#جهاد_تبیین
#اندیشه_راهبردی
#انسان_۲۵۰_ساله
✅ انسانِ ۲۵۰ ساله (چند نکتۀ مهم دربارۀ طرح تاریخی امامان)
🔶 دو طرح در عالم وجود دارد: یکی «طرح شیطان و اولیای طاغوت» و دیگری «طرح و برنامه وجود مقدس نبی اکرم (صلی الله علیه و آله)» که همان برنامه الهی است. ما اگر از مدار پرستش خدای متعال و وادی ولایتالله خارج شویم و خودمان شروع به طراحی کردن برای زندگانی خودمان و بقای خودمان کنیم، این طرح مستقل نمیماند، بلکه به ذیل طرح بزرگ اولیای طاغوت و شیاطین میرود و منحل میشود (وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ).
🔶 طرح نبی اکرم (صلی الله علیه و آله) براساس حکمت الهی است؛ یعنی همان حکمت الهی را در حیات ما جاری میکند. دامنه وجودی ایشان دامنه حکمت است و بیت ایشان هم بیتالحکمة است (أَنَا بَيْتُ اَلْحِكْمَةِ). اگر ما ذیل دین حضرت و ولایت حضرت حرکت کردیم، همه ما را حکیم میکند و زندگیمان را بر مدار حکمت شکل میدهد (يُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ).
🔶 ما اگر در وادی دین خدا حرکت کنیم دائماً در وادی حکمت حرکت میکنیم و براساس حکمت الهی شکوفا میشویم؛ در این صورت، خودمان هم آرامآرام حکیم میشویم و طرح خودمان هم در عالَم، طرح حکمت میشود. رفتار و فعل هر یک از ائمه معصومین (علیهم السلام) در هر یک از شئون حیاتشان در عالم دنیا، از فعل سایر معصومین گسسته و جدا نیست؛ بلکه فعل هر معصومی هم چون حلقههای پیوسته یک زنجیر، با افعال سایر معصومین ارتباط دارد؛ و افعال معصومین، فعل یکدیگر را نقض نمیکند. برای مثال، هجرت امام رضا (علیه السلام) ادامه سلسله رفتارهای نبی اکرم (صلی الله علیه و آله)، امیرالمومنین (علیه السلام) و سایر معصومین (علیهم السلام) است؛ و بدون توجه به رویکردهای رفتار سیاسی این بزرگواران، نمیتوان این هجرت را تحلیل کرد. اگرچه با بعثت نبی اکرم (صلی الله علیه و آله) تاریخ جهان اسلام آغاز میشود؛ اما برپا شدن دولت سقیفه، ادامه این مسیر را دچار چالشهای میکند که با دوراندیشی و تدابیر امیرالمومنین (علیهم السلام) و دیگر معصومین، رسالت آن حضرت ادامه مییابد.
🔶 آنکسی میتواند در راه هدف سیدالشُّهدا (ع) جهاد کند، که آن روزی که به او میگویند کنار امام مجتبی (ع) بایست، بایستد و تسلیم و راضی باشد. کسی که آن روز میگوید «قتال میخواهیم»، او دیگر برای تحقّق طرح خدا و طرح نبیاکرم (ص) نمیخواهد بجنگد؛ او دنبالِ نَفْس و دنبالِ بازی است. ایمانی که از ما خواسته شده، ایمان به کلّ طرح تاریخی نبیّاکرم (ص) است که لبۀ فعلی آن در دست امام زمان (عج) است و باید با آن حضرت همراه بود.
🔶 هر امامی مأموریتی دارد و بخشی از طرح نبیاکرم (ص) را پیش میبرد. مؤمنین باید با امام دوران خودشان همراه شوند و با مأموریت او حرکت کنند و طرح دیگری درنیندازند. یک طرحی وجود دارد که مردم را از حول ائمه اطهار (ع) و نبی اکرم (ص) پراکنده میکند. چون ائمه (ع) ادامه نبی اکرم (ص) در امت هستند (إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثَّقَلَيْن)، انتشار و پراکندگی و انفضاض از حول کتاب و امام، انفضاض از حول نبی اکرم (ص) می آورد و این با پراکنده کردن از حول امام، ولو به اسم جمع شدن دور خدا، واقع میشود.
یک نکته خیلی مهمی که بزرگان روی آن تأکید کردند، این است که طرح ائمه (ع) طرح جداجدا و مستقل نیست؛ اینطور نیست طرحی که امیرالمؤمنین (ع) آن را به یک نقطهای رساندند، امام مجتبی (ع) آن طرح را عوض کنند، بلکه یک نقشه کلانی است که در کتاب خداست و هر امامی، یک بخش از آن را و یک قطعه از این نقشه بزرگ و طرح الهی را اعمال میکند. لذا مقام معظم رهبری (مد ظله) تعبیر «انسان دویست و پنجاه ساله» را بیان میفرمایند؛ گویا ائمه اطهار (ع) دویست و پنجاه سال مانند یک انسان زندگی میکنند. بلکه میشود گفت حدوداً یک «انسان هزار و چهارصد و شصت ساله» هستند و امروز هم امام زمان (عج) همان طرح را دارند جلو میبرند. این یک طرح بزرگ و هماهنگ تاریخی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آیت الله سید محمد مهدی میرباقری
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#هویت #شهید_خدمت
#تاریخ_معاصر
✅ میرزا تقی خان امیرکبیر
🔶 از میرزا تقی خان امیرکبیر، خط شکن پسا ترکمان چای، تا سید ابراهیم رئیسی، خط شکن پسا برجام
🔶 دکتر موسی نجفی: نمی دانم چرا یک مرتبه چندین شباهت بین سید ابراهیم رئیسی با میرزا تقی خان امیرکبیر ذهنم را مشغول کرد و از این میان به مطلب مهم تری رسیدم: شباهتی که این دو بزرگوار به لحاظ جایگاه اجتماعی داشتند این است که هر دو نفر از اقشار پایین جامعه بودند و توانستند در اثر لیاقت ذاتی رشد نمایند و در مدت تقریبی سه سال ریاست، کارهای زیربنایی عظیمی انجام دهند که از آن جمله می توان به عملیاتی نمودن اقتصاد ملی و بومی اشاره کرد که هر دو به آن اعتقاد راسخ داشتند؛ هر دو از جنس مردم و مردم دوست بودند؛ هر دو تا پای جان بر سر عقیده و مرام خویش ایستادند؛ و در نهایت هر دو در جوار مولایشان، یکی در جوار امام حسین علیه السلام و دیگری در جوار امام رضا علیه السلام مأوا گرفت.
🔶 اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود؛ بصیرت در تاریخ دیروز راز سیاست پنهان امروز را هم مکشوف خواهد کرد. به نظر من آن چه بیش تر از هر چیز دیگری این دو قهرمان و شهید ملی را به هم نزدیک می کند، استقلال در برابر سیاست پلید خارجی است، و مهم تر از آن، پالایش سیاست و حاکمیت ایران از امواج فتنه و مکر اجنبی و جلوگیری از نفوذ آشکار و پنهان بیگانگان. شهید میرزا تقی خان امیرکبیر در حالی سکان سیاست ایران عصر ناصری را به دست گرفت که ترکش های زهرآگین ترکمان چای تن ایران و ایرانی را رنجور و نحیف ساخته و او بود که این میراث شوم نفوذ و رخنه اجنبی را با تدبیر سیاستش چاره و درمان کرد.
🔶 اما در این طرف تاریخ، ابراهیم عزیز ما هم وارث عصر انحطاط برجام و برجامیان بود. تن و روح و جان و هویت ایرانیان نیز در این تحقیر، رنجور و سرگشته شده بود؛ این بار فرزند دیگری از ایران، در کسوت یک عالم دینی و منتسب به آل رسول الله، زخم های ناشی از سوء تدبیر دولت مردان نالایق سال های قبل از خودش را حکیمانه مرهم نهاد. در دویست سال اخیر از تاریخ ایران همواره ثابت شده است که استقلال واقعی ایران با مردانی از جنس امیرکبیر و رییسی هم چنان در افق مشرق زمین درخشش و تلألو داشته و لذا تا زمانی که خاک این سرزمین مستعد باروری چنین مردانی است؛ سیاست مکر اجنبی و اجنبی پرستی در این ملک به جایی نخواهد رسید. ظهور چنین ستارگانی در سپهر سیاست یک کشور به خاک مطهری نیاز دارد که با خون شهیدانش چون امیرکبیر و رئیسی آبیاری شده باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر حمیدرضا مقصودی
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#دولت_چهاردهم
#وزرا #کابینه
✅ سخنان رهبری به مثابه مانیفست حرکتِ دولت چهاردهم
🔶 بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم از چند جنبه حائز نکاتی راهبردی بود. سخنانی که از یکسو تکلیف برخی موضوعات مطرح در افکار عمومی را روشن ساخت و از سوی دیگر محورهای اصلی حرکت دولت چهاردهم را مشخص کرد.
1⃣ ماجرای انتخاب وزرا و روایت صحیح از تعامل رهبری با رئیس جمهور
یکی از موضوعات مطرح در فضای افکار عمومی نحوهی تعامل دکتر پزشکیان با رهبر انقلاب در موضوع انتخاب وزرا بود. موضوعی که خصوصا با سخنان رئیس جمهور در مجلس دچار نوعی اعوجاج و برخی کژ روایتها شده بود.
🔶 حضرت آیتالله خامنهای در سخنان خود اما روایت صحیح این موضوع را با افکار عمومی در میان نهادند: «بنده تعدادی را که میشناختم و یا در مورد صلاحیت آنها از منابع مورد وثوق مطمئن شده بودم، تأیید و بر برخی اسامی تأکید کردم اما درباره تعداد بیشتری که نمیشناختم گفتم نظری ندارم.» رهبر انقلاب در این فراز از سخنان خود حقیقت ماجرا را آنچنان که رخ داده بود برای افکار عمومی روایت کردند. بر این اساس، هماهنگی مصداقی در گزینش افراد وزرای دولت چهاردهم، صرفا دربارهی برخی چهرههای محدود و مشخص بین رئیس جمهور و رهبری رخ داده است. مشخصا سه وزارتخانهی دفاع، خارجه و اطلاعات که با حوزهی مسئولیتهای رهبری از حیث قانون اساسی تلاقی کاری و عملی دارند و برخی مصادیق که قبلا برای مسئولیتی از رهبری حکم داشتهاند و ... را میتوان در این چارچوب درنظر گرفت و چنانکه که رهبری معظم تأکید کردند این روند هماهنگیِ مصداقی دربارهی اکثریت کابینه رخ نداده و در اینجا حضرت آیتالله خامنهای طبق سیرهی متداول خود که عدم ورود به مسائل اجرایی است رفتار کردهاند.
2⃣ تلقی مثبت نسبت به شکلگیری دولت جدید در کمترین زمان پس از شهادت شهید رئیسی
یکی از موضوعات مورد تأکید رهبر انقلاب در این دیدار اصل شکلگیری دولت چهاردهم پس از حادثهی سخت و ناگوار شهادت شهید رئیسی و تسریع در روند انتخاب وزرا بود: «خدا را شکرگزاریم که بحمدالله دولت با همت رئیس جمهور محترم و با کمک ارزندهی مجلس شکل گرفت. این خیلی نعمت بزرگی است. در دولتهای گذشته گاهی تا نزدیک یک ماه یا بیشتر دولت نمیتوانست شکل بگیرد و همهی وزرا از مجلس رأی اعتماد نگرفته بودند.»
🔶 این موضوع از حیث ساختاری به معنای توان و ساخت مستحکم نظام اسلامی در حل مسئله و عبور از شرایط سخت است. با فاصلهی نسبتا کوتاهی از شهادت رئیس جمهور پیشین، دولت جدید شکل گرفت و این نشانه و نمادی از کارآمدی نظام حکمرانی کشور است.
