#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#معنویت_و_اخلاق
#روشنگری #مطالبه_گری
✅ برخورد مؤمنانه در ماجرای آقای صدیقی
🔶 فرض کنیم در ماجرای آقای صدیقی تخلفی صورت گرفته است. واکنش مؤمنانه به این ماجرا چیست؟ اصلا مهم است؟ آیا قرار است به اسم عدالتخواهی ظلم کنیم؟ پس:
1⃣ با هیاهوی ضدانقلاب منفعل نشویم و جزء تکمیلی پروژهٔ رسانهای آنها نباشیم.
2⃣ برخوردهای کودکانه در فضای مجازی را هم واقعی ننهیم. هیجان دارند تا بیشتر دیده شوند. مراقبت کنیم برای عقب نماندن از قافله به خطا و گناه نیفتیم.
3⃣ هم زمین بازی "پروژهبگیران مجازی" و "دکانداران سیاسی" و "دلالان افشاگری" و "کاسبان عدالتخواهی" نشویم. ازاینرو برای مخاطبی که درد اخلاق و شرع و قانون دارد و دغدغهٔ مطالبهٔ مؤمنانه دارد، چند نکته ضروری است.
🔶 مقدمهٔ کلیدی:
عدالتخواهی به تعبیر رهبر انقلاب بدون معنویت و عقلانیت ظلم است. معنویت یعنی تقوا و رعایت قانون الهی و شرع. تهمت و آبرو ریختن و هتک حیثیت و فحاشی و غیره نامش هرچه هست عدالتخواهی نیست.
عقلانیت نیز قدرت محاسبه است. منطق و استدلال است. رفتار خوارجگونه و ظاهرگرایانه و قضاوتهای یکجانبه باعث میشود فرد در قضاوت نهایی دچار خطای فاحش شود. رفتار مؤمنانه در عدالتخواهی یعنی رعایت تقوا و عقلانیت. این دو نباشند، عدالتخواهی نیست و توهم مطالبه و دادخواهی خیالانگیز است.
🔶 با این مقدمه ماجرا را مرور کنیم.
1⃣ چه کسی خبر را آورد؟ نگاه کنید ببینید چه کسانی دست به افشاگری میزنند و اینها چه سابقهای داشتهاند. نیت از چه جهت مهم است؟ قرار نیست با شناخت فرد، از محتوا عبور کنیم. اما با شناخت فرد متوجه میشویم که واکنشمان هدف نهایی او را تکمیل نکند. با شناخت فرد متوجه میشویم این پروژه، هدف نهایی او نیست. مثلا هدفش تخریب شخصیتها و بزرگانی است که برای مردم ارج و قربی دارند. همین امروز را نگاه کنید. به واسطهٔ رفتار این دست جریانات تقریبا احدی در نظام نیست که سلم و پاکیزه مانده باشد. یا هدف نهاییشان تلقی فساد سیستمی و ابر پروژهشان ناامیدسازی است. شناخت فاعل مطالبهگری کمک میکند در نهایت بازی او را کامل نکنیم
2⃣ حالا با محتوا چه کنیم؟ بعد از بررسی اسناد و مدارک متقن، مهمترین مسأله این است که ما چه میزان حق قضاوت داریم؟ ما حق داریم ورود بههنگام محکمه را مطالبه کنیم. اما قضاوت و مجازات کار ما نیست. آیا همهٔ آنچه قاضی باید ببیند و حکم کند در اختیار ماست؟ آیا میتوان به فرض وجود تخلف، پی به سوء نیت افراد برد؟ آیا شرعا و اخلاقا و قانونا حق قضاوت و بدتر از آن اجرای حکم و مجازت داریم؟ مجازات مگر چیست؟
🔶 همین ریختن آبروی افراد بدترین مجازاتهاست؛ آنهم افراد با آبرو. قرار نیست سوابق افراد مانع قضاوت آنها شود، اما اتفاقا سابقهٔ افراد در بزنگاههای مهم اخلاقی و سیاسی در گذشته یک ملاک عقلایی و منطقی است که بیمحابا آدمها را متهم و سرزنش نکنیم و اجازه دهیم محکمه با رعایت حقوق طرفین حکم کند.
3⃣ برنده و بازندهٔ نهایی کیست؟ به ثمرهٔ مطالبه و حرف و کامنت و لایکمان توجه کنیم. ببینیم وقتی نقطهٔ نهایی را گذاشتیم، برنده و بازندهٔ نهایی چه کسی است؟ عدالتخواهیای که منجر به تخریب و بیآبرو کردن سرمایههای معنوی و اخلاقی و سیاسی مردم شود، ظلم است. ظلم اصلی هم به اعتقادات مردم است؛ نه فقط این و آن.
اگر مطالبهگری منجر به تلقی فساد سیستمی شود، ظلم اکبر است.
🔶 اگر عدالتخواهی در نهایت به ناامیدی از آینده شود تبدیل شود، ابرفساد و بیعدالتی محض است. دادخواهی اگر منجر به رونق پروژهبگیران مجازی و دلالان افشاگری و کاسبان عدالتخواهی شود، حماقت تمام است. افشاگری اگر باعث تلقی ناکارآمدی عدلیه و رونق سوپرمنهای عروسکی و بتمنهای دستساز شود، دادگری توهمی و خیالی است. در نهایت مراقبت کنیم به اسم عدالتخواهی جای اصل و فرع را برایمان عوض نکنند.
