تمام صهیونیست ها در نقض حقوق فلسطینی ها نقش دارند.pdf
50.2K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
✅ تمام صهیونیست ها در نقض حقوق فلسطینی ها نقش دارند/ سقوط دولت نتانیاهو اجتناب ناپذیر است
🔶 سقوط دولت نتانیاهو اجتناب ناپذیر به نظر می رسد با این حال، ملت فلسطین باید بدانند که حتی سقوط نتانیاهو و دولت افراطیاش نیز مرهمی بر زخم های آن نخواهد بود.
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#اقتصاد
#قاچاق
✅ لزوم سازماندهی در مصرف بنزین/ راهکارهای بهینهسازی در مصرف بنزین چیست؟
🔶 بیتردید ساماندهی کارتهای جایگاه سوخت برای جلوگیری از مصرف بیرویه راهکار مناسبی است، راهکاری که میبایست برای جلوگیری از مصرف زیاد بنزین پیش از این به کار گرفته میشد.از سوی دیگر یکی از مهمترین موضوعاتی که در ساماندهی کارت سوخت جایگاههای توزیع بنزین میتواند اثرگذار باشد جلوگیری از قاچاق بنزین است، چرا که متأسفانه مصرف بنزین در ایران به دلایل مختلف از جمله قاچاق بسیار بالاست.
🔶 به نظر میرسد در حال حاضر ناچار به ساماندهی کارتهای سوخت جایگاههای توزیع بنزین هستیم، به این خاطر که در شرایط فعلی، ساماندهی این وضعیت میتواند از واردات بنزین جلوگیری کند، بنابراین اگر این روند درست مدیریت شود ممکن است نیازی به واردات بنزین نباشد.
دولت به دنبال مدیریت درست و مصرف بهینه بنزین به عنوان یک سوخت مهم است بنابراین مردم باید کمک دولت باشند و به دولت کمک کند تا بتواند وضعیت بد مصرف ساماندهی شود و جلوی مصرف بیرویه و قاچاقی که منابع ملی را تلف میکند گرفته شود.
🔶 مدتی است مصرف بنزین کشور بسیار زیاد شده به طوری که رقمها بسیار عجیب است، اگر مصرف بنزین مدیریت نشود برای واردات ارز زیادی باید هزینه کنیم که در شرایط تحریمی به نفع اقتصاد کشور نیست.
🔶 دولت باید مانع مصرف بیرویه و قاچاق بنزین شود، به همین خاطر نیازمند مدیریت صحیح هستیم بدون اینکه مردم به زحمت بیفتند، بنابراین ساماندهی کارتهای جایگاه سوخت میتواند کمککننده باشد.عموماً در خصوص مصرف عادی بنزین نباید مشکلی داشته باشیم، بلکه قاچاق فشار زیادی بر منابع و مصارف بنزین وارد کرده است.
🔶 اصولاً در دنیا کارتهای سوخت شبیه به آنچه در ایران وجود دارد، نداریم، کارت سوخت ابتکار ایران برای جلوگیری از قاچاق بنزین است. در صورتی که اگر قیمت بنزین واقعی باشد نیازی به وجود کارت بنزین نیست و قاچاق بنزین به صرفه نیست.
با توجه به اینکه قیمت سوخت در ایران بسیار پایین است دولت با اعطای کارت سوخت امتیازی به مردم داده تا بنزین را با قیمتهای بسیار پایین خریداری کنند، در حالی که در کشورهای دنیا قیمت بنزین بینالمللی و حتی بالاتر از نرخ بینالمللی است، چرا که قیمت بینالمللی برای محمولههای بزرگ است، بنابراین در بسیاری از کشورها علاوه بر قیمتهای بینالمللی دولتها مقداری به عنوان مالیات بر مبلغ میافزایند بنابراین قیمت بالاست.
🔶 پایین بودن قیمت بنزین در ایران دلیل وجود کارت سوخت است امیدواریم دولت راهکارهای قاطعی برای جلوگیری از قاچاق سوخت اتخاذ کند تا ناچار به واردات بنزین نشویم و میزان تولید کمتر از مصرف نشود.
تولید بنزین حدوداً ۱۱۰ تا ۱۱۵ میلیون لیتر در روز است و مصرف در بعضی روزها به ۱۳۵ میلیون لیتر نیز میرسد، مصرفی که بسیار نگرانکننده است، عادی نیست و قاچاق محسوب میشود، بنابراین باید کاری برای جلوگیری از مصرف بیرویه هر چه زودتر صورت داده شود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید : محمدعلی خطیبی؛ کارشناس بازار انرژی و معاون سابق شرکت ملی نفت ایران
🆔 @tahlil_shjr
#سیاستهای_کلی_نظام
#حجاب
✅ دلقکهای رسانهای اپوزیسیون ایران هستند!
🔶 آنچه طی روزهای گذشته تحت عنوان از هم پاشیدن و انحلال اپوزیسیون خارجنشین عنوان شده است از چند جهت جای نقد و بررسی دارد به این خاطر که واقعیت این است که حکومت ایران اپوزیسیونی ندارد که عدهای خود را رهبر اپوزیسیون بنامند!
🔶 آنچه در مورد جمع شدن افرادی، چون رضا پهلوي، مصی علینژاد، حامد اسماعیلیون یا نازنین بنیادی به عنوان اپوزیسیون در رسانهها مطرح شد بیشتر با طراحی رژیم صهیونیستی، انگلیس، آمریکا و با حمایتهای مالی سعودیها شکل گرفت و رسانههای فارسیزبان معاند و غربی به این جمع رنگ سیاسی میدهند و از آن به نفع خود بهرهبرداری میکنند.
🔶 در حالی که این افراد بیشتر دلقکهای سیاسی هستند شبیه پسماندهای رژیم پهلوی به ویژه پسر محمدرضا پهلوی که درک درستی از مسائل پیرامون خود ندارد چه برسد به مسائل سیاسی. افرادی مثل نازنین بنیادی نیز که حتی قدرت تکلم و نوشتن درست فارسی را هم ندارند یا فردی مثل آقای اسماعیلیون که مدعی است، چون خانوادهاش را در سقوط هواپیما از دست داده میتواند رهبر و فعال سیاسی و یا یک مجموعه سیاسی باشد به لحاظ سیاسی محلی از اعراب ندارند، به این دلیل که کمترین کنشگری در عرصه سیاسی نداشته و ندارند، ضمن اینکه قدرت تحلیل نیز ندارند لذا این افراد نمیتوانند در جایگاه رهبری یک حرکت اجتماعی هم باشند چه برسد به فعالیتهای سیاسی، پس ائتلاف آنها از پایه مضحک و خندهدار است.
🔶 افرادی که در کارنامه و در زندگی خود فعالیت سیاسی از هر نوعی رسمی و غیر رسمی، داخلی و خارجی نداشتهاند و برنامه؛ هدف، ایدئولوژی و استراتژی مشخصی ندارند حتی در قالب ائتلاف و اپوزیسیون نمیتوان از آنها یاد کرد چرا که فاقد چنین درک و صلاحیتی هستند، ضمن اینکه اکثر این افراد فاقد سواد سیاسی هستند و هیچکدام استراتژیست و تئوریسین نیستند تا بتوانند حرکتی را مدیریت و برنامهریزی کنند چه برسد به اینکه در نقش اپوزیسیون ظاهر شوند.
🔶 شخصی که خود را مصی علینژاد مینامد یکی از خبرنگاران درجه سه بود که با کمک اصلاحطلبان کار میکرد و شاغل شده بود. وی کمترین صلاحیتی برای قرار گرفتن در جایگاه یک فعال سیاسی هم ندارد چه برسد به رهبری اپوزیسیون.
🔶 مساله حائز اهمیت این است که خانم علینژاد مجری برنامههای سازمان اطلاعاتی رژیم صهیونیستی است مثل مبارزه با حجاب اسلامی، در حالی که مردم ایران چهارده قرن است که فرهنگ اسلامی را پذیرفته و با ایمان کامل اجرا میکنند، حجاب نیز بخشی از فرهنگ اسلامی است. مساله مهم این است که این افراد مشکلات مردم را فریاد نمیزنند بلکه خواستههای دشمن را اجرا میکنند و بازتاب میدهند. افرادی که جز آسیب رساندن به مردم برنامهای ندارند، شبیه به فعالیتهایی که در شش ماه گذشته آسیب زیادی به مردم وارد کرد و کمترین خیر و برکتی برای مردم به دنبال نداشت. افرادی که خود را حامی مردم مینامند هرگز مشکلات واقعی مردم را مطرح نمیکنند بلکه در هر مسالهای که در ایران رخ میدهد به نفع مسائل مورد نظر خود سوار بر موج مسائل میشوند و از آبِ گلآلود به نفع خود ماهی میگیرند.
🔶 قطع به یقین این افراد به معنای واقعی کلمه صلاحیت ایرانی بودن هم ندارند چه برسد به اینکه به نام مردم ایران صحبت کنند. گروههایی مثل منافقین خلق که هجده هزار ایرانی را به صورت مستقیم کشتهاند و دست آنها به خون مردم آغشته است حتی نباید ایرانی خوانده شوند.
🔶 حکومت ایران اپوزیسیونی ندارد بلکه ائتلاف تشکیل شده از سوی افرادی مثل حامد اسماعیلیون یا خانم علینژاد یا رضا پهلوی و نازنین بنیادی ائتلافی برای برخورداری مادی بیشتر آنها بوده است چرا که در هیچکدام از صحبتهای این افراد از مشکلات مردم و آثار تحریمها و فشاری که به بیماران ایرانی و سفرههای خانوارها وارد شده خبری نیست در حالی که افرادی که از آنها به عنوان اپوزیسیون یاد میشود چه بسا پسماندهای رژیم پهلوی، بهاییها، مصی علینژاد و سایرین و منافقین خشنود از تحریم ایران هستند و تلاش میکنند تحریمهای که به مردم آسیب میرساند را افزایش دهند.
🔶 افرادی که حتی صلاحیت انسانی برای سخن گفتن از یک ملت به ویژه ملت ایران را ندارند. اشخاصی که به عنوان اپوزیسیون خود را در رسانهها معرفی میکنند اصلا اپوزیسیون نبودند که در آنها تغیبری ایجاد شود بلکه آنها مشتی دلقک رسانهای هستند که بیشتر برای مطرح کردن خود آمدهاند نه چیز دیگری!
🔸 #به_قلم_اساتید:محمدپارسا نجفي
🆔 @tahlil_shjr
اگر زندگی کارگر ارتقاء پیدا کند وضع کشور ارتقاء مییابد.pdf
87.9K
#ولایت_فقیه
#اقتصاد #عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#مهارتورم_رشدتولید
#کارگر
✅ اگر زندگی کارگر ارتقاء پیدا کند وضع کشور ارتقاء مییابد
🔶 در دومین ماه از سال «مهار تورم، رشد تولید» و به مناسبت هفته کار و کارگر، جمعی از کارگران سراسر کشور صبح روز شنبه با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
🆔 @tahlil_shjr
«پیشرفت» در اعتماد به مردم با واگذاری نقشها است.pdf
96.7K
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#مردم_سالاری_دینی
#پیشرفت
✅ پیشرفت در اعتماد به مردم با واگذاری نقش ها است.
🔶 تبیین بسیار مهم گفتمان پیشرفت در تفکر انقلاب اسلامی
🔶 حاکمیت میتواند نقشهای خودش را به مردم واگذار کرده و به آنها اعتماد کند و به نحوی زمینه را برای مردمسالاری دینی آماده کند. باید همه نقشها از تصمیمگیری، نظارت و اجرا کاملا به مردم واگذار شود و دولت اعلام کند که هرجا مردم نمیتوانستند مسالهای را حل کنند، آن وقت من دخالت میکنم و مردم هم باید در همه مسائل مشارکت کنند تا کارها به صورت مردمی جلو برود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر حسین ظفری؛ پژوهشگر پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه و مدیر مرکز جنگ نرم دانشگاه جامع امام حسین(ع)
🆔 @tahlil_shjr
پشتیبان سازندگی در مترو، تونل، پل و خط آهن.pdf
74.6K
#اقتصاد
#دستاورد
#ما_میتوانیم
✅ پشتیبان سازندگی در مترو، تونل، پل و خط آهن
🔶 موسسه حرا همان گروه ۴۰۱ مهندسی سپاه در دوران دفاع مقدس است که در سال ۱۳۶۲ تأسیس شد این مهم در شرایطی اتفاق افتاد که کشور درگیر جنگ تحمیلی بود، اما به فعالیت خود ادامه داد تا اینکه در سال ۷۱ این گروه ضمیمه قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: انسیه ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مهارتورم_رشدتولید
✅ حمایت از تولیدکننده و کارآفرین باید رکن اصلی برنامههای دولت و مجلس باشد
🔶 در خصوص راهکارهای تحقق شعار سال ۱۴۰۲ مبنی بر «مهار تورم و رشد تولید» می توان گفت قطع به یقین با اجرای راهکارهای درست دولت و حاکمیت میتواند بخش قابل توجهی از مطالبه رهبر معظم انقلاب و مردم کشور را تامین و محقق کند. مهار تورم از رهگذر رشد تولید اتفاق میافتد به این خاطر مقام معظم رهبری سالهاست روی موضوع افزایش، رونق و جهش تولید تاکید دارند.
🔶 رهبر معظم انقلاب در سالهای گذشته در جلسات، دیدارها و سخنرانیهای مختلفی که با مردم و مسئولین و نخبگان و دستاندرکاران اقتصادی و فعالین اقتصادی داشتهاند به این موضوع اشاره کردهاند که کلید حل مشکلات اقتصادی رشد تولید است در این صورت است که تورم مهار میشود.
حمایت از تولیدکننده و کارآفرین باید رکن اصلی برنامههای دولت و مجلس باشد تا رونق جان دوبارهای بگیرد و از این رهگذر تورم به سرعت مهار شود. زمانی تولید رشد میکند و تولید داخلی به قدر و جایگاه درست خود میرسد که دولت و کلیه مسئولین بخصوص رسانهها و صدا و سیما در راستای تحقق عنایت و توجه به تولید ایرانی و خریدن محصولات ایرانی فرهنگسازی کنند.
🔶 در صورت حمایت همهجانبه حاکمیت؛ دولت و رسانهها و صدا و سیما به اشکال مختلف از تولیدکنندگان و کارآفرینان قطعا شاهد رقابت برندهای ایرانی با برندهای خارجی در سطح منطقهای و بینالمللی خواهیم بود، پس حمایت از تولید ایرانی کار یک سویهای نیست که فقط دولت مسئول آن باشد بلکه هر یک از ما به نوبه خود در راستای تحقق این مطالبه عمومی مهم مسئول هستیم و باید رفتار درستی با تولید و برند ایرانی داشته باشیم.
🔶 با توجه به اینکه صدا و سیما رسانهای پر مخاطب است برای فرهنگسازی بیشتر بین آحاد جامعه در خصوص گرایش به خرید کالای ایرانی باید بیشتر کار کند و بنا را بر این قرار دهد که اولویت تک تک مردم ایران باید استفاده از برندها و محصولات داخلی با کیفیت باشد تا شعار رشد تولید محقق شود.
🔶 در صورت حمایت همهجانبه از تولید بخصوص در بخش دانش بنیان شاهد افزایش بهرهوری اقتصادی، ارز آوری و درآمدزایی برای کشور خواهیم بود موضوعی که در نهایت به کاهش شدید فقر در جامعه ایران با مهار تورم و افزایش رفاه مردم جامعه منتهی میشود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید : خشايار نادي؛ ارشناس و تحلیلگر اقتصادی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد #روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی
✅ صادرات خدمات فنی و مهندسی به آفریقا دستاورد خوب سفر رئیسجمهور به قاره سیاه میتواند باشد
🔶 در خصوص دستاوردها و اهمیت سفر آتی رئیسجمهور به کشورهای آفریقایی می توان گفت یکی از مهمترین دستور کارهای دولت سیزدهم از ابتدای امر تاکنون تعمیق و گسترش روابط با کشورهای مختلف دنیا بوده اعم از منطقه یا فرامنطقه، به این خاطر تلاش کرده در طی نزدیک به دو سال گذشته با همکاری با کشورهای مختلف و عضویت در پیمانهای منطقهای و بینالمللی این موضوع را محقق کند و بدان جامه عمل بپوشاند.
🔶 قطع به یقین سفر به کشورهاي آفریقایی از جهات مختلفی حائز اهمیت است چرا که بخش قابل توجهی از مردم کشورهای آفریقایی مسلمان هستند و ارتباط با آنها به نفع گسترش وحدت و تقویت جهان اسلام است. از سوی دیگر برخلاف آنچه رسانهها عمدتا نشان میدهند کشورهای آفریقایی فقیر نیستند بلکه بخشی از کشورهای آفریقایی تجارتهای بزرگی دارند و میتوانند بازار صادراتی خوبی برای محصولات و خدمات و فعالیتهای مهندسی و فنی ما باشند.
🔶 در برقراری و تعمیق ارتباط با کشورهای آفریقایی بخشی از نیازهای وارداتی ما قابل تامین شدن است بنابراین سفر رئیسجمهور به آفریقا چه به لحاظ دستاوردهای اقتصادی و سیاسی از جهات مختلفی مهم است و باید روی ارکان آن کار شود تا دستاوردهای خوبی برای کشور به دنبال داشته باشد.
🔶 در خصوص آثار سیاست خارجی تعمیق ارتباط و گسترش مراودات سیاسی با کشورهای آفریقایی برای ایران اسلامی هم با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی تلاش میکند عمق نفوذ خود را در کشورهای آفریقایی افزایش دهد به طوری که شاهد کوششهایی از سوی دولت اسرائیل برای نفوذ در سومالی، اتیوپی و برخی کشورهای غرب آفریقا با هدف منع نفوذ ایران، روسیه و چین هستیم.
🔶 سفرهای مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران مثل رئیسجمهور و تجار و بازرگانان به کشورهای آفریقایی میتواند موجب قطع پای سران رژیم صهیونیستی به آفریقا شود لذا هرچه سفرها به قاره آفریقا برای تحقق اهداف سیاسی و اقتصادی افزایش یابد قطع به یقین به نفوذ بیشتر ایران در قاره آفریقا میانجامد.
🔶 بیتردید سفر آتی رئیسجمهور به کشورهای آفریقایی میتواند بازار مناسبی به لحاظ کالاهای ایرانی ایجاد کند و مناسبات ایران و کشورهای آفریقایی را توسعه دهد که برای ارز آوری و تامین برخی کالاهای ضروری بسیار مهم است.
🔶 ایران هرچه حوزه نفوذی و دایره نفوذ خود را در منطقه اعم از کشورهای آسیای میانه، شرق آسیا و غرب آسیا و آفریقا توسعه دهد نتیجه بسیار خوبی، چون کاهش هژمونی و تهدیدات آمریکا علیه ایران را به دنبال خواهد داشت.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حسن هانیزاده؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و روابط بینالملل
🆔 @tahlil_shjr
ابربحرانی به نام جمعیت، فرصتی برای جبران نیست.pdf
66.8K
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی #جمعیت
✅ ابربحرانی به نام جمعیت/ فرصتی برای جبران نیست
🔶 زمانی که ایران اسلامی در غفلت مسئولان وقت در حال تحمیل تیزرهای تبلیغاتی فرزند کمتر زندگی بهتر و یا دو فرزند کافی است به افکار و باورهای مردم بودند، دشمن تلاش داشت عکس این تبلیغ خانمانبرانداز را در کشورهای غربی جا بیندازد .
🔸 #به_قلم_اساتید: ملیحه زرین پور
🆔 @tahlil_shjr
سیاست همسایگی و فرصتهای موجود.pdf
70.8K
#روابط_خارجی
#اقتصاد
✅ سیاست همسایگی و فرصتهای موجود
🔶 سیاست خارجی که جمهوری اسلامی ایران دنبال میکند مبتنی بر منطقهگرایی است. مفهومی که در قالب سیاست همسایگی مطرحشده به این موضوع توجه و اشاره دارد که باید در مرحله اول سیاست خارجی و روابط خودمان را با بازیگرانی گسترش دهیم که دارای قالبهای ادراکی، فرهنگی و ساختاری نسبتاً مشترکی با ما هستند یا شکلبندی اقتصادی و سیاسی آنها میتواند با ما در وضعیت مکمل قرار بگیرد.
🔶 ما با کشورهای آمریکای لاتین روابط تاریخی و طولانیمدت داریم. تقویت روابط با کشورهای آمریکای لاتین میتواند باعث کاهش تأثیرات فشارهای غربیها بر اقتصاد شود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر ابراهیم متقی؛ رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انقلاب_اسلامی #ایران_قوی
✅ قدردان نعمت جمهوری اسلامی باشیم
🔶 جمهوری اسلامی در ۴۴ سال گذشته برکات بیشماری را در عرصههای گوناگون داشته است که هر فرد باانصاف و دنیادیدهای باوجود برخی ناکارآمدیها در حوزههای مدیریتی کشور، عصر جمهوری اسلامی را عصری جدید و متفاوت با همه تاریخ ایران قلمداد میکند:
1⃣ ضمانت حفظ تمامیت ارضی ایران: در ۲۰۰ سال گذشته در زمان حکومت شاهان قاجار و پهلوی، ۳ میلیون و ۶۱۳ هزار و ۱۱ کیلومترمربع از ایران، یعنی بیش از دو برابر آن جدا شد. تجزیه نشدن ایران در دوران جمهوری اسلامی، به قدرت بسیجکنندگی ولایت فقیه در «عصر جدید» بوده است.
2⃣ انقلاب و نظام اسلامی ماندگار در گام دوم: در تاریخ چند هزارساله، حکومت انبیا، اولیا و مؤمنین در دورههای محدودی بوده است که مهمترین آنها، حکومت ۴۰ ساله حضرت سلیمان و حضرت داوود و برخی انبیا، مانند حضرت ایوب (ع)، حضرت یوسف (ع)، حضرت موسی (ع) و حکومت ۱۰ ساله حضرت محمد (ص) و چند ساله حضرت علی (ع) و چند ماهه امام حسن (ع) بوده است؛ اما دوره ۴۴ ساله انقلاب و نظام جمهوری اسلامی باوجود همه تهاجمها ماندگار مانده است. در انقلابهای معاصر نیز تنها انقلابی که پس از ۴۴ سال، به آرمانهایش خیانت نکرد و جهتگیریهای آن حفظ شد، جمهوری اسلامی است. سرنوشت انقلابهای فرانسه، روسیه، انگلیس، چین، الجزایر و آمریکا همگی به عبور از آرمانها و خیانت رهبران ختم شده است.
3⃣ موتور پیشران پیشرفت ایران قوی: مقایسه این ۴۴ سال با ۲۰۰ ساله ایران در عرصههای گوناگون علمی، فناوری، دفاعی، پزشکی، جایگاه منطقهای و بینالمللی و... حکایت از پیشرفت همهجانبه ایران قوی بر اساس هویت جمعی «روحیه ما میتوانیم» و راهبری جوانان از سوی رهبران انقلاب است.
4⃣ ارتقای مشارکت و بینش سیاسی: حرکت عمومی تحقق انقلاب اسلامی و برپایی نظام اسلامی با دو رفراندوم «جمهوری اسلامی» با ۲/۹۸ درصد و رفراندوم «قانون اساسی» با ۵/۸۵ درصد و میانگین حضور ۵/۶۵ درصدی در ۵۰ انتخابات ۴۴ سال گذشته، حکایت از پشتوانه مستحکم نظام مردمسالار جمهوری اسلامی دارد که باوجود فشارهای همهجانبه دشمن، از آرمانها و ارزشهای خود فاصله نگرفته و همواره از «نظریه نظام انقلابی» دفاع کرده است.
5⃣ سنگین کردن کفه ترازوی عدالت در تقسیم امکانات عمومی کشور: ایستادگی روزافزون در برابر قلدرمآبان و مستکبران جهان، عزت و اعتبارمنطقهای و بینالمللی، گسترش عمق راهبردی در منطقه غرب آسیا، رؤیاپردازی و طراحی نقشه راه برپایی تمدن نوین اسلامی و زمینهسازی حکومت مهدوی (عج) از دیگر برکات جمهوری اسلامی است.
🔶 نتیجه اینکه؛ ما و نعمت جمهوری اسلامی مثل ماهی درون آب هستیم که ارزش کامل آنچه داریم و حیاتمان به آن وابسته است را به دلیل همزمانی و همجواری درک نمیکنیم. ما باید شاکر و قدردان نعمت جمهوری اسلامی به منزله مهمترین نعمت الهی باشیم. امروز هم همه وفاداران فداکار نظام در میدان دفاع از انقلاب همچون ۴۴ سال گذشته، مؤمنانه و مجاهدانه تا مأموریت ظهور ایستادگی میکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید:دكتر رمضان شعباني سارويي
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#خلیج_فارس #تاریخ_معاصر
✅ خلیج تا ابد فارس
🔶 خلیج فارس یك نام كهن تاریخی است كه از بدو تاریخ بر روی این خلیج گذاشته شده است و تلاش حساب شدهای كه برای تغییر این نام انجام میشود هدفی جز ایجاد فتنه و اختلاف بین كشورهای این منطقه ندارد. همچنان كه (ژان ژاك پرین) نویسنده كتاب خلیج فارس اعتراف می كند. «ملل و طوایف بسیاری بر كرانه های خلیج فارس استیلا یافته و فرمانروایی كردهاند ولی روزگارشان سپری شده و منقرض شدهاند. تنها قوم پارس است كه با هوش و درایت خود همچنان پا برجا زیسته و میراث حاكمیت خود را تاكنون نگهداری كرده است.
🔶 جمال عبدالناصر که به عنوان رهبر ناسیونالیسم عرب، در یک سخنرانی در سال ۱۹۵۱ با نامیدن خلیج فاس به نام خلیج عرب قصد تحریک احساسات توده عرب منطقه علیه ایران را داشت. زیرا در آن ایام ایران، اسرائیل را به رسمیت شناخته بود و این موضوع برای ناسیونالیستهای عرب چندان خوشایند نبود.
🔶 تا اوایل دهه 1960 میلادی هیچ گونه اختلافی در مورد نام خلیج فارس وجود نداشته است.در تمام منابع اروپایی، آسیایی ، آمریكایی و دایرة المعارفها و نقشههای جغرافیایی كشورها ،نام خلیج فارس به همین نام ذكر شده است.اصطلاح مجعول -خلیج عربی- برای نخستین بار و بصورت جدی، از طرف یكی از نمایندگان سیاسی انگلیس در خلیج فارس به نام «سر چارلز بلگریو» به قصد تفرقه بین ایران و كشورهای عربی عنوان شده است. سر چارلز بلگریو كه بیش از 30 سال نماینده سیاسی و كارگزار دولت انگلیس در خلیج فارس بوده است، بعد از بازگشت به انگلستان در سال 1966 كتابی درباره سواحل جنوبی خلیج فارس منتشر كرد و در آن برای اولین بار مینویسد كه (عرب ها ترجیح می دهند خلیج فارس را خلیج عربی بنامند.)
🔶 هدف انگلیس از این نام گذاری جعلی تبدیل خلیج فارس به یك دریای انگلیسی بود. بعدها در دهه 1980 آمریكایی ها هم به پیروی از آنها از تبدیل خلیج فارس به خلیج آمریكایی سخن گفتند. از نظر آمریكاییها و اروپاییها این منطقه «شریان حیاتی غرب، در منطقهی استراتژیك غربی و حوزه منافع ویژه است، لذا اگر قادر باشند خلیج فارس را به طور مستقیم یا غیر مستقیم تحت تسلط خود در می آورند.
🔶 مقام معظم رهبری در مورد خلیج فارس فرمودند:«خلیج فارس خانهی ما و جای حضور ملّت بزرگ ایران است؛ ساحل خلیج فارس به اضافهی سواحل زیادی از دریای عمان، متعلق به این ملت است. ما ملّتی هستیم با تاریخ و قدرتمند.»
🔸 #به_قلم_اساتید:مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#شهدا
#غیرت
✅ شهادت روی پیادهرو
🔶 توصیف اولیه از غیرتمندی مردی اهل دیار سربداران؛ شهید مهندس حمیدرضا الداغی: «بر اساس شنیده ها»
🔶 ساعت به نُه و نیم نزدیک می شود؛ حمید دارد می رود دنبال دخترش. آوا خانه رفیقش است. حمید رسیده به فلکه سه گوش. افتاده است توی خیابان ابوریحان. آن دور و برها ظاهرا خلوت است. پرنده یا هر چیز دیگری زیاد پر نمی زند. چراغ برق های خیابان نفس شان تازه نیست، خوب نمی دمند. کتاب فروشی و مغازه اِسنُوا و دیگر جاها تعطیل است. طبیعی ست؛ ساعت نه و نیم شب، آن هم جمعه چرا باز باشند؟!
🔶 چشم تیز می کند. می بیند سه پسر افتاده اند به جان دو دختر. نزدیک شان شده اند. چنگ می اندازند سمت دختران. پسر دستش را چنگک می کند دور مچ دختر، می گیرد می کشدش حریصانه. حمید خیابان را رد می کند پا می گذارد توی پیاده رو. می رود که مثل همیشه مثل دفعه های پیش سد بزند جلوی آدم های نامردی که دنبال لذت طلبی اند.
🔶 پسران می خواهند دو دختر را به زور ببرند توی ماشین. ماشین شان را آن طرف پیاده رو یا خیابان گذاشته اند. دختر خودش را می کشد عقب. نمی دانم داد می زند کمک می خواهد یا نه. پسر وحشیانه دختر را می کشد. حمید که می بیند از آن طرف خیابان می آید. داد می زند که ول کنید چه کارش دارید؟!
🔶 خودش را می رساند. توی دل دختران لرزه افتاده است. نمی دانم حمید آن لحظه دخترش آوا آمده بود جلوی چشمش یا نه. ولی هر چه بود رفته بود وسط معرکه که نجات دهد. پسر سیاه پوش، پیرهن می زند بالا چاقو را از کمرش می کشد بیرون. حمید با لگد می رود سمت پسر. پسر دوم می پیچد پشت حمید. حمید یک لگد دیگر می زند به پسر جلویی. پسر دوم از عقب چاقو را تند تند فرو می کند توی گُرده حمید. پسر دیگر از جلو چاقو را می زند توی سینه حمید. پسر سوم که لباس زرد پوشیده، ایستاده است نگاه می کند. دختری که ماسک زده چیزهایی می گوید. دختر دیگر که موهایش ریخته ست روی شانه اش بدون روسری چیزی نمی گوید. چاقوست که از جلو و عقب توی تن حمید می رود. حمید نمی تواند نفر عقب را بزند. فقط مشت هایش می رود به سوی جلو. نفر عقب تا جا دارد با سنگ دلی و تیرگی، تیغ تیز فرو می کند. دو مرد از آن طرف پیاده رو می آیند راه شان را کج می کنند می افتند توی سرازیری خیابان و ناپدید می شوند. نبوده اند انگار هیچ وقت.
🔶 دو پسر حمید را ول می کنند می ایستند جلویش چیزهایی می گویند. حمید جواب می دهد دستش را می گیرد سمت شان. سه مرد از پشت حمید پیدای شان می شود. یکی از مردها که کچل است می رود دو پسر را دور می کند.
🔶 خون دارد از از زیر پوست حمید می آید. بالا بافت های لباسش را رد میکند میرسد روی پیراهن. پشتش خیسِ خون شده. روی سینه اش هم خون زده و درد میکند. از زیر ماسک سفید رنگش یک کله نفس می کشد قلبش می زند. نمیدانم دارد به چه فکر می کند. آوا را یادش هست؟ آمده بود دنبالش؟ منتظر است.
🔶 یک موتوری می رسد. حمید را که می بیند سوارش می کند. پیراهن حمید پرخون تر شده. نمی دانم موتور سوار به حمید چیزی میگوید یا نه. فقط گاز می دهد سمت چهار راه دادگستری. می رود بیمارستان. سر چهارراه یک نفر سرش را از پراید در آورده می گوید: «تلوتلو میخورد». موتورسوار تا می آید کاری کند حمید می افتد روی آسفالت. ترافیک می شود. مردم دوره می کنند. مغازه دارها سرک می کشند قاطی جمعیت می شوند. حمید دردش آمده چیزی می گوید:
- کمک
🔶 یک نفر زنگ می زند ۱۱۵. اورژانس زود می رسد. حمید را میبرند تو. تا میرسد بیمارستان رفته است توى كما. آوا نشسته است ثانیه میشمارد پدر بیاید زود برود خانه ولی از حمید خبری نیست. آوا شماره خانه را می گیرد می گوید:
بابا نیومده کجاست؟
🔶 یک ساعت بعد یعنی یازده شب از فرمانداری زنگ می زنند به همسر حمید می گویند: «آقای شما با کسی خصومت دارد؟»
همسر حمید می گوید: «نه چرا می پرسید؟ یعنی دوباره به خاطر امر به معروف کاری کرده؟»..
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#سبک_زندگی
#معنویت_و_اخلاق
✅ مواسات و کمک به فقرا دستور دین مبین اسلام است
🔶 حمایت از مردم و مواساتی که در جامعه اسلامی ایران برای کمک به دهکهای ضعیف جامعه باید صورت بگیرد و رهبر معظم انقلاب بر این موضوع تاکید دارند، از مردم ایران بخصوص دهکهای بالای درآمدی خواستند که حمایت از اقشار ضعیف و دهکهای کم درآمد جامعه را مورد توجه قرار دهند و اهل مواسات باشند چرا که این موضوع جزء مهمی از مبانی دین مبین اسلام به شمار میرود به طوری که در روایات اسلامی بر این موضوع تاکید شده که اگر شبی را به روز تبدیل کنید، اما مسلمانی گرفتار باشد و در کنار شما گرسنه باشد، مسلمان نیستید! پس کمک به فقرا و نیازمندان نه سخن رهبر بلکه جزء مهمی از دستور دینی مسلمانان است.
🔶 از سوی دیگر کمک به همنوع و مردم جامعه خود جای بسیار قابل تامل و عظیمی در تمدن ایرانی ما دارد به گونهای که شعرا و نخبگان و اندیشمندان در اشعار و سخنانی که از خود به جای گذاشتهاند بر این نکته تاکید کردهاند که بنی آدم اعضای یک دیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند، چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار؛ پس همیاری و همدلی و حمایت از ضعفای جامعه بخش مهمی از فرهنگ اسلامی – ایرانی به شمار میرود.
🔶 قطع به یقین همدلی و همراهی اعضای جامعه باید پیوسته باشد تا در بطن جامعه اسلامی موضوع مهم فقرزدایی به عنوان یکی از مبانی اسلامی محقق شود. همه در برابر فقرزدایی از مردم تا مسئولین موظف و مسئول هستند، ضمن اینکه لازم است دولت برنامههای عملی مهمی در جهت فقرزدایی داشته باشد.
🔶 به این خاطر دولت باید فقرزدایی را جزیی از مبانی اجرایی خود قرار دهد، چرا که فقر ممکن است باعث ایجاد کفر در جامعه شود، اما خداوند این فرصت را در اختیار افراد جامعه قرار داده که مادیات را با صدقه و دادن زکات و خمس و احسان به دیگران به معنویات تبدیل کنند. یعنی خداوند به انسانها این نعمت را داده که مادیات را برای ذخیره ثواب آخرت خود به معنویات تبدیل کنند، به همین خاطر انتظار میرود دولت در سیاستگذاری و برنامههای خود به دنبال فقرزدایی باشد.
🔶 مسئولین باید به این موضوع مهم در رفتارهای مادی و برخورداری مادی خود توجه کنند که نباید تجملگرایی کنند بلکه باید شبیه به مردم جامعه زندگی کنند یعنی رفتار حاکمان نشاندهنده این است که آیا به دنبال خیر و مواسات هستند یا خیر؟ چرا که مردم رفتار مادی و نوع زندگی مسئولین را زیر نظر دارند به همین خاطر و به لحاظ گستردگی مسایل جامعه همه باید دست به دست هم بدهند تا مشکلات فقر و گرفتاریهای جامعه مرتفع شود.
🔶 قطع به یقین قطره قطره جمع میشود و به دریای بیکران نیکوکاری، احسان و مواسات در جامعه تبدیل میشود. اخلاق انسانی این موضوع را به جامعه دیکته میکند که با نیکوکاری میتوانید حسن خلق داشته باشید، لذا مردم مومن و مسلمان نباید انتظار داشته باشند که فقط دولت مشکل نیازمندان را حل کند بلکه با همگرایی و همدلی بخشی از این معضل باید به دست مردم توانمند و برخوردار جامعه حل شود تا در گامهای بعدی شاهد از بین رفتن فقر و فلاکت در جامعه اسلامی و ایران عزیزمان باشیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حسین کنعانی مقدم؛ کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
چرا رئیس تیکتاک در کنگره آمریکا پنج ساعت بازجویی شد؟.pdf
67.1K
#سبک_زندگی
#مرزبندی_با_دشمن #جوانان
✅ چرا رئیس تیکتاک در کنگره آمریکا پنج ساعت بازجویی شد؟
🔸مدیرعامل تیکتاک که بیش از پنج ساعت به طول انجامید، با درخواست یک قانونگذار مبنی بر ممنوعیت این برنامه در ایالات متحده آغاز شد.
🔶 این جلسه نمایش واضحی از فشارهای دو حزب برای سرکوب برنامه محبوب آمریکاییها و نبرد دشوار این شرکت برای بهبود روابط با واشنگتن بود.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#رفراندوم #رسانه
✅ درباره رفراندوم؛ آیا مردم نمی فهمند؟!
🔶 سخنان رهبرانقلاب در پاسخ به یک دانشجو را خناسان رسانه ای تحریف و تبدیل به ابزار تخریب کردند. چقدر هم زننده است که عده ای از سر نادانی همان ها را در داخل تکرار می کنند. واقعیت اینست که ماجرا خیلی پیچیده نیست.
🔸دانشجوئی ظاهرا چنین می گوید که: "باید از روز اول درباره مسائل مختلف رفراندوم برگزار میکردیم تا حساست به وجود نیاید" رهبرانقلاب هم در پاسخ توضیح می دهند که : " در کجای دنیا برای همه مسائل رفراندوم برگزار میکنند؟" و دیگر اینکه :" مگر همه مردم که باید در رفراندوم شرکت کنند امکان تحلیل آن مسئله را دارند؟"
حالا رسانه دشمن از این چه برداشتی کرده است؟ اینکه رهبری مخالف رفراندوم است و بدتر اینکه رهبری مخالف نظر دادن مردم است و آنها را شایسته اظهار نظر نمی داند.
🔶 پاسخ رهبری اساسا ناظر به اصل و فلسفه رفراندوم نیست. بلکه یک تذکر مدیریتی است. مرور کنیم. انشالله روشن می شود.
1️⃣ تنها کشوری که در عالم نظام خود را به رفراندوم گذاشت جمهوری اسلامی است. هیچ کشوری تاکید می شود هیچ کشوری در هیچ جای تاریخ چنین نکرده است.
در ایران تا امروز 3 بار رفراندوم برگزار شده است.
2️⃣ از سوی دیگر در قانون اساسی کشور و در اصل 59 رفراندوم مورد توجه قرار گرفته است. اجرای آن نیز مثل همه جای دنیا ساز وکار مشخص دارد. در ایران با درخواست رئیس جمهور و یا پیشنهاد 100 نماینده و موافقت دوسوم مجلس رفراندوم برگزار می شود. تا اینجای ماجرا می شود قانون و سیره عملی انقلاب اسلامی. حالا بازگردیم به سخنان رهبری. آیا این سخنان با قوانین ما مغایرتی دارد؟
🔶 فرمودند: "در کجای دنیا برای همه مسائل رفراندوم برگزار میکنند؟" برای "همه مسائل". یعنی منطقی است سر هر مساله ای رفراندوم بگذاریم؟ پس چرا انتخابات برگزار می شود؟ انتخابات یعنی انتخاب راه و روش. انتخاب یک نگرش و گرایش در اداره کشور. یک روز میشود خاتمی و یک روز روحانی و احمدی نژاد. یک روز هم رئیسی. بعد از آن در مسائل جزئی این منتخب مردم است که تصمیم می گیرد. مثل اینکه بخواهیم از اینجا به مشهد رویم. مختاریم بین هواپیما و قطار و اتوبوس. اما اگر هواپیما را انتخاب کردیم یعنی خلبان برای کار فنی خود باید از مسافرین سوال کند؟
باز هم دقت کنیم؛ این نفی رفراندوم نیست. چه بسا در مواردی با تشخیص همین نماینده های مردم همه پرسی ضرورت پیدا کند. اما این غیر از رفراندوم در همه مسائل مهم کشورست.
🔶 حالا این استدلال مدیریتی یعنی مردم نمی فهمند؟ اینکه مردم در همه مسائل کارشناس نیستند یعنی نمی فهمند؟ اساسا کارشناس انتخاب می کنند تا موکل آنها در کارشناسی باشد. بگذریم که ما در کشوری زندگی می کنیم که صبح و شام از سوی رسانه های دشمن اطلاعات دروغ و تحریف شده و بزرگنمائی های کاریکاتور گونه به مردم منتقل می شود و هر انتخاباتی تبدیل می شود به دوقطبی های توهمی که باعث می شود انتخاب مردم از سر اختیار نباشد و ناچارا از سر ترس رفتار صفر و یکی و یا استقلال-پرسپولیسی از خود نشان دهند.
🔶 بنابراین توضیح رهبرانقلاب از حیث عقلانیت و مدیریت رفراندوم برای همه مسائل است که اجرای آن اساسا نه ممکن است و نه منطقی و لذا نه نفی اصل رفراندوم را می کند و نه قدرت تشخیص مردم را.
🔶 واقعیت اینست که خیلی ها فرق مردم سالاری و توده گرائی را نمی دانند. مردم سالاری یعنی انتخاب مسیر و اهداف اصلی توسط مردم. یعنی انتخاب از سر آگاهی. توده گرائی یعنی سواستفاده از نام مردم برای انتخاب از سر ناآگاهی. توده گرائی را اغلب دیکتاتورها مطالبه می کنند چون نقاب استبداد و نشستن بر جهل مردم است. اما مردم سالاری رشد آگاهی مردم برای انتخاب سرنوشت است.
🔶 اگر پزشکی به من و شما گفت برای نسخه پیچیدن باید نظر بیمار را بپرسم او دلسوز ما نیست. وکیل حقوقی مان نیز. ممکن است شیادی باشد در لباس پزشک و حقوق دان. مردم سالاری یعنی حق انتخاب پزشک و توده گرائی یعنی انتخاب نسخه. خلاصه مراقبت کنیم به نام مردم سالاری، توده گرائی به خوردمان ندهند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
چرایی درگیریهای خونین در سودان.pdf
56.5K
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
✅ چرایی درگیریهای خونین در سودان
🔸بسیاری از ناظران دلیل آغاز مجدد بحران در سودان را عدم توافق نیروهای نظامی و کندی پیشرفت در فرآیندهای مربوط به انتقال قدرت به غیرنظامیان میدانند.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرزان شهیدی؛ کارشناس مسائل بین الملل
#اقتصاد
#سیاستهای_کلی_نظام
#رفراندوم
✅ رفراندوم شعار یا راه حل؟!
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با دانشجویان فرمودند: مسائل گوناگون کشور مگر قابل رفراندوم است؟ کجای دنیا این کار را میکنند؟ مگر همه مردم که باید در رفراندوم شرکت کنند امکان تحلیل آن مسئله را دارند؟ در اصل ۵۹ قانون اساسی مراجعه به آرای مردم در «مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی» مطرح شده است. توجه به این موضوع از نقاط عطف قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به حساب میآید. در این زمینه گفتنی است که انقلاب اسلامی ایران تنها انقلاب جهان است که نظام برآمده از انقلاب را به رفراندوم گذاشت و قانون اساسی به رفراندوم گذاشته شد.
🔸در عین حال لازم است به این نکته نیز اشاره کرد که برای اجرای رفراندوم یک مسیر قانونی پیشبینی شده است. طبیعتا این راه مفتوح است، اما به نظر میآید توجه به فرامتن موضوع رفراندوم و انگیزههای آن از اهمیت بیشتری برخوردار است، چون اینگونه تصور میشود که انگیزه طراحان موضوع رفراندوم در طی این سالها بیشتر سیاسی و منبعث از تمایلات جناحی بوده است، تا اینکه بخواهند از طریق رفراندوم گرهای از مشکلات باز شود. مهمترین پرسشی که در این باره قابلیت طرح دارد آن است «مسائل بسیار مهم» کشور که هماکنون از طریق عادی قابل حل نیستند چیست؟ در طی سالهای گذشته کدام مسئله به شکلی اساسی و فراگیر ذهن و روان مردم را درگیر خودش کرده است؟ طبعا مسائل و مشکلات معیشتی و اقتصادی.
🔶 آن چهره سیاسی که در دوره مسئولیتش شدیدترین مشکلات اقتصادی بر کشور تحمیل شد و شاخصهای اقتصادی بدترین وضعیت ممکن را تجربه کرد، از اینکه در دوران اداره کشور توسط دولتش و حتی بعد از آن موضوع رفراندوم را مطرح میکند، دقیقا به دنبال چیست؟ فردی که بر اثر سوءتدبیر در اجراء، سبب شد در سال ۱۳۹۸ در پی تغییر قیمت بنزین در کشور فاجعه درست شود و در مرحلهای دیگر مردم را به بازار سرمایه دعوت میکند اما مدتی بعد مردم به خاک سیاه نشانده میشوند، درباره چه چیزی میخواست همهپرسی برگزار کند؟ او بارها موضوع رفراندوم را به فضای عمومی و رسانهای کشاند، اما یکبار نگفت درباره چه چیزی باید رفراندوم کرد و هیچگاه سازوکار برگزاری رفراندوم را طی نکرد!
