#اخلاق_سیاسی
🔹 کانالهای حضرت استاد #میرباقری در شبکههای اجتماعی در کاری تحسینبرانگیز اقدام به #معرفی_رقیب_انتخاباتی ایشان در انتخابات خبرگان رهبری استان سمنان کرده است 🔻🔻
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6056
🔹 اینکه یک نامزد، با تجليل از رقیب خود یاد کند، او را معرفی کند آن هم درحالیکه قطعاً نامزد رقیب نه شهرت استاد میرباقری را دارد و نه پايگاه اجتماعی ایشان را، نشان از مناعت طبع استاد است و درسی برای ما بچههای جبهه انقلاب.
#اخلاق_سیاسی
#استاد_میرباقری
#درس_اخلاق
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
تعلیقات
📝 درنگی در مسئله #مردمیبودن (1) ✅ روایت یک استثنا 🔻 #انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 و 1396 بود که
📝 درنگی در مسئله #مردمیبودن (2)
✅ از مردمیبودن تا انقلابی بودن
🔹 #مردم یکی از پربسامدترین و پرکارترین واژههایی است که در کلام رهبر معظم انقلاب میشنویم. انقلاب مال مردم، از مردم و برای مردم است.
🔹 چند سخنرانی اخیر آقا از شهریور تا امروز در موارد زیادی با محوریت #مردم و تبیین نقش و جایگاه آنها بود که دوست دارم فرصتی دست بدهد و ازاین چند سخنرانی یک چارچوب مفهومی استخراج کنم.
🔹 #مسئله_مردم در نگاه رهبران انقلاب یک مسئله اساسی و محوری است نه امری حاشیهای و استطرادی. انقلاب با مردم قوام مییابد. اگر مسئولی در جمهوری اسلامی نسبت درستی با این مسئله نداشته باشد، اساساً #مسئول_تراز جمهوری اسلامی نیست. حتی نمیتوان او را #انقلابی دانست چرا که با یکی از اصول انقلاب نسبت ندارد.
✅ آثار فقدان شاخص مردمیبودن
🔹 یکی از مشکلات جدی عدم وجود شاخص و #سنجه برای ارزیابی #مردمیبودن مسئولین است. یک مسئول اگر چگونه مدیریت کند، مردمی است؟
🔹 عدم امکان دعوت
وقتی شاخص نداشته باشیم نمیتوانیم #دعوت روشنی داشته باشیم که ای جریانها و مدیران مردمی باشید، چون تصویر واضح و شفافی ارائه ندادهایم.
🔹 عدم امکان ارزیابی
وقتی #شاخص نداشته باشیم نمیتوانیم حتی مدیران جریان انقلابی را #ارزیابی کنیم و بگوییم این مردمیتر از دیگری است.
🔹 عدم امکان تمییز
وقتی #شاخص نداشته باشیم حتی برخی نمودها و رفتارهای فیک میتواند بهاسم مردمیبودن فاکتور شود و شاهد جنسهای تقلبی و #مدلهای_غیرواقعی باشیم.
🔹 عدم امکان تکثیر و توسعه
وقتی #شاخص درکار نباشد امکان توسعه، گسترش و #تکثیر الگوی مدنظر را نیز نخواهیم داشت. من مدیرانم را بر اساس کدام #الگو ترغیب و تکثیر کنم؟
#انتخابات
#مردمیبودن
#آسیبشناسی
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
انتخابات و حیرت...
🔻 همه از هم میپرسند به کی #رأی بدهیم؟ این سوال در این دوره خیلی زیاد شده است و حاکی از یک حیرت و #سردرگمی است. يعنی راحت نمیتوان روی کسی به نتیجه رسید.
اولاً دیگر #ائتلافها مرجعيت خود را تقریباً از دست دادهاند.
ثانیاً افرادی که سابقاً مورد وثوق بودند، تجربه شدند و نمیتوان به آنها و توصیههایشان بهسادگی اعتماد کرد.
ثالثاً برخی گزینههای موجود از #وزانت لازمی که اطمینان آور باشد کمتر برخوردارند. و جای خالی افراد پخته و با صلاحیت بیشتر بهچشم میخورد. نوعی افول سطح دربین برخی نامزدها مشهود است.
رابعاً #رشدهای_غیرطبیعی گزینههای نوظهور نشان میدهد بعضا این رشد واقعی نیست بلکه ناشی از نبود رقبای جدی است.
#انتخابات
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
🔹 دوستان متعددی درباره نامزد موردنظر در قم و تهران سؤال میکنند. واقعیت این است که همانطور که پیش از این نوشتم، با یک افول معدل مواجهیم. اما ناگزیر از انتخاب هستیم. باتوجه به همه محدودیتها و... مواردی را عرض میکنم
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
🔻 #انتخابات پیشرو از جهات متعدد دارای اهمیت ویژه است. کلیدیترین امر برگزاری انتخاباتی با شکوه، همراه با #مشارکت بالا و چشمگیر ملت ایران است.
در گام بعدی تشکیل یک مجلس #انقلابی، #قوی و #کارآمد امری اساسی است که این امر مرهون دقت در انتخاب نمایندگانی شایسته، #متعهد و انقلابی است.
🔻 متأسفانه در #انتخابات اخیر نوعی سردرگمی در میان جامعه انقلابی نسبت به انتخاب گزینه مطلوب مشهود است. از عوامل این #سردرگمی میتوان به فقدان نامزدهای تراز و برخوردار از معدل بالا در احراز معیارهای جامع مدنظر رهبر معظم انقلاب از یکسو و مواجهشدن با چهرههای جوان، نوظهور و امتحاننشده از سوی دیگر اشاره کرد.
🔻 لیستهای ارائه شده، تصمیمگیران ائتلافهای مختلف و سوابق قابل بررسی نامزدها هیچیک برای جامعه انقلابی اطمینانآور نبوده و به این سردرگمی دامن زده است. ازاینرو بهنظرمیرسد باید به حداقلِ صلاحیتهای قابل احراز در بین نامزدهای موجود اکتفا نمود.
🔻 برایناساس جمعی از طلاب و فعالین جبهه انقلاب اسلامی در قم پس از بررسی نامزدهای مطرح و با اذعان به همه ظرفیتها و کاستیهای موجود در این افراد، برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در شهر مقدس #قم افراد زیر را به عموم نیروهای انقلابی پیشنهاد مینماید:
حجتالاسلاموالمسلمین ذوالنور
حجتالاسلاموالمسلمین روانبخش
دکتر محمدمنان رئیسی
✅ شایسته #توضیح است که هرچند #اشکالات قابل توجهی به آقایان ذوالنور و روانبخش وارد است و مواضعی گاه هزینهساز از ایشان مسبوق به سابقه است، اما در مجموع افرادی کاملا شناخته شده اند که برآیند تحرکات ایشان برای جبهه انقلاب مثبت بوده و دایره خطا و اشتباه ایشان نیز معلوم بودهاست، با این سابقه، هرگز در جریانات فسادزای سیاسی و اقتصادی وارد نشدهاند بلکه در مقابله با آن نیز نقش آفرینی نموده و به مبانی اسلامی و انقلابی پایبندی روشنی دارند.
✅ طبعا این دو در قیاس با #افراد_کم_سابقه و شناخته نشده که از جانب جریانهایی خود کمسابقه و غیر اطمینان بخش معرفی شدهاند، برای کسوت مهم نمایندگی مردم قم در مجلس با ظرفیتها و حساسیتها و نیز #زمینههای_بالقوه_خطرآفرین ترجیح خواهند داشت.
🔽🔽
🔻 اما در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی در شهر #تهران نیز باید گفت:
🔹 منطق مورد نظر رهبری در رای دادن بر پایه شناخت و احراز صلاحیتها بوده و در صورت عدم امکان شناخت اعتماد به معرفی افراد صالح، انقلابی و دلسوز است. ملاحظه قابل بیان نسبت به این لیست، افزودن چهره های زیر بر اساس شایستگی و تعهد انقلابی به لیست مذکور است:
- حجت الاسلام حمید رسایی
- سید نظام الدین موسوی
- دکتر حسین صمصامی
- دکتر مجتبی رحماندوست
- دکتر ابراهیم عزیزی
🔹 برای افزودن افراد بالا، به نظر می رسد باید از چهره های زیر که در لیست ائتلاف معرفی شده اند، صرف نظر کرد. لذا 5 گزینه بالا جایگزین 5 گزینه ذیل در لیست شورای ائتلاف خواهند بود.
- محمدحسین حسین زاده بحرینی
- محمدسعید احدیان
- امیرابراهیم رسولی
- سعید آجرلو
- الهه عطایی
دفتر مطالعات گفتمان انقلاب اسلامی
اندیشکده فکر فردا
#انتخابات
#تهران
#قم
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
تعلیقات
بسم الله الرحمن الرحیم 🔻 #انتخابات پیشرو از جهات متعدد دارای اهمیت ویژه است. کلیدیترین امر برگزار
طبیعتاً برای عزیزان سؤال خواهد بود که چرا در لیست معرفیشده اسامی خیلی افرادی که امروز نام شان زیاد بر سر زبانهاست، وجود ندارد.
مایل هستم تا جایی که میشود وارد ذکر مصداق نشوم. اما اگر خیلی ضرورت پیش آید توضیح خواهم داد که چرا از برخی افراد احتراز داریم.
متأسفانه فضا بهنحوی احساسی در حال پیش رفتن است که اگر بگویم آقای الف یا ب که بهعنوان سوپرانقلابی معرفی میشوند کف برخی صلاحیتها را هم ندارند، بسیاری تعجب خواهند کرد.
☘ کنار هم پای کار انقلاب...
🔻 امروز همه بچههای #جبهه_انقلاب در تکاپو و تلاش هستند تا برای اعتلای انقلاب بهترینها را به مجلس شورای اسلامی بفرستند. پس انشالله دعوا بر سر منافع شخصی نیست، همه در پی #منافع_انقلاب اند. البته مقصودم آن آدمهای باندباز و سیاسیکار نیست.
🔻 برای رسیدن به #اصلح من راهی را میروم و دیگری راهی را و هردو در پی احراز وظیفهایم و هردو انشالله مأجور. اینکه نتیجه تحقیق من با ديگری متفاوت است، متأثر از عوامل متعددی است که باید تحلیل شود.
تحلیل آری، تکفیر نه!
🔻 امروز بهگونهای #دعوا نکنيم که فردا نتوانیم در روی هم نگاه کنیم. باید همدیگر را بهخاطرِ عشق ورزیدن به انقلاب تحسین کنیم نه تکفیر.
🔻 انقلاب حالا حالاها کار دارد و بچههای جبهه انقلاب باید با همه تفاوت نگرشها و سلیقهها چون #ید_واحده کنار هم #کار_انقلاب را پیش ببرند.
📍انتخابات میگذرد، انقلاب است که میماند. باهم کنار هم خرج انقلاب شویم...
#انتخابات
#اخوت
#جبهه_انقلاب
#اخلاق_سیاسی
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
📝 عبرتهای انتخابات (1)
🔻 #انتخابات تمام شد. رؤیای قهر با صندوق رأی تعبیر نشد، اما آرزوی مشارکت آنچنانی هم محقق نشد. امروز روایت غالبی از انتخابات، ایران و مردم در آینه این انتخابات نداریم.
🔻 اما علاوه بر #روایت_امروز که نداریمش، باید به #عبرتهای_انتخابات فکر کرد. کاری که معمولاً نمیکنیم. اتفاقات متعددی در این یکماه افتاد که بروز برخی ضعف و قوت های ماست. شايد گام اول تهیه فهرستی از مواردی است که باید دربارهاش فکر کنیم و تدبیر:
1. تحلیل تغییر مرجعیت های سیاسی #جبهه_انقلاب
2. تحلیل #مرجعیت_فکری متنوع در جبهه انقلاب
3. پيامدهای هریک از این تغییر مرجعیت ها در آینده
4. تحلیل شیوه مطالبهگری و #عدالتخواهی عمومی جریان انقلابی (فارغ از عدالتخواهان مرسوم)
5. تحلیل نسبت فکری جبهه انقلاب با منطق تحلیلی رهبری
6. جریانات دارای زمینه عبور از رهبری
7. جذابیتهای مراجع جدید فکری و سیاسی برای جوان امروز
8. مناسبات سیاسیون انقلابی و جامعه
9. انتظارات اجتماعی از طبقه مسئول
10. تحلیل #ذهنیت_اجتماعی از کنونه انقلاب
11. تحلیل ذهنیت و طیف بندی شرکت نکرده های در انتخابات
12. روش ترمیم مناسبات حاکمیت و #جامعه
13. راهبردهای ارتقای جبهه انقلاب
14. گونهشناسی رفتارهای آسیبزای سیاسیون انقلابی
15. تحلیل سطح فکری و نوع کنش چهرههای سیاسی جدید
16. جوان انقلابی ما چه آرمانی دارد و چگونه به او #آرمان بدهیم؟
17. جوان انقلابی ما چه تصویری از امروز انقلاب و ایران دارد و چگونه تصویر دقیق به او بدهیم؟
18. جوان امروز بهطور کلی به چه دغدغهای مشغول است و چگونه دغدغه او را #قیام و #پیشرفت کنیم؟
19. ماهیت، کارکرد و اهمیت #مجلس در نگاه آقا چیست و این نگاه چقدر در اذهان امتداد یافته؟
20. تحلیل آقا از کارکرد مجلس یازدهم چیست؟ این تحلیل چقدر امتداد و باورپذیری داشته؟ عوامل موفقیتهای این مجلس چه بوده؟
21. چه مبانی و مباحث نظری در انتخابات حضور دارد که لاینحل باقی مانده؟ (مثلاً اصلح و صالح مقبول، نسبت آرمان و واقعیت و...)
22. چطور انتخابات میتواند در چشم مردم مظهر #اراده_ملی و خواست مردم شود؟
23. کاستیهای ما در #حکمرانی انتخابات چیست؟ (تحلیل عملکرد حاکمیت در انتخابات)
24. ما و دنیای مجازی و مقوله اثرگذاری اجتماعی در دوران حاکمیت #فضای_مجازی
25. تحلیل ذهنیت آن بخشی از جامعه که در انتخابات شرکت نکرده و راهکار اتصال به ذهن آنها
26. ارزیابی عملکرد نهادهای فرهنگی و تبلیغی ما در زمینه اثرگذاری اجتماعی
27. راهکارهای بازسازی و تقویت سامانههای ارتباطی و زیست اجتماعی گسترده و اثرگذار
28. تحلیل تفکیکی میزان مشارکت در منلطق مختلف و تثبیت موقعیت های مشارکت خیز
29. راهکارهای تقریب ذهنیت مسئولان انقلابی و جامعه انقلابی و نیز عموم مردم.
30. تحلیل ذهنیت جامعه انقلابی و نیز عموم مردم، از عملکرد مسئولان انقلابی و راهکار برای «واقعیتر» شدن آن.
📌 این فهرست را تکمیل بفرمایید...
#انتخابات
#آیندهپژوهی
#جبهه_انقلاب
#آسیبشناسی
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
تعلیقات
📝 عبرتهای انتخابات (1) 🔻 #انتخابات تمام شد. رؤیای قهر با صندوق رأی تعبیر نشد، اما آرزوی مشارکت آن
📝 عبرتهای انتخابات (2)
(مجلس خبرگان و ارتقای اعتبار)
🔻 مجلس خبرگان یکی از مهمترین ارکان در جمهوری اسلامی است. اما جالب آنکه #اهمیت و جایگاه آن نه تنها برای بخشی از جامعه که حتی شاید برای برخی اعضای آن هم آنچنان که بایسته است روشن نباشد.
🔻 آقا در دهه گذشتند کوشیدند تقریر جدیدی از #کارکردهای_مجلس_خبرگان ارائه دهند و باب جدیدی بگشایند اما متأسفانه آن طرح کامل محقق نشد.
🔻#خبرگان همواره محل حضور علمای بزرگ و برجسته ملی و علامان بلاد بوده است. به گونهای که معتمدین و #تکیهگاه_اجتماعی بهشمار میآمدند. اعتبار خبرگان هم #پشتوانه قوی برای رهبر کنونی و هم اعتبار برای رهبری آینده درصورت نیاز است. پس هرگونه افول، موجب دو ضربه و لطمه میشود.
🔻 رهبر انقلاب یکبار در دیدار با خبرگان فرمودند: برخی با آمدن به خبرگان، #اعتبار پیدا میکنند و برخی با آمدن به خبرگان، به آن اعتبار میبخشند مانند آیتالله یزدی و آیتالله مصباح. اما در دوره اخیر با نوعی افول سطح مواجه شدیم. بهنوعی که تعداد افراد اعتباربخش به خبرگان تاحدودی کاهش یافت.
🔻 از یک سو رحلت بسیاری از معمرین و اعضای خبرگان و از سوی دیگر عدم ثبتنام بسیاری از علمای برجسته و از دیگر سو شوق زائدالوصف جوانانی برای ورود به این مجلس همه موجب شده با ترکیب جدیدی روبرو باشیم.
🔻 امروز نیاز به احیای اعتبار خبرگان داریم اما راهکار چیست؟
🔹 قوه عاقله جبهه انقلاب باید یک فهرست بلندبالا و کامل از #علمای_بلاد و #مجتهدین_انقلابی برجسته و مقبول در حوزه و نیز مجتهدین برجسته و دارای سلامت نفس که الزاماً خیلی وسط گود سیاست هم نیستند اما با انقلاب همراهند، تهیه میکرد.
🔹 در گام بعد با لحاظ شرایطی از ایشان برای حضور در انتخابات خبرگان رهبری دعوت میکردند اما با رعایت آداب و ادب لازم، نه اینکه بگویند قانون است امتحان بگیریم، بلکه مهم احراز اجتهادی باشد که حوزه بر صحه گذاشته است و قطعاً #معیار_اجتهاد در اتمسفر حوزه سختگیرانه تر از امتحان خبرگان است.
🔻 با این اقدام چند دستاورد خواهیم داشت:
🔹اولاً ما میتوانیم چهرههای جدید و مهجوری از علما را به جامعه معرفی کنیم تا تصور فقدان مجتهدان و عالمان برجسته تثبیت نشود.
🔹ثانیاً حوزه علمیه نسبت به مجلس خبرگان و ترکیب اعضای آن با دیده اعتماد و اعتبار بنگرد نه ترديد.
🔹ثالثاً جامعه احساس کند معتمدین و علمای برجسته و مقبول نزد او در این مجلس حضور دارند و نقشآفرینی میکنند.
🔹رابعاً ظرفیتهای انسانی و فکری جدیدی را در نسبت با نظام اسلامی فعال میکنیم که میتوانند به مسائل نظام و انقلاب بيانديشند.
📍ما دچار غفلت جدی از #ظرفیتهای_نخبگانی در حوزه هستیم. این غفلت موجب میشود سرمایه انسانی و اجتماعی فراوانی را از دست بدهیم. پیشنهاد بالا میتواند گامی در راستای توجه به این ظرفیت باشد.
#انتخابات
#آیندهپژوهی
#آسیبشناسی
🔻🔻🔻🔻
🆔 @taalighat
تعلیقات
📝 عبرتهای انتخابات (2) (مجلس خبرگان و ارتقای اعتبار) 🔻 مجلس خبرگان یکی از مهمترین ارکان در جمهور
📝 عبرتهای انتخابات (3)
#یادداشت_وارده
🔹 مرجعیت دو فهرست اصلی و قدیمی این انتخابات
🔹 بررسی مقاطعی که خبرگان رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت
🔹 رفتارشناسی استانهای مختلف در مواجهه با نامزدها و فهرستها
🔹 تحلیل نوع مطالبه ای که میتوان از خبرگان داشت
🔹 تحلیل رویکردها به کارکرد مجلس خبرگان رهبری چه رویکردهای حداقلی چه رویکردهای حداکثری
🔹 تحلیل لوازم تغییر و تحول در قانون مجلس خبرگان رهبری و ارزیابی و عاقبت اندیشی دیدگاهها خصوصا دیدگاههای نامزدها در این زمینه
🔹 ارزیابی تحقق نمایندگی مردم در خبرگان
🔹 سیر جریان شناسی و فکری ادوار مجلس خبرگان رهبری
🔹 بررسی امکان قانونی دسترسی داشتن به مذاکرات خبرگان رهبری بجز مواردی که طبیعتا محرمانه هستند
🔹 مطالبات امام و رهبری از خبرگان
🔹 آیا مشارکت زیاد در خبرگان موضوعیت دارد یا خیر
🔹 به خبرگان دید نهاد تخصصی داشته باشیم یا سیاسی
🔹 کارکردهای نهادهای جانبی خبرگان ازجمله دبیرخانه و مرکز تحقیقات و...
📌 ایده ارسالی جناب آقای سجاد میرزایی (با سپاس از ایشان)
#انتخابات
🔻🔻🔻🔻
🆔 @taalighat
تعلیقات
📝 عبرتهای انتخابات (3) #یادداشت_وارده 🔹 مرجعیت دو فهرست اصلی و قدیمی این انتخابات 🔹 بررسی مقاطعی
📝 عبرتهای انتخابات
🖌 فهرستی از مسائل قابل تأمل درباره مجلس و انتخابات توسط برادر گرامی جناب حجتالاسلام شیخ مهدی عبداللهی (مدیر اداره مطالعات و برنامهریزی معاونت تهذیب حوزه علمیه) در لینک زیر:
🔻🔻🔻🔻
https://eitaa.com/abdollahimahdi/314
📝 عبرتهای انتخابات (4)
🔻 #شکست اگر مایهی عبرت شود، عین #رشد است. گاهی رشدی که در شکست هست، در پیروزی نیست.
🔻 نتیجه انتخابات در #همدان شکست بچههای جبهه انقلاب بود. گزینه جبهه انقلاب بعد از یک دوره نمایندگی با کارنامه نسبتاً قابل قبول #حذف شد و گزینهای که همه اتفاق نظر بر نامناسب بودن وی داشتند به مجلس راه یافت.
🔻 #اختلاف و #تشتت و عدم زیر بار #وحدت رفتن عامل اصلی این خسارت بود. شايد هم محاسبه غلط یا نبود یک #بزرگتر
احتمالاً نه تنها چهارسال که بیشتر باید تاوان این #انتخاب_غلط را در لایه #مدیریت_استان شاهد باشیم. درد مزمنی که سالهاست گرفتاریم و با این اتفاق گرفتاری تعمیق شد.
✅ #بازسازی و #رشد مشروط است به پذیرش صادقانه ضعفها و اشتباهات و گام نهادن در مسیر رفع کاستیها وگرنه در بر همان پاشنه خواهد چرخید.
#انتخابات
#همدان
#آسیبشناسی
#جبهه_انقلاب
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat