#داستان
تکیهی بچه محلها (۳)
ماه منیر داستانپور
حسین علی خان کمی از برنج جدیدی که حاجی ماشاالله آورده بود را برداشت و ریخت کف دست دیگرش ، شستش را کمی روی برنج ها کشید و بعد با گرمای نفسش به برنج دمید و کمی ریخت گوشه ی دهانش و دانه هایش را زیر دندان های آسیا خرد کرد. از حالت صورتش معلوم بود خوشش آمده ، دانه های برنج خشک و معطر بود. حالا می توانست آن ها را جایگزین گونی های قبلی کُند که حاج یدالله آشپز چندان از آن ها رضایت نداشت .
ـ خوبه ، از امشب همینا رو می پزیم...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند روزی دهنده...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
سلام! صبح سهشنبه تون بهخیر و رحمت.
@zane_ruz
#جریان_شناسی
جریان پیروز؛ در انتخاباتی شکننده
نفیسه زارعی
۲۲ خرداد ۱۳۹۲، یکی از غیرمنتظره ترین انتخابات های تاریخ جمهوری اسلامی ایران بود؛ زیرا نامزد منتخب با رأیی شکننده به پاستور راه یافت. حسن روحانی با کسب آرایی بیش از پنجاه درصد به عنوان نماینده جریان اعتدال به ریاست جهوری رسید.
درست در روزهای پس از انتخابات بسیاری از تحلیل گران سعی در گفتمان شناسی جریان دولت یازدهم و رئیس جمهور منتخب و تبیین مفهوم اعتدال از نظر معنا و مصداق داشتند، برخی از جریان شناسان و پژوهشگران سرنخ جریان اعتدال را در کارگزاران سازندگی دانستند، جریانی که با اکبر هاشمی رفسنجانی شناخته می شد و در اندک زمانی هم البته با حمایت اصلی او، حسن روحانی توانست به یکی از بالاترین مناصب اجرایی جمهوری اسلامی دست پیدا کند، حدفاصل این دو شخصیت تفکری است که آن ها را به هم با عناوین توسعه و اعتدال پیوند می دهد، رئیس فقید تشخیص مصلحت نظام در دوران ریاست جمهوری همواره بر مبنای توسعه گرایی با ابزارهای گوناگون و تعاملی با جهان، مهره های شطرنج سیاسی خود را می چید و اصولاً با استفاده از عناصر تکنوکرات سعی در ایجاد توسعه در کشور داشت و حسن روحانی نیز با همین کلیدواژه ها و از طریق داعیه تعامل با جهان پیرامون توانست جریان پیروز در انتخاباتی شکننده شود، جریانی که خود را اعتدالی و میانه رو می دانست.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
چه کسانی خواستار پایان جنگ شدند؟
نفیسه روحانی
روحانی و هاشمی از جمله افرادی هستند که خواستار پایان جنگ می شوند و امام آن ها را سر جای خودشان نشاند. مجموعه رویدادهای آن سال ها و زدوخوردهای سیاسی در مجموعه خاطرات و روزنوشت های حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی ذکر شده است و می توان به نزدیکیِ دیدگاه هر دو فرد پی برد.
