سیدالعلماء
🔹 مسائل #روحی نوعی ذائقه میخواهد، چشیدنِ یک نوع حلاوت و شیرینی لازم دارد، که در ما نیست...
و ما عادت کردهایم تنها به شیرینیهای #مادی.
مسأله این است. #روحانیت معنایش این است.
باید در این #فکر فرو بروید که بالأخره این وضع برایتان حاصل بشود، اگر إنشاءالله بخواهید خدمت به #اسلام بکنید.
کسی میتواند خدمت به اسلام کند که ذائقهاش ذائقهی #روحانی بشود.
یعنی از بلند کردن فریاد #الله_اکبر هر خطری را به جان بخرد. از بس برایش لذت داشته باشد.
#ذکر خدا در ذائقهی او شیرینی داشته باشد. #تسبیح و #تمجید و #تحمید خدا به او نیرو بدهد.
اسلام با این وضع روی کار آمده.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#عقل
#فلسفه
#مکتب_تفکیک
🔺 سلسله مباحثی پیرامون جایگاه عقل و علوم معارفی و حکمی و فلسفی
مقاله: "مکتب تفکیک دستخوش تفکیکی دیگر"
قسمت بیست و هفتم 7⃣2⃣
🔺 ... و شاهدی دیگر توضیحی است که در مقدمهی تفسیرالمیزان آمده است: «توضیح اینکه انس و عادت (همانطوریکه گفته شده)، باعث میشود که ذهن آدمی در هنگام شنیدن یک کلمه، و یا یک جمله، به معنای مادی آن سبقت جوید، و قبل از هر معنای دیگر، آن معنای مادی و یا لواحق آن به ذهن درآید، و ما انسانها از آنجاییکه بدنهایمان، و قوای بدنیمان، مادام که در این دنیای مادی هستیم، در ماده غوطهور است، و سروکارش همه با ماده است، لذا مثلاً اگر لفظ حیات، و علم، و قدرت، و سمع، و بصر، و کلام، و اراده، و رضا، و غضب، و خلق، و امر، و امثال آنرا میشنویم، فوراً معنای مادی اینها به ذهن ما در میآید، همان معناییکه از این کلمات در خود سراغ داریم. و همچنین وقتی کلمات آسمان، زمین، لوح، قلم، عرش، کرسی، فرشته، بال فرشته، شیطان و لشگریان او، از پیاده و سواره نظامش را میشنویم، مصادیق طبیعی و مادی آن به ذهن ما سبقت میجوید، و قبل از هر معنای دیگری داخل در فهم میشود. و چون میشنویم که میگویند: خدا عالم را خلق کرده یا فلان کار را کرده یا به فلان چیز عالِم است و یا فلان چیز را اراده کرده یا خواسته و یا میخواهد، همهی اینها را مانند خلق، علم، اراده و مشیت خودمان مقید به زمانش میکنیم، چون معهود در ذهن ما این است که خواسته، ماضی و مربوط به گذشته است، و میخواهد، مضارع و مربوط به آینده است، دربارهی خواسته و میخواهدِ خدا همین فرق را میگذاریم. باز وقتی میشنویم که خدایتعالی میفرماید: «ولدینا مزید» نزد ما بیشتر هم هست، و باز میفرماید: («لاتخذناه من لدنا»، از نزد خود میگیریم نه از میان شما) و یا میفرماید: («و ما عندالله خیر»، آنچه نزد خدا است بهتر است)، و یا میفرماید: («الیه ترجعون»، به نزد او برمیگردید)، فوراً به ذهنمان میرسد که کلمهی (نزد) همان معنایی را دربارهی خدا میدهد، که دربارهی ما میدهد، و آن عبارت است از حضور در مکانی که ما هستیم. و چون میشنویم که میفرماید: («و اذا اردنا ان نهلک قریة، امرنا مترفیها»، چون بخواهیم قریهای را هلاک کنیم به عیاشهایشان دستور میدهیم که...) و یا میشنویم که میفرماید: («و نرید ان نمن»، اراده کردهایم که منت نهیم...)، ویا میشنویم که میفرماید: («یرید الله بکم الیسر»، خدا آسانی برای شما اراده کرده)، فوراً به ذهنمان میرسد که ارادهی خدا هم از سنخ ارادهی ما است، و از این قبیل کلمات را وقتی میشنویم، مقید به آن قیودی میکنیم که در خود ما مقید به آنها است. چارهای هم نداریم، برای اینکه از روز اول که ما ابناء بشر، لفظ (چه فارسی چه عربی و چه هر زبانی دیگر) را وضع کردیم، برای این وضع کردیم که موجودی اجتماعی بودیم، و ناگزیر بودیم، منویات خود را به یکدیگر بفهمانیم، و فهماندن منویات وسیلهای میخواهد، لذا با یکدیگر قرار گذاشتیم قبلاً، که هر وقت من صدای (آب) را ازخود در آوردم، تو بدان که من آن چیزی را میگویم، که رفع تشنگی میکند، و به همین منوال الفاظ دیگر. و زندگی اجتماعی را هم حوایج مادی به گردن ما گذاشت، چون منظور از آن این بود که دست به دست هم داده، هر یک، یکی از کارهای اجتماعی را انجام دهیم، تا به این وسیله استکمال کرده باشیم، و کارهای اجتماعی همه مربوط به امور مادی، و لوازم آن است، ناگزیر الفاظ را وضع کردیم برای مسماهاییکه غرض ما را تامین میکند، روی این جهت هر لفظی را که میشنویم، فوراً معنای مادیش به ذهنمان میرسد...
🖊 مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
سیدالعلماء
☄ #علم واقعی، نادیدنیها را باید دید بکند و #انسان را در آن مسائل وارد کند به طوری که آدم بِبُرَد از همه چیز.
اگر راه #فکر باز شود- از تمام لذتهای #دنیا بالاتر است. فکر کردن و گوشهای نشستن و این کلید را روشن کردن و به #تفکر پرداختن در مسائل.
انسان اینقدر حظّ و بهره و نصیب #معنوی نصیبش میشود که کباب برگ و پلو و اینها به نظرش دیگر نمیآید. #ریاست و اینها همه از نظرش میافتد. اگر به او التماس کنند هم میگوید: من مرد این حرفهای شما نیستم، حیفم میآید که خودم را آلوده به این سردرگمیهای اجتماعی بکنم و از لذتهایی که #روح من از آشنایی با #خلقت و آفرینش میبرد [دور شوم]. برای اینکه چشم #بصیرت وقتی به کار افتاد و زیباییهای خلقت در خودش و در خارج را تشخیص داد، دیگر محو میشود. مثل گروه زنان مصر میشود نسبت به جمال جناب #یوسف...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 #صلوات_شعبانیه (۲) 🔹 «شجرة النبوة و موضع الرسالة»؛ [مفاتیح الجنان، صلوات شعبانیه]؛ ما با خدای خود
#صلوات_شعبانیه (۳)
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهمَّ صلِّ علی محمّد وآل محمّد شجرةِ النبوّة وموضعِ الرّسالة ومُختلفِ الملائکةِ ومعدنِ العلمِ واَهلِ بیتِ الوحی»
این #ذکر شریف #صلوات_شعبانیه شارح حدیث #ثقلین هست.
#پیامبر میفرماید: بعد از خودم دو چیز باقی میگذارم و این دو چیز از هم جداشدنی نیستند و اگر به این دو #تمسک کنید، #توجه کنید و از آن #اطاعت کنید، #گمراهی نخواهید داشت.
شرح این مسئله را دعاهایی که در ماههای #رجب، #شعبان و #رمضان وارد شده مخصوصاً این صلواتی که از جهت لفظ، کوتاه و از جهت معنا بسیار کافی و مکفی و ممتِع و بهرهدِهْ و بارِ #رحمتدار میباشد، که نشان میدهد که این یکی از دو #ثقلین که مفسّر #قرآن هستند، اینها انسانهای معمولی نمیشود، باشند. اینها، جز درس #وحی و همدرسیِ با جدّشان و استفاده از #غیب، از #روح_الامین و از مراکز #قدرت خدا، از جای دیگری استفاده نکردهاند. همانطوریکه قرآن کریم هم جز وحی الهی نیست.
مجموع این کتاب آسمانیِ منحصر به فردِ جهان، با اینگونه مفسرین، اینها مایهی #نجات بشر هستند، اما مشروط بر اینکه #بشر دست از پیروی این دو بر ندارد.
۲۱ شعبان المعظم ۱۴۳۵= ۹۳/۳/۲۹
ادامه دارد...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 اگر بنده و شما #نعمت خداوند را بشناسيم و از اين حال #غفلت خواب آلودگیِ كودكانه بيرون بياييم میبینیم تمام جهان نعمت خداوند است و ما در او غرق هستيم.
از اين جهت عاجز میشویم و نمیتوانیم تحمل اين نعمتهای خداوند را بكنيم. در تشكر از نعمتهای او، #اشک روان پيدا میکنیم، #قلب سوزان و #وجدان سرتاسر شرم و #حيا پيدا میكنيم؛ كه الان نداريم!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
#صلوات_شعبانیه (۳) بسم الله الرحمن الرحیم «اللهمَّ صلِّ علی محمّد وآل محمّد شجرةِ النبوّة وموضعِ ال
#صلوات_شعبانیه (۴)
🔺 در همان آخرین نفَسهای حیات #پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) این مطلب تکرار شد و لازم بود که طبق دستور حضرت ثبت شود و به کاغذ بیاید. اما آنهایی که در انتظار چنین پیشآمدی نبودند، یکمرتبه مجهز شدند که با او مقابله کنند و نگذارند که این مطلب مانند خود #قرآن به کاغذها ثبت شود و قابل انکار نباشد. این #مصیبتی بود که در هنگام رحلت #پیامبر از این جهان به این #امت وارد شد و چاره او هم نشد، بلکه روز به روز فشار به این دو یادگار پیامبر وارد شد و اینها از آن هدفی که آن حضرت داشت محروم شدند؛ #هدف اصلاح جهان.
آنهایی که منتظر بودند که آن حضرت از دنیا رحلت کند و خلافتها را به دست خودشان بگیرند، آنها #فکرشان با پیامبر یکجور نبود؛ فلذا در #اذان هم تصرف کردند، اذان وقتیکه گفته میشود، در آن آنجا که گفته میشود: «حیِّ علی خیرِ العمل»؛ بشتاب ای مسلمان به بهترین اعمال. آنها گفتند اگر #نماز و #عبادت بهترین اعمال باشد، ما چطور میتوانیم مردم را به #جنگ و #جبهه ببریم و با دولتهای #روم و #ایران بجنگیم؟ پس صلاح این است که این را برداریم، فلذا الآن در #دنیا غیر از #شیعه کسی "حی علی خیر العمل" نمیگوید. این طرز فکری بود که #امت غافل، برای استفاده دنیوی از #دین، برای خودشان نقشه کشیده بودند؛ که این دین طبق اطلاعاتی که به ما رسیده فراگیر میشود و باید ما بر سر کار باشیم تا وسعت این مملکتِ تأسیس شده در #مدینه، به همهجا برسد و ما مردم را برای مقابله با #دشمنان مجهّز کنیم، و این نمیشود جز اینکه کارهایی که صلاح دین میدانیم جزء #دین قرار دهیم و مردم را به آن دعوت کنیم. این است تفاوت #سنی و #شیعه. سنی میگوید ما باید دین را طوری تبلیغ کنیم که وسیلهای باشد برای #خلافت و #سلطنت ما و به دست ما، مردم #مسلمان شوند. ما بر آنها خلافت پیامبر داشته باشیم. این شرط اصلیاش چه بود؟ شرط اصلیاش این بود که #شجره_نبوت اینجا شاخه داشته باشد، برگ داشته باشد؛ فرمودند: ما شجره #نبوتیم و #شیعیانِ ما برگهای آن شجره هستند. #شجره یعنی چه؟ یعنی درخت معنویِ سعادت بشر که خداوند همانطوریکه بسیاری از نعمتهایش مثل میوههای گوناگون را در درخت قرار داده، یک درخت #معنوی هم آفریده، که #پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله، ریشه و ساقه اوست و #ائمهی خانوادهی او، شاخههای آن هستند و #مؤمنین واقعی برگهای آن. این باید به طوری فراگیر شود که ممالک زیر این درخت بیایند و در ظلّ آن زندگی کنند. #تمسک به این درخت به این شکل است. ولی آنها گفتند که با اینکه ما مسائل #علمی قرآن را بلد نیستیم و نفهمیدیم، اما ما شایستگی #سیاسی داریم و باید بر این اوضاع و احوال مسلَّط بشویم. این نتایجی که کشیده شد به واقعهی #کربلا، از اینجا شد.
۲۱ شعبان المعظم ۱۴۳۵= ۹۳/۳/۲۹
ادامه دارد...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 ارتباط با سرپرست دین!
🔹 #آمریکای جنایتکار، #شیطان بزرگ است و نماد دینی است که صاحب و سرپرست ندارد. و در این #دین فقط به این دلخوشند که یکشنبهها بروند #کلیسا و پول بدهند تا گناهانشان آمرزیده شود!.
🔹 دین #اسلام بی سرپرست نیست و سرپرست این دین، در زمان ما، #امام_عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) میباشند.
🔹 راه ارتباط با #امام_زمان علیهالسلام به هیچ وجه بسته نیست و توسلات و زیارت #جامعه_کبیره راه #توسل به ایشان است.
🔹 وقتی که ما جوان بودیم، رفیقی همدانی داشتیم که برایمان تعریف میکرد: من در اوایل طلبگی در مدرسه وقتی شبها توسل میکردم و میخوابیدم، تمام وقایع روز بعد را به طور کامل میدیدم و فردا همان اتفاقات عیناً میافتاد!.
🔹 این رفیق همدانی ما همسایهای داشت که خیلی او را آزار میداد، به خاطر همین از جناب شیخ #رجبعلی_خیاط راه چاره خواست؛ ایشان دستور داد که #نماز_حاجت و #زیارت_عاشورا را بخوان و بعد هم #دعای_علقمه را بخوان (که در #مفاتیح_الجنان هم آمده و از امام #صادق علیهالسلام نقل شده).
میگفت: وقتی خواندم آن #همسایه از آنجا رفت و شرَّش کم شد.
🔹 بنده به همین خاطر میگویم: الآن ما همسایههای موذی زیاد داریم، مثل #ترکیه و #امارات و ... که زیر دست #آمریکا هستند. و ما این دعای علقمه را بخوانیم تا شرّ اینها کم بشود.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
#صلوات_شعبانیه (۴) 🔺 در همان آخرین نفَسهای حیات #پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) این مطلب تکرار ش
#صلوات_شعبانیه (۵)
🔺...فرمودند: ما شجره #نبوتیم و #شیعیانِ ما برگهای آن شجره هستند. #شجره یعنی چه؟ یعنی درخت معنویِ سعادت بشر که خداوند همانطوریکه بسیاری از نعمتهایش مثل میوههای گوناگون را در درخت قرار داده، یک درخت #معنوی هم آفریده، که #پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله، ریشه و ساقه اوست و #ائمهی خانوادهی او، شاخههای آن هستند و #مؤمنین واقعی برگهای آن. این باید به طوری فراگیر شود که ممالک زیر این درخت بیایند و در ظلّ آن زندگی کنند. #تمسک به این درخت به این شکل است. ولی آنها گفتند که با اینکه ما مسائل #علمی قرآن را بلد نیستیم و نفهمیدیم، اما ما شایستگی #سیاسی داریم و باید بر این اوضاع و احوال مسلَّط بشویم. این نتایجی که کشیده شد به واقعهی #کربلا، از اینجا شد؛ چون آنها خودشان اقلاً علنی #شراب نمیخورند و اگر کار زشتی داشتند، علنی نبود. اما کم کم کار به دست کسی افتاد که علنی هم کارهای زشت میکرد. این بود که از این شجره، یک شاخهی برومندی به نام شریف #اباعبدالله الحسین علیهالسلام، قد مردانگی علم کرد و با خاندان خودش فداکاری کرد تا جلوی این طرز #فکر گرفته شود، که شراب با کتاب دو جورند و دو راهاند. کتاب با شراب نمیسازد. کتاب خدا از شراب خوردن منع کرده است، از کارهای خلاف #عفت و بی #حجابی منع کرده، ولی اینها میخواهند اینها را کنار بگذارند و باز بر سر #اسلام و #مسلمین مسلَّط باشند. این بود که آن حضرت این فداکاری را انجام داد و سینه سپر کرد پیش تیرهای زهرآلود تا اسلام را حفظ کند. از این جهت هر مسلمانی، هر #جوان و #نوجوانی که بخواهد از اسلام استفاده کند و نور اسلام به دلش بتابد و واقعاً #مسلمان شود، باید از ارادت به #سیدالشهداء علیهالسلام شروع کند؛ چون اوست کسی که این #نور را، این چراغ را و این درخت را نگهداری کرد، آبیاری کرد و فداکاری کرد تا به اینجا رساند. الآن هم در #عراق، کسانیکه #اسلام را منافی و مبارز خودشان در دنیا میدانند، طمع دارند که این اساس #حسینی را بردارند و لذا آقای #رئیس_جمهور هم در یک سخنرانیای که در #لرستان داشت [۹۳/۳/۲۸؛ سخنرانی رئیس جمهوری در جمع مردم لرستان]، تذکر داد، گفت: ملت #ایران از کاری که از عظمت #عتبات_عالیات بکاهد، جلوگیری خواهد کرد و نخواهد گذاشت چنین کاری انجام شود. منظور #آمریکاییها، و همین حرکت تازهای که در #عراق شده [جنایات #داعش]، محو #تشیع است؛ زیرا تا ریشهی تشیع در هر کجا باشد، جلوگیری از دشمنان را از امام #حسین (علیهالسلام) میآموزند و عمل میکنند؛ ولذا دشمنان میگویند: باید این #قبه و #بارگاهها را منفجر کرد!. این است که ما باید در بقیهی ماه #شعبان و إنشاءالله ماه #رمضان سعی کنیم همهی دعاهایمان یک طرف، #دعا برای حفظ دستگاه دوست و فداکار #اسلام، حضرت #اباعبدالله علیهالسلام یک طرف؛ دعا کنیم که برکات آن بقعهی مبارکه و #شیعیان خاص عراقی، باقی و این توطئهها را خدا از بیخ بخشکاند و بسوزاند، إنشاءالله.
۲۱ شعبان المعظم ۱۴۳۵= ۹۳/۳/۲۹
ادامه دارد...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 #سیدالشهداء علیهالسلام بزرگواری است که در روز #عاشورا به خدای متعال عرض میکند که تمام تاروپود وجودم از توست و تو حاضری و من در اختیار تو هستم و بچهی کوچک من هم که دارد از عطش تلف میشود؛ ولی با این حال چیزی عرض نمیکند؛ بلایی برای دشمن نمیخواهد، نجاتی برای خود، خانواده، اهلبیتاش نمیخواهد!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
#صلوات_شعبانیه (۵) 🔺...فرمودند: ما شجره #نبوتیم و #شیعیانِ ما برگهای آن شجره هستند. #شجره یعنی چه؟
#صلوات_شعبانیه (۶)
🔺 ... پس نتیجه این شد که این #صلوات مبارکهی ماه #شعبان، ما را با #عترت آشنا میکند که: «اللهمَّ صلِّ علی محمّد وآل محمّد شجرةِ النبوّة وموضعِ الرّسالة ومُختلفِ الملائکةِ»؛ اینها رابطهی با #غیب و #قدرت غیب دارند. اگر شما به #تاریخ اسلام مراجعه کنید، در کتابهای مسلمین نگاه کنید، میبینید که #پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به خاطر پشتیبانی #غیب بود که توانست #اسلام را رونق بدهد، وإلا ضعیفترین گروه #بشر آمده با قویترین گروهها دارد مبارزه میکند. آخر این چگونه ممکن است؟ #مکهی معظمه الآن شده شهر، ولی آن موقع که شهر نبوده و خود #مدینه مگر چقدر وسعت داشته! آن هم مردمی که گروه گروه بودند؛ یک گروه #یهودی، یک گروه #نصارا و یک گروه #عرب جاهلیِ بیسواد بودند. هیچکس قدرت مجهز کردن اینها را ندارد جز با نیروی غیبی. من دیشب کتاب #فضائل_الخمسة را مطالعه میکردم، نوشته بود در بعضی از جاها که آب کم میشود، خوب سفر بود، باید به #جنگ میرفتند، وسایلی نبود آن موقع ـ جاده شوسهای نبود ـ وسایل زندگی در شهرش چه بود تا در بیابانش چه باشد! حضرت از راه #غیب کمک میگرفت. بعضی جاها آب کم میشد، مردم تشنه بودند، ۱۰۰ نفر، ۲۰۰ نفر، کمتر یا بیشتر میآمدند به حضرت عرض میکردند، آب نیست، نه برای خوردن، نه برای #وضو گرفتن و #نماز خواندن. حضرت میفرمود همانقدر که هست را بیاورید. به قدر یک لیوان یا چند لیوان فراهم میشد، حضرت دستهای مبارکش را داخل آن آبها میکرد، یک دفعه میدیدند مانند همین لولهای که ما داریم، که آب با سرعت از آن خارج میشد، از انگشتان مبارکشان دارد آب میآید. آنوقت همه آب میخورند، همه وضو میگرفتند و مجهز میشدند. اینطور سربازها جان میگرفتند، روح میگرفتند، #جنگ میکردند. از #غیب که خبر برسد، اینطور میشود.
این پیشبرد #اسلام وضع عادی نیست. إنشاءالله زمان #ظهور اینطوری میشود. هر مشکلی از راه نیروهای #غیبی حل میشود. #اتم دیگر قدرت ندارد که منفجر شود، وقتی نیروی غیبی به آن اجازه نداد.
زمین با نیروی غیبی که دارد حرکت میکند، آن نیرو از آن گرفته شود و جمعیت را و هر کس را که باشد فرو میبرد. این نیروهای #طبیعت در اختیار #معصوم و #امام قرار میگیرد. این است که ما باید برای #ظهور بسیار #دعا بکنیم؛ چون جز نیروی غیبی الهی این ظلمت #کفر را از روی زمین بر نمیدارد، منتهی باید ما آماده بشویم.
۲۱ شعبان المعظم ۱۴۳۵= ۹۳/۳/۲۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 به مناسبت برگزاری کنگره بزرگداشت مرحوم آیت الله حاج شیخ غلامرضا یزدی
سیدالعلماء
🔺 به مناسبت برگزاری کنگره بزرگداشت مرحوم آیت الله حاج شیخ غلامرضا یزدی
🔺 بیهوسی و بیادعایی در طالب علم
🔹«وَ لَا يُدَبِّرُ الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ تَدْبِيراً»؛ (حدیث #عنوان_بصری)
#انسان برای خودش نقشه نكشد كه من خوب است كه چه بشوم. میگوید: آن چیزی خوب است كه او میخواهد من بشوم و من زير دست او هستم و او من را #تربيت میکند، هر چه پيش آمد.
همين آقای #بهاءالدینی كه خدا رحمتش كند از مرحوم آقای شيخ #غلامرضا_یزدی نقل میکرد، (هر كدام از آقايان و علماء که یزدی باشند او را ديده و میشناسند. ما ايشان را ديده و خدمتشان هم رسيده بوديم)، میگفت: اين آقای شيخ غلام رضا از حمالی تا آيت اللهی در #يزد انجام میداد!. يعنی همين كه از خانه بيرون میآمد اگر میدید یک پيرزنی چمدانش اینجاست و منتظر باربر است، وقتی میدید راهشان یکی است، اين را به دوش میگرفت و با او میآمد و میگفت بيا برويم مادر، اين خيابان را با هم طی میکردند و بعد راهشان از هم جدا میشد، یعنی ايشان به #مدرسه میرفت و او هم دنبال کارش میرفت. میگفت از حمالی تا #آيت_اللهی همه را هر چه پيش میآمد، انجام میداد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
غفلت!-@seyedololama.mp3
872.8K
#خداشناسی
🔺تمثیل زیبای #مولوی در مورد #غفلت از خدای متعال!
💠وما خلقنا السماء والأرض وما بینهما باطلا ذلک ظن الذین کفروا؛ (ص:۲۷)؛ تذکری در شب #جمعه
✅مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺لزوم وقت گذاشتن برای کسب معارف حداقل در #جمعهها!
💪ما به چه ورزشی نیاز داریم؟
⚠️خطرات نسل #جوان
📺وظیفه اصلی #تلویزیون چیست؟
🌹لذت و شیرینی #معارف
☑️مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
هدایت شده از سیدالعلماء
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
سیدالعلماء
سیدالعلماء
🔺 استقبال از ماه مبارک رمضان (۱)
🔹 بسم الله الرحمن الرحیم
حکمت اصلی #روزه، #اصلاحات درونی انسان، با نسخهای است که از طرف خداوند، برای همهی امتهای قبل از #اسلام و #امت اسلام داده شده است. #مرحوم_امام از آیهی شریفه: «لعلَّکُم تَتَّقُونَ»؛ (بقره:۱۸۳)؛ استفاده کردهاند که #نفس انسان موجودی مانند بدن انسان است که مسائل #بهداشتی و صحت و #سلامتی زیادی دارد. وقتی انسان وارد این جهان میشود، #استعداد انسان شدن دارد، نه اینکه انسان باشد. #حیوانی است که امتیاز او از سایر حیوانات به استعداد اوست. استعداد یعنی چه؟ یعنی اگر تحت #تربیت یک #مربیِ متخصص واقع شود و در #محیط سالمِ خوبی تربیت گردد، انسانِ واقعی میشود. محتوای این کلمات مختصر به اندازهی یک کتاب است و یک کتاب بزرگ از #آیات و #روایات و فرمایشات #مفسرین و #علما را میتوان در توضیح آن تألیف نمود. و بسیار مورد شگفتی و تعجب است که دست اندرکاران #اصلاحات انسانی، #اجتماعی و #فرهنگی، بر این اساس برنامهریزی نکردهاند!. با تأمل در #کتاب و #سنت روشن میگردد، برنامهی #انسانسازی و #انسانشناسی از اینجا شروع میشود که انسان یک حیوانی است که #تفاوت او با سایر حیوانات فقط در #استعداد او است. استعداد انسانی مانند یک گُل خاص؛ باغبانِ خاص، آبیاری خاص، هوای خاص میخواهد. باید #تربیت شود و تربیت او به گونهای باشد که در زمان #بلوغ یک انسان به #جامعه تحویل داده شود. ما هیچجا نه شنیدهایم و نه دیدهایم که گروهی با یکی از عناوین #انقلاب_فرهنگی، #بهداشت انسانی، #بهداشت_روحی، #اصلاح اجتماع، اصلاح بشریت، خدمتگزار دین #اسلام و #قرآن تشکیل شود و این #هدف را پیروی و اِعمال کند. الحمدلله شنیدهایم که وزارت #ورزش درست شده است. شنیدهایم که متخصص از خارج برای جوانان ما آمدهاند. با اسم #خارجی، با دین خارجی و با #اخلاق خارجی، مربی ورزش ما شدهاند. اما نشنیدهایم که موضوع #انسانسازی مورد توجه قرار گرفته شده باشد!. و بنده توقع دارم که دوستانی که از عهدهی این کار بر میآیند به #رئیس_جمهور (آقای #روحانی) پیامی بدهند که اگر خودشان نمیتوانند، نمایندهای را بفرستند که من این عرایض را به ایشان هم بکنم؛ چون به علت بیماریهای متعددِ خود، قادر به خارج شدن از منزل نیستم.
ادامه دارد...
۲۸ شعبان المعظم ۱۴۳۵=۹۳/۴/۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 اثر واقعی یاد خدای متعال
🔹 باید #انسان در پیش خودش و خانه و حجره و #خانواده و سفره و سر غذا و رفتن و آمدن، #محضر جهان را تبدیل کند به محضر الهی؛ به طوریکه انسان از درک #حضور پروردگار در کارهایش، غرق در #خجالت شود حتی کارهای مباحش.
آنوقت "بسم الله" اش کمکم بسم اللهِ الهی و #قرآنی و اولیایی میشود و به درد #دنیا و #آخرت و #اجتماع اش میخورد، به درد #سلامتی اجتماع میخورد که همگی اینها از #بسم_الله شروع میشود.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama