🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت23
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 و اما اينكه براى اعتبار بخشيدن به خواست اكثريّت گفتند : « پيروى اكثر در عالَم طبيعت هم جارى است »، درست است و نمى توان ترديد كرد كه طبيعت در آثارش تابع #اكثر است و ليكن اين باعث نمى شود كه حكم عقل ( یعنی وجوب پيروى از حقّ) باطل شود و يا با آن معارضه كند. چون طبيعت خودش يكى از مصاديق #حقّ است، آن گاه چگونه ممكن است حقّ خودش را باطل كند و يا به معارضه با آن برخيزد؟!
☘ توضيح اين مطلب نياز به بيان چند مقدّمه دارد :
💠 اوّل اينكه : موجودات و حوادث خارجى، كه ريشه و پايه اصولِ عقايد انسان در دو مرحله «علم» و «عمل» هستند، در پديد آمدن و اقسام تحولاتش تابعِ #نظام_عليّت_و_معلوليّت است كه نظامى است دائمى و ثابت، و نظامى است كه به شهادت تمامى دانشمندان و متخصّصين در هر رشته از رشته هاى علوم، و نيز به شهادت قرآن كريم (به بيانى كه در بحث "اعجاز قرآن" در جلد اول عربى اين كتاب گذشت) استثناء نمى پذيرد.
پس جريان آنچه در عالَم خارج جارى است، از دوام و ثبات تخلّف ندارد؛ حتى مسأله اكثريّت هم كه در عالَم طبيعت است در اكثريتش طبق قاعده است، و دائمى و #ثابت مى باشد. مثلاً اگر آتش در اكثر موارد گرمى و حرارت مى بخشد، و نود درصد اين اثر را از خود بروز مى دهد همين نود درصدش دائمى و ثابت است؛ و همچنين هر چيزى كه داراى اثر است. و اين خود مصداقى از كلّىِ #حقّ است.
💠 دوم اينكه : انسان به حسب فطرت تابع هر چيزى است كه به نحوى آن را داراى واقعيّت و خارجيّت مى داند، پس خود انسان هم كه به حسب فطرت تابع #حقّ است، خودش نيز مصداقى از #حقّ است. و حتى آن كسى هم كه وجود علمِ قطعى را مُنكِر است و می گويد : هيچ علمِ قطعى در عالَم نداريم (هر چند كه همين گفتارش، گفته او را ردّ میكند چرا كه اگر اين جمله - كه هيچ علم قطعى در عالم وجود ندارد - قطعى نباشد پس مردود و غير قابل اعتماد است، چون قطعى و صد در صدی نيست. و اگر قطعى باشد پس صاحب اين گفتار يك علم قطعى را پذيرفته است) وقتى از شخصى قاطع، سخنى قاطع مى شنود با خضوع هر چه بيشتر آن را مى پذيرد.
💠 سوم اينكه : حقّ - همانطور كه توجّه فرموديد - امرى است كه خارجيّت و واقعيّت داشته باشد، امرى است كه انسان در مرحله #اعتقاد خاضعش شود و در مرحله عمل از آن #پيروى كند و اما نظر انسان و ادراكش، وسيله و عينكى است براى ديدن واقعيت هاى خارجى و نسبتش به واقعيت ها، نظير نسبتى است كه آينه با مرئى و صورت منعكس در آن دارد.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
سلام دوستان عزیز🌹
صبحتون بخیر💗
الحمدلله بحث #تقلید هم تمام شد.
ان شاءالله بحثی درباره اینکه چرا دین اسلام کشتن #حیوانات و خوردن گوشت شون رو اجازه داده، ارائه می کنیم.
با مطالعه بحث جدید، شبهاتی مثل : «اسلام مگه #دین_رحمت نیست پس چرا اجازه داده بعضی از حیوانات رو بکشیم؟» ، « چرا اسلام گوشت بعضی از حیوانات رو #حروم کرده؟»، «چرا باید حیوان رو #تذکیه کرد؟ یعنی چرا حتماً باید شکلِ کشتن حیوان بطور خاصی باشه» و... برامون حلّ میشه ان شاءالله.🌷
@ishiaa
🌹🌹🌹
#ishia
#گوشتخواری_و_دین_رحمت
#قسمت1
#المیزان
❇️ عقائد امّتها در مورد خوردن #گوشت
💠 در اين معنا هيچ شكى نيست كه انسان مانند ساير حيوانات و گياهان مجهّز به #دستگاه_گوارش است. يعنى دستگاهى دارد كه اجزايى از موادّ عالَم را به خود جذب کرده و به آن مقدارى كه بتواند در آن عمل می کند، و آن را جزء بدن خود ساخته و به اين وسيله، بقاى خود را حفظ می نمايد؛ پس بنابر اين براى اينگونه موجودات #هيچ مانع طبيعى وجود ندارد از اينكه هر غذايى كه براى او قابل هضم و مفيد باشد بخورد. تنها مانعى كه - از نظر طَبع - تصوّر دارد اين است كه آن غذا براى آن موجودات #ضرر داشته باشد، و يا مورد #تنفّر آنها باشد.
