#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده
#تبلیغ #نبوت
✅ متشکّل شدن مجدد شیعه
🔰 قسمت دوم
2⃣ «امام در این بیان عمومى یعنى در خلال مسائل اسلامى، ناگهان بر روى مسئلهى امامت تکیه میکند؛ مثل این است که مثلاً در دوران رژیم گذشته کسى با شما اینجورى حرف بزند که آقایان! به فکر خدا باشید، به فکر مسئلهى توحید باشید، به فکر مسئلهى نبوّت باشید، به فکر مسئلهى «حکومت» باشید. ببینید؛ عیناً امامتى که ما اینجا در بیان امام سجّاد میبینیم، مثل همین کلمهى «حکومت» است در دوران رژیم گذشته؛ که حرف خطرناکى بود.» (حماسه امام سجاد، ص۲۱۲)
3⃣ «در خطاب به عامّهى مردم دائماً استناد به آیات میشود؛ چرا؟ چون عامّهى مردم امام سجّاد را بهصورت یک امام نگاه نمیکنند و براى حرفهایش دلیل میخواهند، استدلال میخواهند؛ این است که امام به آیات استدلال میکند.» (حماسه امام سجاد، ص۲۱۳)
🔻 روش خاص تبلیغ و هدایت
🔶 رویکرد امام به دعا به این دلیل است که «یکى از نتایجى که دعا میتواند داشته باشد، این است که انگیزههاى سالم و صحیح را در دلها بیدار میکند... و صحیفهى سجّادیّه از اوّل تا آخر پُر از انگیزههاى شریف و عالى براى انسانها است که اگر انسان به آنها توجّه بکند، واقعاً همین صحیفهى سجّادیّه کافى است که یک جامعه را توجّه بدهد و اصلاح کند و بیدار کند.» (حماسه امام سجاد، ص ۲۲۴)
🔶 رویکرد امام به موعظه هم به این دلیل است که «اگر کسى میخواست آنجا به مردم بگوید که به فکر مسئلهى حکومت باشید، این حرفى نبود که دستگاه بهآسانى از آن بگذرد امّا وقتى به زبان موعظه و در زبان یک آدم زاهد و عابد بیان میشود، براى دستگاه یک مقدارى قابلیّت قبول پیدا میکند؛ یعنى آنقدرها حسّاسیّتبرانگیز نیست.» (حماسه امام سجاد، ص۲۱۳)
🔻 امام سجاد شيعه را مجدد متشکّل کرد
🔶 جهاد تبلیغی امام سجاد آنچنان آثار بنیادینی در جامعه داشت که گویی بعثت دوباره انجام گرفته است. شرایط به گونهای شد که «کمکم و تدريجاً مردم ملحق شدند و زياد شدند و زياد شدند و جمعيت شيعه سر و سامانى گرفت. بر اثر همين گفتههاى گرم امام چهارم که مثل تازيانهاى بر دوش فکر و روح مردم نواخته ميشد.» (همرزمان حسین، ص ۱۶۰)
🔶 امام سجاد «شيعه را مجدّداً متشکّل کرد و تحويل امام باقر داد.» (دو امام مجاهد، ص ۳۱۴) نهایتاً «نتیجه این شد که در شصت سال بعد، هفتاد سال بعد، از همین کوفه جوانها و پیرمردها بلند میشدند میآمدند مدینه و سالیانى در کنار مرکز فیض جعفربن محمّد میماندند و بهره میبردند و برمیگشتند.» (حماسه امام سجاد، ص۱۲۶)، «بزرگانى که از رُوات امام صادق شما میشناسید، اغلب مال کوفهاند؛ در همین شهر بود، در همین محیط بود، در همین فضاى مسموم بود. چه کسى زراره را درست کرد؟ چه کسى محمّدبن مسلم را درست کرد؟ چه کسى مفضّلبن عمَر را درست کرد؟ یحییبن امّطویل را چه کسى درست کرد؟ امام سجّاد درست کرد.» (حماسه امام سجاد، ص۱۲۷)
🔶 اما آنچه از امام سجاد به عنوان هدایت گر ویژه و برترین مبلّغ احیاگر اسلام می توان الگو گرفت، این است که «امروز، ما چنين وظيفهاى داريم. البته شرايط امروز، با آن روز متفاوت است. امروز بحمد اللَّه حکومت حق يعنى حکومت شهيدان قائم است. پس، ما وظايفى داريم.» ۱۳۷۶/۲/۱۷
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین
✅ با ائتلاف چین و روسیه در نزدیکی آمریکا، نگرانی غرب افزایش مییابد
🔶 چین و روسیه طی روزهای گذشته عملیات دریایی مشترکی را در نزدیکی قلمرو ایالات متحده انجام دادند که با واکنش گسترده نیروی دریایی آمریکا مواجه شد. سناتور «دن سالیوان» جمهوریخواه آمریکایی از ایالت آلاسکا که از سوی مقامات دفاعی ایالات متحده در جریان این موضوع قرار گرفته، مدعی است آنچه نزدیک به آلاسکا صورت گرفته، از طرف دو دشمن مهم آمریکا یعنی روسیه و چین به وقوع پیوسته است. به طوری که این دو کشور با ۱۱ کشتی به سواحل جنوب غربی آلاسکا نزدیک شدند. سالیوان همچنین بر این موضوع تأکید کرده است که نیروی دریایی ایالات متحده در نهایت چهار ناوشکن را برای هدایت کشتیهای چینی و روسی برای رفتن از آبهای آمریکا اعزام کرده است. سالیوان شامگاه شنبه در مصاحبهای تلفنی به «فاکسنیوز دیجیتال» بر این موضوع تاکید کرده که مانور دریایی مشترک بین روسیه و چین که از آن به عنوان مانور ضربتی یاد شده، از نظر بزرگی و گستردگی بیسابقه است؛ بنابراین مقامات آمریکایی نسبت به انجام چنین مانورهایی از سوی روسیه و چین ابراز نگرانی کردهاند.
🔶 مانور چین و روسیه نزدیک آلاسکا در رسانههای آمریکا اینگونه عنوان شده است که آمریکا وارد دوره جدیدی از تخاصم اقتدارگرایانه به رهبری پکن و مسکو شده است، به طوری که اوضاع را روز به روز سختتر و به سمت تخاصمهای بیشتر هدایت میکند؛ چراکه آمریکا علاوه بر چهار ناوشکن، هواپیماهای P-۸ Poseidon را هم برای تحتالشعاع قرار دادن کشتیهای چینی و روسی در سواحل آلاسکا فرستاده است. هر چند به دلیل اهمیت موضوع، کاخ سفید هنوز به این گزارش واکنشی نشان نداده و پنتاگون هم فاکسنیوز دیجیتال را به فرماندهی شمالی آمریکا ارجاع داد که آن هم واکنشی نداشته است؛ اما گستردگی مانور چین و روسیه نشاندهنده ایجاد نگرانی بزرگی در آمریکاست. کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل در این موضوع به چند نکته اشاره کرده است.
🔶 مانوری که از طرف چین و روسیه انجام شده، ناظر بر این است که چینیها و روسها همکاری راهبردی خود را در مقابل تهدیدات آمریکا و متحدان آمریکا مثل ناتو از قبل بیشتر کردند و در راستای تقویت همکاریهای امنیتی خود گامهای بلندی برمیدارند.
🔶 مانور مشترک روسیه و چین از این جهت حائز اهمیت است که آمریکا با وجود اینکه طی چند دهه گذشته تلاش کرد به نوعی چین را از روسیه دور نگاه دارد؛ اما بعد از وقوع جنگ اوکراین، این معادله به هم خورد و آمریکا نتوانست خواسته خود را در دور نگاه داشتن چین از روسیه حفظ کند. برگزاری مانور مشترک بین روسیه و چین در آلاسکا میتواند پاسخی باشد به مانوری که آمریکاییها با فرانسه، استرالیا و ژاپن در آبهای چین جنوبی یا حوالی تایوان برگزار کردند.
🔶 مانور برگزار شده از سوی چین و روسیه پاسخی به ائتلاف نظامی آمریکا علیه روسیه و چین است؛ چراکه آمریکا طی ماههای گذشته به انحای مختلف تلاش کرده به نوعی چین و روسیه را تهدید کند؛ به همین دلیل دو کشور در راستای پاسخ کوبندهای به آمریکا در نزدیکیهای آلاسکا برآمدهاند. در حال حاضر زیردریاییها و ناوگانهای کشورهای عضو ناتو با پیوستن نروژ و سوئد به ناتو یک حلقه محاصره علیه روسیه و شبهجزیره کالینگراد ایجاد کردهاند، به این معنا که غربیها خواهان این هستند که به دنیا نشان دهند برای رو در رویی با روسیه و چین متحد شدهاند؛ پس چین و روسیه نیز به همین دلایل به این جمعبندی رسیدهاند که تهدید مشترک نیاز به اقدام مشترک دارد، بنابراین دو کشور در یک اقدام مشترک پاسخ معتبری به تهدیدات آمریکا و ناتو داده و خواهند داد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: ابوالفضل ظهرهوند؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#فضای_مجازی
#رسانه
✅ چرا زبان هم را نمی فهمیم!
🔶 کمتر روزی است که شاهد انتشار صحنه های بحث و مجادله بر سر مسائل مختلف اجتماعی نباشیم. موضوعاتی که در فضای مجازی و رسانه ها التهاب دو چندانی داشته و تا قصه دیگری از راه برسد محل بحثهای داغ و گفتگوهای پر تنش چند گانه و چند لایه است.
🔶 صرف نظر از سوژه های مورد بحث، تکرار این موضوعات نشان می دهد با یک گسست مفاهمه مواجه هستیم. یعنی با اینکه در یک زیست بوم مشترک زندگی می کنیم اما وقتی که با یکدیگر به صحبت می نشینیم انگار که هر کدام از دنیای دیگری آمده ایم چرا که خواسته ها، آرزوها، دلایل، استدلالات و تعریفی که از جهان و پدیده های آن داریم برای دیگری چنان غریب و دور از ذهن است که همدیگر را نمی فهمیم.
🔸علت این عدم تفاهم یا سوء تفاهم پیشینه زیستی و فکری آدمها است. هایدگر معتقد است فهم لزوما آن چیزی نیست که در نیت گوینده وجود دارد بلکه فهم آن چیزی است که شنوده از گفته های او تفسیر و برداشت میکند و این دو ممکن است با هم یکی نباشد چرا که این فهم، ریشه در زمانه، جامعه، فرهنگ و تربیت هر کدام از طرفین گفتگو دارد بطوریکه آنان نمیتوانند بیرون از این دایره بیندیشند و بفهمند.
🔶 بر این اساس وقتی آدمهای یک نسل در چارچوبهای فکری متفاوت و گاه متضادی بزرگ شده اند، از ابشخورهای فرهنگی متفاوت و گاه متضادی نوشیده اند، از رسانه های متفاوت و گاه متضادی جهان را دیده و شنیده اند، در محیطهای تربیتی متفاوت و گاه متضادی تربیت شده اند و... طبیعی است که محصول آن نیز فهم های متفاوت و گاه متضادی باشد که فرسنگها با یکدیگر فاصله دارند.
🔶 در چنین فضایی که «کسی زبان کسی را نمی فهمد» ادامه زیست مشترک -به استثنای آن بخش کوچکی که به صورت ذاتی یا تعمدی زبان نفهم هستند - در کوتاه مدت نیازمند تحمل، رواداری و گفتگو غیر منازعه آمیز و در دراز مدت نیازمند باز آفرینی، بازخوانی، احیاء ریشه های فکری، فرهنگی اصیل ایرانی اسلامی جامعه است تا به مفاهمه، همدلی و همراهی بیشتر بیانجامد.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین حسینی نژاد
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#علم_و_پژوهش
#افول_آمریکا #امنیت
✅ آماده باش همرزمان شهید مهدوی
🔶 ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در تاریخ نهم مهر 1401 سفر خود را به دور کره زمین آغاز کرد و پس از طی مسافت 65 هزار کیلومتر در گردش به دور کره زمین، در 30 اردیبهشت 1402 در بندرعباس پهلو گرفت.
🔸کارکنان این ناوگروه در 15 مردادماه به دیدار رهبر معظم انقلاب رفتند تا از سوی فرمانده معظم کل قوا این حرکت بزرگ مورد تحسین و تقدیر قرار گیرد. رهبر معظم انقلاب در جمع کارکنان و خانوادههای ناو گروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران فرمودند: «این حرکت شما حضور امنیتساز بود. این حضور شما در مناطق دوردست، در اقصی نقاط اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس، کمک به امنیت کشور بود. شما نشان دادید که دریا مال همه است، دریاهای آزاد مخصوص کسی نیست. این ابرقدرتها اگر بتوانند، اقیانوسها را هم به اسم خودشان سند میزنند تا دست دیگران کوتاه بشود.»
🔸مدتی است که آمریکاییها سعی کردهاند ادعا کنند که تحرک دریاییشان را در منطقه افزایش دادهاند. برای مثال لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا (پنتاگون) اعزام گروه آمادگی آبیـ خاکی USS Bataan و یگان بیستوششم نیروی دریایی آمریکا (Marine Expeditional) را به منطقه خلیج فارس رسانهای کرد. این گروه شامل سه کشتی از جمله Bataan و یک ناو جنگی است. یگان اکتشافی نیروی دریایی آمریکا نیز که قرار است اعزام شود، متشکل از 2 هزار و 500 تن از نظامیان نیروی دریایی آمریکا است. علاوه بر کشتی Bataan، به همراه این گروه دو ناو جنگی دیگر نیز به نامهای USS Mesa Verde و USS Carter Hall اعزام میشوند.
🔶 ژنرال اریک کوریلا، فرمانده سنتکام مدعی شد که اعزام نیروهای بیشتر به منطقه «توانمندیهای منحصر به فردی را ارائه میکنند که باعث میشود در کنار شرکایمان در منطقه، حفاظت بیشتری از آزادی تجارت بینالمللی و اجرای مقررات نظام بینالمللی و بازدارندگی از فعالیتهای ثباتزدای ایران در منطقه به عمل بیاید.»
🔰گزارههای تحلیلی:
🔸1ـ نیروهای مسلح ایران آیه شریفه «وَ اَعِدوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوةٍ وَ مِن رِباطِ الخَیل» را سرلوحه برنامههای خود قرار دادهاند. در واقع این دست از اقدامات، را میتوان عملیاتی مرکب و چند بعدی در پاسخ به افزایش حضور مشکوک دریایی آمریکاییها در منطقه و همچنین تکرار برخی ادعاهای نامربوط نسبت به جزایر ایرانی و اراده محکم جهادی برای دفاع از مرزهای آبی و خاکی کشور دانست که به مثابه دفاع از ناموس با غیرت اسلامی و میهنی رزمندگان ما آمیخته است. ارزش سیاسی کار ناو گروه 86 ارتش کمتر از نظامیاش نیست. آنها این پیام را به جهان مخابره کرده است که اگر مسئولان جمهوری اسلامی اظهار میدارند «دوران بزن و در رو تمام شده»، ارتش جمهوری اسلامی از توان لازم به منظور دنبال کردن متجاوزان و تنبیه آنها برخوردار است.
2⃣ این افزایش توان رزمی و نظامی در نیروهای مسلح ایران با کاهش تحرک منطقهای آمریکاییها همراه شده است و آنها افول بازدارندگی مواجه هستند. درگیری آمریکا در اوکراین و مشغول بودن آنها به چین و مسائل دیگر باعث شده که ایران احساس آزادی عمل بیشتری در خلیجفارس داشته باشد. با اعتماد به نفس بر اساس منافع ملی خود خلیجفارس را مدیریت کند در نتیجه این موضوع باعث شده چهره آمریکا مخدوش شود و قدرت آنها در ذهن کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس تضعیف شود. البته جمهوری اسلامی همیشه گفته و نشان داده که به امنیت دسته جمعی و همافزا با کشورهای منطقه میاندیشد.
🔶 خبرهای خوب از رزمندگان ایرانی در دل دریا نشان میدهد که یاران نادر مهدوی و همرزمان شهدای ناوچههای سهند و سبلان مثل همیشه ابتکار عمل در دریا را از دست نخواهند داد و دست برتر در خلیجفارس و منطقه با آنهاست.
🔸 #به_قلم_اساتید:فرهاد کوچکزاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#علم_و_پژوهش
#افول_آمریکا #امنیت
✅ آماده باش همرزمان شهید مهدوی
🔶 ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در تاریخ نهم مهر 1401 سفر خود را به دور کره زمین آغاز کرد و پس از طی مسافت 65 هزار کیلومتر در گردش به دور کره زمین، در 30 اردیبهشت 1402 در بندرعباس پهلو گرفت.
🔸کارکنان این ناوگروه در 15 مردادماه به دیدار رهبر معظم انقلاب رفتند تا از سوی فرمانده معظم کل قوا این حرکت بزرگ مورد تحسین و تقدیر قرار گیرد. رهبر معظم انقلاب در جمع کارکنان و خانوادههای ناو گروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران فرمودند: «این حرکت شما حضور امنیتساز بود. این حضور شما در مناطق دوردست، در اقصی نقاط اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس، کمک به امنیت کشور بود. شما نشان دادید که دریا مال همه است، دریاهای آزاد مخصوص کسی نیست. این ابرقدرتها اگر بتوانند، اقیانوسها را هم به اسم خودشان سند میزنند تا دست دیگران کوتاه بشود.»
🔸مدتی است که آمریکاییها سعی کردهاند ادعا کنند که تحرک دریاییشان را در منطقه افزایش دادهاند. برای مثال لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا (پنتاگون) اعزام گروه آمادگی آبیـ خاکی USS Bataan و یگان بیستوششم نیروی دریایی آمریکا (Marine Expeditional) را به منطقه خلیج فارس رسانهای کرد. این گروه شامل سه کشتی از جمله Bataan و یک ناو جنگی است. یگان اکتشافی نیروی دریایی آمریکا نیز که قرار است اعزام شود، متشکل از 2 هزار و 500 تن از نظامیان نیروی دریایی آمریکا است. علاوه بر کشتی Bataan، به همراه این گروه دو ناو جنگی دیگر نیز به نامهای USS Mesa Verde و USS Carter Hall اعزام میشوند.
🔶 ژنرال اریک کوریلا، فرمانده سنتکام مدعی شد که اعزام نیروهای بیشتر به منطقه «توانمندیهای منحصر به فردی را ارائه میکنند که باعث میشود در کنار شرکایمان در منطقه، حفاظت بیشتری از آزادی تجارت بینالمللی و اجرای مقررات نظام بینالمللی و بازدارندگی از فعالیتهای ثباتزدای ایران در منطقه به عمل بیاید.»
🔰گزارههای تحلیلی:
🔸1ـ نیروهای مسلح ایران آیه شریفه «وَ اَعِدوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوةٍ وَ مِن رِباطِ الخَیل» را سرلوحه برنامههای خود قرار دادهاند. در واقع این دست از اقدامات، را میتوان عملیاتی مرکب و چند بعدی در پاسخ به افزایش حضور مشکوک دریایی آمریکاییها در منطقه و همچنین تکرار برخی ادعاهای نامربوط نسبت به جزایر ایرانی و اراده محکم جهادی برای دفاع از مرزهای آبی و خاکی کشور دانست که به مثابه دفاع از ناموس با غیرت اسلامی و میهنی رزمندگان ما آمیخته است. ارزش سیاسی کار ناو گروه 86 ارتش کمتر از نظامیاش نیست. آنها این پیام را به جهان مخابره کرده است که اگر مسئولان جمهوری اسلامی اظهار میدارند «دوران بزن و در رو تمام شده»، ارتش جمهوری اسلامی از توان لازم به منظور دنبال کردن متجاوزان و تنبیه آنها برخوردار است.
2⃣ این افزایش توان رزمی و نظامی در نیروهای مسلح ایران با کاهش تحرک منطقهای آمریکاییها همراه شده است و آنها افول بازدارندگی مواجه هستند. درگیری آمریکا در اوکراین و مشغول بودن آنها به چین و مسائل دیگر باعث شده که ایران احساس آزادی عمل بیشتری در خلیجفارس داشته باشد. با اعتماد به نفس بر اساس منافع ملی خود خلیجفارس را مدیریت کند در نتیجه این موضوع باعث شده چهره آمریکا مخدوش شود و قدرت آنها در ذهن کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس تضعیف شود. البته جمهوری اسلامی همیشه گفته و نشان داده که به امنیت دسته جمعی و همافزا با کشورهای منطقه میاندیشد.
🔶 خبرهای خوب از رزمندگان ایرانی در دل دریا نشان میدهد که یاران نادر مهدوی و همرزمان شهدای ناوچههای سهند و سبلان مثل همیشه ابتکار عمل در دریا را از دست نخواهند داد و دست برتر در خلیجفارس و منطقه با آنهاست.
🔸 #به_قلم_اساتید:فرهاد کوچکزاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#حجاب
✅ درباره برهانِ برهانی
🔰 آیا مخالفت برهانی با لایحه حجاب فقهیست یا جامعهشناختی؟
🔶 دکتر محسن برهانی اخیرا در فضای مجازی اعلام کردند که حاضرند با تنظیمکنندگان لایحه مناظره و اثبات کنند که لایحه مخالف شرع و حقوق شهروندی است. نگارنده براساس بررسی کامل ادلّه ایشان در گفتگوها و مصاحبهها و نوشتههایی که داشتند مدعی است که ماهیت مخالفت ایشان با لایحه فقهی نیست بلکه جامعهشناختی است و بر همین مبنا به عنوان یک جامعهشناس مجددا ایشان را دعوت به مناظره میکنم. حال چرا من چنین ادعایی دارم؟
🔶 دکتر برهانی در آخرین مناظرهاش با دکتر سوزنچی کاملا اذعان دارند که اولا حجاب به معنای وجه و کفین حد شرعی و بلااختلاف در دین اسلام است و ثانیا امکان تقنین دارد و ثالثا در اینکه حکومت اسلامی باید احکام دین را اجرا کند یعنی مثلا زکات اخذ کند، حدود را جاری کند و... تردیدی ندارند. اما در ادامه این مناقشه را مطرح میکنند که آنجایی که پای الزام مردم از سوی حکومت به میان میآید باید دلیل و قاعدهی روشن فقهی وجود داشته باشد که حکومت بر مبنای آن حقوق و آزادیهای مردم را محدود کند در غیر اینصورت چنین حق یا تکلیفی ندارد. لذا درباره حجاب چون نه حد مشخصی داریم و نه مخاطب فعل حجاب خود حکومت است، صرفا باید به قاعده «التعزیر لکل عمل محرم» استناد کنیم که این هم به دلیل اختلافی بودن میان فقها، برای حاکمیت نباید به عنوان امر مسلّم تلقی گردد.
🔶 ایشان در ادامه در برابر چالش مهم دکتر سوزنچی مبنی بر اینکه آیا حکومت باید صرفا بر مبنای اجماعات عمل کرده و در موارد اختلافی بیعملی را در پیش گیرد؟ پاسخ میدهند: خیر باید به نظر مردم رجوع کند.
🔶 یعنی براساس آمار و پژوهشهای جامعهشناختی و... بررسی کند که آیا این مداخله به دیندار شدن و باحجاب شدن و عدم پراکنده شدن مردم از دور حاکمیت منجر میگردد یا خیر؟ سپس براساس آن اقدام نماید. که دکتر سوزنچی هم تاکید میکنند که این سخن که حاکمیت باید با روش عقلایی و حساب شده قوانین را پیاده کند که محل اختلاف نیست.
🔶 پس براساس این سیر استدلالِ دکتر برهانی میتوان نتیجه گرفت که ایشان معتقد است اگر مردم با تعزیرِ حاکمیت در زمینه حجاب همراهی کرده و نخبگان اجتماعی آن را براساس موازین عقلایی تشخیص دهند، حکومت حق دارد نسبت به تعزیر بیحجابان ورود و مداخله نماید. اما اگر مردم مخالف باشند یا نخبگان و جامعهشناسان رای به غیرعقلانی بودن این اقدام دهند، حکومت نه تنها حق ندارد بلکه معصیت نیز کرده است.
خب با نگاهی به این سیر استدلال و عناصر مورد تاکید در آن معلوم میگردد که دکتر برهانی عملاً مناقشه فقهی درباره اقدام حکومت در زمینه برخورد با بیحجابی مطرح نکردهاند و قضاوت درباره لزوم یا عدم لزوم این مداخله را به تشخیص نخبگان و کشف رای مردم واگذار نمودند. خب گفتگو درباره اینکه نخبگان و جامعهشناسان چه نظری درباره لایحه دارند یا مردم چه نگرشی به ورود و مداخله حاکمیت دارند، قطعا و بدونشک در قلمرو مباحث فقهی و حقوقی نیست بلکه مبحثی کاملا جامعهشناختی است. من سعی کردم در این نوشتار تقریر محل نزاع و اختلاف کرده باشم و اگر دکتر برهانی برداشت من از صحبتهای خود را تایید میکنند میتوانیم درباره همین موضوع با هم گفتگو کنیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
از فراسوی ازل تا ابد ای حلق بریده
میرود دایره در دایره پژواک صدایت
💡 عزم کنیم امسال صدای کاروان میلیونی اربعین باشیم و قبل از سفر مجهز شویم به ابزار روایت.
🎞ساخت کلیپ محتوایی حرفهای
ساخت reels و محتوای رسانهای موثر
◽مدرس کارگاه تدوین با موبایل:
سید محمد رسول تراب
■ زمان: شنبه 28 مرداد
■ ساعت 14_16 و 17_19
■ هزینه : 70/000 تومان
✍ سوژه یابی
تبدیل خاطره به روایت
موثر نویسی
◽مدرس کارگاه روایت نویسی:
فائضه غفار حدادی: نويسنده کتاب سر بر خاک دهکده( روایتهایی از سفر اربعین)
■ زمان کارگاه: دوشنبه ۳۰ مرداد
■ ساعت ۱۴-۱۶
■ هزینه : 70/000 تومان
📱 بهترین قاب و ترکیب بندی عکس
تنظیم لنز و نور در عکاسی
◽مدرس کارگاه آموزش عکاسی با موبایل:
زهرا دشتیزاده
■ زمان: چهارشنبه یک شهریور
■ ساعت ۱۴-۱۶ و ۱۷-۱۹
■ هزینه : 70/000 تومان
👈 جهت ثبت نام به آیدی زیر مراجعه کنید:
📍@mimanemo
ما آماده دریافت آثار تولیدی شما هستیم و در
انتشار آن کنار شماییم.
🌟 منتظر جشنواره سفیران حسین با محوریت روایت از سفر اربعین باشید ...
🌀 دورهمگرام (شبکه زنان روایتگر)؛ فرصتی برای ثبت لحظات گوارای زندگی🍃 با ما از طریق لینک زیر همراه شوید:
📲 دورهمگرام در ایتا | بله | دیگرپیامرسانها
#مسئله_محوری
#حجاب #معیشت
✅ حجاب و سندرومهای مشاوره سیاستی
🔰 قسمت اول
🔶 نظام مشاوره و تصمیمسازی در جامعه ما به صورت عام دارای چالشها و سندرومهایی است که هرکدام به نوبه خود اختلالاتی را در روند تصمیمگیری و سیاستگذاری کشور ایجاد میکنند. در عرصه حجاب به دلیل خاصبودگی، پیچیدگی و حساسیت موضوع، این چالشها نمود و بروز بیشتری دارد. در این نوشتار قصد دارم به برخی از این سندرومها در فضای تصمیمسازی حجاب اشاره کنم.
1⃣ ابهام در شاخصهای نخبگی
اولین چالش مهم ما در عرصه مشاوره و تصمیمسازی در کشور، عدم تعریف مشخص و ابهام در شاخصهای مفهوم نخبگی است که این چالش در حوزههای علوم انسانی پررنگتر جلوه میکند و به صورت خاص در مسائل حوزه زنان، خانواده و حجاب بسیار نمود دارد. یعنی مشخص نیست که افراد با چه ملاک و معیاری دور میز جلسات تصمیمسازی کشور در این عرصه مینشینند و چرا میان آنها این همه اختلاف سطح(نه اختلاف نگاه) وجود دارد؟ افرادی که معلوم نیست براساس چه پشتوانه نظری یا کدام سابقه علمی و سیاستگذاری به حلقه مشاوران اصلی مسئولان و تصمیمگیران وارد میشوند. لذا در فرآیند ارائه مشورت به مسئولان، خطاهای شناختی و گافهای تحلیلی واضحی رخ داده و روند تصمیمگیری را به چالش میکشند.
2⃣ ترجیحِ مشهورات به گفتارهای معتبر
دومین معضل مهم در فرآیند مشاوره و تصمیمگیری در کشور، علاقه وافر مسئولان و سیاستگذاران به مشهورات و حرفهای پربسامد در جامعه و ترجیح آن نسبت به گفتارهای معتبر، علمی و دارای مبنا است. مشاوران نیز با اطلاع از این ترجیح، هیچگاه درصدد بازنگری در مشهورات و مدعاهای پرتکرار برنمیآیند و به تکرار همان مکررات اکتفا میکنند. برخی از این مشهوراتِ بیمبنا اما دوست داشتنی در حوزه سیاستگذاری حجاب عبارتند از:
❌ قانون حجاب باعث افزایش التهاب اجتماعی و تعمیق شکافهای جامعه شده است.
❌ تصویب لایحه حجاب به ریزش سرمایه اجتماعی حاکمیت و کاهش مشارکت سیاسی مردم منجر میشود.
❌ جامعه ماهیتی خودتنظیمگر دارد و ارجاع حجاب به عرف جامعه و عدم مداخله دولت برای حل معضل حجاب بهترین گزینه است.
❌ با تصویب و اجرای قانون حجاب، کشور مجددا تا مرز فروپاشی و سقوط پیش خواهد رفت.
❌ مردم با قانون حجاب مخالفند! با مردم گلاویز نشوید!
❌ ابتدا معیشت مردم را تامین کنید سپس به روسری آنها گیر بدهید! این مشهوراتِ بیمبنا تا اولین حلقههای ملازمان و همراهان مسئولان قوا نیز رسوخ کرده است! کسی هم کوچکترین تردیدی در صحت و سقم این ادعاها ندارد.
3⃣ سکولار اندیشیِ نخبگان
سکولار اندیشی با «علمگرایی» و «روشمندی» تفاوت دارد. گاهی نخبگان اجتماعی در مقام مشاوره بر اهمیت و ضرورتِ تعامل با جامعه بهمثابه موجودی زنده و کنشگر تاکید میکنند و نسبت به ناکارآمدیِ «ابلاغ» و مواجهه از بالا به پایین انذار میدهند که این سخن کاملا علمی و روشمند است و نگارنده به عنوان یک جامعهشناس همواره در تمام جلسات تصمیمسازی بر این اصل تاکید داشتهام. اما گاهی ادعا میکنند که سیاستگذاری و مداخله ما در جامعه باید تابع جهتگیریهای مردم و جامعه باشد و حاکمیت بهتر است که اولویتهای خود را با ذائقه مردم تنظیم کند. این سخن غیر از سخن نخست است. این کاملا به معنای غلتیدن در زمین عرفیگرایی و سکولار اندیشی است که متاسفانه برخی از نخبگان و تصمیمسازان عرصه حجاب گرفتار آن هستند.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#حجاب #معیشت
✅ حجاب و سندرومهای مشاوره سیاستی
🔰 قسمت دوم
4⃣ آمار هراسی و خطای محاسبات
چالش دیگر ما در فرآیند مشاوره نخبگان و تصمیمگیری مسئولان، اولا خطا در شناخت ماهیت جامعه و نظر مردم و ثانیا ترس شدید از آمار و پژوهشهای میدانی است. فقط کافیست در یک پژوهش میدانی دادهای مبنی بر مخالفت مردم با لایحه یا هرگونه مداخله حاکمیت در زمینه حجاب به چشم بخورد. آسمان و زمین به هم دوخته خواهد شد که چون مردم مخالفند ما نباید کاری کنیم!
🔶 گویی که این آمارها هم اکنون از آسمان نازل شدند و همچون وحی غیرقابل خدشه هستند. در حالیکه پژوهشگران و عالمان مطالعات اجتماعی میدانند که آمارها از منظرهای مختلف قابل ارزیابی و مناقشه هستند و با صرف ادعای یک یا چند پژوهش میدانی نمیتوان فهم متقن و بلاخدشه درباره جامعه کسب کرد. تفصیل این سخن را قبلا در یادداشتی تحت عنوان «لایحه حجاب و هیولای آمار» عرض کردهام.
5⃣ مرکزگرایی مفرط نخبگان
یکی دیگر از سندورمهای آزاردهنده در مسیر تصمیمسازی حجاب این است که مشاوران و نخبگان موثر در این عرصه از معضلی به نام مرکزگرایی و تعمیمِ اقتضائات تهران به کل کشور رنج میبرند. اغلب مشاوران و ملازمان مسئولان فاقد ادراک مساله حجاب در مقیاس ملی هستند و امکان انتزاع و فراتر رفتن از سطح واقعیتِ اجتماعیِ پیرامون خود را ندارند. لذا تلقی آنها از موضوعاتی چون «نرخِ کشف حجاب»، «میزانِ همراهی مردم با لایحه»، «انسجام اجتماعی»، «عرف» و... کاملا متاثر از تجربه زیسته تهرانیزه شده آنهاست و فاقد اعتبار کافی برای تحلیل وضعیت کشور در سطح ملی هستند.
🔶 چالشهای دیگری نیز در فرآیند تصمیمسازی و مشاوره در عرصه حجاب همچون «جامعهبسندگی»، «سیاستزدگی»، «انفعال» و... وجود دارند که به دلیل اطاله کلام از ذکر آنها صرف نظر میکنم.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مسکن #تورم
✅ حبابهای مسکن و خودرو و سایر بازارها در حال تخلیه شدن هستند
🔶 علیرغم اینکه طی چند سال گذشته بازارهای مختلف البته بازارهای مهمی که مورد نیاز و تقاضای مردم است مثل مسکن و خودرو با التهاب بزرگی مواجه شد به گونهای که میتوان گفت رشدهای غیر متعارف قیمتی در این بازارها زمینهساز دلالی و سوداگری شد به گونهای که خرید مسکن یا خودرو را برای اقشار متوسط به پایین جامعه بسیار دور از دسترس و در بعضی مواقع غیر ممکن کرد. در این موضوع تردیدی نیست سیاستهای غلط و مخربی مثل عدم ساخت و ساز مسکن در دولت قبل و التهاباتی که بعد از ماجرای تشدید تحریمها به واسطه خروج آمریکا از برجام رخ داد و منجر به افزایش انتظارات تورمی شد دلالی در بازارهای خودرو، سکه، ارز و مسکن به شدت افزایش یافت به این خاطر بازارهای نام برده دچار حباب قیمتی بسیار زیادی شدند، اما این روزها خبرها حاکی از کاهش قیمت و رکود است.
🔶 آیا بازار مسکن و خودرو در حال حاضر در حال تخلیه حباب است یا در وضعیت رکودی قرار گرفته است؟
🔶 یکی از موضوعاتی که منجر به توازن در بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن و خودرو میشود حفظ توازن در این بازارهاست. بازار مسکن و خودرو زمانی متوازن میشود که عرضه و تقاضا متناسب باشد در غیر این صورت شاهد برهمخوردگی و کاهش یا افزایش قیمت خواهیم بود که یا به زیان مصرفکننده تمام میشود یا تولیدکننده. امروز بازار مسکن در حالت رکود نیست، اتفاقاً در حال تخلیه حباب بزرگی است که به دلیل اخبار منفی سالهای گذشته و افزایش انتظارات تورمی ایجاد شده بود، بنابراین نمیتوان گفت بازار مسکن و خودرو امروز وارد دوره رکود شده است.
🔶 بازار مسکن تقریبا از چهار ماه گذشته تاکنون رفتاری شبیه سال ۹۸ از خود نشان میدهد، یعنی در حال عزیمت به وضعیت نرمال است، چرا که طبیعی بود با وجود حبابهای قیمتی بازار خودرو، مسکن و و طلا عقبنشینی خواهند کرد لذا خالی شدن حباب داراییهایی که حبابهای سنگینی داشتند دور از انتظار نیست.
🔶 به طور مثال بازار مسکن ۵۰ درصد حباب داشت و بازار خودرو ۳۰۰ درصد حباب داشت، هر چند با قاطعیت میتوان گفت حباب مسکن، خودرو، طلا و ارز همچنان به صورت کامل تخلیه نشدهاند، اگر این تخلیه حبابی تا آخر سال جاری ادامه داشته باشد قطعاً شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود البته به شرط آزادسازی واردات کالاها تا شاهد رقابت بخشهای تولیدی کشور باشیم. دولت در بخش مسکن باید اقدامات درستی انجام دهد، چرا که اعطای وام و تسهیلات با عناوین مختلف برای خانهدار کردن مردم با اقساط بالا و توان مالی کم مردم معضل مسکن را حل نمیکند.
🔶 با توجه به اینکه میانگین ۵۰ درصد هزینه مسکن در شهرستانها زمین است و در تهران ۸۰ تا ۹۰ درصد اگر دولت مشکل زمین را حل کند مشکل ساخت برطرف میشود، بنابراین برای حل مشکل مسکن باید به دنبال راهکارهای اصولی و عملی باشیم نه اینکه خود را به اعطای وام و تسهیلات سرگرم کنیم، چرا که میدانیم همه موفق نمیشوند وام بگیرند یا اینکه توان مالی و دستمزدی که میگیرند یارای پرداخت اقساط بانکی را نمیدهد به این خاطر دولت برای حل معضل مسکن حداقل برای بخشی از مردم جامعه باید مشکل زمین را به صورت اصولی برطرف کند تا شاهد رقم خوردن نهضت ساخت واقعی مسکن باشیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: عطا بهرامی؛ کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و استاد دانشگاه
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#حجاب #مجلس
✅ موضعگیری صریح درباره لایحه حجاب
🔶 امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند اظهارنظر صریح و بدون ابهام درباره لایحه حجاب هستیم تا بلاتکلیفی موجود میان نخبگان اجتماعی، مردم و مسئولان در این فضای مشوش برطرف شود. من هم به نوبه خودم در این یادداشت قصد دارم موضع شفاف و صریح خود را درباره لایحه عرض کنم:
1⃣ لایحه حجاب و هرگونه برخورد انتظامی و کیفری با مساله حجاب قادر به حل معضل حجاب در جمهوری اسلامی نبوده و صرفا در بهترین حالت میتوانند سدّی در برابر گسترش روند فزاینده کشف حجاب و برهنگی باشد. حل معضل حجاب را به نهادها و سازوکارهای دیگری باید سپرد که قبلا تفصیلا درباره آن سخن گفتهام.
2⃣ لایحه منتشر شده حجاب از نظر من متن «کمنقص» و رو به جلویی است که بسیاری از مطالبات بدنه مدینین و عموم مردم جامعه در مواجهه با اقلیتِ هنجارشکن را پاسخ خواهد داد. اگرچه همین نقایص و ایرادات موجود در متن نیز باید و حتما اصلاح خواهد شد انشالله.
3⃣ لایحه از حدود الهی و حجاب شرعی عدول نکرده و هم در متن منتشر شده تعبیر «بیحجابی» دلالت بر حجاب شرعی دارد و هم در ویراست نهایی که به صحن خواهد رفت استناد به تبصره ماده 638 ق.م در آن گنجانده شده تا تصور احتمالیِ نسخ این ماده را از بین ببرد.
4⃣ لایحه اقتدار پلیس را از بین نبرده است بلکه با سازوکارهای طراحی شده در آن دیگر اساسا ضرورتی به اجبار پلیس به درگیر شدن با بانوان بدون روسری در کف خیابان وجود ندارد. پلیس وقتی خانم برهنه یا نیمه برهنه را در خیابان جلب کند کسی دوربین به دست نمیشود و هیاهو و جنجال به راه نمیاندازد. زیرا برهنگی بسیار بسیار اندک است. اما اگر شهروند بدون روسری را دستگیر کند احتمال درگیری کف خیابان و افزایش تصاویر و فیلمهای درگیری که امکان موجسواری دشمنان را فراهم میکند، افزایش مییابد. بالاخره دستگیری 1 درصد جامعه کجا و دستگیری 15 درصد کجا! این لایحه اتفاقا در راستای صیانت از اقتدار و اعتبار پلیس عمل کرده است.
5⃣ من درباره ماده 64 لایحه با تمام اختلاف نظری که با مخالفان دارم و این ماده را روی کاغذ بسیار پیشرو و کاملا اسلامی میدانم اما برای ممانعت از تبعات احتمالی آن در کف میدان با حذف کامل این ماده و ارجاع این موضوع به قانون حمایت از آمرین به معروف موافقترم.
6⃣ امروز در آستانه مطرح شدن لایحه در صحن مجلس تنها مطالبه ما باید درخواست تصویب کلیات لایحه و ارجاع جزئیات آن به کمیسیون قضایی یا فرهنگی جهت اعمال اصلاحات باشد. وگرنه رد کلیات لایحه در مجلس به معنای پایان حجاب در جمهوری اسلامی خواهد بود. والعاقبه للمتقین
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#انتخابات
✅ مأموریت ۲۱۰ روزه
🔶 «برهه حساس کنونی»، این عبارتی است که در ادبیات سیاسی ما زیاد به کار برده میشود و این روزها هم بعضا به دستمایه طنز و گاه طعنههای سیاسی بدل شده است. اما واقعیت قضیه این است که نظام بینالملل و عرصه سیاسی عرصه ایستایی و ثبات نیست بلکه عرصهای به شدت سیال و متغیر است. در این عرصه متغیر، تزاحم منافع بازیگران باعث میشود که هر روز ما شاهد یک تحول جدید باشیم. لذا «برهه حساس کنونی» نه یک طنز بلکه یک واقعیت است.
🔸انتخابات اسفند ۱۴۰۲ هم شاید مصداق همین عبارت پر کاربرد باشد. کسانی که صحنهگردان حوادث سال گذشته بودند تلاش داشتند تا مردم به عنوان مهمترین رکن نظام را از آن بگیرند. در این انتخابات هم قطعا این جماعت سر جای خود نخواهند نشست و به هر کاری که دستشان برسد و برایشان ممکن باشد دست خواهند زد تا در انتخابات اخلال ایجاد کنند؛ این اخلال میتواند امنیتی باشد، یا رسانهای و فکری و یا به واسطه هر ابزار دیگری.
🔶 در این بازی شطرنج هر مهره یک کارکرد دارد و آن کسی میتواند موفق باشد و طرف مقابل را کیش و مات کند که از همه مهرههای خود بهترین استفاده را نماید. در بازی شطرنج اولین اصل داشتن یک راهبرد است. راهبرد انتخابات ۱۴۰۲ هم همان راهبرد چهارگانهای است که رهبری در اول سال معین کردند؛ امنیت، رقابت، مشارکت و سلامت. در ۲۱۰ روز آینده از وزیر و وکیل و رئیس گرفته تا هر شخص عادی در جامعه که دغدغه ایران و ایرانیت را دارد باید به برهم زدن بازی طرف مقابل و کیش و مات کردن آن بیندیشد. ۲ روز دیگر نامنویسیها شروع خواهد شد. اولین گام در این مأموریت ۲۱۰ روزه دعوت کردن از کسانی است که صلاحیت و توانمندی این کار را دارند. افراد و جریانها با توانمندیها و بدنه اجتماعی که دارند میتوانند به تنور انتخابات بدمند و بر گرمی آن بیفزایند.
🔶 البته این بازی تا شامگاه ۱۱ اسفندماه و پایان سوت رأیگیری ادامه خواهد داشت. بازیکن خوب تا دقیقه ۹۰ و حتی در وقتهای اضافه میجنگند. در این جنگ تن به تن هر شخص یا جریانی که با قول و فعل و تقریرش به پر شور بودن انتخابات کمک کند سرباز وطن محسوب خواهد شد؛ خواه چپ باشد یا راست. هرکس هم در آتش اختلافات بدمد و تنور انتخابات را سرد کند تکمیلکننده بازی طرف مقابل است.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#رسانه #زن_تراز
#هنر #روشنفکری #حجاب
✅ زن و رسانه
🔰 قسمت ششم
🔶 ضرورتِ شکستِ هیمنهی روایتِ زن موفق در رسانه
🔶 رسانه در عرصه بازنماییِ تصویر زن مطلوب و ایدهآل تابع و پیرو جامعه است. تصویری که از الگوی مطلوب زن در فضای اجتماعی و ذهنیت نخبگان و مردم وجود دارد در رسانه نیز پمپاژ میگردد. اگرچه رسانه باید در این زمینه حیثیت استقلالی خود را حفظ کرده و خودش برای جامعه نیز تصویر بسازد، اما واقعیت این است که این تعامل بیشتر از سمت جامعه به رسانه هدایت میگردد. لذا روایتی که از زن ایدهآل در رسانه هژمونی دارد و صدای غالب در سینما و تلویزیون به شمار میرود، روایتِ «زن موفق» است.
🔶 زن موفق در فاهمهی جامعه ایرانی در زمانه فعلی چه ویژگیهایی دارد؟ این تصویر براساس کدام مولفههای اصلی و محوری ساخته و پرداخته و بازنمایی میگردد؟ برای پاسخ به این سوال باید ابتدا به واکاوی این مفهوم در جامعه بپردازیم. واقعیت این است که زن موفق در گفتمان غالب در جامعه ایرانی به زنی اطلاق میگردد که میان الگوهای سنتی و مدرن در رفت و آمد بوده و انتظارات و الزامات هر دو الگو را توامان برآورده میسازد. در این ذهنیتِ نادرست و نادقیق، زنی که ملتزم به خانواده و نقشهای خانگی خود بوده و فعالیتهای زنانه خود در خانواده را به نحو احسن انجام میدهد و در عین حال حضور پررنگ و حرفهای در جامعه داشته و سهم روشن و محسوسی از مناسبات اقتصادی، علمی، ورزشی و... در فضای کشور را کسب کرده است، زن موفق و الگوی مطلوب و ایدهآل است. این تصویر عیناً در فضای رسانه نیز غلبه یافته و هیمنهای شکستناپذیر دارد.
🔶 این تصویر از زن موفق آشکارا نادرست و غیرمنصفانه است و باعث اخراج بیش از 90 درصد بانوان جامعه از دایره این تصویر شده و عملاً بانوانی که به تعبیر من «ابرزن» هستند امکان رقابت با یکدیگر در عرصه الگوی زن موفق را پیدا خواهند کرد. زیرا بدنه متوسط و معمولی زنان جامعه توفیقِ سازگاری با این تصویر را نداشته و تحت فشار نقشیِ مضاعفی که این الگو برای آنان ایجاد میکند، دچار آسیبها و اختلالات بسیار روانی و جسمی خواهند شد. لذا باید تصویر زن موفق و الگوی ایدهآل و مطلوب از او در رسانه را بازسازی و هیمنه روایت موجود را فرو ریخت. این کار چگونه اتفاق خواهد افتاد؟ با ارائه روایتِ بدیل تحت عنوان «الگوی سوم زن».
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#رسانه #زن_تراز
#هنر #روشنفکری #حجاب
✅ زن و رسانه
🔰 قسمت هفتم
🔶 از خانواده دینی تا خانواده رسانه ای
خانواده یکی از نهادهای مهم جامعه بشری است که زیربناییترین و اولین نهاد اجتماع به شمار میرود. تاثیر خانواده بر رشد، تعادل و شکوفایی افراد و جامعه به حدی است که هیچ صاحبنظری نمیتواند آن را انکار کند. از این رو ادیان الهی از جمله دین اسلام بر ضرورت تشکیل و حفظ این نهاد تاثیرگذار، تاکیدات بسیار نموده اند. لذا در یک جامعه ایده آل و مطلوب، محوری ترین کارگزار تعلیم و تربیت و جامعه پذیری افراد، خانواده بوده و افراد در درون خانواده، ارزش ها و هنجارهای متناسب با زندگی اجتماعی را فرا می گیرند. مشاهده روند تغییر و تحولات در سبک زندگی و ساختار خانواده های ایرانی و نیز کمرنگ شدن نقش و تاثیر این نهاد در فرایند جامعه پذیری افراد، نشان از نفوذ و تاثیر الگوهای مدرن از خانواده در جامعه ایرانی می باشد که توسط رسانه های مختلف از جمله تلویزیون ارائه و تایید می گردند. خانواده ایرانی امروزه با مسائل اساسی و بعضا بحران آفرین مواجه است.
🔶 امروزه به دلیل غلبه فرهنگ مدرن بر فضای فرهنگ سنتی و اصیل جامعه ما توسط رسانه ها، شکاف نسلی قابل توجهی میان والدین و فرزندان آن ها به چشم می خورد و این مساله زمینه ساز پیدایش بحران های هویتی و رفتاری در میان جوانان گردیده است. از سوی دیگر الگوهای خانوادگی ارائه شده توسط رسانه ملی نیز به نظر می رسد نه تنها پاسخ در خور توجهی به این مساله در میان خانواده های ایرانی نداده است بلکه بر شدت این شکاف و فاصله نیز در بعضی مواقع افزوده است.
🔶 بهطور کلی روند تولیدات و سریالهای رسانه ملی در دهه اخیر در جهت تقویت سبک زندگی اسلامی – ایرانی از خانواده نبوده و تصویر ارائه شده از خانواده ایرانی دچار معضلاتی چون شکاف نسلی، سبک زندگی مصرفی و مدرن، غلبه ارزش های سکولار و غیر دینی، هسته ای شدن خانواده و خروج از مدل خانواده گسترده و تعاملات محدود فامیلی و خانوادگی، کم رنگ شدن ارزش های سنتی و دینی، ضعف و عدم تدبیر والدین در تربیت و پرورش فرزندان، فرزند سالاری و عدم توجه و احترام به جایگاه والدین و بزرگترها، تضعیف جایگاه مرد در ساختار قدرت خانواده و تاکید بر مدیریت دوگانه و در عرض هم زن و مرد در خانه و مواردی از این قبیل است.
🔶 این تصویر ارائه شده از خانواده و سبک زندگی آن در آثار و تولیدات تلویزیونی داخل کشور تحت تاثیر گفتمان هالیوودی حاکم بر جریان سینما و تولیدات ماهواره ای در غرب است. در سینمای هالیوود و تولیدات ماهواره ای نه تنها خانواده به معنای گسترده و سنتی هیچ جایگاهی ندارد بلکه خانواده هسته ای نیز دچار معضلات بسیاری از قبیل خیانت های زن و شوهر به یکدیگر، تاکید بر هم خانگی به جای ازدواج، فاصله و تفاوت ارزشی و گفتمانی نسل جدید با نسل گذشته، عدم توجه به کارکرد تربیتی زن، بی میلی به فرزند داشتن و نیز زن محوری و مرد ستیزی است. در سینمای هالیوود این هویت فردی و مدرن افراد است که جایگزین هویت و اصالت خانوادگی او شده است. این تاثیر پذیرفتن آثار و تولیدات سینمایی و تلویزیونی کشور ما و جریان حاکم بر آن ها از محتوای رسانه ای و سینمایی غرب و هالیوود نشان دهنده تاثیر جهانی شدن ارتباطات و رسانه ها بر ارزش ها و نگرش های افراد و در نوردیدن مرزهای کشورها و از جمله مرزهای ایران است. این تصویر از خانواده در حالی است که الگوی اسلامی – ایرانی خانواده مبتنی بر ارزش ها و اصولی چون قیومیت و سرپرستی مرد به عنوان مدیر خانه، ارتباط صمیمی و مبتنی بر احترام میان والدین و فرزندان، محوریت زن در خانه و تاکید بر نقش تربیتی وی، تاکید بر خانواده گسترده و تعاملات وسیع فامیلی و خانوادگی، وجود عزت و محبت در تعامل میان همسران و سایر ارزش های دینی و سنتی از این قبیل می باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#رسانه #زن_تراز
#هنر #روشنفکری #حجاب
✅ زن و رسانه
🔰 قسمت هشتم
🔶 تطور تصویر زن در سینمای ایران
🔶 تاریخ سینمای ایران براساس تصویری که از زن ارائه کرده است به چهار دوره قابل تقسیمبندی است.
1⃣ دوران پیش از انقلاب که جریان فیلم فارسی بر سینمای ایران غالب است و بازه زمانی 1330 تا 1357 را در بر میگیرد.
2⃣ دوران پیروزی انقلاب اسلامی تا اواسط دهه 70 که جریان سینمای دفاع مقدس غلبه بیشتری دارد.
3⃣ دوران حاکمیت جریان اصلاحات در کشور که سینمای فمینیستی پررنگ شد
4⃣ از اواسط دهه 80 تاکنون
تصویر زن در هر یک از این ادوار تاریخی مختصات خاص خود را دارد که در ادامه به هر کدام اشاره خواهیم کرد.
الف) دوره اول: زنِ منفعل
از ابتدای ورود سینما به ایران تا پیروزی انقلاب اسلامی، معمولا تصویری که از زن در سینما ارائه میگردد کاملا منطبق با نظم جنسیتیِ جامعه زمان خود است. جامعه ایرانی در سنت فرهنگی خود دارای عرف مردسالار است که در این فضا غالبا مردان در موضع استقلال، برتری و اقتدار نشسته و زنان جایگاهی فروتر، وابسته و انفعالی دارند. سینما نیز به تبعیت از این نظم فرهنگی، تصویری منفعل و وابسته از زن را بازنمایی میکند. تصویر زن در فیلم فارسی با عناصر جذابیت در سینما یعنی سکس و خشونت همنشینی وثیقی دارد و او را به ابژه جنسی، ضعیفه، خالهزنک و... تبدیل نموده است.
ب) دوره دوم: غیبت زن در سینما
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تغییرات فرهنگی جامعه ایران، تنظیمات سینما با محوریت جمله معروف حضرت امام(ره) که فرمودند: «ما با سینما مخالف نیستیم بلکه با فحشا مخالفیم» صورت پذیرفت و از آنجا که در سینمای موجود، بازنمایی تصویر زن با فحشا و امر جنسی عجین شده بود و الگوی بدیلی برای روایت زن در سینما وجود نداشت، عملاً تصویر زن در فرایند سکسزدایی از سینما تا حد بسیار زیادی حذف گردید و ما در سینمای این دوره شاهد غیبت تصویر زن در قاب جادویی هستیم.
ج) دوره سوم: سینمای فمینیستی
همزمان با تحولات سیاسی اواسط دهه 70 در کشور، فضای فرهنگی کشور نیز دستخوش تغییراتی گردید و به تبع آن عرصه برای فعالیت جریانهای فمینیستی در فضای رسانه، مطبوعات و... فراهم گردید. لذا در این دوره تاریخی شاهد طرح مسائل زنان، هویت مستقل و فعال زنان، ستیزهجویی زن و مرد، و موضوعاتی از این دست در سینما هستیم و رویکرد غالب در اکثر آثار این دوره مبتنی بر انگارههای فمینیستی است که توسط کارگردانانی چون تهمینه میلانی، پوران درخشنده، رخشان بنیاعتماد، منیژه حکمت و... پیگیری میشد.
د) دوره چهارم: سینمای اجتماعی
سینمای پس از دهه 80 در کشور بهتدریج به سوی تطبیق الگوی بازنمایی زن مبتنی بر نظم جنسیتی جامعه پیش میرود و همانطور که سینمای قبل از انقلاب در ارائه تصویر زن متاثر از فرهنگ و جامعه زمانه خود بود، سینمای ایران در این دوره نیز زن را براساس کلیشههای فرهنگی و جنسیتی جامعه زمان خود به تصویر میکشد. این زن فردی است که سوژگی خود را در جامعه و خانواده کسب کرده و در این مسیر دارای چالشها و مسائل متعددی است. زن در سینمای اجتماعی ایران میان هویت فردی و ریشههای خانوادگی خود همواره در رفت و برگشت است.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#اقتصاد #رسانه
#امنیت
✅ خبرسازی از سر درماندگی
🔶 اخیرا نشریه انگلیسی ساندیتایمز در گزارشی نوشت: «وزیر کشور بریتانیا، سپاه پاسداران را بزرگترین تهدید علیه امنیت ملی این کشور قلمداد میکند و بابت احتمال حمله به مخالفان ایران از سوی سپاه نگران است.»
🔸در هفته اخیر جوسازیهای گسترده رسانهای درباره آمادگی پارلمان و دولت انگلیس برای قرار دادن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی تکرار شد که این بار هم نهایتا به دلیل ترس از عواقب آن به حاشیه رانده شد.
🔶 با توجه به سابقه انگلیسیها، باز شدن دوباره پرونده ادعایی درباره فعالیتهای سپاه و آنچه تهدید مخالفان ایران مینامند، کارشناسان برای آن دلایلی بر میشمرند که نخست؛ انگلیسیها هر زمان با بحرانهای داخلی مواجه میشوند با دروغپردازی پیرامون سوژههای بیرونی به دنبال مدیریت بحرانهای خویش هستند.
🔸اکنون نیز تشدید بحران مشروعیت «چارلز سوم» و نارضایتی 66 درصدی مردم از «ریشی سوناک» در کنار بایکوت بحران اقتصادی انگلیس و البته تحرکات ضدبشری علیه مهاجرین را باید از مهمترین دلایل فرافکنیهای اخیر علیه سپاه و ایران دانست.
🔶 دوم؛ انگلیسیها به دلیل شکست در پروژه آشوب و براندازی پاییز گذشته در ایران و رسواییهای متعدد جریانهای ضدانقلاب، با چنین اقداماتی و پشتیبانی رسانههای فارسیزبان لندننشین به زعم خود در پی تنفس مصنوعی به عناصر داخلی و خارجی همان پروژه قبلی هستند. سوم؛ تقارن ادعاهای تکراری انگلیسیها با تحرکات ضدایرانی اخیر آمریکا قابل تأمل است و نشان از تشدید فضای هراسافکنی از ایران را دارد.
🔸مجموع این جوسازیها از سوی آمریکا و انگلیس بیارتباط با برخی تحولات غرب آسیا نیست، و نشان از طراحی غرب برای تحمیل بحرانهای مصنوعی جدید به منطقه دارد.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#تاریخ_معاصر #هویت
✅ راهبرد «توافق کوچک با نتایج برابر»
🔶 سیاست خارجی ایران در مواجهه با آمریکا دو دهه درگیر دو گزاره متناقض «هر توافقی بهتر از عدم توافق است» و «عدم توافق بهتر از توافق بد است» بوده است.
🔸توجه به هر یک از این گزارهها از سوی دستگاه سیاست خارجی مسیر مواجهه با غرب را بین یک نگاه حداقلی و دیدگاه حداکثری دچار تغییر کرده است.
🔶 با شناختی که از دنیای غرب داریم، اگر در روی پاشنه گزاره اول که همان «رسیدن به توافق به هرقیمت ممکن» است بچرخد، آنگاه دادهها بر ستاندهها فزونی خواهد داشت و لاجرم کفه ترازو به نفع طرف مقابل سنگین خواهد شد و دقیقاً نتایج به دست آمده همان میشود که در دولت دوازدهم به دست آمد و اگر گزاره دوم که همان «یا هیچ یا آنچه ما میخواهیم» را دنبال کنیم، باید پاشنه در مذاکره را از جا درآوریم؛ چرا که نه میزی برای مذاکره چیده خواهد شد و عملاً نه دادهای و نه ستاندهای خواهد بود. این مدل را پیشتر در برههای از تاریخ آزمودهایم و حاصل آن نتایجی بود که هنوز با آنها گلاویز هستیم.
🔸واقعیت آن است که هیچ یک از این دو نگاه و گزاره صفر و صدی منافع ملی را تأمین نخواهد کرد و اینجاست که یک سیاستمدار هوشمند، آرمانخواه و واقعبین میطلبد تا از تألمات اقتصادی بکاهد و ترسی هم برای نشستن پشت میز مذاکره نداشته باشد؛ چرا که استخوان هویت و غرور ملی آنچنان محکم است که در مقابل زیادهخواهی بیگانگان تسلیم نمیشود.
🔶 اینجاست که نقش توازنگرای دیپلماسی #دولت_سیزدهم نمایان میشود؛ زیرا دولت سیزدهم سعی کرده است تا همزمان با ارتقای ارتباط با شرق همچنان بر سر میز مذاکره با غرب نیز بماند، چرا که مناسبات اقتصادی ما سالها از این مسیر دنبال شده است.
🔶 از آنجایی که رسیدن به یک «توافق بزرگ با نتایج برابر» حداقل در کوتاهمدت دور از دسترس به نظر میرسد، دستیابی به چندین «توافق کوچک با نتایج برابر» میتواند تا حدودی از بار تنشها بکاهد. توافق اخیر میان ایران و آمریکا را در این راستا میتوان ارزیابی کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین حسینینژاد
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی #دلار
#بریکس
✅ کنفرانس ایران و بریکس چشم اندازی برای مشارکت و همکاری
🔶 این کنفرانس مقدمه ای است برای اجلاس اعضای بریکس و بریکس پلاس که اواخر مرداد ماه در کشور آفریقای جنوبی برگزار می گردد و از رئیس جمهور ایران هم برای حضور در اجلاس دعوت شده است.
🔶 تاکنون ۱۹ کشور درخواست عضویت در این سازمان را داده اند . این سازمان متشکل از اقتصاد های نوظهور شامل برزیل ، روسیه ، هند ، چین و آفریقا جنوبی می باشد . این سازمان آخرین عضو خود را که آفریقای جنوبی است در سال ۲۰۱۰ پذیرفته است . این کشور ها در حال حاضر در حدود ۳۰ درصد تولید ناخالص ملی جهان را در اختیار دارند و خیلی از کارشناسان معتقدند که بریکس می تواند پایانی بر یک جانبه گرایی در جهان باشد .
🔶 در اجلاس آفریقای جنوبی اعضا در مورد پیوستن کشور های جدید تصمیم گیری می کنند. البته معیار های پیوستن به سازمان در حال تدوین می باشد . با توجه به معیار ها و توانایی هایی که جمهوری اسلامی از آن برخوردار است کشور ما به راحتی می تواند خود را با معیار های احتمالی بریکس تطبیق دهد .
🔶 یکی از اولین نتایج عضویت جمهوری اسلامی در این سازمان این است که ایران می تواند معاملات خود را با کشور های عضو این گروه بدون استفاده از دلار با پول های ملی کشور های عضو انجام دهد.
🔶 همچنین ایران می تواند از طریق آفریقای جنوبی و برزیل تجارت خود را در آفریقا و آمریکای جنوبی گسترش دهد . در این مناطق فضا برای صدور خدمات فنی و مهندسی ایران باز است . جمهوری اسلامی در ضمن در بخش انرژی ، نیروگاه ، ساختمان سازی ، جاده سازی ، فعالیت های دانش بنیان و صدور خدمات فنی مهندس از توانایی بالایی برخوردار است .
🔶 در کنار این موارد سازمان بریکس موسسات مالی برای وام دادن و تسهیلات به اعضای خود ایجاد کرده است که کشورمان از این تسهیلات در صورت عضویت در جهت اجرایی کردن پروژه های داخل کشور می تواند استفاده کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: رضا صارمی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#برجام #جنگ_اوکراین
✅ ۶ میلیارد که چیزی نیست!
🔶 ایران توانسته مبلغ ۶ میلیارد دلار پول های بلوکه شده اش را از آمریکا پس بگیرد؛ مبلغی چشمگیر که بسیاری چاله های روحانی ساز را پر خواهد کرد؛ برای همین، این موفقیت که بدون برجام بدست آمده، دمای بدن اصلاح طلبان را از حد تحمل بالاتر برده است!
🔶 زنده شدن این پول علاوه بر اینکه اصلاح طلبان را خشمگین کرده، داد ترامپیست های آمریکایی را نیز در آورده؛ به طوری که میگویند دولت بایدن به ایران باج داده است؛ البته این ۶ میلیارد در برابر میلیاردها دلاری که آمریکا بی نتیجه در جنگ اوکراین دود میکند پولی نیست؛
🔸همین یکی دو روز پیش دولت بایدن علاوه بر هزینه های سنگین قبلی، مبلغ ۲۴ میلیارد دلار دیگر را برای کمک به اوکراین، به کنگره پیشنهاد داده است؛ یعنی چهار برابر پولی که ایران به آن دسترسی پیدا میکند؛ این حرکت نیز داد آمریکایی ها را درآورده و میگویند هاوایی که در آتش میسوزد و هیچ کسی تا کنون موفق به اطفای آن نشده واجب تر است یا اوکراین؟!
🔶 اصلاح طلبان را نمیدانم از چه میسوزند، ولی مفسران آمریکایی این روزها میگویند چرا ایالات متحده باید به ایرانی که شاهدهایش روزانه ده ها کشته از ناتو میگیرند، و باعث فرسایشی شدن جنگ در اوکراین و تزریق ناگزیرِ میلیاردها دلار برای دود شدن گشته اند، ۶ میلیارد دلار هم باج بدهد؟!
🔶 اصلاحات شاید از آشکار شدن بی عرضگی اش، ناکارآمی برجامی که بدان آویزان بود و موفقیت تیم رئیسی عصبانی است که سوزش آن را با پماد میشود چاره کرد، لیکن درد آمریکایی ها از جنس دیگری است؛ بحث بسیار فراتر از ۶ میلیارد دلار است؛ آنها معتقدند صدها میلیارد بعلاوه یک هژمونی را میبازند!
🔸 #به_قلم_اساتید:عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #برجام
#رسانه #تحریم
✅ آدرس غلط!
🔶 یکی از موضوعاتی که وزارت امور خارجه کشورمان به ویژه در دولت سیزدهم به طرق مختلف پیگیر حل و فصل آن بود، آزادسازی و رفع محدودیت از منابع مالی جمهوری اسلامی بود که غیرقانونی و به بهانه نگرانی بانکهای خارجی از تحریمهای ظالمانه آمریکا مسدود یا محدود و به عبارتی غیر قابل بهرهبرداری شده بود. تا اینکه در آخرین ساعات روز پنجشنبه خبر آن تیتر نخست رسانهها شد.
🔸ابتدا برخی رسانههای آمریکایی اخباری از توافق میان آمریکا و ایران برای آزادسازی تعدادی از زندانیان دو طرف و نیز آزادسازی 6 میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران منتشر کردند. پس از آن هم وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد که فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از داراییهای ایران که برای چند سال بهطور غیرقانونی در کره جنوبی توسط آمریکا توقیف شده بود، آغاز شده و تضمین لازم برای پایبندی آمریکا به تعهدات خود در این خصوص گرفته شده است.
🔸در عرصه سیاسی این خبر واکنشهایی را در داخل آمریکا و ایران داشت. «مایک پنس» معاون رئیسجمهور سابق آمریکا گفت این بزرگترين باج واشنگتن به تهران است. برخی چهره های دولت سابق که به اذعان خودشان توان بهرهبرداری از این پول را برای واردات واکسن کرونا نداشتند، نیز سعی در زیر سؤال بردن این دستاورد داشتند.
🔶 این در حالی است که به گفته رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه تا سال 1405 دولت باید 535 هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق دولت قبل را پرداخت کند. به عبارتی میزان بدهی اوراق دولت قبل 535 هزار میلیارد است نه 270 هزار میلیارد. به این رقم باید بدهی به صندوقهای بازنشستگی و صندوق ذخیره ارزی را نیز اضافه کرد که میزان بدهی دولت روحانی را چندین برابر میکند.
🔸مسئله دیگر نیز توجه به این موضوع است که دولت سابق به بهانه ارز بلوکه شده در کره جنوبی پول بدون پشتوانه چاپ کرده که به گفته عبدالناصر همتی، رئیس کل وقت بانک مرکزی وقت، به ازای این منابع ارزی مسدود شده، پول بدون پشتوانه چاپ و دولت قبل آن را پیشخور کرده و دیگر طلبی برای دولت باقی نمانده است.
🔶 با توجه به آنچه گفته شد، ناخوشایندی جریان غربگرای داخلی و برخی مقامات دولت سابق از آزادسازی 6 میلیارد دلار دارایی ملت ایران بر اثر تلاشهای دستگاه دیپلماسی و بدون برجام و FATF و بدون دادن امتیازهای بزرگ به طرف های غربی در گفت و گوهای هستهایـ که نتوانستند آن را پنهان کنندـ بیش از هر چیز ناشی از شکست گفتمانی این جریان است که روز به روز آشکارتر میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید:اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#رسانه #زن_تراز
#هنر #روشنفکری #حجاب
✅ زن و رسانه
قسمت نهم
🔶 سرکوب نشانهشناختی خانواده در سینمای ایران
🔶 «مضمون» و «فرم» دو عنصر مهمِّ سازنده یک «فیلم» هستند. لذا اگر چالشهای دراماتیک روایت و تکنیکهای خلق تصویر را از یک فیلم بگیریم، آنگاه فقط با یک «متن» طرف هستیم که درصدد است بدون تکلّف، جهان را برای ما روایت کند. از این منظر میتوان گفت تفاوتی میان فیلم و «فلسفه» وجود ندارد. تلقیِ «سینما بهمثابه فلسفه» ناظر به شکست هژمونی فرم و تکنیک و هویت بخشیدن به «ایده» فیلم است. ایدهای که اگرچه روایت آن بدون لکنت فرمی به منطق سینما نزدیکتر است، اما به خودی خود اصالت دارد.
🔶 تصاویر رسوبیافته در ذهن افراد تبیینکنندهی منطقِ کنش آنان در جامعه است. فهم بینالاذهانی، تبیین و تداوم الگوهای کنش، پیشبینی و بازتولید انواع کنش و... در پیوندی وثیق با این تصاویر ذهنی قرار دارند. همچنین مناقشات گفتمانی، تطورات اجتماعی، تضاد و وفاق در جامعه، گسست فرهنگی و... به نوعی متاثر از تصاویر هستند. بهعبارتی همچنان که تداوم فرهنگ و الگوهای زیست و کنش افراد در یک جامعه معلول موفقیت در انتقال تصاویر است، شکاف میانفرهنگی نیز متاثر از جایگزینی تصاویر متناقض و مخالف در اذهان جامعه است. اهمیت غیرقابل انکار «تصویر» که به تعبیر نورمن دنزین، تکوین و بازتولید جامعه جدید از خلال تصاویر صورت میگیرد(Denzin,1970:124)، تلازمِ میان «سیاستگذاریِ کنش»(Behavior Policy) و «سیاستگذاری بازنمایی»(Representation Policy) را بیش از پیش برای ما آشکار میسازد.
🔶 رسانهها و وسایل ارتباط جمعی مهمترین منابع سازنده تصاویر ذهنی نزد افراد هستند. لذا نهادهای اجتماعی برای تداوم و بازتولید خویش نیاز به خلق تصاویر موّید و سازگار به خود در رسانه هستند. در این میان اما «سینما» جایگاه ویژهای دارد. اگر «فیلم» را در نسبت با سایر تولیدات تصویری، غنیترین و تاثیرگذارترین منبع خلق تصویر در ذهن مخاطب بدانیم(Dayer,2005:63) میتوان گفت سینما اولین و موثرترین رسانه در زمینه ایجاد تصاویر ذهنی نزد افراد جامعه است. از سوی دیگر سینما تنها رسانه جمعیِ رسمی در ایران است که نهادهای نظارتیِ تضمینکنندهی نُرمها و استانداردهای سیاستگذاری بازنمایی در آن ناکارآمد عمل نموده و در سالهای اخیر نسبت به رسانههای رسمی دیگر کمتر در مسیر بازنماییِ تصاویر سازگار با الگوهای نهادینه شده کنش در جامعه ایرانی – اسلامی ما حرکت نموده است.
🔶 با نگاهی به جریان تولید فیلم در سینمای ایران و بررسی آثار 4 دهه اخیر از منظر مضامین و رویکردها، در مییابیم که خانواده سنّتی ایرانی غالبا در جایگاه دیگریِ سینما بوده و تصاویر خلق شده از خانواده و مناسبات آن در سینمای ایران اغلب در راستای سرکوب نشانهشناختی آن بوده است. در روند غالب این آثار، خانواده سنتی بهسان اهریمنی فاقد عقلانیـت و اخـلاق به تصویر در میآید. اساسا مسئله این نیست که خوانش مرجّح این آثار در مقابل این نـوع زیسـتِ خانوادگی موضعی مقابلهآمیز و نقادانه دارند، بلکه مسـئلۀ اهـریمن سـازي از خـانواده سـنّتی ایرانی از یکسو و عدم امکان به سخن درآمدن آن از سوي دیگر است. اگرچه آثار بسیار خوبی نیز خارج از روند مذکور در سینمای ایران خلق شدهاند اما آن چیزی که تصویر غالب از خانواده در سینمای ایران محسوب میشود، نوعی غیریتسازی از خانواده سنتی ایرانی است که سالیان متمادی در جامعه ایران محمل بازآفرینیهای فرهنگی بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
نگرانی آمریکا از انهدام مثلث راهبردی.pdf
68.2K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ رمزگشایی از یک تکذیبیه/ نگرانی آمریکا از انهدام مثلث راهبردی
🔶 وجود کابینه بیثبات رژیم صهیونیستی، نگاه خاص سعودیها نسبت به نظم نوین منطقهای و سردرگمی راهبردی آمریکا در قبال تحولات بینالملل منجر به نگرانی سران هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه نسبت به مناسبات تلآویو و ریاض و نقش واشنگتن در این معادله شده است...
🔸 #به_قلم_اساتید:علی عالمی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#جنگ_شناختی
✅ دیپلماسی عزّتمندانه در مقابل جنگ شناختی دشمن
🔶 نظام استکبار جهانی به سرکردگی آمریکای جنایتکار طی چهار دههی گذشته برای از بین بردن نظام جمهوری اسلامی ایران با آزمودن طرح های مختلف براندازی و بکار گیری انواع جنگ ها اعم از سخت، نیمه سخت، نرم، اقتصادی و... تا به امروز که نوبت به جنگ ترکیبی و شناختی رسیده است؛ نتوانستند نظام جمهوری اسلامی را دچار فروپاشی نمایند.
🔸ویژگی مشترکی که همه این فتنه ها و طراحی های دشمنان از ابتدا تا به امروز علیه ملت ایران داشته اند برایشان نتیجهای جز شکست در پی نداشته است.
🔶 استکبار جهانی در خیلی از این موارد علیرغم ایجاد خسارتها و هزینه هاي مادی و معنوی برای نظام نه تنها به اهداف خود دست نیافتند؛ بلکه موجب رشد و پیشرفت نظام اسلامی در خیلی از زمینهها گردیده اند؛ برای نمونه، آمریکا دشمن درجه یک ملت ایران طی چند سال اخیر با بکارگیری سیاست فشار حداکثری و تشدید تحریم های اقتصادی علیه ملّت ایران نتوانست به اهداف خود در جنگ اقتصادی برسد.
🔶 یکی از نشانه های شکست جنگ اقتصادی دشمنان این است که #دولت_سیزدهم در موضوع مبادله ی اخیر زندانیان و آزاد سازی پول های بلوکه شده ایران با بکارگیری سیاست #دیپلماسی_عزّتمندانه هم توانست شهروندان بی گناه ایرانی را از زندان های آمریکا آزاد نماید و هم پول های بلوکه شده ایران را از کره جنوبی آزاد سازد.
🔸 #به_قلم_اساتید:مرتضی ایزدی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده
#انقلاب_اسلامی #امنیت
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران ۱۴۰۲/۰۵/۲۶
🔶 درباره سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🏷تشکیل سپاه
🔶 تشکیل سپاه در ابتدای انقلاب، یک پدیده منحصربهفرد در بین انقلابهای بزرگ تاریخ بود. از اوّلِ تشکیل سپاه، افراد سپاه برخوردار بودند از ارزشهای دین و انقلاب مثل:
🔹ایثار
🔸فداکاری
🔹حضور جهادی دائمی و شبانهروزی
🔸اطاعت و تسلیم در مقابل امام بزرگوار
🔶 رشد و زایش درونی سپاه
🔺سپاه در آغاز تشکیل از یک مجموعه چندصدنفری تشکیل شد امّا کمتر از دو سال، تبدیل شد به یک سازمان نظامی گسترده. همین موجب شد بتواند در همکاری با ارتش چند عملیّات بزرگ را به سامان برساند.
💪 با گذشت حدود چهار دهه، یک کانون عظیم و کاملاً مجهّز دفاعی و نظامی و بزرگترین سازمان ضدّ تروریستی دنیا را داریم.
🔶 عملکرد سپاه
⭕️مواجهه با بحرانهای دستساز دشمن
📍در نیمههای دیماه سال ۵۷، سران چهار کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه، و آلمان جمع شدند در کنفرانس گوادلوپ.
🔺برای اینکه این انقلاب پا نگیرد، سیاست راهبردی بحرانهای پیاپی را طرّاحی کردند.
💪سازمانی که این سیاست را شکست داد، سپاه بود.
⭕️عملکرد خوب در دفاع مقدس
⭕️ افزایش تواناییهای روزافزون
⭕️سازندگی در امور زیربنایی و حوزههای گوناگون
⭕️ارایه خدمات عمومی
⭕️اثرگذاری در فضای عمومی کشور
🔶 نه فقط سازمان سپاه جذّاب است، بلکه افرادش هم جذّابند:
❇️سردار بلندمرتبهاش مثل شهید سلیمانی یک جور
❇️جوان فداکارش مثل شهید حججی یک جور
❇️پاسدار بیپیرایه و دلاوری مثل ابراهیم هادی یک جور
🔺هر کدام از اینها یک الگویند، یک الگوی تمامنشدنی.
⁉️یکی از بخشهای مهمّ فعّالیّت دشمن مخدوش کردن چهرهی سپاه و بسیج است؛ چرا؟ چون سپاه و بسیج جذّاب است؛ این جذّابیّت، آنها را نگران میکند.
📌با خبر دروغ، با شایعهی دروغ، با انواع حیلهها میخواهند این الگوگیری وجود نداشته باشد.
🔶 پاسداری سپاه از خود
♦️این پاسداری از خویش در فرهنگ قرآنی اسمش «تقوا» است.
❇️ارزشها و برجستگیهای سپاه خیلی ارزشمندند؛ از اینها باید حراست کرد
🚨عوامل خطرزا اینها است:
📍غفلت از خدا
📍مغرور شدن به دستاوردها
📍خسته شدن از کار جهادی
📍بیتوجّهی به نعمتهای الهی
🔶 من به نسلهای جدید سپاه سفارش مؤکّد میکنم که سعی کنید آراستگی معنوی و علمی و عملی خودتان را از گذشتگانتان بالاتر ببرید.
🔶 درباره پاسداری از انقلاب اسلامی
⁉️در انقلاب اسلامی، چه خصوصیّتی هست که موجب این است که دشمنان صفآرایی کنند و ما ناچار بشویم برایش پاسدار فراهم کنیم که از انقلاب حفاظت کند؟ آن چیزی که دشمن را بسیج میکند، حاکمیّت سیاسی اسلام است.
⁉️حاکمیّت سیاسی اسلام مگر چه خصوصیّتی دارد که آنها را وادار به عکسالعمل میکند؟
🔶 چند نقطه را فقط اشاره میکنم:
◀️مخالفت نظام اسلامی با ظلم
◀️مخالفت نظام اسلامی با دستدرازی به منافع ملتها
◀️اعتقاد نظام اسلامی به کرامت انسان و مخالفت با تبعیض نژادی
◀️رفتار مسالمتآمیز با دولتهای غیرمتخاصم و مقابله با پیمانشکنان و دروغگویان
⁉️تهاجم از طرف کیست؟
⏫از طرف کسانی که با این خصوصیّات مخالفند؛ پس دشمن را شناختیم.
♦️اگر جمهوری اسلامی الگو نمیشد، باز این دشمنیها کمتر بود امّا جمهوری اسلامی الگو و پیشگام شده؛ جمهوری اسلامی پیشران حرکتهای مقاومتی در این منطقهی حسّاس شده.
🔶 نکته پایانی
🔶 پیشرفتها زیاد است، مراقب باشید غرّه نشویم به آنچه داریم.بدانیم که آن سیاستِ راهبردیِ ایجادِ بحرانهای پیدرپی هنوز جریان دارد.
⚔️هدف دشمن این است که امنیّت کشور را از بین ببرد.
❌امنیّت که نبود:
📌اقتصاد هم نیست؛
📌علم، دانشگاه و مراکز تحقیقاتی نیست؛
📌اشتغال نیست؛
📌کارهای زیرساختسازی نیست؛
📌راهاندازی کارخانههای تعطیلشده نیست؛
💎امنیّت اصل است.
🔶 امروز وظیفهی ما اینهاست:
👈مراقبت دائمی از انقلاب؛
👈وحدت ملّی؛
👈مشارکت دادن مردم؛
👈کمک کردن به آحاد مردم بخصوص به طبقات ضعیف؛
👈کار جهادی مسئولان؛
🔶 به قلّهها نزدیک شدهایم. امروز روز خسته شدن و ناامید شدن نیست؛ امروز روز شوق است، روز امید است، روز حرکت است؛ اعتماد باید وجود داشته باشد، نمیگویم انتقاد نباشد؛ انتقاد همراه با اعتماد. مسئولین دارند کار میکنند؛ با اخلاص، با علاقهمندی، با شوق، با توکّل به خدا، با همهی توان؛ اعتماد بشود به آنها، انتقاد هم اگر لازم بود، بشود.
🔶 اگر این راه را دنبال کردیم و بحمدالله تا امروز دنبال شده و بعد از این هم به فضل الهی، به توفیق الهی دنبال خواهد شد، پیروزی بر دشمن قطعی است.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عزت_ملی
#معنویت_و_اخلاق
#استقلال_و_آزادی
#دشمن_شناسی
✅ سرباز روز نهم! اسم تو مصطفاست
🆔 @tahlil_shjr