#مرزبندی_با_دشمن
#عزت_ملی #طوفان_الاقصی
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
#روشنگری #بصیرت
✅ ورای سادگی
🔶 فقط کافیست نگاه کنیم صحنه چقدر پیچیده است؛ آن وقت دیگر بر سر راه حل ها یا تحلیل های ساده نزاع نخواهیم کرد. هر کسی یک تکه از داستان را می گوید غافل از اینکه فقط نسخه کامل داستان به درد تصمیم گیری می خورد. اسرائیل شکست بزرگی خورده اما این بدان معنا نیست که از درگیری بیشتر ناتوان است. هر ضربه ای که می زند پاسخش را پیشاپیش در نبرد طوفان الاقصی دریافت کرده اما اگر پاسخ معادل، پس از ضربه، دریافت نکند، طبیعی است که سراغ ضربه های بزرگ تر برای ترمیم زخمی که خورده خواهد رفت.
🔶 اسرائیل می خواهد آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند اما نه آمریکا و نه اسرائیل هیچ یک خود داوطلب جنگ با ایران نیستند و بیش از هر چیز از چنین رویارویی می ترسند. اگر آمریکا می خواست با ایران بجنگند، هیچ وقت بهانه ای بهتر از طوفان الاقصی پیدا نمی کرد. ضربات کنونی چند جبهه ای به آمریکا و اسرائیل بسیار ارزشمند است اما زیر آستانه ای قرار دارد که آنها را به تغییر محاسبه درباره تداوم کمپین ترور وادار کند. ضربات قوی تر لازم است و همزمان باید این پیش فرض را داشت که آمریکا و اسرائیل آستانه خود برای ورود به درگیری بزرگ را هم بسیار بالا برده اند و بنابراین تهدید به جنگ بزرگ فعلا فاقد ارزش راهبردی است و نباید آن را از هیچ طرفی جدی گرفت.
🔶 ضربه درون سرزمین های اشغالی از هر ضربه ای به اسرائیل کارآمدتر است اما اگر موازنه ضربات درون و بیرون سرزمین های اشغالی به هم بخورد، ضربات درونی به اسرائیل هم رو به افول خواهد رفت. قصد تطویل ندارم. خواستم بگویم مفاهیم حمله، دفاع، عملیات اطلاعاتی، عملیات نظامی، بازدارندگی و موازنه چنان تغییر ماهیت داده اند که به آسانی می توان با متغیرهای درست معادلات غلط ساخت. هوشیار باشیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#رسانه #جانفدا
#دشمن_شناسی #روشنگری
#شهیدالقدس
✅ شهید حاج قاسم سلیمانی امتیترین یا ملیترین فرد؟
🔶 ۲ سال پیش رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیاناتی شهید قاسم سلیمانی را امتیترین و ملیترین فرد نامیدند. شخصیت امتی حاج قاسم را از رسانهها و تریبونها و مکتوبات زیاد دیده، شنیده و خواندهایم، اما شخصیت ملّی حاج قاسم را چطور؟ اگر امروز از دانشجویان و دانش آموزان بپرسیم یک شخصیت ملی گرا را نام ببرند، آیا حاج قاسم هم در میان گزینههای آنها هست یا فقط دکتر مصدق و امثال او را نام خواهند برد، چرا؟ غیر از این است که در سریالها، کتب تاریخی مدرسه و غیره همین را به آنها گفته ایم؟
🔶 اگر ۱۰ سال بعد هم در دانشگاه و دبیرستان این سوال را تکرار کنید جواب همان است، چون ما از کارهایی که شهید سلیمانی برای امنیت ایران و منافع ملی کشورش انجام داده است چیزی نمیگوییم. لذا اگر تلویزیونهای معاند بگویند امثال شهید سلیمانی و سید رضی و ...، سرداران ایرانی نیستند بلکه برای کشورهای دیگر جنگیده اند، نباید انتظار داشته باشیم نوجوانان و جوانان ما ۱۰ سال بعد شهید حاج قاسم سلیمانی را ملیترین فرد بدانند. برای پردازش و تصویرگری صحیح و جامع شخصیت امتیترین و ملیترین فرد ایرانی یعنی شهید حاج قاسم سلیمانی باید از هم اکنون کار کرد هرچند ۴ سال دیر شده...!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#مادران #کارِ_خانه
#زن #خانواده
✅ بهسوی نهضتِ تکریم مادران؛ کلیشهزدایی از ذهنیت مردان درباره کار خانه
🔶 در یک ارزیابی کلان میتوان گفت ذهنیت عمومی مردان درباره نقشهای زنان در خانه این است که کار خانه یک فعالیت ساده، راحت، بسیط و بدون نیاز به صرف زمان طولانی است. براساس همین تصور نیز کار خانگی زنان را در مقایسه با فعالیت شغلی بیرون از خانه خود بیارزشتر و کماثر تلقی میکنند. اینجا سعی دارم با یادآوری برخی از صدها مشقتِ فعالیتهای زنان در خانواده در حد چند یادداشت به تعدیل این ذهنیت در مردان و جامعه بپردازم.
🔶 زنان نقشهای متعدد و متکثری در خانه دارند که یکی از آنها مادریست. مادری در کنار شیرینیها و رشدی که برای زن دارد، سختیها و مشقتها و استرسهای بسیاری را نیز به آنها تحمیل میکند. یکی از کوچکترین مؤونههای مادری برای زنان، مختل شدن تمام لحظات شیرینیست که سهم عادی تمام افراد از زندگی به شمار میرود. در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنم. خوابِ شب ابتداییترین سهم یک انسان از زندگیست که مادران (بهویژه مادران چند فرزند) از آن برخوردار نیستند. شببیداری در دوران بارداری، شیردهی و بیماری فرزند که واقعیتِ روتین زندگی مادران است، در غیر این شرایط نیز رسیدگیهای مادرانه مانند آب دادن نصف شب به بچه، کشیدن پتو روی بچه و... معمولا خواب راحت و بدون وقفه را از زنان سلب میکند.
🔶 غذا خوردنِ بدون مزاحم یکی دیگر از لحظاتیست که همه افراد از آن برخوردارند به جز مادران. همه افراد دوست دارند لحظهای سر سفره نشستهاند (مخصوصا وقتی غذای مورد علاقهشان در سفره است) بدون دغدغه و مزاحم با دل سر غذا بخورند. اما این خواسته برای مادران قفل است. زیرا همواره کسانی هستند که مادر مجبور به شِیر کردن لحظات سفره خود با آنهاست.
🔶 صرف نظر از زحمت آنها برای آمادهسازی غذا، چیدمان سفره و جمع کردن آن پس از اتمام غذا، همین که در لحظه سرو غذا آنها باید یک قاشق به سمت دهان خود ببرند و یک قاشق به سمت دهان بچه، خودش به تنهایی برای سرد شدن غذا و ایجاد اختلال در فرآیندِ لذتبخشِ خوردنِ غذای مورد علاقه کافیست. مادران حتی این وضعیت را موقعیتهایی چون رستوران، مهمانی و... نیز تجربه میکنند.
🔶 داشتن لحظات اختصاصی برای تجربهی امر دینی و اتصال به عالم معنا که برای ما مذهبیها در مراسمات مذهبی و هیات اتفاق میافتد برای مادران بسیار سخت و دور از دسترس است. لحظات حضور مادران در هیئات مذهبی عزا یا جشن غالبا معطوف به نگهداری یا رسیدگی به فرزندان است. برای مادرانی که فرزند زیر 2 سال دارند که حتی نماز خواندنشان نیز غالبا با استرس و مزاحمت کودک همراه است.
🔶 تفریح، مطالعه، همراهی با دوستان و رفقای سابق و بسیاری دیگر از اموری که به راحتی در زندگی اکثر مردان جای خاص خود را دارند در زیست مادران مفقودند. مادری تنها شغلِ بدون رخصت در جهان است که هیچ لحظه و ساعتی رهایی از وظایف و بایدهای آن امکان ندارد. در نظر داشته باشید که موارد ذکر شده در این یادداشت صرفا بخش کوچکی از مشقتهای فعالیت زن در خانواده است که از منظر یک مرد به عنوان شاهد از دور و نه تجربه زیسته ذکر شدند.
🔶 در پایان باید گفت که تقدیر و تکریم مادران جز با شالودهشکنی و کلیشهزدایی از ذهنیت مردان درباره کمارزشی فعالیت زن در خانه محقق نمیشود. باید به نهضتِ اجتماعیِ تقدیر و تکریم مادران از رهگذر تغییر فاهمه عمومی مردان اندیشید. ضمنا ماموریت این یادداشت، ذکر مشقتهای مادری برای مردان بود وگرنه لیست مفصلی از لحظات شیرین تجربه مادری (که تجربه زیسته مردان فاقد آن است) و آثار و نتایج مادری برای رشد فردی زنان قابل ذکر است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر ابوالفضل اقبالی؛ پژوهشگر مطالعات جنسیت و خانواده
🆔 @tahlil_shjr
#حافظه_تاریخی
#حجاب #پهلوی
#غرب_شناسی
#روشنگری
✅ رسالت کشف حجاب در ایران
🔶 با به پایان رسیدن تاریخ مصرف استبداد سنتی قجری، ایران وارد فاز جدیدی از سلطنت به نام " استبداد مدرن" شد. برای رسیدن ایرانیان به این برهه زمانی، منورالفکران داخلی و استعمار خارجی به ویژه بریتانیا بیش از یک دهه با تبلیغات رسانه ای همان زمان از تلگراف و روزنامه تا سخنرانی ها و گردهمایی ها، اذهان ایرانیان را برای ورود به عرصه جدیدی از حاکمیت آماده کردند. طوری که تحمیل رضاخان به ایران با ممانعت اقشار مردم روبه رو نشود.
🔶 از مهمترین گزاره های استبداد مدرن، رشد و توسعه به سبک فرنگ، منهای هویت دینی و اسلامی و عرفی جامعه بود. طوری که تنها راه حل برون رفت کشور از بحران عقب ماندگی و جهل سیاسی، نوگرایی و غرب زدگی بود! بدون در نظر گرفتن هویت و تاریخ دینی ایرانیان. اما نکته حائز اهمیت اینجا بود که از مدرنیته و توسعه به سبک غرب بیش از آنکه اقتصاد و شاخص رشد و رفاه اجتماعی آن به ایرانیان برسد، ظواهر ضد دینی و تشریفات آن به ایران رسیده بود. به نوعی به جای غرب، غرب زدگی آن به ما رسیده بود!
🔶 رضاخان که در سیاست، لائیسیته و در فرهنگ، سراپا غرب زدگی را به نام "نوگرایی" به خرد ایرانیان داد، یکی از گزاره های توسعه و ترقی ایرانیان رامفهوم جدیدی از نگاه به زن می دانست که باید از پستوها بیرون آمده و مسیر ترقی را طی کنند و این مهم گویا میسر نبود جز با کشف حجاب زنان! با همه این اوصاف در همان برهه زمانی بر همگان معلوم شد رضاخان مهره انگلیس برای اسلام زدایی در ایران بود و این را خود نوگرایان ضد دین هم میدانستند که هیچ رابطه ای بین کشف حجاب زنان با ورود آنان به عرصه اجتماع وجود ندارد.
🔶 نتیجه آنکه بنا نبود کشف حجاب در خودش باقی بماند، هدف اساسی، حذف تدریجی اسلام بود که خوشایند انگلیسی ها نبود. انگلیسی ها هرجا با لو رفتن سیاست هایشان توسط علما، کینه ای به دل می گرفتند با یک مهره ایرانی آن را پاسخ می دادند. مقوله "کشف حجاب" نیز یک سیاست جدید بود که رسالت آن در کمرنگ کردن "عفاف و حیا" به عنوان بخش مهمی از هویت ایرانیان بود. خوش رقصی استبداد و غرب زدگان داخلی برای غرب، اجازه داد به ازای ابقاء تاج و تخت ملوکانه، غرب چندصد ساله برای ایران چندهزارساله نسخه فرهنگی بپیچد.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی
#یمن #آمریکا
✅ بیبیسی: انصارالله میتواند اشک اقتصاد غرب را دربیاورد
🔶 شبکه دولتی انگلیس میگوید: در صورت انسداد تنگه بابالمندب و دریای سرخ از سوی انصارالله یمن، اشک اقتصاد غرب درخواهد آمد.
🔶 وبسایت بیبیسی نوشت: آنچه در هفتههای اخیر در دریای سرخ رخ داده، زورآزمایی کمسابقه و خطرآفرینی است که یک طرف آن «محور مقاومت» به رهبری ایران قرار گرفته و طرف دیگر، قدرتهای غربی مثل آمریکا و بریتانیا هستند. هدف تهدیدهای بریتانیا، بازداشتن انصارالله از ادامه حملاتش است. اما این گروه میگوید که نهتنها به حملاتش ادامه میدهد، بلکه مشخصا به آمریکا نیز پاسخی سخت خواهد داد.
🔶 چرا این منطقه تا این حد حساسیتآفرین است؟ دریای سرخ، تنگه بابالمندب را به کانال سوئز وصل میکند که یکی از مهمترین شاهراههای تجارت بینالمللی جهان است و حدود ۱۰درصد از کل تجارت جهانی و ۳۰درصد از کل حملونقل کانتینری دریایی جهان از این مسیر عبور میکند. در ۲۵ سال اخیر، ظرفیت کشتیهای باربری کانتینری، چهار برابر شده. به همین دلیل، دشوار نیست که از اهمیت امنیت کشتیرانی در این منطقه برای اقتصاد اروپا و جهان سخن گفت.
🔶 در سال ۲۰۲۱، وقتی کانال سوئز به دلیل اشتباه یک کشتی باربری به مدت شش روز مسدود شد، گزارشهایی تکاندهنده درباره میزان خسارت مالی مسدود ماندن این کانال منتشر شدند. شرکت بیمه «آلیانز» تخمین زد هر روز بسته بودن سوئز، ۶ تا ۱۰میلیارد دلار به اقتصاد جهانی ضرر زده است. همچنین رسانههای تخصصی تجارت جهانی به نام «لویدز لیست» تخمین زد که روزانه کالاهایی با ارزش نزدیک به ۱۰میلیارد دلار از کانال سوئز عبور میکنند.
🔶 همه کشتیها، برای انتقال بارشان، ناچارند سراسر دریای سرخ را طی کنند و از تنگه بابالمندب بگذرند؛ که یک طرف آن در کنترل یمن است. اخلال در این مسیر بدین معناست که کشتیهای باربری به جای مسیر بسیار کوتاهتر موجود باید کل قاره عظیم آفریقا را در زمانی نزدیک به دو هفته دور بزنند؛ که میتوند اشک اقتصاد جهان [غرب] را دربیاورد.
🔶 گروه حوثیها که در ابتدای جنگ داخلی یمن با تسلیحاتی نهچندان مؤثر به برخی کشتیها حمله میکردند، حالا به یک نیروی نظامی بسیار مجهزتر تبدیل شدهاند. آنها این پیشرفت نظامی را به رقابت ایران و عربستان مدیونند که موجب شد تهران در حمایت از حوثیها، امتیازهای بالایی ببیند. از دیرباز راهحل قدرتهای بزرگ برای حفظ امنیت مسیر کشتیرانی دریای سرخ، حضور پررنگ نظامی بود.
🔶 تلاش غرب برای تسلط کامل بر منطقه به حدی جدی بود که وقتی در سال ۱۹۵۶، عبدالناصر رئیسجمهور مصر با الهام از نهضت ملیشدن نفت در ایران، کانال سوئز را ملی اعلام کرد، بریتانیا، فرانسه و اسرائیل به مصر حمله کردند وکانال به مدت پنج ماه بسته شود. اما اکنون، اهمیت سوئز و دریای سرخ به حدی است که بسته ماندن پنج ماهه آنه، اقتصاد جهانی را به زانو درمیآورد.
🔶 دریای سرخ دیگر یک حیاطخلوت دورافتاده برای امپراتوریهای اروپایی محسوب نمیشود. وضعیت منطقه به شکلی است که میتواند شبیه به چند نقطه استراتژیک دیگر مانند دریای جنوبی چین، خلیجفارس و مدیترانه، به یکی از شلوغترین دریاها از نظر حضور نظامی تبدیل شود.
🆔 @tahlil_shjr
با بیانیه داعش اسرائیل تبرئه میشود؟.pdf
91.6K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه #دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #داعش
✅ با بیانیه داعش، اسرائیل تبرئه میشود؟
🔶 پس از آنکه داعش طی بیانیهای مسئولیت اقدام تروریستی در کرمان را برعهده گرفت یک گزارش در رسانهها منتشر شد که با استناد به برخی استدلالها نقش داعش را منکر شده و انتشار این بیانیه را تحت هدایت رژیمصهیونیستی عنوان کرده بود. ازجمله این استدلالها این بود که استفاده از نام ایران در بیانیه با متون سابق داعش که از عنوان خراسان یا بلاد فارس استفاده کرده تطابق ندارد. بیانیه با تاخیر منتشر شده و عکسها شطرنجی بودند. منتقدان این استدلالها اما معتقدند هم تاخیر و هم استفاده از نام ایران امری بیسابقه در بیانیههای داعش نیست و نمونه عینی آن نیز بیانیه این گروه در مورد اقدامات تروریستی شاهچراغ است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای محسن فائضی؛ کارشناس مسائل فلسطین
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه #معنویت
#جهاد_تبیین #بصیرت
#مداحان
✅ ۱۰ شاخصه جهاد تبیین
🔶 اخیرا رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از مداحان اهل بیت (ع) و شاعران آیینی، فرمودند: مداحان و ستایشگران مکتب اهل بیت علیهمالسلام با تأسی به این سنت نورانی و درس بزرگ فاطمی، جهاد تبیین را با دو شاخص «توانایی برانگیختن دلها و حرکتآفرینی» و «جهتگیری درست و دقیق» وظیفه اصلی خود بدانند. با بهرهگیری از این دو شاخصه کلان، میتوان ده مولفه مبنایی و عملیاتی جهاد تبیین را احصاء کرده و مورد تاکید قرار داد.
1⃣ موضوع شناسی: بیشک مهمتریناصل در جهادتبیین، بصیرت کافی به مفاهیم و موضوعات و اشراف به مقومات و زمینههاست. فقدان تسلط بر مبحث تبیینی، مصداق عینی ضدتبیین و ضدتبلیغ است. دراین چارچوب، پرداختن به «معلول» بهجای «علت» از مصادیق بیبصیرتی است.
2⃣ مخاطب شناسی: شناخت جامعه هدف و مهمتر از آن، مخاطب شناسی از ارکان جهاد تبیین است. در اینجا ویژگیهای کلان اجتماعی، محیطی، سن مخاطبان و زمینه پذیرش آنها نسبت به مقوله تبیینی موردنظر، جملگی از اهمیت فوقالعادهای برخوردار خواهد بود. باید زبان مخاطب را فهمید و به لسان قوم سخن گفت.
3⃣ شیوه نو در بیان: برای کارآمدسازی امر تبیین، میبایست به مساله روزآمدی توجه داشت. نمیشود از شیوههای قدیمی که کارآمدی خود را از دست دادهاند، انتظار نتیجه داشت. استفاده از ابزار روز که برد مناسب و تاثیر عمیقتری داشته باشد یک ضرورت است.
4⃣ گفتمانسازی: تکرار و ریشهدار کردن و ابتنای به محکمات در امر تبیین و تبدیل آن به یک منظومه مقبول فکری، از شروط تبیین درست و صحیح است. فقط در این صورت میتوانیم از مسیر تبیین به گفتمانی غالب در جامعه برسیم.
5⃣ امید بخش بودن: توجه به خروجیها و نتایج حاصله از تبیین بسیار حائز اهمیت است. تبیین باید روشنگرانه و امیدآفرین باشد. این مهم، فقط از طریق باز کردن گرههای ذهنی مردم امکانپذیر خواهد بود. به تعبیر رهبر حکیم انقلاب، داشتن «گوش شنوا و زبان اقناعگر» در این مسیر ضروری است.
6⃣ اتخاذ موضع آفندی و پیشدستانه: در ادبیات نظامی تعبیری وجود دارد که میگوید: حمله، بهترین دفاع است. فارغ از برخی شبهات در این تعبیر از این واقعیت نمیتوان گذر کردکه اگرهمیشه منتظر طرح شبهات باشیم و سپس به پاسخ بیندیشیم، همواره در موضع انفعال هستیم. طرح مباحث تبیینی، قبل از ایجاد شبهه و انجام اقدامات پیشدستانه بهویژه در جایی که رقبا و معارضین خود دچار ضعف و مشکلات عدیده هستند ما را از انفعال خارج میکند.
7⃣ روند پژوهی دقیق عرصه تبیین: تبیین یک مقوله، یک پروژه یا اتفاق نیست، بلکه ابعاد پیشینی و پسینی دارد؛ بنابراین در این خصوص باید از نگاه پروژه محور پرهیز کرد.
8⃣ اقدام به موقع: تبیین اگر به موقع انجام نشود، تاثیرکافی نخواهدداشت. روایت اول اهمیت فراوانی دارد. اگربه دشمن فرصت تحریف، کتمان و جعل حقایق داده شود، غلبه دادن روایت حقیقی، کار دشواری خواهد بود.
9⃣ تمرکز بر ۲ مولفه تابآوری و برانگیختگی: همان گونه که اشاره شد، عرصه تبیین مبتنی بررصدگری، محاسبه، درک صحنه و عملیات موثر است. محاسبه دقیق تابآوری (ظرفیت تبیینی مخاطبان) و سنجش کیفی برانگیختگی ذهنی آنها (در قبال درک مقوله تبیینی) باید به خوبی صورت گیرد تا در روند تبیین دچار افراط یا تفریط نشویم.
🔟 آیندهپژوهی تبیین: داشتن برآوردی از روندهای تاثیرگذار برآینده جوامع، پیامدهای ناشی از آن، طراحی الگوهای جدید تعامل با مخاطبان و نهایتا، ترسیم منظومهای عملیاتی (براساس نگاه کمی و کیفی) درراستای تثبیت و بسط مباحث تبیینی در جوامع هدف، امری اجتنابناپذیر است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمدمهدی ایمانیپور
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#طوفان_الاقصی
✅ شکست همزمان در جنگ غزه و عرصه داخلی/ دومین سکته نتانیاهو
🔰 قسمت اول
🔶 در حالی که نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس و کابینه جنگی وی روز به روز بیشتر خود را در جنگ غزه مستاصل و شکست خورده میبینند، مخالفت جدید دیوان عالی رژیم صهیونیستی با اصلاحات قضایی جنجالی نتانیاهو، وی را تبدیل به یک بازیگر شکست خورده در داخل و خارج از اراضی اشغالی نموده است! با حکم اخیر دیوان عالی رژیم صهیونیستی، عملا نتانیاهو باید اصلاحات قضایی خود را به فراموشی بسپرد، زیرا هرگونه اقدامی در این خصوص منوط به تشکیل مجدد کنست (برگزاری انتخابات دوباره در اراضی اشغالی) شده که قطعا مترادف با شکست نتانیاهو و حزب لیکود خواهد بود. در چنین شرایطی به طور طبیعی، درخواستی برای اصلاحات جنجالی نتانیاهو دیگر وجود نخواهد داشت.
🔶 شکست پس از شکست برای نتانیاهو
دیوان عالی رژیم اشغالگر قدس اعلام کرد یکی دیگر از قوانین کلیدی مربوط به اصلاحات قضایی نتانیاهو تنها بعد از آغاز دوره جدید کنست ممکن خواهد بود. دیوان عالی اسرائیل در همین راستا، دومین ضربه را به طرح «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم برای اصلاحات قضائی وارد کرد. بسیاری از تحلیلگران نگران آن هستند که تداوم حمله اسرائیل به غزه پای سایر قدرتهای بزرگ خاورمیانه و جهان به این جنگ را به صورت مستقیم و رسمی باز کند. به عبارت بهتر، برخی تحلیلگران میگویند اقدام اخیر دیوان عالی، از سوی منتقدان سیاسی نتانیاهو در تلآویو راهبری شده تا وی را هر چه سریعتر به سوی استعفا از قدرت سوق دهد. محبوبیت نتانیاهو هم اکنون در نظرسنجیهای صورت گرفته در اراضی اشغالی حدود ۲۵ درصد میباشد و حتی در میان اعضای حزب لیکود (حزب متبوع نتانیاهو) نیز این میزان ۳۹ درصد است. در چنین شرایطی حتی امکان کودتای درون حزبی علیه نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس نیز وجود دارد. حکم اخیر دیوان عالی رژیم اشغالگر قدس، نشان میدهد که حتی اگر جنگ غزه در همین نقطه نیزپایان پیدا کند، نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس قادر به پیشبرد اصلاحات قضایی مدنظر خود نخواهد بود و باید در انتظار محاکمه و زندان بابت چهار پرونده خود باقی بماند.
🔶 کدام بخش از طرح جنجالی نتانیاهو لغو شد؟
طبق گزارش روزنامه اسرائیلی این دادگاه یکی دیگر از قوانین کلیدی مربوط به اصلاحات قضایی نتانیاهو تنها بعد از آغاز دوره جدید کنست (پارلمان اسرائیل) قابل اجرا خواهد بود. از میان ۱۱ قاضی ۶ قاضی حکم دادند که این قانون بایستی تا زمان آغاز به کار دور جدید پارلمان معلقشده باقی بماند. روزنامه هاآرتص نوشته هدف نتانیاهو از به تصویب رساندن این قانون این بود که هیچ یک از دادستانهای اسرائیلی نتوانند حکم به عدم صلاحیت او برای ماندن در قدرت بدهند. دیوان عالی اسرائیل در حکم تصریح کرده که قانون مذکور «یک متمم شخصی است که مصداق سوءاستفاده از قدرت محسوب میشود.»
🔶 اجرایی شدن این قانون میتوانست به نتانیاهو کمک کند بدون نگرانی از قاعده تعارض منافع، علیرغم تحت تعقیب بودن در چندین پرونده فساد مالی نظام قضائی را دچار تحول کند. نمایندگان پارلمان اسرائیل مارس ۲۰۲۳ این قانون را به تصویب رساندند. این قانون نخستین بخش از اصلاحات قضائی نتانیاهو بود. تنها ساعتی بعد از تصویب آن در کنست گروهی از فعالان شکایتی علیه آن نزد دیوان عالی تنظیم کرده و خواستار ابطال آن شدند. این دومین ضربه به نتانیاهو در بحبوحه جنگ غزه به شمار میرود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #فلسطین #رژیم_صهیونیستی #طوفان_الاقصی ✅ شکست همزمان در جنگ غزه و عرصه داخلی/ دو
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#طوفان_الاقصی
✅ شکست همزمان در جنگ غزه و عرصه داخلی/ دومین سکته نتانیاهو
🔰 قسمت دوم
🔶 دومین ضربه به اصلاحات نتانیاهو
این دادگاه روز دوشنبه گذشته هم قانونی جنجالی را که بخشی از طرح اصلاحات قضائی بود را لغو کرد. قانونی که لغو شد، توانایی دادگاه برای نظارت بر تصمیمات کابینه را محدود میکرد. تحلیلگران گفتهاند این حکم که در بحبوحه بحران اسرائیل در جنگ غزه صادر شده تهدیدی برای آغاز مجدد جدالهای قضائی و سیاسی در اسرائیل است. چناچه نتانیاهو و متحدان سیاسی راستگرای افراطی او واکنش تندی به تصمیمهای دیوان عالی نشان دهند جنجالها ممکن است «بنی گانتز»، وزیر جنگ سابق اسرائیل را به خروج از کابینه جنگی نتانیاهو که بعد از حملات ۷ اکتبر تشکیل شده سوق دهد.
🔶 خروج گانتز به عنوان یکی از اعضای حزب مخالف کابینه راستگرای نتانیاهو به معنای آن است که راستگراها بایستی درباره جنگ غزه تصمیم بگیرند و این بر حمایت آمریکا از این جنگ اثر خواهد گذاشت. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا پیش از این از کابینه نتانیاهو خواسته به جای پیش بردن یکجانبه طرح اصلاحات قضائی بر سر آن به اجماع برسند.
🔶 نسبت دولت بایدن با حکم اخیر دیوان عالی رژیم صهیونیستی
نتانیاهو در موضع گیریهای علنی و غیر علنی خود، مقامات امریکایی را متهم به مداخله در امور داخلی اراضی اشغالی و کابینه خود نموده است. از این رو در جریان بروز دو مخالفت اساسی و تعیین کننده دیوان عالی اسرائیل با اصلاحات قضایی نتانیاهو، نمیتوان نقش پشت پرده واشنگتن را نادیده انگاشت. دفتر بایدن یک روز قبل از رأیگیری ماه جولای بر سر این قانون در بیانیهای از نتانیاهو خواسته بود «با توجه به مجموعه تهدیدها و چالشهای پیش روی اسرائیل» از پیشبرد شتابزده این قانون خودداری کند. بعد از تصویب این قانون هزاران نفر از سربازان ذخیره ارتش اسرائیل از جمله خلبانها و اعضای دستگاههای اطلاعاتی، سایبری و یگانهای عملیات ویژه از کارشان استعفا کردند. چند هفته قبل از تصویب آن قانون هم دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل به نتانیاهو چهار بار هشدار دادند که بحرانهای داخلی ایجادشده بعد از طرح اصلاحات قضائی به تضعیف بازدارندگی اسرائیل منجر شده و دشمنان رژیم اشغالگر صهیونیستی را برای حمله به این رژیم ترغیب خواهد کرد.
🔶بعد از عملیات موسوم به «طوفانالاقصی» در روز ۷ اکتبر نتانیاهو به شدت بابت پیش بردن طرح اصلاحات قضائی تحت انتقاد قرار گرفته است. منتقدان میگویند که تفرقههای ایجادشده در نتیجه این طرح باعث غفلت اسرائیل از تهدیدهای بیرونی شده و شکست اطلاعاتی ۷ اکتبر را ایجاد کرده است. آنچه مسلم است اینکه صهیونیستها نه تنها در عرصه منطقهای و بین المللی، بلکه در عرصه داخلی نیز قدرت مدیریت منازعات سیاسی را از دست داده اند. عملیات طوفان الاقصی تبدیل به اسم رمز نابودی و شکست نهایی رژیم اشغالگر قدس شده است. در این معادله، نتانیاهو تنها یکی از قربانیان عملیات مقاومت محسوب میشود! حتی گردش قدرت میان ائتلاف محافظه کار و لیبرال در تل آویو، تاثیری در استمرار روند حرکت سریع صهیونیستها به سوی نقطه سقوط و زوال نخواهد داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #طوفان_الاقصی
#فلسطین #منطقه
✅ سفری برای بقاء
🔶 سفر بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در آینده به غرب آسیا و در رأس آن دیدار با کابینه جنگ رژیم صهیونسیتی از زمان شروع عملیات طوفان الاقصی به کرات صورت گرفته که هرچند این دیدارهای پیاپی از جمله ابتکارات بایدن می باشد که بصورت هفتگی مقامات ارشد خود را به غرب آسیا جهت دیدار مستقیم یا غیرمستقیم با اعضای کابینه رژیم صهیونسیتی گسیل میکند.
🔶 از سوی دیگر جوزف بورل مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم برای گفتگو به منظور جلوگیری از تشدید تنش های منطقه ای به لبنان سفر خواهد کرد. آنچه که از این سفرها میتوان برداشت کرد:
🔶 سفر بلینکن در دوشنبه آینده و دیدار با برخی از کشورهای منطقه در واقع رایزنی برای جلوگیری از تحرکات نظامی انصارالله یمن در تنگه راهبردی باب المندب می باشد. البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که خط قرمز سیاست خارجی آمریکا منافع آن کشور در دنیاست که اگر کوچکترین خطری متوجه آنها شود تحرکات دیپلماسی و نظامی آمریکایی ها افزایش می یابد. در واقع امنیتی شدن این تنگه به منزله تهدید اقتصاد جهانی است.
🔶 چین اخیراً به رژیم صهیونسیتی اعلام کرده که دست از حملات به نوار غزه بردارد و به قطعنامه های سازمان ملل و انتظارات جامعه جهانی احترام بگذارد که این واکنش می تواند ناشی از احساس خطر این کشور نسبت به منافع خود در بازار اقتصادی غرب آسیا و تنگه باب المندب باشد.
🔶 ممکن است طی این سفرها، بلینکن به ترکیه برود و با مقامات این کشور در خصوص عضویت کشور سوئد در اتحادیه اروپا با این کشور رایزنی کند اقدامی که به مذاق روسیه خوش نمی آید چرا که به منزله پیشروی بیشتر ناتو به شرق و حیاط خلوت روسیه می باشد. یعنی در فاصله ۱۲۲۸ کیلومتری به روسیه!
🔶 دیدار بلینکن با مقامات رژیم صهیونسیتی، رایزنی در راستای جنایات رژیم صهیونسیتی بر ضد مردم غزه می باشد. هرچند مقامات ارشد آمریکا در روزهای گذشته از رژیم صهیونسیتی خواستند که این رژیم خط سیر جنگ را عوض نماید و وارد مرحله کم شدت نبرد شود چراکه هم افکار عمومی دنیا بر ضد این رژیم سفاک می باشد و هم اینکه برای آنها ثابت شده که رژیم صهیونسیتی حریف حماس نخواهد شد.
🔶 از سوی دیگر سفر آینده جوزف بورل به لبنان نیز می تواند خود گواه بر این باشد که در راستای اجرای سیاستهای هم افزای اتحادیه اروپا و آمریکا مبنی بر عدم گسترده تر شدن این جنگ در منطقه، این کار صورت می گیرد. چرا که هم پیام نظامی لبنان را دریافت کردند و هم با شهادت سید رضی و شهادت صالح العاروری، رژیم صهیونسیتی در کل فلسطین اشغالی و سفارتخانه هایش در جهان آماده باش صددرصد اعلام کرده است. مضافاً بر اینکه انتقام ایران را هم مدنظر دارند و به منزله هشدار جدی برای آنها تلقی می گردد.
🔶 در نتیجه باید گفت حفظ منافع اروپا و آمریکا در منطقه غرب آسیا در گرو حفظ موجودیت رژیم صهیونسیتی می باشد و مرگ این رژیم به منزله پیروزی مقاومت در منطقه می باشد که با این وضع منافع آنها در غرب آسیا در هالهای از ابهام قرار خواهد گرفت و این سفرها در همین راستا صورت می گیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه
#دشمن_شناسی #عقلانیت_انتقام
✅ چگونگی مطالبه انتقام و پاسخ سخت
🔰 قسمت اول
🔶 بلوغ جمهوری اسلامی در مواجهه با دشمنان و رقیبان منطقه ای، به عنوان یکی از برجسته ترین نقاط قوت و البته از حساس ترین ابرپرونده های نظام که با مسائل داخلی نیز به صورت جدی پیوند خورده است، به حق باعث ایجاد حساسیت ویژه ای در گفتگوی انتقادی با ساختارهای متصدی این مسئولیت گشته است. مسیری که با خون دل خوردن شخص مقام معظم رهبری و تدبیر کلان ایشان از سویی و جانبازی شهدای محور مقاومت خصوصا حاج قاسم سلیمانی به چنین ثمری نشسته است، طبعا با نقدهای بیجا نباید از شکوهش کاسته شود.
🔶 در چنین فضایی، مطرح شدن چندباره مسئله انتقام مجددا چالش ها و حتی شکاف هایی را ایجاد کرده است. تفسیر ضرورت و نحوه انتقام و حتی بحث در مورد این که انتقام گرفته شده است یا نه، نشان می دهد که صحنه برای دغدغه مندان شفاف نیست.
با توجه به این ملاحظات، به نظر می رسد پیش از طراحی اقدام، باید زمینه و بستر طرح موضوع انتقام مورد بحث قرار گیرد. به نظر نگارنده، طرح مسئله انتقام از چند زاویه حتما اشتباهی راهبردی است:
1⃣ طرح انتقام برای خروج نظام از انفعال.
طرح اینگونۀ انتقام و پاسخ سنت، چند تالی فاسد جدی دارد: اول اینکه جمهوری اسلامی در سال های اخیر به صورت جدی آماج عملیات رسانه ای ناکارآمدی بوده است. اعتماد بخش معتنابهی از مردم به نظام دچار خدشه شده و طبیعتا گزاره های پیرامون کارآمدی را در این فضای بیاعتمادی تفسیر و فهم میکنند. در چنین فضایی، اینرسی این بخش از جامعه به خودی خود به سوی متهم کردن ساختارهای مختلف به ناکارآمدی معطوف است. این امر وقتی با پدیده ساده انگاری رسانه ای فضای مجازی تلفیق میشود، تفکیک لایه های انفعال و ناکارآمدی را دچار دشواری مینماید. به این ترتیب ضعفی که به واسطه جریان سازشکار به نظام تزریق میگردد، به پای کلیت نظام و میدان نیز نوشته میشود. این هم جفاست، هم دوای زدودن انفعال های موجود سازشکاران نیست.
🔶 یک کاسه کردن حساب جریان های سازش و مقاومت، در واقع تقویت و مشروعیت دادن به جریان سازش است. در حالیکه رهبر انقلاب، تلاش خویش را برای مهار جریان غرب گرا و ایجاد محیط نسبتا امنی برای فعالیت محور مقاومت در دو دهه اخیر به کار گرفتند، تنها فایدۀ متهم کردن هر دو جریان به انفعال، تقویت خط سازش و عادی جلوه دادن آن در روند اداره کشور است. گویا انتهای همه مسیرهای نظام به چنین عقلانیتی ختم می شود.
2⃣ طرح انتقام برای تشفی خاطر جریان انقلابی و افزایش سرمایه اجتماعی نظام.
پیچیدگی صحنه نزاع کنونی محور مقاومت با خط استکبار در منطقه، که در واقع نه صرفا یک درگیری نظامی، که مقابله ای تمدنی با همه ابزارها و ابعادهای ممکن است، اقتضاء می کند کنش و واکنش ها لزوما بر اساس احساسات مردم تنظیم نشود. در واقع شفای صدور مؤمنین، با کلیت این صحنه نبرد باید نسبت بگیرد نه با اجزاء آن، مخصوصا در واکنش هایی که جنبه امنیتی دارند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد طلایی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن #رسانه #دشمن_شناسی #عقلانیت_انتقام ✅ چگونگی مطالبه انتقام و پاسخ سخت
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه
#دشمن_شناسی #عقلانیت_انتقام
✅ چگونگی مطالبه انتقام و پاسخ سخت
🔰 قسمت دوم
🔶 صحنه مواجهۀ محور مقاومت، متشکل از مجموعه ای از دارایی ها و نادارایی هاست که در محورهایی مانند نظامی، امنیتی، اقتصادی، سیاسی، رسانه ای، فرهنگی اجتماعی و ... بروز می کند. محور مقاومت هرچند در مجموع پیشرفت های شگرفی داشته است، اما طبیعتا کماکان مخصوصا در پیوست ها، با نواقصی روبروست. مدیریت مجموع نقاط قوت و ضعف به دلیل ارتباط جدی بین این ابعاد، کار آسانی نیست. کنشگری این صحنه را تابع توقعاتی قرار دادن که عمدتا نیز با جریان رسانه ای قابل مدیریت هستند، در این صحنه حتما اختلال ایجاد می کند.
3⃣ انتقام به مثابه ابزار بازدارندگی.
مطرح کردن انتقام برای ایجاد توازن و بازدارندگی در برابر خط استکبار در منطقه، هرچند در کلان ایده درستی است. اما به دلیل فضای رسانه ای جامعه، خود در کوتاه مدت به چالش تبدیل می شود. تا زمانی که معادله قدرت در منطقه به صورت قاطعی به نفع جبهه مقاومت تغییر نکرده باشد، این زد و خوردها ادامه خواهد داشت. مخصوصا در فضای امنیتی و به دلیل اشراف دستگاه های جاسوسی دشمن، این روند ملموس تر است.
در چنین فضایی، تضمین دادن مبنی بر این که اگر بزنیم دیگر جرأت نمی کنند بزنند، خود می تواند به ابزار رسانه ای برای تضعیف خط مقاومت تبدیل شود. مخصوصا با عدم رعایت خطوط قرمز انسانی توسط جریان مقابل و اقدام به کشتار مردم عادی در برابر ضربات واکنشی ما.
🔶 با این تفاسیر، به نظر می رسد بهترین مفهوم برای تبیین چرایی لزوم پاسخ سخت، ایجاد ظرفیت اجتماعی برای کامل کردن سبد پاسخ های نظام در برابر دشمن است. ما باید بتوانیم متنوع واکنش نشان دهیم. پاسخ یک ترور امنیتی سطح بالا، نباید لزوما یک ضربه نظامی باشد. ما باید بتوانیم ابزارهای اجتماعی خود برای محاصره اقتصادی رژیم را فعال کنیم.
🔶 فارغ از بحث نقصان در ساختارهای نهضتی نظام برای صدور انقلاب، ظاهرا بهترین گزینه موجود، ایجاد فشار اجتماعی است تا میدان دست بازتری برای انتخاب ابزارهای مختلف در پاسخ گویی داشته باشد. در واقع گفتمان عام انتقام باید به مثابه ابزار مهار جریان غرب گرا عمل کند و نه انتقاد از جریان مقاومت. گفتمانی که باید شکل گیرد، از سر اعتماد به میدان، باید برایش خلق فرصت کند و او را وادار کند مجموعه پیوست های عملیاتی خویش را تکمیل نماید. به نظر می رسد مدل کنش رهبر انقلاب نیز همین گونه است. در عین ابراز اعتماد به متولیان محور مقاومت، آنان را برای دادن پاسخ سخت تحریک می کنند.
🔶 ما باید جای خود را در پر کردن خلاءهای بالفعل موجود در مجموعه ظرفیت های نظام پیدا کنیم و مسیری برای رفع آنها خلق نماییم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد طلایی
🆔 @tahlil_shjr
انحطاط جوامع، پیامد فاصله گرفتن از مفهوم توحید است.pdf
74.8K
#سبک_زندگی
#زن #پیشرفت
#غرب_شناسی #حجاب
#خانواده #اسلام_ناب
✅ انحطاط جوامع، پیامد فاصله گرفتن از مفهوم توحید است
🔰 بررسی نوع نگاه غرب و نظام فرهنگی و سیاسی غربی به مسئله زن و تفاوت آن با نگاه دینی
🔶 از حدود چهار قرن پیش که رنسانس در غرب آغاز شد، نگاه مادی بر تفکر غربی غلبه پیدا کرد و انسان به بدن و تن محدود شد و همه جنبههای بینهایت معنویت انسان نادیده گرفته شد. هر چقدر جامعه بشری از توحید فاصله بگیرد رو به انحطاط میرود و عمق چاه انحطاط هم انتها ندارد؛ یعنی هر قدر انسان در این چاه فرو برود همینطور فرومیرود و پایانی بر آن نیست. وقتی خداوند بر اهمیت نهاد خانواده تاکید میکند و سورهای در قرآن به نام سوره نور نازل میشود که مفسرین میگویند سوره عفاف است و ریزبهریز و دقیق عفاف را در فرد، خانواده و جامعه بیان فرموده، معلوم است نسخه شفابخش مشکلات جامعه فقط همین تعالیم است
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم دکتر نفیسه فیاض بخش؛ استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی #مقاومت
✅ حمله پر هیاهو؛ عقب نشینی یواشکی!
🔶 رژیم صهیونیستی با هارت و هورت فراوان به غزه حمله کرد و حالا بی سر و صدا در حال عقب نشینی از شمال این منطقه است. آنها در طول ۷۵ روز، چند برابر قدرت انفجار بمب اتمی هیروشیما، بمب بر سر مردم غزه ریختند و ۳۰ هزار شهید و مفقود بر جا گذاشتند.
🔶 اما پس از بمباران، هسته سخت جنگ، روی خود را به ژنرال ها و سیاستمداران صهیونیست نشان داد؛ زمانی که بنا شد نیروهای زرهی و پییاده، غزه را به تسخیر در آورند. یک هفته، چند هفته، یک ماه، دو ماه...؛ هر چه جنگ در کف میدان جلوتر رفت، ناتوانی ارتش اسرائیل آشکارتر شد. این شکست، مهیب تر از عملیات طوفان الاقصی بود؛ چرا که آنجا غافلگیر شده بودند و اینجا نباید غالفگیر می شدند؛ اما شدند!
🔶 ارتش و سرویس های امنیتی اسرائیل نشان دادند که فراتر از ناتوانی نظامی، توان اطلاعاتی و محاسبه و پیش بینی را از دست داده اند. آنها، هم از ناشیگری تیپ های زبده خود رونمایی کردند و هم زوال توان ارزیابی های راهبردی خود را عیان ساختند. ضربات ترکیبی و ضربدری محور های مقاومت، از جنوب (غزه)، شمال (حزب الله) و شرق/ جنوب شرق (مقاومت عراق و یمن)، نه تنها رو به کاهش نگذاشت، بلکه در این سه ماه، به بلوغ بالاتری رسید و به شکلی دردناک برای اسرائیل، گسترش یافت.
🔶 اکنون در حالی که آغاز سال نو میلادی در کشورهای مختلف، با تظاهرات ضد صهیونیستی گسترده مقارن شده، ارتش اسرائیل، روندی فرسایشی را طی می کند، و فضای سیاسی رژیم، با بیشترین منازعات روبه رو است. به گزارش یدیعوت آحارونوت؛ "ارتش اسرائیل با وجود هزینه ۶۰ میلیارد دلاری، نتوانسته به اهداف جنگ دست یابد".
🔶 وبسایت آمریکایی رادیو فردا هم گزارش داده: "جنگ های قبلی اسرائيل، غالبا در کمتر از یک ماه به پایان رسیده. انقباض اقتصاد اسرائیل، قابل پیش بینی است. طی سه ماه، ۲۲۰ هزار سرباز فرا خوانده شدند که هزینه های آن بر دوش اقتصاد سنگینی میکند. ۲۰ درصد کارگران از کار بیکار شده و صدها هزار نفر اخراج شدهاند. بسیاری از سرمایهگذاران، برنامههای خود را به تعلیق در آورده اند. دولت نتانیاهو زیر بار فشار ترکیبی بی سابقه، به معنای واقعی کلمه دست و پا می زند و رفتار های رادیکال در قالب اقدامات تروریستی از خود نشان می دهد.
🔶 اما روند تحولات سه ماهه نشان می دهد این رفتار از سر درماندگی، خروجی دیگری جز ورود نیروهای مقاومت به فاز ضربات دردناک تر نداشته است؛ مانند ضرباتی که مقاومت یمن، حزب الله لبنان، و مقاومت یمن به تناوب بر شدت و وسعت آن افزودند، و در گذشته اصلا قابل تصور نبود. خط قرمز های پوسیده ای که صهیونیست ها و حامیان آمریکایی در گذشته به عنوان حاشیه امنیت اسرائیل ترسیم کرده بودند، به خاطر بازی بد خودشان در حال رنگ باختن است.
🔶 عقب نشینی بی سر و صدای تیپ های زبده از شمال نوار غزه، رویداد بزرگی است که نباید در ازدحام اخبار جنجالی، به حاشیه بیفتد. نتانیاهو خفّت بزرگی را به جان خرید، ولو ادعا کند که برای اردوکشی به جبهه شمالی است. ارتشی که در برابر حریف ضعیف تر- دو دهه تحت محاصره- نتوانست دستاوردی جز فرسودگی داشته باشد، نمی تواند با ارتشی ده برابر قوی تر، و مجهز به ۱۵۰ هزار راکت و موشک و رزمندگان زبده ای که میدان های گوناگونی را در منطقه (از جمله سوریه) پشت سر گذاشته اند، بجنگد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی #بصیرت
#هویت #فلسطین #جانفدا
✅ اتمامحجت سربازان راه سلیمانی
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۲۶.pdf
2.57M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی #بصیرت
#هویت #فلسطین #جانفدا
✅ اتمامحجت سربازان راه سلیمانی
🔶 گزارشهفته این شماره خطحزبالله، به این پرسش، پاسخ داده که رذالت جنایتکاران در برابر عشق و شور مردم به قهرمان ملی ایران و امت اسلام چه تأثیری در مسیر مبارزه با استکبار دارد؟
🔶 «یومالله دشمنشناسی» عنوان یادداشتهفته این شماره خطحزبالله است که به این پرسش که بازخوانی قیام ۱۹دی چه اهمیتی دارد و چه پیامی برای امروز ما دارد؟ پاسخ داده است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر زائران شهید مزار حاج قاسم سلیمانی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۲۶
🆔 @tahlil_shjr
#انتخابات
#خبر #آمریکا
#جنگ_اوکراین
#دموکراسی #رسانه
✅ هشدار اوباما به بایدن/ سایه شکست بر سر دموکراتهای کاخ سفید
🔰 قسمت اول
🔶 نظرسنجیهای عمومی و ایالتی نشاندهنده افت شدید محبوبیت جو بایدن در نزد رایدهندگان آمریکایی است. این روند در حالی تشدید میشود که دونالد ترامپ و جمهوری خواهان کمپین انتخاباتی خود را در ایالات خاکستری (حساس) مانند جورجیا، آریزونا، اوهایو، فلوریدا، مین، میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین شکل دادهاند. در چنین شرایطی سران و شخصیتهای برجسته حزب دموکرات نمیتوانند نگرانی خود را از شکست بایدن و بازگشت ترامپ به کاخ سفید کتمان کنند. شکست آمریکا در مدیریت دو جنگ اوکراین و غزه، بر شدت این نارضایتی افزوده و قدرت مانور بایدن در نزد پایگاههای رایآور دموکراتها در سال ۲۰۲۰ را به حداقل رسانده است.
🔶 از رنگین پوستان و اسپانیایی تبارها گرفته تا مسلمانان و جوانان، دیگر به مانند سال ۲۰۲۰ حاضر نیستند آرای خود را به سود دموکراتها و بایدن به گردش در آورند و حتی کامالا هریس معاون بایدن را نیز گزینهای مناسب برای جانشینی وی نمیدانند. میتوان گفت حزب دموکرات با بحرانی تمام عیار رو به رو شده که گذار از آن با توجه به عزم ترامپ برای بازگشت به کاخ سفید و ناامیدی بسیاری از رایدهندگان مستقل از بایدن چندان آسان به نظر نمیرسد!
🔶 هشدار اوباما به کاخ سفید
یکی از موضوعاتی که طی روزهای اخیر در فضای رسانهای و انتخاباتی آمریکا مورد توجه قرار گرفته، ورود جدیتر اوباما به رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری (به عنوان حامی بایدن) است. رئیسجمهور اسبق آمریکا نمیتواند نگرانی خود را نسبت به نظرسنجیهایی که بیانگر شکست مطلق بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ میباشد کتمان کند. در حالی که بایدن نگاه ایدهآل گرایانهای نسبت به این آوردگاه دارد، اما اوباما در این خصوص با معاون سابقش هم نظر نیست! در انتخابات میاندورهای کنگره (سال ۲۰۲۲) نیز اوباما ورود مستقیمی به صحنه داشت که منتج به شکست برخی نامزدهای طرفدار ترامپ در انتخابات مجلس سنا شد. اما این بار میزان نارضایتیهای عمومی از بایدن به اندازه ایست که شاید اعلام حمایت باراک و میشل اوباما از رئیسجمهور ناتوان و بحرانساز آمریکا نیز نتواند به داد دموکراتها برسد. پیش فرض بایدن این است که به مانند انتخابات میاندورهای کنگره، افرادی که نسبت به حضور ترامپ در راس معادلات سیاسی و اجرایی آمریکا وحشتزده هستند، راهی جز به گردش در آوردن آرای خود به سود حزب دموکرات ندارند. به عبارتی گویاتر، بایدن جهت شکست دادن مجدد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو بر روی آرای سلبی، و نه آرای ایجابی که ناشی از عملکرد مطلوب وی در کاخ سفید باشد، حساب باز کرده است. او یکبار طعم این پیروزی را در سال ۲۰۲۲ (انتخابات میاندورهای) و در مجلس سنا چشید و تصور میکند همان معادله در سال ۲۰۲۴ میلادی نیز تکرار خواهد شد!
🔶 ضیافت خبرساز در کاخ سفید
اوباما از روسای جمهوری پیشین آمریکا به تازگی در ضیافتی در کاخ سفید با حضور جو بایدن شرکت کرده تا در مورد نگرانیها و توصیهها در مورد کارزارهای انتخاباتی با معاون سابق خود گفتگو کند. روزنامه واشنگتن پست بهنقل از منابع آگاه گزارش داد: اوباما در این مهمانی ناهار از قبل اعلام نشده، با شور بسیاری درباره انتخابات ۲۰۲۴ و تلاش دونالد ترامپ برای بازگشت به ریاست جمهوری با بایدن صحبت میکرد و به وی پیشنهاد داد تا کارزار انتخاباتی خود را با انرژی بیشتر به پیش برد. نکته حائز اهمیت از نگاه این روزنامه انگلیسی نام اوباما است که در فهرست بازدیدکنندگان کاخ سفید، دیده نمیشود. مطابق گزارش روزنامه واشنگتن پست، اوباما در دیدار اخیر با بایدن از وی خواسته است تا ستاد انتخاباتی خود را که مقر آن در ایالت دلاور است، پرانرژیتر شود و با قدرت بیشتری عمل کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#انتخابات #خبر #آمریکا #جنگ_اوکراین #دموکراسی #رسانه ✅ هشدار اوباما به بایدن/ سایه شکست بر سر دم
#انتخابات
#خبر #آمریکا
#جنگ_اوکراین
#دموکراسی #رسانه
✅ هشدار اوباما به بایدن/ سایه شکست بر سر دموکراتهای کاخ سفید
🔰 قسمت دوم
🔶 براساس گزارشهای رسیده، اوباما در یک مهمانی ناهار جداگانه دیگر نیز با بایدن در تابستان گذشته، ترامپ را رقیبی بسیار قدرتمندتر از آنچه که بسیاری از دموکراتها فرض کردهاند، ارزیابی کرده بود. از سوی دیگر، در حالی که انتخابات حزب جمهوریخواه ایالت آیووا قرار است تا ۹ روز دیگر آغاز شود، ترامپ در نظرسنجیها از رقبای جمهوریخواه خود پیشی گرفته است. بایدن ۸۱ ساله در حال حاضر پایینترین میزان محبوبیت را در میان تمامی روسایجمهوری آمریکا دارد و در نظرسنجیها نیز از ترامپ بهعنوان رقیب احتمالی جمهوریخواه خود عقبتر است.
🔶 سیگنالهای شکست بایدن پررنگتر شده است
رمزگشایی از سخنان اوباما در دیدار با بایدن دشوار نیست! رئیسجمهور اسبق آمریکا معتقد است که دموکراتها بیش از حد ترامپ و تلاش وی برای بازگشت به کاخ سفید را دست کم گرفتهاند و نسبت به نظرسنجیهای عمومی و ایالتی صورت گرفته (که نشاندهنده شکست بایدن و دموکراتهاست) بیتفاوت هستند.
🔶 ویلیام گالستون از اعضای ارشد اندیشکده بروکینگز، در این خصوص به خبرگزاری فرانسه گفت: اگر انتخابات همین فردا برگزار میشد، بایدن شکست میخورد. این منبع در ادامه یادآور شده است که دغدغه دموکراتها همزمان با افزایش نگرانی رایدهندگان نسبت به شرایط اقتصادی و سن بایدن افزایش یافته است. بایدن به تازگی در یک سخنرانی انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیا ترامپ را محکوم و وی را با نازیها مقایسه کرد و او را "بیمار"، "بازنده" و تهدیدی برای دموکراسی آمریکا نامید. راهبرد بایدن تاکنون بر دستاوردهای رئیسجمهوری بهویژه در خروج اقتصاد کشور از همهگیری کووید-۱۹ متمرکز بوده است؛ موضوعی که به عقیده ناظران اثرگذار نیست. گالستون در همین زمینه تشریح کرد: آنها واقعا تاکنون سوزنی را هم تکان ندادهاند، بهویژه که بسیاری از آمریکاییها هنوز شاهد پیامدهای قیمت بالای غذا و مسکن هستند.
🔶 مهاجرت از طریق مرز مکزیک از دیگر دردسرهای بزرگ دولت آمریکا است، ضمن آنکه جنگ حماس و اسرائیل صدای بسیاری از دموکراتها را نسبت به تداوم حمایت دولت بایدن از تلآویو درآورده است. اما به نوشته دیلیمیل، شاید بزرگترین چالش بایدن سن باشد که او را متحمل لغزشهای کلامی بسیاری کرده و بارها به موضوعی برای دست انداختن وی از سوی ترامپ شده است. اوباما و دیگر سران حزب دموکرات معتقدند که بایدن باید یک کارزار سرسختانه، از جمله سفرهای متعدد به ایالتهای میدان نبرد و مناظرههای ریاست جمهوری، به راه اندازد تا رایدهندگان را متقاعد کند که دروغگو و پیر نیست. اگر هم نتواند، باید خیلی راحت تمامی شک و شبهههای کنونی را تائید کرد!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین #آمریکا
✅ اوکراین؛ جنگ یا مذاکره
🔶 آنچه که به منزله بدشانسی اوکراین تلقی میشود این است که جمهوریخواهان و کاخ سفید نتوانستند قبل از تعطیلات کریسمس کنگره در مورد ارسال بستههای بیشتر به اوکراین به توافق برسند که البته ممکن است به منزله پایان یافتن حمایت مالی و نظامی ایالات متحده تلقی گردد، پدافند هوایی اوکراین قادر به دفع تمامی عملیاتهای نظامی روسیه نخواهد بود و این به معنای چراغ سبز برای حملات بیشتر روسیه خواهد بود.
🔶 تحلیلگران هشدار دادهاند که حمایت اروپا از اوکراین برای مقابله با روسیه در این زمستان هم کافی نخواهد بود. معمولاً وقتی در بازی فوتبال یک تیمی در حالت تدافعی بازی کند احتمال گل خوردن از تیم مقابل بیشتر است چه بسا این حالت تدافعی منجر به گل زدن به تیم خودی گردد.
🔶 بنابراین اوکراین مثل سابق نمیتواند برای ادامه حملات به روسیه برنامه ریزی نماید و مجبور است که در استفاده از تسلیحات برای دفاع در برابر حملات هوایی روسیه سهمیه بندی کند. چه بسا ممکن است از مرزهای شرقی اشغال شده کشورش توسط روسیه چشم پوشی هم بکند. در صورت قطع همیشگی حمایت مالی از سوی آمریکا و اروپا، زلنسکی ممکن است مجبور بشود که پای میز مذاکره با پوتین بنشیند و شروط روسیه را بپذیرد چیزی که روسیه خیلی وقته منتظر آن است تا میوه حاصل از جنگ فرسایشی خود را برداشت نماید.
🔶 ولی یک فرصت برای ادامه حمایت مالی آمریکا برای زلنسکی وجود دارد و آن اینکه جمهوریخواهان اعلام کردهاند تنها در ازای یک سرمایه گذاری بزرگ برای امنیت مرزی ایالات متحده می توانند با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره توافق مالی جنگ اوکراین همکاری کنند. حال تصمیم با بایدن است که برای حفظ اوکراین زلنسکی این شرط را بپذیرد و یا قید کمک مالی و نظامی به اوکراین را بزند که باید در آینده دید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
پایان تصور شکست ناپذیری آمریکا.pdf
90.1K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی #رسانه
#حقوق_بشر
✅ پایان تصور شکستناپذیری آمریکا
🔰بررسی تاثیرات عملیات طوفان الاقصی و نقش آن در تسریع ازاله رژیم صهیونیستی و آمریکازدایی از منطقه
🔶 گروههای مقاومت فهمیدند که میتوانند در مقابل آمریکا بایستند و جنگهای مختلف مردمی در لبنان و فلسطین با رژیم صهیونیستی و آمریکا از جمله جنگ ۳۳ روزه لبنان و ۱۱ روزه و ۵۰ روزه فلسطینیها و دیگر درگیریها نشان داد که تصور شکستناپذیری آمریکا و رژیم در میان مردم از بین رفته و ملتها فهمیدند که میتوانند با مقاومت پیروز شوند. حملات تروریستی رژیم باعث شد ۷۰ درصد مناطق مسکونی در غزه از بین برود و تمامی تبلیغات پوشالی را در رابطه با داستان حقوق بشر فروریخت و هر چه تلاش کنند این بیآبرویی قابل جبران نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: جناب آقای میرمسعود حسینیان؛ مدیرکل سابق خاورمیانه و شمال آفریقا وزارت امورخارجه
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی #اقتصاد
#انتخابات
#استکبار #فلسطین
#حجاب #مردمسالاری_دینی
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم قم ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
🔶 درباره قدرت نقشآفرینی مردم در حوادث بزرگ
امروز غزه را ملاحظه کنید! یک گروه کوچک، آمریکای با آن عظمت را و رژیم صهیونیستی آویزان به آمریکا را عاجز کردهاند. حادثه ۱۹ دی سال ۵۶ قم یک حادثهای است به مراتب از این بالاتر. برای اینکه در ۱۹ دی مردم قم آمدند داخل خیابان، شهید هم دادند، کتک هم خوردند، عدّهای هم زندان رفتند، امّا سرآغاز یک جریانی شدند که توانست یک رژیم وابسته مستکبر ظالم مسلّط بر این کشور را در طول مدّت حدود یک سال سرنگون کند. امام بزرگوار یاد داد به مردم که حضور آنها در صحنه معجزهآفرین است.
🔶 خدای متعال به این مبارزه برکت داد؛ قم و تبریز و یزد و شیراز و اینجا و آنجا و همه جا، ملّت ایران قیام کردند و حادثه ۲۲ بهمن اتفاق افتاد. تکیه به توده مردم؛ درس امیرالمؤمنین به ما در فرمان امام به مالک اشتر است:
👈وَ اِنَّما عِمادُ الدّينِ وَ جِماعُ المُسلِمينَ وَ العُدَّةُ لِلاَعداءِ العامَّةُ مِنَ الاُمَّة
⭕️شما جامعه اسلامی هستید، تکیهگاه اسلامتان امّتند، بدنه مردمند.
👈وَ العُدَّةُ لِلاَعداء
⭕️ذخیره در مقابل دشمن، چه کسانی هستند؟ توده مردم
🔶 نکتهای درباره حضور مردم در صحنه
🔸کشاندن مردم به صحنه مبارزه باید با جهتدهی دقیق و با توانبخشی معرفتی باشد. هدفهای دست دوّم، هدفهای فرعی، مورد توجّه نیست.
🔶 هدف عبارت است از:
❇️حاکمیت اسلام
❇️عزت ملی
❇️صلاح کامل ملت ایران
❇️اعتلای ملت ایران
❇️مقابله با استکبار
🔶 آن رژیمی که در ۲۲ بهمن به دست مردم ایران ازاله شد، یک رژیم وابسته و کودتایی بود؛ یک عدهای امروز نمیخواهند این را بعد از چهل سال باور کنند.
🔶 این سیاست راهبردی امام بزرگوار است:
⏪آوردن مردم وسط صحنه، سپردن پرچم مبارزه به دست مردم.
🔶 سیاست راهبردی دشمنان در مقابل سیاست امام (ره) است: بیرون آوردن مردم از صحنه، کشاندن مردم به بیرون از میدانِ هماوردی و مسابقه و رزم.
🔶 اینها از کارهایی است که امروز مخالفین ملّت ایران و دشمنان ملّت ایران مشغولند:
📌نبودن مردم در صحنه سیاست
📌نبودن مردم در صحنه فرهنگ
📌نبودن مردم در صحنههای اقتصادی
📌نبودن مردم در صحنههای دینی
🚨مورد تمسخر قرار گرفتن راهپیمایی اربعین
🚨مورد تردید قرار گرفتن جشن بزرگ مربوط به امیرالمؤمنین یا نیمه شعبان در خیابانهای تهران
🚨مورد تردید قرار گرفتن احترام به سردار بزرگ ایران و منطقه، شهید سلیمانی
📌مأیوس کردن مردم از آینده
📌برجسته کردن کمبودها و سختیها در امور اقتصادی
📌ترساندن مردم از قدرتها
📌بیاعتقاد کردن مردم به عوامل حضور و شجاعت و قدرت و ایمان دینی
🚨مسئله حجاب و این قضایای حجاب را با این چشم نگاه کنید.
🔶 ایجاد اختلاف و دوقطبی بین مردم
راه مقابله حضور مردم است. مردم در:
❇️مسائل اقتصادی
❇️مسائل سیاسی
❇️انتخابات
❇️حتّی در مسائل امنیتی باید وارد بشوند.
🔶 مسئله حضور مردم در صحنه باید ترویج بشود. این حق است. تواصی به حق وظیفه همه است؛
✅روحانی
✅استاد دانشگاه
✅منبر
✅صداوسیما
✅مسئول سیاسی
✅مدیر فلان دستگاه
✅عالِم
✅مرجع
👌مردم را بایستی به حضور در میدان، ایستادگی در میدان، آشنایی با لوازم میدان وادار کنند. البتّه مسئولان حکومتی باید بدانند که مردم آمادهاند، لذا وظیفهی آنها سنگین است.
🔶 دلایل آمادگی مردم:
🔸اجتماع عظیم در سال چهارم شهادت سلیمانی
🔹حضور در بیستودوّم بهمنها
🔸حضور در جمعهی آخر ماهرمضانها
🔹حضور در نهم دیها
🔸حضور در ایّامالله گوناگون
🔶 درباره قضیه کرمان
در این قضیه اندوهبار و فاجعهبار که در کرمان اتفاق افتاد. ما اصرار نداریم این و آن را متهم کنیم. امّا اصرار داریم که عوامل واقعی و پشتپرده این حادثه را پیدا کنیم و آنها را سرکوب کنیم.
🔶 درباره مسئله غزه
☑️در مسئله غزه هم پیشبینیها دارد بتدریج خودش را کاملاً نشان میدهد.
🚨سه ماه است رژیم صهیونیستی دارد جنایت میکند. این جنایتها در تاریخ خواهند ماند حتی بعد از آنکه که رژیم صهیونیستی نابود شد.
❌رژیم صهیونیستی به هیچ کدام از هدفهایش نرسیده:
گفت حماس را از بین میبریم⏪ نتوانست
گفت مردم غزه را منتقل میکنیم⏪نتوانست
گفت جلوی اقدامات مقاومت را میگیریم⏪نتوانست
🔺شکست یعنی همین
🔶 مقاومت بایستی همچنان باقدرت خودش را بِروز نگه دارد و آماده باشد و از ترفند دشمن غافل نماند و بعوناللّه هر جا دستش رسید، ضربه را وارد کند. و انشاءاللّه این کار خواهد شد و این روز انشاءاللّه خواهد رسید.
🆔 @tahlil_shjr
#انتخابات
#نقش_آفرینی #انقلاب_اسلامی
#مردمسالاری_دینی
#مشارکت #جهاد_تبیین
✅ مخاطب خاص سخنان رهبری
🔶 چندین سخنرانی پیاپی و اخیر رهبری انقلاب مرتبط به مشارکت در انتخابات بوده است. به روشنی میتوان گفت از نگاه انقلاب اسلامی مشارکت و حضور مردم در صحنه، حتی از نحوه انتخاب شان نیز مهمتر است.
اما چه کسانی باید این سخنان را به خود بگیرند؟ مخاطب خاص این سخنان چه کسانی اند و باید چه کنند؟
🔶 الف در بخش حاکمیت:
1⃣ دولت و دیگر نهادهای اجرایی مثل شهرداری ها: در شرایطی که دشمن شب و روز تلاش می کند با بزرگنمائی نقص ها و سیاه نمائی مردم را از آینده کشور ناامید سازد نقش اصلی نهادهای حاکمیتی بیان هنرمندانه اقدامات و پیشرفت و البته اعتراف صادقانه و صمیمانه به نقص هاست.
2⃣ شورای نگهبان:
شورای نگهبان باید ارتقا پیدا کند. بدون شک یکی از نهادهای مخاطب رهبری در ایجاد مشارکت و رقابت شورای نگهبان است. روشن است که این به معنای مصلحت سنجی نیست، بلکه به معنای ارتقای روش احراز صلاحیت هاست تا غیرمنصفانه و غیرعادلانه کسی از رقابت حذف نشود.
3⃣ مجالس شورای اسلامی و خبرگان:
این دو نهاد لازمست در فرصت باقی مانده گزارش روشن از عملکرد و وعده های خود داشته باشند تا مردم ثمره آرای خود را قضاوت کنند.
4⃣ نهادهای امنیتی و قضائی
یکی از مهمترین بخش ها حذف موانع مشارکت ساز در انتخابات است. افراد یا گروه هایی که خلاف مسیر مردم، آینده کشور را یاس آلود و بن بست گونه تصویر می کنند باید به حکم اقدام ضدامنیتی پاسخگو باشند.
🔶 ب: در بخش گروه های اجتماعی:
1⃣ گروه های تبلیغی و طلبگی و حوزوی: لازمست گروه های تبلیغی و نهادهای مرتبط مثل سازمان تبلیغات فعال شده و خدای نکرده در این مسیر تا شب انتخابات منفعل نمانند.
2⃣ رسانه ها: اصل خبر بد، خبر خوب است، علت اصلی در ترویج سیاهی است. متاسفانه بی هنری رسانه ها در جذب مخاطب باعث شده است سراغ ساده ترین روش یعنی انتشار استثناها روند و اخبار تلخ و سیاه را منتشر کنند. رسانه ها لازمست در این حوزه رویه خود را تغییر دهند.
3⃣ شبه اصولگراها: مطابق منظومه انقلاب اسلامی مشارکت و حضور مردم در صحنه مهمتر از رسیدن به قدرت ولو برای خدمت است. پس اکیدا باید از این تلقی انحرافی که مشارکت کمتر منجر به پیروزی در انتخابات می شود فاصله گرفت؛ ولو تلقی گروهی اقلیت باشد.
4⃣ شبه اصلاح طلب ها: بخشی از بدنه اصلاحات که تصور می کند تحریم انتخابات منجر به تغییر در سیاست ها و رویه ها می شود باید بداند ادعای تحریم و حتی بی کنشی در انتخابات، یعنی ایستادن کنار تجزیه طلب ها در تاریخ.
5⃣ جریان های عدالتخواهی: همه کسانی که هدف اصلاح گری و عدالتخواهی دارند باید بدانند که هیچ ظلمی بالاتر از این نیست که ثمره نهایی عدالتخواهی آنها یاس و ناامیدی مردم از صندوق رای شود.
6⃣ دوقطبی سازها: ثمره مشارکت مردم همدلی و وحدت است. دوقطبی سازی برای ساخت مشارکت یعنی نقض غرض. رقابت و مشارکت از طریق معرفت افزایی صورت می گیرد نه کینه ورزی و هیجان های تقابل جویانه.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#ایران_قوی #مشارکت_اقتدار
#پیشرفت #استعمار
✅ راز وحشت غرب از حضور و مشارکت مردم؟
🔶 صحبت های رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم قم مبنی بر اینکه:《آمریکا و رژیم صهیونیستی در نقطه مقابل راهبرد حضرت امام خمینی ره برای آوردن مردم به وسط میدان و سپردن پرچم تلاش و مبارزه به آنها هستند و آنها سیاست کلان بیرون کشاندن مردم ایران از صحنه را بکار گرفتهاند.》بخوبی نشان دهنده دو خط و گفتمان متضاد با هم است.
1⃣ گفتمانی که حضور و مشارکت مردم را نه تنها مُخل حاکمیت نمی داند بلکه باعث بالندگی و عامل پیشرفت آن میداند. این گفتمان با همه محاسن خود، تجربه ای کوتاه به اندازه ۴۵ سال دارد.
