#انتخابات
#روایت_کفایت
#شهید_جمهور
✅ روایت کفایت، حلقه مفقوده انتخاب ادامه دهنده راه رئیسی
🔶 در فضایی که رقابت های کاندیداها و هوادارانشون در توئیتر و فضای مجازی با سرعت اوج می گیره، و این تازه آرامش قبل از طوفانه و در فضایی که ما هنوز نتونستیم شور عاطفه و احساس مردم به شخص «شهید سید ابراهیم رئیسی» رو تا «باور و میل پیدا کردن» به راه رئیس جمهور انقلاب امتداد و عمق بدیم...
🔶 حقیقتا نگرانم که تا چند روز آینده ممکنه چه بلایی سر این سرمایه بزرگی که خدا در مسیر ایجاد دولت اسلامی به ما هبه کرد بیاد ... منظورم سرمایه تجربه حکمرانی یک رئیس جمهور مردمی، با کفایت، انقلابی و جامع الاطراف .... و در یک کلام تجربه رئیس جمهور انقلاب ...، و «امکان ایستادن بر این تجربه و بالاتر رفتن» است...
🔶 می دانم که در این روزها غالب دغدغه مندان کنش موثر در فضای انتخابات را ایستادن در کنار یکی از مصادیق کاندیداها می دانند... اما اگر واقعا باور داریم که باید راه رئیسی در دولت بعد ادامه پیدا کند، باید راه رئیس انقلابی را برای مردم جذاب و دلخواه کرد... (که مطلوب شدن آن قطعا بهترین بستر برای رأی آوری کاندیدای اصلح هم خواهد بود انشاالله.) و این آرزو محقق نمیشود مگر به روایت کفایت و خدمت کارآمد دولت شهید رئیسی...
🔶 باور عمیق دارم که دغدغه مندایی که دو هفته گذشته تولید روایت از ویژگی های فردی رئیس جمهور و شور عاطفه مردم به ایشان کردند، پای کار این خط روایت بیایند، می توان تا قبل از اوج گرفتن بی اخلاقی های انتخاباتی و پامال شدن این سرمایه تمدنی و تبدیل شدن آن به «الگوی حکمرانی فردی خیلی خوب اما ناکارآمد»، موج روایت کفایت را ایجاد کرد ...
🔶 و چون در این موقف قلب های مردم نسبت به شهید رئیسی بسیار متمایل است و گوش های آنها برای شنیدن خوبی ها در مورد او شدیداً شنوا است (که فراهم کردن است دو شرط دشوارترین شرایط گفتمان کردن یک موضوع است)، اضافه کردن یک خط جدید به روایت های قبلی، امری کاملا ممکن است (به لطف خدا).
🔶 پیام حضرت آقا در مورد شهید رئیسی را دوباره مرور کنیم... «با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونهی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش.... را دریافت کردم.» بیش از روایت تلاش، روایت کفایت را باید دریابیم.
🔶 پ.ن.:
1⃣ روایت های اولیه ای (و نه گزارش) از کارآمدی و کفایت دولت تولید شده و در دسترس است، که قابلیت تبدیل شدن به روایت های متکثر و متنوع را دارد...
2⃣ فرصت یک هفته ای پیش رو بسیار مغتنم است....
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم دکتر ابوالحسنی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#سبک_زندگی
#امام_خمینی
✅ سیره امام خمینی (ره)
🔶 سبک زندگی امام خمینی (ره) به عنوان یکی از تاثیرگذارترین رهبران سیاسی و اجتماعی در قرن اخیر منحصر به فرد محسوب می شود. او در زندگی شخصی خود فردی سرشار از مهر و عطوفت بود و در عین حال در برابر استکبار و ظلم نماد مقاومت و ایستادگی بود. بسیاری از همراهان و نزدیکان امام خمینی را جمع اضداد میدانستند.
🔶 عارفی که عرفانش را در قالب اشعار می آورد و در عین حال سیاستمداری عادل و مدبر که کشتی نجات مردم سرزمینش بود. لحظه لحظه ی زندگی این بزرگ مرد تاریخ آمیخته به درس هایی است که می تواند برای همگان آموزنده باشد:
🔶 به طور کلی امام خمینی تأکید بسیاری بر تحقق سبک زندگی اسلامی داشت و پیوند میان ویژگیهای رفتاری در زندگی شخصی و زندگی سیاسی را بسیار با اهمیت می دانست. به عنوان مثل یکی از ویژگی های امام خمینی که نقش پررنگی در سیره عملی ایشان داشت تقوا بود.
🔶 امام در تمام شرایط از آلوده شدن به گناهان ریز و درشت جلوگیری میکرد، به عنوان مثال کسی جرأت این را نداشت که در حضور ایشان غیبت کند یا حرف ناروایی را به کسی نسبت دهد. ایشان علاوه بر تقوا در مسائل شخصی، در مسائل عمومی و سیاسی نیز پرهیزکار بود، به عنوان مثال هیچگاه نسبت به دشمنان خود قضاوت ناروا نمی کرد مبادا این موضوع باعث شود که در حق دشمنان ظلمی کند.
🔶 کلیه رفتارها و سیره عملی امام خمینی به نحوی بود که میان زندگی شخصی و اجتماعی تعادل ایجاد شود. به عبارت دیگر، ایشان سعادت دنیوی و اخروی افراد را در عمل به تکالیف فردی و اجتماعی می دانست و از همین رو نه تنها در سخنان گهربارش مهمترین شاخص های سبک زندگی اسلامی را بازگو می کرد بلکه در سیره عملی، اجتماعی و سیاسی خود نیز الگویی برای اطرافیان و نزدیکان بود. روح الله...🖤
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#اسلام_ناب #امام_خمینی
#شهید_جمهور #وحدت
✅ امام دولت و دولت امام
🔶 این مهم است که رئیس جمهور شهید را دارای چه ویژگی برجسته ای میدانیم که او را ضدر سپهر سیاسی امروز ما تبدیل به یک شخصیت الگو میکند. همین ابتدا مسیر خود را از کسانی که تقریری اخلاقی شخصی صرف از او ارائه میکنند باید جدا کنیم. نه، او یک مدیر بود. یک مدیر پرورش یافته مکتب امام. پس آنچه از ویژگیهای اخلاقی او میگوییم تبلوری جدی در سبک مدیریت او و همینطور کارآمدی دولت او خواهد داشت.
🔶 دولت او "وحدت گرا و کارآمد بود" یعنی چه؟ یعنی در داخل با دیگر قوای کشور تنش زدایی میکرد، در دعواها و تهمتها، صبور و بلاکش بود، سازگار با دیگر بخشهای نظام انقلابی بود. این نکته را دقت کنیم که بسیاری از کسانی که دم از انقلابی گری میزنند، انقلابی گری را با ایجاد تنش و درگیری و حذف مراعات میفهمند و میشناسند، با بیرون زدن از ساختارهای نظام و زیر پا گذاشتن قانون یا تعاملات همدلانه. در میان نخبگان، این دولت اهل به کار گیری و استفاده از عقل جمعی بود، حتی دولت او یک طیف رنگارنگ از افراد و جریانات مختلف در داخل بود و همه با هم جمع بودند و کار میکردند.
🔶 در خارج از کشور نیز این رویکرد باعث گسترش وسیع ارتباطات با کشورهای دنیا و منطقه میشد و در رفع اختلافات و کدورتها و مراعات و کمک به ایجاد یک جبهه وسیع منسجم و متحد، خود را نشان میداد. در داخل این رویکرد بود که میدیدیم دولت به جد مردمی بود و اهل گسترش یافتن و همراه کردن همه ظرفیتهای مردم ، نخبگان ، نظام، دولتها، گروهها و خلاصه جبهه حق بود. این یک سوی ماجرا که وجه وسعت و وحدت جویی دولت بود.
🔶 اما از سوی دیگر این وحدت گرایی باعث عدم سوگیری و بی فایدگی نمیشد، بلکه دولت کارآمد بود یعنی در جهت پیشرفت و مقاومت کار را جلو میبرد، رشد اقتصادی ۱جهشی کشور، رساندن بیکاری به کمترین مقدار در چهاردهه، جلوگیری از صعود نرخ تورم به وضعیت سه رقمی که اقتصاددانها نزدیک با دولت قبل به جد پیش بینی کرده بودند و بلکه نصف کردن تورم از شصت درصد به سی درصد، موفقیتهای منطقه ای و جهانی و غیره و غیره نشان دهنده سو گیری دولت در جهت آرمانها و کارآمدی در این جهت بود. لذا به حق دولتی هم مردمی و هم انقلابی شکل گرفته بود.
🔶 ما با یک موجود ناسازگار که دائما با بقیه کشور در حال تنش است و کشور با وجودش قفل میشود مواجه نبودیم، بلکه هویتی مثل آب داشت که هم حرکت میکرد و هم حرکت میداد، سازگار و با عقلانیت، و البته موثر و نتیجه بخش. اینها محصول چیست؟ محصول سبک مدیریت رئیسی است. او خود اینگونه بود که دولتش چنین شده بود. او اگر خادم مردم و محرومین بود و انقلابی و آرمانجو بود و به شدت جهادی و خستگی ناپذیر بود، دلیل داشت. بله اینها نتیجه نوعی فرهیختگی در ساحت اندیشه و علم بود ولی از آن مهمتر، بت انانیت و خودخواهی بود که در وجودش نابود شده بود، لذا راحت میتوانست همه را همراه کند.
🔶 آنقدر همراه بود که حتی مخالفین او هم اذعان میکردند او و دولتش به شدت آزاد اندیشند و در طول تاریخ ایران دولتی با این سعه صدر شکل نگرفته، این به دلیل سعه صدر خود او بود. و این محصول آن نابود کردن نفس و بت خودخواهی بود که گاه به صورت مقدسی حتی چه بسا آراسته شود برای خود افراد. آری او مخلص بود همان مقدار که صادق بود. لذا حقیقتا آرمانهای انقلاب را دنبال میکرد و نیز حقیقتا با همه جمع میشد. این ویژگی موحدین است. این پرورش یافتگی در مکتب امام است. مکتب امامره مکتبی است دارای دو چشم، اندیشه توحیدی او هم مردمسالار بود و هم دین سالار، هم جهت را میدید و هم مراعات را میفهمید، هم اهل عزت بود و هم حکمت و مصلحت، هم اهل قیام و مقاومت بود و هم پیشرفت و عدالت، هم اهل رحمت رحمانی الهی بود و هم اهل رحمت رحیمی خدا. یک رحمت گسترده اما جهت دار که مبارزه لازمه قطعی آن است.
🔶 دولت کارآمد رئیسی، سوپرمنوار پیش نمیرفت بلکه تلاش میکرد همه ظرفیتها را ببیند و به کار اندازد و اینگونه هم کشور را بسازد و هم با استکبار مبارزه کند، این نتیجه مکتب تربیت کارگزاران نظام انقلابی است، مکتب صدق و اخلاص، مکتب حاج قاسم، مکتب بهشتی و رجایی و این نظام انقلابی چنین شخصیتهایی را زیاد تربیت میکند، انسانهایی به شدت معنوی و به شدت سیاسی، به شدت سلم و همراه و در عین حال به شدت مبارز و راسخ.
🔶 این شاخصها فقط وقتی در مکتب توحیدی امام (ره) که اسلام ناب بود قرار میگیرند، توازن درستی پیدا میکنند و الا حرکت را دچار "اختلال و ایستایی" یا "التقاط و سرگشتگی" میکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#اخلاق
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
✅ بیانات امروز رهبر انقلاب درباره انتخابات ریاست جمهوری پیشرو
🔶 انتخابات پیش روی ما، یک پدیده پر دستاورد است. حماسه انتخابات، مکمل حماسهی بدرقهی شهیدان است. احتیاج دارد به یک به رئیسجمهور فعال، پرکار، آگاه، معتقد به مبانی انقلاب. در رقابتهای انتخاباتی بین نامزدها اخلاق حاکم باشد. لجن پراکنی کردن به آبروی ملی لطمه میزند. انشاءالله یک رئیسجمهور شایسته برای ملت ایران تعیین خواهد شد.
🔶 حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز در مراسم سیوپنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی: انتخابات پیش روی ما، یک پدیده پر دستاورد است؛ اگر ان شاءالله با خوبی و شکوه و عظمت برگزار بشود، یک دستاورد بزرگ برای ملت ایران است. بعد از این حادثه تلخ، مردم جمع بشوند، با آرای بالا، مسئول بعدی را انتخاب کنند، این در دنیا انعکاسش انعکاس فوق العادهای است. لذا این انتخابات بسیار مهم است. این حماسه انتخابات، مکمل حماسهی بدرقهی شهیدان است. این کار، مکمل کاری است که قبلاً کردید در بدرقهی شهیدان.
🔶 ملت ایران برای اینکه بتواند در معادلات پیچیدهی بینالمللی منافع خودش را حفظ کند و عمق راهبردی خودش را تثبیت کند و ظرفیتها و استعدادهای طبیعی و انسانی خودش را به مرحله بروز و ظهور برساند و کام مردم را شیرین کند و همچنین بتواند حفرهها و رخنههای اقتصادی و فرهنگی را پر کند احتیاج دارد به یک به رئیسجمهور فعال، پرکار، آگاه، معتقد به مبانی انقلاب.
🔶 در این حرکت عظیمی که انجام میگیرد در رقابتهای پیش روی انتخابات، بین نامزدها اخلاق حاکم باشد. بدگویی کردن، تهمت زدن، لجن پراکنی کردن کمکی به پیشرفت کارها نمیکند به آبروی ملی هم لطمه میزند.
🔶 صحنه انتخابات صحنه عزت و حماسه است، صحنه رقابت برای خدمت است، صحنه کش و واکش برای به دست آوردن قدرت نیست. برادرانی که وارد میدان مبارزه و رقابت انتخاباتی میشوند، این را به عنوان یک وظیفه بدانند. آنها به وظیفهشان عمل کنند، خدای متعال هم دلهای مردم را انشاءالله هدایت خواهد کرد به بهترین گزینه، انشاءالله یک رئیسجمهور شایسته برای ملت ایران تعیین خواهد شد.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#انتخابات
#امام_خمینی #اسلام_ناب
#انقلاب_اسلامی
✅ گوش به فرمان معمار انقلاب
🔶 امروزه اگر کسی بخواهد خانه و کاشانه ای برای خود بسازد باید به کمک مهندس و معماری باسواد و با مهارت این کار صورت گیرد. خانهای که بر اساس نقشه ساختمان که توسط مهندس معماری، طراحی شده باید ساخته شود و بدون کمک این عوامل آن شخص نمیتواند خانهای برای خود بسازد. انقلاب اسلامی نیز از این امر مستثنی نیست این انقلاب با مهندسی و رهبری هوشمندانه حضرت امام (ره) به عنوان معمار کبیر و با همراهی مردم به پیروزی رسید که حاصل آن تأسیس نظام جمهوری اسلامی ایران و استقرار سه قوای حکومتی و سایر نهادها در قالب این نظام می باشد که هدف آن اعتلا و صدور اسلام و خدمترسانی به مردم بویژه توده مستضعفان جامعه و جهان می باشد.
🔶 به جرأت می توان گفت قوه مجریه در رسیدن کشور به اهداف عالیه نظام و پیاده سازی اسلام ناب محمدی (ص) در تمامی شؤون زندگی مردم بسیار تأثیرگذار است. بنابراین یکی از معیارهای مهم انتخاب اصلح به عنوان رییس جمهور، این است که وی باید فرمایشات و منویات امامین انقلاب را در امورات خود نصب العین قرار دهد و اما و اگر در این راه نشناسد که همان اصل تبعیت محض از ولایت فقیه است تا بتواند در رسیدن انقلاب اسلامی به اهداف عالیه اش تلاش نماید و مطابق با اسلام و شریعت، خدمتگزار نظام، رهبری و مردم باشد.
🔶 رئیس جمهور باید فردی باشد که خود را سرباز رهبری بداند و گوش به فرمان او باشد- نه شرق و غرب عالم- تا بتواند به عنوان یک کارفرما مطابق با نقشه های مهندسی راه امامین انقلاب به عنوان یک کارفرما انجام وظیفه نماید. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و شهید جمهور رئیسی، کشور رنگ و بوی مدیریت انقلابی و اسلامی به خود گرفت و این شهید بزرگوار با نصب العین قرار دادن منویات و انتظارات امامین انقلاب، در پیاده سازی نقشه های راه آنها تلاش نمود و عاقبت مدال شهادت نصیبش گردید.
🔶 در انتخاب چهاردهم هم باید فردی در مسند ریاست جمهوری بنشیند که همان روحیه شهید جمهور را داشته باشد چراکه اگر ولایتمداری آن فرد ضعیف باشد بازهم درجا خواهیم زد و یحتمل این انقلاب دوباره بدست نااهلان و نامحرمان خواهد افتاد.
🔶 بخشی از وصیتنامه سیاسی الهی معمار کبیر انقلاب اسلامی در همین مورد را می خوانیم: «اینجانب هیچ گاه نگفته و نمیگویم كه امروز در این جمهوری به اسلام بزرگ با همه ابعادش عمل میشود و اشخاصی از روی جهالت و عقده و بیانضباطی برخلاف مقررات اسلام عمل نمیكنند؛ لكن عرض میكنم كه قوة مقننه و قضاییه و اجراییه با زحمات جانفرسا كوشش در اسلامی كردن این كشور میكنند و ملتِ دهها میلیونی نیز طرفدار و مددكار آنان هستند؛ و اگر این اقلیت اشكالتراش و كارشكن به كمك بشتابند، تحقق این آمال آسانتر و سریعتر خواهد بود...».
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#وحدت #امام_خمینی
#حکومت_اسلامی
#انقلاب_اسلامی
✅ «وحدت کلمه» میراث حیاتی امام
🔰 قسمت اول
🔶 وصیت کلیدی خمینی کبیر از ابتدای انقلاب تا آخرین روزها
اغلب، به اشتباه سخنرانی حضرت امام خمینی در بهشت زهرا (سلامالله علیها) را اولین سخنرانی ایشان پس از بازگشت به میهن پس از ۱۵ سال تبعید میدانند، اما رهبر کبیر انقلاب اولین سخنرانی را در جمع استقبالکنندگان در فرودگاه مهرآباد ایراد کردند. ابتدا قاری نوجوان چند آیه از قرآن مجید را تلاوت کرد و سپس یک گروه، سرود ماندگار «خمینی ای امام» را اجرا کردند و پس از آن هم حضرت امام سخنان کوتاهی را بیان میکنند که میتوان گفت «اهمیت وحدت و هشدار درباره توطئه اختلافافکنی» مهمترین نکته این سخنان کوتاه است. ایشان در این سخنرانی دو بار به صراحت «وحدت کلمه» را عامل پیروزی انقلاب اسلامی معرفی کرده و میگویند: «ما باید از همهی طبقات ملت تشکر کنیم که این پیروزی تا اینجا بهواسطهی وحدت کلمه بوده است. وحدت کلمهی مسلمین همه، وحدت کلمهی اقلیتهای مذهبی با مسلمین، وحدت دانشگاه و مدرسهی علمی، وحدت طبقهی روحانی و جناح سیاسی. باید همه این رمز را بفهمیم که وحدت کلمه، رمز پیروزی است؛ و این رمز پیروزی را از دست ندهیم و خدای نخواسته، شیاطین بین صفوف شما تفرقه نیندازند.»
🔶 یک روز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در پاسخ به نامه جمعی از مردم ملاوی در لرستان، چند خطی را مرقوم میکنند و ضمن تشکر و پاسخ به ابراز احساسات آنان، تنها توصیه و نکتهای که بیان میکنند این است: «امید است به یاری خدای تعالی این همبستگی را تا پیروزی کامل حفظ فرمایید، و از تفرقه و اختلاف که وسیلهی تسلط دشمنان اسلام و بیگانگان است پرهیز نمایید.»
🔹به همه ملت توصیه میکنم
🔸یک روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز باز هم دست روی این نکته کلیدی گذاشته و در پیامشان تأکید میکنند: «از این به بعد توجه به بسیاری از امور لازم است که عمدهی آن توجه به حفظ وحدت کلمه است. ما در بین مبارزه هستیم و باز محتاج به وحدت کلمه هستیم؛ باز باید همهی اقشار با هم برادروار و در کنار هم آماده باشند برای مبارزه و جلوگیری از تشتتات و اختلافات. اگر خدای ناخواسته اختلافات پیدا شوند معلوم نیست که ما به پیروزی نهایی برسیم. من به همهی ملت توصیه میکنم که به همین نحو که تا کنون به وحدت کلمهی خودشان ادامه دادهاند از این به بعد هم ادامه دهند.» و برای ساختن دوباره ایران نیز، حضور و مشارکت همه را لازم و ضروری عنوان میکنند: «اینک ما باید ایران را بسازیم؛ از نو بسازیم ولی مشکلات دارد مشکلات فقط با دولت رفع نمیشود، مشکلات با یک قشر یا دو قشر از ملت رفع نمیشود. همهی ملت باید دست به هم بدهند و هرکس در هر شغل، مقام و مکانی که هست، دست به دست ملت بدهد و با هم این بنای جدید را به پایان برسانیم، و یک ملت جدید و یک دولت جدید و یک بنای جدید که همه اسلامی باشد و همه انسانی باشد ما از سر بنا کنیم.»
🔶 با مروری بر مواضع و پیامهای امام در روزهای پس از پیروزی انقلاب که قطعاً میتوان آن را خاصترین و حساسترین روزهای انقلاب اسلامی دانست، به ندرت میتوان سخنرانی یا پیامی را دید که در آن به طور پررنگ بر نقش کلیدی وحدت و هشدار درباره خطر مهلک تفرقه تأکید نشده باشد.
🔸سه ماده از فرمان هفت مادهای
🔹در طول حیات مبارک ایشان در کسوت رهبر انقلاب اسلامی نیز، هیچ مقطع خطیری را نمیتوان یافت که در آن بر لزوم وحدت و پرهیز از تفرقه تأکید نکنند. گاهی این توصیه همگانی است و گاهی نیز بنا به شرایط، به طور مشخص مسئولین یا خواص کشور را مخاطب قرار میدهند. برای نمونه اوایل سال ۱۳۶۰ که اختلاف میان دولت بنیصدر و سایر ارکان کشور به جاهای باریکی کشیده است، حضرت امام در ۱۲ فروردین ماه پیامی هفتبندی را صادر میکنند که سه بند ابتدایی آن به طور مشخص انذار از اختلاف و تشتت است و این موضوع از چنان اهمیتی برخوردار است که به دادستان کشور نیز در این خصوص تکلیف به ورود میکنند: «بر جمیع سخنرانان، چه در محیطهای باز و چه بسته و تمام نویسندگان، تکلیف حتمی شرعی است که حتی به طور اشاره و کنایه، از گفتار و نوشتههای اختلافانگیز اجتناب نمایند که امروز اختلاف برای امت اسلامی، سم کشنده است.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#سبک_زندگی #وحدت #امام_خمینی #حکومت_اسلامی #انقلاب_اسلامی ✅ «وحدت کلمه» میراث حیاتی امام 🔰 قسمت او
#سبک_زندگی
#وحدت #امام_خمینی
#حکومت_اسلامی
#انقلاب_اسلامی
✅ «وحدت کلمه» میراث حیاتی امام
🔰 قسمت دوم
🔶 و باید بدانند که ایجاد اختلاف در محیط حاضر، جز تبعیت از نفساماره و شیطان درونی و خدمت به ابرقدرتها خصوصاً آمریکای جهانخوار، نیست. و از منکرات بزرگی است که شیطان به اسم اسلام، بر زبانها و قلمها جاری میکند و باید بدانند که انقلاب اسلامی تاب تحمل آن را ندارد و متخلف را مجازات خواهد کرد. دادستان کل کشور موظف است تا به این طریقهی خطرناک خاتمه دهد. سخنرانیهای سالم و سازنده در محیطهای سالم غیرمتشنج، برای ایجاد وحدت و تفاهم و جلوگیری از اختلاف و تشنج، مفید و موجب رضای خداست.»
🔹«رمز پیروزی» را با «سم کشنده» عوض نکنید
🔸استفاده از عبارت قابل تأمل «سم کشنده» برای اختلاف در کشور، ریشه در اعتقاد عمیق حضرت امام به اثر سرنوشت ساز دو عنصر وحدت و تفرقه دارد. کما اینکه ۱۵ تیرماه سال ۱۳۵۸ یعنی تنها چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از دانشجویان با چنین عباراتی درباره لزوم وحدت سخن میگویند: «ای احزاب مختلف، ای گروههای مختلف! اگر شما برای کشور خودتان دلسوز هستید و برای ملتتان دلسوز هستید، باید بدانید که این ایجاد گروههای مختلف برای ملت سم قاتل است و کشور شما را باز به حال اول خدای نخواسته برمیگرداند... [اجانب] مشاهدهی عینی کردند که دو چیز پیروزی برای ما آورده است و به این دو چیز حمله کردند: یکی ایمان، اسلام؛ یکی وحدت کلمه. با دست عمال خودشان این رمز پیروزی، که دارای دو جهت بود، به هر دو حمله کردند. در سطح وسیعی در ایران مشغول تفرقه افکندن شدند. تفرقه در همهی اطراف ایران. احزاب مختلفه؛ گروههای مختلف؛ جبهههای مختلفه و معالأسف همه با هم مخالف. این وحدت کلمه را دارند از ما میگیرند.»
🔹موعد گفتن مهمترین حرفها
🔸انسانها، بخصوص شخصیتهای بزرگ، مهمترین و اصلیترین حرفهای خود را در پایان عمر و به طور مشخص در وصیتنامه خود مطرح میکنند. حضرت امام خمینی نیز در وصیتنامه الهی و سیاسی خود اهمیت مسئله را به ملت گوشزد میکنند: «اینجانب که نفسهای آخر عمر را میکشم به حسب وظیفه، شطری از آنچه در حفظ و بقای این ودیعهی الهی دخالت دارد و شطری از موانع و خطرهایی که آن را تهدید میکنند، برای نسل حاضر و نسلهای آینده عرض میکنم...» و در اولین بند از توصیههای خود باز هم بر نقش حیاتی وحدت تأکید میکنند؛ «بیتردید رمز بقای انقلاب اسلامی همان رمز پیروزی است؛ و رمز پیروزی را ملت میداند و نسلهای آینده در تاریخ خواهند خواند که دو رکن اصلی آن: انگیزهی الهی و مقصد عالی حکومت اسلامی؛ و اجتماع ملت در سراسر کشور با وحدت کلمه برای همان انگیزه و مقصد.
🔶 اینجانب به همهی نسلهای حاضر و آینده وصیت میکنم که اگر بخواهید اسلام و حکومت الله برقرار باشد و دست استعمار و استثمارگرانِ خارج و داخل از کشورتان قطع شود، این انگیزهی الهی را که خداوند تعالی در قرآن کریم بر آن سفارش فرموده است از دست ندهید؛ و در مقابل این انگیزه که رمز پیروزی و بقای آن است، فراموشی هدف و تفرقه و اختلاف است. بیجهت نیست که بوقهای تبلیغاتی در سراسر جهان و ولیدههای بومی آنان تمام توان خود را صرف شایعهها و دروغهای تفرقهافکن نمودهاند و میلیاردها دلار برای آن صرف میکنند.»
🔹امام نهیب میزد
🔸حضرت آیتالله خامنهای نیز در دوره زعامت خود، همان نگاه راهبردی را به اهمیت وحدت و پرهیز از تفرقه داشته و دارند و در این مسئله نیز ادامهدهنده سیره خمینی کبیر هستند: «امام بزرگوار از روز اوّل روی یکی از چیزهایی که همیشه تکیه میکرد، مسئلهی «اتّحاد» بود. بعضیها با یکدیگر سر مسائل جناحی، مسائل سیاسی اختلاف پیدا میکردند، امام (رضوان الله علیه) به اینها نهیب میزد و میگفت: «هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بزنید»... به نظر من رقابتهای داخلی به جای خودش محفوظ، امّا همه باید با هم باشند، همراه باشند. در یک خانواده ممکن است دو برادر با هم دو سلیقهی مختلف داشته باشند امّا برادریشان از بین نمیرود؛ کار به دشنام و دروغ و اهانت و مانند اینها نباید بکشد؛ این را همه باید مراقبت کنند.» ۱۴۰۳/۰۱/۰۱
🔹امروز بیشتر محتاجیم
🔸امروز که مجلس دوازدهم کار خود را آغاز کرده و به خاطر عروج شهیدان پرواز اردیبهشت، ناگزیر به برگزاری انتخابات زودهنگام و تعیین رئیس جمهور جدید هستیم، لزوم وحدت و همدلی در جامعه بیش از پیش ضروری است. بدون شک در این مسیر خطیر، وظیفه چهرههایی که تابلوی انقلاب و اصول آن را بلند کردهاند، و خود را برای پذیرش بار سنگین مدیریت اجرایی کشور در معرض رای آحاد ملت قرار میدهند، در برابر پایبندی به «وحدت کلمه» این «میراث حیاتی امام» بیشتر و سنگینتر است.
🆔 @tahlil_shjr
یاد امام باید در رگهای جمهوری اسلامی جاری باشد.pdf
76.7K
#ولایت_فقیه
#جمهوری_اسلامی
#سیره_امام
#جهاد_تبیین
✅ یاد امام باید در رگهای جمهوری اسلامی جاری باشد
🔶 حضرت آیت الله خامنهای با اینکه خودشان در جایگاه رهبری هستند اما اصرار دارند که باید یاد امام در رگهای جمهوری اسلامی ساری و جاری باشد. ایشان تأکید دارند که آن چیزی که ما دنبال میکنیم، راه امام هست و ما منهای امام، هیچ شأنی برای خودمان قائل نیستیم. پرچمداری رهبر انقلاب در معنادهی به راه امام و مفاهیم انقلاب، همچون سدی مستحکم در برابر کسانی قرار گرفت که به دنبال تحریف فکر و اندیشه امام بودند. افراد مختلفی امام را تحلیل و تفسیر میکنند، اما تحلیل و تفسیر آنها گاهی جوری معنا پیدا میکند که با تفکر غربگرا سازگار میشود. پیشگیری از تحریف امام یکی از مسائلی است که رهبر انقلاب در سخنرانیهای مختلف به آن اشاره داشتهاند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای عبدالله گنجی؛ استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی و فعال رسانه ای
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#امام_خمینی #شجاعت
#تاریخ_معاصر #روشنگری
✅ جامعه چرا مجذوب امام شد؟
🔶 چرا حتی چپی های کمونیست که قائل به حکومت دینی نبودند در قاطعیت شخصیت امام و پذیرفتن رهبری امام کوتاه آمدند!؟ ذوب شدند. چرا جبهه ملی و روشنفکران سکولار در نهایت به نفوذ و اقتدار امام در بین توده مردم اذغان کردند! آنها جذب کدام ویژگی امام شده بودند؟ اصلا مگر توده مردم، آن کشاورز روستایی، آن کارگر و راننده و بقال و نقال ترازویی داشتند که فقاهت و درجات عرفانی امام را بسنجند؟
🔶 امام یک تفاوت اساسی با سایرین دارد. شجاعت بی نظیر! امام شجاع سال پنجاه هفت نبود. زمانیکه اُبهت شاه فروریخته بود و حتی نوجوانان در پنجاه و هفت جرات شعار علیه شاه پیدا کرده بودند بلکه امام شجاع سال چهل و یک بود که کسی جرات نداشت علیه وزیر دربار شاه سخن بگوید. مردم رهبر شجاع را دوست دارند. دو نمونه از شجاعت و قاطعیت امام پیش از انقلاب را مرور میکنم. کمتر شخصیتی در سطح امام حاضر به این رفتارها بود. دون شان مرجعیت میدانستند!
1️⃣ نزدیک انقلاب حزب بعث از ترس توسعه انقلاب شیعیان در عراق قصد داشت امام را اخراج کند. نماینده حزب بعث با احترام و شرط از امام خواست فعالیت سیاسی نداشته باشند وگرنه باید نجف را ترک کنند. پاسخ امام بی نظیر است ایشان گفتند: "فکر نکنید من از آن دسته روحانیونی هستم که بخاطر زیارت رفتن هر روزه دست از مبارزه بردارم!" بله کسانی بودند که تمام اسلامشان فقط خلاصه در امور فردی بود و حاضر نبودند از زیارت دل بکنند و برای همین به دشمن امتیاز میدادند.
2️⃣ وقتی امام به پاریس رسید نماینده کاخ الیزه، ریاست جمهوری فرانسه با نهایت احترام به ایشان خوش آمد گفت و خواست که در فرانسه علیه حکومت ایران فعالیت سیاسی نداشته باشند! امام جواب داد که "من گمان میکردم اینجا سرزمین آزاد است!" اما بی فایده بود. نماینده کارتر و دولت آمریکا آمد با تهدید و بی احترامی برای ترساندن امام گفت: دولت بختیار مورد حمایت ماست و ارتش از او حمایت خواهد کرد و بطور ضمن امام را تهدید جانی کرد. با بی ادبی و دور از شان امام...
🔶 نماینده آمریکا فکر کرد تهدید کارساز افتاده است!! امام کوتاه می آید! بعد از چند دقیقه امام پاسخی داد که نماینده آمریکا با هراس دیگر جوابی نداشت! امام با لحن محکم گفت: تاکنون من به مردم ایران نگفته ام با آمریکایی های داخل ایران چه کنند!!!! خواست امام را با تهدید جانی بترساند اما پاسخ دقیق و محکم امام ورق را برگرداند! شجاعت امام بی نظیر است. خودش فرمود والله تمام عمر نترسیدم و آن شب در مسیره جاده قم به تهران که مرا می بردند من به آن دو مامور ساواکی تسلی میدادم!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#انتخابات
#امام_خمینی
#فلسطین #طوفان_الاقصی
#شهید_جمهور #رژیم_صهیونیستی
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در مراسم سی و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (رحمهالله) ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
🔶 از زاویه دید امام بزرگوار، میخواهم راجع به دو موضوع فلسطین و حادثه فقدان رئیسجمهور کلماتی را عرض کنم
1⃣ درباره مسئله فلسطین و طوفانالاقصی
آنچه امام بزرگوار درباره آینده فلسطین از ۵۰ سال قبل یا بیشتر پیشبینی کرده بودند، امروز بتدریج در حال تحقق است
🔶 خلاصه خواسته امام بزرگوار در باب فلسطین:
👈 دل به مذاکرات سازش بسته نشود
👈باید خود مردم فلسطین در میدان عمل حقّ خودشان را بگیرند
⏪دو نقطه اساسی در حادثه طوفانالاقصیٰ:
📌طوفانالاقصیٰ، دقیقاً مورد نیاز منطقه بود
👈اینها یک توطئه بزرگ بینالمللی برای منطقه غرب آسیا را با این عملیّات باطل کردند
📌طوفانالاقصیٰ یک ضربه تعیینکنندهای به رژیم صهیونیست بود
🔻نظرات تحلیلگران غربی:
✍️رژیم صهیونیستی هشت ماه بعد از طوفانالاقصیٰ، به هیچکدام از هدفهای حداقلی خود هم نرسیده
✍️طوفانالاقصیٰ رویدادی است که میتواند تغییردهنده قرن بیستویکم باشد
✍️طوفانالاقصیٰ جهان را تغییر خواهد داد
🔶 امروز علیرغم تبلیغات رسانهها، مسئله فلسطین، مسئله اوّل دنیا است. در خیابانهای لندن، در میدانهای پاریس، در دانشگاههای آمریکا به نفع مردم فلسطین و علیه رژیم صهیونیستی شعار میدهند. ملّت فلسطین با وجود همه مشکلات و سختیها، از مقاومت روگردانی نکرد
👇رژیم صهیونیستی
⭕️ تحلیل غلطی از تواناییهای جبهه عظیم مقاومت کرد
⭕️در مقابل چشم مردم دنیا دارد بتدریج ذوب میشود
2⃣ درباره حادثه تلخ فقدان رئیسجمهور عزیز و مغتنم، شهید رئیسی و همراهان ایشان
❇️همراهان ایشان هر کدام به نوبه خود ارزشمند بودند:
💎مرحوم آقای آل هاشم
📌امامجمعه فعال، مردمی و شایسته تبریز
📌نماینده رهبری در استان مهم آذربایجان شرقی
📌با قاطبه مردم ارتباطات قلبی و دلی و کاری برقرار میکرد
💎مرحوم آقای امیرعبداللهیان
📌وزیر خارجه فعال، پرکار، باابتکار
📌مذاکرهکننده قوی و باهوش و پایبند به مبانی و اصول
➕دیگران هم
💎چه استاندار آذربایجان
💎چه برادر مأمور حفاظت رئیسجمهور،
💎چه آن سه نفر عزیزی که مأمور پرواز بودند،
❇️آنطوری که افراد آشنای به آنها میگویند،
✅افراد شایسته و برجسته و مؤمنی بودند
♦️آقای رئیسی عزیز و همراهانش در راه
💎 پیشرفت کشور
💎خدمت به مردم
💎اعتلای جمهوری اسلامی
⏪کشته شدند، لذا مشمول آیه «یُقتَلُ فی سَبیلِ اللَّه» هستند
✨بنابراین، اینها را ما «شهدای خدمت» میدانیم، همچنان که مردم گفتند
🌟آقای رئیسی
🔹در خدمتگزاری به کشور، یک نصاب تازهای را به وجود آورد
🔸در مسائل خارجی، از فرصتها به بهترین وجهی استفاده کرد
🔹ایران را در چشم رجال سیاسی دنیا بزرگتر و برجستهتر کرد
🔸برای مردم، کرامت و عزت قائل بود
🔹به جوانها اعتماد میکرد
🔸به کسانی که به خود او بدی کرده بودند، با کرامت برخورد میکرد
🔹در مرزبندی با دشمنان انقلاب صراحت داشت
☝️هر کدام از اینها برای سیاستمداران ما یک سرمشق است
🔶 پیامهای اجتماعات میلیونی مردم در عزاداری رئیسجمهور
✅ملت ایران پرانگیزه و خستهنشو است
✅میان مردم و مسئولان سطوح بالای کشور، دلبستگی عاطفی وجود دارد
✅مردم طرفدار شعارهای انقلابند
✅مردم قدردان خدمتگزاران خودشان هستند
☑️این مضامین مهم برخاسته از اجتماعات مردم، در معادلات سیاسی منطقه اثر خواهد گذاشت
🔻یک مطلب مهم دیگر
👈کشور با وجود از دست دادن رئیسجمهور توانست آرامش و امنیّت خود را به طور کامل حفظ کند
🔶 درباره مسئله انتخابات
👌اینکه بعد از این حادثه تلخ، مردم جمع بشوند با آراء بالا مسئول بعدی را انتخاب بکنند،
📡انعکاس این در دنیا انعکاس فوقالعادهای است؛
☝️لذا انتخابات پیشرو بسیار مهم است. این حماسه انتخابات، مکمل حماسهی بدرقه شهیدان است
🔶 ملت ایران برای اینکه بتواند:
✔️ در معادلات پیچیده بینالمللی منافع خود را حفظ کند
✔️عمق راهبردی خود را تثبیت کند
✔️ظرفیتها و استعدادهای طبیعی و انسانی خود را به مرحله بروز و ظهور برساند و کام مردم را شیرین کند
✔️حفرهها و رخنههای اقتصادی و فرهنگی را پر کند
✅احتیاج دارد به یک رئیسجمهور فعال، پرکار، آگاه و معتقد به مبانی انقلاب
👈در رقابتهای پیش روی انتخاباتی بین نامزدها، اخلاق حاکم باشد. بدگویی کردن، تهمت زدن، لجنپراکنی کردن، کمکی به پیشرفت کارها نمیکند
🍀خدای متعال هم دلهای مردم را انشاءاللّه هدایت خواهد کرد به بهترین گزینه و انشاءاللّه یک رئیسجمهور شایسته برای ملّت ایران تعیین خواهد شد.
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#انتخابات
#وعده_صادق #معیشت
✅ بیم و امیدهای انتخابات چهاردهم
🔶 هنوز خیلی زود است قضاوت قطعی کنیم، اما من باب هشدار و تذکر هم که شده مناسب است در آغازین روزهای مجلس شورای اسلامی و در آغازین مرحله فرآیند انتخابات ریاستجمهوری قدری هشدارآمیز به صحنه نگاه کنیم تا شاید برخی که بر روی تنشآلود کردن فضای عمومی جامعه و سیاه نمایاندن کشور برای ارتفاع موقعیت خود حساب باز کردهاند، به خود آیند. اگر آداب و شرایط حاکم بر انتخابات و رفتار سیاسی کاندیداها کماکان تغییر نکرده باشد، معالاسف باید خود را برای یک دوره پرمناقشه و سرشار از سیاهنمایی آماده کرد. در اینکه ایران امروز در شرایطی توأم با ضعف و کاستیها قرار دارد، تردیدی نیست؛ اما این همه ماجرا نیست؛ چرا که به دلایل گوناگون ایران ۱۴۰۳ دیگر ایران ۱۴۰۰ نیست و شرایط پیشین به گونهای بنیادین تغییر یافته است.
🔶 در عرصه منطقهای و جهانی پس از عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی، نه فقط به پایگاههای نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، بلکه مهمتر به همه راهبردهای چند دهه ناتو و خاصه آمریکا در غرب آسیا حملهور شد. اگر روزی فرا برسد که بتوان عملیات وعده صادق را از حیث نظامی و دادههای دیپلماتیک تجزیه و تحلیل کرد و ضعفهای سازمان سیاسی و نظامی غرب را با مردم در میان گذاشت، تازه آن هنگام ابعاد مختلف عملیات که نشاندهنده تکامل اراده سیاسی و توانمندی نظامی بیسابقه ایران است، برای مردم آشکار خواهد شد.
🔶 در زمینه سیاست خارجی، هیچگاه به اندازه دوره کنونی توازنگرایی در روابط خارجی و تثبیت ظرفیتهایهای همسایگی فعال نبوده است. تنظیم روابط سازنده با کشورهای منطقه، عضویت کامل ایران در شانگهای و بریکس، اجرایی شدن توافق راهبردی ایران با چین و روسیه و در نهایت تداوم مذاکره برای رفع تحریمهای ظالمانه، هیچگاه در تاریخ ایران چنین موقعیت و فرصتهایی را پیشروی کشور نگذاشته است. از آنسو این شرایط خاص منطقهای و جهانی، زمینهها و ظرفیتهای اقتصادی قابل ملاحظهای را در اختیار مسئولان برای حل مسائل معیشتی مردم قرار داده است.
🔶 حالا در این میانه و در حالیکه دولت سیزدهم در ظرف سه سال گذشته گامهای مؤثر و سازندهای را در عرصههای پیشگفته برداشته، کشور در حال برگزاری انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم است. انتظار آن نیست که کاندیداها مسائل جاری کشور را طرح نکنند و به نقد سیاستهای موجود، خاصه در بخش اقتصادی مبادرت نورزند، که اقتضای انتخابات نیز همین است؛ اما نباید گروههای سیاسی و کاندیداها با سیاهنمایی اوضاع کشور امید به اصلاح امور و اعتماد به مسئولان را، که موتور محرکه شرکت مردم در انتخابات است، به کلی از بین ببرند.
🆔 @tahlil_shjr
#امام_خمینی
#جهاد_تبیین #اسلام_ناب
#انقلاب_اسلامی #جنگ_شناختی
✅ امام احیاگر و امام ماندگارساز
🔰 قسمت اول
🔶 «انقلاب اسلامی» پدیدهای است در دنیای معاصر، که حقاً و انصافاً نمیتوان به درستی و آسانی، این رویداد بزرگ تاریخی، نتایج، آثار و پیامدهای آن را تبیین کرد. در دشواری و سختی توصیفپذیری انقلاب اسلامی همین بس که، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن سال 1357، هیچ یک از نظریههای انقلابها و همچنین، هیچ یک از صاحبنظران عرصه تحلیل تحولات اجتماعی، قادر به تبیین، تشریح و توصیف این انقلاب بیهمتا نبودند.
🔶 آری، در چنین فضایی بود که آن راهبر اصلی و ابرمرد تاریخ، با عبارتی، چون «انقلاب ما انفجار نور بود» و «انقلاب اسلامی معجزه قرن است»، به همگان فهماندند که انقلاب اسلامی را فقط و فقط از منظر و نگاه توحیدی و قرآنی میتوان درک و تبیین کرد. در هر انقلابی و از جمله در انقلاب اسلامی بیهمتا، رهبری انقلاب یکی از ارکان اصلی آن انقلاب به شمار میآید. شکلدهی به یک انقلاب مردمپایه مبتنی بر مکتب اسلام و به پیروزی رساندن آن در عصر حاکمیت مکاتب مادی و سلطه همهجانبه قدرتهای شیطانی غرب و شرق در جهان، کاری بس بزرگ بود و این کار بزرگ را، حضرت امام خمینی (قدس الله نفسه الزکیه) پیامبرگونه به ثمر رساندند. در وصف کار بزرگ امام خمینی (ره)، کسانی که از این تحول بزرگ انسانی و اجتماعی شگفتزده شده بودند و به عمق این رویداد بزرگ تاریخی مینگریستند، با صراحت گفتند، گویا پیامبر اسلام بعثتی دوباره کرده و اسلام ظهوری مجدد کرده است.
🔶 آری، به درستی باید گفت، کار بزرگ امام خمینی (ره)، از جنس احیاگری و حیاتبخشی بود. امام (ره) اسلام را زنده کردند و معارف نورانی اسلام ناب محمدی(ص) را پیامبرگونه در عصر جاهلیت مدرن، در جهان منتشر کردند. بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و رهبر کبیر انقلاب اسلامی، متفکری بلندآوازه و حکیمی سترگ است که بدون تردید باید گفت، نام و راه و افکارش، تمامی مرزهای جغرافیایی را درنوردید و در اعماق ذهن و دل و جان مشتاقان حقیقت نفوذ کرد و در 45 سال گذشته، منشأ تحولات بزرگ در عرصههای گوناگون شد.
🔶 صفآرایی تمامی قدرتهای مادی و شیطانی و شکلگیری یک آرایش بینظیر جهانی و تاریخی برای نابودی انقلاب اسلامی از یک سو و ناکامی تمامی این قدرتها در به شکست رساندن انقلاب و جمهوری اسلامی از دیگر سو، از عظمت، حقانیت و اتصال ملت مؤمن ایران و امامین انقلاب اسلامی، به منشأ اصلی قدرت لایزال الهی حکایت میکند. اگر امام بزرگوار که به درستی باید گفت، امام احیاگر از انقلاب اسلامی با عناوینی، چون «انفجار نور» و «معجزه قرن» یاد کردند؛ از ماندگاری انقلاب اسلامی به عنوان معجزه دیگر و معجزهای بس بزرگتر باید یاد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای یدالله جوانی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#امام_خمینی #جهاد_تبیین #اسلام_ناب #انقلاب_اسلامی #جنگ_شناختی ✅ امام احیاگر و امام ماندگارساز 🔰 ق
#امام_خمینی
#جهاد_تبیین #اسلام_ناب
#انقلاب_اسلامی #جنگ_شناختی
✅ امام احیاگر و امام ماندگارساز
🔰 قسمت دوم
🔶 رمز و راز ماندگاری انقلاب اسلامی در دوره پس از رحلت جانسوز رهبر کبیر انقلاب اسلامی، آن هم با وجود توطئههای بیشمار نظام سلطه طی بیش از سه دهه در چیست؟ بدون شک و تردید باید گفت، هم جنس بودن رهبری دوم انقلاب با رهبری اول انقلاب، از دلایل اصلی ماندگاری انقلاب اسلامی و نظامی است که حضرت روحالله آن را بنیان گذاشتند. حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، پس از آنکه با اصرار نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، زعامت و ولایت جامعه اسلامی را بر عهده گرفتند، با صراحت گفتند: «راه ما راه امام است و ما این راه را با قوت ادامه خواهیم داد.»
🔶 اکنون پس از گذشت 45 سال از انقلاب اسلامی و عمر با برکت جمهوری اسلامی ایران، جهانیان و به ویژه متفکران در اقصی نقاط جهان، شاهد تحولات بزرگی در عرصههای گوناگون هستند که همگی متأثر از انقلاب اسلامی است. انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی در دوران پس از امام خمینی (ره)، همان راهی را با راهبری رهبر حکیم انقلاب اسلامی طی کرد، که نقشه راهش را پیر جماران ترسیم کرده بود. اما با وجود دستاوردهای بی نظیر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی، دشمنان شکست خورده و به شدت نگران از تحولات آینده و تغییر هندسه قدرت در جهان با طلوع قدرت اسلام، بزرگترین جنگ ترکیبی و جنگ شناختی را علیه ملت ایران به راه انداختند تا شاید بتوانند به زعم باطل خود، میان ملت ایران و به ویژه جوانان ایرانی با انقلاب اسلامی و رهبری آن فاصله انداخته و حرکت آن به سمت قلههای آرمانی و از جمله تمدنسازی اسلامی را متوقف کنند.
🔶 در چنین وضعیتی، «جهاد تبیین» راهبرد اصلی مقابله با جنگ شناختی دشمن است. بازخوانی مکتب امام خمینی (ره) و تبیین سیره نظری و عملی امام خامنهای و آشنا کردن نسل جوان با امامین انقلاب اسلامی، از مصادیق اصلی جهاد تبیین به شمار میآید. باید امام احیاگر اسلام ناب محمدی (ص) را به جوانان ایران زمین و همه ملتها، آنگونه که بود و زیست، با تمامی آرا و اندیشهها و آرمانهای الهیاش معرفی کرد. همچنین باید در این جهاد مقدس تبیین، رهبر حکیم انقلاب اسلامی را به عنوان امام ماندگارساز انقلاب اسلامی، شناخت و شناساند.
🔶 متن پیش رو، تلاشی کوچک در راستای این جهاد بزرگ و مقدس است. از همکاران در معاونت سیاسی سپاه که با اهتمام و مجاهدت خود و در فرصتی کوتاه، این ویژهنامه را در آستانه سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، تدوین کرده و به زینت طبع آراسته و به علاقهمندان راه نورانی امامین انقلاب اسلامی که همانا راه انبیا و راه پیامبر اکرم (ص) و راه ائمه اطهار (س) است، تقدیم کردند، قدردانی و تشکر میکنم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای یدالله جوانی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#آمریکا #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #مصر
#آتش_بس #عربستان
✅ بایدن و سوت پایان جنگ؟!
🔰قسمت اول
🔶 رئیس جمهور آمریکا درباره جنگ غزه و طرحی اسرائیلی برای توافق با حماس سخن گفت. سخنرانی بایدن از این منظر تازگی داشت که در آن برای نخستین بار به صراحت بر ضرورت پایان جنگ و آتش بس تاکید کرد.
🔶 این در حالی است که بایدن در نزدیک به نه ماه جنگ غزه هیچگاه به این صراحت از ضرورت پایان آن و آتش بس دائم سخن نگفته بود. البته از اواخر سال گذشته میلادی و به ویژه اوایل امسال و توام با بن بست جنگ رفته رفته موضع اعلامی دولت بایدن نیز در حال تغییر بود و ابتدا خواستار محدود کردن دامنه حملات اسرائیل شد، تا این که در دو ماه اخیر در مذاکرات قاهره و دوحه به ویژه در اوایل می با خواسته کلیدی حماس مبنی بر توقف جنگ و آتش بس دائم برای رسیدن به توافق موافقت کرد و نمود عینی آن هم در طرحی بود که مصر و قطر با هماهنگی دولت بایدن تهیه و ارائه کردند که حماس آن را پذیرفت اما نتانیاهو مخالفت کرد.
🔶 سپس اسرائیل حمله سریعی را به این منطقه راه انداخت و همزمان با آن نیز حملاتی را در مناطقی در شمال نوار غزه به ویژه اردوگاه جبالیا شروع کرد و در حالی که توجه جهانی به رفح بود، اما نبردهای سنگینتر در همان جبالیا در جریان بود. حمله مجدد ارتش اسرائیل به بیت حانون و بیت لاهیا در نقاط مرزی و همچنین جبالیا خود ناقض ادعای قبلی ارتش اسرائیل درباره پاکسازی این مناطق از نیروهای حماس بود. همین وضعیت باعث شد که صدای اعتراض از درون خود کابینه و ژنرالهای اسرائیلی از جمله آیزنکوت عضو کابینه جنگ و همچنین از کنست بلند شود؛ تا جایی که امیت هالیوی عضو لیکودی کمیسیون امنیت و سیاست خارجی آن در گفتگو با شبکه 14 اسرائیل ضمن انتقاد شدید از ارتش بیان داشت که 24 گردان حماس همچنان سالم است و برخلاف اظهارات اسرائیلی آسیب خاصی ندیدهاند.
🔶 در این شرایط با وجودی که هنوز حملات در رفح ادامه دارد، اما نیروهای اسرائیلی دیروز از جبالیا و کلیه مناطق شمال باریکه غزه عقب نشینی کردند. متعاقب آن، بایدن امروز درباره جنگ غزه سخنرانی کرد و از طرحی اسرائیلی برای توافق با حماس سخن گفت و از این تشکیلات خواست با آن موافقت کند. بایدن در حالی مدام به این طرح اشاره میکرد که به گفته خود او برخی وزرای کابینه اسرائیل با آن مخالف هستند، به این معنا که اجماعی اسرائیلی بر سر آن وجود ندارد. از این رو، گویا طرح پیشگفته با آن مشخصات بیشتر مربوط به خود آمریکاست تا دولت نتانیاهو.
🔶 صرف نظر از ماهیت این طرح و تفاوت آن با طرح پیشنهادی مصر و قطر که مورد موافقت حماس هم قرار گرفت، اما کلیدیترین بخش سخنان بایدن تاکید آشکار بر ضرورت پایان این جنگ بود که برجسته شدن این گزاره خوشایند دولت نتانیاهو نیست. در کل، سخنان بایدن قبل از هر چیز به معنای ضرورت پایان جنگ از دید آمریکاست. به نظر میرسد که انگیزه اصلی بایدن از سخنان امشب، بیشتر فشار بر اسرائیل جهت پایان جنگ و علنی کردن این خواسته بود که در یکی دو ماه اخیر دولت او از طرق مختلف تلاش داشت در خفا دولت نتانیاهو را بدان قانع کند، اما فایده نداشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای صابر گل عنبری
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#روابط_خارجی #آمریکا #فلسطین #رژیم_صهیونیستی #مصر #آتش_بس #عربستان ✅ بایدن و سوت پایان جنگ؟! 🔰قسمت
#روابط_خارجی
#آمریکا #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #مصر
#آتش_بس #عربستان
✅ بایدن و سوت پایان جنگ؟!
🔰قسمت دوم
🔶 گویا دولت نتانیاهو پیام سخنان بایدن را گرفته و بیانیه فوری دفتر او مبنی بر پافشاری بر پایان نیافتن جنگ تا تحقق همه اهداف آن و سخنان مقامی اسرائیلی به کانال 12 مبنی بر این که اظهارات بایدن ناشی از عدم شناخت واقعیتها و پیروزی برای حماس است، میتواند تاکیدی بر مدعای پیشگفته باشد.
🔶 نزدیکتر شدن انتخابات آمریکا و تبعات فزاینده تداوم جنگ غزه به ویژه در رفح بیش از گذشته بایدن را به تکاپو برای یافتن راهی برای پایان این وضعیت دردسرساز انداخته و از این رهیافت هم احتمالا راه چاره را در بیان مواضع صریحتر یافته است. در کنار آن هم احتمالا بایدن به علت زمان اندک تا انتخابات بیش از قبل برای عادی سازی روابط میان اسرائیل و عربستان عجله دارد و میخواهد هر چه زودتر آن را به سرانجام برساند و از این رو هم امشب بیان داشت که اسرائیل پس از توافق برای پایان جنگ به اسرائیل میتواند به توافقی تاریخی با عربستان برای عادی سازی روابط برسد.
🔶 ریاض فعلا چنین توافقی را به پایان جنگ غزه منوط کرده است؛ هر چند بعید هم نیست بخواهد تا انتخابات نوامبر و روشن شدن نتیجه آن صبر کند تا اگر ترامپ برنده شد، این مساله به نام او تمام شود. اما در آن سو نیز با توجه به دستیابی به توافق امنیتی همه جانبه و قابل تامل با دولت بایدن، چه بسا مانعی برای رونمایی از این عادیسازی پس از اعلام پایان جنگ غزه نداشته باشد.
🔶 البته آنچه تاکنون برای نتانیاهو اهمیت بیشتری داشته بیشتر سرنوشت خود او بوده تا این «توافق تاریخی» با عربستان و پایان جنگ در این نقطه بدون تحقق هیچ کدام از اهدافش و در سایه این بن بست راهبردی باخت بزرگی است. به هر حال، باید دید در صورت ازسرگیری مذاکرات طی روزهای آینده چه اتفاقی میافتد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای صابر گل عنبری
🆔 @tahlil_shjr
هویت اسلامی ایرانی به امام رضا(ع) پیوند خورده است.pdf
91.1K
#معنویت
#جامعه_اسلامی
#هویت #اسلام_ناب
#امام_رضا(ع) #ایران
✅ هویت اسلامی ایرانی به امام رضا (ع) پیوند خورده است
🔶 هویت اسلامی ایران مردم ایران به امام رضا علیهالسلام پیوند و گره خورده است که فکر میکنم ما کمتر از این بُعد هویتساز به امام رضا علیهالسلام نگاه کردهایم و میتوان بیان داشت امام رضا علیهالسلام به طور خاص یک نقش هویتساز برای جامعهی ایران دارد. سه محوری که رهبر انقلاب درباره کنگره جهانی حضرت رضا علیهالسلام تعیین کردند خیلی اهمیت دارد. آن جنبهی معنوی اهل بیت علیهمالسلام، جنبهی اخلاقی اهلبیت علیهمالسلام، جنبهی قدسی اهلبیت علیهمالسلام امروز در سطح جهانی یک گمشده است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیّدسعیدرضا عاملی؛ دبیر پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیهالسلام
🆔 @tahlil_shjr
#روشنگری
#رسانه #شهید_جمهور
#جهاد_تبیین #پیشرفت
✅ قصه دامنه دار "دلم سوخت"
🔶 فرمود: دلم سوخت. این ماجرا را صرفا یک "آه پدرانه" و یک "حس عاطفی" نبینیم. ضایعه بزرگ و غم انگیز شهید جمهور را من در همین نغمه غم انگیز "دلم سوخت" می بینم. مختصری تا انتها همراه باشید؛ متن ذوقی و احساسی نیست.
1⃣ روایت امام از ماجرای شهید بهشتی را ببینید؛ دیداری دارند صبح 17 شهریور سال 60. در جمع حزب جمهوری. ابتدای سخن شان اینطور است: "من فکر می کنم هرگاه ما چیزی از دست دادیم در ازایش چیزی دریافت کردیم." بعد مثال می زنند که اگر 15 خرداد نبود به اینجا نمی رسیدیم. تا میرسند به ماجرای شهادت شهید مظلوم بهشتی، آنجا می فرمایند: "وقتی بهشتی و یارانش شهید شدند... مردم فرق کردند... ماجرا برگشت.... یک دفعه شعارها برگشت به نفع ایشان."
🔶 حرفشان این است: با شهادت ایشان، او شناخته شد. می فرمایند "بهشتی را من بزرگ کردم.. من او را می شناختم. اما این ماجرا باعث شد مردم هم او را بشناسند." میفرمایند مظلومیت بهشتی دردناک تر از شهادتش است. این تعبیر را بگذارید کنار "دلم سوخت". حالا با این بند برگردیم این روزها.
2⃣ حکمت شهدای پرواز اردیبهشت چیست؟ نمی دانیم. اما از نوع ادبیات و رفتار رهبری انقلاب سطحی از این حکمت قابل تحلیل است. نوع مواجهه رهبری گوئی می خواهند پیامی را منتقل کنند. در همان پیام تسلیت به شکل کم سابقه ای به مظلومیت شهید اشاره می کنند: " آزردگی هایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد." تا سخنرانی بهشت زهرای تهران که دیگر صراحت بیشتری دارد؛ هم از گلایه های رئیس جمهور فقید از بدخواهان می گویند و هم کسری رسانه ها در توجه به خدمات رئیسی. اینجاست که می فرمایند "دلم سوخت." گوئی این تصویر از مظلومیت رسانه ای شهید برای رهبرانقلاب مساله جدی است که نمی توانند و نمی خواهند از کنارش بگذرند.
3⃣ رهبر انقلاب از مردم و تشییع کننده ها گفتند. اینکه این مردم با تشییع میلیونی، نشان دادند قدرشناسند. نشان دادند دل شان با ارزشهای انقلاب اسلامی است. نشان دادند برخلاف القاهای دشمن رابطه شان با مسئولین مستحکم است.
فرمودند شهید خدمت از دل مردم جوشید. حال سوال اینست که آیا این مردم قبل از شهادت هم همین شناخت را داشتند؟ همین تصویر از خادم مظلوم وجود داشت؟ نداشتند. چرا باید چنین تصویری را داشته باشند وقتی رسانه ها نمی گویند. اصلا نمی بینند که بگویند. می بینند و کتمان می کنند. می بینند و عکس آنرا می گویند. حال چرا مردم باید بدانند؟ سخن نهائی اینجاست. خون شهید رسانه شد. آنچه دانستند پس از خون شهید است.
4⃣ خون شهید مظلوم روشنگر بود. خون شهید رسانه شد تا چشم ها باز شود. یک وقتی خدا نعمتی را می گیرد تا چشم ها باز شود. رئیسی رفت تا بودنش حس شود. نیست شد تا هستش درک شود. تصویر شفاف شهید خدمت، ثمره خون شهید است و اگرنه تلاش شبانه روزی او در حیاتش دیده نشد؛ نگذاشتند دیده شود. دشمن که به ذاتش رفتار می کرد. اما دوست نیز کم گذاشت.
5⃣ سیاست ورزی را صرفا عرصه حذف رقیب دیدیم. از سیاست فقط داد زدن را شنیدم. عرصه کار رسانه را جز تهمت و افترا و هتک حیثیت ندیدیم. مسابقه فحاشی گذاشتیم. رفتارمان در مقابل رقبا، مدل مشمئز کننده دوقطبی های توهمی و اهریمن و فرشته است. مدل های استقلال- پرسپولیسی که هیچ آورده ای جز عصبیت ندارد.
🔶 طبیعی است که با این ذائقه خدمات را نمی بینیم. پیشرفت را به حساب نمی آوریم. ببینیم هم به بیان آن عادت نداریم. اصلا بلد نیستیم. زبان مان در گفتن داشته ها و دارایی ها الکن است. بدتر اینکه در جنگ های حیدری و نعمتی قلب واقع می کنیم. و اینهمه در حالی است که دشمن شب و روز بر سر این مردم القاهای هرز و دروغین می ریزد.
🔶 لب کلام و حرف تمام است: جهاد تبیین نکنیم، باز هم هزینه می دهیم؛ حرکت انقلاب به جلو متوقف نمی شود. حرکت نیز در آگاهی مردم است. پس کم بگذاریم بازهم خون خوبان و بهترین ها این کسری را پر می کند. این سنت خداست که کفر نعمت از کفت بیرون کند. خون سدشکن است. غبارها را کنار می زند. قلب و ذهن مخاطب را توامان و پرقدرت نشان می گیرد. اما خون است. غم انگیز است؛ هنوز هم که هنوز است باورمان نیست از این فقدان. حال مرثیه "دلم سوخت" را مجدد بخوانیم؛ باهم بخوانیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#اقتصاد
#انتخابات
#تورم #شهید_جمهور
✅ آنچه مردم میخواهند؟/ از مهار تورم تا مردمداری
🔶 اتفاقی که در سیام اردیبهشت ۱۴۰۳ روی داد یکی از تلخترین روزهای تاریخ پر فراز و نشیب میهن و ملت اسلامی ایران بود؛ روزی که آخرین پرواز رئیسجمهور پر تلاش ایران اسلامی پروازی آسمانی شد و در حین خدمت در کنار دیگر خادمان این ملت همچون امیرعبداللهیان و آیتالله آل هاشم و دیگران به شهادت رسیدند. ضایعهای که غم بزرگی بر دل مردم و رهبر معظم انقلاب اسلامی نشاند. واقعیت این بود که مردم یکی از مردان مرد عرصه خدمت را از دست دادند رئیسجمهوری که آرام ننشت و برای حل مشکلات و رفع دغدغههای مردم شب و روز نداشت.
🔶 اما مردم این مرد خدمت را در سانحهای غم بار از دست دادند و حالا باید در انتخاباتی زود هنگام پای صندوقهای رای بروند و از میان آنهایی که آمدند تا برای سرنوشت این ملت چارهساز باشند اصلحترینشان را برگزینند. اما مردم چه میخواهند و چه انتظاری از رئیس جمهور نهم دارند.
🔶 مردم چه میخواهند؟
در یک نظر سنجی که میان مخاطبان شبکههای اجتماعی انجام شده است، ۳۲.۸ درصد از مخاطبان معتقد بودند که رویکرد اصلی رئیسجمهور آینده باید کنترل تورم باشد! در این نظرسنجی ۱۰۰،۴۷۳ نفر شرکت کردند که ۲۶.۲ درصد سهم مخاطبان تلگرام و ۷۳.۸ درصد سهم مخاطبان روبیکا بوده است. از این میان ۲۱.۴ درصد ایجاد اشتغال و رفع بیکاری را به عنوان رویکرد اصلی رئیسجمهور آینده در نظر گرفتهاند.
🔶 لزوم مبارزه با فساد
۱۵.۹ درصد از شرکتکنندگان معتقدند مبارزه با فساد باید رویکرد اصلی رئیسجمهور باشد یعنی همان امری که سرلوحه تمام تلاشهای شبانه روزی شهید رئیسی بود. تنها ۴.۴ درصد شرکت کنندگان گسترش آزادیهای فرهنگی را به عنوان رویکرد اصلی رئیسجمهور آینده معرفی کردهاند که نشاندهنده این است که علی رغم شکل گیری دوقطبی بر سر گسترش آزادیهای فرهنگی در دورههای قبل، اکنون این مسئله برای مردم در اولویت نیست. همچنین رویکرد رئیسجمهور در مهار تورم به عنوان یکی از دغدغههای اصلی مردم و برنامههای دولت برای کنترل آن در میان عموم مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.
🔶 رفع دغدغههای اقتصادی
مهار تورم و رفع دغدغههای اقتصادی و معیشتی همان رویکردی بود که رئیس جمهور شهید ایران شهید رئیسی آن را دنبال میکرد و همزمان هم مدافع مردم کم برخوردار در تمام نقاط ایران اسلامی بود و هم مدافع حقوق کارگران و کارمندان و همه مردم ایران.
رئیس جمهوری که مردم میخواهند همچین فردی است که مانند آیت الله رئیسی با مردم همراه و میان آنها باشد و در کنار رسیدگی به مسائل خرد و کلان کشور از تورم تا دغدغه اشتغال جوانان، مدافع اقتدار میهن اسلامی در عرصه بین المللی و منطقهای باشد.
🔶 انتظاراتی که جابجا شد!
نکته مهم این جاست که آیتالله رئیسی مردی از تبار خدمت واقعی بود که میزان انتظارات مردمی از یک رئیسجمهور اصلح را چندین سطح جابجا کرد. حالا مردم انتظارشان از آقای رئیسجمهور چیزی فراتر از شخصیتی است که آرامش و آسایش مردم و رفع نیازها و مشکلاتشان را بر هر امری حتی استراحت خود مقدم شمرده و لحظهای از رسیدگی به مسائل کشور و مردم غافل نمیشد.
یکی از ویژگیهای بسیار مهم شهید رئیسی را تقوای سیاسی و مدیریت جهادی ایشان برمیشمارند، امری که باعث شد نگاه افکار عمومی نسبت به صحنه سیاست تغییر کند. حالا رئیس جمهور کشور هر کسی انتخاب شود باید همه آنچه مردم میخواهند را در دستور کار قرار دهد و همچون شهید رئیسی مردی از جنس خدمت باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رضا آرمانیان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#برجام #ترکیه
#تورم #دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی
✅ ترکیه؛ الگو یا عبرت توسعه؟
🔶 موسسه آمار ترکیه اعلام کرد نرخ تورم در این کشور به ۷۵.۴۵ درصد رسیده است. تورم در ترکیه بیش از دو سال است که بالای ۶۰ درصد قرار دارد. این نرخ، ژوئیه ۲۰۲۲ به ۸۱ درصد رسید، در نوامبر ۲۰۲۲ از ۱۰۸ درصد عبور کرد، و سپس تا ۶۰ درصد کاهش یافت. اما اکنون مجددا به بالای ۷۵ درصد صعود کرده است.
🔶 غربگرایان ایرانی، طی سال ها، ترکیه سکولار را به عنوان الگوی توسعه اقتصادی- سیاسی معرفی کرده اند. اما تحولات دهه اخیر ترکیه، بیش از آن که الگو و سرمشق باشد، عبرت آموز است. ترکیه با تحریم های غرب رو به رو نیست، بلکه به عضویت سازمان نظامی ناتو درآمده و پایگاه نظامی آمریکا را میزبانی می کند. با وجود خدماتی که دولت ترکیه در چند دهه اخیر -در زمینه مشارکت در بی ثبات سازی سوریه و عراق و ....- به غرب کرده، نتوانسته به عضویت اتحادیه اروپا در آید.
🔶 دولت اردوغان، چند سال قبل، کودتای نظامی جدیدی را تجربه کرد که آن را به آمریکا نسبت داد و سپس، چند ده هزار مدیر و استاندار و قاضی و نظامی و استاد و معلم را به اتهام همکاری با کودتاچیان، زندانی یا اخراج کرد. نظام لائیک ترکیه، ظرف نزدیک به یک قرن، تا جایی که می توانست، اسلام را از عرصه عمومی و سیاسی و اجتماعی به حاشیه راند، تا در مسیر تجدد و غربی شدن، بتواند به رشد و توسعه برسد.
🔶 اما اینک در حالی که چندین کودتای نظامی را پشت سر نهاده، در ناامن کردن منطقه به نفع غرب نقش آفرینی کرده، و به عادی سازی روابط و تامین اقتصادی رژیم صهیونیستی پرداخته، با بحران بزرگ اقتصادی و یکی از بالاترین نرخ های تورم جهانی دست و پنجه نرم می کند. گر در خانه کس است، یک حرف بس است. آیا محافل ایرانی خوش بین به غرب، با مشاهده عبرت ترکیه، از این که آدرس ساخت و پاخت با آمریکا و غرب را برای رونق اقتصاد کشور بدهند، دست می کشند؟ یا به عنوان جریانی نفوذ زده و منفعل، باز هم رونق اقتصاد را در گرو واگذاری امتیاز دوباره و توافقی بدتر از برجام وانمود می کنند؟!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#حجاب #هویت
#خانواده #روشنگری
✅ اغتشاش جنسیت
🔰 فهم حجاب در بستر زوجیت و تعادل جنسیتی
🔶 حجاب بیش از هر چیزی، نوعی حائل میان زن و مرد و پاسدار قانون زوجیت است. حجاب، نه صرفاً به معنای پوشش و پوشیدگی، بلکه در معنای عام خود، تمایز میان زن و مرد را حفظ میکند تا زنانگی و مردانگیِ هر کدام در مدار خود باقیمانده و توسعه یابند.
🔶 مراقبت از خلط هویتهای زنانه و مردانه، تنها به سطوح جسمی و مربوط به اخلاق جنسی خلاصه نمیشود؛ بلکه غایت اصلی، جلوگیری از ادغام یا انقیاد هویت جنسیتی مذکر و هویت جنسیتی مؤنث است و ایدۀ حجاب اینگونه به حرکت متعادل تاریخی و نظم جنسیتی متعادل کمک میکند.
🔶 زدودن حجاب تنها به ایجاد نوعی هرجومرج جنسی نمیانجامد؛ بلکه در یک آسیب مهمتر و کلانتر، این آشفتگی در تنظیم ارادهها و رابطۀ زن و مرد و هویتهای جنسیتی پدید میآید. زدودن حجاب به تضعیف زوجیت منجر میشود.
🔶 حجاب مشخص میکند چه کسی زن و زنانه است و چه کسی مرد و مردانه. پوشش و لباس این رسالت را در خصوص جسم و اندام انجام میدهد؛ اما بدون فهم حجاب در بستر هویت و بدون حراست از هویت و شخصیت زنانه و مردانه و شکوفایی آنها، چالشهای جنسی و فیزیکی نیز بهسادگی قابلیت بهبودی ندارند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی تکلّو، پژوهشگر مطالعات جنسیت و جامعه
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_فناوری
#نیروگاه_برق
#شهید_جمهور
✅ بررسی دستاوردهای سیدالشهدای خدمت/ دولت سیزدهم اجازه نداد چراغ نیروگاهها خاموش شود
🔶 افزایش ظرفیت ۹۰۰۰ مگاواتی نیروگاههای حرارتی در دولت مردمی موجب شد تا تجربه خاموشیها در دولت قبل تکرار نشود و در ۱۰۰۰ روز گذشته چراغ هیچ خانهای خاموش نشد. ناترازی در تولید، مصرف و عدم سرمایهگذاری در حوزه ارتقای نیروگاهها در سال ۱۴۰۰ منجر به انتشار جداول خاموشیهای گسترده شد. موضوعی که تاثیرات منفی زیادی در بخشهای مختلف بر جای گذاشت. دولت سیزدهم از همان روزهای ابتدائی شروع بهکار دغدغه تأمین برق را داشت همین مسئله نیز موجب شد تا برنامهریزیهای متعددی را انجام دهد.
🔶 برنامهریزیها و اقدامات دولت سیزدهم موجب افزایش ۹۰۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید نیروگاههای حرارتی در کشور شد. از آنجایی که این نیروگاهها نیز نقش عمدهای در تأمین برق کشور دارند، هیچ نوع خاموشی بهوجود نیامد. درواقع این مهم از طریق سنکرون ۴۶ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت ۶۵۸۴ مگاوات، رفع محدودیت نیروگاههای بخاری و افزایش توان عملی نیروگاههای گازی موجود به ظرفیت ۲۰۰۰ مگاوات و ۳۸۰ مگاوات واحدهای مقیاس کوچک محقق شده است.
🔶 همچنین در این مدت ۱۴ واحد بخار در نیروگاههای سیکلترکیبی جهرم، هریس، ارومیه (دو واحد)، چابهار، بعثت پارسجنوبی (دو واحد)، غربکارون، عسلویه، فردوسی، خرمآباد، سبلان (دو واحد) و کربنات سدیم سمنان نیز با ظرفیت دو هزار و ۱۷۱ مگاوات به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است. توسعه نیروگاههای حرارتی در این دولت نه تنها موجب دور زدن خاموشیها و افزایش توان تولید برق کشور شد بلکه کاهش ناترازی، اشتغالزایی و ایجاد برق پایدار را به دنبال داشت، مباحثی که جزو افتخارات دولت سیزدهم قلمداد میشود.
🆔 @tahlil_shjr
#بیداری_ملت_ها
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#دانشجو #مقاومت
#آمریکا
✅ جهانی که به محور مقاومت پیوسته است
🔶 مسئله فلسطین و حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه که تاکنون به کشته و شهید شدن 36500 نفر (70 درصد زن و کودک) فلسطینی منجر شده است، نشان داد که نه تنها رژیم صهیونیستی، بلکه سردمداران سلطه جهانی، حتی به مفاهیم بشری هم رحم نمیکنند؛ مردم تحت اشغالی را که مبارزه آنها برای رهایی از دولت اشغالگر در چارچوبهای حقوق بینالمللی موجود، مشروع استـ مقاومت فلسطینـ و از آزادی و امنیت و حق تعیین سرنوشت خود دفاع میکنند، «تروریست» مینامند و رژیمی را که بنا بر آمار رسمی تاکنون دهها هزار زن و کودک را با توسل به اقدامات تروریستی و بیرحمانه به قتل رسانده است، دفاعکننده از خود وانمود میکنند.
🔶 بررسی عمق جنایات رخ داده در فلسطین در هفت ماه گذشته نشان میدهد، اکنون مظلومتر از مردم فلسطین و و ظالمتر از صهیونیستها و حامی اصلی آنها آمریکای مستکبر وجود ندارد. جمهوری اسلامی ایران با درک صحیح از ماهیت صهیونیستها در طول 70 سال گذشته، همواره از مظلوم دفاع کرده و در کنار آن ایستاده است. از طرفی با توجه به اتفاقات هفت ماه گذشته و مشخص شدن ذات درونی صهیونیسم افکار عمومی دنیا نیز نسبت به اتفاقات و پدیده نسلکشی در غزه به اعتراض دست زدند.
🔶 دانشجویان آمریکا از جمله کسانی بودند که در یک اقدام تاریخی، نسبت به تداوم نسلکشی در غزه و حمایت آمریکا از رژیم کودککش صهیونیستی به خط مقاومت پیوستند و اعتراض خود را به طور علنی اعلام کردند. رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامهای به دانشجویان دانشگاههای آمریکا، استادان و دیگر جوانان آمریکایی معترض عنوان میکنند: «شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستادهاید!» و این اعتراضات را نشانهای از وجدانهای بیدار شده دنیا علیه نسلکشی ملت مظلوم فلسطین میدانند.
🔶 نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی که مواضع راهبردی ایران اسلامی را به صورت واضح و شفاف در مقابل دید نخبگان و افکار عمومی جهانی قرار داد، نشان میدهد جهان به سمت مسیر عدالت که سالها جمهوری اسلامی ایران در آن قدم نهاده است، حرکت میکند و این به معنای گسترانیدن عدالت در جهان است.
🔶 توسل به مراجع حقوقی بینالمللی برای توقف جنایات جنگی تلآویو در غزه، از سوی کشورهایی همچون آفریقای جنوبی و ورود تعدادی از کشورها به حمایت از آفریقای جنوبی با توسل به اساسنامه دیوان بینالملل دادگستری، نمونهای از بیداری جهانی است. بنابراین، اعتراض به صهیونیسم نشان میدهد، جهان به درستی سیاستهای محور مقاومت در منطقه پی برده است و اکنون در کنار آن به مبارزه با رژیم صهیونیستی دست زده است.
🆔 @tahlil_shjr
نظر ۱۳ تحلیلگر دنیا درباره شکست و رسوایی صهیونیستها در غزه.pdf
59.7K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی #مقاومت
#تحلیل
✅ نظر ۱۳ تحلیلگر دنیا درباره شکست و رسوایی صهیونیستها در غزه
🔶 بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران برجسته علوم سیاسی و روابط بین الملل به سراغ این موضع رفته و در این باره موضع گیری کرده اند. به نحوی که می توان گفت هفتم اکتبر 2023 تاریخچه مبارزات فلسطینی – اسرائیلی را به پیش و پس از خود تقسیم کرده است. جان مرشایمر نظریه پرداز برجسته مکتب رئالیسم معتقد است اسرائیل خواستار اخراج فلسطینیان از نوار غزه است و به همین دلیل است که حملات خود را در این سطح در این باریکه ادامه داده است.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#آمریکا #وعده_صادق
✅ انتخابات پرشور و رقابتی به سوی دولتی قوی/ راهبرد مشارکت حداکثری
🔰 قسمت اول
🔶 ثبت نام کاندیداهای نهمین ریاست جمهوری در حال انجام است، ریاست جمهوری که بعد از شهادت آیتالله رئیسی باید شرایط خاصی داشته باشد تا انتظارات مردم را برآورده کند. با این حال راهبرد مشارکت حداکثری و مطالبه صریح رهبری برای برگزاری انتخابات یکی از مهمترین مواردی است که در انتخابات پیش رو باید مد نظر باشد.
🔶 جناب کنعانی مقدم! راهبرد مشارکت حداکثری با توجه به مطالبه صریح رهبری چگونه قابل اجرا خواهد بود؟
_ قطعاً یکی از مهمترین سرمایههای اجتماعی نظام جمهوری اسلامی، مردم هستند و مردم هم برای مشارکت در انتخابات اولین مسئلهای که دارند این است که اعتمادشان نسبت به نظام طوری باشد که احساس کنند در گزینههایی که شورای نگهبان تأیید میکند نامزدهای خودشان را ببینند و این باعث شود که یک رقابت ایجاد شود و خود رقابت باعث ایجاد مشارکت حداکثری میشود؛ به این لحاظ علاوه بر اینکه نامزدهایی که دارند خود را در معرض آرای مردمی قرار میدهند و صلاحیتهای حداقلی و لازم را داشته باشند نکته بعدی این است که بایستی وزیع المله باشد یعنی اکثریت قریب به اتفاق مردم این فرد را به عنوان رئیس جمهور بپذیرند و به او رأی دهند. شور و شوق انتخاباتی یکی از مهمترین مسائلی است که در مشارکت حداکثری مردم تاثیر دارد و بایستی هم دستگاه اجرایی و هم مسئولین و هم احزاب و تشکلهای سیاسی و شورای نگهبان و همه کسانی که تریبون دارند من جمله رسانهها تلاش کنند فارغ از هرگونه سیاهنمایی و رقابتهای مخرب فضای انتخابات را هم پرشور نگه دارند و هم مسئولین سلامت و امنیت انتخابات را تامین کنند تا شاهد یک مشارکت حداکثری باشیم.
🔶 با توجه به شرایطی که پیش آمد یعنی شهادت آیت الله رییسی و انتخاباتی که خیلی زودهنگام در حال رخ دادن است، برخیها عنوان میکنند این انتخابات چند ویژگی منحصر به فرد دارد که اولین آنها وضعیت شکافهای اجتماعی است که بعد از اتفاقات سال ۴۰۱ برجای مانده و بعضا سبب دو یا چند قطبی شدن جامعه فکری و سیاسی کشور شده است، این را چطور تحلیل و ارزیابی میکنید و اینکه چه تاثیری روی انتخابات پیش رو و مشارکت خواهد داشت؟
_ ببینید در برخی اوقات دو قطبی شدن انتخابات سبب مشارکت بیشتر و رقابت میشود، از این جهت ممکن است خوب و به نفع جامعه باشد، اما دو قطبی شدن که یکی انقلابی و دیگری ضد انقلاب باشد، یکی فردی است که مورد تایید حاکمیت است و دیگری نیست یا اینکه این فرد اگر رئیس جمهور شود ایران گلستان میشود و دیگری شود جهنم میشود دو قطبی خوبی نبوده و به صلاح جامعه نیست. دو قطبی وقتی خوب است که کاندیداها و افراد مختلف میآیند و خود را در معرض آرا و انتخاب مردم قرار دهند، رقابت کنند و اثباتی حرف بزنند و به جای اینکه از دیگران نقد کنند، خود را به مردم اثبات کنند و به نظر میرسد این شرایط میتواند به یک مشارکت حداکثری بیانجامد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای حسین کنعانی مقدم
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #انتخابات #مشارکت_حداکثری #آمریکا #وعده_صادق ✅ انتخابات پرشور و رقابتی به سوی دولتی قوی/
#عزت_ملی
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#آمریکا #وعده_صادق
✅ انتخابات پرشور و رقابتی به سوی دولتی قوی/ راهبرد مشارکت حداکثری
🔰 قسمت دوم
🔶 یکی از نکات دیگری که در خصوص انتخابات پیش رو عنوان میشود، موقعیت خاص منطقهای و خصوصاً شرایط ایران و اسرائیل بعد از وعده صادق است، تحلیل شما از تاثیر چنین امری در انتخابات آینده چیست؟
_ قطعاً سیاست خارجی ما در نوع نگرش مردم به رئیس جمهور آینده تاثیر دارد؛ اینکه رئیسجمهور آینده میتواند با توجه به شرایط خاص و تحولات و تهدیداتی که در منطقه وجود دارد این کشتی طوفان زده را به مقصد برساند یا نه؟ به هر حال مردم نیم نگاهی به تجربههای گذشته میاندازند و با توجه به اینکه همیشه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زودتر از انتخابات ایران انجام میشد و حالا انتخابات ایران زودتر انجام میشود به نظر میرسد انتخابات ایران تأثیرگذار هم خواهد بود در انتخابات آینده آمریکا و لذا کسی که کاندیدای ریاست جمهوری آینده ایران میشود باید این مورد را هم مورد توجه قرار دهند. منتخب آینده باید مورد توجه داشته باشد که امنیت ملی، منافع، قدرت و اقتدار ملی مهمترین مولفههایی است که باید نگاه ویژهای به آنها داشته باشد.
🔶 اشاره فرمودید به انتخابات آمریکا؛ حالا به درست یا غلط نگاه بخشی از جامعه ما الان به نتایج انتخابات آمریکاست هر چند انتخابات ایران زودهنگام شد و پیش از آن انجام میشود، فکر میکنید باز هم این انتخابات در آینده ایران تأثیرگذار خواهد بود؟ تحلیل شما چیست؟
_ در انتخابات آمریکا چه جمهوری خواه و چه دموکرات سر کار بیاید همه یک نقشه راهی دارند که چگونه با ایران، قدرت ایران و مقاومت مقابله کنند لذا رییس جمهور باید بداند که بایستی خود را برای این آماده کند که در آینده با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد؛ چه ترامپ سرکار بیاید چه دیگر کاندیداها، اما اینکه بتواند یک دولت قوی را در نظر داشته باشد پیشنهاد خود بنده این بود که کلیه نامزدهای ریاست جمهوری تلاش کنند که حداقل ۸ تا ۱۰ نفر از وزرای خود را در مناظرهها به مردم معرفی کند تا مردم بدانند این کشتی را به کدام ناخدا و تیم و کادرش میسپارند که در هنگامه طوفان پرسنلش پا به فرار نگذارند و ناخدا را تنها بگذارند.
🔶 در انتخابات گذشته مشارکت زیر ۵۰ درصد بود فکر میکنید با توجه به شوکی که به دلیل شهادت رئیسجمهور و همراهانشان در ارتفاعات ورزقان در جامعه روی داد این انتخابات میتواند پرشور با مشارکت بالا باشد؟
_ اگر رقابتی باشد و حضور همه جناحهای سیاسی برای انتخابات وجود داشته باشد مشارکت بالای ۵۰ درصد را در این انتخابات خواهیم داشت.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای حسین کنعانی مقدم
🆔 @tahlil_shjr