- 📚#دائره_المعارف_قرآن_کریم📚
📋#آیات_نام_دار>
◀️ #آیه_محاسبه
🌅به آیه ۲۸۴ بقره « آیه #محاسبه » گفتهاند .
🌠 این آیه اشاره دارد که #خدا نه تنها گناهان ظاهرى را محاسبه مىکند، بلکه #گناهانى مانند کتمان شهادت و شرک که جنبه باطنى و قلبى دارد را نیز به شمار مىآورد :
*و ان تبدوا ما فی انفسکم او تخفوه یحاسبکم به الله ..... *
◀️ #آیه_محبت
🌅آیه ۵۴ مائده را « آیه #محبّت » نامیدهاند .
🌠 در این آیه، #خطاب به مؤمنان مىفرماید: هرکس از شما از دین خود برگردد، خداوند در آینده گروهى را مىآورد که آنها را #دوست دارد و آنها نیز او را دوست دارد و آنها نیز او را دوست دارند :
* یا ایّها الذین آمنوا من یرتدّ منکم عن دینه فسوف یاتی الله بقوم یحبّهم و یحبّونه *
🌅به نقل #ثعلبی، این آیه در باره امام #علی علیه السلام نازل شده است.
ادامه دارد.......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
18.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#انعام آیه ۵۳
وَكَذَٰلِكَ فَتَنَّا بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لِيَقُولُوا أَهَٰؤُلَاءِ مَنَّ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنْ بَيْنِنَا ۗ أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَعْلَمَ بِالشَّاكِرِينَ ﴿٥٣﴾
و ما این گونه توانگران را به مؤمنان تهیدستی که در کنار تو هستند آزمودیم، تا [توانگران با تعجب و استهزا] بگویند: آیا اینانند که خدا از میان ما بر آنان منّت نهاده [و نعمت ایمان و عمل صالح داده و بر ما برتری بخشیده؟!] آیا خدا به سپاس گزاران داناتر نیست؟ (۵۳)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٥٣)
-در اين آيه به ثروتمندان بىايمان هشدار مىدهد كه اين جريانات آزمايشهايى است براى آنها، و اگر از كورۀ اين آزمايشها نادرست بيرون آيند، بايد عواقب دردناك آن را تحمل كنند، مىگويد: «اين چنين، بعضى از آنها را با بعض ديگر آزموديم» (وَ كَذلِكَ فَتَنّا بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ) . «فتنه» در اينجا به معنى آزمايش است.
سپس اضافه مىكند: كار اين توانگران به جايى مىرسد كه با نگاه تحقيرآميز به مؤمنان راستين نگريسته و مىگويند: «آيا اينها هستند كه خداوند از ميان ما برگزيده، و نعمت ايمان و اسلام را به آنها ارزانى داشته است» آيا اينها قابل چنين حرفهايى هستند! (لِيَقُولُوا أَ هؤُلاءِ مَنَّ اللّهُ عَلَيْهِمْ مِنْ بَيْنِنا) .
و بعد به آنها پاسخ مىگويد كه اين افراد با ايمان مردمى هستند كه شكر نعمت علم و تشخيص را به جا آورده و آن را به كار بستهاند، و هم چنين شكر نعمت دعوت پيامبر صلّى اللّه عليه و آله را به جا آورده و از او پذيرا شدهاند.
چه نعمتى از آن بزرگتر و چه شكرى از آن بالاتر و به خاطر همين، خداوند ايمان را در قلوب آنها راسخ گردانيده است «آيا خداوند شاكران را بهتر نمىشناسد» ! (أَ لَيْسَ اللّهُ بِأَعْلَمَ بِالشّاكِرِينَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 600
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_784
🌹 #آیه_۵۳ #سوره_أنعام
🌸 وَكَذَٰلِكَ فَتَنَّا بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لِيَقُولُوٓا أَهَٰٓؤُلَآءِ مَنَّ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنْ بَيْنِنَآ ۗ أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَعْلَمَ بِالشَّاكِرِينَ
🍀 ترجمه: و ما این گونه بعضی از آنها را به بعضی دیگر آزمایش کردیم، تا بگویند: آیا اینانند كه خدا از میان ما بر آنان منّت نهاده است؟ آیا خدا به سپاس گزاران داناتر نیست؟
🌷 #كَذَٰلِكَ: این گونه، این چنین
🌷 #فَتَنَّا: آزمایش کردیم
🌷 #لِيَقُولُوٓا: تا بگویند
🌷 #أَلَيْسَ: آیا نیست
🌷 #أَعْلَم: داناتر
🌷 #شاكِرِين: سپاس گزاران
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه همانند سایر آیات سوره أنعام در #مکه نازل شده است. در جلسه قبلی گفته شد جمعى از قريش از كنار مجلس #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» گذشتند در حالى كه تعدادی از مسلمانان فقیر و كارگر دور پیامبر را گرفته اند آنها از مشاهده اين صحنه تعجّب كردند. گفتند: اى محمّد! آيا به همين افراد از جمعيّت قناعت كرده اى؟ اين ها هستند كه خداوند از ميان ما انتخاب كرده! ما پيرو اينها بوده باشيم؟ هر چه زودتر آنها را از اطراف خود دور كن، شايد ما به تو نزديک شويم و از تو پيروى كنيم.که آیه ۵۲ سوره أنعام نازل شد و بلافاصله آیه ۵۳ سوره أنعام در ادامه آن نازل شد.
🌸 موضوع این #آیه در ادامه آيه قبلی است و به آن سرمایه داران بى ايمان هشدار مى دهد كه اين جريانات آزمايش هايى است براى آنها، و اگر از كوره اين آزمايشها نادرست بيرون آيند، بايد عواقب دردناک آن را تحمّل كنند، مى فرماید: « وَ كَذلِكَ فَتَنّا بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ: و ما این گونه بعضی از آنها را به بعضی دیگر آزمایش کردیم» «فتنه» در اينجا به معنى #آزمايش است. سپس اضافه مى كند: كار اين ها به جايى مى رسد كه با نگاه تحقير آميز به مؤمنانِ راستين نگريسته و مى گويند: آيا اين ها هستند كه #خداوند از ميان ما برگزيده «لِيَقُولُوا أَ هؤُلاءِ مَنَّ اللّهُ عَلَيْهِمْ مِنْ بَيْنِنا: تا بگویند: آیا اینانند که خدا از میان ما بر آنان منت نهاده است؟»
🌸 و بعد به آنها پاسخ مى دهد كه اين افراد با ايمان مردمى هستند كه شكر نعمت علم و تشخيص را به جا آورده و آن را به كار بسته اند، و هم چنين شكر نعمت دعوت #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» را به جا آورده و از او پذيرا شده اند. چه نعمتى از آن بزرگتر و چه شكرى از آن بالاتر و به خاطر همين، خداوند ايمان را در قلوب آنها راسخ گردانيده است « أَ لَيْسَ اللّهُ بِأَعْلَمَ بِالشّاكِرِينَ: آیا خدا به سپاسگزاران داناتر نیست؟»
🔹 پیام های آیه ۵۳ سوره أنعام 🔹
✅ تفاوت های اجتماعی، گاهی وسیله ی آزمایش و شکوفا شدن خصلت ها و رشد آنهاست
✅ ثروتنمندان با فقیران #آزمایش می شوند.
✅ فقرای با ایمان، برگزیدگان خدایند.
✅ #خداوند طبق حکمتش عمل می کند، نه توقع مردم
✅ #پیامبران، نمونه بارز سپاسگزاران هستند. فقرایی هم که هدایت انبیا را پذیرفته اند، شاکر نعمت هدایت هستند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
إِن يَثۡقَفُوكُمۡ يَكُونُواْ لَكُمۡ أَعۡدَآءٗ وَيَبۡسُطُوٓاْ إِلَيۡكُمۡ أَيۡدِيَهُمۡ وَأَلۡسِنَتَهُم بِٱلسُّوٓءِ وَوَدُّواْ لَوۡ تَكۡفُرُونَ (٢)
اگر بر شما چيره شوند، دشمنانتان خواهند بود، و دست هايشان را [به اسارت، آزار و كشتن] و زبان هايشان را به [بدگويى، تحقير و ناسزا] بر ضد شما مى گشايند، و آرزو دارند كه اى كاش شما هم كافر شويد
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#شان_نزول 🌴
#ساره_جاسوس ⚠️
(#ممتحنه /1-3) 📖
🌺زنی بنام ساره که وابسته به یکی از قبایل مکه بود به مدینه خدمت پیامبر آمد ، ایشان به او فرمود : آیا مسلمان شده ای که به این جا آمده ای ؟ او عرض کرد : خیر ، فرمود : پس چرا آمده ای ؟ ساره عرض کرد : شما اهل و عشیره ما بودید و سرپرستان من همه رفتند ، و من شدیدا محتاج شدم ، نزد شما آمده ام تا عطایی به من کنید و لباس و مرکبی ببخشید .
🌾پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود : پس جوانان مکه چه شدند ؟ (اشاره به این که آن زن خواننده بود و برای جوانان خوانندگی می کردند)
گفت : بعد از واقعه بدر هیچ کس از من تقاضایی خوانندگی نکرد (و ایشان نشان می دهد ، ضربه می دهد جنگ بدر تا چه حد بر مشرکان مکه سنگین بود . )
🌺حضرت صلی الله علیه و آله به فرزندان عبدالمطلب ، دستور داد ، لباس ، مرکب و خرج راهی به او دادند و این در حالی بود که پیامبر صلی الله علیه و آله آماده فتح مکه می شد .
🌾در این موقع ، حاطب ابن ابی البلتعه (یکی از مسلمانان معروف که در جنگ بدر و بیعت رضوان شرکت کرده بود )نزد ساره آمد و نامه ای نوشت و گفت : آن را به اهل مکه ببر و ده دینار و به قولی ده درهم و همچنین پارچه بردی نیز به او داد .
🌺حاطب در نامه به اهل مکه چنین نوشته بود : رسول خدا صلی الله علیه و آله قصد دارد به سوی شما آید ، آمده دفاع از خویش باشید
ساره نامه را برداشت و از مدینه به سوی مکه حرکت کرد .
🌾جبرییل این ماجرا را به اطلاع پیامبر صلی الله علیه و آله رسانید . رسول خدا صلی الله علیه و آله ، به علی ، عمار ، عمرو ، زبیر ، طلحه ، مقداد و ابومرشد دستور داد که سوار بر مرکب شوند و به سوی مکه حرکت کنند و فرمود در یکی از منزل گاه های وسط راه به زنی می رسید که حامل نامه ای از حاطب به مشرکان مکه است ، نامه را از او بگیرید . آنها حرکت کردند و در همان مکان که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرموده بود به او رسیدند ، او سوگند یاد کرد که هیچ نامه ای نزد او نیست ، اثاث سفر او را تفتیش کردند و چیزی نیافتند ، همگی تصمیم بر بازگشتند گرفتند ،
🌺 اما علی علیه السلام فرمود : نه پیامبر صلی الله علیه و آله به ما دروغ گفته و نه ما دروغ می گوییم ، پس شمشیر را کشید و فرمود نامه را بیرون بیاور و الا به خدا سوگند گردنت را می زنم
ساره هنگامی که مساله را جدی یافت ، نامه را که در میان گیسوانش پنهان کرده بود بیرون آورد ، آنها نامه را خدمت پیامبر صلی الله علیه و آله آوردند .
🌾حضرت علیه السلام به سراغ حاطب فرستاد و فرمود این نامه را می شناسی ؟ عرض کرد : بلی ، گفت : چه چیز موجب شد که به این کار اقدام کنی ؟ عرض کرد : 🌺ای رسول خدا سوگند از آن روزی که اسلام را پذیرفته ام لحظه ای کافر نشده ام و هرگز به تو خیانت ننموده ام و هیچ گاه دعوت مشرکان را از آن زمان که از خانواده آنها جدا شده ام ، اجابت نکرده ام ، ولی مساءله این است که تمام مهاجران کسانی را در مکه دارند که از آنها در برابر مشرکان حمایت می کنند ، ولی من غریبم و خانواده من در چنگال آنها گرفتارند ، خواستم از این طریق حقی به گردن آنها داشته باشم تا مزاحم خانواده من نشوند ، در حالی که من می دانستم خداوند سرانجام آنها را دچار شکست می کند و نامه من برای آنها سودی ندارد .
🌾پیامبر صلی الله علیه و آله عذرش را پذیرفت ، ولی عمر برخاست و گفت ای رسول خدا اجازه بده گردن این منافق را بزنم
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود : از جنگجویان بدر است و خداوند نظر لطف خاصی به آنها دارد .
🌺(این جا بود که آیات نازل شد و درس های مهمی در زمینه ترک هر گونه دوستی نسبت به مشرکان و دشمنان خدا را به مسلمانان داد .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
⚜ سبک زندگی قرآنی
🍂بگویید : ماشاءالله🍂
🔸وَلَوْلَا إِذْ دَخَلْتَ جَنَّتَكَ قُلْتَ مَا شَاء اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ.....
(#کهف/۳٩)
⚡️براى پيشگيرى از غفلت و غرور، هنگام برخورد با نعمت هایی که داریم، اراده الهى را فراموش نكنيم و بگوییم ماشاء الله.
✨یعنی :
این اراده و لطف و قدرت خدا بود که سبب شد تا این نعمت به من برسد.
✅پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله فرمود: هر نعمتى كه خداوند از مال و فرزند به بنده اش مى بخشد، اگر بگويد: «ما شاء اللّه ولاقوّة الاّ باللّه»، خداوند آفات و ناراحتى هاى او را دفع مى كند تا به آرزويش برسد. سپس اين آيه را تلاوت فرمود.
🍃همچنين در روايات آمده است: جمله ى «لاحول ولا قوّة الاّ باللّه» سبب دفع بلا و دوام نعمت مى شود و گنجى از گنج هاى بهشت است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#آیه_گرافی
-آنچهخدابخواهدصورتمیپذیرد
وهیچنیروییجزبهوسیلهخدانیست.
📚#کهف-39
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلاوت
✳️ از استاد سعید مسلم
💠 روح انسان را به آرامش می رساند.
🕌 سوره مبارکه #اعراف
🔹 توصیف نعمات بهشتی
🔊 احساس آرامش و بهشتی بودن
تلاوت کامل
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
﷽📚🕥📚🎆
#داستان_های_غیر_پیامبران_در_قرآن 📖
#اصحاب_کهف
#قسمت_پنجم
🦋#درسهاى_مهم_از_ماجراى_ اصحاب_كهف🦋
💠در ماجراى اصحاب كهف درسهاى مهم و عميقى براى ما هست از جمله:
1⃣✨- بايد تحت تأثير جامعه قرار نگرفت، و نگفت: خواهى نشوى رسوا همرنگ جماعت شو بلكه بايد استقلال فكرى داشت.
2⃣✨ - براى حفظ جان، بايد گاهى در پشت سپر تقيه و به طور تاكتيكى كار كرد، تا نيروها به هدر نرود.
3⃣✨ - بايد از تقليد كوركورانه پرهيز كرد.
4⃣✨ - بايد در بعضى از موارد، از محيطهاى فاسد هجرت كرد، تا رشد نمود.
5⃣✨- بايد در سختىها به خدا توكل نمود.
6⃣✨ - حتما امدادهاى غيبى به كمك رهروان مخلص حق، خواهد رسيد.
7⃣✨ - بايد با تفكر و بحثهاى منطقى، خود را از خرافات و امور واهى رهانيد.
8⃣✨ - از آزادگى اصحاب كهف همين بس كه مقام وزارت داشتند، ولى به خاطر آخرت و امور معنوى دل از دنيا كندند و به حق پيوستند، مانند يوسف عليهالسلام كه از زليخا و كاخ او بريد و گفت: زندان بهتر از آن چيزى است كه زنان مصر مرا به آن دعوت مىكنند.
