📌ادعیه اهل بیت، تشریفاتی نیستند.
❇️بعضی از جُهّال ما هم این طور اعتقاد دارند که این ادعیه وارد شده و این چیزهایی که از ائمه وارد شده است اینها تشریفات است، میخواهند ما را یاد بدهند و حال اینکه مساله این نیست،
❇️مساله این است که در مقابل خدا ایستادند آنها، آنها میدانند که در مقابل چه عظمتی ایستادند، آنها معرفت دارند به خدای تبارک و تعالی و میدانند چه کنند
امام خمینی (ره)؛ 01 فروردین 1367
@almorsalaat
تفکیک عقل عملی از عقل نظری .mp3
7.3M
🔊#رسائل| تفکیک عقل عملی از عقل نظری در علم اصول
🎙استاد علی فرحانی
📌استاد در این صوت به مناسبت عبارتی از شیخ، ضمن تفکیک بین عقل عملی و عقل نظری، اثر همین تفکیک را در مبحث حسن و قبح نشان می دهند. همین مساله در شناخت موضوع علم اصول موثر بوده و لوازم متعددی دارد. حتما #بشنوید!
📚 استصحاب رسائل. سال 87
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
🌀اللهُمَّ إِنَّهُ قَدْ دَخَلَ شَهْرُ رَمَضَانَ اللهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ الَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَ جَعَلْتَهُ بَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَ الْفُرْقَانِ اللهُمَّ فَبَارِکْ لَنَا فِی شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أَعِنَّا عَلَى صِیَامِهِ وَ صَلَوَاتِهِ وَ تَقَبَّلْهُ مِنَّا (دعای پیامبر (ص) در آغاز ماه رمضان)
🌿فرارسیدن ماه بندگی و تقرب، مبارکباد.
🤲التماس دعا
@almorsalaat
📌افکار ملاصدرا، عالی ترین متاع
🌀 اميد است در سايه اين تلاش ها افکار ملاصدرا محافل علمی دنیا را فرا بگیرد و اين متاع معنوی و با ارزش به عنوان "عالی ترین متاع" به کشورهاى ديگر صادر شود
🌀و برای اين منظور لازم است علما و بزرگان حوزه علمیه و دستگاه های مختلف به ويژه صدا و سيما و وزارت ارشاد نيز همکاری کنند تا اين کار با ارزش و بسیار مهم به نتیجه برسد.
🎙رهبر معظم انقلاب، در ديدار اعضای شورای عالی کنگره بزرگداشت ملاصدرا - ۷۴/۱۱/۱۵
#کلام_ولی #فلسفه
@almorsalaat
✅وظیفه حوزه علمیه قم و وظیفه همه است که از #علامه_طباطبایی تجلیل کنیم/ تجلیل از ایشان، تجلیل از علم است/ تفسير المیزان از جنبههاي خاصي بهترين تفسيري است که در ميان شيعه و سنّي از صدر اسلام تا امروز نوشته شده است.
🔰استاد شهید مطهری
▫️علامه طباطبايي سَلَّمَهُ اللَّه تعالي، بسيار بسيار بزرگ و ارزنده است. مردي است که صد سال ديگر بايد بنشينند و آثار او را تجزيه و تحليل کنند و به ارزش او پي ببرند. اين مرد واقعاً يکي از خدمتگزاران بسيار بسيار بزرگ اسلام است. اولًا مجسمه تقوا و معنويت است. در تهذيب نفس و تقوا مقامات بسيار عالي را طي کرده است. من ساليان دراز از فيض محضر اين مرد بزرگ بهرهمند بودهام و الآن هم هستم.
▫️کتاب تفسير الميزانايشان يکي از بهترين تفاسيري است که براي قرآن مجيد نوشته شده است. البته قرآن مجيد مقامي دارد که نميشود هيچ تفسيري را ادعا کرد که حق قرآن را ادا کرده است، ولي مفسرين هرکدام از يک جنبه بالخصوص خدمتي به قرآن کردهاند، من ميتوانم ادعا کنم که اين تفسير از جنبههاي خاصي بهترين تفسيري است که در ميان شيعه و سنّي از صدر اسلام تا امروز نوشته شده است.
▫️اين وظيفه حوزه قم و وظيفه همه است که اين مرد را تجليل کنيم ...تجليل از اينها تجليل از علم است. البته ايشان تنها در ايران شناخته نيستند بلکه در دنياي اسلام شناخته هستند. تفسير الميزان را در بيروت همينجور بدون اطلاع چندين بار تجديد چاپ کردهاند و اين خودش نشان ميدهد که افکار و کتابهاي ايشان در دنياي اسلام چقدر براي خودش جا باز کرده است.
▫️نه تنها در دنياي اسلام، در دنياي غير اسلام هم مستشرقيني که با معارف اسلامي آشنا هستند، در اروپا يا آمريکا، يکي از کساني که در دنياي اسلام او را به صورت يک مفکر بزرگ ميشناسند و سراغش ميآيند ايشان هستند.
▫️علّال الفاسي- که البته در دنياي اسلام مرد دانشمندي است- وقتي که به ايران آمد، مخصوصاً به قم و به خانه ايشان رفت براي اينکه يک ساعت از محضر اين مرد بزرگ بهرهمند شود و شنيدهام که وقتي از منزل ايشان بيرون آمد خيلي مُعجَب بود به مقام اين شخص بزرگ هم شخصيت اسلامي دارد (شخصيتش تنها شخصيت شيعي نيست) و هم شخصيت علمی جهانی.
📚احیای تفکر اسلامی ص ۲۶
#اندیشه_مطهر
#در_محضر_علامه
@almorsalaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀اگر در ماه رمضان به فکر خود نباشیم، کِی به فکر باشیم
💢 هشدار و نصیحتی شنیدنی از استاد شهید مطهری درباره ماه مبارک رمضان؛
#اندیشه_مطهر #اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
🎙#نگاهی_به_دریا| اختلاف فقهاء و فلاسفه و عرفاء، اختلاف در تعبیر است.
🔰حضرت امام رضوان الله علیه
◽️قبل از اينكه دنباله آن مطلب را عرض كنم، مطلبى را بايد عرض كنم كه شايد هم مفيد باشد و هم لازم؛ و آن اين است كه گاهى وقتها اختلافاتى كه بين اهل نظر و اهل علم حاصل مىشود، براى اين است كه زبانهاى يكديگر را درست نمىدانند. هر طايفهاى يك زبان خاصى دارند.
◽️نمىدانم اين مثل را شنيدهايد، كه سه نفر بودند: يكى فارس بود، يكى ترك بود، يكى عرب، اينها راجع به ناهارشان كه چه بخوريم بحث كردند، فارس گفت: «انگور مىخوريم». عرب گفت: «خير عِنب مىخوريم». ترك گفت: «خير ما اينها را نمىخوريم، ما اوزوم مىخوريم».
◽️اينها اختلاف كردند براى اينكه زبان يكديگر را نمىدانستند. بعد مىگويند يكى آمد و رفت انگور آورد، همه ديدند كه يك چيز است، يك مطلب، در زبانهاى مختلف. يك مطلب است، اما زبانها مختلف است در آن.
◽️فلاسفه، مثلًا يك زبان خاص به خودشان دارند، اصطلاحاتى [مخصوص] خودشان دارند، زبان عرفا هم خاص به خودشان است و اصطلاحات [آنها] خاص خودشان است. فقها هم اصطلاحات خاص به خودشان دارند. شعرا هم يك زبان خاص شعرى دارند؛ و زبان اولياى معصومين- عليهم السلام- هم يك طورى است كه بايد ببينيم اين سه- چهار طايفه كه با هم اختلاف دارند، كدام زبانشان نزديكتر به زبان اهل عصمت است، و كدام زبانشان نزديكتر به زبان وحى است.
◽️گمان ندارم هيچ كس، هيچ آدم عاقلى كه موحد باشد البته، اختلاف در اين معنا داشته باشد كه حق تعالى هست و او مبدأ همه موجودات است، موجودات، معلول مبدأ وجودند. احدى قائل نيست به اينكه شما با اين كتوشلوارتان خداييد، هيچ عاقلى چنين تصورى هم نمىكند؛ يا فلان آدم با عمامه و ريش و عصايش خداست؛ اين مخلوق است، در اين هيچ اشكالى نيست؛ لكن اختلاف از آن تعبيرات و برداشتهايى است كه از علت و معلول مىشود. بايد ببينيم آنهايى كه مثلًا از طبقه عرفا بودند، اينها دردشان چه بوده است كه آن جور تعبير مىكردند. چه وادارشان كرده بود كه آن طور تعبير بكنند.
◽️البته اينكه من حالا مىخواهم مصالحه و #صلح بدهم بين اين طوايف و بگويم اينها همه يك چيز مىگويند، نه اين است كه من مىخواهم همه فلاسفه را مثلًا تنزيهشان كنم، يا همه عرفا را، يا همه فقها را. نه، اين مسئله نيست «اى بسا خرقه كه مستوجب آتش باشد»، اى بسا دكاندارى كه موجب يك حرفهايى مىشود كه با همان دكان مناسبند. من مقصودم اين است كه در بين همه اين طوايف اشخاص زيادى منزه بودند و اين اختلافى كه حاصل شده است در مدرسه، مثل آن اختلافى [است] كه در مدرسه بين اخبارى و اصولى حاصل شده است، كه گاهى اخبارى، اصولى را شايد تكفير هم بكند، اصولى هم اخبارى را تجهيل مىكند. با اينكه اينها مطلبشان دو تا نيست. آنها هم دو تا نيست.
◽️يك دسته هم از اهل عرفان هستند و اينها در تعبيراتشان با اختلافى كه هست، تعبيرات مختلفهاى دارند، مثل همين ظاهر و مظهر و تجلى [و] امثال ذلك. آنها اين جور تعبير مىكنند و ما بايد ببينيم چه شده است كه اين طايفه اين جور تعبير مىكنند؛ و چه شده است كه در لسان ائمه ما- عليهم السلام- هم اين نحو تعبير است. من هيچ يادم نيست كه عليت و معلوليت و سببيت و مسببيت و ... [آمده] باشد. خالقيت و مخلوقيت هست، تجلى هست، ظاهر و مظهر هست [و] امثال اينها.
◽️بايد ببينيم اهل عرفان كه از اين تعبير فلاسفه، مثلًا دست برداشتند، يا از اين تعبير عامه مردم، دست برداشتند، و يك مطلب ديگرى گفتهاند كه ديدهاند اسباب اشكال [هم] است بين اهل ظاهر، چرا اين را گفتند. ما حالا اينها را حساب مىكنيم...
❇️اينكه آنها اين طور تعبير كردند، براى اين است كه از واقع تعبير كنند، هر چه نزديكتر بوده به واقعيت، آن نزديكتر را اختيار كردهاند. چنانچه در كتاب و سنت هم آنكه نزديكتر است، اختيار شده است.
◽️فهم اين مسئله #بسيار_مشكل است كه خالق و مخلوق مكانتش چيست، كيفيت چطورى است؟ كيفيت خلق و مخلوق مثل كيفيت آتش است و اثرش؟ مثل كيفيت نفس است و اين چشم و گوش و قوا؟ كه شايد از اكثر اين [مثالها] نزديكتر باشد؛ ولى باز اين هم نيست. احاطه است، يك احاطه قيومى كه ديگر [از] #ضيق_خناق بايد اين را گفت؛ احاطه قيومى بر همه موجودات به حيثى كه هيچ جاىِ از موجودات نيست الّا اينكه او هست.
❇️لَوْ دُلّيتُمْ بِحَبْلٍ إلَى الأرضينَ السُّفْلى لَهَبطْتُمْ عَلَى اللَّهِ.
📚تفسیر سوره حمد. بخشی از جلسه پنجم
@almorsalaat
توضیحات استاد را حتما بشنوید👇👇👇
جلسه آخر تفسیر سوره حمد امام.mp3
10.02M
🔊#نگاهی_به_دریا| اختلاف فقهاء و فلاسفه و عرفاء، اختلاف در تعبیر است!
🎙استاد علی فرحانی
📌استاد در این صوت ضمن خواندن عبارت فوق از تفسیر سوره حمد حضرت امام؛ به نکات جالب و مهمی اشاره می کنند. حتما #بشنوید.
📚بدایه الحکمه. تدریس سال 89 (جلسه۲۴)
#در_مدرسه_امام_خمینی
#تفسیر_سوره_حمد
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
📌توبه حضرت داوود (ع)
❇️و أمّا توبة الأنبياء (ع) فيكفيك منها ما بلغك من توبة داود النّبىّ (ع) و قد روى أنّه لمّا علم بعد نزول الملكين ... دانست كه براى تنبيه او نازل شده اند، چهل روز سجده كرد و سر از سجده برنداشت مگر براى حاجت و نماز و در اين چهل روز، نه خورد و نه آشاميد و همه اش را گريه مى كرد، و آنقدر گريه كرد كه از آب چشمش در اطراف سرش گياه روييد! و همه اش خدا را مى خواند با زبانهاى محرقة القلوب و توبه مى كرد و از جمله حرفها كه در مناجات مى گفت، عرض كرد: سبحان خالق النّور جرح الجبين و فنيت الدّموع و تناثرا الدّود من ركبتي و خطيئتي ألزم بي من جلدي.
❇️پس ندا آمد: يا داود! آيا گرسنه اى طعامت بدهم؟ آيا تشنه اى آبت بدهم؟ آيا مظلوم شده اى كمكت نمايم؟ و از گناهش اسم برده نشد! [حضرت داود (ع)] صيحه اى كشيد و عرض كرد: گناهى را عرض مى كنم كه مرتكب شدم. پس ندا آمد: سرت را [از سجده] بردار كه بخشيدم تو را؛ معذلك، سر برنداشت تا حضرت جبرئيل عليه السّلام آمده سرش را برداشت و در بعضى روايات هست كه بعد از قبولى توبه اش هم به گناه خود نوحه مى كرد به درجه اى كه از سوز ندبه و نوحه اش مستمعين كثير هلاك مى شدند و خودش غش مى كرد و مى افتاد!
📚#لقاءالله ص۸۰
#اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
🔰باز آ باز آ هر آنچه هستی باز آ
🔰گر کافر و گبر و بتپرستی باز آ
🔰این درگه ما درگه نومیدی نیست
🔰صد بار اگر توبه شکستی باز آ
🔸ابوسعید ابوالخیر
#توبه #شعر #رباعی
@almorsalaat
❇️كتاب أعمال السنة للعلم الحجة الآية المرحوم الحاج الميرزا جواد آقا الملكي التبريزي و لست أريد بها أن أمدح هذه الصحيفة الجليلة أو أثني على مؤلفه العظيم فليست هي إلا #بحرة_زاخرة لا يوزن بمن و لا صاع و لا هو إلا علما شامخا لا يقدر بشبر أو ذراع، و كفى بالقصور عذرا و باليأس عن البلوغ راحة ... ما بين أيديكم من الكتاب من أحسن ما عمل في هذا الشأن ففيه لطائف ما يراقبه أهل ولاية الله و رقائق ما یهج في قلوب الوالهين في محبة الله،و جمل ما يلوح للرائضين في عبادة الله نور الله مرقد مؤلفه العظيم، و أفاض عليه من سحائب رحمته و مغفرته، و ألحقه بنبیه وآله الطاهرين.
📚بخشی از تقریظ #علامه_طباطبایی بر کتاب المراقبات #میرزاجوادآقا
📌دانلود کتاب المراقبات👇
http://alfeker.net/library.php?id=5086
@almorsalaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌فضیلت روزه؛ شبیه شدن انسان به ملائک
🎙آیت الله جوادی آملی
#ماه_رمضان
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇👇👇
eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
اجتهاد در علم رجال.mp3
14.62M
🔊#علم_رجال| باب اجتهاد در علم رجال باز است / تسلط در فقه و استنباط، بسیار سخت است.
🎙استاد علی فرحانی
🌀استاد در این صوت ضمن نقل مبنای آیت الله بهجت و آیت الله بروجردی در مورد علم رجال، توضیح می دهند که اجتهاد در علم رجال یعنی طردا و عکسا هم در ناحیه توثیقات و هم در ناحیه جرح ها، حتی به کلمات بزرگان رجالیین همچون نجاشی نمی توان اکتفاء کرد. این معنا، استنباط و کار فقهی را بسیار سخت می کند! حتما #بشنوید.
📚 تدریس اصول فقه. سال 87_88
#پای_درس_استاد
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
🌀#تدریس| المنطق مرحوم مظفر
🎙استاد: سید محمد هاشمی
♦️محدوده: از صناعات خمس تا پایان جدل
🔸تدریس شده در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰
♻️ تعداد جلسات: ۵۲
⬇️لینک دانلود صوت👇👇
soda96.ir/almantegh2-ostadhashemi/
#منطق #مدرسه_مجازی_المرسلات #سطح_یک
@almorsalaat
♨️ #مجموعه_صوتی #طلبه_موفق: مجموعه گفتارهای #استاد_علی_فرحانی در موضوع:
✅راهکارها و مهارت های موفقیت و #برنامه_ریزی جهت دستیابی به اهداف #حوزوی
✅این مجموعه صوتی منحصر به فرد که از دروس و جلسات استاد علی فرحانی انتخاب و جدا شده است، مجموعه ای کامل در موضوع روش زندگی و تحصیل طلبگی است. با #استماع این مجموعه صوتی امید است که سوالات مختلف در مورد روش تحصیل و برنامهریزی علوم حوزوی مرتفع شود و مسیر تحصیل تا قله اجتهاد مشخص گردد.
♨️دانلود کنید و بشنوید 👇👇
1️⃣اهداف و چشم اندازهای حوزوی
eitaa.com/almorsalaat/4158
2️⃣راهکارها و مهارت های برنامه ریزی
eitaa.com/almorsalaat/4183
3️⃣روش ها و مهارت های علم آموزی
eitaa.com/almorsalaat/4238
4️⃣آشنایی با علم #فلسفه و روش تحصیل آن
eitaa.com/almorsalaat/4296
5️⃣آشنایی با علم #اصول و روش تحصیل آن
eitaa.com/almorsalaat/4337
6️⃣آشنایی با علم #فقه و روش تحصیل آن
eitaa.com/almorsalaat/4361
7️⃣آشنایی با علم #ادبیات و روش تحصیل آن
eitaa.com/almorsalaat/4435
8️⃣ آشنایی با علم #منطق و روش تحصیل آن
eitaa.com/almorsalaat/4475
#پای_درس_استاد #مهارت_های_تحصیل_علم #مشاوره_مجازی #مدرسه_مجازی_المرسلات
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
حسن و قبح ذاتی.mp3
5.87M
🔊#اصول| حسن و قبح ذاتی
🎙استاد علی فرحانی
🌀استاد در این صوت توضیحات جالب و مهمی در مورد حسن و قبح داده و در ضمن اشاراتی هم به توضیحات مرحوم مظفر در این باب دارند.حتما #بشنوید!
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
هدایت شده از مدرسه مجازی المرسلات
💢#مجموعه_جلسات «ظرفیت شناسی علوم اسلامی در تحول علوم انسانی»
👈در این جلسات به تبیین ظرفیت علوم مختلف اسلامی در تحول علوم انسانی و الگوی مطلوب تولید علم دینی پرداخته شده است.
🎙استاد سید محمد هاشمی
♦️تعداد: ۱۵ جلسه
⬇️لینک دانلود صوت و مشاهده فهرست جلسات
👇👇👇👇
soda96.ir/zarfiat-shenasi/
soda96.ir/zarfiat-shenasi/
#علوم_انسانی_اسلامی
#دوره_های_کوتاه_مدت
🌐مدرسه مجازی المرسلات 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1705705472C63999eac19
📌مراقبه و محاسبه راه سیر به خدا
🔹و مبدأ همه خطرها براى انسان #خود_آدم است، و مبدأ اصلاح هم از #خود_آدم بايد شروع شود. و نمىشود كه يك واعظى كه خودش اصلاح نشده بتواند ديگران را اصلاح كند. و آن واعظى مىتواند موعظه كند كه در باطنش هم موعظه شده باشد. و همين طور هر كس كه مىخواهد صحبت كند بايد توجه كند كه چه مىخواهد بگويد. آيا در اين چيز رضاى خدا هست؟ آيا دعوت به خودش هست يا دعوت به خدا؟ بعد هم كه صحبت كرد، بنشيند كه آيا اين صحبت براى اين بود يا براى آن.
🔹اين راهى است براى #سير انسان به خدا كه #مراقبت كند از خودش و بعد از مراقبت، #محاسبه نمايد.
📚صحيفه امام «ره»، ج۱۷، ص۱۹۳
@almorsalaat
هدایت شده از نگاشته
«بسمالله»
برای حاشیه نشینها که باشی،
به متن میآیی!
این رسم خداست که،
حاشیهها را به متن میآورد...
و چه متنی عاشقانهتر از حرم امام رئوف؟!
هنیئاٌ لَکَ حاج آقای #اصلانی...
#امام_علی(علیهالسلام):
فی #الإخلاص یکون الخلاص!
🖌#محمدجوادمحمودی
@negashteh | نگاشته
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀قرآن را آنگونه بخوان که گویی بر تو نازل شده است.
🎙استاد شهید مطهری
#اندیشه_مطهر #قرآن #رمضان
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
🌀#تفسیر| اشکال مشترک عمده تفاسیر این است که به جای #تفسیر، #تطبیق می کنند.
▫️و أنت بالتأمل في جميع هذه المسالك المنقولة في التفسير تجد: أن الجميع مشتركة في نقص و بئس النقص، و هو تحميل ما أنتجه الأبحاث العلمية أو الفلسفية من خارج على مداليل الآيات، فتبدل به التفسير تطبيقا و سمي به التطبيق تفسيرا، و صارت بذلك حقائق من القرآن مجازات، و تنزيل عدة من الآيات تأويلات.
▫️و لازم ذلك كما أومأنا إليه في أوائل الكلام أن يكون القرآن الذي يعرف نفسه (بأنه هدى للعالمين و نور مبين و تبيان لكل شيء) مهديا إليه بغيره و مستنيرا بغيره و مبينا بغيره، فما هذا الغير! و ما شأنه! و بما ذا يهدي إليه! و ما هو المرجع و الملجأ إذا اختلف فيه! و قد اختلف و اشتد الخلاف.
📚المیزان جلد اول، مقدمه
♨️لینک دوره «چگونه المیزان بخوانیم؟»👇👇👇
eitaa.com/m_almorsalaat/7666
#در_محضر_علامه
@almorsalaat
در نگاه شیخ، تنقیح عرف با شهرت فقهاء صورت میگیرد.mp3
7.95M
🔊#رسائل| دستگاه اصولی شیخ انصاری هیچ وقت از متن فقه جدا نمیشود.
🎙استاد علی فرحانی
📌استاد در این صوت به مناسبت عبارتی از شیخ، نشان می دهند که در نگاه شیخ دستگاه اصولی که شهرت در آن دیده نشده باشد منطبق بر فقه نمیشود. این مطلب به حدی مهم است که حتی #عرف را بدون فقهاء نمی توان تحلیل کرد. استاد نشان می دهند اساسا شیخ #موسس مکتب اصولی است و این مکتب خود را با منطبق کردن بر متن فقه، ثبات بخشید. حتما #بشنوید!
📚 خاتمه استصحاب. سال 97
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
📌 ذکر و توبه
🔰رهبر معظم انقلاب ۸۲/۲/۲۲
🔸مهمترین مظهر قدردانی از جوانی همین است که از این صفا و نورانیّت و از این ناآلودگی و پیراستگىِ طبیعىِ انسان جوان استفاده کنید و خود را در زمینههای تزکیه و اخلاق پیش ببرید. این انشاءاللَّه ذخیره همه زندگی شما خواهد شد. راهش هم رعایت دو نکته است: #ذکر و #توبه.
✅ذکر
🔸ذکر یعنی یاد. یاد در مقابل غفلت است؛ غفلت از خدا، غفلت از وظیفه و مسؤولیت، غفلت از هنگام حسّاسِ مواجهه با مأموران الهی در عالم ملکوت - عالم بعد از عبور از جسمانیّت - و محاسبه بزرگ انسان در مقابل خدا در قیامت. این یادها تعیینکننده است. اینطور نبوده که فقط به ما بگویند به قیامت معتقد باشید، برای اینکه اعتقادی مثل اعتقاد علمی داشته باشید؛ نه. برای اینکه این اعتقاد در زندگی و حرکت و تصمیمگیری ما تأثیر بگذارد، این یاد را در خودتان حفظ کنید. «انّما تنذر من اتّبع الذّکر»؛ انذار پیغمبر و انذار الهی هم مفید به حال کسانی است که به دنبال یاد هستند و خود را از غفلت دور نگه میدارند.
✅توبه
🔸نکته دیگر توبه است. ممکن است کسی بگوید ما که جوانیم و هنوز عمری از ما نگذشته که مثل شما گناه زیادی کرده باشیم و محتاج توبه باشیم. نه، این درست نیست؛ توبه وظیفه همیشگی انسان است. پاکترین انسانها هم باید توبه کنند. توبه یعنی برگشت به خدا، برگشت از راه خطا، توجّه دادن دل به پروردگار و رو را به طور کامل به خدا کردن. از امام سجّاد علیهالسّلام چه کسی پاکتر؟ شما به صحیفه سجّادیه از اوّل تا آخر نگاه کنید؛ ببینید چه حالی، چه سوز و گدازی و چه توبهای در آن نهفته است: «هذا مقام من استحیی لنفسه منک و سخط علیها و رضی عنک». امام سجّاد علیهالسّلام به خدای متعال عرض میکند: پروردگارا! من بر نفس خودم که گاهی از فرمان تو سرپیچی کرده، خشمگینم. از تو راضی ام و بهخاطر سرپیچی نفس از تو شرمندهام. این راز و نیاز و سوز و گداز امام سجاد علیهالسّلام است.
#کلام_ولی #ذکر #اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
✅احتمال نمى داديم كه علامه طباطبایی از اهل علم باشد، فضلًا از تبحّر در علوم
👈خاطره آشنایی علامه طهرانی با #علامه_طباطبایی
🔺در سنه يكهزار و سيصد شصت و چهار هجريّه قمريّه، اين حقير براى طلبگى و تحصيل علوم دينيّه ببلده طيّبه قم مشرّف شدم. و در مدرسه مرحوم آية الله حجّت كه بعداً بمدرسه حجّتيّه معروف شد حجره اى گرفته، و به درس و بحث و مطالعه ادامه مى دادم.
🔺بناى اين مدرسه كوچك بود؛ و آية الله حجّت چندين هزار متر از زمين مجاور را تهيّه و در نظر داشتند مدرسه را توسعه دهند، و بناى عظيمى كه به سبك همان مدارس اسلامى باشد، و حاوى حجرات بسيار و مَدرس و مسجد و كتابخانه و سرداب و آب انبار و سائر ما يحتاج طلّاب باشد، بطرز صحيح و بهداشتى و با فضاى بزرگ و روح افزا براى طلّاب بسازند.
🔺هر چه مهندسين از طهران و غير طهران آمدند و نقشه هاى متنوّع و مختلفى كشيدند، مورد نظر آية الله واقع نشد، تا بالاخره شنيديم: سيّدى از تبريز آمده و نقشه اى كشيده است كه مورد نظر و تصويب ايشان قرار گرفته است. ما بسيار شائق و مترصّد بوديم كه اين سيّد را ببينيم.
🔺و از طرفى نيز بسيار شائق بوديم كه درس فلسفه بخوانيم، و در آن اوان، عالم جليل فخر الحكمَاء و الفلاسفة آية الله حاج ميرزا مهدى آشتيانىّ قدَّس اللهُ نفسَه بقم مشرّف شده، و قصد تدريس داشتند، و چند ماهى هم توقّف كردند؛ و به يكى از دوستان عزيز ما قول داده بودند كه درس خصوصى فلسفه را از «منظومه سبزوارى» براى ما بگويند، و ما در آستانه شروع بوديم كه ايشان بغتةً از اقامت در قم انصراف حاصل نموده و به طهران بازگشتند. در همين احوال شنيديم: آن سيّدى كه از تبريز آمده و نقشه ساختمان را كشيده است، به نام قاضى معروف و در رياضيّات و فلسفه زبردست، و نيز درس فلسفه اى در حوزه شروع كرده است.
🔺اشتياق ما براى ديدار و ملاقات با او زياد شد؛ و مترصّد بوديم به منزلش برويم و به بهانه اى از او ديدار كنيم. تا آنكه يكى از دوستان ما كه در مدرسه رفت و آمد داشت و فعلًا از علماى رشت مى باشند، يك روز بحجره آمده و گفتند: آقاى قاضى (علامه طباطبایی) از زيارت مشهد برگشته، بيا به ديدنش برويم!
🔺چون بمنزل ايشان وارد شديم، ديديم كه اين رجُل معروف و مشهور همان سيّدى است كه ما همه روزه در كوچه ها در بين راه او را مى ديديم، و ابداً احتمال نمى داديم كه او از اهل علم باشد، فضلًا از تبحّر در علوم.
🔺با عمامه بسيار كوچك از كرباس آبى رنگ، و تكمه هاى باز قبا، و بدون جوراب، با لباس كمتر از معمول، در كوچه هاى قم تردّد داشت؛ خانه نيز بسيار محقّر و ساده.
🔺ما معانقه كرديم و نشستيم و گفتگو و سخن از اطراف و جوانب پيش آمد، ديديم: نه، واقعاً اين مرد، جهانى است از علم و درايت و ادراك و فهم؛ و براى ما خوب مشهود شد كه:
🔸هر آن كو ز دانش برَد توشه اى
🔸جهانيست بنشسته در گوشه اى
📚مهرتابان ص ۱۳
#در_محضر_علامه
#معلم_نمونه_اسلام
#بزرگداشت_علامه_طباطبایی
@almorsalaat