3⃣ ریلگذاریِ کلان برای حرکت دولت چهاردهم
اما بخش قابل توجهی از نکات مطرح شده در بیانات رهبر انقلاب ناظر به چارچوب و خطوط اصلی حرکت دولت چهاردهم و اولویتهای اقدام و عملِ آن بود. حضرت آیتالله خامنهای در این زمینه دولتمردان را به «قدرشناسی فرصت خدمت» فراخواندند و محورهای رویکردی و برنامهای دولت چهاردهم را به این شرح تبیین کردند:
1⃣ شناسایی و بهرهبرداری از ظرفیتهای انسانی و طبیعی کشور
2⃣ انتخاب همکارانِ جوان، مؤمن، انقلابی، متعهد و پرانگیزه
3⃣ حکمرانی خردمندانه با رجوع به کارشناس
4⃣ حضور در بین مردم و رفتن به سفر استانی
5⃣ تهیه پیوست عدالت برای هر قانون و تصمیم مهم دولت
6⃣ رعایت اولویتها در کارهای زیرساختی (از جمله موضوعاتی چون: انرژی هستهای و کارهای فوری از جمله گرانی و تورم)
7⃣ حکمرانی قانونمند در فضای مجازی؛ دستیابی به فناوری و لایههای زیرساختی هوش مصنوعی
8⃣ جدی گرفتن تولید ملی به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی
9⃣ علاج پیری زودهنگام جمعیت کشور
🔟 امید نبستن به دشمن و منتظر موافقت دشمنان نماندن برای برنامهها
1⃣1⃣ رسیدگی هر چه بیشتر به معنویت خود در دوران مسئولیت
🔶 رهبر انقلاب از ابتدای انتخاب دکتر پزشکیان به ریاست جمهوری کمک به موفقیتِ این دولت را بهعنوان راهبرد اعلام کرده و مورد تأکید قرار دادند و رویدادهای بعدی نیز موید عملی شدن همین نگاه بوده است. اکنون و پس از شکلگیری دولت جدید، رئیس جمهور جدید و دولتمردان باید مطالبات مطرح شده از سوی رهبری را بهمثابهی چارچوب و مانیفست حرکت خود تلقی کنند و بدانند که تجربهی تاریخی نشان داده هر جا که قوا و دستگاههای مختلف حرکت خود را براساس جهتگیریها و اولویتهای مطرح شده از سوی رهبری تنظیم کردهاند موفق شده و آنجا که دچار انحراف و حواشی شدند مایهی درس و عبرت آیندگان گشتند؛ تجربهی دولتها خصوصا در سالیان اخیر بهروشنی گواه این مدعاست!
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#تفکر #الگو
#بصیرت
✅ قدرت تفکر، تعقل و تأمل
🔶 نوجوان یا جوانی که شیفتهی مقام علمی یا معنوی کسی میشود، و درنتیجهی این شیفتگی، درصدد بر میآید که حتی در کیفیت لباس پوشیدن، نشستن و برخاستن، راه رفتن، سخن گفتن، و نگاه کردن نیز از او تقلید کند، دچار خطا و اشتباه است ...
🔶 چگونه میتوان با آفات تقلید مبارزه کرد و ضلالتها و انحرافات فردی و اجتماعی را که از آن ناشی میشوند دستکم تخفیفی داد؟ اساسیترین، مشکلگشاترین، و کارسازترین شیوه این است که قدرت تفکر، تعقل و تأمل مردم را بیشتر کنند تا این مطلب را عیمقاً بفهمند که کمال آدمی به اموری از قبیل پول و ثروت، دانش و صنعت، و اقسام و اشکال گوناگون قدرت اجتماعی نیست؛ وانگهی، موفقیت یک فرد در یکی از این زمینهها اگر مسلّم باشد باز دلیل صحت آرا و نظرات او در دیگر زمینهها و علیالخصوص دلیل درستی رفتارهای فردی و اجتماعی او نتواند بود ...
🔶 حقیقت را فدای هیچچیز و هیچکس نباید کرد؛ و حتی برای ایجاد یا حفظ یا تحکیم ارتباطات دوستانه و همزیستی مسالمتآمیز و همبستگی اجتماعی نباید دست از حق برداشت. کثرت طرفداران یک رأی و عقیده نیز دلیل حقانیت آن نخواهد بود.
🔶 فهم عمیق این مطالب موجب خواهد شد که بسیاری از افراد، گروهها و قشرهایی که الگوهای عقیده و عمل مردم بهحساب میآمدند، از کرسی مرجعیت تقلید فرو افتند و افراد، گروهها، و قشرهای دیگری که صلاحیت این امر خطیر را دارند، متصدی آن شوند.
✍ آیت الله مصباح یزدی (جامعه و تاریخ از دیدگاه قرآن، صفحه ۲۵۲)
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حمید کثیری
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#انتقام_سخت #خونخواهی
#رژیم_صهیونیستی #آتش_بس
✅ اضطراب بیپایان صهیونیستها از پاسخ ایران
🔰 قسمت اول
🔶 پاسخ ایران به ترور اسماعیل هنیه که وی به عنوان مهمان جمهوری اسلامی ایران و در چارچوب دیپلمات وارد کشورمان شده بود، حتمی و غیر قابل تغییر است. از این رو زمان انتقام و نحوه پاسخ دهی ایران، رژیم صهیونیستی را با اضطراب و نگرانی مواجه ساخته است. موضوعی که می توان گفت عملا رژیم را در شرایط ابهام قرار داده است. اضطراب بیپایان صهیونیستها ناشی از انتظار برای عملیات تلافی جویانه تهران در پاسخ به ترور رهبر حماس دستاوردی برای ایران و محور مقاومت و نشانه ضعف مفرط رژیم صهیونیستی است.
🔶 در همین زمینه مجله "اوراسیا ریویو" در گزارشی تحت عنوان "رژیم صهیونیستی خسته از ابهام در نوع خونخواهی ایران" نوشته است: "فضاسازی مصنوعی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و ویلیام برنز، رئیس سیا برای دستیابی به توافق آتش بس و پایان دادن به تجاوزات اسرائیل به غزه، این حقیقت هولناک را پنهان نمی کند که این مسیر بن بست است، مگر آنکه ایالات متحده دیگر به بنیامین نتانیاهو برای ادامه نسل کشی علیه غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه چراغ سبز نشان ندهد.
🔶 نتانیاهو به دستکاری تلاشهای بینالمللی به سرکردگی ایالات متحده برای پایان دادن به تجاوز به غزه راضی نیست، حتی از کارهایی که دولت بایدن انجام میدهد و سفر مقام های آمریکایی برای پایان دادن به فجیعترین جنایت های ارتش اسرائیل در غزه و سرزمین های اشغالی بیزار است. آخرین مورد ورود آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به تل آویو در هفته گذشته بود تا نتانیاهو را زیر فشار قرار دهد و متقاعد به همکاری کند، اما نتانیاهو دستور حمله هوایی به دیرالبلح در مرکز غزه را داد که بیش از 20 کشته از فلسطینیان ازجمله 6 کودک برجای گذاشت.
🔶 بایدن تأکید کرد، همه طرفهای درگیر در مذاکرات باید از به خطر انداختن تلاشهای دیپلماتیک به سرکردگی ایالات متحده برای توقف جنگ، دستیابی به توافق برای بازگرداندن گروگانها و دستیابی به آتشبس برای پایان دادن به خونریزی دست بردارند.
🔶 در واقع، اعلام دولت بایدن مبنی بر اینکه مذاکرات پس از بن بست به نقطه عطف مثبتی رسیده است، چیزی جز راهبردی برای سران غرب نیست تا ایران را متقاعد به صبر و خویشتنداری کنند، در حالی که جسارت اخلاقی و سیاسی برای مقابله با نتانیاهو ندارند که سخت برای تضعیف روند دوحه کار می کند؛ صرفاً به این دلیل که علاقه ای به توافق آتش بسی که ممکن است به برکناری اش از قدرت منجر شود و تحقیقات برای تعیین مقصران شکست در عملیات «طوفان الاقصی» ندارد.
🔶 تهران در زمینه امکان دستیابی به صلح در غزه با میانجی گری آمریکا تردید دارد، اما مایل است با توجه به تمایل خود برای پایان دادن به تجاوزات وحشیانه اسرائیل به غزه که تاکنون بیش از 40 هزار فلسطینی در آن شهید شده اند، در جریان مذاکرات دوحه واقعیت جدیدی میدانی ایجاد نکند. تهران موضعی منطقی و مسئولانه اتخاذ کرده است و روند دوحه را از مسیر خود خارج نمی کند.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن #انتقام_سخت #خونخواهی #رژیم_صهیونیستی #آتش_بس ✅ اضطراب بیپایان صهیون
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#انتقام_سخت #خونخواهی
#رژیم_صهیونیستی #آتش_بس
✅ اضطراب بیپایان صهیونیستها از پاسخ ایران
🔰 قسمت دوم
🔶 پاسخ حماس به پیشنهادهای جدید ارائه شده از سوی آمریکا در نشست دوحه عامل تعیین کننده ای در جهت گیری تهران خواهد بود. با توجه به شاخصهای موجود، هنوز در زمینه ادامه حضور اشغالگران اسرائیل در داخل نوار غزه بهویژه در امتداد مرز با مصر، آزادی تردد فلسطینیان در داخل غزه و هویت و تعداد زندانیانی که در معامله مبادله اسیران آزاد خواهند شد، اختلاف نظرهای جدی وجود دارد. کاخ سفید می داند در زمینه رابطه با تهران در زمان ریاست جمهوری مسعود پزشکیان و دولت جدید که خواهان گفت وگوی سازنده با غرب و رفع تحریم های ظالمانه علیه تهران است، جای تأمل زیادی وجود دارد.
🔶 سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران با تعهد و تخصص خود معیارهای سیاسی دولت جدید را تأیید می کند. علاوه بر این، اقدام شگفتانگیز مجلس شورای اسلامی در تأیید فهرست کامل وزیران پیشنهاد شده از سوی پزشکیان نشان میدهد میان نهادهای مختلف سیاسی کشور تفاوتی وجود ندارد و این، پیامی قوی است که روی میز سیاست گذاران در واشنگتن و دیگر پایتخت های غربی گذاشته شد.
🔶 دولت پزشکیان میراث برجای مانده از آیت الله ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید ایران را در حوزه سیاست خارجی ادامه می دهد و در جهت گیری هایش از آن الهام می گیرد، زیرا برگرفته از اجماع ملی گسترده و مستحکمی است که توانایی و قدرت ایران را برای مقابله با غرب با عمل گرایی تقویت می کند و موقعیت آن را در موازنه قدرت منطقه ای و بین المللی ارتقا می بخشد.
🔶 عزم تهران برای دفع ارعاب غرب در بالاترین حد خود قرار دارد. نکته اصلی اینکه ایران تسلیم دیکته ها نخواهد شد و در شرایط کنونی، انتظار از تهران برای پاسخ ندادن به تجاوزات اسرائیل و نقض حاکمیت آن، غیرمنطقی است و پاسخ تهران قوی، قاطع و بازدارنده خواهد بود. ایران در انجام آنچه که در زمینه عزت ملی خود لازم و واجب میداند، اتفاق نظر دارد. جانشین فرمانده سپاه پاسداران به صراحت گفته بود، ایران زمان و نحوه مجازات رژیم غاصب صهیونیستی را که با ترور شهید اسماعیل هنیه مرتکب جنایت بزرگی شد، تعیین خواهد کرد و این بار مجازات شدیدتر از قبل خواهد بود. نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد، هرگونه واکنشی باید رژیم اشغالگر اسرائیل را مجازات کند و از هرگونه حمله آتی به کشور بازدارد. وی افزود: شاید زمانی که چشمان صهیونیستها به آسمان ها و صفحههای رادار دوخته شود، از زمین یا شاید ترکیبی از هر دو همه را غافلگیر کند.
🔶 بیانیه ایران که از تریبون سازمان ملل متحد در نیویورک منتشر شد، پیامی خطاب به کاخ سفید است که در آن آمده، توپ در زمین آمریکا و اسرائیل است. جالب اینکه بیانیه همزمان با استقرار نیروهای نظامی آمریکا منتشر شد که تلاش میکند تلاشهای خود را برای متقاعد کردن نتانیاهو به امضای توافق پایان تجاوز به غزه نشان دهد.
🔶 با وجود این، ایران و ایالات متحده خواهان جنگ منطقه ای نیستند، برخلاف اسرائیل که به سادگی توانایی جنگ با ایران را بدون کمک مشترک ایالات متحده و غرب ندارد. آنچه حزبالله درباره داراییهای موشکی گسترده و متنوع خود، همراه با حمایت میدانی مؤثرش از غزه فاش کرد، الگویی است از آنچه اسرائیل و شهرکنشینان در صورت گسترش جنگ با آن مواجه خواهند شد. اسرائیل در حال جنگ فرسایشی و اضطراب بی پایان اسرائیلی ها ناشی از انتظار برای عملیات تلافی جویانه تهران در پاسخ به ترور هنیه دستاوردی برای ایران و محور مقاومت و نشانه ضعف مفرط تل آویو است."
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسائل_اولویت_دار
#تورم #مسکن
#ارز
✅ فراموشی همتی!
🔶 کمی به عقب برگردیم و بنگریم دولت آقای روحانی در سال ۹۲ شاخصهای اقتصادی را در چه وضعیتی تحویل گرفت و در چه شرایطی کار را به دولت بعدی در سال ۱۴۰۰ سپرد. اینکه آقای همتی از تورم ۴۰ درصدی و اوضاع نامساعد بورس در سال ۱۴۰۳ انتقاد کند، حرفی نیست؛ اما سخن اصلی آن است که در سال ۱۴۰۰ که او رئیس کل بانک مرکزی بود، چرا نمیگوید دولت را با تورم ۶۰ درصدی تحویل داده است. و حالا که دولت شهید مظلوم رئیسی با تلاش و اهتمام، ظرف سه سال تورم را از عدد بالای ۶۰ درصد به زیر ۴۰ درصد رسانده است، این در جای خود یک موفقیت و نشانه راه درستی است که پیموده شده است. هر چند تا نقطه مطلوب هنوز فاصله وجود دارد.
🔶 در کشور ۵ بازار اصلی وجود دارد که معیشت و زندگی خانوادهها با آنها پیوند خورده است: بازار مسکن، بازار سرمایه، بازار خودرو، بازار ارز و بازار طلا؛ حالا به اجمال نگاه کنیم دستاورد آقای همتی و همکارانش در سال ۱۴۰۰ چه بوده که حالا چشمش را بر روی واقعیتها بسته و راه بیانصافی در پیش گرفته است.
🔶 بازار مسکن: در سال ۹۲ مسکن مهر در سطح بالایی تقاضاهای کشور را پاسخ داده بود و جوانان بسیاری را صاحب خانه ساخته بود؛ اما در پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۴ میلیون واحد مسکونی کاهش پیدا کرد و این ناترازی به دولت بعد منتقل شد. وزیر مسکن آن دوره نیز گفته بود افتخار میکنم که مسکن مهر را افتتاح نکردم!
🔶 بازار سرمایه: مردم با دعوت و تشویق دولت وقت، دار و ندار خود را در بازار بورس گذاشتند اما پس از مدتی دارایی آنها در جلوی چشم هایشان آب شد. در نتیجه دولت بعد یک بازار بورس ورشکسته را تحویل گرفت.
🔶 بازار خودرو: در سال ۹۲ بازار خودروی کشور با همه مشکلاتش ۷۳۷هزار دستگاه خودرو در سال را تولید میکرد و عرضه از تقاضا فاصله بسیار زیادی گرفته بود. اما در سال ۱۳۹۹ تولید ضربه مهلکی خورد و قیمتهای خودرو نیز به چند برابر افزایش پیدا کرد.
🔶 بازار ارز: در پایان دولت احمدینژاد قیمت ارز ۳۶۰۰ تومان بود؛ اما در پایان دولت روحانی ۷/۵ برابر شد و قیمت دلار با روند افزایشی به عدد ۲۶۵۰۰ رسید.
🔶 بازار طلا: در سال۹۷ و ۹۸ دولت وقت برای پاسخ به تقاضای طلا در جامعه ۶۰ تن طلای کشور را تبدیل به فرآورده کرد و قیمت طلا را از گرم ۱۱۹۰۰۰ تومان در سال ۹۲ به بیش از یک میلیون تومان در ابتدای سال ۱۴۰۰ رساند.
🔶 هم اکنون دقیقا همان افراد با همان خصلتهای فردی و جناحی به میدان سیاست بازگشتهاند. احتمالا روی فراموشی مردم نیز حساب ویژه باز کردهاند. این افراد و گروههای سیاسی ۵ بازار اصلی را با شرایط نسبتا نرمال و استاندار در سال ۹۲ تحویل گرفتند اما پس از ۸ سال در شرایط بحرانی اقتصاد کشور را به دولت پس از خود تحویل دادند. لذا ضروری است در تحلیل شرایط امروز باید به فرآيندي که پشت سر گذاشته شده نگاه کرد و نه صرفا به نقطهای که در آن قرار گرفتهایم. نقطه کنونی نیز به هیچ وجه مطلوب و در شأن مردم ایران نیست؛ اما مهم این است که از تجربیات تلخ و شیرین گذشته عبرت گرفته شده و راههای درست برای ادامه راه برگزيده شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#مقاومت #اسلام_ناب
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
#فلسطین #انتقام_سخت
✅ آثار و نتایج عظیم یازده ماه نبرد محور مقاومت
🔶 ستاره نحس مستکبران رو به زوال است؛ زمینه "انقلاب عظیم" در حال مهیا شدن است. بعد از ۱۱ ماه نبرد شبانه روزی رزمندگان مقاومت با آمریکا و ناتو و رژیم صهیونیستی، جبهه کفر مستاصل و متحیر، نظاره گر "تغییر جغرافیای سیاسی منطقه" و نابودی تدریجی سرمایه گزاری بیش از یکصد ساله خود در بنیان گذاری رژیم نامشروع صهیونیستی و "سونامی" تشدید گرایشهای جهادی و اعتقادی و سیاسی به "اسلام انقلابی" در منطقه و جهان اسلام میباشد.
1⃣ در ارزیابی کلان اما دقیق تحولات جاری چه باید گفت؟ قاطعانه میگوییم: "انقلاب اسلامي با تاييد خداوند منان در سطح جهان در حال گسترش است و ان شاءاللّه با گسترش آن "قدرتهاي شيطاني" به انزوا كشيده خواهند شد و حكومت مستضعفان برپا و زمينه براي حكومت جهانــي مهدي آخرالزمان- عجل الله تعالي فرجه الشريف و ارواحنا لتراب مقدمه الفداه- "مهيا خواهد شد"؛ (امام خمینی /۱۲/ ۸ / ۶۰)
2⃣ اکنون مهمترین مشکل صهیونیستها و سردمداران جبهه کفر اینست که: "دکترین نظامی" فرماندهی عالی و حکیم مقاومت "ناشناخته" است و ایشان با فطانت بالا، میدان درگیری را بر اساس اهداف راهبردی خود یعنی "تضعیف و نابودی تدریجی" اسرائیل، به کنترل درآورده است.
3⃣ قدرت رو به تزاید و جایگاه جدید ایران در کنترل و هدایت تحولات منطقه ای و جهانی بزرگترین تحلیگران غربی و صهیونیستی را دچار سرگیجه کرده است، چنانکه "ایهود باراک" نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی در مصاحبه اخیر خود (۲۷ مرداد) با شبکه آمریکایی فاکس نیوز (Fox News) ضمن بیان اینکه: ""تعجب آورترین" بخش تاریخ این است که اکنون ایران (به جایی رسیده که) تامین کننده فناوری پیشرفته برای روسیه گردیده است!!، هشدار داد: (در مواجه با ایران باید هوشیار بود چرا که) ایرانیان بسیار صبورند و شطرنج بازهای ماهرند!!
4⃣ دشمن صهیونیستی به اعتراف خود اکنون از ۷ محور منطقه ای به محاصره حلقه آتشی در آمده که تا پیش از این تصورش را هم نمیکرد، و علی رغم یازده ماه جنایت بی حد و حصر صهاینه، در کمال تعجب و به اعتراف منابع غربی، "گردانهای حماس" در غزه، خود را بازسازی نموده و قویتر گردیده و ارتش اسرائیل پر تلفات و فرسوده، در واقع اسرائیلی که عمق استراتژیک غرب در جهان اسلام و موتور پیشران سیاستهای شیطانی آنها در منطقه بود، تدریجا به "نقطه هزیمت" "سیادت جبهه کفر جهانی مبدل گردیده.
5⃣ صهیونیستها که خود "خدایگان عملیات جنگ روانی" در دنیا بوده اند در دام بزرگترین عملیات جنگ روانی ایران و همپیمانانش گرفتار امده و در باتلاق آن فرو رفته اند، "افق اقامت غاصبین مهاجر از ۱۱۲ کشور و با ۸۸ زبان و لهجه در سرزمینهای اشغالی به تاریکی گراییده، صنعت پر رونق گردشگری تعطیل، ۴۳ شهرک شمال تخلیه و ده ها هزار اسرائیلی در خارج قادر به بازگشت به اسرائیل نمی باشند و هزاران نفر قصد فرار دارند و میلیونها نفر هم هرشب کابوس مرگ با موشک های ایرانی می بینند.
6⃣ آنچه مسلما در پیش است "تحقق وعده الهی" است (إِنَّ اللَّهَ لَا يُخْلِفُ الْمِيعَادَ) و علی رغم میل و تلاش شیطان بزرگ و اقمار خبیث و جریان نفوذ و نفاق داخلی، همانگونه که امام خمینی به دقت پیشبینی فرمودند: ""مستضعفان که اکثریت قاطع جهان را تشکیل می دهند مطمئن باشند که وعده حقتعالی نزدیک است و ستاره نحس مستکبران رو به زوال و افول است (صحیفه نور/ ج ۱۵/ ص۶۲) ""با اطمينان مىگويم: اسلام ابرقدرتها را به خاك مذلت مىنشاند، اسلام موانع بزرگ داخل و خارج محدوده خود را يكى پس از ديگرى برطرف و سنگرهاى كليدى جهان را فتح خواهد كرد... (صحیفه نور، ج ۲۰، ص ۳۲۵)
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای میراحمدرضا حاجتی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#اقتصاد
#افول_آمریکا #توسعه
#هویت #بحران_اجتماعی
✅ افزایش خرید پناهگاه در آمریکا در پی افزایش ناامنیهای اجتماعی و احتمال وقوع جنگ داخلی
🔰 قسمت اول
🔶 شبکه محافظهکار آمریکایی «فاکس نیوز»، در گزارشی از افزایش خرید «پناهگاههای مجلل ضدبمب» توسط تعدادی از ثروتمندان آمریکایی در بحبوحه افزایش ناآرامیهای اجتماعی در این کشور خبر داده است. مالک شرکت «Atlas Survival Shelters» در یک مصاحبه تلفنی با این شبکه از اعتقاد نیمی از آمریکاییها درباره «جنگ داخلی» سخن گفته است. آمریکا، اخیرا شاهد افزایش خرید پناهگاه در ایالت تگزاس بوده و این در حالی است که «تگزاس» یکی از ایالتهای معروف آمریکا در بی قانونی، هفتتیرکشی و درگیری و کشتار مسلحانه میباشد. کشتارهای مسلحانه در این کشور به طور چشمگیری در کانون توجه رسانههای دنیا قرار دارد. با این که آمریکا پیش از این شاهد جنگهای داخلی متعددی بوده است، اما عوامل مختلفی آمریکای محصور در مشکلات را ممکن است به سمت «جنگ داخلی» پیش ببرد. شاید این موضوع برای کسانی که تصورشان از آمریکا بیشتر از هرچیز به تصاویری از منهتن، امپایر استیت، سنترال پارک، تایمز اسکوئر و زرق و برقهای دیگر آمریکا که این کشور را نمادی از توسعه نشان میدهد، مربوط میشود، باورپذیر نباشد، اما واقعیت آمریکا با آن چه در فیلمها و سریالهای آمریکایی نشان داده میشود، متفاوت است.
🔶 امروزه مشکلات سهمگینی، چون سقوط سیستم آموزشی، فروپاشی نظام خانواده، هم جنس گرایی، عریان نمایی، فرزندان نامشروع، خانوادههای تک والدی، نگاههای جنسیتی، افزایش تبهکاری و فقر و هزاران بلای دیگر گریبان گیر جامعه آمریکاست که هسته اصلی آنها کنار رفتن دین از جامعه آمریکا میباشد تا جایی که نظریه پرداز معروف آمریکایی «زبیگینو برژینسکی» از سالها پیش در این باره به صراحت هشدار داده و گفته بود: «ضربه پذیری اصلی آمریکا به دنبال چالش رقبای خود نخواهد بود بلکه به دلیل تهدیداتی خواهد بود که فرهنگ آمریکا وارد مینماید؛ تهدیداتی که به طور فزایندهای آمریکا را در داخل تضعیف و بی هویت و از هم گسیخته و ناتوان مینماید»
🔶 بحران فقر در آمریکا
"ما ۹۹ درصدی هستیم که از خانههای خود بیرون رانده شدهایم. ما از خدمات درمانی مطلوب محروم بودهایم. ما از آلودگی محیط زیست رنج میبریم. ما ساعات طولانی را برای مقدار اندکی دستمزد و بدون بهرهمندی از حقوق قانونی خود سخت کار میکنیم، البته اگر بتوانیم کاری پیدا کنیم. در حالی که یک درصد دیگر از همه چیز برخوردار است، ما از هیچ چیز برخوردار نیستیم. ما ۹۹ درصد جامعه هستیم... "
🔶 اینها بخشی از حرفهای افرادی بود که در چند سال گذشته، در اعتراض به فقر، بیکاری، نابرابریهای اجتماعی و... به وال استریت آمده بودند. آن چه بیش از هر چیزی باعث شکل گیری این جنبش شده بود، مبارزه با نابرابریهای اقتصادی، مبارزه با فرهنگ اقتصادی سرمایهداری و از بین بردن دسترسی و نفوذ دلالان یهودی و کارتلهای اقتصادی در آمریکا بود. درحالیکه بیشتر کمپهای معترضان جنبش، توسط پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا تخریب شد، اما بسیاری از معترضان با همان انگیزه و روحیه که منجر به آغاز اعتراضات شد، به زندگی خود ادامه میدهند.
🔶 فقر در آمریکا در حال تبدیل شدن به یک بحران اجتماعی بزرگ است. این بحران یک شبه روی نداده و ریشه آن از عمق نظام سرمایه داری سود محور جنگ طلب تغذیه میشود. آمریکا همیشه در مقایسه با اغلب کشورهای صنعتی دنیا دچار فقر فراگیرتری بوده است. برای مثال در اواسط دهه نود، نرخ فقر در آمریکا در حدود دو برابر میزان آن در کشورهای منطقه اسکاندیناوی و ۱/۳ برابر نرخ فقر در ژاپن بود. با این حال بیش از ۴۲ درصد از ثروت آمریکا تحت کنترل حدود یک درصد از جمعیت سرمایه دار این کشور است. چهارصد ثروتمند آمریکایی بیش از یک تریلیون دلار ثروت دارند و متوسط درآمد هر یک از آنها حدود سه و نیم میلیارد دلار است.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم شیرین زارع پور
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت #اقتصاد #افول_آمریکا #توسعه #هویت #بحران_اجتماعی ✅ افزایش خرید پناهگاه در آمریکا در پی افز
#معنویت
#اقتصاد
#افول_آمریکا #توسعه
#هویت #بحران_اجتماعی
✅ افزایش خرید پناهگاه در آمریکا در پی افزایش ناامنیهای اجتماعی و احتمال وقوع جنگ داخلی
🔰 قسمت دوم
🔶 مردم آمریکا از فشار گرسنگی به دزدی از مردم دیگر و یا دولت و اماکن عمومی روی آورده اند. روزانه خبر دزدیده شدن چیزهایی منتشر میشود که شاید هیچگاه در ذهن آمریکاییها تصوری هم در مورد ارزش مادی آنها وجود نداشت. در سایه سیاستهای غلط نظام سرمایه داری جنگ افروز، امروزه فقر و گرسنگی در حال تبدیل شدن به یک بحران گسترده اجتماعی و امنیتی در آمریکایی است که برای ملتهای دیگر به صورت سرزمین رویایی «فرصت ها» تبلیغ میشود. در دهه اخیر اقتصاد آمریکا به رکوردی از فقر دست یافته است که در آن از هر ۶ نفر آمریکایی یک نفر در فقر زندگی میکند. قبل از رکود اقتصادی ۳۰ میلیون فقیر وجود داشت که اکنون این رقم از ۴۶ میلیون نفر گذشته و به رکورد تازهای زده است. وضعیت عمومی زندگی مردم آمریکا در یک دهه گذشته اکثرا با از هم پاشیدن خانوادهها به دلیل فقر و اعلام ورشکستگی افراد همراه بوده است.
🔶 انحطاط فرهنگی
گوشهای از فرهنگ یکی از شهرهای آمریکا یعنی سانفرانسیسکو را ایلان ماسک در کتاب خود این گونه تعریف میکند: «کمی که سرت را بچرخانی، یک نفر را میبینی که بین ماشینهای پارک شده شلوارش را پایین کشیده و مدفوع میکند. یا دیوانهای را میبینی که سرش را به ایستگاه اتوبوس میکوبد. در کافههای محلی نزدیک استریب کلابها دگر جنس پوشها سراغ تاجران کنجکاو میروند و دائم الخمرها روی کاناپهها خوابشان میبرد و خودشان را خراب میکنند که این بخشی از مناسک یکشنبه هایشان است... سان فرانسیسکو پیشینهای به یاد ماندنی از حرص و طمع دارد. این جا در دوران تبِ طلا، شهر شد و حتی زلزلهای فاجعه بار هم نتوانست شهوت اقتصادی سان فرانسیسکو را برای مدتی طولانی کُند نماید. نگذارید پادفرهنگهای هیپی فریبتان بدهد». ایلان ماسک این اواخر در حساب توییتری خود با نمایش فیلمی از خیابانهایی که معتادان عریان و نیمه عریان را نشان میدهد، به وضعیت اسفبار فرهنگی آمریکا انتقاد میکند و مینویسد: «این خیلی غم انگیز است. این ملت نیاز به تغییر دارد. شهرهای ما آشفته است. سیاست ما به هم ریخته است. وقت آن است که مقامات جدید انتخاب کنیم»
🔶 مفسرانی، چون «آلن بلوم» «ای دی هرش» و «روسل جیکوبی» بر این باورند که فرهنگ آمریکا رو به زوال است. «ساموئل هانتینگتون» در مورد روند تغییر فرهنگ و سیاست آمریکا از اواخر دهه ۱۹۵۰ بهصورت انتقادی اظهار نظر کرده است. او میگوید افولگرایی در چندین موج ظهور کرده است. طبق گفته جیکوبی نیز، ظهور مارکسیسم، اقتصاد سیاسی رادیکال، نقد ادبی و مطالعات فرهنگی عواملی بودند که از زمان جنگ جهانی دوم به بعد زمینه را برای افول فرهنگ آمریکایی فراهم ساختند.
🔶 در پایان: پناه بردن سرمایه دارانس آمریکایی به پناهگاههای لوکس نشان میدهد ناامنی داخلی در آمریکا افزایش روزافزونی دارد. در شناخت واقعیاتهای آمریکایی و تحلیل اهداف سردمداران نظام استکباری ایالات متحده از تشدید سیاست جنگ افروزی، باید از سطحی نگری پرهیز کرد؛ چرا که به رغم تصویر زیبایی که سیاستمداران آمریکایی از ردپای زندگی آمریکایی برای دنیای خارج ترسیم میکنند این رؤیا برای جمع بزرگی از مردم این کشور به صورت یک «کابوس» درآمده است. واقعیات غیرقابل انکار موجود حاکی از آن است که انحطاط معنوی و فرهنگی، از هم گسیختگی اجتماعی و فساد سردمداران آمریکا و...، فروپاشی تدریجی امپراطوری ایالات متحده را تسریع ساخته است؛ و اساسا از نظر برخی از صاحب نظران «مسأله این نیست که آیا آمریکا افول میکند یا نه، بلکه سوال این است که آمریکا آبرومندانه افول میکند و یا با مقاومت لجوجانه و محافظه کارانه خود، ناگهان به ورطه نابودی سقوط میکند».
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم شیرین زارع پور
🆔 @tahlil_shjr
#دولت_اسلامی
#جوان_مومن_انقلابی
#تربیت_نیرو
#دولت_چهاردهم
✅ شرحی بر توصیه رهبری پیرامون الزامات تربیت نسلی مدیران؛ دولت کدام جوانها را به مدیریت بگمارد؟
🔶 مقام معظم رهبری در نخستین دیدار خود با اعضای هیئت دولت جدید، نکتهای مهم را درباره لزوم بهکارگیری جوانان در ساختار مدیریتی دولت و تربیت نسلی مدیران گوشزد کردند. معظمله در این رابطه خطاب به رئیسجمهور پزشکیان و دولت چهاردهم فرمودند: همکاران جوان، مومن، انقلابی، متعهد و پر انگیزه را انتخاب کنید تا گرهها را باز کنند و با پرورش آنها در مدیریتهای ردههای مختلف از پایین، به تدریج نسلی از مدیران برجسته و پر انگیزه برای فردای کشور شکل گیرد.
🔶 رهبر انقلاب به رئیس جمهور توصیه کردند: صد جوان با این خصوصیات را بکار گیرید و اگر در پایان دولت، همین صد مدیر قوی و آماده تحویل دهید به نظر من این کار بسیار بزرگی خواهد بود.
🔶 از باب اقتراح پیرامون این سفارش اکید رهبر معظم انقلاب میتوان نکات مهمی را مطرح کرد: به کارگیری جوانان در مناصب کلان دولت اگر چه به معنی لزوم تجربهیابی و ورز خوردن این جوانان برای ادامه حیات نسلی مدیران کارکشته در کشور است؛ لکن این مسئله به معنی قرار دادن جوانان بیکارنامه و بیتجربه در مناصب اجرایی هم نیست.
🔶 به این معنی که جوانانی که در حیطه سفارش رهبر معظم انقلاب قرار میگیرند باید در سطح سنی خود از سوابق لازم برخوردار باشند و مهمتر از سابقه نیز از کارنامه خوبی برخوردار باشند.
🔶 یعنی نکته منفی بزرگ در کارنامه سیاسی و اجرایی آنها نباشد و به معنی سلیستر هر کجا تنگه احدی را در اختیار داشتهاند؛ آنرا به خوبی مدیریت کرده باشند. این تنگه احد نیز میتواند یک رسانه، یک سمت کارشناسی یا یک شأن سیاسی باشد لکن هرچه هست بایستی خروجی آن به شدت مثبت و چشمگیر ارزیابی شود.
🔶 مبحث بعدی درباره جوانانی که باید در دولت پزشکیان و تمام دولتها مورد توجه قرار بگیرند حیث "نخبگی" است. علاوه بر کارنامه، یک جوان بایستی از حیث نخبگی هم برخوردار باشد تا در شئون مدیریت کلان تعریف شود و نخبگی نیز تبلور اعظم و اصلی خود را در کارنامهها نشان میدهد.
🔶 مسئله دیگری که درباره مباحث مربوط به این جوانان چندان مورد توجه قرار نمیگیرد؛ لزوم توجه به اصالتهای خانوادگی و مسلکهای تربیتی آنان است. همچنانکه از توصیه امیرالمؤمنین (ع) به مالک اشتر میدانیم؛ مسئولان یک حکومت اسلامی بایستی برآمده از "بیوتات صالحه" باشند. معنای بیوتات صالحه معنای بسیطی است که شاید درباره همه ابواب آن هم نتوان بصورت عمومی سخن گفت. لکن منحیثالمجموع باید به گذشته و خانواده چنین جوانانی هم توجه معقول کرد تا فرایندهای کشور و حکمرانی همواره به سمت اصالت و اصیلزادگی حرکت کند.
🔶 در مجموع میتوان این کمک فکری را به دولت محترم ارائه کرد که امروز جوانان بسیاری در کشور داریم که سوابقی مثل حضور در نبردهای محور مقاومت، حل فکری و فرموله چالشهای مهم سیاسی، خدمات بزرگ جهادی، مدیریتهای موفق، ایجاد اشتغال و... دارند. اینان بایستی در کانالهایی غیر از تحصیل دانشگاهی و نرخ معدل در اولویت توجه فرایند تربیت مدیران حکمران قرار بگیرند.
🔶 بدیهیست که در دانش مدیریت؛ توان اجرای کار که تشخیص آن از کارنامه افراد ممکن است؛ ربط چندانی به تحصیل و مقاطع تحصیلی ندارد و نرخ معدل، جزئیترین فاکتور در انتخاب یک مدیر کارآمد است.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسئله_محوری
#تورم #بودجه
✅ ناترازی وزیر اقتصاد
🔶 وزیر اقتصاد دولت پزشکیان، چند دقیقه در تلویزیون حرف زد، اما آن قدر آمار جا به جا داد، یا موضع نادرست گرفت که می توان گفت رکورد حجم خلاف گویی در یک زمان محدود را هم جا به جا کرد!
🔶 آقای همتی گفت: "کدام اسب زین شده را تحویل دولت دادهاید؟ تورم ۴۰ درصدی؟ دلار ۶۰ تومنی؟ کسری بودجه ۳۰ درصدی؟ نرخ بیکاری ۱۳ درصد؟". بر خلاف این ادعا، نرخ بیکاری در فصل اول امسال به ۷,۷ درصد کاهش یافته که اتفاقی مثبت و پایین ترین نرخ بیکاری ظرف دو دهه اخیر است.
🔶 وزیر اقتصاد تازه کار، در کمتر از یک هفته، به میزان ۵ درصد بر نرخ تورم تحویل گرفته از دولت شهید رئیسی اضافه کرد و ۳۵ درصد را ۴۰ درصد عنوان کرد! این در حالی است که وی به هنگام ریاست بانک مرکزی در دولت روحانی، بالاترین نرخ تورم را به میزان ۴۶ درصد به ثبت رسانده است.
🔶 نرخ دلار در آغاز ریاست همتی بر بانک مرکزی ۹۱۵۵ تومان بود و سه سال بعد در پایان دولت روحانی به ۲۳۸۵۰ تومان رسید. از سوی دیگر، آقای همتی، نرخ رشد ۵ درصدی در دولت سیزدهم را مورد انتقاد قرار داده و رشد اقتصادی مطلوب را ۸ درصد عنوان کرد تا از دولت رئیسی خرده گیری کرده باشد.
🔶 اما او این واقعیت مهم را نگفت و کتمان کرد که معدل رشد اقتصادی در ۸ سال دولت روحانی، نزدیک به صفر (۶ دهم درصد) بود. نرخ رشد اقتصادی مقارن با ریاست همتی بر بانک مرکزی ، منفی ۲ درصد بود بود که در پایان دولت رئیسی به بالای ۵ درصد (۷ درصد افزایش) رسیده است. در همین دوره، کسری تراز عملیاتی بودجه، از ۴۰ درصد به ۳۵ درصد کاهش یافته است.
🔶 آقای همتی در ابتدای اولین گفت و گوی تلویزیونی بعد از وزارت، گله کرد که سه سال به تلویزیون دعوت نشده بود. اما در همین شروع مجدد، کلی شاخص و رکورد و آمار اقتصادی را جا به جا کرد تا نشان دهد چقدر آماده مدیریت و پاسخگویی است! او در عین حال با دفاع از وام های ویژه بانکها به کارمندان شان گفت: "کارمندان بانکها از ۶ صبح سر کار میروند و با سختی کار میکنند، در سالهای گذشته هم علیرغم تورم ۴۰ درصدی، حقوقشان ۲۰ درصد ۲۰ درصد بالا رفته است، پس مستحق دریافت وام هستند".
🔶 آیا سایر اقشار کارمندی و کارگری ساعات کاری کمتری دارند یا حقوق بیشتری دریافت می کنند که نباید از تسهیلات آن چنانی برخوردار باشند؟ و آیا تسهیلات اعطایی بی ضابطه نمی تواند در مسیر حمایت از تولید و اشتغال و ازدواج جوانان هزینه شود؟ چرا وزیر اقتصاد ماجرا را وارونه نگاه می کند؟
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #آتش_بس
#کرانه_باختری #منطقه
✅ هدف رژیم صهیونیستی از حمله به جنین چیست؟
🔶 پس از شروع عملیات طوفانالاقصی در ۱۵ مهر، تلآویو برای جلوگیری از فعال شدن هستههای مقاومت در کرانه باختری، با بسیج نیروهای ارتش، پلیس و شاباک از همان ساعات اولیه، یورش به نقاط مختلف کرانه را آغاز کرد که در نتیجه هزاران نفر از مبارزان فلسطینی دستگیر و بیش از ۱۰۰ نفر به شهادت رسیدند.
🔶 روند این حملات پس از برقراری آتشبس ۴ روزه اینبار با هدف تداوم آرایش تهاجمی رژیم صهیونیستی شدت گرفت علیالخصوص اینکه این حملات به دستور ایتامار بنگویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صورت میگیرد که از مخالفان آتشبس ولو محدود بوده و نتانیاهو برای کنترل او، دست وی را برای انجام جنایات در کرانه باختری باز گذاشته است.
🔶 اما از چندی قبل تهاجم به نقاط مختلف جنین شدت گرفته است؛ مکانیابی و نوع این حملات حاکی از تمرکز نیروهای اشغالگر بر تخریب گسترده منازل، زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی همچون بیمارستانها و جادهها و ... استوار است. رژیم صهیونیستی و به طور کلی محور غربی - عبری - عربی در تاریخچه تقابل خود با محور مقاومت، همواره در ابتدا تلاش داشتهاند تا هستههای مقاومت در منطقه را با اقدام سخت از بین ببرند اما همواره به در بسته خورده و از این رو به سراغ پلن بعدی که ایجاد دوگانه ادراکی "معیشت - مقاومت" است روی آوردهاند.
🔶 ارتش رژیم در مرداد ماه امسال نیز تهاجم وسیعی از زمین و هوا به جنین ترتیب داد تا شاید بتواند بخش وسیعی از هستههای مقاومت را منهدم کند؛ با این همه این نیروها حتی به میدان مرکزی شهر هم نرسیدند و بزودی مجبور به عقبنشینی بدون حتی یک دستاورد مشخص شدند. در روزهای اخیر اما تمرکز دشمن بر تخریب گسترده زیرساختها استوار است تا هزینه مقاومت برای مردم این منطقه بالا رفته، برای تداوم جریان اقتصاد و رفاه دست از مقاومت برداشته، بر علیه مقاومت اقدام کنند. اشغالگر میتواند نتیجه این استراتژی را در آینه غزه، عراق، لبنان و حتی ایران مشاهده کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#هویت #خانواده
#روشنگری #جوانی_جمعیت
#دولت_چهاردهم
✅ دستور مقام معظم رهبری به یک پیگیری ویژه توسط وزیر بهداشت!
🔶 در بیانات نخستین دیدار هیئت دولت چهاردهم با رهبر معظم انقلاب، یکی از موضوعات طرح شده در این دیدار مسئله بسیار مهم جوانی جمعیت بود که رهبری به طور مستقیم وزیر بهداشت را خطاب قرار دادند. نگاهی کوتاه به نرخ رشد جمعیت، به خوبی دلیل این تاکید را نشان می دهد.
🔶 میزان موالید در کشور در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۲ هزار و ۹۸۴ مورد گزارش شده که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۲ درصد کاهش داشته و در مقایسه با سال ۱۳۹۵ با ۳۱ درصد کاهش مواجه بوده که بسیار تأملبرانگیز است. افزون بر این، میزان باروری کل ایران از ۶.۸ فرزند در سال ۱۳۶۰ به ۱.۷ فرزند در سال ۱۴۰۰ تنزل پیدا کرده است.
🔶 بر اساس دادههای مرکز آمار ایران، درصد کل خانوادههای دارای یک فرزند (تکفرزندی) با یک روند صعودی به حدود ۱۹.۷ رسیده و ۱۳.۵ درصد نیز فرزند ندارند. این در حالی است که در نسلهای قدیمیتر (متولدان قبل از ۱۳۵۰) فقط ۴.۵ درصد از آن خانوادهها تکفرزند بودهاند، ولی این میزان در نسلهای جدیدتر(متولدان بعد از ۱۳۵۰) به ۲۸.۷ درصد رسیده است.
🔶 در این میان آنچه مورد تأکید است، عزم بر اجرای قانون جوانی جمعیت با فرهنگسازی در امر ازدواج بهنگام، باروری سالم و فرزندآوری به موقع است. تحقق این سیاست مستلزم ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بهویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمهای هزینههای زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان، تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزشهای عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزندپروری، تقویت مؤلفههای هویتبخش ملّی (ایرانی، اسلامی، انقلابی) است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حسین عباسیان
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#معنویت_و_اخلاق
#حضرت_محمد(ص)
✅ اخلاق پیامبر
🔶 آنچه که در طول شبانه روز باید انجام داد... اخلاق روزمره پیامبر است. رسول خدا با هر کس رو به رو می شد، سلام می داد، هم به کوچک، هم بزرگ. هیچ گاه پای خود را پیش کسی دراز نمی کرد. هنگام نگاه، به صورت کسی خیره نمی شد. با چشم ابرو به کسی اشاره نمی کرد. هنگام نشستن، تکیه نمی داد.
🔶 وقتی با مردم دست می داد و مصافحه می کرد، هیچ گاه دست خود را عقب نمی کشید، تا طرف مقابل دست خود را بکشد. هیچ خوراکی را مذمّت نمی کرد. به هیچ کس دشنام و ناسزا نمی گفت و سخن ناراحت کننده ای بر زبان نمی آورد و بدی را با بدی پاسخ نمی گفت.
🔶 زیرانداز خود را به عنوان اکرام زیر پای کسی که خدمتش می رسید پهن می کرد. از روز بعثت تا دم مرگ، هرگز در حال تکیه دادن غذا نخورد. هدیه افراد را (هر چند اندک و ناچیز) قبول می کرد. بیشتر اوقات، رو به قبله می نشست. زانو هایش را پیش اشخاص، باز نمی کرد و بیرون نمی آورد. بر تند خویی غریبه ها در سؤال و درخواست و سخن صبر می کرد.
🔶 هیچ کس را ملامت و سرزنش نمی کرد و در پی کشف اسرار دیگران نبود. خنده هایش تبسم بود و هرگز قهقهه سر نمی داد. بسیار شرمگین و باحیا بود. سخن کسی را قطع نمی کرد. از جلوی خودش غذا می خورد. کار افراد را به هر شکلی راه می انداخت و...
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#دولت_چهاردهم #هویت
#جوانی_جمعیت #خانواده
✅ جدّاً میخواهم شخصاً تکیه کنند!
🔶 در بیانات نخستین دیدار هیئت دولت چهاردهم با رهبر معظم انقلاب، یکی از موضوعات طرح شده در این دیدار مسئله بسیار مهم جوانی جمعیت بود که رهبری به طور مستقیم وزیر مربوطه را خطاب قرار دادند وبر دنبالگیری آن تأکید کردند: «من از آقای دکتر ظفرقندی، وزیر محترم بهداشت، جدّاً میخواهم ایشان روی این مسئله شخصاً تکیه کنند، دنبال کنند این موضوع را؛ یعنی واقعاً بروید دنبال این قضیّه و نگذارید این موانع تولید مثل و ولادت ــ که متأسّفانه زیاد هم هست ــ ادامه پیدا کند و بر اینها کاملاً تسلّط پیدا کنید.»
🔶 مرور شاخصهای متعدد در حوزه جمعیت و فرزندآوری چون رشد جمعیت، تعداد موالید، میزان ناخالص موالید، میزان باروری عمومی و زناشویی، مرتبه فرزند و ... نشان میدهد کاهش فرزندآوری به یک الگوی غالب در کشور تبدیل شده است. میزان موالید در کشور در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۲ هزار و ۹۸۴ مورد گزارش شده که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ ، ۲درصد کاهش داشته و در مقایسه با سال ۱۳۹۵ با ۳۱ درصد کاهش مواجه بوده که بسیار تأملبرانگیز است. افزون بر این، میزان باروری کل ایران از ۶.۸ فرزند در سال ۱۳۶۰ به ۱.۷ فرزند در سال ۱۴۰۰ تنزل پیدا کرده است. بر اساس دادههای مرکز آمار ایران، درصد کل خانوادههای دارای یک فرزند (تکفرزندی) با یک روند صعودی به حدود ۱۹.۷ رسیده و ۱۳.۵ درصد نیز فرزند ندارند. این در حالی است که در نسلهای قدیمیتر (متولدان قبل از ۱۳۵۰) فقط ۴.۵ درصد از آن خانوادهها تکفرزند بودهاند، ولی این میزان در نسلهای جدیدتر (متولدان بعد از ۱۳۵۰) به ۲۸.۷ درصد رسیده است.
🔶 در این میان آنچه مورد تأکید است، عزم بر اجرای قانون جوانی جمعیت با فرهنگسازی در امر ازدواج بهنگام، باروری سالم و فرزندآوری به موقع است. در سیاستهای جمعیتی و افزایش جوانی جمعیت به موارد کاربردی توجه شده، اما هر قانون و سیاستی، مستلزم فراهم بودن زیرساختهای لازم آن است؛ کارایی سیاستهای جمعیتی زمانی آشکار میشود که در زندگی مردم حس شود و مردم اثرات آن را در زندگی خود ببینند.
🔶 ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بهویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمهای هزینههای زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان، تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزشهای عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزندپروری، تقویت مؤلفههای هویتبخش ملّی (ایرانی، اسلامی، انقلابی) از مهمترین مؤلفههای تحقق جوانی جمعیت است. نکته پایانی اینکه جمعیت و ابعاد آن، نقطه مرکزى هر نظام اجتماعى به شمار میآید و نقش مؤثری در ترسیم قدرت سیاسی و اقتصادی ملتها برعهده دارد؛ به گونهای که غفلت از آن ممکن است خسارات جبرانناپذیری را در پی داشته باشد.
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#بصیرت
#وفاق_ملی
#دولت_چهاردهم
✅ چارچوبی برای ارزیابی ایده وفاق ملی
🔶 درباره مواجهه با دولت چهاردهم و ایده وفاق ملی دکتر پزشکیان و ارزیابی آن، توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
1⃣ اینکه بیاد داشته باشیم، دولتِ منسوب به جریان اصلاحات بر سر کار آمده و نه دولت جلیلی یا قالیباف. این را نیز بایستی مد نظر قرار داد که فشار جریان اصلاحات و نیروهای سیاسی آن نیز بر سر دولت کنونی برای پیشبرد ایدههای اصلاحطلبانه و بکارگیری نیروهای سیاسی اصلاحطلب سنگينی میکند؛ درک این نکته مهم، توقعات و انتظارات را از دولت فعلی تا حد بسیار زیادی منطقی و واقع بینانه میسازد.
2⃣ آقای پزشکیان علیرغم اینکه دولتش، دولت اصلاحات است و منش خودش نیز اصلاحطلبی است، اما ۵ نفر از کابینه شهید رئیسی را برای کابینه خودش انتخاب کرده (۳ وزیر، ۱ سرپرست وزارتخانه و ۱ معاون رئیس جمهور). این اقدام در مقام مقایسه در تاریخ دولتهای جمهوری اسلامی مسبوق به سابقه نیست که رئیسجمهوری از دولت پیشین به این میزان در کابینه خودش استفاده کند. البته برخی وزراي دیگر نیز در کابینه هستند که عضو دولتهای گذشته نیستند، اما متعلق به جریان اصولگرا هستند. (مانند وزارت کشور و وزارت ورزش و جوانان)
3⃣ شعار وفاق ملی را با نگاه مثبت و خوش بينانه تحلیل کنیم و نه با نگاه منفی و بدبینانه و به مثابه کلیدواژهی فتنه جدید!(کاری که مع الاسف برخی این روزها بر آن اصرار دارند). اما نکته مهم تبیین و تفسیر درست از ایده وفاق ملی است؛ در اینجا بکوشیم که ماهیت وفاق ملی بر مبنای ارزشها معنادهی شود و وفاق حول و حوش اصول (در عین اغماض در سلایق) سامان بیابد. بر سر واژهها نباید مناقشه کرد، انسجام و وفاق و اتحاد نیاز قطعی کشور در همه شرایط است.
4⃣ به طور طبیعی نظام کلی انتصابات این دولت عمدتا چهرههای منسوب به اصلاحات خواهد بود. هر چند احتمال دارد، منطق و ترکیب کابینه دولت چهاردهم، حامل پیام هایی در بخشهای دیگر مدیریتی کشور مبنی بر استفاده از نیروهای سیاسی اصولگرا نیز باشد. اما نکته مهم در اینجا آن است که بکارگیری عناصر سیاسی اصلاحطلب در بخشهای گوناگون دولت، نباید از آن تحلیل ضد وفاق ملی بشود. در عین حال بر هر مفهوم و ایدهای که در دولت چهاردهم آشکار میشود به گونهای که در تناقض با منافع ملی و مصالح اسلامي است، حساسیت به خرج داد و آن را ضد وفاق ملی بدانیم و بنامیم. هر چند سلایق متعدد در امر اداره کشور موضوعی لازم و طبیعی محسوب میشود.
5⃣ با همه این اوصاف آن چه موضوع اصلی محسوب میشود، در حالی که بسیاری مسائل مرتبط با موضوع این یادداشت، فرعیات هستند، "کمک به موفقیت دولت" است؛ رهبر معظم انقلاب در این زمینه فرمودند، موفقیت این دولت، موفقیت همه ماست. بنابراین هر اقدام ما در مواجهه با دولت و تحلیل پدیدههای سیاسی جاری، باید با ملاحظه موفق شدن دولت باشد. در این چارچوب لزوما نقدها باید از موضع دلسوزی و کارشناسی باشد و نباید آرامش عمومي جامعه خدشهدار شود و یا اینکه ناخواسته به سمت سیاهنمایی حرکت کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#ماه_صفر
#امام_علی(ع)
✅ حدیث پایان ماه صفر
🔶 آیا صحت دارد که پیامبر فرمود هرکس پایان ماه صفر را به من یا سه نفر اطلاع دهد. بهشت بر او واجب است.
🔶 پاسخ:
مستند آنان حدیثی از پیامبر است که فرمودند: «من بشرنی بخروج آذار فله الجنه: هر کس به من بشارت دهد صفر تمام شده است بهشت می رود».
🔶 عده ای معتقد شدند آذار همان صفر است در حالی که آذار از ماه های رومی است و صفر از ماه های قمری است. مرحوم شيخ صدوق در كتاب ارزشمند علل الشرايع اين حديث را به صورت حدیثی مسند از ابن عباس آورده است و آن عبارت از این است که پیامبر اکرم روزی در مسجد قبا در جمع عده زیادی از اصحابش فرموند: «اول من یدخل علیکم الساعة رجل من اهل الجنه» یعنی اولین کسی که هم اکنون بر شما وارد می شود، مردی از اهل بهشت است. پس چند نفر که این مطلب را شنیدند از یک در مسجد خارج شدند تا از در دیگر وارد شوند و اول کسی باشند که مستحق بهشت گردند.
🔶 پیامبر که متوجه این موضوع شدند، به عده ای که در مسجد باقی مانده بودند، فرمودند: «إنه سیدخل علیکم جماعه یستبقون فمن بشرنی بخروج آذار فله الجنه» یعنی هم اکنون عده زیادی از در مسجد وارد می شوند، تنها کسی که مرا به پایان ماه آذار خبر دهد، او اهل بهشت است. پس آن عده برگشته و وارد مسجد شدند در حالی که ابوذر در بین آنها بود.
🔶 پیامبر از آنان پرسید: «فی أی شهرٍ نحن من شهور الرومیه؟ یعنی در کدام ماه از ماه های رومی قرار داریم؟ آن حضرت فقط پرسيدند در کدام ماه از ماه های رومی قرار داریم؟ تنها ابوذر گفت: یا رسول الله از ماه آذار خارج شده ایم. پیامبر فرمود: ابوذر، این را می دانستم ولیکن دوست داشتم اصحاب من مردی را که اهل بهشت است بشناسند.
📚علل الشرايع، ج 1 ص 176
🔶 صحبت رسول خدا (ص) در این زمان در مورد تبیین صفات مومنین بود و برای آوردن شاهد با علم لدنی خود اشاره کردند که اولین کسی که از در مسجد وارد شود او چنین صفاتی را داشته و اهل بهشت خواهد بود؛ اما چون متوجه تحرکات عده ای از اصحاب شدند این مطلب را که «هرکس مرا به خروج ماه آذار خبر دهد او اهل بهشت است» شرطی برای معرفی چنین شخصی یادآور شدند.
🔶 لذا قول پیامبر (ص) تنها در همان زمان و مکان به عنوان شرطی برای معرفی مرد بهشتی دارای مفهوم است و نه به معنای مطلق آن در همه زمان ها و مکان ها. در حالی که همین حدیث امروزه در بین برخی شیعیان اینگونه مطرح شده است که هر کس در پایان ماه صفر در هفت مسجد را بزند و به پیامبر پایان ماه صفر را خبر دهد او اهل بهشت خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه
#طوفان_الاقصى #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #حماس
✅ تأثیر رسانههای اجتماعی بر روایت عملیات طوفان الاقصی
🔶 عملیات طوفان الاقصی نشان داد که رسانههای اجتماعی و پلتفرمهای دیجیتال چگونه میتوانند بر روایت درگیریهای نظامی تأثیر بگذارند. از سوی حماس، رسانههای اجتماعی به عنوان ابزاری برای دور زدن رسانههای سنتی و ارائه مستقیم دیدگاهها و تجربیات فلسطینیها مورد استفاده قرار گرفت. حسابهای کاربری در توییتر، با به اشتراک گذاشتن و به روز رسانی، تصاویر و ویدئوهای زنده از صحنه نبرد پرداختند. این امر باعث ایجاد روایتی از مقاومت فلسطینی و ظلم تحت اشغال اسرائیل شد و همبستگی جهانی را برای موضوع فلسطین برانگیخت.
🔶 از سوی رژیم اسرائیل، تلاشهایی برای مدیریت روایت خود از طریق رسانههای اجتماعی صورت گرفت تا اقدامات نظامی را ضروری برای امنیت ملی جلوه دهد. با این حال، سیل انبوه تصاویر و گزارشات منفی از غزه، این تلاشها را با چالش مواجه کرد و به انتقاد داخلی و بینالمللی منجر شد. عملیات طوفان الاقصی همچنین شکستهای اطلاعاتی اسرائیل را آشکار کرد که سریعاً از طریق رسانههای اجتماعی پخش شد. این امر به روایتی از آسیبپذیری و سردرگمی در میان صفوف اسرائیلی منجر شد و تصور برتری نظامی اسرائیل را تضعیف کرد.
🔶 در مجموع، رسانههای اجتماعی نقش تحولآفرینی در شکلدهی به روایتهای حماس و اسرائیل در طول عملیات طوفان الاقصی ایفا کردند. این ابزارها ارتباط مستقیم، روزنامهنگاری شهروندی و انتشار سریع اطلاعات را تسهیل کردند که بر درک عمومی و گفتمان بینالمللی پیرامون این درگیری تأثیر گذاشت.
🔹حماس
▫️کنترل مستقیم روایت: رسانههای اجتماعی به حامیان حماس و فلسطینی قدرت دادهاند تا مستقیماً دیدگاههای خود را با دور زدن فیلترهای رسانهای سنتی مطرح کنند. پلتفرمهایی مانند توییتر و فیسبوک برای به اشتراکگذاری بهروزرسانیها، تصاویر و ویدئوها در زمان واقعی مورد استفاده قرار گرفتهاند و روایتی را تولید کردند که بیعدالتیهایی که تحت اشغال اسرائیل، فلسطینی ها با آن روبهرو شده است، را بازخوانی کرد..
▫️روزنامهنگاری شهروندی: ظهور روزنامهنگاری شهروندی بسیار مهم بوده است، زیرا افراد حاضر در زمین واقعه، گزارشهای دست اول رویدادها را به اشتراک میگذارند. این گزارشهای مردمی در تضاد با روایتهای رسمی رژیم اسرائیل به تصویری فوری و شخصی از درگیری کمک کرده است.
▫️تعامل جهانی: رسانههای اجتماعی تعامل با مخاطبان جهانی را تسهیل کردهاند و به فلسطینیها اجازه میدهند تا مبارزات و تجربیات خود را ارائه دهند و در نتیجه بر افکار عمومی بینالمللی تأثیر بگذارند و حمایت را برای آرمان خود بسیج کنند.
🔸رژیم اسرائیل
▫️مدیریت ادراک: رژیم اسرائیل از رسانههای اجتماعی برای مدیریت روایت خود استفاده کرده است و تلاش میکند با تصاویر منفی مقابله کند و اقدامات خود را در جهت امنیت ملی نشان دهد. با این حال، اثربخشی این تلاش ها به دلیل انتشار سریع اطلاعات از سوی حماس و سایر منابع به چالش کشیده شده است.
▫️نارسایی های اطلاعاتی و امنیتی: این عملیات شکست های اطلاعاتی قابل توجهی را از سوی رژیم اسرائیل نشان داد که به سرعت از طریق رسانه های اجتماعی منتشر شد. این امر به روایتی از آسیبپذیری و سردرگمی در صفوف اسرائیل کمک کرد و درک برتری نظامی رژیم اسرائیل را زیر سوال برد.
▫️ارتباطات تاکتیکی: مقامات اسرائیلی از رسانه های اجتماعی برای اطلاع رسانی اقدامات نظامی و توجیه عملیات استفاده کرده اند، اما حجم گسترده تصاویر و گزارش های منفی از غزه این تلاش ها را پیچیده و نامطمئن کرده است که اغلب منجر به واکنش و انتقاد مخاطبان داخلی و بین المللی می شود.
▫️تأثیر بر احساسات شهرک نشینان: روایت رسانه های اجتماعی بر احساسات شهرک نشینان اسرائیلی تأثیر گذاشته است، بسیاری از آنها ترس و عدم اطمینان خود را پس از عملیات ابراز کرده اند. این امر منجر به مهاجرت قابل توجهی به دور از مناطق مرزی شده است، زیرا احساسات عمومی در واکنش به درگیری های جاری و نمایش آنلاین آن تغییر می کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی عبدی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#آتش_بس #اسرا
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #انتقام_سخت
✅ خیابان بر علیه نتانیاهو میچرخد
🔶 اکنون و با اعلام کشته شدن ۶ اسیر صهیونیست، چند پرونده مختلف بر رژیم صهیونیست فشار میآورد:
1⃣ پرونده مذاکرات آتش بس و اختلافات در خصوص اسرا و محورهای فیلادلفیا و نتزاریم و ذیل آن، اختلافات با مصر.
2⃣ ورود مقاومت اسلامی فلسطین به مرحله جدید ضربه به رژیم صهیونیستی از مبداء ساحل غربی در قالب عملیاتهای استشهادی و عملیات نظامی متقابل رژیم در شمال کرانه.
3⃣ تداوم رگبار آتش در شمال.
4⃣ پاسخ قریبالوقوع یمن و جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی.
5⃣ فرسایش درگیری در غزه که در کنار عدم دستیابی به اهداف راهبردی، اهداف تاکتیکی نیز در حال سوختن بوده که کشته شدن اسرا که منجر به تظاهرات و احتمالا اعتصابات سراسری شده است.
🔶 هر یک از این موارد میتواند برای ما اهرم فشاری به نتانیاهو برای پایان جنگ باشد اما توجه به این نکته لازم است که نتانیاهو نیز بسیار در این موارد ورزیده شده است و تجربه وقایع مشابه قبلی (هر چند به شدت این بار نبوده) نشان میدهد وی توانسته با تبادل اهرمها، به سلامت از بحرانهای فوق خارج و البته موجودیت رژیم را به پرتگاه جدیدی ببرد.
🔶 در مورد فوق، خروجی مطلوب ما از این اعتراضات، قبول شروط حماس است. هر چند سطح سیاسی و نظامی به خروج از محور فیلادلفیا تاکید دارد اما دو نکته اینجاست که:
🔻 اولاً سطح نظامی اعتقاد دارد باید موقتا از فیلادلفیا خارج شد تا توافق شود و بعد از آن مجددا به این منطقه برگردیم. حتی در صورت خروج، رژیم به دنبال مکانیسمهای جایگزین مانند حضور ارتشهای غربی و عربی یا نیروهای سازمان ملل با نظارت اسرائیل است.
🔻 ثانیاً حتی در صورت حل کامل مسئله فیلادلفیا، موضوع وتوی تل آویو بر اسامی اسرا و همچنین بحث ماندگاری در محور نتساریم، از دیگر موارد اختلافی است که نتانیاهو حاضر به عقب نشینی از آنها نیست وگرنه عمر سیاسی وی به پایان میرسد. بنابراین نتانیاهو هیچگاه برای حل چالهیِ اعتراضات داخلی به سمتِ چاهِ تسلیم شدن در برابر مقاومت نخواهد رفت.
🔶 تجربه به ما میگوید وی در این شرایط یا برخی امتیازات محدود با فضاسازی رسانهای گسترده در مذاکرات داده تا هم خود را سفید کند و هم حماس را مقصر جلوه دهد و یا به سمت یک آتش بس موقت که برخی پیشنهادات آن نیز از سوی میانجیها روی میز است، خواهد رفت.
🔶 همچنین وی در این شرایط با هدف انحراف افکار عمومی، بازآرایش وضعیت سیاسی و جلب حمایت نیروهای سیاسی مخالف به سمت گسترش تنش در منطقه با حرکات آوانگارد رفته تا زمین بازی را نیز تغییر دهد که در این خصوص نیز باید مراقب بود. در سمت مقاومت اما، اساس کار مقاومت فلسطین، پیروزی در جنگ است و نه پیروزی در نبرد. در واقع پیروزی برای مقاومت، عبارت است از "بقا و حفظ انسجام شبکه در مقابل حملات خارجی تا زمانی که تداوم مقاومت، باعث فرسایش اراده سیاسی دشمن شده و در نتیجه تغییر رفتار وی در قالب انصراف از ادامه مبارزه" رخ دهد.
🔶 بنابراین "استفاده از اهرم اسرا برایِ تهییجِ احساساتِ صهیونیستها بر علیه تلآویو، در نتیجه، تضعیفِ ارادهیِ سیاسیِ کریا برای تداوم جنگ در غزه"، راهبرد مهم مقاومت است که همه رخدادهای ۲۴ ساعت اخیر در خیابان اشغالگر، بخشی از فرایند فوق تعریف میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#معنویت
#امام_رضا(ع)
#شهید_بهشتی
✅ سوالی که از شهید بهشتی پرسیده شد: شما چگونه حضرت رضا را زیارت میکنید؟
🔶 یک شب در طی مسیر به حرم فرصت را غنیمت شمرده و پرسیدم آقای بهشتی، هرکس به زیارت امام رضا (ع) میآید یک جور خاص خود، امام را زیارت میکند، یکی قرض دارد، دیگری شفای بیمارش را میخواهد، یکی زن میخواهد، دیگری قبولی درسش را میخواهد یا شغلی میخواهد یا بعضی برای کسب ثواب زیارت میکنند. شما حضرت رضا (ع) را چگونه زیارت میکنید؟
🔶 ایشان طبق معمول که اینگونه سوالات را سریعاً جواب نمیدهند. سرشان را اندکی پایین انداختند و بعد از مکثی چند دقیقهای فرمودند: زیارت یک دیدار است و یک تجدید عهد، شما برای دیدن کسی که به عنوان الگوی زندگیتان پذیرفتهاید از شهر و دیارتان بلند میشوید و حرکت میکنید.
🔶 باید ببینید در این دیدار چه چیزی را میخواهید بگیرید و اصلاً چرا به چه دلیل او را الگوی خودتان گرفتهاید؟ به این دلیل که او یک شیوه متعالی در زندگی خود داشته است که شما به عنوان زیارت میآیید تا به او بگویید من شیوه و راه و روش و منش شما را قبول دارم و آمدهام تا یک بار دیگر با شما تجدید بیعت و پیمان بکنم که در ادامه زندگی این شیوه را تا آنجایی که میتوانم پیاده کنم.
🔶 زیارت مقبول آن است که این شیوه زندگی و رفتار امام (ع) در رفتار زائر او واقعاً وجود داشته باشد یا به وجود آید. یعنی اگر حضرت رضا را قبول دارد، عشق به محرومان، عشق به طاعت و عبادت پروردگار و... را در حد توان خود داشته باشد.
💢خاطره از: حجتالاسلام جواد اژهای
📚سیره شهید بهشتی، ص ۲۴۸-۲۴۹
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حمید کثیری
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#ولایت
#روشنگری #امام_رضا(ع)
✅ سیره سیاسی رضوی
🔶 امام معصوم به عنوان یک پیشگام و الگوی دارای عصمت در همه زمینهها و در هر زمان و مکان الگویی برای تمام بشریت هست. در این یادداشت به گوشهای از زندگی سیاسی عالم آل محمد (ص) می پردازیم.
1⃣ استقلال سیاسی
امام رضا عليه السلام با وجود این که به شدت تحت نظارت مأمون بودند، و با توجه به این که خلیفه عباسی چاره ای جز تحميل ولایتعهدی به ایشان نمی دید، آن حضرت در پاسخ به اين خواسته مأمون، بدون توجه به فشارها و برخی فضای های کاذب سیاسی، نسبت به پذیرش اجباری ولایتعهدی، شرایطی برای مأمون قرار دادند و خود مستقلاً تصمیم گرفتند.
2⃣ عدم همکاری با حاکمان جور
حضرت رضا (ع) دستگاه مأمون را ظالم می دانستند، لذا از همکاری و کمک به گسترش و تحکیم قدرت نامشروع مأمون دوری نموده، و علی رغم تهدید های پیاپی مأمون این گونه تهدیدات تاثیری بر این موضع قاطع آن حضرت نداشت.
3⃣ حفظ عزت، کرامت و آزادگی
پس از این که امام رضا (ع) با تهدیدات و فشارهای فراوانی از سوی مأمون مواجه گردیدند، برای مأمون در پذیرش این موضوع شرایطی تعیین نمودند، به این معنا که در دستگاه سیاسی حاکم، آن حضرت کسی را عزل و نصب نكنند و عملاً كارى را انجام ندهند و سنّت و شيوه اى را تغيير نداده و تنها به حکومت مشاوره بدهند و در مسیر اثبات حق ولایت خويش با حفظ آزادگی چنین فرمودند: مأمون چيزى به من نداده است و آن چه را به من پيشنهاد مى كند حق من است.
4⃣ عدم إغواپذیری در مسائل سیاسی
مأمون که شخصی فریبکار بود، همواره در برابر امام رضا (ع) چنین میگفت: «مى خواهم خود را از خلافت عزل كنم و آن را به تو بسپارم و با تو بيعت نمايم». اما آنچه مأمون شعار میداد فقط جنبه تبلیغاتی و فریبکاری داشت و حضرت رضا (ع) به دور از این فضای کاذب و اغواگری ها، به وظیفه خود عمل نمودند.
5⃣ تبیین و روشنگری
آنچه امام رضا (ع) تا لحظه شهادت بدان همت گماشتند، روشنگری در باب مسائل سیاسی و خلافت بود به شکلی که تهدید مناظره بین ادیانی را به فرصتی طلایی برای تبیین اندیشه های اسلام ناب تبدیل نمودند.
6⃣ صراحت بیان
امام رضا (ع) حقایق را به صراحت و بدون در نظر گرفتن برخی فضاها و مصالح کاذب سیاسی بیان می فرمودند، ایشان در بیانی خطاب به مأمون چنین می فرمایند: «اگر خلافت را خدا براى تو قرار داد، روا نيست لباسى را كه خدا در قامت تو راست كرد، بيرون كنى و به ديگران بدهى و اگر از تو نيست، چگونه آن را به من مى سپارى؟» در واقع این سخن حضرت نیز گویای این حقیقت است که مأمون حق خلافت را نداشته و آن را از اهل بیت (ع) غصب نموده است.
7⃣ مقاومت در برابر خواسته های نامشروع و عدم سازشکاری با دشمن
امام عليه السلام با خواسته نامشروع مٱمون به شدت مخالفت نموده و از پذیرش آن دوری نمودند تا این که مأمون از اهرم تهدید به قتل حضرت (ع) بهره جُست و ایشان را به پذیرش ولایتعهدی مجبور نمود، به عبارت دیگر امام رضا (ع) در مسائل سیاسی با مأمون اقدام به سازش و بیعت نفرمودند.
8⃣ رعایت اخلاق سیاسی
امام رضا (ع) در تمام بیانات و واکنش های سیاسی خویش در قبال مأمون، به اصول اخلاق سیاسی پایبند بوده و از آن تخلف نفرمودند، به دليل این که هیچ گاه جهت دست یابی به اهداف خویش، به روش های ناصحیح و فریبنده متوسل نشده و یا این که به مأمون و دستگاه او اهانتی نکردند و اين مهم خود درس بزرگی است برای کسانی که می خواهند در اين راه اخلاق سياسی را مد نظر قرار دهند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#وحدت #مطالبه_گری
#دولت_چهاردهم
#وفاق_ملی
✅ چارچوبی برای مواجهه با دولت چهاردهم
🔶 معمولاً با شروع کار هر دولتی، مجموعهای از مخالفتها و موافقتها علیه آن شکل میگیرد؛ این وضعیت نیز تا حد بسیار زیادی طبیعی به نظر میرسد و در گذشته نیز چنین بوده است، اما نکته اساسی که دلسوزان انقلاب اسلامی و علاقهمندان به منافع ملی کشور باید در آن تأمل کنند، شناخت وظیفه و عمل به آن است. به هر ترتیب، امروز انتخابات تمام شده و آقای مسعود پزشکیان با تمام ویژگیهای خاص خود و حامیان ایشان، رئیس جمهور ایران اسلامی هستند؛ مسئله مهم این است که اکنون مواجهه دلسوزان انقلاب با ایشان و دولت برآمده از انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم باید چگونه باشد؟
🔶 عقلانیت و قواعد اخلاقی و دینی حکم میکند ابتدای کار دولت چهاردهم بنا را بر همدلی و خوشبینی گذاشت؛ به ویژه که خود رئیسجمهور محترم هم مدعی وفاق ملی هستند و صد البته در زمان فعلی برای نظام و انقلاب و نیز برای تحقق منافع ملی، وحدت و همدلی یک ضرورت اجتنابناپذیر به حساب میآید؛ آشکار شده است که تا اینجای کار ارکان نظام بنا را بر خوشبینی و حمایت نهاده و بر همین سیاق نیز رفتار کردهاند. با این توضیح، آیا مواجهه دلسوزان انقلاب و نظام با دولت چهاردهم بر مبنای اعتماد و حمایت، به معنای آن است که آنان از اصول فکری و سیاسی خود عدول کردهاند؟ پر واضح است که چنین نیست. آیا وفاق و وحدت ما را مجاز کرده که دولت را نقد نکنیم یا راه نقد و مطالبه را به بهانه وفاق ببندیم؟ باز پاسخ منفی است. نقد دلسوزانه و عالمانه بهترین کمک به دولت به شمار میآورد. در پایان پاسخ به این پرسش اساسی حائز اهمیت است و آن، اینکه بایدها و نبایدهای نقد بر مبنای دلسوزی و روش کارشناسی با دولت چهاردهم چه ابعادی را در برمیگیرد؟
🔶 نبایدها:
🔹پرداختن به مسائل فرعی در نقد و بزرگنمایی موارد کوچک و جزئی در دولت؛ ندادن زمان و فرصت و پیشداوری و قضاوت عجولانه؛ نگاه صرفاً سیاسی برای زمین خوردن حریف و نداشتن نگاه ملی و دلسوزانه در مطالبهگری و نقادی؛ ورود به دامی که برخی ناآگاهان پهن کرده و از آن سود میبرند؛ ایجاد بهانه برای بسیاری از افرادی که نمیگذارند دولت کار کند.
🔶 بایدها:
🔸صبر و حوصله و دادن زمان منطقی و معقول برای نمایان شدن عملکرد دولت؛ نقد عالمانه و منصفانه و همراه با دلسوزی و گرفتار نشدن در جوسازی و تحریک احساسات و عواطف از طرف صاحبان رسانه؛ تلاش برای ادامه و گسترش موضوع وفاق ملی و وحدت حول مسائل اصلی کشور و منافع ملی.
🆔 @tahlil_shjr
#غرب_شناسی
#جنگ_اوکراین
#آمریکا #روسیه
#رژیم_صهیونیستی
✅ بازنده جنگ روسیه و اوکراین آمریکا است!
🔶 به نظرم واقعیت امروز ایالات متحده را "جفری ساکس" تحلیلگر معروف آمریکایی به خوبی شرح داده است. وی در ارتباط با جو بایدن و نقش او در تصمیمات اساسی دولت میگوید "بایدن در شرایط ذهنی مناسبی برای راهبری هیچ چیزی نیست، و کشور در حالت اتو پایلوت قرار دارد". اتو پایلوت به سیستم ناوبری خودکار در هواپیما گفته میشود که طیاره بر اساس سیستم کامپیوتری و برنامه هایی که از قبل به آن داده شده میتواند بدون دخالت خلبان و بر اساس یک استاندارد ثابتِ عادی به مسیر خود ادامه دهد، اما در شرایط خاص که نیاز به تصمیم گیری و اقدام فوری است، این فقط خلبان است که میتواند موثر واقع شود. "ساکس" جنگ اوکراین و روسیه را نه جنگ "کیف و مسکو" که جنگ "واشنگتن و مسکو" قلمداد میکند و معتقد است برای پایان این جنگ نمیتوان به دولت فعلی آمریکا امید داشت.
🔶 این استاد دانشگاه کلمبیا تاکید میکند کسی در غرب نمیخواهد مسئولیت پایان این جنگ را بر عهده بگیرد. با توجه به اظهارات این تحلیلگر برجسته آمریکایی، پیشروی مستمر روسها در خاک اوکراین، تلفات میانگین ۱۵۰۰ نفر پرسنل اوکراینی در روز و انهدام ده ها و بلکه صدها تجهیزات نظامی این کشور و مهمتر از همه بی تفاوتی آمریکا و اروپا نسبت به تلفات اوکراینی، به نظر میرسد منظور "ساکس" از اینکه "کسی حاضر به بر عهده گرفتن پایان جنگ نیست" در واقع این است که آمریکا و ناتو نبرد را به روسها واگذار کرده اند، اما به این دلیل که کسی نمیخواهد مسئولیت این شکست را بپذیرد، اوکراین را در یک وضعیت نامشخص و در جنگ خانمان سوز برای مدتی نامشخص رها کرده اند.
🔶 در واقع این وضعیت بیش از اینکه تصمیم دولت ها باشد، تصمیم افرادی است که در دولت ها مسئولیت دارند و نمیخواهند تا زمانی که در قدرت هستند فاجعه پذیرش شکست به نام آنها نوشته شود. اگر دقت کنید چنین شرایطی در غزه نیز وجود دارد و نتانیاهو دقیقا اسرائیل را در بن بست مشابهی قرار داده است، با این تفاوت که در نهایت شانس به در بردنِ جان سالم از تبعات تصمیمات اشتباه برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی به مراتب کمتر همتایان غربی خود در جنگ اوکراین است، هرچند در شکست دولت هایشان به یک میزان خفیف خواهند شد!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #منطقه
#آتش_بس #یمن
#حماس #اسرا
✅ گروگانها و ایران!
🔶 نتانیاهو در پی اعتراضات بیسابقه علیه او و جریان راست افراطی نشستی خبری با محوریت پافشاری بر ادامه اشغال محور فیلادلفیا (نوار مرزی مصر و باریکه غزه) برگزار کرد. هم اکنون این پافشاری به مهمترین عامل بن بست در مذاکرات آتش بس و نرسیدن به توافق بدل شده است. یکی از ادعاهای نتانیاهو در این نشست این بوده است که اگر اسرائیل از این نوار مرزی عقب نشینی کند، حماس ممکن است گروگانها را به سینا، ایران و یا یمن منتقل کند.
🔶 اما واقعیت این است که اولا اگر عقب نشینی از فیلادلفیا صورت گیرد خود به خود بزرگترین مانع فراروی توافق برداشته میشود و در آن صورت گروگانها نه به خارج از نوار غزه بلکه به خود اسرائیل بازخواهند گشت.
🔶 ثانیا، این منطقه حدود هفت ماه بعد از جنگ اشغال شد و اگر امکان انتقال گروگانها به خارج از غزه و تصمیمی در این باره وجود داشت، باید این انتقال در آن فرصت 7 ماهه اتفاق میافتاد که نیفتاد.
🔶 ثالثا، اگر این اندازه رفت و آمد در این محور برای حماس سهل و آسان بود که باید قبلا از آنجا سلاحها و موشکهای پیشرفته چه از ایران چه جای دیگری وارد میکرد، اما سلاحهای به کار رفته در جنگ و معروفترین آنها راکت ضد زره یاسین 105 ساخت محلی است و سلاحهای خارجی به کار رفته هم چون موشکهای ضد زره چینی «پیکان سرخ» بسیار نادر بوده است.
🔶 رابعا، تونلهایی در این منطقه وجود داشته است که بعد از ریاست جمهوری سیسی در مصر، ارتش این کشور طرح ضربتی و گستردهای را برای کشف و نابودی آنها اجرا کرد؛ با این حال بعید هم نیست که هم هنوز برخی از آنها فعال باشند. البته در این مدت اسرائیل مدعی کشف تونلهایی در محور فیلادلفیا بوده است، اما مصر اعلام کرده که اینها همان تونلهای قدیمی هستند که قبلا کشف شده و از داخل مصر کور شدهاند.
🔶 این تونلها بیشتر برای قاچاق مواد غذایی و دارو به غزه استفاده میشد و احتمالا برخی سلاحهای سبک همچون «پیکان سرخ» از آن طریق وارد شده باشند، اما حتی فرضا اگر هم از لحاظ فنی امکان عبور دادن گروگانها به سینا از زیر زمین وجود داشت، به دلایل متعددی حماس دست به این کار پرریسک نزده و نمیزند. کما این که اگر واقعا این دغدغه نتانیاهو موضوعیت داشت، باید از همان روزهای نخست جنگ، محور فیلادلفیا را اشغال میکرد تا مانع انتقال گروگانها به خارج میشد، نه هفت ماه بعد از جنگ!!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای صابر گل عنبری
🆔 @tahlil_shjr