#مسئله_محوری
#روابط_خارجی #ترکیه
#انتخابات
✅ اپوزیسیون قوی دولت ضعیف
🔰 چالشهای پیش روی اردوغان
🔶 کارشناس مسائل اوراسیا اردوغان در انتخابات ترکیه پیروز شد؛ پیروزی که به گفته تحلیلگران شکننده است و نمیتواند منجر به تشکیل یک دولت قوی در سالهای پیش رو شود چرا که ترکیه دارای یک اپوزیسیون قوی در داخل است و اپوزیسیون قوی حاکی از یک دولت ضعیف است.
🔶 این کارشناس در خصوص پیروزی اردوغان در ترکیه گفت: انتخابات ترکیه در شرایطی برگزار شد که ترکیه در یکی دو سال گذشته در حوزه سیاست خارجی و کسب منافع ملی در رقابت با رقبای منطقهای تقریباً جایگاه خوبی نداشت. پروژه کریدور زندهزور در تقابل منطقهای با ایران به سرانجام نرسید و جنگ قرهباغ به نتیجه دلخواه محور تورانی یعنی ترکیه و جمهوری آذربایجان دست نیافت و اردوغان نتوانست در سوریه به اهداف خود برسد.
🔶 چنانچه یکی از بزرگترین اهداف ترکیه در سوریه رفتن بشار اسد بود، اما جایگاه بشار اسد در سوریه تثبیت شد و به حدی رسید که ترکیه بارها و بارها تقاضای مذاکره مستقیم بین اردوغان و بشار اسد را مطرح کرد. از سوی دیگر ترکیه تنشهای بسیار زیادی با اروپاییها و آمریکا پیدا کرد در حدی که در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، سفیر آمریکا در ترکیه با رقیب اردوغان دیدار میکند و این پیام بسیار بزرگی برای اردوغان و حامیانش دارد.
🔶 با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین اتفاقاتی که دامن ترکیه را گرفته بحث ادامه تنشهایی است که ترکیه با گروههای جداییطلب کرد در منطقه دارد، باید گفت همه این موارد سبب میشود ما امروز ترکیه را در حوزه سیاست خارجی کشوری با چالشهای فراوان ببینیم.
🔶 از سوی دیگر نتیجه انتخابات ترکیه که بسیاری معتقدند این رقابت سنگین و نزدیک حزب عدالت و توسعه با ۶ حزب دیگر درست است که مصداق دموکراسی در کشور ترکیه بود و یک پیروزی بزرگ ملی برای ترکها محسوب میشود، اما باید به این مسئله دقت کنیم که پیروزی شکننده اردوغان و اتحاد احزاب مخالف و کرسیهایی که احزاب مخالف ترکیه دارند کار را برای اردوغان سخت خواهد کرد.
🔶 در حوزههای سیاست خارجی با یک ترکیه پرچالش مواجهیم از لحاظ اقتصادی ترکیه یک ترکیه با مشکلات اقتصادی بسیار، تورمهای خیلی زیاد، کاهش ارزش پول ملی و رقابتی که در حوزه سیاست خارجی ترکیه با رقبای منطقهای خودش منجمله جمهوری اسلامی ایران دارد. پروژههای زیاد منطقهای وجود دارد که یک دولت براساس شرایطی که دارد آنها را پیش میبرد.
🔶 پیشتر گفته شد در انتخاباتی که برگزار شد قطعاً پنجمین دولت اردوغان ضعیفترین دولت ترکیه در طول ۲۰ سال گذشته خواهد بود و این میتواند در منافع ملی ترکیه در رقابت با دیگر رقبای منطقهای تاثیر بگذارد و فرصت بسیار بینظیری برای رقبای منطقهای همچون جمهوری اسلامی ایران فراهم کند که در طرحهای منطقهای بتواند ترکیه را کمی به عقب براند و جلوی آن حس توسعهطلبی که ترکیه در طی سالهای گذشته بسیاری از منافع جمهوری اسلامی ایران را محدود کرده بود را مدیریت کند و حتی بتواند دست برتری را نسبت به ترکیه در طول سالهای پیش رو داشته باشد.
