حزب عدالت و توسعه با ۶ حزب دیگر درست است که مصداق دموکراسی در کشور ترکیه بود و یک پیروزی بزرگ ملی برای ترکها محسوب میشود، اما باید به این مسئله دقت کنیم که پیروزی شکننده اردوغان و اتحاد احزاب مخالف و کرسیهایی که احزاب مخالف ترکیه دارند کار را برای اردوغان سخت خواهد کرد.
🔶 در حوزههای سیاست خارجی با یک ترکیه پرچالش مواجهیم از لحاظ اقتصادی ترکیه یک ترکیه با مشکلات اقتصادی بسیار، تورمهای خیلی زیاد، کاهش ارزش پول ملی و رقابتی که در حوزه سیاست خارجی ترکیه با رقبای منطقهای خودش منجمله جمهوری اسلامی ایران دارد. پروژههای زیاد منطقهای وجود دارد که یک دولت براساس شرایطی که دارد آنها را پیش میبرد.
🔶 پیشتر گفته شد در انتخاباتی که برگزار شد قطعاً پنجمین دولت اردوغان ضعیفترین دولت ترکیه در طول ۲۰ سال گذشته خواهد بود و این میتواند در منافع ملی ترکیه در رقابت با دیگر رقبای منطقهای تاثیر بگذارد و فرصت بسیار بینظیری برای رقبای منطقهای همچون جمهوری اسلامی ایران فراهم کند که در طرحهای منطقهای بتواند ترکیه را کمی به عقب براند و جلوی آن حس توسعهطلبی که ترکیه در طی سالهای گذشته بسیاری از منافع جمهوری اسلامی ایران را محدود کرده بود را مدیریت کند و حتی بتواند دست برتری را نسبت به ترکیه در طول سالهای پیش رو داشته باشد.
🔶 این کارشناس با اشاره به اپوزیسیون قوی در داخل ترکیه گفت: اینها منجر به تشکیل یک دولت ضعیف در ترکیه میشود چرا که اپوزیسیون قوی یعنی دولت ضعیف یعنی یک مجلسی که همواره در مسیر کار دولت سنگاندازی میکند؛ و با توجه به مشکلات عدیدهای که ترکیه دارد عملاً دولتی که ما در پنج سال آینده شاهد آن هستیم یکی از ضعیفترین دولتهای ترکیه خواهد بود و این اپوزیسیون قوی قطعا مشکلاتی برای حوزههای حکمرانی ترکیه در طول سالهای آینده ایجاد خواهد کرد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: مهدي خورسند؛ کارشناس مسائل اوراسیا
🆔 @tahlil_shjr
تبلور شجاعت در امام روحالله.pdf
69.7K
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#امامخمینی #تحریم
✅ تبلور شجاعت در امام روحالله
🔶 رهبر کبیر انقلاب در طول دوران رهبری، با شجاعت و تصمیم قوی خود، به حفظ استقلال و سربلندی ایران در مقابل تحریمهای بینالمللی و تهدیدات بیگانهها پایبند بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
مستندات لایحه دوفوریتی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب.pdf
150.2K
#مسائل_اولویت_دار
#حجاب #خانواده
✅ متن کامل لایحه عفاف و حجاب
🔰به همراه مستندات قانونی مربوطه
🔶 نظر به اینکه برخی نقدها بدون توجه به اصل لایحه منتشره و مواد قانونی مربوطه منتشر شده است، لذا قبل از انتشار نقد علمی و حقوقی آن، اصل لایحه با اشاره به مواد قانونی مورد نیاز برای فهم دقیق قانون طی این فایل منتشر می گردد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
#رسانه
✅ تهدیدات رژیم صهیونیستی توخالی است/ حزب الله از وضعیت آسیب پذیری مقابل رژیم صهیونیستی عبور کرده است.
🔶 در روز های اخیر برخی از مقامات رژیم صهیونیستی تهدیداتی را علیه ایران و حزب الله لبنان به زبان آوردند. واکوی دقیق این موضوع نشان می دهد که رژیم صهیونیستی ناتوان تر از آن چیزی است که مقامات این کشور به زبان آوردند. در شراطی که رژیم صهیونیستی درگیر اختلافات داخلی هستند، تهدید ایران و حزب الله توسط دولت نتانیاهو بیشتر تلاش برای سرپوش گذاشتن بر اختلافات و ناتوانی کابینه بی بی می باشد.
🔶 بررسی واقعی تهدیدات مطرح شده نشان می دهد که ایران و حزب الله از وضعیت آسیب پذیری مقابل رژیم صهیونیستی به مرحله ضربه زدن به این رژیم رسیدند. حال این اسرائیل است که از ترس محور مقاومت آرامش ندارد و هر روز با کابوس نابودی خود روزگار خود را می گذراند. در همین راستا نیز روزنامه یدیعوت احارانوت در یادداشتی به انتقاد از تهدیدهای اخیر رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران و حزب الله پرداخته و تاکید کرد، با توجه به اینکه هیچ اقدام میدانی و افزایش سطح آماده باشی در اسرائیل صورت نگرفته این اظهارات صرفا جنبه رسانهای دارند.
🔶 یواف زیتون نویسنده این یادداشت معتقد است، در حالی فرماندهان سرویسهای امنیتی و نظامی اسرائیلی طی هفته اخیر یکی پس از دیگری از اشتباه احتمالی نصر الله که ممکن است منجر به وقوع جنگ سخن گفتند و از تقابل با پروژه هستهای ایران سخن به میان آوردند که هیچ خبری از افزایش آمادگی نیروی هوایی یا اعمال محدودیتها در شمال (فلسطین اشغالی) نیست.
🔶 این تحلیلگر صهیونیست در این رابطه میافزاید، سخنان فرماندهان نظامی و امنیتی اسرائیل اکنون تیتر اکثر رسانهها را به خود اختصاص داده است، سخنرانی این هفته رئیس امان در کنفرانس هرتزیلیا در رابطه با دبیر کل حزب الله که گفته بود وی به نقطه ارتکاب اشتباه نزدیک میشود و این اشتباه منجر به جنگ خواهد شد ظاهرا بدون هیچ دلیل یا هشدار واقعی و ملموس اطلاعاتی صورت گرفته و هیچ داده و اطلاعاتی در رابطه با قصد فوری این ساختار شیعی برای انجام جنگ وجود ندارد.
🔶 او در این زمینه میافزاید (در حالی این سخنان رسانهای شدند) که خبری از نیروی پشتیبانی برای تیپ الجلیل (برای جنگ احتمالی) اعزام نشده است، تغییر در آرایش نیروها هم صورت نگرفته است، از افزایش سطح آماده باش در نیروی هوایی هم خبری نیست، محدودیتها برای مرخصی و نقل و انتقال نظامیان به وجود نیامده و کشاورزان و مسافران نیز به همان شکل سابق کار خود را می کنند.
🔶 نویسنده با استناد به این دادها به این نتیجه میرسد که این تهدیدها و سخنان ضرورتا با استناد به اطلاعات طبقه بندی شده امنیتی صورت نگرفته و صرفا فرماندهانی همچون رئیس امان برای آنکه حزب الله را تهدید کرده باشد این سخنان را به زبان آوردهاند.
🔶 در ادامه این یادداشت با اشاره به سخنان هرتسی هالیوی رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی هم آمده است: اظهارات هالیوی در رابطه با پیشرفت پروژه هستهای ایران نیز به یک برنامه عملیاتی تدوین شده واقعی مربوط نمیشود و نشان میدهد که چیز تازهای در این زمینه ارائه نشده است.
🔶 او با اشاره به بیانیه وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در رابطه با ناوگان دریایی ایران هم تاکید میکند، آنچه که در این بیانیه در رابطه با فعالیتها و توانمندیهای دریایی ایران منتشر شده است نیز چیز تازهای در خود نداشت و تنها نتیجهای که داشت آن بود که جامعه اسرائیل را دچار تلاطم کرده و باعث شد تا این تصور در آن به وجود آید که اسرائیل و منطقه به سوی یک جنگ پیش میرود.
🔶 گفتنی است اظهارات تهدید آمیز رهبران رژیم صهیونیستی بیش از هر چیز باعث رعب و وحشت در میان صهیونیستها شد به نحوی که ظرف چند ساعت باعث تنزل ارزش پول رژیم صهیونیستی شد.
🔶 از طرفی در بین افکار عمومی منطقه بخصوص در بین کشورهای محور مقاومت تهدید رژیم صهیونیستی هیچ گونه ارزش و اعتباری در بین مردم آن کشورها و حتی مردم منطقه نیز ندارد. در واقع تهدید رژیم صهیونیستی نه تنها در میدان عمل، قابل پذیرش نبوده بلکه از لحاط روانی نیز هیچ کس باور نکرده اند. از این رو می توان گفت رژیم صهیونیستی ب سمت نابودی واقعی حرکت می کند که ذهن ها آن را پذیرفته و منتظر تحقق آن در میدان عمل نیز هستند. تهدید رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی بیشتر جنبه بی اعتباری برای رژیم صهیونیستی دارد تا کسب اعتبار.
🆔 @tahlil_shjr
چرا آمریکا از آیتالله خامنهای میهراسد؟.pdf
67.8K
#عزت_ملی
#اقتصاد #دلار
#افول_آمریکا
✅ چرا آمریکا از آیتالله خامنهای میهراسد؟ / جهان در مسیر دلارزدایی
🔶 یکی از توصیهها و سیاستهای اعلامی رهبر انقلاب که از سالیان گذشته به بهانههای مختلف در محافل گوناگون اعلام شده است بحث جایگزینی پول و ارزهای ملی یا جایگزین به جای دلار در مبادلات اقتصادی بینالمللی است.
🔸 #به_قلم_اساتید:اميرسام وكيليان
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#اقتصاد
#تحریم #برجام
✅ دستاوردهای سفر پادشاه عمان به ایران در چند حوزه قابل بررسی است
🔶 دستاوردهای سیاسی و اقتصادی سفر پادشاه عمان به ایران به چند نکته مهم اشاره کرد و سفر سلطان هیثم بن طارق پادشاه عمان به تهران دستاوردهای بسیار مهمی به همراه داشت که از آن جمله میتوان به تازهترین رویدادی که شاهد آن بودیم و به نوعی ماحصل تلاشهای چند ماهه پادشاهی عمان برای ازاد سازی دیپلمات دربند ایرانی در بلژیک آقای اسدی بود اشاره کرد.
🔶 آقای اسدی یک روز قبل از ورود پادشاه عمان به تهران بعد از پنج سال اسارت به تهران آزاد شد، موضوع که نتیجه پیگیریهای پنج ساله پادشاهی عمان بود منجر به خوشحالی و سرور مردم ایران بابت آزادی بیگناهی شد که در بند بلژیک بود.
🔶 در خصوص مسائل مرتبط به سیاست خارجی و پیام کشورهای غربی که پاشداه عمان حامل آن بود نیز باید گفت پادشاه عمان حامل پیامهایی از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه برای ایران در حوزه برجام بود.
🔶 با توجه به اینکه پادشاهی عمان در سال ۲۰۱۵ میلادی در شکلگیری برجام نقش داشت و تلاشهای پادشاهی عمان به امضای این توافقنامه در سال ۲۰۱۵ منجر شد در حال حاضر بعد از توقف هشت ماهه در روند مذاکرات ایران و کشورهای ۴+۱ در وین پادشاه عمان درصدد شکستن قفل بنبست مذاکرات وین برآمده، لذا به نظر میرسد سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه درصدد تغییر موضع نسبت به ایران هستند.
🔶 درخصوص تغییر رویکرد کشورهای غربی نسبت به اعمال فشار بیشتر تحریمی به ایران معتقدیم کشورهای غربی و آمریکا به درستی به این نتیجه رسیدهاند که نمیتوانند با اعمال فشار بیشتر و افزایش تحریمها ایران را وادار به پذیرش خواستههای نامعقول و گذشتن از منافع ملی خود کنند، بنابراین، چون دریافتهاند فشارها و تحریمها به اقتصاد و مردم ایران چندان نتیجهای به دنبال نداشته، پادشاه عمان پیام کشورهای اروپایی و آمریکا را به سمع و نظر مقامات ایرانی رساند.
🔶 در خصوص انعقاد قراردادها و تفاهمنامههای همکاری بین ایران و عمان باید گفت بیشک ایران و عمان میتوانند در حوزه تجارت و صادرات و واردات و در بخش انرژی همکاریهای قابل توجهی با هم داشته باشند. انعقاد قراردادها و توافقنامههای مبتنی بر توسعه مبادلات تجاری بین ایران و پادشاهی عمان منجر به افزایش حجم تبادل تجاری بین دو کشور میشود.
🔶 با افزایش میزان حجم تجارت خارجی بین دو کشور ایران و عمان به نظر میرسد در صورت اجرایی شدن قراردادهای به امضاء رسیده در طول چهارسال آینده میزان درآمدهای تجارت با عمان از ۲ میلیارد دلار در حال حاضر به ۲۰ میلیارد دلار افزایش بیابد، موضوعی که فرصت بسیار مناسبی برای ایران ایجاد میکند تا کالای خود را به پادشاهی عمان منتقل کند.
🔶 قطع به یقین بازارهای عمان پذیرای کالاهای ایرانی است و مقصد خوبی برای صادرات کالای با کیفیت ایرانی خواهد بود، بخصوص در حوزه مهندسی، فناوری پزشکی و کشاورزی و استفاده از نیروی کار متخصص ایرانی در عمان در سفر آقای هیثم بنطارق منجر به آوردههای اقتصادی قابل توجهی برای کشور میشود، بنابراین با توجه به جمیع جهات سفر پادشاه عمان به ایران مثبت است و دستاوردهای خوبی به دنبال خواهد داشت.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حسن هانیزاده؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل
🆔 @tahlil_shjr