🔶 مشخص است که چنین فردی به دنبال تبلیغات و کار سیاسی است و هم اینکه میخواهد ضعفهای خودش را پشت شعارهایی از این دست پنهان کند. امر پیچیدهای نیست؛ دیروز و امروز و حتی فردا مهمترین مشکل و مطالبه مردم حل مسائل اقتصادی و معیشتی است. راه آن نیز رجوع به آراءکارشناسان دلسوز، به کارگیری مدیران اجرایی توانمند و گسترش روحیه انسجام بین مردم و مسئولان است.
🔸 #به_قلم_اساتید:عزیز غضنفری
🆔 @tahlil_shjr
ظرفیت مغفول اقتصاد ایران.pdf
63.6K
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#مهارتورم_رشدتولید #تحول
✅ ظرفیت مغفول اقتصاد ایران
🔶 مهمترین هدف نامگذاری سالانه از سوی رهبر معظم انقلاب بسیج کردن امکانات و ظرفیتهای کشور در راستای ایجاد بهبود و تحول در فضای جامعه است. بنابراین، شعار سال مطالبهای منحصر به یک سال خاص نیست؛ چرا که اساساً بهبود و تحول موضوعی مستمر و زمانبر است.
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#زن
✅ جنسیت و افقهای آینده
عناصر مولد الگوی زن شرقی در سنت ایرانی
🔶 سنت فرهنگی-اجتماعی جامعه ایران زمینهای حاصلخیز و مستعد برای تداوم حیات الگوی زن شرقی است. این سنت دیرپا، با وجود تغییرات فرهنگیِ پرشتاب در جامعه ایران، هنوز هم نزد بسیاری از مردم تعیینکننده الگوی رفتار و سبک زندگی است. در این میان، یکی از مولفههای مهم و قدرتمند این سنت فرهنگی-اجتماعی، افقهای جنسیتی برای آینده فرزندان است.
🔶 آینده همواره مهمترین دغدغه افراد و خانوادهها بوده است. آینده شغلی و اقتصادی، آینده تحصیلی، آینده خانوادگی و بسیاری از این دست که بهمثابه تصویری مبهم نزد افراد وجود دارند. ساختن آینده براساس ایدهآلها مهمترین انگیزه برای تلاش، پویایی و پذیرش سختیهاست. این تصویر اما زوایای روشنی هم نزد خانواده و جامعه ایرانی دارد. بهویژه آنجا که این تصویر متعلق به دختر خانواده باشد. نگرانی نسبت به وضعیت آینده دختران در میان خانوادههای ایرانی کمتر است زیرا برای دختران عنصری به نام «شوهر» تعیینکننده ابعاد و زوایای تصویر آینده بوده است. در فاهمه جامعه ایرانی، هویت شغلی، علمی و حرفهای دختر بهشدت متاثر از «سایهی شوهر» بوده و وضعیت دختران در آینده تابعی از وضعیت شوهرشان است. لذا درخواستها و انتخابهای دختران همگی به «خانه شوهر» حواله داده میشوند.
🔶 گویی این دختر فاقد انتخابهای فردی و رسالتهای اجتماعی است که نه تنها مجاز، بلکه موظف به پیگیری آنهاست. این سخن ابداً به آن معنا نیست که ما نباید در تربیت دختران، افق خانوادهگرایانه داشته باشیم و معطوف به پذیرش نقشهای خانگی تربیت نکنیم. خیر! بلکه به این معناست که برای او «هویتِ معطّل» خلق نکنیم و انتخابهای فردی و اجتماعی او را منوط به ازدواج و رضایت شوهر در آینده نکنیم. دختران هم مانند پسران سهمی مستقل از حیات اجتماعیِ آینده دارند که در چارچوبی از ارزشهای اجتماعی، ظرفیتهای فردی و ضرورتهای تمدنی مجاز به خلق وضعیت خود در آینده هستند. این حداقل تغییری است که به اقتضاء الگوی سوم باید محقق شود. لذا باید در سبک تربیتی و جامعهپذیری دختران تجدیدنظر کرد. زیرا پیامد چنین وضعیتی یقینا به انفعال زنان و مادران آینده در خانواده و جامعه منجر خواهد شد.
🔶 حقیقت این است که جنسیت تاثیری در اصلِ داشتن رسالت اجتماعی و مسئولیت خانوادگی ندارد و تفاوت صرفاً در ناحیه کیفیت نقشهاست. هم پسران باید در قامت مردان جامعه و پدران و همسران خانواده، به ساخت جامعه همت گمارند و هم دختران باید در نقش زنان جامعه و همسران و مادران خانواده در آینده ظاهر شوند. لذا دختران هم باید مانند پسران مواجهه فعالانهتری را با «آینده» تجربه کنند. البته باید متذکر شد که در وضعیت مدرن، نظامات تربیتی و آموزشی و نیز ساختارهای اقتصادی-اجتماعی به نوعی طراحی شدهاند که آیندهای فراجنسیتی برای دختر و پسر رقم بزنند و شرایط اکنونِ جامعه ایران نیز همینگونه است.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#علم_و_پژوهش #تاریخ_صدر_اسلام
#حجاب
✅ پاسخ دیگر عالمِ اهل سنت به عبدالحمید!
🔶 با پیگیری تحریریه روزنامه عربی الوفاق، تاریخ دان و عالم حنفی لبنانی دکتر شیخ مصطفی ملص به دو شبهه آقای عبدالحمید اسماعیل زهی پاسخ داد:
🔶 یهودی ها هنگامی که عهد شکنی و خیانت کردند به سزای اعمال خود رسیدند و حتی توسط پیامبر از جزیرة العرب اخراج شدند. اینکه کسی بگوید پیامبر با یهودی های اشغالگر صلح کرد، از بی سوادی است. کجای تاریخ اسلام پیامبر با یهود عهد شکن و خیانتکار صلح کرد؟
🔶 برخی علمای مذهب حنفی، نماز زن را در مسجد حرام می دانند چون می گویند زنان بهتر است نماز را در خانه بخوانند که توسط دیده نشوند و برخی دیگر گفته اند نماز او مشکلی ندارد.
🔶 (یعنی آقای عبدالحمید نمی تواند نماز زن را در مسجد حرام کند ولی به جایش به زنان بی حجاب اجازه گشت و گزار در مسجد بدهد)
🔶 اگر کسی بگوید از نظر فقهی زنان نباید در مسجد نماز بخوانند، بدیهی است که نباید به بی حجاب ها هم اجازه حضور در مسجد را بدهد.
🔶 پ.ن: پیگیری های الوفاق از علمای اهل سنت جهت پاسخ به سخنان آقای اسماعیل زهی از باب پاسخ علمی به سخنان اوست و گرنه علمای اهل سنت جهان اسلام عمدتا وی را نمی شناسند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسئله_محوری
#رشد_تولید #کارگر
✅ ۷ تدبیر غیرتورمی ارتقای زندگی و معیشت کارگران
🔶 سازوکار کنونی تعیین سالانه حقوق نیروی کار در بیشتر سالها عملاً رضایت کارگران را جلب نکرده است. فاصله معناداری میان نیازهای معیشتی آنان و دریافتیشان وجود دارد که باید برای کاستن از آن تدبیر کرد. اکنون که «مهار تورم» بهعنوان شعار و هدف راهبردی سال تعیین شده، ضروری است این ملاحظه مهم مدنظر سیاستگذاران و تصمیمگیران قرار گیرد. با توجه به توصیه رهبر معظم انقلاباسلامی به ارتقای معیشت کارگران هفت پیشنهاد عملیاتی برای تحقق این توصیه مهم قابلبررسی است:
1️⃣ روشن است که هزینههای زندگی در سراسر کشور یکسان نیست و در برخی مناطق، و بهویژه کلانشهرها، هزینههای زندگی بهمراتب بیشتر از سایر مناطق است. این تفاوتها معمولاً در تعیین دستمزد نادیده گرفتهشده و برای همه کارگران یک نسخه پیچیده میشود. فرصتی در ماده ۴۱ قانون کار وجود دارد که هیچگاه از آن استفاده نشده و در واقع مغفول واقع شده و آن نرخ منطقهای دستمزد است که به عدالت نزدیکتر است. معمولاً در مخالفت با این امکان از خطر مهاجرت از مناطق پیرامونی به مرکز سخن گفته میشود. این موضوع هم راهحلی دارد و آن این است که حقوق فرد در صورت مهاجرت تا چند سال بر اساس نرخ دستمزد محل سکونت قبلی محاسبه شود تا مشوق مهاجرت نباشد.
2️⃣ نیازها و مسئولیت اجتماعی فرد معمولاً چندان در محاسبه دستمزد او در نظر گرفته نمیشود. برای نمونه در قوانین شرعی و مدنی پرداخت نفقه بر سرپرست خانوار واجب شده، اما این وظیفه قانونی و شرعی او در حقوقش ملاحظه نمیگردد. سهمی که بهعنوان عائلهمندی پرداخت میشود عملاً قابل ذکر نیست و باید تدابیری اندیشید که سرپرست خانوار در مقابل زن و فرزندش شرمنده نباشد.
3️⃣ «سهمبری عادلانه نیروی کار از ارزشافزوده تولید» از جمله توصیههای رهبر معظم انقلاباسلامی بود. در برخی از بخشهای اقتصادی، چون صنعت، هم کارفرمایان درآمدهای معتنابهی دارند و هم سهم نیروی انسانی در قیمت تمامشده محصول نهایی جزئی است. با توجه به آنکه ماده ۴۱ قانون کار هم تنوع مزدی در صنایع مختلف را پذیرفته، چه اشکالی دارد که دستمزد کارگران در این بخشها که اتفاقاً مولد و در راستای استقلال اقتصادی کشور است، بالاتر از سایر بخشها باشد؟ آیا جز این است که کارگری که در بخش مولد مشغول به کار است باید به شغل خود فخر کند و متناسب با نقشآفرینی خود در اقتصاد تشویق شود؟
4️⃣ بخش عمدهای از هزینههای نیروی انسانی در شهرها، و بهویژه کلانشهرها، مربوط به هزینه تأمین مسکن است. جمع قابلتوجهی از کارگران مستأجرند و بیشتر حقوق خود را هر ماه باید بابت اجاره پرداخت کنند. حال که دولت مترصد ساخت مسکن در حجم انبوه است، میتوان تدابیری اندیشید که با مشارکت کارفرمایان دولتی و خصوصی، کارگران بتوانند بهرهمند از مسکن ارزانقیمت شوند تا هم به آرامش ذهنی نیروی انسانی کمک شود و هم گشایشی در سفره خانوار ایجاد شود.
5️⃣ در سالهای اخیر تورم فوقالعاده مواد غذایی، عملاً دسترسی خانوارهای ایرانی را به کالاهای اساسی با چالش مواجه کرده است. با توجه به جمعیت گسترده نیروی کار در کشور، کارفرمایان و دولت میتوانند با مشارکت یکدیگر در قالب بستههای معیشتی و غذایی دسترسی کارگران به نیازهای اساسیشان را بهبود بخشند. همانطور که دولت برای کارمندان خود معمولاً چنین مزایای غیرنقدیای را در نظر میگیرد، این رویکرد علاوه بر آنکه به سود کارگران و خانوارشان است، پیامدهای تورمی کمتری دارد و با شعار «مهار تورم» قابل انطباق است.
6️⃣ یکی از مهمترین عوامل اطمینانبخش و امنیتآفرین برای حقوقبگیران وجود پسانداز و ذخیره دارایی احتیاطی است تا هم در شرایط اضطراری بتوانند به آن مراجعه کنند و هم در هنگام بازنشستگی به کارشان آید. معمولاً به دلیل قراردادهای معین و موقت، سنوات کارگران امکان پسانداز پیدا نمیکند. حال اگر تدابیری در قالب صندوقهای تعاون یا ذخیره پساندازی کارگری با مشارکت کارفرمایان ایجاد شود (که مشابه آن در دولت وجود داشته) کارگران در روز مبادا آسودگی خیال بیشتری خواهند داشت. وجود چنین صندوقهایی عملاً به بازگرداندن داراییهای راکد به چرخه تولید نیز کمک خواهد کرد.
7️⃣ نیروی کار علاوه بر نیازهای اقتصادی، نیازمندیهای اجتماعی و فرهنگی از قبیل سلامت جسم و روان و آرامش در محیط خانواده و فرزندان دارد که معمولاً نظام کارفرمایی نسبت به آن توجه لازم را ندارد. دولت و کارفرمایان میتوانند با ارائه خدمات فرهنگی اجتماعی به نیروی کار، به ارتقای روحیه و منزلت و افزایش کیفیت کار او کمک کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدجواد اخوان
🆔 @tahlil_shjr
تیرگی روابط اسرائیل با آمریکا، شرایط رژیم صهیونیستی در راستای منافع ایران است.pdf
62.8K
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی
✅ تیرگی روابط اسرائیل با آمریکا/ شرایط رژیم صهیونیستی در راستای منافع ایران است
🔶 اتفاقات در سرزمین های اشغالی به نحوی در حال رقم خوردن است که بسیاری از نخبگان سیاسی، امنیتی از شکست اسرائیل مقابل ایران سخن می گویند.
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#اغتشاشات
✅ راهی برای مهار تروریسم در جنوب شرق
1⃣ نه تنها در وقایع و اغتشاشات اخیر کشور بلکه در هر رخدادی که فرد یا افرادی به خشونت متوسل میشوند و به کشتن و ترور اقدام میکنند، نقش کسانی که با ترویج عقاید و دیدگاههای خود به ترویج تنفر شدید و گسترده در بخشهایی از جامعه مبادرت میورزند تعیین کننده است و هرگز نباید خطای مروجان نفرت و خشونت را دست کم گرفت.
2⃣ در ایام اغتشاشات که آن جوان مشهدی دو نفر از دانشجویان بسیجی را بیگناه با ضربات پی در پی چاقو به شهادت رساند، در واپسين لحظات قبل از قصاص گفت من بدون اینکه اجباری در کار باشد میگویم؛ فردی که مرا به چنین نقطهای رساند که حاضر شدم همشهریانم را قتل برسانم آقای علی کریمی است.
3⃣ اصولا پشت سر همه اقدامات تروریستی و افراد تروریست، تفکر و ترویج کنندگانی هستند که برای ریشه کنی خشونت و ترور لازم است به نقش آنان توجه کرد. محو عقاید تروریستی کاری دشوار و پیچیده است، اگر نگوییم ناممکن است؛ به همین خاطر گروههایی خطرناک مانند داعش و عناصری واپس گرا مانند تکفیری ها در طول تاریخ تداوم داشته است. اما از آن سو برخورد با عوامل میدانی اقدامات تروریستی و مهمتر مروجان آن لازم و اجتنابناپذیر است.
4⃣ اقدامات تروریستی منطقه جنوب شرق کشور در طی سالهای و چندماه اخیر کشور و خاصه شهادت مظلومانه شهید شهرکی و همسر ایشان در سراوان مادامیکه سهم و نقش کسانی که با افکار و عقایدی ماجراجویانه و خطبه خوانی و پراکندن نفرت، جامعه را ملتهب کرده و تنفر عمیق پراکنده میسازند مشخص نشود و برخورد متناسب با آنان صورت نگیرد درمان نمیشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr