#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#آمریکا #روسیه #اوکراین
✅ دفاع پیشدستانه چیست و چرا؟!
🔶 دولتها حق دارند حملهی احتمالی قریب الوقوع را شناسایی و پیشبینی کرده و به طور پیشدستانه قبل از آن که دشمن اقدام کند در استفاده از نیروی مسلح پیشی بگیرند و تهدید احتمالی را دفع کنند.
🔸 در رابطه با دفاع پیشدستانه دلایل متعددی میشود اقامه نمود که به برخی از آنان به اختصار اشاره میشود:
1⃣ دلایل عقلی و تجربی (علاج واقعه پیش از وقوع)
➖اصل تقدم پیشگیری بر درمان
➖سفارش به رعایت بهداشت
➖واکسیناسیون قبل از ابتلا
➖لزوم احداث سد برای پیشگیری از وقوع سیل، قبل از وقوع آن (احداث سد دربرابر یأجوج و مأجوج توسط ذی القرنین درقرآن. چون احتمال حمله آنها حتمی بوده)
➖لزوم رعایت مقررات برای پیشگیری از وقوع جرم و شکلگیری آسیب
2⃣ دفاع پیشدستانه در ادبیات ایران
➖سعدی:"علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد
دریغ سود ندارد چو رفت کار از دست
به روزگار سلامت سلاح جنگ بساز
وگرنه سیل چوبگرفت، سد نشاید بست"
3⃣ دلیل قرآنی دفاع پیشدستانه
➖جواز جنگ با کسانی که درحال تخاصم و نزاع با مؤمنین هستند، قبل از اقدام قطعی آنان به جنگ (تفسیر المیزان/ذیل آیه 190 سوره بقره وآیات بعدی آن)
➖آیه قرآنی «وَأَعِدُّوا لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ وَ....»(انفال ۶۰)
4⃣ دلیل روایی دفاع پیشدستانه
➖در نامه ۳۵ نهج البلاغه، که پس از شهادت محمدبن ابی بکر در مصر به ابن عباس نوشته شده است، امیرالمؤمنین علیه السلام از مردم گله میکنند که شب و روز و گاه و بیگاه آنان را به پیوستن به محمدبن ابی بکر و یاری او برای علاج واقعه پیش از وقوع تحریض فرموده ولی مردم هر یک به بهانهای از این کار سر باز زدهاند!!
➖با مراجعه به تاریخ غزوات آن حضرت روشن میشود که بیشتر این غزوات ازجمله غزوه تبوک ماهیت دفاع پیشدستانه داشته و اتفاقا مؤثر هم افتاده است(المغازی/واقدی)
5⃣ دلایل حقوق دفاعی دفاع پیشدستانه
➖تفاوت میان دفاع پیشدستانه با جنگ پیشدستانه
➖تفاوت دفع حمله احتمالی با رفع حمله احتمالی
➖معتبربودن وجود شواهد و قرائن معتبر برای حمله قریب الوقوع دشمن برای آغاز حمله پیشدستانه
➖اولویت تضمین امنیت ملی بر تأمین امنیت اموال و اشخاص (شهروندان)
➖اصل غافلگیری یکی از اصول مسلم و قطعی در جنگ است که از سه هزار سال پیش توسط امثال سن تزو مطرح شده و مورد اجماع عقلای نظامی قرار گرفته است.
6⃣ دلایل میدانی در صحنه جنگ اوکراین
➖اقدامات مستمر و برنامهریزی شده غرب برای گسترش ناتو به شرق و محاصره کامل روسیه
➖اقدامات خشونت آمیز مداوم نئونازیهای اوکراینی نسبت به روس تباران دونباس
➖وابستگی شدید سیاسی دولت مستقر در اوکراین به غرب و دست نشاندگی آن توسط آمریکا و بیارادگی در برابر آن
➖محدودیتهای ژئوپلتیکی و ژئواستراتیژیکی روسیه که در صورت عضویت اوکراین در ناتو امنیت ملی او بشدت در معرض تهدیدات بالفعل و بالقوه قرار میگیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا احمدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ سخنی درباره این روزهای وضعیت حجاب
🔸 مدت زمانی است دشمنان ما، به صورت مستقیم به سمت براندازی و مخالفت عملی با نظام جمهوری اسلامی رفته و برای رسیدن به این هدف به هر کاری و هر راهی متوسل میشوند تا ایران را جایی زمینگیر کنند.
🔸 متأسفانه در یکی از بخشهایی که دشمن در آن ورود پیدا کرده با هدف براندازی، حوزه حجاب است.
🔸 زمانی که مسیح علینژاد می گوید: "حجاب یکی از ستونهای اصلی جمهوری اسلامی است که اگر آن را فرو بریزیم باقی کار براندازی آسان خواهد بود" و شاهد تلاشهای بسیار او و دیگر دشمنان نظام برای ارتباط با عوامل داخلی و برداشتن حجاب هستیم نشان میدهد قطعا هدف این ارتباط و عمل سازماندهی شده، تلاش برای مخالفت با نظام جمهوری اسلامی و براندازی است.
🔸 وضعیت حجاب با کار دقیق و درست فرهنگی و آموزشهای دینی و ذکر فواید آن برای جامعه تغییر پیدا خواهد کرد و اگر برخورد اشتباهی هم در روزهای گذشته صورت گرفته است حتما باید اصلاح و دلجویی شود.
🔸 بعضی از بانوان هم هستند که شاید در ظاهر اعتقادی به حجاب نداشته باشند اما عمیقا معتقد به نظام جمهوری اسلامی هستند که بسیاری از آنها را در مراسمات مختلف و راهپیماییها، انتخابات و حتی تشییع پیکر مقدس سردار شهید قاسم سلیمانی دیدهایم. باید تلاش شود با این دسته از افراد که دلهایشان با دین اسلام و نظام جمهوری اسلامی است با لطافت و ظرافت و کار دقیق فرهنگی، آنها را به سمت حجاب ترغیب کرد.
🔸 و نکته اخر اینکه بانوان و تمام دلسوزان محجبه و انقلابی باید مراقب باشند به صورت ناخواسته وارد کمپینی نشوند که توسط ضدانقلاب و البته عوامل داخلی آنها طراحی شده و همان هدفی را دنبال میکند که مسیح علینژاد دنبال میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: سید محمد علی فروتن
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#شخصیت_ها
✅ میثم تمّار یکی از یاران علی بن ابیطالب
🔸 سخنوری
میثم بیانی رسا داشت و در نطق سخن، توانا و فصیح بود.
🔸 مفسر قرآن
🔸 راوی حدیث در صدر اسلام
با آن استعداد ویژهای که داشت و با آن موقعیت خوبی که بهرهمند بود، احادیث زیادی از علی ابن ابیطالب شنیده بود و آنها را بازگو میکرد. حتی مجموعه کتابهایی را تألیف کرده بود. لیکن از نوشتههای او چیزی باقی نماندهاست و اندکی از روایات او در کتاب احادیث نقل شدهاست.
🔸 دانای رازها
میثم از بسیاری از حوادث آینده خبر داشت و آنها را گاهی پیشگویی میکرد. نامه سر بسته میخواند، راز نشنیده میگفت و…. او اینها را از، علی ابن ابیطالب، یادگرفته بود و از وقوع بسیاری از فتنهها، نحوه مرگ خودش و دیگران و… آگاه بود.
🔸 این از علومی بود که علی ابن ابیطالب به بعضی از یاران برگزیده خویش یاد میداد که روحی بزرگ و مستعد داشتند و دارای ظرفیتی افزون بودند.
🔸 اینان را «اصحاب سِرّ» علی ابن ابیطالب میدانستند و میثم نیز یکی از این اصحاب بود. میثم میدانست که چگونه کشته خواهد شد و به دست چه کسی و چگونه. کشته شدن در راه خدا آرزوی بزرگ میثم تمار و حبیب ابن مظاهر بود.
🔸 هر دو هم به این آرزو رسیدند. هنگامی که همدیگر را ملاقات میکردند، حبیب ابن مظاهر گفت: گویا پیرمرد خربزه فروشی را میبینم در راه دوستی با پیامبر خدا و آل او به دار آویخته شدهاست.
🔸 میثم هم در پاسخ به او گفت: من هم گویا مرد سرخ رویی را میبینم و میشناسم که با دو دسته موی بر سر که برای یاری فرزند دختر پیامبرش قیام میکند و کشته میشود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#هنر #شعر #سرود
✅ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره مسأله سرود و ظرفیتهای عظیم آن
🔶 سرودی بسازید که بچهها آن را زمزمه کنند
🔸 از هنر حدّاکثر استفاده را باید کرد...
🔸 اگر بتوانید یک سرود زیبای اثرگذار خوشمضمون درست کنید، جوری که بچّهها وقتی در کوچه راه میروند، از خانه به مدرسه میروند، زیر لبشان آن را زمزمه کنند، یک کار بسیار بزرگی کردهاید؛ یعنی استفادهی از هنر به شکل صحیح؛ این کار شما را آسان میکند، تسهیل میکند. بههرحال باید تلاش کرد، باید کار کرد.
🔸 #بیانات در دیدار اعضاى ستاد کنگرهى بزرگداشت سه هزار شهید استان سمنان ۱۳۹۴/۰۲/۱۴
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
ضمن عرض سلام و آرزوی سلامتی شما بزرگوران
🔶 بنا بر دلایلی مجموعه شتاب از این پس توسط پژوهشگران مستقل اداره خواهد شد.
لذا جهت حفظ حقوق تأسیسکنندگان پیشین، نام مجموعه فعلی، به شَجَر(شبکه جهادی رشد)، تغییر خواهد کرد.
🔹اهداف شبکه نه تنها تغییر نخواهد کرد، بلکه گسترش خواهد یافت و در زمینه حل مسائل و تبیین و تحلیل دقیق و بروزتر و گستردهتر تلاشهای بیشتری انجام خواهد گرفت.
🔸از شما بزرگوران درخواست میشود همچون گذشته ما را در جهت انجام وظایفمان یاری و از تحلیلها، نظرات، انتقادات و پیشنهاداتتان بهرهمند فرمایید.
❇️ مجموعه شجر
@tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#نشریه #خط_حزب_الله
#تبیین #هنر #سرود
#تولید #دانش_بنیان
✅ سرود امید
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله ۳۵۰.pdf
1.9M
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#نشریه #خط_حزب_الله
#تبیین #هنر #سرود
#تولید #دانش_بنیان
✅ سرود امید
🔶️ خط حزبالله در گزارش این هفته خود، به بهانه پیام اخیر رهبر انقلاب به جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر، نقش و جایگاه سرود در تبیین آرمانها و حضور انقلابی مردم را مرور کرده است.
👈 سخن هفته این شماره خط حزبالله، براساس شعار سال ۱۴۰۱؛ «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین»، نگاهی به ثمرات علمی شدن اقتصاددانشپایه برای مردم و کشور داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله در آستانه ۵ مردادماه، سالروز عملیات افتخار آفرین مرصاد به روح مطهر شهید احمد آقابیگی از شهدای این عملیات تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله، شماره ۳۵۰
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید #دانش_بنیان
✅ استقبال صمیمانه کارگران معترض از رئیسجمهور!
🔶 استان مرکزی یکی از سه قطب صنعتی کشور است که بیش از دو هزار و هشتصد واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ را در خود جای داده است؛ اما در سالهای گذشته همین مراکز صنعتی به خاطر سوء مدیریت، ورشکستگیها، نداشتن مواد اولیه و ... دچار تجمعات متعددی بوده است.
🔹 توجه بیشازحد دولت آقای روحانی به برجام و نگاه یکسویه دولت به غرب، باعث شد شخص رئیسجمهور نسبت به صنایع مادر و مشکلات آنها توجه کمتری داشته باشد.
🔸 وگن پارس یکی از بزرگترین مجتمعهای اقتصادی کشور در تولید واگن است. لوکوموتیو تولیدی این شرکت نیز قادر به رقابت با نمونههای خارجی است؛ اما به خاطر واردات واگن در دولت سابق، این شرکت با مشکلات عدیدهای مواجهه است. کشور در حال حاضر به بیش از ۱۵۰۰ تا دو هزار دستگاه واگن مترو نیاز دارد. هر یک واگن تولیدی در کشور نسبت به واردات، بالغ بر ۷۵ هزار یورو و یک واگن مسافری نیز حدود ۶۰۰ هزار یورو صرفهجویی ارزی به همراه دارد؛ بااینحال، در طول پنج سال اخیر هیچ سفارشی برای تولید واگن مترو به واگنسازیهای کشور داده نشده است...
🔹 شرکت صنایع آذرآب نیز یکی از شرکتهای تعطیل شده در استان مرکزی است که در طرحهای بزرگ ملی مانند ساخت دیگهای بخار نیروگاه حرارتی شهید رجایی، نیروگاه سیکل ترکیبی قم، نیروگاه شازند و همچنین ساخت مخازن، مبدلها و برجها در پروژههای واحد روغنسازی پالایشگاه اصفهان، پالایشگاه گاز کنگان، مجتمع پتروشیمی و پالایشگاه شازند نقش مؤثری را در توسعه صنایع نفتی ایران ایفا کرده است. آذرآب تا اوایل دهه ۹۰ توانست روند تولیدی خود را حفظ کند، اما از سال ۱۳۹۵ افول شرکت سرعت گرفت و این شرایط باعث اعتراضات کارگری در سال ۱۳۹۶ و سپس سال ۱۳۹۸ شد. چالشهای مدیریتی باعث شد که در طول ۵ سال اخیر، شرکت عملاً از عرصه تولید جا بماند و در حال حاضر هیچگونه تولید و قرارداد کاری در آذرآب وجود ندارد و آنچه در حال انجام است، باقیمانده قراردادهای سالهای گذشته این شرکت است.
🔸 کارخانه عظیم هپکو که روزگاری یکه تازه تولید ماشینهای سنگین و ابزارآلات معادن و راهسازی در کشور بود، بعد از اجرای غلط خصوصیسازی، تا آستانه ورشکستگی هم پیش رفت. از ۱۳۹۲ شمسی، چالشهای این واحد تولیدی نمایان شد. در ۱۳۹۶ شمسی نیز به دلایلی که عنوان میشود: «کمبود سرمایه در گردش؛ نبود سفارشات کافی و ناتوانی در واردات مواد اولیه» که جملگی به سوء مدیریت در شرکت و نگاه دولت به خارج از مرزها داشت، شرکت نتوانست به شرایط گذشته بازگردد.
🔹 سفر روز جمعهای آیتالله رئیسی و هیئت دولت به استان مرکزی چشم امید کارگران این صنایع را به رونق صنعت گشوده است:
1⃣ عزم دولت برای احیای صنایع در سطح کشور و بهویژه صنایع بالادستی و توجه شخص رئیسجمهوری به آن، از نکات امیدوارکننده است.
2⃣ نامگذاری سال جاری به «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» موجب شده تا تمامی صنایع مادر تخصصی استان مرکزی که اکثراً شرکتهای دانشبنیان هستند، در اولویت توجه دولت قرار گیرند.
3⃣ برخورد با فسادهای انجام شده در واگذاریها از اهداف دولت مردمی است که نمونه آن شرکتهای هپکو و آذرآب و واگن پارس است. نتیجه تصمیمات دولت در این زمینه، در استقبال صمیمانه کارگران از رئیسجمهور در روز جمعه مشهود بود.
