💠 گریه بر امام حسن علیهالسلام
إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص كَانَ جَالِساً ذَاتَ يَوْمٍ إِذْ أَقْبَلَ الْحَسَنُ ع فَلَمَّا رَآهُ بَكَى ثُمَّ قَالَ إِلَيَّ إِلَيَّ يَا بُنَي...
وَ أَمَّا الْحَسَنُ فَإِنَّهُ ابْنِي وَ وُلْدِي وَ بَضْعَةٌ مِنِّي وَ قُرَّةُ عَيْنِي وَ ضِيَاءُ قَلْبِي وَ ثَمَرَةُ فُؤَادِي وَ هُوَ سَيِّدُ شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّة .....
🔻 اما حسن كه پسرم و فرزندم و پاره تنم و نور ديدهام و روشنى دلم و ميوه قلبم هست و او سيد جوانان اهل بهشت است... چون او را ديدم به يادم آمد از اهانتهایی که پس از من ببيند و پیوسته اینطور باشد تا اینکه با زهر ستم و دشمنی او را شهید کنند. در اينجاست که فرشتگان هفتآسمان برای شهادتش بگريند و همه چيز بر او بگرید حتی پرندهی هوا و ماهيان دريا! هر کسی که بر او بگريد چشمانش كور نباشد روزى كه چشمها كورند و هر كه بر او محزون شود روزى كه دلها همه محزونند دلش محزون نباشد و هر كه در #بقيع او را #زيارت كند قدمش بر #صراط ثابت ماند روزى كه همهی قدمها بلغزند.
📚 امالی صدوق، ص ۱۱۵-۱۱۲
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
https://eitaa.com/joinchat/3251961862Cb591c8b8aa
🔰 #اصول
💠 کلام آیت الله زنجانی در مورد سیرههای مستحدث
👤 #استاد_شهیدی
بعضی مثل آیت الله زنجانی فرمودهاند: شارع نسبت به بناهای عقلائیه #مستحدث نیز مسئولیت دارد و اگر میتواند نظر خود در مورد این سیرهها را به نحوی بیان کند که #عرف آن زمان متوجه شود ولی #سکوت کند از سکوت ایشان امضای این #سیره و #ارتکاز کشف میشود زیرا در صورتی که این ارتکاز مضر به اغراض شارع باشد سکوت از #ردع آن نقص در ایفای مسئولیت است. زیرا وقتی گفته میشود دین #اسلام جاودانی است و خاتم ادیان است و تا روز قیامت دین اسلام محکّم است و «حلال محمد حلال الی یوم القیامة و حرامه حرام الی یوم القیامة» وقتی که امام(ع) میدانند که مردم نیازهای مستحدثی دارند که خلاف اغراض #شارع است اگر در مقابل آنها سکوت کند نقص در ایفای مسئولیت است.
به نظر ما این بیان تمام نیست....
📚 خارج اصول، ۱۷ دی ۱۴۰۲
✅ ادامه این مطلب و مباحثه علمی👇
http://mobahathah.ir/showthread.php?tid=3250
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🆔@mobahathah_ir
🔵دریافت رتبه علمی - پژوهشی/ فراخوان مقاله
🔸سالنامه علمی پژوهشی 🔹«پژوهشهای رجالی» به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی حجتالاسلام والمسلمین سید علی شبیری (مدرسه فقهی امام محمد باقر علیهالسلام) و سردبیری حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی پس از انتشار 5 شماره، بر اساس جلسه 1403/03/29 کمیسیون محترم بررسی نشریات علمی حوزه، موفق به کسب رتبه علمی – پژوهشی از شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی شد.
🔸این سالنامه آمادگی دارد مقالات پژوهشی در تمام زمینههای مرتبط استقبال نموده و آمادگی خود را جهت حمایت و چاپ مقالات پژوهشی در موضوعات مختلف: ۱- مقالات پژوهشی مستقل؛ ۲- مقالات اصطیادی از مباحث اساتید خارج؛ ۳- مقالات استخراجی از پایان نامه؛ ۴- مقالات نقد و بررسی و… اعلام میدارد.
🔹لازم به ذکر است، هیئت تحریریه این سالنامه را حججاسلام والمسلمین سیدمحمدجواد شبیری، ابوالقاسم مقیمیحاجی، محمدکاظم رحمانستایش، امیر غنوی، حسن طارمی، رضا مختاری، سیدعلیرضا حسینیشیرازی و محمدباقر ملکیان تشکیل میدهند.
🔸علاقهمندان میتوانند برای ارسال مقاله و دریافت اطلاعات بیشتر به آدرس rejal.mfeb.ir مراجعه یا در ایتا به شماره ۰۹۰۳۴۳۰۵۱۱۶ یا taejtehad_mfeb@ پیام ارسال نمایید.
🔸 #اصول
💠 تفکیک مستعملفیه از مورد استعمال
👤 #استاد_سیدمحمدجواد_شبیری
🔻 در آیۀ شریفۀ ﴿وَ جاءَ مِنْ أَقْصَا الْمَدينَةِ رَجُلٌ يَسْعى﴾مقصود از «رجل» حبیب #نجار بوده است اما آیا واژۀ «رجل» در #حبیب نجار #استعمال شده است؟ پاسخ منفی است. در این عبارت #لفظ «رجل» را #قالب برای حبیب نجار قرار ندادهایم؛ یعنی هر چند خارجاً #مصداق «رجل» حبیب نجار بوده است ولی #انطباق خارجی «رجل» بر حبیب نجار بدین معنا نیست که لفظ را قالب برای آن قرار داده باشیم. بنابراین لازم است بین مستعملفیه و مورد #استعمال تفکیک صورت گیرد چون همانطور که گفته شد حبیب نجار مورد استعمال است نه مستعملفیه.
اما نکته اینجاست که گاهی در اثر #کثرت استعمال لفظ در یک مورد خاص، مورد استعمال به مستعملفیه تبدیل میشود. برای مثال میتوان به واژۀ «ضریر» اشاره کرد ...
📚 درس خارج اصول، ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
🔗 ادامه مطلب و مباحثه، در این لینک
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
https://eitaa.com/joinchat/3251961862Cb591c8b8aa
#جرعه_معرفت
🍀 نکاتی از آیت الله شبیری زنجانی مد ظله العالی نسبت به #شهید_صدر(ره) 🍀
🔹️ در گعدهای که در دفتر معظم له تشکیل شد، ایشان در ضمن فرمایشات خود به تعریفاتی از شهید سید محمد باقر صدر پرداختند که ذکر آن ها خالی از لطف نیست:
🔹️ قبل از اینکه به #نجف_اشرف برای تحصیل بروم، تعریفات آقای #صدر را کرارا شنیده بودم، ولی آنقدر تعریفات گاهی زیاد و مبالغه آمیز بود که قابل باور نبود. ولی هنگامی که خودم به نجف رفتم و با ایشان مراوده داشتم، #هوش فوق العاده، #استعداد فراوان، قدرت انتقال بسیار بالا و علمیت ایشان برایم ثابت شد و ایشان را شخصیتی دارای #نبوغ بسیار دیدم.
🔹️ ایشان بعد از نگاشتن کتاب #بحوث_فقهیه، سه جلد از آن کتاب را برای بنده به عنوان هدیه فرستادند و در اولین جلد آن نیز با قلم خویش، تعبیراتی را به کار بردند و ما را خجل زده کردند. آن کتاب را داشتم تا اینکه کسی از ما گرفت و دیگر نیاورد.
🔹️ مرحوم آقای صدر شخصیتی بسیار عاطفی بود. بسیار نیز اهل احترام بود. ادب و احترام و شخصیت عاطفی، ایشان را انسانی #محبوب بین دیگران ساخته بود. یک بار که مرحوم آقای بیگدلی به دیدن ایشان رفته بود، ایشان وقتی فهمیده بود که آقای بیگدلی داماد فلانی است، بسیار احترام کرده بود و یک عبای گران قیمت نیز به ایشان هدیه داده بود که آن زمان حدود دو هزار تومان ارزش داشت!
✍️ گعدهی ۱۲ بهمن ۱۴۰۲
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🆔 @mobahathah_ir
🔸#فقه
💠حجیتِ شیاعِ عدالت برای احراز عدالت
👤#استاد_قائینی
روایت ابن ابی #یعفور یکی از مهمترین ادله در بحث #عدالت و راه های #احراز عدالت است. برخی از بزرگان برای اثبات حجیت #شیاع عدالت به عنوان راهی برای احراز عدالت، به این فقره از روایت ابن ابی یعفور استناد کرده اند: «فَإِذَا سُئِلَ عَنْهُ فِي قَبِيلَتِهِ وَ مَحَلَّتِهِ قَالُوا مَا رَأَيْنَا مِنْهُ إِلَّا خَيْراً» اما به نظر استاد قائنی این فقره دلالت دارد بر حجیت حسن ظاهر برای احراز عدالت نه #حجیت شیاع و در عین حال، فقرۀ دیگری از این روایت بر حجیت #شیاع دلالت دارد به بیانی که در ادامه خواهد آمد...
📚درس خارج فقه، ۵ اسفند ۱۴۰۲
✅ادامه این مطلب و مباحثه👇👇
http://mobahathah.ir/showthread.php?tid=3542
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
https://eitaa.com/joinchat/3251961862Cb591c8b8aa
🔰#اصول
💠 شبهه لغویت حجیت قول لغوی
👤#استاد_گنجی
در بحث #حجیت قول #لغوی شبههای را مرحوم #کاظمینی مطرح کرده و #منتقی الاصول هم تعقیب کرده و پذیرفته است. شبهه این است: بحث از حجیت قول لغوی معنا ندارد. چون نهایتا با قول لغوی اثبات میشود که موضوع له فلان لفظ یا مستعمل فیه آن چیست. از طرفی موضوع حجیت #ظهور عرفی است و این دو با هم #ملازمه ندارند.....
📚درس خارج اصول، ۱۹ مهر ۱۴۰۲
🔗 ادامه مطلب و مباحثه، در این لینک
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🆔@mobahathah_ir
🔸 #اصول
💠 عدم صحت کلام مرحوم آخوند در مورد معنون بودن متعلق امر
👤 #استاد_حسینی_نسب
🔻مرحوم #آخوند متعلق #حکم را #معنون میداند و به #متعلق بودن #عنوان اشکالی میکند که با توجه به دقت در کلام مرحوم میرزای #قمی که این استدلال را مطرح کرده است روشن می شود که اشکال مرحوم آخوند درست نیست و کلام #میرزا صحیح است چون مرحوم میرزا میفرمایند که اگر متعلق امر معنون خارجی باشد، در فرضی که هیچ کس #امتثال نکند، چون #امر ذات اضافه است نباید تحقق یابد و به تبع آن اینکه کسی بگوید مولی امر کرد ولی #امتثال نشد، صحیح نباشد، در حالی که ما می بینیم که این کلام که مولی امر کرد و امتثال نشد کلامی عرفی است و هیچ کس چنین چیزی را #محال نمی داند، بنابراین روشن میشود که معنون نمیتواند، متعلق باشد و متعلق امر باید عنوان باشد.
📚 درس خارج اصول، ۹ بهمن ۱۴۰۱
✅ ادامه مطلب و مباحثه علمی در این موضوع را در تالار علمی دنبال کنید.👇🏼
🌐http://mobahathah.ir/showthread.php?tid=2808
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
https://eitaa.com/joinchat/3251961862Cb591c8b8aa
#حکایت_خوبان
🍀 عنایت ویژه #امیرالمومنین(ع) به برخی از بزرگان 🍀
🔹️ استاد #شب_زنده دار(دامت برکاته):
🔹️ شیخنا الاستاد مرحوم میرزا کاظم تبریزی #قاروبی استخارههای عجیب و مهمی داشت و میفرمود: «من میتوانم با #استخاره خودم عالَم را #مرید خودم کنم»!
ولی وقتی افرادی نزد او استخاره میکردند (نهایتا) میفرمود: خوب است یا بد است. و بیشتر از این پرده از حقیقت برنمیداشت.
🔹️ من یک وقت به ایشان گفتم: «آقا! شما اینها را چطور از این آیات میفهمید؟» گفت: «۳۰ سال من ریشم را در خانه امیرالمومنین(علیه السلام) سفید کردم و این از #افاضات حضرت امیر (علیه السلام) است».
بنابراین با تمسک به ائمه هدی (علیهمالسلام) لا سیما امیرالمؤمنین (علیهالسلام) از فرصت ها بهره مند شویم.
این #تذکری بود به خودم و به شما عزیزان.
📚 درس خارج فقه ۱۳ بهمن ۱۴۰۱
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🆔 @mobahathah_ir
🔰 #اصول
💠 حجیت ظهور، قطعی یا اعتباری؟
👤 #استاد_شهیدی
مرحوم شیخ #انصاری فرمودهاند: #دلالت ظهور بر مراد #متکلم به شرط این که #احراز شود که متکلم نصب #قرینه بر خلاف #ظهور نکرده است، قطعی است.
مرحوم #روحانی نیز فرمودهاند: اگر احراز شود که #مولی وقتی گفت «جئنی بأسد» نصب قرینه نکرد که مراد از اسد، رجل شجاع است قطع پیدا میشود به این که مراد از «اسد» همان معنای ظاهر آن یعنی حیوان مفترس است .
این بیان تمام نیست.......
📚 خارج اصول، ۲۰ دی ۱۴۰۲
✅ ادامه این مطلب و مباحثه👇👇
http://mobahathah.ir/showthread.php?tid=3245
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🆔@mobahathah_ir