🔶 خلاصه و ساده؛ اگر نقطهٔ پایانی مطالبهمان را گذاشتیم، چه در نوشتن و چه تأیید کردن و چه حرف زدن، اگر ثمرهاش در خود و مخاطبمان ناامیدی از انقلاب و حاکمیت و آینده بود، بدانید و بدانیم که گرفتار فسادی تودرتو و ظلمی بزرگیم؛ مطالبهٔ مؤمنانه که هیچ...
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_فناوری
#روابط_خارجی
#آمریکا #غرب_شناسی
✅ آکوس (AUKUS)
🔶 کشورهای غربی همواره با کمک متحدانشان در راستای تأمین منافع خودشان، سعی در افزایش نفوذ خود در نقاط مختلف دنیا را داشته اند. یکی از این نقاط، شرق آسیاست. البته یکی از اهداف افزایش این نفوذ، تحت فشار قرار دادن کشورهای رقیب از جمله چین است. چین این پیمان را به دلیل «ذهنیت جنگ سرد» مورد انتقاد قرار داده است.
🔶 یکی از پیمان های بحث برانگیز کشورهای غربی و متحدانشان برای پیشبرد این موضوع، پیمان موسوم به «آکوس» است. کانبرا، لندن و واشنگتن برای اولین بار در ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۱ اتحاد امنیتی تحت عنوان پیمان آکوس را اعلام کرده و گفتند که این اتحاد شامل حوزه های فعالیتی مانند هوش مصنوعی، مکانیسم های سایبری، جنگ الکترونیک، فناوری های کوانتومی و قابلیت های زیردریا میشود.
🔶 برخی کارشناسان میگویند که پیمان آکوس ( AUKUS)، بین آمریکا، انگلیس و استرالیا با ایجاد فرصت برای استرالیا در جهت دستیابی به زیردریایی های هسته ای و استراتژی دفاعی، توانایی های آینده این کشور را به طور قابل توجهی تغییر میدهد که باعث ایجاد اصطکاک بین استرالیا و چندین کشور جنوب شرق آسیا شده و این نگرانی را برانگیخته است که آکوس میتواند باعث ایجاد یک مسابقه تسلیحاتی و افزایش تنش های نظامی در آسیا شود.
🔶 یکی از نگرانی های اصلی کشورهای جنوب شرق آسیا این است که زیردریایی های هسته ای استرالیا ممکن است به طور مخفیانه در داخل آب های سرزمینی آنها فعالیت کنند. قرار است از اوایل دهه ۲۰۳۰.م در تلاش برای مقابله با آنچه «جاه طلبی های نظامی رو به رشد چین در سراسر اقیانوس هند و اقیانوس آرام» می خوانند، زیردریایی های هسته ای را به استرالیا عرضه نمایند.
🔶 از طرفی پیمان آکوس باعث اختلاف بین فرانسه و استرالیا شده است و فرانسه آن را به منزله خنجر از پشت زدن دانست! کانبرا پیش از امضای پیمان آکوس وعده خرید ۵۶ میلیارد یورویی زیردریایی های هسته ای از پاریس را داده بود که ظاهراً بخاطر آکوس، این معامله جوش نخورد البته استرالیا بعداً موافقت کرد که مبلغ ۵۵۵ میلیون یورو به عنوان غرامت به شرکت «ناوال گروپ»، یک شرکت تسلیحاتی فرانسوی بپردازد.
🔶 حال خبرها حاکی از آن است که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیش از شروع انتخابات ریاست جمهوری، میخواهد این پیمان که در واقع «ناتوی آسیایی» است را گسترش بدهد و در مرحله دوم عضو گیری، کشورهایی همچون کانادا و ژاپن را نیز به این پیمان اضافه نماید و این کشورها با اعضای اولیه این پیمان برای توسعه فناوری نظامی پیشرفته مانند هوش مصنوعی و موشکهای مافوق صوت همکاری کنند. علاوه بر این دو کشور، از کشورهای هند، نیوزیلند و کره جنوبی نیز به عنوان اعضای احتمالی آکوس نام برده شده است.
🔶 وزیر امور خارجه روسیه در چهاردهم مرداد ماه سال ۱۴۰۱ پس از دیدار با همتای چینی خود گفته بود که «پیمان امنیتی آکوس» بین کشورهای آمریکا، انگلیس و استرالیا در راستای پیمان ناتو امضا شده و ادامه دهنده آن است. روسیه و چین به امضای آکوس واکنش منفی نشان داده و آنرا تهدیدی امنیتی علیه خودشان خواندهاند.
🔶 یک دیپلمات به پولیتیکو گفت: «اگر عضوگیری های جدید صورت نگیرد، آکوس شکست خواهد خورد البته ما بسیار مطمئن هستیم که برخی از توافقات تا پایان سال جاری انجام میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#دشمن_شناسی #مقاومت
✅ پرچم مقاومت بالاست
🔶 رهبر معظم انقلاب در سخنان نوروزی خود با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی نه فقط در حفاظت از خود دچار بحران است بلکه در بیرون آمدن از بحران هم دچار بحران است، شکست و فروپاشی زودتر از انتظار این رژیم را به این علت که این رژیم با ورود در جنگ غزه به باتلاقی وارد شده که چه از غزه بیرون بیاید چه نیاید، شکست خورده است،
بعنوان رهبری آگاه و یک استراتژیستی که صحنه و میدان در تیررس رصد کامل وی می باشد نوید آن را با قوت و صلابت به دوست داران فرهنگ مقاومت دادند
🔶 سخنی که خود صهیونیست ها نیز به آن اذعان دارند و به تازگی از طریق رسانه های خود مانند هاآرتص اعتراف کرده اند که این رژیم وارد یک بحران راهبردی خطرناک، در محور نبرد غزه با حماس و در محور شمال، هم مرز با لبنان در جنگ با حزب الله شده است.
🔶 چرا که طولانی شدن تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه و مشغول شدن در نبرد مفتضحانه در شمال در برابر اراده مجاهدانه حزب الله در مذلت کشاندن این رژیم با افزایش آمار نظامیان صهیونیست به هلاکت رسیده در باریکه غزه در کنار عدم تحقق ادعاهای واهی به اسم اهداف از پیش اعلام شده! باعث شده است اختلافات و درگیریها میان مقامات رژیم صهیونیستی از یک سو، و میان تل آویو و واشنگتن از سوی دیگر افزایش پیدا کند و این در کنار تناقضها و اختلافات عمیق در میان مسئولان این رژیم غاصب آنها را هر لحظه به سقوط نزدیکتر میکند.
🔶 این مسائل در حالی است که بحران به دلیل عملکرد نتانیاهو که تمام دغدغه او باقی ماندن در قدرت و فرار از چنگال قانون داخلی این رژیم است از یک طرف و از جانب دیگر تهدید گدعون ساعر عضو کابینه امنیتی این رژیم که هشدار داده است اگر به عضویت کابینه جنگ این رژیم در نیاید از کابینه این رژیم خارج خواهد شد و از سوی دیگر توجه به سخنان بتسییل اسموتریچ وزیر تندرو دارایی رژیم صهیونیستی نیز که از احتمال بالای سرنگونی کابینه نتانیاهو به این دلیل که قانون خدمت نظامی یا پیوستن گدعون ساعر به کابینه قریب الوقوع خواهد بود همه این گزاره ها حکایت از تشدید بحران داخلی کابینه ائتلافی راستگرای افراطی این رژیم می باشد تا بیش از پیش اوضاع صهیونیستها را رو به وخامت گذاشته و بنوعی سران صهیونیستی را گرفتار بحران و مخمصه نماید.
🔶 موضوعی که حتی بسیاری در غرب و آمریکا نیز تأکید دارند که کار صهیونیستها در غزه به دشواری بسیار و حتی به بن بست کشیده شده است؛ چون هنوز پس از ۵ماه با توجه به شدیدترین بمبارانها، نه تنها تواناییهای حماس تضعیف نشده، بلکه این موقعیت تلآویو است که بهدلیل زمینگیر شدن در غزه، دچار فرسایش شده است.
🔶 ضمن اینکه حامیان غربی این رژیم خصوصا آمریکا را به این نتيجه رسانده است که اختلافات در کابینه جنگ این رژیم به دلیل امیال شخصی نتانیاهو می تواند کابینه افراطی او را متلاشی و وضعیت داخلی اسرائیل را به هرج و مرج جدی بکشاند
ادعایی که می توان نشانه های آنرا به نقل از شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی مشاهده کرد که اخیرا گزارش داده است تعدادی از افسران مسؤول در بخش اطلاعات ارتش اسرائیل از جمله دانیل هاگاری سخنگوی ارتش استعفای خود را اعلام کرده اند.
🔶 که براساس گزارش مزبور این استعفاهای دسته جمعی این افسران ناشی از اعتراض آنها به روند خارج از انتظار آنان در پی ضربات نظامی و اطلاعاتی سخت نیروهای مقاومت به اشغالگران در باریکه غزه و تشدید اختلافات بین مسئولین اسرائیلی بوده است. شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی همچنین فاش کرده است که موج استعفاها بیانگر آشفتگی بخش اطلاعاتی در این رژیم می باشد که ادامه دار نیز خواهد بود.
🔶 این واقعیت وقتی از اهمیت مضاعف برخوردار می شود که بدانیم، رهبر معظم انقلاب در محفل انس با قرآن کریم در اولین روز از ماه مبارک رمضان در تشریح وضعیت صهیونیست ها، فرمودند: دشمن نه تنها هیچ غلطی نتوانسته بکند، بلکه نتوانسته به مقاومت ضربه هم بزند و در ادامه فرمودند: مبارزین مقاومت به بیرون پیغام داده اند که از ناحیهی ما نگران نباشید. ما اغلب یعنی بیش از اغلب نزدیک به ۹۰ درصد امکاناتمان و تواناییهایمان محفوظ مانده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا نمکی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین #روسیه
#داعش #امنیت
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
✅ چرا روسیه داعش را مقصر نمیداند؟
🔶 آنچه در روسیه اتفاق افتاد یک برنامه آمریکایی - اسرائیلی بود که احتمالا با همکاری عناصر اطلاعاتی اوکراین و تروریست های داعشی به اجرا درآمد و هدفی جز برداشتن تمرکز پوتین از اوکراین، مشغول کردن روس ها به امنیت داخلی شان و نیز پرت کردن حواس ملت ها از جنایات اسرائیل در غزه نداشت. ضمن اینکه حادثه اخیر را میشود به یک نوع تهدید و خط نشان تعبیر کرد که مثلا اگر در اوکراین به پیشروی ها ادامه دهید، امنیت از مردم شما سلب خواهد شد!
🔶 روس ها اما از همان ابتدا بیش از همه ی حدس و گمانهایی که مطرح میشد، انگشت اتهام را سوی اوکراین گرفتند و تلاش کردند نقش داعش در این اتفاق تروریستی را کمرنگ جلوه دهند. آنها ضمن اینکه برخلاف میل آمریکا نمیخواهند تمرکزشان از اوکراین برداشته شود، داعشی ها را نیز ابزار دست ایالات متحده میدانند که هر سری یک جا ماموریتی را برای آمریکا و اسرائیل به اجرا در می آورد و هر حادثه تروریستی را به نفع آنها بر عهده میگیرد!
🔶 لذا تحلیل بنده این است که روسیه با محکوم کردن اوکراین که اتفاقا آن را جبهه اصلی نبرد با آمریکا و ناتو میداند، این تهدید را به فرصت تبدیل کرده و با این بهانه، حق حملات سنگین تر و تصرف سرزمین های بیشتر را برای خود محفوظ خواهد داشت.
🔶 این درست همان چیزی است که اتفاقا حرکت تروریستیِ اخیر برای کاهش حجم آن طراحی شده بود تا روسیه را از پیروزی در جنگ تعیین کننده اوکراین که سرنوشتش به سرنوشت نظم جدید جهانی گره خورده باز دارد، اما روسها ظاهرا بازی نخورده اند و همانطور که گفته شد، از ابتدا انگشت اتهام را نه به سوی داعش، که به سوی اوکراین گرفتند و گاهی نیز تلویحا مواضع متناقض آمریکا را زیر سوال میبرند!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#روسیه #داعش
#کروکوس #روسیه
#جنگ_اوکراین
✅ حمله تروریستی به روسیه باز تعریف جدیدی در فضای منطقه به وجود خواهد آورد
🔶 جمعه شب گذشته افرادی مسلح با لباس شبه نظامیان با ورود به طبقه همکف تالار کروکوس مسکو با اسلحه های خودکار غیر نظامسان و مردمی که برای استراحت و گذران تعطیلات رفته بودند را به خاک و خون کشیدند. با اینکه در همان ابتدای امر برخی رسانه های آمریکایی حمله را به داعش نسبت دادند اما بسیاری از کارشناسان براساس شواهد نظریه حمله تروریستی به دست داعش را رد می کنند.
🔶 با توجه به تهدیدات اخیری که ناتو و آمریکا برخی کشورهای اروپایی علیه روسیه در خصوص جنگ اوکراین داشتند به نظر میرسد آمریکا عامل اصلی این عملیات تروریستی به شمار می رود هر چند داعش به صورت جعلی بیانیه جعلی داده و تاکید کرده عامل این عملیات تروریستی به شمار میرود اما روس ها با رد دست داشتن داعش در این عملیات مشخص کردند بیانیه داعش جعلی است.در این موضوع شکی نیست که آمریکاییها وارد فاز جدیدی در راستای ناامن سازی روسیه به خصوص بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری روسیه و انتخاب مجدد ولادیمیر پوتین به عنوان رئیس جمهور روسیه شده اند. آمریکا و ناتو در تلاشند هر گونه شده روسیه را با برنامه ریزی های خود ناامن کنند تا از تشدید ناامنی در روسیه به پیشبرد خواسته های خود در جنگ اوکراین برسند.
🔶 آمریکا تلاش می کند تا ارتش روسیه را درگیر مسائل امنیت داخلی کند لذا کاملاً واضح است آمریکا پشت این عملیات است و عوامل تروریستی هم طبیعتاً از طریق اوکراین به روسیه نفوذ کردهاند به طوری که اخیراً یکی از عوامل تروریستی دستگیر شد لذا در آینده مشخص خواهد شد پشت این پرده ناتو و آمریکا قرار دارند.
🔶 روسها باید مراقبت باشند چرا که برای تحقق آمریکا و ناتو بعید به نظر نمی رسد آنها مجددا دست به چنین عملیات هایی بزنند. از سوی دیگر با توجه به گسترده شدن وخامت وضعیت اوکراین بعد از این حمله تروریستی آمریکا و غرب فاز جدیدی از تشدید کمک های نظامی به اوکراین را در دستور کار قرار می دهند. به نظر میرسد با توجه به این عملیات سنگین تروریستی آن هم نسبت به غیرنظامیان در مسکو صورت داده شده اگر حتی اوکراین یک درصد به صورت مستقیم یاغیر مستقیم دراین موضوع دست داشته باشد قطعا با پاسخ سخت روسیه مواجه می شود به طوری که می توان پیش بینی کرد در آینده جنگ اوکراین تشدید خواهد شد.
🔶 به نظر می رسد آمریکا و کشورهای اروپایی به دنبال تشدید جنگ در اوکراین هستند لذا به بهانه های مختلف به اوکراین سلاح ارسال می کنند حتی این موضوع دور از انتظار نیست در آینده ای نه چندان دور شاهد دخالت نظامی مستقیم در اوکراین علیه روسیه توسط آمریکا و ناتو باشیم. شرایط اوکراین در آینده ای نه چندان دور وخیم تر از وضعیت فعلی خواهد بود چرا که عملیات نظامی روسیه با اهداف سنگینتری آغاز خواهد شد ضمن اینکه غرب هم به این حوزه ورود پیدا میکند.
🔶 به نظر میرسد بعد از حمله تروریستی به روسیه طراحی و باز تعریف جدیدی در فضای منطقه به وجود خواهد آورد، بنابراین آمریکا و غرب از طریق اوکراین سعی میکنند روسیه را تضیعف کنند. ضمن اینکه به نظر نمی رسد آمریکا با طراحی حمله تروریستی به روسیه قصد تضعیف اروپا در حال حاضر را داشته باشد بلکه نوعی هماهنگی بین آمریکا و کشورهای اروپایی عضو ناتو وجود برای آسیب رساندن به ساختار نظامی و امنیتی روسیه وجود دارد البته همچنان منافع اروپا اقتضا میکند روابط خود را به دلیل نیاز اروپا به گاز روسیه تا اندازه ای با روس ها حفظ کند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای حسن هانی زاده؛ کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاست خارجی و بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#مردمی_سازی #دولت
#بودجه
✅ مشارکت مردم در اقتصاد
🔰 یادداشتی در تبیین شعار سال
🔶 مردمیسازی اقتصاد، ذاتا مفهومی برخاسته از اندیشه انقلاب است؛ لیکن این مفهوم در ذهن و عمل متولیان امر در مفاهیم وارداتی از غرب تفسیر یافته و در نتیجه «مردم» به «دارندگان سرمایهی قابلتوجه» تقلیل یافتند و بقیه آحاد جامعه هم طفیلی این قشر قرار گرفتند.
🔶 علاوه بر آن «مشارکت مردم» صرفا از عینک سبک کردن بار دولت و جبران کسری بودجه از طریق خصوصی سازی و اخیراً فروش دارایی با نام مولد سازی نگریسته شد که عمده خطاهای خصوصیسازی نیز از اینجا نشأت گرفت؛ چرا که قبل از صلاحیت و انگیزه تولید، صرفا سرمایهداری ملاک واگذاری قرار گرفت.
🔶 لیکن در مردمیسازی، علاوه بر رشد اقتصادی، انتظار است نرخ مشارکت اقتصادی و شاخصهای عدالت هم ارتقا یابد و چنین هدفی مستلزم ساختاری از اقتصاد است که در آن زمینه اشتغال آحاد مردم تسهیل و سهمبری از عوامل تولید عادلانه باشد. برای این منظور توجه به نکات زیر هم مهم و ضروری است:
1⃣ باید کمک کرد تا سرمایهی صاحبان سرمایه در مسیر تولید قرار بگیرد. مهمترین کار برای این قشر برداشتن بوروکراسیهای خودساخته دستگاههای حاکمیتی و رفع تعارض منافع دستگاهها با این قشر است. باید کاری کرد که سود اصلی سرمایهدار در جهش تولید تعریف شود و نه سایر مسیرهای کسب سود!!!
2⃣ به جای محدود کردن مردمیسازی به حل کسر بودجه (از طریق کسب درآمد با فروش شرکتها و داراییها و املاک و خصوصی سازی آموزش و بهداشت و...)، به ایجاد فرصتهای جدید اقتصادی و فعالسازی ظرفیتهای معطل مانده با قابلیتهای سرمایهگذاران اقدام شود.عملا جهش تولید اینگونه محقق میشود.
3⃣ مردم محدود به دارندگان سرمایه نیستند. باید برای مشارکت مردمی که فکر و توان کار دارند و سرمایه ندارند و مردمی که سرمایه اندک دارند هم فکر شود. فراتر از اینکه افراد بیسرمایه، کارگر سرمایهداران شوند و افراد با سرمایه خرد، منفعلانه پولشان را در بورس سرمایهگذاری کنند.
🔶 دقت داشته باشیم که نسخه مطلوب مشارکت مردم نمیتواند تعداد کمی از آحاد جامعه را عناصر فعال و اکثریت جامعه را منفعل تعریف نماید. چنین اقتصادی حتما مردمی نیست و قرابت بیشتری با همان اقتصاد سرمایه داری دارد. بند دو اصل ۴۳ قانون اساسی در این زمینه مسیرهای مشخصی را معلوم کرده است.
4⃣ باید به سیاستگذاری برای رفع موانع کسب و کارهای خرد، پایداری، شبکهسازی و اتصال آنها به کسب و کارهای بزرگ توجه کرد. علیرغم سهم ۷۰درصدی در اشتغال و قابلیت بالا برای توسعه مشارکت مردم، کشور نهایتا برای ایجاد مشاغل خرد وام میدهد و سیاست دیگری برای آنها ندارد.
5⃣ باید در تعریف مفهوم مهم تعاونی و مصادیق آن بازنگری شود. تعاونی یکی از مهمترین مفاهیم دینی با مختصات دقیقی است که متاسفانه عمده اصول تشکیل و اداره آن به فراموشی سپرده شده است.
مفهوم تعاونی را با تعبیر مرسوم شرکت مخلوط و تعبیر نامأنوس و متناقض «شرکت تعاونی» رایج شده است که در آن نه «شراکت در سرمایه» رخ میدهد و نه «تعاون در کار». لذا امروز تعاونی تجربهای شکست خورده است. حال آنکه تعاونی با ویژگیهای اصیل آن، امری ضروری، لازم و پیشبرنده خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مرتضی فیروزآبادی
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#آتش_بس #اسرا
#مصر #آمریکا
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ آخرین وضعیت مذاکرات آتشبس
1⃣ روند و سیر مذاکرات به طور کلی کُند و سخت است.
2⃣ آمریکا در روزهای اخیر فشار خود را جهت یک پیشرفت سریع افزایش داده و همین مقداری امیدها را افزایش داده.
3⃣ اصل اختلاف، بر روی اولویتهای دو طرف است. رژیم بر بحث درباره اسرا مُصِر است. حماس اما بحث اسرا را در اولویت دوم قرار داده و اولویت اول آن، بحث بازگشت ساکنان به شمال غزه، عقبنشینی رژیم از الرشید و صلاحالدین و نحوه توزیع کمکها در شمال است.
4⃣ حال نکته اصلی بر بحث تلاش برای کسب دستاورد است. رژیم صهیونیستی علاقه دارد تا با اتکا به برخی دستاوردهای تاکتیکی، دستاوردهایی که تاکنون نتوانسته در میدان جنگ کسب کند را به دست آورد که مهمترین آن آزادی اسرا است. حماس نیز دقیقا تلاش دارد تا اندک دستاوردهای تاکتیکی رژیم مانند حضور در راههای مواصلاتی غزه، اخراج بخشی از ساکنان به جنوب و سیاست گرسنگی را که فشار زیادی به مردم وارد میآورد را در مذاکرات پوچ کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#منظومه_فکری
#بصیرت #روشنگری
✅ مسئله امروز ما فهمیدن نیست، مسئله فرمول فهمیدن است...
🔰 قسمت اول
🔶 این همه حاشيه سازی و حاشيه بازی در فضاهای مختلف ناشی از فهم افراد نیست! ناشی از نوع فهم افراد است.
🔶 شاید بتوان اینگونه گفت؛ مسئله اطلاعات و باخبر بودن و پیگیر بودن نیست، مسئله آگاهی، قدرت تحلیل و در یک کلام دانش منظومهای است.
🔶 امروزه افراد زیادی را میبینیم که سرشار از اطلاعات و اخبار هستند، اما در تحلیل یک مسئله ساده حکمرانی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و ... ناتوان هستند.
🔶 علت این ناتوانی هم جزيرهای زیستن و جزيرهای اطلاعات داشتن است و همان ضعف دانش است، چرا که دانش است که قدرت تحلیل میدهد و تحلیل است که قدرت یافت ارتباط بین جزاير را به ارمغان میاورد!
🔶 جزيرهای بودن آنجا نمود پیدا میکند، که وقتی نتوانند فرق بین بحران و راهحل را کشف کنند و چون ناتوان در کشف راهحل هستند، دست به انتحار و دعواسازی میزنند. و دست به تکفیر میزنند... و کدام عقل سلیم است که در دعواسازی، به دنبال مدیریت حوادث و دلسوزی باشد...
🔶 به قول عزیزی، دانش برخی در سطح همان یک کتابیاست که خواندهاند، نه در چهارچوب یک منظومهی فکری مستدل و منطقی که آزموده شده باشد، که هر بخش این منظومه سرشار از دانش و علم و ابعاد مختلف مربوطهی مرتبط است. مسئله امروز ما فرمول فهم است، نه خود فهم... و فرمول فهم، همان دانش است...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#ولایت_فقیه #منظومه_فکری #بصیرت #روشنگری ✅ مسئله امروز ما فهمیدن نیست، مسئله فرمول فهمیدن است... 🔰
#ولایت_فقیه
#منظومه_فکری
#بصیرت #روشنگری
✅ مسئلهی امروز ما فهمیدن نیست، مسئله فرمول فهمیدن است!
🔰 قسمت دوم
🔶 نمیدانم دیدهاید، یا نه! اما من بارها دیدهام... دیدهام که پس از سخنرانی رهبری، عدهای دست به تفسیر میزنند، که اثبات کنند؛ آن راهِ اشتباه رفتهای که رفتهاند، اشتباه نبوده و اينجاست که باید رهبری را در ملأعام تفسیر کنند... و گاهی تحریف ميکنند، گاهی هم تضعیف...!
🔶 شاید بتوان اینگونه گفت؛ آنها که اشتباه کردهاند و به آن اشتباه خود، عالم شدهاند، شجاعت پذیرش اشتباه خود را ندارند و صرفا اعتبار حرف خودشان اهمیت دارد، نه امر ولی امر مسلمین...
🔶 پس اینجاست که اشتباهکردهها، شروع میکنند به در خدمت خود جازدن هرآنچه رهبری فرمودهاند... در واقع بیانات رهبری را در خدمت امیال و فهم خود درآوردهاند و هیچ وقت پیش نمیآید که آنها حرفی زده باشند و بعدا مخالفت علنی آن حرف با امر ولی اثبات شود و اینها همان کلام ولی را به نفع خود تفسیر نکنند... اما همیشه یک سوال مهم برای چون منی که سالهاست همه بیاناتِ از ابتدایِ امام و رهبری را منظومهای دنبال کردهام، وجود دارد.
🔶 آیا ما در خدمت بیانات رهبری هستیم برای رساندنش به مردم، یا بیانات رهبری در خدمت هرآنچه ما میفهمیم؟! در قسمت اول نوشته بودم که مسئله فرمول فهم است نه خود فهم و حال باید گفت: مسئله آبروی ماست نه حفظ حرمت و امانت کلام ولی امر ...
🔶 کلام رهبری نیاز به تفسیر من و شما ندارد
کلام رهبری واضح، شفاف و گیراست... برای همه! وقتی میفرمایند بخاطر اختلاف نظر اهانت نکنید، یعنی مطلقا اهانت نکنید، منطق قرآن را فرمودهاند... کافیاست فقط اهانت نکنید، تهمت نزنيد ... و کلام رهبری را در خدمت فهم خود، پائین نیاورید... همین...!
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#تاریخ_صدر_اسلام
#ماه_رمضان #امام_علی(ع)
✅ کینه خواص! جامعه را می سوزاند
🔶 به تاریخ نگاه کنید. از لحاظ صفت روانی دشمنانِ سرسخت علی (ع) در کنار تمامی ویژگی ها، یک "صفت مشترک" دارند. یعنی هر چه این صفت در آنها بیشتر باشد، نسبت به علی (ع) سرسخت تر رفتار می کنند. صفت و حالتی نیست جز: کینه از علی (ع). علت آن شدت "کینه ورزی" چه بود؟ علی امامِ ضد منافع اقلیت بود.
🔶 ولید در بستر بیماری بود، مردم امام حسن (ع) را به عیادت او بردند. ولید در لحظات مرگ گفت: از تمام آنچه بین من و مردم واقع شده توبه میکنم. مگر آنچه بین من و پدرت واقع شده که توبه نمیکنم!
شرح نهج البلاغه ج۴ ص۸۲. علت این شدتِ در "کینه ورزی" چه بود؟
🔶 کینه آنقدر شدید و ریشه دار بود که حضرت وصیت نمود دفنشان مخفیانه باشد و کسی از محل دفن آگاه نباشد تا نبش قبر کنند. مضجع امام سال ها بعد توسط اماممعصوم معرفی شد. در دستگاه رسمی حکومت ابلاغیه بود در خطبه ها علی (ع) را لعن کنند! فضایل او را پنهان بدارند. در دل دوستداران او رعب ایجاد کنند می گفتند علت کم کاری علی (ع) ترس از جنگ بوده است!! علی (ع) و ترس!!!!
🔶 باید پرسید کینه نسبت علی (ع) چرا پس از شهادت ایشان به پایان نرسید؟ چرا این کینه در تاریخ باقی نماند؟ پاسخ همان است: علی (ع) و مرام علی (ع) بر ضد منافع اقلیت است. اقلیت همان خواص شکم گنده ظاهرالصلاح حاکم بر بیت المال در دوران خلیفه دوم و سوم بودند. همان ها که از بدر کینه علی (ع) را به دل داشتند. کینه خواص، جریان حق را در جامعه می سوزاند. بالاترین سطح کینه همین است. در ظهر عاشورا هم بیش از حسین (ع) که روبرویشان بود، کینه پدر حسین (ع) را در دل داشتند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#تاریخ_صدر_اسلام
#اسلام_ناب #بصیرت
#روشنگری
✅ کَرَم؛ حَسَنی یا اُموی؟
🔶 میگویند امام حسن (ع) کریم است اما چرا کسی نمیپرسد در جامعهی پس از انقلابِ عدالتخواهانهی پیامبر (ص) چرا باید فقیری وجود داشته باشد تا امام حسن (ع) بخواهد به او ببخشد؟! و امام حسن (ع) که خود همزاد همین انقلاب است چه نسبتی با علتِ فقیر بودن (و شدن) این جامعه دارد؟
🔶 اسلام آمریکایی با اِغفالی مشمئز کننده میگوید امام حسن (ع) آنقدر کریم بود که دو بار کل زندگیش را بخشید؛ حتی آنقدر کریم که جامعه را هم دو دستی به معاویه بخشید! تا با اِعمال سیاستهای ظالمانه، دائم تولید فقر کند و امام حسن (ع) هم شب و روز بسته غدایی و معیشتی به دست فقرا برساند تا از گرسنگی نمیرند و اینگونه بود که پسر علی شد کریم!؛ همین! اسلام ناب اما، میپرسد: اگر امام حسن (ع) خلاصه در کَرَمش آنهم با این تعریف از کرم باشد؛ چرا معاویه باید آنقدر تبلیغ و تطمیع و تهدید و ترور را علیه امام حسن (ع) بِراه بیاندازد؟! مگر یک آدم خیریه بازِ این تیپی چه خطری میتواند برای معاویه داشته باشد؟!
🔶 اسلام ناب میپرسد: مگر امام حسن (ع) میراثدارِ وصیت امام علی (ع) نیست که به او و برادرش امام حسین (ع) فرمود: «کونا للظالم خصماً و للظموم عوناً»؟! آیا امام حسن (ع) آنقدر ناخلف! است که «للمظلوم عونا»ی وصیت پدر را از روی تنزه طلبی اجرا و نیمهی اول و اولیٰ و دشوار وصیت «للظالم خصماً» را رها کند؟!
🔶 آیا کَرم امام حسن (ع) آنقدر سکولار و از عقلانیت فاصله دارد که کنار معلولِ ظلم (فقر) بایستد بیآنکه با علتِ ظلم، کاری داشته باشد؟ آیا این همان امام حسن (ع) است که یاران کربلاییِ امام حسین (ع) برای مقابله با ظلم در دامن او تربیت یافته اند؟!
🔶 بیایید این ۴ سکانس سانسور شده از زندگی امام حسن (ع) را مرور کنیم:
1⃣ شکل گیری خیریهی حسنی به مثابه تاکتیک مبارزه، دقیقاً در تقابل با خیریهی ریاکارانه و ستمپوشِ معاویه.
2⃣ لشکرکشی و آمادگی صددرصدی امام حسن (ع) بلافاصله بعد از شهادت امام علی (ع) به منظور حذف همیشگی معاویه.
3⃣ رویارویی در جنگ صفین با معاویهای که بخشی از بلاد اسلامی را تحت استثمار خویش گروگان گرفتهبود.
4⃣ مصاف رسواگرانه با بدعتهای معاویه در بدرقهی تبعید ابوذر به ربزه؛ وقتی حاکمیت، اعتراض ابوذر را در مبارزه با انحراف، اشرافیگری و کاخسازی معاویه بر نمیتابد.
🔶 این صحنهها همه و همه نمایانگر مبارزی کریم نیست که سالها با علت ظلم درگیر بوده؟! اینکه چرا نتوانسته از بینش ببرد و چه بسا با او به صلح رسیده را باید در عدم همراهی نخبگان و مردم جست و جو کرد؛ همان چیزی که مبارزه را در هر مرحله سخت و سختتر میکند تا جایی که حکومت عدل نبوی رسماً به سلطنت ظلم اُموی بدل میشود و فقر، بدیل عدل؛ آنگاه دیگر کَرَم و مواسات امام حسن (ع) هم نمیتواند چاره سازش باشد.
🔶 جامعهای را تصور کنید اهل کَرَم شدهی اسلام آمریکایی ولی در مبارزه با علل فقر، غایب؛ در آن جامعه معاویهی اُموی و فَرَح پهلوی هم که خود بانی این وضع و فقرند موسس خیریه می شوند؛ رانت خوار، سرمایه دارِ زالوصفت، تصمیمساز و تصمیمگیر سیاست های فقرآفرین هم...
🔶 خیریه که چه عرض شود؛ شَرّیهای که گاهی خود ابزار پولشویی و مهمتر وسیلهی استحمار و لعاب مذهبی جهت توجیه سرمایهداری میشود تا دوباره تصاعدی فقر زائیده شود؛ و البته در این میان مبادا بساط کریمانگی اسلام آمریکایی بر هم بخورد!راستی امام حسنِ ما کدام کریم است؟!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد زارع
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#زن #خانواده
#روشنگری
✅ زن مستقل مرد شده
🔶 یک بار کلیپی دیدم که حرف جالبی میزد و میگفت: «مردان وقتی به استقلال مالی میرسند به سمت تشکیل خانواده میروند و زنان برعکس، با استقلال اقتصادی به فکر طلاق میافتند!» حرف درستی که برای اثبات آن کافیست کمی به دور و بر خود نگاه کنیم. زنانی که با شاغل شدن و رسیدن به درآمد، قید ازدواج را زدند و یا مردانی که با درآمد همسر، بار خود را در حمایت مالی زن سبک کردند. ایدهی زن مستقل، ایدهای است که فمینیستهای مسلمان آن را با حضرت خدیجه تعریف میکنند، اما آیا این دیدگاه با سبک زندگی و رویکرد حضرت خدیجه قابل تطبیق است؟ ورود زن به عرصهی اقتصادی به عنوان یکی از عناصر قدرت و حذف مرد به عنوان حامی مالی زن، دو محور مهم در تعریف زن مستقلی است که فمینیستها از آن یاد میکنند. با این تعریف، زنی که تحت حمایت اقتصادی مرد است وابسته و ضعیف تلقی شده و ازهمین روست که خانهداری در این رویکرد امری فاقد ارزش شناخته میشود؛ زیرا زن خانهدار ارزش اقتصادی مادی و قابل محاسبه که در قبال دریافت پول تعریف میشود را تولید نمیکند.
🔶 در رویکرد اسلامی اکتساب مال توسط زن مجاز است و برای او انواع حقوق اقتصادی تعریف شده است تا جایی که همپای مردان پرداخت زکات بر آنها واجب شده است که اگر تولید و ورود به عرصهی اقتصادی نبود، نیازی به وجوب پرداخت زکات برای زنان نیز نبود. اما وقتی که یکی از ارکان قوامیت مردان در خانواده بر اساس آیهی ۳۴ سورهی نساء «بما انفقوا» و نقش اقتصادی مرد نسبت به زن است، یعنی یکی از وجوه مهم نقش مرد در خانواده در نسبت با زن، اقتصادی است. تا جایی که برخی از مفسرین از جمله آیت الله جوادی آملی معتقدند مردی که نقش اقتصادیاش در خانواده حذف شده، به قوامیت او خدشه وارد شده است. آنچه در رویکرد «زن مستقل» مشهود است چیزی نیست جز حذف نقش مهم مرد در خانواده و جابهجایی نقشها. تا جایی که جرمی آدام اسمیت از آن در کتاب خود با نام «زنان شاغل، مردان خانهدار» از آن یاد میکند.
🔶 موضوعی که برخلاف سیره و مشی رفتاری حضرت خدیجه در نقش خانوادگی خود در نسبت با رسول خدا (ص) است. وجود مقدس ایشان در عین ورود به عرصهی اقتصادی، زنانگی خود را نفی نکرد و قوامیت همسر خود را زیر سؤال نبرد. جالب اینجاست که در روایاتی که وضعیت زنان و مردان را در آخرالزمان وصف کرده است یکی از محورهای مرکزی، مردواره شدن زنان و زنواره شدن مردان است. موضوعی که ما آن را در ظاهر و پوشش خلاصه کردیم اما حقیقت این روایت، در تغییر نقشها و از دست رفتن زنانگی و مردانگی است. تا جایی که در روایتی دیگر گفته شده در آخرالزمان زنان نفقهدهندهی مردان میشوند. بهتر است با مبنای صحیح و اسلامی، وجودشان را از تعاریف مدرنی که در سالهای اخیر به ایشان نسبت داده شده پیراسته کنیم و زن بودن را بما هو زن با مزیتهایی که در نظام آفرینش توسط خالق متعال برای او در نظر گرفته شده بشناسیم؛ نه زنی که از زن بودن تهی شده و خود را مستقل از مردی که در زوجیت تکمیل کنندهی اوست، تعریف میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم مهدیه منافی
🆔 @tahlil_shjr