9⃣✨- قرآن (در آيه 10 سوره كهف) از اصحاب كهف به عنوان فتيه (جوانمردان) ياد كرده است.
بنابراين جوانمرد كسى است كه ويژگىهاى بالا را داشته باشد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
⚫️امام حسین(علیه السلام)در قرآن⚫️
1⃣ آیه تطهیر 🖤
إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا
ﺟﺰ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺧﺪﺍ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﭘﻠﻴﺪﻱ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ [ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺭﻭﺍﻳﺖ ﺷﻴﻌﻪ ﻭ ﺳﻨﻲ ﻣﺤﻤّﺪ ، ﻋﻠﻲ ، ﻓﺎﻃﻤﻪ ، ﺣﺴﻦ ﻭ ﺣﺴﻴﻦ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻠﺎم ﺍﻧﺪ ] ﺑﺮﻃﺮﻑ ﻧﻤﺎﻳﺪ ، ﻭ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﭼﻨﺎﻥ ﻛﻪ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖﭘﺎﻙ ﻭ ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﮔﺮﺩﺍﻧﺪ. (احزاب٣٣)
2⃣ آیه مباهله 🖤
فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ
ﭘﺲ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺗﻮ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺍﻭ [ ﻋﻴﺴﻲ ] ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻧﻜﻪ ﺑﺮ ﺗﻮﻋﻠﻢ ﻭ ﺁﮔﺎﻫﻲ ﺁﻣﺪ ، ﻣﺠﺎﺩﻟﻪ ﻭ ﺳﺘﻴﺰ ﻛﻨﺪ ، ﺑﮕﻮ : ﺑﻴﺎﻳﻴﺪ ﻣﺎ ﭘﺴﺮﺍﻧﻤﺎﻥ ﺭﺍ(حسن و حسین) ﻭ ﺷﻤﺎ ﭘﺴﺮﺍﻧﺘﺎﻥ ﺭﺍ ، ﻭ ﻣﺎ ﺯﻧﺎﻧﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﻭ ﺷﻤﺎ ﺯﻧﺎﻧﺘﺎﻥ ﺭﺍ ، ﻭ ﻣﺎ ﻧﻔﻮﺳﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﻭ ﺷﻤﺎ ﻧﻔﻮﺳﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﻋﻮﺕ ﻛﻨﻴﻢ ; ﺳﭙﺲ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﻧﻔﺮﻳﻦ ﻧﻤﺎﻳﻴﻢ ، ﭘﺲ ﻟﻌﻨﺖ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺩﺭﻭﻏﮕﻮﻳﺎﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﻴﻢ(آل عمران٦١)
3⃣ آیه اطعام 🖤
وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا
ﻭ ﻏﺬﺍ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻋﻴﻦ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﺶ ، ﺑﻪ ﻣﺴﻜﻴﻦ ﻭ ﻳﺘﻴﻢ ﻭ ﺍﺳﻴﺮ ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ .(انسان٨)
4⃣ آیه مودت 🖤
قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ
ﺑﮕﻮ : ﺍﺯ ﺷﻤﺎ [ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﺑﻠﺎﻍ ﺭﺳﺎﻟﺘﻢ ] ﻫﻴﭻ ﭘﺎﺩﺍﺷﻲ ﺟﺰ ﻣﻮﺩّﺕ ﻧﺰﺩﻳﻜﺎﻥ ﺭﺍ [ ﻛﻪ ﺑﻨﺎﺑﺮ ﺭﻭﺍﻳﺎﺕ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ـ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻠﺎم ـ ﻫﺴﺘﻨﺪ ] ﺭﺍ ﻧﻤﻰ ﺧﻮﺍﻫﻢ.(شوری٢٣)
5⃣ آیه تلقی کلمات 🖤
فَتَلَقَّىٰ آدَمُ مِن رَّبِّهِ كَلِمَاتٍ فَتَابَ عَلَيْهِ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ
ﭘﺲ ﺁﺩم ﻛﻠﻤﺎﺗﻲ ﺭﺍ[ﺗﻮﺳّﻞ ﺑﻪ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ] ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺵ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﻛﺮﺩ ﻭ [ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ] ﺗﻮﺑﻪ ﺍﺵ ﺭﺍ ﭘﺬﻳﺮﻓﺖ ; ﺯﻳﺮﺍ ﺍﻭ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺗﻮﺑﻪ ﭘﺬﻳﺮ ﻭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﺍﺳﺖ .(بقره٣٧)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 درسهای عبرتآموز (قسمت اول)
✅ إِنْ تَمْسَسْکُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَ إِنْ تُصِبْکُمْ سَیِّئَةٌ یَفْرَحُوا بِها وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا لا یَضُرُّکُمْ کَیْدُهُمْ شَیْئاً إِنَّ اللَّهَ بِما یَعْمَلُونَ مُحِیطٌ (آلعمران/۱۲۰)
🔹اگر نیکى به شما برسد، دشمنان شما را ناراحت میکند و اگر حادثه ناگوارى براى شما رخ دهد، خوشحال میشوند. (امّا) اگر (در برابر دشمنان) استقامت و پرهیزکارى پیشه کنید، نقشههاى(خائنانه) آنان، به شما زیانى نمیرساند؛ خداوند به آنچه انجام میدهند، احاطه دارد.
🔸برخلاف تصور برخی افراد که مقاومت در برابر دشمنان را موجب فشار اقتصادی و نظامی بیشتر آنها و در نتیجه به خطر افتادن امنیت کشور میدانند، علاوه بر عقل و تجربه، از آیات و روایات متعددی میتوان این حقیقت را اثبات کرد که مقاومت در برابر دشمن، امنیت اقتصادی و نظامی به همراه دارد.
🔸برخی آیات (مانند آیه پیشین) به وعدههای الهی در این زمینه اشاره دارند و این وعدهها برای کسانی که باور قلبی محکمی به وعدههای خداوند متعال دارند، قابل درک خواهد بود. در آیهی دیگری از قرآن کریم میخوانیم: إِنَّ الَّذِینَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا فَلا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ؛ کسانى که گفتند: پروردگار ما اللَّه است، سپس استقامت کردند، نه ترسى براى آنان است و نه اندوهگین میشوند.(احقاف/۱۳)
🔸از آنجا که خداوند در آیه بعد از این آیه شریفه به پاداش اخروی استقامت کنندگان اشاره میفرماید: أُولئِکَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ خالِدِینَ فِیها (احقاف/۱۴)، بنابر این به نظر میرسد میتوان عبارت «فَلا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ» در این آیه شریفه را ناظر به پاداش دنیایی استقامتکنندگان دانست و آن اینکه نتیجه استقامت یک جامعه در راه خدا، امنیت در همین دنیا – به معنای عام کلمه و با همه مصادیق آن – است.
🔸علاوه بر اعتماد به وعدههای الهی، با محاسبات عقلانی و تجربی نیز به این نتیجه میرسیم که استقامت در برابر دشمنان، امنیت و پیشرفت را به همراه خواهد آورد. اصولاً مقاومت در برابر دشمن به تدریج موجب یأس او خواهد شد. زمانیکه دشمن ببیند با سد محکمی از مقاومت روبروست، نهایتاً از فشار خود دست برخواهد داشت.
✅ امام امیرالمؤمنین(علیه السلام) در چند روایتِ هم مضمون، فرمودهاند: مَن طَلَبَ السَّلامَة لَزِمَ الإِستِقامَة؛ هرکس (فرد یا ملتی) که میخواهد سالم بماند(امنیت داشته باشد)، باید استقامت ورزد. السَّلامَةُ مَعَ الإستِقَامَة؛ سالم ماندن (امنیت) همراه با ایستادگی است. مَن لَزِمَ الإستِقامَة لَم یَعدَمِ السَّلامَة؛ هر کس ایستادگی ورزد، سلامتی (امنیت) را از دست ندهد.
◀️ تجربههای متعدد چهل و چند ساله در جمهوری اسلامی، صحت این گزاره عقلانی، قرآنی و روایی را بارها و بارها ثابت کرده است. مهمترین این تجربهها، تجربه ۸ سال جنگ تحمیلی بود که مقاومت ۸ ساله ملّت ایران، امنیّتی کم نظیر برای کشور ایجاد نموده است. حال این تجربه را در جنگ اقتصادی که دشمن به ما تحمیل نموده است نیز میتوان آزمود. برخی نخبگان جامعه، اصحاب رسانه و همچنین دولتمردان سابق با نسبت دادن آن به مرحوم برجام، آدرس اشتباه ندهند. همان کسانی که به دروغ گفتند که برجام، مانع حمله نظامی بر علیه ایران شد! و وعده دادند که با پذیرش خواستههای غرب و اجرای تعهدات، تمامی مشکلات کشور حل خواهد شد!
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#سید_الشهدا
#اهل_بیت
✴️فَتَلَقَّىٰ آدَمُ مِن رَّبِّهِ كَلِمَاتٍ فَتَابَ عَلَيْهِ (بقره37)
آدم از پروردگارش کلماتی را دریافت کرد و توبه کرد بر او...
✅تو روایات زیادی اومده که مقصود از «کلمات» تعلیم اسماء بهترین مخلوقات خدا یعنی محمد، علی، فاطمه، حسن و حسین علیهم السّلام است.
💢 حضرت آدم علیهالسّلام با توسل به این کلمات از درگاه خداوند تقاضای بخشش کرد و خدا بخشیدش
✴️ی روایتشو براتون میارم:👇
هنگامی که آدم، ساق عرش و نامهای پیامبر و ائمه علیهالسّلام را دید، پس جبرئیل بدو تلقین کرد و او گفت:
یا حمید بحق محمد،
یا علی بحق علی،
یا فاطر بحق فاطمه،
یا محسن بحق الحسن و الحسین و منک الاحسان.
پس چون امام حسین علیهالسّلام را یاد کرد اشکهایش جاری شد و قلبش فروتن گشت 🔸گفت: ای برادرم جبرئیل!
چه میشود که با یاد پنجمین فرد، قلبم میشکند و اشکم جاری میشود؟
🔹جبرئیل گفت: این فرزند تو به مصیبتی دچار میشود که تمام مصیبتها در مقابل آن کوچک است.
🔸آدم پرسید: برادرم، آن (مصیبت) چیست؟
🔹گفت: تشنه و بی کس و تنها کشته میشود و او را یار و یاوری نیست. وای آدم! کاش او را میدیدی که میگوید: آه از تشنگی آه از کمی یار و یاور! تا آن که عطش بین او و آسمان چون دود جدایی میاندازد. در آن هنگام هیچ کس پاسخی به وی نمیدهد جز آنکه شمشیر بر او میکشند و میخواهند مرگ به کام او ریزند. بعد از آن همچون گوسفند از پشت، سر از پیکرش جدا میسازند و دشمنانش به چپاول زاد و راحله او میپردازند، و سرانجام سر او و یارانش را در شهرها میگردانند. در حالی که بانوان را نیز با خود (به اسارت ) دارند.
این چنین در علم خدای یگانه منان گذشته است.
پس آدم و جبرئیل همچون مادر فرزند مرده، گریستند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
- 📚#دائره_المعارف_قرآن_کریم📚
📋#آیات_نام_دار>
◀️ #آیه_محاربه
🌅آیه ۳۳ مائده #کیفر محارب با خدا و رسول را بیان کرده؛ از همین رو آن را « آیه #محاربه » گفتهاند .
🌠 بر اساس این آیه، کسانى که با #خدا و پیامبرش مىجنگند و در زمین فساد مىکنند، متناسب با #عملشان یا باید کشته شوند یا به دار آویخته گردند یا دست و پایشان در خلاف جهت بکدیگر بریده شود و یا از آن سرزمین تبعید شوند :
* انّما جزاواالّذین یحاربون الله و رسوله و یسعون فی الارض فسادًا ان یقتّلوا او یصلّبوا او تقطّع ایدیهم و ارجلهم من خلاف او ینفوا من الارض ذالک لهم حزب فی الدنیا و لهم فی الاخره عذاب * .
🌅در #شان نزول آیه آیه آمده است که گروهی از مشرکان نزد پیامبر صلی الله علیه و آله آمده ، #اسلام را پذیرفتند؛ اما آب و هوای مدینه به آنها نساخت و بیمار شدند ؛ بدین جهت پیامبر برای #بهبود آنها فرمود :
در خارج مدینه در نقطه ای خوش آب و هوا از صحرا که #شتران زکات را در آن جا به چرا می بردند، بروند و ضمن استفاده از آب و هوای آنجا از #شیر تازه شتران نیز استفاده کنند .
🌠آنان چنین کردند و #بهبود یافتند اما به جای تشکر از پیامبر صلی الله علیه و آله از اسلام #خارج شدند .
🌅 دست و پای #چوپانهای مسلمان را بریده ، چشمانشان را کور کردند ؛ سپس آنها را کشتند و #شتران زکات را به غارت بردند .
🌠 #پیامبر صلی الله علیه و آله دستور داد آنها را دستگیر کرده ، همان کاری را که با #چوپانها انجام دادند ( برای مجازات ) درباره آنها انجام شود .
🌅بر اساس نقل دیگری این آیه درباره * #قطّاع_الطریق * نازل شده است .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
18.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#انعام آیه ۵۴
وَإِذَا جَاءَكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِنَا فَقُلْ سَلَامٌ عَلَيْكُمْ ۖ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلَىٰ نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ ۖ أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنْكُمْ سُوءًا بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابَ مِنْ بَعْدِهِ وَأَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ ﴿٥٤﴾
و هرگاه کسانی که به آیات ما ایمان می آورند به نزد تو آیند، بگو: سلام بر شما، پروردگارتان رحمت را بر خود لازم و مقرّر کرده؛ بنابراین هر کس از شما به نادانی کار زشتی مرتکب شود، سپس بعد از آن توبه کند و [مفاسد خود را] اصلاح نماید [مشمول آمرزش و رحمت خدا شود]؛ زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است. (۵۴)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٥٤)
-اين آيه به صورت يك قانون كلى به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله دستور مىدهد كه تمام افراد با ايمان را هر چند گناهكار باشند، نه تنها طرد نكند، بلكه به خوبى بپذيرد، چنين مىگويد: «هر گاه كسانى كه به آيات ما ايمان آوردهاند به سراغ تو بيايند، به آنها بگو: سلام بر شما» (وَ إِذا جاءَكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآياتِنا فَقُلْ سَلامٌ عَلَيْكُمْ) .
اين سلام ممكن است از ناحيۀ خدا و به وسيلۀ پيامبر صلّى اللّه عليه و آله بوده باشد، و يا مستقيما از ناحيۀ خود پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و در هر حال دليل بر پذيرا شدن و استقبال كردن و تفاهم و دوستى با آنهاست.
در جملۀ دوم اضافه مىكند، كه «پروردگار شما رحمت را بر خود فرض كرده است» (كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ) .
و در جملۀ سوم كه در حقيقت توضيح و تفسير رحمت الهى است، با تعبيرى محبت آميز چنين مىگويد: «هر كس از شما كارى از روى جهالت انجام دهد، سپس توبه كند و اصلاح و جبران نمايد، خداوند آمرزنده و مهربان است» (أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنْكُمْ سُوءاً بِجَهالَةٍ ثُمَّ تابَ مِنْ بَعْدِهِ وَ أَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ) .
منظور از «جهالت» در اين گونه موارد، همان غلبه و طغيان شهوت است و مسلما چنين كسى در برابر گناه خود مسؤول است.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 601
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
14.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسير قطره ای قرآن کریم
#انعام آيه ۵۵و۵۶
وَكَذَٰلِكَ نُفَصِّلُ الْآيَاتِ وَلِتَسْتَبِينَ سَبِيلُ الْمُجْرِمِينَ ﴿٥٥﴾
و این گونه آیات را بیان می کنیم تا [حق روشن شود و] راه و رسم گناهکاران آشکار گردد. (۵۵)
قُلْ إِنِّي نُهِيتُ أَنْ أَعْبُدَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ ۚ قُلْ لَا أَتَّبِعُ أَهْوَاءَكُمْ ۙ قَدْ ضَلَلْتُ إِذًا وَمَا أَنَا مِنَ الْمُهْتَدِينَ ﴿٥٦﴾
بگو: من از پرستیدن کسانی که شما به جای خدا می پرستید نهی شده ام. بگو: من از هواهای نفسانی شما پیروی نمی کنم، که در آن صورت گمراه شده ام و از راه یافتگان نخواهم بود. (۵۶)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٥٥)
-در اين آيه براى تأكيد مطلب مىفرمايد: «ما آيات و نشانهها و دستورات خود را اين چنين روشن و مشخص مىكنيم، تا هم راه حقجويان و مطيعان آشكار گردد و هم راه گنهكاران لجوج و دشمنان حق» (وَ كَذلِكَ نُفَصِّلُ الْآياتِ وَ لِتَسْتَبِينَ سَبِيلُ الْمُجْرِمِينَ) .
منظور از «مجرم» همان گناهكاران لجوج و سرسختى است كه با هيچ وسيله تسليم حق نمىشوند.
يعنى بعد از اين دعوت عمومى و همگانى به سوى حق، حتى دعوت از گناهكارانى كه از كار خود پشيمانند، راه و رسم مجرمان لجوج و غير قابل انعطاف كاملا شناخته خواهد شد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 601
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_785
🌹 #آیات_۵۴_۵۵ #سوره_أنعام
🌸وَإِذَا جَآءَكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِنَا فَقُلْ سَلَامٌ عَلَيْكُمْ ۖ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلَىٰ نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ ۖ أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنْكُمْ سُوٓءًا بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابَ مِنْ بَعْدِهِ وَأَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ (۵۴) وَكَذَٰلِكَ نُفَصِّلُ الْآيَاتِ وَلِتَسْتَبِينَ سَبِيلُ الْمُجْرِمِينَ (۵۵)
🍀 ترجمه: و هرگاه كسانی كه به آیات ما ایمان می آورند به نزد تو آیند، پس بگو: سلام بر شما، پروردگارتان بر خود رحمتش را مقرّر كرده؛ بنابراین هر كسی از شما به نادانی كار زشتی مرتكب شود، سپس بعد از آن توبه كند و اصلاح نماید؛ پس قطعا خداوند بسیار آمرزنده و مهربان است (۵۴) و این گونه آیات را بیان میكنیم تا راه و رسم مجرمان آشكار گردد (۵۵)
🌷 #إذَا: هر گاه
🌷 #كَتَبَ: نوشته، مقرر کرده
🌷 #عَلَىٰ_نَفْسِه: بر خودش
🌷 #سُوء: کار زشت
🌷 #بِجَهَالَة: به نادانی
🌷 #غَفُور: بسیار آمرزنده
🌷 #رَحِيم: مهربان
🌷 #كَذَٰلِكَ: این چنین، این گونه
🌷 #نُفَصِّلُ: بیان می کنیم
🌷 #لتَسْتَبِينَ: تا آشکار گردد
🌷 #سَبِيل: راه و رسم
🌸 اين آيات همانند سایر آیات سوره أنعام در #مکه نازل شده است و به صورت يک قانون كلّى به #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» دستور مى دهد كه تمام افراد با ايمان را هر چند گناهكار باشند، نه تنها طرد نكند، بلكه به خوبى بپذيرد، چنين مى فرماید: « وَ إِذا جاءَكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآياتِنا فَقُلْ سَلامٌ عَلَيْكُمْ: و هر گاه کسانی که به آیات ما ایمان می آورند به نزد تو آیند، پس بگو: سلام بر شما» اين سلام ممكن است از ناحيه #خدا و به وسيله پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» بوده باشد، و يا مستقيماً از ناحيه خود پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» و در هر حال دليل بر پذيرا شدن و استقبال كردن و تفاهم و دوستى با آنهاست.
🌸 در جمله دوّم اضافه مى كند، كه «كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ: پروردگارتان بر خود رحمتش را مقرر کرده» و در جمله سوّم كه در حقيقت توضيح و تفسير رحمت الهى است، با تعبيرى محبّت آميز چنين مى فرمايد: « أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنْكُمْ سُوءاً بِجَهالَةٍ ثُمَّ تابَ مِنْ بَعْدِهِ وَ أَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ: بنابراین هر کسی از شما به نادانی کار زشتی مرتکب شود، سپس بعد از آن #توبه کند و اصلاح نماید؛ پس قطعا خداوند بسیار آمرزنده و مهربان است» منظور از «جهالت» در اين گونه موارد، همان غلبه و طغيان شهوت است و مسلّماً چنين كسى در برابر #گناه خود مسئول است.
🌸 سپس براى تأكيد مطلب مى فرمايد: « وَ كَذلِكَ نُفَصِّلُ الْآياتِ وَ لِتَسْتَبِينَ سَبِيلُ الْمُجْرِمِينَ: و این گونه آیات را بیان می کنیم تا راه و رسم مجرمان آشکار گردد» منظور از #مجرم همان گناهكاران لجوج و سرسختى است كه با هيچ وسيله تسليم حقّ نمى شوند. يعنى بعد از اين دعوت عمومى و همگانى به سوى حقّ، حتّى دعوت از گناهكارانى كه از كار خود پشيمانند، راه و رسم مجرمان لجوج و غير قابل انعطاف كاملاً شناخته خواهد شد.
🔹 پیام های آیات ۵۴ و ۵۵ سوره أنعام
✅ زیارت #پیامبر، راه دریافت لطف خداست.
✅ رابطه ی رهبر و مردم، بر پایه ی انس و محبت است.
✅ بهترین عبارت تحیت، سلام علیکم است.
✅ سلام، شعار #اسلام است.
✅ اگر #گناه از روی لجاجت و استکبار نباشد، قابل بخشش است.
✅ #خدا رحمت را بر خود واجب کرده، ولی شرط دریافت آن، عذر خواهی و توبه است.
✅ #توبه، تنها یک لفظ نیست ، تصمیم و اصلاح هم می خواهد.
✅ #توبه_مؤمن حتما پذیرفته می شود، آغاز توبه، بعد از گناه است.
✅ #عفو_الهی همراه با رحمت است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٥٦)
-اصرار بيجا! در اين آيه و دو آيۀ بعد همچنان روى سخن به مشركان و بتپرستان لجوج است-همانطور كه بيشتر آيات اين سوره نيز همين بحث را دنبال مىكند-لحن اين آيات چنان است كه گويا آنها از پيامبر دعوت كرده بودند به آئينشان گرايش پيدا كند، پيامبر صلّى اللّه عليه و آله مأمور مىشود كه به آنها «بگو: من از پرستش كسانى كه غير از خدا مىخوانيد نهى شدهام» (قُلْ إِنِّي نُهِيتُ أَنْ أَعْبُدَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللّهِ) .
سپس مىفرمايد: «بگو: اى پيامبر! من پيروى از هوى و هوسهاى شما نمىكنم» (قُلْ لا أَتَّبِعُ أَهْواءَكُمْ) .
و اين پاسخ روشنى به پيشنهاد بىاساس آنهاست و آن اين كه بتپرستى هيچ دليل منطقى ندارد.
و در آخرين جمله براى تأكيد بيشتر مىگويد: «اگر من چنين كارى را كنم مسلما گمراه شدهام و از هدايت يافتگان نخواهم بود» (قَدْ ضَلَلْتُ إِذاً وَ ما أَنَا مِنَ الْمُهْتَدِينَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 602
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_786
🌹 #آیه_۵۶ #سوره_أنعام
🌸 قُلْ إِنِّي نُهِيتُ أَنْ أَعْبُدَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ ۚ قُلْ لَآ أَتَّبِعُ أَهْوَآءَكُمْ ۙ قَدْ ضَلَلْتُ إِذًا وَمَآ أَنَا مِنَ الْمُهْتَدِينَ
🍀 ترجمه: بگو: من از پرستیدن كسانی كه شما به جای خدا می پرستید نهی شده ام. بگو: من از هوا و هوس های شما پیروی نمی كنم، كه در آن صورت گمراه شده و از هدایت یافتگان نخواهم بود.
🌷 #قُل: بگو
🌷 #إِنِّي: همانا من
🌷 #نُهِيتُ: نهی شدم
🌷 #تَدْعُونَ: می خوانید
🌷 #من_دُونِ_اللَّهِ: به غیر خدا، به جای خدا
🌷 #لَا_أَتَّبِعُ: پیروی نمی کنم
🌷 #أَهْوَآءَ: هوا و هوس ها
🌷 #ضَلَلْتُ: گمراه شده ام
🌷 #الْمُهْتَدِينَ: هدایت یافتگان
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره أنعام در #مکه نازل شده است. در اين آيه روى سخن به مشركان و بت پرستان لجوج است همانطور كه بيشتر آيات #سوره_انعام نيز همين بحث را دنبال مى كند لحن اين آيات چنان است كه گويا آنها از #پيامبر دعوت كرده بودند به آیین آنها گرايش پيدا كند، #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» مأمور مى شود كه به آنها «قُلْ إِنِّي نُهِيتُ أَنْ أَعْبُدَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللّهِ: بگو من از پرستیدن کسانی که شما به جای خدا می پرستید نهی شده ام»
🌸 سپس مى فرمايد: «قُلْ لا أَتَّبِعُ أَهْواءَكُمْ: بگو من از هوا و هوس های شما پیروی نمی کنم» و اين پاسخ روشنى به پيشنهاد بى اساس آنهاست و آن اين كه #بت_پرستى هيچ دليل منطقى ندارد. و در آخرين جمله براى تأكيد بيشتر مى فرماید: «قَدْ ضَلَلْتُ إِذاً وَ ما أَنَا مِنَ الْمُهْتَدِينَ: که در آن صورت گمراه شده و از هدایت یافتگان نخواهم بود»
🔹 پیام های آیه ۵۶ سوره أنعام 🔹
✅ در پاسخ به تمایلات نابجاى مشركین مبنى بر پذیرش بت ها و روش آنان، باید با صراحت جواب نفى داد.
✅ برائت از شرک، جزو #اسلام است.
✅ ریشه ى #شرک، هواپرستى است.
✅ #هوا_پرستى، زمینه ى هدایت را در انسان از بین مى برد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محمود_شحات_انور
📖 سوره مبارکه انسان (آیه 7الی 18 )
🎼مقام زیبای #عجم
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅┄
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