🔸سلام، پدر من، اردیبهشت امسال از ناحیه دست دچار حادثه و دو تا از انگشتاش قطع شد.پس از انجام پیوند، پزشک ۲ ماه برای ایشون استعلاجی نوشته .
الان تکلیف کارفرما در رابطه با دیه و حقوق پدر من چی میشه؟ حقوق و مزایای این ۲ ماه که احتمال تمدید آن هم هست ، چطوری محاسبه و پرداخت می شود؟
✍🏻 با سلام و آرزوی سلامتی برای پدر شما، در حوادث ناشی از کار، کارگران با دو نوع خسارت مواجه هستند:
۱-خسارت جانی که در اصطلاح همان دیه و ارش هست.
۲-خسارت ناشی از استراحت و عدم اشتغال و حقوق
🔹 خسارت جانی باید از طریق مراجع قضایی و شکایت کارگر با ادعای عدم رعایت مقررات ایمنی از جانب کارفرما مطرح شود، که پس از ارجاع به پزشکی قانونی، کارشناس ذی صلاح دادگستری و یا بازرس کار و متعاقباً مشخص شدن خسارت، کارفرما باید آن را پرداخت کند. چنانچه کارگاه تحت پوشش بیمه حوادث یا مسئولیت مدنی باشد از طرف شرکت بیمه قابل پرداخت است.
اگر بیمه مسئولیت دارای پوشش ( کلوز ) بدون رای دادگاه باشد، بدون نیاز به شکایت و با مراجعه مستقیم به شرکت بیمه ای هم پرداخت خواهد شد.
🔹غرامت دستمزد ایام استراحت پزشکی ( شامل حقوق و مزایای مبنای کسر حق بیمه) پس از تایید سازمان تامین اجتماعی به موجب ماده ۶۲ تامین اجتماعی توسط سازمان مذکور پرداخت می شود.
به غیر از موارد پیش گفته، پرداخت موارد معاف از حق بیمه مانند حق اولاد، عیدی ، مرخصی استحقاقی ذخیره شده، حق سنوات مدت استراحت پزشکی ( مرخصی استعلاجی ) از تکالیف کارفرماست.
🔹حادثه دیده همچنین میتواند به کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی مراجعه و با توجه به میزان کاهش توانایی جسمی از مزایای غرامت نقص عضو مقطوع یا غرامت از کار افتادگی جزئی یا از کار افتادگی کلی بهره مند شود.
#حوادث_ناشی_از_کار
#مرخصی_استعلاجی
#دیه
#غرامت_دستمزد
#از_کار_افتادگی
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
16.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 اصلاحات پیشنهادی در خصوص رفع مشکلات صندوقهای بازنشستگی و تغییر سن بازنشستگی در برنامه هفتم
#بازنشستگی
#مشاغل_سخت_و_زیان_آور
منبع: ایرنا
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
🔸 سلام، قرارداد کار من مدتی است که تمام شده ولی شرکت نامه پایان کار (حسن انجام کار ) نمی دهد، آیا در این خصوص تکلیف قانونی وجود دارد؟
✍🏻 سلام و عرض ادب، بله تکلیف قانونی وجود دارد. بر اساس ماده ۱۸۷ قانون کار، کارفرمایان مکلفند پس از پایان قرارداد کار، بنا به درخواست کارگر، گواهی انجام کار با قید مدت، زمان شروع و پایان و نوع کار انجام شده را به وی تسلیم نمایند.
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
آموزش_عمومی_ایمنی_کارگران.pdf
1.79M
✍🏻 جزوه آموزشی ایمنی و بهداشت محیط کار ویژه کارگران پیمانکار
#آموزش
#مرکز_تحقیقات_و_تعلیمات
#حفاظت_فنی_و_بهداشت_کار
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 @porsesh_va_pasokh
🔸ﺁﯾﺎ در کارگاهی که نظام ارزیابی و طبقه بندی مشاغل را پیاده سازی نموده، ﺍﺭﺗﻘﺎﺀ ﺷﻐﻠﯽ ﮐﺎﺭﮔﺮ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﺰﺩ ﻣﺒﻨﺎﯼ ﻭﯼ ﮔﺮﺩﺩ؟
✍🏻 پاسخ : خیر، ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﺒﺼﺮﻩ ۲ ﻣﺎﺩﻩ ( ۱۲) ﺩﺳﺘﻮﺭﺍﻟﻌﻤﻞ ﺍﺟﺮﺍﯾﯽ ﻃﺮح ﻃﺒﻘﻪ ﺑﻨﺪﯼ ﻣﺸﺎﻏﻞ ﺩﺭ ﻫﯿﭻ ﺷﺮﺍﯾﻄﯽ ﺍﺭﺗﻘﺎﺀ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﻣﻮﺟﺐ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﺰﺩ ﻣﺒﻨﺎﯼ ﮐﺎﺭﮔﺮ ﺷﻮﺩ، ﻣﮕﺮ ﺁﻧﮑﻪ ﺍﯾﻦ ﺍﻣﺮ ﮐﺘﺒﺎً ﻣﻮﺭﺩ ﻣﻮﺍﻓﻘﺖ ﻭﯼ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.
#طرح_طبقه_بندی_مشاغل
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 @porsesh_va_pasokh
🔸 میزان مبلغ حق ماموریت کارگران و کارمندان مشمول قانون کار چقدر است؟ آیا حق ماموریت جز موارد مشمول کسر مالیات می باشد؟
✍🏻 بر اساس ماده ۴۶ قانون کار به کارگرانی که به موجب قرارداد یا موافقت بعدی به ماموریتهای خارج از محل خدمت اعزام میشوند، فوقالعاده ماموریت تعلق میگیرد.این فوقالعاده نباید کمتر از مزد ثابت یا مزد مبنای روزانه کارگران باشد همچنین کارفرما مکلف است وسیله یا هزینه رفت و برگشت آنها را تامین نماید.
تبصره - ماموریت به موردی اطلاق میشود که کارگر برای انجام کار حداقل ۵۰ کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور شود و یا ناگزیر باشد حداقل یک شب در محل ماموریت توقف نماید.
به این ترتیب فوق العاده ماموریت حداقل به اندازه یک روز حقوق ثابت یا مزد مبنای کارگر است که می تواند بر اساس توافق صورت گرفته بین کارگر و کارفرما بیشتر نیز در نظر گرفته شود.
مبلغ پرداختی به کارگر از بابت حق ماموریت شامل دو قسمت می باشد:
۱ - فوق العاده ماموریت : که پرداخت آن به اندازه حداقل یک روز مزد برای هر روز ماموریت است.
۲ - هزینه های جانبی ماموریت : این مبلغ با توجه به عرف کارگاه، هزینه کرد کارگر در صورت عدم تامین وسیله نقلیه و محل اسکان، از جانب کارفرما پرداخت می شود.
به موجب بند (۶) ماده ۹۱ قانون مالیاتهای مستقیم، هزینه سفر و فوقالعاده ماموریت مربوط به شغل از پرداخت مالیات معاف میباشد.
#حق_ماموریت
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 @porsesh_va_pasokh
13.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸طبقه بندی( زون بندی) مناطق خطرناک در صنعت پتروشیمی چه اهمیتی دارد؟
✍🏻 وقتی در صنعتی محدوده مناطق خطرناک یا مناطق مستعد حریق و انفجار مشخص نشده باشد یعنی آن صنعت نمی داند در کدام نواحی کارخانه اش احتمال وجود مخلوط گازی قابل اشتعال هست پس ممکن است در انتخاب و نصب تجهیزات الکتریکی الزامات ضروری را در نظر نگیرد یا به کارگران مجوز کار گرم در این مناطق دهد یا به وسایل نقلیه اجازه تردد در این مناطق دهد و طبیعتا در این صنعت باید منتظر حادثه اتش سوزی و انفجار گسترده باشیم.
تعیین مناطق مستعد حریق و انفجار در محیط های کاری به ویژه واحدهای صنایع فرایندی، نقش تعیین کننده ای در پیشگیری از حوادث ناخواسته ی ناشی از عملیات پرخطری مثل کار گرم (جوشکاری، برشکاری و...)، استفاده از تجهیزات الکتریکی و ... خواهد داشت. بنابراین زون بندی خطر در چنین صنایعی دارای اهمیت است.
💡#پی_نوشت: در تجزیه و تحلیل حوادث کاری ناشی از حریق و انفجار لازم است که علاوه بر آیین نامه های حفاظت فنی و بهداشت محیط کار، موضوع زون بندی مناطق پرخطر و کنترل منابع جرقه بر اساس استانداردهای بین المللی و ملی نیز مد نظر قرار گیرد.
🎦 دکتر مهدی پروینی
#ایمنی_و_بهداشت_محیط
#زون_بندی
#حوادث_ناشی_از_کار
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸پرسش: کدام نوع بیکاری می تواند اثر طولانی و مخربتری براقتصاد و رفاه عمومی جامعه داشته باشد؟
✍🏻 پاسخ: بیکاری ساختاری.
و اما توضیح مختصری در خصوص انواع بیکاری:
بیکاری اصطکاکی: این نوع بیکاری در مدت زمان بین دو اشتغال در هنگام تغییر شغل رخ می دهد بنابراین شامل کسانی می شود که شغل قبلی خود را به دلایلی رها کرده و به امید یافتن شغلی بهتر در جست و جو هستند. همچنین شامل کسانی است که به تازگی در حال ورود به بازار کار هستند. این نوع بیکاری کوتاه مدت است و در همه کشورها وجود دارد.
بیکاری فصلی: زمانیکه تقاضا برای کاری در فصل مشخصی وجود نداشته باشد؛ مثلاً برخی کارگران فصلی که در زمستان نمیتوانند فعالیت کنند یا کشاورزان و کارگران ساختمانی
بیکاری پنهان: وقتی است که شخص به کاری مشغول است و منبع درآمدی دارد اما کار او در اقتصاد کشور اثر مثبت ندارد.
بیکاری ادواری : زمانی رخ میدهد که رکود گریبان اقتصاد را گرفته باشد که در این حالت باید با استفاده از سیاستهای کلان اقتصاد این تورم را کنترل کرد.
بیکاری ساختاری: بیکاری که به علت ساختارهای اقتصادی رخ میدهد، گاهی بیکاری فصلی را در این دسته قرار میدهند. در واقع به علت عدم تعادل بین افراد جویای کار و انواع شغل های موجود به دلایلی از جمله عدم تطابق مهارت ها ایجاد میشود.
#اشتغال
#بیکاری
🎦 منبع: فردای اقتصاد
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 @porsesh_va_pasokh
8.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه ازدواج سازمان تامین اجتماعی چیست؟ مبلغ آن چقدر است ؟
✍🏻 بیمه شده بایدظرف ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج حداقل ۷۲۰ روز سابقه کار و پرداخت حق بیمه داشته باشد،
در تاریخ ازدواج رابطه استخدامی بیمه شده با کارفرما قطع نشده باشد، عقد ازدواج اول و دائم بوده و در دفتر اسناد رسمی ازدواج ثبت شده باشد.
🔹میزان کمک هزینه ازدواج ، برابر با یکماه متوسط حقوق یا مزد بیمه شده است . یعنی جمع دریافتی مشمول کسر حق بیمه در آخرین دوسال قبل از ازدواج تقسیم بر ۲۴ .
درصورتیکه عددحاصل کمتر از حداقل دستمزد کارگرعادی درتاریخ عقد باشد مبلغ مذکور تا حداقل دستمزد زمان عقد تعدیل می گردد.
💡نکته : اگر زن و شوهر هر دو دارای شرایط فوق باشند کمک هزینه یادشده به هردو نفر پرداخت میشود.
🔹بیمهشدگان میتوانند با ورود به سامانه es.tamin.ir یا اپلیکیشن موبایلی سازمان تامین اجتماعی درخواست خود را برای دریافت این کمک هزینه ثبت کنند.
#هدیه_ازدواج
#قانون_تامین_اجتماعی
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
🔸ذخیره مرخصی استحقاقی کارگران به چه میزان بوده و نحوه محاسبه آن چگونه است؟
✍🏻 در خصوص ذخیره مرخصی استحقاقی کارگران لازم است به این مهم توجه گردد که در ماده ۶۶ قانون کار صراحتا قید شده که کارگر "نمی تواند" بیش از ۹ روز از مرخصی سالیانه خود را ذخیره کند. تاکید قانونگذار در واقع بر توسعه اجتماعی و فرهنگی مشمولان قانون کار بوده تا کارگر صرفا به کارکردن و حضور هر روزه در محیط کار اکتفا ننموده و زمانی را نیز برای تفریح و حضور در جمع گرم خانواده اختصاص دهد.
اما در مورد سوال مطرح شده باید بیان داشت که اگر در پایان یک سال با کارگر تسویه حساب و سپس قطع همکاری صورت بگیرد، باید وجه کل ایام مرخصی استفاده نشده پرداخت شود. اما اگر قرارداد به سال بعد تمدید شود، صرفاً ۹ روز از مرخصی های سال قبل ذخیره و مابقی آن اصطلاحا سوخت شده و از بین می رود.
آخرین دادنامه دیوان عدالت اداری در خصوص نحوه محاسبه بازخرید مرخصی استحقاقی، تاکید بر لحاظ نمودن کلیه آیتم های مزدی در محاسبه مرخصی استحقاقی دارد.
نکته پایانی اینکه برای کارگری که در سال پایانی فعالیت خود است حتی اگر ۳۰ روز طلب داشته باشد باید کل آن محاسبه و پرداخت شود.
✅ اطلاع رسانی کنید...
💢 دانستنی های ضروری قانون کار و تأمین اجتماعی برای کارگران و کارفرمایان
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
🔸چنانچه کارگری که دارای قرارداد کار معین است، پیش از اتمام قرارداد، با اخراج غیر موجه از سوی کارفرما مواجه شود چگونه باید پیگیری کند؟
✍🏻 یکی از اصلی ترین حقوقی که کارگر باید از آن برخوردار باشد امنیت شغلی است ، لذا درماده ۲۵ قانون کار به صراحت عنوان گردیده است که هرگاه قرارداد کار برای مدت موقت و یا برای انجام کار معین، منعقد شده باشد هیچ یک از طرفین به تنهایی حق فسخ آن را ندارد. همچنین مستفاد از ماده ۲۰ قانون کار اگر کارفرمایی کارگر خود را به صورت غیرقانونی و به دلایل غیر موجه اخراج کند کارگر حق دارد ظرف مدت ۳۰ روز به هیات تشخیص اداره کار محل مراجعه نماید.
البته پیشنهاد می شود که تعارض به وجود آمده ابتدا از طریق دستورالعمل سازش درون کارگاهی موضوع ماده ۱۵۷ قانون کار و قبل از طرح دعوا در مراجع حل اختلاف کار از طریق تشکل کارگری مستقر در کارگاه ذیربط پیگیری گردد و در صورت عدم حصول سازش، کارگر شکایت خود را پیش از اتمام بازه زمانی ۳۰ روزه از زمان اخراج در سامانه جامع روابط کار تحت عنوان اخراج غیر قانونی و درخواست بازگشت به کار ثبت و ارائه کند.
هیات تشخیص در زمان مقرر پس از ارسال دعوت نامه و فراخوانی طرفین، علت این تصمیم را از کارفرما جویا خواهد شد.
اگر اخراج کارگر قبل از پایان قرارداد کار بر اساس دلایل موجه و با طی تشریفات قانونی ( بر اساس آیین نامه انضباطی یا موارد دیگر ) باشد کارفرما تنها مکلف به پرداخت حق و حقوق قانونی کارگر است اما اگر کارفرما دلیل موجهی برای اخراج کارگر نداشته باشد در این صورت هیات تشخیص، رای بازگشت کارگر به محل کار خود را صادر میکند.
اگر کارفرما از پذیرش کارگر امتناع کند یا کارگر تمایلی به بازگشت به محیط قبلی را نداشته باشد، در این صورت، کارفرما مکلف است از تاریخ اخراج حقوق کارگر را تا پایان مدت قرارداد پرداخت کرده و به ازای هر سال سابقه کار ، معادل ۴۵ روز حقوق به عنوان حق سنوات به وی پرداخت کند.
البته باید به این نکته توجه کرد که در حالت عادی که اخراجی در کار نباشد، بر اساس ماده ۲۷ قانون کار، حق سنوات به ازای سابقه کار هر فرد، معادل یک ماه آخرین حقوق محاسبه میشود و اگر کارگر اخراج شود، حق سنوات به میزان هر سال سابقه معادل ۴۵ روز محاسبه می شود.
#اخراج_کارگران
#امنیت_شغلی
✅ اطلاع رسانی کنید...
💢 دانستنی های ضروری برای کارگران و کارفرمایان در کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh
فرم شماره1و2.zip
179.6K
🔸چگونه جهت بررسی سخت و زیان آوری شغل و بازنشستگی پیش از موعد اقدام کنیم؟
✍🏻 اولین مرحله این است که بدانید شرایط درخواست بازنشستگی پیش از موعد را دارید یا نه و بدین منظور باید به جمع بندی و بررسی سوابق بیمهای و سن خود بپردازید.
برای استخراج سوابق بیمه می توانید به سامانه اینترنتی تامین اجتماعی و یا کارگزاری های مربوطه مراجعه نمایید.
سوابقی که احتمال می دهیم جزو مشاغل سخت و زیان آور باشد را با هم جمع می کنیم.
در نهایت دو نوع سابقه به دست می آید. اول سوابق بیمه عادی مانند سربازی، بیمه بیکاری، بیمه اختیاری، بیمه کارهای عادی و دیگری سالهایی که در مشاغل سخت و زیان آور فعالیت داشته اید.
این دو رقم را جداگانه نوشته و سپس مدت سوابق بیمه ای که احتمال میدهم به عنوان سخت و زیان آور تایید شوند را در عدد ۱٫۵ (یک و نیم) ضرب می کنیم.
عدد به دست آمده را با مدت سوابق بیمه ای عادی جمع می کنیم. عدد نهایی به دست آمده را به عنوان سابقه بیمه فرض می کنیم.
در نهایت دو عدد خواهیم داشت.
۱- سن.
۲- سابقه.
در صورت مطابقت با شرایط، درخواست کارگر جهت بررسی و تطبیق مشاغل به دبیرخانه کمیته استانی ارسال می گردد.
طبق ماده ۹ آیین نامه اجرایی سخت و زیان آور بودن مشاغل توسط کمیته کارشناسان سوابق و شرایط آلایندگی سنجی محیط کار از لحاظ فیزیکی، بیولوژیکی و غیره بررسی و طبق ماده ۸ آیین نامه مذکور در صورت تایید به آخرین شعبه بیمه پردازی ارسال خواهد شد.
#مشاغل_سخت_و_زیان_آور
#فرم_شماره_یک
✅ اطلاع رسانی کنید...
💢 کانال آموزشی پرسش و پاسخ روابط کار
🆔 https://eitaa.com/porsesh_va_pasokh