💠 امّا متضرّر شدن : مثل اينكه در يابد كه فلان چيز خوردنى براى بدن او ضرر دارد، و نظام #جسمى او را بر هم مى زند، براى اينكه مسموم است و يا خودش سمّ است؛ در چنين مواردى انسان و حيوان و نبات، از خوردن امتناع مى ورزد. و يا مثل اينكه در يابد كه خوردن فلان چيز براى #روح او ضرر دارد، مثل چيزهايى كه در اديان و شرايع مختلفه الهى تحريم شده، و امتناع از خوردن اينگونه چيزها امتناع به حسب طبع انسان نيست، بلكه امتناع فكرى است.
💠 و اما تنفّر عبارت است از : اينكه انسان يا هر جاندار ديگر، چيزى را #پليد بداند و در نتيجه طبع او از نزديكى به آن امتناع بورزد، مثل اينكه يك انسانى نجاست خود را بخورد كه چنين چيزى نمى شود، زيرا انسان نجاست خود را پليد مى داند و از نزديكى به آن نفرت دارد. بله گاهى انسانهاى ديوانه و يا كودك ديده شده اند كه نجاست خود را بخورند.
گاهى هم مى شود كه تنفّر انسان از خوردن چيزى به حسب طبع و طبیعتش نباشد، بلكه اين امتناعش مستند باشد به عواملى #اعتقادى، مانند مذهب و يا عادت قومى و سنّت هاى مختلفه اى كه در مجتمعات گوناگون رائج است. مثلاً مسلمانان از گوشت خوك نفرت دارند، و مسیحیان آن را خوراكى مطبوع و پاكيزه مى دانند؛ و در مقابل اين دو امّت، ملل #غربى هستند، كه بسيارى از حيوانات - از قبيل قورباغه و خرچنگ و موش و امثال آن را - با ميل و رغبت مى خورند، در حالى كه ملل #مشرق_زمين آنها را پليد مى شمارند.
اين قسم از امتناع، امتناع بر حسب طبع اوّلى نيست، بلكه بر حسب طبع #ثانوى و قريحه اى است كسبى. (یعنی بخاطر طبیعت دوّمی است که با توجه به عواملی یاد شد، برای خودشان درست کرده اند).
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان جلد5 ص 295
#دین_رحمت
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
حقیقت محبّت و دوست داشتن.pdf
359.5K
💗💗💗
✅ویژه✅
💠فایل pdf حقیقت محبّت
💠 ریشه عشق به همسر، دوست داشتن زیبایی و هنر و پول و مقام و منصب...
❣فقط 9 صفحه است.
👈پیشنهاد میکنم همه رو با دقّت بخونی👌
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
💞💞💞
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت24
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 حال كه اين چند نكته روشن گرديد، معلوم شد كه حقّ بودن، صفتِ #موجود_خارج است. وقتى چيزى را مى گوئيم حقّ است كه - در طبيعت - وقوعش در خارج #اكثرى و يا #دائمى باشد، كه بازگشت اكثريّتش هم (به بيانى كه گذشت) به همان دوام و ثبات است، پس حقّ بودن هر چيزى بدين اعتبار است، نه به اعتبار اينكه من به آن علم دارم و يا دركش میكنم.
به عبارتى ديگر، #حقّ بودن، صفتِ آن امرى است كه معلوم به علم ما است، نه صفتِ علم ما. پس اگر رأى و علمِ اكثريّت افراد و اعتقادشان به فلان امر تعلق بگيرد، نمى توان گفت اين رأى حقّ است و حقّ دائمى است؛ بايد ديد اين رأى اكثريت مطابق با واقعيّت خارجى است يا مخالف آن، بسا مى شود كه مطابق با واقع است و در نتيجه حقّ است، و بسا مى شود كه به خاطر مخالفتش با واقعيّت خارج، مصداق #باطل مى شود؛ و وقتى باطل شد ديگر جا ندارد كه انسان در برابر آن خاضع شود و يا اگر خيال می كرده واقعيّت دارد و در برابرش خاضع مى شده، بعد از آن هم كه فهميد باطل است باز هم دست از خضوعِ قبليش بر ندارد.
💠 مثلاً وقتى شما خواننده عزيز، #يقين به امرى پيدا كنيد و آنگاه تمام مردم در آن عقيده با تو مخالفت كنند، تو به خاطر مخالفت همه مردم دست از خضوع خود در برابر آن تشخيص كه داشتى بر نمى دارى و طبيعتاً خاضع تشخيص مردم نمى شوى، و به فرضى هم كه به ظاهر از آنان پیروی كنى، اين پيروی تو بخاطر رو در بايستى و يا ترس و يا عاملى ديگر است، نه اينكه تشخيص آنان را حقّ و واجب الإتّباع بدانى. و #بهترين بيان در اينكه صِرف اكثريّت دليل بر حقّ بودن و وجوب تبعیّت نيست، بيان خداى تعالى است كه مى فرمايد :
❣بلْ جاءَهُمْ بِالْحَقِّ وَ أَكْثَرُهُمْ لِلْحَقِّ كارِهُونَ — بلكه آنچه براى آنان آمد حقّ بود، ولى بيشترشان از پذيرفتن حقّ كراهت دارند. (سوره مؤمنون آيه 70)
و اگر آنچه اكثريّت مى فهمد حقّ بود، ديگر ممكن نبود كه اكثريّت نسبت به حقّ كراهت داشته باشند و به معارضه با آن برخيزند.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌼🌼🌼
#پرسش_پاسخ
#علامه_طباطبائی
💠 سوال : آیا امیرالمؤمنین علیه السلام غیر از #نهج_البلاغه کلمات دیگرى هم دارند؟
🔸جواب :
بله ، از میان تمامی صحابه که تعدادشان حدوداً 12 هزار نفر است ، هیچ کدام مانند کلمات حضرت #امیرالمؤمنان علیه السلام را ندارند.
کلمات آن بزرگوار از پُر مغزى مى خواهد منفجر شود.
این کتاب #غُرر_الحِکَم است با 11 هزار حکمت که همه آنها در پُر مغزى یکتا، و مِفتاح (=کلید) علوم کثیره است .
و مثل آن ، جملات #ادعیه آن حضرت است که اگر آنها هم جمع گردد، 11 هزار دیگر مى شود.
📚 در محضر علامه طباطبایی
#معرفت
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺🌺🌺
🌸🌸🌸
#ishia
#گوشتخواری_و_دین_رحمت
#قسمت2
#المیزان
💠 پس روشن شد كه انسان در تغذّى به گوشت ها طُرُق مختلفه اى دارند، طرقى بسيار كه از نقطه «امتناع» شروع و به نقطه «آزادى مطلق» در عرضى عريض ختم مى شود، هر چه را كه مباح و گوارا مى داند دليلش #طبع او است، و آنچه را كه حرام و ناگوار مى داند دليلش يا #فكر او است يا #طبع_ثانوى او.
💠 در سنّت #بودا خوردن تمامى گوشت ها تحريم شده، و پيروان اين سنّت هيچ حيوانى را حلال گوشت نمى دانند، و اين طرف «تفريط» در مسأله خوردن گوشت است، و طرف «افراط» آن را وحشى هاى آفريقا (و بعض متمدّنين اروپا و غرب) پيش گرفته اند، كه از خوردن هيچ گوشتى حتى گوشت #انسان امتناع ندارند.
💠 امّا عرب در دوران #جاهليّت گوشت چهارپايان و ساير حيوانات از قبيل موش و قورباغه را مى خورد، چهارپايان را هم به هر نحوى كه كشته مى شد مى خورد (چه اينكه سرش را بريده باشند، و چه اينكه خفه اش كرده باشند، و چه طورى ديگر مرده باشد،كه در آيه 3 سوره مائده به عنوانهاى "منخنقه" و "موقوذه" و "مترديه" و"نطيحه" و نيم خورده درندگان از آنها ياد شده است) و وقتى مورد اعتراض واقع مى شدند می گفتند : چطور شد كه آنچه خود شما می كُشيد حلال است، و آنچه خدا می كشد حرام است؛ هم چنان كه #امروز نيز همين جواب از برخی اشخاص شنيده مى شود كه مگر گوشت با گوشت فرق دارد و همين كه گوشتى سالم باشد و به بدن انسان صدمه وارد نياورد آن گوشت خوردنى است، هر چند كه بى ضرر بودنش به وسيله علاجهاى طبّى صورت گرفته باشد. و خلاصه گوشت #حرام آن گوشتى است كه دستگاه گوارش آن را نپذيرد، از آن گذشته همه گوشتها براى اين دستگاه گوشت است، و هيچ فرقى بين آنها نيست.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
#دین_رحمت
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🔰سلوک إلی الله
سلوک الی الله با مراعات دستوراتی که در #شرع برای دستیابی به انقطاع رسیده است همچون : «توبه»، «إنابه»، «محاسبه»، «مراقبه»، «صَمت»، «جُوع»، «خلوت» و «بیداری» آغاز می شود.
و سالك با #عمل به دستورات و انجام عبادات به مجاهدت با نفس می پردازد تا اینکه منجر به انقطاع کامل و غفلت از نفس و توجه تامّ به خداوند سبحان می گردد.
در این هنگام «طالعي از غیب» درخشیدن می گیرد و به دنبال آن «نفحات الهی» و «جذبات رحمانی» پی در پی فرا می رسند و موجب محبّت و گرایش بیشتر به معبود که همان ذکر و یاد خداست می شوند.
سپس برقی می درخشد که هیچگاه فروکش نمی کند و جَذبه ای طالع می گردد و اشتیاقی دست می دهد تا اینکه سلطان محبّت در دل استقرار می یابد و ذکرْ بر نفس، مستولی و چیره می گردد، و به مقام #جمع می رسد و امر پایان می یابد.
📚مجموعه رسائل علامه طباطبایی، ج2، ص86
#معرفت
╔═══💌══╗
🆔 @ishiaa
╚═══💌══╝
🌹🌹🌹
#ishia
#گوشتخواری_و_دین_رحمت
#قسمت3
#المیزان
💠 و نيز در عرب رسم بود كه #خون را مى خوردند. و آن را در روده حيوان ريخته، با آن روده كباب می كردند و مى خوردند و به خورد ميهمانان مى دادند. و نيز رسمشان چنين بود كه هر گاه دچار قحطى مى شدند، بدن شتر خود را با آلتى برّنده سوراخ می كردند، و هر چه خون بيرون مى آمد مى خوردند. امروز نيز خوردن خون در بسيارى از امّت هاى غير مسلمان رائج است؛ و اين سنّت در بت پرستان #چين رواج بيشترى دارد، و بطورى كه شنيده مى شود از خوردن هيچ حيوانى حتى سگ و گربه و حتى كِرمها و صدفها و ساير حشرات امتناع ندارند.
💠 و امّا #اسلام در بين آن سنّت تفريطى و اين روش افراطى، راهى ميانه را رفته. از بين گوشتها هر گوشتى كه طبيعت انسانهاى معتدل و يا به عبارتى طبيعت معتدلِ انسانها آن را پاكيزه و مطبوع مى داند، در تحت عنوان كلّى «طيّبات» حلال كرده، و سپس اين عنوان كلّى را به #چهار_پايان يعنى بَهائم كه عبارتند از گوسفند و بُز و گاو و شتر (و در بعضى از چهار پايان چون اسب و الاغ به كراهت) و در ميان #پرندگان به هر مرغى كه گوشت خوار نباشد (که علامتش داشتن سنگدان و پرواز به طريق بال زدن و نداشتن چنگال است) و در #آبزيها به ماهيانى كه فلس دارند (به آن تفصيلى كه در كتب فقه آمده) تفسير كرده است.
و از اين حيواناتِ حلال گوشت، خون و مُردار و آنچه براى غيرخدا ذبح شده را تحريم كرده، و غرض در اين تحريم اين بوده كه بشر بر طبق سنّت #فطرت زندگى كند؛ چون بشر در اصل فطرت به خوردن گوشت علاقه مند است و نيز فطرتاً براى فكر صحيح و طَبع مستقيم (كه از تجويز هر چيزى كه نوعاً ضرر دارد و يا مورد نفرت طبع است امتناع مى ورزد) احترام قائل است.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
#دین_رحمت
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
هدایت شده از من شیعه هستم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💜❤️💜
🌹 #بدون_شرح
😍چند روز دیگه تولدشه - 18 فروردین
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت25
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 و با اين بيان #فساد آن گفتار روشن گرديد كه گفتند بناى نظام اجتماع بر خواست اكثريّت، طبق سنّت طبيعت است. براى اينكه خواست و رأى، جايش «ذهن» است و سنّتِ تأثير اكثر، جايش «خارج» است كه علم و اراده و رأى به آن تعلّق می گيرد؛ و انسانها هم كه گفتيد در اراده و حركاتشان تابع اكثريّت در طبيعتند، تابع آن اكثرند كه در #خارج واقع مى شود نه تابع آنچه كه اكثر به آن معتقدند. و خلاصه كلام اينكه هر انسانى اعمال و افعال خود را طورى انجام مى دهد كه اكثراً صالح و صحيح از آب در آيد نه اينكه #اكثر_مردم آن را صحيح بدانند. قرآن كريم هم زير بناى احكام خود را همين مبنى قرار داده و در اين باره فرموده :
❣ما يُرِيدُ اللَّهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُمْ مِنْ حَرَجٍ، وَ لكِنْ يُرِيدُ لِيُطَهِّرَكُمْ وَ لِيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ — خداى تعالى نمى خواهد هيچ حَرَج و دشوارى را بر شما تحميل كند، بلكه مى خواهد پاكتان كند تا چنين و چنان شود و تا نعمت خود را بر شما تمام نمايد، شايد شما شكر بگذاريد. (سوره مائده آيه 6)
❣كتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ — روزه را بر شما واجب كردند هم چنان كه بر امّت هاى قبل از شما واجب كرده بودند تا شايد با تقوا شويد. (سوره بقره آيه 183)
و آياتى ديگر كه در آن ملاکِ حكم ذكر شده، با اينكه مى دانيم آن ملاك صد در صد واقع نمى شود بلكه وقوعش غالبى و #اكثرى است.
💠 و امّا اينكه گفتند : #تمدّن_غرب براى غربيها، هم سعادتِ «مجتمع» را آورد و هم سعادت «افراد» را، به اين معنا كه تك تك افراد را از رذائلى كه خوشايندِ مجتمع نيست مُهذّب و پاك كرد؛ گفتارى است نادرست و در آن مغالطه و خَلط شده است. به اين معنا كه گمان كرده اند پيشرفتِ يك جامعه در علم و صنعت و ترقّى اش در استفاده از منابع طبيعىِ عالَم و همچنين تَفَوّق و برترى طلبى اش بر ساير جوامع، سعادت آن جامعه است. اگر خواننده محترم توجّه فرموده باشد، مكرّر گفتيم كه : اسلام چنين پيشرفتى را #سعادت نمى داند. بحث عقلى و بُرهانى نيز نظريه اسلام را در اين زمينه تأييد می كند. براى اينكه ...
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌹🌹🌹
#ishia
#گوشتخواری_و_دین_رحمت
#قسمت4
#المیزان
❇️ چطور اسلام كشتن #حيوان را تجويز كرده با اينكه رحم و عاطفه آن را جائز نمى داند؟
💠 چه بسا كه اين سؤال به ذهن بعضى وارد شود كه حيوان نيز مانند انسان جان و شعور دارد، او نيز از عذاب ذِبح رنج مى برد و نمى خواهد نابود شود و بميرد؛ و #غريزه حُبّ ذات كه ما را وا مى دارد به اينكه از هر مكروهى حذر نموده و از ألَم (=درد) هر عذابى بگريزيم و از مرگ فرار كنيم، همين غريزه ما را وا مى دارد به اينكه نسبت به افراد همنوع خود همين احساس را داشته باشيم، يعنى آنچه براى ما درد آور است براى افراد همنوع خود نپسنديم، و آنچه براى خودمان دشوار است براى همنوع خود نيز دشوار بدانيم، چون #نفوس همه يك جورند.
و اين مقياس عيناً در ساير انواع #حيوان جريان دارد. با اين حال چگونه به خود اجازه دهيم كه حيوانات را با شكنجه اى كه خود از آن مُتألّم می شویم (=دردمان می آید) متألّم سازيم، و شيرينى زندگى آنها را مبدّل به تلخى مرگ كنيم و از نعمت بقاء كه شريف ترين نعمت است محروم سازيم؟ و با اينكه خداى سبحان #أرحم_الراحمين است، او چرا چنين اجازه اى داده؟ و رحمت واسعه اش چگونه با اين تبعيض در مخلوقاتش مى سازد؟ كه همه جانداران را فدايى و قربانى #انسان بسازد؟
💠 جواب از اين سؤال در يك جمله كوتاه اين است كه اساس شرايع دين و زير بناى آن، #حكمت و #مصالح_حقيقى است نه عواطف وَهمى؛ خداى تعالى در شرايعش حقائق و مصالح حقيقى را رعايت كرده، نه عواطف را كه منشأش «وَهم» است.
توضيح اينكه اگر خواننده محترم وضع زندگى موجوداتى كه در دسترس او است به مقدار توانايی اش مورد دقّت قرار دهد، خواهد ديد كه هر موجودى در تكوّن (= در به وجود آمدن) و در بقايش تابع ناموس #تحوّل است و مى فهمد كه...
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
#دین_رحمت
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌹🌹🌹
#ishia
#گوشتخواری_و_دین_رحمت
#قسمت5
#المیزان
💠 توضيح اينكه اگر خواننده محترم وضع زندگى موجوداتى كه در دسترس او است به مقدار توانايی اش مورد دقّت قرار دهد، خواهد ديد كه هر موجودى در تكوّن (= به وجود آمدن) و در بقايش تابع ناموس #تحوّل است و مى فهمد كه هيچ موجودى نيست مگر آنكه مى تواند به موجودى ديگر متحوّل شود، و يا موجودى ديگر به صورت خود او متحوّل گردد (يا بدون واسطه و يا با واسطه)؛ و هيچ موجودى ممكن نيست به وجود آيد #مگر با معدوم شدن موجودى ديگر، و هيچ موجودى باقى نمى ماند #مگر با فنا شدن موجودى ديگر.
✅ بنابراين عالَم مادّه، عالَم #تبديل و #تبدّل است. و اگر بخواهى مى توانى بگويى عالَم آكل و مأكول (= خورنده و خورده شونده) است.
💠 مى بينيد كه موجوداتِ مركّب زمينى، از زمين و موادّ آن مى خورند و آن را جزء وجود خود مى نمايند و به آن صورت مناسب با صورت خود و يا مخصوص به خود مى دهند، و دوباره زمين خودِ آن موجود را مى خورد و #فانى مى سازد. گياهان از زمين سر در مى آورند و با موادّ زمينى تغذيه می كنند و از هوا استنشاق مى نمايند تا به حدّ رشد برسند؛ دوباره زمين آن گياهان را مى خورد و ساختمان آنها را (كه مركّب از اجزايى است) تجزيه نموده، اجزاى اصلى آنها را از يكديگر جدا و به صورت عناصر اوّليه در مى آورد، و مُدام و پى در پى هر يك به ديگرى بر می گردد؛ #زمين، گياه مى شود و #گياه، زمين مى شود.
💠 قدمى فراتر می گذاريم؛ مى بينيم حيوان از گياهان تغذيه مى كند آب و هوا را جزء بدن خود مى سازد، و بعضى از انواع حيوانات مانند درّندگان زمينى و هوايى، حيوانات ديگر را مى خورند و از گوشت آنها تغذيه می كنند چون از نظر #دستگاه_گوارشی مخصوصی كه دارند چيز ديگرى نمى توانند بخورند. ولى كبوتران و گنجشكان با دانه هاى گياهان تغذّى می كنند، و حشراتى امثال مگس و پشه و كك از خون انسان و ساير جانداران مى مَكند، و همچنين انواع حيواناتى ديگر كه غذاهايى ديگر دارند؛ و سر انجام، همه آنها خوراك #زمين مى شوند.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
#دین_رحمت
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت26
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 براى اينكه سعادت آدمى تنها به بهتر و بيشتر خوردن و ساير لذائذ مادّى نيست، بلكه امرى است مرکّب از سعادت #روح و سعادت #جسم؛ و يا به عبارت ديگر سعادتش در آن است كه از يك سو از نعمت هاى مادّى برخوردار شود و از سوى ديگر جانش با فضائل اخلاقى و معارف حقّه الهيّه آراسته گردد. در اين صورت است كه سعادت دنيا و آخرتش ضمانت مى شود و امّا فرو رفتن در لذائذ مادّى و به كلّى رها كردنِ سعادت روح، چيزى جز بدبختى نمى تواند باشد.
💠 و امّا اينكه اين #غرب_زدگان _ كه متأسفانه بيشتر فضلاى ما، همين ها هستند _ با شيفتگى هر چه تمامتر سخن از صدق و صفا و امانت و خوش اخلاقى و خوبيهاى ديگر غربيها و ملل پیشرفته دارند، در اين سخن نيز #حقيقت امر بر ايشان مشتبه شده است (و به خاطر دورى از معارف دين و ناآشنايى به ديدگاه اسلام، فرد نگر و شخص پرست شدند).
💠 توضيح اينكه اينان خود را يك انسان #مستقل و غير وابسته به موجودات ديگر مى پندارند و هرگز نمى توانند بپذيرند كه آن چنان وابسته و مرتبط به ديگرانند كه به هيچ وجه از خود استقلالى ندارند (با اينكه مطلب همين طور است و هيچ انسانى مستقل از غير خود نيست) ولى به خاطر داشتن چنين تفكرى درباره زندگى خود، غير از جلب منافع به سوى شخص خود و دفع ضرر از شخص خود به #هيچ چيز ديگر نمى انديشند و وقتى وضع خود را با وضع يك فرنگى مقايسه می كنند كه او تا چه اندازه مراقب حقّ ديگران و خواهان آسايش ديگران است، خود را و ملّت خود را عقب مانده و آن فرنگى و همه فرنگى ها را مترقّى و پیشرفته مى بيند؛ و معلوم است كه از اينگونه افراد قضاوتى غير اين، انتظار نمى رود. و امّا كسى كه اجتماعى فكر می كند و...
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
@ishiaa
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت27
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 و امّا كسى كه #اجتماعى فكر می كند و همواره شخص خود را نصب العينِ خود نمى بيند، بلكه خود را جزء لا ينفکّ و جدا نشدنی و وابسته به اجتماع مى نگرد و منافع خود را جزئى از منافع اجتماع و #خير اجتماع را خير خودش و #شرّ اجتماع را شرّ خودش و همه حالات و اوصاف اجتماع را حال و وصف خودش مى بيند، چنين انسانى تفكرى ديگر دارد و قضاوتش نيز غير قضاوت غرب زدگان ما است. او در ارتباط با غيرِ خود هرگز به افراد جامعه خود نمى پردازد و اهميّتى بدان نداده، بلكه تنها به كسانى مى پردازد كه از مجتمع خود #خارجند.
💠 خواننده محترم مى تواند با دقّت در مثالى كه مى آوريم مطلب را روشن تر درك كند :
🔹 تن انسان مجموعه اى است مركّب از اعضا و قوايى چند كه همه به نوعى دست به دست هم داده و وحدتى حقيقى تشكيل داده اند كه ما آن را #انسانیّت مى ناميم، و اين وحدت حقيقى باعث مى شود كه تك تك آن اعضا و آن قوا در تحت استقلال مجموع، استقلال خود را از دست داده و در مجموع مُستهلک شوند. چشم و گوش و دست و پا و ... هر يك عمل خود را انجام بدهد و از عملكرد خود لذّت ببرد #امّا نه بطور استقلال، بلكه لذّت بردنش در ضمن لذّت بردن انسان باشد.
💠 در اين مثال هر يك از اعضا و قواى نام برده، تمام تلاششان اين است كه از ميان موجودات خارج، به آن موجودى بپردازند كه كلّ انسان يعنى #انسان_واحد مى خواهد به آن بپردازد. مثلاً دست به كسى احسان می كند و به او صدقه مى دهد كه انسان خواسته است به او احسان شود و به كسى سيلى مى زند كه انسان خواسته است او را آزار و اذيّت كند. و امّا رفتار اين اعضا و اين قوا با يكديگر در عين اينكه همه در تحت فرمان يك انسانند كمتر ممكن است رفتارى #ظالمانه باشد، مثلاً دست يك انسان، چشم همان انسان را در آورَد و يا به صورت او سيلى بزند و ...
اين وضع اجزاى يك انسان است كه مى بينیم دست به دست هم داده و در اجتماع سير می كنند و همه به يك سو در حركتند؛ افراد يك #جامعه نيز همين حال را دارند. يعنى...
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
@ishiaa
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
مهدی رسولی- امام کاظم.mp3
14.02M
🎙مهدی رسولی
🌴رو خاک زندون دست و پا میزنی
🌴با گریه رضا رو صدا میزنی
◾️شهادت #امام_کاظم بر همه شیعیان تسلیت باد
◾️آجرک الله یا صاحب الزّمان (عج)
╔═══💌══╗
🆔 @ishiaa
╚═══💌══╝
🌷🌷🌷
#امام_کاظم_علیه_السلام
اجْتَهِدُوا فِي أَنْ يكونَ زَمَانُكمْ أَرْبَعَ سَاعَاتٍ : سَاعَةً لِمُنَاجَاةِ اللَّهِ وَ سَاعَةً لِأَمْرِ الْمَعَاشِ وَ سَاعَةً لِمُعَاشَرَةِ الْإِخْوَانِ وَ الثِّقَاتِ الَّذِينَ يعَرِّفُونَكمْ عُيوبَكمْ وَ يخْلِصُونَ لَكمْ فِي البَاطِنِ وَ سَاعَةً تَخْلُونَ فِيهَا لِلَذَّاتِكمْ فِي غَيرِ مُحَرَّمٍ وَ بِهَذِهِ السَّاعَة تَقْدِرُونَ عَلَى الثَّلَاثِ سَاعَاتٍ.
❣ تلاش کنید که وقت شما چهار قسمت باشد :
🔸ساعتى براى #مناجات_با_خدا،
🔸 ساعتى براى #کار_زندگى،
🔸ساعتى براى #معاشرت با برادران و اشخاص مورد اعتماد که شما را از عیب هایتان آگاه نمایند و قلباً با شما خالص و یک رو باشند،
🔸و ساعتى که در آن براى #لذت_هاى_غیر_حرام خویش خلوت کنید و با این ساعت، براى سه ساعت دیگر نیرو مى یابید.
📚 تحف العقول، صفحه۴۰۹
#معرفت
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
@ishiaa
🌺🌺🌺
خرافه گرایی.pdf
254.2K
🌹🌹🌹
💠 خرافه گرایی 💠
🔸اگه میخوای خرافاتی نباشی پیشنهاد میکنم حتماً اینو بخونی.
🔹فقط 8 صفحه است «pdf».
#علامه_طباطبایی
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌷🌷🌷
#ishia
#گوشتخواری_و_دین_رحمت
#قسمت6
#المیزان
💠 پس #نظام_تكوين و #ناموس_خلقت كه حكومتى على الإطلاق و به پهناى همه عالَم دارد، «تنها» حاكمى است كه حكم تغذّى را معيّن كرده؛ موجودى را محكوم به خوردن گياه، و موجودى ديگر را محكوم به خوردن گوشت، و يكى ديگر را به خوردن دانه، و چهارمى را محکوم به خوردن خون كرده و آنگاه اجزاى وجود را به تبعيّت از «حكمش» هدايت نموده است.
و نيز او «تنها» حاكمى است كه خلقت انسان را مجهّز به جهاز گوارشِ گياهان و نباتات كرده. پيشاپيش همه جهازها كه به وى داده #دندان هايى است كه در فضاى دهان او به رديف چيده، چند عدد آن براى بريدن، چند عدد براى شكستن، و گاز گرفتن، و آسياب كردن؛ كه اوّلى را ثنائيات (دندان جلو) و دومى را رباعيّات و سومى را انياب (دندان نيش) و چهارمى را طواحن (دندان آسياب يا كرسى) مى ناميم. و همين خود #دليل بر اين است كه انسان گوشتخوارِ تنها نيست و گرنه مانند درّندگان بى نياز از دندانهاى آسیاب بود، و علفخوارِ تنها نيز نيست و گرنه مانند گاو و گوسفند بى نياز از دندانهای جلو و نیش بود؛ پس چون هر دو نوع دندان را دارد، مى فهميم كه انسان هم علفخوار است و هم گوشتخوار.
💠 قدمى به عقب تر از دندانها و به #مرحله_دوم از جهاز گوارش می گذاريم و مى بينيم اینطور نیست که قوّه چشايی و ذائقه انسان، تنها از گياهان لذّت و نفرت داشته باشد بلكه طعم خوب و بد انواع گوشتها را تشخيص مى دهد و از خوب آنها لذّت مى برد. در حالى كه گوسفند چنين تشخيصی نسبت به گوشت، و گرگ چنين تشخيصی نسبت به گياهان ندارد.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
#دین_رحمت
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
@ishiaa
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌷🌷🌷
#ishia
#گوشتخواری_و_دین_رحمت
#قسمت7
#المیزان
💠 در #مرحله_سوم به جهاز هاضمه او مى پردازيم و مى بينيم جهاز هاضمه انسان نسبت به انواع گوشتها اشتها دارد و به خوبى آن را هضم می كند. همه اينها #هدايتى است تكوينى و حُكمى است كه در خلقت مى باشد، كه تو انسان حقّ دارى گوسفند را مثلاً ذبح كنى و از گوشت آن ارتزاق نمايى.
آرى ممكن نيست بين «هدايت تكوين» و «حُكم عملىِ» آن فرق بگذاريم، هدايتش را بپذيريم و تسليم آن بشويم ولى حكم إباحه و جوازش را منكر شويم.
💠 اسلام نیز دين #فطرى است، و اراده ای به جز احياء آثار فطرت كه در پس پرده جهل بشر قرار گرفته ندارد. و چون چنين است به جز اين نمى توانسته حكم كند كه خوردن گوشت برخی از حيوانات حلال است، زيرا اين حكم شرعى در اسلام مطابق است با حكم إباحه تكوينى. (یعنی حُکم اسلام در جواز گوشتخواری مطابق با حکم عالَم خلقت است).
💠 #اسلام همانطور كه با تشريع (= قانونگذاری) خود اين حكم فطرى را زنده كرده، احكام ديگرى را - كه واضعِ تكوين وضع كرده - نيز زنده كرده است. و آن احكامى است كه قبلاً ذكر شد و گفتيم که اسلام با قرار دادن موانعى، از بى بند و بارى در حكم تغذّى جلوگیری كرده.
يكى از آن موانع، حكم #عقل است كه اجتناب از خوردن هر گوشتى كه ضرر جسمى يا روحى دارد را واجب دانسته. مانع ديگر، حكم #عواطف است كه از خوردن هر گوشتى كه طبيعت بشرِ «مستقيم الفطرة» آن را پليد مى داند نهى كرده؛ و ريشه هاى اين دو حكم نيز به تصّرفى از تكوين بر می گردد.
💠 اسلام هم اين دو حكم را معتبر شمرده و هر گوشتى كه به نموّ جسم ضرر برساند را #حرام كرده؛ هم چنان كه هر گوشتى كه به مصالح مجتمع انسانى لطمه بزند را تحريم نموده، مانند گوشت گوسفند يا شترى كه براى «غير خدا» قربانى شود و يا از طريق «قمار» و «استقسام به أزلام» و مثل آن تصاحب شده باشد، و نيز گوشت هر حيوانى را كه طبيعتِ بشر آن را پليد مى داند، تحريم كرده است.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
#دین_رحمت
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
@ishiaa
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