پیامد ناسزا گفتن به زمین و زمان
لا تَسُبُّوا الرِّیاحَ فإنّها مَأمُورَةٌ، ولا تَسُبُّوا الجِبالَ ولا السّاعاتِ ولا الأیّامَ ولا اللَّیالِیَ فَتَأثَمُوا وتَرجِعَ علَیكُم.
به بادها ناسزا مگویید كه آنها (از جانب خداوند) مأمورند و كوهها و لحظه ها و روزها و شبها را ناسزا نگویید كه گنهكار مى شوید و به خودتان بر مى گردد.
حضرت محمد(ص)
(علل الشرائع، ص 577، ح 1 - منتخب میزان الحكمة، ص 264)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌸🍃﷽🌸🍃
🔻یکتا و منحصر به فرد🔻
تنها بودن یه چیزه،
یکتا و منحصر بودن هم یه چیز دیگه.
این دو تا با هم فرق دارند.
✍ بعضیها فکر میکنند خدا تنهاست، امّا اینطور نیست. این خلافِ آیات قرآن و خلافِ عقل است.
#خدا یکتاست، نه تنها.☝️
او با بندگانش هست، با مخلوقاتش هست:
🕋 وَ قَالَ اللهُ إِنِّی مَعَکُمْ (مائده/۱۲)
💢 و خداوند گفت: «من با شما هستم.»
🕋 وَ اللهُ مَعَکُمْ (محمّد/۳۵)
💢 و خداوند با شماست.
🕋 هُوَ مَعَکُمْ أَیْنَ مَا کُنتُمْ (حدید/۴)
💢 او با شماست، هر جا که باشید.
🕋 لَا تَحْزَنْ، إِنَّ اللهَ مَعَنَا (توبه/۴۰)
💢 غم نخور، خدا با ماست.
🕋 إِنَّ مَعِیَ رَبِّی سَیَهْدِینِ (شعراء/۶۲)
💢 یقیناً پروردگارم با من است، و بزودی مرا هدایت خواهد کرد.
❌ پس خدا تنها نیست.
او با بندههاش سخن میگه، حرفهاشون رو میشنوه، و اجابت میکنه.. از بندههاش محافظت میکنه.. بهشون روزی میده و...
#خدا با همه هست، و بهترین تعامل رو داره..
این #خدا تنها نیست، او یکتا، یگانه و فَرد است.
او اَحَد است:👈 قُلْ هُوَ اللهُ أَحَدٌ.
پیامبر اکرم (ص) فرمود:👈 تَخَلَّقُوا بِاَخْلاقِ الله. اخلاقِ خدایی پیدا کنید.
📚 اخلاق محتشمی، ص ۲۴۹.
پس عزیزِ دل،
تو هم سعی کن «تَک» و «منحصر به فرد» باشی. مثل #خدا...☺️
#درمحضرقرآن
🔰🇯🇴🇮🇳🔰
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📖#دائره_المعارف_قرآن_کریم📖
🅰 #آرامش
🔷 بشر، به طور طبیعى در #طول زندگى در این جهان با نگرانىها و اضطرابهاى بسیارى رو در رو بوده و همواره براى #فایق آمدن بر آنها و از میان بردن عوامل پیدایش آنها کوشیده است.
🔶 یکى از #اهداف پیدایش مجموعه بزرگ اختراعات و اکتشافات بشر ، خانواده ، قبیله ، دولت و دیگر #سازمان های اجتماعی ، دین ، مذهب ّ هنر ، آداب و رسوم و حتی گاه جنگها ، #دستیابی بشر به آرامش و آسایش در زندگی بوده است .
🔷 اندیشه های #بشری و مکاتب و آیین های گوناگونی نیز در این جهت به #ظهور رسیده اند .
🔶در این میان ، #ادیان ابراهیمی و آیین های بومی نیز وصول به آرامش #روح و روان را یکی از مهمترین اهداف خویش قرار دادهاند .
🔷سفارش های #اخلاقی زرتشت در قالب تصویر نزاع مستقر خیر و شر در جهت وصول به #آسایش و آرامش و بهروزی انسان و رهایی از رنج و زیان و ناخوشی قابل #تفسیر است .
🔶 تلاش برای رسیدن به #آرامش و آسایش از دردهای جسمی و روانی بشر مورد توجه بسیاری از آیین های #بومی هند بوده است .
🔷آموزه #بشارت و نجات ، همواره یکی از بخشهای مهم آموزه های انبیای بنی اسرائیل بوده که #رهایی از رنج و نگرانی فردی و اجتماعی را در خود داشته است .