🔶 این کارشناس با اشاره به اپوزیسیون قوی در داخل ترکیه گفت: اینها منجر به تشکیل یک دولت ضعیف در ترکیه میشود چرا که اپوزیسیون قوی یعنی دولت ضعیف یعنی یک مجلسی که همواره در مسیر کار دولت سنگاندازی میکند؛ و با توجه به مشکلات عدیدهای که ترکیه دارد عملاً دولتی که ما در پنج سال آینده شاهد آن هستیم یکی از ضعیفترین دولتهای ترکیه خواهد بود و این اپوزیسیون قوی قطعا مشکلاتی برای حوزههای حکمرانی ترکیه در طول سالهای آینده ایجاد خواهد کرد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: مهدي خورسند؛ کارشناس مسائل اوراسیا
🆔 @tahlil_shjr
تبلور شجاعت در امام روحالله.pdf
69.7K
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#امامخمینی #تحریم
✅ تبلور شجاعت در امام روحالله
🔶 رهبر کبیر انقلاب در طول دوران رهبری، با شجاعت و تصمیم قوی خود، به حفظ استقلال و سربلندی ایران در مقابل تحریمهای بینالمللی و تهدیدات بیگانهها پایبند بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
مستندات لایحه دوفوریتی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب.pdf
150.2K
#مسائل_اولویت_دار
#حجاب #خانواده
✅ متن کامل لایحه عفاف و حجاب
🔰به همراه مستندات قانونی مربوطه
🔶 نظر به اینکه برخی نقدها بدون توجه به اصل لایحه منتشره و مواد قانونی مربوطه منتشر شده است، لذا قبل از انتشار نقد علمی و حقوقی آن، اصل لایحه با اشاره به مواد قانونی مورد نیاز برای فهم دقیق قانون طی این فایل منتشر می گردد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
#رسانه
✅ تهدیدات رژیم صهیونیستی توخالی است/ حزب الله از وضعیت آسیب پذیری مقابل رژیم صهیونیستی عبور کرده است.
🔶 در روز های اخیر برخی از مقامات رژیم صهیونیستی تهدیداتی را علیه ایران و حزب الله لبنان به زبان آوردند. واکوی دقیق این موضوع نشان می دهد که رژیم صهیونیستی ناتوان تر از آن چیزی است که مقامات این کشور به زبان آوردند. در شراطی که رژیم صهیونیستی درگیر اختلافات داخلی هستند، تهدید ایران و حزب الله توسط دولت نتانیاهو بیشتر تلاش برای سرپوش گذاشتن بر اختلافات و ناتوانی کابینه بی بی می باشد.
🔶 بررسی واقعی تهدیدات مطرح شده نشان می دهد که ایران و حزب الله از وضعیت آسیب پذیری مقابل رژیم صهیونیستی به مرحله ضربه زدن به این رژیم رسیدند. حال این اسرائیل است که از ترس محور مقاومت آرامش ندارد و هر روز با کابوس نابودی خود روزگار خود را می گذراند. در همین راستا نیز روزنامه یدیعوت احارانوت در یادداشتی به انتقاد از تهدیدهای اخیر رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران و حزب الله پرداخته و تاکید کرد، با توجه به اینکه هیچ اقدام میدانی و افزایش سطح آماده باشی در اسرائیل صورت نگرفته این اظهارات صرفا جنبه رسانهای دارند.
🔶 یواف زیتون نویسنده این یادداشت معتقد است، در حالی فرماندهان سرویسهای امنیتی و نظامی اسرائیلی طی هفته اخیر یکی پس از دیگری از اشتباه احتمالی نصر الله که ممکن است منجر به وقوع جنگ سخن گفتند و از تقابل با پروژه هستهای ایران سخن به میان آوردند که هیچ خبری از افزایش آمادگی نیروی هوایی یا اعمال محدودیتها در شمال (فلسطین اشغالی) نیست.
🔶 این تحلیلگر صهیونیست در این رابطه میافزاید، سخنان فرماندهان نظامی و امنیتی اسرائیل اکنون تیتر اکثر رسانهها را به خود اختصاص داده است، سخنرانی این هفته رئیس امان در کنفرانس هرتزیلیا در رابطه با دبیر کل حزب الله که گفته بود وی به نقطه ارتکاب اشتباه نزدیک میشود و این اشتباه منجر به جنگ خواهد شد ظاهرا بدون هیچ دلیل یا هشدار واقعی و ملموس اطلاعاتی صورت گرفته و هیچ داده و اطلاعاتی در رابطه با قصد فوری این ساختار شیعی برای انجام جنگ وجود ندارد.
🔶 او در این زمینه میافزاید (در حالی این سخنان رسانهای شدند) که خبری از نیروی پشتیبانی برای تیپ الجلیل (برای جنگ احتمالی) اعزام نشده است، تغییر در آرایش نیروها هم صورت نگرفته است، از افزایش سطح آماده باش در نیروی هوایی هم خبری نیست، محدودیتها برای مرخصی و نقل و انتقال نظامیان به وجود نیامده و کشاورزان و مسافران نیز به همان شکل سابق کار خود را می کنند.
🔶 نویسنده با استناد به این دادها به این نتیجه میرسد که این تهدیدها و سخنان ضرورتا با استناد به اطلاعات طبقه بندی شده امنیتی صورت نگرفته و صرفا فرماندهانی همچون رئیس امان برای آنکه حزب الله را تهدید کرده باشد این سخنان را به زبان آوردهاند.
🔶 در ادامه این یادداشت با اشاره به سخنان هرتسی هالیوی رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی هم آمده است: اظهارات هالیوی در رابطه با پیشرفت پروژه هستهای ایران نیز به یک برنامه عملیاتی تدوین شده واقعی مربوط نمیشود و نشان میدهد که چیز تازهای در این زمینه ارائه نشده است.
🔶 او با اشاره به بیانیه وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در رابطه با ناوگان دریایی ایران هم تاکید میکند، آنچه که در این بیانیه در رابطه با فعالیتها و توانمندیهای دریایی ایران منتشر شده است نیز چیز تازهای در خود نداشت و تنها نتیجهای که داشت آن بود که جامعه اسرائیل را دچار تلاطم کرده و باعث شد تا این تصور در آن به وجود آید که اسرائیل و منطقه به سوی یک جنگ پیش میرود.
🔶 گفتنی است اظهارات تهدید آمیز رهبران رژیم صهیونیستی بیش از هر چیز باعث رعب و وحشت در میان صهیونیستها شد به نحوی که ظرف چند ساعت باعث تنزل ارزش پول رژیم صهیونیستی شد.
🔶 از طرفی در بین افکار عمومی منطقه بخصوص در بین کشورهای محور مقاومت تهدید رژیم صهیونیستی هیچ گونه ارزش و اعتباری در بین مردم آن کشورها و حتی مردم منطقه نیز ندارد. در واقع تهدید رژیم صهیونیستی نه تنها در میدان عمل، قابل پذیرش نبوده بلکه از لحاط روانی نیز هیچ کس باور نکرده اند. از این رو می توان گفت رژیم صهیونیستی ب سمت نابودی واقعی حرکت می کند که ذهن ها آن را پذیرفته و منتظر تحقق آن در میدان عمل نیز هستند. تهدید رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی بیشتر جنبه بی اعتباری برای رژیم صهیونیستی دارد تا کسب اعتبار.
🆔 @tahlil_shjr
چرا آمریکا از آیتالله خامنهای میهراسد؟.pdf
67.8K
#عزت_ملی
#اقتصاد #دلار
#افول_آمریکا
✅ چرا آمریکا از آیتالله خامنهای میهراسد؟ / جهان در مسیر دلارزدایی
🔶 یکی از توصیهها و سیاستهای اعلامی رهبر انقلاب که از سالیان گذشته به بهانههای مختلف در محافل گوناگون اعلام شده است بحث جایگزینی پول و ارزهای ملی یا جایگزین به جای دلار در مبادلات اقتصادی بینالمللی است.
🔸 #به_قلم_اساتید:اميرسام وكيليان
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#اقتصاد
#تحریم #برجام
✅ دستاوردهای سفر پادشاه عمان به ایران در چند حوزه قابل بررسی است
🔶 دستاوردهای سیاسی و اقتصادی سفر پادشاه عمان به ایران به چند نکته مهم اشاره کرد و سفر سلطان هیثم بن طارق پادشاه عمان به تهران دستاوردهای بسیار مهمی به همراه داشت که از آن جمله میتوان به تازهترین رویدادی که شاهد آن بودیم و به نوعی ماحصل تلاشهای چند ماهه پادشاهی عمان برای ازاد سازی دیپلمات دربند ایرانی در بلژیک آقای اسدی بود اشاره کرد.
🔶 آقای اسدی یک روز قبل از ورود پادشاه عمان به تهران بعد از پنج سال اسارت به تهران آزاد شد، موضوع که نتیجه پیگیریهای پنج ساله پادشاهی عمان بود منجر به خوشحالی و سرور مردم ایران بابت آزادی بیگناهی شد که در بند بلژیک بود.
🔶 در خصوص مسائل مرتبط به سیاست خارجی و پیام کشورهای غربی که پاشداه عمان حامل آن بود نیز باید گفت پادشاه عمان حامل پیامهایی از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه برای ایران در حوزه برجام بود.
🔶 با توجه به اینکه پادشاهی عمان در سال ۲۰۱۵ میلادی در شکلگیری برجام نقش داشت و تلاشهای پادشاهی عمان به امضای این توافقنامه در سال ۲۰۱۵ منجر شد در حال حاضر بعد از توقف هشت ماهه در روند مذاکرات ایران و کشورهای ۴+۱ در وین پادشاه عمان درصدد شکستن قفل بنبست مذاکرات وین برآمده، لذا به نظر میرسد سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه درصدد تغییر موضع نسبت به ایران هستند.
🔶 درخصوص تغییر رویکرد کشورهای غربی نسبت به اعمال فشار بیشتر تحریمی به ایران معتقدیم کشورهای غربی و آمریکا به درستی به این نتیجه رسیدهاند که نمیتوانند با اعمال فشار بیشتر و افزایش تحریمها ایران را وادار به پذیرش خواستههای نامعقول و گذشتن از منافع ملی خود کنند، بنابراین، چون دریافتهاند فشارها و تحریمها به اقتصاد و مردم ایران چندان نتیجهای به دنبال نداشته، پادشاه عمان پیام کشورهای اروپایی و آمریکا را به سمع و نظر مقامات ایرانی رساند.
🔶 در خصوص انعقاد قراردادها و تفاهمنامههای همکاری بین ایران و عمان باید گفت بیشک ایران و عمان میتوانند در حوزه تجارت و صادرات و واردات و در بخش انرژی همکاریهای قابل توجهی با هم داشته باشند. انعقاد قراردادها و توافقنامههای مبتنی بر توسعه مبادلات تجاری بین ایران و پادشاهی عمان منجر به افزایش حجم تبادل تجاری بین دو کشور میشود.
🔶 با افزایش میزان حجم تجارت خارجی بین دو کشور ایران و عمان به نظر میرسد در صورت اجرایی شدن قراردادهای به امضاء رسیده در طول چهارسال آینده میزان درآمدهای تجارت با عمان از ۲ میلیارد دلار در حال حاضر به ۲۰ میلیارد دلار افزایش بیابد، موضوعی که فرصت بسیار مناسبی برای ایران ایجاد میکند تا کالای خود را به پادشاهی عمان منتقل کند.
🔶 قطع به یقین بازارهای عمان پذیرای کالاهای ایرانی است و مقصد خوبی برای صادرات کالای با کیفیت ایرانی خواهد بود، بخصوص در حوزه مهندسی، فناوری پزشکی و کشاورزی و استفاده از نیروی کار متخصص ایرانی در عمان در سفر آقای هیثم بنطارق منجر به آوردههای اقتصادی قابل توجهی برای کشور میشود، بنابراین با توجه به جمیع جهات سفر پادشاه عمان به ایران مثبت است و دستاوردهای خوبی به دنبال خواهد داشت.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حسن هانیزاده؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #تاریخ_معاصر
#امام_خمینی #وحدت
✅ چپ یا راست؟ رویکرد بیمعنای جناحی
🔰 قسمت اول
🔶 اندیشه سیاسی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران یکی از مهمترین اندیشههای سیاسی تاریخ به خصوص تاریخ سیاسی تشیع و جهان اسلام است؛ اندیشهای والا و الگویی بیبدیل که امروز خط فکری بسیاری از آزاداندیشان و آزادیخواهان دینمدار است.
🔶 اندیشه سیاسی
باید عنوان کرد که سیاست در اندیشه امام خمینی (ره) بر آمده از آموزههای قرآنی، روایات و مبتنی بر مبانی فقهی و اصولی، فلسفی، کلامی، و عرفانی میباشد. از نگاه امام خمینی سیاست حقیقی؛ آن سیاستی است که مد نظر انبیاء و ائمه معصومین (ع) بوده، تا شرایط رشد انسان را در ابعاد مختلف فراهم نماید.
🔶 چپ یا راست؟
اما آنچه موضوع تحلیل در این نوشتار است شبههای است که امام را از طرفداران جریان چپ دانسته و رویکرد اندیشه سیاسی ایشان را جناحی عنوان میکند. برای پاسخ به این شبهه نخست باید به توضیح این نکته پرداخت که احزاب سیاسی مدرن و متعارف، طی دو قرن اخیر، همزمان با آییننامههای انتخاباتی و پارلمانی ظهور کرده و وارد عرصه سیاسی شدند.
🔶 دگرگونی مفاهیم سیاسی
با وقوع انقلاب اسلامی در ایران و استقرار نظام مبتنی بر ولایت فقیه، برخی از مفاهیم دچار دگرگونی شد و مفاهیم جدیدی مطرح گردید. در آن میان، حزب سیاسی از لحاظ تئوریک و فعالیت احزاب در جنبه علمی مورد کاوش قرار گرفت. استقرار جمهوری اسلامی موجب گردیدند که رویآوری به فعالیت حزبی و گروهی با استقبال فراوان همراه شود و گروههای متعددی پدید آیند. اما عدم تفاهم و وفاق این گروهها، تشتت و پراکندگی را به همراه داشت.
🔶 موضع امام
این مسئله، امام (ره) را وا داشت تا در مورد احزاب و فعالیت آنها موضعی صریح و روشن اتخاذ کنند؛ لذا ایشان فعالیت احزاب را منوط به زیان نرساندن به جامعه اعلام کردند؛ به بیان دیگر، ملاک ارزیابی احزاب به نظر ایشان توجه به عملکرد آنان بود نه مبانی فکری.
🔶 احزاب در نظام ولایت فقیه
اما منحصر به فرد بودن نظام ولایت فقیه در دنیا سؤالهایی را دربارۀ وجود احزاب و فعالیت آنها در چنین نظامی برانگیخت. با این حال احزاب و جناحها و گروههای سیاسی مستقل با افکار و خطمشیهای مستقل و گاه هم راستای بسیاری پس از انقلاب شکل گرفت که مهمترین آنها جناح راست و جناح چپ بودند. جناح راست جمهوری اسلامی ایران یکی از دو جناح قدرت سیاسی سابق، در ایران است که در نتیجهٔ تحولات سیاسی بعد از انقلاب ۱۳۵۷ و در رقابت با جناح چپ شکل گرفت. جناح راست و گروههای معتقد به راست سنتی، بعد از سال ۱۳۷۸ به جناح اصولگرایان معروف شدند و جناج چپ به اصلاحطلبان معروف شدند.
حالا سوال اینجاست اینکه امام چپگرا بوده و رویکردی جناحی داشت! صحت دارد؟
🔶 از وحدت تا تنوع سلیقه
باید اذعان کرد امام خمینی (ره) به عنوان یک اندیشمند سیاسی به همان میزان که مفهوم وحدت را در چند بعد، حتی فراتر از یک راهبرد میدانستند، متذکر این نکته بودند که پذیرش کثرت و تنوع سلیقه در امر اداره کشور نه تنها اجتنابناپذیر که مطلوب است.
ایشان به دلیل سوء سابقه احزاب در کشور با حزب میانه خوبی نداشتند و تفکر حزبی بالاخص در ابتدای انقلاب را با توجه به سوء سابقه آنها، مطلوب نمیدانستند. اما با آغاز نهضت انقلاب همواره اقشار مختلف مردم را به داشتن تشکلهایی برای پیشبرد اهداف اسلامی و ملی تشویق میکردند.
🔶 آزادی و انتخاب
ازطرفی امام (ره) برای آزادی و انتخاب چنان ارزش و بهایی قائل بودند که اعتقاد داشتند هیچ فضیلتی مگر در پرتو انتخاب و آزادی حاصل نمیشود. با این حال با پیروزی انقلاب گروهکهایی که از قبل بودند و یا در آستانه انقلاب اعلام موجودیت کردند، در سهمخواهی چنان فضای سیاسی کشور را مسموم کردند که حتی برخی دست به مبارزه مسلحانه و ترور زدند در حالیکه خواسته عمومی مردم این بود که از ادامه فعالیت آنها به هر نحو ممکن جلوگیری شود و اگر چه این گروهکها با اعمال خود افکار عمومی را علیه احزاب و تشکلهای غیر همسو برانگیخت.
🔸 #به_قلم_اساتید:مليحه زرينپور
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #تاریخ_معاصر
#امام_خمینی #وحدت
✅ چپ یا راست؟ رویکرد بیمعنای جناحی
🔰 قسمت دوم
🔶 نگرانی از تکصدایی
این امر سبب اعمال محدودیت علیه آنها شد، اما از دیگر سوی نگرانی امام از تکصدایی را افزایش میداد؛ لذا وقتی در جریان انتخابات مجلس سوم، عدهای از روحانیون قصد تشکیل جناح جدیدی را داشتند، امام (ره) از آن استقبال کردند و در حقیقت در شرایط اقتدار نظام، سنگ بنای به رسمیت شناختن تکثر افکار و روشهای سیاسی را گذاشتند و از آن پس میتوان گفت دو جناح همرزم در کشور، اما با دو سلیقه متفاوت بوجود آمد که در طول زمان نامهای مختلفی به خود گرفت تا در سالهای اخیر به طور مشخص بنام اصلاحطلب و اصولگرا ظهور عینیتری یافت.
🔶 نگاه فراجناحی امام
هم اکنون هر دو جناح طیف گستردهای را تشکیل دادهاند که ممکن است افرادی در هر دو جناح وجود داشته باشند که به بخشهایی از شعارهای اصلی انقلاب باور جدی نداشته باشند؛ لذا اینکه بخواهیم بگویم امام خمینی جزو کدام گروه بودند، درست نباشد چراکه در اصل امام نگاهی فرا جناحی داشتند و نه چپگرا و نه راستگرا بودند هر چند این دو جناح از اندیشههای امام و انقلاب، ولی با یک جهتدهی خاص تشکیل شد.
🔶 هر کدام از گروهها از وجوهی خود را به امام نزدیکتر میدانند و شاید افراد صادق در هر جناحی از آن وجهی که امام (ره) را الگو قرار دادهاند، به واقع از همان وجه به امام (ره) نزدیکتر باشند. لذا امام نه چپگرا بودند و نه نگاه جناحی داشتند و در واقع این جناح چپ و راست بود که امامی و انقلابی بودند و در اصول و خطمشی از اندیشه امام جهتگیری میکردند هر چند در ادامه برخی مسیر را اشتباه رفتند.
🔸 #به_قلم_اساتید:مليحه زرينپور
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#امید_به_آینده #معنویت_و_اخلاق #اتحاد_ملی #تاریخ_معاصر
✅ مجاهد مؤمن امیدوار
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۳۹۶.pdf
1.39M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#امید_به_آینده #معنویت_و_اخلاق #اتحاد_ملی #تاریخ_معاصر
✅ مجاهد مؤمن امیدوار
🔶 یادداشت هفته این شماره خطحزبالله، نقش اساسی دو عنصر ایمان و امید را در حرکت تحولآفرینانه امام خمینی (قدسسره) بررسی کرده است.
🔸خط حزبالله در گزارش هفته خود با عنوان «پاسداشت سرمایه معنوی کشور» به این پرسش پاسخ داده است که «چرا رهبر انقلاب اسلامی، بر ترویج آثار مربوط به دوران دفاع مقدس و ادبیات جهاد و مقاومت تاکید دارند؟»
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر دانشجوی شهید ناصرالدین باغانی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۹۶
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#انقلاب_اسلامی
#روابط_خارجی #وحدت
✅ رادیکالها علیه مصلح
🔶 رادیکال در لغت، پایه و اساس، معنی شده است. در اصلاح جامعهشناسی و سیاسی نیز به افراد یا تفکری گفته میشود که خواهان دگرگونی اساسی و ریشهای در جامعه یا نهادهای اجتماعی باشد. گاهی برای برچسب زدن به فکر، مرام، اندیشه و حرکتی جدید و انقلابی نیز از واژههایی مانند رادیکالیسم، بنیادگرایی و تندرو که همگی به نوعی در یک ردیف قرار میگیرند نام برده میشود.
🔶 یکی از رهبران و اندیشمندان تاثیرگذار در جهان بدون شک امام خمینی (ره) است که برخی با اهداف کاملاً مغرضانه ایشان را رادیکال به معنی تندرو آن مینامند. تندروهای جناح مقابل تفکر مصلحانه رهبر کبیر انقلاب اسلامی به عَمد با نادیده گرفتن یا انکار اندیشههای امام راحل سعی در تلقین تفکرات غیر واقعی خویش به مخاطب و نسلهای جوانتر دارند.
🔶 رادیکالها و تندروها در واقع با نادیده گرفتن و عدم توجه به ویژگیهای اندیشههای اصلاحطلبانه دینی و آوردن دو شاخۀ بنیادگرا و رادیکال آن در یک سطح با بیتوجهی عمدی به مجموعۀ آرا و بیانات امام خمینی (ره) نظرات و اندیشههای ایشان را به عنوان یک مُصلح و احیاگر دین و تفکر دینی، که هم مخالف وضع موجود از تمام جهات و در نتیجه متفاوت از محافظهکاران و سنتگرایان بود را نادیده گرفته و هم به مخالفت امام (ره) با وضع موجود (در زمان مبارزات)، نظر ایشان را مبنی بر بازگشت به اصول، ارزشها و الگوهای متعالی اسلام اصیل، اولیه و ناب محمّدی (ص) بودن، آن هم با مایههای فلسفی، عقلی، علمی، اجتهادی و نوآورانه که خواستار دگرگونیهای اساسی، ساختاری و انقلابی در روابط و مناسبات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و بر مبنای تفکر دینی احیا و بازسازی شده، و متفاوت از بنیادگرایان بود را نادیده گرفته و به هیچ کدام از نظرات حضرت امام نه فقط در قالب فقه، احکام مذهبی و فقهی بلکه همچنین از وضع معارف اسلامی که در آن فلسفه، کلام، عرفان و تفسیر هم وجود دارند، توجهی نمیکنند؛ و به گونهای دلخواه نظرات امام خمینی (ره)، را تفسیر میکنند که انگار نه انگار که ایشان نظراتشان در صدد برخورد، حل و رفع و پاسخگویی به نیازهای زمان و مکان و بحرانهای سهگانه، هویت، مشروعیت و توزیع در داخل و چالش با غرب جدید بوده است.
🔶 همچنین انکار واقعیتهایی مانند اینکه سیاست، حکومت، امامت و ولایت رهبر کبیر انقلاب، هم بر مبنای فقه و معارف اسلامی و هم توأم با بهرهگیری از یافتههای دانش و کارشناسی و علوم جدید در موارد مربوطه بوده تلاش میکنند تا با هر ترفندی اندیشههای بنیانگذار جمهوری اسلامی را افراطگرایانه نشان دهند؛ و این در حالی است که در واقع تفکرات ایشان با جهل، جمود، تحجّر و قشریگری، ارتجاع و کهنهرستی و تنگنظری و سطحینگری به شدت مخالف و طرفدار عقل و آزاداندیشی بودند.
🔶 همچنین امام خمینی (ره)، بر عدالت و معنویت، علم و استدلال، اجتهاد، نوآوری، وحدت، همبستگی ملی و اسلامی و با جامعیت و اعتدال فراوان، نظرات مستدل و جامعی دارند. امام (ره)، با تسلط بر اتفاقات مکتب و مرامیهای انقلابی معاصر نظیر سیدجمالالدین اسدآبادی تجربیات متعددی را در کولهبار اندیشههای خویش داشتند و هم با تأسیس نظامی نوین و جمع زدن میان سنت و تجدد از موضع دین درصدد ارائه راه و روش و الگویی نو و مستقل، ملی، اسلامی و انسانی از نوسازی و توسعه، در ابعاد مختلف فکری، فرهنگی، اقتصادی - اجتماعی و سیاسی بودند.
🔶 تندروها و افراطگرایان در حالی برای به انحراف کشیدن افکار مردم ایران و جهان سعی در معرفی کردن اندیشههای امام خمینی (ره)، دارند که ایشان بهویژه در زمینه روابط خارجی و سیاست بینالملل اندیشهای کاملا مصلحانه داشته و با تاسی از اسلام ناب محمدی (ص)، نظراتشان را بیان کردهاند.
🔸 #به_قلم_اساتید:آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
#خط_حزب_الله
#امید_به_آینده #اقتصاد
#معنویت_و_اخلاق #اتحاد_ملی
✅ مجاهدِ مؤمنِ امیدوار
🔰 قسمت اول
🔶 «خط حزبالله» نقش اساسی دو عنصر ایمان و امید را در حرکت تحولآفرینانه امام خمینی بررسی میکند
🔶 ایمان و امید؛ سلاح امام برای تحول
بارقههای قیام لله در فکر و عمل امامخمینی(ره) در دهه بیست شمسی که نهایتاً منجر به تحول عمیق در سطوح مختلف ملی، منطقهای و جهانی شد، شخصیتی از او ساخت که نظیری برای آن، در تاریخ نمیتوان یافت. اگرچه امام خمینی(ره) در ابتدای راه قیام از امکانات مادی بیبهره بود اما از نیروی معنوی، در طول روزهای مبارزه بهره جست که موجب غلبه او بر تمامی قدرت های مادی را فراهم آورد. «آن چیزی که امام را در این راه پیش برد، او را قادر کرد که این تحوّلهای عظیم را در سطح کشور، در سطح امّت، در سطح جهان برای طول تاریخ به وجود بیاورد، عبارت بود از ایمان او و امید او؛ ایمان و امید.» ۱۴۰۲/۳/۱۴ قوت ایمان و قلب پرامید امام خمینی، مهم ترین پدیده تاریخ معاصر را رقم زد؛ نشانههای این دو عامل موفقیت بخش را در تاریخی ترین سند مبارزاتی امام میتوان جستجو کرد، زمانی که او با ایمان مثال زدنی یکه و تنها، علما و مردم را به قیام امید آفرین برای اصلاح جهان دعوت کرد؛ «امام در دههی ۲۰، در آن نوشتهی معروف، از قیام لله سخن میگوید؛ آیهی «اَن تَقوموا لِلّهِ مَثنی وَ فُرادی» را [نوشته است].» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔻 ایمان عملی امام و تهدید شاه در اوایل مبارزه
🔶 امام خمینی(ره) «در دهه ۴۰، این قیام را به طور عملی خودش انجام داد و وارد میدان قیام شد.» ۱۴۰۲/۳/۱۴ امام با حکومت دیکتاتوری پهلوی که به طور کامل متکی به قدرتهای استکباری بود شروع به مبارزه کرد. او با ایمان به خدا و وعده الهی برای نصرت مؤمنین، محمدرضا شاه متکی به قدرت مادی اول دنیا را برای اولینبار درعاشورای سال ۴۲ درمدرسه فیضیه، مورد خطاب و عتاب قرارداد و «تهدید کرد که اگر اینجور حرکت کنی، این راه را ادامه دهی، من به مردم ایران خواهم گفت تو را از ایران بیرون کنند! این را چه کسی میگوید؟ یک روحانی ساکن در قم، بدون سلاح، بدون تجهیزات، بدون پول، بدون پشتوانهی بین المللی؛ فقط به اتکاء ایمان به خدا و اعتماد به نفس، که میتواند در این میدان بایستد.» ۱۳۹۲/۳/۱۴
🔻 جلوه گری امید و ایمان امام در صحنه های مختلف
🔶 تهدید به محاکمه و اعدام از سوی حکومت پهلوی و یا طرح شبهاتی از قبیل اینکه چه کسی جواب این خونها را می دهد؟ هیچ یک نتوانست در اراده و ایمان امام، خدشه ایجاد کند؛ انقلاب به رهبری امام مؤمن و امیدوار، حوادث مهمی چون قیام ۱۵ خرداد، ۱۹ دی و حرکتهای کوچک و بزرگ دیگر را پشت سر گذاشت و هیچگاه متوقف نشد؛ حتی دوری از وطن و تبعید امام به عراق، ترکیه و فرانسه نیز نتوانست خللی در ایمان امام به وعدههای خدا و اعتقاد وی به نقش مردم ایجاد کند. این ایمان و امیدواری در هنگام بازگشت امام به ایران نیز بیش از پیش جلوه گر شد و با وجود احتمال خرابکاری و یا حتی احتمال انفجارهواپیمای حامل ایشان از فرانسه به ایران، امام خمینی بدون کوچک ترین واهمه ای عزم وطن کردند.
🔶 در روزگاری که رقم زدن انقلاب بدون برخورداری از ابزارهای مادی و حمایت قدرتهای جهانی، یک خیال خام محسوب می شد، امام خمینی(ره) با بهرهگیری از قرآن کریم و سنت معصومین و با روشن کردن چراغ ایمان و امید در دل مردم، شکست سختی را به قدرتهای مادی عصر خود تحمیل کرد و عمق ایمان خود به اسلام را در عمل به تصویر کشید.
🔶 امام خمینی و تربیت ایمانی مردم
با پیروزی انقلاب اسلامی، قدرتهای استکباری که خود را در سراشیبی سقوط میدیدند، اینبار سگ هاری به نام صدام را تجهیز و به مرزهای ایران فرستادند اما مردمی که در طول سالهای طولانی مبارزه همچون رهبر خود مؤمن وامیدوار به یاری خدا شده بودند با حضور عاشقانه در جبهههای جنگ و فداکاری و مجاهدتی شگرف و تقدیم هزاران شهید، اجازه جدایی ذرهای از خاک ایران را ندادند. «چه کسی این جهاد را استمرار میبخشد و دنبال میکند؟ مسلماً آنکه ایمان بالایی دارد...هیچ نفسی جز نفس امام، که گرمترین نفس بعد از معصومین است، نتوانست خیل جوانان و رزمندگان را به جبهه بکشاند.» ۱۳۷۱/۱/۲۵
🔻 جنگ تمام عیار ترکیبی برای ناامیدی جوانان
🔶 ایستادگی انقلاب اسلامی در برابر فتنههای رنگارنگ و عبور از جنگهای اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و... که با پیشرفت روز افزون جمهوری اسلامی همراه شده است، دشمن را ناگزیر به آغاز جنگ ترکیبی تمام عیار علیه ملت ایران کرده است؛ بخش مهمی از این جنگ، در قالب یأس آفرینی و از بین بردن امید جوانان از سوی دستگاه های تبلیغاتی و ایادی دشمن دنبال میشود. «تمرکز اصلی دشمن در این جنگ همچنان روی جوانان است، آنها می دانند که اگر جوانان نسبت به آینده ناامید و بدبین شود، ستون خیمه کشور را شکستهاند.» ۱۴۰۲/۱/۲۸
🆔 @tahlil_shjr