- 📚#دائره_المعارف_قرآن_کریم📚
📋#آیات_نام_دار>
◀️ #آیه_نجوا
🌠آیه ۱۲ مجادله گفتوگوى در گوشى ( #نجوا ) با پیامبر صلىاللهعلیهوآله را جز در موردى که نجوا کننده پیش از آن #صدقه بپردازد، نهى کرده؛ از این رو آن را « آیه #نجوا » یا « آیه #مناجات » گفتهاند:
* یا ایّها الّذین آمنوا اذا ناجیتم الرّسول فقدّموا بین یدی نجواکم صدقه ذالک خیر لکم و اطهر فان لم تجدوا فانّ الله غفور الرحیم *
🌅در شأن نزول این آیه گفتهاند :
گروهی از #ثروتمندان خدمت پیامبر میرسیدند و با او #نجوا میکردند و ضمن گرفتن وقت پیامبر صلی الله علیه و آله ، ناراحتی مستمندان را نیز فراهم میساختند که آیه #نازل شد و به آنها دستور داد پیش از نجوا کردن با پیامبر صلی الله علیه و آله به مستمندان #صدقه بدهند .
🌠 #اغنیا وقتی چنین دیدند ، از نجوا خودداری کرده ، آیه دوم نازل شد و آنها را #سرزنش و حکم آیه نخست را نسخ کرد و به همگان اجازه #نجوا داد .
🌅 بیشتر مفسران شیعه و سنی بر آنند :
#یگانه شخصی که به این آیه عمل کرد ، #علی علیه السلام بود ؛ چنانکه خود حضرت میفرماید :
آیهای در #قرآن است که هیچکس پیش از من و پس از #من به آن عمل نکرده و نخواهد کرد .
🌠 من یک #دینار داشتم آن را به ده درهم تبدیل کردم و هر زمان میخواستم با رسول خدا صلی الله علیه و آله #نجوا کنم ،درهمی را صدقه میدادم .
🌅بر اساس نقلی ، عبدالله ابن عمر ، این #فضیلت علی علیه السلام را در کنار همسری حضرت زهرا سلام الله علیها و #پرچمداری خیبر ، از بزرگترین #فضایل حضرت میشمرد .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
10.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#انعام آیه ۷۳
وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِالْحَقِّ ۖ وَيَوْمَ يَقُولُ كُنْ فَيَكُونُ ۚ قَوْلُهُ الْحَقُّ ۚ وَلَهُ الْمُلْكُ يَوْمَ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ ۚ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ ۚ وَهُوَ الْحَكِيمُ الْخَبِيرُ ﴿٧٣﴾
و اوست که آسمان ها و زمین را به درستی و راستی آفرید؛ و روزی که [اراده اش به آفریدن چیزی تعلق گیرد] می گوید: باش، پس بیدرنگ می باشد؛ گفتارش حق است؛ و روزی که در صور دمیده شود فرمانروایی و حاکمیّت مطلق ویژه اوست، دانای نهان و آشکار است، و او حکیم و آگاه است. (۷۳)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٧٣)
-اين آيه در حقيقت دليلى است بر مطالب آيۀ قبل و دليلى است بر لزوم تسليم در برابر پروردگار، و پيروى از رهبرى او، لذا نخست مىگويد: «او خدايى است كه آسمانها و زمين را به حق آفريده است» (وَ هُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِّ) .
تنها چنين كسى كه مبدء عالم هستى است، شايستۀ رهبرى مىباشد و بايد تنها در برابر فرمان او تسليم بود، زيرا همه چيز را براى هدف صحيحى آفريده است. سپس مىفرمايد: نه تنها مبدء عالم هستى اوست، بلكه رستاخيز و قيامت نيز به فرمان او صورت مىگيرد «و آن روز كه فرمان مىدهد رستاخيز برپا شود فورا بر پا خواهد شد» (وَ يَوْمَ يَقُولُ كُنْ فَيَكُونُ) . بعد اضافه مىكند كه «گفتار خداوند حق است» (قَوْلُهُ الْحَقُّ) .
يعنى همانطور كه آغاز آفرينش بر اساس هدف و نتيجه و مصلحت بود، رستاخيز نيز همان گونه خواهد بود. «و در آن روز كه در صور دميده مىشود و قيامت بر پا مىگردد، حكومت و مالكيت مخصوص ذات پاك اوست» (وَ لَهُ الْمُلْكُ يَوْمَ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ) .
درست است كه مالكيت و حكومت خداوند بر تمام عالم هستى از آغاز جهان بوده و تا پايان جهان و در عالم قيامت ادامه خواهد داشت، ولى از آنجا كه در اين جهان يك سلسله عوامل و اسباب در پيشبرد هدفها و انجام كارها مؤثر است گاهى اين عوامل و اسباب انسان را از خداوند كه مسبب الاسباب است غافل مىكند، اما در آن روز كه همۀ اين اسباب از كار مىافتد، مالكيت و حكومت او از هر زمان آشكارتر و روشنتر مىگردد. و در پايان آيه اشاره به سه صفت از صفات خدا كرده، مىگويد: «خداوند از پنهان و آشكار باخبر است» (عالِمُ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ) .
«و كارهاى او همه از روى حكمت مىباشد، و از همه چيز آگاه است» (وَ هُوَ الْحَكِيمُ الْخَبِيرُ) .
يعنى، به مقتضاى علم و آگاهيش اعمال بندگان را مىداند و به مقتضاى قدرت و حكمتش به هر كس جزاى مناسب مىدهد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 613
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قران #جلسه_797
🌹 #آیه_۷۳ #سوره_أنعام
🌸 وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِالْحَقِّ ۖ وَيَوْمَ يَقُولُ كُنْ فَيَكُونُ ۚ قَوْلُهُ الْحَقُّ ۚ وَلَهُ الْمُلْكُ يَوْمَ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ ۚ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ ۚ وَهُوَ الْحَكِيمُ الْخَبِيرُ
و او کسی است كه آسمان ها و زمین را به حق آفرید؛ و روزی كه می گوید: باش، پس بی درنگ می باشد؛ گفتارش حقّ است؛ و روزی كه در صور دمیده شود فرمانروایی و حاكمیّت مطلق ویژه اوست، دانای نهان و آشكار است، و او حكیم و آگاه است.
🌷 #السَّمَاوَات: آسمان ها
🌷 #الْأَرْض: زمین
🌷 #يَوْم: روز
🌷 #يَقُولُ: می گوید
🌷 #قَوْلُهُ: گفتارش
🌷 #الْمُلْكُ: فرمانروایی
🌷 #يَوْم: روز
🌷 #يُنْفَخُ: دمیده می شود
🌷 #الصُّور: شیپور، شاخی که در آن دمیده می شود
🌷 #عَالِم: دانا
🌷 #الْغَيْب: نهان
🌷 #الشَّهَادَة: آشکار
🌷 #خبیر: آگاه
🌸 اين آيه همانند سایر آیات سوره أنعام در #مکه نازل شده است. در حقيقت دليلى است بر مطالب آيه قبل و دليلى است بر لزوم تسليم در برابر پروردگار. لذا نخست مى فرماید: «وَ هُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِّ: و او کسی است که آسمان ها و زمین را به #حق آفرید» تنها چنين كسى كه مبدأ عالم هستى است، شايسته رهبرى مى باشد و بايد تنها در برابر فرمان او تسليم بود، زيرا همه چيز را براى هدف صحيحى آفريده است.
🌸 سپس مىفرمايد: «وَ يَوْمَ يَقُولُ كُنْ فَيَكُونُ: و روزی که می گوید: باش، پس بی درنگ می باشد» یعنی آن روز که فرمان می دهد #قیامت برپا شود فوری برپا می شود بعد اضافه مىكند كه «قَوْلُهُ الْحَقُّ: گفتار خدا حق است» يعنى همان طور كه آغاز آفرينش بر اساس هدف و نتيجه و مصلحت بود، #قیامت نيز همان گونه خواهد بود. «وَ لَهُ الْمُلْكُ يَوْمَ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ: و روزی که در صور دمیده شود فرمانروایی و حاکمیت مطلق ویژه اوست» درست است كه مالكيّت و حكومت خداوند بر تمام عالم هستى از آغاز جهان بوده و تا پايان جهان و در عالم قيامت ادامه خواهد داشت.
🌸 ولى از آنجا كه در اين #جهان يک سلسله عوامل و اسباب در پيشبرد هدف ها و انجام كارها مؤثّر است گاهى اين عوامل و اسباب #انسان را از خداوند كه مسبب الاسباب است غافل مى كند، امّا در آن روز كه همه اين اسباب از كار مىافتد، مالكيّت و حكومت او از هر زمان آشكارتر و روشنتر مىگردد. و در پايان آيه اشاره به چند صفت از صفات #خدا نموده، مى فرماید: عالِمُ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ وَ هُوَ الْحَكِيمُ الْخَبِيرُ: دانای نهان و آشکار است و او حکیم و آگاه است» يعنى، به مقتضاى علم و آگاهيش اعمال بندگان را مى داند و به مقتضاى قدرت و حكمتش به هر كسی جزاى مناسب مى دهد.
🔹 پیام های آیه ۷۳ سوره أنعام 🔹
✅ #آفرینش، حکیمانه و هدفدار است.
✅ برای اراده ی خداوند، هیچ مانعی نیست.
✅ #غیب و #شهود، نهان و آشکار، برای خداوند یکسان است.
✅ مبنای حکومت الهی بر حکمت و علم است.
✅ در #قیامت، جلوه و نمود قدرت الهی بر همه آشکار می شود.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از زیباترین قطعاتی که استاد عزیز حاج احمد ابوالقاسمی حفظه الله قرائت کردند
🌹❤️🌹
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
❌اوصاف منافقان(۱)❌
⭕️🛑⭕️🛑⭕️🛑⭕️🛑⭕️
1⃣ دورو و دروغگو 🚫
إِذَا جَاءَكَ الْمُنَافِقُونَ قَالُوا نَشْهَدُ إِنَّكَ لَرَسُولُ اللَّهِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ إِنَّكَ لَرَسُولُهُ وَاللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّ الْمُنَافِقِينَ لَكَاذِبُونَ
ﭼﻮﻥ ﻣﻨﺎﻓﻘﺎﻥ ﻧﺰﺩ ﺗﻮ ﺁﻳﻨﺪ ، ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﮔﻮﺍﻫﻲ ﻣﻰ ﺩﻫﻴﻢ ﻛﻪ ﺗﻮ ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺧﺪﺍﻳﻲ . ﻭ ﺧﺪﺍ ﻣﻰ ﺩﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﺗﻮ ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺍﻭﻳﻲ ، ﻭ ﺧﺪﺍ ﮔﻮﺍﻫﻲ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ ﻛﻪ ﻳﻘﻴﻨﺎً ﻣﻨﺎﻓﻘﺎﻥ ﺩﺭﻭﻏﮕﻮﻳﻨﺪ .(منافقون١)
2⃣ استفاده ابزاری از دین 🚫
اتَّخَذُوا أَيْمَانَهُمْ جُنَّةً فَصَدُّوا عَن سَبِيلِ اللَّهِ
ﺳﻮﮔﻨﺪﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ [ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﻧﺸﺪﻥ ﻧﻔﺎﻗﺸﺎﻥ ] ﺳﭙﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ [ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ] ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺑﺎﺯﺩﺍﺷﺘﻪ ﺍﻧﺪ.(منافقون٢)
3⃣دارای قیافه حق به جانب و آراسته 🚫
وَإِذَا رَأَيْتَهُمْ تُعْجِبُكَ أَجْسَامُهُمْ
ﭼﻮﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺒﻴﻨﻲ ﺟﺴﻢ ﻭ ﻇﺎﻫﺮﺷﺎﻥ [ ﺍﺯ ﺁﺭﺍﺳﺘﮕﻲ ﻭ ﻭﻗﺎﺭ ] ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺷﮕﻔﺖ ﺁﻭﺭﺩ.
4⃣ چرب زبان 🚫
وَإِن يَقُولُوا تَسْمَعْ لِقَوْلِهِمْ
ﻭ ﺍﮔﺮ ﺳﺨﻦ ﮔﻮﻳﻨﺪ [ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺷﻴﺮﻳﻨﻲ ﻭ ﺟﺬﺍﺑﻴّﺖ ﻛﻠﺎم ] ﺑﻪ ﺳﺨﻨﺎﻧﺸﺎﻥ ﮔﻮﺵ ﻓﺮﺍ ﻣﻰ ﺩﻫﻲ.
5⃣ انعطاف ناپذیر 🚫
كَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُّسَنَّدَةٌ
[ ﺍﻣﺎ ﺍﺯ ﭘﻮﭼﻲ ﺑﺎﻃﻦ ، ﺳﺒﻚ ﻣﻐﺰﻱ ﻭ ﺩﻭﺭﻭﻳﻲ ] ﮔﻮﻳﻲ ﭼﻮﺏ ﻫﺎﻱ ﺧﺸﻜﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺩﻳﻮﺍﺭﻱ ﺗﻜﻴﻪ ﺩﺍﺭﻧﺪ
6⃣ بد بین و ترسو 🚫
يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْ
[ﺍﺯ ﺷﺪﺕ ﺑﺰﺩﻟﻲ ] ﻫﺮ ﻓﺮﻳﺎﺩﻱ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺯﻳﺎﻥ خود می پندارند.(منافقون٤)
⚫️🔴⚫️🔴⚫️🔴⚫️
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🖤آدم سخاوتمند برای کمک به فقیر چرتکه نمیاندازد چون بخشش برایش درونی شده. جهنم بازتاب مَلَکات انسان است. نتیجه این میشود که اگر جهنمی به دنیا برگردد باز به گونهای عمل میکند که مستحق جهنم میشود.
📖انعام آیه ۲۸
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