هدایت شده از شهید حاج حسین خرازی
امام خمینی بر سر مزار طیب:
طیب، تو که عاقبت به خیر شدی؛ دعاکن خمینی هم مثل تو عاقبت به خیر شود
یازدهم آبانماه سالروز شهادت طیب حاج رضایی
🌹شادی روحش الفاتحه مع الصلوات
هدایت شده از شهید حاج حسین خرازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جناب حسین دارابی ، پیشنهاد مناظره رو که نپذیرفتی ، یادته چطور مطالبه گران عفاف و حجاب رو مورد خطاب قرار میدادی؟
سعیدیسم : یادته چطور مطالبات مردم انقلابی و دغدغه مند رو به حاشیه بردی ؟
فکر نکن فراموش میکنیم.
الان چی شد؟ حرف کی ثابت شد؟ میگفتی مسئولین فرهنگی برنامه دارن برای حجاب! برنامشون کو ؟
گذشت زمان خیلی چیزها رو ثابت کرد 😊
ما مطالبه اجرای «قانون» رو داشتیم و افراطی خطاب شدیم! الان از وضعیت جامعه راضی هستی؟
نه کار فرهنگی کردین نه کار سرهنگی!
امیدوارم اون دنیا بتونی در دادگاه عدل الهی پاسخگو باشی، امیدوارم ...
ـــ
هدایت شده از تبیین
⭕️بسیج یک استثناء است؛ یک حادثهی بینظیر است.
🔹#بسیج یک استثناء است؛ یک حادثهی بی نظیر است. اینی که در یک کشور، از یک حقیقت، از یک نظام، #مردم با همهی وجود خودشان، با #بهترین_عناصرشان، با #مؤمن_ترین انسان هایشان دفاع کنند و حد و مرزی در عرصه های مختلف #جهاد و #دفاع نشناسند، در جای دیگری من سراغ ندارم؛
🔹لااقل در این دنیای نزدیک به زمان خودمان - که دنیای انقلابها و تحولها و نظامهای گوناگون بوده - بنده چنین چیزی را سراغ ندارم؛ این مخصوص #انقلاب_ماست؛ و این دل نورانىِ #امام_بزرگوار ما بود که به این حقیقت دست یافت و به الهام الهی و به کمک الهی این را تحقق بخشید و زمینهی عظیمِ دلهای منور مردم مؤمن، یک چنین محصولی را به انقلاب داد. #بسیج این است.
بیانات مقام معظم رهبری ۸۸/۰۹/۰۴
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای #بسیج
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«زبان» چه ویژگی هایی دارد که از پیچیده ترین اعضای بدن انسان معرفی شده است؟
🔹#زبان_ظاهرى، يعنى قطعه گوشتى كه در دهان انسان است و كارهاى مهم و پيچيده اى بر عهده دارد؛ و همچنين #زبان_فكرى به معناى قدرت بر اداى كلمات و جمله بندى ها و بيان مقاصد خويش از اين طريق. هر دو از #مواهب_عظيم خداوند است، لذا فلاسفه و دانشمندان فصل مميّز انسان را همان #نطق [زبانى و فكر] شمرده و انسان را «حيوان ناطق» معرّفى مى كنند.
🔹درباره اين دو هر چه دقيق تر شويم عجايب بيشترى بر ما ظاهر مى شود. جالب اينكه #زبان تقريباً تمام فضاى ميان دندانها را پر كرده، هنگام #غذا_خوردن مواد غذايى را به سرعت به زير دندانها مى فرستد و خودش را با مهارت به عقب مى كشد، بى آنكه آسيبى ببيند. پزشكان مى گويند: غذا چهار هضم دارد: هضم اوّل آن در دهان است كه كاملا نرم مى شود و با بزاق دهان آميخته مى گردد و تغييرات فراوانى از نظر فيزيكى و شيميايى در آن ظاهر مى شود.
🔹سپس روانه معده مى گردد و ما عمدتا بى آنكه توجه کنيم #زبان به هنگام #غذا_خوردن چه نقش مهمى دارد شب و روز از آن بهره مى گيريم. كار مهم تر #زبان انسان، #خلق_كلمات و مقاطع حروف و كنار هم چيدن جمله ها و #بيان تمام مقاصد كوچك و بزرگ و ساده و پيچيده و بسيار پيچيده است كه راستى از #شگفتیهای_آفرينش بشمار مى آيد.
📕پيام امام امير المومنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۸، ص ۵۲۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️کار درخشان نیروهای مسلّح ما یک کار کاملاً قانونی و مشروع بود
🔹کار درخشان #نیروهای_مسلّح ما در دو سه شب قبل [۱] هم یک کار کاملاً #قانونی و #مشروع بود. کاری که نیروهای مسلّح ما کردند، کمترین مجازات برای #رژیمغاصبصهیونی در برابر جنایت های حیرتآور آن رژیم بود؛ #رژیمخونآشام، رژیم گرگصفت و سگ هار #آمریکا در منطقه.
🔹«جمهوری اسلامی» هر وظیفهای در این زمینه داشته باشد، با #قدرت و #صلابت و #قاطعیّت انجام خواهد داد. ما در انجام این وظیفه، نه #تعلّل میکنیم، نه #شتابزده میشویم؛ تعلّل نمیکنیم، کوتاهی نمیکنیم، دچار شتابزدگی هم نمیشویم.
🔹آنچه #منطقی است، آنچه #معقول است، آنچه #درست است، به نظر تصمیمگیران نظامی و سیاسی، در وقت خود، در هنگام خود انجام میگیرد؛ کما اینکه انجام گرفت و در آینده هم اگر لازم شد، باز انجام خواهد گرفت.
پی نوشت؛
[۱] عملیات موشکی وعده صادق ۲ در تاریخ ۱۴۰۳/۰۷/۱۰
بیانات مقام معظم رهبری در خطبه های نمازجمعه تهران ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از شهید حاج حسین خرازی
⭕️ افشاگری هنگامه شهیدی خبرنگار اصلاحطلب، اصلاح طلب ها را به جان هم انداخت...!
هدایت شده از شهید حاج حسین خرازی
♦️ آجـــُــر فــاســد!
🔹 یعنی هدف وسیله را توجیه نمیکند!
🔸 یعنی برهها را نمیشود بـه گرگها سپرد!
🔹 یعنی بـا پست غصبی نمیشود خدمت کرد!
🔸 یعنی بـا بودجۀ غلط کارها به سرانجام نمیرسد!
🔹 یعنی بـا دستمال کثیف نمیشود شیشه را تمیز کرد!
🔸 یعنی خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا میرود دیوار کج!
✍️ حسین کاوه
هدایت شده از تبیین
⭕️عدم تربیت صحیح، بیشترین ضرر را به اسلام زده است
🔹من گمان میکنم که آن چیزی که به #اسلام بیشتر از همه چیز ضرر زده است #عدمتربیتصحیح است، تحقق پیدا نکردن #تهذیب و #اخلاق_اسلامی است.
🔹اگر شما در طول تاریخ اسلام، بلکه همه انبیا توجه کنید و البته توجه دارید، آن قدری که #اسلام از این اشخاص منحرف و #غیرمهذب صدمه خورده است و تمام ادیان صدمه دیدهاند، از هیچ چیز دیگر ندیدهاند.
🔹اصل اساس آن چیزی که به #مکتبهای_توحیدی ضرر رسانده است و مانع شده است از اینکه رشد پیدا کنند، همین #غیرمهذب بودن بود.
بیانات حضرت امام ۶۰/۱۰/۳۰
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از شهید حاج حسین خرازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دستورالعملِ آسانِ آیت الله بهجت برای زیاد شدنِ مُحبّتِ خداوند
هدایت شده از تبیین
⭕️علامت ایمان
🔹این #توسلات، #عزاداریها، #سوگواریها و زیارت قبور #اهل_بیت علیهم السلام علامت آن است که #اهل_ایمان به آنها اتصال و الصاق (ارتباط و پیوند) دارند و هنوز از آنها منحرف نشدهاند؛ لذا #کفار و دست نشانده های آنها دستور داشتند که بین #مسلمانان و #قرآن ـ تا چه برسد به مساجد و تکایا و مجالس عزا و روضهخوانی ـ جدایی بیندازند؛ زیرا همۀ اینها ضد خواستههای سلاطین جور بود؛ لذا فرمان هدم قبور یا تعطیلی مجالس روضهخوانی را دادند.
📕 رحمت واسعه، ص٢٧٣
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از شهید حاج حسین خرازی
حضور_ظر_یف_در_دولت،_چه_سیگنالی_به_دشمن_در_شرایط_جنگی_میدهد؟.mp3
6.09M
حضور ظر یف در دولت، چه سیگنالی به دشمن در شرایط جنگی میدهد؟
علی علیزاده-جدال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻برابر انحراف فریاد بزنید!
🔹 لااقل برابر انحراف فریاد بزنیم.
خطاکاران از سکوت ما سوء استفاده میکنند و آنها هستند که به آبروی نظام آسیب میزنند...
علوّ درجات مرحوم علامه مصباح رحمت الله علیه صلوات میفرستیم.
حقیقتا جاشون خالیه
اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
هدایت شده از تبیین
⭕️امام هادی عليه السلام:
🔸«العُجْبُ صارِفٌ عَنْ طَلَبِ الْعِلْمِ داعٍ إِلَى الغـَمْطِ والْجـَهْلِ».
🔹#خودبينى انسان را از #دانش_آموختن باز مى دارد و او را بـه #نـادانى و #پستى مى كـشاند.
📕اعيان الشيعة، ج ۲، ص ۳۹
#امام_هادى
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️در «عالم برزخ» اعمال و عبادات چگونه بر انسان نمایان می شوند و چطور او را در مقابل سختی های آن عالم یاری می کنند؟
🔹هر #عبادتی «باطنی مثالی» دارد و «باطنی عقلی». #انسان، باطن مثالی را در #برزخ مشاهده ميكند؛ «برزخ» همان #عالم_قبر است. از معصوم (عليه السلام) سؤال ميكنند كه #برزخ از كجا شروع ميشود؟ میفرمايد: «قَالَ الْقَبْرُ مُنْذ». لحظهای كه انسان وارد #قبر ميشود، وارد برزخ شده است. آنچه به عالم مثال برميگردد، انسان در #برزخ آن را می بيند؛ اما «باطن عقلی عبادات» را در مافوق برزخ می بيند.
🔹ابوبصير - كه از شاگردان معروف امام باقر و امام صادق (عليهم السلام) است - نقل ميكند: «إِذَا مَاتَ الْعَبْدُ الْمُؤْمِنُ دَخَلَ مَعَهُ فِي قَبْرِهِ سِتَّةُ صُوَر...». [۱] وقتی #بنده_مؤمن از دنيا رفت، #شش_صورت نورانی به همراه او وارد #برزخ و #قبر مى شوند؛ اين شش صورت او را از شش جهت از آسيبها محافظت می كنند؛ آن كس كه طرف راست اين بنده مؤمن قرار گرفته در معرفی خود میگويد: من #نمازم. باطن نماز يعنی همين صورت نورانی كه در قبر، طرف راست #نمازگزار قرار ميگيرد و ميتوان او را در برزخ ديد و با او سخن گفت و از او شفاعت طلبيد، #نماز نمونه است، همه #عبادات بر همين منوال است. سپس آن صورتی كه طرف چپ او قرار گرفته ميگويد: من #زكات هستم.
🔹#زكات تنها مربوط به مال نيست، بلكه انسان موظف است زكات هر #نعمت_خدادادی را بپردازد، هيچ نعمتی بی مسئوليت نيست. در روايات آمده است: «زَكَاةُ الْعِلْمِ تَعْلِيمُهُ مَنْ لَا يَعْلَمُه» [۲] (#زكات_دانش، آموختن آن به كسانى است كه نمیدانند). «زَكَاةُ الْجَمَالِ الْعَفَاف» [۳] (زكات نعمت زيبارويی، عفت و پاكدامنى است). «زَكَاةُ الشَّجَاعَةِ الْجِهَادُ فِي سَبِيلِ الله» [۴] (زكات نعمت شجاعت، جهاد در راه خداست) و... همه اينها از مصاديق زكات است و اگر #زكاتِ_نعمت پرداخته شد، اين #زكات به صورت نورانی در قبر به پرداخت كننده خود كمك ميكند و او را از آسيب و حادثه #محافظت مینماید.
🔹صورتی كه در قبر روبروی بنده مؤمن ايستاده ميگويد من #روزه هستم، سرّ مثالی روزه ای كه برای رضای خدا گرفته ميشود به صورت شخصی نورانی در قبر جلوه می كند؛ و آن صورت نورانی كه پشت سر او است و از پشت وی را حمايت ميكند ميگويد من #حج و #عمره هستم. در مراسم حج، #امام_سجاد (عليه السلام) در صحرای عرفات به شخصی فرمودند: تعداد حاجيان را چقدر تخمين میزنی؟ راوی رقم زيادى را گفت، سپس عرض كرد: حاجيانی كه برای خدا از ثروت خود گذشتند و با ضجه و ناله خدا را می خوانند.
🔹امام (عليه السلام) فرمود: چقدر ضجه و ناله فراوان است و حاجی كم! گفت: همه حاجی هستند، آيا اين تعداد كم است؟ آنگاه حضرت، #باطن_افراد را به وی نشان داد، ديد سرزمين وسيع عرفات پر است از خوك و بوزينه! و در بين اينها تنها چند نفر انسان هستند! [۵] هر كس باطنی دارد كه با #باطنِ_اعمال او متحد است؛ عامل با عملِ خود متحد است و هر كس با #نيت_خود محشور ميشود. #امام_صادق (عليه السلام) فرمود: «يَحْشُرُ النَّاسَ عَلى نِيَّاتِهِم». [۶] امامان معصوم (عليهم السلام) باطن افراد را میبينند و احياناً به ديگران هم نشان می دهند.
🔹امّا آن نوری كه پايين پای اوست ميگويد: من #نيكىهايى هستم كه تو به برادران مؤمن روا داشتی، خيری كه به ديگران رساندی. آنگاه اين پنج نفر كه خود را معرفی كردند، از آن كس كه بالای سر مؤمن ايستاده سؤال ميكنند كه تو كيستی كه از همه ما #نورانیتر هستی؟ ميگويد: من #ولايتخاندانپيغمبرم. محبت علی و اولاد علی (علیهم صلوات الله) به اين صورت جلوه می كند، پيروى از آنها به اين شكل مجسم می شود كه از همه نورانی تر است و بالای سر مؤمن بر او اشراف دارد. وقتی انسان تشنه #اهل_بيت (عليهم السلام) بود نه علاقه مند صوری، با آنها محشور ميشود.
پی نوشتها؛
[۱] المحاسن، برقى، ج ۱، ص ۲۸۸. [۲] عدة الداعی و نجاح الساعی، ص ۷۲. [۳] غرر الحكم و درر الكلم، ص ۳۹۰، حکمت ۵. [۴] همان، حکمت ۱۱. [۵] التفسير المنسوب الى الامام العسكرى (ع)، امام عسكرى (ع)، ص ۶۰۶. [۶] تهذيب الأحكام، طوسى، ج ۶، ص ۱۳۵
📕حکمت عبادات، جوادی آملی، عبدالله، محقق: شفیعی، حسین، مركز نشر اسراء، چ ۱۵، ص ۱۰۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#برزخ #قبر #اعمال
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️اهل بیت (علیهم السلام)
🔹تلاش #ائمّه (علیهم السّلام) عبارت بود از #مجاهدت در این چند هدف: اوّلا زنده نگهداشتن #معارفحقّهاسلامی، اصول و #مبانیاسلامی؛ اینها را زنده نگه دارد. سعی #حکومتهای_ظالم و طواغیت امّت این بوده است که #معارف_اسلامی را یا نابود کنند یا قلب بکنند، عوض کنند، تحریف کنند. یکی از مهمترین رشتههای حرکات #ائمّه #ایستادگی در مقابل این بوده؛ #حفظ معارف اسلامی، #احیاء معارف اسلامی.
🔹یکی از کارهای دیگر #ائمّه (علیهمالسّلام) #اقامه_احکام_الهی بوده است. سعی در اقامه احکام الهی؛ چه در زمانی که حکومت دستشان بود، چه آن زمانی که از حکومت و از قدرت برکنار بودند. تلاششان مصروف بود برای اینکه بتوانند #احکام_الهی را در جامعه محقّق کنند. یک کار دیگر ائمّه (علیهم السّلام) #مجاهدت #فیسبیلالله بود که شما در زیارت ائمّه میخوانید: أشهَدُ أنّکَ جاهَدتَ فِیاللهِ حَقَّ جِهادِه؛ #حقّ_جهاد؛ یعنی هیچ کم نگذاشتهاند در مجاهدت در راه خدا؛
🔹باهمه وجود، #باهمهتوان، با همه ظرفیّت در راه خدا مجاهدت کردند. یک بخش مهمّ از این مجاهدت که خود یک سرفصل جداگانهای است، مبارزهی با #ظلم و مبارزهی با ظالم بوده است. #زندگی_ائمّه (علیهم السّلام) سر تا پا عبارت است از #مبارزهی با ظلمه، مبارزهی با ظلم. علّت آن فشارها و مسموم شدنها و شهید شدنها و مانند اینها هم همهاش همین بوده است؛ چون با #ظلم و #ظالم مبارزه میکردند. این زندگی #ائمّه است.
بیاناتمقاممعظمرهبری۱۳۹۴/۰۵/۲۶
منبع؛وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از ديدگاه قرآن مجيد و روايات اسلامی، «عُجب» و «خودپسندى» چه آفاتی برای انسان به دنبال دارد؟
🔹#امام_علی (علیه السلام) در بخشی از نامه ۳۱ #نهج_البلاغه به فرزند دلبندش #امامحسنمجتبى (عليه السلام) میفرمايد: «وَ اعْلَمْ أَنَّ الْإِعْجَابَ ضِدُّ الصَّوَابِ، وَ آفَةُ الْأَلْبَابِ» ([پسرم] بدان كه #خودپسندى و #غرور، ضد راستى و درست انديشى، و آفت عقل هاست)؛ اشاره به اينكه #انسانِ_خودپسند، حقايق را درباره خويش و ديگران درك نمى كند و اين صفت زشت، حجابى بر عقل او مى افكند تا آنجا كه #عيوب_خويش را صفات برجسته، و #نقصها را كمال مى بيند،
🔹و گاه يك عمر در اين #خطا و اشتباه بزرگ باقى مى ماند و با همان حال از دنيا مى رود. به گفته مرحوم مغنيه در «شرح نهج البلاغه» خود، عُجب و #خودپسندى همانند شراب است؛ هر دو انسان را #مست مى كند، و انسان مست همچون ديوانگان است كه بايد از او فرار كرد. در «قرآن مجيد» و «روايات اسلامى»، در نكوهش #عُجب و خودپسندى نكته هاى فراوانى آمده است؛
🔹ازجمله در «آيه ۸ سوره فاطر» می خوانيم: «أَفَمَنْ زُيِّنَ لَهُ سُوءُ عَمَلِهِ فَرَآهُ حَسَناً فَإِنَّ اللهَ يُضِلُّ مَنْ يَشاءُ وَ يَهْدي مَنْ يَشاءُ فَلَا تَذْهَبْ نَفْسُكَ عَلَيْهِمْ حَسَراتٍ إِنَّ اللهَ عَليمٌ بِما يَصْنَعُونَ» (آيا كسى كه #زشتی_عملش [بر اثر عُجب و #خودپسندى و هواى نفس] براى او #آراسته شده و آن را زيبا مى بيند [همانند كسى است كه واقع را مى يابد]؟! خداوند هر كس را بخواهد [و سزاوار باشد] گمراه مى سازد و هر كس را بخواهد [و شايسته ببيند] هدايت مى كند پس جانت به سبب تأسف بر آنان از دست نرود؛ خداوند به آنچه انجام مى دهند داناست).
🔹در سخنان #امام_علی (عليه السلام) تعبيرات عجيبى درباره #عُجب و #خودپسندى ديده مى شود؛ در يكجا مى فرمايد: «العُجْبُ آفَةُ الشَرَفِ» [۱] (#خودپسندى، آفت شرف انسان است). و در جاى ديگر مى فرمايد: «آفَةُ اللُّبِّ العُجْبُ» [۲] (آفت عقل، #عُجب است). و باز مى فرمايد: «اَلعُجْبُ يُفْسِدُ العَقْلَ» [۳] (#عُجب، عقل انسان را فاسد مى كند). و در جاى ديگر: «ثَمَرَةُ العُجْبِ البَغْضَاءُ» [۴] (نتيجه #خودپسندى آن است كه مردم دشمن انسان مى شوند) و بالأخره مى فرمايد: «العُجْبُ رَأْسُ الحِمَاقَةِ» [۵] (#خودپسندى، سرآغاز حماقت است).
پی نوشتها؛
[۱] غررالحكم و درر الكلم، تميمى آمدى، محقق، رجائى، سيد مهدى، دار الكتاب الإسلامية، قم، ۱۴۱۰ق، چ دوم، ص ۵۲، حکمت ۹۸۳؛ [۲] همان، ص ۲۸۰، حکمت ۴۲؛ [۳] همان، ص ۴۴، حکمت ۷۷۶؛ [۴] همان، ص ۳۲۷، حکمت ۲۰؛ [۵] همان، ص ۳۰، حکمت ۴۰۳
📕پيام امام امير المؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۹، ص ۵۶۷
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#عجب #خودپسندی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️آزادی در راستای پیروی از هوای نفس، ما را از آزادی مطلق باز داشته است
🔹#آزادی در راستای پیروی از #هوای_نفس، ما را از #آزادی_مطلق باز داشته است. آزادی در #شهوات و جهات حیوانی ما را از #عبودیت_کامله، که کنه آن ربوبیت است، بازداشته است.
🔹«أَلْعُبُودِیةُ جَوْهَرَةٌ کنْهُهَا الربُوبِیةُ؛ #بندگی، گوهری است که کُنه (ذات) و حقیقت آن ربوبیت است». [مصباح الشریعة، ص ٧]
📕در محضر بهجت، ج٣، ص٢۴٢
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️شجاعت حضرت زینب (سلام الله علیها)
🔹چقدر با شجاعت بوده است #حضرت_زینب! (سلام الله علیها) جلوی آنچنان کافر جبار عجیب و غریب در دنیا، میفرماید: «أ مِنَ العَدْلِ یَابنالطُّلَقَاءِ، تَخْدِیرُکَ حَرَائِرَکَ وَ إمَاءَکَ وَ بَنَاتُ رَسُولِ اللهِ اُسَارَی قَدْ هَتَکْتَ سُتُورَهُنَّ» (اى پسر آزادشدهها [که جدّمان در فتح مکه اسیرشان کرد و سپس آنها را آزاد نمود]، آیا این عدالت است که تو زنان و کنیزان خود را پشت پرده بنشانى و #دخترانرسولخدا اسیر باشند و پردۀ حجاب آنان را بدرى؟).
🔹[اشاره به آن دارد که] حضرت [رسول صلی الله علیه و آله به کفار مکه] فرموده بود: «اذْهَبُوا فَأَنْتُمُ الطُّلَقَاء؛ بروید، آزادید». #حضرت_رسول (صلی الله علیه و آله) برای محاصره داخل مکه شده بود. مقاتله (جنگ) منتهی شد به اینکه خداوند همۀ کفار مکه را مرعوب کرد [و ترساند].
🔹لذا حاضر شدند برای فرمایش رسول خدا صلی الله علیه و آله [و گفتند:] هرچه میخواهید [حکم] بفرمایید. فرمود: «اذْهَبُوا فَأَنْتُمُ الطُّلَقَاء». همانطور هم #زینب_کبری (سلام الله علیها)، با کمال شجاعت فرمود: «أ مِنَ العَدْلِ یَابنالطّلَقَاءِ، تَخْدِیرُکَ حَرَائِرُکَ وَ إمَاءُکَ وَ بَنَاتُ رَسُولِ اللهِ اُسَارَی قَدْ هَتَکْتَ سُتُورَهُنّ».
📕رحمت واسعه، ص ۱۰۹
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️فضائل زینبیه (سلام الله علیها)
💠«صبر زینبی»
🔹«شهید مطهری» در این رابطه مینویسد: «در #حماسه_حسینی آن کسی که بیش از همه درس تحمل و #بردباری را آموخت و بیش از همه این پرتو حسینی بر روح مقدس او تابید، خواهر بزرگوارش #حضرت_زینب (سلام الله علیها) بود». [۱] و در ناسخ التواریخ آمده است: «محققاً از آغاز خلقت تاکنون هیچ زنی از زن های انبیاء و اولیاء با این حلم و بردباری پدید نیامده است». [۲]
💠«عبادت آن حضرت»
🔹#زینب_کبری (سلام الله علیها) در تمام مدت اسارت #تهجد و نماز شبش تعطیل نشد». [۳] در کتاب ریاحین الشریعه آمده است: «شب زنده داری زینب (سلام الله علیها) در تمام عمرش ترک نشد، حتی شب یازدهم محرم». [۴]
💠«سخنوری آن حضرت»
🔹«خطبه های آتشین» و زیبای #حضرت_زینب (سلام الله علیها) در کوفه و شام که #یزید و یزیدیان را رسوا ساخت در حد اعلای #فصاحت و #بلاغت بود. شهید مطهری در این رابطه مینویسد: «خطابه ای که #حضرت_زینب (سلام الله علیها) در #مجلس_یزید خوانده است از خطابه های بی نظیر دنیاست». [۵]
💠«علم آن حضرت»
🔹زمانی که #حضرت_زینب (سلام الله علیها) خطبه پرمحتوا و آتشین خود را در بازار کوفه ایراد نمود، #امام_سجاد (عليه السلام) در تأیید #مقامعلمیزینبکبری (سلام الله علیها) فرمود: الحمدلله تو دانشمند و عالمه ای بدون معلم و بانوی خردمندی بدون استاد میباشی». [۶] این سخن امام سجاد (عليه السلام) نشان دهنده #علم_لدنی آن حضرت میباشد.
💠«بزرگواری آن حضرت»
🔹در بزرگواری #حضرت_زینب (سلام الله علیها) همین نکته بس که زمانی که در #عصرعاشورا دو پسرش را شهید کردند از خیمه پای بیرون نگذاشت، [۷] در حالی که هنگام شهادت سایر شهدا از خیمه بیرون می آمد و #امام_حسین (علیه السلام) را دلداری میداد، ولی اینجا برای این که برادرش حضرت سیدالشهداء (عليه السلام) خجالت نکشد، از خیمه بیرون نیامد.
💠«شباهت حضرت به پدر بزرگوارش»
🔹خلاصه باید گفت: «شئونات باطنیه» و «مقامات معنویه» #حضرت_زینب (سلام الله علیها) نایبه زهرا، امینه خدا... را هیچکس نتواند به تحریر و تقریر در آورد». [۸] «ابن اثیر» می نویسد: «#زینب (سلام الله علیها) در فصاحت و بلاغت و زهد و عبادت و فضیلت و شجاعت و سخاوت شبیه ترین مردم به پدر خود #علی (علیه السلام) و مادر خود #فاطمه (سلام الله علیها) بود». [۹]
پی نوشتها؛
[۱] مطهری، مرتضی، حماسه حسینی، تهران، انتشارات صدرا، چ ۲۱، ۱۳۷۵ش، ج ۲، ص ۲۲۵. [۲] سپهر، عباسقلی خان، ناسخ التواریخ، جزء اول، کتابفروشی اسلامیه، ص ۷۳. [۳] مطهری، مرتضی، تفسیر سوره مزمل، همان، ۱۳۶۴ش، ص ۶۸. [۴] محلاتی، ذبیح الله، ریاحین الشریعه، تهران، دار الکتب الاسلامیه، ج ۳، ص ۶۱. [۵] مطهری، مرتضی، فلسفه اخلاق، همان، ۱۳۷۵، ص ۵۹. [۶] محلاتی، ذبیح الله، پیشین، ج ۳، ص ۷۵
[۷] همان، ص ۷۴. [۸].سپهر، پیشین، ص ۷۳. [۹] صادقی اردستانی، احمد، زینب قهرمان، تهران، نشر مطهر، چ ۱، ۱۳۷۲، ص ۳۹۲، به نقل از وسیلة الدارین فی انصار الحسین، ص ۴۳۲
منبع: وبسایت اندیشه قم
#حضرت_زینب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️جمع کثیری از مردم آمدند و همه چیزشان را آوردند وسط میدان...
🔹خوب، اولین عرصهای که #بسیج را به خود جذب کرد، عرصهی #دفاع از #استقلال کشور و از #مرزهای کشور بود. بحث جان بود، بحث کنار گذاشتن همهی لذت های زندگی بود؛ #پیر و #جوان هم نشناخت؛ همه آمدند: #زنها آمدند، #مردها آمدند، #نوجوانها آمدند، پیرهای سالخورده آمدند وارد #میدان شدند و #امتحان دادند. کدام امتحان از این بالاتر؟
🔹آن زمان هم بودند کسانی که حاضر نبودند از جانشان یا از مالشان یا از استراحتشان، هیچ مایهای برای کشور و برای انقلاب و برای استقلال کشور بگذارند؛ لیکن یک #جمع_کثیری از #مردم آمدند وسط میدان، همه چیزشان را آوردند وسط میدان - از جان، از #مال، از #آسایش، از #آبرو - و #استقلال و #عزت_کشور را حفظ کردند.
🔹مطمئن باشید اگر حضور #بسیج مستضعفین در هشت سال #دفاع_مقدس نبود، امروز سرنوشت کشور چیز دیگری بود؛ #دشمن مسلط میشد و این حرکت عمومی، این هیجان عمومی، این جوانی که خودش میآمد، همهی خانوادهی خودش را هم در پشت جبهه در حال و هوای دفاع از انقلاب و دفاع از کشور و دفاع از نظام قرار می داد، پدید نمیآمد؛ این خیلی حادثهی عظیمی بود.
بیانات مقام معظم رهبری ۸۸/۰۹/۰۴
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️آزمونِ خدمت
🔹همه چیز دست خود شماست و #مسئول خود شمایید. در رژیم سابق ملت میگفت خوب، من چه کنم، به دست من چیزی نیست، اگر سوال میشد. #امروز که همه چیز در دست خود #شماهاست دیگر این عذر پذیرفته نیست که من چه کنم. هر کس در هر محلی که هست، آن کسی که در یک #اداره ایستاده است و برای رفت و آمد مردم راه میدهد یا کارهای دیگر انجام میدهد، با آن کسی که در اداره روی صندلی نشسته است و مردم به او مراجعه میکنند،
🔹و آن کسی که در جبهه دارد جنگ میکند، و آن کسی که در پشت جبهه هست و خدمت میکند، و آن #بازاری که در بازار مشغول کسب و تجارت هست، و آن #کارمند که در ادارات مشغول فعالیت هستند، و آن #دهقانها که در محل کشاورزی مشغول خدمت هستند، و آنهایی که در #کارخانهها مشغول فعالیت هستند، و #تمام_قشرهایی که در این کشور تصور بکنید، تمام اینها، از مقدرات این مملکت #سوال میکنند از شما.
🔹کسی گمان نکند که خوب من بازاری هستم، نمیتوانم. من یک اداری جزء هستم، من یک کارمند ضعیف هستم. فرق ما بین هیچ یک از شماها نیست در این معنا. هر کس آن محلی که هست همان محل، #محل_آزمایشاش است. آن کارمند جزئی که یک کار جزئی انجام میدهد، آن کار جزئی آزمایش اوست. آیا این کاری که دست اوست انجام چطور میدهد؟ با کسانی که به او در همین جزئی مراجعت میکنند چه رفتار میکند؟ آیا قصدش از این #شیطان است یا قصدش #خداست؟ این مساله استثنا ندارد.
بیانات حضرت امام ۶۲/۱۱/۱۱
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از شهید حاج حسین خرازی
🔴رهبر انقلاب: باید ابعاد زندگانی جناب «جعفر بنابیطالب» با تولید آثار ماندگار فرهنگی ترویج شود
🔹متن بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی جناب «جعفر بن ابیطالب»، که در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ برگزار شده بود، صبح امروز در محل برگزاری این همایش در قم منتشر شد.
🔹حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، ابعاد زندگانی آن شخصیت برجسته و کمتر شناخته شده را حاوی درسهای تاریخی، تبلیغی، اجتماعی و معارفی دانستند و گفتند: باید با تولید آثار ماندگار فرهنگی همچون کتاب، این درسها را به نسلهای مختلف منتقل کرد.
🔹رهبر انقلاب با اشاره به جایگاه ویژه جناب جعفر بن ابیطالب نزد پیامبر اکرم(ص)، لزوم تحقیقات علمی و تولید آثار فرهنگی درباره دیگر شخصیتهای برجسته تاریخ اسلام را نیز خاطر نشان کردند و افزودند: دستگاههای فرهنگی و هنری همچون صداوسیما باید زندگانی این مفاخر تاریخی را دستمایه سوژه برای تولید فیلم و سریال قرار دهند.
هدایت شده از تبیین
⭕️همّ و غم روزی بدتر از زحمت کار است!
🔹خدا کند #یقین برای انسان روزی شود! آیا آدمی هست که میترسد از گرسنگی بمیرد؟! ولی باید بداند همچنان که امکان دارد از گرسنگی بمیرد، اگر #مردن او مقدر شده باشد، ممکن است از سیری بمیرد.
🔹چقدر خوب است #انسان از ناحیه امر #روزی راحت باشد؛ زیرا همّ و غم روزی بدتر از زحمت کار است. کسی که به همّ و غم روزی مبتلاست، شب و روز کار میکند و پیوسته غصه روزی را میخورد!
📕در محضر بهجت، ج۲، ص۱۱۳
منبع: وبسایتمرکزتنظیمونشرآثار آیتالله العظمی بهجت
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️در روايات چگونه اهميت و فضيلت «ركوع و سجود» بيان شده است؟
🔹#امام_صادق (عليه السلام) فرمود: «عَلَيكُم بِطُولِ الرُّكوُع و السُّجُودِ فَاِنَّ اَحَدَكُم اِذَا اَطَالَ الرُّكُوعَ وَ السُّجُودَ هَتَفَ اِبْلِيسُ مِنْ خَلْفِهِ فَقَالَ يَا وَيلَه اَطَاعَ وَ عَصَيْتُ وَ سَجَدَ وَ اَبَيْتُ» [۱] (بر شما باد به طولانى كردن #ركوع و #سجود، زيرا وقتى كه يكى از شما ركوع و سجده خود را طولانى كند، #ابليس ندا دهد از پشت سر او، واى بر من، #اطاعت كرد و عصيان كردم، #سجده كرد و إبا نمودم). #امام_باقر (عليه السلام) نيز فرمود: «مَن اَتَمَّ رُكُوعَه لَم يَدْخُلْهُ وَحْشَةُ الْقَبْرِ» [۲] (كسى كه #ركوع خود را تماماً به جاى آورد و حق آن را ادا كند، #وحشت_قبر به او راه پيدا نكند).
🔹بيش از همه #شيطان به مسئله #سجده حساس است، زيرا او به وسيله همين #سجده رانده شد؛ و در روايتى از اميرمؤمنان #امام_على (عليه السلام) آمده كه #سجده را طولانى كنيد كه عملى سنگين تر بر #ابليس نيست كه ببيند انسانى در سجده است، زيرا او امر به #سجده شد و عصيان كرد. [۳] چنان كه در روايات آمده طولانى كردن سجده از #آئين_ائمه و #سنّتتوبهكنندگان است و #سجده، گناهان را مى ريزد، چنان كه باد، برگ درختان را؛ #سجده نهايت مرتبه عبادت فرزندان آدم است. [۴]
🔹در روايتى چنين آمده: «اَقْرَبُ مايَكُونُ الْعَبْدُ اِلَى اللّهِ وَ هُوَ سَاجِدٌ» [۵] (نزديكترين حالت بنده به خدا وقتى است كه به #سجده مى رود). خاندانى كه ما را امر به طول #سجده كرده اند، خود به قدرى در #سجده فرو مى رفتند كه پيشانى و زانوهاى آنها پينه مى بست. #امام_باقر (عليه السلام) مى فرمايد: «در #مواضعسجدهپدرم آثار سجده و برآمدگى و تورم نمايان بود و هر سال دو مرتبه آنها را قيچى مى كرد، در هر مرتبه پنج ثَفِنات بود و او صاحب ثفنات ناميده مى شد». [۶]
🔹در جاى ديگر #امام_باقر (عليه السلام) فرمود: «پدرم هرگاه نعمتى ذكر مى شد، یا آيه اى كه در آن سجده بود قرائت مى گرديد، يا خداوند دفع بلا و كيد از او مى كرد، يا از نمازش فارغ مى شد، يا اصلاح بين دو نفر مى كرد، در همه اينها #سجده مى كرد و اثر سجود در تمام مواضع سجده اش نمايان بود؛ و از اين رو او را #سجّاد مى ناميدند». [۷] #امام_سجاد (عليه السلام) گاهى در بيابان به #سجده مى رفت و هزار مرتبه مى فرمود: «لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ حَقّاً حَقّاً لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ تَعَبُّداً وَ رِقّاً لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ إِيمَاناً وَ تَصْدِيقاً وَ صِدْقا». [۸]
🔹اينها در مورد #سجده_جسمانى بود؛ البته سجده كامل، ضميمه شدن «سجده جسمانى» با «سجده نفسانى» است. در روايتى از #امام_على (عليه السلام) آمده: «#سجود_جسمانى قرار دادن #اعضاء_هفتگانه با خشوع قلب و اخلاص بر زمين است، ولى #سجود_نفسانى، فراغت و دورى #قلب از امور فانى و روى آوردن با آخرين همّت به سوى #امور_باقى و كندن لباس كبر و خودپسندى و قطع #علایق_دنيوى و مزّين شدن به #اخلاق_نبوى (صلى الله عليه وآله) است». [۹]
پی نوشتها؛
[۱] مستدرك سفينه البحار، نمازى شاهرودى، جامعه مدرسين، چ ۱، ج ۴، ص ۱۸۹. [۲] همان. [۳] بحارالأنوار، دار إحياء التراث العربى، چ ۲، ج ۶۵، ص ۲۶۵. [۴] مستدرك سفينه البحار، همان، ص ۴۷۴. [۵] همان. [۶] بحارالأنوار، همان، ج ۴۶، ص ۶، باب ۱. [۷] همان. [۸] بحارالأنوار، همان، ج ۸۲، ص ۱۶۶، باب ۲۹. [۹] غررالحكم و دررالكلم، تميمى آمدى، دار الكتاب الإسلامی، چ ۲، ص ۱۲۸ و ۱۲۹، شماره ۲۲۳۴ و ۲۲۳۵
📕اخلاق اسلامى در نهج البلاغه، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: اكبر خادم الذاكرين، نسل جوان، قم، ۱۳۸۵ش، چ اول، ج ۲، ص ۱۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️نقش غذا در سعادت و شقاوت انسان
🔹وای بر ما اگر در خصوص #خوردنیها و #نوشیدنیها از #حرام اجتناب نکنیم؛ زیرا همین غذاهاست که منشأ #علم و #ایمان و یا #کفر ما میشود، و یک وقت نگاه میکنیم و میبینیم که به #یزید ایمان آوردهایم! از آیه «وَ لا تَقْرَبا هذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونا مِنَ الظَّالِمينَ» [۱] (و نزدیک این درخت نشوید، تا مبادا از ستمکاران شوید)، استفاده میشود که همین اکل و تناول بود که در سلسله علل و معالیلِ هبوط آدم علیه السلام قرار گرفت!
🔹#انسانی که قابلیت #مَلَک و فرشته شدن را دارد، هر چند طرف مقابل آن در پستی اسفل السافلین میباشد، در اثر #خوردن و #آشامیدن است که نیروی آن در خون، و بالاخره اثر آن در اعضا، بلکه در #روح و مغز و #فکر انسان ظاهر میشود. علمای سابق که آن همه در علم و عمل موفق بودند و عمر با برکت داشتند و از انحراف فکری سالم بودند، در اثر خوردن #غذای_حلال و اجتناب از غذاهای شبههناک بوده است.
پینوشت
[۱] بقره، ۳۵؛ اعراف ۱۹
📕در محضر بهجت، ج۱، ص ۳۳۷
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیتالله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️در همه حوادث «بسیج» جلودار بوده است
🔹بعد از دوران جنگ هم در همهی حوادث، #بسیج #جلودار بوده است، #پیشرو بوده است، #خط_شکن بوده است. اگر بحث #اقتدار_سیاسی و ایستادگی سیاسی مطرح بوده، این جریان عظیمِ #بسیج_مردم در سرتاسر کشور این شعار را تثبیت کردند، به رخ دنیا کشیدند؛
🔹اگر بحث #فرهنگی بوده است، اگر بحث #سازندگی بوده است، چقدر در سرتاسر این کشور کارهای عظیم به وسیلهی #نیروهای_بسیجی انجام گرفت. حتّی در #میدانهای_علمی، در عرصه های علمی، #جوانان_مؤمن که خصوصیت شان همین است که مؤمناند، دنبال نام و نشان نیستند، از همهی ظرفیت استفاده میکنند؛ هدف هم آرمانهای نظام اسلامی است.
🔹معنای #بسیجی این است. جوان هایی با این خصوصیات وارد میدان شدند. امروز #افتخارات_کشور، ساخته و پرداختهی دست همین انسان های خدوم و باارزش است. نشناختن این حقایق - یعنی نشناختن معنای بسیج - خود این، ظلم به #بسیج است.
بیانات مقام معظم رهبری ۸۸/۰۹/۰۴
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای #بسیج
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️امام جواد (عليه السلام):
🔸«ثَـلاثٌ يَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللهِ تَعالى: كِثْـرَةُ الاْءسْتِغفـارِ وَ لِينُ الْجانِبِ وَ كَثْرةُ الصَّدَقَةِ؛ وَ ثَـلاثٌ مَنْ كُنَّ فيهِ لَمْ يَنْـدَمْ: تَرْكُ الْعَجَلةِ وَالمْشَوَرَةِ وَالتَّوَكُّلِ عَلىَ اللهِ عِنْدَ الْعَزْمِ».
🔹سه چيز است كه اگر در كسى باشد سبب #خوشنودى_خداوند است: زياد #استغفار كردن، #همنشينى_خوب و زياد #صدقه دادن؛ و سه چيز است كه هركس دارا باشد #پشيمان نمى شود: پرهيز از #عجله و شتاب، #مشورت در كارها و #توكل بر خدا وقتى تصميم به انجام كارى گرفت.
📕الفصول المهمه ۲۷۴/۲۷۵
#امام_جواد
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد