#عزت_ملی
#اقتصاد
#علم_و_پژوهش
✅ توسعه مکران از دغدغه رهبری تا اولویت برنامه هفتم
🔰 قسمت اول
🔶 توسعه سواحل مکران و اقتصاد دریا محور جزو موارد استراتژیکی است که همواره مورد اشاره و دغدغه رهبری معظم انقلاب بوده و هست. سواحل مکران از شرق بندرعباس شروع میشود و تا مرز پاکستان و ایران ادامه دارد. این منطقه با دارا بودن موقعیت اقیانوسی-راهبردی از منظر ژئوپلیتیک و راهبردی نقش مهمی در قدرت منطقهای ایران دارد.
🔶 موقعیت جغرافیایی و استراتژیک سواحل مکران به دلیل قرار گرفتن در خارج از خلیجفارس و تنگه هرمز که آن را کمتر در معرض تنشهای منطقهای و بینالمللی خلیجفارس قرار میدهد و همچنین به دلیل آن که دریای عمان، بخشی از راه مواصلاتی خلیجفارس و مناطق نفتخیز آن با اقیانوس هند، شرق دور، آفریقای شرقی، دریای مدیترانه و اروپا است، از نظر اقتصادی و سوق الجیشی اهمیت بسیار دارد.
🔶 مزیت ژئوپلتیکی
موقعیت منحصر به فرد این سواحل در دهانه دریای عمان و خلیجفارس مزیت ژئوپلتیکی منحصر به فردی در اختیار ایران قرار داده است که کشور میتواند با بهرهگیری از این موقعیت از طریق موازنهسازی میان هند و چین در شمال اقیانوس هند منافع اقتصادی و سیاسی بیشماری برای خود تامین کند؛ لذا توسعه این سواحل که بارها در صحبتهای مقام معظم رهبری و همچنین برخی از فرماندهان نظامی ارشد به عنوان نقطه اتصال کریدور شمال- جنوب، مورد تاکید قرار گرفته، اهمیت استراتژیک بالایی برای کشور دارد که غیر از محرومیتزدایی از چهره این منطقه میتواند آوردههای دریا محور بسیاری داشته باشد.
🔶 طبق اولویتهای برنامه هفتم توسعه، اقتصاد دریامحور باید سالی یک واحد درصد به سهم اقتصاد دریا از اقتصاد ملی اضافه شود. لازمه این اهداف سرمایهگذاری در زیرساختها مانند بندرگاه، توسعه شبکه ریل، جاده و فرودگاه و همچنین سرمایهگذاری مشترک در سواحل مکران شامل منطقه جنوب شرق کشور است.
🔶 اخلال در توسعه مکران از دورافتادگی تا نبود زیرساخت
براساس گزارشات شورای عالی توسعه مکران، تاکنون اقدامات مهمی انجام شده، اما به نسبت بازه زمانی ۱۵ ساله از زمان تاکید رهبری اقدامات انجام شده قانعکننده نیست؛ که یکی از دلائل توسعه کمتر، دورافتادگی این منطقه از مرکز و توجه و علاقه مسئولان به مرکزیت و دلیل دوم جداافتادگی از شبکههای زیرساختی کشور است. چنانچه زیرساختهای لازم جهت توسعه یعنی شبکه آب، برق، گاز، ریل راه آهن، فرودگاه و حتی بندر چه در سیستان و بلوچستان و شرق کشور و چه در بخشی از هرمزگان بسیار اندک است.
🔶 نیروی انسانی فاقد مهارت
کارشناسان معتقدند شاخص بهرهمندی سواحل مکران از جمعیت و امکانات نسبت به میانگین کشور فاصله دارد و نیروی انسانی موجود در این مناطق هم فاقد مهارت است و نمیتوان از آنها در صنعت استفاده کرد. بروکراسی کشنده و کاهنده فعالیت در کشور به دلیل فاصله داشتن از مرکز و سطح پایین توان منطقهای از موانع توسعه زیرساخت این مناطق است.
🔶 سهم پایین ایران از اقتصاد دریا
ایران اسلامی ۵ هزار کیلومتر مرز آبی با احتساب جزایر دارد و هفت استان ساحلی در کشور داریم، اما سهم مشارکت سواحل از اقتصاد یعنی اقتصاد دریایی بدون در نظر گرفتن نفت بسیار کم است. اما چه باید کرد؟ براساس آنچه دهقان دبیر شورای عالی توسعه مکران گفته این مناطق و سواحل سرمایهپذیر است و جمعیت هم به شرط اینکه درآمد باشد جذب این مناطق میشوند و برای اینکه سهم اقتصاد دریا را از اقتصاد ملی بالا ببریم باید منطقه چابهار و تمامی زیست بومی که در آنجا هست را در نظر بگیریم.
🔶 تنها ۳۵۰ هزار تن صید ماهی از ۸۰۰ کیلومتر ساحل
سواحل مکران بالغ بر ۸۰۰ کیلومتر ساحل دارد و تنها افتخارصید ۳۵۰ هزار تن ماهی از این سواحل است در حالیکه اگر به کشورهایی مانند قطر و امارات نگاهی بینداریم خواهیم دید ثروت زیادی از دریا کسب میکنند به ویژه در زمینه پرورش ماهی در قفس و ایجاد مزارع میگو با ارتقای تکنولوژی، بهرهوری بالایی از دریا دارند.
🔶 لزوم رونق کشاورزی
کشت و صادرات موز و دیگر محصولات و میوههای استوایی با مهار روان آبهای فصلی از دیگر مواردی است که میتواند برای منطقه ارزش افزوده در بر داشته و سبب جذب و نگهداری جمعیت شود.
🔸 #به_قلم_اساتید:ملیحه زرینپور
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#علم_و_پژوهش
✅ توسعه مکران از دغدغه رهبری تا اولویت برنامه هفتم
🔰 قسمت دوم
🔶 ایران از پتانسیل چهارراه حملونقل، لجستیک و هاب منطقه برخوردار است، اما برخی کشورهای همسایه بخشی از این ظرفیت را از ما گرفتهاند و تنها چیزی که باقی مانده کریدور شمالی جنوبی و ساحلی در جنوب شرقی به سمت شمال غربی است که باید زودتر به سرانجام برسد.
🔶 از گسترش بنادر تا خطوط هوایی
بندر چابهار و کنارک و جاسک باید آباد شوند به گونهای که بتوانند کشتیهای با تناژ بالا پهلوگیری کنند و اقتصاد جدی در این سواحل شکل بگیرد. منطقه چابهار طی چهار سال آینده باید حداقل ۲۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری به خود جذب کند. خطوط هوایی گسترش پیدا کند و با چند پرواز در هفته نمیتوان فرودگاه آنجا را آباد کرد. حملونقل و ترابری جادهای و ترکیبی شامل ریل و راه و هوایی باید تکمیل شود تا توسعه امکانپذیر باشد.
🔶 نیاز به ۹ میلیارد دلار یا ۱۰۰ هزار بشکه نفت
عنوان میشود ۹ میلیارد دلار سرمایهگذاری لازم است تا همه کاستیها در منطقه مکران برطرف شود. بندر شهید بهشتی چابهار نیاز به ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار دارد تا تکمیل شود. فرودگاه آن باید بتوانند فرودگاه پهنپیکر در اندازه و پروتکلهای جهانی داشته باشد و منطقه باید برای سرمایهگذاران جذاب باشد.
۹ میلیارد دلار لازم است تا توسعه سواحل مکران انجام شود در آن صورت میتوان سالی ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری و ارزش افزوده را جذب کرد.
🔶 عنوان شده که روزی ۱۰۰ هزار بشکه نفت میتواند صرف زیرساخت سواحل مکران شده و پشتوانه سرمایهگذاریهای بزرگ در منطقه باشد تا هم برگشت سرمایه داشته و هم به جای پول نفت با پیشخور کردن این سهمیه نفت و یا گاز پروژهها را به وسیله خارجیها اجرا کرد.
🔶 اگر دولت امتیازاتی برای سرمایهگذار داخلی قائل شود ترجیح میدهد به جای رفتن به عمان و دوبی یا ترکیه در کشور خودش سرمایهگذاری کند.
🔶 بهره سخن
سواحل مکران به عنوان یکی از استراتژیکترین مناطق کشور دارای ثروتی خفته در اقتصاد دریایی است که اگر سرمایهگذاریهای لازم جهت توسعه آن انجام شود نه تنها ارزش افزوده بالایی به همراه دارد بلکه همانند قطر میتواند به بهشت سرمایهگذاران جهان مبدل شود.
🔸 #به_قلم_اساتید:ملیحه زرینپور
🆔 @tahlil_shjr
تمام زندگیام مصطفی بود.pdf
157.6K
#معنویت_و_اخلاق
#کار_و_تلاش #همسرداری
#مثل_مصطفی #بصیرت
✅ تمام زندگیام مصطفی بود
🔶 یک طرحی در سطح شهرستان شهریار اجرا میشد به عنوان طرح «امین». طلبهها به عنوان مشاور مذهبی وارد مدارس میشدند. در سال ۸۹ به من پیشنهاد این طرح را دادند. به آقا مصطفی گفتم یک چنین طرحی هست ولی من به خاطر اینکه فاطمه کوچک است ــ فاطمه یکی دو ساله بود ــ نمیتوانم بروم. ایشان گفتند من که شغلم آزاد است، میتوانم کارهایم را طوری برنامهریزی کنم، صبح که شما به مدرسه میروید، من فاطمه را نگه دارم و بعدازظهر که شما خانهاید، کارهای فاطمه را شما انجام بدهید و من به کارهایم برسم.
🔶 واقعاً این چنین بود، یعنی آقا مصطفی در آن سه چهار سالی که من مدرسه میرفتم، هر روز صبح فاطمه را با یک اشتیاق خاصی نگه میداشتند و وقتی ظهر من از مدرسه میآمدم، با اینکه کل مدتی که من مدرسه بودم با همدیگر بازی میکردند، آقا مصطفی هنوز خسته نشده بود و میگفت من با فاطمه به پارک میروم تا شما کارها را بکنید مثلاً غذا آماده بشود و یک استراحتی هم بکنید.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: خانم سمیه ابراهیمپور؛ همسر شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#پیشرفت #تحریم
✅ دیگر ایران تنها نیست
🔰 #روایت_پیشرفت از ناوگروه۸۶ ارتش
🔶 ما به راحتی، به حیاط خلوت آنان وارد شدیم. این، در حالی بود که آنان شیلی را تحت فشار گذاشته بودند تا ناوگروه 86 را تحریم کند. وقتی ناوگروه ما، عرض طولانی اقیانوس آرام را پیمود و به سمت جنوب آمریکایی جنوبی، یعنی تنگهی ماژلانِ شیلی که در نزدیکی آبهای قطب قرار دارد، حرکت کرد، شیلیاییها علیرغم تهدیدات آمریکا، به دریانوردان ما، اجازهی عبور از این تنگهی راهبردی را دادند؛ آن هم بدون گرفتن عوارض! 67 هزار دلار مبلغ کمی نیست! آنها حتّی بهترین راهنمای خود را به عنوان مشاور این ناوگروه قرار دادند تا دریانوردان ما بتوانند بدون هیچ دردسری از تنگه عبور کنند. بله، آمریکا بسیار تلاش کرد تا ناوگروه ما در کشورهای مقصد، امکان پهلوگیری نداشته باشد؛ اما دیگر، روزگارِ تنهایی جمهوری اسلامی ایران به سر رسیده است. شیلی، هند، اندونزی، برزیل، آفریقای جنوبی، تانزانیا و عمان، از جملهی کشورهایی بودند که به قُلدرمآبی آمریکا ریشخند زدند و به ناوگروه 86، اجازهی پهلوگیری در بنادرشان و یا عبور از تنگههایشان را دادند.
