ادامه داستان👇
🌱اسعد گفت: چهار نفر از ما در راه تعليم قرآن، خدمت بزرگى انجام دادند، ابى بن كعب، معاذ بن جبل، زيد بن ثابت، به علاوه سعد بن عباده خطيب و رييس انصار از ما است.
🌱اين افتخارنمايى، كم كم مسأله را بغرنج كرد، و حساسيت اين دو طايفه به جايى رسيد كه دست به اسلحه برده و در برابر يكديگر قرار گرفتند، نزديك بود كه در بين آنها آتش جنگ شعله ور گردد، خبر به پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم رسيد، آن حضرت بىدرنگ به محل حادثه آمد و بين آنها صلح و صفا برقرار ساخت، و آيه 102 و 103 آل عمران را كه در اين مورد نازل شده براى آنها خواند، و به طور كلى با بيانات مؤثر و استوار براى عموم، آب از دست رفته را به جاى خود باز گردانيد و همه را تا قيامت به اتحاد و استحكام پيوند برادرى فرا خواند، در آيه 103 آل عمران چنين مىخوانيم:
📖وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَ لاَ تَفَرَّقُواْ وَاذْكُرُواْ نِعْمَةَ اللّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنتُمْ أَعْدَاء فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنتُمْ عَلَىَ شَفَا حُفْرَةٍ مِّنَ النَّارِ فَأَنقَذَكُم مِّنْهَا؛
🌱همگى به ريسمان خدا (قرآن و اسلام، و هرگونه وسايل استحكام برادرى) چنگ زنيد ، و پراكنده نشويد، و نعمت بزرگِ خدا را بر خود، به ياد آريد، كه چگونه دشمن يكديگر بوديد، و او ميان دلهاى شما، الفت ايجاد كرد، و به بركتِ نعمتِ او، برادر شديد، و شما بر لبِ گودالى از آتش (جنگ و نزاع) بوديد، خدا شما را از آنجا برگرفت و نجات داد.
🌱كلمه حبل (ريسمان) بيانگر آن است كه ريسمان از نخلهاى نازك بافته و به هم پيوسته شده، از اين رو محكم است، ولى اگر آن به هم پيوستگى فشرده آن نخلها نبود قطعا سست و نااستوار بود و كمترين حادثهاى موجب از هم پاشيدگى و بريدگى آن مىشد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📝#رمضان / قرآن با چهارده روایت📝
لَقَدْ آتَيْناكَ سَبْعاً مِنَ الْمَثانِي وَ الْقُرْآنَ الْعَظِيمَ «87حجر»
وهمانا ما به تو سبعالمثانى (سوره حمد) و قرآن بزرگ داديم.
🌕 خداوتد در این آیه برای دلداری پیامبر در برابر مشکلات و سختی ها وانبوه دشمنان ، نظر آن حضرت را متوجه موهبتی می کتد که هیچ چیزی با ان مقایسه شدنی نیست ،
🔵 قرآن عظیم وبه ویژه سوره ی مبارک حمد، سبع در لغت به معنای هفت ومثانی به معنای دوتاها است ۰
📌بیشتر مفسران وروایات
< سبعا من المثانی >را کنایه از سوره ی حمد گرفته اند ؛
🔴 زیرا این سوره هفت آیه دارد واز این نظر که این سوره به خاطر اهمیت وعظمت محتوایش دوبار بر پیامبر صلی الله علیه وآله و سلم نازل گردیده یا ازدو بخش تشکیل شده
(نیمی از آن ، حمد وثنای خدا و نیمی از آن تقاضاهای بندگان ) یا این که در هر نمازی دو بار در نماز خوانده می شود ؛ کلمه ی مثانی بدان اطلاق شده است ۰
این آیه هدیه به کریم آل محمد
امام #حسن علیه السلام با صلوات
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
12.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در محضر قرآن با یاد امام زمان😍
غبت فرستاده خدا از بین مردم یک سنت الهی هست که بارها اتفاق افتاده است. قرآن برای این سنت از ذوالقرنین یاد میکند.
#آیات_مهدوی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💠آرشیو دعاهای شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان 💠
1⃣لیست اعمال شب بیست و هفتم
https://eitaa.com/Mohebannemahdi/11908
2⃣اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی التَّجَافِیَ عَنْ دَارِ الْغُرُورِ
(حاج میثم مطیعی)
https://eitaa.com/delneshinha/22232
3⃣یَا مَادَّ الظِّلِّ وَ لَوْ شِئْتَ لَجَعَلْتَهُ سَاکِناً
(حاج میثم مطیعی)
https://eitaa.com/delneshinha/22233
4⃣نکاتی در فضلیت دعای جوشن صغیر
(حاج میثم مطیعی)
https://eitaa.com/delneshinha/22234
5⃣دعای جوشن صغیر (حاج میثم مطیعی)
https://eitaa.com/delneshinha/22235
6⃣دعای جوشن صغیر (استاد فرهمند )
https://eitaa.com/delneshinha/22236
7⃣دعای جوشن صغیر( باسم کربلایی )
https://eitaa.com/delneshinha/22237
8⃣دعای جوشن صغیر (استاد علیرضا بکایی)
https://eitaa.com/delneshinha/22238
9⃣متن و پی دی اف دعای جوشن صغیر
https://eitaa.com/delneshinha/22239
با نشر لینکهای گذاشته شده در گروه هاتون در ثواب نشر
#دعاهای شب بیست و هفتم شریک باشین
#ماه_رمضان
┄═🌼💠🌷💠🦋💠🌸💠🌼═┄
🌍صوتهای دلنشین کوثر
https://eitaa.com/delneshinha
📋#دائره_المعارف_قرآن_کریم📋
❇️ #اذن_الهى>
👈موارد کاربرد اذن الهى >
⬅️11. #جاودانگى_در_بهشت
🟣کسانىکه #ایمان آورده، کارهاى نیک انجام دهند، در آخرت داخل #باغهایى مىشوند که زیر آنها نهرها جارى است و به اذن پروردگارشان، براى #همیشه در آنجا بهسر خواهند برد:
* واُدخِلَ الّذین ءامنوا و عملوا الصّالحات جنّات تجری من تحتها الانهار خالدین فیها باذن ربّهم ..... * ( ابراهیم ۲۳ )
⬅️12. #هدایت_مومنان
🟡خداوند، کسانى را که #ایمان آوردهاند، در اختلافاتى که بین مردم درباره حقّ وجود دارد، به اذن خویش #هدایت مىکند:
* ... فَهَدَى اللّهُ الَّذینَ ءامَنوا لِمَا اختَلَفوا فیهِ مِنَ الحَق بِاِذنِه والله یَهدی مَن یَشاءُ اِلی صِراط مُستَقیم * ( بقره ۲۱۳ )
🟣گفته شده است که اگر * #باذنه * را به فعل * #هدی * متعلق بدانیم ، معنایش این میشود که خداوند آنها را به اذن خویش #هدایت کرد و این درست نیست ؛ زیرا محال است خداوند به خودش اذن دهد؛ بنابراین ، #تقدیر چنین می شود :
فاهتدو باذنه ، یعنی مومنان ، به #اذن خداوند هدایت شدند .
🟡برخی گفته اند :
مقصود از این #تعبیر که خداوند به اذن خویش آنها را هدایت کرد ، این است که به اذن #دیگری نیاز ندارد .
🟣برخی دیگر گفته اند :
قید * #باذنه * دلالت می کند بر اینکه مومنان ، خداوند را به هدایت خویش مجبور نکرده اند ؛ زیرا #هیچ کس نمی تواند خدا را به کاری وا دارد ؛ بلکه خداوند خودش آنها را #هدایت کرده است ؛
🟡بنابراین ، جمله بعدی #دلیل مطلب را و بیان می دارد به این صورت که خداوند هرکس را بخواهد به راه #راست هدایت می کند و خواسته است که #مومنان را هدایت کند .
🟣#اذن در این آیه ، به معنای علم ، امر ، توفیق و #تیسیر نیز دانسته شده است .
🟡 خداوند به وسیله #قرآن ، کسانی را که در پی رضای الهی هستند ، به اذن خویش از #تاریکی ها خارج و به سوی نور هدایت می کند :
* و یخرجهم من الظّلمات الی النّور باذنه ..... * ( مائده ۱۶ ) ؛
🟣چنان که #هدف از فرو فرستادن قرآن نیز این است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله #انسانها را به اذن پروردگارشان از تاریکیها به سوی نور #خارج سازد :
* الف لام را * کتاب انزلناه الیک لتخرج النّاس من الظّلمات الی النّور باذن ربّهم * ( ابراهیم ۱)
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
17.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۳۸
وَالسَّارِقُ وَالسَّارِقَةُ فَاقْطَعُوا أَيْدِيَهُمَا جَزَاءً بِمَا كَسَبَا نَكَالًا مِنَ اللَّهِ وَاللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ ﴿۳۸﴾
و مرد و زن دزد را به سزاى آنچه كرده اند دستشان را به عنوان كيفرى از جانب خدا ببريد و خداوند توانا و حكيم است (۳۸)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٣٨)
-مجازات دزدان!
در چند آيه قبل احكام «محارب» بيان شد، در اين آيه، به همين تناسب حكم دزد يعنى كسى كه بطور پنهانى و مخفيانه اموال مردم را مىبرد بيان گرديده است، نخست مىفرمايد: «دست مرد و زن سارق را قطع كنند» (وَ السّارِقُ وَ السّارِقَةُ فَاقْطَعُوا أَيْدِيَهُما) .
از روايات اهل بيت عليه السّلام استفاده مىشود كه تنها چهار انگشت از دست راست بريده مىشود، نه بيشتر، اگر چه فقهاى اهل تسنن بيش از آن گفتهاند! در اينجا مرد دزد بر زن دزد مقدم داشته شده در حالى كه در آيۀ حدّ زناكار، زن زانيه بر مرد زانى مقدم ذكر شده است، اين تفاوت شايد به خاطر آن باشد كه در مورد دزدى عامل اصلى بيشتر مردانند و در مورد ارتكاب زنا عامل و محرك مهمتر زنان بىبندوبار! سپس مىگويد: «اين كيفرى است در برابر اعمالى كه انجام دادهاند و مجازاتى است از طرف خداوند» (جَزاءً بِما كَسَبا نَكالاً مِنَ اللّهِ) .
و در پايان آيه براى رفع اين توهم كه مجازات مزبور عادلانه نيست مىفرمايد: «خداوند توانا (قدرتمند) و حكيم است» (وَ اللّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ) . بنابراين دليلى ندارد كه از كسى انتقام بگيرد و كسى را بىحساب مجازات كند.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 514
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
14.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۳۹
فَمَنْ تَابَ مِنْ بَعْدِ ظُلْمِهِ وَأَصْلَحَ فَإِنَّ اللَّهَ يَتُوبُ عَلَيْهِ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ ﴿۳۹﴾
پس هر كه بعد از ستم كردنش توبه كند و به صلاح آيد خدا توبه او را مى پذيرد كه خدا آمرزنده مهربان است (۳۹)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٣٩)
-در اين آيه راه بازگشت را به روى آنها گشوده و مىفرمايد: «كسى كه بعد از اين ستم توبه كند و در مقام اصلاح و جبران برآيد خداوند او را خواهد بخشيد زيرا خداوند آمرزنده و مهربان است» (فَمَنْ تابَ مِنْ بَعْدِ ظُلْمِهِ وَ أَصْلَحَ فَإِنَّ اللّهَ يَتُوبُ عَلَيْهِ إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ) .
آيا بوسيلۀ توبه تنها گناه او بخشوده مىشود و يا اين كه حد سرقت (بريدن دست) نيز ساقط خواهد شد؟
معروف در ميان فقهاى ما اين است كه: اگر قبل از ثبوت سرقت در دادگاه اسلامى توبه كند حدّ سرقت نيز از او برداشته مىشود، ولى هنگامى كه از طريق دو شاهد عادل، جرم او ثابت شد با توبه حدّ از بين نمىرود.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 514
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قران #جلسه_671
🌹 #آیات_۳۸_۳۹ #سوره_مائده
🌸 وَالسَّارِقُ وَالسَّارِقَةُ فَاقْطَعُواْ أَيْدِيَهُمَا جَزَآءً بِمَا كَسَبَا نَكاَلاً مِّنَ اللَّهِ وَاللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ (۳۸) فَمَنْ تَابَ مِنْ بَعْدِ ظُلْمِهِ وَأَصْلَحَ فَإِنَّ اللَّهَ يَتُوبُ عَلَيْهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (۳۹)
🍀 ترجمه: مرد و زن دزد را به کیفر كارى كه انجام داده اند دستشان را قطع كنید. این مجازاتی است از سوى خداوند و خداوند توانای شکست ناپذیر و حكیم است. (۳۸) پس كسی كه بعد از ظلمش توبه كند و اصلاح نماید، یقیناً خدا توبه اش را میپذیرد؛ زیرا خدا بسیار آمرزنده و مهربان است (۳۹)
🌷 #السارق: مرد دزد
🌷 #السارقة: زن دزد
🌷 #اقطعوا: قطع کنید
🌷 #أیدیهما: دستشان
🌷 #نكال: به عقوبتى گفته مى شود كه مایه ى عبرت دیگران باشد.
🌷 #عزیز: توانای شکست ناپذیر
🌷 #غفور: بسیار آمرزنده
🌷 #رحیم: مهربان
🌹 این آیات همانند سایر آیات سوره مائده در مدینه نازل شده است و حكم #دزد يعنى كسى كه بطور پنهانى و مخفيانه اموال مردم را مى دزدد بيان گرديده است. نخست مىفرمايد: «وَ السّارِقُ وَ السّارِقَةُ فَاقْطَعُوا أَيْدِيَهُما: مرد و زن دزد را به کیفر کاری که مرتکب شده اند دستشان را قطع کنید.» از روايات #اهل_بيت «عليه السّلام» استفاده مى شود كه تنها چهار انگشت از دست راست بريده مى شود. شاید در مرحله اول شنیدن این آیه از خدای رحیم ناخوشایند باشد شاید عده ای بگویند حالا یک نفری آمده و دزدی کرده آیا واقعا باید دستش را قطع کرد. این آیه اتفاقا کاملا با رأفت است.
🌹 کسی آمده اموال بیچاره ای را که سال ها زحمت کشیده و در جایی نگهداشته دزدیده و فرار کرده است آیا قطع دست چنین فردی بی رحمانه است بلکه این قطع دست باعث می شود دیگران بترسند و دست به #دزدی نزنند. از طرفی شما شب با خیال راحت می خوابید چون امنیت دارید ولی اگر از امروز به شما بگویند دزدی در محله تان است هر شب از یک خانه ای می دزدد شما از امشب دیگر راحت نخواهید خوابید چون نگران اموال و اعضای خانواده خود هستید و هم از اینکه آسیب جانی به شما و #خانواده بزند نگران خواهید شد این قطع دست باعث می شود خود دزد دیگر جرأت چنین کاری نداشته باشد و هم دیگران فکر دزدی به سرشان نزند. البته دست هر دزدی نباید قطع شود شرایطی دارد که باید به احکام فقهی مراجعه کرد.
🌹 سپس مى فرماید: « نَكالاً مِنَ اللّهِ: این مجازاتی است از سوی خداوند. #نکال یعنی این مجازات بازدارنده است و سبب کنترل دیگران از دزدی و تجاوز به اموال مردم می شود. و در پايان آيه براى رفع اين توهّم كه عده ای می گویند مجازات عادلانه نيست مى فرمايد: «وَ اللّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ: و خداوند توانای شکست ناپذیر و حکیم است.» بنابراین #خداوند این مجازات را بر اساس حکمت قرار داده است.
🌹بلافاصله #قرآن از رأفت و مهربانی خدا نسبت به این دزدان سخن می گوید ومی فرماید: فَمَنْ تابَ مِنْ بَعْدِ ظُلْمِهِ وَ أَصْلَحَ فَإِنَّ اللّهَ يَتُوبُ علیه ٌ: پس کسی که بعد از ظلمش توبه کند و اصلاح نماید، یقینا خدا توبه اش را می پذیرد. حالا اگر دزدی #پشیمان شد و فهمید که مرتکب چه گناه بزرگی شده است و از رفتار خود پشیمان شد و توبه کرد باید اموال را به صاحبانش برگرداند در چنین صورتی خدا توبه او را می پذیرد و با آغوش باز از او استقبال می کند و دیگر دستش را قطع نکنید « إن الله غفور رحیم: زیرا خداوند بسیار آمرزنده و مهربان است.» پس در ابتدای این دو آیه ظاهرش کمی شاید برای عده ای ناخوشایند باشد ولی در ادامه سرشار از رأفت و مهربانی خداست حالا شما بگویید آیا نباید عاشق چنین دین و خدایی شد که چنین فردی را که به اموال مردم تجاوز کرده و پشیمان شده را می بخشد.
🔹 پيام های آیات ۳۸و۳۹ سوره مائده
✅ كیفر #زن و #مرد دزد یكسان است.
✅ باید امنیّت #جامعه را با قاطعیّت حفظ كرد.
✅ جریمه و كیفر #سنگین، بازدارنده از دزدى است.
✅ در قوانین كیفرى #اسلام، علاوه بر تنبیه مجرم، عبرت دیگران هم مطرح است.
✅ در اجراى #حدود_الهى، نباید تحت تأثیر عواطف قرار گرفت.
✅ با اینكه قطع دست از طرف قاضى وحاكم است، امّا #خداوند به همه مؤمنین خطاب مى كند، تا آنان زمینه اجراى حدود الهى را فراهم كنند.
✅ مالكیّت شخصى و امنیّت اجتماعى به قدرى مهم است كه به خاطر آن، باید دست #دزد قطع شود.
✅ برای #انسان خطاکار، همیشه راه بازگشت و اصلاح باز است.
✅ #توبه ، تنها یک پشیمانی درونی نیست بلکه باید همراه با جبران مفاسد گذشته باشد.
✅ اگر انسان #توبه کند، خداوند توبه او را می پذیرد.
✅ #سرقت ، ظلم به خود و جامعه و تجاوز به امنیت جامعه است.
✅ مجرمان را باید به راه #خدا دعوت و امیدوار کرد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh