خط حزب الله ۳۶۲.pdf
1.45M
#ولایت_فقیه
#معنویت_و_اخلاق
#مرزبندی_با_دشمن
#نشریه #خط_حزب_الله
✅ الگوی خوبیها
🔶 خط حزبالله، به مناسبت هفدهم ربیعالاول و سالروز ولادت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآلهوسلم، بیانات رهبر انقلاب درباره سیره و رفتار پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهوسلم در مسائل معنوی و اخلاقی را مرور کرده است.
📝 گزارش هفته این شماره خط حزبالله، با بررسی ابعاد اغتشاشات اخیر به این سؤال پاسخ داده است که "ایستادگی ملت ایران در مقابل تهدیدها و دسیسه دشمن چه دستاوردی داشته است؟"
🌷شماره این هفته خط حزبالله، به روح مطهر شهید امنیت، سلمان امیراحمدی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله، شماره ۳۶۲
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#امید_به_آینده
✅ نسل آینده
🔶 پس از ساعتها بحث با چند نوجوان (تیپ رپر) خیلی سرم درد میکند. اصلا در یک عالم ذهنی دیگری سیر میکنند. خوش ذوق و اهل ریسک هستند اما جهت دهی شان تحت کنترل خودشان نیست. فکر میکنند از نظر ذهنی مستقل اند ادای شاهین نجفی و نامجو را در میآوردند. پوچ اما وزین، رنگین، بیمعنا ولی ته ته پوچ...
🔹 یکی شان میگفت پیکر رهبر را نجف بردهاند!!!! شما خبر ندارید!!! آن یکی میگفت نه بدل دارد!! انگلیسیها مدیریتش میکنند!
اگر باز هم از این ادعاها ردیف کنم شاید شما هم مثل من سردرد بگیرید.
🔸 من نه ناراحتم
نه ناامید
و نه مثل خیلی از تحلیلها نظرم این است که این نسل از دست رفته است.
🔹 ما در جنگ شناختی ادارکی هستیم
یعنی طرف مقابل سامانه تحلیل یک نسل را در اختیار دارد. نرم افزار را تصاحب کرده است. اینترنت، اینستاگرام، توییتر ابزارند. اصل نیستند. اصل آن نرم افزار ادارکی و تبلیغی است.
🔸 راه حل چیست؟
از آموزش و پرورش که مهد کودک را در راس آن بدانید تا دانشگاه، حوزه و سایر نهادهای فرهنگی رسانهای باید نرم افزار خود را متناسب به شرایط روز تغییر دهند. مجلس شورای عالی انقلاب فرهنگی و...
🔹 در دهه شصت و ابتدای دهه هفتاد ما امکانات و سخت افزار نداشتیم. همه این سالها وقت مان را به ساختن ساختمان و موسسه و بوروکراسی و شورا و نهاد گذراندیم بدون توجه به نرم افزار...
🔸 یک نمونه:
ضرغامی سه شبکه را به بیست شبکه رساند (ابزار و سخت افزار را توسعه داد) اما با کدام نرم افزار فرهنگی و تبلیغی!؟
🔹 این همه دانشگاه (دولتی، آزاد، کاربردی، غیرانتفاعی، پیام نور، موسسات شخصی) ساخته شد اما با کدام نرم افزار؟
🔸 از کجا باید شروع کرد
از تغییر و به روز کردن نرم افزار...
🔹 اگر از دل این چالش و ساعتها بحث
رشد دربیاید
به نفع این مملکت است
نسل حساس تربیت شود
نه نسل بی رمق و بی حال
من احساس میکنم دشمن نادانسته دارد به آینده انقلاب خدمت میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#فضای_مجازی
✅ القای حس فروپاشی
🔶 فرو کردن و کاشتن حسِ فروپاشی در اذهان
1⃣ سال ۸۸ از نظر جمعیت حاضر به ویژه در پایتخت از ۹۶، ۹۸ و امسال بیشتر و غالب تجمعات در روز روشن با حضور طبقه متوسط انجام میشد.
2⃣ تعداد شهرها و گستره نقشه درگیر در آبان سال ۹۸ از ۸۸ و ۹۶ بیشتر بود. تعداد شهرهای درگیر در امسال از هر سه سال قبلی کمتر بوده است!
3⃣ جمعیت حاضر در خیابان در کل کشور در ۸۸، ۹۶ و ۹۸ از امسال بیشتر بوده است.
4⃣ در ۸۸، ۹۶ و ۹۸ خبری از تحریکات قومی و گسلهای قومیتی نبود. امسال تاکید بر کُرد، بلوچ، ترک(اردبیل و ارومیه) مهمل تحریک است.
5⃣ سال ۸۸، ۹۶، و ۹۸ تمرکزی بر روی دانشآموزان وجود نداشت و عمده تلفات از مردم عادی و دانشجویان گرفته میشد تا موتور غائله روشن بماند.
6⃣ خشونت شدید، کور و سازماندهی شده امسال بسیار بیشتر از ۸۸، ۹۶ و ۹۸ است بطوری که قابل مقایسه نیست.
🔹 ارزیابی عددی، گستره پخش و سایر پارامترها نشان میدهد امسال توان جمع کنندگی کمتر بوده است و مردم معترض ضمن حفظ اعتراض خود به میدان نیامدند.
اما چرا امسال پر سر و صداتر است؟
🔸 آنچه طرف مقابل در برنامه دارد:
القای حسِ فروپاشی است.
فروکردن این ذهنیت در افکار جامعه که فروپاشی حتمی در جریان است. درحالی که به نسبت سال ۸۸، ۹۶ و ۹۸ حتی یک بخشداری هم تصرف نکردهاند.
🔹 به واژه "القا" دقت کنید.
با قدرت اختاپوسی رسانه اصرار دارند.
لذا آن جمله معروف اینجا معنا پیدا میکند: شبها جمهوری اسلامی در مجازی سقوط میکند (اذهان) اما روزها همه چیز عادی است. طراحان خودشان میدانند فروپاشی در کار نیست، آنچه میخواهند کاشتن و فروکردن حسِ فروپاشی در این مرحله است. مرحله بعد میتواند سال بعد یا بعد تر باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تبیین
✅ وظیفه ما در این حمله اعلام شده چیست؟!
🔶 رهبر معظم انقلاب چند روز پیش دستهای پشت پرده اغتشاشات را در یک دیدار علنی اعلام فرمودند: «این قضایا یک موضوع خودجوش درونی نیست... ملت ایران در فاصله زمانی کوتاه، حرکتهای بزرگی انجام داد که ۱۸۰ درجه در نقطه مقابل سیاستهای استکبار جهانی بود و آنها ناچار به عکسالعمل شدند و در همین چارچوب با برنامهریزی و صَرف پول، افرادی از جمله برخی سیاسیون در آمریکا، اروپا و برخی نقاط دیگر را به میدان آوردند.»
🔸 تنها چند روز پس از این بیانات مقام معظم رهبری، آمریکا که پروژه حمایت غیرعلنیاش سوخته بود با مشاهده خیابانهای خالی از اعتراض لب به اعتراف گشود و در عرض چند ساعت مسئولان دولت آمریکا اعم از رئیس جمهور، معاون اول، مشاور امنیت ملی و وزیر امور خارجه، سخنگوی کاخ سفید پنج مقام ارشد دولت آمریکا نه تنها اعلام حمایت علنی از اغتشاشات کردند بلکه با نمایندگان اغتشاشگران دیدار کرده و به صورت رسمی اعلام کردهاند که به دنبال گسترش کمکها به اغتشاشگران هستند.
🔹 اگرچه برخی از ناکارآمدیها در دولتهای مختلف سبب این مشکلات و معضلات اقتصادی و اجتماعی شده است اما اکنون که دشمن به صراحت اعلام کرده است من از این اغتشاشگران حمایت میکنم وظیفه رسانهها و نهادهای امنیتی سنگینتر شده است که عوامل دشمن را شناسایی، معرفی و برخورد نمایند.
🔹 برخی از افراد و جریانهای سیاسی که در صدد بودند از این اغتشاشات هم برای خود نمدی بسازند هم باید به سرعت صف خود را از مزدوران آمریکا جدا کنند و نه تنها بر شعارهای آنان تکیه نکنند بلکه آنها را مورد نقد جدی قرار دهند.
🔹 وظیفه آحاد ملت ایران که نگران زندگی، کشور و سرزمینشان هستند نیز این است که در این جنگ به مقابله برخیزند و اجازه تحرکات رسانهای و میدانی را از او بگیرند.
🔹 اکنون که دشمن با فرمان رئیس جمهور آمریکا دستور عملیات علیه انقلاب اسلامی و کشور عزیزمان صادر شده است ما نباید منتظر باشیم که سوار بر اتوبوس شویم و به منطقهای اعزام شویم که دشمن وجود ندارد، الان دشمن در همین شبکهای است که از آن استفاده میکنید، جهاد را شروع کنیم؛ زیرا جهاد تبیین نیاز ضروری و فوری این شرایط است و در این مسیر به دفاع از نظام بپردازیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی، کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#عزت_ملی #روابط_خارجی
#نفت
✅ افزایش فروش نفت ناشی از تغییر رویکرد دولت به ارتباط با کشورهای منطقه است
🔸 عطا بهرامی اقتصاددان و استاد دانشگاه در خصوص افزایش چند برابری فروش نفت ایران و درآمدزایی بیشتر نفتی در دولت آقای رئیسی به ذکر دلایل این موضوع پرداخت و در این باره گفت: در این موضوع شکی وجود ندارد که دولت در بیش از یک سال گذشته برای فروش نفت تلاش کرده است به طوری که آمارها بیانگر آن است فروش نفت نسبت به دولت قبل افزایش چشمگیری دارد.
🔹 وی در این باره افزود: ضمن اینکه مجموعه دولت برای فروش نفت بسیار تلاش کردهاند نباید از عملکرد خوب وزارت نفت غفلت کرد، چرا که عملکرد این وزارتخانه برای فروش نفت و پیدا کردن مشتریان جدید در یک سال گذشته قابل دفاع است.
🔸 عطا بهرامی استاد اقتصاد در خصوص دلایل افزایش فروش نفت در دولت سیزدهم توضیح داد: نگاه به شرق دولت سیزدهم وعدم تمرکز بر داشتن ارتباط تجاری و اقتصادی با معدود کشورهای جهان را میتوان اولین عامل یا مهمترین دلیل افزایش فروش نفت ایران عنوان کرد.
🔹 کارشناس اقتصادی به تفاوت نوع نگاه در این دولت با دولت آقای روحانی اشاره کرد و گفت: آقای رئیسی بر خلاف آقای روحانی که تمایل چندانی برای عضویت در پیمانهای منطقهای و انعقاد قراردادهای همکاری اقتصادی و تجاری با همسایگان نداشت در یک سال گذشته با عضویت در پیمان همکاریهای شانگهای و بریکس نشان داده عزم راسخی برای استفاده تجاری و اقتصادی از ظرفیت کشورهای همسایه دارد.
🔸 وی در این باره تصریح کرد: بیتردید نوع نگاه دولت و توجهی که به برقراری ارتباط تجاری با کشورهای همسایه و منطقه دارد باعث شده کشورهای شرق آسیا به ایران اعتماد کنند، لذا به پاس اعتماد به ایران تقاضای خرید نفت خود از ایران را نسبت به دولت قبلی به شدت افزایش دادهاند.
🔹 کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در ادامه افزود: به عنوان مثال چینیها تقریبا نسبت به کف خرید نفت از ایران که ۱۸۰ هزار بشکه بود آن هم نه به دلیل خواست دولت آقای روحانی، بلکه بر اساس عمل به قراردادهای منعقد شده در دولت آقای احمدی نژاد بسته بودند در دولت قبل از ما نفت میخریدند؛ چرا که آقای روحانی مایل به همکاری با کشورهای منطقه نبود؛ درحالی که هشت برابر شدن فروش نفت ایران ناشی از همین تغییر رویکرد به ارتباط و توسعه تعامل با کشورهای همسایه و منطقه است.
🔸 وی دراین باره تصریح کرد: امروز چین خریدار نزدیک به یک میلیون بشکه فقط از ایران است که نسبت به دولت قبلی افزایش قابل توجهی یافته است.
از سوی دیگر افزایش فروش نفت در دولت سیزدهم را میتوان به تلاشهای وزارتخانههای مربوطه برای شناسایی مشتریان جدید نسبت داد به طوری که ایران خریداران جدیدی پیدا کرده است.
🔹 عطا بهرامی استاد اقتصاد گفت: برخی از مشتریان نفت ایران، نفت را به صورت محمولهای در کشتی و روی دریا خریداری میکنند. این مدل از مشتریان پول نفت را به دلیل تحریمهای بانکی به صورت نقد به ما میدهند. برآوردهای جدید از فروش نفت حاکی از تلاش دولت برای فروش بیشتر نفت در حین تحریم نفتی است.
🔸 استاد و تحلیلگر مسائل اقتصادی در خصوص علت دیگری که به زعم وی عامل بالا رفتن درآمد دولت از فروش نفت است، گفت: افزایش قیمت جهانی نفت موضوع مهمی است که در افزایش درآمدهای ارزی دولت از فروش نفت تأثیر داشته است. علی رغم اینکه در دورهای قیمت نفت کاهش یافت اما افزایش قیمت نفت درحد بالاتر از صد دلار و اینک که در رنج قیمتی صد دلار مانده است منجر به آن شده تا منابع مالی دولت بیشتر شود.
🔹 وی در ادامه تصریح کرد: چون بیشتر خریدهای نفتی به صورت نقد پرداخت میشود خوشبختانه منابع مالی ناشی از فروش نفت در دسترس دولت است و خبری از بلوکه شدن درآمدهای نفتی نیست.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: عطا بهرامی، کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#منطقه
✅ نقش مقاومت در مقابله با زیادهطلبیهای اسرائیل
🔶 قسمت اول
🔸 لبنان و رژیم صهیونیستی پس از سالها گفت وگو بر سر مناقشه مرزی دریایی مربوط به میادین گازی فراساحلی، سرانجام در هفته گذشته به توافق رسیدند. این توافق که با میانجیگری ایالات متحده آمریکا انجام شد میتواند تولید انرژی از این میادین را تسهیل کند. این مذاکرات در چند مرحله در مقر نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد در مرز مشترک اسرائیل و لبنان برگزار شد.
🔹 مذاکرات گازی بین لبنان و اسرائیل از سال ۲۰۲۰ آغاز شد، اما به دلیل زیادهخواهی رژیم غاصب بارها با شکست مواجه شد. اما دو طرف در هفتههای اخیر به دلایل مختلف از جمله کسب درآمدهای بیشتر از میادین گازی بالقوه در دریای مدیترانه با انگیزه بیشتری این گفت وگوها را دنبال کردند.
🔸 در شرایط فعلی جهانی از جمله جهش قیمت نفت و گاز و نیاز اروپا به انرژی، سرمایهگذاری و برداشت گاز از این میدان، اهمیت بیشتری یافته است. همچنین لبنان حداقل طی سه سال گذشته با بحران اقتصادی کم سابقهای روبه رو است و بیش از پیش به سرمایهگذاری و فروش گاز این میدان دریایی نیازمند است.
🔹 مرزهای دریایی میان اسرائیل و لبنان ترسیم نشده است؛ در نتیجه دو طرف درباره محدوده مرزی میدانهای دریایی نفت و گاز خود با یکدیگر اختلاف دارند. این اختلاف مانع از سرمایهگذاری و برداشت از این میدان گازی شده است.
🔸 طبق مطالعات میدانی، حداقل ذخایر گاز قابل استحصال در لبنان حدود ۲۵.۴ تریلیون فوت مکعب است و قرار است شرکت فرانسوی توتال اکتشاف در این میدان گازی را انجام دهد.
🔹 به گفته آموس هوخشتاین، میانجی آمریکایی، این توافقنامه راه حل دائمی و عادلانه برای حل اختلافات دریایی طرفین به شمار میرود. قرار است به دنبال این توافق لبنان و اسرائیل مختصات مرزی دریایی را نزد سازمان ملل ارائه دهند؛ اقدامی که پیشتر دو طرف آن را نادیده گرفته بودند.
🔸 بر اساس این توافق، لبنان از حقوق کامل بهرهبرداری و اکتشاف میادین موسوم به قانا یا صیدا که بخشهایی از آن در آبهای سرزمینی اسرائيل قرار دارد برخوردار خواهد شد. اسرائیل نیز حقوق کامل و بلامنازع بر میدان گازی «کاریش» را حفظ خواهد کرد و ظرف چند هفته آینده استخراج گاز از این میدان آغاز خواهد شد. این توافق تصریح میکند که اسرائیل باید با حسن نیت کار کند تا اطمینان حاصل شود که معامله با اپراتور بلوک ۹ به موقع منعقد میشود.
🔹 در داخل اسرائیل اما منتقدان افراط گرا به شدت از این اقدام دولت انتقاد کرده و آن را «واگذاری سرزمین» قلمداد کردهاند. اما یائير لاپید، نخست وزیر اسرائيل این توافق را تاریخی توصیف نموده و اعلام کرد تقریبا ۱۷ درصد از درآمدهای میدان گازی قانا- صیدون لبنان در صورت افتتاح و در زمان آغاز پروژه به عنوان حق پیمانکاری به تلآویو خواهد رسید. این موضوع باعث میشود که اسرائيل در کار آغاز استخراج گاز این میدان کارشکنی نکند.
🔸 اما برخی از کارشناسان انرژی بر این باورند که توافقنامه گازی بین لبنان و اسرائیل دارای ابهام است و قرارداد مسائل کلیدی اقتصادی و مالی مربوط به مشارکت در سود را روشن نکرده و همه را به آینده موکول کرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرزان شهیدی، کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #منطقه ✅ نقش مقاومت در مقابله با زیادهطلبیهای اسرائیل 🔶
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#منطقه
✅ نقش مقاومت در مقابله با زیادهطلبیهای اسرائیل
🔶 قسمت دوم
🔹 همچنین این نگرانی وجود دارد که اسرائيل میتواند با درخواست نهایی شدن توافقنامه مالی با توتال جلوی هرگونه توسعه استخراج در میدان گازی قانا را بگیرد و عملا مانع استخراج گاز از سوی لبنان شود. از این منظر، در کوتاه مدت این معامله برای اسرائیل سودآورتر خواهد بود، زیرا استخراج گاز از میدان «کاریش» میتواند به زودی و بدون ایجاد هیچ مشکلی از طرف اسرائیلی آغاز شود.
🔸 این در حالی است که ریاست جمهوری لبنان تأکید کرده نسخه نهایی پیش نویس آمریکا برای توافق ترسیم مرز دریایی با اسرائیل، رضایت آور است و از حقوق لبنان برای منابع طبیعیاش حفاظت میکند. وزیر انرژی لبنان هم گفته است میانجیگری آمریکا در کنار زدن موانع برای دستیابی به توافق ترسیم مرزها مثبت بود و هر آنچه را که میخواستیم کسب کردیم.
🔹 از سوی دیگر سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان گفت منتظر اعلام موضع رسمی و نهایی رئیس جمهوری لبنان و کابینه اسرائیل درباره توافق ترسیم مرز مشترک است. پیش از این حزب الله با برگزاری این مذاکرات مخالفت نکرد و بلکه از موضع دولت لبنان در مذاکرات حمایت کرد.
🔸 در عین حال حزب الله لبنان و دبیرکل آن سید حسن نصرالله بارها تهدید کردهاند تا زمانی که اسرائیل و لبنان به توافقی درباره منابع گازی دریایی دست نیابند اجازه بهرهبرداری اسرائیل از منابع گازی دریایی در مناطق مورد اختلاف را نخواهد داد. انجام مانور نظامی در حوزه کاریش توسط حزب الله در واقع پیام اقتدار از سوی مقاومت لبنان به طرف اسرائیلی بود تا بیش از این زیادهخواهی نکند.
🔹 از این منظر میتوان گفت توافق فعلی هر چند از نگاه برخی کارشناسان کاملا عادلانه نیست؛ اما به رسمیت شناختن حق گازی لبنان در حوزه مدیترانه، حداقل دستاوردی است که ناشی از اقتدار حزب الله و تهدیدات آن علیه رژیم صهیونیستی بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرزان شهیدی، کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#وحدت #بیداری_اسلامی
✅ گسترش بیداری اسلامی و تعمیق تکفر وحدت نگرانی عمده سردمداران کفر است
🔶 بیداری اسلامی رمز شکوفایی تمدن اسلامی است، موضوعی که جهان کفر و الحاد به شدت از آن میهراسد و نگران گسترش بیداری اسلامی در سطح جوامع اسلامی است.
🔹 در شرایط کنونی که مسلمانان از بیداری نسبی برخوردار شده و متوجه شدند دشمن به شدت در پی ایجاد اختلاف و تفرقه در جهان اسلام است باید هر گونه تکفیر همدیگر را کنار بگذارند و عرصه را برای دستاندازی دشمن بر منابع مادی و معنوی آنها باز نگذارند.
🔸 تأکید بر وحدت نه تنها در هفته وحدت، بلکه در تمام طول سال از این جهت یک امر مبرم برای جهان اسلام به شمار میرود چرا که جریانهای انگلیسی، صهیونیستی و آمریکایی پشت تمامی توطئههایی قرار دارند که بر ضد منافع ملتهای مسلمان اندیشیده و اجرا میشود. به بیان بهتر میتوان گفت متأسفانه رژیم صهیونیستی، آمریکا و کشورهای اروپایی تشنه خون مسلمانان هستند و هدفی جز نابودی اسلام و پیروانش را دنبال نمیکنند.
🔹 استعمارگران با توطئههای مختلف وحدت مسلمانان را اعم از وحدت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را هدف قرار دادهاند؛ چرا که به این موضوع واقف هستند وحدت مسلمانان ارکان و پایههای قدرت پوشالی آنها را در هم میشکند و مانع توطئه افکنیهایی میشود که در تمام دهههای گذشته چون سد محکمی در برابر قدرت گرفتن جهان اسلام قرار داشته است.
🔸 علی رغم اینکه دشمن در تلاش است تا مانع تحقق وحدت اسلامی جهان اسلام شود اما به همت جمهوری اسلامی ایران شاهد رشد تفکر وحدتزا و تعمیق این تفکر در جهان اسلام هستیم به طوری که از سراسر دنیا و از دنیای غرب روز به روز جمعیت بیشتری به این تفکر افزوده میشوند و گرایش خود را به آموزههای اصیل اسلام در معرض دید افکار عمومی قرار میدهد. آموزههای اصیل اسلامی اگر به درستی تبیین و تعریف شود قطعا شاهد پایبندی اکثر مسلمانان جهان به وحدت اسلامی و افزایش اهتمام آنها برای حفظ وحدت و یکپارچگی خواهیم بود.
🔹 غربیها به خوبی میدانند متحد شدن مسلمانان در جهان اسلام به شدت منافع آنها را تهدید میکند به همین خاطر دشمنی آمریکا، غرب و صهیونیسم نسبت به وحدت مسلمانان بیشتر شده به طوری که با توطئهچینیهای مختلفی برای جلوگیری از انسجام و وحدت مسلمین هر روز به ابزارها و دستاویزهای مختلفی متوسل میشوند، ضمن اینکه چارهای جز افزایش خشونت در برابر مسلمانانی که خواهان حفظ و ارتقای وحدت اسلامی هستند، ندارند.
🔸 طبیعتا هوشیاری و بیداری ملتهای مسلمان و نخبگان جهان اسلام منجر به خنثیسازی توطئههای دشمنان میشود و به آنها اجازه نمیدهد بیش از این در ایجاد انشقاق و تفرقه در جهان اسلام توفیق داشته باشند و خواستههای خود را به زنان و مردان مسلمان تحمیل کنند.
🔹 آنچه مسلم است اینکه مسلمانان برای نجات از فقر و چالشها و مشکلات ناشی از دشمنیهای یهود و استکبار هیچ راهی به جز وحدت و انسجام و پافشاری روی نقاط اشتراک و پرهیز از بزرگ کردن نقاط اختلاف عقیدتی ندارند. تبعیت از آموزههای فکری و عقیدتی و اخلاقی رهبر معظم انقلاب و امام امت از جمله موضوعاتی است که میتواند زمینه هدایت مسلمانان را برای دستیابی به وحدت و انسجام بیشتر افزایش دهد تا شاهد تعمیق یکپارچگی در جهان اسلام باشیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمیدرضا ترقی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#فضای_مجازی
✅ مراقب فضای مجازی باشیم
🔶 شاید مهمترین بخش ویدئوی جدید مهران مدیری این بخش باشد که میگوید "مراقب فضای مجازی باشیم که بعضی وقتها آدم را نسبت به وقایع به اشتباه میاندازد!"
سؤال این است: او از کدام اشتباه سخن میگوید؟ او درباره کدام واقعه دچار اشتباه شده است؟!
🔹 این اشتباه، همان تصویر اشتباهی است که برخی رسانهها در فضای مجازی در روزهای اول این اعتراضات برای بخشی از جامعه بخصوص بخشی از سلبریتیها ساختند. بخشی از آنها به دلیل موج پر حجم خبرسازیهای مجازی به یکباره احساس کردند کار جمهوری اسلامی تمام شده.
🔸 برخورد سلبریتیها در این صحنه هم یکسان نبود که حتما باید این تفاوتها را در نظر گرفت.
تعداد معدودی از آنان هدفمند و طراحی شده سعی میکردند در این صحنه لیدری کنند! که انگیزه بعضی از آنان بلافاصله روشن شد؛
خیلی از آنان یا واکنشی نشان ندادند یا با وجود داشتن اعتراض، نجیبانه با گروهها و چهرههای ضدایرانی مرزبندی کردند؛
اما بخشی از آنها هم بودند که بخاطر این تصویر اشتباهی که برخی رسانهها از براندازی جمهوری اسلامی در ذهنشان ساختند، و بخاطر میزان فشار و فحش و تهدیدی که به آنها وارد میکردند، نگران آیندهشان شدند و سعی کردند یک نقطهای را در حمایت از اعتراضات در کارنامه خود بگذارند تا بعدا متهم به سکوت نشوند. من بسیاری از واکنشها را از این دست میبینم. بخاطر تصویر اشتباه، و فشار فراوان بر آنان...
🔹 حتما افرادی که اشتباه کردهاند باید جبران کنند، اما تصمیمگیران کشور هم باید این تفاوتها را در نظر داشته باشند. امثال ما عمدتا هیچ وقت فضای جامعه مخاطب و اطرافیانی که یکی از این چهرهها در میانشان زیست میکند را تجربه نکردهایم. هیچگاه اینکه ۲۰۰ اکانت فیک منافقین با قیافهها و ادبیات مختلف پیام بدهند و فشاری را بر یک هنرمند یا ورزشکار وارد کنند را تجربه نکردهایم. حالا کافی است این چهرهها کمی هم در حوزه دانش سیاسی و تحلیل شرایط لنگ بزنند، پس به سرعت واکنشی احساسی و بدون آیندهنگری از خود بروز خواهند داد.
🔸 همانطور که باید با کسانی که کاسبکارانه و هدفمند نفت بر این آتش ریختند برخورد شود، اما بیش از رفتارهایی همچون گرفتن پاسپورت برخی چهرهها و پس دادنش بعد از چند روز، به سخن گفتن و ارائه مستندات مهم این هفتهها به این چهرهها برای رسیدن به تصویر واقعی از شرایط نیازمندیم...
🔹 مهم همین است که در پس این غبار بزرگ، آن بخش از چهرهها متوجه همین نکته بشوند که دنیای مجازی گاهی با تصویر اغراقشدهای که میسازد چه کلاه بزرگی بر سرمان میگذارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی صدری نیا
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
✅ ما نیازمندان به گفتوگو!
🔶 «گفتگو» راهگشاست به ویژه در روزهای ناآرام سد شکن است! رفع انسداد میکند! و ابتکار عمل را از ویرانیطلب میگیرد!
آتش ویرانگر شعلهور شده در جامعه را سرد میکند! آتش بیاران معرکه را هم ناامید میکند!
🔹 در این جنگ رسانهای بیسابقه، «گفتگو» ابزاری برای رسیدن به راهحل نیست، بلکه خود راهحل است!
🔸 گفتگو که نباشد، کارزار همان است که در این یک ماه دیدیم! یک طرفش «فحاشی» است و سمت دیگرش «غضب»!
باید بشنویم، باید حرف بزنیم!
🔹 سهشنبه و در جریان حضور سخنگوی دولت در جمع دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی بیواسطه گفتگو شد، نقدها و اعتراضها شنیده شد، سؤالات پاسخ داده شد و هیچ درگیری هم بین حراست و دانشجویان به وجود نیامد.
🔸 این اقدام را باید تبدیل به یک رویه دائمی کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد اکبرزاده
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#علم_و_پژوهش
#نخبگان
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی ۱۴۰۱/۰۷/۲۷
💠درباره نخبگان
💎نخبه یکی از مهمترین ثروتهای انسانی کشور است.
📊یک رکنِ مهمّ پیشرفتِ کشور، دانشگاه و در دانشگاه هم عمدتاً نخبگان علمی هستند.
📌دانشگاه یکی از بزرگترین موانع در مقابل سلطهی استکبار است.
👨🎓عناصر ایجاد نخبگی:
📍استعداد و فکر خدادادی
📍همّت و تلاش
📍هدایت و توفیق الهی
📚زمینههای نخبهپروری پس از پیروزی انقلاب اسلامی:
👈توسعهی دانشگاهها
👈گسترش دامنهی دانشگاهی؛ چه دانشجو، چه استاد
👈توسعهی علم و پژوهش
💪در هر مسئلهای که دانشمندان ما ورود کردند و متمرکز شدند، کاری کردند که در محافل علمیِ جهان مورد تحسین واقع شد [مانند]:
🔸تحقیقات و دستاوردهای پژوهشگاه رویان
🔹پیشرفت در بیوشیمی و دست یافتن به کرسی یونسکو در این رشته
🔸پرتاب ماهواره به فضا
🔹ساخت رباتهای انساننما در دانشگاه تهران
🔸دستاوردهای بنیادین در صنعت هستهای
🔹ساخت تجهیزات پیشرفتهی موشکی و پهپادی
🔸ساخت واکسنهای پیچیده، بخصوص واکسن کرونا
❇️نخبه به عنوان یک توصیف ارزشی، آن انسانِ صاحب استعدادِ پُرکارِ پُرتلاشی است که از هدایت الهی بهره گرفته باشد.
💠انتظارات از نخبگان
♦️بهکارگیری توانایی و ظرفیّت شخصی برای حلّ مشکلات کشور
♦️عدم غفلت از تواناییهای خود و ظرفیّتهای کشور
♦️عدم غفلت در برابر دشمن
💠انتظارات از دستگاهها در قبال نخبگان
✅در یک کلمه: از دستگاهها توقّع داریم که از نخبگان حمایت کنند.
✖️حمایت همیشه به معنای پول دادن نیست.
⭕️حمایت [باید]:
📌عاقلانه
📌بخردانه
📌با توجّه به جوانب گوناگون باشد.
1️⃣این دو توقّع را برآورده کنیم برای [نخبگان]:
⭕️[ایجاد] اشتغالِ مناسب با دانش[آنها]
⭕️[ایجاد] امکان ادامهی تحقیقات [و] ارتباط با مراکز علمی دنیا
♻️در این زمینه هر چه خرج کنیم، این هزینه نیست، سرمایهگذاری است.
🔍در مورد ارتباط با مراکز علمی دنیا هم وزارت خارجه میتواند فعّال باشد.
2️⃣تغییر شاخص ارزیابی نخبگی از مقالات به حلّ مسئله برای دستگاههای ذیربط
3️⃣ نشان دادن افق روشن به نخبگان
🔻هم استاد،
🔻هم مدیران آموزش عالی،
🔻هم فعّالانی که در رسانهها کار میکنند،
🔻چه صاحبان صنایع و شرکتهای دانشبنیان،
👈فضا را فضای شوقانگیزی برای نخبهها قرار بدهند.
🚨امروز ناامید کردن نخبهها و بیآینده نشان دادن نخبهها به نظر من بخشی از جنگ نرم دشمن است.
🏷درباره تصحیح افق دید
📡از اوایل انقلاب اسلامی، غربیها در تبلیغاتشان این جور وانمود میکردند که نظام جمهوری اسلامیِ بر اثر انقلاب بهوجودآمده، رو به زوال است.
🗣یک عدّهای هم متأسّفانه در داخل ــ حالا یا از روی غفلت، بعضیها هم از روی بدخواهی ــ همین را ترویج میکردند.
☝️آنچه به نظر من در این زمینه ما بایستی نگاه کنیم، این است که ببینیم تحلیلمان از اوضاع چیست؟
🔻دو نظامِ تحلیلی از اوضاع کشور:
1️⃣همراهی با هنجارهای همهگیر و سلطهگر جهانی
👈آن کسانی که این تحلیل را میکنند، دیگران را متوهّم تصوّر میکنند!
2️⃣تحلیل انقلاب
👈این تحلیل، واقعیّات را میبیند؛
🔺نه فقط واقعیّات خوب را، [بلکه] واقعیّات بد را هم میبیند.
⏫با گذشت چهار دهه میتوان فهمید که کدام یک از این دو تحلیل، واقعبینانه است؛
✖️تحلیل غربگراها و غربیها واقعبینانه است، و ما متوهّمیم؛
✅یا نه، تحلیل انقلاب واقعبینانه است، آنها متوهّمند.
👌نخبههای بزرگ، معتقد به انقلاب، معتقد به این راه، در حال تلاش و جدّیّت،
🔻بعد از گذشت چهار دهه و بعد از این همه دشمنی و بعد از این همه تبلیغات؛
✔️دلیل بهتری از این وجود دارد برای اینکه نشان بدهد آن تحلیل، تحلیل غلطی است و تحلیل درست، تحلیل انقلاب است؟
🍀پروردگارا! ما را در راه خودت ثابتقدم بدار. پروردگارا! ما را با هدایت خودت و با توفیق خودت به راه راست، در حرکت کامل دربیاور. پروردگارا! دشمنان ملّت ایران را منکوب و مغلوب ملّت ایران کن.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#اقتصاد
✅ انحراف در خواستهها
1⃣ اولویت و فوریت در جامعه فعلی ایرانی مساله اقتصاد و امنیت روانی اقتصادی است. جهان امروز با بحران اقتصادی روبروست (اروپا را ببینید، همین ترکیه را رصد کنید) و در کشورهای ضربهپذیری مثل ایران مساله معیشت ظهور و بروز بیشتری دارد.
2⃣ اولویت و فوریت در جامعه دینی، عدالت است. تبعیض در هر سطحی آزار دهنده است و روح انسان را کدر میسازد.
3⃣ اولویت و فوریت جامعه ایرانی احترام است. احترام مسئولین به مردم، احترام مردم به قانون، احترام مردم به مردم! ریشه این عدم احترام در پاسخگو نبودن نسبت به یکدیگر است.
4⃣ اولویت و فوریت جامعه امروز، بازنگری در زیرساختهای فرهنگی و تولید نرم افزار فرهنگ و سبک زندگی است!
نمیشود غربی فکر کرد، شرقی زندگی کرد!
نمیشود آشی بیطعم پخت از سنت، مدرنیته، و....
🔸 اما اما اما اما
فرضا از همه فوریتها و اولویتهای بالا بگذریم!
🔹 انسان ذاتا و فطرتا کمال گراست. خیرطلب است، دنبال اصلاح خود و جامعه است. سعادت را حتی به آن نرسد، نقطه مطلوب میداند. وقتی شما یک حرکت اجتماعی و انسانی را در مسائل سطحی و نازل غیرفطری، شهوانی و پَست خلاصه میکنید. وقتی کمال مهمی بنام آزادی را در مینی ژوپ پوشیدن، استخر مختلط و آغوش رایگان جلوه میدهید در واقع دارید آن حرکت اجتماعی را منحرف میسازید. سبک و خفیف میکنید.
🔸 آغوش رایگان!
مینی ژوپ! استخر مختلط!
🔹 بزرگترین خیانت سلبریتیهای خارجنشین
گروهکها و جریانات پر سر و صدا که این روزها خیلی دیده و شنیده شدند، جهت دادند، کلیپ ساختند، برهنه شدند، گفتند از این پستان شیر خوردهاید، همین انحراف خواسته به سطوح نازل و غیرفطرتی بود.
🔸 با سلبریتی
با فوتبالیست
با برهنهگان در تجمعات خارجی
با رسانه اجارهای
نمیشود اصلاح اجتماعی بوجود آورد
با این جماعت نمیشود هیچ جامعهای ساخت و چرخاند...
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
✅ افتتاح سرکنسولگری ایران در قاپان ارمنستان
🔶 مراسم رسمی افتتاح سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در قاپان ارمنستان از سوی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان
🔹 از کنار تحولات اخیر آذربایجان و ارمنستان به سادگی عبور نکنید. جهموری آذربایجان شیطنت بزرگی را در تغییر مرزها و دسترسی جمهوری اسلامی به کریدور مهم منطقه آغاز کرده است. هر چند الهام در موضع اخیر خود از این اقدام عقب نشینی کرده است اما تحلیل غلط بازیگران خارجی از اغتشاشات در ایران، آنان را به سمت بهرهبرداری از فضای موجود برد.
🔸 جمهوری اسلامی در هر شرایطی حتی در زمان هجوم نابرابر رسانهای و کارزار گروهکها بر سر تمامیت ارضی و اقتدار ایران تسامح ندارد. برگزاری آن رزمایش مهم و احداث پل شناور بر روی ارس و افتتاح کنسولگری در قاپان ارمستان برای طرف مقابل پیام واضحی دارد.
🔹 هر چند عدهای در داخل متوجه جریانات خطرناک نباشند و سرگرم فرعیات شده باشند اما امکان ندارد جمهوری اسلامی از منافع ملی و تمامیت ارضی عدول کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله ۳۶۳.pdf
2.88M
#ولایت_فقیه
#علم_و_پژوهش
#نشریه #خط_حزب_الله
#نخبگان
✅ ایران قدردان نخبگان
🔶 سخن هفته این شماره خط حزبالله، به مناسبت دیدار اخیر نخبگان با رهبر انقلاب، مروری بر پیشرفت پرشتاب علمی و فناوری ایران اسلامی داشته است.
📝 خط حزبالله در گزارش هفته خود با عنوان «کابوس صهیون»، ثمرات وحدت مسلمین در پیروزیهای پیدرپی فلسطین و جبهه مقاومت را بررسی کرده است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله، به روح مطهر شهیدان امنیت، سرگرد پاسدار نورالدین جنگجو و طلبه بسیجی هادی عرفانینیا تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله، شماره ۳۶۳
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#حجاب #نهی_از_منکر
✅ چه کار باید کرد؟
🔶 اگر بخشی(ولو کوچک) از جامعه دختران و زنان در مقابل حجاب، گارد گرفته و با برخی تظاهرها دارند مقاومت مدنی میکنند؛ چه میتوان کرد؟!!
- بر همان روش پرهزینه قبل اصرار کنیم؟!
- طرحهای بدیل بیاوریم و جرم را تخلف و جریمه را جای گشت بگذاریم؟!
- شکست را بپذیریم و عقب نشینی کنیم؟!
فوری ترین کار چیست؟!
🔹 حل یک اشکال مشهور!
آیا اگر صدا و سیما زنان بدحجاب را در مراسمات مذهبی و انقلابی نشان دهد دچار تناقض شدهایم؟!
اصلا تناقض نیست و باز هم باید -اگر بودند- نشان شان دهیم!
به لحاظ اصولی گاهی انجام یک واجب، اجابت یک کار خیر، رعایت یک ارزش؛ با یک حرام، ناهنجاری و ضدارزش در هم ادغام میشوند!
مثلا در نماز، چشمت نگاه حرامی بکند!
در کار خیری مشارکت کنی اما همزمان از کسی غیبت کنی!
در این موارد نمازت قضا نمیخواهد، نگاهت هم حرام بوده است!
کار خیرت، خوب اما غیبت کردنت هم بد بوده است!
(اصولیون این را "اجتماعِ امر و نهی موردی" میخوانند)
🔹 بد حجابی در راهپیماییهای انقلابی هم همینطور است؛ یک کار ارزشی با کاری اشتباه ادغام شده است! راهپیماییاش قبول است و قابل تحسین، بدحجابیاش هم حرام است!
🔸 حالا اگر مثل همان زنِ بدحجاب خواست واجب دیگری را انجام دهد:
• یک روحانی و حتی مجتهد یا مسئول حکومتی با زیّ اشرافی را نهی از منکر کند!
• یک محجبه را بخاطر یک تخلف قانونی یا اخلاقی نهی کند!
• یک وزیر و حتی رئیس جمهور را بخاطر تخلف وعدهای توبیخ کند!
• پلیس یا حتی رئیس پلیس را بخاطر تخلفی از ضوابط -که تکذیب نشده- نصیحت و نهی از منکر کند!
• و...
🔸 آیا اینجا بدحجابی و بیحجابیاش مانع انجام این تکلیف است؟!
آیا طرفهای مقابل او حق دارند بخاطر بدحجاب بودن، مانع حضور او در محل و نهی از منکرش شوند؟!
آیا ضبط و پخش چنین صحنهای توسط صدا و سیما، حکمی مغایر با حضور مثل او در راهپیمایی دارد؟!
برای نهی از منکر یا پخش رسانهای آن حتما باید روسری بپوشد؟!
🔸 آیه ۷۱ توبه برای امر به معروف و نهی از منکر، به همه زنان و مردان جامعه اسلامی، ولایت داده است!
زنان (المومنات) را زبان زده است تا بگوید این ولایت (ولایت تواصی، ولایت امر به معروف) شامل همه زنان هم می شود!۱
چون شرط آمر به معروف و ناهی از منکر، عدالت نیست؛ پس بیحجاب هم این ولاء را دارد!
🔸 بدون استقرار این ولاء طرفینی، جامعه به دو طبقهی: همیشه امر کن/ همیشه امر شو تقسیم میشود. این گسل به مرور مقاومت مدنی میزاید و...!(دقت کنید)
🔹 فوریترین کار!
فوریترین کار برای شکستن آن گارد و گسل اجتماعی، احیای این ولاء عمومی و طرفینی است.
🔷 برای رسمیت شمردن ولاء زن بدحجاب برای نهی از منکرِ متشرعه۲، میتوان این کارها را کرد:
1⃣ خطبای معروفی -که تاکنون جملاتی از آنها علیه بدحجابها تیتر شده- بیان مثل علامه طباطبایی ذیل آیه ۷۱ توبه را در خطبه بخوانند و تیتر کنند!
2⃣ مجتهد و وزیر و وکیل و... برای بیحجاب یا بدحجابی که قصد نهی از منکرش را دارد بدون شرط، درب را باز کند! (برای مهمان شدن یا مصاحبه کردن و... اشکال ندارد روسری کامل را شرط کند).
3⃣ رسانه ملی از این صحنهها مثل راهپیماییها تصویر بگیرد و پخش کند؛ اینجا هم واجبی با حرامی ادغام شده است.
4⃣ بدون کار نمایشی این رویه ادامه یابد!
هیچ اشکال ندارد طرفهای مقابل، بعد از نهی شدن توسط زن بدحجاب، او را نسبت به بدحجابی نهی از منکر کنند.
🔹 ولاء طرفینی وقتی رسمیت یافت، نهی از منکرها بهتر پذیرش میشود!
...............................................
۱. در اینباره ر.ک: المیزان ج۹ص۳۸۸/ اسس النظام السیاسی عند الامامیه ص۴۳و۴۵/دراسات فی ولایه الفقیه ج۱ص۷۷، ج۲ص۱۶۹وص۲۲۵
۲. این ولاء برای متدینین و متشرعه رسمیت یافته و حتی اگر اِعمال هم نکنند و نهی از منکری نکنند، جامعه مذهبی این حق را برای آنها می شناسد اما برای بدحجاب و... این حق فراموش شده است!
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجت الاسلام محسن قنبریان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#سبک_زندگی
✅ بیم و امیدهای زن، زندگی، آزادی
🔶 قسمت اول
🔸 شعار محوری «زن، زندگی، آزادی» تابلوی نمایشگر تحرکات اخیر در کشور بود. فارغ از سرنوشت سیاسی این تحرکات، شعار مذکور را به هر میزان که مورد تقبّل اجتماعی واقع شد، باید جدی گرفت و به زمینههای واقعی آن حساس بود. همچنین به هر میزان که این شعار از سوی زنان و دختران طرد شد نیز، باید این ناهمراهی را هم حامل دلالتها و پیامهایی دانست.
🔹 بیشک دوگانهی کاذب موافق-مخالف نظام، قابل انطباق بر مخالف-موافق «زن، زندگی، آزادی» نیست. نه زنِ موافق نظام کاملاً با محتوای شعار مذکور معارض است و نه زن موافق شعار، لزوماً در تلاش برای براندازی از نظام است.
🔸 همهی این دوگانهها که راه ما را برای فهم واقعیت زن ایرانی مسدود و مختصات میدان را برای او غبارآلود کرد، ناشی از منازعهی دو نیروی سیاسی کلان است که مایلاند بر صدر تا ذیل واقعیت، رنگ سیاسی خود را بپاشند. نیروهای سیاسی-امنیتی به دلیل تسلط بر منابع قدرت گزینههای اصلی تصاحب «میدان» هستند و همینها میدان واقعیت اجتماعی و گاهشمار پویش اخیر را تبدیل به یک صحنهی «حاد سیاسی» همراه با دوقطبیهای متصلب و رادیکال میکنند؛ یک حاد سیاست مردانه که «طبیعتاً» نیروهای زنانه را به حیثیتی ابزاری تنزل میدهد. یکی دختر نوجوان را به اجبار به میدان تجمعات محکومیت کشاند و دیگری دختر نوجوان را به اغوا به خیابان! اینگونه بود شعار «زن زندگی آزادی» در میانهی «سرکوب»-«مصادره» قرار گرفت.
🔹 چگونه سرکوب یا انکار شد؟
گاه با ادبیات امنیتی و با احاله دادن تمام عاملیتها به جریانهای تروریستی و سرویسهای جاسوسی، گاه سیاسی و با ادغام تمام بازیگران در «براندازان»، گاه با سیاقی فرهنگی و با همنشینکردن مطالبات با برهنگی، فاحشگی و همجنسبازی؛ آنهم متأثر از کانتکست «انقلاب جنسی» که معلوم نیست چه نسبتی با واقعیت مردم ما دارد! و یا با تمرکز افراطی بر تحلیلهای مبتنی بر «جنگ شناختی» که کنشگران اعتراض را «فریبخورده» قلمداد میکند. و نیز حتی محافظهکارانه و با انکار زمینههای بهحق اعتراض و با تکیه بر دستاوردهای کمی و آماری زنان در جمهوری اسلامی، با این محتوای ضمنی که «همهچیز خوب است!» (این یکی را مردان تریبوندارِ بیخبر از مسائل زنان بهعهده گرفتند.)
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی تکلو، پژوهشگر جامعهشناسی جنسیت
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن #سبک_زندگی ✅ بیم و امیدهای زن، زندگی، آزادی 🔶 قسمت اول 🔸 شعار محوری «زن
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#سبک_زندگی
✅ بیم و امیدهای زن، زندگی، آزادی
🔶 قسمت دوم
🔸 چگونه مصادره شد؟
گاه امنیتی از طریق نفوذ و اخلال در نظم گلوگاههای اساسی کشور، گاه به نحو سیاسی با فعال کردن پروژهی فروپاشی، براندازی و تجزیه، و گاه به نحوی فرهنگی با سیاهنمایی رادیکال از وضعیت زنان در ایران و نیز با تحمیل «تصویر زن مطلوب» در الگوی غربی، که زنی است ابزاریشده در منطق بازار یا کالایی جنسیشده در جریان مصرف!
بیشک تحرکات اخیر در کشور ازهرجهت نه شباهتی به یک «انقلاب ملی» دارد و نه از یک «انقلاب بزرگ فمینیستی» علیه کلیت موهومی به نام جمهوری اسلامی پدرسالار حکایت میکند. بلکه در سطح اجتماعی و نه در آوردگاه سیاست و امنیت، حکایتگر نوعی «خستگی» و «نارضایتی» است که این قابلیت را داشت تا به سرعت از محملِ حجاب و گشت ارشاد و مهسا امینی به دال «زن بودن»، «دختر بودن» و دلائل دیگر توسعه یابد. این خستگی در وجه زنانهاش، کموبیش امری است مشترک میان زنان. نه زنان معترض خیابان و فضای مجازی لزوماً با تصویر مصادرهکنندگان همراهاند و نه زنان ناهمراه با این تحرکاتِ مصادرهشده، قرائتهای محافظهکارانه را میپذیرند و نه همچنین اینگونه است که کمترین مخرجمشترکی با مضامین شعار نداشته باشند.
🔹 منشأ این «نارضایتی» چیست؟
این خستگی و نارضایتی در زنان و دختران ناشی از عدم تطابق واقعیت روزمره و فردیشان با تصویر زن «بهنجار»ی است که از طریق گفتمانهای مسلط تحمیل میشود. زن دختر ایرانی بهلحاظ شخصیتی در پنج دههی گذشته، با سرعتی بیشتر از تغییر تصویر و انگارهی موجود زن در گفتمانها و ساختارها رشد کرده اما امروز در میان ساختارها و گفتمانها(ی مردمحور موجود) مابازایی برای خود نمییابد. انگارههای رسمیای که در سطح کلان بر اساس آن عمل میشود، با هویت واقعی زن ایرانی ناسازگار است. زن ایرانی نه بر اساس الگوی پدرسالار استیلایی زندگی میکند و نه دلباختهی الگوی مردسالار بازاری است. از همین عدم تطابق و عدم تجانس میان واقعیت زن و انگارهی زن است که برای او در «زن بودن»، «زندگیکردن» و «آزادی داشتن» (و مهمتر از هر چیزی استقلال داشتن) زحمت میآفریند؛ شکاف میان واقعیت زن و توقع از زن منشأ اعتراض است.
باز اساساً همین فقدانها و کم بهرگیهای ساختاری و گفتمانی است که امکان سرکوب-مصادرهی او را کما فیالسابق فراهم میکند. درنهایت، هر چقدر این بیداری و استقلالطلبی زن مایهی امیدواری است، نیرومندی و تاریخمندی نیروهای مذکر مستولی بر او نگرانکننده است.
مایهی امیدواری است از آن جهت که در واقعیت روزمره زن ایرانی در حال حرکت و تکامل است و این نیم جنس که بیش از نیم اثرگذار است راکد نمانده و در حال افقگشایی و میدانسازی است. (حکماً تکثر میان زنان و دختران ایرانی در این برآیندگیری و کلاننگری قابل اغماض است). لیکن نگرانکننده است چون گفتمانهای حاکم بهاندازهی کافی واجد قدرت، نرمافزار و سختافزار هستند و بهسادگی با تغییر در انگارهی زن همراهی نمیکنند؛ این یعنی چرخهی بازتولید روزمرهی نارضایتی!
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی تکلو، پژوهشگر جامعهشناسی جنسیت
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#آزادی
✅ استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی!
🔶 به پرچم همجنس بازان در پیشانی تجمع ایرانیان خارج از کشور دقت کنید! مرحله پس از آزادی(برهنگی) تشویق به همجنس بازی است؟
🔸 در غالب پایتخت های اروپایی و کانادا که تعدادی از ایرانیان تجمع برگزار کردند پرچم همجنس بازان مشهود است! عقل سلیم بعید است بپذیرد که این عمل خودجوش رخ می دهد!
🔸 هر جنبش و جریانی را باید با شعارهایش شناخت. سال ۵۷ در راس شعارها این بود: استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی!
🔸 امروز ملت ایران مطالبات به حق و نیازهای اساسی دارد. اقتصاد، معیشت، فرهنگ، مسائل اجتماعی و سیاسی که طبقات مختلف جامعه با آن دست و پنجه نرم می کند و بدون شک اصلاح اقتصاد و معیشت در راس آنهاست. اما چرا در تجمعات ایرانیان خارج از کشور پرچم همجنس بازی در راس است!!!!؟؟؟؟ مطالبه و خواست ملت در داخل این است؟
🔸 نمیتوان پذیرفت حضور این پرچم بدون برنامه ریزی است. دنبال عادی سازی این جنایت بزرگند. جریانات را ببینید و بشناسید.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#آزادی
✅ رسوایی رسانه های غربی
🔶 زن، زندگی، این هم آزادی!!!!
رسانه های اُختاپوسی با سلبریتی های اجاره ای از آن طرف مرزها با حقوق و هدایت سرویس های خارجی از غرب برای جوانِ ایرانی کعبه آمال می سازند. برای کل بشر، حقوق بشر می نویسند! و اگر تو مطیع آن منشور نباشی تحریمت می کنند! جلوی سفارت ایران در پاریس و برلین و لندن تجمع برپا می کنند!
تحقیرمان می کنند!
ایران را سیاه مطلق نشان می دهند!
اصغر فرهادی بیانیه می خواند
گلشیفته اشک تمساح می ریزد
شعار زن زندگی آزادی ردیف می کنند!
که اگر شما ایرانیان شبیه ما شوید: آزاد خواهید شد!!
🔶 چند روز بعد:
مردم در پاریس بخاطر افزایش قیمت انرژی و تورم به خیابان می آیند.
کتک خوردن این زن را ببینید!
پلیس شان را ببینید،
در همین یک هفته، کشورهای اروپایی بخاطر سرکوب در ایران علیه کشورمان تحریم جدید وضع کرده اند!
خدا اینطور رسوا می سازد.
زن، زندگی! این هم آزادی!
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#غربگرا
✅ مغزهای کوچک غرب زده!
🔶 میدانی کدام مغزها را میگویم؟ آن مغزهایی که هر خطایی در داخل کشور را استثنایی میدانند که در هیچ جای جهان اتفاق نمیافتد، و از آن عاملی برای کوبیدن بر سر افکار عمومی و جار زدن در جهان میسازند و حاضرند تا درخواست دادن برای تحریم بیشتر مردم کشورشان هم پیش بروند؛ اما وقتی دقیقا در همان روزها، همان مدل تصاویر را در اروپا میبینند، سعی میکنند با نگاهی عاشقانه از آن تصاویر هم زاویه مثبتی پیدا کنند و بگویند ببینید این اروپاییها چقدر نایس هستند! چون میگذارند از این صحنهها فیلمبرداری شود!
🔶 ببینید این پلیس های نایسِ گلستان اروپا با چه زاویه بهتری باتوم میزنند! ببینید چقدر لباسهایشان قشنگتر است؛ ببینید چقدر زیباتر یک معترض را پرتاب میکنند! این مغزها تربیت یافتگان همان رسانههایی هستند که صبح تا شب هر خطایی در داخل را به چشمشان آوردهاند و بزرگترین اشتباهات غرب را برایشان توجیه کردهاند...
🔶 اینگونه مغزها نه به دنبال اصلاح خطاهای داخلاند و نه با دیدن حقیقت قانع میشوند...
این خود ما هستیم که باید خطاهایمان را بشناسیم، زیر فرش پنهانش نکنیم، زودتر برایش چاره بیاندیشیم تا تبدیل به زخم نشود و برای اصلاحش تلاش کنیم وگرنه از این مغزهای کوچک غربزده با استانداردهای دوگانهشان هیچ انتظاری نیست...
🔸 #به_قلم_اساتید: علی صدری نیا
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#استقلال_و_آزادی
#جمعیت #رسانه
✅ نسل نازدانه معترض!
🔶 روندهایِ اجتماعی منتج به غائله اخیر
1⃣ بر اساس آمار و شواهد، بدنه اصلی کنشگران فعال در آشوبهای خیابانی اخیر، در بازه سنی ۲۰ تا ۲۵ سال هستند. به عبارتی اینها نسل بعد از سیاست های کنترلی جمعیت هستند. یعنی در زمانهای متولد شدهاند که ما ترمز باروری و رشد جمعیت در کشور را کشیدهایم و از نرخ باروری ۶ در دهه ۶۰ به نرخ جانشینی در دهه ۸۰ رسیدهایم. به موازات این تغییرات جمعیتی و تحت تاثیر کاهش بعد خانوار، شاهد تحولات گفتمانی در نظام خانواده از "پدرسالاری" به "فرزندسالاری" هستیم.
اگر در دهه ۶۰ هنوز پدر محور خانواده در راس هرم قدرت قرار داشت، با گسترش پدیده تکفرزندی یا نهایتا دوفرزندی، این فرزندان هستند که کمکم به محور خانواده تبدیل شده و در جایگاه رئیس و سالار قرار میگیرند. لذا نسلی که امروز در خیابان ها حضور دارند، در محیطی تربیت و جامعهپذیر شدهاند که منویات آنها تعیین کننده مناسبات خانواده بوده و به اصطلاح "نازپرورده" بزرگ شدهاند. بارزترین ویژگی توصیف کننده این نسل از زبان والدینشان "بی مسئولیتی" است.
2⃣ از سوی دیگر، زیستجهان این نسل دارای مختصات کاملا متفاوتی با نسل های قبل از خودشان است. درک این نسل از جهان اجتماعی حقیقی، توسط فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ساخته شده و آنها نظام ارزش ها و چارچوب های رفتاری خود را از رسانه دریافت کردهاند. لازم به توضیح نیست که روایت غالب در رسانه ها و فضای مجازی- که این نسل آن را مصرف میکند- با محوریت "آزادی های اجتماعی" و مفاهیم و ارزش های سازگار با آن قِوام یافته است.
3⃣ به لحاظ تکوینِ انسانی، شور جنسی از اختصاصات دوران نوجوانی و ابتدای جوانی است. انسان در این بازه سنی در اوج غریزه و تاثیرپذیری از سلائق جنسی است. غریزه جنسی نیز از قدرتمندترین نیروهای تعیین کننده مناسبات انسانی و اجتماعی به شمار میرود و عدم پاسخ صحیح و بههنگام به آن موجب "عصیان" و عبور از تمام نظامات اخلاقی و هنجاریِ محدود کننده خود خواهد شد. پاسخی که "سکشوالیتهی ایرانی" فاقد آن بوده و برای این نسل جز "حرمان" گزینهای نداشته است.
🔸 آنچه که در پی این روندها ضرورتا اتفاق خواهد افتاد تولد نسلی است که کمترین مرزهای هویتی مشترک را با اسلاف خود دارد. لحظه گسست از خانواده و ورود به عرصه جامعه برای او همراه با مشقت های فراوانِ ناشی از پذیرش نُرمها و چارچوب های محدودکننده آزادی های فردی و اجتماعی است. لذا طبیعی است که او یک "شهروند معترض" باشد. اعتراض به نظمِ هنجارینی که هیچگاه برای او و همنسلهایش، مشروع و موجه جلوه نشد نه در مدرسه و نه در رسانه.
🔸 از سوی دیگر، او از "تکرار" گریزان است و به تنوع میاندیشد. به همین دلیل است که در ساحتِ زیست جنسی به شدت "تعهدگریز" و "کثرتگرا" ست. برای او "رل" های متنوع و نیوفِیس واجد عقلانیت بالاتری از ازدواج هستند. زیستجهان مجازی او نیز همین عقلانیت را روایت و تقویت میکند. طبیعیست که این نسل اگر اعتراضی هم داشته باشد (که دارد) ناظر به نفی حریم ها و قواعد اخلاقیِ محدودکنندهی تمنّیات جنسی اوست. او در این سن نه دغدغه نان دارد و نه رویای ملی!
🔸 میتوان تحلیلی با محوریت "مصرف فرهنگی" این نسل نیز ارائه داد. به هر حال، با شناخت این روندها است که فهم ماهیت شعار "زن، زندگی، آزادی" که در نوشتار پیشین بحث کردیم روشن میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#امنیت
✅ به دنیای واقعی سلام کنید!
🔶 نیروی انتظامی ما خطا ندارد؟
چرا دارد؛ من هم مثل شما از دیدن بعضی فیلم هایی که وسط بحرانهای اخیر منتشر شد ناراحت شدم! اما ناراحتی و تلاش ما برای رفتار حرفهایتر نیروهای انتظامی و امنیتی یک بحث است؛ اینکه این رفتار یک استثناء در دنیا تلقی شود یک بحث!
🔸 فیلم های اعتراضات را ببینید! اینها برای همین روزهای اخیر است! در فرانسه و آلمان! همان جایی که رئیس اتحادیه اروپا میگوید گلستان است و بقیه دنیا جنگل! اعتراضاتی اتفاق افتاده، کار از اعتراض فراتر رفته و به خشونت کشیده شده و پلیس اینگونه برخورد کرده است!
🔸 حالا به این معادله چند عامل دیگر را هم اضافه کنید؛ در هیچ کدام از این کشورها گروهک های تروریستی سلاح سرد و گرم به تظاهرات تزریق نکردهاند، کشورهای خارجی برای حمایت وارد میدان نشدهاند، از بیرون برای آنها طراحی عملیاتهای متعدد نشده است؛ رسانههای فراوانی علیه آن کشورها وجود ندارد که با پول فراوان با دروغ های متعدد مردم را پشت سر هم تحریک کند تا هر تظاهراتی در اوج خشونت برگزار شود؛ هیچ پلیسی در این کشورها با سلاح گرم کشته نشده؛ به هیچ مرکز پلیسی حمله نشده تا معترضان سلاح به دست بیاورند؛ هیچ کسی قصد براندازی نظام مستقر در آن کشورها را ندارد؛ و کلی تفاوت دیگر...
🔸 برای کشور ما حتی یک خطا هم زیاد است؛ حتی یک ضربه ناحق به یک عابر یا حتی متهم هم زیاد است؛ و خودمان اولین نفریم که صدایمان درمیآید برای اصلاح رویه پلیس؛ برای صبر بیشترش در برابر فحاشیها و تحریکها و خشونتهای وسط یک بحران... اما اگر این عوامل بالا به آن اعتراضات در فرانسه و آلمان اضافه میشد، شما فکر میکنید پلیس و نیروهای امنیتی در آن کشورها چگونه عمل میکردند؟!
🔸 #به_قلم_اساتید: علی صدری نیا
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#فرهنگ
✅ منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور
🔶 ساختارها همیشه و همه جا "پیکر" برای یک "روح" اند.
در این ۴۳سال فقط ساختارهای فرهنگی فربه، موازی، فرسوده و ناکارا نشده اند؛ رویکرد فرهنگی-اجتماعی مان هم غیرفراگیر، محافظه کار، امنیتی زده، قدیمی و نابه روز شده است.
🔸 مثلا هنوز از "اقناع" می گوییم (تازه همان چیزی که یافت نمی شود!)!
اما اقناع، توقعِ رویکرد فرهنگی مونولوگ است. از منبر تا ارشاد، از کلاس تا صدارت، بگوییم تا قانع شوند! جامعه گوش، ما زبان!
🔸 معجزه انقلاب اسلامی این بود که یک "ولاء اجتماعی متقابل" در بین همه ملت آفرید (تحقق آیه۷۱توبه).
ذیل "ولاء سیاسی فقیهِ انقلابی و ساختارنوکُن"، ولاء عمومی ملت نسبت به هم و نسبت به حاکمان شکل گرفت(اصل۸و۲۶ و...قانون اساسی).
🔶 ولاء، فاعلیت است؛ ولاءِ همگانی، همه گویی و همه کُنشی است؛ فرهنگ حاصل از آن "برآیندی" است نه "فرآیندی"؛ تعامل پایین و بالاست نه از بالا و فرمایشی.
مثلا "خواهر بی حجاب"، هم "برادر مسئول" را نهی از منکر می کرد و هم از سوی خواهر یا برادری، نهی از منکر می شد؛ "عدالت" و "عفاف" در برآیند کلی نزدیک به هم سیر می کرد و هیچکدام به نفع دیگری تأویل نمی رفت.
🔸 آن روح انقلابی را باید به فرهنگ، به همه ملت، به همه عرصه های دخالت عمومی و به همه اجتماع برگرداند/ رسمیت شمرد؛ و الا بازسازی ساختارهای فرهنگی هرچه باشد انقلابی نیست، نخبه گرا، هوادار پسند و از بالا به پایین و پیشاپیش شکست خورده و فقط بودجه خور است!
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام محسن قنبریان
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#بازنشر #تفکیک_جنسیت
✅ منطق جداسازی سالنهای مردانه و زنانه!
🔅 یک تشابه:
ظاهرا اصل تفکیک مکانهایی برای زن و مرد در عرف عقلایی دنیا شناخته شده است.
🔸در ایران: مدارس، تالارهای عروسی، میادین ورزشی، پارک بانوان، تاکسی بانوان، زندان، برخی دانشگاههای تک جنسیتی و... را شاهدیم.
🔸در غرب: زندانها، فضاهای سربازی، مسابقات ورزشی و مدارس و دانشگاههای تک جنسیتی را شاهدیم.
مثلا مدارس تک جنسیتی در آمریکا (دخترانه) ظرف ۱۰سال اخیر ۲۵برابر شده است!
(ترجمان علوم انسانی/ گفتگو با جولیت ویلیامز استاد مطالعات جنسیت ومعاون بخش علوم اجتماعی دانشگاه یو سی ان ای).
🔅 تفاوت پنداری!
برخی احتمالا تفاوت را به "اجباری" و "آزادانه" بودن ببینند که در ایران، اجباری است و این بد است! اما در غرب هم "مختلط" هست و هم "جداگانه" لذا شهروند مختار به انتخاب آزادانه است و این خوب است!
اما این تفاوت پنداری و غیر محققانه است، در غرب هم تفکیک سه نوع است:
1⃣ اجباری: مثل تفکیک جنسیتی دستشویی ها، زندانها، برخی فضاهای نظامی و...
2⃣ قانونی: مثل حق قانونی تفتیش شدن توسط همجنس در گیتهای بازرسی، یا حق قانونی درمان با کادر پزشکی و پرستاری همجنس، یا حق ساعت اختصاصی زنان برای برخی مکانها مثل پیست اسکی و...
3⃣ داوطلبانه: مثل تاکسی ویژه بانوان و...
از اینرو ممکن است بین مصادیق الزامی و قانونی در ایران و غرب فرق باشد اما در بودنش فرقی نیست.
🔅 تفاوت واقعی
ظاهرا تفاوت واقعی در "منطق" اسلام و غرب است و البته موارد و مصادیق.
در منطق غرب مثلا مسابقات ورزشی جداگانه ی زنان (الزامی) و مدارس تک جنسیتی (قانونی) بخاطر رعایت شئون اخلاقی و عفاف و کرامت زن و... نیست،
بخاطر "قبول تفاوتهای بدنی یا ذهنی زن و مرد" است.
🔸 برای نمونه استدلال برخی موافقین مدارس تک جنسیتی مبتنی بر "عدالت جنسیتی" است. مدعی اند عصب شناسی، تفاوت یادگیری دختران و پسران را ثابت میکند لذا کلاس واحد بی عدالتی جنسیتی به دختران است.
(ر. ک: مصاحبه با جولیت ویلیامز)
🔸همینطور تفاوت بدنی در ورزش علت جداسازی جنسیتی مسابقات است نه عفت و دیده نشدن توسط نامحرم و...
🔅 منطق اسلامی تفکیک:
1⃣ عدالت جنسیتی
🔸 چنانچه ورزش اختصاصی زنان از این حیث ضروری است، تالار عروسی جدا هم ضروری و پارک اختصاصی هم نیکو است.
قرآن زن را «من ینشأ فی الحلیة»: پرورش یافته در زینت(۱۸/ زخرف) معرفی میکند. طبیعت او میل به زینت دارد اگر مکان اختصاصی ای برای این "تجمل و زینت" تعریف نشود و جز خانواده، او در حجاب تعریف شود نوعی بی عدالتی به زن است.
🔸 به علاوه که زنان نسبت به آسیب های اخلاقی و آبروئی، آسیبپذیرترند پس همانطور که آسیبپذیرتر بودن او در قوای بدنیاش او را دارای حق ورزش اختصاصی و تفکیکی کرده؛ آسیبپذیرتر بودن در قوای جنسی و عاطفیاش نیز چنین حقی برایش ثابت میکند که مکان های تجمل و شادی و تفریحش جدا باشد و به خاطر اینها عِرض و آبرویش در مخاطره نیافتد.
🔸 چه خوب گفت شهید مطهری که: در قدیم "انسان" بودن زن فراموش شده بود و امروز "زن" بودن او. (نظام حقوق زن در اسلام)
2⃣ منطق اختصاصی اسلام:
کرامت زن و امنیت اخلاقی خانواده و جامعه:
🔸 فلسفه پوشیده داشتن زن از مردان و اختصاص زینت و تجملش به محرمان و همجنسانش این است که : اسلام می خواهد زن در کنار مردان، به عنوان یک "انسان' نظاره شود نه " یک زن با جذابیت های تانیث".
🔸 وقتی او با اختصاصات زنانه اش (نه اشتراکات انسانی اش مثل هوش و کار و ...) جلوی مردان حاضر شود به او نگاه و طمع جنسیتی میشود و این خلاف "کرامت انسانی" اوست.
(ر.ک: مساله حجاب / استاد مطهری)
🔸 به علاوه که خانواده و جامعه از این نحوه حضور آسیب میبیند.
"به هیچ زنی خیانت نشده مگر اینکه زنی با جلوه های زنانهاش حاضر شده است".
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام و المسلمین محسن قنبریان
🆔 @tahlil_shjr