۴. کیفیت نعمتهای بهشتی برای مومنین
الف): کیفیت میوههای بهشتی
امام سجاد علیه السلام فرمود: فرمایش خدا (هر زمانی که میوهای از آن) میوههای بهشتی (به آنان داده میشود میگویند: این همان) روزی و طعامی (است که قبلا به ما روزی داده شده بود) در دنیا از سوی نامهای آن میوهها همان نامهای دنیوی آنان هست از سیب و آثار و از سوی با آن چه در دنیا بوده متفاوت است و در نهایت خوشبویی است و به صورت آنچه میوههای دنیا تغییر مییابد (یعنی نجاست و فضولات و سایر چیزهای ناخوش مثل صفرا و سودا و خون) تغییر حالت نمیدهد، بلکه از خوراکی ایشان عرقی از بدنشان روان میشود که از بوی مشک خوشبوتر است (و برای آنها آورده میشود) آن رزقی که میوهای است از باغهای که (همه از نظر خوبی و زیبایی یکسانند) و بعضی شبیه بعضی دیگر است در این که همه خوب و پسندیده است و بد و خراب در میانشان نیست و در این که هر صنفی از آن در نهایت خوشبویی و خوشمزگی است از قبیل میوههای دنیا نیست که بعضی خام و بعضی زیادی رسیده است و نزدیک به فساد آن است و ترش و تلخ و.... شده است و نیز شبیه به هماند در اینکه رنگهایشان یکی است ولی طعمهایشان مختلف هست و با هم فرق دارند.
📚تفسیر امام عسکری، ص۲۰۰.
#بهشت #نعمت #رحمت #مهربانی
☄ کانال تفسیر روایی قرآن👇
╔══❖•°🌺 °•❖══╗
@mokhtasarolborhan
╚══❖•°🌺 °•❖══╝
ب): کیفیت همسران بهشتی
امام سجاد علیه السلام در قول خداوند (برای آنان همسرانی پاک هست) فرمود: پاکیزه از انواع کثافتها و ناخوشی، همچون حیض و نفاس و از لحاظ اندام زناشویی بسیار متناسب هستند و نسبت به همراهانشان عیب جو و حیلهگر و حسود و دشمن نیستند، اهل فریاد و غیبت و هرزه گفتن نیستند و خلاصه از همهی ناخوشیها پاک هستند.
📚تفسیر امام عسکری، ص ۲۰۰.
#بهشت #نعمت #مهربانی #رحمت
✍ کانال تفسیر روایی قرآن
╭┅─────────┅╮
📿 @mokhtasarolborhan
╰┅─────────┅╯
۵. چرا جنت (بهشت) را جنت خواندند
از پیامبر اکرم (ص) در حدیث طولانی روایت شده است که سائل عرض کرد: چرا جنت را جنت خواندهاند؟ حضرت فرمود: زیرا از مخلوقاتش مستور و پنهان است، و نیز پسندیده و پاکیزه بوده و نزد خدا ذکرش و یادش مطلوب و پسندیده است.
📚 علل الشرائع، ج ۲، ص ۴۷۲.
#بهشت #نعمت #رحمت #جنت
۩ کانال تفسیر روایی قرآن ۩
═हई @mokhtasarolborhan ईह═
┄┄┅━❅🌸❅━┅┄┄
۶. علت جاودانگی و همیشگی جهنمیان در جهنم و بهشتیان در بهشت
ابوهاشم گوید: امام صادق علیه السلام فرمود: همانا دوزخیان در دوزخ جاویدند، زیرا در دنیا نیت داشتند که اگر در آن جاوید بمانند همیشه خدا را نافرمانی کنند. و همانا اهل بهشت در آن جاویدند برای آن که نیت آنان در دنیا این بوده است که اگر همیشه در آن بمانند از خداوند پیروی کنند پس آنان و اینان با نیت جاوید میمانند. سپس سخن خدای تعالی (بگو هر کس بر طبع و منش خود عمل میکند) را خوانده و فرمود: یعنی بر نیت خود.
📚 کافی، ج ۲، ص ۸۵.
#بهشت #جهنم #خلود #نعمت #عذاب
✅ پایان این مطلب ✅
💥 کانال تفسیر روایی قرآن
⊰᯽⊱┈──🌺🍃❊╌──⊰᯽⊱
🕋 @mokhtasarolborhan
⊰᯽⊱┈──🌺🍃❊╌──⊰᯽⊱
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
🔺 إِنَّ اللَّهَ لا يَسْتَحْيِي أَنْ يَضْرِبَ مَثَلاً ما بَعُوضَةً فَما فَوْقَها فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا فَيَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْ وَ أَمَّا الَّذِينَ كَفَرُوا فَيَقُولُونَ ما ذا أَرادَ اللَّهُ بِهذا مَثَلاً يُضِلُّ بِهِ كَثِيراً وَ يَهْدِي بِهِ كَثِيراً وَ ما يُضِلُّ بِهِ إِلاَّ الْفاسِقِينَ (۲۶)
خداوند از این که (به موجودات ظاهرا کوچکی مانند) پشه، و حتی کمتر از آن، مثال بزند شرم نمیکند. (در این میان) آنان که ایمان آوردهاند، میدانند که آن، حقیقتی است از طرف پروردگارشان؛ و اما آنها که راه کفر را پیمودهاند، (این موضوع را بهانه کرده) میگویند: «منظور خداوند از این مثل چه بوده است؟!» (آری،) خدا جمع زیادی را با آن گمراه، و گروه بسیاری را هدایت میکند؛ ولی تنها فاسقان را با آن گمراه میسازد! (۲۶)
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
۱. پذیرش ولایت امیر المومنين علیه السلام موجب ایمان و رد آن موجب کفر است
در تفسیر قمی آمده که امام صادق علیه السلام فرمود: این مثالی است که خداوند برای امیر المومنین آورده. منظور از (بعوضه) امیرالمومنین است و ما فوقها (بالاتر) رسول خداست. دلیل بر این مطلب قول خداوند است که فرمود: (آنان که ایمان آوردهاند میدانند که آن حقیقتی است از طرف پروردگارشان) که منظور از حقیقت امیرالمومنین است همانگونه که رسول خدا از مردم برای ولایت آن حضرت عهد و پیمان گرفت. (و اما آنها که راه کفر را پیمودهاند این موضوع را بهانه کرده میگویند: منظور خداوند از این مثل چه بوده است؟! خدا جمع زیادی را با آن گمراه و گروه بسیاری را هدایت میکند) پس خداوند هدایت را بر آنها نپذیرفته و فرمود: (ولی تنها فاسقان را با آن گمراه میسازد. فاسقان کسانی هستند که پیمان خدا) پیرامون امیرالمومنین (را پس از محکم ساختن آن میشکنند و پیوندهایی را که خدا دستور داده برقرار سازند) که منظور پیوند با امیرالمومنین و ائمه است (قطع نموده و در روی زمین فساد میکنند اینها زیانکارانند).
📚 تفسیر قمی، ج۱، ص۱۲۱.
#پیامبر #امیرالمومنین #امامت
🔰با ما همراه باشید در کانال تفسیر روایی قرآن
┄┅┅✿❀❀🕊❀❀✿┅┅┄
📚 @mokhtasarolborhan
┄┅┅✿❀❀🕊❀❀✿┅┅┄
۲. چرا در روایت بالا منظور از بعوضه (پشه) امیرالمومنین علیه السلام است؟
به امام باقر علیه السلام عرض شد: بعضی از کسانی که ادعای دوستی شما را دارند گمان میکنند که منظور از (بعوضه) علی (ع) و منظور از (مافوقها) پیامبر اکرم (ص) است. حضرت باقر (ع) در جواب به او فرمود: اینها حرفی را شنیدهاند ولی آن طور که باید در جای خود پیاده نکردهاند.
روزی پیامبر اکرم با علی نشسته بود شنید یک نفر میگوید: مَا شَاءَ اللَّهُ وَ شَاءَ مُحَمَّدٌ؛ آنچه خدا و محمد بخواهد، دیگری میگفت: ما شاءَ اللَّهُ وَ شَاءَ عَلِي؛ آنچه خدا و علی بخواهد.
حضرت رسول فرمود: محمد و علی را با خدا قرین و همطراز قرار ندهید ولی بگوئید آنچه خدا بخواهد محمد و علی نیز همان را میخواهند. مشیت و خواست خدا از همه بالاتر است و کسی را قدرت برابری و مقابله و نزدیک شدن به آن نیست. محمد پیامبر خدا در مقابل دین خدا و قدرتش مانند یک مگسی است در این دنیای وسیع پرواز میکند و علی نیز در مقابل دین و قدرت خدا چون پشه ایست در این دنیای وسیع، با اینکه لطف و فضل خدا بر محمد و علی بیشتر است از فضل و عنایتی که بر تمام مردم نموده از ابتدای پیدایش جهان تاکنون. اینست فرمایش پیامبر اکرم در مورد مگس و پشه در این مورد.
📚 بحار الانوار، ج ۲۴، ص ۲۹۲.
✍ توضیح: این آیه که وجود نازنین امیرالمومنین علی را به بعوضه و پشه تمثیل کرده است از جهتی کسانی که ولایتش را قبول ندارند را رد میکند و کافر میداند( به دلیل اینکه این مثال حقیقی از طرف خدا است و کسی که کافر است ایمان نمیآورد) و از جهت دیگر رد کسانی میکند که مقام الوهیت و خدایی برای امیرالمومنین قائلاند و میفرماید: این امیرالمومنین که جایگاهش بعد از پیامبر بالاترین جایگاه عالم هستی میباشد، در مقابل خداوند بندهای است که با آن قدرتش که درب خیبر را از جا میکند و در میدان نبرد کسی تاب و تحمل رویارویی با او را نداشت جایی برای عرض اندام ندارد و قدرتش را خداوند تشبیه به قدرت پشه در مقابل خدا کرده است.
#پیامبر #امیرالمومنین #امامت
💥 کانال تفسیر روایی قرآن
⊰᯽⊱┈──🌺🍃❊╌──⊰᯽⊱
🕋 @mokhtasarolborhan
⊰᯽⊱┈──🌺🍃❊╌──⊰᯽⊱
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
۳. دلیل مثال آوردن خداوند به پشه در آیه ۲۶ سوره بقره، تدبیر عالم هستی توسط خداوند میباشد
امام صادق علیه السلام میفرماید: خداوند به پشه مثال زده است با اینکه از نظر جسم بسیار کوچک است ولی از نظر ساختمان همان دستگاههایی را دارد که بزرگترین حيوانات (خشکی) یعنی فیل دارا است و علاوه بر آن دو عضو دیگر شاخکها و بالها در پشه است که فیل فاقد آن است. خداوند میخواهد بدینوسیله مومنین را متوجه آفرینش دقیق و مصنوعات عجیب خود بنماید.
📓 مجمع البیان، ج ۱، ص ۱۶۵.
#خداوند #خالق #دنیا #خلقت #آفرینش
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🌑 السلام علیکِ یا فاطمة الزهراء
🖤 شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها را به شیعیان تسلیت عرض میکنیم.
▪️با ما همراه باشید در کانال تفسیر روایی قرآن
┄┅┅✿❀❀▪️❀❀✿┅┅┄
⚫️ @mokhtasarolborhan
┄┅┅✿❀❀▪️❀❀✿┅┅┄
۴. این آیه ابطال نظریه جبر است
امام صادق علیه السلام فرمود: این سخن خداوند (آیه ۲۶ سوره بقره) رد گفتار کسی است که گمان میکند؛ خداوند بندگان را گمراه ساخته و سپس آنان را به دلیل گمراهیشان عذاب میکند پس خداوند فرمود: «إِنَّ اللهَ لا يَسْتَحْيِي أَنْ يَضْرِبَ مَثَلًا مَا بَعُوضَةً فما فوقها».
📚 تفسیر قمی، ج۱،ص۱۲۶.
توضیح حدیث: مثال خداوند در این آیه هم موجب سعادت میشود و هم موجب شقاوت و این ما انسانها هستیم که بواسطه انتخابمان سعادتمند یا شقاوتمند میشویم و این همان آیه شریفهای است که خداوند میفرماید: ما مثال به پشه میزنیم کسانی که ایمان آوردهاند، اقرار به حقانیت و آنان که کافر هستند میگویند گمراهی هست و ایمان نمیآورند.
#خداوند #ایمان #گمراهی #هدایت
✅ پایان این مطلب ✅
💥 کانال تفسیر روایی قرآن
⊰᯽⊱┈──🌺🍃❊╌──⊰᯽⊱
🕋 @mokhtasarolborhan
⊰᯽⊱┈──🌺🍃❊╌──⊰᯽⊱
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
🔺 الَّذِينَ يَنْقُضُونَ عَهْدَ اللَّـهِ مِنْ بَعْدِ مِيثاقِهِ وَ يَقْطَعُونَ ما أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَ يُفْسِدُونَ فِي الْأَرْضِ أُولئِكَ هُمُ الْخاسِرُونَ (۲۷)
فاسقان کسانی هستند که پیمان خدا را، پس از محکم ساختن آن، میشکنند؛ و پیوندهایی را که خدا دستور داده برقرار سازند، قطع نموده، و در روی زمین فساد میکنند؛ اینها زیانکارانند.(۲۷)
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