مرکز مشاوره روشنان
✅ دو تا کتاب خوب برای افزایش انگیزه تحصیلی در فرزندانتون به درخواست یکی از همراهان روشنان
😔 مشکلی که این روزها بسیار زیاد دیده میشه....
#معرفی_کتاب
#انگیزه_تحصیلی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چرا اهتمام به تربیت اینقدر مهم است؟
🔻 حضرت سیدالشهدا از یکی از اصحاب خود پرسیدند، اگر یک فردی در حال غرق شدن است و یک فردی دیگر به طور همزمان در حال گمراه شدن است، کدام را باید نجات داد؟ آن فرد گفت فردی که درحال گمراه شدن است را باید نجات داد.
🔹 امام، فلسفه این جواب را از او پرسیدند و او پاسخ داد: مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعاً. آن شخص در حالت غرق شدن، یک انسان است که اگر نجات یابد، حیات مادیاش به دست آمده، اما اگر آن انسان گمراه شود، میرود و جمعی را گمراه میکند و اگر مورد هدایت قرار گیرد میتواند جمعی را هدایت کند. حضرت فرمودند: کسی که از ضلالت نجات پیدا میکند گویی به او حیات داده شده است.
🎤حجت الاسلام دسمی
#تربیت_انسان
#تربیت_کودک
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
✅ تشویق کودک بایستی متناسب با سن و سطح تواناییهای او باشد.
🔹زمانی که به یک کودک کم سن می گویید میبینم که کفشهایت را درست پوشیدی؛ این برای کودک تشویق تلقی میشود، اما برای یک #نوجوان این حرف یک توهین پنداشته میشود.
♨️ تشویق کودک نباید به گونهای باشد که شکستهای گذشته را نیز به او یادآوری کند:
"فکر نمیکردم در ریاضی نمره خوبی بگیری ولی گرفتی! "
🔸شور و شوق فراوان از طرف #والدین میتواند مانعی برای کودک محسوب شود، گاهی اوقات شور و شوق بیش از حد والدین فشار زیادی به کودک میآورد:
" تو بالاخره یک دانشمند بزرگ میشوی "
#تشویق
#تربیت_فرزند
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
✅ یکی از شیوههای کنترل رفتارهای نامطلوب کودکان نادیده گرفتن است،
در این روش دو نکته را باید در نظر بگیرید:
۱) سطح تحمل شما در برابر مشاهدهی رفتار آزار دهندهی کودک چقدر است؟
۲) آیا این رفتار برای کودک یا اطرافیان خطرناک نیست؟
🔹اگر تحمل شما در این موارد بالاست و رفتار کودک خطرناک نیست.
🔸در برابر رفتار نامناسب، به او نگاه کنید و هیچ واکنش بدنی نشان ندهید، به سمتی دیگر نگاه کنید یا وانمود کنید مشغول کاری هستید، یا اتاق را ترک کنید.
#نادیده_گرفتن
#تغافل
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
✅ کودک را در زندگی هم برای رئیس بودن و هم مرئوس بودن مهيا کنید نه فقط ارباب بودن.
🔹کودک باید بداند که در زندگی هم وظایف شخصی دارد و هم مسئولیتهای خانوادگی و اجتماعی.
🔸او باید بداند که در #خانواده و #جامعه تاثیرگذار است و تاثیرپذیر و باید نقش فعالی را بازی کند.
⬅️ شما می توانید این آموزش را از محول کردن کوچکترین کارها شروع کنید.
⏪ او باید حتی کوچکترین مهارتهای لازم در زندگی را بياموزد. در ابتدا باید آويزان كردن و تا کردن لباس، استفاده از پیچ گوشتی، باز و بسته کردن درب قوطی، ریختن مایع پارچ به داخل لیوان، ریختن مایع با استفاده از قیف، چلاندن لباس، واکس زدن کفش، مرتب کردن رختخوابش، بستن بند کفشش، خشک کردن ظروف، شستن ظروف، بستن دکمه لباس و زیپ شلوارش و... را ياد بگيرد.
🔸بعد از اینکه کودک این مهارتها را کسب کرد نوبت به مهارتهای تخصصیتر میرسد. انجام بخشی از امور خانه، غیر از کارهای شخصیاش، و حتی شاگردی در یک مغازه میتواند شروع قبول #مسئولیت در فرزند شما باشد.
🔺 ولی متاسفانه بسیاری از #والدین امروزه به جای والد بودن بیشتر یا در نقش معلم هستند یا قاضی یا خدمتکار و یا حتی عابربانک و کمتر از نقش خود به عنوان والد آگاهی دارند.
✍س.محمدی، کارشناس ارشد تعلیم و تربیت
#مشاورانه_مادرانه
#فرزندپروری
#تربیت_کودک
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 در مقابل شبهات نوجوان، چه رفتاری داشته باشیم؟
🔻 اگر شک و شبههای در ذهن #نوجوان میبینیم، چقدر خوب است که خیلی خوب شنونده صحبتهای او باشیم. از او بخواهیم برای ما توضیح دهد چگونه به این شبهه رسیده است و به جای اینکه به او جواب دهیم اجازه دهیم همه ابعاد ذهنش را بیان کند.
🔹چون بچه همانند ما عقل، ذهن و فطرت دارد و ما فقط باید آنها را فعال کنیم. به این صورت که از او بخواهیم خوب فکر کند، مطالعه کند و آنچه بدست آورده را برای ما هم بگوید. این موضعی است که استقلال فکری بچه را رشد میدهد و این اشتباه است که فکر کنیم، شک کردن خطرناک است و بلافاصله بخواهیم با یک پاسخگویی ولو ناقص، قضیه را فیصله دهیم.
🎤دکتر علی اصغر احمدی
#تربیت_نوجوان
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
📚 مجموعه کتاب های بدون متن ( word less )
📙کتاب های Wordless ( بی نوشته ) از جدیدترین شیوه های آموزش و پرورش #خلاقیت کودکان است به عنوان مثال کتاب ” خرس مهربان ” حس #همدردی کودکان را برمیانگیزد و با ماجراهای جالب خود ، کودک را سرگرم میکند و ذهن او را برای تولید یک داستان جذاب خیالی آماده میسازد.
📘 در حقیقت کتابهای Wordless به صورت هوشیارانه و عمدی خالی از نوشتار است تا کودکان تمرین خیال پردازی مثبت داشته باشند .
❇️مناسب برای ۳ تا ۶ سال
#داستان
#خردسالان
#معرفی_کتاب
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
✅ لحن قاطع دربرخورد با خطای کودک یعنی:
⬅️ وقتی کودك مرتکب خطایی شد به سمتش بروید و از همون جایی که ایستادید سرش فریاد نزنید....خم بشید، هم قدش بشید، مستقیم توي چشمانش نگاه کنید (برقراري ارتباط چشمی)...اگر کودك خواست رویش رو برگردونه و بره، دستهاش روبگیرید تا مستقیم به شما نگاه کنه. بهش بگید "لطفا به من نگاه کن"
👈نباید در لحنتون خشونت یا تهدید باشه....با لحن آرام و قاطع باها او صحبت کنید...
👈روشن و واضح بگویید که چه خطایی کرده مثلا "اجازه نداري کسی رو بزنی و ازت میخوام که دیگه این کار رو تکرار نکنی!"
⏪ توجه داشته باشید که بین رفتار بد کودك و شخصیتش تفاوت قائل بشید و به او برچسب نزنید... مثلا نگوید بچه بد یا بچه تنبل... وقتی شخصیت بچه را هدف قرار بدید، او احساس بیارزشی میکند، خشمگین شده و یا میترسد.
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 مامان و بابای من مقتدرند!
🔻 فرض کنید این جمله از زبان یک کودک است که: «من یک روز دستم خورد، پارچ یادگاری مادر بزرگ که در آن شربت بود، افتاد و شکست!» رفتار یک مادر مقتدر چگونه میتواند باشد؟
🔹کودک ادامه میدهد: «مامان ناراحت شد و من را صدا کرد تا با هم شربتها و خورده شیشهها را جمع کنیم. در این حالت من مدیریت در بحران را از مامان خود یاد گرفتم». اما اگر #مادر غیرمقتدر در خانه بود میگفت: دست و پا چلفتی! من چقدر در زندگی باید از تو بکشم! حواست را جمع کن! مگر کور بودی؟! این مادر #مقتدر نیست، بلکه یک مادر ضعیف است. این کودک در مورد پدر خود نیز میگوید:«در ماشین بابا نشسته بودیم و ناگهان یک ماشین به سرعت جلوی ما پیچید، داشتیم تصادف میکردیم! دیدم بابا زیر لب صلوات میفرستاد، بابا قبلا گفته بود اگر از چیزی عصبانی شدید، صلوات بفرستید که آرام شوید». اما اگر #پدر غیرمقتدر در خانه بود، زیر لب فحش میداد یا جملاتی از قبیل این که، چه کسی به تو گواهینامه داده است، را میگفت!
🎤استاد مدرسی
#تربیت_فرزند
#والدین
#فرزندپروری_مقتدرانه
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔻سوالاتی که به تربیت #فرزندان_شاد کمک می کنند:
۱- بهترین قسمت امروزت چی بود؟
این سوال خوبی قبل از خواب است. با پرسیدن این سوال فرزند شما قبل از خواب احساس رضایت و شادی میکند. این سوال عادت #تمرکز روی بهترین بخش روز را در فرزندان ایجاد میکند و اگر به صورت منظم پرسیده شود به بخشی از طبیعت آنها تبدیل میشود.
۲- چه چیزهایی هستند که به خاطرشون شکرگزار هستی؟
بهترین موقع پرسیدن این سوال هنگام صرف غذای خانوادگی یا موقع خواب است. همه اعضای خانواده به صورت نوبتی میتوانند به خاطر چیزهایی که در آن روز داشتند و اتفاقهای خوبی که افتاده شکرگزاری کنند. یک رابطه بسیار قوی بین شادی و سپاسگزار بودن وجود دارد.
۳- خودت چطوری میخوای این مسأله را حل کنی؟
وقتی فرزندتان مشکلی را پیش شما مطرح کند، به نرمی و گرمی این سوال را از او بپرسید. سعی نکنید مشکل او را حل کنید. در طولانی مدت این به ضرر آنها خواهد بود. به آن ها فرصت دهید خودشان مسائل خودشان را حل کنند و از تلاش برای حل کردن مسائل و حل کردن آن ها حس اعتماد به نفس به دست بیاورند. این هدیه ای ارزشمند است که می توانید به آن ها بدهید. اگه فرزندتان به شما گفت که نمی دانم چطور این مسأله را حل کنم، پاسخ دهید که من هم دقیقاً نمی دانم چه کار باید کرد، بیا با هم مسأله را حل کنیم. آدم های شاد کسانی هستند که مسائل پیش روی خود را حل شدنی می دانند و به توانایی خودشان در حل مسائل اعتماد دارند.
۴- چه احساسی داشتی؟
یکی از اساسی ترین بخش های شاد بودن، توانایی فهمیدن و بیان احساسات است. اگر بتوانید احساسات خود را بیان کنید یعنی میتوانید آنها را درک کرده و از دیگران درخواست پشتیبانی کنید. وقتی فرزندتان مشکلی برایش پیش آمده و از چیزی ناراحت است و پیش شما می آید از او در مورد چیزی که ناراحتش کرده سوال بپرسید و با بی توجهی نگویید که” این که چیزی نیست "یا "بیا این بستنی رو بخور”.
صحبت کردن در مورد چیزهایی که فرزندتان را ناراحت کرده او را نسبت به احساساتش آگاه تر می کند و موجب می شود از دانسته هایش در مورد احساسات خود به شکل مؤثر استفاده کند.
#تربیت_کودک
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جهت اطلاع رفقا از فضای فرهنگی
وقتی کلبه عمو پورنگ خوراک تلویزیون باشه سینما هم میشه این
.
رونمایی از تیزر اول فیلم سینمایی «شهر گربهها»
تیزر فیلم سینمایی «شهر گربهها» به نویسندگی ، کارگردانی و تهیه کنندگی سیدجواد هاشمی، در آستانه اکران این فیلم رونمایی شد.
.
.
«شهر گربهها» از چهارشنبه سوم آذرماه روانه پرده سینماهای سراسر ایران میشود.
☎️ وزرات فرهنگ و ارشاد
33966055
حوزه وزارتی
33966003
مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی
88846936
دفتر تبلیغات
88007991
☎️
وبسایت ستاد خبری 132.parliran.ir
پست الکترونیکی 132@parliran.ir
پیامک 2000132
☎️ مجلس
تلفن 39931
#مطالبه_اثر_دارد
#پیش_به_سوی_لشکر_مطالبه_گری
مرکز مشاوره روشنان
جهت اطلاع رفقا از فضای فرهنگی وقتی کلبه عمو پورنگ خوراک تلویزیون باشه سینما هم میشه این . رونمایی
هر چی ما برای تربیت صحیح، اصولی و اسلامی بچهها تلاش کنیم با یه فیلم، همه را به باد فنا می دن😔😔
لطفا دقت کنید چه خوراکی را چه کسانی به بچه های شما می دن
35.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 تاثیر ارتباط مستقیم با طبیعت در تربیت
🔻 آدمهایی که مستقیم با مخاطرات طبیعت تماس داشتهاند، صبوری بیشتری دارد. مثلاً کسی که در کودکی وقتی که تازه به راه افتاده مرغی او را نوک زده، یا کسی که در داخل آب رفته و موج آب قدری او را تکان داده و احساس کرده که آب در ضمن لطیف بودن خطرناک هم هست، یا کسی که کوه رفته و دیده کوه رفتن آدمی را به نفس نفس میاندازد ... .
🔹 کسانی که با خود طبیعت در تماس هستند، حوصله بیشتری دارند، مخاطرات را بهتر میفهمند و گزینشگری بیشتری دارند؛ گل را با خار آن میبینند؛ طبیعت به ما میآموزد در زندگی تلخ و شیرینی، سهلها و صعبها با هم هستند.
🔸 اما امروزه رسانهها یک تصویر پاستوریزه از طبیعت ارائه میدهند. وقتی به جای لمس طبیعت، فقط تصویر آن را میبینیم یاد نمیگیریم که مخاطره هم دارد، غرق شدن در آب هم دارد ... . برای همین تا جایی که امکان دارد باید امکان حضور بچهها را در طبیعت فراهم کنیم. حتی به قدر این که در داخل پارکی درختان را لمس کنند، یا مثلاً اینکه در بعضی از مدارس پرندگان یا خرگوش نگهداری میشود بسیار خوب است.
🎤استاد خیامی
#تربیت_رسانه_ای
#تربیت_کودک
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🎀 کودکان با هر چیزی یا کسی #بازی کنند، با او دوست میشوند؛
⬅️ اگر با #والدین بازی کنند، با آنها همیشه دوست خواهند بود (در نتیجه از آنها الگوگیری میکنند.)
⬅️ اگر با غذا بازی کنند، باهاش دوست میشوند.(در نتیجه از آن بهره برده، و سوء #تغذیه نمیگیرند.)
⬅️ اگر با #کتاب بازی کنند، با او دوست میشوند.(در نتیجه همیشه به کتاب و درس خواهند بود.)
⬅️ اگر با #تبلت و گوشی بازی کنند، رابطه کودک با اجسام بیروح و فضایی غریب و ناآشنا خواهد بود. (درنتیجه از ارتباط گیری صحیح با خانواده و همسالان باز میمانند.)
و....
#تربیت_کودک
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe