#عطارباشی
محبوبه ابریشم کار، متخصص طب سنتی گفت: مداومت در مصرف موضعی شیر باعث بهبود تیرگی زیر چشم می شود. همچنین هموطنان می تواند مقداری شیر و نشاسته را برای درمان تیرگی زیر چشم با یکدیگر مخلوط کنند. او با بیان این که کف دریا برای تیرگی های زیر چشم مفید است؛ ادامه داد: کف دریا، پودر قسمت آهکی از یک موجود دریایی است که به آن ماهی مرکب می گویند.
وی با بیان این که هموطنان می توانند کف دریا را از عطاری ها تهیه کنند؛ افزود:
مقداری از پودر کف دریا را در شیر یا نشاسته اضافه کرده و برای تیرگی چشم و لکه بری استفاده کنند. این متخصص طب سنتی در خصوص پر پشتی موی سر و موی ابرو تصریح کرد: روغن کندش، ترکیبات حنا و سدر برای پر پشتی مو و ابرو مفید هستند. ماساژ مواد نامبرده بر روی موهای ابرو باعث خون رسانی بهتر در منطقه و پرپشتی می شود. او با بیان این که ریزش ناگهانی ابرو احتمالاً به دلیل کم کاری تیروئید است؛ ادامه داد: هموطنان بعد از مشاهده ریزش موی ناگهانی حتماً آزمایش دهند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
عطر نان
سمیه سلیمانی شیجانی
به چشم های بی رمق و لب های ترک برداشته ی دختر ها نگاه کرد. چند ساعتی بود که از کنج اتاق تکان نمی خوردند. ساکت شدنشان برایش عجیب نبود. تاب و توانی نداشتند تا بخواهند مثل چند ماه پیش از در و دیوار بالا بروند و صدای خنده هایشان از همه جای خانه به گوش برسد. عروسک های تازه ای را که با خرده پارچه ها دوخته بود از توی کمد برداشت و زیر پیراهنش پنهان کرد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
سلام! صبح سهشنبهتون بهخیر. عزاداریهاتون قبول درگاه حق ان شاالله. پیشاپیش فرا رسیدن سالروز شهادت مظلومانه شمسالشموس امام رئوف حضرت علی بن موسی الرضا علیهالسلام رو خدمت شما همراهان گرامی تسلیت عرض میکنیم.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گزارش
عطر چایخانه زیرورو میکند دلتنگیها را...
سیده یاسمن رودباری
بیش از چهار سال است که چای خانه های حضرت رضا علیه السلام با خیمه های سفیدشان، دل دادگانی که از راه های دور و نزدیک به صحن و سرای رضوی مشرف می شوند را به نوشیدن یک لیوان چای و دمنوش و تبرکی حضرت دعوت می کنند. چای خانه های حضرت رضاعلیه السلام که در راستای میزبانی شایسته از زائرین و مجاورین و ایجاد فضایی معنوی برای رفع خستگی آنان در چهار گوشه بارگاه ملکوتی رضوی راه اندازی شده است، زیر نظر معاونت خدمات زائرین حرم مطهر رضوی فعالیت می کند. چای خانه ی حضرت رضاعلیه السلام برای زائران آستان مقدس رضوی یادآور موکب های اربعین است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#گزارش
آقای شبان معاونت خدمات زائرین حرم مطهر در خصوص سبقه چای خانه ها می گویند: «در اسناد آستان قدس و موقوفات داشته ایم که در ابتدا شربت خانه وجود داشته است و معمولاً هم مقید به یک زمان خاصی بود. مثلاً شب های چهارشنبه یا شب های جمعه که شخصی می آمد و روضه ی سیدالشهدا می خواند، از مردم با چای یا شربت پذیرایی می کردند. این در متون موقوفاتی آستان قدس وجود داشت. حتی الان هم در مسجد گوهرشاد شب های جمعه موقوفه داریم که روضه می خوانند و قهوه می دهند.»
شبان در ادامه در خصوص راه اندازی مجدد چای خانه ها به شکل امروزی افزود: «از طرفی ما نیاز زائر را می دیدیم که با این امکانات از ساعت ۱۱ تا ۲ پذیرایی کنیم و نهایتاً در ایام شلوغی تا ۲۰ هزار نفر می توانستیم انجام دهیم. و ضمناً می دانستیم که زائر دوست داشت یک تبرکی از حرم مطهر داشته باشد لذا شروع این کار با یک چای خانه به صورت موقت در سال ۹۴ در صحن قدس حرم امام رضا بود که با استقبال بسیار زیادی روبرو شد. این چای خانه برداشته شد و چای خانه ی گسترده تری در صحن کوثر ایجاد شد که متأسفانه با ایام کرونا برخورد کردیم و باعث فرود و نشیبی شد. هر چند که استقبال در این ایام هم بسیار زیاد بود. زائر می آمد زیارت می کرد و یک چای می خورد و خستگی در می کرد و می رفت. تا اینکه ما وقتی این استقبال را دیدیم دومین چای خانه و بعد سومین و نهایتاً در چهار کنج حرم ۴ چای خانه زدیم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
غمِ فراقِ امام را داری؟!
استاد مسعود عالی
یوسف وقتی گم شد و از جلوی چشم یعقوب علیهماالسلام دور شد، در تمامی این مدت یعقوب او را فراموش نکرد و دائم به یاد او بود و گریه میکرد، به طوری که دیگران با جسارت به او میگفتند: «به خدا تو آنقدر یاد یوسف میکنی تا در آستانهی مرگ قرار گیری، یا هلاک گردی»! اما برادرانش با اینکه سبب دوری و فراق یوسف شدند، او را فراموش کرده و بهدنبال کار و زندگی خود بودند. وقتی امام زمان (عج) که بزرگترین نعمت الهی است فراموش شود و از یاد برود و هر کس دنبال کار خود باشد، امام غریب میماند. یکی از شباهتهای امام زمان (عج) به یوسف این است که همه جز اندکی از او غافلاند. همانطور که برادران یوسف از او غافل بودند و فقط کسی مثل یعقوب غم فراق او را داشت.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
همانژیوم پوستی چیست؟
همانژیوم که در بین عموم به ماه گرفتگی نیز شناخته می شود یکی از لکه های مادرزادی نوزادان و از مجموعه ای از رگ های خونی توت فرنگی شکل و برآمده است که در محل نامناسبی تشکیل شده و بیش از حالت طبیعی تکثیر می شوند. این عروق سیگنال های رشدی بیشتری نسبت به بخش های دیگر بدن دریافت کرده و در نتیجه بزرگ تر می شود. در بیشتر موارد همانژیوم پوستی نوزاد در همان بدو تولد ایجاد شده است یا نهایتاً تا چند هفته بعد از تولد ظاهر می شود. طی پنج هفته ی اول زندگی، همانژیوم به سرعت رشد و تکثیر می کند و تا سه ماهگی به ۸۰ درصد از اندازه ی خود رسیده است. بعد از آن انتظار می رود که این زائده رشد نزولی داشته باشد و از اولین تولد به بعد کوچک و صاف شده و لکه آن کمرنگ شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مجازیست
دیروز اومدم ماشینو بردارم دیدم این ساختمون سازه روی ماشین من و چند نفر دیگه این شکلی پلاستیک کشیده که آشغالاشون آسیب نزنه. شعورشون ۱۰/۱۰
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#گزارش
تبرکی حرم
سیده یاسمن رودباری
شبان در مورد چگونگی فراهم شدن هزینه ی این اقلام تصریح کرد: «هزینه ی این میزان توزیع چای به این صورت است که ما از ظرفیت مواکب سراسر کشور استفاده کردیم یا تشکلات مرد می و نذورات
چحرم هم همین طور و خدارو شکر مشکلی در این خصوص نداریم. با وجود اینکه هزینه ها بالا هست در چهار چای خانه روزی نزدیک به یک میلیون تا دو میلیون و هشتصد تومان شکر مصرف می شود. سیصد تا پانصد کیلو چای استفاده می شود. استکان هایی که مصرف می شود به هرحال پِرتی هم دارد و نزدیک به روزی دو هزار استکان شکسته می شود. خدماتی که انجام می شود وسیع است و همان طور که گفته شد اقبال و استقبال زائرین هم بسیار بالاست و الحمدالله با مشارکت و همراهی مرد می در حال انجام می باشد. در داخل چای خانه ها دستگاه کارت خوان هم هست که مخصوص نذر چای خانه هست همچنین در دفاتر نذورات یک بخشی وجود دارد به نام نذر چای خانه. از ایشان در خصوص وجه تمایز خدمت در چای خانه و مابقی بخش های حرم سؤال کردم و گفت: «تفاوت خدمت در حرم و چای خانه این جاست که خدمت در حرم مطهر شکل های زیادی دارد. خادمینی هستند که باید امر و نهی کنند زائر محترم اینجا ننشینید. زائر اینجا ورودی خواهران است و از این قبیل. بعضی از خدمات حرم به شکل امنیتی است. مثل بازرسی که ضروری است. بعضی خدمات دست به نقد است زائر سوار بر ویلچر است و خادم را دعا می کند. این خدمت در چای خانه از آن دسته است. یعنی زائر یک فنجان چای که می خورد همان جا می گوید: «خدا پدرت را بیامرزد و این شیرینی خاص خودش را دارد. هم زائر راضی است و هم خادم. و این تبرکی حرم است.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#گزارش
شخصی بدون واسطه برای خود من تعریف می کرد که در ایام کرونا یک موکبی بود برای ورامین و درخواست داد که ما می خواهیم چند روزی در چای خانه خدمت کنیم. رفتیم سراغ چند نفر از خیرین برای چای خانه و گفتیم که نیاز به این چند اقلام داریم به ما گفتند بروید در بازار نزد فلان شخص و از او تحویل بگیرید. گفت: «من او را می شناختم و گفتم این بنده خدا اهل نماز و خدا و موکب و نذری نیست. من چطور از او کمک بگیرم؟» به من گفتند، حالا برو این تنها کسی است که اقلام مورد نیاز را به دست شما می رساند. این بنده خدا می گوید: من رفتم سراغ آن شخص خَیِر و گفتم: «ما این میزان شکر می خواهیم.» گفت: «بروید و فردا بیایید.» ما فردا که مراجعه کردیم گفت: «من در این صورت به شما شکر می دهم که من را هم با خودتان ببرید.» بچه های موکب گفتند: «ما اگر این را با خودمان ببربم فردا همه ی شهر می پیچد که این شخصی که اعتقادی نداشت را با خودشان آوردند در حرم و شاید حرم به ما خُرده بگیرد که چرا این شخص را آوردید و اصلاً تأیید حراست نشود.» از طرفی هم آن آقا گفت من فقط در صورتی کمک می کنم که خودم باشم. آخر ما قبول کردیم و آمد و لباس سبز خادمی را پوشید. ما بین خودمان می گفتیم حتماً از این کار می خواهد تبلیغی برای خودش داشته باشد. ولی به مسئول موکب گفت: «حالا که موافقت کردید من بیایم من یک درخواستی از شما دارم به من فقط اجازه ی شستشوی استکان ها را بدهید. من کار دیگری نمی خواهم انجام بدهم. و شروع کرد به شستن. گریه می کرد و می شست. حتی زمانی که ما به سمت محل اسکان و استراحت می رفتیم نمی آمد و می گفت: «من می روم و یکی دو ساعت کار دارم. ما همه فکر می کردیم هتلی گرفته و می رود در آن جا استراحت می کند. ولی یکی از بچه های شیفت خیلی اتفاقی دید در زمان استراحت این شخص می رود بالای سر حضرت می نشیند و زار زار گریه می کند. روز آخر که تمام شد و این گروه جمع کردند و رفتند به مسئول موکب خبر رسید که آن خَیِر به محض رسیدن به ورامین فوت می کند و عاقبت به خیری یعنی همین؛ شخصی که اعتقادی به هیچ چیزی نداشت روزهای آخر عمرش به پابوس آقا بود که لباس سبز خاد می را با من دفن کنید. در واقع حُر شد و با حال عشقِآمده بود و اینطور خدمت زائرین آقا را می کرد. و حتی به خانواده اش سپرده به آقا به دیدار معبود رفت.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ترفند
ترفندهایی با خمیردندان
💍پاکسازی زیورآلات طلا: خمیر دندان را بر روی جواهرات نگهداری کنید و سپس با یک مسواک آن را تمیز کنید. این کار به براقیت جواهرات کمک می کند.
👞تمیزی کفش های چرمی: با استفاده از یک قطعه پارچه نرم و خمیر دندان، کفش های چرمی خود را تمیز کنید. این کار به از بین بردن لکه ها و کثیفی ها کمک می کند.
👚حذف لکه ها از لباس: خمیر دندان را به محل لکه روی لباس بزنید و با یک مرطوب کننده لباس یا اسفنج، لکه را پاک کنید. این کار به پاک کردن لکه های ساده مواد غذایی کمک می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
آن امام رئوف
اکرم بادی
پیرزن با نگاهی کفش های جلوی در را برانداز می کند. گالش های نیم دارش را می کَند. جفت می کند می گذارد توی نایلونی که از جیب پیراهنش در آورده. می زند زیر بغلش. با احتیاط پا می گذارد و از میان کفش های جورواجور رد می شود می رود تو. دستش را به نرده ها می گیرد و از پله ها بالا می رود.
پشت درسالن نفسی تازه می کند. چادرش را می تکاند و با دست، چروک هایش را صاف می کند. چند نخ گیس سفیدش را که بیرون زده، پس می زند زیر چارقد گلدارش. دستش را می کشد روی کمر و ناله ی خفیفی می کند: «انگار خیلی شلوغه... خدا کنه یه جا کنار دیواری جایی پیدا کنم بشینم...»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند توبهپذیر...
💐اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💐
🌸🍀اعضای محترم کانال زن روز، سلام! صبح پنجشنبهتون بهخیر و شادی. حلول ماه پرخیروبرکت ربیعالاول رو به محضر امام عصر حضرت مهدی (عج) و همهی شما هموطنان گرامی تبریک و تهنیت عرض میکنیم🌸🍀
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
به چپ چپ
نفیسه زارعی
حتماً عبارت هایی نظیر جریان چپ، اصلاح طلب، اصول گرا و جریان سنتی راست به گوشتان خورده است، این جریان ها محصول خواب و بیداری یک شبه سیاسیون نبوده و نیست؛ بلکه آن ها به مرور و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی متولد شدند که نیروهای چپ گرا هم از این جمله اند آن ها در سال های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه ۱۳۵۷ و در دهه ی نخست استقرار حاکمیت جمهوری اسلامی در ایران یکی از بازیگران اصلی عرصه سیاست بودند، آن ها عمدتاً خود را قربانی تحولات سیاسی و اجتماعی می دیدند و با وجود آنکه در مصادر قدرت بودند به دلیل سهم خواهی جدی از انقلاب اسلامی و نهضت حضرت امام خمینی ره در پاره ای از موارد به عنوان جریان ورشکسته تاریخی شناخته می شوند. در فاصله ی بهمن ۱۳۵۷ تا ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، سازمان های جدیدی در بطن این جریان متولد شدند که تا همین امروز، تأثیر گسترده ای بر فضای فکری و عملکرد چپ گرایان ایران در داخل و خارج از کشور گذاشته و می گذراند، بررسی جریان چپ در ایران معاصر و موشکافی ریشه های فکری آن موضوع این شماره از جریان شناسی زن روز است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
یک جریان سنتی
نفیسه زارعی
اگرچه معنا و مفهوم چپ از انقلاب کبیر فرانسه در سال ۱۹۸۷ وارد ادبیات سیاسی جهان شد، در آن زمان به آن دسته از نمایندگان که در قسمت چپ پارلمان می نشستند می گفتند که این ها حامی اقشار متوسط و فقیر در مقابل اشراف و سلطنت طلب ها بودند. این مفهوم در قرن ۱۹ و ۲۰ به جنبش های اجتماعی ـ اعتقادی اطلاق می شد که خواستار بهبود امور وضعیت اقشار فقیرتر مردم و خواهان عدالت و آزادی بودند. اندیشه ی مارکسیسم و کمونیسم در جهان مدعی دفاع از چنین اندیشه ای بود، در حقیقت مارکسیست ها اولین چپ های اجتماعی بودند که قصد احقاق حقوق جامعه کارگری را داشتند و به تعبیر خودشان می خواستند با برابری اقتصادی اصلاحات گسترده ای را برای بشر رقم بزنند و از این طریق بهشت زمینی ایجاد کنند.
در ایران نیز چپ بر دو پایه چپ با گرایش اعتقادی کمونیستی و گرایش مذهبی شکل گرفت که سیر تطور آن از پیدایش انقلاب اسلامی خود بحث طولانی و جدی را طلب می کند که از دایره ی این جریان شناسی بیرون است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
May 11
#منبرک
نشانهٔ طهارت و پاکیزگی درونی
حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری
مناجاتهای پارسایان را مطالعه کنید. در نیایشهای اولیای خدا دقت کنید. آنچنان ضجه میزنند و بیتابی میکنند، گویی مرتکب بزرگترین جنایات شدهاند؛ در حالی که جز خوبی در زندگیشان مشاهده نمیشود. این حالت، نشانهٔ طهارت و پاکیزگی درونی است. آینۀ روحشان تحمل کمترین زنگار و کدورت را ندارد. کمترین بیتوجهی نسبت به پروردگار را بزرگ میشمارند. این خود زمینۀ مناسبی برای نجات از همۀ پلیدیهاست. امام رضا (ع) فرمودهاند: گناهان کوچک را اندک نشمارید، زیرا گناهان کوچک جمع میشوند و به گناهان بزرگ تبدیل میشوند.» انسان صالح و پارسا به کوچکی و حقارت گناه نگاه نمیکند؛ بلکه بزرگی و عظمت کسی را مشاهده میکند که از فرمان او سرپیچی کرده است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97