2⃣ گفتمانی که بیگانه از حضور مردم در ساختارِ قدرت و تعیین حاکمیت بوده و مردم را خار چشم حکومت ها میداند. این همان تفکری است که چند هزار سال در ایران ریشه دوانده و بهترین موقعیت ها را برای استعمار بیگانگان فراهم نموده است.
🔶 علت طرفداری آمریکا و غرب و رژیم صهیونیستی از حکومت شاهنشاهی نیز در همین نکته است. وقتی حاکمیت از حضور و پشتیبانی مردم خالی شد بهترین موقعیت برای استعمار و استثمار فراهم میشود!! تاریخ دو قرن پیش از انقلاب اسلامی ایران و حکومت های بدون مشارکت مردم در منطقه در عصر حاضر بخوبی گویای این مسئله است. راز ناخشنودی و وحشت استکبار و استعمار از حضور پرشور مردم در انتخابات در این نکته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای احمدی پرتو
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#آتش_بس #جنگ_اوکراین
✅ جنگ ۹۶ روزه شد؛ محاسبات و ضد محاسبات
🔶 سه ماه عملیات علیه غزه، اصالتا عملیاتی آمریکایی بود. سران آمریکا و اسرائیل، وزیران خارجه و دفاع، و روسای سیا و موساد، بالغ بر ۲۰ بار در این ۳ ماه دیدار، و برای یکسره کردن کار غزه برنامه ریزی کردند.
🔶 روی کاغذ و طبق نقشه باید غزه تا کنون فتح شده باشد؛ اسیران صهیونیست آزاد، و رزمندگان حماس، کشته یا اسیر شده باشند؛ تونل ها منهدم، و ادوات نظامی، کشف و ضبط شده باشند. اما هیچ خبری از مارش پیروزی نیست. تصاویر یادگاری در چند بیمارستان و ساختمان متروکه، آورده ای برای "دُن کیشوت" های اسرائیل نداشت. اگر قاعده این بود که "هر چه شکست و عقب نشینی گسترده تر، صدای مارش آن هم بلند تر"، حالا باید صدای شیپور هزیمت اسرائیل در همه جای دنیا شنیده می شد.
🔶 هر چند سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید می گوید "ما از آتش بس حمایت نمی کنیم، زیرا به نفع حماس است"، واشنگتن پست دیروز نوشت: "اسرائیل هزاران نیروی خود را به عنوان عقبنشینی بزرگ از شمال غزه خارج کرده است". همزمان، روزنامه هاآرتص خاطر نشان کرد: "این نظریه که فشار نظامی بر حماس، به بازگرداندن گروگانها خواهد انجامید، به شکل مفتضحانهای شکست خورده است".
🔶 در نود و ششمین روز جنگ، نه از شدت حملات حماس کاسته شده، و نه از حجم عملیات ترکیبی مقاومت لبنان و یمن و عراق. در حالی که حزب الله با بیش از ۶۰ موشک و راکت، پایگاه راهبردی "مرون" را از حیّز انتفاع ساقط کرد، هاآرتص نوشت: "حزب الله با سرعت بی سابقه ای از موشک ها استفاده می کند. ۱۲۰ ساختمان در متولا و ۸۰ خانه از ۱۵۵ خانه در کیبوتز منارا، توسط موشک های ضد تانک کاملا تخریب شده اند". به گزارش فرماندهی مرکزی آمریکا، ارتش یمن دیروز در حمله ای پیچیده و با استفاده از موشکهای کروز، موشک بالستیک ضد کشتی و پهپادها، یک نفتکش دیگر را [برای بیست و ششمین بار] هدف قرار داد. در کنار همه اینها، پروژه صهیونیستی- آمریکایی "عادی سازی"، شکست سختی خورده است.
🔶 استراتژیست های واشنگتن و تل آویو، مطلقا تصور نمی کردند غزه در برابر با حجم آتشی که می ریزند، دوام بیاورد. همچنین، برآوردی نداشتند که اضلاع جبهه مقاومت با این حجم گسترده، وارد عملیات ترکیبی شوند و دشمن را به ستوه آورند.
🔶 کابوس همرسانی و هم افزایی میدان ها، گریبان اسرائیل و آمریکا را گرفته. این، نبرد "تاب آوری" است. اگر آثار اضمحلال روحی در اردوگاه اسرائیل آشکار شده، هیچ اثری از تردید و خستگی در میان رزمندگان و فرماندهان مقاومت دیده نمی شود. جنگ برای واشنگتن و تل آویو، هنگامی هیجان انگیز بود که یکطرفه و کوتاه باشد، اما اگر طولانی و دو طرفه شد، قابل تحمل نیست.
🔶 جنگ می تواند باز هم گسترده تر شود. اما غرب در این صورت، چند برابر جنگ اوکراین، خسارت خواهد دید و شاید هرگز نتواند جبران کند. اسرائیل تمام شده، چون تمام تصویر سازی ها درباره بازدارندگی اش، فرو ریخته است. آمریکا هم از صدقه سر اسرائیل، ضربه حیثیتی کم نخورد. این سرشکستگی حتی با جنگ ویتنام و افغانستان قابل مقایسه نیست. آمریکا اگر عاقل باشد، زود تر افسار اسرائیل را می کشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#انتخابات
#جنبش_دانشجویی #انقلاب_اسلامی
#دانشگاه #کنشگری
#گفتمان_سازی #آزاد_اندیشی
✅ سخنی با بچههای بالا؛ جوّ آرامِ دانشگاه و مقوله امنیت نرم
🔶 دیروز در جلسهای درباره ضرورت پویایی فضای دانشگاه و جنب و جوش سیاسی دانشجویان به طور کلی و خصوصا در این ایام منتهی به انتخابات گفتم آن هم با کلی اشتیاق و ایده و طرح. پاسخی که شنیدم اما این بود: «جو دانشگاهها تازه آرام شده و آقایون ملاحظاتی درباره فعالیت سیاسی در دانشگاه دارند» یخ کردم و در دلم گفتم: لعنت بر هرچی ملاحظهست! این حس را در 6 ماه دوم سال 1401 وقتی مناظرات دانشگاهیام با افراد و چهرههای مختلف با دستوراتی از بالا لغو میشد، داشتم.
🔶 پارسال در جلسهای با یکی از مسئولان امنیتی کشور این نکته را مطرح کردم که در کشور ما براساس یک تحلیل اشتباه، امنیت بر فراز فرهنگ قرار گرفته و نتیجه آن شده است که متولیان امنیت کشور، به مقوله «امنیت نرم» توجه لازم را ندارند. این در حالیست که در ادبیات روز دنیا بر وجوه نرم قدرت و امنیت بیش از ابعاد سخت آن تاکید میگردد. البته این التفات و آگاهی را در بیانات حضرت آقا به وضوح میتوان مشاهده نمود.
🔶 بازنگری در تلقی کلاسیک از مقوله امنیت ما را به این نتیجه خواهد رساند که در حال حاضر، قلمرو ذهن و افکار عمومی بیش از قلمرو خیابان در معرض جدیترین تهدیدات امنیتی علیه منافع ملی کشور قرار دارد. لذا حفاظت از آن به مراتب دارای اهمیت و پیچیدگیهای بیشتری است. اولین و عقلانیترین راهبرد در برابر تهدیدات امنیتی کفِ خیابان، زدودنِ تنشها و بازگرداندن آرامش به جو جامعه است، اما همین راهبرد در برابر تهدیدات امنیتی نرم گاهی نتیجه عکس میدهد.
🔶 علیالخصوص در فضاهایی چون دانشگاه که حیات ذهنی افراد پویاتر از فضای عمومی جامعه است، راهبرد اساسی باید «دمیدن در آتش تضارب اذهان و آراء» باشد زیرا در یک فضای پویا و فعال است که سخن ناب و قول سدید انقلاب اسلامی امکان طرح و شنیده شدن و رقابت کردن با شبهات و وهمیات جریانهای باطل دارد. در غیر اینصورت اتفاقا جوّ آرام و سکون حاکم بر فضاهای علمی به پیشبرد اهداف و تهدیدات نرم دشمن و رسوخ آن در اذهان و افکار عمومی کمک بیشتری خواهد کرد.
🔶 تاکیدات فراوان رهبر عزیز انقلاب مبنی بر ضرورت احیاء فرهنگ گفتگو و آزاداندیشی در فضاهای علمی و نیز اصرار فراوان ایشان بر لزوم سیاسی بودن دانشجو و دانشگاه، حاکی از امکانی است که جوّ پویا و پرتنش (به لحاظ تضارب آرا و افکار) دانشگاهها در اختیار گفتمان انقلاب اسلامی قرار میدهد. وگرنه اگر حضرت آقا هم مانند فلان مسئول حراست دانشگاه یا شورای تامین فلان استان نسبت به ظرفیتهای گفتمانی انقلاب اسلامی در جهاد تبیین سوءظن داشتند هیچگاه بر ضرورت برگزاری کرسیهای آزاداندیشی تاکید نمیکردند.
🔶 از سکون و رخوت دانشجو و آرامش جوّ دانشگاه باید بیش از هرچیزی ترسید. دانشگاهِ غیرسیاسی و ناپویا بزرگترین تهدید علیه امنیت ملی ماست. التهابات اجتماعی همواره محصول جوّ آرام دانشگاه بودهاند و برعکس هرگاه حیات علمی و نخبگانی کشور به حرکت و جنب و جوش درآمد، جامعه آرامش را عمیقتر تجربه کرد. اساسا آرامش اجتماعی ارمغان التهاب دانشگاهی است. تجربه دو دهه حضور و تعامل مستقیم من با فضای دانشگاه میگوید دانشجویانِ پرهیاهوی دانشگاه منادیانِ سازش و تعامل در جامعه هستند.
🔶 کوتاه سخن آنکه برادران بالا! به ظرفیتهای فکری و گفتمانیِ جبهه حق اعتماد کنید و فضاهای دانشجویی را به پویایی و جنب و جوش دعوت کنید. بگذارید سخن جریان انقلابی در همین فضای پویا و فعال به گوش دانشجویان برسد. از حضور افراد و چهرههای مخالف در فضای دانشگاه برای بحث و مناظره با آغوش باز استقبال کنید. برآیند نهایی این رویدادها و گفتگوها قطعا به نفع انقلاب اسلامی تمام خواهد شد. یاعلی.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر ابوالفضل اقبالی؛ مدیر اندیشکده زوج
🆔 @tahlil_shjr