🔶انسان امروز در اثر #نگرانی ها و ناآرامی های دنیای جدید ، بیش از پیش به احساس #امنیت و آرامش نیازمند بوده ّ همچنان در پی یافتن راه های جدید برای رسیدن به #آرامش معنوی است .
🔷از میان #کوشش های فراوانی که برای پیشگیری از ابتلا به #نگرانی و در نتیجه آن ، افسردگی و برای روان درمانی افراد مضطرب به عمل آمده ، برخی #رویکردهای جدید در میان روانشناسان به تاثیر دین و ایمان در سلامت #روان اشاره دارند .
🔶ایمان به #خدا از نگاه این گروه از روانشناسان در خود سرچشمهای بیکران از آرامش و قدرت #معنوی را دارا است که هرگونه اضطراب و نگرانی را از انسان زدوده ، در برابر هرگونه فشار درونی و بیرونی به انسان #مصونیت می بخشد .
🔷 #روانشناسان بزرگی از قبیل ویلیام جیمز ، کاربب بونگ و هنری لینک به تاثیر شگرف #ایمان در آرامش روانی ، اعتماد به نفس و قدرت روحی انسان #تصریح کرده اند .
🔶آرامش در دو #سطح فردی و اجتماعی قابل بررسی است که در این مقاله فقط به بعد #فردی آن توجه شده است و بعد اجتماعی آن را به مقاله #امنیت واگذاشته ایم .
🔷مفهوم #آرامش در قرآن از راه کلید واژه هایی مانند :
#اطمینان ( رعد ۲۸ ) ، #سکینه ( فتح ۴ ) ،
#سکن ( توبه ۱۰۳ و انعام ۹۶ ) ،
و دیگر #مشتقات آن ( روم ۲۱ ) ،
#امن ( انعام ۸۱ ) ، #سبات ( فرقان ۴۷ )
و #تعابیر گوناگونی مانند :
ربط قلوب ( کهف ۱۴ ) ،
نفی خوف و حزن ( فصلت ۳۰ و اعراف ۳۵ )
و تثبیت فواد ( هود ۱۲۰ )
قابل پی گیری است .
ادامه دارد .......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
14.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیرقطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۵
وَاللَّاتِي يَأْتِينَ الْفَاحِشَةَ مِنْ نِسَائِكُمْ فَاسْتَشْهِدُوا عَلَيْهِنَّ أَرْبَعَةً مِنْكُمْ ۖ فَإِنْ شَهِدُوا فَأَمْسِكُوهُنَّ فِي الْبُيُوتِ حَتَّىٰ يَتَوَفَّاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ يَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِيلًا ﴿١٥﴾
و از زنان شما [امتِ اسلام] کسانی که مرتکب زنا می شوند، چهار نفر مرد از خودتان را بر آنان به گواهی بخواهید؛ پس اگر [به ارتکاب آن] گواهی دادند، آن زشت کاران را در خانه ها [به عنوان حبس ابد] نگاه دارید تا مرگشان فرا رسد، یا خدا [برای نجات] آنان راهی قرار دهد. (۱۵)
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
13.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیرقطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۶
وَاللَّذَانِ يَأْتِيَانِهَا مِنْكُمْ فَآذُوهُمَا ۖ فَإِنْ تَابَا وَأَصْلَحَا فَأَعْرِضُوا عَنْهُمَا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ تَوَّابًا رَحِيمًا ﴿١٦﴾
و از شما [مسلمانان] آن مرد و زنی که مرتکب آن [کار زشت] میشوند [در صورتی که بدون همسر باشند] آنان را [با اجرای حدود خدا] بیازارید؛ و اگر توبه کنند و [مفاسد خود را] اصلاح نمایند از آنان دست بردارید؛ زیرا خدا همواره بسیار توبه پذیر و مهربان است. (۱۶)
#تفسیر
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٥)
-اين آيه اشاره به مجازات زنان شوهردارى است كه آلودۀ «فحشاء» مىشوند، نخست مىفرمايد: «و كسانى از زنان (همسران) شما كه مرتكب زنا شوند چهار نفر از مسلمانان را به عنوان شاهد بر آنها بطلبيد» (وَ اللاّتِي يَأْتِينَ الْفاحِشَةَ مِنْ نِسائِكُمْ فَاسْتَشْهِدُوا عَلَيْهِنَّ أَرْبَعَةً مِنْكُمْ) .
سپس مىفرمايد: «اگر اين چهار نفر به موضوع (زنا) گواهى دادند، آنها را در خانههاى (خود) محبوس سازيد، تا مرگ آنها فرا رسد» (فَإِنْ شَهِدُوا فَأَمْسِكُوهُنَّ فِي الْبُيُوتِ حَتّى يَتَوَفّاهُنَّ الْمَوْتُ) .
بنابراين، مجازات عمل منافى عفت براى زنان شوهردار در اين آيه «حبس ابد» تعيين شده است. ولى بلافاصله مىگويد: «و يا اين كه خداوند راهى براى آنها قرار بدهد» (أَوْ يَجْعَلَ اللّهُ لَهُنَّ سَبِيلاً) .
از تعبير فوق استفاده مىشود كه اين حكم، يك حكم موقت بوده است.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 382
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٦)
-در اين آيه حكم زنا و عمل منافى عفت «غير محصنه» را بيان مىكند، و مىفرمايد: «مرد و زنى كه (همسر ندارند و) اقدام به ارتكاب اين عمل زشت مىكنند، آنها را آزار (و مجازات) كنيد» (وَ الَّذانِ يَأْتِيانِها مِنْكُمْ فَآذُوهُما) .
مجازات مذكور در اين آيه يك مجازات كلى است، و آيۀ ٢ سورۀ نور كه حدّ زنا را يكصد تازيانه براى هر يك از طرفين بيان كرده مىتواند، تفسير و توضيحى براى اين آيه بوده باشد.
در پايان آيه اشاره به مسألۀ توبه و عفو و بخشش از اين گونه گناهكاران كرده، و مىفرمايد: «اگر آنها به راستى توبه كنند و خود را اصلاح نمايند و به جبران گذشته بپردازند، از مجازات آنها صرف نظر كنيد، زيرا خداوند توبه پذير و مهربان است» (فَإِنْ تابا وَ أَصْلَحا فَأَعْرِضُوا عَنْهُما إِنَّ اللّهَ كانَ تَوّاباً رَحِيماً) .
از اين حكم ضمنا استفاده مىشود كه هرگز نبايد افرادى را كه توبه كردهاند در برابر گناهان سابق مورد ملامت قرار داد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 382
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_490
🌹 #آیات_15_16 #سوره_نساء
بخش1
🌸 وَاللَّاتِى يَأْتِينَ الْفَاحِشَةَ مِنْ نِّسَآئِكُمْ فَاسْتَشْهِدُواْ عَلَيْهِنَّ أَرْبَعَةً مِّنْكُمْ فَإِنْ شَهِدُواْ فَأَمْسِكُوهُنَّ فِى الْبُيُوتِ حَتَّى يَتَوَفاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ يَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِيلاً (15) و اللذان يأتيانها منكم فآذوهما فإن تابا و أصلحا فأعرضوا عنهما إن الله كان توابا رحيما (16)
🍀 ترجمه: و کسانی از زنان شما كه مرتكب زنا شوند، پس چهار نفر مرد از میان شما را بر آنان شاهد بگیرید، پس اگر شهادت دادند، آن زنان را در خانه ها نگه دارید، تا مرگشان فرا رسد، یا آنكه خداوند، راهى براى آنان قرار دهد. (15) و از میان شما، آن مرد و زنی که مرتکب آن می شوند پس آنها را سرزنش کنید پس اگر توبه کنند و خود را اصلاح نمایند از آنها درگذرید زیرا خداوند توبه پذیر مهربان است. (16)
🌷 #اللاتی: کسانی که
🌷 #الفاحشة: کار بسیار زشت که در اینجا منظور زنا است.
🌷 #استشهدوا: شاهد بگیرید
🌷 #أربعة: چهار
🌷 #أمسکوهن: آنها را نگه دارید
🌷 #البيوت: خانه ها
🌷 #الموت: مرگ
🌷 #یتوفاهن: از یتوفی به معنای دریافت کامل است. یتوفاهن الموت یعنی زمان مرگشان فرا رسد.
🌷 #فآذوهما: آنها را آزار دهید
🌷 #أعرضوا: از آنها درگذرید
🌷 #تواب: توبه پذیر
🌷 #رحیم: مهربان
🌸 این آیه ، به طوری که غالب مفسران از آن فهمیده اند، اشاره به مجازات زنان شوهرداری است که آلوده #فحشا می شوند، نخست می فرماید: و اللاتی یأتين الفاحشة من نسآئكم فاستشهدوا عليهن أربعة منكم: و کسانی از زنان شما که مرتکب #زنا شوند، پس چهار مرد از میان شما را بر آنان شاهد بگیرید. فاحشة به معنى کار و گفتار بسیار زشت است که در آیه 15 سوره نساء منظور زنا است. آن گاه می فرماید: فإن شهدوا فأمسكوهن فى البيوت حتى يتوفاهن الموت: پس اگر شهادت دادند ، آن #زنان را در خانه ها نگه دارید، تا مرگشان فرا رسد.
🌸 مجازات عمل #زنا برای زنان شوهر دار در این آیه حبس ابد در خانه است ولی این حکم موقتی است زیرا بلافاصله می فرماید: أو يجعل الله لهن سبيلا: يا آنکه #خداوند، راهی برای آنان قرار دهد. یعنی در آینده حکم جدیدی درباره آنها نازل خواهد شد. در روایتى مى خوانیم كه مسئله ى حبس در خانه نسبت به زن زناكار، در جاهلیّت نیز بوده و #اسلام در آغاز آن را پذیرفته است. حبس آنها در خانه ها حکمی است که از یک طرف به نفع آنهاست؛ زیرا که از حبس در زندان های عمومی به مراتب بهتر است و از طرف دیگر تجربه نشان داده زندان های عمومی اثر عمیقی در آلوده شدن اجتماع دارد.
🌸 سپس در آیه بعد می فرماید: و اللذان یأتيانها منكم فآذوهما: و از ميان شما آن مرد و زنی که مرتکب زنا می شوند آنها را سرزنش کنید. نقل شده منظور از این آیه #مرد و #زن بی همسر است که اگر مرتکب عمل منافی عفت شوند ، آنها را سرزنش کنید (باید مجازات کرد) سپس می فرماید؛ فإن تابا و أصلحا فأعرضوا عنهما إن الله کان توابا رحیما: پس اگر #توبه کنند و خود را اصلاح نمایند از آنها در گذرید زیرا #خداوند توبه پذیر مهربان است. این دستور راه بازگشت را به روی این گونه خطاکاران گشوده است که در صورت #توبه و اصلاح، جامعه اسلامی آنها را با آغوش باز می پذیرد. هرگز نباید افرادی را که توبه کرده اند در برابر گناهان سابق، مورد ملامت قرار داد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_491
🌹 #آیات_15_16 #سوره_نساء
بخش2
🌸 وَاللَّاتِى يَأْتِينَ الْفَاحِشَةَ مِنْ نِّسَآئِكُمْ فَاسْتَشْهِدُواْ عَلَيْهِنَّ أَرْبَعَةً مِّنْكُمْ فَإِنْ شَهِدُواْ فَأَمْسِكُوهُنَّ فِى الْبُيُوتِ حَتَّى يَتَوَفاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ يَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِيلاً (15) و اللذان يأتيانها منكم فآذوهما فإن تابا و أصلحا فأعرضوا عنهما إن الله كان توابا رحيما (16)
🍀 ترجمه: و کسانی از زنان شما كه مرتكب زنا شوند، پس چهار نفر مرد از میان شما را بر آنان شاهد بگیرید، پس اگر شهادت دادند، آن زنان را در خانه ها نگه دارید، تا مرگشان فرا رسد، یا آنكه خداوند، راهى براى آنان قرار دهد. (15) و از میان شما، آن مرد و زنی که مرتکب آن می شوند پس آنها را سرزنش کنید پس اگر توبه کنند و خود را اصلاح نمایند از آنها درگذرید زیرا خداوند توبه پذیر مهربان است. (16)
🔴 در جلسه قبلی به شرح آیات پرداختیم و در این جلسه پیام های آیات را بیان خواهیم کرد.
🔹 پیام های آیات15و16سوره نساء 🔹
✅ برای حفظ آبرو و شرف دیگران، #اسلام برای اثبات زنا، چهار شاهد مقرر کرده است و حتی اگر سه شاهد گواهی دهند، هر سه شلاق می خورند ولی برای اثبات قتل، دو شاهد کافی است.
✅ شاهد بر #زنا، هم باید مرد باشد و هم مسلمان، تا در اثبات جرم، دقت لازم صورت گیرد.
✅ شاهد بر زنا #واجب نیست.
✅ در قضاوت به علم خود قناعت نکنیم ، گواهی لازم است.
✅ کیفر زن زناکار، حبس در #خانه است ، نه زندان های عمومی که ممکن است فساد بیشتر بیاموزد.
✅ حبس #زن زناکار در خانه ، برای آن است که افراد جامعه را فاسد نکند.
✅ برای سالم سازی و پاکسازی جامعه ، حبس مجرم لازم است.
✅ حبس ابد، کیفر زنان شوهرداری بوده است که مرتکب زنا شده اند. البته این حکم موقت بوده است.
✅ اگر بعد از سرزنش و مجازات زناکار، او توبه کرد و خود را اصلاح کرد از او در گذرید.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
9.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 وإِمَّا يَنْزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ
🔸و هرگاه وسوسههایی از شیطان متوجّه تو گردد، از خدا پناه بخواه که او شنودهای داناست
📖سوره فصلت، آیه ٣٦
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh