💠 قوه قضائیه به سرعت و شدت با متخلفین اقتصادی برخورد میکند/ ۵۰ بدهکار بزرگ بانکی بازداشت شدند/ دادستانی در حال بررسی پرونده دو تابعیتیهاست/ فرار متهم موسسه ثامن الحجج صحت ندارد/ برخی شرکت های واردات موبایل پلمپ شدند/ دستگیری و معرفی سلطان سکه، حمید مظلومین/ انکار تخلف توسط دولتی ها و اقرار رئیس جمهور!
🔻اژه ای؛ سخنگوی قوه قضائیه، 24 تیر 1397
🔹 همانطور که مردم به حق انتظار دارند در این شرایط با متخلفین و مفسدین اقتصادی با شدت برخورد شود و به صورت روشن و شفاف هم مردم در جریان قرار بگیرند، مسائل را با مردم در میان میگذاریم و قوه قضائیه سریع تر برخورد خواهد کرد.
🔹 ریاست قوه قضاییه سه هفته قبل دستور دادند تا چند شعبه ویژه اختصاص یابد تا به پرونده ها با سرعت بیشتری رسیدگی شود و قرار شد بعد از رسیدگی در دادسرا قضات شجاع و مطمئن و آشنا به مسائل ارزی در دادگستری این پرونده ها را رسیدگی کنند.
🔹 مقام معظم رهبری در هفته قوه قضاییه تاکید داشتند تا اقدامات رسانه ای در قوه قضاییه تقویت شود و از این رو پنج کارگروه تعیین شده اند و به زودی شاهد یک تحول خوبی در این حوزه خواهیم بود.
🔹 اولین نهاد سازمان بازرسی بود که گزارشی از وقوع تخلفات تهیه کرد که ابتدا مسئولین دولتی منکر آن بودند؛ اما بعد از ورود رئیس جمهور مشخص شد برخی از دولتی ها و برخی از مسئولین در این حوزه تخلف کرده اند که اثراتی بر کشور گذاشته است. ما منتظر هستیم تا از ناحیه وزارت صنعت یا سایر دستگاه ها گزارشی منعکس شود هرچند که هنوز هیچ گزارشی به ما نرسیده است.
🔹 در خصوص مسئله ورود تلفن های همراه هم اقداماتی شده و سی و چند شرکت گیرنده ارز دولتی شناسایی شدند و افرادی احضار شدند و برخی از شرکت ها پلمب شدند و براساس اسناد موجود مشخص شده است که تخلفاتی در این حوزه انجام شده است.
🔹 دو شرکت که دو برادر هستند، 20 و چند میلیون یورو را برای وارد کردن کاغذ روزنامه گرفتند اما در حالی که ربطی به این ها نداشته و اصلا موضوع فعالیت شان نبوده است.
🔹 متاسفانه در سال های 91 و 92 افرادی دستگیر شدند. از جمله کسی که در همین موضوع هم دستگیر شده و نیروی انتظامی گفته دو تن سکه داشته است. این فرد حمید مظلومین و پسرش محمدرضا مظلومین نام دارد که آن موقع هم دستگیر شدند و حکم گرفتند و رسماً بانک مرکزی به دادسرا و دادگاه گفتند این ها با نظر و هماهنگی ما بوده است و ما این دلارها را در اختیارشان قرار دادیم.
🔹 حکم دادگاه بدوی در پرونده ریخته گران صادر شده و برای ۴۱ نفر تاکنون حکم صادر شده است و این ها به مبلغ قابل توجهی باید رد مال کنند و حداکثر ۱۵ سال حبس دارند.
🔹 در سال نود و شش ۴۰ تا ۵۰ نفر از معوقه داران سنگین بازداشت شدند و بعد ترتیبی اتخاذ شد تا بدهی هایشان را بدهند.
🔹 وزارت اطلاعات مدعی شد که ما در حال حاضر دو تابعیتی نداریم هیات تحقیق و تفحص گفته است که دو تابعیتی داریم اما دادستانی کل کشور وارد شده و در حال بررسی است.
🔹 قرار بود تعرفه واردات خودرو تا سقف ۴۵ درصد باشد اما این ها درخواست افزایش سقف تا ۹۰ درصد را داشتند که دیوان این را توقف اجرا داد.
🔹 فرار متهم موسسه ثامن الحجج صحت ندارد.
🔹 در مورد خروج سکه به صورت غیرقانونی از کشور هم این اتفاق افتاده اما اینکه ۳.۵ میلیون قطعه بوده یا نه این را هم نمی شود به درستی گفت.
🔹 در خصوص اینکه سعودی ها تلاش دارند تا اقدامات خاصی بر علیه ما انجام دهند بحثی نیست اما در خصوص ورود آن سیزده نفر چیزی نمی دانم.
🔹 در مورد شکایت از رئیس بانک مرکزی به واسطه تلاطم در بازار ارز، این شکایت واصل شده و در حال رسیدگی است اما به قرار منجر نشده است و اطلاعی از احضار این فرد ندارم، البته به صورت معمول این افراد احضار میشوند.
🔹 درخصوص پلمب برخی از ساختمان ها نظیر پلاسکو، امکان اینکه قوه قضاییه بخواهد همه ساختمانها را بررسی کند، وجود ندارد اما اگر گزارشی به دادستانی برسد حتما رسیدگی خواهد کرد.
🔹 در خصوص دریافت ارز دولتی از سوی برخی نهادها مثل شرکت های زیر مجموعه شستا، ۶۷ شرکت در حال بررسی هستند که تخلفی داشته اند اما چقدرش، هنوز مشخص نشده که در حال بررسی هستیم.
🔹 برخی از وکلا ادعا کردند که قضات اجازه ورود آنها به دادگاه را نمیدهد، اگر پرونده امنیتی باشد هر وکیلی اجازه ندارد وارد دادگاه شود آن هم بر اساس ماده ۴۸ قانون.
🔹 رهبری فرمودند قضات خوب را تشهیر کنید و قضات بد را هم با آنها برخورد کنید، ما هم همین کار را کردهایم و نسبت به وکیل و قاضی و کارمند و سایرین تفاوتی قایل نشده ایم و تعداد قابل توجهی از اینها مورد برخورد قرار گرفته اند و به محض قطعی شدن احکام، اعلام میشود.
eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
💠مساله #حجاب و خلا نگاه #اجتماعی و #هویتی
🔺خیلی #ساده_انگارانه است که مساله #حجاب را به مساله ای فردی و صرفا به عنوان مانعی برای محرک های #جنسی در جامعه تقلیل دهیم. وجه #هویتی و #نشانه_شناسانه حجاب در اغلب تحلیل هایی که نسبت به این موضوع می شود نایده گرفته می شود.
🔺امروز اگر شما بخواهید تصویری را نمایش دهید که مفهوم #مسلمانی را به بیننده خود منتقل کند، هیچ تصویری #آشکارگی یک زن محجبه را برای انتقال این مفهوم به بیننده ندارد. یعنی #حجاب جنبه #نمادین و #نشانه_شناسانه پیدا می کند. به خاطر همین اهمیت #هویتی است که حجاب در طول تاریخ #استعمار کشورهای #اسلامی یکی از خطوط مقدم جنگ فرهنگی #استعمارگران و کشف حجاب به عنوان نشانه ای از #انکار خویشتن و بی دفاعی در برابر سیستم مهاجم بوده است.
🔺فرانتز #فانون در کتاب #جامعه_شناسی یک انقلاب که تحلیل انقلاب #الجزایر است،در مورد سیاست استعمارگران فرانسوی تعبیر «رویای رام کردن جامعه #الجزایری توسط زنان #بی_حجاب» را به کار می برد و به شکل مفصل توضیح می دهد که چطور فرانسوی ها از طریق سیستم #آموزشی و روش های دیگر سعی در از بین بردن این ویژگی در زنان الجزایری داشتند و بالعکس زنان الجزایری از حجاب به عنوان نیرویی برای مقابله با #استعمارگر استفاده می کردند.
🔺 فانون در کتابش می گوید «پس از دیدن هر زن کشف #حجاب کرده امیدهای حمله ور شدن #اشغالگران ده برابر می گردید». «هر زن کشف کرده نشانه یک #سیستم_دفاعی سست و متلاشی در جامعه #الجزایر بود». «هر چادری که برداشته می شد به این معنا بود که #الجزایر آغاز به انکار وجود خویشتن کرده است و خود را به مکتب ارباب #تسلیم نموده است». یعنی مساله حجاب در تاریخ انقلاب #الجزایر کاملا جنبه #هویتی و #نشانه_شناسی دارد.
🔺متاسفانه مشاهده می کنیم در میان طیفی از #روحانیون و افراد مذهبی و بعضا #انقلابی نیز نوعی از #سکولاریزم #فرهنگی شکل گرفته است که با تقلیل حجاب به مساله ای خرد و فردی ذیل ساختن دوگان هایی بین #مشکلات یا #مفاسد_اقتصادی با آن، به دنبال پاک کردن صورت مساله هستند. البته تا آن جایی که مساله این عزیزان فقط در روش برخورد باشد ما نیز در برخی موارد با آن ها همراه هستیم ولی غالبا به همین جا ختم نمی شود و از اساس منکر اهمیت مساله #حجاب و حیا و عفت و جنبه های #هویتی و #اجتماعی آن می شوند.
🔺آن روحانی محترمی که فرموده اند در طول تاریخ بی حجابی و #بی_حیایی هیچ وقت به اسلام ضربه نزده است، اگر تاریخ را مطالعه می کردند متوجه می شدند که در #اندلس و #الجزایر اتفاقا حجاب و حیا و عفت خط مقدم مبارزه با #جامعه_اسلامی بوده است یا حداقل در این مساله تامل می کردند که چرا در سه کشور #ایران، #افغانستان و #ترکیه پس از حاکم شدن عناصر استعمار نو یعنی رضاخان، اتاتورک و امان الله خان اولین پروژه مشترک #هویت_زدایی از جامعه از طریق #کشف_حجاب بوده است.نگاه این طیف اغلب ناشی از نادیده انگاشتن جنبه های #هویتی و #اجتماعی حجاب و تقلیل سطحی نگرانه آن به عنوان مساله ای فردی و ابزاری برای جلوگیری از #تحریک_جنسی در جامعه است.
🔺طیفی هم وجود دارد که نگاهشان ناشی از سیاست زدگی و تعریف امر #فرهنگی ذیل #سیاست است و چون فکر می کنند، شکست هایشان در عرصه سیاسی ناشی از مسائلی مانند الزامی بودن رعایت #حجاب و به طور کلی عدم پذیرش ولنگاری در حوزه #فرهنگ است، به عقب نشینی از امر حیا و عفت به عنوان ابزار کسب #قدرت می نگرند. این ها متوجه نیستند که برای استعمار، #حجاب و #روسری صرفا به عنوان سنگر اول و یک نماد در جنگ فرهنگی مطرح است که فتح سایر #سنگرها را تسهیل می کند.
🔺حتی در خود غرب هم #عقب_نشینی فرهنگ عمومی در امر #اخلاقی، همواره مرحله به مرحله و تدریجی بوده و هر وقت هم که حکومت ها و فرهنگ عامه بر اثر فشار #اجتماعی اقلیت معمولا صاحب قدرت و رسانه متمایل به این نوع از #آزادی ها عقب نشینی کرده اند، صرفا مطالبه اشکال جدیدی از این نوع از اباحه گری شکل گرفته است. حتی امروز هم که این مساله در غرب تا به رسمیت شناختن ازدواج همجنس گرایان پیشرفته است مطالبات جدیدی در زمینه ارتباط جنسی با کودکان و حیوانات و محارم مطرح می شود.
http://yon.ir/RJSxN
🔻اگر در فرانسه #دختر_مسلمان را از حضور در مدارس منع می کنند یا برای مساله ای خرد مثل ممنوعیت استفاده از لباس #شنای_اسلامی در سواحل در #پارلمان قانونگذاری می کنند، این مساله ناشی از این است که فرانسوی ها بر خلاف #روشنفکری عامیانه حاکم بر این طیف از مذهبی ها به اهمیت #نشانه_شناسانه و #هویتی حجاب و این که می تواند هویت #سکولار جامعه فرانسه را به چالش بکشد، پی برده اند.
✍ میثم ظهوریان
eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
هدایت شده از مستضعفین تیوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جنگی که بود، جنگی که هست...
📌 فقط بگوییم خواهرم حجابت، برادرم نگاهت؟
#جنگ_ناتمام
#جنگ_فقروغنا
#۲۹سال_سانسور_۲۹تیر
🎬 @Mostazafin_TV
💠 جام زهر و جنگی که نیست!
تردیدی در تلخ بودنِ #زهر نیست. خاصیت زهر، همین است.
اما تلخی، تنها یک وجه از #جام_زهر است. آن وجه دیگر، گشایشیست که قرار است از پسِ سر کشیدن جام روی دهد. آنکه این تلخی را به جان میخرد، مقصود بزرگی دارد. به بعد از خود میاندیشد و بقای آنچه بخاطرش حاضر است حتی زهر نوش کند!
آن یگانهمَرد، ۲۹ تیر ۱۳۶۷ اعلام کرد که جام زهر را سر میکشم و قطعنامه را میپذیرم. این اما تنها یک فصل از آن پیام بلندبالاست. آن مرد، آن پیام را ننوشت که فقط بگوید میخواهد جام زهر سر بکشد. او حرف مهمتری داشت که بسیار فربهتر و پرحجمتر از جامزهر بدان پرداخته است.
ما اما سالهاست که در مرثیهی تلخیِ جام زهر متوقف ماندهایم.
هر بار و هر سال، آنچه از قطعنامه میشنویم صرفاً قصهی جام زهر است و کشفِ آنکه/آنانکه جام را به مرادمان تحمیل کرد!
امروز زیر آوارِ روایتهای کاذب و صادق از حواشی جام زهر گرفتار ماندهایم.
و آنچه از آن خبری نیست «و اما بعد» است.
از منشور اعجازآمیزِ #اسلام_ناب و #اسلام_امریکایی. از آغازِ #جنگ_فقر_و_غنا.
از تداوم مبارزه و از ضرورت آمادگی برای مواجههی جانانهی #استضعاف و #استکبار.
سوگواریِ مدام برای جام زهر و برپایی بساط مکرر از سوی جناحین جنگ تحمیلی برای افشای نقش طرف مقابل در تحمیل جام به امام، نقش همان طبلهای کَر کننده را بازی میکند که نمیگذارد صدای درخواستِ امام به گوش امت برسد. پشت گوش انداختن نقشهی مبارزهی حقیقی و میدانهای ترکشده، تنها ثمرهی بساط جامسرایی بوده است.
مرثیهسرایی برای جام زهر را وانهید و میدان مبارزهی اصلی را دریابید.
✍روح الله رشیدی
eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
💠آینده انقلاب اسلامی در گرو عدالتخواهی است
آینده این انقلاب آن وقت محفوظ خواهد بود و این انقلاب آن وقت تداوم پیدا خواهد کرد که اولا مسیر عدالتخواهی را برای همیشه ادامه بدهد یعنی دولتهای آینده واقعا و عملا در مسیر عدالت اسلامی گام بردارند، برای پر کردن شکافهای طبقاتی اقدام کنند، تبعیضها را واقعا از میان ببرند؛ جامعه توحیدی به مفهوم اسلامی، جامعه بی طبقه به مفهوم اسلامی نه جامعه بی طبقه به مفهومی که دیگران می گویند - که میان اینها از زمین تا آسمان تفاوت است - ایجاد کنند، دولتِ حال و آینده برای برقراری جامعه بی طبقه اسلامی کوشش کنند والّا اگر عدالت فراموش شود انقلاب شکست میخورد چون اصلا ماهیت این انقلاب ماهیت عدالتخواهانه بوده است.
✍استاد شهید مرتضی مطهری
eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
ble.im/kolbe_andishe_farhang
کلبه اندیشه و فرهنگ
💠 منشور انقلاب پيام امام خمینی(ره) به مناسبت قبول قطعنامه ۵۹۸ و سالگرد كشتار خونين حجاج خانه ی خدا
💠قسمت مهمی از سخنرانی بی نظیر و شنیده نشده از نخستین خطبه آیت الله خامنه ای پس از پذیرش قطعنامه۵۹۸
🔹در مسائل داخلی، مهمترین و اصلیترین مسألهای که #امام بر روی آن تکیه میکنند مسألهی #عدالت_اجتماعی است. عدالت اجتماعی یعنی در جامعه #فقیر_نباشد؛ یعنی خیرات و برکات جامعه #تنها به سود یک دستهی از مردم و به زیان اکثریت قاطع مردم مصرف نشود.
🔹عدالت اجتماعی یعنی اینکه در جامعهی اسلامی از همهی برکاتی که در اینجامعه هست، قشرهای عظیم مردم بتوانند استفاده کنند و بهره ببرند و استعدادهای آنها #شکوفا بشود.
🔹#محرومان و #پابرهنگان مورد توجه ویژهی امام امت اند؛ اینها لشکریان اصلی و حقیقی انقلابند؛ اینها کسانی هستند که در طول تاریخ، پشت سر پیغمبرها، همینها ایستادهاند؛ آنها کسانی هستند که دشمنان و مخالفان پیغمبران آنها را «ارذلون» یعنی طبقات پست معرفی میکردند، اما پیغمبران عظیمالشّأن الهی آنها را خودیهای نهضت و حرکت الهی خودشان میدانستند و همّتشان برای آن بود.
🔹«لقد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ و أَنزَلنا مَعَهُمُ الکتابَ و المیزانَ لِیَقومَ النّاسُ بالقسط» . آمدن پیغمبران برای این است که در جامعه #قسط باشد [و] عدالت اجتماعی باشد. پیغمبران آمدهاند تا گردنکلفتهای جامعه، مفتخورهای جامعه، زالوصفتان جامعه، استثمارگران جامعه، زراندوزان جامعه، بیدردان و بیغمان مرفّه جامعه را سر جای خودشان بنشانند و مستضعفان، محرومان، پابرهنگان را به حقوقشان برسانند. این بایستی هدف اصلی انقلاب باشد، در قوانین، در اجرائیات، در برخورد مأمورین با مردم، در ارزشگذاری در سطح جامعه، در گفتنها، در تبلیغها باید در #رأس امور قرار بگیرد. اگر عدالت اجتماعی در جامعهای نباشد، هدف اعلای دین یعنی #تکامل_انسانی بههیچوجه بدست نخواهد آمد در سطح عموم جامعه؛ و خاصیت بزرگ و #نشانهی بزرگ جامعهی اسلامی در مقابل جامعهی طاغوتی همین است.
🔹جامعهی اسلامی آن جامعهای است که وقتی نگاه میکنند، در آن از #تبعیض و #ظلم و #نابرابریها هیچ نشانهای نباشد؛ در آن از فقر [و] از محرومیت خبری نباشد.
🔹امام حملهی تند خودشان را به #مرفهین_بیدرد جامعه، یک بار دیگر تکرار میکنند. آنهایی که از دردهای عمومی جامعه #بیخبر و به آنها #بیاعتنا هستند؛ آنهایی که هشت سال جنگ، جنگ سرنوشت ساز در این ملت، در این مملکت و برای این ملت آنها را به خود نیاورد؛ آنهایی که از گرفتاریهای مردم سوءاستفاده کردند؛ آنهایی که وقتی ملت ما در مقابل دشمنان خارجی مشغول جنگ است، در جبههی داخلی از پشت به او خنجر زدند؛ آنهایی که مردم را در فشار و تنگنا قرار دادند؛ این ندای دردآلود امام امت.
🔹نکتهی دیگری که امام تکیه میکنند، خطر #رفاهطلبی است. خطر رفاهطلبی مخصوص آن کسانی نیست که به عنوان مرفهین جامعه و بیدردها و بیغمها شناخته شدند؛ آن کسانیکه دل در گرو انقلاب دارند، آنها هم باید خودشان را از شر شیطان رفاهطلبی و #راحتطلبی حفظ کنند. این شیطان، وسوسهگر است؛ این شیطان، بسیار -برای نفوس ضعیف- پرجاذبه است. نباید به دام رفاهطلبی بیفتند، نباید به #دنیاطلبی رو بیاورند. آن کسانی که بعنوان #سربازان انقلاب و #راهروان انقلاب یا #پیشروان انقلاب شناخته شدهاند، و این بیشتر توجّهش به ما #مسئولین است. این پیام را یکایک مجریان کشور، یکایک سردمداران، یکایک مسئولان، یکایک نمایندگان مجلس شورای اسلامی، یکایک علما و #روحانیّونی که در مصادر امور قرار دارند باید مورد توجه قرار بدهند.
eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
ble.im/kolbe_andishe_farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠جامعهی اسلامی آن جامعهای است که در آن از تبعیض وظلم و نابرابریها هیچ نشانهای نباشد؛در آن از فقر واز محرومیت خبری نباشد.
🎙قسمتی از خطبه رهبرانقلاب پس از پیام قطعنامه۵۹۸
@kolbe_andishe_farhang
💠 توقف #عدالتخواهی در مرز ارزشهای خوب!
🔻یکی از مهمترین نیازهای امروز نظریه انقلاب در زمینه عدالت این است که نسبت میان عدالت و دیگر ارزشها را مشخص کند. اینکه بین عدالت و ارزشهای مثبت دیگری که وجود دارد چه نسبتی برقرار است؟ نسبت عدالت با دین، معنویت، سیاست، امنیت، معرفت، آزادی و مفاهیمی از این دست چیست؟ مرز عدالت با بیعدالتی به نحو فطری روشن است. مرز این مفاهیم مثبت با عدالت چیست؟ این آنجایی است که به نظر میرسد حرکت عدالتخواهانه متوقف شده است. برای حرکت عدالتخواهانه مواجهه با تکاثر پیچیدگی نظری چندانی ندارد. آن چیزی که ما را زمینگیر کرده این است که تکاثر باواسطه و بیواسطه در برابر حرکت عدالتخواهانه ارزشهای دیگری قرار بدهد. تفوق امنیت بر عدالت یا تفوق معرفت بر عدالت که به بازتولید محافظهکاری امنیتی یا محافظهکاری ذهنزده منتهی شده است، از دل این مرزهای مبهم برخاسته است. اینجاست که ارزش سنت فکری شیعی در برابر اشعریگری خود را نشان میدهد. سنت فکریای که در آن حکمایی همچون خواجهنصیرالدین طوسی حضور دارند که بر برترین ارزش بودن عدالت تأکید دارند. همینطور ایده ارزش مطلق بودن عدالت که بارها مورد تأکید رهبر انقلاب بوده، در این مرزگذاری است که خوانش انقلاب اسلامی از سنت فکری شیعه ارزش خود را نشان میدهد.
🔻رهبر انقلاب چندین بار این اصل مطلق بودن عدالت را مطرح کردند. اینکه در نظام فکری ما همه ارزشها به یک معنا نسبی هستند و ارزش عدالت مطلق است. مطلق بودن ارزش عدالت به معنای برتری ارزش عدالت در مقایسه با هر ارزش دیگری، یکی از اصلیترین و بنیانیترین اصول تفکر عقلانی شیعه است. در نظام فکری ما حق تقدم همیشه با عدالت است. مطلق بودن عدالت به این معنا نیست که هیچ ارزش دیگری را ما نیاز نداریم، یا هیچ ارزش دیگری ارزش ندارد. بلکه به این معناست که آن ارزشی که به بقیه ارزشها ارزش میدهد و امکان این را به وجود میآورد که امنیت امنیت باشد، نه امکانی در دست سواستفادهچیها، عدالت است. آن ارزشی که این امکان را به وجود میآورد که اخلاق اخلاق باشد، معنویت معنویت باشد، عدالت است. این از اولیات تفکر انقلاب اسلامی است که به دلیل اشعریگریهای سرایت یافته در ذهن و زبانمان بهدرستی درک نشده است.
✍مجتبی نامخواه
eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
ble.im/kolbe_andishe_farhang
هدایت شده از مستضعفین تیوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #رحیم_پور: به گفته امام رضا(ع) تشکیلات و نهادی که باب انتقاد، نهی از منکر و #آزادی_بیان را میبندد، محارب با خداست!
🎬 @Mostazafin_TV
💠امام رضا(ع) با مخالفين خود چگونه بحث ميكردند؟
🔸مساله ايشان در مناظرات فقط پيروزى و شكست نبود، در روايات هست كه ايشان براى پيروزى وارد بحث نميشدند. هدفشان جدل و غلبه نبود. صريح ميفرمايند كه اگر كسى در يك مباحثه اى با مخالفش شركت كند ، براى زمين زدن او، نقشه بكشد براى خراب كردن او، اين كار مورد قبول ما اهل بيت نيست، طبق منطق ما نيست. فرمودند جلسه اى كه در آن مجادله ميشود، يعنى هدف ، كشف حقيقت نيست و صحبت از نجات و هدايت و رشد نيست، صحبت از اين است كه چه كسى برد و چه كسى باخت، صحبت از اين است كه چه كسى تحقير و چه كسى تعظيم شد، اين جدل است و به لحاظ اخلاقى مورد قبول ما نيست.
🔸در احتجاجات و مناظراتى كه از حضرت ثبت شده، دارد كه وقتى امام ميديدند طرف بحث ، دارد در بحث شكست ميخورد و در ميان جمع دارد تحقير ميشود، سر وته بحث را جمع ميكردند و فقط تا حدى بحث را ادامه ميدادند كه حضار بفهمند اسلام آسيب پذير نيست، حق است و قابل دفاع است. از آن حد به بعد كه مساله روشن شده و ادامه بحث نوعى تير خلاص زدن به طرف مقابل و تحقير اوست، امام رضا بحث را قيچى ميكردند. اينكه دارم عرض ميكنم، حداقل دو سه جا در سيره مناظراتى حضرت بيان شده است.
🔸مثلا در يك جا وقتى طرف مقابل در بحث با ايشان در بن بست گير افتاده، امام به اباصلت ميفرمايند كه "خلّنى و اياه" من را با ايشان تنها بگذاريد. اينجا درست همان جايى است كه در بحث ها، ما در دلمان به طرف مقابل ميگوييم، حالا گيرت آوردم! درست در همانجا امام رضا ميفرمايند جلسه را ختم ميكنيم و ميخواهم با ايشان در خلوت صحبت كنم كه تحقير نشود.
در كجاى دنيا و در كدام مناظره چنين روشى را ديده ايم؟
اخلاق، منطق و آزادى ، سه عنصرى است كه به وضوح در مناظرات حضرت رضا ديده ميشود.
✍استاد حسن رحیم پور
🔗سخنرانی استاد رحیمپور با عنوان "تشيع رضوى، تفكر تمدن ساز،يا تعصب خانمان برانداز" سال١٣٨٨
eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
💠تمدن نوین اسلامی
اصلیترین و بلندمدت ترین دغدغه آقا در طول دوران رهبریشان بحث #تمدن اسلامی بوده است.
شاید دغدغه حضرت آقا #امروز این باشد که کشور چگونه فرضا فلان تحریم را از پیش رو بردارد ولی قطعا میتوانیم بگوییم اصلیترین و بلندمدت ترین دغدغه هایی که ایشان داشته و دارد و درست هم است و اصلا #معماری انقلاب اسلامی جز با این دغدغه شکل نمیگیرد.
این نشان میدهد که #انقلاب_اسلامی ایران چقدر #عمیق است. یعنی در عین حال که با لایههای روبنایی زندگی کار دارد، دست میندازد در #علم و میگوید مبانی علمی باید این تغییرات را بکند و در علم ما باید به این جا برسیم. دست میندازد در هنر و میگوید باید در مبانی #هنر و هنرمند این تغییرات صورت بگیرد. هنرمند این شکلی باید زندگی کند.
وقتی میرود به سمت #فرهنگ، حرفهای خودش را دارد در فرهنگ. میرود به سمت #اقتصاد، حرفهای خودش را دارد برای اقتصاد. هر جایی دست میگذاری، میبینی انقلاب اسلامی #فضای_جدیدی تعریف میکند. فضای جدید تعریف کردن غیر از این است که لزوما همیشه #ابزارهای جدید برای ما تعریف کند. ممکن است خیلی اوقات ابزار جدید تعریف نکند ولی این ابزار را در یک #پارادایم دیگری به کارگیری کند. آن محورهای مختصات را تمدن تغییر میدهد.
#جنگ ما با #غرب یک جنگ تمدنی #تمام_عیار در همه عرصههاست، یعنی جنگ ما با غرب جنگ #تمدنی است. جنگ تمدنی در خودش، جنگ نظامی دارد، جنگ فرهنگی دارد، جنگ هنری دارد، جنگ علمی دارد. امروز هرجا را با دقت نگاه کنید میبینید یک جنگ تمام عیار است. یعنی جنگ وقتی جنگ تمدنی شد در هر عرصهای قدم میگذاری جنگ است. در #فلسفه قدم میگذاری جنگ است. منتهی جنگ هر قسمت هم وضعیت خودش را دارد. در فلسفه یقه همدیگر را نمیگیرند بزنند. #تفکرات آنجا هستند که دارند با همدیگر زد و خورد انجام میدهند یا حالا به قول بعضی #گفتمان انجام میدهند،گفت وگو انجام میدهند. ولی آنجا دارند واقعاً عرصه کارزار است، عرصه مبارزه است.
مبارزه تمدنی با تمام وجوه در حال انجام شدن است. رهبری این مبارزه تمدنی هم یک کسی است که به تمدن اسلامی، به اندیشه تمدنی اسلام، از بن دندان اعتقاد دارد و او باعث شده که یک همچنین اتفاقی بیافتد.
آقا فرمودند: #هدف ملت ایران و هدف انقلاب اسلامی ایجاد یک تمدن نوین اسلامی است.
بعد حضرت آقا در صحبت هایشان در سال هفتاد و با طلبههای حوزه علمیه قم بیان میکنند که: برای ایجاد تمدن اسلامی، مانند هر تمدن دیگر دو عنصر اساسی لازم است:
"یکی #تولید_فکر" و دیگری #پرورش_انسان.
eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
💠دو لازمه تمدّن اسلامی
🔹برای ایجاد یک تمدّن اسلامی - مانند هر تمدّن دیگر - دو عنصر اساسی لازم است: یکی تولید فکر، یکی پرورش انسان.
🔹فکر اسلامی مثل یک دریای عمیق است؛ یک اقیانوس است. هر کس که لب اقیانوس رفت، نمیتواند ادّعا کند که اقیانوس را شناخته است. هر کس هم که نزدیک ساحل پیش رفت و یا چند متری در آب در یک نقطهای فرو رفت، نمیتواند بگوید اقیانوس را شناخته است. سیْر در این اقیانوس عظیم و رسیدن به اعماق آن و کشف آن - که از کتاب و سنّت همهی اینها استفاده میشود - کاری است که همگان باید بکنند؛ کاری است که در طول زمان باید انجام گیرد.
🔹تولید فکر در هر زمانی متناسب با نیاز آن زمان از این اقیانوس عظیم معارف ممکن است. یک روزی حرفهای مرحوم شهید مطهّری که مطرح میشد، به گوش بعضی ناآشنا می آمد. حرفهای شهید مطهّری، حرفهای دین بود؛ حرفهای قرآن بود؛ حرفهای اسلامی بود؛ اما بسیاری از کسانی که با دین و قرآن و اسلام هم سر و کار داشتند، با آن حرفها آشنایی نداشتند!
🔹در همهی زمانها این امکان برای متفکّران آگاه، قرآنشناسان، حدیثشناسان، آشنایان با شیوهی استنباط از قرآن و حدیث، آشنایان با معارف اسلامی و مطالبی که در قرآن و در حدیث اسلامی و در سنّت اسلامی هست، وجود دارد که اگر به نیاز زمانه آشنا باشند، سؤال زمانه را بدانند، درخواست بشریّت را بدانند، میتوانند سخن روز را از معارف اسلامی بیرون بیاورند. حرف نو همیشه وجود دارد؛ تولید فکر، تولید اندیشهی راهنما و راهگشا برای بشریّت.
✍امام خامنه ای، ۷۹/۷/۱۴
eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang