#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#عید_غدیر #نبأ_عظیم
✅ چرا پیامبر تو روز غدیر شسته و رفته مطلب رو نگفت تا بعدا اختلاف نشه؟!
🔰 قسمت اول
🔶 بر خلاف تصور خیلیها اقدامات رسول خدا تو #عید_غدیر فقط گفتن یه جمله «من کنت مولاه...» نبوده! حضرت کارهای بسیار زیادی کردن که جای شک و شبههای برای هیچ کس باقی نمونه که امیرالمومنین جانشین ایشونه!
🔶 پیامبر ماه ذیقعده که شد مرتب تبلیغ میکرد تا حج رو شلوغ کنه. (الکامل فی التاریخ، ج۲، ص۱۶۶) حضرت با به جا گذاشتن قرائن دیداری و گفتاری فراوان حجت رو بر همه تمام کرد.
● قرینههای دیداری:
1⃣ توقف برای رسیدن دیگر حاجیان: حضرت رسول به غدیر که رسیدن فرمان دادن اتراق میکنیم تا پیشافتادهها برگردن و عقبموندهها برسن. (سنن نسائی، ج۷، ص۴۴۳) یه عده میگن فرمایش روز غدیر پیامبر برای برطرف کردن ناراحتی اصحاب از حضرت علی بود، در حالی که رفع یه دلخوری و توصیه به دوست داشتن علی نیاز به این همه تشریفات نداشت.
2⃣ سخنرانی در هوای گرم:
بنا به گزارشهای تاریخی روز ۱۸ ذیحجه سال ۱۱ هجری بسیار گرم بوده. زید بن ارقم میگه حضرت برا ما سخنرانی کرد: «در روزی که گرمتر از آن روز را سراغ نداشتیم.» (المستدرک علی الصحیحین، ج۳، ص۶۱۳). کسی باور میکنه سخنرانی یه ساعته زیر تیغ آفتاب اونم بعد از نماز ظهر به خاطر این بوده که حضرت بگه علی رو دوست داشته باشین؟!
3⃣ استفاده از زبان بدن: حضرت برا اثرگذاری هر چه بیشتر و خنثیسازی بهانههای احتمالی، با مهارت کامل از زبان بدن استفاده کردن. اول اینکه از جهاز شترها سکویی درست کردن و بعد علی رو نزد خودشون فراخوندن. دستش رو گرفتن و بالا آوردن. تا جایی که ابوسعید خدری میگه: «حضرت دستش را بهاندازهای بالا آورد که سفیدی زیر بغلش را دیدم.» (تاریخ الکبیر، ج۴، ص۱۹۳).
حضرت جوری صحنه رو ترتیب داد که به نقل مورخان: «مَا كَانَ فِي الدَّوْحَاتِ أَحَدٌ إِلا وَقَدْ رَأَى بعينه وسمع بأذنه ذلك؛ کسی در دوحات نبود مگر اینکه با چشم خود دید و با گوش خود فرمایش حضرت را شنید.» (تاریخ الکبیر، ج۴، ص۱۹۳)
4⃣ عمامهگذاری: حضرت برا تثبیت جانشینی علی از زبان رمز و اشاره نیز استفاده کردن. از اونجا که عرب به هنگام سیادت دادن به کسی به او عمامه قرمز میپوشوند (لسان العرب، ج۱۲، ص۴۲۵) حضرت عمامه خودشون رو که معروف به سحاب بود بر سر حضرت امیر گذاشت: «روز غدیر خم رسول خدا عمامه بر سر من گذاشت و سپس فرمود: خداوند عزوجل در جنگ بدر و حنین مرا با فرشتگانی که این عمامه را بر سر داشتند یاری کرد.» (مسند ابوداود، ج۱، ص۱۳۰)
🔶 اینکه حضرت عمامه شخصی خودش رو بذاره سر علی و بعد بگه تاجهای فرشتهها هم این طوریه آیا نشان از جانشینی نداره؟!
🔶 قرینههای کلامی
1⃣ خبر دادن از نزدیکی اجل: حضرت برای زمینهسازی اعلان جانشینی سخن از نزدیکی اجل خودشون گفتن. صحیح مسلم از معتبرترین کتابهای اهل سنت روایت کرده که حضرت فرمود: «چیزی نمونده عزرائیل بیاد و من رو از میان شما ببره!» (صحیح مسلم، ج۴، ص۱۸۷۳)
2⃣ سخن گفتن از باورهای اعتقادی: حضرت رسول برا پیشگیری از تحریف معنوی سخنانشون و فرو کاستن ولایت علی به محبت، ابتدا از باور به وحدانیت خدا، نبوت خودشون، حقانیت بهشت و جهنم و مرگ و قیامت سخن گفتن بعد اومدن سراغ بحث ولایت علی! (البدایة و النهایه، ج۱۱، ص۷۲)
3⃣ اعترافگیری: بعد از یادآوری باورهای اعتقادی حضرت برا بستن راه هر گونه تأویل و توجیه حرفاشون از مسلمانها اعتراف گرفتن که آیا منِ پیامبر در زندگی شخصیتون از خودتون اولویت بیشتری برا تصمیمگیری دارم یا نه: «أ لست أولی بکم من انفسکم؟» و بعد گفتن «هر كس من مولاي اویم، پس علی مولای اوست.» (المستدرک علی الصحیحین، ج۳، ص۶۱۳)
4⃣ استفاده از لفظ بعدی: تو برخی نقلهای حدیث غدیر هست که حضرت فرمود: «فمن كنت مولاه فإن علیا بعدي مولاه؛ هر کس من مولای اویم، پس همانا علی پس از من مولای اوست.» (السنه، ج۲، ص۵۶۴)
🔶 وقتی میبینیم حضرت از یه طرف خبر از وفات خودشون میدن و از یه طرف میگن بعد از من علی ولی شماست دیگه شکی نمیمونه که مرادشون بحث جانشینی بوده و دقیقا به همین دلیل عمر بعد از فرمایش پیامبر به علی بابت ولایت بر همة مؤمنان تبریک گفت. (طرق حدیث من کنت مولاه، ص۸۷)
5⃣ دعا برای یاری کنندگان علی: حضرت برا تاکید چندباره بر جانشینی علی دوستداران و یاری کنندگان ایشون رو دعا، و دشمنانش رو نفرین کردن. ابن حجر هیثمی اعتراف میکنه حدیث غدیر رو با عبارت «اللهم وال من والاه، وَعاد من عاداه» سی نفر از صحابه نقل کردهن که بسیاری از سندها یا صحیحه یا حسن که بسیاری از سندهای آن صحیح یا حسن است. (الصواعق المحرقة، ج۲، ص۳۵۵)
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۰۱.pdf
2.46M
#اقتصاد
#معنویت_و_اخلاق
#حقوق_بشر #رسانه
#دموکراسی
✅ اکسیر «تبلیغ» در مبارزه تمدنی
🔶 سخن هفته این شماره خطحزبالله به مناسبت دیدار اخیر جمعی از مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور با رهبر انقلاب، به این پرسش پاسخ داده است که اهمیت و ضرورت توجه ویژه به تبلیغ در شرایط امروز و آینده چیست؟
🔸گزارش هفته این شماره خط حزبالله با عنوان «مهدتناقض» نگاهی به معیارهای دوگانه غرب در ادعاهای آزادی و حقوقبشر، داشته است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم سجاد عفتی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۰۱
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#عید_غدیر #نبأ_عظیم
✅ چرا پیامبر تو روز غدیر شسته و رفته مطلب رو نگفت تا بعدا اختلاف نشه؟!
🔰 قسمت دوم
6⃣ امر به ابلاغ: حضرت بناشون این بود که جانشینی علی رو در مکه و صحرای عرفات اعلان کنن، اما به خاطر خرابکاری عدهای این امر اونجا محقق نشد و موکول شد به صحرای غدیر. برا همین اهالی مکه و طائف تو غدیر نبودن. حضرت برا جبران این مشکل از همه حاضران خواستن که پیامشون رو به غائبین برسون. (مناقب علی، ص۱۷۰)
7⃣ سخن گفتن از اکمال دین:
به گزارش بسیاری از حدیثنگاران شیعه و سنی حضرت بعد از اعلان جانشینی علی فرمود: «اللَّه أكبر بر کامل شدن دین و تمام شدن نعمت و رضایت پروردگار به رسالت من و ولایت علی بن ابی طالب.» (مقتل الحسین، ج۱، ص۴۷) بدون تردید توصیه به دوست داشتن علی چیزی نبود که حضرت چنین مقدمات فراوانی براش بچینه و بین اون و کامل شدن دین رابطة مستقیم برقرار کنه.
8⃣ تائید اشعار حسان بن ثابت: غیر از قرینههای فراوان کلام حضرت رسول، برای اثبات دلالت حدیث غدیر بر جانشینی علی میشه به فهم حاضران در اون رویداد هم استناد کرد. مثلا عمر بن خطاب پس از پایان سخنان پیامبر به علی تبریک گفت: «أصبحت مولاي ومولى كل مؤمن ومؤمنة؛ از امروز مولای من و مولای هر مرد و زن باایمانی شدی.»
🔶 حسان بن ثابت نیز از کلمة «مولی» معنای سرپرستی رو فهمید و فهم خودش رو در قالب اشعار ریخت: «فقال له قم يا علي فانني رضيتك من بعدي اماما و هاديا؛ سپس فرمود: برخیز ای علی که من تو را بهعنوان امام و هادی پس از خود پسندیدم.» حضرت پس از شنیدن اشعار حسان، فهم اون رو انکار نکرد بلکه با عبارت: «ای حسان همواره به روح القدس مؤیدی تا زمانی که ما با زبان از ما دفاع نمایی.» (تذکرة الخواص، ص۳۹) اون رو تایید هم کرد.
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#حقوق_بشر
#رژیم_صهیونیستی #حجاب
✅ هتک حرمت قرآن به دست مدعیان آزادی بیان/ ستیز با کلام خدا یا ترس از گسترش اسلام
🔰 قسمت اول
🔶 یک افراطی سوئدی تحت حمایت مقامات و پلیس این کشور در مقابل چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان، قرآن کریم را در بیرون مسجد اصلی استکهلم پایتخت سوئد میسوزاند و خشم و اعتراض مسلمانان را برانگیخته میکند. این اولین بار نیست که مدعیان غربی آزادی بیان و حقوق بشر نه تنها با مسلمانان سر ستیز داشته بلکه به مقدسات آنها با ادعای آزادی بیان و شاید هم ترس از گسترش اسلام اهانت میکنند. در سالهای اخیر برخی از کشورهای اروپایی و به خصوص حوزه اسکاندیناوی صحنه تعدی و هتک حرمت مقدسات مسلمانان بوده است. در سایه حمایت پلیس سوئد، راستگرایان افراطی اقدام به آتش زدن قرآن کریم کرده و اعتراضهای مسلمانان نیز با سرکوب روبرو میشود.
🔶 یک بام و دو هوای غربیها
باید عنوان کرد اقدام تکرارشونده و موهن قرآن سوزی در اروپا که هر بار احساسات حدود ۲ میلیارد مسلمان را در سراسر جهان خدشهدار میکند، توسط کشورهای اروپایی در حالی با مفهوم آزادی بیان توجیه میشود که این کشورها در مورد آتش زدن پرچم رژیم جعلی صهیونیستی یا تصاویر و اظهارات توهینآمیز علیه سیاستمداران خود مواضع سختگیرانهای اتخاذ میکنند.
🔶 واکنشها؛ از حمایت تا محکومیت
واکنشهای بسیاری به هتک حرمت قرآن کریم در سوئد انجام شده و برخی در این میان از این اقدام افراطیگرایان سوئدی حمایت و خیلیها آن را محکوم کردهاند. در واقع تمام آنهایی که از گسترش اسلام و قدرتگیری مسلمانان واهمه دارند و افکار و اعتقادات مسلمانان را با اهداف لیبرالیستی خود و سلطه بر کشورهای ضعیف و کشورگشاییهایشان مغایر میدانند یا در برابر این اقدام سوئد سکوت کرده یا از آن حمایت کردهاند.
🔶 چنانچه با وجود موج محکومیتهای گسترده هتک حرمت ساحت مقدس قرآن کریم در سوئد، دبیرکل ناتو از این حرکت اسلامستیزانه حمایت کرده و آن را به زعم خود «آزادی بیان» خوانده و عنوان کرده که سوزاندن قرآن (کریم) در سوئد نباید مانع پیوستن این کشور به ناتو شود. وی در یک موضعگیری دو پهلو از یک سو سوزاندن کتاب آسمانی مسلمانان را اقدامی توهینآمیز و قابل اعتراض دانست، اما از سوی دیگر مدعی شد که «در یک نظام مستقل حقوقی، لزوماً این کار غیرقانونی نیست». این مقام ارشد ناتو در ادامه نیز سوزاندن قرآن کریم در سوئد را «غیرقانونی ندانست» و آن را به زعم خود بخشی از آزادی بیان خوانده است.
🔶 نقض حقوق بشر به بهانه آزادی بیان
اما در مقابل هتک حرمت قرآن کریم با موج محکومیت گسترده بویژه در سطح جهان اسلام روبرو شده است. «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همین راستا پیش از این هتک حرمت قرآن کریم و نفرتپراکنی علیه مقدسات اسلامی در سوئد را محکوم کرد و در توییتی نوشت: نباید جریحهدار کردن احساسات مسلمانان جهان و اسلامهراسی به بهانه حمایت از آزادی بیان به امری مرسوم در برخی کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر تبدیل شود. باید اذعان داشت اهانت به قرآن کریم نقض حقوق بشر در اهانت به مقدسات و باورهای دینی و مذهبی ۲ میلیارد نفر از جمعیت این کره خاکی به عنوان مسلمانان و ۸ میلیارد به عنوان یکتاپرستان دنیا محسوب و از این منظر نیاز به پیگیری دارد.
ولادیمیرپوتین رئیسجمهور روسیه، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه و رئیسجمهور کشورمان از جمله شخصیتهای سیاسی معترض به این اقدام توهینآمیز غرب بوده که این اقدام را به شدت محکوم کردهاند. همچنین اعتراضات گسترده مسلمانان در دنیا در ایران، عراق، پاکستان، روسیه، لبنان، ترکیه، عربستان و خشم و احساسات عمیق مسلمانان نسبت به هتک حرمت به کتاب آسمانی و کلام خدا را نشان میدهد.
🔶 اما آیا هتک حرمت یک کتاب آسمانی و کلام خدا تنها خشم و اعتراض مسلمانان را در بر داشته و دارد؟ این اولین اهانت و هتک حرمت غرب نسبت به مقدسات نبوده و نیست و پیش از این غربیهای افراطی بارها دشمنی و خباثت خود را با مقدسات یکتاپرستان دنیا به تصویر کشیدهاند و این اهانت به قرآن کلام خدای یگانه از سوی همه یکتاپرستان دنیا محکوم است.
🔸 #به_قلم_اساتید: ملیحه زرین پور
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#حقوق_بشر
#رژیم_صهیونیستی #حجاب
✅ هتک حرمت قرآن به دست مدعیان آزادی بیان/ ستیز با کلام خدا یا ترس از گسترش اسلام
🔰 قسمت دوم
🔶 با ادعای آزادی بیان، ولی ناقض آن
اقدامی موهن که با ادعای آزادی بیان انجام میشود و یک نظام حقوقی هم به آن مجوز میدهد! سوال اینجاست آیا این عمل شنیع واقعاً آزادی بیان و از حقوق حقه بشر است یا به عکس نقض هر دو، آن هم به شکل غربی است؟
🔶 اجازه سوزاندن قرآن، کتاب مقدس مسلمانان در سوئد در واقع یک پیام سیاسی و نژادپرستانه خطاب به مسلمانان جهان فراتر از مسلمانان حاضر در کشورهای اروپایی است. اینها اظهار نظر یک کارشناس سوئدی است که پیش از این در آناتولی منتشر شده است. در حقیقت این اقدام شنیع از سوی غربیها تنها با ادعای آزادی بیان انجام میشود و در واقع هیچ ارتباطی با آزادی بیان نداشته و ندارد چرا که آزادی بیان به معنای اهانت به مقدسات دیگر ادیان نیست در حالیکه به پیروان آن مکتب و آیین آسمانی اجازه نشر عقاید داده نمیشود و حتی با حجاب زنان مسلمان برخورد میشود.
باید تاکید داشت که آزادی بیان مورد ادعای غرب در حال حاضر به دستاویزی برای نژادپرستان در بازی سیاسی غربیها، جهت حمله به مسلمانان و مهاجران تبدیل شده است؛ تا جایی که امروز میتوان به جای نژادپرستی در اروپا از کلمه جایگزین مسلمانستیزی استفاده کرد.
🔶 حالا سازمان ملل میبایست از ملتهای مسلمان در مقابل این افراطیگری شنیع غربی حمایت و ضمن محکومیت این اقدام، مرتکبان و حامیان آن را مجازات کند. ملتهای مسلمان هم برای مقابله باید ضمن اعتراضات گستردهای که شاهد آن بوده و هستیم، بیش از گذشته مظاهر اسلام و مسلمانی را در جهان نشر داده و بیشتر به ترس غرب از گسترش اسلام در دنیا دامن بزنند. باید تاکید داشت که مرتکبان این عمل وقیحانه برای همیشه دنیا محکوم بوده و باید مجازات شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید: ملیحه زرین پور
🆔 @tahlil_shjr
با شکست بنبست دیپلماسی در دولت سیزدهم، ایران عضو رسمی سازمان همکاری شانگهای شد.pdf
86.1K
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی
✅ با شکست بن بست دیپلماسی در دولت سیزدهم ایران عضو رسمی سازمان همکاری شانگهای شد
🔶 شکست بن بست دیپلماسی که بر اثر رویکرد یک جانبه دولت قبلی نسبت به برجام ایجاد شده بود، باعث گردیده هر روز شاهد موفقیت های مختلفی برای کشورمان در حوزه های اقتصادی، سیاسی و بین المللی باشیم. عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در سارمان همکاری شانگهای یکی از این موفقیت ها در حوزه دیپلماسی محسوب می شود.
🔸راهبردی که ابراهیم رئیسی در بدو تشکیل کابینهاش پیش گرفت، تقویت ارتباط و استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه، آمریکای لاتین و دو کشور مهم همچون چین و روسیه بود که از رونق دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم خبر میداد. حجه الاسلام ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان توانست ایران را در مسیری قرار دهد که هم به عضویت سازمان شانگهای درآمد و هم مسیر اجرای قرارداد 25 ساله با چین مسیر خود را بهدرستی پیمود.
🔸 #به_قلم_اساتید:مراد علیزاده
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#نژاد_پرستی #رسانه
✅ خیزش علیه نژادپرستی سیستماتیک/ در فرانسه چه میگذرد؟
🔰 قسمت اول
🔶 این روزها فرانسه بار دیگر تبدیل به یکی از کانونهای خبری و رسانهای دنیا شده است. تازهترین جنایت پلیس فرانسه علیه یک نوجوان ۱۷ ساله غیر مسلح که منجر به قتل وی گردید، خیابانهای پاریس و نانت را تبدیل به بستری برای بروز خشم بیپایان شهروندان فرانسوی نسبت به نظام ضد انسانی این کشور ساخته است. اعتراضات در فرانسه به تیراندازی پلیس این کشور به نوجوان قربانی همچنان ادامه دارد. کالبدشکافی نشان داده است که «ناهل» با یک گلوله که از بازو و قفسه سینهاش عبور کرده، کشته شده است.
🔶 نقطه آشکارساز توحش پلیس فرانسه
حوالی ظهر روز پنجشنبه در سومین روز اعتراضات به کشته شدن نوجوان ۱۷ ساله به دست پلیس فرانسه، ژرالد دارمانین، وزیر کشور در بیانیهای اعلام کرد که ۴۰ هزار افسر پلیس در سراسر فرانسه در حالت آمادهباش خواهند بود. در فرانسه وضعیت اضطراری اعلام شده و صدها نفر از شهروندان و معترضین قرانسوی توسط پلیس دستگیر شده اند. اریک دوپونت مورتی، وزیر دادگستری فرانسه در یک فرافکنی آشکار، بدون آنکه اشارهای نسب به نقش مخرب کشورش در تولید و تزریق خشونت و نژادپرستی کند تاکید نموده است:
"عدالت در تلویزیون و شبکههای اجتماعی اجرا نمیشود... هرکسی که به پلیس و دستگاه قضایی توهین کند، شریک معنوی هر اتفاقی است که میافتد."! الیزابت بورن، نخستوزیر فرانسه هم در سخنانی «شورشها» را محکوم کرد. او گفت ابراز احساسات پس از مرگ ناهل ۱۷ ساله را درک میکند، اما شورشها را محکوم میکند.
🔶 مجازاتی که تناسبی با جرم نخواهد داشت
یکی از اصلیترین دلایل نارضایتی گسترده شهروندان فرانسوی، آگاهی نسبت به عدم مجازات مجرم (پلیس قاتل) میباشد. افسر پلیسی که ناهل را کشت، اکنون به قتل عمد متهم شده است، اما معافیت افسران پلیس در فرانسه بخشی از این مشکل است. سیستم قضایی فرانسه، مقصر اتفاقی است که برای این نوجوان ۱۷ ساله رخ داده است. دستگاه امنیتی و قضایی فرانسه در هر شرایطی (حتی وقوع قتل عمد) از افسران پلیس محافظت میکند و فرهنگ مصونیت از مجازات را در فرانسه ایجاد کرده است.
🔶 سیستم قضایی فرانسه برای قربانیان کار نمیکند. در حالی که مقامات فرانسه خود را برای تشدید و استمرار ناآرامیها آماده میکنند، شبکه خبری بیافام در گزارشی اعلام کرد که اتوبوسها و ترامواها در حومه پاریس از ساعت ۹ به وقت محلی متوقف خواهند شد. به گفته این شبکه خبری، توقف وسایل نقلیه عمومی به درخواست والری پکرس، رئیس شورای منطقهای ایل دوفرانس بوده است. خانم پکرس گفت که این تصمیم برای «حفاظت از عوامل و استفادهکنندگان وسایل حملونقل عمومی» گرفته شده است. علاوه بر توقف فعالیت اتوبوس و ترامواها، در برخی از مناطق پاریس منع رفت و آمد اعلام شده است. در شهر کلمر، در جنوب غربی پاریس نیز، از ساعت ۹ شب به وقت محلی تا ۶ بامداد منع رفت و آمد برقرار خواهد بود.
متهمانی که مصون هستند.
🔶 سه متهم اصلی حادثه اخیر در فرانسه مشخص هستند: کاخ الیزه، پلیس و سازمان امنیت داخلی فرانسه. درخصوص متهم اول این ماجرا یعنی سازمان امنیت داخلی فرانسه گفتنیهای زیادی وجود دارد! فعالیت این سازمان (با نام مخفف DGSI) به حوزههای ضد جاسوسی، ضد تروریسم، خرابکاری سایبری و نظارت بر سازمانها و گروههای تروریستی مربوط میشود. طی سالهای گذشته، این سازمان تصمیم گرفت «مهاجرستیزی سیستماتیک» را به مثابه یک الگوی رفتاری در بخشهایی از کشور فرانسه نهادینه سازد. در این مسیر، پلیس فرانسه جهت هدف قرار دادن نوجوانان و مهاجرین از اختیار عمل مضاعفی برخوردار شدهاند. در چنین فضایی، ترور و خشونت به امری مباح در فرانسه تبدیل شده است. همگان شاهد بودند که در جریان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ امسال، مکرون چگونه با هدف جلب آرای نژادپرستان و برخی طرفداران جریان راست افراطی (به رهبری مارین لوپن)، بدترین و سختترین حملات و محدودیتها را علیه مسلمانان و اقلیتهای نژادی به کار گرفت. او بارها از توهین نشریاتی موهن مانند «شارلی ابدو» به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص) دفاع کرد تا از این طریق، خود را مدافع «آزادی شیاطین» معرفی کند. عطش مکرون برای جذب آرای نژادپرستان، به اندازهای بیانتها بود که هشدارهای متعدد جامعهشناسان فرانسوی در خصوص «رشد مؤلفههای نفرت داخلی» در این کشور نیز او را به خود نیاورد! خشونت، نتیجه نژادپرستی سیستماتیک در فرانسه است و مکرون، بانی ایجاد ارتباط عینی میان این مقولات!
🔸 #به_قلم_اساتید:سعید سبحانی
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#نژاد_پرستی #رسانه
✅ خیزش علیه نژادپرستی سیستماتیک/ در فرانسه چه میگذرد؟
🔰 قسمت دوم
🔶 نقشه راه آشکار در فرانسه
مکرون و همراهانش در حال تقویت و تثبیت الگوهای رفتاری مبتنی بر "ناسیونالیسم افراطی"، "پوپولیسم" و "نژادپرستی هدفمند" در این کشور میباشند. در فرانسه، آلمان، انگلیس و بسیاری از کشورهای دیگر نیز ما شاهد همین تبعیض سیستماتیک و ساختاری هستیم. چندی پیش دستگاه قضایی فرانسه ضمن اعمال بیعدالتی مطلق در پرونده "آداما ترائوره" جوان سیاهپوستی که سال ۲۰۱۶ توسط پلیس فو در بازداشتگاه به قتل رسید، علت مرگ وی را حمله قلبی در بازداشتگاه دانست! همین مسئله خشم رنگینپوستان را در فرانسه برانگیخت. اکنون همین سناریو در حال تکرار است. نوجوانی فاقد سلاح در فرانسه توسط پلیس هدف قرار داده شده و ساختار قضایی این کشور نیز از این پلیس قاتل حمایت کرده است! این یک روند غالب در غرب محسوب میشود.
🔶 در کشور آلمان نیز گروههای نئونازیستی، ملیگرایان افراطی و مهاجرستیزان در ذیل گروههای سیاسی مانند حزب "جایگزینی برای آلمان" یا جنبش "پگیدا" مانور میدهند و هیچ کس جلودار آنها نیست. تنها در سال گذشته میلادی، بیش از ۱۰۰۰ حمله نژادپرستانه در آلمان رخ داده است. بنابراین، این خشونت بارز و سیستماتیک در اروپا نیز قابل رؤیت است.
🔶 بیم آن میرود که در آیندهای نزدیک، شاهد حملات نژادپرستانه علنیتر و گستردهتری علیه افراد (خصوصاً رنگینپوستان) در اروپا باشیم. در این خصوص، دستگاههای امنیتی و دولتهای غربی باید بابت ایجاد زمینه مساعد برای قتل و خشونت نظاممند پلیس ایجاد کردهاند پاسخگو باشند امروز مکرون باید در کسوت یک متهم، به واسطه اقدامات پشت پرده و آشکاری که در راستای تبلور ترور، خشونت و نژادپرستی سیستماتیک در کشورش صورت داده پاسخگوی جنایاتش باشد. بدون شک در آیندهای نزدیک و با افشای بسیاری از اسناد محرمانه امنیتی و داخلی در فرانسه، تاریخ در مورد مجرمانی مانند مکرون قضاوت خواهد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید:سعید سبحانی
🆔 @tahlil_shjr
آمریکا؛ کشوری که با تجاوز بهوجود آمد.pdf
81.3K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن #نژادپرستی
#تاریخ_معاصر #رسانه
✅ آمریکا؛ کشوری که با تجاوز بهوجود آمد
🔶 پریگوژن و یارانش به همین راحتی از بشر تبدیل شدند به ضد بشر! دقیقا در روزی که در مسیر منافع غرب به راه افتادند تحریم متوقف و فردای آن چون دستمالی چریکن به دور انداخته می شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید:امیر سام وکیلیان
🆔 @tahlil_shjr
برای بهبود معیشت در کوتاهمدت، دولت نظارت خود در بازار را تقویت کند.pdf
66.8K
#اقتصاد
#معیشت #تورم
#اشتغال
✅ برای بهبود معیشت در کوتاهمدت، دولت نظارت خود در بازار را تقویت کند
🔸در کوتاهمدت اگر بخواهیم وضعیت معیشت را بهبود ببخشیم و اجازه ندهیم سفره مردم از این کوچکتر نشود، نیازمند افزایش سطح درآمدها هستیم؛ از طرفی اگر دولت بتواند بازار را کنترل و نظارت خود را در این بخش تقویت کند وضعیت گرانی تاحد زیادی قابلکنترل خواهد شد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: محمدرضا سبز علیپور؛ رئیس مرکز تجارت جهانی ایران
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین #تحول
✅ درباره شهاب المجتهدین عجول زاده
🔶 نقد کردن کار خوبی است و هشیاری و دقت نقدکننده و نقدشونده را بالا میبرد. ولی نمیدانم چرا بعضی افراد مثل شهاب آقازاده آیتالله حائری شیرازی با قضاوتهای عجولانه و تحلیلهای سطحی جامعه و نخبگان را از این خیر عظیم محروم میدارند؟ حال چرا اصرار دارند خطاب اصلی قلم شان رهبر انقلاب باشند که وقت باارزشی دارد؟ به یک نمونه از نوشتجات اخیر نگاه کنید. نوشته: «دقیقا یکسال پیش در یک تیر ۱۴۰۱ وقتی پوتین پس از حمله به اوکراین با رهبر ایران دیدار کرد ...» و رهبری طی سخنانی از جنگ پیشدستانه روسیه علیه اوکراین حمایت، آن را علیه ناتو و ناشی از تحرکات آمریکا خواند. حالا بماند که رهبر انقلاب اصل تجاوز و کشتار مردم را مردود دانستند و ایران برای اتمام جنگ تلاشهایی داشته است. ولی گویا مدعی اجتهاد یک فرض مهم دارد که اگر «فضای بین المللی این تجاوز را محکوم مینمود»، رهبری نباید تایید میکرد. و اینکه گفتن این جنگ مقدمه تحول در ساختار قدرت جهانی است توجیهی برای یک تصمیم غلط بود. چرا؟ چون یکسال گذشته و ساختار نظم بینالملی تغییری نکرده! حالا نتیجه این حمایت چه ضرری داشت؟ مینویسد: اولا تابستان گذشته اروپا و آمریکا همه شروط ایران را پذیرفته بودند و فقط مانده بود ایران بله بگوید. که نگفت! همان احتمال زمستان سخت! باید گاز ایران جایگزین گاز روسیه برای اروپا میشد که نشد! حتی غربیها گفتن خون مهسا به پدرش مربوطه، و حداکثر به ملت شریف ایران! آقای خامنهای!تو رو خدا برجام رو احیا کن! آقای خامنهای! تو رو خدا گاز بده! اما خداوند زمستان را برای اروپاییان بهار کرد، و تیر مسکو و تهران به سنگ خورد! روسیاهی ماند برای زغالی!
🔶 نخندید! مدعی اجتهاد چیز دیگری هم دارد: «جنگ آغاز شد اما پیچ تاریخی آن به عکس پیش بینی رهبری به چپ نپیچید بلکه به راست پیچید. امروز که روسیه گرفتار جنگ داخلی شده و گروه شبه نظامی روسی مهم واگنر، کودتا نموده و رسما در حال خلع نمودن پوتین از قدرت است...» ترمز!
طلبه ای که با عجله خود را مجتهد بخواند، بعید نیست رطب و یابس ببافد، مقدمات غلط، نتایج اباطیل!
🔶 آقای مدعی اجتهاد! از کجا درآوردی تابستان قبل آمریکا از همه شروط خود دست شست و به همه شروط ایران تن داد؟ کدام کشور بغیر از آمریکا پاییز گذشته به درخواست ایران برای ازسرگیری مذاکرات جواب رد داد و گفت منتظر تحولات خیابانی داخلی ایران میمانند؟ چرا از ابتدای مذاکرات احیا، چه دولت روحانی چه دولت رئیسی آمریکایی ها تصریح کردند نمیتوانند تضمین بدهند که ایران از منافع اقتصادی برجام بهرهبرداری کند؟ از نظر آقای احتمالا مجتهد تابعیت از خوشایند کشورهای ناتو تامین کننده منافع ملی است ولی غیر از آن نه؟! حتما اینم تقیه است! حالا اینا هیچ! روسیه گرفتار جنگ داخلی شده ؟! کودتا شده ؟! موقعیت پوتین متزلزل شده؟! بجای نقد و بررسی، لازم است شهاب را در این روزهای گرم سال، به مصرف عرقیجات خنک دعوت کنیم: بهتر نبود برای نقد تصمیم رهبری، به خودت ۲۴ ساعت دیگه مهلت میدادی شورش واگنر آرام میشد، و بعد اجتهاد میکردی؟! این همه عجله برای چی؟
🔸 #به_قلم_اساتید:مجید بهستانی
🆔 @tahlil_shjr
اسناد تازه علیه رئیسجمهور سابق آمریکا.pdf
59.3K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
✅ اسناد تازه علیه رئیس جمهور سابق آمریکا / وحشت دائمی ترامپ از نام ایران
🔶 این روزها ، "ایران" بار دیگر تبدیل به کابوس رئیس جمهور سابق آمریکا شده است! شبکه سیانان آمریکا در یکی از پربینندهترین برنامههای خود، یک فایل صوتی از دونالد ترامپ را منتشر کرد.
🔸رئیس جمهور پیشین آمریکا در این فایل درباره سندی محرمانه از پنتاگون سخن میگوید که درباره "نقشه حمله به ایران" است.
🔶 ترامپ در فایل یاد شده، از این اطلاعات به عنوان اسناد محرمانه و طبقهبندی یاد میکند. این سخنان مربوط به گفتوگویی در ژوئیه ۲۰۲۱ در بدمینتسر در ایالت نیوجرسی است. این فایل صوتی پس از سیانان در اختیار سایر رسانههای آمریکا نیز قرار گرفت.
🔸 #به_قلم_اساتید:علیرضا صادقی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#حقوق_بشر
✅ سازمان حقوقبشری ابزار آمریکا برای سرکوب دیگر ملتها
🔶 مساله حقوق بشر و آنچه نقض حقوق بشر در ایران خوانده میشود، موضوعی است که به شدت از سوی مخالفان جمهوری اسلامی ایران پیگیری میشود؛ به ویژه در یک دههی اخیر، این مساله به یکی از محورهای اصلی و ترجیعبند سخنان جریان ضدانقلاب تبدیل شد و از سوی غرب و علیالخصوص آمریکا نیز به طور متمرکز پیگیری شد که نهایتاً به تعیین گزارشگر ویژه حقوقبشر برای ایران منجر شد.
🔶 یکی از موسساتی که همواره در گزارشهای خود تلاش کرده است تا جمهوری اسلامی ایران را به عنوان ناقض حقوق بشر معرفی کند، نهادی موسوم به «عفو بینالملل» است. پسوند بینالملل که این موسسه بر عنوان خود یدک میکشد، مخاطب را به این سمت میبرد که این سازمان یک نهاد رسمی و قانونی است که از سوی مجامع جهانی نظیر سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر این سازمان پشتیبانی میشود؛ بنابراین گزارشات آن منطبق بر موازین جهانی و مورد تایید همگان است.
🔶 اما آنچه واقعیت این سازمان است آن است که «عفو بینالملل» برخلاف نام خود، تنها یک نهاد مردم نهاد غیردولتی یا NGO است و هیچ ارتباطی با سازمانهای قانونی و رسمی جهان ندارد. مسئولان این موسسه هم در بخش معرفی سایت خود نوشتهاند: «ما یک گروه جهانی از مردم برای حفاظت از حقوق بشر هستیم و به هیچ دولت یا نهادی وابسته نیستیم.» البته این ادعای عفو بینالملل از سوی کارشناسان مسائل جهانی چندان مورد تایید قرار نگرفته است؛ از آنجا که عملکرد این نهاد در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و همچنین مسائلی نظیر زندانهای گوانتانامو و ابوغریب تنها به انتشار چند بیانیه ساده و حتی در برخی موارد، سکوت مطلق محدود شده است.
🔶 این موضوع وقتی اثبات میشود که در حالی که تمامی سازمانهای بینالمللی نسبت به اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به ناوگان آزادی در آبهای بینالمللی واکنش نشان دادند و آن را محکوم کردند، عفو بینالملل تنها خواستار رسیدگی بیشتر به این موضوع شد! بررسی مطالب سایت شعبه این نهاد در سرزمینهای اشغالی هم نشان میدهد که اصولاً برخلاف آنچه به عنوان شعار این مجموعه مبنی بر رسیدگی به مسائل حقوق بشر در تمامی جوامع جهانی انتخاب شده، مسئولان عفو بینالملل علاقهای به رسیدگی به نقض حقوق بشر در فلسطین ندارند.
🔶 به همین دلیل است که در سایت رسمی عفو بینالملل، تمرکز شعبه این سازمان در سرزمینهای اشغالی بر روی مهاجران آفریقایی در اسرائیل عنوان شده است؛ مسالهای که با توجه به حجم جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی و کشتار زنان و کودکان، بسیار جالب به نظر میرسد. یکی دیگر از موضوعاتی که نشان میدهد سازمان عفو بینالملل اساساً اعتنایی به نقض گسترده حقوق بشر توسط رژیم ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی ندارد، ماجرای گسترش ویروس کرونا در زندانهای این دو کشور است. بر طبق آمارهای تایید شده جهانی و بر طبق گزارش رسمی نشریه کنگره آمریکا، تاکنون صدها نفر از زندانیان در این کشور به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند. رژیم صهیونیستی هم با وجود فشارهای گسترده فعالان حقوق بشر در جهان، از آزاد کردن و اعطای مرخصی به زندانیان فلسطینی، خودداری میکند. با این وجود، عفو بینالملل چشم خود را بر این نقض فاحش حقوق بشر بسته است.
🔶 در مقابل عفو بینالملل تمرکز ویژهای بر روی مسائل ایران داشته است. مستندات این NGO علیه جمهوری اسلامی ایران، غالبا از طریق گفتگو با مخالفان جمهوری اسلامی ایران (نظیر شیرین عبادی، شادی صدر، لادن برومند، عبدالکریم لاهیجی و...) به دست میآید و بر مبنای اظهاران این اشخاص، غالباً ایران در گزارشات عفو بین الملل، به نقض حقوق بشر متهم میشود. این در حالی است که برخورد نهادهای رسمی بینالمللی با مقوله حقوق بشر در ایران کاملاً متفاوت است؛ به نحوی که یکی از نمایندگان کمیته حقوق بشر ایران که چندی پیش در جلسه سالانه این شورا شرکت کرده بود، از قدردانی اکثر اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از اقدامات مثبت ایران در زمینه حقوق بشر خبر داد. همین مساله بود که سبب شد تا جمهوری اسلامی ایران رسما به عضویت کمیسیون جهانی مقام زن در سازمان ملل متحد در بیاید. به نظر میرسد حمایت غرب از اینگونه نهادهای غیر دولتی با هدف زمینهسازی بروز نارضایتیهای اجتماعی، یکی از ابزارهای مهم در برابر کشورهایی است که قصد سازش با آمریکا را ندارند و منافع این کشور را در سراسر جهان به خطر میاندازد.
🆔 @tahlil_shjr
ناکامی غرب در ایجاد خاورمیانه جدید.pdf
62.4K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی
✅ ناکامی غرب در ایجاد خاورمیانه جدید
🔸طرح خاورمیانه بزرگ نخستین بار از طرف آمریکایی ها مطرح شد. اعلام سياست خاورميانه بزرگ در 2004 و متعاقب آن خاورميانه جديد ، تاكيد بر امكان تغييرمرزهاي جغرافيايي نشان از توافقات پشت پرده و تقسيم حوزه هاي نفوذ قدرت هاي عصر جديد در منطقه دارد.
🔶 پروژه اي كه باعث ايجاد بيثباتي و خشونت در خاورميانه مطابق نيازها و اهداف پيش بيني شده آنها شده است ، از اين رو يك هرج و مرج ايجاد شده توسط كشورها و گروههاي مسلح وابسته وباكنترل سازمان هاي بين المللي در راستاي حركت بسوي نظم نوين جهاني مطابق خواسته هايشان،طي يك فرايندي پيچيده نظامي و اطلاعاتي در حال پياده شدن است.
🆔 @tahlil_shjr
ایران چهارمین کشور خاورمیانه از نظر جذب سرمایه خارجی خارجنشین.pdf
60.6K
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی
✅ ایران چهارمین کشور خاورمیانه از نظر جذب سرمایه خارجی/ برنامه ریزی برای جذب سرمایه ایرانیان خارج نشین
🔶 طبق آمارهای ارائه شده در سال 2022 دولت توانست با رشد 5 درصدی سرمایه گذاری خارجی میزان سرمایه گذاری را به رقم یک میلیارد و 500 میلیون دلار برساند.
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#حقوق_بشر
#تاریخ_معاصر
✅ دقیقا کدام حقوق بشر؟
🔰 قسمت اول
🔶 حقوق بشر یکی از مهمترین شعارها و ادعاهای مقامات آمریکایی در نظام بینالملل محسوب میشود در حالی که پس از تصویب اعلامیه حقوق بشر از سال ۱۹۴۸ تاکنون هنوز تعریف روشنی از آن وجود ندارد و درک شایع جهانی در اینباره مبهم است. آمریکای ناقض حقوق بشر با وجود سیاههای عریض و طویل از زیر پا گذاشتن قانون خود تصویبش، با رویکردی گزینشی و مبتنی بر استانداردهای دوگانه، به نقض نظاممند حقوق بشر و استفاده ابزاری از آن مشغول است.
🔶 در تعریف این مدعا فقط میتوان گفت حقوق بشر، همان منافع دولت آمریکا و منافع دولت آمریکا همان حقوق بشر است. با توجه به این واقعیت است که رهبر معظم انقلاب همواره بر افشای موارد نقض حقوق بشر در کشورهایی که در پوشش دفاع از این اعلامیه ظاهر شده و موجبات مداخله در امور داخلی کشورها را فراهم میکنند تاکید دارند و میفرمایند "آمریکاییها خجالت نمیکشند اسم حقوق بشر را میآورند؟ هر کس دیگری در دنیا ادعا بکند طرفداری از حقوق بشر را، دولتمردان آمریکا دیگر نباید این ادعا را بکنند، با این همه فضاحتی که در کارنامه آنها نسبت به حقوقبشر هست". این نگرش در سطح نخبگان آمریکا و هم خود آمریکاییها تفوق پیدا کرده است که وقتی آمریکاییها میگویند «حقوق بشر»، یعنی اولاً حقوق بشر آمریکایی و دوماً حق مالکیت بشر آمریکایی به عنوان نژاد برتر و انسانهای برتر!
🔶 در تاریخ تمدن آمریکا و اروپا، رنگینپوستها چیزی جز حیوانات درآمدزا نبودند. سال ۲۰۱۴ وقتی بزرگترین جشنواره هنری جهان در شهر ادینبرو پایتخت اسکاتلند برگزار شد، برت بیلی هنرمند و طراح سفیدپوست اهل آفریقای جنوبی، گریزی به تاریخ استعماری اروپا زد و در بخشی از جشنواره گوشهای از باغ وحشهای انسانی را به شکل نمایش "بی" به تصویر کشید.
🔶 تعداد زیادی از بازدید کنندگان از این نمایش استقبال کردند و به همان نسبت، مدافعان حقوق بشر به برگزاری نمایشگاه اعتراض و حتی اجازه برگزاری نمایشگاه در لندن را لغو کردند. در این نمایش، برت بیلی، نشان داد که اروپاییها و آمریکاییها در دورهای طولانیمدت با رنگینپوستان مانند حیوان برخورد میکردند. باغ وحش انسانی، آن قدر که برای ما تعجبآور به نظر میرسد، برای اروپاییها و آمریکاییها در قرنهای نوزدهم، بیستم و حتی بیست و یکم تعجبآور نبوده و نیست. با همین رویکرد، فرهنگ استفاده از اسلحه در متمم دوم قانون اساسی برای مردم آمریکا مجاز شمرده شده در حالی که خشونت با اسلحه، ناقض اساسترین حق انسانی یعنی حق حیات مردم آمریکاست که طی سالها و با انگیزههای مختلف از جمله نژادپرستی هزاران قربانی بیگناه برجای گذاشته است. آمریکا تنها کشور جهان است که در آن شمار اسلحه از شمار جمعیت بیشتر است. بنابر دادههای موسسه سوئیسی Small Arms Survey در ازای هر یکصد شهروند آمریکایی، ۱۲۰ قبضه سلاح وجود دارد.
🔶 اگرچه رؤسای جمهور آمریکا از ۵۰ سال گذشته تلاش کردهاند تا کشور خود را به عنوان نمونه درخشان حقوق بشر معرفی کنند، اما این کشور مجسمه و نماد نقض حقوق بشر در دنیا محسوب میشود. نمونهای از سیاهه نقض حقوق بشر در حوزه سرزمینی آمریکا در این یادداشت عرضه میشود.
🔶 اعدامهای خودسرانه
سازمان عفو بینالملل این اواخر در گزارشی به اجرای گسترده اعدامهای فدرال در دوره ریاست جمهوری بایدن به عنوان نمونهای از ماهیت مجازات اعدام در آمریکا اشاره و تاکید میکند که اجرای این مجازات به خودسری تبعیض نژادی و عدم در نظر داشتن وضعیت روانی محکومان از جمله ناتوانان ذهنی استوار است. به گفته معاون پژوهشی سازمان عفو بینالملل اجرای اعدامهای فدرال در دوره ترامپ یادآور نمایش وحشتناک عدالت سرمایه داری بود. در صدور حکم اعدام، تبعیض نژادی به وضوح دیده میشود. برخی از پژوهشها مؤید این امر است که سیاهپوستان ۳ برابر بیشتر از سفیدپوستان به اعدام محکوم میشوند این در حالی است که جمعیت سیاهپوست آمریکا تنها ۱۳ درصد از کل جمعیت این کشور است.
🔸 #به_قلم_اساتید:شیرین زارعپور
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#حقوق_بشر
#تاریخ_معاصر
✅ دقیقا کدام حقوق بشر؟
🔰 قسمت دوم
🔶 نقض حقوق پناهندگان
بازداشت پناهجویان طبق قوانین بینالمللی ممنوع است مگر در شرایط استثنایی علاوه بر این میثاق جقوق مدنی و سیاسی، بازداشت غیرقانونی غیرضروری نامتناسب یا خودسرانه را ممنوع میکند. با این وجود نقض حقوق پناهندگان و مهاجران، یکی از چالشهای مهم آمریکا در حوزه حقوق بشر است هر ساله از سوی نهادهای حقوق بشر و کشورها مورد انتقاد قرار میگیرد. رفتار خشونتآمیز با پناهجویان، زندانی کردن و رفتارهای غیر انسانی با آنها تنها بخشی از موارد نقض حقوق پناهجویان از سوی آمریکاست. طبق گزارشهای گشت مرزی آمریکا، در دوره ریاستجمهوری دو رئیسجمهور دموکرات و جمهوریخواه آمریکا، بیش از هشت هزار مهاجر در مرزهای جنوب غربی آمریکا جان خود را از دست دادهاند. یکی از آژانسهای سازمان ملل تخمین میزند که ۶۵۰ مهاجر در سال ۲۰۲۱ در این منطقه مرزی جان خود را از دست دادهاند. مرگ مهاجران در تلاش برای عبور از مرزهای جنوب غربی آمریکا بیش از دو دهه است که به یک رسوایی ملی تبدیل شده است.
🔶 وضعیت زندانهای آمریکا
آمریکا بالاترین جمعیت زندانیان جهان، بیش از دو میلیون نفر و بالاترین نرخ جمعیت زندانیان با ۶۲۹ زندانی در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر را در اختیار دارد. بر اساس آمار ۲۵ درصد زندانیان کل دنیا در آمریکا هستند. نقض حقوق بشر و تبعیض نژادی در زندانهای سراسر ایالت متحده به خصوص ایالتهای جنوبی به حدی نگرانکننده است که ائتلافی از سازمانهای غیر دولتی حامی حقوق بشر طی ارسال یک گزارش ویژه ۲۱ صفحهای به کمیته حقوق بشر سازمان ملل خواستار تحمیل فشار به ایالت متحده برای توقف سیاستهای تبعیض نژادی و ضد حقوق بشری در زندانهای آمریکا شدند. در این گزارش مصادیقی همچون رفتارخشونتآمیز در سلول انفرادی، برخورد بردهداری کار در زندان و حبس والدین و خانوادههای سیاهپوست به عنوان برخی مصداقهای نقض حقوق بشر و سیاستهای تبعیض نژادی دولت آمریکا حکایت شده است؛ و در پایان کلیت حقوق بشر آمریکایی مبتنی بر استاندارد دوگانه است. عملکرد این کشور هیچ تناسبی با حقوق بشر تنظیم شده و در حد اعلامیه سازمان بینالملل ندارد. آمریکا علاوه بر نقض فاحش حقوق انسانها در کشور خودش، همواره مترصد چپاولگری و غارت سرمایههای ملی دیگر کشورها و سوء استفاده از ظرفیتهای ملتهای دیگر به نفع خود است و اینجاست که درباره کشوری با پارادوکس ادعا و نقض، باید پرسید دقیقا کدام حقوق بشر؟
🔶 پژوهشگران جهان و آمریکا، مدام این پرسش را مطرح میکنند که آیا در سیاست خارجی آمریکا، منافع و امنیت ملی مقدم است یا حقوق بشر؟! آنها لاجرم به تاریخ مراجعه کرده و مواردی را استخراج میکنند که مثلا منافع و امنیت ملی تقدم یافته و یا بالعکس و نتیجه میگیرند که آمریکا دچار پارادوکس معمایی است. اما همانگونه که در کتاب «رویارویی آرمانشهرگرایان» استدلال شده است هم دیگران و هم خود آمریکاییها دقت نکردهاند که منظومه فکری ایالات متحده چیست! چون حقوق بشر و منافع ملی در درون دستگاه معرفتی- منفعتی آمریکا، دو چیز نیستند.
🔶 اساساً به کار بردن کلمه «یا» (یا منافع و امنیت ملی یا حقوق بشر) منتفی است. چون حقوق بشر همان منافع ملی آمریکا و منافع ملی همان حقوق بشر آمریکایی است. زیرا از نظر آنها، مهمترین حق بشر، حق مالکیت (منفعت) بشر آنهم بشر آمریکایی به عنوان تیپ ایدهآل انسانی است. جان لاک در نظرات خود تفسیر میکند که از میان سه حق سعادت، مالکیت و آزادی، مالکیت محوریت دارد و این نگرش در آمریکا تفوق پیدا کرده است. بدین معنا که وقتی آمریکاییها میگویند «حقوق بشر را رعایت کن»، یعنی اولاً حقوق بشر آمریکایی و دوما حق مالکیت بشر آمریکایی به عنوان امت برتر را رعایت کن! در این منظر ما از عربستان بدتریم. زیرا سعودیها فقط حق آزادی آمریکایی را رعایت نمیکنند، ولی حق مالکیت را کاملاً به جا میآورند. ما هم حق آزادی و هم حق مالکیت آمریکاییها را نقض میکنیم. پس ما بدتریم. بدتر اینکه، نه تنها حق آزادی و مالکیت آمریکایی را نقض میکنیم، بلکه راه بدیلی هم معرفی میکنیم که میتواند جریانساز باشد. یعنی فلسفه سیاسی متمایزی را عرضه کردهایم.
🔸 #به_قلم_اساتید:شیرین زارعپور
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#جنگ_شناختی #بصیرت
#جهاد_تبیین
✅ عاشورا تکرار شدنی است
🔶 یکی از ابعاد قیام عاشورا که منطبق بر جامعه امروز ما نیز میباشد، جنگشناختی است که ریشههای آن از غدیر شروع شد و در نهایت منجر به واقعه عاشورا گردید. تغییر در نگرشها و ارزشهای جامعه از طریق نگاه ارتجاعی به مسائل، همان نسخهای است که جریان تحریف از طریق آن عاشورا را رقم زد و دقیقا مصداقهای آن در جامعه امروز ما به روشنی نمود دارد.
🔸البته جنگشناختی همیشه بوده و هست. جنگشناختی یعنی همین که در بحبوحه جنگ صفین، این قدر فضای ذهنی و ادراکی علیه حضرت امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) تنگ شده بود که برخی مانند ربیعبن خثیم که جزو زُهاد ثَمانیه یا هشت زاهد معروف قرن اول بود در حقانیت طرفین شک کرده بودند. جنگشناختی مانند آتش افتادن به جنگل است و تر و خشک را جدا نمیکند؛ از ربیعبن خثیم تا آن جوانک غسانی تا سلیمانبن صرد خزاعی و شبثابن ربعی و حتی شمر مجاهد را اسیر خود میکند. کسی که بر فرق امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) ضربه میزند حضرت را میشناخت، مقامش را میشناخت و حتی در برخی روایات تاریخی تنها کسی بود که سه بار دستان امام را گرفته و با ایشان بیعت کرده بود. کسی که گلوی فرزند پیامبر(ص) را برید، او را بهتر از همه میشناخت.
🔶 خواص باطل همگی مُردند؛ اما داستان آنها باقی است. امروز شبثها تکثیر شدهاند یکی از آنتنهای ملکه و آلسعود بیرون میزند یکی از لابهلای توئیتر و اینستاگرام. فرق نمیکند ممکن است معمم باشد و چند روزی لُمعه دمشقیه و یا مکاسب خوانده باشد و یا مُکَلایی از دل مکاتب فلسفی و سیاسی و یا شاید بازیکنی که به غیر از دریبل زدن چیزی در وجودش نمیتوان یافت و یا افراطیون دیروزی که امروز به حضرت مهسا و السا دخیل میبندند. تقوایی که لق بزند و بصیرتی که لنگ بماند سرانجامش اینگونه شدن است.
🔸امروز هم مانند هماورد صفین و واقعه عاشورا آنچه نیاز است اول شناخت عرصه است. اول باید شناخت که حق کجاست و باطل کیست؟ چرا که اولین توصیه حضرت امیر(ع) این بود که فرمود: حق با شخصیتها شناخته نمیشود؛ حق را بشناس تا اهل آن را بشناسی و باطل را بشناس تا اهل باطل را بشناسی. گام دوم عمار شدن و جهاد تبیین است؛ آنچه شمشیر مالک را تیز میکرد و قیام عاشورا را زنده کرد، زبان بران عمار یاسر و روایت زینبی بود.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#دیدارنگار
#امید_به_آینده #معنویت_و_اخلاق
#تبلیغ #تاریخ_معاصر
✅ شروط تبلیغ مؤثر
🆔 @tahlil_shjr
دیدارنگار_ ۱۲۵.pdf
2.43M
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#دیدارنگار
#امید_به_آینده #معنویت_و_اخلاق
#تبلیغ #تاریخ_معاصر
✅ شروط تبلیغ مؤثر
🔶 ویژه بیانات رهبر انقلاب در دیدار مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
🔶 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»،«روایت تاریخی»،«شخصیت»، «یادآوری» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔶 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «شروط تبلیغ مؤثر»، برخی از توصیههای مهم رهبر انقلاب در مورد تبلیغ اثرگذار مرور شده است.
🔸 دیدار نگار؛ شماره ۱۲۵
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سیاستهای_کلی_نظام
#حجاب
✅ 5 نکته درباره سلبریتی درمانی آقای قاضی
🔶 کشف حجاب و هتک حرمت به پرچم ایران طی یکی چند روز گذشته بسیار خبرساز شده است. طبیعی است که مطالبه مردم مواجهه بهنگام و قاطع با این بی حرمتی هاست. اما حکم اخیر آقای قاضی درباره کشف حجاب به جهتی معنادار بود. آقای قاضی برای مجازات بازیگر صرفا جزای نقدی یا حبس در نظر نگرفت و برای درمان این بیماری، خواستار مراجعه به روانشناس و گزارش های دوره ای شده بود. واقعیت اینست که ریشه هنجارشنکنی های اخیر در میان بخشی از جامعه هنرمند و ورزشکار دلائل متنوع دارد و نباید با همه یکسان برخورد کرد.
🔶 بخشی قابل اعتنایی از این رفتارها ریشه در بیماری های فردی دارد. یا عزت نفس پائین و خودتحقیری و بی هویتی و یا ترس از فشار اطرافیان و هراس از هجمه های سازمانی و یا عطش پایان ناپذیر دیده شدن و خودنمائی و غیره. این گروه را باید از افرادی که مساله اعتقادی دارند یا دنبال مبارزه ایدئولوژیک هستند و یا پول گرفته اند و اجیر شدند متفاوت دانست.
🔶 اما چند ملاحظه را باید به این نسخه سنجیده و هوشمندانه آقای قاضی و در اصل مواجهه عدلیه اضافه کرد؛ خاصه اینکه این روزها مجلس در حال تصویب لایحه عفاف و حجاب است و از این منظر مخاطب این متن است. برخورد با ایندست مسائل باید پنج وجه توامان داشته باشد.
1⃣ اینکه به ریشه خطای فرد باید توجه کند. درمان را نمی توان بی اعتنا به مرض نسخه کرد. حکم اخیر آقای قاضی از این منظر اهمیت دارد.
2⃣ اینکه مجازات در هر سطحی باید بازدارانده باشد. هرچه هست باید مانع تکرار شود. باید در ادراک عمومی سخت ارزیابی شود که دیگری جرئت تکرار آنرا نداشته باشد.
3⃣ اینکه مجازات نباید بی اعتنا به اصل موضوع باشد. مثلا شکستن حرمت پرچم توهین به همه داشته های یک ملت است. توهین به یک نماد دینی و ایرانی است. اینکه مجرم چه نیتی داشته و چه مرضی، نافی شکستن حریم ها نمی شود. آدمی که قتل می کند ولو بیماری روحی داشته باشد اما مرتکب قتل نفس شده و جان یک انسان را گرفته است.
4⃣ نسبت این خطا با گناهان بزرگتر است. یک تخلف فردی وقتی در خدمت دشمن می رود تبدیل به یک پروژه امنیتی می شود. ممکن است صدای بوق ممتد صرفا یک خطای راهنمائی رانندگی باشد و مقابل بیمارستان حکم بی اخلاقی پیدا کند اما وقتی اجابت خواست دشمن می شود معنایش تغییر می کند و گناه سیاسی و امنیتی می شود.
5⃣ در نهایت اینکه ایندست احکام باید جلوی چشم مردم باشد. قاطع و به هنگام. علت نیز روشن است. این خطاها اول از همه موجب جریحه دار شدن احساسات عمومی می شود و از اینجهت زمان برخورد و علنی سازی آن اهمیت دارد. خلاصه اینکه برخورد با ایندست موضوعات باید هم فرد را ببیند و هم جامعه. هم درمان باشد و هم پیشگیری. هم عمل را ببیند و هم اثر آن و ...
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#زن_زندگی_آزادی #رسانه
✅ من یک کلاهبردارم
🔶 یک سال از حوادث پس از فوت مهسا امینی میگذرد. حرکتی که پس از فوت او شروع شده بود پس از مدتی توسط بازیگرانی که باید آنها را بچه زرنگ براندازی دانست تصاحب شد. بچه زرنگهایی که به قول خودشان دکان دو نبش زدهاند. در یک نبش دکانشان هر اقدام اعتراضی در جامعه را به اسم خودشان رنگزده و به غربیها میفروشند و کرور کرور سرمایه کسب میکنند و وظیفه نبش دیگر تیغ زدن مردم بیگناهی است که پرستیژ آزادیخواهانه اینها را باور کردهاند.
🔸نمونهاش همین مصی علینژاد است که به دادگاهی در ایالات متحده آمریکا شکایت کرده که جمهوری اسلامی ایران به روحیه او آسیب رسانده است و در ادامه دادگاه فدرال به نفع او رأی داده و به موجب این رأی مبلغ 3 میلیون و 325 هزار دلار معادل 170 میلیارد تومان از اموال بلوکه شده ایرانـ که حق مسلم مردم ایران استـ باید به عنوان غرامت به وی پرداخت شود. همین مدت پیش بود که اسنادی از او منتشر شد که نشان میداد 700 هزار دلار از دولت فدرال آمریکا پول گرفته است. اینها پولها و دریافتیهای عیان و آشکار است و بماند دریافتیهایی که به اسم دموکراسی و آزادی از سرویسها و نهادها تیغ زده است. نمونه دیگرش همین علی کریمی است؛ کسی که خودش را لیدر «زن، زندگی و آزادی» میدانست آزادی را از نزدیکترین زن زندگی خودش سلب کرده و راهی زندانش نموده است.
🔶 آنچه گفته شد وصف طماعی و یا کلاهبرداری یک فرد نیست. بلکه وصف حال و روز جماعت برانداز و تجزیهطلب است که یکی تریبونی که نظام برایش تسهیل کرده است را محلی برای عقدهگشایی و دعوای مردم با مردم قرار داده است. تریبونی که باید هدایتگر باشد امروز تولیدکننده خشم و خصومت و ترور در شرق و غرب میشود. و دیگری که دیروز پشت سر صدام راه افتاده و زنان و مردان کردی مانند شهیده ناهید فاتحیکرجو یا همان سمیه کردستان را به فجیعترین شرایط قتل عام میکرد امروز منادی زن، زندگی، آزادی شود و پشت این شعار فریبنده، تجزیهطلبیاش را قالب کند.
🔸دنیا محل عبرت است. عبرت برای کسانی که با طناب پوسیده امثال مصی علینژادها به چاه ویل براندازی رفتهاند و طلب دموکراسی میکنند. سالها قبل این جماعت هشتگ میزدند که #من_یک_براندازم؛ حال که نقاب افتاده و آن سبو آبرویی که بود نیز شکسته است شاید بهترین کار بازگشت به هشتگ اصیل و واقعی یعنی #من_یک_کلاهبردارم است.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
چرا میدان گازی «آرش» اهمیت راهبردی دارد؟.pdf
69.2K
#اقتصاد
#مسائل_اولویت_دار
#روابط_خارجی
✅ چرا میدان گازی «آرش» اهمیت راهبردی دارد؟/ علل اختلاف ایران و کویت در میدان گازی «آرش» چیست؟
🔶 در شرایطی که منطقه به سمت آرامش و ثبات پیش میرود و کشورهای حاشیه خلیج فارس دست دوستی به جمهوری اسلامی ایران دادند، وزیر نفت کویت به همراه یک منبع در وزارت امورخارجه عربستان در یک ادعایی عجیب اعلام کردند که میدان گازی «آرش» حق مشترک عربستان و کویت است و از ایران میخواهیم که مذاکرات در این زمینه را آغاز کند.
🔸طرح چنین موضوعاتی در شرایط کنونی نهتنها مشکلی را حل نخواهد کرد؛ بلکه ممکن است اختلافات را در منطقه افزایش دهد. اینکه کویت از لحاظ گازی با مشکل مواجه است و میدان گازی آرش را محلی برای تأمین نیازهای خود در حوزه گاز میبیند، ایده و رویکرد امکانپذیری نیست؛ نباید این کشور برخلاف واقعیت رفتار کند.
🔸 #به_قلم_اساتید:توحید احمدیان
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی
✅ نصیری را زندان نکنید
🔶 بگذارید جلوی چشم باشد، باید انقلابیهای سوپر انقلابی خوب تماشا کنند. آنانکه «نظام» را متهم میکنند تا بگویند ما خیلی آرمانگراییم، تماشا کنند. این عاقبت را ببینند.
🔶 نصیری را زندان نکنید، او بودنش مفید است. بگذارید طعم تلخ عدالتخواهی خوارجی به ذائقه ها بنشیند. عدالتخواهی بدون اخلاق بدون عقل. نصیری را شماتت نکنید. از او عبرت بگیریم. این عاقبت همه کسانی است که پشت ریش و پشم و ادا و اطوارهای انقلابی ، فکری به حال بیمار دلیشان نمیکنند. این عاقبت عقده ای بازی و لجاجت است. لج بازهای زیادی را دیده ایم، منتظری و میرحسین و کروبی و امجد و بیا جلو تا امروز
🔶 نصیری خوب است. بگذارید رفیق بازهای عالم سیاست ببینند کوتاه آمدنهایشان مقابل رفقایشان چگونه آنها را حفظ میکند. وقتی در مجالس خصوصی میدیدند چطور اندیشه های امام را تمسخر میکند و خفه خون گرفته بودند و بلکه به او تریبون میدادند و کرسی داوری میدادند و حلوا حلوایش میکردند همینها که ادعای شفافیت و صراحت و عدالتجوییشان گوش فلک را کر کرده. وقتی مبانی کج و معوجش را میدیدند پروژه های آنچنانی ترجمه بحار و امثالهم به او نسپرند. نصیری باید بماند که آخوندها بفهمند درس خارج و فقه و اصول کسی را نجات نمیدهد اگر خودخواهانه مقابل نظام ولایی بایستد، چه شریعتمداری باشی چه منتظری چه جوجه طلبه ای مثل این. همانطور که درس اخلاق هم شیخ علی تهرانی ها و امجدها را نجات نداد.
🔶 نصیری مفید است تا ببینید جاهل متنسک و عالم متهتک دو روی یک سکه اند. آرمانجویی خالی از نظام و محافظه کاری خالی از انقلاب دو روی یک سکه اند. تا ببینند مارهای خوش خط و خال و لیبرالیسم و اسلام آمریکایی با چه فرآیندی از دل انقلابی بازی بیرون میآید. تا بفهمیم آنانکه اندیشه امام را تا عمیق ترین لایه هایش نپذیرفته اند حق ندارند پرچمدار انقلابی گری باشند.
🔶 نصیری خوب است بگذارید ادامه دهد بگذارید تاویل والله و الله گفتن حاج قاسم را همه مشاهده کنیم. تا برای عاقبتمان بترسیم و نگران باشیم. آن زمان که برای این نظام و رهبر حکیمش کم میگذاریم حتی با سکوت و انفعالهایمان. ببینیم ماجرا جدی تر از این حرفها است و شوخی ندارد.
خدایا به همه ما رحم کن....
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین
✅ از حمایت تا جنایت؟!
🔶 «مهمات اوکراینی ها در حال تمام شدن است» این توجیه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای ارسال بمب های خوشه ای به کی یف به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی جدید 800 میلیون دلاری بود که جنگ روسیه و اوکراین را به فصل جدیدی از درگیری ها وارد خواهد کرد. این اقدام آمریکا با واکنشهای دیگر کشورها همراه شده است. «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان جمعه (هفتم ژوئیه) گفت برلین با ارسال مهمات خوشهای به اوکراین مخالف است. آلمان به معاهده منع بمبهای خوشهای پایبند است و این نوع سلاح را در اختیار اوکراین قرار نخواهد داد.
🔶 اسپانیا و اتریش نیز به جمع کشورهای مخالف با ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین پیوسته اند و نسبت به تبعات آن برای غیرنظامیان هشدار داده اند. وزیر دفاع اسپانیا روز شنبه اعلام کرد که بمبهای خوشهای نباید برای کمک به اوکراین ارسال شود.«مارگاریتا روبلس» وزیر دفاع اسپانیا به خبرنگاران در جریان یک تجمع پیش از انتخابات ملی این کشور گفت که مادرید مبتنی بر تعهد محکمی که به اوکراین دارد، پایبندی سختی هم به این مسئله دارد که برخی تسلیحات و بمبها نمیتواند تحت هیچ شرایطی ارسال شود.
🔸علاوه بر مخالفت بسیاری از کشورها ، سازمانهای حقوق بشری نیز با چنین اقدامی مخالف هستند این مخالفت بصورت علنی اعلام گردیده است به گونه ای که صلیب سرخ بینالمللی تاکید کرده است بمبهای خوشهای میتواند باعث ایجاد تلفات قابلتوجهی در میان غیرنظامیان شود و این چیزی است که میتوان از آن جلوگیری کرد.سازمان عفو بینالملل نیز هشدارداده است که اجازه استفاده از این بمبها فقط یک نتیجه دارد آن هم کشتار بیشتر غیرنظامیان.مخالفت با اقدام آمریکا دبیرکل سازمان ملل را نیز بی نصیب نکرده است ؛ فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد، دبیر کل سازمان ملل با استفاده از بمب های خوشه ای در میدان جنگ بشدت مخالف است.فرحان حق تصریح کرد دبیرکل سازمان ملل از کنوانسیون بمب های خوشه ای که حدود ۱۵ سال پیش به تصویب رسید حمایت می کند و او می خواهد کشورها از اصول این کنوانسیون پیروی کنند.
🔰به نظر می رسد این تصمیم آمریکا برای ارسال بمب های خوشه ای به کی یف را باید ناظر به 4 محور تحلیلی زیر دانست:
🔶 تصمیم آمریکا به ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین، گویای عزم واشنگتن در استمرار و پیچیدهتر کردن جنگ اوکراین است؛ از دلایل ارسال این مهمات مرگبار این است که اوکراین در ضدحملاتش علیه روسیه ناکام بوده و این اقدام واشنگتن بیش از پیش استیصال غرب را در برابر روسیه نشان می دهد به عبارتی این اقدام از سر درماندگی است و ضعف پشت پرده شکست ضد حمله اوکراین را نشان میدهد؛
🔸بحران اوکراین و تشدید آن برای کشورهای غربی به عنوان فرصتی برای صدور تسلیحات و جنگافزارهای خود به ارزش دهها میلیارد دلار تلقی گردیده است و حمایت از اوکراین بهانه ای بیش نیست. موافقت بایدن با ارسال بمب های خوشه ای به اوکراین درحالی است که دولت آمریکا قبلاً با ادعای استفاده روسیه از این تسلیحات، مسکو را محکوم کرده بود. سودآوری کارتل های تسلیحاتی در زمان جنگ اوکراین مویدی بر این صحبت است.
🔶 سخنگوی کاخ سفید آن زمان درباره ادعاهایی مبنی بر استفاده روسیه از بمب های خوشه ای گفته بود «این یک " جنایت جنگی" است.» در چنین شرایطی موافقت بایدن با ارسال این بمب ها به اوکراین نشان دهنده رفتار دوگانه آمریکا است زیرا اجازه استفاده از این نوع سلاح را که بیش از 120 کشور جهان آن را ممنوع کرده اند، به اوکراین داده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسين عباسيان
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#انتخابات
✅ طناب پوسیده حجاریان
🔶 همزمان با افزایش کنشگری اصلاحطلبان برای تعیین سازوکار این جریان برای سیاستورزی و حضور در انتخابات، تحرکات طیف رادیکال و افراطی نیز افزایش یافته است.
🔸نمونه این تحرکات را باید در مصاحبه امثال؛ فائزه هاشمی، سعید حجاریان و... دید که یا به نفی مستقیم حضور در انتخابات پرداخته و یا برای حضور در انتخابات به تعیین شروط میپردازند. در زمینه علل چنین رفتارهایی از سوی طیف رادیکال اصلاحات مانند حجاریان چند نکته تحلیلی را میتوان مد نظر داشت:
🔰گزارههای تحلیلی:
1⃣ شرط و شروط طیف رادیکال و افراطیای مانند حجاریان را نمیتوان به معنای شرط و شروط برای حضور در انتخابات دانست؛ چرا که این طیف افراطی سالهاست از انتخابات گذر کرده و نافرمانی را جستوجو میکنند. برای مثال حجاریان در سایت مشق نو در 10 آذر 1397 اینگونه مینویسد: «تاکتیک اصلی اصلاحات، سازماندهی نیروها از پایین است. این روش در گسترش احزاب، سازمان آهنین، بسیج تودهای و انواع سازمانهای مردمنهاد متجلی میشود و حتی بعضی مواقع میتوان به نافرمانی مدنی فکر کرد. اساساً معتقدم فشار از پایین با انتخابات پدید نمیآید. پس باید گفت: پروژه اصلاحات به انتخابات گره نخورده است. زیرا انتخابات به معنای کنونی آن، مصداق گدایی قدرت است.» لذا شروط طیفهای تندرویی مانند حجاریان بیش از آنکه شروط برای آمدن به صحنه انتخابات باشد تئوریزه کردن آنچه نافرمانی میداند است.
2⃣ نسخه تجویزی امثال حجاریان را باید طناب پوسیدهای دانست که با آن نمیتوان به چاه رفت. اشکال اول اینکه هر جریان سیاسی برای مانایی خود نیازمند بازیگری سیاسی است و این ذاتیاش محسوب میشود. جریان سیاسی مانند ماهی است؛ همانگونه که ماهی بدون آب میمیرد جریان سیاسی هم بدون کنشگری سیاسی رو به اضمحلال خواهد رفت. لذا اینکه یک جریان سیاسی را از فعالیت سیاسی منع کرده و آن را به «نافرمانی مدنی» دعوت کنیـ آنگونه که امثال حجاریان مینویسند و میاندیشندـ جز خسران برای جریان سیاسی مطبوع چیز دیگری حاصل ندارد.
3⃣ اشکال دومی که بر این صحبت وارد است و جریان اصلاحات را با خسارت همراه میکند منابع انسانی و بدنه اجتماعی جریان است. عدم بازیگری سیاسی به معنای به عاریت گذاشتن بدنه اجتماعی و طیف هوادار است. توصیه جریان افراطیای مانند حجاریانـ در صورت جامه عمل پوشیدنـ زمینهای را فراهم میآورد تا بدنه متمایل به جریان اصلاحات از جاهای مختلف گاه به اسم خط سوم داخلی و گاه به اسم جریانهای ساختارشکن خارجنشین به عاریت گرفته شود. اضمحلال بدنه اجتماعی هم چیزی جز اضمحلال جریان سیاسی نتیجهای ندارد.
🔶 نکته مهم؛ حوادث و اتفاقات چند سال اخیر نشان داده است که سازوکار مواجهه با نظام در هر طیف سیاسی استفاده از سازوکار قانونی است. به همین دلیل در مدت اخیر شاهد فعال شدن سیاسیون و طیفهای داخلی اصلاحات هستیم تا برای رسیدن به یک سازوکار رقابت به اجماع برسند. آنچه مطلوب و مورد نیاز است این است که در این سازوکار نباید اجازه داد طیفهای تندرو و رادیکال زیر میز مفاهمه، گفتوگو، مشارکت و... بزنند و میز کذایی و غیر منطقی خود را پیش پای جریان بگذارند.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مهار_تورم_رشد_تولید
#حقوق_بشر #تحریم #برجام
✅ چرا اکتبر 2023 مهم است؟
🔶 اکتبر 2023 (مهرماه 1402) ماهی است که 8 سال پیش در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان تاریخ انقضای محدودیتهای مربوط به موشکهای بالستیک ایران تعیین گردید. این قطعنامه پس از تأیید مفاد برجام از طرفین میخواهد تا بر اجرای کامل آن پایبند باشند، موضوعی که با خروج زود هنگام آمریکا از برجام در ادامه روند خود با چالش جدی مواجه شد.
🔸علیرغم اینکه روند توافق برجام آنطور که در قطعنامه 2231 تعیین شده بود به پیش نرفت با این حال تاریخ اعلام شده برای پایان بخشیدن به محدودیتهای برنامه موشکی ایران تروئیکای اروپایی را به شدت نگران ساخته است چرا که میتواند مبنایی قانونی برای ایران در جهت گسترش برنامه موشکی فوق پیشرفتهاش فراهم آورد خاصه اینکه این تاریخ (اکتبر 2023) به کشورهای مختلف دنیا این اجازه را میدهد تا همکاری خود با ایران را زمینه موشکی و تسلیحاتی گسترش دهند و طبیعتا این موضوعی نیست که به مذاق جهان غرب خوش بیاید.
🔶 اما این نگرانی برای غرب آنجایی دو چندان میشود که پس از ماه اکتبر احیانا ایران بخواهد موشکهایش را در ویترین فروش تسلیحات قرار دهد، موشکهایی متنوع و فوق پیشرفته که میتواند مشتریان زیادی را به خصوص در منطقه به خود جذب نماید و یک فصل جدیدی در فروش تسلیحات نظامی آغاز کند. البته نگرانی اروپا در قبال ایران به همین مقدار ختم نمیشود، شاید بهتر است بگوییم آنها عصبانیاند و این عصبانیت بیدلیل نیست.
🔸تروئیکای اروپا چه قبل از توافق برجام و چه پس از آن همه تلاش خود را به کار گرفتند تا به زعم خود جمهوری اسلامی را به بنبست بکشانند، تحریمهای همهجانبه، حمایت از گروههای مخالف ایران، دمیدن در تنور از ناآرامیها پمپاژ ناامیدی، سوءاستفاده از حقوق بشر و... برای اینکه مانع از قدرتیابی ایران شوند اما به قول این ضربالمثل اروپایی که «ظاهر اغلب آن طور که به نظر میرسد نیست.»
🔶 اکنون تروئیکای اروپا احساس میکند پس سالها تلاش و صرف هزینهای بسیار نه تنها توانسته از قدرت ایران بکاهد بلکه روزبهروز بر تواناییهای نظامی آن افزوده شده، از گروههای مقاومت حمایت کرده، قدرتهای شرقی را در کنار خود نگه داشته و در حال گسترش مراودات با سایر کشورهای منطقه است، علاوه بر این ناآرامیهای داخلی را مهار و در حال تلاش برای افزایش تولید و مهار تورم است و این به هیچوجه برای اروپا مطلوب نیست. همه سر و صدای این روزهای آنان برخواسته از این موضوعات است.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#اقتصاد #مرزبندی_با_دشمن
#هویت #انقلاب_اسلامی
✅ جاودانگی اسلام به برکت عاشورا
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_ ۴۰۲.pdf
2.18M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#اقتصاد #مرزبندی_با_دشمن
#هویت #انقلاب_اسلامی
✅ جاودانگی اسلام به برکت عاشورا
🔸خط حزبالله به مناسبت ایام محرم، نگاهی به ثمرات و نتایج قیام اباعبدالله الحسین علیهالسلام در مرور بیانات رهبر انقلاب اسلامی داشته است.
🔶 سخن هفته این شماره خطحزبالله با عنوان «هویت دینی و ملی، رمز پیشرفت و پیروزی» به این پرسش پاسخ داده است که راز نقشه دشمنان در تخریب گسترده هویت ملی ایرانیان چیست؟
🌷شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر شهید اروپایی دفاع مقدس، کمال کورسل تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۰۲
🆔 @tahlil_shjr