حسن روحانی پس از جنگ پیشنهاد تصدی بر وزارت اطلاعات دولت سازندگی را قبول نمی کند؛ اما دبیر شورای تازه تأسیس عالی امنیت ملی می شود و همکاری اش را با شخص رئیس جمهور به شیوه ای پیچیده ادامه می دهد تا جایی که تاریخ در دهه های آینده اثبات می کند مسیر ریاست جمهوری از کاخ نیاوران، جایی که رئیس دولت سازندگی در آنجا حضور دارد عبور می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«وَكَتَبْنَا عَلَيْهِمْ فِيهَا أَنَّ النَّفْسَ بِالنَّفْسِ وَالْعَيْنَ بِالْعَيْنِ وَالْأَنْفَ بِالْأَنْفِ وَالْأُذُنَ بِالْأُذُنِ وَالسِّنَّ بِالسِّنِّ وَالْجُرُوحَ قِصَاصٌ ۚ فَمَنْ تَصَدَّقَ بِهِ فَهُوَ كَفَّارَةٌ لَهُ ۚ وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ. و بر آنها [= بنی اسرائیل] در آن [= تورات]، مقرر داشتیم که جان در مقابل جان، و چشم در مقابل چشم، و بینی در برابر بینی، و گوش در مقابل گوش، و دندان در برابر دندان میباشد؛ و هر زخمی، قصاص دارد؛ و اگر کسی آن را ببخشد (و از قصاص، صرفنظر کند)، کفاره (گناهان) او محسوب میشود؛ و هر کس به احکامی که خدا نازل کرده حکم نکند، ستمگر است.» (سوره مبارکه مائده، آیه ۴۵)
@zane_ruz
#عطارباشی
به نقل از فارس، عضو هیأت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: «ضماد خاکستر ریشه چوبک با سرکه برای درد مفاصل و سیاتیک و درد سرین (عضلات سرینی در ناحیه ی لگن) استفاده می شود و چنانچه گرد ریشه این گیاه روی زخم پاشیده شود، منجر به بهبود آن خواهد شد.»
طیبه شاهی گفت: «چوبک با نام های اشنان، چوبه، آذربو، چوغان، اسپرون، غاسول نیز شناخته می شود که ریشه این گیاه از نظر طب سنتی گرم و خشک است.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره_حقوقی
❓وظیفه ی دادگاه ها در رسیدگی به دعاوی چیست؟
❗️پاسخ به این سؤال در ماده ی ۳ قانون آیین دادرسی مدنی تشریح گردیده است این ماده مقرر می دارد دادگاه های دادگستری مکلفند به دعاوی موافق قوانین رسیدگی کرده، حکم داده یا فصل نمایند و در صورتی که قوانین موضوعه ی کشوری کامل یا صریح نبوده یا متناقض باشد یا اصلاً قانون در قضیه مطروحه وجود نداشته باشد، دادگاه های دادگستری باید موافق روح و مفاد قوانین موضوعه و عرف و عادت مسلم قضیه را قطع و فصل نمایند.
کارشناس: نفیسه خانی
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
یک مکتب، یک شبه گفتمان یا یک انحراف؟
نفیسه زارعی
حلقه ی تئوریکی که در مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری گرد هم آمده بودند با محوریت حسن روحانی دوباره به هم دیگر ملحق شدند و در جلسات بسیار مفصل، مطالعات خود در زمینه ی الگوی توسعه و الزامات آن را ارائه و بررسی کردند. افراد حاضر در این جلسات عمدتاً مدیرانی بودند که یا سابقه ی فعالیت امنیتی داشتند یا به نوعی به حسن روحانی وابسته بودند، شاخص ترین آن ها عبارت اند از: محمدباقر نوبخت که معاونت مرکز تحقیقات استراتژیک را بر عهده داشت، علی ربیعی معروف به عباد از مدیران سابق وزارت اطلاعات که با روحانی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی همکاری می کرد، محمدحسین ملایری معاونت وزارت صنایع و دستیار ویژه پژوهشی روحانی در مرکز تحقیقات، محمود سریع القلم دانش آموخته کالیفرنیای جنوبی و استاد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی با زمینه ی مطالعاتی توسعه و محمد نهاوندیان فارغ التحصیل دانشگاه جورج واشنگتن، معاونت اقتصادی دبیر شورای عالی امنیت ملّی. این افراد بعد از حضور حسن روحانی به عنوان ریاست قوه مجریه با او به این قوه آمدند و هریک مسئولیت سنگینی را بر عهده گرفتند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
آفت های جریان اعتدال گرا
نفیسه زارعی
حلقه ی نیاوران بازتعریف تجربه شکست خورده ای است که در سطح جهانی نیز سرشکسته شده است، کشورهای آمریکای لاتین زمانی آزمایشگاه مدل های توسعه بودند، الگوی توسعه این کشورها عمدتاً نمونه بارزی از توسعه برون زاست، توسعه ای که تکیه بیش از اندازه به سرمایه گذاری خارجی داشت و این کشور را با بحران بدهی های عظیم مواجه کرد به طوری که اکنون این کشورها با وجود ظرفیت های عظیم منابع طبیعی، معدنی و کشاورزی و علی رغم موقعیت جغرافیایی و با وجود تمام تلاش هایی که در راستای این الگوی توسعه انجام شد، هنوز در گروه کشورهای توسعه یافته قرار نگرفته است، ضمن اینکه این سرمایه گذاری های خارجی علاوه بر بحران بدهی ها، تورم های بیش از سیصد درصد در آرژانتین و بیش از دویست درصد در برزیل را در پی داشته است.
علاوه بر تجربه های ناموفق جهانی، تجربه توسعه برون زا در زمان پهلوی نیز منجر به وابستگی به غرب شد، وابستگی که بدون کمک غرب، تداوم مسیر توسعه را امکان پذیر نمی کرد به طور مثال کارخانه ارج با هشت هزار کارگر در سال ۱۳۵۶ به علت نداشتن پیچ، خط تولیدش متوقف و نابود شد. این تجارب در دولت اعتدالی ها هم کم نبود مواردی نظیر هفت تپه، هپکو و همچنین صنعت ماشین سازی بخشی از ماجرای تلخی است که تجارب تاریخی جهان و ایران پیش تر آن ها را آزموده و تیرش به سنگ خورده بود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#کدبانوگری
شلهزرد
👩🍳مواد لازم برای ۱۲ نفر:
برنج نیم دانه: ۲ لیوان
شکر: ۴ لیوان
گلاب: لیوان
خلال بادام: ۱۰۰ گرم
کره: ۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق چای خوری
دارچین: برای تزئین
👩🍳طرز تهیه:
برنج کاملاً شسته شده را با نیم لیوان گلاب و یک لیوان آب روی برنج ها می ریزیم و کاسه را کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه برنج خوب خیس بخورد. بادام ها را نیز داخل کاسه ای آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خوب خیس بخورند و راحت پوست قهوه ای رنگ آن ها جدا شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب، در قابلمه ای که برای پخت شله زرد تدارک دیده ایم ۸ لیوان آب می ریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه می ریزیم تا مجدداً آب به جوش بیاید. اگر روی آب کف ایجاد شد آن ها را با قاشق یا کفگیر چوبی می گیریم و حرارت را کم می کنیم تا برنج بپزد. سپس کمی از برنج را لای دندان تست می کنیم اگر برنج به طور کامل نرم شده بود، ابتدا زعفران را اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم تا رنگ زعفران به طور کامل خارج شود، سپس شکر را اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا ته نگیرد. پس از حل شدن شکر در مواد مداوم شله زرد را هم می زنیم تا ته نگیرد. حالا بادام ها را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم تا به صورت خلالی شوند و کمی از آن را برای تزئین کنار می گذاریم و باقی آن را داخل شله زرد می ریزیم. در ادامه کمی نمک به شله زرد می افزاییم.
اگر غلظت آن خوب بود کره را به شله زرد اضافه می کنیم و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شله زرد خنک شود. اگر هنوز شله زرد شل بود و به غلظت کافی نرسیده بود زمان می دهیم تا بیشتر بپزد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
هیچ بنی بشری نمی تونه به حجاب ایشون حمله کنه و حتی جرأتش رو هم نداره.
چرا؟ چون ایشون مسلمون نیست، یهودیه و تنها حجاب واس مسلمون ها مشکل داره!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
آخرین بازمانده (۱)
مرضیه ولی حصاری
انگار در شهر خاک مرده پاشیده اند. مردم از کنارم رد می شوند اما حتی سرشان را بالا نمی آورند. همه جای شهر سربازان حکومت ایستاده اند معلوم نیست این چند روزی را که بیرون از بصره بوده ام چه اتفاقی افتاده. دستی به یال رعد می کشم، خسته است. ساعت هاست که استراحت نکرده ایم. به میدان شهر که می رسیم نگاهم به جنازه ای بی سر می افتد. خیره می مانم، اینجا چه خبر است؟ سرک می کشم تا شاید متوجه شوم که صدایی بلند نهیبم می زند.
ـ اینجا نایست هفهاف! زودتر به خانه ات برو تا برای خودت دردسر درست نکرده ای شانس به تو روی آورده بود که در شهر نبودی، حالا برو...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
سلام! صبح گرم تابستانیتون بهخیر و پر برکت ان شاالله.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#یادداشت
این صید دست و پا زده در خون
رضوانه باهری
کسی گمان نمی کرد شَعرباف کاشان، شاعر اهل بیت بشود، سال هاست روی درودیوار این شهر وقتی محرم می شود، دوازده بند عاشورایی محتشم روی کتیبه های هیئت ها و تکیه ها، عاشورا را بیداد می کند انگار کسی به او این شعر را الهام کرده است، البته لابلای ورقه های تاریخ نقلی وجود دارد که شرحی بر این دوازده بند معرکه است آنجا که منشی دربار صفوی ها می گوید: «زمانی محتشم قصیده ای در مدح پری خان خانم، دختر شاه طهماسب سرود، خبر آن به شاه طهماسب رسید، شاه او را به سرودن اشعاری در مدایح، مراثی اهل بیت عصمت تشویق كرد. پس از این، محتشم ابتدا در استقبال از هفت بند ملاحسن كاشی ترکیب بندی در مدح حضرت علی علیه السلام سرود و سپس شبی در عالم رؤیا به خدمت امیرالمؤمنین رسید و امام از او خواست تا در مصیبت فرزندش حسین علیه السلام مرثیه ای بسراید با این مطلع «باز این چه شورش است كه در خلق عالم است». پس مرثیه سروده شد و از همان روزهای آغازین، مورد توجه و استقبال قرار گرفت و تا به امروز مرثیه ای به این درجه از شهرت و سوز و اثر پدید نیامده است.»
ماجرای این ترجیع بند آن قدرها که عده ای با عقل چشمشان بالا و پایینش می کنند پیچیده نیست، به قول شاعرها وقتی شعر از عالم بالا بیاید جای خودش را باز می کند یا قصیده ای می شود روی دیوار کعبه و یا اینکه روضه ای می شود روی کتیبه های محرم! چه فرقی دارد وقتی حسین علیه السلام اراده به خریدن می کند هیچ تفاوتی بین حُر و جون با علی اکبر علیه السلام و عباس علیه السلام نیست. انگار هرکسی که دلش یک جور با امام است ماندگار شد و هرکسی که علیه او بود، درست عین یزید به وَیل ترین چاه تاریک انداخته شد، همان چاهی که می گویند در جهنم از ضرب و زور عمق و سیاهی تَه ندارد!
آخر ماجرا را شاید بشود با یک نیم مصرع روضه سر هم آورد؛ آن هم روضه ای که خیلی سال قبل، درست وقتی اولین دولت مرکزی شیعی در ایران پایه گذاری شد. روضه از زبان شَعرباف کاشانی است، همان که سال هاست شعرش روی کتیبه هایمان حک شده، شعری که یک روایت زنده از واقعه کربلاست. مجلس حسابی گرم شده، روضه به آنجا می رسد که روضه خوان از زبان مادر رو به پیامبر می فرماید: «این صید دست وپا زده در خون حسین توست»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مناسبت
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت شهادت اسماعیل هنیه
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ملت عزیز ایران!
رهبر شجاع و مجاهد برجستهی فلسطینی جناب آقای اسماعیل هنیه در سحرگاه دیشب به لقاءالله پیوست و جبههی عظیم مقاومت عزادار شد. رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست، میهمان عزیز ما را در خانهی ما به شهادت رسانید و ما را داغدار کرد، ولی زمینهی مجازاتی سخت برای خود را نیز فراهم ساخت. شهید هنیه سالها جان گرامیاش را در میدان مبارزهئی شرافتمندانه بر سردست گرفته و آمادهی شهادت بود، و فرزندان و کسان خود را در این راه تقدیم کرده بود. او از شهید شدن در راه خدا و نجات بندگان خدا باک نداشت، ولی ما در این حادثهی تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، خونخواهی او را وظیفهی خود میدانیم. اینجانب به امت اسلامی، به جبهه مقاومت، به ملت شجاع و سرافراز فلسطین و بالخصوص به خاندان و بازماندگان شهید هنیه و یکی از همراهانش که با وی به شهادت رسیده است، تسلیت عرض میکنم و علوّ درجات آنان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سید علی خامنهای
۱۰ مرداد ۱۴۰۳ مصادف با ۲۵ محرم ۱۴۴۶
@zane_ruz
#منبرک
چطور میخواهی امام حسین را یاری کنی؟
امام موسی صدر
نمیخواهم شعر یا قطعهٔ ادبی بخوانم. امروز حسین تنها در میدان ایستاده است. آیا امروز «حق» که در حسین (ع) نمود یافته است در جهان غریب و تنها نیست؟ آیا امروز دین در خانهٔ اهل دین غریب و تنها نیست؟ پس باید ما او را یاری کنیم؛ هر چند با تفنگی کوچک، هر چند با گلولهای کوچک. یعنی چطور؟ یعنی هر چند با یک امید، با یک کلمه، با یک موضعگیری. ای جوان و ای نوجوان! هنگامی که از این باشگاه بیرون میروی باید فکر کنی که چطور میخواهی امام حسین را یاری کنی؟ چطور میخواهی جبههٔ امام حسین را تقویت کنی؟ چطور میخواهی اهداف امام حسین را محقق کنی؟ این چیزی است که از تو انتظار میرود. از خدا میخواهیم که در این مکتب از کسانی باشیم که بر امام حسین (ع) گریه میکنند و در عین حال او را یاری میرسانند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «بریت ماری اینجا بود» نوشتهی فردریک بکمن
مریم جهانگیری زرگانی
افراد زیادی در جامعه هستند که سن خود را برای اهمال کاری و به تعویق انداختن کارها بهانه می کنند. فرقی نمی کند در چند سالگی، همیشه عده ای هستند که می گویند: «از من گذشته است» یا «دیگر برای این کارها دیر شده است» اما با نگاه به زندگی بعضی از افراد می توان به این درک رسید که هیچ گاه برای شروع دیر نیست. مانند قهرمان داستان «بریت ماری اینجا بود» که در آستانه ی ۷۰ سالگی به دنبال رؤیاهای خود می رود و تسلیم نمی شود. این رمان بلند نوشته ی نویسنده ی سوئدی «فردریک بکمن» است. بکمن در این کتاب با زبانی ساده و روان داستان بریت ماری را روایت می کند. با ورق زدن صفحه های کتاب، رفته رفته شخصیت بریت ماری به بهترین نحو نمایان می شود تا جایی که عاشقش می شوید و سرگذشت او گاه منجر به خنده و گاه منجر به اشک ریختن می شود. بریت ماری زنی خوش قلب و دوست داشتنی است که به شهر کوچک و ورشکسته ای به نام بورگ وارد می شود. او بعد از چهل سال به دنبال اولین شغل خود می گردد. چرا که از چندی پیش زندگی روی جدیدی را به او نشان داده است. بورگ شهری نیمه تعطیل است که اکثراً ساکنین آنجا را ترک کرده اند و باقی مانده ها که با خلوص و مهربانی در کنار هم زندگی می کنند، افرادی مانند کودکان یتیم، یک خلافکار، یک ستاره سابق تیم فوتبال محلی که اکنون نابیناست و مالک تنها کسب و کار شهر که ویلچرنشین است هستند. داستان بریت ماری در این شهر بسیار جذاب و آمیزه ای از عشق و فوتبال است. بریت ماری، رمانی طنزآمیز، مفرح و در عین حال عمیق و فراموش نشدنی است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97