نسخه درمانی کاهش اجارهبها وابسته به کاهش تب تورم است.pdf
55.3K
#مسئله_محوری
#مسکن #تورم
✅ نسخه درمانی کاهش اجارهبها وابسته به کاهش تب تورم است
🔶 کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: اگر دولت به دنبال کاهش فشار بر روی مستاجران است باید مهمترین و اساسیترین راهکار کنترل اجاره بها و عدم فشار روی مستاجران را از طریق کاهش و مهار تورم دنبال کند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: رحمان سعادت؛ کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#انتخابات #تورم
✅ روی کار آمدن قلیچدار اوغلو به زیان ثبات منطقه است.
🔶 در خصوص تحولات پیش روی ترکیه و انتخابات ریاست جمهوری این کشور و تاثیراتی که بر مسائل مختلفی هم در ترکیه و منطقه به جا میگذارد باید گفت در حال حاضر انتخابات ترکیه یکی از مهمترین تحولات منطقهای در پیش روست، برای تحلیل هر چه بیشتر اهمیت این موضوع باید به حکمرانی آقای اردوغان اشارهای داشته باشیم تا به جمعبندی مورد نظر برسیم.
🔶 بیتردید میتوان گفت کشور ترکیه در طول مدت حکمرانی آقای اردوغان بر این کشور از یک بازیگر کوچک و غیر موثر به یک بازیگر موثر و بزرگ و مدعی منطقهای بدل شده است. ترکیه امروز علاوه بر اینکه توانسته اقتصاد داخلی خود را بهبود دهد و برای مردم خود اقتصاد قوی و دولتی توانمند را به ارمغان بیاورد در حوزه سیاست خارجی هم توانسته اقدامات مناسبی را برای عمق استراتژیک و منافع ملی خود رقم بزند.
🔶 در دولت آقای اردوغان منافعی مثل ایجاد سازمان کشورهای ترک صورت گرفته ضمن اینکه ترکها توانستهاند برخی از اقدامات کردهای شمال سوریه و شمال عراق را کنترل کنند. از سمت دیگر بسیاری از اقداماتی که ترکیه در افغانستان و در آسیای مرکزی داشته توانسته بازارهای متعددی را برای کشور خود فراهم کند، اما علیرغم همه این مسائل اردوغان با چالشهای بزرگی رو به روست.
🔶 تورم افسار گسیخته در اقتصاد ترکیه که طی ماههای گذشته تشدید شده اردوغان را در شرایط سختی قرار داده است، ضمن اینکه رقبای منطقهای ترکیه در مقابل طرحهای توسعهطلبانه دولت اردوغان ایستادند و اتفاقاً رقبای منطقهای ترکیه موفقیتهای استراتژیکی و ژئوپولیتیکی به دست آوردند.
🔶 در حالی که اردوغان برای از بین رفتن و حذف دولت سوریه و شخص بشار اسد بسیار تلاش کرد تا در مسند قدرت نباشد، اما این اتفاق رخ نداد یا ایجاد کریدور زنگزور و تغیرات ژئوپولیتیکی در قفقاز جنوبی که مورد نظر اردوغان بود نیز محقق نشد.
🔶 اردوغان در اقدام علیه اروپاییها در شاخ و شانه کشیدن علیه قبرس و یونان نتوانست موفق شود همه این موارد سبب شده جایگاه ترکیه برای رقبای منطقهایش تا حدودی قابل انتقاد باشد، اما انتخابات فعالی از چند جهت حائز اهمیت است چرا که صحنه رویارویی و تقابل دو تفکر است.
🔶 برخلافِ رویههای گذشته به دلیل اختلافات اخیرا ترکیه با غرب در صورت رای آوری مجدد اردوغان؛ ترکیه از غرب فاصله میگیرد، چرا که در دوران اردوغان ترکیه عضو ناتو، عضوی غیر فعال بود به این خاطر به نظر میرسد با ادامه دوره خدمت اردوغان حتی زمینه اخراج ترکیه از سوی غرب مطرح شود، بنابراین ادامه دوره خدمت اردوغان با رویکرد اوراسیاگرایی و تکمیل پازل ایجاد نظم شرقی با حضور ترکیه خواهد بود.
🔶 مثلاً در آمیخته شدن ترکیه با نهادهای منطقهای شرقی، همکاری جدیتر ترکیه با اتحادیه اقتصادی اوراسیا یا عضویت ترکیه در سازمان همکاران شانگهای در ادامه این مسیر میتواند محقق شود. اما نکته مهم این است که رقیب آقای اردوغان آقای کمال قلیچدار اوغلو فردی است غربگرا که با روی کار آمدن وی که ائتلافی چند حزبی حامی وی است عملاً اختلافات داخلی در این کشور و سهمخواهیهای احزاب در ترکیه آغاز خواهد شد، یعنی ترکیه بازگشتی به درون خواهد داشت و خلأ قدرت ترکیه منجر به ایجاد بینظمی و عدم امنیت در منطقه میشود که معتقدم به زیان ایران و سایر بازیگران منطقه است.
🔶 امروز علیرغم همه تقابلات منطقهای در حوزه منافع ملی که بین ایران و ترکیه وجود دارد شاهد تعادل نظم در منطقه هستیم، اما با روی کار آمدن آقای قلیچدار اوغلو در ترکیه نظم به هم میریزد که در نهایت به زیان منطقه است و منطقه را دچار تنشهای قومی، افراطگرایی و بینظمی خواهد کرد. از سوی دیگر در حوزه سیاست خارجی با روی کار آمدن قلیچدار اوغلو بر این باورم وی زمینه حضور غربیها بخصوص آمریکا را بیش از پیش در ترکیه فراهم میکند.
🔶 بنابراین میتوان پیشبینی کرد که ترکیه به یک بازیگر فعال ناتو در منطقه تبدیل میشود، روندی که برخلافِ منافع ایران، روسیه و دیگر کشورهای منطقه است که ناتو در این منطقه به عنوان بازیگری فعال حضور داشته باشد، بنابراین باید منتظر وقایع آتی و اینکه فضای انتخابات در روزهای آینده به کدام سمت و سو کشیده میشود باشیم، اما امیدواریم بهترینها برای مردم ترکیه و منطقه رقم بخورد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: مهدی خورسند؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد #اتحاد
#انقلاب_اسلامی #مجلس
✅ چرا انقلابی ماندن مهم است؟
🔰 قسمت اول
🔶 رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با نمایندگان دهمین مجلس شورای انقلاب اسلامی، بیانات مهمی داشتند. ایشان در بخشی از سخنانشان با اشاره به اهمیت انقلابی بودن نمایندگان فرمودند؛ انقلابی ماندن مهمتر از انقلابی بودن است. آیتالله خامنهای افزودند؛ بعضی افراد در سالهای اول انقلاب بسیار پر شور و حرارت و بهتعبیری سوپرانقلابی بودند، اما استقامت و طاقت ماندن در این راه را نداشتند و نتوانستند در مسیر بمانند بنابراین مشکلتر از انقلابی بودن، انقلابی ماندن فردی و جمعیِ مجلس است. اما این اولین مرتبه نبود که رهبر انقلاب در مورد اهمیت انقلابی بودن و انقلابی مانده سخن به میان آوردند. اما در چرایی و لزوم انقلابی ماندن به طور کلی میتوان از دو جنبه موضوع را مطرح کرد؛ انقلابی ماندن به این معنی است که فرد، گروه یا جامعهای که در جنبش انقلابی شرکت میکند، پس از پیروزی انقلاب و تشکیل حکومت جمهوری اسلامی، همچنان به ایدئولوژی و اصول انقلابی و نظام جمهوری اسلامی پایبند باشد.
1⃣ اینکه حفظ نظام جمهوری اسلامی، در گرو حفظ انقلابی بودن جامعه و مسئولان است، انقلاب اسلامی ایران، از طریق حضور مردم در جنبش انقلابی و با تلاشهای بسیار، به پیروزی رسید. حفظ نظام جمهوری اسلامی به معنای عملیاتی کردن ایدهها و اصولی است که در جنبش انقلابی سرچشمه گرفتهاند و فرد، گروه یا جامعهای که از این ایدهها و اصول پیروی کنند، به حفظ نظام جمهوری اسلامی و پیشرفت کشور کمک میکنند.
2⃣ تحقق اهداف انقلابی؛ انقلاب اسلامی ایران، با هدف تحقق اصولی برای ساختاردهی جامعه اسلامی و پایبندی به اصول دینی راهاندازی شد. اگر فرد یا جامعهای که در جنبش انقلابی شرکت کردهاند، پس از پیروزی انقلاب، به ایدئولوژی و اصول انقلابی پایبند نباشند، اهداف انقلابی نمیتوانند تحقق یابند و در نتیجه تلاشهای بسیاری که برای پیروزی در انقلاب صورت گرفته بود، باطل خواهد شد. به عبارت دیگر، تحقق اهداف انقلابی، تنها با حضور فعال گروههای انقلابی در جامعه و پایبندی به اصول انقلابی ممکن است.
🔶 آسیبهای ناشی از ریزشهای انقلاب
اما در امتداد تمامی حوادث و اتفاقات ناشی از ریزشهای انقلابی چند عنوان کلی را میتوان مطرح کرد؛ انقلاب ایران نیز به دلیل جدایی برخی از فعالان انقلابی از جنبش، در طول سالهای پس از پیروزی خود با مشکلات و آسیبهایی مواجه شد. برخی از این مشکلات عبارت بودند از:
🔶 ضعف مقطعی در قدرت نظام: جدایی نمایندگانی از انقلاب و همچنین گروههایی که در ابتدا با انقلاب همراه شده بودند، باعث چالشها و ایجاد ضعفهایی در قدرت نظام شد و باعث شد در روند تصمیمگیریهای سیاسی و اجرایی دولت مشکلاتی رخ دهد.
2⃣ بروز تنشها، به ویژه در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی بود که جدایی گروههایی از انقلاب با حکومت جمهوری اسلامی و تلاشهای آنها برای بازگشت به قدرت، باعث بروز تنشها و درگیریهای داخلی شد که در برخی موارد با خشونت نیز همراه بود.
3⃣ تحمیل هزینههای مالی ناشی از جدا شدن نیروهای انقلابی است، جدایی گروههایی از انقلاب و حکومت جمهوری اسلامی، باعث شد تا برخی از آنها به دلیل از دست دادن تأمین منابع مالی و فرصتهای کاری، مشکلاتی را برای مردم و حکومت اسلامی ایجاد کنند.
4⃣ تضعیف اتحاد و همبستگی، اما یکی از مهمترین آسیبهای سوپر انقلابی جدا شده از انقلاب است، تلاشهای برخی از جدا شدگان از انقلاب برای بازگشت به قدرت و تحقق اهداف خود، باعث تضعیف اتحاد و همبستگی نهادهای انقلابی شد که یکی از ستونهای مهم پایههای نظام جمهوری اسلامی بود. ایجاد فرصت برای نفوذ دشمنان به نهادهای مهم انقلاب، از دست رفتن بخشی از نیروی انسانی، انتقال اطلاعات مهم کشور و موارد متعدد دیگر، از جمله آسیبهای خروج انقلابیها یا انقلابی نماندن سوپر انقلابیها است.
🔶 شاخصهای انقلابیگری، انقلابی بودن و انقلابی ماندن
اما شاخصهای انقلابی بودن چیست و چگونه میتوان انقلابی ماند؟ این پرسشی است که رهبر انقلاب به دفعات مکرر در سخنانشان به آن اشاره داشتهاند، از جمله، میتوان به سخنان مطرحشده در بیانات رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)، در چهاردهم خرداد ماه سال ۱۳۹۵ اشاره کرد که آیتالله خامنهای در بخشی مهم از سخنانشان شاخصهای انقلابی بودن را مطرح کردند.
🔸 #به_قلم_اساتید:آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد #اتحاد
#انقلاب_اسلامی #مجلس
✅ چرا انقلابی ماندن مهم است؟
🔰 قسمت دوم
🔶 آیتالله خامنهای پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی اسلام و انقلاب را اولین شاخصه انقلابی بودن دانستند و اظهار کردند؛ بنده در سال گذشته در همین جلسه راجع به مبانی امام صحبت کردم. مبانی اساسی ما آنهاست ... اگر این پایبندی وجود داشت، حرکت، حرکت مستمر و مستقیم خواهد بود. در تندباد حوادث این حرکت تغییر پیدا نمیکند... نقطه مقابل این پایبندی عملگرایی افراطی است.یعنی هر روزی به یک طرف رفتن، هر حادثهای انسان را به یک طرف کشاندن.
🔶 این در بیان شاخص دوم انقلابيگری افزودند؛ هدفگیری آرمانهای انقلاب و همت بلند؛ برای رسیدن به آنهابعضی سعی میکنند جامعه و جوانهای ما را دچار ناامیدی کنند. بگویند آقا فایده ندارد! نمیشود! نمیرسیم! ... شاخص دوم این است که هرگز منصرف نشویم از رسیدن به آن اهداف بلند و آرمانهای بلند. تسلیم نشویم در مقابل فشارها.
🔶 سکاندار انقلاب با اشاره به سومین شاخص انقلابیگری بیان کردند؛ پایبندی به استقلال کشور استقلال سیاسی؛ معنایش این است که ما در زمینهی سیاسی فریب [دشمن را]نخوریم... استقلال فرهنگی که از همه مهمتر است در این است که سبک زندگی را سبک زندگی اسلامی ایرانی انتخاب کنیم... استقلال اقتصادی هضم نشدن در هاضمهی اقتصاد جامعه جهانی است.
🔶 چهارمین شاخص انقلابیگری از نظر رهبر انقلاب، حساسیت در برابر دشمن و نقشه دشمن و عدم تبعیت از آن است ایشان در همین زمینه اظهار داشتند؛ باید دشمن را شناخت، نقشهی او را فهمید، از تبعیت دشمن سر باز زد؛ این شاخص چهارم، این عدم تبعیت را قرآن، جهاد کبیر نام نهاده است.
🔶 تقوای دینی و سیاسی، پنجمین شاخص اعلام شده از طرف رهبر انقلاب بود که افزودند؛ اینکه ما عرض کردیم که باید به آرمانها پايبند بود، اسلام اینها را از ما خواسته است. یک تکلیف دینی است و رعایت آن تقوای دینی است. تقوای سیاسی هم همراه همین است؛ تقوای سیاسی یعنی انسان از لغزشگاههایی که دشمن میتواند از آن استفاده کند پرهیز کند.
🔶 تبینن و بیان چندین باره نظرات رهبر معظم انقلاب یکی از ضروریاتی است که جبهه انقلاب باید همواره در راستای انجام و گسترش آن باشد. سخنان و چراغ راههایی که نباید بر زمین بماند.
🔸 #به_قلم_اساتید:آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
✅ صهیونیستها نگران زنده شدن بیداری اسلامی در مردم مصر هستند
🔶 در خصوص چرایی نگرانی رژیم غاصب صهیونیستی از نزدیکی ایران و مصر و عادیسازی ارتباط بین دو کشور باید گفت تلاشها و تکاپوهای بیثمر سران رژیم صهیونیستی طی روزها و هفتههای اخیر نشاندهنده این است که از سرگیری ارتباط بین ایران و کشورهای عربی منطقه از جمله مصر وضعیت روحی و روانی صهیونیستها را متلاطم کرده، موضوعی که حتی از ابعاد مختلف فشار قابل توجهی بر سران رژیم صهیونیستی وارد کرده است.
🔶 قطع به یقین موضوع برقراری ارتباط بین ایران و مصر و عادیسازی ارتباط دو کشور با سابقه تمدنی بسیار طولانی ایران و مصر منجر به وقوع تحولات مختلفی میشود، چرا که ارتباط ایران و مصر میتواند گرایش قوی و ریشهدار ملت مصر نسبت به فرهنگ ایران را مجدداً احیا کند.
🔶 بیتردید نباید فراموش کنیم ملت مصر نسبت به سایر ملتهای دیگر یکی از سرسختترین و مبارزترین ملتها نسبت به تشکیل رژیم صهیونیستی بود، اما خیانت انورسادات موضوع حضور خط مقدم مصر در مقابله با رژیم صهیونیستی را به گونهای تغییر داد که این کشور در حوزه مسائل مقاومت سازش را در پیش گرفت و به آرمان فلسطین خیانت کرد.
🔶 با توجه به اهمیت این موضوع و اینکه ایران در راس محور مقاومت قرار داد، سران رژیم صهیونیستی به شدت نگران از سرگیری ارتباط و برقراری رابطه بین ایران و مصر هستند، ضمن اینکه برای نگرانیها خود نیز ادلههایی مطرح میکنند.
🔶 یکی از اصلیترین نگرانی صهیونیستها نسبت به برقراری مجدد ارتباط ایران با مصر، بیداری مجدد اقشار مختلفی از مردم مصر نسبت به مسائل منطقهای و زیانهایی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا به منطقه وارد میکنند، بنابراین، چون زمینه افزایش هوشیاری و نشان دادن واکنش از سوی مردم مصر به این مسائل بسیار زیاد است صهیونیستها به شدت نگران زنده شدن موج مقاومت، بیداری و آگاهی روز افزون مردم مصر هستند.
🔶 البته تعداد قابل توجهی از نخبگان مصر نسبت به رژیم صهیونیستی بدبینی و دشمنی قابل توجهی دارند براین اساس ممکن است رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از ایجاد رابطه، تعمیق روابط دو ملت نقشههای شومی را طراحی کند لذا لازم است سران و ملتهای هر دو کشور ایران و مصر نسبت به توطئهها و طراحیهای شوم رژیم صهیونیستی برای اخلال در ارتباط بین ایران و مصر کاملاً آگاه باشند.
🔶 با اراده راهکاری برای دور زدن خباثتهای رژیم صهیونیستی در موضوع سنگاندازی علیه برقراری رابطه ایران و مصر باید برای برونرفت از اقدامات احتمالی رژیم غاصب کودککش، لازم است نسبت به افزایش آگاهی و بصیرت ملتها اقدامات اساسی صورت داده شود، و دولتها نیز نسبت به دستاوردها و عوایدی که از ارتباط با هم میتوانند داشته باشند باید راه را بر تاثیرگذاری و دسیسههای رژیم صهیونیستی در این موضوع و سایر موضوعات ببندند، قطع به یقین افزایش آگاهی نسبت به عواید و دستاوردهای اتحاد جهان اسلام در برابر رژیم صهیونیستی بهترین و موثرترین راه برونرفت از وضعیتی است که سران رژیم صهیونیستی برای کشورهای منطقه و محور مقاومت ترسیم میکنند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: سیدرضا صدرالحسینی؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#فلسطین #صادرات
#برجام
✅ تکاپوی تازه آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران
🔰 قسمت اول
🔶 در شرایط فعلی و به طور خاص پیش از سفر هیثم بنطارق سلطان عمان به ایران، آمریکا بر حجم فعالیتهای دیپلماسی خود در قبال ایران و فعالیتهای هستهای آن افزوده است. در این راستا، رسانههای آمریکایی از سفر بیسر و صدای یکی از مقامهای ارشد دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به مسقط برای بررسی امکان توافق با ایران بر سر موضوعات هستهای خبر دادهاند. «برت مک گورک»، مشاور ارشد بایدن در امور خاورمیانه حدود سه هفته پیش برای گفتگو با مقامهای عمان در خصوص امکان تعامل دیپلماتیک با ایران در خصوص برنامه هستهای این کشور به آن کشور سفر کرده بود.
🔶 دیدار مک گورک با مقامهای عمانی بعد از سفر او به همراه «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به عربستان و همچنین فلسطین اشغالی صورت گرفت. درباره سفر به مسقط از سوی آمریکا یا عمان اطلاعرسانی علنی صورت نگرفته و در واقع یک سفر محرمانه بوده است.
🔶 منابع مختلف گفتهاند اصلیترین موضوعی که مورد رایزنی قرار گرفت تلاشهای دیپلماتیک جدید بر سر برنامه هستهای ایران با میانجیگری عمان بود. برخی محافل صهیونیستی هم مدعی شدهاند عمانیها در حال برگزاری گفتگوهای واسطهای میان ایران و آمریکا هستند. نکته قابل توجه این است که اسرائیلیها نسبت به هرگونه تحول در روند هستهای ایران حساس بوده و آن را با جدیت پیگیری میکنند.
🔶 در واقع کاخ سفید از طریق دولت عمان به دنبال بررسی این است که آیا ایران حاضر به ایجاد برخی محدودیتها بر سر برنامه هستهای خود و کاستن تنشها در منطقه هست یا خیر و در ازای چنین اقداماتی چه میخواهد؟ البته سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید ادعاهای مقامهای رژیم صهیونیستی را رد کرده و تاکید کرده هیچ رایزنی در خصوص توافق موقت و تخفیف تحریمها یا بستن پرونده پادمانها (مربوط به ایران) در کار نیست. پیش از این رسانههای کرهای گزارش دادند که کره جنوبی و ایالات متحده در حال مذاکره درباره راههایی برای آزادسازی ۷ میلیارد دلار از پولهای ایران در کره جنوبی بابت واردات نفت از ایران هستند. آزادسازی این پولها در سال گذشته توسط مطبوعات ایران به عنوان گامی احتمالی در چارچوب توافق بین ایالات متحده و ایران در مورد موضوع هستهای یا به عنوان بخشی از مبادله زندانیان مطرح شده است.
🔶 همچنین دولت بایدن در فروردین ماه گذشته به ایران پیشنهادی برای «توافق موقت» داده که از سوی تهران رد شده است. طرح کاخ سفید برداشتن برخی تحریمهای ضدایرانی در ازای توقف برخی از فعالیتهای هستهای ایران بهویژه توقف غنی سازی ۶۰ درصدی را شامل میشود. از اواخر سال ۲۰۱۹، آژانس بینالمللی انرژی اتمی با بازدید بازرسان سازمان ملل از سایت فوق، این موضوع را بررسی کرده و انتظار میرود گزارشهای سهماهه را قبل از جلسه شورای حکام که هفته آینده برنامهریزی شده است، منتشر کند. بهعنوان بخشی از توافق با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تهران با نصب تعدادی دوربین در تاسیسات اتمی در اصفهان موافقت کرده است. طبق گفته این منبع آگاه تقریباً حدود یک سوم از دوربین ها نصب شده است و به صورت آفلاین است و اطلاعاتی منتقل نمیشود.
🔶 همزمان با سفر محرمانه برت مک گورک مشاور خاورمیانهای دولت بایدن به عمان و کار روی موضوع ایران؛ رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز گفته ما بسیار بر بازدارندگی ایران از اتخاذ تصمیم غنیسازی در سطح تسلیحاتی متمرکز هستیم. مالی در ادامه مدعی شد که اگر ایران تصمیم بگیرد یک سلاح هستهای داشته باشد، اورانیوم غنی شده مورد نیاز آن را در مدت کوتاهی به دست خواهد آورد.
🔸 #به_قلم_اساتید:علي رسولي
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#فلسطین #صادرات
#برجام
✅ تکاپوی تازه آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران
🔰 قسمت دوم
🔶 وی تاکید کرد اگر به این نتیجه برسیم آنها در حال برداشتن گامهایی در راستای تصمیمگیری برای دستیابی به یک سلاح هستهای هستند، تمامی گزینهها روی میز خواهند بود، اما ما همچنان پیگیر دیپلماسی خواهیم بود، چراکه فکر میکنیم قابل راستیآزماییترین و بادوامترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به یک بمب است. در سفر اخیر هیثم بن طارق به ایران، گمانهزنیها حاکی از آن بود که سلطان جدید عمان حامل پیام تازهای برای ایران برای احیای مذاکرات برجام از سوی غرب و به ویژه آمریکا است. البته چنین فرضیهای در شرایطی که دولت بایدن به شکل ضمنی و گاه صریحاً مرگ برجام را اعلام کرده بعید به نظر میرسد؛ اما برخی شواهد نشان میدهد که ایران و آمریکا به توافقهای اولیه درباره آزادسازی اموال بلوکه شده ایران دست یافتهاند. اگر این گزاره درست باشد آنگاه باید منتظر از سرگیری تبادل زندانیان، توسعه مذاکرات فنی میان سازمان انرژی اتمی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و آغاز دور جدید مذاکرات احیای برجام باشیم.
🔶 در این راستا نکته قابل توجه آن است که پیش از سفر پادشاه عمان به ایران، شاهد میانجیگری فعال این کشور جهت تبادل زندانیان میان ایران و شماری از کشورهای غربی بودیم. مسالهای که به طور خاص موجب شد تا «اسدالله اسدی» دیپلمات کشورمان که در بلژیک در بازداشت به سر میبرد، با یک شهروند بلژیکی زندانی در ایران، با میانجیگری دولت عمان مبادله شود. از این رو، انتظار این بود که بنطارق روند مذاکرات مرتبط با مبادله زندانیان میان ایران و برخی کشورهای غربی و به طور خاص ایران و آمریکا و البته ایران و فرانسه را در تهران نیز پیگیری کند. با این حال شنیدهها حاکی از آن است که در مذاکرات با مقامات ارشد ایران، موضوع احیای توافق برجام مطرح نشده است.
🔶 واقعیت این است که با توجه به پیچیدگی پرونده برجام و اختلافات متعدد و ریشهای بین ایران و آمریکا، چشماندازی روشن از اجرای مذاکرات و احیای برجام حداقل در کوتاهمدت دیده نمیشود؛ هرچند تکاپوی آشکار و پنهان واشنگتن از جمله سفر مشاور ارشد بایدن در امور خاورمیانه به عمان، حاکی از آن است که دولت بایدن به دنبال مفری برای خروج از معضل برجام و دستیابی به نوعی توافق با ایران جهت مهار فعالیتهای هستهای این کشور میباشد. این تکاپو در سایه ضعف و انفعال آمریکا در منطقه و شکلگیری نظمی نوین در غرب آسیا در پی تحولات اخیر (آشتی ایران و عربستان، بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، زمزمههای روابط ایران و مصر و غیره) قابل درک است، زیرا کاخ سفید به این جمعبندی رسیده که در برابر ایران و محور مقاومت قادر به اقدام موثری نمیباشد.
🔸 #به_قلم_اساتید:علي رسولي
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#روابط_خارجی #ترکیه
#انتخابات
✅ اپوزیسیون قوی دولت ضعیف
🔰 چالشهای پیش روی اردوغان
🔶 کارشناس مسائل اوراسیا اردوغان در انتخابات ترکیه پیروز شد؛ پیروزی که به گفته تحلیلگران شکننده است و نمیتواند منجر به تشکیل یک دولت قوی در سالهای پیش رو شود چرا که ترکیه دارای یک اپوزیسیون قوی در داخل است و اپوزیسیون قوی حاکی از یک دولت ضعیف است.
🔶 این کارشناس در خصوص پیروزی اردوغان در ترکیه گفت: انتخابات ترکیه در شرایطی برگزار شد که ترکیه در یکی دو سال گذشته در حوزه سیاست خارجی و کسب منافع ملی در رقابت با رقبای منطقهای تقریباً جایگاه خوبی نداشت. پروژه کریدور زندهزور در تقابل منطقهای با ایران به سرانجام نرسید و جنگ قرهباغ به نتیجه دلخواه محور تورانی یعنی ترکیه و جمهوری آذربایجان دست نیافت و اردوغان نتوانست در سوریه به اهداف خود برسد.
🔶 چنانچه یکی از بزرگترین اهداف ترکیه در سوریه رفتن بشار اسد بود، اما جایگاه بشار اسد در سوریه تثبیت شد و به حدی رسید که ترکیه بارها و بارها تقاضای مذاکره مستقیم بین اردوغان و بشار اسد را مطرح کرد. از سوی دیگر ترکیه تنشهای بسیار زیادی با اروپاییها و آمریکا پیدا کرد در حدی که در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، سفیر آمریکا در ترکیه با رقیب اردوغان دیدار میکند و این پیام بسیار بزرگی برای اردوغان و حامیانش دارد.
🔶 با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین اتفاقاتی که دامن ترکیه را گرفته بحث ادامه تنشهایی است که ترکیه با گروههای جداییطلب کرد در منطقه دارد، باید گفت همه این موارد سبب میشود ما امروز ترکیه را در حوزه سیاست خارجی کشوری با چالشهای فراوان ببینیم.
🔶 از سوی دیگر نتیجه انتخابات ترکیه که بسیاری معتقدند این رقابت سنگین و نزدیک حزب عدالت و توسعه با ۶ حزب دیگر درست است که مصداق دموکراسی در کشور ترکیه بود و یک پیروزی بزرگ ملی برای ترکها محسوب میشود، اما باید به این مسئله دقت کنیم که پیروزی شکننده اردوغان و اتحاد احزاب مخالف و کرسیهایی که احزاب مخالف ترکیه دارند کار را برای اردوغان سخت خواهد کرد.
🔶 در حوزههای سیاست خارجی با یک ترکیه پرچالش مواجهیم از لحاظ اقتصادی ترکیه یک ترکیه با مشکلات اقتصادی بسیار، تورمهای خیلی زیاد، کاهش ارزش پول ملی و رقابتی که در حوزه سیاست خارجی ترکیه با رقبای منطقهای خودش منجمله جمهوری اسلامی ایران دارد. پروژههای زیاد منطقهای وجود دارد که یک دولت براساس شرایطی که دارد آنها را پیش میبرد.
🔶 پیشتر گفته شد در انتخاباتی که برگزار شد قطعاً پنجمین دولت اردوغان ضعیفترین دولت ترکیه در طول ۲۰ سال گذشته خواهد بود و این میتواند در منافع ملی ترکیه در رقابت با دیگر رقبای منطقهای تاثیر بگذارد و فرصت بسیار بینظیری برای رقبای منطقهای همچون جمهوری اسلامی ایران فراهم کند که در طرحهای منطقهای بتواند ترکیه را کمی به عقب براند و جلوی آن حس توسعهطلبی که ترکیه در طی سالهای گذشته بسیاری از منافع جمهوری اسلامی ایران را محدود کرده بود را مدیریت کند و حتی بتواند دست برتری را نسبت به ترکیه در طول سالهای پیش رو داشته باشد.
🔶 این کارشناس با اشاره به اپوزیسیون قوی در داخل ترکیه گفت: اینها منجر به تشکیل یک دولت ضعیف در ترکیه میشود چرا که اپوزیسیون قوی یعنی دولت ضعیف یعنی یک مجلسی که همواره در مسیر کار دولت سنگاندازی میکند؛ و با توجه به مشکلات عدیدهای که ترکیه دارد عملاً دولتی که ما در پنج سال آینده شاهد آن هستیم یکی از ضعیفترین دولتهای ترکیه خواهد بود و این اپوزیسیون قوی قطعا مشکلاتی برای حوزههای حکمرانی ترکیه در طول سالهای آینده ایجاد خواهد کرد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: مهدي خورسند؛ کارشناس مسائل اوراسیا
🆔 @tahlil_shjr
تبلور شجاعت در امام روحالله.pdf
69.7K
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#امامخمینی #تحریم
✅ تبلور شجاعت در امام روحالله
🔶 رهبر کبیر انقلاب در طول دوران رهبری، با شجاعت و تصمیم قوی خود، به حفظ استقلال و سربلندی ایران در مقابل تحریمهای بینالمللی و تهدیدات بیگانهها پایبند بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
مستندات لایحه دوفوریتی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب.pdf
150.2K
#مسائل_اولویت_دار
#حجاب #خانواده
✅ متن کامل لایحه عفاف و حجاب
🔰به همراه مستندات قانونی مربوطه
🔶 نظر به اینکه برخی نقدها بدون توجه به اصل لایحه منتشره و مواد قانونی مربوطه منتشر شده است، لذا قبل از انتشار نقد علمی و حقوقی آن، اصل لایحه با اشاره به مواد قانونی مورد نیاز برای فهم دقیق قانون طی این فایل منتشر می گردد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
#رسانه
✅ تهدیدات رژیم صهیونیستی توخالی است/ حزب الله از وضعیت آسیب پذیری مقابل رژیم صهیونیستی عبور کرده است.
🔶 در روز های اخیر برخی از مقامات رژیم صهیونیستی تهدیداتی را علیه ایران و حزب الله لبنان به زبان آوردند. واکوی دقیق این موضوع نشان می دهد که رژیم صهیونیستی ناتوان تر از آن چیزی است که مقامات این کشور به زبان آوردند. در شراطی که رژیم صهیونیستی درگیر اختلافات داخلی هستند، تهدید ایران و حزب الله توسط دولت نتانیاهو بیشتر تلاش برای سرپوش گذاشتن بر اختلافات و ناتوانی کابینه بی بی می باشد.
🔶 بررسی واقعی تهدیدات مطرح شده نشان می دهد که ایران و حزب الله از وضعیت آسیب پذیری مقابل رژیم صهیونیستی به مرحله ضربه زدن به این رژیم رسیدند. حال این اسرائیل است که از ترس محور مقاومت آرامش ندارد و هر روز با کابوس نابودی خود روزگار خود را می گذراند. در همین راستا نیز روزنامه یدیعوت احارانوت در یادداشتی به انتقاد از تهدیدهای اخیر رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران و حزب الله پرداخته و تاکید کرد، با توجه به اینکه هیچ اقدام میدانی و افزایش سطح آماده باشی در اسرائیل صورت نگرفته این اظهارات صرفا جنبه رسانهای دارند.
🔶 یواف زیتون نویسنده این یادداشت معتقد است، در حالی فرماندهان سرویسهای امنیتی و نظامی اسرائیلی طی هفته اخیر یکی پس از دیگری از اشتباه احتمالی نصر الله که ممکن است منجر به وقوع جنگ سخن گفتند و از تقابل با پروژه هستهای ایران سخن به میان آوردند که هیچ خبری از افزایش آمادگی نیروی هوایی یا اعمال محدودیتها در شمال (فلسطین اشغالی) نیست.
🔶 این تحلیلگر صهیونیست در این رابطه میافزاید، سخنان فرماندهان نظامی و امنیتی اسرائیل اکنون تیتر اکثر رسانهها را به خود اختصاص داده است، سخنرانی این هفته رئیس امان در کنفرانس هرتزیلیا در رابطه با دبیر کل حزب الله که گفته بود وی به نقطه ارتکاب اشتباه نزدیک میشود و این اشتباه منجر به جنگ خواهد شد ظاهرا بدون هیچ دلیل یا هشدار واقعی و ملموس اطلاعاتی صورت گرفته و هیچ داده و اطلاعاتی در رابطه با قصد فوری این ساختار شیعی برای انجام جنگ وجود ندارد.
🔶 او در این زمینه میافزاید (در حالی این سخنان رسانهای شدند) که خبری از نیروی پشتیبانی برای تیپ الجلیل (برای جنگ احتمالی) اعزام نشده است، تغییر در آرایش نیروها هم صورت نگرفته است، از افزایش سطح آماده باش در نیروی هوایی هم خبری نیست، محدودیتها برای مرخصی و نقل و انتقال نظامیان به وجود نیامده و کشاورزان و مسافران نیز به همان شکل سابق کار خود را می کنند.
🔶 نویسنده با استناد به این دادها به این نتیجه میرسد که این تهدیدها و سخنان ضرورتا با استناد به اطلاعات طبقه بندی شده امنیتی صورت نگرفته و صرفا فرماندهانی همچون رئیس امان برای آنکه حزب الله را تهدید کرده باشد این سخنان را به زبان آوردهاند.
🔶 در ادامه این یادداشت با اشاره به سخنان هرتسی هالیوی رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی هم آمده است: اظهارات هالیوی در رابطه با پیشرفت پروژه هستهای ایران نیز به یک برنامه عملیاتی تدوین شده واقعی مربوط نمیشود و نشان میدهد که چیز تازهای در این زمینه ارائه نشده است.
🔶 او با اشاره به بیانیه وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در رابطه با ناوگان دریایی ایران هم تاکید میکند، آنچه که در این بیانیه در رابطه با فعالیتها و توانمندیهای دریایی ایران منتشر شده است نیز چیز تازهای در خود نداشت و تنها نتیجهای که داشت آن بود که جامعه اسرائیل را دچار تلاطم کرده و باعث شد تا این تصور در آن به وجود آید که اسرائیل و منطقه به سوی یک جنگ پیش میرود.
🔶 گفتنی است اظهارات تهدید آمیز رهبران رژیم صهیونیستی بیش از هر چیز باعث رعب و وحشت در میان صهیونیستها شد به نحوی که ظرف چند ساعت باعث تنزل ارزش پول رژیم صهیونیستی شد.
🔶 از طرفی در بین افکار عمومی منطقه بخصوص در بین کشورهای محور مقاومت تهدید رژیم صهیونیستی هیچ گونه ارزش و اعتباری در بین مردم آن کشورها و حتی مردم منطقه نیز ندارد. در واقع تهدید رژیم صهیونیستی نه تنها در میدان عمل، قابل پذیرش نبوده بلکه از لحاط روانی نیز هیچ کس باور نکرده اند. از این رو می توان گفت رژیم صهیونیستی ب سمت نابودی واقعی حرکت می کند که ذهن ها آن را پذیرفته و منتظر تحقق آن در میدان عمل نیز هستند. تهدید رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی بیشتر جنبه بی اعتباری برای رژیم صهیونیستی دارد تا کسب اعتبار.
🆔 @tahlil_shjr
چرا آمریکا از آیتالله خامنهای میهراسد؟.pdf
67.8K
#عزت_ملی
#اقتصاد #دلار
#افول_آمریکا
✅ چرا آمریکا از آیتالله خامنهای میهراسد؟ / جهان در مسیر دلارزدایی
🔶 یکی از توصیهها و سیاستهای اعلامی رهبر انقلاب که از سالیان گذشته به بهانههای مختلف در محافل گوناگون اعلام شده است بحث جایگزینی پول و ارزهای ملی یا جایگزین به جای دلار در مبادلات اقتصادی بینالمللی است.
🔸 #به_قلم_اساتید:اميرسام وكيليان
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#اقتصاد
#تحریم #برجام
✅ دستاوردهای سفر پادشاه عمان به ایران در چند حوزه قابل بررسی است
🔶 دستاوردهای سیاسی و اقتصادی سفر پادشاه عمان به ایران به چند نکته مهم اشاره کرد و سفر سلطان هیثم بن طارق پادشاه عمان به تهران دستاوردهای بسیار مهمی به همراه داشت که از آن جمله میتوان به تازهترین رویدادی که شاهد آن بودیم و به نوعی ماحصل تلاشهای چند ماهه پادشاهی عمان برای ازاد سازی دیپلمات دربند ایرانی در بلژیک آقای اسدی بود اشاره کرد.
🔶 آقای اسدی یک روز قبل از ورود پادشاه عمان به تهران بعد از پنج سال اسارت به تهران آزاد شد، موضوع که نتیجه پیگیریهای پنج ساله پادشاهی عمان بود منجر به خوشحالی و سرور مردم ایران بابت آزادی بیگناهی شد که در بند بلژیک بود.
🔶 در خصوص مسائل مرتبط به سیاست خارجی و پیام کشورهای غربی که پاشداه عمان حامل آن بود نیز باید گفت پادشاه عمان حامل پیامهایی از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه برای ایران در حوزه برجام بود.
🔶 با توجه به اینکه پادشاهی عمان در سال ۲۰۱۵ میلادی در شکلگیری برجام نقش داشت و تلاشهای پادشاهی عمان به امضای این توافقنامه در سال ۲۰۱۵ منجر شد در حال حاضر بعد از توقف هشت ماهه در روند مذاکرات ایران و کشورهای ۴+۱ در وین پادشاه عمان درصدد شکستن قفل بنبست مذاکرات وین برآمده، لذا به نظر میرسد سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه درصدد تغییر موضع نسبت به ایران هستند.
🔶 درخصوص تغییر رویکرد کشورهای غربی نسبت به اعمال فشار بیشتر تحریمی به ایران معتقدیم کشورهای غربی و آمریکا به درستی به این نتیجه رسیدهاند که نمیتوانند با اعمال فشار بیشتر و افزایش تحریمها ایران را وادار به پذیرش خواستههای نامعقول و گذشتن از منافع ملی خود کنند، بنابراین، چون دریافتهاند فشارها و تحریمها به اقتصاد و مردم ایران چندان نتیجهای به دنبال نداشته، پادشاه عمان پیام کشورهای اروپایی و آمریکا را به سمع و نظر مقامات ایرانی رساند.
🔶 در خصوص انعقاد قراردادها و تفاهمنامههای همکاری بین ایران و عمان باید گفت بیشک ایران و عمان میتوانند در حوزه تجارت و صادرات و واردات و در بخش انرژی همکاریهای قابل توجهی با هم داشته باشند. انعقاد قراردادها و توافقنامههای مبتنی بر توسعه مبادلات تجاری بین ایران و پادشاهی عمان منجر به افزایش حجم تبادل تجاری بین دو کشور میشود.
🔶 با افزایش میزان حجم تجارت خارجی بین دو کشور ایران و عمان به نظر میرسد در صورت اجرایی شدن قراردادهای به امضاء رسیده در طول چهارسال آینده میزان درآمدهای تجارت با عمان از ۲ میلیارد دلار در حال حاضر به ۲۰ میلیارد دلار افزایش بیابد، موضوعی که فرصت بسیار مناسبی برای ایران ایجاد میکند تا کالای خود را به پادشاهی عمان منتقل کند.
🔶 قطع به یقین بازارهای عمان پذیرای کالاهای ایرانی است و مقصد خوبی برای صادرات کالای با کیفیت ایرانی خواهد بود، بخصوص در حوزه مهندسی، فناوری پزشکی و کشاورزی و استفاده از نیروی کار متخصص ایرانی در عمان در سفر آقای هیثم بنطارق منجر به آوردههای اقتصادی قابل توجهی برای کشور میشود، بنابراین با توجه به جمیع جهات سفر پادشاه عمان به ایران مثبت است و دستاوردهای خوبی به دنبال خواهد داشت.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حسن هانیزاده؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #تاریخ_معاصر
#امام_خمینی #وحدت
✅ چپ یا راست؟ رویکرد بیمعنای جناحی
🔰 قسمت اول
🔶 اندیشه سیاسی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران یکی از مهمترین اندیشههای سیاسی تاریخ به خصوص تاریخ سیاسی تشیع و جهان اسلام است؛ اندیشهای والا و الگویی بیبدیل که امروز خط فکری بسیاری از آزاداندیشان و آزادیخواهان دینمدار است.
🔶 اندیشه سیاسی
باید عنوان کرد که سیاست در اندیشه امام خمینی (ره) بر آمده از آموزههای قرآنی، روایات و مبتنی بر مبانی فقهی و اصولی، فلسفی، کلامی، و عرفانی میباشد. از نگاه امام خمینی سیاست حقیقی؛ آن سیاستی است که مد نظر انبیاء و ائمه معصومین (ع) بوده، تا شرایط رشد انسان را در ابعاد مختلف فراهم نماید.
🔶 چپ یا راست؟
اما آنچه موضوع تحلیل در این نوشتار است شبههای است که امام را از طرفداران جریان چپ دانسته و رویکرد اندیشه سیاسی ایشان را جناحی عنوان میکند. برای پاسخ به این شبهه نخست باید به توضیح این نکته پرداخت که احزاب سیاسی مدرن و متعارف، طی دو قرن اخیر، همزمان با آییننامههای انتخاباتی و پارلمانی ظهور کرده و وارد عرصه سیاسی شدند.
🔶 دگرگونی مفاهیم سیاسی
با وقوع انقلاب اسلامی در ایران و استقرار نظام مبتنی بر ولایت فقیه، برخی از مفاهیم دچار دگرگونی شد و مفاهیم جدیدی مطرح گردید. در آن میان، حزب سیاسی از لحاظ تئوریک و فعالیت احزاب در جنبه علمی مورد کاوش قرار گرفت. استقرار جمهوری اسلامی موجب گردیدند که رویآوری به فعالیت حزبی و گروهی با استقبال فراوان همراه شود و گروههای متعددی پدید آیند. اما عدم تفاهم و وفاق این گروهها، تشتت و پراکندگی را به همراه داشت.
🔶 موضع امام
این مسئله، امام (ره) را وا داشت تا در مورد احزاب و فعالیت آنها موضعی صریح و روشن اتخاذ کنند؛ لذا ایشان فعالیت احزاب را منوط به زیان نرساندن به جامعه اعلام کردند؛ به بیان دیگر، ملاک ارزیابی احزاب به نظر ایشان توجه به عملکرد آنان بود نه مبانی فکری.
🔶 احزاب در نظام ولایت فقیه
اما منحصر به فرد بودن نظام ولایت فقیه در دنیا سؤالهایی را دربارۀ وجود احزاب و فعالیت آنها در چنین نظامی برانگیخت. با این حال احزاب و جناحها و گروههای سیاسی مستقل با افکار و خطمشیهای مستقل و گاه هم راستای بسیاری پس از انقلاب شکل گرفت که مهمترین آنها جناح راست و جناح چپ بودند. جناح راست جمهوری اسلامی ایران یکی از دو جناح قدرت سیاسی سابق، در ایران است که در نتیجهٔ تحولات سیاسی بعد از انقلاب ۱۳۵۷ و در رقابت با جناح چپ شکل گرفت. جناح راست و گروههای معتقد به راست سنتی، بعد از سال ۱۳۷۸ به جناح اصولگرایان معروف شدند و جناج چپ به اصلاحطلبان معروف شدند.
حالا سوال اینجاست اینکه امام چپگرا بوده و رویکردی جناحی داشت! صحت دارد؟
🔶 از وحدت تا تنوع سلیقه
باید اذعان کرد امام خمینی (ره) به عنوان یک اندیشمند سیاسی به همان میزان که مفهوم وحدت را در چند بعد، حتی فراتر از یک راهبرد میدانستند، متذکر این نکته بودند که پذیرش کثرت و تنوع سلیقه در امر اداره کشور نه تنها اجتنابناپذیر که مطلوب است.
ایشان به دلیل سوء سابقه احزاب در کشور با حزب میانه خوبی نداشتند و تفکر حزبی بالاخص در ابتدای انقلاب را با توجه به سوء سابقه آنها، مطلوب نمیدانستند. اما با آغاز نهضت انقلاب همواره اقشار مختلف مردم را به داشتن تشکلهایی برای پیشبرد اهداف اسلامی و ملی تشویق میکردند.
🔶 آزادی و انتخاب
ازطرفی امام (ره) برای آزادی و انتخاب چنان ارزش و بهایی قائل بودند که اعتقاد داشتند هیچ فضیلتی مگر در پرتو انتخاب و آزادی حاصل نمیشود. با این حال با پیروزی انقلاب گروهکهایی که از قبل بودند و یا در آستانه انقلاب اعلام موجودیت کردند، در سهمخواهی چنان فضای سیاسی کشور را مسموم کردند که حتی برخی دست به مبارزه مسلحانه و ترور زدند در حالیکه خواسته عمومی مردم این بود که از ادامه فعالیت آنها به هر نحو ممکن جلوگیری شود و اگر چه این گروهکها با اعمال خود افکار عمومی را علیه احزاب و تشکلهای غیر همسو برانگیخت.
🔸 #به_قلم_اساتید:مليحه زرينپور
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #تاریخ_معاصر
#امام_خمینی #وحدت
✅ چپ یا راست؟ رویکرد بیمعنای جناحی
🔰 قسمت دوم
🔶 نگرانی از تکصدایی
این امر سبب اعمال محدودیت علیه آنها شد، اما از دیگر سوی نگرانی امام از تکصدایی را افزایش میداد؛ لذا وقتی در جریان انتخابات مجلس سوم، عدهای از روحانیون قصد تشکیل جناح جدیدی را داشتند، امام (ره) از آن استقبال کردند و در حقیقت در شرایط اقتدار نظام، سنگ بنای به رسمیت شناختن تکثر افکار و روشهای سیاسی را گذاشتند و از آن پس میتوان گفت دو جناح همرزم در کشور، اما با دو سلیقه متفاوت بوجود آمد که در طول زمان نامهای مختلفی به خود گرفت تا در سالهای اخیر به طور مشخص بنام اصلاحطلب و اصولگرا ظهور عینیتری یافت.
🔶 نگاه فراجناحی امام
هم اکنون هر دو جناح طیف گستردهای را تشکیل دادهاند که ممکن است افرادی در هر دو جناح وجود داشته باشند که به بخشهایی از شعارهای اصلی انقلاب باور جدی نداشته باشند؛ لذا اینکه بخواهیم بگویم امام خمینی جزو کدام گروه بودند، درست نباشد چراکه در اصل امام نگاهی فرا جناحی داشتند و نه چپگرا و نه راستگرا بودند هر چند این دو جناح از اندیشههای امام و انقلاب، ولی با یک جهتدهی خاص تشکیل شد.
🔶 هر کدام از گروهها از وجوهی خود را به امام نزدیکتر میدانند و شاید افراد صادق در هر جناحی از آن وجهی که امام (ره) را الگو قرار دادهاند، به واقع از همان وجه به امام (ره) نزدیکتر باشند. لذا امام نه چپگرا بودند و نه نگاه جناحی داشتند و در واقع این جناح چپ و راست بود که امامی و انقلابی بودند و در اصول و خطمشی از اندیشه امام جهتگیری میکردند هر چند در ادامه برخی مسیر را اشتباه رفتند.
🔸 #به_قلم_اساتید:مليحه زرينپور
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#امید_به_آینده #معنویت_و_اخلاق #اتحاد_ملی #تاریخ_معاصر
✅ مجاهد مؤمن امیدوار
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۳۹۶.pdf
1.39M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#امید_به_آینده #معنویت_و_اخلاق #اتحاد_ملی #تاریخ_معاصر
✅ مجاهد مؤمن امیدوار
🔶 یادداشت هفته این شماره خطحزبالله، نقش اساسی دو عنصر ایمان و امید را در حرکت تحولآفرینانه امام خمینی (قدسسره) بررسی کرده است.
🔸خط حزبالله در گزارش هفته خود با عنوان «پاسداشت سرمایه معنوی کشور» به این پرسش پاسخ داده است که «چرا رهبر انقلاب اسلامی، بر ترویج آثار مربوط به دوران دفاع مقدس و ادبیات جهاد و مقاومت تاکید دارند؟»
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر دانشجوی شهید ناصرالدین باغانی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۹۶
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#انقلاب_اسلامی
#روابط_خارجی #وحدت
✅ رادیکالها علیه مصلح
🔶 رادیکال در لغت، پایه و اساس، معنی شده است. در اصلاح جامعهشناسی و سیاسی نیز به افراد یا تفکری گفته میشود که خواهان دگرگونی اساسی و ریشهای در جامعه یا نهادهای اجتماعی باشد. گاهی برای برچسب زدن به فکر، مرام، اندیشه و حرکتی جدید و انقلابی نیز از واژههایی مانند رادیکالیسم، بنیادگرایی و تندرو که همگی به نوعی در یک ردیف قرار میگیرند نام برده میشود.
🔶 یکی از رهبران و اندیشمندان تاثیرگذار در جهان بدون شک امام خمینی (ره) است که برخی با اهداف کاملاً مغرضانه ایشان را رادیکال به معنی تندرو آن مینامند. تندروهای جناح مقابل تفکر مصلحانه رهبر کبیر انقلاب اسلامی به عَمد با نادیده گرفتن یا انکار اندیشههای امام راحل سعی در تلقین تفکرات غیر واقعی خویش به مخاطب و نسلهای جوانتر دارند.
🔶 رادیکالها و تندروها در واقع با نادیده گرفتن و عدم توجه به ویژگیهای اندیشههای اصلاحطلبانه دینی و آوردن دو شاخۀ بنیادگرا و رادیکال آن در یک سطح با بیتوجهی عمدی به مجموعۀ آرا و بیانات امام خمینی (ره) نظرات و اندیشههای ایشان را به عنوان یک مُصلح و احیاگر دین و تفکر دینی، که هم مخالف وضع موجود از تمام جهات و در نتیجه متفاوت از محافظهکاران و سنتگرایان بود را نادیده گرفته و هم به مخالفت امام (ره) با وضع موجود (در زمان مبارزات)، نظر ایشان را مبنی بر بازگشت به اصول، ارزشها و الگوهای متعالی اسلام اصیل، اولیه و ناب محمّدی (ص) بودن، آن هم با مایههای فلسفی، عقلی، علمی، اجتهادی و نوآورانه که خواستار دگرگونیهای اساسی، ساختاری و انقلابی در روابط و مناسبات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و بر مبنای تفکر دینی احیا و بازسازی شده، و متفاوت از بنیادگرایان بود را نادیده گرفته و به هیچ کدام از نظرات حضرت امام نه فقط در قالب فقه، احکام مذهبی و فقهی بلکه همچنین از وضع معارف اسلامی که در آن فلسفه، کلام، عرفان و تفسیر هم وجود دارند، توجهی نمیکنند؛ و به گونهای دلخواه نظرات امام خمینی (ره)، را تفسیر میکنند که انگار نه انگار که ایشان نظراتشان در صدد برخورد، حل و رفع و پاسخگویی به نیازهای زمان و مکان و بحرانهای سهگانه، هویت، مشروعیت و توزیع در داخل و چالش با غرب جدید بوده است.
🔶 همچنین انکار واقعیتهایی مانند اینکه سیاست، حکومت، امامت و ولایت رهبر کبیر انقلاب، هم بر مبنای فقه و معارف اسلامی و هم توأم با بهرهگیری از یافتههای دانش و کارشناسی و علوم جدید در موارد مربوطه بوده تلاش میکنند تا با هر ترفندی اندیشههای بنیانگذار جمهوری اسلامی را افراطگرایانه نشان دهند؛ و این در حالی است که در واقع تفکرات ایشان با جهل، جمود، تحجّر و قشریگری، ارتجاع و کهنهرستی و تنگنظری و سطحینگری به شدت مخالف و طرفدار عقل و آزاداندیشی بودند.
🔶 همچنین امام خمینی (ره)، بر عدالت و معنویت، علم و استدلال، اجتهاد، نوآوری، وحدت، همبستگی ملی و اسلامی و با جامعیت و اعتدال فراوان، نظرات مستدل و جامعی دارند. امام (ره)، با تسلط بر اتفاقات مکتب و مرامیهای انقلابی معاصر نظیر سیدجمالالدین اسدآبادی تجربیات متعددی را در کولهبار اندیشههای خویش داشتند و هم با تأسیس نظامی نوین و جمع زدن میان سنت و تجدد از موضع دین درصدد ارائه راه و روش و الگویی نو و مستقل، ملی، اسلامی و انسانی از نوسازی و توسعه، در ابعاد مختلف فکری، فرهنگی، اقتصادی - اجتماعی و سیاسی بودند.
🔶 تندروها و افراطگرایان در حالی برای به انحراف کشیدن افکار مردم ایران و جهان سعی در معرفی کردن اندیشههای امام خمینی (ره)، دارند که ایشان بهویژه در زمینه روابط خارجی و سیاست بینالملل اندیشهای کاملا مصلحانه داشته و با تاسی از اسلام ناب محمدی (ص)، نظراتشان را بیان کردهاند.
🔸 #به_قلم_اساتید:آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
#خط_حزب_الله
#امید_به_آینده #اقتصاد
#معنویت_و_اخلاق #اتحاد_ملی
✅ مجاهدِ مؤمنِ امیدوار
🔰 قسمت اول
🔶 «خط حزبالله» نقش اساسی دو عنصر ایمان و امید را در حرکت تحولآفرینانه امام خمینی بررسی میکند
🔶 ایمان و امید؛ سلاح امام برای تحول
بارقههای قیام لله در فکر و عمل امامخمینی(ره) در دهه بیست شمسی که نهایتاً منجر به تحول عمیق در سطوح مختلف ملی، منطقهای و جهانی شد، شخصیتی از او ساخت که نظیری برای آن، در تاریخ نمیتوان یافت. اگرچه امام خمینی(ره) در ابتدای راه قیام از امکانات مادی بیبهره بود اما از نیروی معنوی، در طول روزهای مبارزه بهره جست که موجب غلبه او بر تمامی قدرت های مادی را فراهم آورد. «آن چیزی که امام را در این راه پیش برد، او را قادر کرد که این تحوّلهای عظیم را در سطح کشور، در سطح امّت، در سطح جهان برای طول تاریخ به وجود بیاورد، عبارت بود از ایمان او و امید او؛ ایمان و امید.» ۱۴۰۲/۳/۱۴ قوت ایمان و قلب پرامید امام خمینی، مهم ترین پدیده تاریخ معاصر را رقم زد؛ نشانههای این دو عامل موفقیت بخش را در تاریخی ترین سند مبارزاتی امام میتوان جستجو کرد، زمانی که او با ایمان مثال زدنی یکه و تنها، علما و مردم را به قیام امید آفرین برای اصلاح جهان دعوت کرد؛ «امام در دههی ۲۰، در آن نوشتهی معروف، از قیام لله سخن میگوید؛ آیهی «اَن تَقوموا لِلّهِ مَثنی وَ فُرادی» را [نوشته است].» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔻 ایمان عملی امام و تهدید شاه در اوایل مبارزه
🔶 امام خمینی(ره) «در دهه ۴۰، این قیام را به طور عملی خودش انجام داد و وارد میدان قیام شد.» ۱۴۰۲/۳/۱۴ امام با حکومت دیکتاتوری پهلوی که به طور کامل متکی به قدرتهای استکباری بود شروع به مبارزه کرد. او با ایمان به خدا و وعده الهی برای نصرت مؤمنین، محمدرضا شاه متکی به قدرت مادی اول دنیا را برای اولینبار درعاشورای سال ۴۲ درمدرسه فیضیه، مورد خطاب و عتاب قرارداد و «تهدید کرد که اگر اینجور حرکت کنی، این راه را ادامه دهی، من به مردم ایران خواهم گفت تو را از ایران بیرون کنند! این را چه کسی میگوید؟ یک روحانی ساکن در قم، بدون سلاح، بدون تجهیزات، بدون پول، بدون پشتوانهی بین المللی؛ فقط به اتکاء ایمان به خدا و اعتماد به نفس، که میتواند در این میدان بایستد.» ۱۳۹۲/۳/۱۴
🔻 جلوه گری امید و ایمان امام در صحنه های مختلف
🔶 تهدید به محاکمه و اعدام از سوی حکومت پهلوی و یا طرح شبهاتی از قبیل اینکه چه کسی جواب این خونها را می دهد؟ هیچ یک نتوانست در اراده و ایمان امام، خدشه ایجاد کند؛ انقلاب به رهبری امام مؤمن و امیدوار، حوادث مهمی چون قیام ۱۵ خرداد، ۱۹ دی و حرکتهای کوچک و بزرگ دیگر را پشت سر گذاشت و هیچگاه متوقف نشد؛ حتی دوری از وطن و تبعید امام به عراق، ترکیه و فرانسه نیز نتوانست خللی در ایمان امام به وعدههای خدا و اعتقاد وی به نقش مردم ایجاد کند. این ایمان و امیدواری در هنگام بازگشت امام به ایران نیز بیش از پیش جلوه گر شد و با وجود احتمال خرابکاری و یا حتی احتمال انفجارهواپیمای حامل ایشان از فرانسه به ایران، امام خمینی بدون کوچک ترین واهمه ای عزم وطن کردند.
🔶 در روزگاری که رقم زدن انقلاب بدون برخورداری از ابزارهای مادی و حمایت قدرتهای جهانی، یک خیال خام محسوب می شد، امام خمینی(ره) با بهرهگیری از قرآن کریم و سنت معصومین و با روشن کردن چراغ ایمان و امید در دل مردم، شکست سختی را به قدرتهای مادی عصر خود تحمیل کرد و عمق ایمان خود به اسلام را در عمل به تصویر کشید.
🔶 امام خمینی و تربیت ایمانی مردم
با پیروزی انقلاب اسلامی، قدرتهای استکباری که خود را در سراشیبی سقوط میدیدند، اینبار سگ هاری به نام صدام را تجهیز و به مرزهای ایران فرستادند اما مردمی که در طول سالهای طولانی مبارزه همچون رهبر خود مؤمن وامیدوار به یاری خدا شده بودند با حضور عاشقانه در جبهههای جنگ و فداکاری و مجاهدتی شگرف و تقدیم هزاران شهید، اجازه جدایی ذرهای از خاک ایران را ندادند. «چه کسی این جهاد را استمرار میبخشد و دنبال میکند؟ مسلماً آنکه ایمان بالایی دارد...هیچ نفسی جز نفس امام، که گرمترین نفس بعد از معصومین است، نتوانست خیل جوانان و رزمندگان را به جبهه بکشاند.» ۱۳۷۱/۱/۲۵
🔻 جنگ تمام عیار ترکیبی برای ناامیدی جوانان
🔶 ایستادگی انقلاب اسلامی در برابر فتنههای رنگارنگ و عبور از جنگهای اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و... که با پیشرفت روز افزون جمهوری اسلامی همراه شده است، دشمن را ناگزیر به آغاز جنگ ترکیبی تمام عیار علیه ملت ایران کرده است؛ بخش مهمی از این جنگ، در قالب یأس آفرینی و از بین بردن امید جوانان از سوی دستگاه های تبلیغاتی و ایادی دشمن دنبال میشود. «تمرکز اصلی دشمن در این جنگ همچنان روی جوانان است، آنها می دانند که اگر جوانان نسبت به آینده ناامید و بدبین شود، ستون خیمه کشور را شکستهاند.» ۱۴۰۲/۱/۲۸
🆔 @tahlil_shjr
#خط_حزب_الله
#امید_به_آینده #اقتصاد
#معنویت_و_اخلاق #اتحاد_ملی
✅ مجاهدِ مؤمنِ امیدوار
🔰 قسمت دوم
🔶 دشمن برای رسیدن به هدفش، از شیوههای مختلفی استفاده میکند که یکی از آنها بنبستنمایی شرایط کشور و غیرقابل حل جلوه دادن مشکلات است. «مشکل معیشتی هست، مشکل گرانی هست، مشکل تورّم هست؛ این مشکلات وجود دارد؛ دشمن سعی میکند این مشکلات را... ابزاری کند برای خاموش کردن نورِ امید در دل جوانها؛ در حالی که اینها عوارض قابل رفعی هستند.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔻 تلاش دشمن برای پنهان کردن پدیده های امید آفرین
🔶 گذشته از قابل حل بودن مشکلات اقتصادی، انقلاب اسلامی مردم ایران در چهار دهه گذشته مظاهر امید آفرین فراوانی را خلق کرده که همگی مایه افتخار هستند اما دشمنان نه تنها سخنی از آن ها به میان نمی آورند بلکه تلاش خود را در جهت فراموشی و کم اهمیت پنداشتن مظاهر امید آفرین، متمرکز کردهاند. بخشی از این پدیدههای امید آفرین به نیروی انسانی کشور باز می گردد.«ما امروز در سرتاسر کشور، هزاران هستهی مقاومت در مساجد و در هیئتها داریم؛ از این هستههای مقاومت، جوانهایی برمیخیزند به عنوان مدافع حرم، جوانهایی برمیخیزند به عنوان مدافع امنیّت، جوان هایی برمیخیزند به عنوان بسیجی دانشجو.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔶 دسته دیگری از پدیدههای امید آفرین به پیشرفت های مادی ایران اسلامی مربوط میشود که نمونه های فراوان آن در عرصه نانو، پزشکی و صنایع موشکی به همت جوانان مؤمن و انقلابی در حال رخنمایی است و آخرین نمونه این دستاوردها، ساخت موشک فراصوت (هایپرسونیک) فتاح است. دشمن تمایلی به دیدن این پیشرفت های خیره کننده ندارد در حالیکه «پیشرفتهای کشور در عرصهی علم، درعرصهی فنّاوری، در ایجاد زیرساختهای صنعتی و کشاورزی، در ایجاد ساختارهای بسیار مهمّ حمل و نقل، پیشرفتهای کشور در تربیت نیروی انسانی، در کشاندن فعّالیّتهای عمرانی به نقاط دوردست و محروم کشور...در سیاست بینالمللی، در اعتلا و عزّت ملّی، در اقتدار نظامی و دفاعی کشور؛ اینها حقایق امیدزا است.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔻 هر که ایران را دوست دارد، امید آفرینی کند
🔶 امروز دشمن در جنگ ترکیبی تلاش می کند تا با شبهه پراکنی و تبلیغات رسانه ای، هویت زدایی کرده و ایمان مردم را تضعیف و ایجاد دلسردی و ناامیدی کند. راه درست مقابله با این توطئه پیچیده، تقویت ایمان و امید است.«امید و ایمان روی هم اثر میگذارند. ایمان امیدآفرین است. تحقّق امیدها ایمان را افزایش میدهد.» ۱۴۰۲/۳/۱۴ بدون شک حرکت در مسیر پیشرفت نظام اسلامی با ایمان و امید میسر میشود و «هر که ایران را دوست دارد، هر که منافع ملّی کشور را دوست دارد، هر که بهبود اوضاع اقتصادی را دوست دارد، از مشکلات اقتصادی و معیشتی رنج میبرد و میخواهد آن را اصلاح کند، هر که به دنبال جایگاه باعزّت ایران در نظم جهانیِ پیش رو است ... باید برای ترویج ایمان و ترویج امید در ملّت تلاش کند.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔶 سخن پایانی اینکه باید دانست در کنار همه وفاداران به آرمان ایران قوی، نخبگان و هستههای انقلابی وظایف سنگینتری برای ترویج ایمان و امید برعهده دارند. «ما همه وظیفه داریم؛ نخبگان وظیفه دارند؛ هستههای انقلابی وظیفه دارند؛ فعّالان دانشگاهی، فعّالان حوزوی، صاحبان جایگاههای اجتماعی بویژه کسانی که حرف آنها به گوش مردم میرسد، مردم حرف آنها را میشنوند، اینها وظیفه دارند؛ وظیفه این است که ایمانها را تقویت کنند، امیدها را تقویت کنند، شبههها را برطرف کنند، شیوههای دشمن در شبههآفرینی و یأسآفرینی را خنثی کنند.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
مداخله آمریکا در امور داخلی دیگر کشورها از طریق سایبری.pdf
80.6K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_ترکیبی
#رسانه #آمریکا
✅ مداخله آمریکا در امور داخلی دیگر کشورها از طریق سایبری/ استعمار دیجیتال برای حفظ هژمونی
🔶 مریکا با تکیه بر هژمونی و امکانات خود در حوزه فضای سایبری، همواره این محیط را به مثابه ابزار و اهرمی مهم در قالب جنگ ترکیبی اش علیه دیگر کشورهای جهان دیده است.
🆔 @tahlil_shjr
سیر تکاملی در اندیشه امام.pdf
63.5K
#عزت_ملی
#انقلاب_اسلامی #رژیم_صهیونیستی
#امامخمینی #تاریخ_معاصر
✅ سیر تکاملی در اندیشه امام/ پاسخ به شبهات
🔸منشا نوع نگاه امام به مسائلِ سیاسیِ جهانی و بینالمللی برخواسته از فقه شیعه است و فقه شیعه هم یکی از خصوصیاتی که دارد این است که با خصوصیات زمان، مکان و شرایط میتواند استنباط کند، استخراج کند و فتوا بدهد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حسين كنعانيمقدم
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#انرژی_هستهای
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
🔶 درباره اهمیت صنعت هستهای
👈خیلی از مردم قدر صنعت هستهای و تأثیراتش در زندگی مردم و در پیشرفت کشور را نمیدانند.
💎جهات مختلف اهمیت صنعت هستهای:
♦️بهبود زندگی مردم و آبرو بخشیدن به کشور
♦️ایجاد وزن سیاسی جهانی و بینالمللی برای کشور
♦️ایجاد روحیه اعتماد به نفس ملی در مردم و نخبگان
🔶 هر کسی ایران را دوست دارد، هر کسی جمهوری اسلامی را دوست دارد، بایستی به این بخش از فعّالیّت علمی و تحقیقاتی و صنعتی اهمّیّت بدهد و برایش اعتبار قائل بشود.
🔶 علّت تمرکز دشمنان روی انرژی هستهای هم همین است.
🔻البتّه آنها میگویند از [دسترسیِ ما به] سلاح هستهای میترسند!
❌دروغ میگویند، میدانند که ما دنبال سلاح هستهای نیستیم. البتّه [کار ما] از ترس آنها و به خاطر آنها نیست؛ عقیدهی ما این است.
🔶 سلاح هستهای برای کشتار دستهجمعی به کار میرود، ما با کشتار دستهجمعی مخالفیم؛ خلاف دین و اسلام است؛ چه اتمیاش، چه شیمیاییاش، چه اقسام دیگری که ممکن است. اگر میخواستیم سلاح هستهای درست کنیم، میکردیم، آنها هم میدانند این را.
🔶 آنها میدانند که حرکت در صنعت هستهای، در حکم کلید برای پیشرفتهای علمی در بخشهای متعدّد کشور است؛ این را نمیخواهند.
🔶 هر پیشرفتی که ملّت ایران بکنند، فکر، راه و مردمسالاری ملّت ایران، روی ملّتهای دیگر اثر میگذارد؛ اینها این را نمیخواهند، از این میترسند.
🔶 حقایقی که در چالش بیستساله هستهای با دشمنان برای ما روشن شد:
🔘نمایش توانایی و استعداد خارقالعاده جوانان در شرایط تحریم و تهدید
🔘نمایش منطقِ غیرانسانی و زورگویانه مخالفین ما
🔘نامطمئن و غیرقابل اعتماد بودن مخالفین اعم از طرفهای مذاکره و آژانس
🔶 درباره پیشرفتهای صنعت هستهای در کشور
♦️«مستضعف» یعنی آن کسی که او را ضعیف نگه داشتهاند.
👇ضعیف نگه داشته شدن، دو جور است:
1️⃣یک وقت یک قدرتی میآید بر یک ملّتی تسلّط پیدا میکند، او را ضعیف نگه میدارد؛
🔺از این خطرناکتر، نوعِ دوّمِ استضعاف است🔻
2️⃣یک ملّت خودش باور کند که ضعیف است، باور کند که نمیتواند؛
❗️ما در دورهی قبل از انقلاب، هر دو جور استضعاف را داشتیم:
1️⃣ اروپاییها نفت ما را میبردند، در سیاست ما حدّاکثرِ دخالت را میکردند.
2️⃣ به مردم، به جوانها، باورانده بودند که ما نمیتوانیم.
❇️امروز ملّت ما کسانی را که دارای آن فکر و آن توهّمات هستند، دارد تحقیر میکند؛
⁉️با چه چیزی تحقیر میکند؟
✅با همین ساختوسازهایی که شما اینجا به ما نشان دادید.
👌امروز ما بیش از صد برابر سال ۸۲ که آغاز چالش هستهای ما با غرب است و تحریمهای پشت سر هم و مانند اینها [موجودی هستهای داریم].
🏷یک نکته حاشیهای ولی مهم!
📌در حادثهی رنسانس، اساسیترین خطّی که وجود داشت تقابل علم و دین بود؛
❇️امروز، در جمهوری اسلامی مهمترین کارهای علمی دارد انجام میگیرد، در رقابت با کسانی که سالهای متمادی است که در این رشتههای علمی دارند کار میکنند.
👌جوانان مؤمن، فخریزاده و شهریاریِ نمازشبخوان؛ اینها دارند پیش میبرند کار را؛
✅یعنی علم و معنویّت اینجور به هم آمیخته شده.
💠چند توصیه به مسئولان صنعت هستهای کشور
1️⃣استفاده از ظرفیّت دانش هستهای برای بخشهای مختلفِ زندگیِ مردم
📍سرریز بحث هستهای، برای:
🔹صنعت
🔸سلامت
🔹کشاورزی
🔸محیط زیست
🔹آبشیرینکن
🔸درمان بیماریها
↙️و برای همه چیز در جامعه مفید است.
2️⃣تبیین اهمیت و نقشِ انرژی هستهای در زندگی مردم
3️⃣تجاریسازی محصولات و خدمات هستهای و همکاری با کشورهای همسو
4️⃣پیگیری جدّی و برنامهریزی شده برای تأمین ۲۰ هزارمگاوات برقِ هستهای
5️⃣اهمیت دادن به تکریم، جذب و حفظ نیروی انسانی در صنعت هستهای
6️⃣همکاری و تعامل با آژانس بینالمللی انرژی هستهای را حفظ کنید البتّه در چهارچوب مقرّرات پادمانی
7️⃣تخطّی نکردن از قانون اقدامِ راهبردی مجلس و ایستادگی در مقابل زورگوییها
8️⃣حفظ زیرساختهای موجودِ صنعتیِ هستهای
🔶 ممکن است در یک زمینههایی بخواهید توافقهایی بکنید؛ عیب ندارد، توافق کنید، امّا زیرساختها دست نخورد، اینها خراب نشود، اینها محصول زحمت دیگران است.
🔶 پروردگارا! به حقّ محمّد و آل محمّد، جوانان عزیز ما، مدیران خوب ما، فعّالان ارزشمند ما در این صنعت را مورد لطف و مهر و حفظ خودت قرار بده، همهی آنها را در دنیا و آخرت روسفید و سربلند کن. پروردگارا! نیّتهای ما را در آنچه میگوییم، در آنچه عمل میکنیم، نیّتهای الهی قرار بده و آنها را از ما قبول کن.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین
✅ فرامین در دیدار فرماندهان نظامی کشور
🔰 اشتباه نباید بکنیم؛ ذهن کشور به قدرت های کم اهمیت مشغول نشود
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی
🔶 این تهدیدی که من گفتم، از ناحیهی کیست؟ این هم یک نکتهی مهمّی است. اشتباه نباید بکنیم. انسان گاهی میبیند که مثلاً فرض کنید یک قدرت کوچک و کماهمّیّتی یک حرفی میزند، یک اقدامی میکند، ذهن انسان متوجّه میشود به او. مشغول نشویم به این دشمنیهای جزئی؛ ببینیم چه کسی پشت صحنه است، چه کسی اصل طرّاحی را بر عهده دارد؛ این مهم است.
🔸پشت همهی این جنگافروزیهایی که در منطقهی ما و مناطق دیگر جهان انجام میگیرد، قدرتهای بزرگند. حالا مثلاً امروز در اروپا، اوکراین درگیر جنگ است؛ این جنگ را چه کسی راه میاندازد؟ اینها را چه کسی برنامهریزی میکند و طرّاحی میکند؟ در سوریه همینطور، در لیبی همینطور، در سودان همینجور، در جاهای دیگر همینطور. اینهایی که اتّفاق میافتد، این جنگهایی که وجود دارد، یک طرّاحیهایی پشت صحنه دارد؛ اینها را نمیشود انسان حمل کند بر [عوامل جزئی].
🔶 آن طرّاحان چه کسانی هستند؟ آن نیروهای شریرِ بینالمللی هستند که ما از آنها تعبیر میکنیم به «استکبار»؛ «استکبار» یعنی همان نیروهای شریر و متجاوز و افزونطلب بینالمللی که به هیچ حدّی قانع نیستند. اینها نگاه میکنند برنامهریزی میکنند میبینند اینجا احتیاج است به اینکه یک دعوایی راه بیفتد برای اینکه فلان جا سود ببرند؛ این دعوا را اینجا راه میاندازند برای اینکه مثلاً سودش را آنجا ببرند! اینها را باید توجّه کرد و پشت صحنه را باید دید.
🔸برنامهریزیهای دشمن هم به نظر من برنامهریزیهای بلندمدّت است. ما فقط نگاه نکنیم به اینکه حالا مثلاً برای این پنج سال یا این ده سال علیه ما [چه فکری کردهاند]؛ نگاه کنیم ببینیم در بلندمدّت چه فکری کردهاند. غالباً برنامهریزیها برنامهریزیهای بلندمدّت است؛ آدم این را میفهمد. اینها از بلندمدّت و میانمدّت، همهجور دارند و بدون نقشه کار نمیشود.
🔶 من نگاه میکنم میبینم مثلاً حدود ۲۲ سال پیش، دو عملیّات در شرق و غربِ ما با فاصلهی کوتاهی انجام گرفته؛ خب این نمیتواند تصادفی باشد؛ با یکی بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر مرز داریم، با یکی بیش از ۸۰۰ کیلومتر مرز داریم؛ ناگهان در شرق و غرب ما آتش بلند میشود. ما هم دخالتی نداریم، کناریم، امّا عوامل مستکبر وارد میشوند، جنگ راه میاندازند، جنگ جدّی.
🔸اتّفاقی که در عراق افتاد، ورود آمریکاییها، شوخی نبود؛ یک جنگِ واقعیِ همهجانبهی کاملاً جدّی بود که همهی نیروی زمینی و همهی نیروی هوایی آمریکا به کار افتاد در عراق. در افغانستان هم تقریباً همینجور؛ آن را هم با یک فاصلهی کمی زودتر از عراق شروع کردند.
🔶 خب این تصادفی است؟ اینکه در شرق ایران و غرب ایران یک چنین اتّفاقی بیفتد در فاصلهی کوتاه، این یک چیز تصادفی است؟ قطعاً نمیتواند تصادفی باشد؛ این یک فکری پشت سرش است. ممکن است حالا در عراق هم اینها یک منافعی داشته باشند یا در افغانستان هم یک منافع ضعیفی داشته باشند، امّا این منافع ایجاب نمیکند یک چنین جنگی را. هدف این جنگ، ایران اسلامی است؛
🔸آدم وقتی نگاه میکند، شک پیدا نمیکند که هدف این دو جنگ، ایران اسلامی بود، حالا به شکلهای مختلف و با تحلیلهای مختلف که تحلیلهایش سخت هم نیست، آدم میتواند بفهمد. بهانهی واهی میگیرند؛ مثلاً یک بهانهای در آنجا، یک بهانه هم آن طرف میگیرند وارد میشوند، یک جنگ راه میاندازند. اینها را باید توجّه کرد که دشمن ما کیست.
🔶 حالا خوشبختانه چون بنیهی انقلاب، بنیهی قویای است ــ اینکه من بارها تکرار میکنم، خواهش میکنم روی این فکر بشود؛ بنیهی انقلاب خیلی قوی است، پایههای انقلاب خیلی محکم است ــ به همین دلیل در هر دو قضیّه طرف مقابل شکست خورد؛ یعنی به طور واضح شکست خورد و شکستش همراه بود با توسعهی دستوبال جمهوری اسلامی؛ چیزی که آنها نمیخواستند، چیزی که آنها فکرش را نمیکردند.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی #تحریم
✅ با طالبان چه کنیم؟
🔶 رفتار گستاخانه چند روز گذشته چند مرزبان طالبان، جامعه را با این سؤال مواجه کرده است که با طالبان چه باید بکنیم؟ و آیا رفتار چند ماه اخیر ما با آنها اشتباه نبوده است؟ شهید مدرس جمله معروفی دارد: «مقتضای وضعیت ما و دیانت ما صلح و همزیستی با دول دیگر است. پایبندی به اسلام در هیچ شرایط مکانی و زمانی اجازه تعرض به ما نمیدهد. مگر اینکه قصد دخالت و نفوذ داشته باشد در این صورت... اگر کسی متعرض شد باید قدر مقدور و میسور عقلاً، دیانتاً و سیاستاً در صدد رفع و دفع آن برآمد.»
🔸براساس این منطق؛ سیاست جمهوری اسلامی در عرصه دیپلماسی و روابط بینالملل سیاست صفر و صدی و یا خطی نیست بلکه مبتنی بر منافع ملی و اصل احترام متقابل قرار گرفته است. نحوه مواجهه ما با عراق قبل و بعد از جنگ تحمیلی، فراز و فرود رفتار ما با آلسعود، نحوه مواجهه ما با قطر قبل و بعد از پرونده سوریه و حتی تحریمش توسط عربستان و... را اگر بشکافیم دال محوریاش همین رویکردیست که امروز و دیروز از جمهوری اسلامی شاهد بوده و هستیم. در نحوه برخورد با طالبان هم در بر همان پاشنه سابق میچرخد.
🔶 در موضوع افغانستان ما با یک وضعیت پیچیده و کلاف درهم تنیده مواجهیم. از یکسو طالبان همه مردم افغان نیست و سیاست ما باید به نحوی تنظیم شود که در مواجهه یا مفاهمه به اکثریت مردم افغانستانـ که همیشه ذیل ستم استکبار بودهـ تعدی نشود.
🔸بر همین اساس ما همیشه معتقد بوده و هستیم که حل معضلات افغانستان از درون افغانستان و تشکیل یک دولت فراگیر ملی و متکثر بیرون میآید. البته حکومت طالب اگر اندک عقلی داشته باشد در مواجهه با همسایگان خویش و در شرایطی که بر اساس مصوبه شورای امنیت سازمان ملل، سران و برخی از مقامات طالبان در لیست سیاه قرار دارند که یکی از پیامدهای آن ممنوعیت سفر این مقامات به کشورهای عضو سازمان ملل است باید از در مفاهمه با همسایگان برآید نه با زبان تعدی. آن هم تعدی به دولتی که اول اینکه همیشه خیر افغانستان را خواسته و دوم اینکه اجازه قلدری و گردنکشی به هیچ نیروی منطقهای و فرامنطقهای را نداده است.
🔶 چند روز قبل خون مرزبان ما به ناحق ریخته شد و این برای ما دردناک است، اما این یک اصل بوده و خواهد بود که جمهوری اسلامی در مواجهه با امنیتش با هیچ کسی مماشات نخواهد کرد، چه ابرقدرتی مانند آمریکا و چه اقلیت کوچکی مانند طالب.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr