#اقتصاد
#روابط_خارجی
#صادرات
✅ راهآهنی با منافع بیشمار
🔰 قسمت اول
🔶 در این موضوع تردیدی وجود ندارد که در دسترس بودن و نوسازی لجستیک و حملونقل در افزایش و توسعه صادرات و واردات نقش بسیار مهمی دارد. بنابراین با ایجاد خط ریلی رشتـ آستارا دو اتفاق مهم در داخل کشور رخ میدهد.
🔶 در این موضوع تردیدی وجود ندارد که برای توسعه اقتصاد ایران باید از راهها و مسیرهای اصولی که میتواند ما را سریعتر به مقصد برساند حرکت کنیم، در غیر این صورت بدون اینکه دستاورد خاصی داشته باشیم، زمان و هزینه زیادی را از دست میدهیم که طبیعتاً به معنای زیان و خسارت است.
🔶 اهمیت این بخش به این دلیل است که اولین نتیجه صادرات به درآمدزایی، اشتغال و ارزآوری برای کشور منتهی میشود؛ یعنی بسیاری از چالشهای اقتصادی امروز ما از مسیر افزایش صادرات قابل حل است، لذا باید بخش لجستیک و حملونقل را تقویت کنیم، به این دلیل باید زمینه را برای سرمایهگذاری کشورهای منطقه، علاقهمند و همسو فراهم کنیم که خوشبختانه دولت سیزدهم در این موضوع بسیار پیگیر است و تاکنون نیز توانسته است نتایج خوبی را در این حوزه رقم بزند.
🔶 برای اینکه دسترسی قابل توجهی به بازارهای جهانی، به ویژه بازارهای منطقهای برای صادرات کالای ایرانی داشته باشیم و تولیدکننده ایرانی در مسیر رقابت قرار بگیرد و بتواند کالاهای با کیفیتتری تولید کند، لازم است در مسیر درست قرار بگیریم و بازارهای درستی انتخاب کنیم، که البته انتخاب درست بازار به پیششرطهایی نیاز دارد که باید همه آنها فراهم شود.
🔶 مهمترین پیششرطهای انتخاب درست بازار را باید به تحقق عواملی، همچون در دست بودن یک موقعیت خوب سیاسی، جغرافیایی، اقتصادی و شرایط اجتماعی نسبت داد؛ به این معنا که با بررسی این چهار عامل متوجه میشویم کدام بازارها برای نفوذ ما مناسب است و میتوانیم در آن بازار به نفع صادرات کالای ایرانی ورود کنیم.
🔶 پس از این مرحله باید ببینیم بازار نیازمند یا به اصطلاح تشنه چه محصولی است؟ رقبا چه کسانی هستند؟ کالای خود را در این بازار با چه قیمتی میفروشند؟ و... متأسفانه به برخی دلایل قیمت کالای ایرانی در مقایسه با کالاهای مشابه بالاست و این موضوع باعث میشود برخی از بازارها را از دست بدهیم. به این دلیل باید روی یکی از عمده دلایلی که منجر به افزایش قیمت کالاهای ایرانی میشود، یعنی همان هزینههای حملونقل ورود کنیم تا با کاهش هزینه حملونقل، قیمت تمام شده کالای ایرانی را کاهش دهیم و زمینه برای رقابت کالای ایرانی در منطقه و سایر کشورها فراهم شود.
🔶 هزینههای حملونقل به دلایل گوناگون در ایران بالاست؛ در حالی که اگر بخش قابل توجهی از صادرات کالای ایرانی از طریق راه آهن انجام شود، قطعاً به نفع کاهش قیمت محصولات ایرانی و به تبع آن افزایش صادرات خواهد بود. به بیان بهتر، باید گفت مدیریت قیمتها در حملونقل ریلی بسیار سهلتر از حملونقل جادهای است.
🔶 به این دلیل که قیمت و تعرفه در حمل کامیونی یک موضوع است و شرکت حملونقلی برای خود هزینهای تعیین میکند، مشکلات در این حوزه بسیار بیشتر از حملونقل ریلی است؛ برای نمونه، ماشین میخوابد و خب طبیعی است حق خوابِ ماشین به راننده پرداخت شود و مسائلی از این دست که در نهایت روی قیمت تمام شده محصول تأثیر میگذارد. به تبع این وضعیت وقتی کالای تولید ایرانی وارد بازار هدف میشود، قیمت تمام شدهای به مراتب بیشتر از کالای رقیب خارجی دارد. بنابراین بخش صادرات ایران تضعیف میشود، پس باید روی بخش حملونقل ریلی و توافقنامه ایران و روسیه برای سرمایهگذاری در راه آهن رشت- آستارا کار کنیم؛ چرا که از جنبههای بیشماری به نفع ماست.
🆔 @tahlil_shjr
سیاست نخنمای اصلاحات.pdf
100.6K
#عزت_ملی
#انتخابات
#مجلس #رسانه
✅ سیاست نخنمای اصلاحات/ شانس بیشتر برای جریان اعتدال
🔶 کمتر از ۱۰ ماه به انتخابات مجلس دوازدهم مانده، اما تنور رقابت میان علاقهمندان به حضور در بهارستان داغ داغ است. در این راستا حرکت احزاب در جریان پیشبرد اهداف برای رسیدن به کرسی لازم در خانه ملت، در خفا و به قولی چراغ خاموش بود تا اینکه خبری از قدیمیترین چهره مجلس شورای اسلامی فضای رسانه را به خود اختصاص داد.
🔸 #به_قلم_اساتید:انسيه ربيعي
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#صادرات
✅ راهآهنی با منافع بیشمار
🔰 قسمت دوم
🔶 در این موضوع تردیدی وجود ندارد که در دسترس بودن و نوسازی لجستیک و حملونقل در افزایش و توسعه صادرات و واردات و تجارت بسیار مهم است. بنابراین با ایجاد خط ریلی رشتـ آستارا دو اتفاق مهم در داخل کشور رخ میدهد.
🔶 اتفاق اول توسعه ترانزیت است، چرا که در حال حاضر کالاهای روسی یا برخی از کشورهای دیگر برای رسیدن به مقاصد مورد نظر خود به صورت غیر مستقیم باید مسیرهای دریایی بسیار زیادی را طی کنند که هزینههای بسیاری برای این کشورها دارد؛ در حالی که مسیر ایران هم امنتر و هم کم هزینهتر است و این کشورها دوست دارند کالاهایشان از طریق ایران ترانزیت شود و به مقصد نهایی برسد.
🔶 این موضوع سبب افزایش هجوم بار به بنادر ایران و درآمدزایی بیشتر برای کشور میشود. صحت این حرف را پس از راهاندازی بندر رشت و کاسپین و انزلی به عینه مشاهده خواهیم کرد که در اقتصاد ایران بسیار تأثیرگذار خواهد بود؛ هر چند باید اسکلهها را برای این منظور افزایش و تجهیز کنیم.
🔶 با وجود اینکه خوشبختانه ظرفیتهای بندری و اسکلههای بسیار خوبی در کشور داریم؛ اما تجهیزات و امکانات جدیدی باید اضافه و بهروزرسانی شود؛ چرا که سازمان بنادر راهبرد خود را بر اساس دریامحوری گذاشته است. بنابراین به صورت 24 ساعته نیازمند وجود و در دسترس بودن تجهیزات و منابع به روز هستیم. به همین دلیل لازم است بنیادها و سازمانهایی، مانند بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) با امکاناتی که در اختیار دارند، در صحنه و جبهه تقویت لجستیک و حملونقلی حاضر شوند و در این بخش برای توسعه صادرات و تجارت کشور سرمایهگذاری کنند.
🔶 اینکه گفته میشود صندوقهای بازنشستگی کشور ورشکست شدهاند و برای تأمین حقوق بازنشستگان مجبور خواهیم بود مانند یونان فلان جزایر خود را بفروشیم، این سخنان به دلیل نشناختن ظرفیتهای اقتصاد ایران است و از این نظر نادرست است که اگر اقتصاد ایران و روابط خارجی به درستی مدیریت شود، آنقدر میدان اقتصادی پیش پای ما باز است که اقتصاد ایران برخلاف اقتصادهایی، مانند یونان و موارد مشابه میتواند سرشار از درآمد شود و هیچ بیکاری در کشور وجود نداشته باشد.
🔶 برای نمونه، روسیهای که سالانه 300 میلیارد دلار واردات دارد، اگر بخواهیم 10 درصد از این رقم را برای خودمان هدفگذاری کنیم، قطعاً با درآمد حاصل از این کار بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور و این سازمانها و مراکز حل میشود و آنقدر اشتغال توسعه مییابد که باید باور کنیم با راهاندازی راهآهن نیروی کار کم میآوریم.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن #امام_خمینی
#استقلال_و_آزادی #انقلاب_اسلامی
✅ رمز پیروزی امام
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۳۹۵.pdf
4.64M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن #امام_خمینی
#استقلال_و_آزادی #انقلاب_اسلامی
✅ رمز پیروزی امام
🔶 شماره سیصد و نود و پنجم هفتهنامه خطحزبالله، با عنوان «رمز پیروزی امام» منتشر شد.
🔶 سخنهفته خط حزبالله در آستانه سیوچهارمین سالگرد رحلت امام خمینی (قدسسره) با عنوان «رمز پیروزی امام» الگوی رفتاری ایشان در مقابله با دشمن را تبیین کرده است.
🔸«چرا رهبر انقلاب اسلامی، مجلس یازدهم را «مجلس انقلابی» میدانند و بر آن تأکید میکنند؟» پرسشی است که
خط حزبالله در یادداشت هفته این شماره به آن پاسخ داده است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر برادران شهید جنیدی (رضا،محمد،.نصرالله و عبدالحمید) تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۹۵
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی #مجلس
✅ پُرانگیزه، پُرایمان و پُرتوان
🔰 قسمت اول
🔶 چرا رهبر انقلاب اسلامی مجلس یازدهم را «مجلس انقلابی» میدانند و بر آن تأکید میکنند؟
🔻 شاخص اصلی، جهتگیریِ صحیح است...
🔶 «من از اوّل تشکیل این مجلس [یازدهم]، اعتقاد خودم و علاقهی خودم به این مجلس را که از روی اطّلاع بود، عرض کردم، گفتم مجلس، مجلسِ انقلابی است. الان هم من بعد از سه سال همین را تکرار میکنم. این مجلس بحمدالله مجلسی است انقلابی، باسواد، جوان، پُرتحرّک، پُرکار.» ۱۴۰۲/۳/۳
🔶 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با نمایندگان مجلس یازدهم به صراحت این مجلس را مجلسی انقلابی دانسته و بر قضاوت پیشین خود دربارهی انقلابی بودن مجلس یازدهم، مجدد تأکید کردند. اما چرا رهبر انقلاب بر «انقلابی» بودن مجلس یازدهم اینچنین تأکید میکنند؟ دلایل انقلابی دانستن این مجلس چیست؟
🔶 با نگاهی به بیانات پیشین رهبر انقلاب دربارهی این مجلس و رجوع به سوابق موضوع در نگاه ایشان، میتوان به این پرسش، پاسخ روشنی داد. حضرتآیتالله خامنهای در دیدار سال گذشتهی خود با نمایندگان مجلس یازدهم در همین رابطه تأکید کرده بودند: «ما گفتیم «مجلس انقلابی»! یک عدّهای خوششان نیامد؛ ولی ما حقیقت را گفتیم؛ حالا بعضیها خوششان میآید، بعضیها خوششان نمیآید عیبی ندارد. حقیقت همین بود که این مجلس با شعارهای انقلاب تشکیل شد؛ مردم نگاه کردند، گزینههایی را انتخاب کردند که حرکتشان، جهتگیریشان، شعارشان، حرفشان، حرف انقلاب بود؛ پس مردم هم طرفدار همین گرایش و همین حرکتی هستند که شما عنصر انقلابی در شهر خودتان، در منطقهی خودتان شعارش را دادید، حرفش را زدید. بنابراین مجلس انقلابی یعنی این دیگر.» ۱۴۰۱/۳/۴
🔶 آنچه در بیانات رهبر انقلاب به صورت واضح دیده میشود تکیه بر موضوع «جهتگیری انقلابی» نمایندگان این مجلس است. اساساً برای درک درست گرایش هر فرد یا جریانی تکیه بر عنصر «جهتگیری کلان» کلیدی و راهگشاست: «جهتگیری را باید درست انتخاب کنیم؛ این قطبنما است، این شاخص اصلی است. اگر چنانچه جهتگیری را غلط انتخاب کردیم، در انتخاب جهتگیری اشتباه کردیم، تلاش مضاعف ما نه فقط ما را به نتیجه نمیرساند، بلکه ما را از راه دور میکند. فرمود: «قل هل ننبّئکم بالأخسرین اعمالا. الّذین ضلّ سعیهم فی الحیاة الدّنیا»؛ سعی و کوشش آنها در گمراهی واقع شده است؛ یعنی در جهت درست انجام نگرفته. جهت را باید درست انتخاب کرد. اگر چنانچه این شاخص وجود نداشته باشد، تلاشهای گوناگون، ما را از مقصد دور میکند. جهتگیریها مهم است.» ۱۳۹۲/۴/۳۰
🔶 با دقت در جهتگیریها و شعارهای جریان عمومی مجلس یازدهم و اکثریت نمایندگان حاضر در آن بهروشنی میتوان تأکید بر انقلابیگیری، انقلابی بودن و پایبندی به خط و آرمانها و ارزشهای اصیل انقلاب اسلامی را دید: «شما عناصر انقلابی هستید -یعنی [این جوری] شناخته شدهاید؛ مجلس، مجلس انقلاب است، مجلس انقلابی است، دشمنی بعضیها هم به خاطر همین است- این مجلس انقلابی دارای رویکرد انقلابی و اقبال به ارزشهای انقلاب است.» ۱۴۰۰/۳/۶
🔶 البته توجه به یک نکتهی کلیدی در اینجا مهم است. انقلابی دانستن و انقلابی معرفی کردن مجلس یازدهم مطابق با جهتگیری و و خط کلی این مجلس است و نه الزاما تفکر و عملکرد همهی نمایندگان حاضر در این مجلس: «البتّه قضاوتهایی که انسان راجع به یک مجموعه میکند، با نگاه به مجموعه است؛ حالا یک استثناهایی هم ممکن است وجود داشته باشد؛ به آن استثناها کاری نداریم. مجموعه را که انسان نگاه میکند، با نگاه مجموعی، این مجلس انصافاً یک مجلس انقلابی است.» ۱۴۰۲/۳/۳
🔻 شاخصهای انقلابیگری
🔶 اما انقلابیگری و انقلابی بودن یک فرد یا مجموعه در نظام اسلامی موضوعی است که براساس شاخصهای روشنی ارزیابی میشود. در واقع «برای انقلابی بودن شاخصهایی وجود دارد.» ۱۳۹۵/۳/۱۴ و «اگر این شاخصها وجود داشت، آنوقت طرف انقلابی است، فرد انقلابی، مجموعهی انقلابی، دولت انقلابی، سازمان انقلابی.» ۱۳۹۵/۳/۱۴
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی #مجلس
✅ پُرانگیزه، پُرایمان و پُرتوان
🔰 قسمت دوم
🔶 در منظومهی فکری و ارزشیِ انقلاب اسلامی، انقلابیگری شاخصهای مشخصی دارد که «[عبارتند از]: شاخص اوّل، پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب؛ شاخص دوّم، هدفگیری آرمانهای انقلاب و همّت بلند برای رسیدن به آنها که آرمانهای انقلاب و اهداف بلند انقلاب را در نظر بگیریم و همّت برای رسیدن به آنها داشته باشیم؛ شاخص سوّم، پایبندی به استقلال همهجانبهی کشور، استقلال سیاسی، استقلال اقتصادی، استقلال فرهنگی -که مهمتر از همه است- و استقلال امنیّتی؛ شاخص چهارم، حسّاسیّت در برابر دشمن و کار دشمن و نقشهی دشمن و عدم تبعیّت از او، که البتّه باید دشمن را شناخت، نقشهی او را فهمید و از تبعیّت دشمن سر باز زد... شاخص پنجم، تقوای دینی و سیاسی که این بسیار مهم است. این پنج شاخص اگر در کسی وجود داشته باشد، قطعاً انقلابی است.» ۱۳۹۵/۳/۱۴
🔶 البته در اینجا هم باید توجه داشت که «انقلابیگری مقول به تشکیک است. ممکن است یک نفر نسبت به مفاهیم انقلاب و عمل انقلابی بهتر حرکت کند، یک نفر به آن خوبی حرکت نکند امّا در همان راه دارد حرکت میکند.» ۱۳۹۵/۳/۱۴
🔻 مجلس یازدهم در خدمت حل مسائل اصلی کشور و مردم
🔶 همچنین کیفیت نیروهایی که بهعنوان نماینده در این دوره موفق به کسب اعتماد مردم شدهاند نیز در این زمینه حائز اهمیت است: «خوشبختانه مجلسِ تشکیلشده یکی از قویترین و انقلابیترین مجالس دوران انقلاب هم هست. بحمدالله سرشار است از نیروهای پُرانگیزه و پُرایمان، نیروهای پُرتوان، نیروهای جوان. هم جوانان تحصیلکرده و انقلابی در بین شماها زیاد هستند -جوانان کاربلد، نه دور از مسائل اجرائی؛ در بین مجموعهی شما جوانانی هستند که هم پُرانگیزه هستند، پُرتوانند، هم کاربلدند- هم مدیران انقلابی دورههای گذشته.» ۱۳۹۹/۴/۲۲
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی #مجلس
✅ پُرانگیزه، پُرایمان و پُرتوان
🔰 قسمت سوم
🔶 یکی از ویژگیهای مجلس یازدهم توجه و پایبندی به اولویتها و تلاش اثرگذار در جهت حل مشکلات مردم بوده است: «مجلس یازدهم مشکلات کشور را شناخته؛ مهم این است. مشکلات کشور شناخته شده و بر اساس شناخت مشکلات، قانون گذاشته شده... هدف این قوانین، مبارزه با فساد بوده، رفع تبعیض بوده، رفع انحصار بوده، بهبود فضای کسبوکار بوده و بقیّهی مسائل اقتصادی دیگر. این قوانین با صراحت و قاطعیّت نظر داده، حکم کرده و تصویب شده... برخی از این قوانینی که شما [نمایندگان مجلس یازدهم] تصویب کردهاید، قوانین راهبردی است؛ یعنی قوانین موضعی و مقطعی نیست، یک قوانین راهبردی است برای کشور که واقعاً جای احترام و تمجید دارد؛ چه در زمینههای اقتصادی، چه در زمینههای غیر اقتصادی؛ در همهی اینها. قانون «اقدام راهبردی» که همان اوّلِ کار تصویب کردید، یک قانون اساسی است، یک قانون مهمّی است. این [قانون]، کشور را از سرگردانی در قضیّهی هستهای نجات داد... یا قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیّت» که به معنای واقعی کلمه از آن قانونهای حیاتی است.» ۱۴۰۲/۳/۳
🔶 علاوه بر این، در بعد رفتاری نیز کلیت مجلس یازدهم کارنامهی خوبی دارد که باعث شده رهبر انقلاب عنوان انقلابی را دربارهی این مجلس تکرار کنند: «یکی از امتیازات مجلس یازدهم که من اصرار دارم این را بگویم و به زبان بیاورم، سادهزیستی است؛ یعنی تا آنجایی که به من گزارش شده نسبت به بسیاری از افراد این مجلس، رفتار اشرافیمآبانه و نگاه از موضع بالا و به مردم بیاعتنائی کردن، یا نیست یا کمتر هست... روش کلّی این است؛ این روش کلّی خیلی چیز خوبی است.» ۱۴۰۲/۳/۳
🔻 کارهای مهم پیشرویِ مجلس یازدهم در سال آخر
🔶 نکتهی پایانی اینکه رهبر انقلاب وظایف و مسئولیتهای سنگینی را در سال آخر فعالیت مجلس یازدهم پیشروی این مجلس نهادند: «شما امسال یعنی تا سال آینده ــ حالا انتخابات آخر سال است امّا همین ماههای پیش رو که در پیش دارید و مهم هم هست ــ کارهای بزرگی در مقابلتان هست: یکیاش برنامهی هفتم است؛ یکیاش همین مسئلهی شعار سال است؛ مسئلهی مهار تورّم و رونق تولید؛ اینها کارهای بسیار مهمّی است. یکی این لوایح نیمهکارهمانده است... بالاخره این سال آخر یک فرصتی است که انسان نگاه کند پشت سرش؛ اگر چنانچه در این دو سه سال گذشته یک خلأیی باقی مانده، یک قصوری انجام گرفته، آن را در این سال آخر انشاءالله جبران کنید.» ۱۴۰۲/۳/۳
🔶 قطعاً برای نیروهای انقلابی تک تک لحظات خدمت به مردم در سنگرهای نظام اسلامی فرصتی برای مجاهدت فی سبیلالله است. مسائل اساسی کشور و رفع مشکلات مردم خصوصاً مشکلات اقتصادی و معیشتی، عرصهی دیگری برای آزمون نمایندگان مجلس یازدهم است که با موفقیت در آن میتوانند کارنامهای پرافتخار در تاریخ سیاسی انقلاب بر جای گذارند.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #فلسطین
✅ مأموریت ویژه پادشاه صلحجو در سرزمین فراعنه
🔰 قسمت اول
🔶 از نظر سیاسی، بحران سودان و موضوع سد النهضه اتیوپی در قلب مذاکرات مصر و عمان قرار داشت و دو طرف درباره اوضاع لیبی و فلسطین نیز رایزنی کردند.
🔶 هیثم بن طارق سه سال پس از برعهده گرفتن زمام قدرت در عمان، برای نخستین بار راهی مصر شد، سفری که تحلیلگران معتقدند برای دو کشور اهمیت زیادی دارد، زیرا در پرتو تغییرات بزرگ منطقه عربی و جهان است.
🔶 خبرگزاری رسمی عمان اعلام کرد، پادشاه این کشور یکشنبه گذشته سفر رسمی و دو روزه خود را به دعوت عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر به این کشور آغاز کرد. رئیس جمهور مصر در اجلاس سران کشورهای عربی که 19 می به میزبانی شهر جده عربستان برگزار بود، شرکت کرد؛ در حالی که پادشاه عمان در آن غایب بود و اسعد بن طارق آل سعید، معاون نخست وزیر عمان در امور روابط و همکاری های بین المللی و هیئت همراه به نیابت از وی مشارکت کردند.
🔶 به گفته طرف عمانی، این سفر نشان دهنده اشتیاق رهبران دو کشور برای تحکیم و تداوم روابط تاریخی دوجانبه است و در آن تمامی ابعاد همکاری در زمینه های مختلف بررسی شد. پادشاه عمان با سیسی، رئیس جمهور مصر با هدف تقویت اقدامات مشترک اعراب رایزنی کرد و به گفت وگو درباره تحولات مختلف در عرصه های منطقه ای و بین المللی پرداخت.
🔶 عبدالله بن ناصر الرحبی، سفیر در مصر و نماینده دائم این کشور در اتحادیه عرب نیز گفت، سفر سلطان هیثم بن طارق به مصر فصل جدیدی می گشاید و سرآغازی بر اوج گیری روابط دو کشور و همکاری با هدف حفظ منافع مشترک است.
🔶 به گفته سفیر عمان، در این سفر مجمع تجاری عمان-مصر تشکیل خواهد شد. همچنین دو کشور تعدادی توافقنامه و یادداشت تفاهم ازجمله در زمینه های اقتصادی در راستای تفاهم نامه های موجود و اسناد همکاری امضا شده در سفر رئیس جمهور مصر به عمان در ژوئن 2022 امضا کردند.
🔶 ابعاد داخلی سفر پادشاه عمان
پادشاه عمان را در این سفر هیئتی رسمی و بلندپایه شامل تعدادی از مقام های ارشد نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی همراهی میکنند تا در زمینه توسعه روابطی که پس از سفر سیسی به مسقط در ژوئن 2022 همچنان رو به رشد است، گفت و گو کنند.
🔶 دو کشور تلاش کردند سرمایه گذاری های مشترک را افزایش دهند و مسقط نوامبر 2022 یادداشت تفاهمی با شرکت سعودی ACWA Power برای بررسی امکان سرمایه گذاری در توسعه، ساخت و بهره برداری از پروژه نیروگاه بادی سوئز با ظرفیت 1.1 گیگاوات به ارزش 1.5 میلیارد دلار امضا کرد که سهم عمان از آن 10 درصد خواهد بود.
🔶 علاوه بر این، اواخر سال گذشته میلادی دو کشور 50 سالگی روابط خود را جشن گرفتند و در سفر سیسی به مسقط، 6 یادداشت تفاهم، دو موافقتنامه، سه برنامه اجرایی و تفاهم نامه همکاری در چندین زمینه امضا کردند. این توافقنامه ها شامل بخش های سرمایه گذاری، تجارت و صنعت، حفاظت از محیط زیست، مبارزه با انحصارگرایی، حمل و نقل دریایی و بنادر بود.
🔶 عوض بقویر تحلیلگر عمانی معتقد است، سفر سلطان هیثم به قاهره از آنجایی که هم زمان با تحولات جهانی و منطقه عربی و نیز دو روز پس از نشست سران عرب در جده با حضور بشار اسد، رئیس جمهور سوریه انجام می شود، برای دو کشور اهمیت زیادی دارد.
🔶 وی درباره همزمانی این سفر با تحولات بزرگ سیاسی و اقتصادی منطقه و جهان عنوان کرد، قاهره در حال حاضر با هدف حمایت از اقتصاد خود به صندوق های عربی کمک می کند. از نظر سیاسی، بحران سودان و موضوع سد النهضه اتیوپی در قلب مذاکرات مصر و عمان قرار داشت و دو طرف درباره اوضاع لیبی و فلسطین نیز رایزنی کردند.
🔶 میانجی گری عمان برای اعراب
عبدالنبی عبدالمطلب، اقتصاددان مصری گفت، سفر پادشاه عمان به مصر با توجه به بسیاری از موضوعات سیاسی و اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است، به ویژه اینکه این نخستین سفر سلطان هیثم به قاهره از زمان برعهده گرفتن سلطنت عمان است.
🔶 وی عنوان کرد: مصر در این سفر تلاش خواهد کرد پیشنهاد میانجی گری عمان را میان قاهره و کشورهای حاشیه خلیجفارس برای سرمایهگذاری بیشتر در مصر و اقتصاد این کشور بررسی کند. قاهره در تلاش است کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس، به ویژه عربستان سعودی و امارات را برای خرید سهام بیشتر در این کشور ترغیب کند.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #فلسطین
✅ مأموریت ویژه پادشاه صلحجو در سرزمین فراعنه
🔰 قسمت دوم
🔶 رایزنی درباره ایران
حسن هریدی، دستیار اسبق وزیر امور خارجه مصر درباره سفر سلطان هیثم بن طارق به قاهره گفت، احتمال میانجی گری مسقط میان تهران و قاهره مطرح است و بعید نیست در نشست سران دو کشور عمان و مصر مطرح شده باشد. البته گزارش هایی درباره تماس های تهران و قاهره به وسیله دفتر حفاظت منافع دو کشور مطرح است و این احتمال که دو کشور با هم تماس های مستقیم دارند، به واقعیت نزدیک تر است.
🔶 برخی منابع مصری عنوان کردند، ایران غایب حاضر در گفتوگوهای پادشاه عمان و رئیس جمهور مصر در قاهره بود، زیرا هر دو کشور در پرداختن به موضوعات مهم شتابزدگی نمی کنند و روابط تهران و قاهره نیاز به صبر و تلاش دارد.
🔶 در این راستا منابع دیپلماتیک به روزنامه العربی الجدید خبر دادند، سلطان عمان در دیدار اخیر خود با رئیسجمهور مصر درباره روابط تهران و قاهره گفتوگو کرد و مصر اکنون آماده ارتقای سطح روابط با ایران تا سطح تبادل سفیر است.
🔶 عماد جاد مشاور مرکز مطالعات الاهرام گفت، عمان می تواند میان ایران و مصر میانجی گری کند. حمد العرابی وزیر امور خارجه اسبق مصر نیز در اظهاراتی تصریح کرد، هیچ مشکلی میان تهران و قاهره وجود ندارد. در هر دو کشور کارداری در سطح سفیر حضور دارد و در مرحله اخیر تلاشهایی برای گسترش روابط دو کشور انجام شده است.
🔶 بنا به اظهارات یک منبع دیپلماتیک مصری، قرار است اوایل جولای نشست جدیدی میان مسئولان تهران و قاهره با میانجی گری بغداد انجام شود که این نشست در بالاترین سطح نشست های امنیتی خواهد بود. میانجی گری بغداد بعد از تلاش های عمان برای گسترش روابط ایران و مصر انجام شد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن #رسانه
#امامخمینی #چهاردهخرداد
#جنگ_شناختی #جهاد_تبیین
✅ امام اشتباه تندروها را به پیروزی بر آمریکا تبدیل کردند
⁉️شبهه: امام خمینی(ره) در جریان اشغال سفارت آمریکا اشتباه کرد
🔶 انگارهسازی و شبههپردازی درباره محکمات انقلاب اسلامی از جمله اندیشه و سیره بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی، امام خمینی(ره) رویکرد جنگ شناختی دشمنان انقلاب است. همان طور که جنگ شناختی در کانون جنگ ترکیبی جدید نظام سلطه علیه انقلاب و نظام اسلامی و جبهه مقاومت قرار دارد و مشغول وارونهنمایی چهره اصیل و واقعی انقلاب اسلامی و همه متعلقات نرم و سخت آن است، ضرورت مقابله و خنثیسازی این جنگِ تعیینکننده نیز مستلزم اتخاذ آرایشی مناسب و متناسب است که رهبر معظم انقلاب از آن به «جهاد تبیین» تعبیر میکنند.
🔸حضرت امام(ره) اندیشمند بزرگی است و مانند هر متفکر بزرگی، اندیشه ایشان وجوه گوناگونی از حیث مبانی فقهی، عرفانی، فلسفی، اجتماعی، سیاسی، تاریخی و کلامی دارد. همین مختصات اندیشهای و فکری زمینه قرائتهای گوناگون از آن را فراهم میکند. بنابراین، اگر کسی بدون شناخت امام و بدون در نظر گرفتن همین وجوه و پیچیدگی ذاتی عالَم سیاست و چه بسا با غرض و مرض سیاسی هم بخواهد برخی از اندیشهها و عملکردهای امام(ره) را بررسی کند، چه بسا گاهی بین برخی از دیدگاهها و عمل ایشان نوعی تضاد و اختلاف مشاهده کرده و امام را خدایی ناکرده به تناقض در عمل و اندیشه متهم میکند. در حالی که خود آن فرد و جریان است که چون با استانداردهای دوگانه در حال قضاوت کردن است، دیروز و امروزش تضاد رفتاری و گفتاری را نشان میدهد.
🔶 برای نمونه در قضیه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در 13 آبان 1358 برخی از خود دانشجویان پیرو خط امام(ره) که در آن نقش داشته و بعدها از دیوار بالا رفتن خود پشیمان شدند، به جای آنکه عملکرد خود را تندروی بدانند و مسئولیت را قبول کنند، در رسانهها و تحلیلهای خودشان گفتند و نوشتند که «امام اشتباه کرد تسخیر لانه را تأیید کرد!»
🔸جالب است که همین قضیه تسخیر لانه جاسوسی از مسائل مهمی است که در کانون تحریف دشمنان قرار دارد و هدفش تقلیل دادن کار «بزرگتر از انقلاب اول» دانشجویان پیرو خط امام در وهله اول و بعد ترسیم چهرهای خشن از امام است که اساساً به ساختارهای حقوقی و دیپلماتیک دنیا احترام نمیگذاشت و با تصمیمهای افراطی و اشتباه خود برای کشور و مردم هزینهسازی میکرد!
🔶 این در حالی است که به استناد بررسیهای تاریخی آقای سلیمینمین، «روایتی که در این بحث از آقای موسویخوئینیها میشود و هم روایت آقای ابراهیم یزدی با توجه به همه جوانب موضوع در شرایط و زمینههای زمانی و مکانی آن برهه مخدوش مطرح شده است؛ چرا که وقتی دانشجویان به صورت شورایی بحث میکنند و به این جمعبندی میرسند که در کانون فتنههای مناطق مرزی و خیلی از جاها که خط تجزیهطلبی دنبال میشود، به آمریکا و طبعاً سفارت آمریکا برمیگردد، تصمیم میگیرند که این کانون را از کار بیندازند. هم قراین تاریخی و هم قراین روز داشتند؛ یعنی در همان شرایط زمانی با مسائلی مواجه بودند و در مطالعات میدانی مییافتند که مثلا اگر فلان حرکت در مرز ایران و ترکیه، یا مرز ایران و عراق و یا در سیستانوبلوچستان دارد صورت میگیرد، رد پای آمریکا در این قضیه مشهود است.»
🔸اتفاقاً با همین نگاه ضرورت مقابله با مداخلهگری خارج از عرف و رویه کارکرد سفارتخانهای آمریکا در تهران است که امام(ره) تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را تأیید میکنند و آن را انقلابی بزرگتر از انقلاب 1357 مینامند و به دانشجوها پیام میدهند که خوب جایی را گرفتهاند.
🔸 #به_قلم_اساتید:فتحالله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده
#انقلاب_اسلامی #امام_خمینی
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در مراسم سیوچهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (رحمهالله) ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
🔶 سلام خدا بر روح مطهّر امام بزرگوار ما. امام بزرگوار، پرچم برافراشتهی رسالتهای الهی در عصر جاهلیّت مسلّح قرنهای اخیر بود.
🔶 درباره امام خمینی(ره)
🏷امام؛ از سرآمدان تاریخ ما
امام یک سرآمدِ همهجانبه است؛
🔻در دانشهای دینی
🔻در ایمان و تقوا
🔻در استحکام شخصیّت و قوّت اراده
🔻در قیامِ لله و سیاستورزیِ انقلابی و ایجادِ تحوّل در نظامِ بشری
🔶 نتیجه اینکه این امام بزرگوار را هیچکس نمیتواند از حافظهی تاریخ محو کند.
🔶 سه تحول بزرگ و تاریخی امام
👇امام بزرگوار ما سه تحوّل بزرگ به وجود آورد:
📌در سطح کشور ایران◀️ انقلاب اسلامی
📌در سطح امّت اسلامی◀️ جریان بیداری اسلامی
📌در سطح جهان◀️ زنده کردن فضای معنویّت در دنیا
🔶 این سه تحوّل، هیچ کدام سابقه ندارد، شاید انسان نتواند پیشبینی کند که شبیه اینها و نظیر اینها در آینده هم به وجود بیاید. امام این کارهای بزرگ را به پشتیبانی و کمک کدام عاملِ سختافزاری یا نرمافزاری انجام داد؟ امام عامل سختافزاری و کمککار سختافزاری نداشت؛ هر چه بود، در کمکِ عامل نرمافزاری امام بود: «ایمان» و «امید»
✔️ایمان امام
♦️شهید مطهّری در پاریس یک ملاقاتی با امام کرده بود، ایشان بعد از برگشتن گفت که من چهار ایمان در امام مشاهده کردم:
🔹ایمان به هدف⬅️ هدف یعنی اسلام
🔹ایمان به راه⬅️ راه امام راه مبارزه بود
🔹ایمان به مردم، به مؤمنین
🔹از همه بالاتر⬅️ ایمان به خدا
✔️امید امام
🔆امید در دل امام یک عنصر دائمی بود.
🔶 خود امام بزرگوار در یک بیانی که در نوشتههای ایشان ثبت شده و منتشر شده، میگوید: من در طول سالهای مبارزه تا پس از پیروزی هرگز دچار یأس نشدم و معتقد بودم که وقتی ملّت چیزی را بخواهد، آن چیز حتماً تحقّق پیدا میکند. امید و ایمان روی هم اثر میگذارند. ایمان امیدآفرین است. تحقّق امیدها ایمان را افزایش میدهد.
🔶 درباره درسهای امام برای ما
یقیناً بزرگترین توصیهی امام، ادامه [دادن] راه اوست، نگهبانی از میراث اوست.ما باید همان سه تحوّلی را که امام ایجاد کرد، دنبال کنیم، حفظ کنیم.
🔶 اقتضائات دنبال کردن اهداف تحولی امام(ره)
♦️امروز برای پیشرفت این هدف، ابزارها بایستی متناسب با زمان انتخاب بشود.
♦️ابزارها تغییر پیدا میکند، امّا آنچه تغییر پیدا نمیکند جبههبندیها است.
❌جبههی دشمن امروز هم مثل دیروز در مقابل ملّت ایران صف کشیدهاند.
🔶 اگر چنانچه در مقابل این حرکت، ملّت ایران بخواهد حرکت کند... احتیاج دارد به همان نرمافزاری که امام در وجود خود داشت و به مردم توصیه میکرد.
👈یعنی ایمان و امید
🔶 دشمنی استکبار با ملّت ایران با عقبنشینیهای موضعی از بین نمیرود.
⭕️هر که ایران را دوست دارد،
⭕️هر که منافع ملّی کشور را دوست دارد،
⭕️هر که بهبود اوضاع اقتصادی را دوست دارد،
⭕️هر که به دنبال جایگاه باعزّت ایران در نظم جهانیِ پیش رو است
🔆باید برای ترویج ایمان و ترویج امید در ملّت تلاش کند🔆
🔶 این همهی حرف من با نخبگان، با هستههای انقلابی، با مجموعههای سیاسی، با همهی آحاد مردم متعهّد است.
♦️حفظ استقلال ملّی،
♦️حفظ عزّت ملّی،
♦️حفظ منافع ملّی،
⏫با ایمان و امید است.
☝️اینها همه دشمن دارد.
⚔️هر کار توانستند علیه ملّت ایران انجام دادند؛
↙️در موارد معدودی پیشرفت هم کردند،
↙️در اغلب موارد هم به توفیق الهی مغلوب و منکوب ملّت ایران شدند.
❌آخرین تلاش دشمن همین اغتشاشهای پاییز گذشته بود.
🔶 نقشهی دشمن باطل شد ولی این هشدار به همه داده شد که از کید دشمن غفلت نکنید! مشکلاتی در کشور وجود دارد... دشمن سعی میکند این مشکلات را ابزاری کند برای خاموش کردن نورِ امید در دل جوانها. پدیدههای امیدآفرین بمراتب بیشتر از مشکلات است.
🔶 ما امروز در سرتاسر کشور، هزاران هستهی مقاومت در مساجد و در هیئتها داریم
♦️از این هستههای مقاومت:
👌جوانهایی برمیخیزند به عنوان مدافع حرم
👌جوانهایی برمیخیزند به عنوان مدافع امنیّت
👌جوانهایی برمیخیزند به عنوان بسیجی دانشجو.
🔶 با وجود اینترنت، با وجود شبکههای اجتماعی، با وجود اینهمه لغزشگاهها، جوانهای ما در این راه دارند حرکت میکنند.
♦️بدبین کردن جوانان به:
🔹مسئولان کشور،
🔹حرکت کشور،
🔹حرکت سیاسی کشور،
🔹حرکت اقتصادی کشور
♦️بدبین کردن افراد به یکدیگر
♦️بدبین کردن به انتخابات
⚠️از شیوههای دشمن است؛ با این مقابله کنید.
🔶 پروردگارا! به محمّد و آل محمّد، رحمت خود، برکت خود، هدایت خود و پیروزی کامل را به این ملّت عنایت بفرما.
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#انقلاب_اسلامی #امامخمینی
✅ رهبر واقعبین آرمانخواه
🔰 قسمت اول
🔶 انتساب آرمانگرایی و بیاعتنایی به منافع ملی و مصالح کشور به امام راحل و عظیمالشأن، یکی از جفاهای مخالفان کینهورز یا ناآشنایان به سیره و رفتار آن مرد الهی است که پاسخ به آن در فرصت سالگرد ارتحال یک ضرورت از ناحیه علاقهمندان و وفاداران به آن عزیز سفرکرده به شمار میآید.
🔶 البته تصور آرمانگرایی محض یا ایدهآلیست بودن دین و دینمداران، در برداشتهای غلط و کلیشهای نیروها و جریانهای سکولارمسلک و دینستیز ریشه دارد که مخالفان و رقبای اندیشه و گفتمان دینی از آن به منزله حربهای برای اعتبارزدایی یا انتقامجویی علیه دینمداران استفاده میکنند. همین حربه از سوی مخالفان اندیشهای و گفتمانی حضرت امام(ره) نیز به کارگیری شده و میتواند با چاشنی دروغ و تحریف برای اذهان برخی سادهاندیشان و ناآگاهان اثر منفی بر جای گذارد.
🔶 در این اقدام ناجوانمردانه ابتدا حضرت امام(ره) به دوری از واقعبینی متهم شده و سپس بیاعتنایی به منافع ملی و مصالح کشور، از پیامدهای منفی آن معرفی و القا میشود. بهکارگیرندگان این ترفند، تصور میکنند با چنین فن شیطانیای، میتوانند تعارض منافع مردم و کشور را با نگاه، کنش و رفتار امام خمینی(ره) در جایگاه رهبری به اثبات رسانده و بر اعتبار و مشروعیت آن سایه اندازند.
🔸حال آنکه، با مروری بر برخی تدابیر، تصمیمات و اقدامات تاریخساز امام(ره) میتوان عمق نگاه واقعبینانه ایشان را که منجر به تشخیص و حتی پیشبینی درست و بهنگام مسائل و حوادث و پیشگیری از پیامدهای خسارتبار و صیانت از منافع ملی میشود، مشاهده کرد.
🔶 مواردی چون؛
1⃣ اصرار حضرت امام(ره) به تشکیل شورای انقلاب برای جلوگیری از بروز خلاء قدرت با فرار یا سقوط محمدرضا پهلوی در ماههای پایانی پاییز و اوایل زمستان سال 1357 که حتی برای فعالان سیاسی هنوز قابل درک نبود و سقوط رژیم را بعید میدانستند؛ اما روند تحولات و حوادث بعدی نگاه و تشخیص درست امام(ره) را به اثبات رساند.
2⃣ فرمان حضور تاریخی مردم در خیابانها در روز بیستویکم بهمنماه که مانع از کودتا و کشتار و جنایت علیه سران انقلاب و نیروهای انقلابی به دست عمال جنایتکار رژیم شده و پیروزی برقآسا و کمتلفات انقلاب و جلوگیری از خسارت و ویرانی را نیز رقم زد.
🔸 #به_قلم_اساتید:رسول سنائیراد
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#انقلاب_اسلامی #امامخمینی
✅ رهبر واقعبین آرمانخواه
🔰 قسمت دوم
3⃣ فرمان حضرت امام(ره) به نیروهای انقلابی برای جلوگیری از آشوب و هرج و مرج و ممانعت از غارت، آتشسوزی و از بین بردن آثار علمی، هنری و اموال عمومی و خصوصی در روزهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی و تأکید بر اجتناب از خشونت و آزار متهمان و عناصر دستگیرشده که نه تنها از خسارت و تلفات جلوگیری کرد، بلکه مانع از توسعه و تعمیق کینهورزی و انتقامجویی و درافتادن کشور به عرصه جنگ داخلی شد.
4⃣ اجازه ندادن برای تعرض به سفارتخانههای خارجی، حتی آمریکای جنایتکار در فضای چپگرایی بعد از انقلاب و وجود فشار شدید نیروهای چپ برای حمله و اشغال سفارتخانه و حتی دستور برخورد با مهاجمان به سفارت، قبل از شروع فعالیت مقامات آمریکایی علیه ایران انقلابی و تبدیل سفارت به عنوان پایگاه جاسوسی و هماهنگی گروهکهای ضد انقلاب برای براندازی که نشاندهنده واقعبینی و دوراندیشی ایشان است، همانگونه که قبل از پیروزی انقلاب با واقعبینی و هوشمندی در پاسخ به خبرنگار روزنامه «لوموند» در فرانسه فرموده بودند: «تا زمانی که آمریکا با ما کاری ندارد، ما با آنها کاری نخواهیم داشت.»
5⃣ دستور عدم توقف نیروهای ایرانی اعزام شده به لبنان در سال 1361 به دلیل نداشتن عقبه مطمئن نظامی و بسنده کردن به آموزش نیروهای جهادی و حزبالله در لبنان که هم امکان تمرکز بر جنگ را فراهم میکرد و هم هر گونه بهانه مداخله نیروهای ایرانی در کشورهای دیگر را سلب میکرد.
6⃣ پذیرش مسئولیت قطعنامه 598 و پایان جنگ با وجود تلخی آن وآمادگی برخی چهرههای سیاسی برای این اقدام که هم از اختلاف داخلی ممانعت کرده و هم آمادگی نیروها را برای اقدام در شرایط نه جنگ ـ نه صلح تأمین کرده و زمینه مقابله جانانه با نفوذ منافقین را در شرایط پس از پذیرش قطعنامه فراهم کرد.
7⃣ تعیین تکلیف ماجرای جانشین رهبری، یعنی آقای منتظری که با سادهاندیشی و کانالیزه شدن به بلندگوی مخالفان نظام تبدیل شده و میتوانست آینده نظام و کشور را با خطرهای سرنوشتساز مواجه کند.
🔸مجموعه این تدابیر، تصمیمات و فرامین گویای واقعبینی معطوف به منافع ملی و مصالح کشور نزد امام راحل(ره) است که با برخورداری از اندیشه و تفکر سیاسی مبتنی بر دین، نه تنها از قدرت تشخیص و آیندهنگری برخوردار بود؛ بلکه با واقعبینی نسبت به وضعیت و شرایط در حال تغییر، با پویایینگری و نوآوری و خلاقیت در چارچوب اصول و مبانی دینی، انعطاف و انطباق با شرایط را به نفع منافع ملی و مصالح کشور، با شجاعت و هوشمندی میپذیرفت و اعمال میفرمود.
🔸 #به_قلم_اساتید:رسول سنائیراد
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#افول_آمریکا
#جنگ_اوکراین
✅ رسوایی در اوکراین
🔶 همزمان با تلاش اوکراین برای انجام حملات تلافیجویانه و تهاجمی علیه روسیه، رسانههای این کشور و همچنین رسانههای غربی با آب و تاب فراوان خبر دادند که سامانههای ضد موشک پاتریوت توانستند شش موشک مافوق صوت موسوم به کینژال روسیه را ردگیری و منهدم کنند.
🔶 این موشکها که مافوق صوت بودند، یکی از جدیدترین و پیشرفتهترین موشکهای روسی هستند که گفته میشود اصولاً هیچ سامانه ضد موشکی قابلیت ردیابی آنها را ندارد. با این حال، رسانههای غربی تلاش کردند با انتشار خبر رهگیری شش موشک روسی، نشان دهند روسیه در مسئله موشکی نیز چنانکه به نظر میآید، قوی نیست. با این حال، با گذشت چند ساعت از انتشار این خبر و تحلیلهای مرتبط با آن، مسکو اعلامکرد نهتنها این موشک با هدف برخورد کرده و هیچ یک از آنها رهگیری نشده است، بلکه سامانه ضد موشکی پاتریوت که آمریکا به اوکراین داده است نیز هدف موشکها قرار گرفته است! این خبر در ابتدای امر در رسانههای غربی بازتابی پیدا نکرد؛ اما پس از مدتی، رسانههای غربی به نقل از یک مقام دولتی واشنگتن فاش کردند، یکی از سامانههای پاتریوت اهدایی واشنگتن به ارتش اوکراین در حمله موشکی روسیه تخریب شده است.
هر چند ارتش روسیه جزئیات بیشتری درباره حمله با موشک مافوق صوت کینژال به کییف ارائه نداد؛ اما «اولین بار است که مسکو ادعا کرده است سامانههای دوربرد ارسال شده به اوکراین از سوی حامیان غربی را هدف قرار داده است.»
🔶 رسانههای آمریکایی در حالی بهدنبال لاپوشانی و گذر از این خبر هستند که انتشار این مسئله، خبر بدی برای فروشندگان سامانههای ضد موشکی آمریکایی در سراسر جهان است. ایالات متحده در حالی تلاش کرد موشکهای هایپرسونیک روسیه را ضعیف جلوه دهد که مشخص شد، سامانه موشکی خودش بهشدت آسیبپذیر است و نمیتواند منافع و امنیت کشورها را تأمین کند.
اظهارات «شویگو» وزیر دفاع روسیه در این زمینه بسیار جالب توجه است؛ زیرا او معتقد است به جز اینکه اوکراینیها توانایی تشخیص انواع موشکهای روسی را ندارند، بلکه در ارائه خبرهای مربوط به جنگ نیز چنان اغراقآمیز برخورد میکنند که مسکو نیز در تعجب میماند!
🔶 سرگئی شویگو در این باره گفته است: «من قبلاً گفتهام و باز هم تکرار خواهم کرد. ما آنقدر کینژال پرتاب نکردهایم که آنها هر بار در بیانیهای آنها را ساقط شده میخوانند. علاوه بر این، تعداد این رهگیریهای اوکراینیها و اینکه چه کسی واقعاً سامانههای آمریکایی را کنترل میکند، هنوز یک سؤال بزرگ است، سه برابر بیشتر از آن چیزی است که ما شلیک میکنیم. البته آنها همیشه در مورد نوع موشکها اشتباه میکنند به همین خاطر نمیتوانند آنها را هدف قرار دهند.»
ارتش روسیه هفته گذشته در اجرای عملیات «جنگل جنگ دقیق» از موشک کینژال استفاده کرد. موشک کینژال که به معنای خنجر است، بهدقت بالا در اصابت به اهداف و دقت فوقالعاده در تخریب شناخته میشود و هیچ سامانه غربی قادر به رهگیری این موشک نیست. روسیه در موارد نادری که میخواهد اهداف دقیق را مورد اصابت قرار دهد و منهدم کند، از موشکهای مافوق صوت استفاده میکند و در بقیه زمانهای جنگ عمدتاً از موشکهای کالیبر و سپس موشکهای اسکندر استفاده میکند؛ اما در روزهای اخیر استفاده از این موشکها را در مقابل اوکراینیها افزایش داده است.
🔶 علت بزرگی خبر مربوط به هدف قرار گرفتن سامانه ضد موشکی پاتریوت و رهگیری نکردن موشکهای هایپرسونیک روسی در این مسئله نهفته است که موشکهای هایپرسونیک جزء جدیدترین تسلیحات و تجهیزات هستند که امروزه کشورهایی همچون آمریکا، روسیه و چین تولیدکرده و به کار گرفته میشوند. اگر سامانههای موشکی پاتریوت میتوانست این موشکها را هدف قرار دهد، این مسئله خبر بزرگی در رقابتهای تسلیحاتی غرب و روسیه بود.
🔶 این مسئله به معنای این است که آمریکا هنوز نتوانسته سامانهای برای ردیابی و انهدام موشکهای مافوق صوت روسی پیدا کند و این مسئله خاک آمریکا را نیز با تهدید جدی مواجه میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید:ثمانه اکوان
🆔 @tahlil_shjr
سازمان ملل یا شریک جنایات تلآویو.pdf
66.7K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
✅ سازمان ملل یا شریک جنایات تلآویو؟! /تکرار یک دور باطل در سازمانهای بینالمللی
🔶 بدون شک در کنار ارتش و کابینه رژیم اشغالگر قدس و حامیان غربی آن به عنوان مسببان این جنایت، باید نام آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد را نیز مدنظر قرار دهیم.
🔸 #به_قلم_اساتید:فخرالدين اسدي؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
#جنگ_داخلی
✅ بنبست همهجانبه در رژیم صهیونیستی
🔰 قسمت اول
🔶 رصد تحولات داخلی رژیم صهیونیستی نشان میدهد که اوضاع در سرزمینهای اشغالی بشدت دو قطبی شده است که این شرایط حاکی از آن است که صهیونیستها به هیچ وجه همدیگر را قبول ندارند و عملاً بدنبال حذف یکدیگر از صحنه قدرت میباشند. واکاوی دقیق از صحنه اعتراضات بیانگر آن است که اعتراضات علیه کابینه نتانیاهو از ۷ ژانویه تاکنون با شدت ادامه یافته است. معترضان وجود یک قوه قضائیه مستقل را لازمه دموکراسی میدانند و کابینه نتانیاهو را متهم به پیشبرد یک «کودتای سفید» میکنند. دیوان عالی در ساختار رژیم صهیونیستی به عنوان قوه قضائیه، شأن و جایگاه نسبتاً مستقلی دارد و از این قدرت برخوردار است که اگر تصویبنامهها و آییننامهها و اقدامات دولت و نیز قوانین مصوب کنست را با روح یا جسم قوانین پایهای و اعلامیه استقلال اسرائیل در تضاد ببیند، آنها را به صورت یک طرفه لغو کند.
🔶 بر این اساس نتانیاهو که سودای افزایش قدرت را داشت با چالش بزرگی مبنی بر عدم پذیرش در جامعه صهیونیستها مواجه شده است. از این رو حضور صهیونیستها در خیابانها به نشانه اعتراضات بالای ۲۰۰ هزار نفر را نشان میدهد که رویکرد بیسابقهای در رژیم صهیونیستی رقم زده است.
🔶 نتانیاهو چه اصلاحاتی را دنبال میکند
در پی پیروزی حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو در انتخابات نوامبر ۲۰۲۲، ائتلافی به رهبری وی و با شراکت ۵ حزب دیگر به قدرت رسید. این کابینه که به اعتبار حضور ۳ حزب راست افراطی صهیونیسم مذهبی، قدرت یهودی و نوعم، راستگراترین کابینه تاریخ اسرائیل و به اعتبار حضور احزاب مذهبی شاص و یهودیت متحد توراه در کنار لیکود و راستگرایان افراطی، مذهبیترین کابینه تاریخ این رژیم به حساب میآید. در این میان نگاهی به توافقات تشکیل کابینه ائتلافی میان احزاب عضو کابینه نشان از آن دارد که کابینه جدید رژیم صهیونیستی برنامهای برای اعمال تغییرات پردامنه، عمیق و شدید را در حوزههای مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حقوقی را در دستور کار دارد. از جمله این برنامهها میتوان به «رفع محدودیت اظهار نظرهای نژادپرستانه»، «تعیین مجازات اعدام برای مرتکبین به اعمال تروریستی»، «الحاق رسمی کرانه باختری به اسرائیل»، «یهودیسازی نقب و جلیل»، «معافیت طلبههای علوم دینی از خدمت سربازی» اشاره نمود. از یک سو برنامه مدنظر ائتلاف نتانیاهو و از سوی دیگر وضعیت پروندههای قضائی بنیامین نتانیاهو که احتمال صدور احکام شدید در آنها افزایش یافته، کابینه بی بی را بر آن داشته تا «پرونده اصلاحات دیوان عالی» را به عنوان نخستین ایستگاه تغییرات مدنظر خود انتخاب کند.
🔶 در دیوان عالی رژیم صهیونیستی چه میگذرد؟
با توجه به گرایش نسبتاً لیبرال قضات این دیوان در سرزمینهای اشغالی (برخلاف دیوان عالی آمریکا که عمدتاً رویکرد محافظهکارانه دارد)، معمولاً احزاب دست راستی با اختیارات آن مخالف هستند و میانهروها و چپگرایان در اسرائیل از اختیارات دیوان دفاع میکنند. احزاب جناح راست از سالها قبل استدلال میکردند اینکه اختیارات دستگاه بوروکراتیک که اعضای آن به صورت مستقیم از طرف شهروندان انتخاب نشده بر قدرت پارلمان منبعث از قدرت مردم بچربد، خود فینفسه مخالف دموکراسی است. در مقابل مدافعان قدرت دیوان عالی این استدلال را مطرح میکنند که در همه کشورها یک نهاد به صورت تخصصی مبنای تفسیر قوانین به حساب میآید و موظف به دفاع از قوانین اساسی و آزادیهای فردی و سیاسی است و در صورت عدم وجود چنین نهادی یا تضعیف آن، آزادیهای اساسی به راحتی در معرض مخاطره قرار میگیرد.
🔶 با توجه به اختیارات دیوان عالی، ضمن اینکه خطر محاکمه و دادرسی دقیق و بدون اغماض همواره همچون شمشیر داموکلس بالای سر نتانیاهو قرار دارد، بقای این اختیارات باعث خواهد شد، کلیه تلاشهای احتمالی کابینه بی بی در حوزههای مختلف برای تغییر رادیکال قوانین موجود نیز با سد دیوان عالی مواجه شود و دیوان عالی قوانین مصوب کابینه نتانیاهو که ناگفته پیداست با قوانین پایهای و اعلامیه استقلال رژیم صهیونیستی در تضاد هستند را لغو کند.
🔸 #به_قلم_اساتید:مهدي عابديني
🆔 @tahlil_shjr
از لزوم توجه به استراتژی مشخص در حوزه نشر تا توجه به صادرات فرهنگ کشور.pdf
83.8K
#مسائل_اولویت_دار
#کاغذ #صادرات
#مطبوعات
✅ از لزوم توجه به استراتژی مشخص در حوزه نشر تا توجه به صادرات فرهنگ کشور
🔶 نخستین مشکلی که معظمله در بازدید از نمایشگاه یادآور شدند، مسائل مربوط به حوزه نشر و گرانی کاغذ بود. بیشک باید در حوزه نشر گامهای مهم و موثری برداشته شود.
🔸 #به_قلم_اساتید:انسیه ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
#جنگ_داخلی
✅ بنبست همهجانبه در رژیم صهیونیستی
🔰 قسمت دوم
🔶 نظرسنجی از وخامت اوضاع در رژیم صهیونیستی میگوید
نظرسنجیها نشان میدهد ۹۰ درصد کارآفرینان در حال بررسی امکان ترک سرزمینهای اشغالی هستند. نتیجه یک نظرسنجی نشان داد، ۷۱ درصد از مدیران صندوقهای سرمایهگذاری در حال حاضر ترجیح میدهند در شرکتی سرمایهگذاری کنند که در رژیم صهیونیستی ثبت نشده باشد. در این زمینه ۸۰ درصد از شرکتهای بزرگ فعال در سرزمینهای اشغالی مایل هستند به شرکتی زیرمجموعه شرکت خارجی تبدیل شوند. این چرخش عواقبی برای درآمدهای مالیاتی رژیم صهیونیستی، عواقب مالکیت معنوی شرکتها و میزان اشتغال کار در خارج از این رژیم به هزینه فعالیت در سرزمینهای اشغالی خواهد داشت. خروج شرکتهای هایتک از سرزمینهای اشغالی یا تبدیل شدنشان به شرکتهای خارجی برای صادرات و درآمدهای مالیاتی رژیم صهیونیستی خسارتبار خواهد بود، زیرا ۴۵ درصد، یعنی تقریباً نیمی از رشد این رژیم میان سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ از فناوریهای پیشرفته سرچشمه میگیرد. همچنین ۳۴ درصد از مالیات بر درآمد در سال ۲۰۲۱ و ۶۵ درصد از کل مالیات افراد را کارگران حوزه فناوری پیشرفته پرداختهاند؛ بنابراین کارکنان بخش فناوری پیشرفته سه برابر سهم نسبی خود در میان کارمندان دیگر به مالیاتها کمک میکنند.
🔶 نظرسنجی مؤسسه «سیاست مردمی» نشان میدهد ۶۰ درصد از صهیونیستها معتقدند، احتمال دارد مبارزه میان مخالفان اصلاحات و حامیان آن به خشونت تبدیل شود. طبق این نظرسنجی، ۳۵ درصد (یک از هر سه نفر) از جنگ داخلی میترسند و این یک نگرانی واقعی در جامعه صهیونیستی است.
🔶 شکست صلح به اصطلاح آبراهام
شاید تصور نتانیاهو برای فرار از شکست در داخل سرزمینهای اشغالی، توجه به ایجاد ارتباط بین کشورهای منطقه بود که از آن بعنوان یک برگ برنده استفاده کند و جامعه داخلی خود را به انحراف از اعتراضات علیه خود بکشاند. اما واقعیتها نشان میدهد که رژیم صهیونیستی در سیاست خارجی خود نیز با شکست مواجه شده است و عملا با بنبست بزرگی روبرو شده است. در همین زمینه نشریه انگلیسی «اکونومیست» در مطلبی با اشاره به ناکامی صهیونیستها در پیشبرد طرح عادیسازی روابط با برخی کشورهای عربی، دستاوردهای تلآویو از این مساله را بسیار ناچیز نامید.
🔶 در بخشی از این مطلب آمده است: «گردشگری اسرائیلی-عربی هنوز تحت تاثیر سیاست و تنشها بر سر فلسطین است. پس از اینکه پلیس اسرائیل با جوانان فلسطینی در نزدیکی مسجدالاقصی قدس درگیر شد، جشنواره نیل که با مخالفت شاخه مصری کمپین جهانی بایکوت و جدایی از اسرائیل رو به رو شده بود از میان رفت. این گروههای حامی فلسطین در مصر سازماندهندگان این جشنواره را به عنوان اشغالگران نژادپرست صهیونیستی معرفی کرده بودند.»
🔶 در بخش دیگری از این مطلب آمده است: «توئیتهای ضد اسرائیلی مصریها در جریان جشنهای روز آزادی سینا - پایان اشغال شبه جزیره توسط اسرائیل در سال ۱۹۸۲- به میزان قابل توجهی افزایش یافت. این در حالی است که اسرائیل امیدوار بود توافقنامه ابراهیم که در سال ۲۰۲۰، به طور رسمی روابط اسرائیل را با بحرین، مراکش، سودان و امارات عادی کرد، صنعت توریستش را متحول کند و هجوم اعراب را به این کشور به همراه داشته باشد، اما این اتفاق نیفتاده است.»
🔶 نویسنده اکونومیست در ادامه، با اشاره به عدم تمایل مردم کشورهای عربی برای برقراری رابطه با صهیونیستها تاکید کرده است: یکی از دلایل این موضوع خشم مداوم اعراب نسبت به اسرائیل درباره فلسطینیهاست. اکثر مصریها از پیمان صلح با اسرائیل در سال ۱۹۷۹ متنفرند. نظرسنجیها میگویند که سهم اماراتیها که توافقنامه ابراهیم را مثبت میبینند از ۴۷ درصد در زمان امضای آنها به ۲۵ درصد در آخرین شمارش کاهش یافته است. تعداد بازدیدکنندگان مصر، اردن، مراکش و امارات که بیشترین بازدیدکنندگان عرب را داشتند، تنها ۲۶۴۰۰ نفر بودند، در حالی که تعداد گردشگران از این کشورها در سایر نقاط جهان ۲.۷ میلیون نفر بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:مهدي عابديني
🆔 @tahlil_shjr
چرا حجاب؟.pdf
69.1K
#معنویت_و_اخلاق
#حجاب #زن
✅ چرا حجاب؟
🔶 باید عنوان کرد با اینکه اسلام دستور حفظ حجاب به زنان داده، اما اصل پوشش مخصوص خانمها نیست و بر مردان نیز تا حدودی لازم است. با این حال فلسفهی پوشش برای بانوان به چند چیز برمیگردد.
🔸 #به_قلم_اساتید:آرمان رضائیان
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#غرب
#دموکراسی
✅ تقابل سلطنت با جمهوریت در انگلیس
🔰 قسمت اول
🔶 پس از مرگ ملکه الیزابت دوم، کرسی پادشاهی بریتانیا به چارلز سوم رسید و در روز شنبه مراسم تاجگذاری در کلیسای وست مینستر لندن برگزار شد و وی به طور رسمی پادشاهی بریتانیا را بر عهده گرفت. واکنش افکار عمومی مردم انگلیس نسبت به این موضوع نشان میدهد که جامعه انگلیسی مخالف مراسم تاجگذاری میباشند. اعلام رسمی پادشاهی چارلز سوم یکی از جنجالیترین رویدادهای این روزهای بریتانیا محسوب میشود؛ بنابراین اعلام و برگزاری مراسم تاجگذاری چارلز سوم بعنوان پادشاهی از دو جهت برای این کشور هزینهبر بود:
1⃣ در شرایطی که غرب و بخصوص انگلیس از دموکراسی صحبت میکند و بسیاری از کشورها را بر اساس مساله دموکراسی مورد انتقاد قرار میدهد، آیا وجود پادشاهی در این کشور که به صورت موروثی انتخاب میشود، در تضاد با دموکراسی نیست؟ آیا این دوگانگی در ساختار سیاسی این کشور به معنای ضربه زدن به جایگاه و وجهه این کشور در جامعه بینالمللی محسوب نمیشود؟ با این حال واکاوی دقیق ساختار و فرآیند سیاسی این کشور نشان میدهد که بریتانیا با رویکرد دوگانهای مواجهه است که در عمل با بسیار متفاوت از اظهار نظر است. وجود پادشاهی در ساختار سیاسی این کشور که به معنای حکومت موروثی است، حتی افکار عمومی این کشور را هم نسبت به دولت خودشان دلسرد کرده است. بر این اساس در شرایط کنونی جامعه بینالمللی شاهد تقابل سلطنت با جمهوریت در انگلیس میباشد. موضوعی که باعث تظاهرات گسترده در این کشور شد و مردم با شعار "او پادشاه من نیست" به استقبال مراسم تاجگذاری چارلز سوم رفتند.
🔶 در این راستا، موسسه نظرسنجی شناخته شده YouGov، بر اساس یافتههای جدیدترین نظرسنجی خود اعلام کرده که ۷۴ درصد از بریتانیاییها علاقه بسیار کمی به برگزاری مراسم تاجگذاری پادشاه کشورشان دارند و یا حتی اعلام کردهاند که به هیچ عنوان مایل به تماشای مراسم مذکور نیستند. با این همه، نکته قابل تامل در این معادله این است که میزان نارضایتی و تنفرِ اقشار نوجوان و جوان در بریتانیا نسبت به دستگاه سلطنت کشورشان به شدت رو به افزایش است و براساس یافتههای نظرسنجیهای مختلف، چیزی بیش از ۷۵ درصد از افرادی که در فاصله سنی ۱۸ تا ۲۴ سال در بریتانیا قرار دارند، شدیداً با نظام سلطنتی این کشور مخالف هستند. وجود پادشاهی در ساختار سیاسی بریتانیا در قرن بیست و یکم به جایگاه و وجهه سیاسی این کشور در بین افکار عمومی جامعه بینالمللی ضربه خواهد زد و باید منتظر افول و نفوذ سیاسی این کشور در بسیاری از حوزهها باشیم.
2⃣ بر اساس آخرین گزارشها، هزینه برگزاری مراسم تاجگذاری چارلز سوم، مبلغی بالغ بر ۵۷ تا ۱۱۳ میلیون یورو بوده است و این پول اساساً از جیب مالیاتدهندگان بریتانیایی پرداخت میشود. برگزاری یک مراسم تجملی، آن هم در شرایطی که بریتانیا با چالشهای اقتصادی عدیدهای روبهرو است، باعث ناراحتی و نگرانی مردم این کشور شده است. بحران اقتصادی در بریتانیا و افزایش تقاضا برای خدمات درمانی به میزانی افزایش پیدا کرده است که مردم و افکار عمومی پذیرش مراسمات پادشاهی را با هزینه بسیار هنگفت را ندارند. براساس آنچه که رهبران بهداشت میگویند، NHS با بدترین بحران در تاریخ خود مواجه است. نیروهای بیمارستانی و خدمات آمبولانس در سراسر انگلیس وضعیت بحرانی را اعلام کردهاند و زمان انتظار برای پذیرش در بخشهای حوادث و اورژانس به سطوح بیسابقهای رسیده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:اكبر معصومي؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#غرب
#دموکراسی
✅ تقابل سلطنت با جمهوریت در انگلیس
🔰 قسمت دوم
🔶 طبق گزارش برخی از نهادهای اجتماعی "خدمات با بودجه دولتی در بریتانیا در حال سقوط است؛ افرادی که دچار حمله قلبی یا سکته مغزی میشوند به طور متوسط بیش از ۱ ساعت و نیم باید منتظر آمبولانس بمانند. بیمارستانها آنقدر پر هستند که نمیتوانند همه بیماران را ویزیت کنند. رکورد ۷.۱ میلیون نفر در انگلستان - بیش از یک نفر از هر ۱۰ نفر - در لیست انتظار برای درمان غیر اورژانسی بیمارستان پدیده قابل توجهی است. محدودیت در هزینههای مراقبت اجتماعی باعث شده که افراد کمتری به صورت عمومی این خدمات را دریافت کنند و بهبودهای بلندمدت در سلامت جمعیت یا متوقف شده یا با محدودیت ادامه دارد.
🔶 همین امر در مورد کیفیت زندگی و کمیّت نیز صادق است. کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در انگلستان با یک روند نزولی جزئی بین سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۷، و با افزایش نابرابریها، به ویژه وخامت برای زنان جوانتر و کسانی که در مناطق محروم زندگی میکنند، ادامهدار بوده است. ریاضت اقتصادی برای مدیریت مالی عمومی، که پس از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ اعمال شد، به ویژه برای خدمات عمومی در انگلستان مضر بود.
🔶 نتیجهگیری
تقابل جمهوریت با سلطنت در بریتانیا در قالب اعتراضات عمومی در این کشور خود را نشان داد تاکیدی است بر اینکه اعتقاد مردم بریتانیا نسبت به سلطنت و پادشاهی در این کشور سست و تضعیف شده است. از طرف دیگر حاکمیت در این کشور با اساس معیارهای اقلیت خاص رفتار میکنند و مردم عادی در اتخاذ سیاستها هیچگونه جایگاهی ندارد. برگذاری مراسم تاجگذاری هزینه آنچنانی در شرایطی که مردم این کشور با مشکلات شدید اقتصادی مواجهه است، به معنای فاصله افتادن بین مردم، حاکمیت و پادشاهی در این کشور است.
🔸 #به_قلم_اساتید:اكبر معصومي؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#صنعت #واردات
✅ تعدیل سیاستها برای رقابتی شدن صنعت خودرو
🔶 در اقتصاد این موضوع به اثبات رسیده که انحصارگرایی آفت تولید است و به نفع کسی جز عده معدودی که از انحصار ایجاد شده منفعت میبرند، نیست. این در حالی است که بخش قابل توجهی از مردم از انحصار ایجاد شده به شدت زیان میبینند؛ شبیه به آنچه متأسفانه در صنعت خودروسازی کشور صورت گرفته است.
آنچه در این موضوع حائز اهمیت است، اینکه به هیچ وجه نمیتوان مهر تأییدی بر این موضوع زد که قیمت خودروهای تولید داخل با خدماتی که خودروسازان ایرانی به خریداران ارائه میدهند، نسبتی دارد.
🔶 این نسبت به این دلیل رعایت نشده است که خودروسازان ما اهل رقابت نیستند، یعنی عرصه رقابت از آنها گرفته شده است. در واقع، در طول سالهای گذشته ممنوعیت واردات راه را برای انحصارگرایی این صنعت باز کرد؛ در حالی که میتوانستند در نبود رقیب به توسعه صنعت، ارتقای کمیت و کیفیت محصولات خود بیندیشند؛ اما صنعت خودروسازی در دام انحصار افتاد و آنچه نباید صورت میگرفت، اتفاق افتاد.
🔶 نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولتمردان برای شکستن انحصار ایجاد شده به دنبال باز کردن راه واردات خودرو هستند. هر چند نگرانیهای تأمین ارزی واردات همچنان به قوت خود باقی است، اما همگان به این موضوع اذعان دارند که برای کشاندن صنعت خودروسازی کشور به عرصه رقابت و تعدیل وضعیت کنونی به نفع مصرفکننده و کوتاه کردن دست دلال از این بازار باید به سمت تعدیل برخی سیاستها، مانند ممنوعیت واردات رفت.
🔶 آزادسازی واردات خودرو، اعم از نو و کارکرده زمانی نتیجه مطلوبی دارد که واردات به خودروساز سپرده نشود. در این صورت اگر باز هم خودروسازان وارد موضوع شوند و اختیار واردات به آنها داده شود، قطعاً تصمیمی مبتنی بر کاهش قیمت و عرضه مناسب به نفع مردم اتخاذ نمیشود، لذا برای تعدیل این مسئله باید واردات خودرو به نحوی آزاد شود که دارندگان سرمایه اجازه واردات داشته باشند. در این صورت است که شاهد افزایش رفاه و عدالت در صنعت خودرو به نفع عموم مردم خواهیم بود.
🔶 با اینکه در سالهای گذشته بارها درباره واردات خودرو تصمیماتی گرفته شده است، اما ذینفعان بسیاری که از انحصار ایجاد شده منفعت میبرند، موانع و سدهای بسیار بزرگی پیشروی واردات گذاشتند؛ به همین دلیل تا کنون مسئله واردات حل نشده و قیمت خودروهای ایرانی و کیفیت آنها متفاوت از قیمت و کیفیت خودروهای معتبر در سطح بینالملل است. بنابراین، انتظار میرود قوه قضائیه وحتی نظام به شدت پای این مسئله برای دفاع از حقوق از دست رفته مردم بایستند.
🔶 این موضوع از آن رو اهمیت دارد که همان اندازه که تأمین مسکن مهر سبب افزایش رفاه و رضایت بخش عمدهای از مردم جامعه شد، اگر امروز دولت سیزدهم مسئله خودرو را که مردم را رنج میدهد، حل کند و در برابر انحصارگران و مافیای این صنعت بایستد، قطعاً میتواند برگ برندهای برای انتخابات دو سال آینده در دست داشته باشد، مشروط به تحقق واردات خودروی خارجی، چرا که واردات خودروی خارجی که منجر به شکستن و کاهش قیمتها شود، رضایت عمومی آحاد جامعه را در پی خواهد داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید:رحمان سعادت
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#اقتصاد
✅ سیستان و بلوچستان در مسیر توسعه
🔰 قسمت اول
🔶 رئیسجمهور به منظور پیگیری اجرای طرحهای گوناگون و افتتاح چند پروژه، به جنوب استان سیستان و بلوچستان سفر کرد. حجتالاسلام والمسلمین رئیسی به محض ورود به فرودگاه کنارک تأکید کرد، این سفر یک سفر استانی به شمار نمیآید و تنها برای پیگیری روند اجرای پروژههاست و کماکان نوبت دومین سفر استانی هیئت دولت به سیستان و بلوچستان در جای خود محفوظ خواهد بود.
🔶 رئیس دولت سیزدهم در شروع برنامههای خود در این سفر، پس از بازدید کوتاه از مجموعههای کشت و صنعت مکران در کنارک و جاذبه گردشگری دماغه راشدی، سوار بالگرد شد و به صورت هوایی ظرفیتهای اقتصادی و پروژه راهبردی توسعه سواحل مکران را بررسی کرد.
🔶 حضور در مراسم بهرهبرداری از طرح آبرسانی به ۱۵۵ روستای سیستان و بلوچستان، برنامه دیگر رئیسجمهور در این سفر بود. حجم عملیات انجام شده برای این تعداد روستا، شامل ۴۲۲ کیلومتر لولهگذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع در اقطار ۹۰ تا ۵۰۰ میلیمتر بود که موجب ارتقای 1/6 درصدی شاخص آب در استان سیستان و بلوچستان شد. این طرحها در ۱۹ شهرستان استان در قالب هفت مجتمع آبرسانی و ۲۶ پروژه، از محل طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو با اعتبار ۲۹۱ میلیارد تومان اجرایی شدند. همچنین به دستور آیتالله رئیسی، سد کهیر کنارک به منزله بزرگترین سد مخزنی استان سیستان و بلوچستان با ۳۴۳ میلیون مترمکعب حجم کل مخزن به ارتفاع ۵۵ متر آبگیری شد. این سد از لحاظ وسعت حجم مخزن ذخیره آبی، نزدیک به دو برابر حجم مخزن سد امیرکبیر یا همان سد کرج است.
🔶 رئیسجمهور سپس با حضور در بندر چابهار به موضوع حقابه هیرمند که مدتهاست به مطالبه اصلی مردم سیستان و بلوچستان تبدیل شده، اشاره کرد و ضمن اخطار به مقامات کشور افغانستان، در این باره گفت: «چنانچه کارشناسان ما کمبود آب را تأیید کنند، حرفی نداریم؛ وگرنه اجازه نخواهیم داد حق مردم ما تضییع شود؛ حرف من را جدی بگیرید تا بعداً گلایه نکنید. به حاکمان افغانستان میگویم این مطلب را عادی تلقی نکنند و موضوع را جدی بدانند؛ اخطار میدهم حق مردم سیستان و مردم سیستان وبلوچستان را سریعتر بدهند.»
افتتاح خط تبادل برق از چابهار به پاکستان با حضور نخستوزیر این کشور، از دیگر برنامههای سفر رئیسجمهور به جنوب سیستان و بلوچستان بود. طول این خط تبادل برق ۱۰۰ کیلومتر مدار است که طی ۱۸ ماه تکمیل شده و طراحی آن به گونهای بود که میتوانیم در زمان کاهش نیاز مصرف برق در کشور، برق به پاکستان صادر کرده و در زمان کمبود، از این کشور برق وارد کنیم.
🔶 همچنین، نخستین بازارچه مرزی خردهفروشی ایران در بخش پیشین سیستان و بلوچستان با پاکستان با حضور رئیسجمهور و شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان افتتاح شد. ایجاد بازارچه در مرز ایران و پاکستان، یکی از مصوبات سفر قبلی آقای رئیسی به سیستان و بلوچستان در راستای افزایش تبادلات با پاکستان بود.
🔶 این بازارچه میتواند تحول مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی شهر پیشین و شهرستان راسک با ۶ هزار خانوار داشته باشد و به نحو مطلوبی معیشت مرزنشینان را تأمین کند و رونق اقتصادی، افزایش رفت و آمد مردمی و تقویت روابط میان دو کشور ایران و پاکستان را به وجود بیاورد. رئیسجمهور در همین زمینه در جریان نشست مشترکی که با نخستوزیر پاکستان داشت، اظهار کرد: «شش بازارچه مرزی دیگر در مرزهای ایران و پاکستان در حال آماده شدن است تا افزایش تبادل مرزی بین دو کشور و مرزنشینان را به همراه داشته باشد و سطح اشتغال و تجارت را بین دو کشور ارتقا دهد.»
🆔 @tahlil_shjr
سپاه پرچمدار پاسداری از مکتب امام خمینی (ره) است.pdf
46.6K
#عزت_ملی
#انتخابات
✅ بیانیه سپاه به مناسبت سالگرد ارتحال امام (ره)
🔰 سپاه پرچمدار پاسداری از مکتب امام خمینی (ره) است
🔶 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیهای به مناسبت سالگرد ارتحال امام (ره)، سپاه را پرچمدار دفاع از مکتب امام راحل (ره) و تعقیب آرمانها و اهداف بلند آن حضرت، تحت هدایتهای حکیمانه رهبر عظیمالشأن انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی ) دانست.
🆔 @tahlil_shjr