4⃣ دولت میبایست علاوه بر اینکه شرکتهای مذکور را از دست افراد نااهل میگیرد، از تملک بانکها که تجربهای در بنگاهداری ندارند، خارج کند.
5⃣ دولت نباید به صنایع استانها نگاه تکقطبی و درآمدمحور داشته باشد؛ بلکه لازم است همه ظرفیتها یکجا دیده شود و توجه ویژه به صنایع آلاینده مانند آلومینیوم اراک صورت گیرد.
6⃣ دولت میبایست دیگر ظرفیتهای موجود استان، همچون: کشاورزی، گردشگری، انرژی هستهای، ترانزیت ریلی جادهای و ... را نیز همچون ظرفیت صنعتی این استان مورد توجه قرار دهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: رضا رحمتی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ بیحجابی؛ معضل امنیتی یا پدیده اجتماعی؟!
🔶 تجربه نشان داده که با شروع تابستان، برخی تحرکات در فضای حقیقی و مجازی بر سر حجاب آغاز میشود. اگر محتوای تولیدشده در بسترهای مختلف مجازی و رسانهای را تحلیل محتوا کنیم، میتوان دو رویکرد در تحلیل علت بیحجابی احصاء کرد:
1⃣ عدهای معتقدند که بیحجابی و شکلگیری پویشهای بیعفتی وجه امنیتی داشته و با هدف نرمالیزاسیون جامعه، در تقابل با نظام و با هدف براندازی شکل گرفته است. این نگاه گزارههای بسیار قابل اعتنایی نیز دارد؛ مدیریت ضدانقلاب و سوار شدن آن بر این موج در فضای مجازی و حقیقی نکتهای غیرقابلانکار و کاملاً مشهود است.
2⃣ اما عدهای بیحجابی در برخی اعضای جامعه را فاقد کنشگری اجتماعی و سیاسی و حاصل تغییر سبک زندگی و یک پدیده اجتماعی بهحساب میآورند و پاسخ برای رفع آن را نه امنیتی، بلکه اجتماعی میدانند.
🔹 پذیرفتن هر یک از این رهیافتها، نحوه مواجهه با پاسخگویی به این پدیده را نیز دگرگون میکند. اگر بیحجابی را یک موضوع امنیتی بدانیم به آن نیز پاسخ امنیتی خواهیم داد و اگر آن را یک معضل اجتماعی بدانیم، قطعاً نحوه مواجهه با آن تغییر میکند.
🔸 به نظر میرسد خطکشی مشخصی نمیتوان انجام داد؛ چرا که ما در شرایط حاضر با درهم تنیدگی پدیدهها مواجهیم؛ یعنی یک موضوع ممکن است با اینکه اقتصادی محسوب شود، اما همزمان رنگ و بوی اجتماعی یا سیاسی و یا ... به خود میگیرد که به زبان ساده میتوان آن را ژلهای شدن پدیدهها در عصر حاضر دانست. ژلهای شدن و در هم تنیدگی پدیدهها در شرایط فعلی نحوه مواجهه با آنها را سخت میکند. در موضوع بیحجابی نیز اینگونه است؛ آیا باید با آن امنیتی برخورد کرد؟ یا نگاه اجتماعی داشت؟ و یا نگاه ترکیبی؟!
🔹 همه این موضوعات، این رسالت را برای دستگاههای فرهنگی و متولیان اجتماعی ایجاد میکند که برای مواجهه با پدیدهای مانند بیحجابی باید به دنبال یک سند و یا دستورالعمل جامع بود؛ قطعاً در این سند جامع، مسائل زیادی باید لحاظ گردد؛ از نحوه مواجهه امنیتی گرفته تا شیوه تعامل با سبک زندگی، پیوستهای رسانهای، اجتماعی و ...
🔸 نکته مهم اینکه؛ اتخاذ چنین رویکردی میتواند موجب جلوگیری از موجسواری برخی خناسان فضای مجازی و رسانهای مانند متولیان کمپینهای بیعفتی در این شبکهها گردد.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تورم
✅ چرا تورم شدت گرفت؟
🔶 آمارهای اعلام شده از میزان تورم ماهیانه در خرداد ماه از سوی مرکز آمار ایران نشان میدهد، تورم ماهیانه در خرداد رکورد جدیدی را از خود به جای گذاشته است. موضوعی که در نگاه اول با سیاستهای دولت در راستای اصلاح وضعیت تورمی و برنامههای اعلام شده از سوی دولت در تناقض است.
🔹 در متن ذیل دلایل رکوردزنی تورم ماهیانه در خرداد ماه با وجود سیاستهای دولت طی ماههای اخیر بررسی شده است:
1⃣ در اقتصاد برخی از مسائل و اتفاقات هستند که خارج از اراده دولتها و سیاستگذاران اقتصادی آن جامعه هستند؛ از جمله این عوامل میتوان به قیمت جهانی نفت، شیوع بیماریهای فراگیری مانند کرونا، وضعیت اقتصاد جهانی و... اشاره کرد، عواملی که طبیعتاً عملکرد دولتهای مختلف تأثیری در ایجاد این پدیدهها ندارد؛ اما قطعاً نتایج و پیامدهای آن میتواند اقتصاد این کشورها را تحت تأثیر قرار دهد.
برای نمونه، ایجاد بحران جهانی در سال ۲۰۰۸ سبب شد پیشبینیهای اقتصادی بسیاری از کشورهای توسعهیافته تحت تأثیر قرار بگیرد؛ کشورهایی که گاهی هیچ نقشی در ایجاد این بحران نداشتند.
در نمونهای دیگر پیامدهای شیوع ویروس کرونا طی دو سال اخیر بر تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی بسیاری از کشورهای دنیا تأثیرگذار بود؛ به گونهای که برنامهریزیها و پیشبینیهای صورت گرفته در بسیاری از اقتصادهای دنیا را با اخلال جدی مواجه کرد.
در ماههای گذشته نیز بخشی از تورم ایجاد شده در اقتصاد ایران را میتوان ناشی از تورم جهانی ایجاد شده و افزایش شدید قیمت جهانی مواد غذایی دانست؛ به گونهای که بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی نهادهای بینالمللی نرخ تورم در بسیاری از کشورهای دنیا رکوردهای سه دهه اخیر را جابهجا کرده است.
2⃣ در برخی از مواقع دولتها تصمیم میگیرند با اتخاذ تصمیمی با علم به پیامدهای آن برای جلوگیری از یک خسارت بزرگتر، تبعات آن تصمیم را به جان بخرند. تصمیم دولت مبنی بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به واسطه شرایط اقتصادی کشور و پیامدهای بیشتر تداوم تخصیص این ارز بود و مسئولان دولتی نیز در اظهارات خود قبل از اجرای این سیاست اعلام کرده بودند که تورم ناشی از اجرای این سیاست حدود ۱۰ درصد خواهد بود؛ اما برنامهریزیهای دولت به گونهای خواهد بود که این هزینه برای دهکهای آسیبپذیر جامعه جبران شود.
🔸 مجموعه این عوامل، یعنی موضوعات خارجی و عوامل خارج از اراده دولت از جمله افزایش تورم جهانی و قیمت کالاهای اساسی، تقابل نظامی میان روسیه و اوکراین و... در کنار موضوعات داخلی، از جمله تشدید انتظارات تورمی، سیاست حذف ارز ترجیحی و... باعث شد وعده دولت در روند نزولی نرخ تورم در ماههای آغازین سال جاری محقق نشود.
🔹 البته باید به این نکته توجه داشت که افزایش شدید تورم ماهیانه در خرداد ماه تحت تأثیر این عوامل بوده و سیاستهای کلان دولت در راستای کاهش و مهار تورم است؛ به گونهای که پیشبینی میشود میزان تورم ماهیانه در محدوده زیر ۵ درصد قرار گیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: میثم مهرپور
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#هنر #شعر #سرود
✅ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره مسأله سرود و ظرفیتهای عظیم آن
🔶 سرودهای خوبِ انقلابی مرتباً در صداوسیما منعکس شود
🔸 بعد از انقلاب، سرودهای خوب و آهنگهای بسیار خوبی در جهت ارزشهای انقلابی ساخته شد؛ ولی در سالهای اخیر، رشد اینگونه آهنگها کم شده است. این هم حیف است.
🔸 باید آهنگهای خوب ساخته شود، شعرهای خوب و چیزهای جدید اجرا گردد و همهی آنها ناظر به ارزشهای انقلابی باشد. اینها باید در صدا و سیما مرتباً منعکس بشود.
🔸 اینطور نباشد که اگر چیز خوبی منعکس میشود، حتماً باید یک شعر عاشقانه باشد که فلان خوانندهی معروف خوانده و اجرا کرده است؛ و اگر یک چیز انقلابی است، حتماً یک گوشهاش مثلاً عیب و ایراد و علتی داشته باشد. نه، برای تهیه و تنظیم آهنگهای انقلابی، آهنگهای اسلامی و طرح ارزشهای اسلامی، از بهترین موسیقیدانها و بهترین خوانندگان استفاده بشود. در این غزلیات، چهقدر چیزهای خوب از این قبیل وجود دارد.
🔸 #بیانات در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری صدا و سیما ۱۳۶۹/۱۲/۱۴
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد مقاومتی، بدون دانشبنیان شدن بیمعناست
5⃣ به نظر شما میتوان طرح مقوله دانشبنیان را در نامگذاری امسال، مطالبهای برای ورود نگاه علمی به حل مسائل اقتصادی کشور دانست؟
🔸 بله، من فکر میکنم این مطالبه دوطرفه است و فقط مطالبه از فضای علمی نیست. فضای علمی هم مطالبه دارد و دستاوردهایش باید به نتیجه برسد. در واقع، هم علم و هم اقتصاد هر دو باید در خدمت هم باشند و همدیگر را تکمیل کنند؛ چون اگر آن یکی حمایت نشود طبیعتاً آن طرف ابتر میماند.
🔸 اگر علم و اقتصاد ما هر دو برای خودشان کار کنند و با همدیگر کار نداشته باشند، رابطهشان همین میشود که متأسفانه ما نفت را بفروشیم و بخشی را به اقتصاد و بخشی را به علم بدهیم تا اینها هم اموراتشان بگذرد، درحالیکه کشورهای پیشرفته آن کاری را انجام میدهند که نافع هست؛ بنابراین، علم زمانی مؤثر است که مشکلی از مشکلات کشور و مردم را حل کند.
🔸 همه تلاشهای انسان بر اساس نیاز است. ما بر اساس نیازمان، امنیت خود را بالا میبریم و تحقیق و کار میکنیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر رضا فریدی مجیدی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸 ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#مباهله
✅ مباهله؛ صحنه تمایز حق و باطل
🔷 روز مباهله، روزی است که پیامبر مکرم اسلام، عزیزترین عناصر انسانی خود را به صحنه میآورد.
🔹️ نکتهی مهم در باب مباهله این است: «و انفسنا و انفسکم» در آن هست؛ «و نسانا و نساکم» در آن هست؛ عزیزترین انسانها را پیغمبر اکرم انتخاب میکند و به صحنه میآورد برای محاجهای که در آن باید تمایز بین حق و باطل و شاخص روشنگر در معرض دید همه قرار بگیرد.
🔹 هیچ سابقه نداشته است که در راه تبلیغ دین و بیان حقیقت، پیغمبر دست عزیزان خود، فرزندان خود و دختر خود و امیرالمؤمنین را - که برادر و جانشین خود هست - بگیرد و بیاورد وسط میدان؛ استثنائی بودن روز مباهله به این شکل است.
🔹 یعنی نشان دهندهی این است که بیان حقیقت، ابلاغ حقیقت، چقدر مهم است؛ میآورد به میدان با این داعیه که میگوید بیاییم مباهله کنیم؛ هر کدام بر حق بودیم، بماند، هر کدام بر خلاف حق بودیم، ریشهکن بشود با عذاب الهی.
🔶 مسیحیان پس از پرسش و پاسخ با پیامبر و دعوت رسول گرامی اسلام به مباهله به شور نشستند. سپس بلندپایهترین چهرۀ مذهبی آنان گفت: «فردا نیک بنگرید؛ اگر محمّد صلواتاللهعلیه با سر و صدا و انبوه یاران آمد، نترسید و مباهله کنید امّا اگر خود و خاندانش آمدند، بپرهیزید که گرفتار خواهید شد.»
🔸 فردای آن روز، رسولخدا به وعدهگاه آمد درحالیکه دست علیبنابیطالب علیهالسّلام را گرفته بود و حسن و حسین علیهماالسّلام در پیش روی او راه میرفتند و فاطمه سلاماللهعلیها پیشاپیششان بود.
🔸 نصارا نیز بیرون آمدند درحالیکه اسقف آنها پیشاپیششان بود. هنگامی که متوّجه شد پیامبر صلِّیاللهعلیهوآلهوسلّم با چند نفر آمدند، دربارۀ آنها سؤال کرد، به او گفتند: «این، پسرعمو و داماد و محبوبترین خلق خدا نزد اوست و این دو پسر، فرزندان دختر او از علی هستند و آن بانوی جوان، دخترش فاطمه سلاماللهعلیها است که عزیزترین مردم نزد او و نزدیکترین مردم به قلب او است.»
🔸 پیامبر به حالت خضوع و تضرّع در جایگاه خود نشست. ابوحارثه –اسقف مسیحیان- گفت: «هان ای مسیحیان! هشدارتان باد که این مرد، پیامبر خداست و همچون پیامبران رو به بارگاه خدا آورده است.»
🔸 پس از مباهله منصرف شدند و گفتند: «اگر با این بزرگوار و چهرههای پاک و مصمّم مباهله کنیم، بیم آن میرود که یک مسیحی بر روی زمین باقی نماند.»
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#رسانه #فضای_مجازی
✅ روایت کنیم یا روایت شویم؟
🔶 اطلاعات مرکز آمار نشان میدهد ۳۵ میلیون ایرانی در واتساپ و ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در اینستاگرام عضو هستند؛ از سویی کاربران تلگرام هماکنون به ۲۷ میلیون نفر رسیده است. این گستردگی شبکههای مجازی باعث شده است که جامعه امروز جامعهای باشد که مرتب میخواهد از محیطش اطلاعات داشته باشد تا بتواند تصمیم بگیرد و هر لحظه بسیار متحول، مُتَلَوِّن و رنگبهرنگ است.
🔹 حاکم بودن چنین وضعیتی بر فضای مجازی جامعه ما نیز در صورتی است که این حوزه فاقد ابزارهای نظارتی کارآمد و یک سیستم حکمرانی مشخص است.
🔸 در عصر بینظمی حاصل از اینترنت و شبکههای مجازی، جریانی در عرصه فکری و ذهنی پیروز است که بتواند روایت بسازد، کنترل روایت را به دست بگیرد و روایت خود را تثبیت کند. کسی که روایت اول را ارائه میدهد و تثبیت میکند، چه از ایدئولوژی و چه از اتفاقات جاری، افکار را تصاحب میکند و میتواند سیاستهای خود را بر آنها تحمیل کند. به زبان ساده، هرکسی که روایت را زودتر شروع کند در جنگ روایتها پیروز میدان خواهد شد.
🔹 از عرصه انتزاعات بگذریم و به واقعیات میدانی برگردیم؛ در سفر آیتالله رئیسی به اراک اگر از همه خبرهای خوبی که منتشر شد بگذریم، احیا و تقویت دو کارخانه هپکو و آذرآب که روزی غولهای صنعتی کشور و غرب آسیا بودند، یکی از شیرینترین خبرهای منتشرشده بود؛ اما در فضای مجازی و به علت نبود ضابطه مشخص، آنچه بیشتر از اشتغال مجدد صدها کارگر و مهندس و برگشت امید به عرصه صنعت، ضریب خورد و دیده شد، یاد کردن رئیسجمهور از «آیتالله حائری یزدی» با پسوند «اراکی» بود! همانطور که در سفر به گیلان از میان دهها خبر خوب و امیدوارکننده، سؤال دلسوزانه رئیسجمهور از یکی از دستاندرکاران سفر مبنی بر خوردن یا نخوردن ناهار، تا به امروز هم در فضای مجازی و رسانهای دستبهدست چرخیده و دیده میشود.
🔸 این وضعیت نشان میدهد که رسانههای انقلابی در عرصه جنگ روایتها با مشکلات و چالشهای اساسی مواجهاند و وظیفه امروز آنها قدرتمند شدن در این عرصه است.
🔸 همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «شما روایت کنید حقایق جامعه خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را. شما اگر روایت نکنید، دشمن روایت میکند؛ شما اگر انقلاب را روایت نکنید، دشمن روایت میکند».
🔹 نکته مهم اینکه جنگ روایتها منحصر به عرصه داخلی نیست بلکه به عرصه فراملی و بینالمللی هم برمیگردد؛ جایی که روایت از ایران، ایرانی و توانمندی یا کاستیهای ما در اذهان ملل مینشیند. لذا نیازمند بازنگری جدی در حوزه نقشآفرینی در این عرصه مهم هستیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#پهباد
✅ پهپادهایی که روسیه هم مشتری خریدشان شده است!
🔶 در روزهای گذشته برخی رسانههای خارجی خبر فروش پهپادهای ایرانی به روسیه، تغییر معادلات جنگ روسیه- اوکراین بهواسطه ورود پرندههای ایرانی به این مخاصمه و لزوم تنبیه ایران را مطرح کردهاند.
🔷 گزارههای خبری
🔹 جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد؛ ایران قصد دارد چند صد پهپاد بهخصوص از انواع رزمی با قابلیت حمل سلاح در اختیار روسیه قرار دهد و آموزش روسها را بهزودی در ماه جاری آغاز میکند. وحشت غربیها از ورود تسلیحات ایرانی به جنگ تا اوکراین به دلیل قدرت بسیار بالای ایران در عرصه هواپیماهای بدون سرنشین است. روسها پیشتر نیز بارها در جلسات خصوصی از تمایل خود برای واردات پهپادهای ایرانی پرده برداشتهاند. حال با ورود تسلیحات ابرقدرت پهپادی جهان به جنگ اوکراین، باید دید غربیها چه تدبیری برای این تغییر موازنه قدرت میاندیشند.
🔹 رسانه CRUX در یادداشتی تحلیلی با این موضوع که چرا روسیه میخواهد از ایران پهپاد بخرد؟ نوشت: «ایران از یک زیستبوم پهپادی نیرومند و متنوع برخوردار است. آنها نسخههای گوناگون پهپادی در اختیار دارند که قابلیت خود در میدان نبرد را ثابت کردهاند. در گذشته نیز کارشناسان نظامی یادآوری کردهاند که چه دوست داشته باشیم یا نه، ایران یک قدرت پهپادی است».
🔹 شبکه اسکاینیوز عربی نیز در تحلیلی ضمن اشاره به اینکه قدرت فنّاورانه پهپادهای ایرانی به حدی است که غول تسلیحات دنیا یعنی روسیه خریدار آن شده است، نوشت: «روسیه که جزو مهمترین صادرکنندگان اسلحه در جهان به شمار میرود، به نظر میرسد این بار بنا بر اطلاعات آمریکا، خود مشتری اسلحه باشد».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 جمهوری اسلامی ایران بهطور رسمی اعلام کرده که مخالف جنگ و تخریب در هر جای جهان است؛ بااینحال در موضوع جنگ اوکراین، ریشه درگیری را سیاست غلط غربیها و آمریکا در منطقه میداند که با مشی توسعهطلبی و گسترش حوزه نفوذ خود در مرزهای پیرامونی روسیه، موجبات عکسالعمل روسیه را فراهم کرده است.
🔸 ادعای مقامات غربی علیه ایران اسلامی در شرایطی مطرح میشود که آنها سالهاست غرب آسیا را به انبار سلاحهای کشنده خود تبدیل کردهاند و همواره نوک تهدیدات آنها علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است.
🔸 خریدوفروش تسلیحات نظامی جدید و بهروز همواره در برنامه ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار داشته است؛ بهطوریکه در سفر سال گذشته سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان به روسیه، تجهیز نیروی هوایی، زمینی و دریایی، مطرح و مورد بحث قرار گرفت.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در خصوص همکاری ایران و روسیه در زمینه نظامی تصریح میکند: «سابقه همکاریهای میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حوزه برخی فناوریهای نوین، به پیش از آغاز جنگ در اوکراین برمیگردد و در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی دراینارتباط رخ نداده است».
🔸 اگرچه هیچ مقام مسئولی از جمهوری اسلامی موضوع فروش پهپاد به روسیه را تأیید نکرده است، اما مسئله مهم، ترس مقامات آمریکایی از پهپادهای ایرانی است. آنها در گذشته ضرب شصت این پهپادها را در سوریه، عراق، یمن و سرزمینهای اشغالی فلسطین تجربه کردهاند و این بار ترس آنها از تغییر موازنه قدرت در هماوردی سلاحهای غربی با پهپادهای ایرانی در میدان درگیری دیگری است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده، کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#هنر #شعر #سرود
✅ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره مسأله سرود و ظرفیتهای عظیم آن
🔶 اظهار ارادت مردم به حضرت ولیعصر(عج) در سرود «سلام فرمانده»
🔸 شما ببینید در همین سرودی که این روزها پخش شده که اظهار ارادت به ولیّامر، ولیّعصر (عجّل الله تعالی فرجه الشّریف و روحنا فداه) و سلام به حضرت بقیّةالله است، مردم چه کار دارند میکنند؛ چه اظهار شوقی، چه همراهیای، چه اظهار ارادتی! پیر، جوان، نوجوان، کودک، زن، مرد، همه، در سرتاسر کشور، در تهران یک جور، در مشهد یک جور، در اصفهان یک جور، در یزد یک جور، در شهرهای مختلف یک جور.
🔸 #بیانات در مراسم سیوسومین سالگرد رحلت امام خمینی(رحمهالله) ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ اقتصاد مقاومتی،
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد مقاومتی، بدون دانشبنیان شدن بیمعناست
6⃣ بین اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانشبنیان چه نسبتی وجود دارد؟
🔸 به نظر من، اقتصاد مقاومتی بدون اقتصاد دانشبنیان خیلی معنی ندارد.
🔸 چگونه میتوانیم اقتصاد مقاومتی داشته باشیم، درحالیکه اقتصادمان بر اساس علم نباشد؛ مخصوصاً در این دنیایی که هر روز با علم، ابزارآلات قدرتمند نظامی، پزشکی و صنعتی تولید میکنند، دستگاههای بسیار سریع و دقیق تولید میشود و همه اینها بر اساس علم اتفاق افتاده است.
🔸 آن شرکتی که سالها در فلان کشور خارجی کارکرده حتماً مسیری را تولید کرده و کلی انرژی گذاشته و سرمایهگذاری کرده و الآن بهرهاش را میبرد.
🔸 اگر میخواهیم مقاومت کنیم، اقتصادمان باید مقاوم و بر اساس دانشبنیان باشد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر رضا فریدی مجیدی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸 ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ موساد و دستپاچگی سعودی اینترنشنال
🔸 چند روز پیش وزارت اطلاعات اعلام کرد شبکهای از عوامل موساد که برای انجام عملیات تروریستی وارد کشور شده بودند را بازداشت کرده است.
🔸 پیگیریها نشان میدهد عناصر عملیاتی این شبکه ماهها قبل برای اجرای چنین عملیاتی در یک کشور آفریقایی آموزشهای لازم را دیده بودند و چندین بار عملیات مورد نظر را به صورت شبیهسازی اجرا کرده بودند.
🔸 شنیده میشود ضربه به این شبکه یکی از پیچیدهترین عملیاتهای سیستم امنیتی کشور بوده است.
🔸 هدف جاسوسان موساد منفجر کردن یکی از مراکز حساس امنیتی- نظامی در اصفهان بود.
🔸 شبکه فوق بهوسیله ارتباط با عناصر نفوذی، درون مجموعه مواد منفجره مورد نیاز را هم کار گذاشته بودند؛ اما چند ساعت مانده به انفجار و تکمیل عملیات، بازداشت شدند.
🔹 چند روز قبل تلویزیون اینترنشنال در اقدامی عجیب خبری سوختهی ماهها قبل را تبدیل به گزارشی اختصاصی کرد و مدعی شد عوامل موساد فردی وابسته به سپاه را در داخل ایران بازجویی کردهاند.
🔹 رپرتاژ خبری اینترنشنال برای القاء اقتدار موساد در حالی پخش شد که چند ماه قبل نهادهای اطلاعاتی ایران با اعلام خبر دستگیری شبکهای از اوباش که با گرفتن پول از موساد قصد ربایش برخی افراد و گرفتن اطلاعات از آنها را داشتند، همه ابعاد این رخداد را منتشر کرده بودند.
🔹 با اعلام خبر وزارت اطلاعات درباره انهدام شبکه جاسوسی و خرابکاری وابسته به موساد در داخل کشور، مشخص شد که هدف اینترنشنال از اقدام شتابزده و کاملا غیرحرفهای برای القاء اقتدار موساد چه بوده است.
🔹 بدیهی است این ضربه، موساد را کاملا دچار بهت و انفعال نمود و لذا رسانههای همکار آنها برای تحتالشعاع قرار دادن عملیات بزرگ سربازان گمنام امام زمان(عج)، اقدام به کنش پیشدستانه کردند تا اعتبار ادعایی موساد یک باره فرو نریزد.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رسانه
✅ ابتکار عمل یا خط تخریب!
🔶 رهبر معظم انقلاب ۲۸ تیرماه در دیدار با پوتین در خصوص حوادث اوکراین فرمودند: «جنگ یک مقوله خشن و سخت است و جمهوری اسلامی از اینکه مردم عادی دچار آن شوند بههیچوجه خرسند نمیشود؛ اما در قضیه اوکراین چنانچه شما ابتکار عمل را به دست نمیگرفتید، طرف مقابل با ابتکار خود، موجب وقوع جنگ میشد».
🔸 چند روزی است این جمله در رسانههای متحدالمواضع بیرونی و داخلی معاند، مخالف و منتقد نظام جمهوری اسلامی بهویژه در قالب توئیت و اظهارنظر سیاسی و تحلیلی بهشدت بازتاب داده میشود. لبّ بیان و مثلاً نگرانی آنها از توجیهپذیر شدن هر نوع تجاوزگری ازجمله حمله آمریکا به افغانستان، عراق و سوریه، رژیم صهیونیستی به فلسطین و عربستان به یمن است.
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 در فهرست نگرانساز توئیتبازان سیاستپیشه آیا در مخیله مردم افغانستان و عراق و سوریه، حمله به آمریکا میگنجید؟ تجاوز مردم فلسطین و یمن به اسرائیل غاصب و عربستان چطور؟ پس ساحت بحث مهم است. موضوع سلطهگری و توسعه ناتو است، نه مظلومیت اوکراین.
🔹 این گروه یا کمترین بینشی از حوزه سیاست بینالملل و تحولات آن ندارد و یا بهشدت نگران کمرنگ شدن نقش آمریکا و اروپا در پارادایم تغییر جهانی است! البته اینها در مقابل مبدع تئوریهایی مثل تهاجم پیشدستانه به عراق و ... ، معمولاً یا ساکت هستند یا طرف آمریکا را میگیرند!
🔹 در نظر اینها، آیا اوکراین مظلوم است یا عامدانه و آگاهانه با هدف شراکت در کیک قدرت جهانی در بازی آمریکا و اروپا قرار گرفته است؟ نوع نگاه به این مسئله، بسیار تعیینکننده و جهتبخش است.
🔹 بازی نقد و تخریب رهبری دستور کار این روزهای مقامات و رسانههای بیرونی و اردوگاه اصلاحات رادیکال و شبه جریانهای آب به آسیاب دشمنریزِ به اصطلاح عدالتخواه و انحرافی است، بهتر میتواند توجیهگر آشفتگی این اردوگاه از بکار بردن واژه ابتکار عمل حمله به اوکراینی باشد که هشدارها و نگرانیهای بیش از دو دههای روسیه برای پل ناتو نشدن را جدی نگرفت؛ و الا ابراز موضع حکیمانه رهبری که مبتنی بر پارهای اطلاعات موثق از میدان بوده و فهم منحصربهفرد ایشان از ژرفای تحولات هندسه نظم بینالمللی را میرساند، نکته نامتعارفی نیست.
🔶 نکته پایانی
🔸 خط نقد و تخریب ارکان و اضلاع بنیادین سهگانه ایده، ساختار و ساحت کارگزاری نظام جمهوری اسلامی که این روزها گل درشت در دستور کار دشمنان و مواضع وابستگان داخلی آنها در جنگ شناختی و روایتسازی از واقعیتها قرار دارد، با راهبرد تحول در مفهوم براندازی و توسل به براندازی نرم و بدون اسلحه امثال تاجزاده پشتیبانی میشود؛ وی در آخرین توئیتش خط «ضرورت پاسخگو کردن رهبری» را برای ناامنسازی محیط دشوار زندگی مردم صادر کرد. با تبیین درست، مردم خود این خط را پاک میکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان، کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا
✅ بایدن چی فکر میکرد، چی شد؟!
🔶 سفر بایدن به منطقه به اذعان بسیاری از تحلیلگران، شکست کاملاً استراتژیک برای آمریکا و رژیم صهیونیستی بود؛ زیرا نتیجه خاصی از آن بیرون نیامد. در مقابل، نشست سهجانبه ایران، روسیه و ترکیه یک نشست مثبت همراه با دستاوردهای ملموس بوده است که همچنان رسانههای جهان درباره آن سخن میگویند.
♦️ گزارههای خبری
🔺 روزنامه واشنگتنتایمز در مطلبی نوشت: «زمانی که جو بایدن راهی سفر به اسرائیل و عربستان شد، امید زیادی برای پیشرفت در دو زمینه کلیدی وجود داشت؛ حیاتیترین هدف احتمالی این سفر، کمک به ایجاد یک اتحاد امنیتی منطقهای در مواجهه با تهدید فزاینده هستهای ایران بود. دومین هدف نیز التماس به سعودیها برای افزایش تولید نفت بود تا بایدن بتواند بخشی از مشکل انرژی که در داخل کشور ایجاد کرده بود را حل کند. او در هر دو مورد بهشدت شکست خورد».
🔻 نشریه دیلی سیگنال نیز در مقاله خود با اشاره به اینکه سفر پوتین به تهران در تلافی سفر بایدن به منطقه بود، نوشت: «پوتین ممکن است حمایت نظامی آمریکا از اوکراین را با تقویت روابط نظامی خود با ایران تلافی کند».
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 اکثر تحلیلگران بر این اعتقادند که سفر بایدن به منطقه دستاورد خاصی نداشت؛ نه در تشکیل ائتلاف علیه ایران و نه در راضی کردن عربستان به افزایش تولید نفت؛ بهگونهای که در همان مقطع سفر بایدن، عربستان اعلام کرد که آماده توسعه همکاریهای بیشتری با ایران است.
اردن نیز اخیراً اعلام کرد خواهان بهبود روابط با ایران است. ملک عبدالله دوم پادشاه اردن گفته است: «ما خواهان تنش در منطقه نیستیم، همه کشورها خواهان روابط خوب با تهران بر اساس احترام متقابل، حسن همجواری، احترام به حاکمیت کشورها و عدممداخله هستند».
در کنار این مسئله، عربستان در بحث افزایش تولید نفت نیز به صورت تلویحی به آمریکا در بحث افزایش تولید جواب منفی داد و اعلام کرد که نهایتاً ۱۵۰ هزار بشکه توانایی افزایش ظرفیت تولید را دارد!
🔹 در مقابل شکست نقشه جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه، نشستی سهجانبه بین ایران، روسیه و ترکیه در تهران برگزار شد که نتایج آن مثبت بود. اگرچه این نشست در قالب نشستهای آستانه برای بررسی وضعیت کشور سوریه بود، اما دوجانبه و سهجانبه در حوزه همکاریهای فیمابین نیز در دستور کار سران سه کشور قرار گرفت که مهمترین آن تشکیل ائتلاف سهگانه در حوزه اقتصادی بود.
این مسائل نشان میدهد که جبههبندیهای جدیدی در منطقه در حال شکلگیری است که محور آنها دیگر آمریکا نیست؛ زیرا بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیدهاند که ائتلاف با آمریکا اولاً هزینهزا و ثانیاً غیرعملی است؛ زیرا آمریکا همواره سعی در حفظ سلطه و منافع خود بر کشورها و افزایش نقش رژیم صهیونیستی در این ائتلافها را دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
🆔 @tahlil_shjr
تکلیف فرزندان مقاومت در جنگ روایتها.pdf
438.7K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
✅ تکلیف فرزندان مقاومت در جنگ روایتها
🔸 همواره میان «ساختار»، «بازیگر» و «محیط» روابطی مستقیم و معنادار در حوزه روابط بینالملل وجود دارد.
🔹 پس از جنگ جهانی دوم، آمریکا و متحدانش درصدد ترسیم مناسبات پسا جنگ بر اساس «مدیریت ساختار» و «بازتعریف محیط» برآمدند.
🔸 پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سلطه بیچون و چرای ادعایی غرب بر «ساختار» و «محیط» حاکم بر مناسبات بینالمللی را به چالش کشید.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ اقتصاد مقاومتی،
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد مقاومتی، بدون دانشبنیان شدن بیمعناست
7⃣ در حال حاضر، جایگاه اقتصاد دانشبنیان ایران در مقایسه با سایر کشورها در چه وضعیتی قرار دارد؟
🔸 ما در بحث تولید دانش رتبه خوبی در دنیا داریم.
🔸 من فکر میکنم آن دانشی که تولید میشود بالاخره باید جایی استفاده شود. اگر خودمان هم استفاده نکردیم، باید در این گوشه دنیا به درد کسی بخورد.
خودمان اولویت داریم، ولی به هر حال دانشمندان دیگری هم دانشهایی را توسعه دادند و ما هم از آن فناوریها استفاده میکنیم.
🔸 ما در بحث تولید علم رتبه خوبی داریم، اما در مقوله استفاده از این علم یا علمی که به درد میخورد، ممکن است رتبه خیلی مناسبی نداشته باشیم. رتبه ما باید خیلی بهتر شود.
🔸 هر موقع که صادرات ما خوب شود و بتوانیم خودمان را بدون مشکل بچرخانیم، نشاندهنده این خواهد بود که ما در این قضیه هم موفق بودیم؛ یعنی تولید دانشبنیانمان بهبود پیدا کرده است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر رضا فریدی مجیدی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸 پایان
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#جمعیت
✅ راهکارهای اثربخش در تحقق سیاستهای جمعیتی
🔶 حجتالاسلام محسنی اژهای، ۳ مردادماه، طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضائیه، خطاب به رئیس سازمان بازرسی کل کشور تأکید کرد که نسبت به نظارت بر اجرای قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» و بهطورکلی تمام قوانین مربوط به تعالی نهاد خانواده، تسهیل امر ازدواج و مسکن، اهتمام داشته باشد و نحوه اجرایی شدن این قوانین را مورد نظارت جدی قرار دهد.
🔹 یکی از شاخصهای مهم و قدرت آفرینی که هر کشور با آن سروکار دارد، نسبت شمار جوانان به سالخوردهها است.:-)
🔸 از سال ۱۳۷۴ تاکنون، نرخ رشد جمعیت به طور معمول کاهشی بوده و امسال به عدد ۰.۷۱ درصد رسیده است. پیشبینیهای آماری سایت روندهای کلان (macrotrends) نشان میدهد؛ با این روند، در سال ۱۴۳۲ هجری شمسی، نرخ رشد جمعیت ایران منفی خواهد شد.
🔹 بر اساس سایت اطلاعات سلامت (healthdata)، در سال ۱۹۹۰ میلادی (۱۳۶۹ هجری شمسی) جمعیت ۱ تا ۱۶ سالهها که جامعه کودک و نوجوان را تشکیل میدهد، حدود ۱۲ میلیون نفر بوده است. درحالیکه این عدد در سال ۱۳۹۸ به حدود ۹ و نیم میلیون کاهش یافته است.
🔸 بر اساس اطلاعات بانک دادههای جهانی، در سال ۱۳۶۹، نرخ باروری به ازای هر خانم ۴.۳ فرزند بود که این عدد در سال ۱۳۷۹ به ۲.۱ فرزند رسیده است. کمترین مقدار باروری هر خانم در طول ۷۰ سال گذشته ۱.۸ است که مربوط به اواسط دهه ۸۰ است. با تغییر سیاستهای جمعیتی و فروکش کردن کرونا، در سالهای اخیر این عدد افزایش یافته و به حدود ۲.۱ رسیده است و میتوان امیدوار بود با اصلاح قوانین و در نظر گرفتن بستههای تشویقی برای فرزندآوری، روند افزایش ادامهدار باشد.
🔹 از سال ۹۲ به مدت ۸ سال، موضوع جمعیت بهعنوان یک عنوان کاری نه چندان جدی در کارتابل مجلس و دولت قرار داشت. بااینوجود، در سال گذشته مجلس انقلابی قانون جوانی جمعیت را تصویب و قوانین ضدجمعیتی قبلی را لغو کرد.
در این قانون مشوقهای بسیاری لحاظ شده است، شامل: حمایتهای جامع و مستمر برای تسهیل ازدواج بهنگام، تشکیل و تحکیم خانواده، ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان متأهل، گسترش کمی و کیفی بیمهها و نظام تأمین اجتماعی، تدبیر و اصلاح قوانین کسبوکار جهت امکانپذیری بیشتر و تقویت ترکیب شغل و فرزندآوری و امور خانه برای زنان، اقتضاء شرایط اقتصادی کشور مبنی بر ارائه حمایتهای مادی و معنوی جهت ایجاد احساس امنیت اقتصادی و اجتماعی در ذهن و رفتار خانوادهها، حمایت از مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه جمعیت، برنامهریزی برای برگزاری رویدادهای مناسب ازجمله نهضتهای روشنگری در قالبهای متنوع، بهروز و مخاطب پسند، انجام تبلیغات رسانهای قوی و مستدل جهت تشویق جامعه به فرزندآوری و خنثیسازی طرحها و ایدههای بدخواهان در موضوع جمعیت.
🔶 نکته پایانی
🔸 موفقیت و پایدار بودن برنامههای جمعیتی، مستلزم نگاه سیستمی، تعیین اهداف کوتاهمدت و بلندمدت، همکاری و هماهنگی بین بخشی و ارزیابی و ارزشیابی مستمر برنامههاست. قطعاً انعطافپذیری، بازنگری و تداوم اجرای برنامهها در موفقیت آنها مؤثر خواهد بود. وفاق ملی توأم با شناخت تحولات جمعیتی و ارائه برنامههای حمایتی پایدار میتواند در رسیدن به اهداف سیاستهای کلی جمعیت در کشور کمک شایانی کند. دراینبین نهضت تبیین و روشنگری بهمنظور شناساندن نقاط قوت افزایش جمعیت و ضرورت حرکت در این مسیر، میتواند نوید تحقق این امر و عبور کشور از معضل کاهش جمعیت جوان در سالهای آتی باشد. معاونت سیاسی سپاه با اختصاص سیامین همایش سراسری هادیان سیاسی خود به موضوع «جوانی جمعیت» اولین گام در مسیر روشنگری افکار عمومی را برداشته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین عباسیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#تبیین #جهاد_تبیین
✅ کانون جهاد در محرم
🔶 جمعهشب پیش رو شب اول محرم از راه میرسد و بار ديگر خيمه عزای حسينی در سرزمینهایی که عشق حسينی در قلب مردمان آن میتپد، برپا خواهد شد. در اين ميان يکی از مهمترین مسائل، آن چيزی است که جهتگیری کلی اين محافل مذهبی و هيئات عزاداری را تعيين میکند.
🔹 هيئت آن اجتماعی مردمي است که با محوريت توجه به مکتب اهلبیت(ع) و محبت و مودت ايشان شکل گرفته است. اين مجموعه مردمنهاد، در مراحل مختلف تاريخ تشيع، ظهور و بروز مختلفی داشته است. روزگاری پرچمدار احياء نام اهلبیت(ع) بوده است، روزگاری به سنگری برای مقابله با تهاجم اجنبی بدل شده است و زمانهای پايگاه مبارزه با طاغوت و مجاهدت برای تشکيل حکومت اسلامی قرار گرفته است.
🔸 امروز رهبر معظم انقلاب هيئت را «کانون جهاد» و «محل جهاد تببين» معرفی کردهاند و از آن خواستهاند که مبتنی بر سيره اهلبیت به روشنگری و بصيرت افزايی در جنگ روايتها بپردازد.
🔹 مبتنی بر منطق رهبری، امروز ما بايد از هيئت خودمان سؤال کنيم که ما در اين جنگ بیامانی که بين حق و باطل وجود دارد و جنگی که بين روايت دروغ و حقيقت وجود دارد، چه نقشی را بر عهده گرفتهایم.
🔸 در سالهای اخير جريانهايی انحرافی تلاش کردهاند تا هيئات مذهبی را از روح و جوهره انقلابی خود جدا سازند. اين جريان که توسط حکيم فرزانه انقلاب اسلامی به جريان «تشيع انگليسی» شهرت يافته است، الگويی از هيئتداری را ارائه میکند که میتوان آن را «هيئت سکولار» ناميد. در هيئت سکولار، قرائتی از مکتب اهلبیت(ع) ارائه میگردد که در آن نسبتی بين اسلام و سياست وجود ندارد؛ خوانشی انحرافی که به جدايی از اردوگاه اسلام ناب ختم خواهد شد! در اين رويکرد هيئت در خدمت انقلاب اسلامی نيست و تلاش دارد تا مرزهايی برای فعاليت خود و ارزشهای انقلابی ملت تعريف نمايد. تربيت يافتگان اين مکتب هرچند بهظاهر برای اهلبیت(ع) گريه میکنند، اما نسبتی با مکتب و مرام و سيره اهلبیت(ع) ندارند و طبیعتاً نقشی در جهاد تبيين در ميدان جنگ روایتها نیز ندارند؛ حتی برعکس به نحوی در خدمت اردوگاه خط تحريف نيز قرار میگيرند!
🔹 هيئت انقلابی امروز تريبون دفاع از اسلام علوی است و اعضای آن ميدانداران جهاد تبيين و روشنگری هستند؛ اهل بصيرتی که دشمن را میشناساند، شگردهای جنگ تحريف را شناسايی میکند، راهکارهای مقابله با آن را تدبير و اتخاذ میکند و هنرمندانه تلاش میکند تا همه سناريوهای دشمن را يکی پس از ديگری خنثي نمايد و اجازه ندهد که جنگ ادراکی دشمن در وارونه جلوه دادن حقايق، در ذهن مردم اثرگذار باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی، کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#نفت
✅ بدون نفت چه کنیم؟
1️⃣ قسمت اول
🔸 تازهترین گزارش اوپک از وضعیت بازار جهانی نفت در سال میلادی گذشته نشان میدهد که ایران با وجود افزایش ۳ برابری درآمد نفتی در ۲۰۲۱ (زمستان ۹۹ تا زمستان ۱۴۰۰) به نسبت ۲۰۲۰ (زمستان ۹۸ تا زمستان ۹۹)، درآمدی کمتر از ۷ عضو اوپک از جمله آنگولا، لیبی، عراق، کویت، نیجریه، عربستان و امارات داشته است.
🔸 این اتفاق برای کشوری که سالها جزو رتبههای سوم یا چهارم صادرات نفت در اوپک بوده، تلخ است اما واقعیت این است که سعی شده بازار جهانی نفت با فروش حداقلی ایران تطبیق داده شود. اگرچه تورم جهانی حاصل از پایان کرونا در جهان و جنگ روسیه با اوکراین و صعود قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار و ناتوانی برخی کشورها از افزایش تولید نفت به میزانی که بتواند قیمت را کاهش دهد، موجب شده است تا اتفاقا بازار در این برهه خاص به نفت ایران نیاز داشته باشد، واقعیتی که حتی رئیسجمهور فرانسه نیز به آن اذعان کرده است، با این حال با گذر از این دوران و در یک افق بلندمدت و در تقابل سیاسی آمریکا با ایران به بهانه موضوع هستهای، نفت ایران متغیری است که اهمیت آن تا حد زیادی کمرنگ شده است؛ از این جهت میتوان بازار جهانی نفت را با فروش حداقلی نفت ایران نیز سامان داد. به این ترتیب بحث بر سر این است که در یک افق چند ساله، اقتصاد ایران چه گزینههای مهم دیگری را میتواند جایگزین نقش از دست رفته خود در بازار جهانی نفت کند.
🔸 مهمترین راهبرد سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که بیش از ۸ سال از ابلاغ آن میگذرد، کاهش وابستگی و آسیب پذیری اقتصاد کشور از فشارها و متغیرهای بیرونی بود که بر این اساس، کاهش وابستگی به نفت مهمترین محور این سیاستها قرار گرفت.
🔸 بحث این است که کدام موتورهای محرک را میتوان جایگزین نفت کرد. موتورهایی که هم ارزآور باشد، هم کمتر در دام تحریم بیفتد و هم طیفی از فعالیتهای اقتصادی را در ادامه خود به راهاندازد.
🔸 بسیاری معتقدند گاز میتواند یکی از این محورها باشد. به ویژه این که تجربه تحریمها نشان داد که صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق قابل تحریم شدن نیست. همچنین ایفای نقش در زمینه سوآپ گاز و اتصال نیازهای گازی کشورهای منطقه به تبادل از مسیر ایران نیز برگ برنده دیگری است که باید در نظر گرفت.
🔸 همچنین صادرات فرآوردههای نفتی نیز دیگر محور جایگزین نفت است. فرآوردههای نفتی به دلیل امکان فروش به شکل خرد و با تسویه در مرزها، از فشار تحریمها کمتر تأثیر میپذیرد و همچنین با وابسته کردن کشورهای منطقه به خرید فرآورده از ایران امکان وابستگی این کشورها به ایران و تحریم نشدن از این مسیر را نیز ایجاد میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی حسن زاده
🆔 @tahlil_shjr