🔶 ناوگروه 86، با سفر 360 درجهای خود به دور دنیا، موجهای زیادی در پاسخ به تحریمهای آمریکا ایجاد کرد:
الف) امکانات و تجهیزات ایرانی اعجابآور خود را که زیر سایهی تیرهی تحریمها و به همّت متخصّصان کشور، ساخته و تجهیز شده بود، به رخ تحریمکنندگان کشاند؛ از جمله دو نرمافزار سرنوشتساز پیشبینی شرایط جوّی و راهنمای توزین شناورهای سنگین؛ بدنهی مقاوم ناوها و جوشهای مستحکم آن؛ قابلیّت رزم زیرسطحی، سطحی و هوایی ناوگروه و تجهیزات نظامی مستقر در آن؛ منبع تأمین سوخت آن که باعث نشد ناوگروه در این سفر طولانی، برای سوختگیری، محتاج پهلوگیری باشد و کاملاً خودکفا بود و هنوز هم مایهی سؤال و شگفتی آمریکاییهاست؛ بیمارستان کامل و تخصّصی مستقر در آن که شامل اتاق عمل، آزمایشگاه، دندانپزشکی و بخشهای مختلف رادیولوژی، ICU و ... میشد؛ و ... .
ب) این ناوگروه، موجب وحدت کشورهای مختلف در نادیدهگرفتن تهدیدهای آمریکا شد؛ به گونهای که این کشورها از ناوگروه 86، استقبال به عمل آورده و با دریانوردان ایرانی همکاری کردند.
ج) این ناوگروه توانست از پس یکی از مأموریّتهای اطّلاعاتی خود که به منظور خنثیکردن تحریمها تعریف شده بود، به خوبی بربیاید؛ یعنی راههای جدید دریایی را در پهنههای آبی جهان برای تقویت تجارت دریایی جمهوری اسلامی ایران شناسایی کرد.
د) ... .
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دریادار شهرام ایرانی؛ فرمانده نیروی دریایی ارتش
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی #بصیرت
#اغتشاشات
✅ درماندگی گروهک آدمکش
🔰 قسمت اول
🔶 مروری بر جنایات سازمان منافقین و شناخت ماهیت نفاق به مناسبت سالگرد ترور شهیدان رجایی و باهنر
🔶 نشریه خط حزب الله به مناسبت فرارسیدن ایام ترور شهیدان باهنر و رجایی توسط گروهک منافقین، گزیدهای از بیانات رهبرانقلاب دربارهی جریان نفاق و منافقین را مرور کرده است.
🔻منافق، خلاف عقیده خود را ابراز میکند
🔶 نفاق، آن چنان که در قرآن به روشنی در میآید - در اصطلاح قرآنی - عبارت است از اینکه کسی یا جماعتی، یک فکری، راهی و جهتگیری را داشته باشند و خلاف آن را به مؤمنین ابراز کنند؛ این نفاق است. مؤمن نباشند و وانمود کنند که مؤمنند. در راه خدا نباشند و وانمود کنند که در راه خدایند - دروغ بگویند - پنهان کردن یک ضلالت و تاریکی و نشان دادن چیزی برخلاف آن، که در آنها نیست. این معنای نفاق در قرآن است. ۱۳۷۷/۷/۲۶
🔻پیغمبر با منافقین سازمانیافته، برخورد میکرد
🔶 [از جمله دشمنان پیغمبر] منافقین بودند. منافقین در داخل مردم بودند؛ کسانی که به زبان ایمان آورده بودند، اما در باطن ایمان نداشتند... پیغمبر با دشمن سازمانیافتهای که آماده و منتظر حمله است تا ضربه بزند، مثل برخورد با یهود رفتار میکند و به آنها امان نمیدهد؛ اما دشمنی را که سازمانیافته نیست و لجاجتها و دشمنیها و خباثتهای فردی دارد و بیایمان است، تحمّل میکند... وقتی که جمعی از این منافقین کارهای سازمانیافته کردند، پیغمبر به سراغشان رفت. در قضیه مسجد ضرار، اینها رفتند مرکزی درست کردند؛ با خارج از نظام اسلامی ارتباط برقرار کردند و مقدّمهسازی کردند تا از روم علیه پیغمبر لشکر بکشند. در اینجا پیغمبر به سراغ آنها رفت و مسجدی را که ساخته بودند، ویران کرد. ۱۳۸۰/۲/۲۸
🔻منافقین دهه۶۰ خودشان را دارای تفکر اسلامی معرفی میکردند
🔶 وقتی که دشمن، عریان پیش شما آمد و شما فهمیدید که دشمن است، رفتار خودتان را با او تنظیم میکنید؛ اما وقتی خود را پوشیده کرد و شما نفهمیدید که او دشمن است، رفتاری بر اساس یک دشمن با او تنظیم نمیکنید، لذا او میتواند از فرصت استفاده کند و ضربه بزند... این گروهی را که ملت ایران از سال شصت، بحق اسم «منافق» گذاشت، آنها همینجور بودند. تفکری را نشان میدادند که آن را تفکر اسلامی معرفی میکردند. در افکار آنها نشانههای اسلامی از قرآن و نهجالبلاغه بود و دلایلی میآوردند که هر کس خیال میکرد آنها مؤمن بالله هستند؛ وقتی که دقیق میشدیم، میدیدیم نه، مطلقاً خبری از تفکر اسلامی در کار آنها نیست. ۱۳۷۷/۷/۲۶
🔻ایدئولوژی منافقین مارکسیستی بود
🔶 در کشور در آن وقت، احزاب و گروههای کمونیستی بودند، خودشان هم اعلان میکردند؛ ولی ایدئولوژی منافقین به قول خودشان، ایدئولوژی مارکسیستی بود و اعلان نمیکردند! تظاهر میکردند که اسلامی است. شاید بعضی از عوامشان و افراد سطح پایینشان واقعاً هم خیال میکردند که اسلامی هستند، لیکن آن کسی که آگاه بود، میدید که نیستند. این تسمیه به «منافقین» برای آنها، بهترین و مناسبترین تسمیه بود که آن روز در واقع از دل مردم برخواست و روی آنها ماند تا امروز. ۱۳۷۷/۷/۲۶
🔻متأسفانه نسل جوان ما از جنایات منافقین خبر ندارند
🔶 ما در قضیّهی رسانه و تبلیغ و ترسیم واقعیّات کوتاهی داریم. خیلی از جوانهای ما و شما قضایای بیست سال قبل را نمیدانند، قضایای منافقین را نمیدانند. در همین شیراز، روز ماه رمضان، دم افطار، منافقین وارد خانهی آن دکترِ شریفِ بزرگوار میشوند و [آنجا را] به رگبار میبندند؛ روز ماه رمضان در شیراز! بعدها من به آن خانه رفتم. نسل جوان ما متأسّفانه خیلی از اینها را نمیداند؛ ما در این زمینهها کمکاری داریم؛ باید عناصر هنری ما [کار کنند]. ۱۴۰۱/۹/۲۹
🔻کار منافقین تردیدافکنی در اصل دفاع از کشور بود
🔶 اوایلی که عراق حمله کرده بود، وظیفه همه معلوم و مشخّص بود که چهکار باید بکنند؛ اما منافقین که در آن وقت در تهران و در شهرهای دیگر فعّال بودند و آزادانه حرکت و سخنرانی میکردند، دائماً میگفتند آزادی نداریم! مثل امروز که بعضی کسان هرچه به ذهنشان میآید، میگویند و هر طور هم که دلشان میخواهد، کار میکنند، آن وقت یکی از شعارهایشان این است که آزادی نداریم! نمیفهمند که خودِ این ادّعا موجب تمسخر آنها میشود. آن زمان هم همینطور بود و عروسکهای منافقین سرِ چهار راهها تابلو به دست میایستادند و مردم را نسبت به اصل مسأله دفاع دچار تردید و اضطراب میکردند. بعد که به آنها تذکّر داده و تشر زده شد، دست و پایشان را جمع کردند. ۱۳۸۲/۸/۱۱
🆔 @tahlil_shjr
متولد پنجاه و هفت.pdf
130.5K
#عزت_ملی
#اقتصاد
#علم_و_پژوهش
#روابط_خارجی
✅ متولد پنجاه و هفت
🔶 ما دیگر هیچ محدودیتی در هیچ دریایی نداریم و با انجام این مأموریت به این خودباوری رسیدیم که اگر اراده کنیم میتوانیم و توانستیم بااقتدار در تمامی اقیانوسها حضور پیدا کنیم. در این مأموریت از فاصله ۵۰۰ کیلومتری تمامی تهدیداتی که متوجه ناوگروه بود، مورد پایش و رصد قرار میگرفت.
🔶 در این مأموریت ما در هفتدریا هفت تنگه و چهار اقیانوس دنیا حضور پیدا کردیم و پنج مرتبه از خط استوا عبور نمودیم. رکورد عبور از کلیه مدارات مهم کره زمین (مدار استوا، مدار رأسالسرطان، مدار رأسالجدی) و تنگه ماژلان در این مأموریت تاریخساز، به ثبت رسید.
🔶 برای اولینبار در دنیا رکورد دریانوردی مداوم ۲۳۳ روزه با پیمایش حدود ۶۵ هزار کیلومتر را به ثبت رساندیم.
🔶 حضور ما در برزیل بهمثابه شکست آمریکا در برابر ایران بود که باوجود تلاشهای گسترده نتوانست مانع پهلوگیری ناوگروه ایران در حیاطخلوت خود (بندر ریودوژانیروی برزیل) شوند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: امیر دریادار دوم فرهاد فتاحی؛ فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی #بصیرت
#اغتشاشات
✅ درماندگی گروهک آدمکش
🔰 قسمت دوم
🔶 مردم را به جرم طرفداری از امام و انقلاب میکشتند
🔹گروه منافقین آیهی قرآن میخواندند، خطبهی نهجالبلاغه میخواندند، ادّعای دینداری میکردند، خودشان را از همه مسلمانتر و انقلابیتر میدانستند؛ آن وقت بمبگذاری میکردند و ناگهان یک خانواده، بزرگ و کوچک و بچه و صغیر و همه کس را به هنگام افطارِ ماه رمضان میکشتند! چرا؟ چون اعضای آن خانواده طرفدار امام و انقلاب بودند. ناگهان بمبگذاری میکردند و یک جمعیتی بیگناه را مثلاً در فلان میدان شهر نابود میکردند. شهید محراب هشتاد ساله، پیرمرد نورانىِ مؤمنِ مجاهدِ فی سبیلالله را به وسیلهی بمبگذاری میکشتند. اینها چهار، پنج شهید محراب از علمای مؤمنِ عالمِ فاضلِ برجسته را کشتند. ۱۳۷۵/۱۱/۱۲
🔻ترور بهشتی، رجایی و باهنر توطئه منافقین بود
🔶 شما نگاه کنید ببینید در طول آن دو سال و اندی که آن جریانهای مخالف در این کشور خیلی فعّال بودند، علیه چه کسانی توطئه کردند... بعضیها را با تضعیف و اهانت از رو میبردند؛ لیکن بعضی مثل شهید بهشتی را نمیشد با این چیزها از میدان خارج کرد؛ آن وقت به این شیوه ترور متوسّل شدند و شهید بهشتی و دیگران را در آن حادثه به شهادت رساندند. بعد هم مرحوم شهید باهنر و شهید رجایی و امثال اینها را شهید کردند. اینها شهدای هویّت اصلىِ اسلامىِ نظامند؛ چون در مقابل دشمنان ایستادند. ۱۳۷۸/۴/۷
🔻منافقین پادوی دشمن در اغتشاشات ۹۶ بودند
🔶 [در جریان اغتشاشات ۹۶] پادوییاش مربوط به سازمان منافقین بود، سازمان آدمکش منافقین؛ پادو، آنها [آمریکاییها و صهیونیستها] بودند. از ماهها قبل اینها آماده بودند؛ خود رسانههای منافقین در همین روزها اعتراف کردند؛ گفتند ما از چند ماه قبل با آمریکاییها در ارتباط بودیم نسبت به این قضیّه؛ که پادویی کنند، سازماندهی کنند، بروند این و آن را ببینند، کسانی را در داخل نشان کنند و پیدا کنند که بهشان کمک کنند تا بیایند به مردم فراخوان بدهند -فراخوان را هم آنها دادند- و شعار «نه به گرانی» بگذارند. خب این شعاری است که همه خوششان میآید؛ با این شعار یک عدّهای را جذب کنند، بعد خودشان بیایند وسط، اهداف شوم خودشان را دنبال کنند و مردم را هم دنبال خودشان بکشند. ۱۳۹۶/۱۰/۱۹
🔻غرب دنبال تطهیر چهره منافقین است
🔶 متأسّفانه امروز برخی از سیاستهای غربی، سعی میکنند این روسیاهها را تطهیر کنند، منافقین را به یک شکلی در موضع مظلومیّت نشان بدهند و برایشان فضای مظلومیّت ایجاد کنند؛ و [البتّه] نخواهند توانست؛ کسانی که هزاران نفر را در داخل کشور از بین بردند، از امام جماعت و امام جمعه تا کاسبِ بازاری تا جوان دانشجو تا پاسدار کمیته تا خانوادهای که سر افطار نشسته بودند -و دیگران و دیگران و دیگران، هزاران نفر، حالا من رقم دقیق را نمیدانم- تا رؤسای کشور [مثل] شهید بهشتی و آن شخصیّتهای برجستهی آن روز که به شهادت رسیدند و تا این دو بزرگوار [شهید باهنر و شهید رجایی]. ۱۳۹۵/۶/۳
🔻تروریستهای دهه۶۰، آزادانه در کشورهای غربی زندگی میکنند
🔶 ما هفده هزار شهید ترور در کشور داریم؛ هفده هزار شهید ترور! این رقم، رقم کوچکی است؟ این حرف شوخی است؟ آن کسانی که این ترورها را انجام دادند، امروز آزادانه در کشورهای غربی دارند حرکت میکنند. این ترورها، ترور چه کسانی بود؟ ترور کاسب، ترور کشاورز، ترور عالِم، ترور استاد دانشگاه، ترور مؤمن متهجّد، ترور کودکان، ترور زنان؛ هفده هزار شهید ترور، در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت شده است. ۱۳۹۴/۴/۶
🔻جای جلاد و شهید عوض نشود!
🔶 من توصیه میکنم به کسانی که اهل فکرند، اهل تأمّلند و راجع به دههی ۶۰ قضاوت میکنند، جای شهید و جلّاد عوض نشود! در دههی ۶۰، ملّت ایران مظلوم واقع شد؛ تروریستها و منافقین و پشتیبانهای آنها و قدرتهایی که آنها را به وجود آورده بودند و دائماً در آنها میدمیدند، به ملّت ایران جفا کردند، بدی کردند؛ ملّت ایران در موضع دفاع قرار گرفت، امّا دفاع کرد و پیروز شد و بحمدالله آن توطئههای آنها را خنثی کرد. این [دربارهی] دههی ۶۰. جوانهای ما ایستادند، امام بزرگوار با آن چهرهی نورانی، با آن قلب خداباور، با آن عزم راسخ ایستاد و بر همهی این مشکلات فائق آمد. ۱۳۹۶/۳/۱۴
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
عربستان سعودی و معمای عادیسازی روابط با اسرائیل!.pdf
53.2K
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی
✅ عربستان سعودی و معمای عادیسازی روابط با اسرائیل!
🔶 پایگاه خبری میدل ایست مانیتور در گزارشی می نویسد: «اکنون توپ در زمین عربستان سعودی است. اینکه سعودی ها چه کاری انجام خواهند داد، تحت تاثیر مولفه های مختلفی است و درست به همین دلیل، تصویر آینده چندان روشن نیست.
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#رسانه #زن
#هویت #انقلاب_اسلامی
✅ زن و رسانه
🔰قسمت دهم
🔶 دختران و رویاهای صورتی؛ درباب تفاوتهای بنیادینِ «رویا» و «آرمان»
🔶 چند سالی هست که با دقت مضاعفی گفتارهای پیرامون هویت و آینده دختران را بررسی و مطالعه میکنم. از ادبیات فمینیستی و مشاورههای زردِ روانشناسی در این عرصه که بگذریم، یکی از صداهای پرطنین در گوش دخترانِ امروز متعلق به گفتار جریانهایی است که برچسب انقلاب اسلامی، زنِ تراز، الگوی سوم و... دارند. در سالهای اخیر حجم قابل توجهی از آثار رسانهای و فرهنگی اعم از سرود و نماهنگ، کتاب، کارگاه و همایش، صفحات مجازی و... توسط این جریانها برای دختران تولید شده است.
🔶 دغدغه ثابت این آثار و محصولات تولیدی درباره دختران، هویتبخشی به آنان در قامت یک انسانِ موثر اجتماعی در آینده است. دغدغهای که میتوان با اغماض آن را منتسب به گفتار انقلاب اسلامی در عرصه زنان و دختران نمود. اما ایده مرکزی اغلب این آثار و فعالیتها معطوف به یک مفهوم کاملا فردگرایانه و سکولار است. «رویا» لب کلام گفتار بدنه مذهبی جامعه درباره دختران در نسبت با هویت و آینده آنهاست. «رویاهایت را بساز» نقطه تلاقی گفتارهای فمینیستی، روانشناسی زرد و بدنه مذهبی است که در امتدادشان به مقوله «هویت جنسیتی» به آن رسیدهاند. این در حالیست که اگرچه انقلاب اسلامی از ایده «زنِ موثر» حمایت میکند، اما به یقین با گفتار فوق ناسازگار است. گفتار بدیل انقلاب اسلامی برای هویت و آینده دختران، «آرمان» است.
🔶 «آرمان» با «رویا» تفاوتهای بنیادین دارد. رویا، تصویرگریهای نفس انسانِ سکولار از آینده است که در انقطاع مطلق از تاریخ و جغرافیا قرار دارد. براین اساس، رویا ماهیتی منفعل و ایزوله دارد و فرد را بیرون از حرکت جامعه در مسیر تاریخی خود تعریف میکند. لذا در این گفتار، رویای دختران قبل از انقلاب اسلامی و پس از آن چندان تفاوتی ندارند. هر دو از جنس تارگِت هستند(ببخشید معادل فارسی که حق مطلب را ادا کند نیافتم!) پرواضح است که در چنین فضایی احتمال تعارض منافع میان فرد و جامعه چندان بعید نیست. زیرا تارگتهای فردی نه تنها تعهدی به اهداف جمعی ندارند بلکه حتی امکان قرار گرفتن در موقعیتهای تقابلی و ناهمنوا با نظم و روندهای جمعی نیز دارند. لذا به میزان گسترش این گفتار در میان افراد، جامعه یک گام به سمت گذار از انسجام اجتماعی به انزوای اجتماعی پیش میرود. بحث و تفصیل این گزاره بماند برای بعد...
🔶 آرمان اما دقیقا در نقطه مقابل رویا قرار دارد. نقطه عزیمت آرمان، تاریخ است. آرمان، تصویر متعهدانه و مسالهمندِ فرد از آیندهی حرکت تاریخی جامعه است که در این میان رسالتها و ماموریتهایی هم برای زندگی فردی مشخص میکند. لذا آرمان ماهیتی فعال دارد و برخلاف رویا که قائم به فرد است، آرمان قبل از فرد وجود داشته و بعد از او نیز تداوم خواهد داشت. به همین دلیل است که افراد برای آرمان «هزینه» میدهند اما برای رویا نه! موضع افراد نسبت به رویا «ترجیح» است اما نسبت به آرمان، «تکلیف».
الگوی سومِ زیستن، صرفاً در بستر آرمان قابل تحقق است. رویا که «مجاهدت» نمیخواهد. رویا نهایتا با «تلاش» و «برنامهریزی» قابل دستیابیست! رویا به معنای واقعی کلمه «صورتی» است. این آرمان است که با «ایمان» و «یقین» آغاز میشود و با جهاد به مال و جان و آبرو امتداد مییابد. انسانِ انقلاب اسلامی اینگونه زیستنی دارد و اساسا با چنین انسانهایی تمدن جدید رقم میخورد. یک سینه سخن درباره تفاوت این دو گفتار دارم. شاید در فرصتی به تفصیل سخن بگویم.
🔶 اما از تمام فعالان حوزه زنان و دختران که در پایگاه انقلاب اسلامی کنش میکنند تقاضای تامل بیشتر دارم. جایگزینی ادبیات آرمان به جای رویا هم برای پسران و هم برای دختران ضروری است. اما تاکید من روی دختران از این جهت است که سهم و نقش دختران در تنظیم و رهبری حرکت اجتماعی بسیار بیشتر و موثرتر از پسران است. لذا دختران را بیشتر دریابید. اگر هویت و آینده دختران نوجوان را به «انقلاب اسلامی» و «ایران مقتدر» پیوند بزنید، برای رفع بسیاری از چالشها و حل مسائل اجتماعی ایران در آینده زمینهسازی کردهاید.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#رسانه #موسیقی
✅ زن و رسانه
🔰 قسمت یازدهم
🔶 عاشقانههای پاپ؛ بازنمایی عشق در ترانههای موسیقی پاپ ایرانی
🔶 مصرف موسیقی یکی از مهمترین اشکال مصرف فرهنگی در دنیای مدرن است. در جامعه ایران نیز گوش دادن به موسیقی یکی از بخشهای عمده اوقات فراغت افراد و بهویژه جوانان را تشکیل میدهد. برخی از پژوهشهای میدانی از مصرف 78 درصدی موسیقی در میان افراد 15 تا 45 سال حکایت دارند. همچنین جامعه ایران را معمولاً جامعهای عاطفی، پرتکلّف، دارای مذهب باطنگرا، ادبی و عرفانی دانستهاند که امور عقلانی تحتالشعاع این پدیدهها قرار گرفته است. عشق و حواشی آن را میتوان دغدغهای فراگیر در میان جامعه جوان ایرانی تلقی کرد که اکثریت این طیف را بهنوعی درگیر خود نموده است.
🔶 در پژوهشی که توسط نگارنده با عنوان «بازنمایی عشق در موسیقی پاپ ایرانی» اجرا و منتشر گردید، پس از شناخت و تبیین ویژگیها و مولفههای عشق سیال و رابطه ناب با استفاده از نظریات زیگموند باومن و آنتونی گیدنز، به بررسی و تحلیل محتوای کیفی ترانههای موسیقی پاپ در ایران پرداخته شد. براساس یافتههای آن پژوهش، مهمترین ویژگیهای عشق سیال عبارتاند از فراخانوادگی بودن، تصادفی بودن، ناپایداری، تکرارپذیری، تعهدگریزی، اروتیک و زمینی بودن، پایان همراه با نفرت، عشق بهمثابه تجربهای منتشر و عمومی، کفویت عاشق و معشوق، جنسیتزدایی از عاشقی، عشق بهمثابه خاطره وصل و تلخی تجربه عاشقی است.
🔶 با بررسی و تحلیل کیفیت بازنمایی عشق در موسیقی پاپ ایرانی مشاهده میشود که مفاهیمی همچون خیانت، جدایی، بی وفایی، ترک رابطه، اشک و غم و... پربسامدترین مفاهیم بازنمایی شده در این ترانهها هستند.
🔶 به عبارت دیگر مخاطبان موسیقی پاپ که در میان جوانان ایرانی تعداد قابل توجهی به شمار میروند، از گوش دادن به یک آلبوم خواننده محبوب بیشترین چیزی که نصیب آنها میگردد، غم و غصه و شکایت نسبت به بی وفایی و خیانت عشقی است. این یافتهها از منظر تحلیل متن که رویکرد پژوهش حاضر بوده، استخراج گردیده است و به نظر میرسد با توجه به تأثیر عمیق موسیقی بر روحیات و ذهنیات مخاطبان خویش، این موضوع از منظر جامعهشناسی مخاطب و شناخت تأثیر این مفاهیم بر مخاطبان موسیقی پاپ نیز قابل تأمل و بررسی بوده و میتوان در پژوهشهای بعدی بدان توجه نمود.
🔶 نکته دیگری که میبایست از منظر سیاستگذاری فرهنگی بدان توجه نمود، اهتمام به تصویر و غفلت از متن در سیاستگذاری فرهنگی در کشور است. به نظر میرسد حساسیتِ نظارتیِ سیاستگذاران فرهنگی کشور بیشتر معطوف به رسانههای تصویری از قبیل فیلم و عکس بوده و نسبت به متن و محتوای آثار فرهنگی که به مخاطبان عرضه میشود توجه کافی صورت نمیگیرد. حجم واکنشهایی که نسبت به انتشار یک آلبوم موسیقی زیرزمینی دارای مضامین غیراخلاقی در جامعه ما صورت میگیرد در مقایسه با واکنشهای معطوف به انتشار یک کلیپ تصویری حاوی محتوای غیراخلاقی بسیار ناچیز و بی اهمیت است. در حالی که این نگرانیهای مطرح شده نسبت به موسیقی پاپ که کاملاً به صورت مجاز در کشور تولید و منتشر میگردند، در مقایسه با آلبومهای غیررسمی و فاقد مجوز این نوع موسیقی و نیز سایر موسیقیهای زیرزمینی مانند رپ که سهم قابل توجهی را در سبد مصرف فرهنگی جوانان جامعه ایرانی دارد، اساساً قابل قیاس نیست. مفاهیم بازنمایی شده در این موسیقیهای زیرزمینی به مراتب ضدعشق و معشوق و ضدخانواده هستند که ضرورت توجه بیشتر به این عرصه را نمایان میسازند.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#انتخابات
#رسانه
✅ دعوای درونحزبی یقهآبیها
🔶 کم کم به انتخابات 2024 ریاستجمهوری آمریکا نزدیک میشویم. پیش از برگزاری انتخابات اصلی، انتخابات درونحزبی برگزار شده و عملاً تنور انتخابات ماهها پیش از آغاز رسمی آن گرم میشود. دو حزب اصلی فعال در فضای سیاسی ایالات متحده، حزب جمهوریخواهان ملقب به یقهآبیها و دموکراتها ملقب به یقهقرمزها هر یک به دنبال کسب کرسی ریاستجمهوری در دو سوی میدان هستند.
🔸نامزد اصلی حزب دموکرات به احتمال بسیار زیاد «جو بایدن» رئیسجمهور فعلی آمریکا خواهد بود؛ کسی که با افراد خیالی و ارواح صحبت میکند، دست میدهد، تلو تلو میخورد، مدام به زمین میخورد، اعمال عجیب و غریب انجام میدهد و رفتارهای بسیار دیگری که از یک رئیسجمهور بعید است، انجام میدهد. اما در مقابل در جریان یقهآبیها دعوای درونحزبی شکل گرفته است. معروفترین و پرحاشیهترین عضو حزب جمهوریخواهان «دونالد ترامپ» قصد دارد تا در انتخابات آتی ریاستجمهوری شرکت کند. در حالی که اعضای حزب جمهوری خواه بر روی «دسانتیس» دیگر عضو حزب، برای نامزدی در انتخابات اتفاق نظر دارند.
🔶 دونالد ترامپ چهره «شو من» داشته و توانایی بسیاری در جلب آرای عمومی دارد. از سوی دیگر، موجب افزایش مشارکت در انتخابات خواهد شد؛ اما در عین حال شخصیتی دیوانه و جنجالی نیز دارد. طرح اتهاماتی از قبیل تحریک طرفداران خود برای حمله به کنگره، فساد اخلاقی و رشوه دادن به یک پورن استار، نگهداری اسناد فوق سرّی دولتی بدون اخذ مجوزهای لازم در خانه ترامپ میتواند موجب صدور کیفرخواست و محکومیت وی شده و مانع از حضور او در جریان انتخابات ریاست جمهوری شود؛ اما اگر محکومیتی شامل حال او نشود و وی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، موجب افزایش شکاف داخلی در بدنه حزب جمهوریخواهان خواهد شد.
🔸یقهآبیهای واشنگتن باید میان «نامزد محبوب» و «نامزد معقول» یکی را انتخاب کنند. درست است که نامزدی ترامپ موجب میشود که بار دیگر یقهآبیها حاکم دستگاه اجرایی ایالات متحده شوند؛ اما به نظر میرسد، انتخاب او برای نامزدی ریاست جمهوری، شاکله و ساختار حزبی یقهآبیها را از هم میپاشاند و بنابراین وقوع چنین اتفاقی از شانس کمی برخوردار است.
🔶 از سوی دیگر، در صورتی که ترامپ به عنوان نامزد جمهوریخواهان انتخاب نشود، ممکن است به عنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت کند و موجب حذف کامل حزب جمهوریخواهان از فرآیند انتخابات شود و بدترین سناریوی ممکن برای این حزب به وقوع بپیوندد. بنابراین، شاهد وقوع یک دعوای درونحزبی میان یقهآبیهای آمریکایی خواهیم بود و نکته شایان توجه این است که حاشیههای نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری (بایدن،ترامپ، دسانتیس و...) و اتهاماتشان آنقدر بالاست که اساساً حلقه گمشده و غایبان بزرگ در این انتخابات، مردم و خواستهها و مطالبات آنها خواهد بود. موضوعی که به مثابه یک نکته عجیب و تأملبرانگیز در انتخابات سال 2024 آمریکا ارزیابی میشود و نشاندهنده ابتذال و سقوط و انحطاط سیاسی ایالات متحده به شمار میرود.
🔸 #به_قلم_اساتید:رامین نصیری
🆔 @tahlil_shjr
اقتصاد آمریکا در حال فروپاشی.pdf
80.9K
#اقتصاد
#افول_آمریکا #بودجه
✅ اقتصاد آمریکا در حال فروپاشی
🔶 یکی از اساسیترین مؤلفههای افول قدرت آمریکا، وضعیت اقتصادی و کسری بودجه این کشور است؛ به طوری که در شرایط کنونی دولت آمریکا با کسری بودجه و بدهی بیسابقهای روبهرو است.
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#مسئله_محوری
#رسانه #زن
✅ زن و رسانه
🔰 قسمت دوازدهم
🔶 زیبایی و تصویر بدن در رسانه
🔶 تبلیغات رسانهای يكي از عوامل اجتماعی و فرهنگی است که در دوره خردسالی و نوجوانی، طرح اندامی باریک را برای دختران و اندامی عضلانی را برای پسران ترویج میکند. رسانه های عمومی (تلویزیون، سینما، مجلات و غیره) پس از جنگ جهانی دوم به نحو فزاینده ای طرح بدنی لاغر و لاغرتر (و اکنون حتی با تناسب جسمی بیشتر) را به عنوان الگوی مطلوب زنان معرفی کرده اند. اندام مطلوب برای مرد نیز متناسب؛ اما عضلانی معرفی می شود.
🔶 از طرفي ديگر تصویر زنان و اندامشان، سبب فروش هر چیزی از غذا تا ماشین می شود. بازیگران مشهور سینما و تلویزیون روز به روز جوان تر، بلندتر و لاغرتر می شوند. بعضی ها حتی به این مشهورند که از شدت کمغذایی بر روی صحنه از هوش رفته اند. مجلات زنان پر از مقالاتی است که به آن ها می گوید اگر فقط یک کیلوگرم دیگر از وزن خود کم کنند، به همه چیز خواهند رسید؛ ازدواج عالی، بچه های دوستداشتنی، رابطه خوب جنسی و شغلی پر در آمد.
🔶 چرا استانداردهای زیبایی در حالي بر زنانی تحمیل می شود که اکثریت آنان به طور طبیعی داراي سايز بزرگ تر و يا سن و سال بالاتر از هر کدام از این مدل ها هستند؟ برخی تحلیلگران معتقدند این موضوع ریشه اقتصادی دارد. با نمایش الگوی مطلوبی که دستیابی به آن و حفظش مشکل است، صنایع تولید مواد آرایشی و لاغری از رشد و سودآوری خود مطمئن خواهند بود.
🔶 بدیهی است زنانی که نسبت به اندامشان احساس اطمینان ندارند، به احتمال زياد محصولات زیبایی، لباس های جدید و مکمل های رژیمی را می خرند. پژوهشها حاکی از این است که بیش از سه چهارم مجلات زرد و عامهپسند حاوی حداقل یک پیغام درباره نحوه تغییر ظاهری بدن از طریق رژیم، ورزش و یا جراحی زیبایی است.
🔶 شاید آزاردهنده ترین مسئله، این حقیقت باشد که تصاویر رسانه ای از زیبایی زنان برای همه و به جز تعداد بسیار اندکی از زنان غیرقابل دستیابی است.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#هویت #فمنیسم
#تاریخ_معاصر #رسانه
✅ زن و رسانه
🔰 قسمت سیزدهم (۱)
🔶 راهبردهای فمینیسم در فضای نشر کتاب در ایران
🔶 جریان فمینیسم در ایران با تحولات سیاسی و اجتماعی دورههای مختلف، فعالیتهایی را با شدت و ضعف در جامعه پیگیری کرده و به تدریج جای خود را به عنوان یک گفتمان رقیب و چالش برانگیز برای گفتمان دینی باز نموده است. البته به نظر میرسد فمینیسم در حال حاضر جایگاه خود را به عنوان یک گفتمان دارای هژمونی در فضای عمومی جامعه به دست نیاورده و هنوز منحصر به فضای نخبگانی و دانشگاهی جامعه ایران است.
🔶 لذا این جریان برای تبدیل شدن به یک گفتمان مسلط در عرصه عمومی جامعه و به حاشیه راندن گفتمان دینی میبایست به زندگی عمومی مردم وارد شده و مفاهیم خود را در این عرصه برجسته سازی نماید.
یکی از ابزارهای مهمی که جریان فمینیسم برای بسط اندیشه و ارزش های خود در فضای عمومی جامعه برگزیده، رسانهها هستند. سینما، تئاتر، مطبوعات و به ویژه کتاب. کتاب و کتابخوانی به عنوان یکی از مولفه های مهمِ توسعه فرهنگیِ جوامع سهم غیرقابل انکاری در تعیین و تعیّن سبک زندگی افراد ایفا می کند. فضای حاکم بر عرصه نشر کتاب در ایران از منظر رویکردهای موجود در حوزه زنان و جنسیت، کاملا گفتمانی و محل مناقشه و مخاصمه گفتمان های فکری مختلف است.
🔶 لذا یکی از مهمترین قلمروهای فعالیت جریان فمینیستی در ایران حوزه نشر کتاب است. ناشران و مولفان دارای گرایشات فمینیستی در 40 سال اخیر حجم قابل ملاحظه ای از تالیف، ترجمه و نشر کتاب را در کارنامه خود رقم زده اند.
🔶 به نظر می رسد جریان فمینیستی در ایران ضمن مطالعه دقیق و مخاطب شناسی عمیق از فضای نشر و کتاب در جامعه به خوبی توانسته راهبردهای نظری و استراتژی های فرهنگی مورد نظر خود را در دو سطح ناظر به محتوا و فرم پیگیری نماید که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
1⃣ روایتِ انقیادِ تاریخیِ زنان
🔶 نزد غالب رویکردهای فمینیستی همواره تاریخ با انقیاد زنان همنشین بوده است. تاریخ بشر در نگاه فمینیستی مشحون از ظلم و ستم به زنان در قالب مناسبات مردسالارانه و زن ستیز در عرصه خانواده و اجتماع است. اساسا فمینیسم به عنوان جنبش دفاع از حقوق زنان در نسبتی انتقادی با این تلقی از تاریخ در غرب به وجود آمده و رسالت اصلی خویش را تغییر در روندِ تاریخیِ تبعیض جنسیتی می داند. لذا یکی از راهبردهایی که توسط جریان فمینیسم در عرصه نشر کتاب پیگیری می شود، روایتِ انقیادِ تاریخی زنان در عرصه های مختلف است.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
در شنیدن فایدهایست که در دانستن نیست.pdf
69.7K
#علم_و_پژوهش
#فضای_مجازی
#جوان #تبلیغ
✅ در شنیدن فایدهایست که در دانستن نیست
🔰 روایت دیدار مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور با رهبر انقلاب
🔶 سمت مردانه با ارفاق یک دست سفید است و سمت زنانه یک پارچه مشکی. میگویم ارفاق چون تک و توک عمامههای مشکی را باید از بینشان فاکتور بگیری. ما که میرسیم، تازه دارند پایه دوربینها را علم میکنند. حسینیه تقریباً پر شده. مثل همیشه هرچقدر هم زود برسی، دیر است. هستند کسانی که زودتر از تو از خواب و خانهشان زدهاند که نزدیکتر بنشینند و آقا را بهتر ببینند.
🔸 پنج صبح از قم راه افتادهایم و حالا، هفت هفت و نیم است. «تا آقا بیان دو ساعت مونده.» این را دختر جوانی که کنارم نشسته میگوید. اسمش محدثه و دفعه اول است که آمده دیدار. قبلش از همه کسانی که قبلا تجربه دیدار داشتهاند، چند و چون را پرسیده. میداند که وقتی آقا میآیند، جمعیت چه موجی برمیدارد و باید برای نگه داشتن جایش به موجها تن ندهد.
🔶 عاقله زنی از ردیف جلو برمیگردد و میگوید: «اصلا نمیفهمی این دو ساعت چطور میگذره.» خانم شریفی هم دیدار اولیست. میگوید چندبار تا به حال فرصت دیدار داشته اما همیشه جایش را به جوان ها داده. مبلغ است و سالهاست که در مدارس تهران و ری به بچهها احکام آموزش میدهد. میگوید از هر زمان خالی و پِرتی برای آموزش استفاده میکند. بعد دستش را میگیرد کنار صورتش و آرام میگوید: فی سبیل الله!
🔸 #به_قلم_اساتید:زهرا کاردانی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#هویت #فمنیسم
#تاریخ_معاصر #رسانه
✅ زن و رسانه
🔰 قسمت سیزدهم (۲)
2⃣ برساخت نظری و علمیِ دوگانه جنس و جنسیت
🔶 مهمترین مبنای هستی شناختی فمینیستی که سایر مفروضات معرفتی این جریان را در این زمینه رقم می زند، برساخت گرایی جنسیتی است. برخلاف ذات گرایان که زنانگی و مردانگی را زیستی و طبیعت بنیاد فهم می-کنند، فمینیست ها با جدا انگاشتن دو مفهوم جنس و جنسیت بر این عقیده تاکید می کنند که زنانگی و مردانگی نه یک مفهوم زیستی و فیزیولوژیک، بلکه امری اجتماعی و برساخته فرهنگ و تاریخ هستند. لذا از دیگر راهبردهای نظری مهم جریان فمینیسم در فضای نشر ایران برساخت نمودن دوگانه ی جنس به مثابه یک امر فیزیولوژیک و جنسیت به مثابه یک امر تاریخی است.
3⃣ ارائه خوانشی تاریخی از اسلام
🔶 یکی دیگر از راهبردهای جریان فمینیستی در فضای نشر ایران ارائه یک خوانش تاریخی از اسلام و متون مقدس است. ایده اسلامِ تاریخی ناظر به ابتنای فهم متون دینی بر زمینه های اجتماعی و فرهنگی هر عصر است. در این رویکرد اعتقاد بر این است که اگرچه برابری آغازین زن و مرد براساس آموزه های اسلامی واقعیتی انکارناپذیر است اما تحولات دین و فهم دینی در بستر تاریخ منجر به نابرابری جنسیتی شده است. لذا بسیاری از مسلمانان جوامع امروزی بیش از آنکه میراث دار وحی و قرآن باشند، وارث سنت هایی هستند که تحت تاثیر فرهنگ های جاهلی و زن ستیز قرار گرفته و در بسیاری موارد با اسلام اصیل تعارض دارند.
4⃣ روایتِ ایدئولوژیک از تاریخ
تقویت هویت تاریخی فمینیسم سهم بسزایی در اقناع مخاطب در پذیرش آرمان ها و ارزش های فمینیستی دارد و در مقابل، تلقیِ بی-تاریخیِ سوژه خودبنیاد زنانه مشروعیت آرمان های جنسیتی فمینیسم را با بحران مواجه می سازد. لذا یکی از راهبردهای جریان فمینیستی در حوزه نشر در ایران خوانش زنانه از تاریخ است که در دو محور اصلی پیگیری می شود:
الف) هویت بخشی به سوژه خودبنیاد زنانه
ب) ایده مادرسالاریِ اولیه
5⃣ ایجاد چالش های جنسیتی در نظامات فقهی و حقوقی کشور
🔶 بخش عمده ای از فعالیت های جریان فمینیستی در ایران معطوف به بازخوانی، تغییر یا تعدیل احکام و قوانین مربوط به زنان با رویکرد برابری جنسیتی است. اساسا دال محوری گفتمان فمینیستی در ایران برابری زن و مرد در فقه و قانون است.لذا یکی از راهبردهای عمده این جریان در فضای فرهنگی و نظری جامعه، تبیین ایده برابری جنسیتی و طرح چالش های ناظر به آن در نظامات فقهی و حقوقی کشور است.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
ساده و پیچیده؛ یک معادله چند مجهولی.pdf
67.4K
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی #اسلام_ناب
#مثل_مصطفی
✅ ساده و پیچیده؛ یک معادله چند مجهولی
🔰 «سرباز روز نهم» روایت انسان انقلاب اسلامی است
🔶 «الان بعد از چند سال دیگر احساس میکنم هر قدر که بیشتر در مورد این شهید تحقیق و غور میکنم از او دورتر میشوم. ما با مصطفی صدرزاده از یک محل بودیم. من زمانی کشتی کار میکردم. در شهریار همان باشگاهی میرفتم که مصطفی هم زمانی که کشتی کار میکرد میرفت. الان یکی از حسرتهایم در زندگی این است که چرا در دوران زنده بودن ظاهری، مصطفی را درک نکردم! من هم کار فرهنگی میکنم. همان مسجد امیرالمؤمنین رفته بودم. چرا مصطفی را ندیده بودم!» نشسته بودیم پای مصاحبه با محمدمهدی رحیمی؛ نویسنده و پژوهشگری که طرح کتاب مصطفی صدرزاده را از چند روز بعد از شهادتش در سال ۱۳۹۴ باز کرده و به قول خودش تا امروز هنوز درگیر آن است.
🔶 آنقدر درگیر این کار شده که کتاب «سرباز روز نهم» فقط یکی از سرریزهای کار آنهاست. مستند «عابدان کهنز» که هنوز هم بعد از چند سال همه از آن حرف میزنند از سرریزهای این پروژه بوده و چند کار دیگر فرهنگی که هر کدام برای خودشان اسم و رسمی دارند...
🔸 #به_قلم_اساتید:آقای محمدصادق علیزاده
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #تحریم
#برجام #بریکس
✅ چرا آمریکا تلاش میکند خاورمیانه نا امن باشد؟
🔶 بررسی روند تحولات منطقه غرب آسیا بعد از جنگ جهانی دوم نشان میدهد که اکثر کشورها بر اساس سیاستهای هژمونی آمریکا در جهان قدم برداشتند و ایالات متحده هر کشوری یا گروهی که "نظم خاورمیانه مدل آمریکایی" را بر هم بزند مورد تهاجم این کشور قرار میگرفت که ممکن بود یا تحریم شود، یا حکومت تغییر کند و یا حمله نظامی از طریق کاخ سفید صورت گیرد. بدیهی است که تغییر سیاستهای منطقه با واکنش ایالات متحده روبرو خواهد شد. از طرفی این روزها منطقه روند جدیدی به خود گرفته است و برخلاف راهبرد "خاورمیانهای آمریکا" نظم جدیدی به خود گرفته است.
🔶 عضویت ایران، عربستان و امارات متحده عربی در گروه بریکس که تلاش میکند رویکردهای نظم آمریکایی حاکم بر جهان را به چالش بکشاند و بستر جدیدی را در جهان ایجاد کند و نظم جهانی که منابع و سیاستها بصورت عادلانه بین کشورها تقسیم شود؛ هموار کند، احیای روابط ایران با عربستان و وضعیت بهم ریخته رژیم صهیونیستی از مهمترین تحولات و اتفاقات جدید منطقه غرب آسیا بعنوان نقطه راهبردی جهان و خط قرمز سیاستهای محور عبری- غربی است. رویکردهای جدید باعث سردرگمی و ناراحتی آمریکا شده است.
🔶 به طوری که ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا که نقش بسزایی در کسوت معاون وزیر امور خارجه وقت آمریکا در انعقاد توافق هستهای (برجام) در سال ۲۰۱۵ میلادی ایفا کرده است، در سفری به ریاض نگرانیهای خود و دولت متبوعش را بابت احیای روابط ایران و عربستان سعودی اعلام کرد.
اینکه چرا آمریکا از روند تغییر سیاست "تنش و آشوب" در منطقه به سمت "صلح و همگرایی" در منطقه غرب آسیا نگران و ناراحت است، نشاندهنده رویکردهای واشنگتن نسبت به تحولات بینالمللی است.
🔶 حرکت منطقه به سمت آرامش و صلح باعث شده است که منافع آمریکا به خطر بیفتد. به این دلیل که ایجاد و استمرار آشوبهای منطقهای، ریشه در راهبردهای کلان آمریکا در نظام بینالملل دارد؛ بنابراین منطقه امن خط قرمز آمریکا بهشمار میرود. تشکیل گروه تروریستی داعش در سال ۲۰۱۳ میلادی بهوسیله دستگاههای امنیتی آمریکا و رژیم صهیونیستی با هدف پمپاژ خشونت دائمی در منطقه، اساساً به معنای مخالفت آمریکا با آرامش و امنیت در جهان است. از طرفی واکاوی رفتار دولت بایدن نشان میدهد که "بازتولید داعش" در عراق، سوریه و افغانستان در حال پیگیری است که اساس موفقیت آن در نظر غرب نیز، افزایش بستر اختلافات بین کشورها و معرفی جمهوری اسلامی ایران بعنوان کشور بر هم زننده امنیت منطقه است. در چنین شرایطی انعقاد توافق اخیر میان تهران و ریاض میتواند عاملی مهمی و بازدارنده در برابر سیاستهای آمریکا باشد.
🔶 نکته دوم در علل نگرانی آمریکا میتوان به نتایج و تاثیر تغییر روندها در منطقه بر رژیم صهیونیستی دانست. به عبارتی غرب تصور میکرد که منطقه به سمت پذیرش رژیم صهیونیستی بعنوان عنصر فعال و تاثیرگذار بر منطقه میرود و این عامل خروج رژیم صهیونیستی از بحران در سیاست خارجی میباشد که عامل تحقق آن هم فاصلهگذاری کشورهای منطقه با ایران بود. عامل نزدیکی تهران و ریاض به معنای تشدید روندها علیه رژیم صهیونیستی خواهد بود و نابودی این رژیم سرعت خواهد گرفت.
🔶 نکته بعدی در علل نگرانی آمریکا را میتوان به نقش چین اشاره کرد. ورود چینیها به منطقه غرب آسیا و معادلات اقتصادی، امنیتی و سیاسی آن قطعاً پیام بسیار بدی برای کاخ سفید به همراه خواهد داشت. در سالهای اخیر راهبرد نویسان آمریکایی تمرکز ویژهای بر محیط پیرامونی پکن داشتند و تحرکاتی را در تایوان، تبت، هنگ کنگ، دریای چین و شبه جزیره کره با هدف خلق بحرانهای طولانی مدت در این مناطق شکل دادهاند. در مقابل، چین در تلاش است با ورود مؤثر به معادلات منطقه و ایجاد روابط دوجانبه با ایران و اعضای شورای همکاری خلیجفارس و انعقاد توافقات بلندمدت با آنها، قدرت فرامنطقهای خود را به رخ واشنگتن بکشد.
🔸 #به_قلم_اساتید:اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی
#جنگ_اوکراین
✅ دورنمای مبهم جنگ اوکراین
🔰 قسمت اول
🔶 با گذشت حدود ۱۷ ماه از جنگ اوکراین، به رغم تلاشهایی که از سوی اطراف مختلف برای برقراری صلح انجام شده، دورنمای این جنگ همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد. اخیرا در نشستی که میان سران روسیه و کشورهای آفریقایی در سنپترزبورگ برگزار شد، برخی تحلیلگران معتقدند با توجه به مواضع تازه ولادیمیر پوتین؛ مسکو به دنبال راهحلی به منظور پایان دادن جنگ در اوکراین است.
🔶 پوتین در واکنش به طرح صلح رهبران آفریقایی اعلام کرد که به مذاکرات صلح با اوکراین پاسخ منفی نخواهد گفت. او همچنین تصریح کرده که پیشنهادهای چین و آفریقا میتواند زمینهساز صلح در اوکراین باشد. پیش از این چین اقداماتی در جهت پایان دادن به جنگ انجام داده بود و از طرفی، عربستان قصد دارد میزبان مذاکرات صلح مربوط به جنگ اوکراین و روسیه باشد؛ نشستی که ظاهراً قرار است مسئولان بلندپایه ۳۰ کشور جهان در آن حضور یابند.
اقدامات و طرحهای دیگری نیز از سوی کشورهای مختلف همچون جمهوری اسلامی ایران و ترکیه با تاکید بر لزوم رویکرد همگانی به دیپلماسی و روندهای سیاسی برای پایان این جنگ ارائه شده، اما همواره با موانع اساسی مواجه شده است. این در حالی است که برخی ناظران نسبت به پیشنهادهای صلح چین، آفریقا و عربستان و دیگر کشورها خوشبین نیستند؛ زیرا با آن که رییسجمهوری روسیه از صلح استقبال کرده، اما اوکراین نسبت به صلح موضع روشنی اتخاذ نکرده است.
🔶 اوکراین پیش از این پیشنهاد رییسجمهوری برزیل مبنی بر تشکیل باشگاه صلح متشکل از برزیل، هند، اندونزی، چین و برخی دیگر از کشورهای آمریکای لاتین را نیز عملاً نادیده گرفته و تاکید دارد هیچگونه توافقی که شامل بازگرداندن سرزمینهای تصرف شده (شامل حدود ۲۰ درصد خاک اوکراین) نباشد را قبول نخواهد کرد. اوکراین همچنین به دنبال محکوم کردن روسیه در قبال حمله به این کشور و دریافت غرامت جنگی میباشد.
🔶 از سوی دیگر، پوتین درحالی از طرح آفریقاییها و چینیها برای صلح در اوکراین استقبال کرده که اقدامات اخیر او نظیر خروج از توافق صادرات غلات از دریای سیاه، با رویکرد صلحطلبی وی همخوانی ندارد. در واقع، تحولات مربوط به جنگ به گونهای رقم خورده که نه اوکراین و نه روسیه هنوز آمادگی دستیابی به صلح را ندارند. البته بعید نیست با میانجیگریهای خارجی، مذاکرات کلید خورده و گفتگوها آغاز شود، اما نتیجهبخشی و تحقق عملی اینگونه مذاکرات قابل پیشبینی نیست. دلیل این امر آن است که بازیگرانی چون چین و کشورهای آفریقا و نیز عربستان سعودی به رغم نقاط قوتی که دارند ـ از جمله نفوذ چین بر مسکو، بیطرفی آفریقاییها در قبال جنگ و همچنین سطح مراودات گسترده عربستان با روسیه ـ در قبال جنگ اوکراین دچار محدودیتهایی هستند.
🔸 #به_قلم_اساتید:فرزان شهیدی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی
#جنگ_اوکراین
✅ دورنمای مبهم جنگ اوکراین
🔰 قسمت دوم
🔶 میانجیگری چین به احتمال زیاد با استقبال غربیها مواجه نخواهد شد؛ زیرا غرب به ویژه ایالات متحده درگیر یک رویارویی سنگین اقتصادی و ژئوپلیتیک با چین بوده و و ضمناً طرح ۱۲ ماده پکن به جز ذکر برخی کلیات، موضوع تازهای در بر ندارد. از طرف دیگر، برخی ناظران غربی بر این باورند که چین از طولانیتر شدن روند جنگ در اوکراین استقبال میکند؛ زیرا تداوم جنگ منجر به فرسایش توان روسیه و فرسایش امکانات غربیها شده و این هر دو امر به نفع منافع راهبردی پکن است.
🔶 کشورهای آفریقایی نیز از زمان شروع جنگ با کمبود ۳۰ میلیون تنی گندم مواجه شده و با توجه به مواضع اخیرشان باید تلاش مضاعفی را به منظور نشان دادن بیطرفی در جنگ انجام دهند که به نظر میرسد کار آسانی نخواهد بود؛ به ویژه آن که خواه ناخواه نیازمند واردات غلات روسیه هستند.
نکته دیگر آن است که غرب تمایل جدی به پایان جنگ اوکراین ندارد و تداوم این جنگ را البته در حالت فرسایشی ترجیح میدهد. به همین دلیل هرگونه طرح صلحی به آسانی مورد توافق غربیها قرار نخواهد گرفت؛ به ویژه آنکه به واسطه میلیاردها دلار کمکی که آمریکا و اروپا به اوکراین کردهاند، بعید است حاضر باشند بدون دستاورد خاصی در جهت تضعیف روسیه و پوتین، راضی به صلح شوند.
🔶 اما نشانههایی که برخی تحلیلگران آن را موید دورنمای صلح در جنگ اوکراین میدانند هزینههای سنگین اقتصادی و نظامی روسیه در این جنگ بدون تحقق اهداف و نتایج عملی میباشد. برخی آمارها گویای آن است که مسکو برای جنگ روزانه یک میلیارد دلار هزینه میکند؛ لذا بعید نیست در راستای پیشنهادات صلح مطرح شده به دنبال راهحلی بینابین برای خروج از بنبست نبرد باشد.
نشانه دیگر آن است که با توجه به نامشخص بودن افق جنگ، حمایت همهجانبه از اوکراین ممکن است در درازمدت موجب افزایش شکاف میان کشورهای غربی در جهت ادامه کمکها به کییف شود؛ این امر ممکن است باعث کاهش کمکها و در نتیجه کوتاه آمدن اوکراین از ادامه جنگ و پذیرش مذاکرات صلح هر چند با شروط حداقلی شود. در هر حال شرایط جنگ اوکراین به لحاظ میدانی و سیاسی و نیز نقش بازیگران خارجی به گونهای است که پیشبینی پایان جنگ و دستیابی دو طرف به صلح در کوتاهمدت بسیار بعید به نظر میرسد.
🔸 #به_قلم_اساتید:فرزان شهیدی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
عشق، باور، جهاد.pdf
90.8K
#معنویت_و_اخلاق
#بصیرت
#مثل_مصطفی
✅ عشق، باور، جهاد
🔰 گفتوگو با نویسنده کتاب «اسم تو مصطفاست»
🔶 رهبر انقلاب: «گاهی اوقات شما میبینید از یک روستا یک شخصیّت منوّر و نورانی برمیخیزد؛ از یک روستای اطراف شهریار یک جوان فداکار و نورانی مثل مصطفیٰ صدرزاده به وجود میآید. ما از این مصطفیٰهای صدرزاده در تمام سرتاسر کشور بسیار داریم، هزاران داریم؛ اینها همه امیدبخش است.» ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
🔸 #به_قلم_اساتید:خانم راضیه تجار؛ نویسنده کتاب اسم تو مصطفاست
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسئله_محوری
#انتخابات #افول_آمریکا
✅ آتش زیر خاکستر در آمریکا
🔰 قسمت اول
🔶 این روزها انتشار یک نظرسنجی در آمریکا مولد دغدغهها و تحلیلهای جدیدی در این کشور بوده است. این نظرسنجی، مربوط به استفاده گسترده از سلاح در ایالات متحده و افزایش سطح دسترسی بزرگسالان به انواع سلاح میباشد. لابیهای تسلیحاتی که یکی از مهمترین جریانهای پشت پرده و آشکار قدرت در ایالات متحده محسوب میشوند، اساساً اجازه محدود شدن قدرت خرید و مالکیت شهروندان بر سلاح گرم را نمیدهند و وقوع حوادثی مانند تیراندازی در مدرسه سندی هوک نیز منجر به تجدید نظر آنها در قبال منافع اقتصادی کلانشان نمیشود.
🔶 یک نظرسنجی تاملبرانگیز
بر اساس نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات «پیو»، نزدیک به دو سوم بزرگسالان آمریکایی میگویند که یا مالک اسلحه و یا در آینده در صدد خریداری سلاح هستند. به گزارش «آکسیوس»، افزایش خشونت با اسلحه به عنوان یک نگرانی برای سلامت عمومی باعث نشده که سلاح گرم در آمریکا کمتر مطلوب باشد. حدود نیمی از غیر صاحبان اسلحه در این نظرسنجی گفتند که میتوانند خودشان را در حال خرید اسلحه ببینند. بر اساس این تحقیق، ۳۲ درصد از پاسخدهندگان گفتند که صاحب اسلحه هستند، که ۲ درصد بیشتر از نظرسنجیهایی است که موسسه پیو در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۱۷ انجام داد. حدود سه چهارم از حدود ۵ هزار نفری که در این نظرسنجی شرکت کردند، میگویند که حفاظت از خود دلیل اصلی داشتن سلاح گرم برای آنها بوده است. مالکیت اسلحه در میان بزرگسالان ۵۰ ساله یا بالاتر آمریکایی رایجتر بوده و برای بزرگسالان بین ۱۸ تا ۲۹ سال کمترین میزان را داشت. بزرگسالان سفیدپوست بالاترین درصد مالکیت (۳۸ درصد) و بزرگسالان آسیاییتبار کمترین (۱۰ درصد) را داشتند. در حالی که اکثر بزرگسالان صاحب اسلحه بودند یا میتوانستند خود را صاحب اسلحه بدانند، اکثریت (۶۱ درصد) نیز گفتند که معتقدند به دست آوردن قانونی اسلحه در آمریکا بسیار آسان است. همانگونه که از این نظرسنجی بر میآید، شاهد شکلگیری نوعی خشونت سیستماتیک در ایالات متحده هستیم که روز به روز بر ابعاد و عمق آن افزوده میشود.
🔶 همدستی دیوان عالی آمریکا و لابیهای اسلحهسازی
در این میان، نمیتوان از نقش دیوان عالی آمریکا در صدور مجوز خرید آزادانه سلاح به سادگی گذشت. اقدامی که در راستای تامین منافع لابیهای تسلیحاتی صورت گرفت. این تصمیم در حالی با رای موافق شش قاضی محافظهکار از ۹ قاضی دیوان عالی اتخاذ شد که حمل اسلحه به یک چالش جدی در ایالات متحده تبدیل شده و تیراندازیهای مرگبار ماههای اخیر باعث شده که کنگره آمریکا از سوی خانوادههای قربانیان خشونت و تیراندازی در آمریکا، بابت اصلاح قوانین حمل اسلحه تحت فشار قرار گیرد. حتی دیوان عالی ایالات متحده یکی از قوانین حمل اسلحه در ایالت نیویورک که برای بیش از یک قرن اجرا میشد و محدودیتهایی برای حمل پنهانی اسلحه در خارج از خانه ایجاد میکرد را لغو کرد. قاضی کلارنس توماس، از محافظهکارترین قضات دیوان عالی، در دفاع از این تصمیم گفت: «متمم دوم و چهاردهم قانون اساسی از حق افراد برای حمل اسلحه برای دفاع از خود در خارج از خانه حمایت میکند.»
🔶 در مقابل، قاضی استفان بریر، ضمن ابراز تاسف از این تصمیم گفت: «دادگاه بدون در نظر گرفتن پیامدهای بالقوه کشندۀ تصمیم خود، عمل کرده است. آنهم درحالی که تنها در سال ۲۰۲۰ میلادی ۴۵ هزار و ۲۲۲ آمریکایی با سلاح گرم کشته شدهاند.»
🔶 استقبال لابیهای سلاح از خشونت سیستماتیک
«انجمن ملی سلاح» یا همان لابی قدرتمند اسلحه در ایالات متحده نیز بلافاصله از این تصمیم دادگاه عالی استقبال کرد و آن را یک پیروزی نامید. قانونی که از سوی دیوان عالی لغو شد، از سال ۱۹۱۳ میلادی در ایالت نیویورک اجرایی شده بود و صدور مجوز برای حمل پنهانی سلاحهای گرم را تنها به افرادی محدود میکرد که برای این کارشان دلایل محکمی داشتند؛ از جمله اینکه باید ثابت میکردند این کار به دلیل حرفهای که دارند یا به دلیل تهدیداتی که علیه آنها وجود دارد، لازم است. متمم دوم قانون اساسی ایالات متحده (مصوب ۱۵ دسامبر ۱۷۹۱) که «انجمن ملی سلاح» به شدت حامی آن است، از حق مردم برای مالکیت و حمل اسلحه دفاع و اعلام میکند: «از آنجا که وجود یک نیروی شبهنظامی سازمان یافته برای امنیت یک کشور آزاد ضروری است، حق مردم برای نگهداری و حمل اسلحه نباید نقض شود.»
🔸 #به_قلم_اساتید:محمد صابری
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسئله_محوری
#انتخابات #افول_آمریکا
✅ آتش زیر خاکستر در آمریکا
🔰 قسمت دوم
🔶 پیش از این یک بار در سال ۱۹۳۹ میلادی دیوان عالی آمریکا با ارائه تفسیر جدیدی از این متمم، درصدد اصلاح آن برآمده بود. در آن زمان دیوان عالی اعلام کرد که منظور این متمم از حق استفاده از اسلحه، سلاحی است که در اختیار مجریان قانون همچون نیروهای ارتش و پلیس است و به این ترتیب یک فردی عادی نمیتواند به نام دفاع از خود از چنین حقی استفاده کند. اما دیوان در نهایت موضع خود را تغییر داد و در سال ۲۰۰۸ میلادی در جریان یک قضاوت تاریخی، حق داشتن سلاح در خانه برای دفاع از خود را تایید و مسئولیت نظارت بر حمل اسلحه خارج از خانه را به مقامات شهری و ایالتی واگذار کرد. به همین دلیل از آن زمان، قوانین حمل اسلحه در خارج از خانه از ایالتی به ایالت دیگر متفاوت شد.
🔶 ۱۲۰ اسلحه برای ۱۰۰ نفر!
اما رای دیوان عالی، به تفاوت قوانین ایالتی در این موضوع نیز پایان داد و به این ترتیب در همه ایالتهای آمریکا چنانچه قانون محدودکنندهای مشابه قانون ایالت نیویورک وجود داشته باشد، باید لغو شود. آخرین محدودیتها برای حمل سلاح گرم در حالی برچیده میشوند که بر اساس گزارش شبکه پژوهشگران مستقل، مستقر در سوئیس، تنها در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۴۰ میلیون اسلحه در میان جمعیت غیرنظامی ایالات متحده در گردش بوده است؛ یعنی حدود ۱۲۰ اسلحه برای هر ۱۰۰ نفر. گزارشها همچنین حاکی از آن است که تنها در سال گذشته میلادی بیش از ۲۰ هزار قتل با اسلحه گرم به ثبت رسیده و این روند در سال جدید (۲۰۲۳) صعودیتر شده است. بسیاری از جامعهشناسان و تحلیلگران حوزه امنیت اجتماعی در آمریکا، بارها هشدار دادهاند که گسترش بی حد و حصر سلاح در جامعه آمریکا، این کشور را تبدیل به آتشی زیر خاکستر کرده که میتواند شورشهای اجتماعی و اعتراضات سیاسی و انتخاباتی را تبدیل به یک جنگ تمامعیار سازد.
🔸 #به_قلم_اساتید:محمد صابری
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اسلام_ناب #جنگ_شناختی
#اربعین #انقلاب_اسلامی
#رسانه
✅ رسانهی اربعین
🔶 در طول حیات ۱۴۰۰ ساله تشیع که با فراز و نشیبهای فراوان همراه بوده است و همچنین دوران ۴۵ ساله انقلاب اسلامی ایران، همواره دشمنان تشیع و انقلاب اسلامی در بحث رسانهای دست برتر را داشته اند، که این مسیر پرتلاطم با عنایات الهی و مصداق آیه شریفه «یریدون لیطفئوا نور الله بأفواههم والله متم نوره و لو کره الکافرون»، مجاهدتهای ائمه، رهبران و مردم و خون های پاک میلیونها شیعهی آزادی خواه و منتظران حکومت جهانی توانستهاند حرکت اسلام ناب را تا این مرحله حساس و سرنوشت ساز و به تعبیر مقام معظم رهبری پیچ تاریخی برسانند.
🔸در مقطعی که دنیا آماده تحولات بزرگ و پذیرش نظم نوین جهانی است، استکبار جهانی و همپیمانانش خوب قدرت جبهه مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران را می شناسند، اما با جنگ شناختی سعی در غافل کردن مردم دنیا و خاصه مردمان جبهه مقاومت از این قدرت را دارند تا مسیر قدرت ما را به وسیله خودمان منحرف و کنترل کنند.!
🔶 زمانی که تاریخ تشیع و تاریخ انقلاب را بررسی میکنیم در جاهایی ما توانستهایم به موفقیت برسیم که برخلاف جریانات جهانی و روندهای موجود مسیر جایگزین و ابتکاری را ابداع کرده باشیم، تا بتوانیم عقب ماندگی خود را در آن حوزه جبران کنیم. از مثالهای اخیر آن تسلیحات و قدرت نظامی، روند هسته ای شدن یا در صدر اسلام ابتکاراتی که در جنگها و غزوه ها به کار بردهاند و بر کثرت و ثروت دشمن فائق آمده اند.
🔶 در این برهه حساس مشکل اساسی و پاشنه آشیل حرکت جبهه مقاومت و انقلاب، جنگ شناختی و ترکیبی دشمن است که ما به خاطر نداشتن رسانه قوی و ابزار آن، به نسبت منفعل و تأثیرپذیر بودهایم.
🔶 به نظر میرسد یکی از راههای میانبر و نجاتبخش ما در بحث رسانه تغییر ابزار رسانهای است و از مصداقهای بارز آن حرکت و کنگره عظیم اربعین است، که در آن؛ تنوع قومیتی، دینی، مذهبی، کثرت مخاطب، قدرت اجماع سازی و توان تمرکز بر یک هدف واحد وجود دارد. مغناطیس اربعین آنچنان جذاب و بزرگ است که کسی نمی تواند از آن چشم بپوشد و به همه اعلام میکند که اربعین امتداد عاشورا است که به مهدویت و حکومت جهانی ختم میشود و تنها ابزار آن ولایت فقیه و جبهه مقاومت است.
🔸 #به_قلم_اساتید:حامد شیرخدا
🆔 @tahlil_shjr
راه و رسم مصطفی شدن.pdf
110.4K
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی
#مثل_مصطفی #بصیرت
#هویت #جوان
✅ راه و رسم مصطفی شدن
🔰 یادداشت آقای علیرضا مختارپور قهرودی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی درباره کتابهای «اسم تو مصطفاست» و «سرباز روز نهم»
🔶 مصطفی عالِم دینی نبود، قاری برجسته نبود، مداح تراز اول نبود، عارف متضلّع نبود، خطیب نبود، هنرمند حرفهای نبود، استاد دانشگاه نبود، عمر طولانی نداشت. امّا چرا و چگونه همین مصطفی در عمری ۲۹ ساله به مَقام و مُقامی رسید که مورد غبطۀ اهل نظر و برجستگان واقع شد؟ برای یافتن پاسخ این پرسش راههای مختلفی وجود دارد:
🔶 راه اول مطالعۀ زندگی پرشور و سراسر فعالیت مصطفی و شناختن ابعاد مختلف زندگی او و پیداکردن عوامل مؤثر در رشد و تکامل آن شهید
🔶 راه دوم توجه به الگوها و سرمشقهایی است که او بر شناخت و پیروی از آنها همّت گماشت.
🔶 بررسی و مطالعۀ دقیق هر دو مسیر، نشان میدهد توفیق مصطفی و هزاران شهید و جوان مؤمن انقلابی مثل او در معجزۀ انطباق این دو مسیر است، هرجا امکان هدایت و روشنبودن مسیر فراهم باشد و در همان موضع و موقعیت، شرایط پیروی و بهرهگیری از راهنماهای الهی برای هر انسانی مهیا گردد...
🔸 #به_قلم_اساتید:آقای علیرضا مختارپور قهرودی؛ رئیس سازمان اسناد وکتابخانه ملی
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#دشمن_شناسی #مطالبه_گری
#رسانه
✅ دشمن با القای ناامنی ایران به دنبال بهرهبرداریهای سیاسی به نفع خود است
🔶 یکی از موضوعاتی که در هفتههای گذشته از سوی دشمن برای ناامنسازی ایران عزیز برنامهریزی شده است تحریک مردم بخصوص جوانان در آستانه سالگرد درگذشت خانم مهسا امینی است.
🔶 دشمنی که نه تنها نگران مردم ایران نیست بلکه با حمایتهای مختلف اعم از مالی تا تسلیحاتی و آموزشی به عناصر خودفروخته و دشمنان قسمخورده ملت مسلمان ایران تلاش میکند تا ایران را ناامن کند درحالی که نیروهای امنیتی و انتظامی کشور بارها نشان دادهاند که هوشیار و آگاه مانع بزرگی در برابر فعالیتهای تروریستی و خرابکارانه دشمنان در جای جای ایران بزرگ هستند.آنچه در این موضوع حائز اهمیت است و یکی از مطالبات اصلی مردم از دستگاههای امنیتی و انتظامی کشور به شمار میرود این است که تلاش کنند با پر کردن حفرههای امنیتی مانع تحقق خواستههای دشمن در ایجاد ناامنی در ایران شوند.
🔶 به عبارت دیگر دشمن تلاش میکند اینگونه وانمود کند ایران امن نیست و با کمترین تحرکاتی میتواند ایران را ناامن کند درحالی که اینگونه نیست. با توجه به شناختی که از ظرفیت و توان مجموعه دستگاههای امنیتی و انتظامی و نیروهای خدمتگزار و فداکار دارم با جرات میتوان گفت نیروهای امنیتی کشور بسیار آماده، آگاه و هوشیار هستند و مانع ناامنسازی ایران اسلامی توسط دشمنان میشوند.
🔶 مردم در حادثه تروریستی مسجد شاهچراغ شیراز به عینه شاهد فداکاری مامور و نیروی دستگاه امنیتی بودند که بدون هیچگونه ملاحظهای بابت حفظ جان و سلامت خود یکه و تنها به دنبال دستگیری تروریستی رفت که ممکن بود کمربند انفجاری داشته باشد و با منفجر کردن کمربند منجر به شهادت مامور امنیتی ایران شود. بیتردید روحیه شهادتطلبی و شجاعت نیروهای امنیتی کشور قابل تحسین است و در دنیای امروز اگر بینظیر نباشد کمنظیر است.
🔶 هموطنان عزیز در جای جای ایران اسلامی باید به این موضوع توجه داشته باشند که با برخورداری از نیروی انسانی فداکار و حرفهای در بخشهای امنیتی کشور نباید نگران دسیسههای دشمن در راستای ناامنسازی ایران باشند چرا که ظرفیت نیروی امنیتی کشور تفالههای غرب و استکبار که با هدف ناامنسازی در ایران فعالیت میکنند را هضم و متلاشی میکند. از سوی دیگر رسانههای داخلی نیز باید به این موضوع مهم توجه داشته باشند که نباید در زمین دشمن بازی کنند چرا که دشمن تلاش میکند از طریق بزرگنمایی حوادثی که در ایران رخ میدهد بخصوص از سوی رسانهها و فضای مجازی زمینه لازم را برای تلقین ناامنی به اذهان عمومی مردم جامعه ایجاد کند.
🔶 دشمن در این میدان با استفاده از رسانهها بر آن است تا با بزرگنمایی فعالیتهای خود مردم را نگران تامین امنیت خود کند درحالی که به واقع اینگونه نیست، لذا رسانهها باید در این حوزه هوشیار باشند چرا که در آستانه نزدیک شدن به حوادث سال گذشته دشمن تلاش میکند مدیریت کشور را از مدیریت و توجه به مسائل مهم کشور به مسائلی توجه دهد که مسائل اولویتدار کشور نیست. دشمن تلاش میکند به واسطه بهرهبرداری از حوادث سال گذشته ذهن حاکمیت را وارد مسائل امنیتی کند تا از این روش دشمنان به نفع خود دستاوردسازی کنند به همین خاطر برای اینکه دشمن به مقصد خود نرسد در کنار آگاهی و هوشیاری نیروی امنیتی لازم است همه مردم در این صحنه خطیر آماده و هوشیار عمل کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید:مرتضی طلایی
🆔 @tahlil_shjr
پایگاهی برای شکست دشمن.pdf
63.6K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#اسلام_ناب
#مسجد #جوان
✅ مسجد و جهاد تبیین/ پایگاهی برای شکست دشمن
🔶 مسجد به منزله پایگاهی برای جهاد تبیین و روشنگری در برهههای حساس و فتنههای بیدار، میتواند با آموزش نسل جوان و نوجوان و جذب آنها با فعالیتهای فرهنگی و ورزشی علاوه بر کارکرد تربیت نسلی، جهاد تبیین را پیش از وقوع جنگ دروغ، فریب و تحریف دشمن آغاز کند.
🔸 #به_قلم_اساتید:ملیحه زرین پور
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #سلاح_هستهای
✅ چرا رژیم صهیونیستی در برابر ایران ناتوان است؟
🔰 قسمت اول
🔶 پایگاه خبری «مدرن دیپلماسی» در گزارشی با اشاره به لفاظیهای گاه و بیگاه مقامهای رژیم صهیونیستی در قریبالوقوع بودن حمله این رژیم به سایتهای اتمی ایران، به این نکته اشاره میکند که صهیونیست ها در عملی کردن این ایده خود، با چالشها و موانع متعددی روبهرو هستند و اساساً اجرایی کردن این ایده برای آنها هزینههای سنگینی به همراه خواهد داشت. مسئلهای که حتی سبب شده برخی این سوال را مطرح کنند که آیا واقعاً ارزشش را دارد که اسرائیل به بهای به خطر انداختن موجودیت خود، به سایتهای هستهای ایران حمله کند؟
🔶 پایگاه خبری «مدرن دیپلماسی» در گزارش خود مینویسد:
🔶 « اسرائیل و ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران(در سال 1979)، شرکای مهمی برای یکدیگر بودند. با این حال، از آن زمان تاکنون، منازعات مختلفی میان دو طرف درگرفته است. اسرائیل در سالهای گذشته همواره این اتهام را علیه ایران مطرح کرده که این کشور قصد دارد به تسلیحات اتمی دست پیدا کند و اساسا به این موضوع بسیار هم نزدیک شده است.
🔶 با این حال، خودِ اسرائیل یک زرادخانه قابل توجه از تسلیحات اتمی دارد. جالب اینکه برخی حتی از احتمال وقوع جنگ اتمی میان دو طرف به دلیل سوء محاسبههای راهبردی ایران یا اسرائیل و یا اشتباه یکی از آنها نیز خبر میدهند! حتی اگر جنگی میان ایران و اسرائیل در بگیرد، پیامدهای آن به شدت وحشتناک خواهد بود. از این رو، اسرائیل در سالهای گذشته اقدامات زیادی را انجام داده و میدهد تا در روند برنامه اتمی ایران ایجاد اختلال کند. در این راستا به طور خاص این نکته مطرح میشود که کاملا محتمل است نیروی هوایی ارتش اسرائیل اقدام به بمباران سایتهای اتمی ایران کند.
🔶 در اوایل ماه آگوست سال 2023 میلادی، سخنگوی ارتش اسرائیل اعتراف کرد که در پی تنشهای داخلی در اسرائیل(به دنبال تصویب بند جنجالی لایحه اصلاحات قضایی دولت بنیامین نتانیاهو)، شماری از نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل از تعلیق همکاری خود با نهاد مذکور خبر دادهاند. مسئلهای که یک ضربه بزرگ به آمادگی نظامی ارتش اسرائیل است. گفته میشود که میزان سرکشیها در نیروهای هوایی ارتش اسرائیل بیشتر از دیگر بخشهای این ارتش بوده است. اگر این روند ادامه یابد، اسرائیل با چالشهای جدی در زمینه طرح تهدیدات خود با محوریت بمباران سایتهای اتمی ایران روبهرو خواهد شد.
🔶 البته که نیروهای هوایی ارتش اسرائیل حتی اگر همه چیز هم خوب میبود، با چالشهای جدی در پیشبرد این دستور کار روبهرو بود. باید توجه داشت که ایران بیش از هزار کیلومتر از اسرائیل فاصله دارد. همین فاصله زیاد جغرافیایی عملا نیاز به هواپیماهای پیشرفته سوخترسان را برای ارتش اسرائیل به یک الزام تبدیل میکند. هواپیماهایی که حداقل تا سال 2025 به دست ارتش اسرائیل نخواهند رسید(از طرف آمریکا).
🔶 اگرچه که اسرائیلیها با استفاده از تجهیزات قدیمی خود میتوانند فرایند سوخترسانی را انجام دهند، با این حال، اگر چنین کنند، شانس آنها در زمینه پیروزی عملیاتشان علیه ایران به شدت کاهش مییابد و صِرف انجام عملیات نیز کاملا ریسکی و پرخطر خواهد بود.
🔶 ایران از سامانه پدافندی پیشرفته اس 300 برخوردار است. یک سامانه پدافندی پیچیده و پیشرفته که میتواند جنگندههای اسرائیلی را در مقیاس گسترده هدف قرار دهد و عملیات آنها علیه ایران را به یک شکست واقعی تبدیل کند. در این میان، طرح گمانهزنیهای مختلف در مورد اراده ایران برای خرید سامانههای پیشرفتهترِ اس 400 از روسیه نیز نگرانیهای جدی را برای طرف اسرائیلی ایجاد کرده است. امری که در صورت تحقق میتواند هزینههای هرگونه تهاجم اسرائیلیها علیه ایران را به شدت بالا ببرد.
🔶 برخی تحلیلگران دفاعی به این مسئله اشاره میکنند که احتمال دارد 2 سال طول بکشد تا ایران سامانههای پدافند هوایی اس 400 را بخرد و در مکانهای حساس مستقر کند. طی این دوره زمانی، اسرئیلیها باید این امر را مورد سنجش قرار دهند که آیا اساسا حمله احتمالی آنها به سایتهای اتمی ایران میتواند با شانس بالا برای پیروزی و موفقیت همراه باشد یا خیر انجام حمله هیچ ارزشی ندارد. اهمیت این مسئله زمانی بیش از پیش آشکار میشود که بدانیم اسرائیلیها به شدت نسبت به تلفات نظامی خود حساس هستند.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#امید_به_آینده
#معنویت_و_اخلاق
#مقاومت
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در پایان مراسم عزاداری اربعین حسینی ۱۴۰۲/۰۶/۱۵
🔶 خوشا به حال شما جوانها! دلهای روشن، آئینههای پاکیزه و آمادهی جذب و جلب عنایات الهی، توصیف واقعی شما جوانها است.
🔶 هر یک از این مجالس توسّل، از این حالات توسّلی که شما دارید، یک اتّصال و ارتباطی است با نور معنویّت لایزال حسینی (علیه الصّلاة و السّلام). شمع خاموش دل خودمان را در این توسّلات متّصل میکنیم به مشعل نورانی فراگیر انوار حسینی؛ و دلهایتان را روشن میکنید.
🔶 نام امام حسین، راه امام حسین، توجّه به امام حسین، توسّل به حسینبنعلی سیّدالشّهدا (سلام اللّه علیه) راهگشا است. به معنای واقعی کلمه «حُسَینٌ مِصباحُ الهُدیٰ»؛ حسین چراغ هدایت است. این هدایت را شما در ضمیر خودتان، در باطن خودتان هم حس میکنید.
🔶 هر کسی در یک محفل حسینی بنشیند و برخیزد، بدون تردید بهرهی معنوی از این نشست و برخاست میبرد. مهم این است که این نورانیّت را بتوانیم حفظ کنیم.
🔶 جاذبهها برای زاویه ایجاد کردن از این صراط مستقیم... امروز بیشتر از همیشه است. ارادهی قوی لازم است تا در مقابل این جاذبههای شیطانی بتوانید مقاومت کنید.
🔶 اگر مقاومت کردید، آن وقت قلّه را فتح خواهید کرد؛ و به قلّهی:
🗻حاکمیّت دین خدا
🗻حاکمیّت حق
🗻حاکمیّت عدل
🗻رسیدن به مقصود و غرض از خلقت انسانی
🔶 که عبارت از تکامل انسان و کمال بشری باشد، خواهید رسید؛ کاری که از بعد از زمان رسول خدا تا امروز انجام نگرفته. این کار، کار شما است.
🔶 شما جوانهای امروز میتوانید مایهی امید باشید، و مایهی امیدید. امروز هر کدام از شما میتوانید یک مشعل نورانی باشید بر سر راه پیرامون خودتان و محیط پیرامونی خودتان. تلاش کنید در این راه استقامت بورزید. این کار را شما میتوانید بکنید و انشاءاللّه به برکت توجّه و توسّل به حسینبنعلی (علیه السّلام) خواهید کرد.
🔶 انشاءاللّه همچنان که در این راهپیماییهای عظیمی که امروز و روزهای قبل بین نجف و کربلا و در راه کربلا وجود داشته یا در شهرستانها به تبعیّت از آن راهپیمایی، راهپیمایی وجود داشته، همچنان که در این راهپیماییها با اراده و با استحکام حرکت کردید، جوانانه راه رفتید،در همهی کارها، در راه معنویّت و حقیقت و حاکمیّت توحید انشاءاللّه خواهید توانست با همین استحکام حرکت کنید.
🔶 این، امیدی است که به شما جوانهای امروز هست، به شما جوانهای دنیای اسلام هست، و بخصوص به شما جوانهای ایرانی عزیزمان هست. من امیدوارم خدای متعال به شماها کمک کند، توفیقتان بدهد و در این راه استقامت بورزید و همیشه حسینی زندگی کنید و حسینی بمانید.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #سلاح_هستهای
✅ چرا رژیم صهیونیستی در برابر ایران ناتوان است؟
🔰 قسمت دوم
🔶 جدا از اینها، نیروی هوایی ایران جنگندههایی، نظیر میگ 29 و اف 14 دارد که امکان دارد در آینده نزدیک، اقدام به جذب جنگندههای به مراتب پیشرفتهتری نیز کند. در این زمینه به طور خاص از خرید جنگندههای پیشرفته سوخو 35 روسیه از سوی ایران صحبت میشود. ناظران و تحلیلگران دفاعی معتقدند که امکان دارد جنگندههای سوخو 35 روسی زودتر از سامانه پدافند هوایی اس 400 به دست ایران برسند. مسئلهای که خود هزینههای تحمیلی به اسرائیل برای حمله احتمالی آن به سایتهای اتمی ایران را افزایش میدهد.
🔶 در عین حال، باید توجه داشته باشیم که سایتهای اتمی ایران، از استحکامات قابل قبولی برخوردار هستند. در این زمینه میتوان به سایت اتمی مستحکم فردو اشاره کرد. ایران در سال 2023 مشغول ساخت یک تاسیسات اتمی جدید نیز بوده که به احتمال زیاد در برابر بمبهای سنگرشکن آمریکایی نیز کاملا مقاوم است. اسرائیل در برخورداری از بمبهایی که بتوانند این سایتهای اتمی مستحکم را هدف قرار داده و نابود کنند، با چالشهای متعددی دست و پنجه نرم میکند.
🔶 در این میان نباید فراموش کرد که کوچکترین تهاجم اسرائیل علیه ایران، با واکنشهای انتقامجویانه گسترده تهران روبهرو خواهد شد.
🔶 ایران از توان موشکی و پهپادی قابل ملاحظهای برخوردار است و می تواند ضربات سنگینی به اسرائیل وارد کند. موشکهای بالستیک و پیشرفته ایرانی نیز تهدیدی جدی علیه اسرائیل هستند. اگرچه اسرائیلیها در مقابله با موشکهای ایرانی مدعی هستند که با استفاده از سامانه پدافندی Arrow میتوانند حملات تهران را علیه خود دفع کنند. با این حال، اینها صرفا ادعاهایی هستند که باید در عرصه عمل نیز سنجیده شوند.
🔶 البته نباید از نیروهای نیابتی ایران در سطح منطقه نیز غافل شد. از جمله این نیروها، حزبالله لبنان است که بیش از 150 هزار راکت و موشک در جوار مرزهای اسرائیل در اختیار دارد و میتواند اقصی نقاط اسرائیل را هدف قرار دهد. در این رابطه، نیروهای حزبالله می توانند وارد بخشهای شمالی اسرائیل نیز شوند و در حوزه نیروی زمینی نیز با اسرائیلیها درگیر شوند.
🔶 در این راستا باید توجه داشت که حزبالله لبنان به واسطه تجربیات سالهای اخیر، اعتماد به نفس بیشتری نیز کسب کرده است و کاملا محتمل است که در صورت حمله اسرائیل به ایران، حزبالله به عنوان بخشی از بازوی منطقهای ایران وارد میدان شود و هزینههای سنگینی به طرف اسرائیلی وارد کند. معادلاتی که همه و همه از چشماندازی کلی به یک سرگیجه تمام عیار برای طرفِ اسرائیلی تبدیل شدهاند.»
🆔 @tahlil_shjr