⚜ سبک زندگی قرآنی
🍂اهل تقوا شوید.🍂
🔶يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَآمِنُوا بِرَسُولِهِ يُؤْتِكُمْ كِفْلَيْنِ مِن رَّحْمَتِهِ وَيَجْعَل لَّكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ وَيَغْفِرْ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
(#حدید/۲٨)
📣ای مؤمنین :
🔸۱ـ تقوا داشته باشید، یعنی دائماً مراقب باشید که طبق خواست خدا رفتار کنید.
🔸۲ـ به رسول خدا ایمان آورید. (ولایتمداری)
✅در این صورت خدا نیز به شما چنین پاداش میدهد👇
🍂۱ـ دو بهره از رحمتش شامل حالتان می کند.
🍂۲ـ نوری به شما عطا می کند تا به وسیله آن حق را تشخیص داده و درست حرکت کنید.
🍂۳ـ مغفرتش را نصیبتان خواهد کرد.
✅ معامله ی پر سودی است👌
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍃 یک آیه 🍃
🔶سوره #مائده، آیه ٩۵:
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لاتَقْتُلُوا الصَّيْدَ وَ أَنْتُمْ حُرُمٌ وَ مَنْ قَتَلَهُ مِنْكُمْ مُتَعَمِّداً فَجَزاءٌ مِثْلُ ما قَتَلَ مِنَ النَّعَمِ يَحْكُمُ بِهِ ذَوا عَدْل مِنْكُمْ هَدْياً بالِغَ الْكَعْبَةِ أَوْ كَفّارَةٌ طَعامُ مَساكينَ أَوْ عَدْلُ ذلِكَ صِياماً لِيَذُوقَ وَبالَ أَمْرِهِ عَفَا اللّهُ عَمّا سَلَفَ وَ مَنْ عادَ فَيَنْتَقِمُ اللّهُ مِنْهُ وَ اللّهُ عَزيزٌ ذُو انْتِقام
⚡️ترجمه کوتاه :
اى كسانى كه ايمان آورده ايد!
در حال احرام، شكار نكنيد;
و هر كس از شما عمداً آن را به قتل برساند، بايد كفاره اى معادل آن از چهارپايان بدهد;
كفاره اى كه دو نفر عادل از شما، معادل بودن آن را تصديق كنند;
و به صورت قربانى به (حريم) كعبه برسد;
يا (به جاى قربانى،) اطعام مستمندان كند; يا معادل آن، روزه بگيرد، تا كيفر كار خود را بچشد.
خداوند گذشته را عفو كرده، ولى هر كس تكرار كند، خداوند از او انتقام مى گيرد; و خداوند، توانا و صاحب انتقام است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📗#دائره_المعارف_قرآن_کریم📗
❤️ #زیبایى >
💜#زیبایى آفرینى خدا
🌈در قرآن کریم نقش کانونى « #اللّه » در همه آفرینش از جمله #زیبایى برجسته شده است .
💐 خداوند داراى #اسماى حسناست که اشاره به اتصاف او به #زیبایى است:
* ولِلّهِ الاَسماءُ الحُسنى فَادعوهُ بِها * ( اعراف ۱۸۰ ) ؛
* اَیًّا ما تدعوا فلهُ الاسماءُ الحُسنی * ( اسراء ۱۱۰ ) ؛
* الله لا اله الّا هو له الاسماء الحسنی * ( طه ۸ )
🌈صفت تفضیلی * الحسنی * ( مونث احسن ) نشان دهنده زیبایی همه جانبه اسمای الهی است .
💐 افزون بر این ، ترکیب #حصری این آیات بیانگر این واقعیت دانسته شده که همه #زیبایی هستی از خداست و زیبایی های دیگر همگی #مجاز و #عاریت هستند
🌈و نیز #اطلاق * الاسماء الحسنی * در کنار دسته دیگری از آیات مانند * کلّ شیء خلقناه بقدر * ( قمر ۴۹ ) که هر یک از #آفریده ها را محدود به حدودی می شمرند بیانگر محدودیت همه زیبایی ها به جز زیبایی خداوند شمرده شده که #اصل و خاستگاه همه آنهاست .
💐افزون بر تعبیر #عام * الاسماء الحسنی * از برخی نام های مشخص نیز در قرآن یاد شده که بر نسبت #زیبایی به خداوند و افعالش دلالت ضمنی یا التزامی دارند .
🌈در پیوند میان #نامهای خداوند و فعل آفرینش به شکل * #خالق * که خود یکی از نام ها بوده که در ارتباط مفهومی با مجموعه دیگری از نامها مانند #وهاب و رازق است ، چنین برداشت شده که * حُسن * و * خُلق * رابطه دو #سویه دارند ، پس همه آفریده های خدا زیبایند و همه زیبایی ها آفریده او هستند و بنابراین همانگونه که #نامهای خدا زیباست * و لله الاسماء الحسنی * افعالش نیز زیبایند .
💐هر چند صفت * #جمیل * در قرآن به خداوند نسبت داده نشده و تنها در روایات از او با #وصف جمیل یاد شده است ، پیوند بین خُلق و حُسن در دو آیه :
* ذالکم الله ربّکم خلق کلّ شیء * ( غافر ۶۲ )
و * الّذی احسن کل شیء خلقه * ( سجده ۷ ) به تایید #تحلیل پیشگفته انجامیده ، میان آفرینش و زیبایی رابطه برقرار میسازد .
🌈در نگاهی وسیعتر ، صفت #کانونی * خلق * در لغت به معنای آفرینش بدون پیشینه و الگو شمرده شده که در #همسانی با سه صفت دیگر بدیع ( بقره ۱۱۷ ) و فاطر ( فاطر ۱ ) و باری ( حشر ۲۴ ) قرار می گیرد و در همه آنها آن #عنصر بی الگو بودن فعل خداوند لحاظ شده است ، چنانکه #خلقت از نوع ابتدایی و ابتکار بدون نسخه و تجربه قبلی یا الهام و تکرار از چیزی بوده است .
💐* #مصوّر * از اسماء و صفات الهی به معنای #صورت پرداز ( و دهنده شکل و هیئت متمایز به هر یک از موجودات ) یکبار :
* هو الله الخالق الباری المصوّر له السماء الحسنی * ( حشر ۲۴ )
🌈و حالت فعلی آن #چهار بار در قرآن به کار رفته است :
* و صوّرکم فاحسن صوّرکم * ( غافر ۶۴ ، نیز تغابن ۳ )
💐 در همه این موارد #صورتگری با حُسن به کار رفته که بر زیبایی این صورت دلالت دارد ،
🌈 از این جهت #مفسران با پیش فرض قرار دادن این تحلیل به بررسی این امر پرداخته اند که زیبایی یاد شده از نوع #طبعی ( ظاهری ) یا #عقلی ( باطنی ) است
💐 و #ماهیت فلسفی زیبایی به تناسب درونی اجزای یک موجود و نیز #تناسب بیرونی آنها با هدف پیدایششان باز می گردد و در این صورت آیات مذکور متناظر با تعبیر * #احسن_تقویم * در آیه ۴ سوره تین شمرده خواهد شد .
ادامه دارد .....
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
5.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#بقره آیه ۲۳۰
فَإِنْ طَلَّقَها فَلا تَحِلُّ لَهُ مِنْ بَعْدُ حَتَّى تَنْكِحَ زَوْجاً غَيْرَهُ فَإِنْ طَلَّقَها فَلا جُناحَ عَلَيْهِما أَنْ يَتَراجَعا إِنْ ظَنَّا أَنْ يُقِيما حُدُودَ اللَّهِ وَ تِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ يُبَيِّنُها لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ
پس اگر (بعد از دو طلاق و دو رجوع، براى بار سوم) او را طلاق داد، ديگر آن زن بر او حلال نخواهد بود، مگر آنكه به نكاح مرد ديگرى درآيد (و با او آميزش نمايد.) پس اگر (همسر دوّم) او را طلاق داد، مانعى ندارد كه به يكديگر بازگشت كنند (و زن با همسر اوّل خود مجدّداً ازدواج نمايد.) البتّه در صورتى كه اميد داشته باشند حدود الهى را برپا دارند. و اينها حدود الهى است كه خداوند آن را براى افرادى كه آگاهند بيان مىكند.
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٢٣٠)
شأن نزول:
💠در حديثى آمده است كه زنى خدمت پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله رسيد و عرض كرد: من همسر پسر عمويم بودم او سه بار مرا طلاق داد، پس از او با مردى ازدواج كردم، اتفاقا او هم مرا طلاق داد، آيا مىتوانم به شوهر اولم باز گردم؟
💠حضرت فرمود: نه، تنها در صورتى مىتوانى كه با همسر دوم آميزش جنسى كرده باشى، در اين هنگام آيه نازل شد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 208
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
تفسير:
💠اين آيه در حقيقت حكم تبصرهاى دارد كه به حكم سابق ملحق مىشود مىفرمايد:
«اگر (بعد از دو طلاق و رجوع، بار ديگر) او را طلاق داد، زن بر او بعد از آن حلال نخواهد شد مگر اين كه همسر ديگرى (به ازدواج دائمى) انتخاب كند (و با او آميزش جنسى نمايد در اين صورت اگر همسر دوم) او را طلاق داد، گناهى ندارد كه آن دو بازگشت كنند، (و آن زن با همسر اولش بار ديگر ازدواج نمايد) مشروط بر اين كه اميد داشته باشد كه حدود الهى را محترم مىشمرند» (فَإِنْ طَلَّقَها فَلا تَحِلُّ لَهُ مِنْ بَعْدُ حَتّى تَنْكِحَ زَوْجاً غَيْرَهُ فَإِنْ طَلَّقَها فَلا جُناحَ عَلَيْهِما أَنْ يَتَراجَعا إِنْ ظَنّا أَنْ يُقِيما حُدُودَ اللّهِ) .
💠و در پايان تأكيد مىكند «اينها حدود الهى است كه براى افرادى كه آگاهند بيان مىكند» (وَ تِلْكَ حُدُودُ اللّهِ يُبَيِّنُها لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 208
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن #جلسه_246
🌷 #آیه_230 #سوره_بقره
🌸 فَإِنْ طَلَّقَهَا فَلاَ تَحِلُّ لَهُ حَتّى تَنْكِحَ زَوْجاً غَيْرَهُ فَإِنْ طَلَّقَهَا فَلَاجُنَاحَ عَلَيْهِمَا أَنْ يَتَرَاجَعَآ إِنْ ظَنَّآ أَنْ يُقِيمَا حُدُودَ اللَّهِ وَتِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ يُبَيِّنُهَا لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ
🍀 ترجمه:پس اگر(براى بار سوم) او را طلاق داد، دیگر آن زن بر او حلال نخواهد بود، تا اینکه به نكاح مرد دیگرى درآید پس اگر (همسر دوّم) او را طلاق داد، مانعى ندارد كه به یكدیگر بازگشت كنند (و زن با همسر اوّل خود مجدّداً ازدواج نماید.)البتّه در صورتى كه احتمال دهند حدود الهى را برپا دارند. و این ها حدود الهى است كه خداوند آن را براى افرادى كه آگاهند بیان مىكند.
🌸 موضوع این آیه در ادامه آیه قبلی است اگر مردی برای بار اول همسرش را #طلاق داد و خواست به همسرش رجوع کند و زن راضی بود می تواند برگردد ولی اگر از قضا دوباره ناسازگار بودن و برای بار دوم طلاق گرفتن و از هم جدا شدند برای مرتبه سوم مرد می تواند برگردد به شرطی که #زن هم راضی باشد ولی اگر پس از آن مرد برای بار سوم زن خود را طلاق داد دیگر بازگشت ممنوع است و فقط تا مرتبه دوم می توانست به او برگردد اما اگر آن زن بعد از طلاق به نکاح مرد دیگری در آمد اما با آن مرد دوم هم زندگی ناسازگاری داشته باشد و اگر از او طلاق گرفت آیا در این صورت این زن می تواند با همسر اول خود دوباره زندگی کند در حالی که قبلا سه مرتبه او را طلاق داده بود خداوند این اجازه را می دهد در صورتی که احتمال دهند که حدود الهی را بر پا دارند و این ها حدود الهی است که #خداوند آن را برای افرادی که آگاهند بیان می کند.
🔹 پيام های آیه 230سوره بقره🔹
✅ #مردان نباید از اختیارات خود سوء استفاده كنند و باید بدانند كه اختیار آنها براى طلاق، محدود است. از امام رضا علیه السلام روایت شده است كه فرمود: طلاق را سبک نگیرید و به زنان ضرر نرسانید. «فلا تحلّ له»
✅ امید به زندگى براساس #احكام الهى، شرط ازدواج است. «ان ظنّا ان یقیما حدود اللّه»
✅ مسلمانان بدانند كه حدود الهى، تنها در نماز، زكات، حج و جهاد نیست، مراعات مسائل خانوادگى نیز از حدود الهى است. «تلك حدود اللّه»
✅ هر كسى اسرار و حكمت مقرّرات الهى را نمىداند. مردم عادّى، ظاهر دستورات و آگاهان، روح و عمق آن را مىبینند. «لقوم یعلمون»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
✍ #عواقب_سستی_نماز
🔥 «فِي جَنَّاتٍ يَتَساءَلُونَ عَنِ الْمُجْرِمِينَ. ما سَلَكَكُمْ فِي سَقَرَ قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ... »
📒 مدثر: 42 تا 47
🔥 قرآن می گوید: در سَقَر بی نماز ها عذاب می شوند. عذابی است که هیچ چیز را باقی نمی گذارد و رها هم نمی کند و پوست صورت را به شدت دگرگون می کند. «سَأُصْلِيهِ سَقَرَ ـ وَ ما أَدْراكَ ما سَقَرُ ـ لا تُبْقِي وَ لا تَذَرُ ـ لَوَّاحَةٌ لِلْبَشَرِ»
📒 مدثر: 26 تا 29
🔥 امام صادق عليه السلام فرمود اين درّه از شدّت گرماى خود به خداوند عَزّ وَ جَلّ شكايت كرد و خواهش نمود كه به وى اجازه دهد تا نَفَسى بكشد. پس نَفَس كشيد و با این نَفَس دوزخ را شعله ور کرد.
«إنّ في جَهنَّمَ لَوادِياً لِلمُتَكبِّرِينَ يقالُ لَهُ سَقَرُ، شَكا إلَى اللَّهِ عَزَّوجلَّ شِدَّةَ حَرِّهِ و سَألَهُ أن يَأذَنَ لَهُ أن يَتَنَفَّسَ، فَتَنَفَّسَ فَأحرَقَ جَهَنَّمَ»
📒 ميزان الحكمة ؛ ج10 ؛ ص 36
🌺 البته در کنار بیان این عذاب های شدید باید به رحمت خدا هم امیداوار بود و دانست که خدا با توبه کنندگان بسیار مهربان است و آنها را از جهنم دور خواهد کرد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
سوره مبارکه آل عمران آیه 61
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
فَمَنْ حَآجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءكُمْ وَنِسَاءنَا وَنِسَاءكُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَةَ اللّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ
پس هر كه با تو، بعد از علم و دانشى كه به تو رسيده است، درباره او (عيسى) به ستيز و محاجّه برخيزد (و از قبول حقّ شانه خالى كند) بگو: بيائيد پسرانمان وپسرانتان وزنانمان وزنانتان وخودمان را (كسى كه به منزله خودمان است) وخودتان را بخوانيم، سپس (به درگاه خدا) مباهله و زارى كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh