هدایت شده از حریم حوراء 🇵🇸
20.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 نحوه برخورد درست با دوستی دختر و پسر در سن نوجوانی در فضای مجازی و ...
#دکتر_حبشی
#بدون_توقف
#نوجوان
#هیات_بانوان_حریم_حوراء_یزد
@harime_haura
۱۲ راهکار طلایی به مناسبت هفته سلامت مردان (۱)
مراقبت از سلامت روانی به اندازه مراقبت از سلامت جسمی اهمیت دارد.برای بررسی موضوع سلامت روان مردم با فریبرز درتاج ،استاد دانشکده روان شناسی دانشگاه علامه طباطبایی به گفتگو نشستیم.
❓کدام روش در درمان سلامت روان آسیب دیده مردان موثرتر است؟به عبارت دیگر ارائه خدمات مشاورهای چقدر نقش دارد؟
مسلماً جستجوی معالجه تخصصی و حرفهای یکی از مهمترین و مؤثرترین روشهایی است که فرد مبتلا به بیماری روانی میتواند برای بهبود کیفیت زندگی و بهبود سلامت روان خود انجام دهد و بهترین و مؤثرترین راهکاری که به سلامت روان مردان کمک میکند، درخواست کمکهای حرفهای است.
اما نکته مهمی که در رابطه با این راهکار باید مورد توجه قرار گیرد، تفاوت آمار مردان مبتلا به اختلالات روانی و آمار خودکشی مردان است که نشان میدهد؛ مردان از پریشانی روانی بیشتری رنج میبرند، اما کمکهای حرفهای و تخصصی لازم را دریافت نمیکنند و به طور واضحتر باید گفت مردان در این زمینه درخواست کمک نمیکنند.تقریباً دو سوم از مردان مبتلا به اختلالات سلامت روان هرگز به دنبال معالجه و درمان نیستند.این مسئله به عنوان یک زنگ خطر برای جامعه مردان محسوب میشود؛ زیرا مردان اغلب فقط وقتی احساس میکنند که به آخر راه خط رسیدهاند، در خواست کمک میکنند و در آن زمان شاید دیگر این کمکها مؤثر واقع نشود و به احتمال زیاد از مکانیسمهای مقابله کنند مخرب و جبران ناپذیر مانند خودکشی، استفاده خواهند کرد.بسیاری از مردان در سراسر دنیا (بدون در نظر گرفتن فرهنگ) وقتی با پیشنهاد کمک یا استفاده از خدمات مشاورهای مواجه میشوند از واژه stigma به معنی ننگ یا عیب استفاده میکنند. چرا ننگ؟ این ننگ برای مردان چیست؟
طرز تفکر خودتان را عوض کنید
این طرز تفکر و باور غلط در مواجه با موضوع درمان روان مردان ناشی از چیست؟
این تفکر ناشی از کلیشههای است که از طرف جامعه و خانواده در هر فرهنگی از مردان انتظار میرود. عبارتِ جهانیِ " Big Boys Don’t Cry " (یک مرد بزرگ، گریه نمیکند) گویایِ همین کلیشیهها است.
بدو تولد، به طور معمول به پسران آموخته میشود که باید قوی، سخت و محکم باشند، احساسات خود را ابراز نکنند، رهبر شوند و بروز عواطف نشانه ضعف است، نه مردانگی.
اینکه "مرد واقعی از کسی درخواست کمک نمیکند" زیرا این به نوعی نشانه ضعف یا مقابله است. این کلیشهها، دقیقاً همان چیزی است که باعث این تفکر در #مردان شده است و به این ننگ کمک میکند.
بنابراین، کسانی که به هنجارهای مردانه کلیشهای پایبند هستند، ممکن است در دریافت درمانهای روانی مقاومت کنند. این تفکر در افزایش مشکلات #سلامت_روان مردان نقش بسزایی دارد.
اولین راهکار این است که خود مردان این کلیشیههای جنسیتی را کنار بگذارند و به دنبال پشتیبانی حرفها و کمک باشند. بدانید که سلامت روان مسئله حیاتی است؛سلامت روان، بخش مهمی از سلامتی و بهزیستیِ کلی هر انسانی است.
فارغ از جنسیت، زندگی همه انسانها فراز و نشیبهایی دارند. هر شخصی گاهی اوقات احساس غم و اندوه یا عصبانیت یا #ناامیدی را تجربه میکند، اما اگر این احساسات از بین نروند یا آنقدر قوی شوند که عملکرد طبیعی شما را دشوار کند، این میتواند منجر به بیماری روانی شود.
اسیدهای چرب امگا ۳، #ویتامین B و D، اسید فولیک و روی. این مواد پیش سازهای هستند که با علائم #افسردگی مرتبط است و معمولاً کمبود این مواد و سایر مواد مغذی، میتواند علائم بیماری روانی را افزایش دهد.
خوب غذا بخورید
❓آیا سبک #تغذیه صحیح نقشی در داشتن روانی سالم و مطلوب دارد؟
بله، تحقیقات قابل توجه زیادی وجود دارد که ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت روان را نشان میدهد. نتایج یک کارآزمایی کنترل شده جدید روی مردان نشان داد که بهبود رژیم غذایی، فقط به مدت سه هفته علائم افسردگی را کاهش میدهد و میتواند اثربخشی طولانی مدتی در افزایش خلق و خو ایجاد کند.
یک ساعت فعالیت در هر هفته (خواه یک پیاده روی ساده یا یک جلسه وزنه برداری) میتواند سلامت روان را بهبود بخشد
مغز ما به مواد مغذی خاصی از جمله پروتئین و ویتامینها نیاز دارد تا مواد شیمیایی موجود در آن به خوبی کار کند. برخی از مواد مغذی در سلامت روان دخیل هستند؛ از جمله اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین B و D، اسید فولیک و روی. این مواد پیش سازهای هستند که با علائم #افسردگی مرتبط است و معمولاً کمبود این مواد و سایر مواد مغذی، میتواند علائم بیماری روانی را افزایش دهد. مراقبت از خود از لحاظ جسمی در دراز مدت فواید خوبی برای بهزیستی ذهنی شما نیز ایجاد خواهد کرد.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
روانشناسی در پرتو قرآن
۱۲ راهکار طلایی به مناسبت هفته سلامت مردان (۱) مراقبت از سلامت روانی به اندازه مراقبت از سلامت جسمی
👈 ۱۲راهکار طلایی سلامت روان به مناسبت هفته سلامت مردان 👦
در ادامه راهکارهای طلایی سلامت روان لازم است به چند راهکار دیگر اشاره کنیم:
🏃♂ فعال باشید و ورزش کنید؛حتی کم
همواره انجام #ورزش و تحرک فیزیکی به عنوان عامل نشاط و #شادی مورد توجه همه کارشناسان حوزه سلامت قرار دارد، این موضوع در سلامت روان چه نقشی را ایفا میکند؟
یک مطالعه برجسته توسط مؤسسة Black Dog استرالیا نشان داد که اختصاص زمان اندکی به ورزش، صرف نظر از شدت آن، میتواند به جلوگیری از افسردگی و افزایش #سلامت_روان کمک کند. یافتههای پژوهشی نشان دادهاند، مردان غیرفعال ۶۰درصد بیشتر از #مردان فعال در معرض افسردگی هستند.
اما اگر ساعات طولانی مشغول کار باشید و نتوانید ورزش کنید، چه؟ خبر خوب این است که حتی یک پیادهروی روزانه ۱۰ تا ۲۰ دقیقه میتواند بهزیستی روانی و ذهنی شما را بهبود بخشد. یافتههای بزرگترین و گستردهترین مطالعه که در مجله روانپزشکی آمریکایی منتشر شده است، نشان داد که حتی یک ساعت فعالیت در هر هفته (خواه یک پیاده روی ساده یا یک جلسه وزنه برداری) میتواند سلامت روان را بهبود بخشد. محققان دریافتند، که حتی پنج دقیقه ورزش، ماده شیمیایی مفیدی به نام «اندورفین» را آزاد میکند که باعث میشود احساس بسیار بهتری نسبت به قبل داشته باشیم.
* مشکلات خود را بنویسید 📝
بسیاری از روانشناسان تأکید دارند یکی از روش های تخلیه #استرس و افکار ناراحت کننده روزانه نوشتن این موضوعات بر روی کاغذ است و این راه مؤثری برای تخلیه این افکار آزار دهنده است؛ در این باره بیشتر توضیح دهید.
کلیشهها در مورد مردان را خُرد کنید و بگذارید آن احساسات مردانه بر روی کاغذ جاری شوند. تحقیقات نشان داده است که نوشتن در مورد احساسات، میتواند به کاهش استرس یا اضطراب کمک کند؛ به ویژه هنگامی که در یک رویداد آسیبزا قرار دارید، نوشتن آنچه شما را تحریک و مضطرب کرده است و سپس از بین بردن آن، میتواند به پاک کردن ذهن شما کمک کند.
زمان با کیفیتی را در محیطی کاملاً مردانه با دوستان خود بگذرانید
ارتباطات و تعاملات اجتماعی با افراد چه نقشی در داشتن سلامت روان دارد؟
کارشناسان توافق دارند، پیوند اجتماعی برای سلامت روان ضروری است. مطالعات نشان داده است که حمایت اجتماعی، خواه از طرف دوستان و افراد خانواده باشد یا افراد مهم، به شدت با افزایش سلامت روانی و جسمی همراه است. همچنین گذراندن وقت با یک دوست میتواند تأثیر یک تجربه استرسزا و منفی را تضعیف کند. ارتباطات با کیفیت اجتماعی شانس بروز مشکلات سلامت روان مانند #افسردگی ، #اضطراب و ایجاد #اعتیاد را کاهش میدهد. پس حتماً روابط دوستانه را در اولویتهای خود قرار دهید.
* در امور خیر مشارکت کنید
آیا #کمک_کردن به همنوع و مشارکت در امور خیر و رفع نیازهای دیگران میتواند به عنوان عامل موثردر سلامت روان مردان نقش آفرینی کند؟
در این مورد باید گفت نتایج یک مطالعه اخیر از گروه اقتصاد دانشگاه زوریخ (Zurich) نشان داد که بین #سخاوتمند بودن و احساس #خوشبختی رابطه قوی وجود دارد. محققان با استفاده از تصویربرداری شدت امواج مغناطیسی به بررسی مکانیسمهای مغز در هنگام رفتار سخاوتمندانه پرداختند و نتیجه گرفتند، این رفتار را با احساس خوشبختی در ارتباط است. آنها دریافتند که اعمال نوع دوستانه، ناحیهای از مغز که مرتبط با چرخه پاداش است را فعال میکند؛ بنابراین با یک کمک ساده به همکار یا دوست خود یا هر فرد نیازمندی، سلامت روان خود را تضمین کنید😊.
ادامه دارد...
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
راهکارهای طلایی سلامت روان به مناسبت هفته سلامت مردان
👌خوب بخوابید
همواره تأکید میشود خواب ناکافی و به ویژه استراحت شبانه در کیفیت سلامت جسمی و روانی افراد در روز بعد تأثیر زیادی به دنبال دارد، این موضوع در سلامت روان افراد به ویژه مردان چه تأثیراتی دارد؟
تعداد قابل توجهی از پژوهشهای علمی رابطه قوی بین مشکلات خواب و اضطراب و افسردگی را نشان دادهاند. اگر به خوبی نمیخوابید، این مشکل میتواند بر تصمیمگیری، خلق، روحیه، #سلامت_روان و توانایی شما در پیشبینی امور تأثیر منفی بگذارد.
روانشناسان دانشگاه وارویک انگلستان (Warwick) دریافتند که بهبود کیفیت خواب میتواند، میزان سلامت روحی و روانی برابر با کسانی که برنده یک جایزه۳۰۰ هزار دلاری در قرعهکشی شدهاند را به همراه آورد.
برای کمک به #خواب خوب شب، سعی کنید زودتر، دستگاههای دیجیتالی مثل #موبایل ، کامپیوتر، تلویزیون و ... خود را خاموش شود، #کافئین را قطع کنید و یک روال منظم برقرار کنید.اگر نمیتوانید خواب شب را مدیریت کنید، یک چُرت بعد از ظهر را در برنامه خود قرار دهید، تحقیقات جدید نشان داده است که حتی یک چرت زدن کوتاه و سریع نیز میتواند روحیه شما را بهبود بخشد.
*کنترل مالی خود را در دست بگیرید و برای آن برنامهریزی کنید
مدیریت کردن امور مالی و درآمدی میتواند موجب آرامش روان افراد شود؟
بله، مشکلات مالی برای مردان یکی از بزرگترین منابع استرس است. مردان غالباً احساس میکنند که بار تأمین امنیت مالی برای خانواده، به طور کلی بر دوش آنها است. منابع زیادی وجود دارد که به شما کمک میکند تا بتوانید پول خود را مدیریت کنید، اما اگر بیش از حد غرق در مشکلات مالی هستید، یک مشاور مالی میتواند به شما در کنترل بدهیها و برنامه ریزی مالی کمک کند و طرحی را در دستور کار خود قرار دهید تا به شما در بازگشت مجدد کمک کند.
* استفاده از یوگا و آرام سازی ذهنی
تحقیقات نشان داده است که #مدیتیشن و یوگا سیستمهای پاسخ به استرس را تعدیل میکند و به کاهش #اضطراب و #افسردگی کمک میکند؛ بنابر این اگر هنوز مراقبه و #یوگا را امتحان نکرده اید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که تمرینهای سنتی و باستانی را ترک کنید.
حتی اگر به طور حرفهای هم با تمرینهایِ یوگا آشنایی ندارید، هر روز زمانی را به تمرینات تنفسی اختصاص دهید و راهی برای استراحت متناسب با شیوه زندگی خود پیدا کنید تا بتوانید ذهن خود را پاک کنید و یک قدم عقبتر از آنچه که باعث #استرس شما شده است، بروید.
ذهن آگاهی نیز یک روش اثربخش است که با ایجاد تمرکز بر روی تنفس، حضور در لحظه (زمان حال) و فکر نکردن به گذشته یا نگرانی از آینده، موجب افزایش سلامت روان شما خواهد شد. سعی کنید به گذشته نپرداخته یا نگران آینده نباشید، این فقط سطح استرس شما را افزایش میدهد؛ بنابراین بر روی قدردانی از حال و مکان فعلی خود متمرکز شوید. لازم به ذکر است که آموزش این تمرینهای مؤثر در محیط مجازی قابل دسترسی است و انجام آنها بسیار ساده و در هر زمان و مکانی امکانپذیر است.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازی دسته جمعی خوراک روح کودکان است. فراموش نکنید بچه ها بیشتر از اسباب بازی به همبازی نیاز دارند☺️
در ایام کرونا با #خلاقیت و نوآوری در بازی های دسته جمعی، #شادی و نشاط را به فرزندانتون هدیه بدین😍
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
✅ علل آسیب های روانی از دیدگاه امام علی علیه السلام و راه های برون رفت از آن (۱) :
در نگرش ديني، دنيا (زندگي ـ محيط) سراسر آميخته با فشارها و سختي ها توصيف شده است.
امام علي مي فرمايد:
«انسان در دنيا تخته ی نشانه گيري تيرهاي مرگ، و ثروتي است دست خوش تاراج مصيبتها؛ با هر
جرعه نوشيدن دنیا، گلو رفتني، و در هر لقمه اي، گلوگير شدني است، و بنده نعمتي به دست نياورد، جز آنكه نعمتي از دست بدهد... » (نهج البلاغه، حكمت 191)
👈 آن كس كه به دنياي حرام عشق ورزيد، درونش پر از اندوه شد، و غم و اندوه ها در خانه دلش رقصان گشت، كه از سويي سرگرمش سازند، و از سويي ديگر رهايش نمايند، تا آنجا كه
گلويش بگيرد و در گوشه اي بميرد...» (همان، حكمت 367).
همچنين آن حضرت، فشارها و تهديدات دنيا را در سراسر زندگي انسان و به عنوان جنبه اي فراگير
از زندگي بيان ميفرمايد كه همواره تعادل حياتي فرد را در معرض مخاطره قرار ميدهد: «بدان كه
دنيا سراي آزمايش است و دنياپرست ساعتي در آن مي آسايد...» (همان، نامه 59.)
با اين توصيف، علي (ع) پس از آنكه دنيا را به عنوان منبع اصلي و دائمي فشارها باز ميشناساند،
به تبيين ديگر عوامل مي پردازد و در بخشهاي متعدد به اين عوامل اشاره ميكند:
فقر و نيازمندي، بيماري جسمي، بيماري روحي
«آگاه باشيد كه تنگدستي نوعي بلاست؛ و سخت تر از تنگدستي، بيماري تن است و سختتر از بيماري تن، بيماري قلب است. آگاه باشيد كه عامل تندرستي، همانا تقواي دل است» (همان، حكمت 388.)
#مسافرت و دوري از خانواده : «خدايا! از سختي سفر و اندوه بازگشتن و روبرو شدن با مناظر ناگوار در #خانواده و #مال و فرزند به تو پناه ميبرم...» (همان، خطبه 46.)
گناه كردن بدون استغفار : «در شگفتم از كسي كه ميتواند استغفار كند؛ اما نااميد است» (همان، حكمت88 و 229).
بي وفايي دوستان : حضرت علي در بخشي از خطبه هاي 27 و 39 خطاب به ياران و
سربازان سپاهش كه در جهاد، بي وفايي و سستي كرده اند چنين نكوهش ميكند: «به خدا سوگند، اين واقعيت #قلب انسان را ميميراند و دچار غم و اندوه ميكند كه شاميان در #باطل خود وحدت دارند، و شما در #حق خود متفرّقيد...» (همان، خطبه 27و39)
از دست دادن حامي و مدافع : «پس از وفات پيامبر و بي وفايي ياران، به اطراف خود نگاه كردم و ياوري جز اهل بيت خود نديدم (كه اگر مرا ياري كنند، كشته خواهند شد). پس به مرگ آنان رضايت ندادم. چشم پر از خاك و خاشاك را فرو بستم و با گلويي كه استخوان شكسته در آن گير كرده بود، جام تلخ حوادث را نوشيدم و خشم خويش فرو خوردم و بر نوشيدن جام تلختر از گياه حنظل، شكيبايي كردم» (نهج البلاغه، خطبه26 و63.)
مرگ عزيزان : «اي پيامبر خدا، #صبر و بردباري من با از دست دادن فاطمه (عليه االسلام) كم
شده است و توان خويشتنداري ندارم...» (همان، خطبه 202.)
تضييع حق: (خطبه30 )
ادامه دارد...
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
✅ راهکارهای #درمان آسیب های روانی از دیدگاه امام علی علیه السلام :
با ارزيابي عوامل فشار رواني از ديدگاه روانشناختي، اكنون بر تبيين اين بحث از ديدگاه
نهج البلاغه تأمل ميكنيم:
حضرت علي در جاي جاي بيانات حكيمانه خويش، در جهت عمق بخشيدن به #تفكر و نظام شناختي افراد، به عنوان راهبردي اساسي در مقابله با حوادث و وقايع تأكيد دارد. حضرت بر اساس آسيب شناسي پيش گفته كه دنيا را عامل اصلي فشارهاي رواني ميداند، با تبيين رويكرد افراد دنياپرست و افراد با ايمان به تفسير وقايع سخت زندگي، در حقيقت نظام هاي ارزيابي موجود را سطح بندي ميكند و ارزش هريك را در كنترل فشار باز مي شناساند:
سطح اول ـ تفسير ظاهري از پديده ها و حوادث :
«كسي كه از دنيا اندوهناك باشد، از قضاي الهي خشمناك است؛ و آن كس كه از مصيبت وارده
شكوه كند، از خدا شكايت كرده است» (نهج البلاغه، حكمت 228).
در اين بيان، امام علي اظهار شكايت از وقايع سخت #زندگي را ناشي از تفسير ظاهري حوادث
دنيا و توجه نداشتن به عواملي مانند: فناپذيري حوادث و وقايع مادي، حكمتها و آزمايشهاي الهي
در حوادث، و دوري از واقع نگري در برابر اتفاقاتي كه در گذشته نيز بسيار رخ داده است، ميداند.
حضرت اين سطح از برخورد را ناشي از دل بستن به دنيا و غفلت از عوامل فوق ميداند كه همواره
سه آسيب را به همراه دارد : اندوهي رها نشدني، حرصي جدا نشدني، و آرزويي دست نيافتني.
سطح دوم ـ تفسير پديده ها در سطح عميق دستگاه رواني و واقع بينانه :
در اين سطح تغييرات زندگي و حوادث آن به صورت #مثبت و معنادار ارزيابي شده است و حضرت علي تمام وقايع فشارزا را نيز به صورت چندبعدي و داراي هدف تفسير كرده است. تفسير و تحليلي كه حضرت در اين سطح آن را مطرح ميكند، نگاهي عميق و واقع بينانه به پديده هاست: «همانا دنيا سراي راستي براي راستگويان، و خانه تندرستي براي دنياشناسان، و خانـه بي نيازي براي توشه گيران، و خانه پند براي پندآموزان است. دنيا سجده گاه دوستان خدا، جاي #نماز فرشتگان الهي، فرودگاه وحي خدا، و جايگاه تجارت دوستان خداست كه در آن رحمت خدا را به دست آوردند و #بهشت را سود بردند. چه كسي دنيا را نكوهش ميكند؟ حال آنكه دنيا با بلاي خود، بلاها را نمونه آورد، و با #شادماني خود آنان را به شادماني رساند...» (نهج البلاغه، حكمت 131).
«آن كس كه #تنگدستي را آزمايش الهي نداند، پاداشي را كه بدان اميد داشت، از دست ميدهد» (همان، حكمت 358).
در اين سطح، هستي و نيستي، حيات و موت، بقا و فنا، #سلامتي و بيماري با هم درك ميشود و
به صورت يك مجموعه كارآمد و هدفمند در نظر گرفته ميشود «يعلمون ظاهراً من الحيوه الدنيا و هم عنِ الأخرة هم غافلون» (روم، 7).
اين نوع ارزيابي در مقابله با فشار رواني بسيار مهم است؛ زيرا زماني كه افراد #معنای_زندگي و
فلسفه و هدف مصايب و مشكلات را بفهمند، آمادگي بيشتري براي #تحمل آن پيدا ميكنند (سالاريفر و همكاران، 1389،ص254).
امروزه نيز در پژوهشهاي مربوط به #سلامت_روان بر نقش درمانهاي #معنوي تأكيد بسياري ميشود. از مباني اصلي اين درمانها، #توانمندسازي افراد در دستيابي به درك واقعي و فراتر از واقعه رخداده ميباشد كه به آنها امكان ميدهد اتفاقات غيرقابل اجتناب را در سطحي فراتر از ظاهر تحليل نمايند و در نتيجه توانمندي مقابله با رويداد را كسب كنند.
ادامه دارد...
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
هدایت شده از مادرانه
☀️☀️☀️☀️☀️
🌤🌤🌤🌤
⛅️⛅️⛅️
🌥🌥
☁️
#مامان_من_اینجوری_میفهمم 7⃣3⃣
🧡💛دختر خانمی نزدیک به سن بلوغ است ولی علاقه ای به چادر ندارد چطور میتوان او را علاقمند کرد❓
💙💚اینطور نیست که بچه ها نسبت به مفاهیم و احکام دینی سوگیری خاصی داشته باشند اگر این سوگیری در بعضی ها وجود داشت نشانه این است که ایشان به احتمال زیاد با کسانی در تماس بوده اند که تقیدات مذهبی داشته و برای بچه ها خوشایند نبوده یعنی بچه ها آنها را دوست نداشتند حال ممکن است این افراد پدر و مادر یا دیگران باشند به هر حال باید بررسی شود که علت این بی تمایلی کودک چیست ممکن است علت این باشد که یکی از نزدیکان که رفتار خوبی با کودک ندارد و مورد علاقه او نیست چادری است یا اینکه کودک در محیطی قرار گرفته که در آن چادری ها را مسخره میکند یا تفکرات منفی در مورد افراد چادری وجود داشته است و لذا این بی تمایلی به دلیل تاثیر محیط است اگر بی میلی کودک به چادر به دلیل اول است یعنی افرادی را دیده که چادری هستند و رفتار خوبی ندارند آن افراد باید رفتارهای خود را اصلاح کرده و رابطه شان را با کودک تقویت کنند و علاوه بر این برای چادر داشتن نیز به کودک اصرار نکنند اگر به دلیل دوم بود یعنی کودک در محیط نامطلوبی قرار گرفته لازم است محیط های جایگزین شاد برای کودک ایجاد کرد و با افراد مومن و مهربانی که دختران هم سن دارند ارتباط خانوادگی بیشتری داشت به طور کلی میتوان گفت این حالت به هر دلیلی باشد نمیتوان کودک را مجبور به انجام کاری کرد بلکه میتوان از او پرسید که تو چه مدل چادری را دوست داری؟ دوست داری امروز برویم با هم آن را بخریم ؟یعنی برای خرید چادر به او حق انتخاب بدهیم میتوانیم با یکی از اقوام هماهنگ کرد تا برای او چادری زیبا هدیه بیاورد همچنین راه کارهای انس با مسجد و مجالس مذهبی در برنامه پدر و مادر باشد همانطور که در هفت سال اول هم پدر و مادر باید به این مسئله توجه کنند لذا با بیشتر کردن ارتباط کودک با مسجد میتوان زمینه رفع این بی میلی را فراهم نمود
🧡💛با کنجکاوی جنسی کودکان نسبت به خواهر و برادرشان چگونه برخورد کنیم ❓
بخشی از کنجکاوی های جنسی طبیعی است همانطور که بچه ها نسبت به دست، پا، مو و غیره کنجکاوی میکنند نسبت به این مسائل هم کنجکاو می شوند والدین میتوانند گاهی جواب کوتاهی به بچهها بدهند و عبور کنند ولی بیشتر مواقع بهتر است حواس کودک را پرت کند فضای این گونه موضوعات باید فضای حیا باشد لذا والدین و مربیان نباید این حیا را از بین ببرند و مثلاً در جمع عمومی درباره این مسائل توضیح بدهند طریقه آموزش بایستی کاملاً در لفافه و از طریق کتاب و در سنین ۱۴_ ۱۵ سالگی باشد که بچه ها وارد سنین نوجوانی می شوند محیط کودک باید امن و بدون محرک باشد هم از لحاظ دیدنیها و هم از لحاظ دوستان و ارتباطات لذا پرت کردن حواس کودک زیر ۷ سال و سعی کردن بر محرک نبودن محیط امن بودن آن از لحاظ فیلم ،عکس کارتون و بازی مهم است بحث حیا بسیار مهم است به گونهای از این سوالات پیشگیری می کند پدر و مادر از همان زمان انعقاد نطفه حتماً باید مسائلی را رعایت کنند مثل طهارت خیال ،رعایت زمان ها، طهارت بدن و در زمان جنینی هم لازم است مادر مراقبت های لازم را داشته باشد این رعایت ها پایه های سلامت روان و سلامت جنسی کودک می شود بسیاری از آسیبهای بچه ها در زمینه مسائل جنسی به دوره انعقاد نطفه و جنینی بر میگردد و با رعایت مسائلی در این دوره به راحتی میتوان از مشکلات و آسیب ها در دورههای بعد جلوگیری کرد.
🆔 eitaa.com/madar_yazd
☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تاثیر #نماز و معنویت بر بیان ژنی ، سلامت جسم و #سلامت_روان
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
❓ سبک زندگی ما بر کدام پایه استوار است؟😇
در این دنیای پر از جهالت و غفلت باید ببینیم کدامیک از این دو عنوان (کوثر یا تکاثر) را انتخاب کرده و #سبک_زندگی را بر آن اساس ریلگذاری کردهایم. با #کوثر درحال صعود و حرکت عمودی هستیم یا با #تکاثر در حال سقوط و حرکت افقی میباشیم؟
در تفسیر، کوثر به معنای #خیر و برکت فراوان و تکاثر به فزون طلبی و جمع مال و تفاخر و مباهات آمده است. ابتدا بعضی از مصادیق کوثر را ذکر میکنیم تا روشن شود که چه اندازه خواهان و طالب آن هستیم. در تفسیر نمونه آمده که امام صادق علیه السلام فرمود: کوثر نهری است در بهشت، یا منظور حوض کوثر است که تعلق به پیامبر صلی الله علیه و آله دارد و مؤمنان به هنگام ورود در #بهشت از آن سیراب می شوند، بعضی کوثر را به نبوت و بعضی به قرآن، بسیاری از علماء و بزرگان شیعه به حضرت فاطمه(س) و فرزندان و ذریّه او تفسیر کردهاند. سخن ما این است کوثر که همان خیر کثیر و نعمت فراوان است و اینهایی که در روایات آمده بود از مصادیق مهم او هستند، تا چه اندازه نعمتهای الهی را سپاسگزار و چه اندازه به دنبال صاحب این نعمتها یعنی خدای متعال هستیم.
نقطه مقابل کوثر تکاثر است یعنی افرادی که غافلانه همانند قبائل جاهلی کثرت نفرات و یا اموال را وسیله تفاخر و فخرفروشی به دیگران قرار دادند و از گورستان نیز نمیگذشتند بلکه تعداد آنها را به تعداد زندههایشان اضافه میکردند. و مع الاسف گرایش به حسب و نسب و افتخار به آباء و اجداد و مباهات به ثروتهای بادآورده و بدون حساب و کتاب در حال گسترش و افزایش است و توجهی به #تهدید خدای متعال ندارند که میفرماید: (کَلاّ سَوْفَ تَعْلَمُون، ثُمَّ کَلاّ سَوْفَ تَعْلَمُونَ تکاثر ۳ و۴). یعنی به زودی نتیجه این تکاثر و تفاخر موهوم را خواهید دانست که از نظر مفسران اولی ناظر به عذاب قبر و برزخ و دومی اشاره به عذاب قیامت دارد.
در حالی که ارتباطات اجتماعی، صله ارحام، دستگیری از نیازمندان، احترام و تواضع نسبت به افراد مؤمن و متدین ... به خاطر تأثرپذیری از سبک زندگی بیگانگان و فاصله گرفتن از روش زندگی #اسلامی، بیشتر شده اما نسبت به گذشتگان، طایفه وایل، کثرت #ثروت، تفاخر موهوم و بی اساسی دارند که برای تنبه و هشدار بخشی از خطبه ۲۲۱ نهجالبلاغه را ذکر میکنیم که پس از خواندن آیه یک و دو سوره تکاثر (أَلْهاکُمُ التَّکاثُرُ، حَتّى زُرْتُمُ الْمَقابِرَ آیه ۱ و ۲). فرمودند: شگفتا چه مقصد بسیار دوری و چه زیارت کنندگان بی خبری و چه کار دشوار و مرگباری! ... آیا به گورهای پدران خویش مینازند؟ و یا به تعداد فراوانی که در کام مرگ فرو رفتهاند؟ آیا خواهان بازگشت اجسادی هستند که پوسیده شده؟ و حرکاتشان به سکون تبدیل گشت آنها مایه عبرت باشند سزاوارتر است تا تفاخر؟ اگر با مشاهده وضع آنان به فروتنی روی آورند عاقلانهتر است تا آنان را وسیله فخرفروشی قرار دهند. (خطبه ۲۲۱)
آیا زندگی ما را یاد خدا و معاد، عبودیت و بندگی، اطاعت و پیروی از سنت نبوی و علوی، دعا و مناجات، توسل و تضرع، #عشق و محبت به پیامبر و اهل بیت علیهم السلام، #علم نافع، کسب حلال، تواضع و فروتنی، #صبر و شکیبایی، احسان به بندگان، شکر و سپاس و ... فرا گرفته که از مصادیق کوثرند یا تکبر و تجبر، تفاخر موهوم، غفلت و جهل، ثروت اندوزی و #اشرافیگری ، کاخ و برج، پارتی و رانت و رشوه، حیله و مکر و غدر و ... که از مصادیق تکاثرند؟
اهل تکاثر به خاطر ذلّت و کمبودی که در خود احساس میکنند علاوه بر تفاخر و فخرفروشی، استهزاء و #مسخره کردن مؤمنین و همینطور زیر سئوال بردن ارزشهای اسلامی را در دستور کار خود قرار میدهند، طالبان تکاثر و تفاخر تا بتوانند در پی استعمار و استثمار دیگرانند، به خاطر فقدان #عقل و #ایمان به دنبال جایگزین هستند خیال میکنند با نفرات و گروه بیشتر و یا ثروت زیادتر #قانع میشوند و چون آرامشی پیدا نمیکنند در گسترش فساد و تباهی و ظلم و ستم بر دیگران کوتاهی ندارند. (امام صادق علیه السلام فرمود: هیچ کس تکبر و فخر فروشی نمیکند مگر به خاطر ذلّتی که در نفس خود مییابد.
افرادی که به خاطر کسب مدارج علمی در علوم حصولی خود را برتر و بهتر از دیگران میبینند، افرادی که باور به رازقیت الهی ندارند و نسبت به آینده مأیوساند و از فقر و فاقه خوف و #هراس دارند تلاش میکنند از هر راهی مال و ثروتی جمع کنند که همین زمینه تکاثر و #تفاخر بعدی را به همراه دارد.
امام علی علیه السلام فرمود: دو چیز مردم را هلاک کرده است: #ترس از فقر و تفاخر. (بحار ج۷۳ ص۲۹۰). و رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: من از فقر بر شما نمیترسم اما از تکاثر بیم دارم. (تفسیر نمونه ج ۲۷ ص۲۸۲).
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سبک_زندگی ما بر کدام پایه استوار است؟
#کوثر یا #تکاثر😇🤔
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
👪 #تغذیه سالم = #خانواده سالم 👇👇👇
مطالعه ای جدید، رابطه بالقوه بین مصرف غذاهای فرآوری شده در زنان #باردار و خطر ابتلا به اوتیسم در کودکان را نشان داده است.
به گفته محققان دانشگاه فلوریدای مرکزی، سطح بالای پروتئین اسید (PPA) می تواند تأثیر منفی بر سیستم عصبی #جنین داشته باشد. (PPA) ماده ای است که برای طولانی شدن تاریخ انقضای مواد مختلف در غذاهای فرآوری شده مورد استفاده قرار می گیرد و دانشمندان نتیجه گرفتند که مصرف زیاد این نوع از مواد غذایی میتواند یکی از پیشگویی های ممکن برای #اوتیسم باشد.
مواد غذایی فرآوری شده شامل انواع کنسروهای تن ماهی و سایر موارد غذایی کنسرو شده، گوشتهای فرآوری شده مثل #سوسیس ، #کالباس ، شنسل مرغ و گوشت های نیمه آماده ی دیگر می باشد: 🍔🍕🌭🥩🥪🌮
منبع:
https://newyork.cbslocal.com/2019/06/30/processed-foods-autism-link-study/
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology