#تفسیر سوره بقره (آيه ١٨٠) -
وصيّتهاى شايسته! در آيات گذشته سخن از مسائل جانى و قصاص در ميان بود، در اين آيه و دو آيه بعد به قسمتى از احكام وصايا كه ارتباط با مسائل مالى دارد مىپردازد و به عنوان يك حكم الزامى مىگويد: «بر شما نوشته شده هنگامى كه مرگ يكى از شما فرا رسد اگر چيز خوبى (مالى) از خود بجاى گذارده وصيت بطور شايسته براى پدر و مادر و نزديكان كند» (كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبِينَ بِالْمَعْرُوفِ) . و در پايان آيه اضافه مىكند «اين حقى است بر ذمۀ پرهيزكاران» (حَقًّا عَلَى الْمُتَّقِينَ) . جالب اين كه در اينجا به جاى كلمۀ «مال» كلمۀ «خير» گفته شده است. اين تعبير نشان مىدهد كه اسلام ثروت و سرمايهاى را كه از طريق مشروع به دست آمده باشد و در مسير سود و منفعت اجتماع بكار گرفته شود خير و بركت مىداند و بر افكار نادرست آنها كه ذات ثروت را چيز بدى مىدانند خط بطلان مىكشد. ضمنا اين تعبير اشارۀ لطيفى به مشروع بودن ثروت است، زيرا اموال نامشروعى كه انسان از خود به يادگار مىگذارد خير نيست بلكه شر و نكبت است.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 159
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_قرآن #جلسه_197
🌷 #آیه180 #سوره بقره
🌸 كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوَالِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقّاً عَلَى الْمُتَّقِينَ
🍀 ترجمه:بر شما مقرّر شده وقتی كه یكى از شما را مرگ فرا رسید، اگر مالى از خود به جاى گذارده، براى پدر ومادر و نزدیكان به طور شایسته وصیّت كند، این كار حقّ و شایسته پرهیزكاران است.
🌺 وصیّت كردن،یک نوع دوراندیشى است واینكه مى فرماید: هنگام مرگ وصیّت كنید. چون آن لحظه، آخرین فرصت است وگرنه مى تواند سال ها قبل از فرا رسیدن مرگ،وصیّت كند. وصیّت باید بر اساس #معروف یعنى عقل پسند باشد، نه از روى كینه و انتقام و یا مهرورزى هاى بى جا باشد. چون از #ارث، تنها بعضى از بستگان بهره مند مى شوند آن هم به مقدار معیّن، لذا اسلام سفارش مى كند اگر در میان فامیل كسانى هستند كه از ارث محرومند و یا سهم ارث آنان اندک است با وصیّت، در مورد توسعه ى سهمیّه آنان اقدام نماید، ولى اگر كسى در این وصیّت #رعایت عدالت نكند و یا ظلمى را روا دارد، گناه كبیره انجام داده است. از پیامبر صلى الله علیه وآله روایت شده است كه فرمودند: گاهى انسان شصت سال #عبادت مى كند، ولى چون وصیّت نامه ى خود را عادلانه تنظیم نمى كند، به دوزخ مى رود. مقدار وصیّت، یک سوم مال است و اگر شخصى در مورد بیش از این مقدار وصیّت كند، اجازه ى وارثان شرط است. براى اینكه یاد بگیریم چگونه وصیّت كنیم، بهتر است #وصیّت_نامه اولیاى خدا، شهدا و علما را مطالعه کنیم. و برای وصیت نامه به یک اسلام شناس آگاه به مسایل شرعی مراجعه کنیم.
🔴 #آثار_و_بركات_وصیّت
#وصیّت، نشانه ى دقّت و اهل حساب بودن است. وصیّت، نشانه ى احترام به حقوق دیگران است. وصیّت، انجام امور خیرى است كه از آن غفلت شده و تداوم عمل صالح، پس از #مرگ است. وصیّت، راهى براى پركردن خلأهاى اقتصادى و تعدیل ثروت است. رسول اكرم صلى الله علیه وآله فرموده اند: هركسی با وصیّت از دنیا برود، گویا شهید مرده است .وصیّت براى والدین وبستگان، عامل تجدید محبّت ویک نوع قدرشناسى است. لذا در آغاز آیه وصیّت، #والدین مطرح شده اند تا علاوه بر سهم ارث، وصیّت به نوعى تنظیم شود كه نفعش به آنان نیز برسد كه این خود از مصادیق احسان است.
🔴 #اقسام_وصیّت
🌷#واجب: مثل وصیّت به حقّ اللّه، حق ّالناس، قضاى نماز و عبادات دیگر، پرداخت حقوق واجبه مانند خمس، زكات، دیون، بدهكارى هاى مردم.
🌷 #مستحبّ: مثل وصیّت به امور خیریّه.
🌷 #مباح:مثل وصیّت فرزندان به نوع شغل، حرفه، لباس، طعام.
🌷 #مكروه:مثل وصیّت به مقبره سازى.
🌷 #حرام:مثل وصیّت به ایجاد مراكز فساد، انتشار نوشته ها و کتاب های گمراه کننده
🔹پيام های آیه 180 سوره بقره 🔹
✅ اگرچه با #مرگ، انسان از دنیا مى رود، امّا پرونده ى عمل او با كارهایى نظیر وصیّت باز مى ماند. «اذا حضر احدكم الموت.... الوصیة»
✅⚘#مال و #ثروت،اگر در راه درست مصرف شود خیر است. «ان ترك خیر الوصیّة»
✅ در #وصیّت باید علاوه بر ارث، براى والدین و نزدیكان سهمى قرار داد. «الوصیّة للوالدین و الاقربین»
✅ #وصیّت باید بر اساس عرف پسندیده ى جامعه باشد. «الوصیّة... بالمعروف»
✅ #ترک_وصیّت،نوعى بى تقوایى نسبت به حقوق دیگران است. «الوصیّة... حقّاً على المتّقین»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#قصه_های_قرآنی
#حضرت_سلیمان(ع) - 3
پاسخ جن بزرگ، به سوالات سليمان
حضرت سليمان عليه السلام از پيامبرانى بود كه خداوند او را بر جن و انس و... مسلط نموده بود. روزى چند نفر از اصحاب خود را همراه يكى از جنهاى بزرگ و گردنكش فرستاد، تا چند ساعتى به ميان مردم بروند و گردش كنند و سپس بازگردند و به اصحاب فرمود: در اين سير و سياحت هر چه را از آن جن شنيديد به خاطر بسپاريد و وقتى نزد من آمدند براى من بيان كنيد.
آنها همراه آن جن سركش حركت كردند تا به بازار رسيدند و امور زير را از آن جن ديدند:
1 - ديدند آن جن به آسمان نگاه كرد و سپس به مردم نگريست و سرش را تكان داد.
2 - از آن جا عبور نمودند تا به خانه اى رسيدند. ديدند شخصى از دنيا رفته و بستگان او گريه می كنند. آن جن وقتى كه آن منظره را ديد خنديد.
3 - از آن جا عبور نمودند و افرادى را ديدند كه سير را با پيمانه می فروشند، ولى فلفل را با وزن (و سنجش دقيق ترازو) می فروشند. آن جن با ديدن آن منظره خنديد.
4 - از آن جا عبور نمودند و به گروهى رسيدند. ديدند آنها ذكر خدا می گويند و به ياد خدا به سر می برند، ولى گروه ديگرى در كنار آنها هستند و به امور بيهوده و باطل سرگرم می باشند. آن جن سرش را تكان داد و لبخند زد.
ياران سليمان عليه السلام، از اين سير و عبور بازگشتند و جريان را (در چهار مورد فوق) به سليمان عليه السلام گزارش دادند.
سليمان عليه السلام آن جن را احضار كرده و از او چهار موضوع مذكور پرسيد:
1 - وقتى كه به بازار رسيدى، چرا سرت را به آسمان بلند نمودى، و سپس به زمين و مردم نگاه كردى و سرت را تكان دادى؟
جن گفت: فرشتگان را بالاى سر مردم ديدم كه اعمال آنها را با شتاب می نوشتند. تعجب كردم كه آنها اين گونه با شتاب می نويسند ولى انسانها آن گونه با شتاب سرگرم (امور مادى خود) هستند.
2 - وقتى كه به خانه اى وارد شدى، شخصى مرده بود و حاضران گريه می كردند، چرا خنديدى؟
جن گفت: خنده ام از اين رو بود كه آن شخص مرده، به بهشت رفت، ولى حاضران (به جاى خوشحالى) گريه می كردند.
3 - چرا وقتى كه ديدى سير را با پيمانه، و فلفل را با وزن می فروشند خنديدى؟
جن گفت: از اين رو كه ديدم سير را با آن همه ارزش، كه كيمياى درمان است با پيمانه می فروشند، ولى فلفل را كه مايه بيمارى است با وزن دقيق به فروش می رسانند! از اين رو از روى تعجب خنديدم.
4 - چرا در مورد آن دو گروه كه يكى در ياد خدا و ديگرى سرگرم لهو و امور بيهوده بودند، سر تكان دادى و خنديدى؟
جن گفت: زيرا تعجب كردم كه دو گروه، هر دو انسانند، ولى گروه اول بيدار و در ياد خدايند، اما گروه دوم غافل و سرگرم در بيهودگى هستند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌻✨دومین علامت حسود اینه که... وقتی یه کمالی رو دیدی.
💠 یه کمال از خودت میاری وسط، که اون کمال رو بیاری پایین.
تا میگه من کشورهای غربی رفتم.. میگی من کشورهای شرقی و غربی رفتم.😏
😎همیشه یه کمال از خودش میگه، تا کمال اون بیوفته پایین، این هم علامت حسادته...
👈اونوقت حسادت، انسان رو تا پیغمبر کشی پیش میبره.
برادران یوسف بخاطر حسادت،، برادرشون رو کشتند.
حسود انسان رو، پیغمبرکش،!! برادرکُش!!! میکنه.
🅾 حسود آدم رو به کفر پایدار میکنه...
👈آخه این هم دلیل شد که.. پیغمبر حتما باید از بنی اسرائیل باشه.. به چه دلیل؟؟!!
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نحوه عملکردگوش انسان:
هنگامی که خدارا درخویشتن ملاقات می کنی بسیار شگفت زده می شوی
#نعمت_شنوایی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیات_مهدویت
🕋« أَيْنَ مَا تَكُونُوا يَأْتِ بِكُمُ اللَّهُ جَمِيعًا »۱
📖هر جا باشیدخداوند همه ی شما را حاضر میکند.
💠امام سجاد(علیهالسلام) فرمودند:
این که هرجاباشید خدا همه یشما را حاضر میکند مربوط است به آن ۳۱۳مرد که یاران اصلی امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) هستن که از بسترها یشان ناپدید میشوند و در مکه مکرمه حاضر میشوند .۲
💠امام صادق(علیهالسلام)می فرماید :
قطعا این آیه در مورد ناپدید شدگان از اصحاب قائم ماهستند که خداوند متعال آنها را شبانه از بسترهایشان می آورد و صبح در مکه جمع میکند آنها به روی ابرها راه می روند. ۳
🖌یعنی اینقدر سریع خودشان را به امام زمان می رسانند . این آیه راجع به آنها ست که ۳۱۳ نفر، و ازیاران امام زمان هستند وجزء کابینه ی اصلی مولا (عجلاللهتعالیفرجهالشریف ) خواهند بود.
📚منابع
(۱)سوره بقره ،آیه ۱۴۸
(۲) کمال الدین، ج۲، ص ۶۵۴ باب ۵۷ما روی فی علامات…، ح ۲۱.
(۳)کمال الدین، ج ۲، ص۶۷۳،باب ۵۸فی نوادر الکتاب، ح۲۴.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#تحقیر
اولین مرحله از نفوذ فرهنگی دنیای سرمایه داری در دنیای اسلام!
🕋ويْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ «۱»
🕋 الَّذِي جَمَعَ مالًا وَ عَدَّدَهُ «۲»
🕋يَحْسَبُ أَنَّ مالَهُ أَخْلَدَهُ «۳»
🕋كَلَّا لَيُنْبَذَنَّ فِي الْحُطَمَةِ «۴»
🔸اگر کسی احساس کند که مال تکیه گاه بقای انسان است، طبیعتا به آن تکیه میکند و به جمع اموال روی می آورد؛ کارچنین آدمی👈 «تحقیر» دیگران است و این حالت مبدا «همز» و «لمز» دیگران میشود.
🔺این امر در دنیای سرمایه داری امروز خیلی واضح است. صاحبان سرمایه، دنیا را تحقیر میکنند و تعابیر تحقیر آمیزی نسبت به ملتها دارند، مانند: توسعه یافته و عقب افتاده، پیشرفته و در حال توسعه ... و وقتی به کشورهای دیگر میروند، حق توحش میگیرند.
🔸اگر خوب نگاه کنید، سراسر تکیه گاه نظام سرمایه داری همین امکانات است؛ به امکانات مادی خود تکیه میکنند و بعد دیگران را به دلیل فقدان همین امکانات مادی تحقیر میکنند؛ البته این امکانات مادی، مناسباتی هم ایجاد میکند و طبیعتا تکنولوژی متناسب با خود و اخلاق و نظم خودش را هم می آورد.
🔸این امکانات با مجموعه روابطی که ایجاد میکند، مبدا «تحقیر» و «همز و لمز» دیگران میشود.
🔰 شيوه ی آن ها اين است که ابتدا فرهنگ های دیگر را تحقير میکردند؛ یعنی مظاهري از تمدن غرب را در معرض ديد افرادی که در حوزه تمدن های دیگر زندگی میکنند قرار داده و آنها را در مقابل داشته های خود تحقير می کنند؛ در کشور ما هم چنین چیزی بوده و بسياری از درباري ها اعم از اشخاص معمولی و حتی نخبگان به کشورهای اروپايي سفر کرده و به شدت تحت تأثير فرهنگ آن ها قرار گرفتند؛ این عده احساس میکردند که ما عقب افتاده ايم و آن ها پيشرفته اند؛ در مقابل داشته های آنها احساس حقارت می کردند.
يکي از ابزارهای ایجاد این تحقیر هم مسافرت و توريسم است که بعدها به يک صنعت اقتصادی تبديل شد؛ آن ها از اين طريق سعی کردند تا نخبگان جامعه را به کشورهای غربی برده و مظاهر تمدن خود را به آن ها نشان دهند و در آنها نوعی احساس حقارت ایجاد کنند.
⚜ اما خدای متعال با این همازین و لمازین برخورد تندی میکند و میفرماید:
اصلا اینطور نیست که آن ها تصور میکنند، این آدمهایی که امکانات را جمع میکنند و با اتکاء به آنها دیگران را تحقیر میکنند، با خواری در آتشی انداخته میشوند که همه تار و پودشان را در هم میریزد و آنها را خرد میکند. (لَيُنْبَذَنَّ فِي الْحُطَمَةِ)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜واکنش جالب این پیرمرد اسپانیا یی به شنیدن صدای قرآن...
🌺درمان بیماریهای دل وجان از دیگر فواید گوشسپردن به قرآن است و نسبت به شفا بودن این کلام وحیانی به صراحت در آیات ۵۷ و ۵۸ سوره مبارکه یونس
ای مردم اندرزی از سوی پروردگارتان برای شما آمده است؛ و درمانی برای آنچه در سینههاست؛ درمانی برای دلهای شما و هدایت و رحمتی است برای مؤمنان به فضل و رحمت خدا باید خوشحال شوند؛ که این، از تمام آنچه گردآوری کردهاند، بهتر است»
اشاره شده است
#تاثیر_قرآن
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh