هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️خداوند در قرآن چه پيامدهايی برای «دروغ گويی» ذکر می کند؟
🔹در آيه ۷۷ سوره توبه، سخن از #منافقانی است كه با #تظاهر به ايمان و عمل صالح، همچون ثعلبة بن حاطب انصارى با خدا #عهد و پيمان مى بستند كه اگر به روزى وسيعى دست يابند، نيازمندان را مورد حمايت و عنايت قرار دهند، ولى زندگى آن ها نشان داد كه آنچه مى گفتند #دروغ بود. خداوند مى فرمايد: «فَاَعْقَبَهُمْ نِفاقاً فى قُلُوبِهِمْ اِلى يَوْمِ يَلْقَونَهُ» (اين عمل [پيمان شكنى] #نفاق را در دل هايشان تا روزى كه خدا را ملاقات كنند برقرار ساخت).
🔹سپس مى افزايد: «بِما اَخْلَفُوا اللهَ ما وَعَدُوهُ وَ بِما كانُوا يَكْذِبُونَ» (اين به خاطر آن است كه از #پيمان_الهى تخلف جستند و به خاطر آن است كه #دروغ مى گفتند). گفتنى است كه تخلّف از #عهد با خداوند، نوعى #دروغ_عملى است. به هر حال آيه فوق با صراحت مى گويد شكستن عهد و #پيمان_الهى و #دروغ گفتن، روح #نفاق را تا پايان عمر در دل انسان زنده نگه مى دارد، و چه كيفرى از اين بدتر.
🔹رابطه دو گناه #پيمان_شكنى و #دروغ با #نفاق روشن است، زيرا «نفاق» چيزى جز دوگانگى ظاهر و باطن نيست. #پيمانشكناندروغگو، به پايبندی به تعهدات و صداقت و راستى، #تظاهر مى كنند، در حالى كه #چهره_باطنی آنها چيزى دیگر است. آرى بسياری همانند «ثعلبة بن حاطب انصارى»، در تنگناهاى زندگى، به درگاه خدا روى آورده و با تمام وجود حل مشكل خود را از او مى خواهند، و عهدها، پيمان ها و نذرها با خدا مى بندند، اما هنگامى كه گره از مشكلات گشوده و به مقصد می رسند، همه را فراموش می کنند، كه اين مصداق بارز #پيمان_شكنى و #دروغ و كذب و #نفاق و دورويى است (از خدا مى خواهيم كه همه ما را از اين گونه اعمال حفظ كند).
🔹در آيه ۱۰ سوره بقره، با اشاره به صفات و اعمال زشت #منافقان، به خصوص مسأله #دروغگويى، مى فرمايد: «فى قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ فَزادَهُمُ اللهُ مَرَضاً وَ لَهُمْ عَذابٌ اَلِيمٌ بِما كانُوا يَكْذِبُونَ» (در دل هاى آنها نوعى #بيمارى است؛ #خداوند بر بيمارى آنها مى افزايد و #عذاب_دردناكى به خاطر #دروغ هايى كه مى گفتند خواهند داشت). در اين آيه دقيقاً ذكر نشده چه نوع دروغ هايى از آنها سر مى زد، اما ممكن است اشاره به دروغ هايى از جمله ادّعاى ايمان باشد، در حالى كه در دل ايمان نداشتند،
🔹و ديگر خدعه و نيرنگى است كه نسبت به مؤمنان داشتند، و با دروغ هاى خود آنها را فريب مى دادند، و از همه مهمتر، آنان از هر فرصتى براى تكذيب پيامبر اسلام (صلى الله عليه و آله) استفاده مى كردند. اما آيه مى گويد: «#عذاب_اليم آنها به خاطر #دروغ هاى آنها است»؛ و اين نشان مى دهد كه بدترين عمل منافقان، #دروغگويى آنها بوده كه عذاب اليم مستند به آن شده، در حالى كه بسیاری از گناهان ديگرى نيز از آنان صادر شده بود. روشن است كه منظور از بيمارى در اين آیه، بيمارى #نفاق است، كه يك بيمارى اخلاقى محسوب شده كه ناشى از دوگانگى شخص منافق است كه در ظاهر چيزى است و در باطن چيزى ديگر.
📕اخلاق در قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، مدرسه الامام على بن ابيطالب (عليه السلام)، قم، ۱۳۷۷ ش، چ اول، ج ۳، ص ۲۲۳
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#دروغ #نفاق
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباش
هدایت شده از تبیین
⭕️تداوم مراقبت، لازمهی دوام ذکر
🔹لازمۀ دوام #ذکر، تداوم #مراقبت است، و نخستین مرتبۀ #لقاءالله، این است که در حال #نماز، برای او (نمازگزار) #انس و دلگرمی پیدا میشود و بالاترین مرتبۀ لقاءالله، حالتی است که در حدیث #قرب_نوافل، به آن اشاره شده... ؛ #دوام_ذکر، انسان را به #مرتبۀ_یقین میرساند.
🔹آیا ممکن است کسی #دائم_الذکر باشد و #موقِن (اهل یقین) نباشد؟! ابتدا انسان، خیال میکند مشکل است، چو کوهی در برابر او، امّا به تدریج میفهمد که نه! چندان هم مشکل نیست. با دیگران حرف میزند؛ ولی دلش پیش خداست.
📕زمزم عرفان، ص ٣٧۵
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ایمان داشتن به «عواقب گناه» چه نقشی در درمان بیماری زبانِ آلوده به گناه دارد؟
🔹ایمان داشتن به #عواقب_گناه نقش مهمی در درمان #بیماری_زبان دارد. مثلاً شرابخوار اگر بداند اين ماده سست كننده اى كه مى نوشد از فرق سر تا ناخن پا در او و حتى در نسل هاى بعدى او اثر سوء دارد، يا يك فرد معتاد اگر دقيق به عاقبت اعتياد به مواد مخدر بنگرد و به آن ايمان داشته باشد كه چه زندگى نكتب بار و فلاكت بارى در انتظار او است، فقر، بيمارى، متلاشى شدن زندگى، محروميت و غيره، همين موجب #برگشتن وى از اين راه كثيف و ظلمانى خواهد شد.
🔹اگر گفته شود آنها اين مسئله را مى دانند، هم شرابخوار مضرات شراب را مى داند و هم معتاد خسارت هاى ناشى از اعتياد را، مى گوئيم آنها علم دارند ولى باور يعنى #ايمان به اين مسئله ندارند. علم به مضرات غير از باور كردن آن است. شما مى دانيد و علم داريد كه مرده ذره اى تحرّك از خود ندارد و حتى اگر موقع زنده بودن از قدرت او مى ترسيديد، مى دانيد الان ديگر قدرت ندارد، ولى چرا يك شب نمى توانيد تا به صبح در كنار او در اتاقى بياراميد؟ زيرا هنوز باور نكرده ايد.
🔹اگر آن معتاد به مشروب و مواد مخدّر همچنان كه باور دارد كه تكه اى ذغال برافروخته قدرت سوزندگى دارد و لذا آن را در دهانش نمی گذارد، اگر باور كند اين مشروب و مواد مخدّر هم آتشى است كه خود به جان خود مى زند، هرگز نزديك دهانش نمى برد و اگر باور داشت كبريتى كه به مواد مخدر يا سيگار مى زند، در واقع به حيات خود مى زند و پس از چندى خاكسترى هم از او به جا نمى ماند، هرگز چنين نمى كرد و اگر باور داشت كه كبريت را زير پول اين مواد بزند، بهتر است تا زير خود مواد، هرگز دست به چنين عمل كثيفى نمى زد، زيرا در صورت اول فقط پول را از دست مى داد و در صورت دوم هم پول و هم زندگى و عمر كه سرمايه اصلى او است.
🔹بايدمثل اولياء خدا و #معصومين (عليهم السلام) بود كه اين باور را داشتند كه #منهيّات_الهى (چيزهايى كه مورد نهى الهى است) همچون #آتش است؛ مثلاً براى آنها تصرّف به ناحق در مال يتيمان و خوردن آن همچون آتشى مى ماند كه انسان به درون شكم خود داخل كند. قرآن مى فرمايد: «اِنَّ الَّذِينَ يَأكُلُونَ اَمْوَالَ اليَتَامَى ظُلْماً اِنَّمَا يَأكُلُونَ فِى بُطُونِهِمْ نَاراً وَ سَيَصْلَوْنَ سَعِيراً»؛ [۱] (كسانى كه #اموال_يتيمان را به ظلم مى خورند در واقع در شكم هاى خود آتش فرو مى برند و به زودى در #آتش فروزان دوزخ قرار خواهند گرفت).
🔹در بحث ما هم كسى كه #زبانش سركشى مى كند و رام نمى شود، بايد به #عاقبت و سرانجام رام نكردن زبانش بنگرد و متوجه #مضرات_دنيوى و #عقابهاى_اخروى آن باشد و باور كند كه به اين مضرات و عقاب ها منتهى مى شود؛ اگر چنين شد محال است #زبانش را كه همچون اسب وحشى و چموشى است در ميان #آبروى انسان هاى آبرومند جامعه بدون لجام رها كند، تا عِرض و آبروى افراد را زير سُمّ هایش پايمال كند، همچنان كه محال است آتشى را بر زبان گذارد.
پی نوشت؛
[۱] سوره نساء، آیه ۱۰
📕اخلاق اسلامى در نهج البلاغه، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: اكبر خادم الذاكرين، نسل جوان، قم، ۱۳۸۵ش، چاپ اول، ج ۱، ص ۱۰۷
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#گناه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🛑خاتمی برای فتنه انگیزی و درگیر کردن دولت جدید به حاشیه سازی ها فعال شده است.
در این شرایط حساس منطقه ای ،این شخص قصد دارد دولت جدید را بسمت درگیر شدن با ساختارهای قانونی کشور و ایجاد فتنه داخلی سوق دهد.
باید نهادهای امنیتی جلوی فتنه انگیزی جدید این باغی انقلاب و لیدر فتنه را بگیرند و اجازه ندهند دولت جدید درگیر حواشی شود و از خدمت به مردم باز بماند...
✍🏻 محمد تقی رادمان
هدایت شده از تبیین
⭕️دین پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) زنده شدهی حسین بن علی (علیه السلام)
🔹کسی مثل #حسینبنعلی علیهالسّلام که خودش تجسّم ارزشهاست، #قیام میکند، برای اینکه جلوِ این #انحطاط را بگیرد؛ چون این انحطاط میرفت تا به آنجا برسد که هیچ چیز باقی نماند؛ که اگر یک وقت مردمی هم خواستند خوب زندگی کنند و مسلمان زندگی کنند، چیزی در دستشان نباشد.
🔹#امام_حسین میایستد، قیام میکند، حرکت میکند و یکتنه در مقابل این سرعت سراشیب سقوط قرار میگیرد. البته در این زمینه، جان خودش را، جان عزیزانش را، جان علی اصغرش را، جان علی اکبرش را و جان عباسش را فدا میکند؛ اما نتیجه میگیرد.
🔹«و انا من حسین»؛ یعنی #دین_پیامبر، زنده شده #حسینبنعلی است. آن روی قضیه، این بود؛ این روی سکه، حادثه عظیم و حماسه پُرشور و ماجرای عاشقانه #عاشورا است که واقعاً جز با منطق عشق و با چشم عاشقانه، نمیشود قضایای #کربلا را فهمید.
🔹باید با چشم عاشقانه نگاه کرد تا فهمید #حسینبنعلی در این تقریباً یک شب و نصف روز، یا حدود یک شبانهروز - از عصر تاسوعا تا عصر عاشورا - چه کرده و چه #عظمتی آفریده است! لذاست که در دنیا باقی مانده و تا ابد هم خواهد ماند. خیلی تلاش کردند که حادثه #عاشورا را به فراموشی بسپارند؛ اما نتوانستند.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۳۷۷/۰۲/۱۸
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«حجاب» هدیه خداست نه صرفا یک تکلیف
🔹خداوند در آیه ۵۹ سوره احزاب می فرماید: «يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنينَ يُدْنينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلاَبِيبِهِنَ ذلِكَ أَدْنى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ وَ كانَ اللهُ غَفُوراً رَحيماً» (اى پيغمبر (گرامى) به #زنان و #دختران خود و #زنان_مؤمنان بگو كه خويشتن را به #چادر فرو پوشند، كه اين كار براى اينكه آنها (به عفّت و حرّيت) شناخته شوند، تا از #تعرض و #جسارت (هوسرانان) آزار نكشند، بسيار نزديكتر است و خدا بسيار آمرزنده و مهربان است). #خداوند در ابتدای تمام سوره های قرآن خود را به دو صفت #الرحمن و #الرحیم وصف نموده است.
🔹این دو صفت گرچه هر دو رحمت خدا را نشان می دهند، اما یک تفاوت عمده با هم دارند: صفت #رحمان رحمت عام خدا را که شامل حال همگان می گردد، بیان می کند و #رحیم رحمت خاص خدا را که تنها شامل حال #مؤمنین است بیان می دارد. حال اگر کمی در آیه فوق دقت کنید، متوجه خواهید شد که براساس این آیه، #حجاب از #رحمت_رحیمیه خداست. این مطلب از دو جای آیه بر می آید:
🔹یکی اینکه خداوند #حجاب را به واسطه #پیامبر (صلی الله علیه و آله) در درجه اول به #همسران و #دختران آن حضرت، و سپس به #زنان_مؤمنین پیشکش کرده است، و از کس دیگری هم جز آنان در این آیه نام نبرده است. گویی خداوند اراده کرده است که چتر #حجاب را روی سر #بانوان_خواص خودش پهن کند، و در این مورد هم خانواده پیامبر (صلی الله علیه و آله) را مقدم داشته و بقیه را پس از آن، شامل این موهبت نموده است. دیگر اینکه در پایان آیه، خدا خود را به دو صفت #غفور و #رحیم نام برده است، و چنین ترکیبی را خداوند تنها در جایی به کار می برد که سخن از #رحمت_خاصی شامل به حال مؤمنین، یعنی خواص خداست.
💠فواید چتر حجاب برای بانوان براساس «قرآن کریم«
🔹۱) #زنان_مؤمنین در جامعه، لباس خاص پیدا می کنند و با پوشاندن همه بدن - که به تعبیر آیه به شناخته شدن به اينكه اهل #عفت و #حجاب و #صلاح و #سداد هستند، نزديكتر است - همه می شناسند که آنها اهل #عفافاند. (ذلِكَ أَدْنى أَنْ يُعْرَفْنَ). ۲) از #اذیت در امان می مانند؛ وقتى به اين عنوان شناخته شدند، ديگر اذيت نمى شوند، يعنى #اهل_فسق و فجور متعرض آنان نمىگردند. (فَلا يُؤْذَيْنَ). ۳) خداوند آنها را مورد #غفران قرار میدهد، چرا که در پایان آیه خدای تعالی خود را به صفت #غفور یعنی بسیار بخشنده نام برده است.
🔹۴) خداوند چیزهایی به آنان می دهد که به بقیه نداده است، چرا که خدا خود را به صفت #رحیما نام برده است که در بین آنچه می دهد، برترین آنها سلام اوست که بر آنهاست: «سَلامٌ قَوْلاً مِنْ رَبٍّ رَحيمٍ». [یس، ۵۸] #رحمترحیمیهخداوند در این آیه شامل حال #مردان_مؤمن نیز هست، چرا که «نساء المؤمنین» یک ترکیب اضافی است به معنای «زنانِ مردانِ مؤمن» و نام بردن #زنان_مؤمن به این صورت، با اینکه در آیه دیگر مربوط به حجاب، یعنی آیه ۳۱ سوره نور، آنها را به «المؤمنات» خطاب کرده است، لطافت بسیاری دارد.
🔹و اشاره به این مطلب دارد که خداوند به #زنهایی که وابستگی به #مؤمنین دارند، جایگاهی در حد زنان پیامبر (صلی الله علیه و آله) داده است و تأکید دارد #پوششزنانمؤمنین جوری باشد که #شأن آنها را نشان دهد، همانگونه که پوشش همسران و دختران پیامبر باید به گونه ای باشد که در شأن وابستگی آنها به #پیامبر (صلی الله علیه و آله) است. پس در این آیه لطف الهی شامل حال #مردان هم شده است، که از این مطلب احترام بالای خداوند به #مؤمن نیز برداشت می شود؛ بنابراین، #دستور_حجاب هدیه است نه صرفا تکلیف!
نویسنده: سعید زمانی
منبع: وبسایت اهل البیت (عليهم السلام)
#حجاب #عفاف #عفت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️اميرالمؤمنين امام علی عليه السلام:
🔸لَوِ اعتَبَرتَ بِما أضَعتَ مِن ماضی عُمرِكَ لَحَفِظتَ ما بَقِيَ.
🔹اگر از #عمر گذشته خود كه تلف كرده اى #عبرت گيرى، بى گمان باقيمانده عمرت را پاس دارى.
📕غرر الحكم، ح ۷۵۸۹
#امام_علی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امیرالمؤمنین امام علی (علیه السلام) درمورد محدوده «حُبّ و بُغض» چه بیانی دارند؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در فرازی از #خطبه_متقين در بيان اوصاف آنها می فرمايد: «#پرهيزكار به كسى كه با او دشمنى دارد، #ظلم روا نمى دارد و به خاطر كسى كه دوستش دارد #گناه نمى كند». #امیرالمؤمنین (علیه السلام) در اين دو فراز اشاره به دو مطلب مهم مى كنند، يكى اينكه #پرهيزكار اگر به واسطه معيارهاى انسانى اسلامى با كسى عداوت و #دشمنى پيدا كرد #ظلمى بر او روا نمى دارد، با اينكه زمينه و انگيزه ظلم كه بُغْض و عداوت است موجود است؛ و ديگر اين كه اگر برحسب همان معيارها با كسى #دوستى ورزيد به خاطر دوستى مرتكب #گناه نمى شود و براى رضا و خشنودى او پا روى اصول اعتقادى خود نمى گذارد.
🔹معمولا اگر انسان با كسى #دشمن شد، #شيطان وسوسه مى كند كه به او ضربه اى زند، و توجيهاتى نيز در جلو پاى او مى گذارد كه چنين و چنان كن، او بود كه به تو اهانت كرد، او بود كه حق تو را پايمال كرد، او بود آبروى تو را بُرد، او بود كه به تو ستم روا داشت... حتى اگر خودش نتواند در برابر او بايستد، #نفس مى گويد دوستان ديگر خود را ببين و وادارشان كن او را تنبيه كنند و گاهى مى گويد او را ادب كنند، يعنى وجهه اخلاقى به مسئله مى دهد، در حالى كه عمل خود و دوستانش #ضد_اخلاقى است. از طرف ديگر وقتى انسان #دوستى پيدا كرد، دلش مى خواهد هر چه او مى گويد انجام دهد، و اين در #عشقهاى_مجازى بين دو #جنس_مخالف بيشتر است؛
🔹خدا نكند پسرى عاشق دخترى نااهل يا برعكس دختری عاشق پسرى نااهل شود، كه چه بسا اين عشق و محبت كاذب انسان را كور و كر مى كند، و حتى پا روى #اعتقادات و #اصول مسلم و پذيرفته شده عقلى و نقلى مى گذارد و دست به #گناه آلوده مى كند و محدوديت هاى مرزهاى الهى را مى شكند. چه بسا پسر جوان به خاطر محبوبش بى نماز و بى اعتقاد مى شود و فكر مى كند اگر در برابر اين دوست معشوقش نماز خواند و ظواهر دين را رعايت كند، اُمّل و غير مترقى است، و چه بسا دختر بواسطه اين كه پسرى را دوست مى دارد و او نااهل است و خانواده اش بى حجاب است، دست از حجاب خود مى كشد و حريم عفّت را مى شكند!
🔹#امیرالمؤمنین (عليه السلام) در اين دو فراز، مرز #حُبّ و #بغض را مشخص مى كند كه نبايد از #محدوده_شرعى خارج شود. مثل بعضى قضات و يا اُمراءِ جور مباش كه وقتى بغض كسى را به دل گرفتند، در صدد ظلم به او هستند، و نه مثل كسى باش كه به خاطر دوست داشتن كسى، اگر خلاف كرد حكم شرعى او را نگويد. به خاطر #حُبّ_مُفرط به همسرش، دلش نمى آيد بگويد: چادر نازك و جوراب نازك مپوش چون رنجيده خاطر مى شود، بدين ترتيب #خدا را مى رنجاند، تا همسرش رنجيده نشود!
🔹حكماء گفته اند: #محبت پنج نوع است: #طبيعى، مثل محبت اولاد؛ #ارادى، مثل محبت دوستان و ياران؛ #شَهَوى (از روى شهوت و ميل درونى)، مثل محبت همسران؛ #نفعى، مثل محبت انعام كنندگان؛ و #اِلهى، مثل محبت اهل خير. [۱] #پرهيزكار_واقعى به خاطر هيچكدام از اين محبت ها و دوستى ها مرز و حدود را نمى شكند. به خاطر #دوستى خلاف مكن، #حق را ناحق مكن و #ستم به ديگرى منما. #حُبّ و #بغض دو نيرو در روان آدمى است كه يكى جذب و ديگرى دفع مى كند.
🔹در صورتى اين دو نيرو خوب عمل مى كنند كه برآيند حاصل از اينها تحقق #منوّيات_الهى باشد، #حبّ و #بغض نبايد انگيزه اى براى #تجاوز و شكستن حدود باشد، بلكه بايد وسيله اى براى سرعت دادن به #حركت_معنوى باشد. به خاطر بغض ديگرى ظلم به او مكن، كه #امام_على (عليه السلام) فرمودند: «البَغْىُ سَائِقٌ اِلَى الحِينِ» [۲] (#ظلم و تجاوز انسان را به #هلاكت مى برد). فكر مكن اگر به او #ظلم كردى هنرى كرده اى و پيروزى و افتخارى نصيب خود كرده اى، كه #امام_علی (عليه السلام) فرمودند: «لَاظَفَرَ مَعَ البَغىِ» [۳] (با #ظلم، پيروزى حاصل نمى شود).
پی نوشتها؛
[۱] اخلاق محتشمی، طوسی، نصيرالدين محمد بن محمد، دانشگاه تهران، چ سوم، ص ۳۳
[۲] الكافی، كلينى، دار الكتب الإسلامية چ چهارم، ج ۸، ص ۱۹
[۳] مطلوب كل طالب من كلام أمير المؤمنين على بن أبى طالب، رشید وطواط، بی جا، ج ۱، ص ۷
📕اخلاق اسلامى در نهج البلاغه، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: اكبر خادم الذاكرين، نسل جوان، قم، ۱۳۸۵ش، چ اول، ج ۲، ص ۵۲۳
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#حب #دوستی #بغض #دشمنی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️ما درصدد گسترش نفوذ اسلام در جهان هستیم...
🔹ما این واقعیت و حقیقت را در #سیاست_خارجی و بین الملل #اسلامیمان بارها اعلام نمودهایم که درصدد گسترش #نفوذ_اسلام در جهان و کم کردن #سلطه_جهانخواران بوده و هستیم. حال اگر #نوکران_آمریکا نام این سیاست را توسعه طلبی و تفکر تشکیل امپراتوری بزرگ میگذارند، از آن باکی نداریم و استقبال میکنیم.
🔹ما در صدد #خشکانیدن ریشههای فاسد #صهیونیزم، #سرمایهداری و #کمونیزم در جهان هستیم. ما تصمیم گرفتهایم، به لطف و عنایت خداوند بزرگ، نظامهایی را که بر این سه پایه استوار گردیدهاند نابود کنیم؛ و #نظاماسلامرسولالله - صلی الله علیه و آله و سلم - را در جهان استکبار #ترویج نماییم؛ و دیر یا زود ملت های در بند شاهد آن خواهند بود
بیانات حضرت امام ۶۷/۰۴/۱۳
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
اصلاح طلبان چگونه به قدرت بازگشتند2_001.mp3
4M
اصلاح طلبان چگونه به قدرت بازگشتند؟
فرستنده:
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
نظام معترض
جواد ملکی (فواد مدیا )
24مرداد 1403
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🏴#روشنگریِ_اسلامی
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️دیدگاه اسلام در مورد «سؤال کردن» چیست؟
🔹هر انسانى در برابر انبوهى از #مجهولات و #مشكلات درباره خود و ديگران قرار دارد، كه گاه مربوط به مسائل #مادّى است و گاه #معنوى و كليد حلّ آنها غالباً #سؤال از #آگاهان و انديشمندان است. به همين دليل، #خداوند در عالَم تكوين و تشريع، درهاى #سؤال را به روى انسان گشوده است. از نظر تشريع در دستورات اسلامى نه تنها اجازه #سؤال به هر كس و درباره هر چيز داده شده است، بلكه به سؤال كردن امر كرده است. #قرآن_مجيد در دو آيه مى فرمايد: «فَاسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَاتَعْلَمُونَ» [۱] (از #آگاهان #سؤال كنيد اگر نمى دانيد).
🔹اميرمؤمنان #امام_علی (عليه السلام) در بعضى از كلمات پرمعنايش در #نهج_البلاغه ميفرمايد: «وَ لَا يَسْتَحِيَنَّ أَحَدٌ إِذَا لَمْ يَعْلَمِ الشَّيْءَ أَنْ يَتَعَلَّمَهُ» (هيچ گاه كسى در فراگيرى #علم و #سؤال از مجهولات، شرم و حيا به خود راه ندهد). آرى، #سؤال كردن عيب نيست. عيب آن است كه انسان پرسش نكند و در #جهل و نادانى باقی بماند. جالب اين است كه در خطبه ۱۶۲ #سؤال كردن را #حقّى براى هر كس ذكر فرموده و اين معنا در مورد #جوانان و #نوجوانان بسيار مهمتر است، چرا كه آنها داراى مجهولات فراوان از نظر تكوين و #آفرينش هستند.
🔹خداوند نیز، #حسّ_كنجكاوى و جستجوگرى را در ذات انسان قرار داده است. #انسان، همواره مايل است از چيزهايى كه نمى داند، بپرسد و بداند. اين حسّ در جوانان و نوجوانان شديدتر است؛ به سبب همان نيازى كه دارند، گاه آن قدر پدر و مادر را سؤال پيچ مى كنند كه داد و فريادشان بلند مى شود؛ در حالى كه وظيفه آنها اين است كه با محبّت و مدارا به اين نياز روحى شان پاسخ مثبت دهند. آنچه را مى دانند، در اختيارشان بگذارند و آنچه را نمى دانند به كسانى كه مى دانند ارجاع دهند.
🔹بعضى فكر مى كنند اگر از مسائل #اصول_عقايد سؤال كنند نشانه كفر و بى اعتقادى است، در حالى كه اين پرسش ها براى #تحقيق بيشتر و استحكام بخشيدن به #عقيده است. #دانشمندان و آگاهان، به ويژه #عالِمان_دينى وظيفه دارند كه در هر حال و در هر شرايط، براى پاسخ به #سؤالات اعلام آمادگى كنند و با محبّت و احترام از #پرسش_كنندگان استقبال كنند و فراموش نكنند كه بر اساس روايتى كه از اميرالمؤمنين #امام_على (عليه السلام) نقل شده، چنين وظيفه اى بر دوش دارند: «خداوند از #افراد_نادان، پيمانِ فراگيرى علم نگرفته، مگر آنكه پيش از آن از #دانشمندان، پيمان آموزش گرفته است». [۳]
🔹اين بحث را با ذكر چند حديث پر معنا پايان مى دهيم؛ #امام_صادق (عليه السلام) يكى از يارانش به نام «حمران بن أعين» را تشويق به سؤال كرد و فرمود: «مردم به اين علت، #هلاك و گمراه مى شوند كه #پرسش نمى كنند». [۴] #امام_علی (عليه السلام) مى فرمايد: «دلها قفل شده است و كليد آن، #سؤال است». [۵] از #رسول_خدا (صلّی الله علیه و آله) روايت شده كه: «#علم، خزانه هايى است و كليدهاى آن #سؤال است. خدا شما را رحمت كند، همواره سؤال كنيد؛ چرا كه چهار گروه براى آن پاداش داده مى شوند: سؤال كننده، پاسخ گوينده، كسانى كه در آنجا مستمعند و آنها كه بدان ها علاقه مندند». [۶]
🔹در تاريخ آمده كه: «در روز جنگ جمل، مرد عربى به #اميرمؤمنان (عليه السلام) عرض كرد: اى اميرمؤمنان! تو مى گويى خداوند يگانه است؟ [منظور از اين يگانگى چيست؟] مردم از هر سو به او حمله كردند. گفتند: اى مرد عرب، نمى بينى تمام فكر اميرمؤمنان متوجّه جنگ است؟ [هر سخن جايى و هر نكته مقامى دارد!] #امام (عليه السلام) فرمود: او را رها كنيد. چيزى كه اين مرد عرب مى خواهد، همان چيزى است كه ما از اين قوم مى خواهيم [ما هم از اين گروه، توحيد و يگانگى مى طلبيم و جنگ براى فراگيرى اين تعليمات مقدّس است]». [۷]
پی نوشتها؛
[۱] نحل، آيه ۴۳؛ انبياء، آيه ۷. [۲] نهج البلاغة، صبحی صالح، هجرت، قم، چ ۱، ص ۴۸۲، حکمت ۸۲. [۳] الكافی، دارالكتب الإسلامية، چ ۴، ج ۱، ص ۴۱. [۴] الكافی، همان، ص ۴۰. [۵] غرر الحكم و درر الكلم، دارالكتاب الإسلامی، چ ۲، ص ۷۶، حکمت ۱۴۶۵. [۶] كنز العمال فی سنن الأقوال و الأفعال، صفوة الس مؤسسة الرسالة، چ ۵، ج ۱۰، ص ۲۳۰، ح ۲۸۶۶۲. [۷] شرح آن را در كتاب التوحيد، ابن بابويه، جامعه مدرسين، چ ۱، ص ۸۳، باب ۳ (معنى الواحد و التوحيد و الموحد) مطالعه فرماييد.
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، چ اول، ج ۶، ص ۲۹۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#سوال #پرسش
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) در نامه ۳۱ نهج البلاغه، درباره فواید «سکوت» چه فرموده است؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در بخشی از نامه ۳۱ #نهج_البلاغه خطاب به فرزندش امام حسن مجتبی (علیه السلام) مى فرمايد: «وَ تَلَافِيكَ [۱] مَا فَرَطَ [۲] مِنْ صَمْتِكَ أَيْسَرُ مِنْ إِدْرَاكِكَ مَا فَاتَ مِنْ مَنْطِقِكَ» (جبران آنچه بر اثر #سكوت خود از دست داده اى، آسان تر از جبران آن است كه بر اثر #سخن_گفتن از دست رفته باشد). اشاره به اينكه انسان اگر از گفتن چيزى خوددارى و صرف نظر كند و بعد بفهمد اين #سكوت اشتباه بوده فورا مى تواند آن را تلافى و تدارك كند، در حالى كه اگر #سخنى بگويد و بعد بفهمد اين سخن اشتباه بوده و يا گفتنى نبوده است، #بازگرداندن آن امكان پذير نيست؛ همانند آبى است كه به روى زمين ريخته مى شود و جمع كردن آن عادتا غير ممكن است.
🔹در ادامه اين سخن، راه صحيح را براى رسيدن به اين مقصود با ذكر مثالى نشان مى دهد و مى فرمايد: «وَ حِفْظُ مَا فِي الْوِعَاءِ بِشَدِّ الْوِكَاءِ» (نگهدارى آنچه در ظرف است با محكم بستن دهانه آن امكان پذير است). «وِعاء» (ظرف) همان #قلب و #روح_انسان است و «وكاء» (ريسمانى است كه دهانه مشك را با آن مى بندند) اشاره به #زبان و #دهان انسان كه اگر انسان آن را در اختيار خود بگيرد #سخنان_ناموزون يا كلماتى كه موجب #پشيمانى است از او صادر نمى شود. حضرت در بخش دیگری از این نامه به مضرات پر حرفی اشاره کرده، می فرماید: «مَنْ أَكْثَرَ أَهْجَرَ» [۳] (كسى كه #پرحرفى مى كند #سخنان_ناروا و بى معنا فراوان مى گويد).
🔹آرى يكى از فوايد #سكوت، گرفتار نشدن در دام سخنان بى معناست و اين بسيار به تجربه رسيده كه #افراد_پُرحرف پرت و پلا زياد مى گويند؛ زيرا #سخنان_سنجيده و حساب شده، فكر و #مطالعه مى خواهد؛ در حالى كه افراد پر حرف مجالى براى فكر ندارند. #اميرالمؤمنين (عليه السلام) در «کتاب غرر الحكم و درر الکلم» عواقب سوء زيادى براى #افراد_پُرحرف بيان فرموده از جمله اينكه «مَنْ كَثُرَ كَلَامُهُ زَلَّ» [۴] (كسى كه #سخن بسيار گويد #لغزش فراوان خواهد داشت) و همين امر #آبروى او را مى برد و سبب خوارى و #رسوايى مى گردد به عكس كسانى كه كم و #سنجيده سخن مى گويند، سبب #آبرومندى خود مى شوند؛ و به گفته شاعر: كم گوى و گزيده گوى چون دُرّ - تا ز اندك تو جهان شود پر.
پی نوشتها
[۱] «تلافى» از ريشه «لفى» بر وزن «نفى» به معناى جبران كردن است و «الفاء» به معناى يافتن.
[۲] «فرط» از ريشه «فرط» بر وزن «شرط» به معناى كوتاهى كردن و «افراط» زياده روى كردن است.
[۳] «اهجر» از ريشه «هجر» بر وزن «فجر» در اصل به معناى دورى و جدايى است. سپس به معناى هذيان گفتن مريض هم آمده؛ زيرا سخنانش در آن حالت ناخوشايند و دور كننده است.
[۴] غرر الحكم و درر الكلم، تميمى آمدى، دار الكتاب الإسلامی، قم، چاپ: دوم، ص ۵۸۱ (حکمت ۱۸۰)
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۹، ص ۶۳۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#سکوت #سخن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️امام رضا عليه السلام:
🔸«اَلاْءيمـانُ هـُوَ مَعْرِفـَةٌ بِالْقـَلْبِ وَ اِقْرارٌ بِالّلِسانِ وَ عَمَلٌ بِالْأرْكانِ».
🔹#ايمان عبارت است از: شناخت قلبى، اعتراف زبانى، عمل با اعضاء و جوارح.
📕تحف العقول، ص ۴۲۲
#امام_رضا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️توجه به بازخواست در آخرت
🔹هیچ، هیچ شبهه در این نیست که ما یک روزی باید #جواب بدهیم. هر کداممان، هر کاری انجام بدهیم، یک روز #جواب می خواهد؛ #انتقاد بکنیم، یک روز جواب می خواهد؛ #انتقام_گیری باشد، یک روز جواب می خواهد؛ و #بدرفتاری باشد، یک روز جواب می خواهند از ما.
🔹این را ما باید حتماً توجه بهش داشته باشیم و دارید توجه؛ یعنی، هر کس #مسلمان است، اعتقاد به اینکه #معاد است و همه چیز دست آن، در آن جا رسیدگی می شود، و حاضر است، این جزو #اعتقادات_اسلام است.
بیانات حضرت امام ۶۴/۰۶/۱۲
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️صبر و حوصله، عامل توسعه در تعاملات اجتماعی (بخش اول)
💠رابطه صبر و ایمان
🔹یکی از امتیازات #انسان بر دیگر موجودات، داشتن قدرت #اختیار است که این اختیار در موارد مختلف تحقق می یابد. یکی از موارد تحقق اختیار، #صبر در برابر #ناملایمات است. #انسان در مقابل ناملایمات می تواند با سوء اختیار خود #بیحوصلگی، بیتابی و جزع و فزع کند، و نیز می تواند به اختیار خود #صبر و حوصله کند، و این صفت والای انسانی را در خود تحقق بخشد، و این #نشانه_ایمان اوست. اما اگر #صبر نکند ایمان خود را از بین برده است.
🔹#امام_جعفر_صادق (علیه السلام) می فرمایند: «الصَّبرُ مِنَ الإِیمانِ بِمَنزِلَةِ الرَّأسِ مِنَ الجَسَدِ، فَإِذا ذَهَـبَ الـرَّأسُ ذَهَبَ الجَسَدُ، کَذلِکَ إذا ذَهَبَ الصَّبرُ ذَهَبَ الإِیمانُ» [۱] (#صبر براى #ایمان، مانند سر براى بدن است؛ پس هر گاه سر برود، بدن (هم از بین) مى رود. همچنین، هر گاه «صبر» برود، «ایمان» (نیز از بین) مى رود). حضرت در این حدیث از تشبیه استفاده کرده اند. تشبیه، منظور گوینده را برای شنونده ملموس و آسان تر می گرداند.
🔹در این حدیث تشبیه از باب تشبیه معقول به محسوس، و تشبیه امور معنوی به امور مادی است؛ یعنی #صبر و #ایمان که به وسیله حواس پنجگانه قابل حسّ و لمس نیستند، و دو امر #معنوی اند، چون حضرت می خواهند نسبت بین صبر و ایمان را بیان کنند از تشبیه محسوس استفاده کرده اند که قابل مشاهده با چشم است. این تشبیه به این صورت است که #صبر مانند سر است و #ایمان مانند بدن.
🔹توضیح آن این است که سر قسمتی از بدن و دارای تفاوت اساسی با دیگر اعضاست، زیرا بیشتر حواس پنجگانه در سر قرار دارند و نیز چندین عضو مهم دیگر بدن، از جمله اعضایی که به وسیله آنها انسان با دیگران ارتباط برقرار می کند مانند زبان، چشم، گوش و مهم تر از همه، مغز که فرمانده تمام اعضای بدن است، هم در سر قرار دارند. اهمیت سر نسبت به بدن این است که برخی اعضای دیگر بدن که حیاتی نیستند، مانند دست و یا پا ممکن است در حوادثی دچار آسیب های جدی شوند و پزشکان به ناچار آن عضو را از بدن جدا کنند و نهایتاً انسان زنده بماند،
🔹اما امکان ندارد که سر از بدن جدا شود و انسان زنده بماند، زیرا حیات و بقای بدن وابسته به سر است. در #امور_معنوی نسبت سر به ایمان این گونه است، یعنی همانطور که به خاطر جدا شدن سر، بدن نیز بی جان میشود، با از بین رفتن #صبر، #ایمان نیز از بین می رود؛ پس «ایمان» وابسته به «صبر» است. بنابراین انسان مومن اگر بخواهد #ایمان خود را حفظ کند باید در موارد مختلف #صبر کند. #خداوند_متعال به مومنان دستور به #صبر و #نماز داده و همراهی خود را با #صابران بیان فرموده است:
🔹«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ۚ إِنَّ اللَّـهَ مَعَ الصَّابِرِینَ» [۲] (ای افرادی که #ایمان آوردهاید! از #صبر و #نماز، کمک بگیرید! (زیرا) خداوند با #صابران است). #امام_خمینی (رض) می فرماید: «آنچه میزانِ سعادت است، این است که انسان، #مومن باشد و #صبر داشته باشد و دیگران را به صبر وادار کند، و حق بگوید؛ و دیگران را به حق وادار می کنید شما سعادتمندید؛ آنهایى که همه چیز دنیا دارند، هم سلامت بدن دارند، هم مادیاتشان تامین است، لکن #ایمان ندارند، اینها غرق در #خسارات هستند، معنوى و بلکه خسارات مادى هستند». [۳] #ادامه_دارد...
پینوشتها؛
[۱] قرآن کریم، سوره بقره، آيه ۱۵۳
[۲] الکافی، کلینی، ج ۲، ص ۸۹
[۳] صحیفه نور، ج ۶، ص ۱۶۷
پدید آورنده: حسن جوادی
منبع: وبسایت راسخون
#صبر #ایمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️توفیق تشخیص شغل نافع
🔹خدا کند #شغل_نافع به حال خود را تشخیص دهیم و تثبیت در آن پیدا کنیم و در آن ثابت قدم باشیم، و هر روز فکر تازهای در سر نداشته باشیم و هر لحظه به رنگی نباشیم.
📕در محضر بهجت، ج ۲، ص ۳۹۵
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️صبر و حوصله، عامل توسعه در تعاملات اجتماعی (بخش دوم و پایانی)
💠صبر و حوصله در محیط خانواده
🔹#صبر و حوصله در «محیط اجتماعی»، باید ابتدا در محیط #خانواده تمرین شود، تا شخص، بیرون از خانه نیز بتواند در موارد لازم #صبر و #حوصله کند. بعنوان مثال اگر #شوهر می بیند که خانه بهم ریخته است و یا غذا آماده نیست، نباید بی صبری و بیتابی کند، چرا که ممکن است مانعی پیش آمده باشد که بانوی خانه نتوانسته امور منزل را سر و سامان دهد، لذا به محض مواجهه با این گونه مسائل در خانه نباید #بیحوصلگی کرد، بلکه باید با صبر و حوصله، و با نرمخویی و #خوشرفتاری و مدارا اقدام نمود، زیرا مدارا نقش بسزایی در اداره زندگی دارد. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) می فرماید: «الرِّفقُ نِصفُ المَعِیشَةِ» [۱] (نرمخویى نیمى از معیشت است).
💠صبر در برخوردهای اجتماعی
🔹#صبر در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی انسان #نقش_کلیدی و اساسی دارد، لذا #صبر در تمام ابعاد زندگی انسان تاثیرگذار است. وقتی انسان با اختیار خود #صبر و حوصله می کند، کم کم صبر کردن را #تمرین می کند، و با این تمرین به جایی می رسد که صبر و #حوصله برای او کار ساده و آسانی می شود. مثلاً وقتی کمی ترافیک باشد و شخص معطل شود، بوق می زند تا ماشین جلویی هرچه سریعتر حرکت کند و این شخص عبور کند، در حالی که او می بیند که ماشین جلویی در حال پیاده کردن مسافر است و نمی تواند زودتر کنار رود، لذا راهی جز #صبر_کردن نیست.
🔹در این گونه از اوضاع افراد بی صبر و بی حوصله، داد و فریاد بر می آورند و بیتابی می کنند و گاهاً سخنان ناسزا و خلاف مروت می گویند. حال اگر مانع زودتر رفع شود و شخص به حرکت خود ادامه دهد، مگر به کجا می رسد؟! مشکل فقط این است که عادت به #صبر نکرده است؛ اگر شخص در مواردی مانند موارد فوق صبر کند و با این گونه موارد با #حوصله و تحمل برخورد کند، #آرامشی را در خود احساس خواهد کرد که هرگز در داد و فریاد زدن نیست. انسان باید #ناملایمات را تحمل کند و باید «قدرت تحمل ناملایمات» را در خود پرورش دهد.
🔹#ناملایمات می تواند بر دو گونه باشد: آنچه واقعاً ناملایم است، و آنچه انسان آن را ناملایم احساس می کند. آنچه واقعاً ناملایم است، انسان باید در مقابل آن #صبر داشته باشد و حوصله کند، چه رسد به آنچه واقعاً ناملایم نیست و انسان به خاطر شتابزدگی، ناصبوری و بی حوصلگی خود، آن را ناملایم می پندارد. چه بسیار اختلافات و درگیری های اجتماعی که به خاطر #بیصبری و #شتابزدگی رخ میدهد. کسی که بی دلیل با سرعت زیاد رانندگی می کند، این شتابزدگی او نشانه بی صبری اوست. اگر شخص، صبر و #تحمل و آرامش را تمرین کند، دیگر با سرعت غیرمجاز حرکت نمی کند.
🔹بنابراین در صورت تمرین، وقتی انسان در محیط #خانه و در سطح #جامعه با انواع #ناملایمات و ناگواری ها روبرو می شود، میتواند #صبر داشته باشد و حوصله به خرج دهد. اگر همه #افراد_جامعه از این ویژگی برخوردار باشند، چنین جامعه ای می تواند توسعه و #پیشرفت پیدا کند، اما اگر به خاطر بی صبری، افراد متعدد با یکدیگر درگیر شوند و بین آنها اختلاف و نزاع پیش آید، چنین جامعه ای به توسعه و پیشرفت مطلوب نمی تواند دست یابد، چرا که یکی از انواع پیشرفت های جامعه، #پیشرفت_اخلاقی است. وقتی افراد جامعه ناملایمات را از یکدیگر #تحمل کنند و بر آن #صبر داشته باشند، خود ایجاد چنین ظرفیت معنویای، #پیشرفت محسوب میشود.
پی نوشت؛
[۱] بحارالانوار، ج ۱۰۱، ص ۷۲
پدید آورنده: حسن جوادی
منبع: وبسایت راسخون
#صبر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 غزل جدیدی از حضرت آیتالله خامنهای با عنوان «شرح حال» منتشر شد
🔸در جریان دیدار رمضانی امسال شاعران با رهبر انقلاب در فروردینماه ۱۴۰۳، حجتالاسلام انصارینژاد از شعرای برجسته کشور که به تازگی کتابی با عنوان «امین شعر انقلاب» تدوین و منتشر کرده، از حضرت آیتالله خامنهای درخواست کرد تا غزل منتشر نشدهای از سرودههایشان را برای انتشار در چاپ جدید این کتاب در اختیار وی قرار دهند. رهبر انقلاب نیز با تقدیر از آقای انصارینژاد با این پیشنهاد موافقت و غزلی از سرودههای معظمله در اختیار این شاعر قرار گرفت.
«شرح حال»
گامی به راه و گامی در انتظار دارم
سرگشته روزگاری پَرگارـوار دارم
دلبستهی امیدی در سنگلاخ گیتی
رَه بیشکیب پویم، دل بیقرار دارم
یک عمر میزدم لاف از اختیار و اینک
چون شمع، اشک و آهی بیاختیار دارم
گو ابرِ غم ببارد تا همنشین عشقم
از غم چه باک دارم کاین غمگسار دارم
نبود روا که گیرم جا در حضیض پَستی
سیلم که هستی خود از کوهسار دارم
سرشارم از جوانی هر چند پیر دهرم
چون سرو در خزان نیز رنگ بهار دارم
از خاک پاک مشهد نقشی است بر جبینم
شادم «امین» که از دوست، این یادگار دارم
♨️عارف معاون اول رئیسجمهور تصویبنامه ۷ شهریور امسال هیأت وزیران را ۱۱ شهریور به وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمانهای اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد.
🔹مطابق این مصوبه، در جزء ۶ ماده یک آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در یکم مرداد امسال به تصویب هیأت دولت رسیده بود، واژه «خالص» حذف و در انتهای جزء مذکور، عبارت «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند «ث» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور» اضافه میشود.
🔹متن قبل از اصلاح به این شرح است:
مابه التفاوت: اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ خالص حقوق و فوق العادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز.
🔹بعد از اصلاحیه از ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ به متن زیر تغییر کرد:
مابه التفاوت: اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ حقوق و فوق العادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند «ث» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور.
✍️خلاصش میشه شهید رئیسی مالیات بر حقوق بازنشستگان رو حذف کرد این دولت گفت نه از بازنشستگان هم باید مالیات گرفت.
جناب عارف!
اگر مَردی پاتون رو بگذارید روی خرخره دلالان و سفته بازان و سرمایه داران و شرکتهای خصولتی دلاری فروش، نه بازنشستگان
هدایت شده از تبیین
⭕️عترت را واسطه فیض در همه نعمتها بدانیم
🔹#انسان باید در دنیا سعی کند که همه حرکتها، افعال و اقوالش بر #صراط_مستقیم باشد و از آن انحراف پیدا نکند. بر «صراط مستقیم» بودن یعنی #نبی (صلی الله علیه و آله)، یا #وصی (عليه السلام) را پیش روی خود قرار دهیم و #پیرو آنها باشیم. #صراط_مستقیم، دو صراط است که باید آنها را پیمود: یکی در #دنیا، و دیگری در #آخرت. اگر امروز، در #دنیا درست بر روی صراط مستقیم مشی کردیم، فردا هم از #صراط_آخرت ـ که بر روی #جهنم است ـ میتوانیم عبور کنیم.
🔹«کتابَ اللهِ وَ عِتْرَتی» در حدیث ثقلین همان «کتَابَ الله و سُنَّتی» است؛ چون «سنت واقعی رسول الله» (صلی الله علیه و آله) در نزد #عترت است؛ بنابراین باید #عترت را واسطه فیض در همه نعمتها بدانیم و به آنها #متوسل شویم. و به آنچه علم داریم ـ از راه اجتهاد یا تقلید ـ عمل کنیم، وگرنه پشیمان می شویم؛ و به آنچه نمی دانیم، اقدام نکنیم؛ وگرنه پشیمان می شویم. بلکه در مواقع شک و شبهه توقف و احتیاط نماییم تا از اهلش سؤال کنیم. عمل به احتیاط پشیمانی ندارد.
📕در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۴۶
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
⭕️حقوق بشر
🔹#حقوق_بشر به شیوه «فرهنگ غربی»، #ضدّ_حقوق_بشر، و حقوق ستمگران بر آحاد بشر است. این #حقوق_بشر، حقوق بشر نیست. ما طرفدار حقوق بشریم و #اسلام طرفدار #حقوق_انسان است. هیچ مکتبی بهقدر #اسلام، ارزش و #کرامت_انسان را والا نمیداند.
🔹یکی از اصول اسلامی که همیشه در تعریف و معرفی اسلام مطرح شده است، اصلِ #تکریم_انسان است. ما که منتظر نمینشینیم #غربیها بیایند #حقوق_بشر را به ما یاد بدهند یا ما را توصیه به حفظ حقوق انسان کنند! ما خودمان، اوّل طرفدار حقوق انسان هستیم. منتها #حقوق_انسان در سایه #اسلام قابل دفاع میشود و حقوق انسان به حساب میآید.
🔹#اسلام است که با #احکام_خود - همهگونه احکام، چه احکام قضایی و جزایی، و چه احکام مدنی و حقوق عمومی و مسائل سیاسی - از #حقوق_انسانها دفاع کرده است؛ نه آنچه که در اختیار آنهاست، نه آنچه که آنها - به #فریب - حقوق انسان به حساب آوردهاند و اسم گذاری کردهاند.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چه علتی باعث تأخیر در ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شده است؟
🔹علت تأخير فرج آقا و مولاى ما #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به خود #انسانها باز مى گردد، زيرا تشكيل #حكومت_عدل و توحيدى در سطح جهان عمدتاً احتياج به #شرايط و #آمادگی هاى لازم از طرف خود #مردم دارد، از قبيل اينكه: ۱) مردم #مفهوم_عدل را بدانند. ۲) به حدى برسند كه از #جان و #دل خواهان #عدل باشند.
🔹۳) با عمل به #دستورات_شرع به حد بالايی از شعور فكرى و فرهنگى برسند، گر چه در محدوده بخشى از مردم باشد، و لذا خواجه نصيرالدين طوسى در «شرح تجريد»، #غيبت_حضرت را از ناحيه خود #مردم مى داند. ۴) #پيشرفت_بشر از ناحيه صنعت و تكنولوژی هایی که برای پیشبرد اهداف #حکومتعدالتمحور حضرت لازم است و در مجموع، فراهم نشدن مجموع #شرايط_لازم براى ظهور، علت تأخير ظهور حضرت است.
🔹#امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در توقيعى كه به #شيخ_مفيد (رحمة الله عليه) مى فرستد مى فرمايد: «وَ لَوْ أَنَّ أَشْيَاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللهُ لِطَاعَتِهِ عَلَى اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِي الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا عَلَى حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِهَا مِنْهُمْ بِنَا فَمَا يَحْبِسُنَا عَنْهُمْ إِلَّا مَا يَتَّصِلُ بِنَا مِمَّا نَكْرَهُهُ وَ لَا نُؤْثِرُهُ مِنْهُمْ» [۱]
🔹[ترجمه فرمایش حضرت:] (اگر #شيعيان ما [كه خداوند توفيق طاعتشان دهد] در راه ايفاى #پيمانى كه بر دوش دارند، #همدل مى شدند، #ميمنت_ملاقات ما از ايشان به تاخير نمى افتاد و #سعادت_ديدار ما زودتر نصيب آنها مى گشت، ديدارى بر مبناى شناختى راستين و صداقتى از آنان نسبت به ما؛ علت مخفى شدن ما از آنها چيزى نيست جز آنچه كه از #كردار_آنها به ما مى رسد و ما توقع انجام اين كارها را از آنها نداريم).
پی نوشت:
[۱] الإحتجاج على أهل اللجاج، طبرسى، نشر مرتضى، مشهد، ۱۴۰۳ ق، چ اول، ج ۲، ص ۴۹۹
📕موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، چ هفتم، ص ۴۱۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_زمان #امام_مهدی #قائم #ظهور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد