هفتهنامه زن روز
#گزارش
خارج از مدار (۲)
فاطمه اقوامی
اینکه فیس بوک و اعوان و انصارش چرا از دسترس خارج شدند و در پشت پرده آن ها چه می گذرد در جایگاه خودش مسئله مهمی است و قابل تأمل چرا که چه بخواهیم چه نخواهیم دنیای مجازی و اتفاقاتش جزئی از زندگی روزمره همه ما حساب می شود اما از آن مهم تر نوع مواجهه ما با این قضیه است. این ۶ ساعت قطعی فرصت نابی برای همه ما بود که بتوانیم خودمان و میزان وابستگی مان به این فضا را بسنجیم. بی شک خیلی از ماها درست مثل کسانی که چیزی را گم کرده اند، سرگشته به دنبال گمشده مان می گشتیم. بارها اتصال نت مان را چک کردیم به امید آنکه مشکل به دست خودمان حل شود. بارها صفحه اینستاگرام و واتس اپ را باز کرده ایم مبادا بی خبر از ما وصل شده باشد و ما لحظه ای غافل بوده باشیم. شاید هم جزو همان هایی بودیم که به قدر چند ساعت هم تحمل نیاورده و به یکی از اپلیکیشن های دیگر کوچ کردیم. آماری که از سمت پیام رسان پرطرفدار تلگرام از میزان کاربرهای جدید در این چند ساعت ارائه شده آمار قابل توجهی است. اما اگر جزو هیچ کدام از این افراد نبوده و با فهمیدن ماجرا گوشی موبایل را به کناری گذاشته باشید بی شک قدر لحظات را بیشتر درک کرده اید. بیشتر از روزهای دیگر به انجام کارهایتان رسیدید، فرصت بیشتری برای هم صحبتی با اعضای خانواده پیدا کردید، شاید توانستید چند ورق کتاب بخوانید و حتی اگر هیچ کدام از این ها را انجام نداده باشید مطمئنا زودتر از همیشه به رختخواب رفته و فارغ از هیاهوی مجازی با آرامش بیشتری خوابیده اید.
این حرف ها به معنای کنار گذاشتن همیشگی و قطعی دائمی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نیست و اساسا چنین کاری با توجه شرایط زندگی امروزی نه مقرون به صرفه است و نه امکان پذیر اما باید با خودمان روراست باشیم و وضعیت زندگی مان در دنیای مجازی را سروسامان بدهیم. حداقل کمی به حرف های کسانی مثل فرانسیس هوگن که خودش دستی بر آتش این شبکه ها داشته و از پشت پرده های آن خبر دارد، فکر کنیم و سود و زیان میزان حضورمان در این شبکه ها را سبک و سنگین کنیم. باور کنید به نتایج جالبی خواهید رسید.
متن کامل گزارش این هفته را میتوانید در مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
«مجله زن روز ـ شماره ۲۷۴۸ ـ ۲۴ مهر ۱۴۰۰» را از طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/book/108751
بسم الله الرحمن الرحیم...
❣اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم❣
سلام!✋🌸
صبح چهارشنبه پاییزیتون بهخیر و شادی
پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم میفرمایند: «خداوند چون خیر بنده ای را بخواهد، به او فهم دین می دهد و او را به دنیا، بی رغبت می گرداند و به عیوبش، آگاه می سازد.» (کنز العمّال، ح ۲۸۶۸۹)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گنبد_آسمان
چند ستاره در عالم وجود دارد؟
سید محمد سعید انوار
در یک شب صاف، به دور از شهرها و آلودگی های نوری به آسمان نگاه کنید، در صورتی که بینایی خوبی داشته باشید هزاران ستاره ـ حدود ۶۰۰۰ یا بیشتر ـ خواهید دید. اما این تنها بخش کوچکی از همه ستارگان است. بقیه خیلی دور هستند و ما توانایی دیدن آن ها را با چشم غیر مسلح نداریم. با این حال، ستاره شناسان به این نتیجه رسیده اند که چگونه می توان تعداد کل ستارگان در جهان را تخمین زد، همه آن چیزی که موجود است. در این مقاله درباره تعداد ستارگان موجود در عالم صحبت خواهیم کرد. در بخشی از این مقاله میخوانیم:
حدود نصف ستاره ها، دوتایی هستند (به دور ستاره دیگری می چرخند) که در نتیجه، احتمال وجود سیارات به دور آن ها را بسیار کم می کند. پس تا اینجا، حدود نصف ستاره ها از دور رقابت خارج می شوند، اما هنوز حدود ۵۰ میلیارد ستاره قابل حیات فقط در کهکشان ما باقی می ماند!
در مورد سیاره های قابل سکونت، قضیه از چه قرار است؟ در منظومه شمسی، ۸
سیاره وجود دارد که البته با احتساب اقمار این رقم بسیار بالاتر می باشد. به طور میانگین اگر مکان های قابل سکونت یک منظومه را ۱۰ عدد فرض کنیم، در منظومه شمسی یک دهم مکان ها، واقعا قابلیت حیات دارند، پس حدود یک دهم از ۵۰ میلیارد، یعنی ۵ میلیارد سیاره با برخی از گونه های حیات می تواند در کهکشان ما وجود داشته باشد. متغیری که هنوز در نظر گرفته نشده است زمان است. حیات در زمین سابقه ای چند میلیارد ساله دارد. ممکن است به وجود آمدن این حیات ها در یک زمان نباشد.
در نهایت پارامترهای دیگری نیز وجود دارند که می توانند بر این تعداد اثرگذار باشند. این پارامترها در معادله ای موسوم به معادله دِرِیک (Drake) جمع آوری شده اند که به اختصار به برخی از آن ها اشاره می کنیم. این معادله، سرشار از متغیرهای نامعلوم است. در واقع اگرچه متغیرهای این معادله، زیاد هستند اما ایده پشت آن، واقعا ساده است: اگر تعداد ستاره های کهکشانمان که هر سال، قابلیت حیات پیدا می کنند را در کسر ستاره هایی که سیاره هایی در اطراف خود دارند، ضرب کنیم و سپس این عدد را در تعداد سیاره های هر ستاره که واقعا قابلیت حیات دارند ضرب کنیم، به یک عدد تخمینی برای تعداد سیاره هایی در کهکشانمان می رسیم که هرسال قابلیت حیات پیدا می کنند. سپس اگر این عدد را در کسر سیاره هایی که زندگی نه تنها به طور نظری، بلکه واقعا بروز می یابد ضرب کرده و سپس در کسر این سیاره هایی که نه تنها حیات، بلکه حیات هوشمند بروز می یابد ضرب کنیم و در نهایت این عدد را در کسر سیاره هایی که زندگی تکنولوژیکی پیشرفته ای دارند، ضرب کنیم، تخمینی از تعداد تمدن های تکنولوژیکی پیشرفته را بدست می آوریم.
متن کامل «گنبد آسمان» این هفته را میتوانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
قناعت، بالاترین ثروت
حجتالاسلام والمسلمین تراشیون
روایت از امیرالمؤمنین هم داریم که یکی از بزرگترین ثروتها قناعت است. آدمهایی که قناعت دارند اینها معمولا آدمهایی هستند که دارای آرامش هستند. یعنی حرصوولع ندارند. آن نگرانی، آن اضطراب در آنها نیست. آدمهای قانع راحتتر زندگی می کنند و دیگران هم در کنار آنها راحت هستند. خانمها خودشان را خیلی درگیر مسائل مالی زندگی هم نکنند. من یک خواهشی که دارم این است برخی از خانمها خصوصا دختران جوان وقتی وارد زندگی میشوند تمایل پیدا میکنند که مدیریت مالی زندگی را خودشان داشته باشند و این برای زن خطرناک است، برای خانم خطرناک است. به او آسیب میرساند. ما یک روایتی داریم این روایت مشهور هست. خیلیها شنیدهاند ولی من میخواهم یک ترجمه جدیدی هم روی آن بگذارم. «الْمَرْأَةَ رَيْحَانَةٌ وَ لَيْسَتْ بِقَهْرَمَانَة» زن گل است، قهرمانه نیست. حالا برای این قهرمانه دو تا ترجمه میگذارند. یکی قهرمانه به معنای مثلا کشتیگیر. زن لطیف است کشتیگیر میدان نیست. لذا حضرت فرمودند کار سخت را به او واگذار نکنید. یک معنای دیگر هم برای قهرمانه بیان می کنند و آن به معنای صندوقدار است. یعنی زن ریحانه است، صندوقدار نیست. کار سخت را به او واگذار نکنید. یعنی از این زاویه هم میبیند این روایت جواب میدهد. یعنی ما میتوانیم از هر دو مفهوم در این روایت بهره ببریم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#عطارباشی
اگر رژیم میگیرید از فواید آب گرم غافل نشوید
افرادی که یک رژیم غذایی سخت و برنامه ورزشی منظم را برای کاهش وزن دنبال می کنند می توانند از فواید نوشیدن آب گرم به جای آب سرد بهره مند شوند. آب گرم دمای مرکزی بدن را افزایش می دهد که این شرایط نرخ سوخت وساز را افزایش می دهد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#کدبانوگری
ورقه بادمجان گیلانی
👩🍳مواد لازم:
بادمجان: ۴ عدد
سیر: ۴ حبه
تخم مرغ: ۳ الی ۴ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
👩🍳طرز تهیه
ابتدا باید بادمجان ها را انتخاب کنید. شما می توانید از بادمجان های گوشتی یا قلمی بنا به
سلیقه خود استفاده کنید. پوست بادمجان را پوست گرفته و بعد به صورت حلقه ای خرد
کنید و برای ۳۰ دقیقه در مخلوط آب و نمک قرار دهید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود. بعد
از گذشت ۳۰ دقیقه بادمجان ها را آبکش کنید و خوب بشویید تا نمک اضافی آن گرفته شود سپس خشک کنید و داخل
تابه کمی روغن ریخته و بادمجان ها را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. در ادامه گوجه فرنگی ها را شسته و
به صورت حلقه ای برش بزنید و داخل تابه کمی سرخ کنید سپس سیر ها را پوست گرفته و پوره کنید و به گوجه ها اضافه
کنید و همراه با آن کمی تفت دهید تا بوی سیر بلند شود. حالا مخلوط گوجه و سیر تفت داده شده را روی بادمجان ها
قرار دهید و داخل یک کاسه تخم مرغ ها را به همراه ادویه ها و کمی نمک با چنگال بزنید تا از لختگی خارج شود سپس
روی مواد ریخته و بگذارید تا تخم مرغ پخته شود سپس به همراه کمی جعفری تزیین کنید.
✨نکته
- به دلخواه می توانید کمی دارچین به مواد اضافه کنید.
- بادمجان را کمتر از حد معمول سرخ کنید زیرا با تخم مرغ کمی پخته می شود.
- به دلخواه مقدار سیر این غذا را می توانید کم و زیاد کنید.
- اگر دوست دارید غذای کم روغنی داشته باشید بادمجان ها را در هواپز یا سرخ کن رژیمی سرخ کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «یادگار»
«یادگار» روایت داستانی از خاندانی ایثارگر است که شناسنامه ایثارگری آن ها می تواند الگویی باشد برای یک ملت.
قصه های این کتاب از تاریخچه خنداب شروع می شود و به خاندان یادگاری می رسد، راوی سال ها مجاهدت و علم و دانش آموزی و کار های خیر از خاندان یادگاری را برای شخصیت اول داستان یعنی علیرضا تعریف می کند. قصه های تلخ و شیرین از گذشته که آمیخته از حوادث مهم تاریخ معاصر ایران از جمله
ماجرای کشف حجاب، سفر رضاخان به همدان، قیام میرزاکوچک خان، حوادث انقلاب قبل از پیروزی و اثر آن در این منطقه، حوادث بعد از انقلاب همچون قیام خلق مسلمان و...
حاج ملا محمود یادگاری بزرگ این خاندان که قریب ۱۰۰ سال سن دارد، شخصیت استثنایی است که شاید بتوان گوشه ای از شخصیت او را از لابه لای خطوط یادگار بشناسیم. او شخصیتی است که با وجود بذل مال و جان و فرزند در راه اعتلای اسلام و انقلاب هنوز هم که هنوز است خود را بدهکار انقلاب می داند و دعای اول و آخرش به جان مقام معظم رهبری است. کوچک ترین شهید شهرستان خنداب پسر نوجوان او علی یادگاری است. که مرتضی احمر به معرفی او و شش تن از دیگر شهیدان خاندان یادگاری در این کتاب پرداخته است. نویسنده نفر پنجم، از ارتشی قهرمان و مخلص اکبرآقا یادگاری می گوید. از حسین یادگاری برای خوانندگان قصه ها حکایت می کند. از مسعود یادگاری می گوید که روزی با نذرونیاز به امام زاده مسعود خنداب به این دنیا قدم گذاشته است و روزی دیگر هم در شلمچه و در سه راهی شهادت آسمانی شده است. خواندن قصه های دوقلو های شهید مجید و سعید یادگاری قطعا برای خواننده جالب است همان طور که برای علیرضای داستان ما جالب بوده و بالأخره احمر با معرفی اسدالله یادگاری حصار و علی یادگاری پرونده این کتاب را می بندد. یادگار کتابی متفاوت با زبانی داستانی لابه لای سطور خود درس زندگی می دهد. روش انقلابی زیستن، سالم زیستن و اتحاد را می گوید. یادگار می خواهد بگوید در این دنیای مدرن که همسایه از همسایه خبر ندارد هنوز یک خاندان است که مثل دوران قدیم به فکر همدیگر هستند و دستگیری فامیل از خویشاوند خود هنوز به افسانه ها سپرده نشده است. یادگار آن قدر نکات تربیتی و اخلاقی دارد که حتما باید آن را خواند. و با هر نکته آن گره از مشکلات دنیای امروز مدرن را باز کرد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
توی مجلس چهلم مامانم تو سالن قبل از اینکه غذا بیارن سکوت عجیبی بود. همسر خواهرم بلند شد یه صلوات بگیره ولی هول شد گفت برای سلامتی امام زمان یه فاتحه بخونید! همه داشتیم میمردیم از خنده که بابام بلند خندید. یهو سالن ترکید!😂😂
فکر کنم اون خنده مامانمو خوشحال کرد.
🔸موسوی بانو
@zane_ruz