فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳ استاد غلوش
💢 قطعه معروف سوره #الرحمن
💌 مقام صبا
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیات_الاحکام
🔸الَّذينَ يَأْكُلُونَ الرِّبا لا يَقُومُونَ إِلاَّ كَما يَقُومُ الَّذي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطانُ مِنَ الْمَسِّ ذلِكَ بِأَنَّهُمْ قالُوا إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبا وَ أَحَلَّ أللهُ الْبَيْعَ وَ حَرَّمَ الرِّبا فَمَنْ جاءَهُ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّهِ فَانْتَهى فَلَهُ ما سَلَفَ وَ أَمْرُهُ إِلَى اللهِ وَ مَنْ عادَ فَأُولئِكَ أَصْحابُ النَّارِ هُمْ فيها خالِدُونَ؛
🔹کسانى که ربا مىخورند، [در قیامت] مانند کسى که بر اثر تماس شیطان، دیوانه شده [و تعادل خود را از دست داده] بر مىخیزند. این، بهخاطر آن است که گفتند: «بیع [و داد و ستد] مانند ربا است» در حالىکه خدا بیع را حلالکرده، و ربا را حرام. [زیرا فرق میان این دو، بسیار است.] و اگر کسى اندرزى از جانب پروردگارش به او رسد، و [از رباخوارى] خوددارى کند، سودهاى پیشین [و قبل از تحریم] از آن اوست؛ و کار او به [عفو] خدا واگذار مىشود؛ امّا کسانى که [به ربا خوارى] بازگردند اهل دوزخند؛ و جاودانه در آن خواهندبود.
📚(#بقره - ۲۷۵)
✅امام علی (علیه السلام) آن دسته از آیات که تأویلشان در تنزیلشان نهفته است، شامل تمام آیات محکمی میشود که برای تحریم برخی از چیزهای متعارف که در میان اعراب آن روز بوده، نازل شده است. تأویل آنان در تنزیلشان است لذا آن آیات به تفسیری بیش از تأویلشان نیازمند نمیباشند و از این جمله آیات، سخن خداوند است: یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللهَ وَ ذَرُوا ما بَقِیَ مِنَ الرِّبا (#بقره - ۲۸۸) و أَحَلَّ اللهُ الْبَیْعَ وَ حَرَّمَ الرِّبا و نظیر این آیه که خداوند سبحان [چیزی را] تحریم نموده و شنونده در مورد آن شبهه و سؤالی ندارد، در قرآن به وفور دیده میشود.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۳۸۴
📚 بحارالأنوار، ج۹۰، ص۶۷/ بحارالأنوار، ج۶۲، ص۱۳۸؛ فیه: «مثل ذلک ... مسألهًْ عنه» محذوفٌ/ وسایل الشیعه، ج۲۵، ص۱۰؛ فیه «و ذروا ما بقی ... الی قوله» محذوفٌ
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍃یک آیه🍃
🔶 سوره #حجر، آیه ٢٠:
وَجَعَلْنَا لَكُمْ فِيهَا مَعَايِشَ وَمَن لَّسْتُمْ لَهُ بِرَازِقِينَ
⚡️ ترجمه :
ودر زمين، براى شما وآنكس که شما روزى دهنده او نيستيد، وسيله ى زندگى قرار داديم.
💥 توضیح :
آفرينش زمين و كوه و نبات براى انسان است.
🍁خداوند، معيشت و رزق همه موجودات را، حتّى آنها كه شما توان تأمين آنرا نداريد به عهده دارد.
#یک_آیه
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❤️ در قیامت به کسی ذرهای ستم نمیشود
و فقط با همان کارهایی مجازات میشوید...
که در دنیا دائم مشغولش بودید!
📖 سوره #یس، آیه ۵۴
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#داستان حضرت یونس
"قسمت دوم (آخر)
☘كشتي حركت كرد، در وسط دريا ناگاه ماهي بزرگي سر راه كشتي را گرفت، در حالي كه دهان باز كرده بود، گويي غذايي ميطلبيد، چون آن حضرت ماهي را ديد ترسيد، به عقب كشتي آمد، ماهي نيز به جانب عقب آمد تا اینکه کار بر اهل کشتی تنگ شد.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
💐سرنشينان كشتي گفتند: به نظر مي رسد گناهكاري در ميان ما باشد كه بايد طعمه ماهي گردد، سپس آنها تصميم گرفتند ميان خود قرعه كشيده، تا به نام هر كس اصابت نمود، او را از كشتي بيرون اندازند. قرعه به نام يونس (عليهالسلام) درآمد. حتی سه بار قرعه زدند، هر سه بار به نام يونس(عليهالسلام) اصابت نمود.
🍀يونس را به دريا افكندند، آن ماهي بزرگ او را بلعيد. زماني كه ماهي يونس (عليهالسلام) را در كام خود فرو برد، خداوند به آن حيوان الهام فرمود، كه به يونس(عليهالسلام) آسيبي نرساند، يونس(عليهالسلام) در شكم ماهي كه جاي گرفت پنداشت از دنيا رفته است، لذا اعضاي بدنش را حركت داد، دانست كه زنده است. از اين رو به سجده افتاد و عرضه داشت:
🍀 پروردگارا! جايگاهي براي پرستشت برگزيدم، كه كسي در چنين جايي تو را ستايش نكرده است. سپس چند روز همچنان در شكم ماهي به سر برد و پيوسته به ذكر و ستايش پروردگار ميپرداخت، پس از آنبه عظمت الهي اعتراف كرد، و اقرار نمود در كاري كه از او سر زده به خود ستم روا داشته است.
🍀خداوند دعايش را مستجاب كرد و توبهاش را پذيرفت.و به ماهي فرمان داد تا يونس(عليه السلام) را به ساحل ببرد و او را به بيرن دريا بيفكند. يونس(عليهالسلام) در حالتي از بيماري و خستگي، از شكم ماهي خارج شد.
🌻خداوند درختي با سايه گسترده از نوع كدو بالاي سرش رويانيد، كه آن را ميمكيد مانند شير از پستان، و در سايه آن به سر ميبرد. موهايش همه ريخته بود و پوستش نازك شده بود و تسبيح خدا ميگفت و ذكر خدا ميكرد در شب و روز.
🍀چون بدنش قوت يافت و محكم شد و سلامتي خود را باز يافت، خدا كرمي را فرستاد كه ريشه درخت كدو را بخورد و آن درخت خشك شد. خشك شدن آن درخت براي يونس( عليه السلام) بسيار سخت و رنج آور بود و او را محزون نمود. خداوند به او وحي كرد: چرا محزون هستي؟
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
☘او عرض كرد: اين درخت براي من سايه تشكيل ميداد كرمي را بر آن مسلط كردي، ريشهاش را خورد و خشك گرديد. خداوند فرمود: تو از خشك شدن يك درختي كه، نه آن را كاشتي و نه به آن آب دادي غمگين شدي، ولي از نزول عذاب بر صد هزار نفر يا بيشتر محزون نشدي، اكنون بدان كه اهل نينوا ايمان آوردهاند و راه تقوي پيش گرفتند و عذاب از آنها رفع گرديد، به سوي آنها برو.
☘يونس(عليهالسلام) متوجه خطاي خود شد و عرض كرد: «يا رب عفوك عفوك»، سپس به سوي نينوا حركت كرد، وقتي به نزديك نينوا رسيد، خجالت كشيد كه وارد شهر شود، چوپاني را ديد نزد او رفت و به او فرمود: برو نزد مردم نينوا و به آنها خبر بده كه يونس(عليهالسلام) به سوي شما ميآيد.
🏵چوپان به يونس(عليهالسلام) گفت: آيا دروغ ميگويي؟ آيا حيا نميكني؟ يونس(عليهالسلام) در دريا غرق شد و از بين رفت. به درخواست يونس(عليهالسلام) گوسفندي بازبان گويا گواهي داد كه او يونس(عليه السلام) است.
🍀چوپان يقين پيدا كرد، با شتاب به نينوا رفت، و ورود يونس(عليهالسلام) را به مردم خبر داد، مردم كه هرگز چنين خبري را باور نميكردند، چوپان را دستگير كرده و تصميم گرفتند تا او را بزنند. او گفت: من براي صدق خبري كه آوردم برهان دارم. گفتند: برهان تو چيست؟ جواب داد: برهان من اين است كه اين گوسفند گواهي ميدهد.
🍀همان گوسفند با زبان گويا گواهي داد، مردم به راستي آن خبر اطمينان يافتند.
به استقبال حضرت يونس(عليهالسلام) آمدند و آن حضرت را با احترام وارد نينوا نمودند و به او ايمان آوردند و در راه ايمان به خوبي استوار ماندند و سالها تحت رهبري و راهنماييهاي حضرت يونس(عليهالسلام) به زندگي خود ادامه دادند.
🍀مدت غيبت يونس(عليهالسلام) از ميان قومش حضرت يونس(عليهالسلام) چهار هفته (بيست و هشت روز) از قوم خود غايب گرديد، هفت روز هنگام رفتن به سوي دريا به طول انجاميد، همچنين مدت يك هفته را در ميان شكم ماهي سپري كرد و يك هفته را نيز در بيابان زير سايه كدو گذرانيد و يك هفته را هم صرف بازگشت مجدد به شهرش نمود.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📚منابع:
[1] - قاموس قرآن: ج 7، ص 275 – سور و آياتي كه نام يونس در آنها ذكر شده است عبارتند از:
نساء، آيه 163 – انعام، آيه 86 – يونس، آيه 98 – صافات، آيه 139.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول 🌴
#لجوجان مشرک ⚠️
#رعد /32📖
🥀بعضی از مفسران گفته اند که آیه در پاسخ جمعی از مشرکان مکه نازل شده است که در پشت خانه کعبه بودند و به دنبال پیامبر صلی الله علیه و آله فرستادند .
🍃 پیامبر صلی الله علیه و آله (به امید هدایت آنها) نزدشان آمد ، عرض کردند : اگر دوست داری از تو پیروی کنیم این کوه های مکه را به وسیله قرآنت عقب گردان تا کمی این زمین تنگ و محدود ما گسترش یابد
و زمین را بشکاف و چشمه ها و نهرهایی در این جا پدید آور تا درختانی را غرس کرده زراعت نماییم
🥀 تو به گمان خود کمتر از او نیستی که خداوند کوه ها را برای او مسخر می کرده بود که با او هم صدا شده ، تسبیح خدا می گفتند ، یا این که باد را مسخر ما گردان که بر دوش آن سوار شویم و به شام رویم و مشکلاتمان را حل کنیم و مایحتاج خود را تهیه نماییم و همان روز بازگردیم همان گونه که مسخر سلیمان بود .
🍃تو به گمان خود از سلیمان کمتر نیستی و نیز ، جدت قصی (جد طایفه قریش ) یا هر کس دیگر از مردگان ما را می خواهی زنده کن تا از او سؤ ال کنیم که آیا آن چه تو می گویی حق است یا باطل ؛ زیرا عیسی علیه السلام مردگان را زنده می کرد و تو کمتر از عیسی نیستی
🥀 در این هنگام ، آیه نازل شد و به آنها گوشزد کرد که همه آن چه را می گویید از سر لجاجت است نه برای ایمان آوردن ، وگرنه معجزه کافی برای ایمان آوردن ارایه شده است .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📝 قرآن با چهارده روایت📝
يَدْعُ الْإِنْسانُ بِالشَّرِّ دُعاءَهُ بِالْخَيْرِ وَ كانَ الْإِنْسانُ عَجُولًا «11اسراء»
و انسان (شتابزده و نادان) همانگونه كه خير را مىطلبد، شرّ را هم مىطلبد و انسان همواره عجول است
🔴 در قرآن از شتابزدگى انسان و شرّخواهى او بارها سخن به ميان آمده است
«وَ يَسْتَعْجِلُونَكَ بِالسَّيِّئَةِ قَبْلَ الْحَسَنَةِ»
يعنى از تو عذاب فورى مىخواهند
🔵در آيهاى ديگر از قول كافران مىفرمايد:
«فَأَمْطِرْ عَلَيْنا حِجارَةً مِنَ السَّماءِ»
مىگويند: خدايا اگر دين حقّ است، از آسمان بر ما سنگ بباران. سرچشمهى اين شتابها، جهل و عناد و تعصّب است.
🌕پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله فرمودند: «انما أهلك الناس العجلة»
بيشترين هلاكت و تباهى انسان از عجله است.
📌 بسيارى از نفرينهايى را هم كه انسان عليه خود يا فرزندانش مىكند از همين عجله است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❣ #تدبر_در_قرآن
🔔 هرگاه پای تقوایت لغزید، زود یاد کن از قیامت و حساب کتاب خداوند در محشر! ذکرش، پشتوانه خوبی است برای خوب بودن!
🌴 سوره مائده 🌴
🕋 وَاتَّقُوا اللَّـهَ ۚ إِنَّ اللَّـهَ سَرِيعُ الْحِسَابِ «4»
⚡️ترجمه:
و از خدا بترسید که زود به حساب خلق میرسد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📘#دائره_المعارف_قرآن_کریم📘
🌺#ابرا>
👈#اهداف_ابرا>
👨👩👦👦1. حل مشکل خانوادگى
⚖گاهى در #وضعیّتى، امکان طلاق که یگانه راه حل معضل خانواده است، از بین مىرود که در این صورت، #زن با پیشنهاد ابراء مهر یا مرد با بخشش نصف مهر که حقّ او پیش از #آمیزش است، کانون خانواده را از مشکل مىرهاند :
* الّا ان یعفون او یعفوَا الّذی بیده عقده النّکاح و ان تعفوا اقرب للتّقوی و لا تنسوا الفضل بینکم انّ الله بما تعملون بصیر * ( بقره ۲۳۷)
👨⚕2. حل مشکل اجتماعى
🔸قرآن در آیه ۲۸۰ بقره #ابراء دین از مدیون در حدّ #اعسار را بهتر و مفیدتر از مهلت دادن به #وى قرار داده است:
* ... وَ إِن کانَ ذُو عُسرَةٍ فَنَظِرَةٌ إِلى مَیسرَةٍ و أَن تَصدَّقوا خَیرُ لَکُم . *
👳♂3. انتخاب راه پسندیده و نیک در برخورد با برادران دینى
🔸خداوند، پس از آنکه حکم #قصاص را تشریع مىکند مىفرماید: اگر کسى از سوى برادر دینى خود #بخشیده و حکم قصاص به خونبها تبدیل شود، باید از راه #پسندیده پیروى کند؛ یعنى اولیاى دم، حال پرداخت کننده را در نظر بگیرند و #قاتل نیز در متقابل ، دیه را به نیکی به ولیّ مقتول بپردازد و در آن #مسامحه نکند :
* .... فمن عفی له من اخیه شیء فاتّباع بالمعروف و اداء الیه باحسن ذالک تخفیف من رّبکم...... * ( بقره ۱۷۸)
ادامه دارد.....
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۵۷و۵۸
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الَّذِينَ اتَّخَذُوا دِينَكُمْ هُزُوًا وَلَعِبًا مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَالْكُفَّارَ أَوْلِيَاءَ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ ﴿٥٧﴾
ای مؤمنان! کسانی که دین شما را مسخره و بازیچه گرفته اند، چه از اهل کتاب و چه از کافران، سرپرستان و دوستان خود مگیرید؛ و اگر مؤمن هستید از خدا پروا کنید. (۵۷)
وَإِذَا نَادَيْتُمْ إِلَى الصَّلَاةِ اتَّخَذُوهَا هُزُوًا وَلَعِبًا ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَعْقِلُونَ ﴿٥٨﴾
و چون برای نماز ندا در می دهید، آن را به مسخره و بازی میگیرند؛ این کار زشتشان به سبب این است که آنان گروهی هستند که [در حقایق و معارف] اندیشه نمی کنند. (۵۸)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٥٧)
شأن نزول:
در مورد نزول اين آيه، مفسران نقل كردهاند كه: دو نفر از مشركان به نام «رفاعه» و «سويد» اظهار اسلام كردند و سپس جزء دار و دستۀ منافقان شدند، بعضى از مسلمانان با اين دو نفر رفت و آمد داشتند و اظهار دوستى مىكردند، آيه نازل شد و به آنها اخطار كرد كه از اين عمل بپرهيزيد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 528
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
تفسير:
در اين آيه بار ديگر خداوند به مؤمنان دستور مىدهد كه از انتخاب منافقان و دشمنان به عنوان دوست بپرهيزيد، منتها براى تحريك عواطف آنها و توجه دادن به فلسفۀ اين حكم، چنين مىفرمايد: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد! آنها كه آيين شما را به باد استهزاء و يا به بازى مىگيرند، چه آنها كه از اهل كتابند و چه آنها كه از مشركان و منافقانند، هيچ يك از آنان را به عنوان دوست انتخاب نكنيد» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الَّذِينَ اتَّخَذُوا دِينَكُمْ هُزُواً وَ لَعِباً مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَ الْكُفّارَ أَوْلِياءَ) .
و در پايان آيه اين موضع را تأكيد مىكند كه طرح دوستى با آنان، با تقوا و ايمان سازگار نيست؛ بنابراين «از خدا بترسيد، اگر ايمان داريد» (وَ اتَّقُوا اللّهَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 528
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قران #جلسه_686
🌹 #آیه_۵۷ #سوره_مائده
🌸 یآ أَيُّهَا الَّذِينَ ءامَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الَّذِينَ اتَّخَذُوا دِينَكُمْ هُزُوًا وَلَعِبًا مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَالْكُفَّارَ أَوْلِيَآءَ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ
🍀 ترجمه: ای کسانی که ایمان آورده اید! كسانی كه دین شما را به مسخره و بازی گرفته اند سرپرست و دوست خود نگیرید، چه آنان که پیش از شما كتاب (آسمانی) داده شده اند و كافران را ولی خود نگیرید و خداوند را تقوا پیشه کنید اگر مؤمن هستید.
🌷 #هزوا: مسخره شده
🌷 #لعب: بازی
🌷 #أولیاء: دوستان
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه همانند سایر آیات سوره مائده در مدینه نازل شده است. در مورد نزول اين آيه، مفسّران نقل كرده اند كه: دو نفر از مشركان به نام «رفاعه» و «سويد» اظهار #اسلام كردند و سپس جزء گروه منافقان شدند، بعضى از مسلمانان با اين دو نفر رفت و آمد داشتند و اظهار دوستى مى كردند، آيه نازل شد و به آنها اخطار كرد كه از اين عمل بپرهيزيد.
🌸 در اين آيه #خداوند به مؤمنان دستور مى دهد كه از انتخاب منافقان و دشمنان به عنوان #دوست بپرهيزند، منتها براى تحريک عواطف آنها و توجّه دادن به فلسفه اين حكم، چنين مى فرمايد: «یا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الَّذِينَ اتَّخَذُوا دِينَكُمْ هُزُواً وَ لَعِباً مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَ الْكُفّارَ أَوْلِياءَ: ای کسانی که ایمان آورده اید! کسانی که دین شما را به مسخره و بازی گرفته اند سرپرست و دوست خود نگیرید، چه آنان که پیش از شما کتاب (آسمانی) داده شده اند و کافران را ولی خود نگیرید و خداوند را تقوا پیشه کنید اگر مؤمن هستید» و در پايان آيه اين موضع را تأكيد مى كند كه طرح دوستى با آنان، با #تقوا و #ايمان سازگار نيست؛ بنابراين «وَ اتَّقُوا اللّهَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ: و خداوند را تقوا پیشه کنید اگر مؤمن هستید» #تقوا یعنی آدمی از انجام دادن گناه پرهیز کند و خداوند را برای خود حفظ کند و رحمت و لطف خداوند را از دست ندهد.
🔹 پیام های آیه ۵۷ سوره مائده 🔹
✅ در روابط با دیگران، احترام مقدسات یک شرط ضروری است.
✅ شرط #ایمان، داشتن غیرت دینی و برائت از نااهلان است.
✅ استهزای #دین، یکی از شیوه های مبارزاتی دشمنان است.
✅ تقوای الهی ایجاب می کند از دشمنان نترسیم و آنان را ولی خود قرار ندهیم.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٥٨)
شأن نزول:
در مورد نزول اين آيه كه دنبالۀ آيۀ قبل است نقل شده كه: جمعى از يهود و بعضى از نصارى صداى مؤذن را كه مىشنيدند و يا قيام مسلمانان را به نماز مىديدند شروع به مسخره و استهزاء مىكردند، قرآن مسلمانان را از طرح دوستى با اين گونه افراد برحذر داشت.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 528
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
تفسير:
در اين آيه در تعقيب بحث گذشته در مورد نهى از دوستى با منافقان و جمعى از اهل كتاب كه احكام اسلام را به باد استهزاء مىگرفتند، اشاره به يكى از اعمال آنها به عنوان شاهد و گواه كرده، مىگويد: «هنگامى كه (اذان مىگوييد و مسلمانان را) به سوى نماز دعوت مىكنيد، آن را به باد استهزاء و بازى مىگيرند» (وَ إِذا نادَيْتُمْ إِلَى الصَّلاةِ اتَّخَذُوها هُزُواً وَ لَعِباً) .
قابل ذكر اين كه همانطور كه در روايات اهل بيت عليه السّلام وارد شده است اذان از طريق وحى به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله تعليم داده شد. سپس علت عمل آنها را چنين بيان مىكند: «اين به خاطر آن است كه آنها جمعيت نادانى مىباشند و از درك حقايق بدورند» (ذلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لا يَعْقِلُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 529
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قران #جلسه_687
🌹 #آیه_۵۸ #سوره_مائده
🌸 وَإِذَا نَادَيْتُمْ إِلَى الصَّلَاةِ اتَّخَذُوهَا هُزُوًا وَلَعِبًا ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَعْقِلُونَ
🍀 ترجمه: و وقتی که شما برای نماز ندا می دهید، آن را به مسخره و بازی می گیرند؛ این به خاطر آن است كه آنان گروهی هستند كه نمی اندیشند
🌷 #إذا_نادیتم: وقتی ندا می دهید
🌷 #الصلاة: نماز
🌷 #هزوا: مسخره شده
🌷 #لعب: بازی
🌷 #لا_یعقلون: نمی اندیشند
🔴 #شأن_نزول_آیه: در مورد نزول اين آيه كه دنباله آيه قبل است نقل شده كه: جمعى از #يهود و بعضى از #نصارا صداى مؤذّن را كه مىشنيدند و يا قيام مسلمانان را به نماز مى ديدند شروع به مسخره و استهزا مى كردند، قرآن مسلمانان را از طرح دوستى با اين گونه افراد برحذر داشت.
🌸 در اين آيه به دنبال بحث گذشته در مورد نهى از دوستى با منافقان و جمعى از اهل كتاب كه احكام #اسلام را به تمسخر مى گرفتند، اشاره به يكى از اعمال آنها به عنوان شاهد و گواه نموده و مى فرمايد: «وَ إِذا نادَيْتُمْ إِلَى الصَّلاةِ اتَّخَذُوها هُزُواً وَ لَعِباً: و وقتی شما برای نماز ندا می دهید آن را به مسخره و بازی می گیرند.» سپس علت عمل آنها را چنین بیان می کند: «ذلک بأنهم قوم لا یعقلون: این به خاطر آن است که آنان گروهی هستند که نمی اندیشند.» منظور از إذا نادیتم إلی الصلاة یعنی وقتی که اذان می گویید و مسلمانان را به نماز دعوت می کنید. قابل ذكر اين كه همانطور كه در روايات اهل بيت «عليه السّلام» وارد شده است #اذان از طريق #وحى به پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» تعليم داده شد.
🔹 پیام های آیه ۵۸ سوره مائده 🔹
✅ از رابطه و دوستی با کسانی که اذان را #مسخره می کنند، بپرهیزید.
✅ #نماز، چهره و مظهر دین است.
✅ برای #نماز، باید ندا سر داد تا همه جمع شوند.
✅ در جامعه ی #اسلامی، باید برای نماز، فریاد زد و تبلیغ کرد و هیچ کسی نباید مانع آن شود.
✅ شیوه ی عاقلان، برخورد منطقی است ولی شیوه ی بی خردان ، تمسخر است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#تلنگرازخودِخدا
🔆اَالم یَعلَم بِاَنَّ اللهَ یَری ؟
آیا ندانسته است که یقینا خدا می بیند ؟
🔆علق / ۱۴
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
🔆خداوند انسان را آفریده ، پس لزوما به او شناخت و احاطه ی کامل دارد . و اگر تو او را نمیبینی او تو را به خوبی میبیند."
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
🔆یکی از بهترین لحظه ها موقع خواندن #قرآن شاید آن جایی باشد که ... به آیه ای میرسی که حس می کنی مخاطبش تو هستی ...
🔆انگار اینجا خداجان خواسته دقیقا بفهمی که دارد با تو حرف می زند و این که در دستهای توست ... کلام الله است ... یک چیزی درونت فرو میریزد ...
🔆شاید یک چیز دیگر سردربیارود ... شاید بغض کنی ... شاید گریه ...
🔆شاید لبخند .... شاید خنده ... اصلا شاید شرمنده شوی یا نه بترسی گاهی و یا احساس #آرامش...
🔆هرچه باشد ... این آیه هایی که حس می کنی مخاطبش دقیقا خودِ خودِ تو هستی ، خواندنشان خیلی لذت بخش است ... گاهی این آیهها با ضمیر مخاطبشان تکانت می دهند و ... گاه گاهی با ضمیر غایبشان تکان تکانت ...
🔆گاهی که انگار آنقدردلش پر است از کارهایت که به پیامبرش می گوید...
گِلِه ات را می کند ...
🔆وقتی آنقدر از حواسپرتی ات دلخور است که حتی به خودت هم نمی گوید ...
🔆به عزیزدلش می گوید ... به پیامبرش ... و این آیه ...
🔆کسی هست که حس نکند مخاطب این آیه هست ؟؟؟؟
که وقتی این آیه را می خواند سرش را نیندازد پایین و دلش نخواهد که یا نباشدیا بهتر باشد ؟
🔆خدا می بیند با تمام قیدهایی که می توان به این جمله اضافه کرد : خدا همیشه میبیند . خدا هرچیزی را می بیند .
خدا بهتر از هرکسی می بیند . تنها خداست که می بیند ... ما هیچ چیز نمیبینیم ...
🔆 ما نمی دانیم که خدا می بیند ... ما نمی دانیم ... حداقل آنقدر که جلوی دوربین فیلمبرداری هول می کنیم ، جلوی دیدگان خدا هول نمی کنیم ... نمی ترسیم ... حیا نمیکنیم ...😔😔
🔆پتک می شود توی سرم که آخر 👇
"یا اَیُّهَا الاِنسان ما غَرَّکَ بِرَبِّکَ الکَریم"
(ای انسان ! چیست که تو را در برابر پروردگار کریمت مغرور ساخته است ؟
🔆و من....!!!!
جواب هیچ کدام این ها را نمی دانم،،،😔☘️
🔆کاش کمی بیندیشم،،، !!! 😔
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❣ #تدبر_در_قرآن
📢 غیر خدا به هر چه دل دادیم و امید بستیم، در را میبندند به رویمان و کاری هم از دستشان برنمیآید برای گرفتاری هایمان! یاورمان فقط خداست
🌴 سوره اعراف 🌴
🕋 وَ لا يَسْتَطِيعُونَ لَهُمْ نَصْراً وَ لا أَنْفُسَهُمْ يَنْصُرُونَ «192»
⚡️ترجمه:
و قدرت يارى آنان را ندارند و حتّى خودشان را هم نمىتوانند حمايت كنند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚜ تلنگری از #قرآن
او زنده را از مرده بیرون میاورد
و مرده را از زنده، و زمین را پس از مردنش حیات میبخشد
و به همین گونه روز قیامت
از گورها بیرون آورده میشوید.
📚سوره مبارکه #روم - 19
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول 🌴
#حالت فوق العاده⚠️
(#نور /55) 📖
🏵هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله و مسلمانان به هجرت کردند و انصار با آغوشی باز آنها را پذیرا گشتند ، تمامی عرب بر ضد آنها قیام کردند و آنجا بود که آنها ناچار بودند اسلحه را از خود دور نکنند ، شب را با سلاح بخوابند و صبح با سلاح برخیزند (حالت آماده باش دائم داشته باشند )
🍃ادامه این حالت بر مسلمانان سخت آمد . بعضی این مطلب را آشکار گفتند که تا کی این حال ادامه خواهد یافت ؟ آیا زمانی فرا خواهد رسید که ما با خیال آسوده شب استراحت کنیم و اطمینان و آرامش بر ما حکم فرما گردد و جز خدا از هیچ کس نترسیم ؟
🏵آیه نازل شد و به آنها بشارت داد که آری زمانی فرا خواهد رسید .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📘#دائره_المعارف_قرآن_کریم📘
🌺#ابرا>
👈#پاداش_و
#آثار_معنوى_ابرا>
⚖قرآن در آیه ۲۸۰ بقره از #ابراءِ معسر به #تصدّق تعبیر کرده است.
🔸کنز العرفان از این #تعبیر استفاده کرده که ابراء مانند هر #صدقهاى عبادت، و ثواب آن بر قصد #قربت متوقّف است ؛ البتّه برخى گفتهاند : مقصود از #تصدق در اینجا به دلیل روایت نبوی صلی الله علیه و آله که در آن هر روز مهلت دادن ، #صدقه شمرده شده ، همان مهلت دادن است و مطلب جدیدی نیست ؛
ولی صاحب مسالک ، این مطلب را رد می کند .
⚖ در آیه ۲۸۰ بقره با آنکه ابراء #مستحب است ، از مهلت دادن که #واجب است بهتر دانسته شده ، از این جا روشن می شود که #ثواب آن بسیار است ؛
🔸البته شماری از #مفسران گفتهاند :
* خیر لکم * یعنی #ابراء از مالی که از مدیون طلب دارید و می خواهید آن را بگیرید #بهتر است .
⚖ در آیه ۲۳۷ #بقره پس از آنکه از ابرا و عفو مهر به وسیله شوهر یا زن یا ولی او سخن میگوید ، #پرهیزگاری را نتیجه ابرا و عفو قرار داده است :
* و ان تعفوا اقرب للتّقوی .... *
🔸 علامه #طباطبایی می نویسد :
کسی که از #حقّ ثابت خود اعراض و آن را ابراء کند ، درباره اعراض از آنچه حق ندارد به آن #نزدیک شود و خدا آن را ممنوع کرده ، قوی تر خواهد بود و این همان #تقوا است .
⚖در نهایت ، خداوند #ترغیب می کند که احسان مومنان به یکدیگر با ابراء و عفو کردن ، به #فراموشی سپرده نشود :
* و لاتنسوا الفضل بینکم * ؛
🔸به ویژه #زن و #شوهر به یکدیگر کمک کنند و برای هم دیگر #سختی فراهم نسازند :
* انّ الله بما تعملون بصیر * خداوند به آنچه انجام میدهید ، #آگاه و بینا است .
پایان
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۵۹
قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ هَلْ تَنْقِمُونَ مِنَّا إِلَّا أَنْ آمَنَّا بِاللَّهِ وَمَا أُنْزِلَ إِلَيْنَا وَمَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلُ وَأَنَّ أَكْثَرَكُمْ فَاسِقُونَ ﴿٥٩﴾
بگو: ای اهل کتاب! آیا جز این را بر ما عیب می گیرید که ما به خدا و آنچه از سوی او بر ما نازل شده و آنچه پیش از ما [بر پیامبران] فرود آمده ایمان آورده ایم؟! و این [عیب جویی شما به سبب این است] که بیشتر شما فاسق هستید. (۵۹)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh