#عزت_ملی #استقلال
#تاریخ_معاصر #انقلاب_اسلامی
#هویت #تحریم
#زن #مردمسالاری_دینی
✅ الزامات قیاس عملکرد پهلوی و انقلاب اسلامی
🔰 قسمت اول
🔶 یکی از مواردی که به ویژه در ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی زیاد دیده و شنیده میشود، مقایسه عملکرد دوران پهلوی و انقلاب اسلامی است. در ابتدا، این قیاس الزاماتی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد: تاریخ معاصر ایران به ویژه دوران حکومت قاجار و پهلوی باید به دقت مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرد. دوران سیاهی که سرشار از خیانت، وابستگی، عقب افتادگی، ظلم، تجزیه کشور، تحقیر، فقر، استبداد و... میباشد؛ لذا آشنایی با میراث شوم این دوره برای قضاوت و مقایسه دوران قبل و بعد از انقلاب ضروریست؛ بنابراین باید رویکردها و عملکرد این دو دوره را در پنج حوزه مورد بررسی قرار دهیم:
1️⃣ امنیت
رژیم پهلوی رویکرد پیوند به قدرتهای بزرگ را دنبال میکرد. اشغال سریع کشور در مقابل تهاجم خارجی، جدا کردن مناطق مختلفی از کشور مانند بحرین، ارتفاعات آرارات، دشت ناامید، و...، ژاندارمی آمریکا در منطقه، وابستگی شدید به تجهیزات وارداتی، صرف هزینههای گزاف و غیرضرور برای خرید تجهیزات و تسلیحات نظامی از تبعات این رویکرد است.
🔶 جمهوری اسلامی به رویکرد دروننگر و امنیت مردم پایه معتقد است. حفظ تمامیت ارضی به ویژه در طول جنگ ۸ساله و همه جانبه عراق علیه ایران، ایجاد و تداوم امنیت مطلوب در کشور، اتکا به تجهیزات نظامی بومی و رسیدن به خودکفایی، اقتدار بینظیر منطقهای از نتایج این رویکرد میباشد.
2️⃣ سیاست داخلی
رژیم پهلوی با تکیه بر رویکرد دیکتاتوری کشور را اداره میکرد. خفقان، استبداد، نادیده گرفتن مردم، نبود آزادی سیاسی، سرکوب مردم، برگزاری انتخابات نمایشی و فرمایشی، عزل و نصب مقامات کشور توسط خارجیها، اجرای سیاستها و اصلاحات دیکته شده آمریکایی در کشور از پیامدهای رویکرد دیکتاتورمآبانهی پهلوی در کشور بود.
🔶 جمهوری اسلامی در سیاست داخلی رویکرد مردمسالاری دینی را برگزیده است. رجوع به آرای مردم در بدو پیروزی انقلاب اسلامی برای تعیین نوع حکومت که در تاریخ امری بیسابقه است، برگزاری بیش از ۴۴ انتخابات با مشارکت بالای مردمی، برخورداری توده مردم از آزادیهای اجتماعی، فعالیت آزادانه احزاب سیاسی، چرخش قدرت در مجلس و ریاست جمهوری، حفظ و تداوم استقلال سیاسی کشور در تعاملات و چالشهای بزرگ منطقهای و بینالمللی از نتایج مردمسالاری دینی در کشور است.
3️⃣ سیاست خارجی
رژیم پهلوی رویکرد وابستگی به قدرتهای بزرگ را دنبال میکرد. سیاست وابستگی ایران را بازیگری دست نشانده، تأمین کننده منافع کشورهای قدرتمند و ژاندارم منطقه در قالب سیاست دوستونی نیکسون تبدیل کرد. ناتوانی در برابر تهدیدات خارجی، تحقیر توسط کشورهای قدرتمند، انفعال در برابر تحولات منطقهای و جهانی، نفوذ و سیطره بیش از۶۰ هزار مستشار خارجی در کشور با پشتوانه قانون ننگین کاپیتولاسیون از دیگر پیامدهای وابستگی در دوران پهلوی بود.
🔶 جمهوری اسلامی رویکرد حفظ استقلال را پیگیری کرده است. تصمیمگیری در سیاست خارجی کشور براساس عزت، حکمت، مصلحت انجام میشود که خروجی این دیدگاه، تأمین منافع ملی، حفظ عزت و اقتدار، ایفای نقش محوری در منطقه، شکست پروژههای بزرگ آمریکا و متحدانش در منطقه از جمله شکست طرح نیل تا فرات رژیم صهیونیستی، اضمحلال حکومت جعلی داعش در عراق و سوریه که در راستای طرح قرن آمریکایی و تجزیه کشورهای اسلامی و مقابله با انقلاب اسلامی شکل گرفته بود، تقویت و توسعه مقاومت اسلامی در منطقه، تبدیل شدن انقلاب اسلامی به عنوان الگوی موفق در بین کشورهای منطقه و جهان، گسترش روابط با کشورهای منطقهای و جهانی، عضویت در سازمانهای مهم بینالمللی مانند بریکس و شانگهای، تأثیرگذاری در معادلات منطقهای و جهانی، جایگزین کردن گفتمان مقاومت به جای گفتمان سازش در منطقه میباشد.
4️⃣ فرهنگ
رژیم پهلوی رویکرد هویت غربی و غیربومی در فرهنگ را دنبال میکرد. ضدیت با اسلام و اعتقادات دینی، مبارزه با حجاب اسلامی، استفاده ابزاری از زنان، ابتذال در تلویزیون و سینما. گسترش مراکز فساد و فحشا، عدم توجه به علم و دانشگاه، ضعف و عدم اعتماد بهنفس در میان دانشجویان و فرهنگیان کشور، کمبود شدید پزشک و مراکز درمانی که منجر به حضور پزشکان هندی و پاکستانی در کشور شد، ترویج فرهنگ ما نمیتوانیم و تلاش برای تضعیف فرهنگ اصیل ایرانی_اسلامی و در مقابل ایجاد سبک زندگی کاملاً غربی در کشور از مظاهر پیروی از فرهنگ غربی در دوران پهلوی بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #استقلال #تاریخ_معاصر #انقلاب_اسلامی #هویت #تحریم #زن #مردمسالاری_دینی ✅ الزامات قیاس ع
#عزت_ملی #استقلال
#تاریخ_معاصر #انقلاب_اسلامی
#هویت #تحریم
#زن #مردمسالاری_دینی
✅ الزامات قیاس عملکرد پهلوی و انقلاب اسلامی
🔰 قسمت دوم
🔶 جمهوری اسلامی رویکرد تکیه بر هویت ایرانی اسلامی را نقشه راه خود قرار داده است. عزت بخشیدن به هویت ایرانی، احیای جایگاه والای زنان براساس آموزههای ایرانی_اسلامی، افزایش معنویت در میان تودههای مردم، حضور پررنگ جوانان در مراسمات مذهبی، رشد بالای علمی، افزایش چشمگیر تعداد دانشجویان، حرکت به سمت سینمای حرفهای و اخلاقی، ایجاد اعتماد به نفس در جوانان و عملیاتی کردن شعار ما میتوانیم با دستیابی به علوم هستهای، فضایی، نانو، سلولهای بنیادی، فناوری ارتباطات، افزایش بیسابقه پزشک و مراکز درمانی در کشور از برکات رویکرد تکیه بر فرهنگ ایرانی اسلامی بوده است.
5️⃣ توسعه اقتصادی
رژیم پهلوی رویکرد نگاه صرف به بیرون از کشور را دنبال کرد. تأمین بیشتر کالاها از خارج کشور، اقتصاد شکننده تک محصولی، نابودی خودکفایی کشاورزی با اجرای اصلاحات ارضی، افزایش فاصله طبقاتی، عدم توسعه روستاها، مهاجرت گسترده از روستا به شهر، گسترش حاشیه نشینی و حلبی آبادها، رشد و توسعه نامتوازن و به دور از عدالت کشور، عدم توجه به ظرفیتهای بالای انسانی و اقتصادی کشور، اعتقاد به اینکه ایرانی حتی لولهنگ هم نمیتواند بسازد در میان مسئولان و مردم از عواقب نگاه صرف به بیرون از مرزهای کشور بوده است. جمهوری اسلامی رویکرد نگاه به درون را در صدر سیاستهای خود قرار داده است. گرچه این دیدگاه در سطح عملیاتی بصورت گسترده اتفاق نیفتاده و تا سطح مطلوب فاصله زیادی داریم.
🔶 استفاده از ظرفیتهای داخلی، توسعه صنایع (فولاد، سیمان، پتروشیمی)، توسعه روستاها، تلاش برای کم کردن فاصله طبقاتی، تلاش برای خروج از اقتصاد نفتی و تک محصولی، تولید و صادرات کالاهای غیرنفتی (صادرات ۱۱۲ میلیارد دلاری در سال ۱۴۰۱) توسعه و خودکفایی کشاورزی مثل گندم از نتایج نگاه به ظرفیتهای داخلی کشور است. در نهایت ضروریترین نکته در قیاس پهلوی و جمهوری اسلامی، نقش و جایگاه مردم در کشور است، برخلاف دوران پهلوی که مردم در کشور هیچ بودند، اما جمهوری اسلامی به معنای واقعی کلمه به مردم وابسته بوده است. هیچ نظامی در دنیا در این حد به مردم وابستگی ندارد.
🔶این یک ادعا و تعارف نیست، انقلاب اسلامی بدون تکیه بر حمایت حزب سیاسی، کشور خارجی یا طراحی نظامی، صرفٱ با حرکت و پشتیبانی مردم از نهضت امام خمینی (ره) به پیروزی رسید. در ادامه نیز این مردم بودند که حرکات تجزیه طلبانه در کشور را ناکام گذاشتند، ۸ سال دفاع مقدس توسط حضور و حمایت مردم با پیروزی جمهوری اسلامی خاتمه یافت.
🔶 فتنهها، تحریمها و نقشههای دشمنان با حضور و بصیرت به موقع مردم ایران بیاثر شد. انتخاب اعضای شورای شهر و روستا، نمایندگان مجلس، خبرگان رهبری و ریاست جمهوری توسط مردم انجام شده و عملاً مهمترین نقش در کشور ما بر عهده مردم بوده است که جلوهای زیبا از مردمسالاری دینی را در برابر چشم جهانیان به نمایش گذاشته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
دهه ۹۰، دهه انفعال در مقابل تحریمها بود.pdf
71.2K
#اقتصاد
#پیشرفت #صادرات
#تحریم #مسکن
#برجام
✅ دهه ۹۰، دهه انفعال در مقابل تحریمها بود
🔶 اقتصاد ایران، سالهاست که دچار تحریمهاست و در دهه ۹۰ این مسئله تشدید هم شد؛ ولی مدیریت اجرایی کشور نباید در مقابل تحریمها منفعل برخورد میکرد، بلکه باید مثل زمان حاضر میبود. بله تحریم بسیار اثرگذار است ولی مهم، عاجز نبودن مدیریت کشور در اینگونه تدابیر است. ما یک عقبگرد هم کردیم؛ یعنی حدود ۳۵ درصد از استهلاک سرمایه در کشورمان در این دهه جبران نشد. در حوزه مسکن، وزیر مسکن آن دوره معتقد نبود که دولت باید مسکن بسازد و آن را، کار بخش خصوصی میدانست.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحیمقدم؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و استاد اقتصاد
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی #معنویت
#انتخابات
#انقلاب_اسلامی #اقتدار_ملی
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
🔶 درباره درسهایی از حادثه ۱۹بهمن سال۵۷
✨نیروی هوایی در پیوستن به انقلاب سبقت گرفت:
📌با بیعت روز نوزدهم بهمن
📌با مقاومتشان در مقابل نیروی گارد شاه
👌این پیشگامیای که انجام گرفت شتابدهندهی انقلاب شد.
🔺امید و شجاعت مردم را افزایش داد.
🔻روحیه ضدّانقلاب، دربار و طرفداران آنها را تضعیف کرد.
👌اولجایی در ارتش که سازمان جهاد خودکفائی در آن تشکیل شد نیروی هوایی بود. قبل از این نهضت، نیروی هوایی یکسره متعلق به آمریکاییها بود. عناصر مؤمن، نیروی هوایی را ایرانی کردند.
🔶 درباره نیاز همیشگی حرکتهای اجتماعی به عناصر شتابدهنده
⚠️حرکتهای بزرگ و هدفدار، در مواقع زیادی به رکود مبتلا میشوند
⭕️حرکتهای اجتماعی دچار این آفتها میشوند:
📌کند شدن
📌توقّف پیدا کردن
📌به عقب برگشتن
♻️اگر بخواهد ادامه پیدا کند، شتابدهنده لازم دارد. البتّه اینجا در انقلاب اسلامی یک تفاوت جوهری با بقیّه جاها وجود دارد
🌟انقلاب اسلامی در درون خودش یک چیزهایی دارد که جاذبه دارد و این جاذبه رویشها را جذب میکند.
♦️جاذبه مثل:
✅گستره وسیع اهداف و شیوهها و خواستههای جمهوری اسلامی
🔶مبارزه با ظالم و ایستادگی در مقابل زورگوییهای قلدرهای درجه یک جهانی هست
🔷محراب عبادت
🔹مسجد جمکران
🔹شبهای احیاء
🔹پیادهروی اربعین
🔹اعتکاف ماه رجب هم هست
☑️هم مبارزه با ظلم
☑️هم مبارزه با نفْس
☑️هم توجه به دنیای فردای کشور
☑️هم توجه به خدا و معنویّت و ذکر و بهشت و مانند اینها هست.
☝️خود این موجب میشود که رویشها جای ریزشها را بگیرند، کندی به وجود نیاید.
♦️شتابدهنده برای چیست؟
برای اینکه:
✅حرکت کند نشود
✅در مقابل کارهای بزرگ:
📌احساس رعب و وحشت به وجود نیاید
📌احساس ناتوانی و حقارت در مجموعه عملکننده به وجود نیاید
♦️شتابدهنده کیست؟
❇️شتابدهنده آن چیزی است که ما به آن میگوییم خواصّ جامعه.
⁉️«خواص» یعنی چه؟
❌یعنی مثلاً آدمهای نامونشاندار، آدمهای باسواد و دانشمند؟ نه❌
✅«خواص» یعنی آن مجموعهی انسانهایی که در کار خود
❇️با فکر
❇️با شناخت
❇️با تشخیص عمل میکنند
📌و تابع جَو نیستند.
👌البتّه خوشبختانه در ملّت ما خواص در اقلیت نیستند.
📌در کشور ما، مردمی که:
🔸با تشخیص عمل میکنند
🔹میفهمند چه کار دارند میکنند
🔸جبههبندی را میشناسند
🔹دشمن را میشناسند
🔸شیوهها را میشناسند
🔹دوست را میشناسند
🌟کم نیستند، زیادند
🔺این افراد وظیفه سنگینی دارند
👈خواص بایستی جهت عمومی حرکت جامعه را حفظ کنند و نگذارند این حرکت دچار انحراف بشود. اگر خواص جامعه از این وظیفه غفلت بکنند، حوادثی که پیش خواهد آمد ضربههای تاریخی به ملّتها میزند. ما در طول تاریخ اسلام، از این حوادث زیاد داشتیم.
🔶 امروز جبهه دشمن برای خواص برنامهی خاص دارد
🔻برنامه دارند که خواص را:
⭕️دچار تردید
⭕️ تأمل
⭕️تعلل کنند،
⭕️احیاناً چرب و شیرین دنیا را به اینها بچشانند،
⭕️اینها را جذب کنند
🔶 برای اینکه در بزنگاهها، آن شتابدهندگیای که از خواص متوقع است، صورت نگیرد. وظیفه خواص این است: در مواقع لازم، باید تردیدافکنی و شکآفرینی دشمن را خنثی کنند و مسائل را تبیین کنند.
📌در قرآن یک نمونهای وجود دارد که به نظر بنده خیلی مهم است؛ آن قضیه رجل مؤمنی است که در سوره یاسین از او نام برده شده
❇️با صدای بلند، باصراحت، ایمان خودش را بیان میکند.
🔶 درباره وظیفه خواص در قضیه غزه
📌خواص در دنیای اسلام وظیفه دارند. خواص علما، دانشمندان، سیاسیون و مطبوعاتیها هستند
🔍میبینند که در غزه چه دارد میگذرد
👈بایستی به مردم خودشان بگویند،
👈درخواست عمومی در مردم به وجود بیاورند
⏪که دولتهایشان ناچار بشوند ضربهی قاطع را به رژیم صهیونیستی بزنند.
🔶 ما نمیگوییم وارد جنگ بشوند اما میتوانند قطع رابطه اقتصادی بکنند؛ این ضربهی قاطع است. ملتها میتوانند فشار بیاورند، دولتها را وادار کنند. چه کسی میتواند ملّتها را بیدار کند؟ خواص.
🔶 درباره نقشآفرینی خواص در انتخابات پیش رو
👌انتخابات هرچه پرشورتر صورت بگیرد، قدرت ملی را بیشتر نشان میدهد.
👌قدرت ملی امنیت ملی میآورد.
⏪اینجا خواص میتوانند نقشآفرینی کنند، انتخابات را پُرشور کنند.
🔺همه کارهای انقلابی از همین قبیل است.
♦️ما چند روز دیگر راهپیمایی ۲۲ بهمن را داریم؛ انشاءاللّه مردم عزیز ما در این راهپیماییِ پرشور شرکت خواهند کرد.
💪این هم نشاندهنده اقتدار است. از خدای متعال درخواست میکنیم ملّت ایران را موفّق کند، سربلند کند، عزیز کند و دشمنان ملّت را سرکوب کند، ملّت را بر دشمنانش فائق کند.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عزت_ملی
#انتخابات #بعثت
#انقلاب_اسلامی #رسانه
#اسلام_ناب #تاریخ_معاصر
✅ پيام جاویدان برای امت اسلام
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۳۰.pdf
2.63M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عزت_ملی
#انتخابات #بعثت
#انقلاب_اسلامی #رسانه
#اسلام_ناب #تاریخ_معاصر
✅ پيام جاویدان برای امت اسلام
🔶 سخنهفته این شماره خط حزبالله، به این سوال، پاسخ داده است که چگونه میتوانیم از مبعث پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) برای اوضاع امروز جهان اسلام درس بگیریم؟
🔶 یادداشت هفته این شماره خط حزبالله در آستانه بیستو دوم بهمن ماه، باعنوان «راهپیمایی ۲۲بهمن، صدای واقعی مردم ایران» پاسخی به این پرسش است که حضور پرشور و شعور مردم در چهل و پنج جشنملی برای انقلاباسلامیایران نشانه چیست؟
🌷 این شماره هفتهنامه خط حزبالله به روح مطهر شهید دفاع مقدس، یدالله کلهر تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۳۰
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#افول_آمریکا #منطقه
#یمن #رژیم_صهیونیستی
#جنگ_اوکراین
✅ ناکامیهای بایدن
🔶 «جو بایدن» چهلوششمین رئیسجمهور ایالات متحده در حالی از سال ۲۰۲۰ سکان هدایت دولت فدرال رزرو ایالات متحده را در دست گرفته است که عوامل افول قدرت ایالات متحده بیش از پیش عیان شده است. همهگیری بیماری کرونا، بحران مهاجران غیر قانونی، پرونده ناتمام دو لشکرکشی بی نتیجه به عراق و افغانستان و سایر معضلاتی که گریبانگیر آمریکا بود و مردم هم تصور میکردند دموکراتی به نام بایدن توانایی حل و فصل آنها را دارد. حال آنکه مروری بر مهمترین تصمیمات جو بایدن طی این سه سال نشان میدهد، او نهتنها نتوانسته است بحرانی را حل و فصل کند؛ بلکه به غایت خود مسبب بروز چندین بحران جدی و ادامه آنها در دنیا شده است.
🔶 شعلهور کردن تنش و اختلاف میان دو کشور اوکراین و روسیه با اصرار ایالاتمتحده مبنی بر لزوم عضویت اوکراین در پیمان ناتو باعث شد تا در نهایت میان این دو جنگی بزرگ شکل بگیرد. جنگی که به زعم بایدن هر چند ممکن است به نابودی کامل اوکراین منجر شود؛ اما از حیث ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی میتوانست روسیه را تضعیف کند که البته با تدابیری که دولت فدرال روسیه اتخاذ کرده است، ظاهراً روسیه متحمل آن آسیبهای پیشبینی شده آمریکایی هم نشده است. بنابراین، آوردگاه اوکراین در نهایت ایالات متحده و بایدن را در باتلاق نه شکست، نه عقبنشینی گرفتار کرده است. بایدن همچنین دستور خروج ایالات متحده از افغانستان را هم صادر کرد که البته حضور حدود دو دههای ایالات متحده در سرزمین افغانستان نیز نتیجهای جز ویرانی، عقبماندگی، افزایش خشونت و تروریسم در این منطقه نداشت.
🔶 همچنان که راهبرد ادامه حضور نیروهای آمریکایی در دو کشور عراق و سوریه بدون هیچ دلیل منطقی نیز هیچ دستاوردی برای آمریکا و بایدن ندارد؛ حضوری که نه از طرف دولت و نه از طرف مردم این دو کشور برتابیده نمیشود. در کنار این ناکامیها باید تصمیمات احمقانه بایدن طی این ماهها را هم اضافه کنیم؛ حمایت همهجانبه و ابلهانه از جنایات رژیم جعلی صهیونیستی در حالی که یک جهان فریاد حمایت از فلسطین سر میدهد.
🔶 حمله بیدلیل به مناطقی در کشور یمن در حالی که یمن نهتنها مانع دریانوردی جهانی نشده است؛ بلکه اتفاقاً امنیت همه کشتیهایی را که مقصدی به جز رژیم جعلی صهیونیستی داشته باشند هم تأمین کرده است و آخرین اقدام نابخردانه بایدن بمباران و حمله به مردم و مناطقی در عراق و سوریه است؛ حملهای که با ادعای واهی مبنی بر آنچه مقابله با گروههای شبه نظامی وابسته به ایران میخواند، انجام شد؛ در حالی که در نهایت گروههای هدف قرار داده شده برآمده از بطن مردم خود آن کشورها بوده و بنابراین انتظار میرود انجام چنین اقدامات احمقانهای عواقب جدی برای آمریکاییها داشته باشد.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#منطقه #مقاومت
#عراق #افول_آمریکا
#رژیم_صهیونیستی
✅ چرا آمریکا علیرغم تحقیر شدن، به ماندن در منطقه اصرار دارد؟!
🔶 پروژه اخراج آمریکا از غرب آسیا مدت ها است کلید خورده. این پروژه را ایران راهبری میکند؛ این را خود آمریکایی ها نیز بارها عنوان کرده اند. ادامه حضور ایالات متحده در آسیای غربی دیگر به سادگیِ سابق نیست، چون با گروه های مقاومتی طرف است که هر روز به سلاح های جدیدتری مجهز می شوند. آمریکا نه قادر به از بین بردن آنها است و نه میتواند با حامی اصلیشان وارد درگیری شود.
🔶 شرایط آنقدر برایشان سخت شده که حالا از درون آمریکا هم زمزمه های مخالفی به گوش می رسد و بخشی از طیف های سیاسی از سران آمریکا می پرسند این اصرار به ماندن چه نفعی برای واشنگتن دارد؟! همین که این پرسش کم کم می رود که به یک پرسش رایج در جامعه آمریکایی بدل شود، بدان معنی است که مقاومت توانسته نصف راه را با موفقیت طی نماید. چه بسا این پرسش در آینده به کمپین های انتخاباتی هم راه یابد!
🔶 واقعیت این است که با وضع موجود، آمریکا نیز چندان مایل به ماندن و تحقیر شدن نیست، لیکن وقتی اسرائیل را در یک تنگنای خفه کننده میبیند، تلاش میکند تا آنجایی که برایش مقدور است از نابودی رژیم صهیونیستی جلوگیری نماید. تلاشی که به نظر نمی رسد قرین موفقیت باشد و سرانجام، روزی که احتمالا خیلی هم دور نیست مجبور به ترک منطقه میشود و اسرائیل را به دست سرنوشت خواهد سپرد!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
مثل کوه، صبور.pdf
171.2K
#سبک_زندگی
#انقلاب_اسلامی #بیداری_اسلامی
#صبر #مبارزه
#نیجریه
✅ مثل کوه، صبور
🔶 در اواخر سال ۱۳۵۵ یا اوایل ۱۳۵۶ وقتی من هنوز در دوره متوسطه مشغول به تحصیل بودم، نام امام خمینی را شنیدیم. اکثریت مردم نیجریه مسلمان هستند. همچنین ما در تاریخ خود شاهد یک انقلاب در زمان شیخ عثمان دن فودیو نیز بودهایم. پس مردم نیجریه درک خوبی از انقلاب ایران داشتند چرا که قبلاً آن را در کشور خود تجربه کرده بودند. در آن زمان در دانشگاهها تفکرات کمونیستی رواج داشت. ولی حتی همین کمونیستها هم به خاطر وقایعی که رخ داده بود، بسیار تحت تأثیر امام خمینی و انقلاب ایران قرار گرفته بودند.
🔸 #گفتگو_تفضیلی_با: سرکار خانم زینا ابراهیم؛ مادر شش شهید و همسر جناب آقای شیخ ابراهیم زکزاکی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه #معنویت
#امید_به_آینده
#روشنگری #رسانه
#جنگ_نرم #فتنه
✅ مقابله با آفت خواص
1⃣ رهبرانقلاب در دیدار با نیروهای هوایی ارتش نقش خواص را با این پنج گزاره توضیح دادند:
🔸الف/ خواص کسانی هستند که قدرت تشخیص و شجاعت در اقدام دارند.
🔸ب/ خواص عنصر شتابدهنده در جامعه است.
🔸ج/ خواص در جامعه ما در اقلیت نیستند.
🔸د/ دشمن تلاش می کند نقش شتابدهندگی خواص را با ایجاد تردید و تعلل بگیرد
🔸ه/ خواص غفلت کند، ضربه تاریخی سنگین خواهیم خورد. این پنج گزاره را داشته باشیم.
2⃣ رهبری انقلاب پیشتر نیز بارها به این گزاره ها توجه دادند. اسفند 1400 در دیدار با خبرگان سنگین ترین جنگ نرم دشمن را "اغوای خواص" دانستند. اما اوج این بحث را سال 88 داشتند با عنوان "خط اغفال خواص" توسط دشمن و فرمودند خواص کسانی اند که در فتنه ها نقش روشنگری دارند. مثل فتنه صفین و نقش جناب عمار در تبیین.
🔶 سال 87 نیز فرمودند در ماجرای کربلا خواص احساس خطر نکردند و شد آنچه نباید می شد. اینجا بود که فرمودند سکوت خواص کمک به فتنه است. همینجا فرمودند "شجاعت در فکر" وعمل" ویژگی خواص است و البته بیشترین فراوانی نیز مربوط به سخنان ایشان در دهه 70 است که بحث عبرت های عاشورا را مطرح کردند و راز بیمه شدن انقلاب را در نقش آفرینی خواص اهل حقی دانستند که دنیاگرا نشدند.
3⃣ از سخنان رهبری انقلاب می توان سه دسته آفت را برای خواص برشمرد که این روزها نیز برخی با آن دست به گریبان اند و چه بسا باید هرکس به خودش نگاه کند تا خدای نکرده از این دسته نباشد.
🔸آفت اول "دنیا گرایی" است. خواص ولو اهل حق وقتی دنیا گرا شدند دیگر در بزنگاه ها به میدان نخواهند آمد.
🔸آفت دوم فرمودند "اغوای خواص". اغوا برای ذهن و شناخت است و باعث می شود خواص در تشخیص دچار تردید شوند.
🔸آفت سوم فرمودند "عدم شجاعت در عمل". این خصلت باعث می شود در عمل دچار تعلل شوند.
🔶 بخش دوم و سوم این روزها ناخواسته گریبان بسیاری ها را گرفته است؛ حتی آنها که دنیا گرا هم نیستند.
4⃣ اما آفت دوم و سوم بند قبلی چطور شکل می گیرد و چطور باید درمان شود؟ نقش دشمن در شکل گیری این دو آفت چیست؟ اول ایجاد "ناامیدی در خواص". دوم ایجاد "بی عملی از طریق مارپیچ سکوت". مارپیچ سکوت چیست؟ دشمن با اتکا به مارپیچ سکوت می گوید اولا شمای خواص در اقلیت هستید و ثانیا اگر اظهار نظر کنید، هزینه سنگین می دهید. ایجاد ترس، مثل اینکه در رسانه ها مورد هجمه قرار می گیرید.
🔶 اما راه مواجهه:
🔸راه حل اول ایجاد امید آنهم از طریق "امید ایمانی" است. امید ایمانی چیست؟ امیدی که اولا واقعیت را دقیق می بیند و ثانیا به سنت های الهی در مددرسانی به جبهه حق ایمان دارد. با این مقدمه پیروزی در جبهه حق در صورت تلاش و مقاومت قطعی است.
🔶 راه حل مقابله با مارپیچ سکوت چیست؟ شکستن سکوت. رهبری فرمود خواص در اقلیت نیستند. دشمن تمام تلاشش همین اقلیت نمایی در جبهه حق و توهم اکثریت در باطل است. شکست سکوت باعث می شود، جبهه حق مثل براده آهن همدیگر را پیدا کنند و قدرت مسلط شوند.
🔶 اما راه حل دوم در گروی راه حل اول است. مقابله با "تعلل در عمل" در گروی مقابله با "تردید در عقیده" است. یعنی راه حل شجاعت در عمل در گروی مقابله با اغوای ذهنی و یا همان اتکای به امید ایمانی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#روشنگری #حقوق_بشر
✅ لیبرال ها و امکان بازسازی چهره رژیم!
🔶 نه اینکه دعوای چپ و راست یا لیبرال و رادیکال رژیم صوری باشد! نه! اختلافات فکری درباره راه حل مسئله فلسطین هم امری مجازی و دروغین نیست! مثل این است که بگوییم دعوای اصولگرا و اصلاح طلب دروغین است! نه! ولی باید دید که واقعا جریان چپ اسرائیلی یا آمریکایی چه دستاورد عملی برای زندگی فلسطینی ها به ارمغان خواهد آورد.
🔶 جریانی که دم از صلح و به رسمیت شناختن حیات فلسطینی می زند، هم زمان حقی برای داشتن سلاح و وجود جریان مقاومتی که بتواند از خودش دفاع کند قائل نیست! همین است که تشکیل یک دولت فلسطینی مستقل نمی تواند ده ها حق این مردم را تامین نماید ولی ادعا میکند که تنها راه حل استیفای حقوق فلسطینی ها طرح آنهاست!
🔶 بر فرض اینکه جریان رادیکال بگذارد که یک دولت فلسطینی مستقل شکل بگیرد، اما دولتی که تنها بر 22 درصد زمین های فلسطین حاکم خواهد بود و از حق داشتن ارتش و حق بازگشت محروم است و حتی معلوم نیست شهرک های صهیونیست نشین فعلی موجود در کرانه را نیز جمع کنند، چه دولتی خواهد بود و چه ضمانتی برای حفظ حداقلی خود خواهد داشت؟ سازمان مللی که خاصیت آن امروز معلوم شده است یا دادگاه لاهه؟!
🔶 باز هم نقطه خطرناک ماجرا این است که این جریان باصطلاح لیبرال، قابلیت آن را دارد که چهره وحشتناک کنونی رژیم در جهان را بازسازی کند در حالی که فایده خاصی هم نصیب فلسطینی ها نشده باشد! ایجاد دوگانه اسرائیلی خوب و بد تله ای خطرناک است که در کشور ما نیز عده ای آن را زمزمه می کنند!!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#مصر #دلار
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
✅ نقش حیاتی اقتصاد خراب مصر در سرنوشت غزه!
🔶 اماراتی ها به مصر رفتند و پیشنهاد خرید زمین راس الحکمه را به قیمت ۲۲ میلیارد دلار مطرح کردند که این منشأ خیلی حرف ها در این کشور بحران زده شد. کشوری که امروز بدترین وضعیت پایه پولی خود در مقابل دلار را تجربه می کند.
🔶 راست گرایان رژیم صهیونیستی هم در حال فشار برای پذیرش طرح کوچ دادن مردم غزه به صحرای سینا هستند و مصری که نیاز جدی به دلار دارد بعید نیست کم کم از تصمیم خود پشیمان شود و حالا که غزه واقعا جای زندگی ندارد خروج بخش مهمی از مردم در صورت آسان شدن خروج هم قابل تصور است!
🔶 در این میان ما چه می کنیم؟ آیا از قطر ضعیف الجسه که بعد از تجربه حمایت از فلسطین در جام جهانی و تشرهای آمریکا امسال حتی اجازه نمایش پلاکارد آزادی فلسطین را نداد، میشود انتظار حل مسأله داشت یا باید پای چین و روسیه را به این پرونده بازتر کرد؟
🔶 چین میتواند بعنوان یک سرمایهگذار جدی در مصر فعال تر شود و حتی در بازسازی غزه نقش ایفا کند تا اقتصاد مصر از این وضعیت خارج شود. روسیه هم بعد از تجربه اوکراین به دنبال توسعه نفوذ منطقه ای خود هست و بعید نیست وارد این میدان بشود.
🔶 اقتصاد مصر حتی از زمان سادات، پاشنه آشیل مصر بود که منجر به امضای کمپ دیوید در کشوری شد که بیشترین تعداد شهید را برای آزادی فلسطین داده بود! این مسأله را جدی بگیریم و به رابطه اقتصاد و تصمیمات سیاسی در این کشور مهم فکر کنیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr