#اقتصاد
#روابط_خارجی
#رسانه #انقلاب_اسلامی
✅ بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۷ کشور غرب آسیا و آسیای میانه است
🔰 قسمت اول
🔶 بررسی میزان تضعیف و تبلیغات به نیت تخریب دولت سیزدهم به اندازهای است که در شرایط کنونی اجازه دیده شدن عملکرد مثبت دولت را نمیدهند. واکاوی دو طیف رسانهای بیرونی و داخلی نشان میدهد که هر دو با فعالیت شبانهروزی بدنبال تخریب دولت و در نتیجه ناکار آمدسازی انقلاب اسلامی میباشند. از طرف دیگر این وضعیت با عملکرد رسانهای ضعیف دولت سیزدهم شدت گرفته است. در حالی که انتظار میرود که تیم رسانهای دولت سیزدهم بصورت شبانهروزی از طریق رسانههای عمومی و فضای مجازی مردم را در جریانات اقدامات مثبت و زیربنایی دولت قرار دهند. یکی از اتفاقات مثبت که در این دولت اتفاق افتاد، کاهش شدید بدهی خارجی کشور میباشد.
بررسی جزئیات بدهی خارجی دولت در ۱۰ سال گذشته حاکی از این است که بیشترین رشد بدهی در سال ۹۵ برابر ۲۴۲۹ میلیون دلار بود و بالاترین میزان پرداخت بدهی در سال ۱۴۰۰ به میزان ۲۳۹۳ میلیون دلار گزارش شده است.
🔶 بدهی خارجی شامل بدهیهای یک کشور به وامدهندگان خارجی است و شامل وامهای دریافتی از بانکهای خصوصی خارجی، دولتهای دیگر و موسسههای مالی بینالمللی مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی خارجی میشود. بدهی خارجی کشور در ۱۰ سال گذشته افت و خیزهای بسیاری داشت. در سال ۱۳۹۲ بدهی خارجی کشور برابر ۶ میلیارد و ۶۵۵ میلیون دلار بود و در سالهای ۹۳، ۹۴ و ۹۵ این شاخص در یک روند صعودی و به ترتیب برابر ۵ میلیارد و ۱۰۷ میلیون دلار، ۷ میلیارد و ۴۷۶ میلیون دلار و ۸ میلیارد و ۴۸۱ میلیون دلار بود و بیشترین افزایش بدهی در دهه اخیر به سال ۱۳۹۶ بازمیگردد. در این سال بدهی خارجی به ۱۰ میلیارد و ۹۱۰ میلیون دلار رسید یعنی به ۲ میلیارد و ۴۲۹ میلیون دلار افزایش یافت. رشد بدهی خارجی در سال ۱۳۹۷ متوقف شد و با یک میلیارد و ۵۷۱ میلیون دلار کاهش برابر ۹ میلیارد و ۳۳۹ میلیون دلار بود و در سال بعد از آن (۱۳۹۸) میزان بدهی ۳۰۸ میلیون دلار کم شد، اما این امر خیلی دوام نداشت و در سال ۹۹ دوباره شاهد افزایش ۱۱۱ میلیون دلاری بدهی خارجی بودیم.
🔶 در سالهای پایانی دهه ۹۰ بدهی خارجی روند کاهشی در پیش گرفت و درحالی که در میانه این دهه بالاترین رشد بدهی را داشتیم در پایان دهه بیشترین کاهش بدهی را شاهد بودیم. سال ۹۹ بدهی خارجی ۹ میلیارد و ۱۴۲ میلیون دلار بود و در سال ۱۴۰۰ این متغیر ۴۶۷ میلیون دلار افت داشت. در سال ۱۴۰۰ که مصادف با فعالیت دولت سیزدهم بود بدهی خارجی دولت به ۸ میلیارد و ۶۷۵ میلیون دلار رسید و توانست ۴۶۷ میلیون دلار از این بدهی را پرداخت کند. البته باید گفت این آغاز راه بود و سال گذشته نیز دولت موفق شد ۲ میلیارد و ۳۹۳ میلیون دلار از بدهی به کشورهای خارجی را پرداخت کند و این بالاترین میزان پرداخت بدهی در ۱۰ سال اخیر بود.
🔶 مطابق آخرین دادههای بانک مرکزی میزان بدهی خارجی ایران در پایان اسفندماه ۱۴۰۱ بر اساس سررسید اولی بدهیها ۶ هزار و ۲۸۲ میلیون دلار است. هزار و ۷۹۲ میلیون دلار از بدهی خارجی ایران کوتاهمدت و ۴ هزار و ۴۹۰ میلیون دلار آن بدهی میانمدت و بلندمدت است. بر اساس دادههای آماری بانک مرکزی تعهدات بالفعل ایران بر مبنای یورو ۵ هزا رو ۸۶۴ میلیون یورو است که هزار و ۶۷۳ میلیون یورو بدهی کوتاهمدت و ۴ هزار و ۱۹۱ میلیون یورو بدهی میانمدت و بلندمدت است.
🔶 بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۷ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی
با توجه به روند پرداخت بدهیهای بینالمللی کشور، طبق آخرین گزارش صندوق بینالمللی پول، نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ تنها ۰.۵ درصد برآورد شده و بدهی خارجی ایران را کمتر از همه کشورهای منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی اعلام کرده است. صندوق بینالمللی پول در بخشی از گزارش جدید خود موسوم به چشمانداز اقتصادی منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی ۲۸ کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#رسانه #انقلاب_اسلامی
✅ بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۷ کشور غرب آسیا و آسیای میانه است
🔰 قسمت دوم
🔶 بر اساس محاسبات این نهاد بینالمللی ایران کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه دارد. در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال جاری میلادی تنها ۰.۵ درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی است. بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۱ نیز همین رقم اعلام شده بود که بر این اساس سال ۲۰۲۲ بدهی خارجی ایران افزایشی نداشته است. متوسط بدهی کشورهای منطقه به کل تولید ناخالص داخلی آنها در سال جاری میلادی ۳۵.۸ درصد برآورد شده است. نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلیشان در این سال نیز ۳۰.۹ درصد اعلام شده است.
🔶 کشوری نفتی مثل عربستان که چند برابر ایران نفت صادر میکند و تولید ناخالص داخلی بیشتری نسبت به ایران دارد با بدهی خارجی سنگینی مواجه است. صندوق بینالمللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۲ را ۲۸.۹ درصد محاسبه کرده که ۵۸ برابر بدهی خارجی ایران است. امارات متحده عربی وضعیت بسیار بدتری دارد و بدهی خارجی این کشور معادل ۸۶.۵ درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده است.
🔶 در این گزارش، بحرین بدهکارترین کشور منطقه معرفی شده است. نسبت بدهی خارجی بحرین به تولید ناخالص داخلی آن در این سال ۲۰۷.۳ درصد بوده است. سودان با نسبت ۱۸۹.۴ درصدی بدهی خارجی خود به تولید ناخالص داخلی در رتبه دوم و قطر با نسبت ۱۳۴ درصدی در رتبه سوم بدهکارترین کشورهای منطقه قرار گرفتهاند. نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلیشان در این سال عبارت است از الجزایر ۱.۷ درصد، آذربایجان ۳۵.۳ درصد، عراق ۲۲ درصد، کویت ۲۵.۷ درصد، عمان ۷۱.۴ درصد، مصر ۳۶.۷ درصد، گرجستان ۷۱.۲ درصد، اردن ۸۰.۸ درصد، مراکش ۳۷ درصد، پاکستان ۳۸.۸ درصد، جیبوتی ۷۳.۷ درصد، تاجیکستان ۶۱.۲ درصد و ازبکستان ۵۶.۳ درصد.
🆔 @tahlil_shjr
🔰 بررسی *مقبولیت لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف* 🔍
💯میزگرد تخصصی با حضور متخصصین و دانشجویان
🖋تحلیل لایحه با حضور دکتر بانکی پور
نماینده محترم مجلس
زمان: شنبه ۱۴ مرداد ماه
شروع میزگرد ساعت ۱۵:۳۰
تحلیل لایحه ساعت ۱۶:۳۰
مکان: تقاطع طالقانی مفتح
سازمان بسیج دانشجویی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#جنگ_شناختی #سکولاریسم
#تاریخ_اسلام
✅ در گوش زمان پیچید!
🔸کل قصه پرغصه کربلا در یک نیمروز به وقوع پیوست اما امتداد آن تا به امروز نه تا به همه فرداها ادامه خواهد داشت؛ این بخشی از اثر ندای مظلومانه و جگرسوز تاریخی امام خوبان و مولای مظلوم ما در ساعتی از آن روز غمزده است.
🔶 امام حسین(ع) قبل از آن که «سر» بدهد، سر داد «هل من ناصر ینصرنی». شاید بعضی از سپاه دشمن انگشت حیرت به دندان گزیدند که خطاب فرزند رسول خدا(ص) با کیست؟ در اینسو که یارانش همه به خون غلتیدهاند و در آن سوی، دشمنانش با شمشیرهای آخته به ریختن خونش ایستادهاند! چه کسی را به یاری میطلبد؟ اما این ندای همیشه راهگشا در پرتو «کل ارض کربلا و کل یوم عاشورا» در گوش «زمینها» و «زمانها» پیچید و در «عصر خمینی» به ما رسید و البته به عصرهای دیگر هم خواهد رسید. حرامیها و پیروان شیطان نمیدانستند که کربلا سرزمینی است به پهنای همه سرزمینها و عاشورا، روزی است به درازای همه روزها و سر باختن امام حسین و یارانش و اسارت خاندانش تازه آغاز راه از مبدأ کربلاست. اما امام به نور ولایت میدانست که ندای «هل من ناصر» عصر عاشورای او در گوش زمان میپیچد و در «عصر خمینی» به گوش کربلاییهایی میرسد که آن روز به کربلا نرسیده بودند.
🔸امروز هم همان دو جبهه در مقابل هم آرایش گرفتهاند؛ کفر و باطل به سردمداری آمریکا و حق و ایمان به رهبری جمهوری اسلامی ایران! در آن سوی خفاشوار از تلألو نور قرآن واهمه دارند و غره به ابزار و یراقهای نوین میخواهند نور اسلام و انقلاب را با جنگشناختی خاموش کنند یا لااقل حرکت روزافزون اسلام در جهان را به پندار خام خود کُند نمایند! اما راه قرآن، راه حسین و راه خمینی شاهراهی بدون توقف برای اتصال مبدأ و مقصد الهی انسان است.
🔶 آنتونی گیدنز، جامعهشناس پرآوازه انگلیسی درباره تحولات بنیادین قرن حاضر مینویسد: «در گذشته، سه غول فکری جامعهشناسی یعنی مارکس، دورکیم و ماکس وبر با اندکی اختلاف نظر، فرآیند عمومی جهان را به سوی سکولاریزم و در جهت حاشیهنشینی دین ارزیابی میکردند ولی از سال 1979 و با پیدایش انقلاب اسلامی در ایران، شاهد روند معکوس و متفاوت با این فرضیه هستیم، یعنی فرآیند عمومی جهان با شتاب به سمت دینی شدن پیش میرود».
🔸 این است راز فریاد غریبانه امام که همچنان سرباز برای جبهه دین و حقیقت جذب میکند تا روز به روز این جبهه آن قدر قوی شود که زمانه ظهور «منتقم ثارالله» فرا برسد. در آن روز دیگر برای ظلم، ستم، تبعیض، سلطهگری و باجخواهی جایی نیست «أَلَیسَ الصُّبْحُ بِقَرِیبٍ».
🔸 #به_قلم_اساتید:فتحالله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
شکست پروژه تخطئه عزاداریها در محرم ۱۴۰۲.pdf
56.8K
#معنویت_و_اخلاق
#هیات_تراز #انقلاب_اسلامی
#قیام_حسینی
✅ شکست پروژه تخطئه عزاداریها در محرم ۱۴۰۲
🔸امسال، شبکههای معاند در مخالفت با عزاداریهای محرم خصمانهتر ظاهر شدند و امسال شمشیر تیز مخالفت با عزاداریها را چه با استدلال، چه با استهزا از رو بستند. امسال پوشیدن لباس مشکی مردان و چادر زنان تبدیل به جهادی مداوم علیه توطئههای دشمنان شد.
🔸 #به_قلم_اساتید:زهرا گوهری
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#هیات_تراز #تاریخ_معاصر
✅ امام خمینی (ره)
🔶 هیاتی تر، امام حسینی تر، موثر تر از شما در معاصر نمی شناسم که احیاگر و رونق دهنده عزای اباعبدالله(ع) باشد. این اقبال میلیونی جوانان به هیاتها و محبت شان به روضه امام حسین(ع) از احیاگری شماست. هرچند کم کاری، بی تعهدی، خیانت و نفوذ مسئولان را به نام شما می نویسند.
🔶 اما یادشان رفته است تعزیه در دوره رضاشاه ممنوع بود. یادشان رفته جرات عزاداری نبود. یادشان رفته بهاییان چه دست بازی در تحریف و قدرت داشتند. یادشان رفته از ترس آژانهای سرپاس مختاری صبح ها مخفیانه عزاداری میکردند. یادشان رفته آن حجم تمسخر و تهاجم سازمان یافته حکومت پهلوی دوم علیه عقاید را..
🔶 یادشان رفته در دهه سی، حاج سراج انصاری و امثال او برای بقای اسلامی که داشت تحریف می شد، جمعیت نگهبانان اسلام را تشکیل دادند. یادشان رفته است. انسان است دیگر، انسان از نسیان و فراموشکاری است. روحتان قرین رحمت، ای بزرگ مرد ای عاشق اباعبدالله(ع)، برای ما در محضر جدتان دعا کنید
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
چین محاصره راهبردی واشنگتن را میشکند.pdf
73.5K
#علم_و_پژوهش
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین
✅ چین محاصره راهبردی واشنگتن را میشکند
🔶 ایالات متحده تا سال ۲۰۲۵ به استرالیا کمک خواهد کرد تا سیستمهای موشکی هدایتشونده چند پرتابی تولید کند. واشنگتن اکنون برای کمک به استرالیا برای ایجاد صنعت موشکی داخلی تقریبا از صفر شروع خواهد کرد تا بتواند یک خط تولید قابل اعتماد برای نیروهای مسلح خود در این مسیر ایجاد کند.
🔸 #به_قلم_اساتید:فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#تاریخ_اسلام
✅ جامعه امام کُش
🔶 برای اینکه یک جامعه با سکوت یا همراهی خود به سمت "امام کُشی" حرکت کند و در این مسیر به خواص سیاسی مدد برساند علاوه بر سیاست تولید "ابهام" در اذهان جامعه به یک عنصر مهم دیگر نیاز است و آن چیزی نیست جز: توجیه جامعه
🔶 جامعه برای "امام کُشی" به استدلال و اقناع نیاز ندارد. جامعه فقط به یک "توجیه سطحی" محتاج است. توجیه اینکه اگر "من در قتل امام مشارکت داشته ام تقصیر و خطایی مرتکب نشده ام. اینجا صرفا جامعه با این سطح از توجیه بدنبال آرام ساختن وجدان جمعی خود است. اما پرسش مهم تر این است؛ چه کسی و چگونه وظیفه تولید "توجیه" جامعه را بر عهده دارد؟ پاسخ روشن و صریح این است: صاحبان قدرت یا همان خواص.
🔶 به تاریخ مراجعه کنیم: معاویه این ایده را در جامعه مطرح کرد که ما همگی در دایره تسلیم تقدیر الهی قرار داریم و یزید حتی اگر واجد صلاحیت نباشد بهرحال بخشی از تقدیر الهی است. آیا میخواهید علیه تقدیر خدا قیام کنید؟ آیا اساسا امکان فرار از تغییر الهی وجود دارد؟ پس خلافت یزید را باید پذیرفت. قدرت سیاسی برای بقای خود تئوری تولید کرد. تئوری تقدیرگرایی!
🔶 معاویه میگفت: عمل و کوشش هیچ نفعى ندارد، چون همه کارها به دست خداوند است. حتی او خلافت خود و پسرش را بر همین اساس "توجیه" می کرد. معاویه گفته بود: "خلافت من یکى از فرمان هاى خداست و از قضا و قدر پروردگار مى باشد" مختصر تاریخ دمشق، ج 9، ص 89
🔶 در جای دیگر برای "توجیه" واگذاری قدرت به فرزند ناخلفش این چنین بیان داشت: «إِنَّ أَمْرَ یَزِیدَ قَضاءٌ مِنَ الْقَضاءِ، وَ لَیْسَ لِلْعِبادِ الْخِیَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ» ماجراى زمامدارى یزید قضاى حتمى است که بندگان در این ارتباط از خود اختیارى (در مخالفت) ندارند.
منبع: تاریخ یعقوبى، ج 2، ص 60
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابل گروههای مقاومت فلسطین.pdf
71.3K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ رژیم صهیونیستی ناتوان در مقابل گروه های مقاومت فلسطین
🔶 بررسی وضعیت فلسطین و سرزمین های اشغالی نشان می دهد که جهان شاهد خیزش جریان ضد اسرائیلی در منطقه می باشد. کرانه باختری و جنین از جمله پایگاه های است که مقاومت در آن اوج گرفته است.
🔸بررسی وضعیت آشکار در فلسطین بیانگر آن است که آینده رژیم صهیونیستی با مقاومت ریشه ای و اساسی فلسطینیان روبرو است. این نکته بیانگر آن است که سرزمین های اشغالی در آینده نه چندان دور شاهد انقلاب گسترده علیه رژیم صهیونیستی خواهد بود.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#روابط_خارجی
#جنگ_اوکراین
✅ آیا بین روسیه و اوکراین صلح برقرار میشود؟
🔶 جنگ اوکراین و روسیه باعث شده است جهان کنونی از لحاظ ادراکی آشفته باشد. تاثیر این جنگ بر انرژی و غذا، ممکن است بسیاری از کشورهای جهان به ویژه اروپا را با افزایش بیسابقه قیمتها مواجه کند. از این رو تحقق صلح بین این دو کشور خواسته همه کشورهای صلحطلب است. تنها در این میان آمریکا و دولتمردان کشورهای اروپایی برخلاف ملتشان به دنبال ادامهدار کردن جنگ اوکراین میباشند. در همین زمینه روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» شامگاه روز شنبه خبر داد که عربستان سعودی میزبان مذاکرات صلح مربوط به جنگ اوکراین و روسیه خواهد بود. این اقدام در راستای تلاش از سر عجز کشورهای اروپایی برای برونرفت از باتلاق اوکراین است.
🔶 این روزنامه همچنین گزارش داد که در این نشست، مسئولان بلندپایه ۳۰ کشور جهان حضور دارند. قرار است این نشست در جده و در روزهای چهاردهم و پانزدهم مرداد ماه جاری برگزار شود.
🔶 پس از سفر رجب طیب اردوغان به ریاض، عربستان سعودی و ترکیه با انتشار بیانیه مشترکی تأکید کردند که باید بحران اوکراین از طریق مذاکره و دیپلماسی حل شود. در این بیانیه تصریح شد: «باید جنگ از طریق مذاکره و با استناد به حقوق بینالملل و از مسیر گفتوگو و راهکارهای دیپلماتیک حل شود؛ لذا باید تمام تلاشها را به کار بست تا تنش [بین روسیه و اوکراین] کاهش پیدا کند.»
🔶 «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه هم امروز در حاشیه دومین اجلاس روسیهـآفریقا گفت، مسکو حدود ۳۰ ابتکار صلح برای حلوفصل بحران اوکراین از طریق کانالهای رسمی و غیررسمی دریافت کرده است. وی گفت: «از همه سپاسگزاریم. تعداد زیادی از این ابتکارها بود. به نظرم، یک ماه قبل حدود ۳۰ [ابتکار] وجود داشت که شخصیتهای عمومی از طریق کانالهای دولتی یا حتی از راههای خصوصی ارائه کردند.»
🔶 «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ ریاستجمهوری روسیه در خصوص جدیدترین ابتکاری که مسکو دریافت کرده است، گفت: «ولادیمیر پوتین و اعضای مأموریت صلح آفریقا پس از گفتوگوهای خود درباره اوکراین، بیانیه مشترکی منتشر خواهند کرد.» وی اظهار داشت: «یک بیانیه مشترک پس از این نشست در حال آماده شدن است که به محض توافق بر روی آن منتشر خواهد شد.» اولین سری از این گفتوگوها در تاریخ ۱۷ ژوئن در کاخ کنستانتین خارج از سنپترزبورگ برگزار شد.
🔶 پوتین در آن زمان گفت که مسکو هرگز گفتوگو را رد نکرد و این اوکراین بود که پیشنویس توافقی را که در استانبول در مارس ۲۰۲۲ آماده شده بود، کنار گذاشت.
رئیسجمهور فدراسیون روسیه شامگاه جمعه هم گفت مسکو آماده است تا به دنبال راهکار مسالمتآمیزی برای پایان دادن به بحران و جنگ اوکراین باشد. وی خطاب به سران کشورهای آفریقایی گفت: «رویکرد و ایدههای شما، همگی منعکسکننده مفاد طرح صلحی است که چین در ماه فوریه برای حل و فصل اوضاع پیرامون اوکراین ارائه کرد.» چین پیشتر طرح صلحی ۱۲ مادهای را برای حل بحران اوکراین مطرح کرده بود که در درجه اول خواستار آتشبس در این کشور بود؛ کشورهای غربی حامی اوکراین از این طرح استقبال نکردند.
🔶 پوتین ضمن یادآوری اینکه مقامات اوکراینی چارچوب نظارتی ویژهای صادر کردند تا مذاکره با روسیه را ممنوع کنند، تاکید کرد: «ما به نوبه خود هرگز مذاکره را رد نکردهایم و همیشه گفتهایم که آماده ادامه گفتوگو هستیم.»
🆔 @tahlil_shjr
الگوی چندبعدی امید.pdf
95.5K
#امید_به_آینده
#هویت
#فضای_مجازی
✅ الگوی چندبعدی امید
🔶 منطق عملکرد و حرکت امامین انقلاب، «انقلابیگری» بوده و هست. «انقلابیگری»، یعنی پذیرفتن این واقعیت که پدیدههای تاریخی نامطلوب، محصول ارادههایی است که میتوان با اتکا به ارادههایی دیگر، با اتکال به خداوند متعال، آنها را کنار زد و نظم برتری را جایگزین ساخت.
🔶 طیف وسیع و مهمی از تحلیلگران اجتماعی امروز، هویت برنامهدار و مجاهد دینی در ادیان توحیدی را اصلیترین هویتهای تاریخساز فعال در شرایط امروز جهان میشمارند یا با طرح ایده پساسکولاریزاسیون، از بازگشت پرقدرت نفوذ و عظمت به شاخههای مختلف ادیان توحیدی، به مرکز زندگی اجتماعی و خلق معنا برای زندگی فردی خبر میدهند.
🔶 وقتی «الگوی چندبعدی امید» را بررسی میکنیم، به نقاط مهمی میرسیم که به تمرکز سیاستگذاری نیاز دارد. در سطح اول اهمیت، یعنی در سطح رسانهای و سایبرفضا، حقیقت آن است که ما با یک نبرد شناختی مواجه هستیم که همه سطوح جامعه ما را هدف گرفته و بهویژه نخبگان علمی و سیاسی را در کانون منظور خود قرار داده است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر حامد حاجی حیدری؛ عضو هیأتعلمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#مسئله_محوری
#تاریخ_اسلام
✅ عاشورا یعنی نفی آنچه به نام اسلام جریان دارد اما خلاف اسلام است
🔶 محمدرضا حکیمی توحید و عدالت را سرآمد ارزش ها میداند و عاشورا را فریاد دفاع حسین علیه السلام از این دو حقیقت ازلی و ابدی. عاشورا برای حکیمی، در بستر تاریخ و برای همیشه روزگاران جریان دارد و مانند رودی خروشان، ویرانگر موانع رسیدن جامعه مظلوم به حقوق خود است.
🔶 در نگاه وی، مصیبت خوانی در رثای شهدای طف گرچه پیوند انسان با غم های بزرگ را صورتبندی میکند و این امر رشد دهنده روح انسان است اما در حقیقت عاشورا، پرچم اجرای عدالت است که بر قله خورشید نصب شده است، و اگر شیعه کوتاهی نکرده بود و عاشورا را به جهانیان شناسانده بود، امروز عاشورا همه محیط های انسانی را با عدالت و انصاف آشنا کرده بود. به شرط اینکه خود طرفداران عاشورا و حکومت های مدعی اعتقاد به عاشورا، به عدالت و انصاف معتقد باشند، و جامعه را بر اساس عدل و داد بسازند، و این همه تفاوت های جهنمی و «دره های فقر» و «قله های ثروت» وجود نداشته باشد، و یزیدیانی که در زیر نام حسین(ع) خود را پنهان کرده اند در میان نباشد.
🔶 حکیمی رسالت اصلی عاشورا را جداسازی حق از باطل و عدل از ظلم به منظور پایداری حق و عدل و نابودی باطل و ظلم میداند. در نظر حکیمی عاشورا قیامی جاودانه و زنده است،به همین دلیل با هیچ حاکمیتی در طول تاریخ بیعت نکرده است و همیشه پشتوانه حرکت های اصلاحی عظیم و سرود جهش های آزادی بخش در طول تاریخ بوده است.
🔶 شهادت عاشورا به تعبیر حکیمی: نفی است و اثبات. نفی آنچه به نام اسلام مطرح بود و اثبات آنچه از اسلام فراموش گشته و انکار شده بود. و این هر دو باهم یعنی احیای اسلام در دوران تاریکیها و جهالت ها و انکار توحید و عدل.از این رو حکیمی با صراحت رسالت پیروان عاشورا را آگاهی بخشی و هشیار کردن مردم میداند تا مردم با اهداف عاشورا آشنا شوند و هرگز تسلیم طاغوتان سیاسی و اقتصادی نشوند و با موعظه های توجیه گرانه و تخدیرکننده منبرهای حکومتی تسلیم بی عدالتی ها نشوند.
🔶 اما از نظر وی به دلیل سیر وقایع این بعد عاشورا کم رنگ شده است و حکیمی برای توجه دادن اذهان بیدار به این انحراف نوشت: «عاشورا، مظلومیتی مضاعف.»
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr