#ایران_همدل
#مقاومت #فلسطین
#لبنان #رژیم_صهیونیستی
#سوریه #روشنگری
✅ یک ایران همدل؛ پویشی که دوستان مقاومت را شاد و دشمنان را خشمگین کرد
🔰 قسمت اول
🔶 بنیآدم اعضای یک پیکرند! فرقی نمیکند سیل و زلزله باشد یا کرونا؛ وقتی عدّهای از مردم دچار مشکل و درد شوند، ایرانیان بیتفاوت نیستند، به میدان میآیند و در حدّ توان خود سعی میکنند گامی بردارند و مرهمی بر زخم آنها بگذارند. مال امروز و دیروز هم نیست؛ هشت سال دفاع مقدّس، یکی از نمونههای بارز این مشارکت مردمی و همدلی اجتماعی است. دانشآموزهای دههی 60 هنوز قلّکهای پلاستیکی کمک به جبهه را فراموش نکردهاند؛ قلّکهایی که سعی میشد با پولتوجیبیهای اندکِ آن دوره پُر شود. آن قلّکها، در برابر هزینهی گزاف درد و زخم ناشی از جنگ تحمیلی، شاید چندان بزرگ نبود؛ امّا فارغ از اثرگذاری مادّی آنها، یک کارکرد بسیار مهم و ماندگار داشت: به کودکان یاد میداد که درد و رنج دیگران درد و رنج ما نیز هست و این کشور برای همهی ما است و ما اعضای یک پیکریم، چه در شادیها و سُرور و چه در مصائب و مشکلات.
🔹سوار یک قایق
🔸زمان گذشت و گذشت و یاد گرفتیم که سرنوشت ما و درد و رنج و شادی ما فراتر از مرزها است؛ درد و رنج دیگر مسلمانان قلب ما را نیز میفشارد که همه، در نهایت، سوار بر یک قایقیم و دشمنی مشترک داریم. روزگار به ما آموخت که سرنوشت ما فراتر از مرزهای جغرافیایی است و اگر کسی گمان کند وقتی بیتالمقدّس و بیروت و دمشق در تبوتاب و آتش باشند تهران و تبریز و اصفهان در آرامشی پایدار خواهند بود، در خوشبینانهترین حالت، خیال خامی بیش نیست. ماجرا از هفتم مهرماه شروع شد؛ وقتی رهبر معظّم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت حملات سنگین رژیم صهیونیستی به لبنان تأکید کردند: «بر همهی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزباللّه سرافراز بِایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث، آن را یاری کنند.»
🔹ایران همدل؛ گام چهارم
🔸پنج روز پس از این پیام بود که مرحلهی چهارم پویش «ایران همدل» برای کمک به مردم مظلوم لبنان و غزّه به طور رسمی کار خود را آغاز کرد. پویشی که در اطّلاعیّهی آغازبهکار آن آمده است: «در پی تهاجم وحشیانهی رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای فلسطین در نوار غزّه و شهادت دهها هزار نفر از مردم بیگناه این منطقه و تخریب جدّی زیرساختهای شهری و منازل مسکونی و از بین رفتن معیشت مردم غزّه در یک سال اخیر و همچنین تخریب منازل و ساختمانهای مردم در جنوب لبنان و شهادت جمع زیادی از مردم بیگناه و خسارتهای گسترده به آنها، در لبّیک به ندای رهبر معظّم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، چهارمین مرحلهی پویش مردمی «ایران همدل» به منظور جمعآوری مشارکتهای نقدی هموطنان عزیز برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغازبهکار کرد.
🔶 در این مرحله نیز همانند سه دورهی قبل، همهی کمکهای مردمی واریزی به حساب پویش، توسّط جمعیّت هلالاحمر و گروههای مردمی فعّال در این حوزه برای رفع نیازهای ضروری و حیاتی مردم مظلوم فلسطین و لبنان هزینه میشود. پویش «ایران همدل» بزرگترین حرکت جمعی و مردمی برای مواسات و کمک مؤمنانه است که از سال ۱۳۹۸ و پس از بیانات رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر شکلگیری نهضت تعاون و احسان و کمک مؤمنانه، در کشور آغازبهکار کرد.»
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#ایران_همدل #مقاومت #فلسطین #لبنان #رژیم_صهیونیستی #سوریه #روشنگری ✅ یک ایران همدل؛ پویشی که دوست
#ایران_همدل
#مقاومت #فلسطین
#لبنان #رژیم_صهیونیستی
#سوریه #روشنگری
✅ یک ایران همدل؛ پویشی که دوستان مقاومت را شاد و دشمنان را خشمگین کرد
🔰 قسمت دوم
🔹همهی سلیقهها
🔸پویش «ایران همدل» حرکتی بود که هرچه گذشت، بزرگ و بزرگتر شد و مردم استقبال بیشتری از آن کردند. دبیر این پویش دربارهی استقبال مردمی از آن میگوید: «قدردان محبّت و بزرگواری مردمی هستیم که پای آرمان مقاومت، فلسطین و حزباللّه لبنان ایستادهاند. از نظر مشارکت، همهی طیفها، سلیقهها و گروههای مختلف اجتماعی ایرانیان، به وسعت جغرافیای کشور، در پویش "ایران همدل" حضور داشتند؛ از اهدای طلا و جواهرات خانمهای ایرانی در صفهای طولانی برای کمک به مردم لبنان و فلسطین تا کلاهبافی، شالبافی و فروش فیش حجّ عمره و تمتّع تا قلّکهای دانشآموزان و فروش کلّ محصولات کشاورزی به دست کشاورزان یا اهدای خانه و منزل، مغازه، خودرو و حتّی تراکتور کشاورزان، همهی اینها نمونههایی از مشارکت مردم ایران در پویش "ایران همدل" است. در میان کمکها، برخی عروسک و اسباببازی هدیه دادند و بعضی کارمندان هم بخشی از حقوق خود را پرداخت کردهاند و حتّی کارگران نیز به این پویش پیوستهاند.»
🔹همدلی طلایی
🔸کمک زنان ایرانی به این پویش که در قالب اهدای طلا انجام شد، یکی از صفحات درخشان و افتخارآمیز حضور زن ایرانی در صحنه است. هزاران زن در جایجای کشور به این حرکت پیوستند و قطعات خرد و کوچک طلا تا سرویسهای چشمگیری حتّی با قیمت میلیاردی را اهدا کردند تا جلوهی واقعی «زن ایرانی» را در میان غوغا و هیاهوی دشمنان برای تحریف واقعیّتها به نمایش بگذارند.
🔹شادی دوستان و خشم دشمنان
🔸رسیدن کمکهای مردم ایران به لبنان و غزّه موجی از شادی را در میان این مردم مظلوم و جنگزده ایجاد کرد و نشان داد ایران و ایرانیان، در مواقع سختی، دوستان خود را فراموش نمیکنند. پیوندهای ایران با منطقه، بیش و پیش از هر چیز، از همین جنس مردمی و فرارسمی است. این دست پیوندها پایدارتر بوده و در برابر رفتوآمد دولتها و تغییر چهرهها دستخوش تلاطم و تضعیف نمیشود.پویش «ایران همدل» همانقدر که باعث همدلی و مودّت بیشتر میان ایرانیان و مردم مظلوم غزّه و لبنان شد، به موازات آن، عصبانیّت و خشم بدخواهان مقاومت را برانگیخت؛ دشمنانی که در این مسیر، برای تحریف و تضعیف این حرکت، اقدام به دروغپراکنی، ایجاد شبهات بیاساس و سمپاشیهای گوناگونی کردند تا به خیال خود، مانع از گسترش این روحیّهی مؤمنانه و انساندوستانه شوند. البتّه که در این راه توفیقی نیافتند و نخواهند یافت.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#دشمن_شناسی #امامت
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
✅ شهیده جهاد تبیین
🔶 «تبیین» یعنی آنکه افکار عمومی از فضای غبارآلود خارج شود؛ اولین جهادگر عرصه تبیین حضرت زهرا (س) و اولین شهید راه تبیین نیز وجود مبارک ایشان است. حضرت فاطمه زهرا (س) پس از رحلت جانگداز رسول مکرم اسلام (ص)، در اوج جوانی و با وجود سنگینی غم پدر بزرگوارشان و همچنین داشتن مسئولیت چهار فرزند خردسال و فرزندی در شکم، در میدان مبارزه با جریان تحریف غدیر ورودی بینظیر دارند. ایشان دفاع از ولایت، امامت و نهضت عظیم نبوی را وظیفه خود دانسته و با بیان خطبه، حضور در منزل مهاجر و انصار و حتی گریههای طولانی، حقانیت و مظلومیت امیرالمؤمنین (ع) را به مسلمین یادآوری میکنند و با وجود شرایط خاصی که داشتند، بدون مصلحتاندیشیهای خام، در مسیر جهاد تبیین و روشنگری گام گذاشته و در این جهاد عظیم، جان عزیز خود را تقدیم میکنند.
🔶 حضرت زهرا (س) در خطبه فدکیه با تبیین شرایط پیش از انقلاب اسلامی نبوی، آن را تشریح کردند تا نسل جدید آگاه شوند و گذشتگان فراموش نکنند از چه وضعیت اسفناکی به این جایگاه رسیدند. حضرت در خطبه فدکیه فرمودند: «شما محل چشیدن تشنگان و فرصتگاه طمعکاران و محل دستبرد شتابزدگان و جای پای دیگران بودید.» حتی وصیت ایشان درباره غسل، کفن و تشییع جنازه شبانه و مدفن پنهان نیز در راستای جهاد تبیین بوده است. به شکلی که از روز شهادت حضرت صدیقه (س) تا به امروز، مسلمانان بهدنبال چرایی وصیت ایشان هستند. پاسخ دقیق به این شبهه سند مظلومیت امیرالمؤمنین، تحریف دستور خداوند و رسول اکرم و تنزل جایگاه رفیع امامت به خلافت و سپس سلطنت است. تحریفی که در چهارده قرن گذشته امت اسلامی را به مصائب سختی، مانند جنگهای داخلی، استعمار، استثمار و حاکمان خائن دچار کرده که نمونه آخر و عینی آن نسلکشی رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین و لبنان است.
🔶 حضرت فاطمه (س) را باید بنیانگذار جهاد تبیین بدانیم و این سیره و جهاد الگوی حضرت زینب (س) در جهاد تبیین حادثه عاشورا بود. حضرت زهرا (س) در عرصه جهاد تبیین در همه معانی و عرصهها با همه قدرت و با زبانهای مختلف جهاد کردند و با تربیت فرزند، روشنگری، سکوت، گریه و اعتراض در میدان مبارزه حاضر شدند و از ولایت دفاع کردند و ولایت کنونی را مدیون حضرت زهرا (س) هستیم. در وضعیت کنونی نیز با وجود هجمهها و هزینههای فراوان دشمنان علیه دین و اعتقادات، براساس تأکیدات رهبر معظم رهبر انقلاب، بر همگان امروز فریضه و وظیفهای مهم است تا در تقابل با تحریف و تهاجم فرهنگی دشمنان، آن را به منزله یک راهبرد مهم تحقق بخشیم. مبادا در این جهاد، در چاه مصلحتهای ساختگی، بیتفاوتی و عقبنشینی در برابر دشمن بیفتیم؛ چرا که یکی از اهداف دشمن پرهزینه کردن حرکت در جاده اسلام و انقلاب است.
🆔 @tahlil_shjr
مزدوران تلآویو.pdf
72.7K
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی
#سوریه #مقاومت
#ترکیه #رژیم_صهیونیستی
✅ مزدوران تلآویو
🔶 نیروهای تکفیری و معارضان دولت سوریه پس از سالها خنثی بودن، سرانجام پس از گذشت بیش از یک سال از درگیری محور مقاومت با رژیم صهیونیستی و در دفاع از ملت مظلوم غزه فرصت قدرتنمایی پیدا کرده و نقشهای را که طی ماههای گذشته برای آن برنامهریزی کرده بودند اجرایی کردند. تروریستهایی که تا پیش از این در قبال حوادث غزه و جنایات رژیم صهیونیستی روزه سکوت گرفته بودند و در برخی موارد ساکنان غزه و فلسطینیان کرانه باختری را به علت تشکر از ایران و حزبالله لبنان بابت حمایتهای محور مقاومت مورد سرزنش قرار میدادند، سرانجام از ذات خود رونمایی کرده و به خاک سوریه تعرض کردند. آن هم در شرایطی که محور مقاومت تنها چند ساعت از جنگ مستقیم حزبالله لبنان با رژیم صهیونیستی فارغ شده بود و تکفیریها حتی یک روز نیز فرصت استراحت به نیروهای محور مقاومت را جهت بازیابی قوا ندادند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رضا رحمتی
🆔 @tahlil_shjr
#روشنگری
#مطالبه_گری #حجاب
#قانون_اساسی
✅ درباره مظلومیت قانون حجاب
🔶 واقعا باید درباره مظلومیت قانون حجاب نوشت؛ آنهم در جامعه ای که اکثریت مردم متدین و معتقد به رعایت احکام عقلی و شرعی اند. در مجموع نظرسنجی های نهادهای معتبر، وقتی از مردم درباره ضرورت حجاب سوال می شود، اکثریت مطلق معتقد به حجاب هستند ولو شخصا آنرا کامل رعایت نکنند. چنانچه اگر مکشفه ها نیز بدانند پشت پرده بی حجابی چه اهریمن و خبائثی نشسته اند بدون تردید در نوع پوشش خود تجدید نظر می کنند. با این حال دردناک نیست که باید برای مظلومیت قانون حجاب نوشت؟!
🔶 قانونی که حداقل سه سال روی آن کار کارشناسی شده و میان سه قوه چندین بار رفت و برگشت شده است، امروز متهم به موضوعاتی می شود که اساسا نسبتی به آنها ندارد. عجیب نیست؟ یعنی مخالفین حتی حاضر نیستند به متن نزدیک شوند. چرا؟ چون نفع نهائی شان در توزیع جهل نسبت به قانون است و نه روشنگری. حقیقتا ظلم است. مخالفان قانون حجاب، به این سوال ساده چه جوابی دارند که اگر قانون نه، پس چه؟ آیا حجاب اهمیت ندارد؟ آیا ضرورت دین نیست؟ آیا فرهنگ جامعه ایرانی نیست؟ آیا منطق عقلی روشن و بیّن ندارد؟ آیا مطالبه اکثریت نیست؟ آیا بی حجابی پروژه آشکار دشمن نیست؟ اگر پاسخ مثبت است آیا وجود قانون ضرورت ندارد؟ اگر نه پس چه؟ یعنی از هرج و مرج دفاع می کنید؟ یعنی پاسخ به این سوال ساده انقدر سخت است؟
🔶 کافیست در ادبیات مخالفان قانون حجاب دقیق شوید. هیچ اشاره ای به جزئیات قانون حجاب نمی شود. فقط می گویند نه. خب چرا؟ چه چیز در این قانون شما را آزار می دهد؟ اینکه گشت ارشاد جمع شده است؟ اینکه برخورد سلبی و خشن وجود ندارد؟ اینکه با سلبریتی های قانون شکن برخورد می شود؟ اینکه تبعیض در برخورد وجود ندارد؟ اینکه عدم فعل مسئولین پیگیری می شود؟ اینکه اقدامات ایجابی چندین برابر اقدامات سلبی است؟ اینکه با دانه درشت های متخلف مضاعف برخورد می شود؟ دقیقا کدام بخش این قانون خلاف عقل و منطق است؟ چرا روشن نمی کنند؟
🔶 همان جمله اول متن؛ حقیقتا باید در مظلومیت حجاب و قانونش گریست. طرف مخالف است اما خودش هم نمی داند چرا و چگونه مخالف است. حجابی که مطالبه اکثریت جامعه است امروز در مارپیچ سکوت شبکه های اجتماعی گرفتار انفعال رسانه ها و خواص و حتی مسئولین و مراکز علمی و دینی شده است.
🔶 این قانون وحی منزل نیست. حتما هم مثل هر قانون بشری دیگر ایراد و اشکال دارد. اما این قانون خروجی ساعت ها و ماه ها کار کارشناسی است. دارای نقاط ممتاز قابل اعتنا است. رافع مشکلات جدی نهادی و قانونی در توجه به فرهنگ عفاف و حجاب است. پس چرا نباید از آن دفاع کرد؟ آیا غیر از اینست که شکستن مارپیچ سکوت هزینه دارد؟ در نهایت اینکه قانون حجاب بزنگاه وفاق است؛ به چند دلیل.
1⃣ برخلاف بسیاری از امور برآمده از نقاط مشترک اعتقادی و گرایشی است. هم شرع و هم فرهنگ جامعه ایرانی و هم قانون اساسی و هم عقلانیت.
2⃣ این قانون خروجی نظام کارشناسی کشور است. هم اجماع نهادهای کارشناسی را دارد و هم سران قوا. این قانون برای نزدیکی نظرات کارشناسی بارها میان قوا رفت و برگشت داشته است.
3⃣ اینکه قانون حجاب پاسخ به یک مطالبه عمیق مردمی است. به سروصداهای آزاردهنده سیاسی توجه نکنیم. مردم ما از بن دندان و عمق وجود مومن و معتقد به فرهنگ دینی و ایرانی اند.
4⃣ این قانون نقطه مقابل دشمنی های مشترک است. دشمنی مشترک خودش وفاق ساز است. امروز بیش از هرکس ضدانقلاب از اجرای این قانون عصبانی است. دشمنی که سالهاست به دنبال بی حجابی اجباری است و حجاب را ابزار مبارزه سیاسی قرار داده است. این قانون دشمن را هم خلع سلاح می کند.
5⃣ و در نهایت اینکه این قانون پاسخ به یک مطالبه عمومی در نقد روش های گذشته است.
🔶 مخالفان اجرای این قانون حاضر نیستند به متن قانون نزدیک شوند و آن را بخوانند. چرا؟ چون بهم زننده بازار مکاره اتهام زنی و موج سواری های سیاسی است. یک تلقی هیجانی وجود دارد که قانونمندی حجاب یعنی گشت ارشاد و عده ای نفعشان در این است که این تلقی منفی همچنان در افکار عمومی باقی بماند. لذا با اصل روشنگری درباره قانون مخالفند و حتی دروغ های آشکار درباره قانون می بافند. مارپیچ سکوت را بشکنیم و اجازه ندهیم اقلیتی بی منطق با نفی قانونمداری بر اکثریت بر آشوبند و مروج دیکتاتوری و بی حجابی اجباری شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#سوریه #رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #مقاومت
#لبنان
✅ تحولات شمال سوریه؛ پروژه جدید علیه محور مقاومت
🔶 رسانهها از رسیدن گروههای افراطی با محوریت گروه تروریستی ـ تکفیری «تحریر الشام» به شهر راهبردی حلب در شمال سوریه خبر دادهاند، شهری که به عنوان پایتخت اقتصادی صنعتی سوریه محسوب شده و در جریان بحران ۱۰ ساله تلاش زیادی برای تصرف کامل آن از سوی معارضان صورت گرفت، اما موفق به این کار نشدند.
🔶 تحریرالشام به رهبری «ابومحمد الجولانی»، از سالها پیش با تثبیت موقعیت خود در ادلب و تشکیل حاکمیت خودگردان تحت عنوان «دولت نجات سوریه»، در صدد توسعهطلبی در شمال بوده و با حمایتهای خارجی از یک سو و سوء استفاده از برخی نارضایتیها در داخل، حملات خود را در بامداد چهارشنبه ۷ آذر کلید زد و در سایه ضعف و غافلگیری ارتش سوریه پیشرویهای زیادی انجام داد.
🔶 همزمانی این حملات با اعلام آتش بس در لبنان این نکته را به ذهن متبادر میسازد که پروژه بعدی آمریکایی ـ صهیونیستی برای تضعیف زنجیرههای مقاومت آغاز شده و اکنون نوبت به سوریه رسیده است. البته سوریه از سالها پیش آماج حملات پراکنده رژیم صهیونیستی قرار داشته و هدف اعلامی این رژیم خروج ایران و نیروهای مقاومت از این کشور و نیز قطع ارتباط امدادی مقاومت از طریق این کشور بوده است.
🔶 در شرایط کنونی که مقاومت درگیر جنگ سختی در لبنان و غزه شده و حزب الله بسیاری از نیروهای خود را از سوریه به لبنان فراخوان کرده بود، تحریرالشام فرصتی مناسب یافته و با کسب چراغ سبز واشنگتن و حمایتهای پنهان رژیم صهیونیستی حملات خود را ساماندهی کرد. در میان بازیگران بحران کنونی از نقش ترکیه نمیتوان غافل شد. آنکارا که از دیرباز از گروههای معارض سوری حمایت میکرد در وضعیت فعلی نیز برای تحقق برخی اهداف وارد این معرکه شده است. از جمله این اهاف عبارت است از: اعمال فشار بر دمشق در جهت عادی سازی با این کشور بر اساس شروط خاص خود، ترتیبات امنیتی در شمال از جمله تثیبت اشغالگری و نیز مقابله با گروههای جدایی طلب کرد و بالاخره ادامه سیاست نقش آفرینی منطقهای در چهارچوب راهبرد نوعثمانی.
🔶 آمریکا نیز که در خاک سوریه حضور نظامی دارد تلاش دارد با تغییر معادلات در شمال، ضمن اعمال فشار بیشتر بر نظام بشار اسد و نیز جمهوی اسلامی ایران به عنوان حامی اسد، رقابت خود با روسیه را در این کشور وارد مرحله جدیدی کند و احتمالا دولت جدید ترامپ در جریان معامله بر سر بحران اوکراین از آن بهره برداری نماید. کشورهای عربی خصوصا در حوزه خلیج فارس نیز بعید است در این بحران فاقد نقش باشند، به ویژه آنکه از زمان بحران سوریه با گروههای تکفیری و تروریستی در ارتباط و در واقع حامی آنها بوده اند. شاید در شرایط بحران کنونی کشورهای سازشکار عربی با آنکه به عادی سازی روابط با دمشق روی آورده اند، اما در سایه شرایط جدید، مطالباتی از جمله دوری دمشق از تهران را بار دیگر در دستور کار خود قرار دهند.
🔶 روسیه، اما به عنوان حامی راهبردی سوریه، در تلاش برای آرام کردن اوضاع و حمایت از نظام سوریه در برابر موج تازه تروریسم میباشد و در سطح میدانی به بمباران شدید گروههای تروریستی پرداخته است؛ هر چند این کار مانع پیشروی آنها به سمت مناطق مهم به ویژه حلب نشده است؛ و سرانجام جمهوری اسلامی ایران که طی سالهای جنگ و بحران مانع سقوط نظام بشار اسد شده است، طبعا نگران وضعیت کنونی و تغییر معادلات در شمال سوریه بوده و ضمن محکوم کردن این حملات و دست داشتن حامیان تروریستها در آن، در صدد کمک میدانی به ارتش سوریه از طریق هماهنگی بیشتر با روسیه میباشد. همچنین تلاشهای دیپلماتیک به ویژه با ترکیه و ارجاع به توافقات آستانه، خصوصا لزوم حفظ آتش بس و توافقات کاهش تنش در مناطق شمالی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
🔶 در مجموع باید گفت وضعیت کنونی که میتوان آن را در چهارچوب ادامه پروژه تضعیف مقاومت پس از جنگ غزه و لبنان قلمداد کرد و برخی ناظران از آن به عنوان پیش درآمد فشار حداکثری دولت جدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تعبیر کرده اند؛ از پیچیدگیهای زیادی با دخالت بازیگران متعدد با انگیزههای مختلف برخوردار است و در نتیجه مقابله با آن نیازمند هوشمندی و حزم و در عین حال تصمیم سریع برای حل بحران با استفاده از ظرفیتهای مقاومت میباشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فرزان شهیدی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#غرب_شناسی
#روسیه #جنگ_اوکراین
#آتش_بس #آمریکا
✅ از صلح حداقلی تا جنگ حداکثری
🔰 قسمت اول
🔶 صدور دستور استفاده از موشکهای آمریکایی و اروپایی در عمق استراتژیک روسیه، مولد بحرانهای مزمن و دامنهداری در صحنه جنگ اوکراین و فرامتن آن بوده است. تغییر رسمی دکترین هستهای روسیه و خیز این کشور جهت هدف قرار دادن گستردهتر کییف و خارکف از جمله این تبعات محسوب میشود. جمهوریخواهان آمریکا میگویند اقدام اخیر بایدن، در راستای تخریب بازی دولت ترامپ در قبال جنگ اوکراین و تصاعد بحران در حوزه اروپای شرقی و حیاط خلوت روسیه است. کامالا هریس در جریان رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر تاکید کرده بود که در صورت پیروزی در انتخابات، روند کنونی در اوکراین (حمایت از استمرار جنگ) را ادامه خواهد داد با این حال اصرار دموکراتها بر ادامه جنگ اوکراین تبدیل به یکی از پاشنه آشیلهای انتخاباتی آنها شد. اکنون، دموکراتها قصد دارند قبل از خروج از کاخ سفید، با بسط دامنه جنگ و درگیرسازی بیشتری کییف و مسکو، مدیریت مذاکرات آتشبس احتمالی را از سوی دولت بعدی آمریکا، یعنی دولت ترامپ، سخت و دشوار سازند.
🔶 نبرد فرامتنی بر سر پیشفرضها
سردرگمی راهبردی اعضای ناتو در قبال نحوه مواجهه با جنگ اوکراین محرز و مشخص است. مصادیق این سردرگمی خود را در مواضع آشکار اعضای پیمان آتلانتیک شمالی نشان داده است: جایی که آلمان و مجارستان نمیتوانند نگرانی خود را در قبال کنترلناپذیر شدن ابعاد عملیاتی و تبعی تشدید جنگ کتمان کنند. اظهارات اخیر اولاف شولتس صدراعظم سرزمین ژرمنها مبنی بر لزوم خویشتنداری طرفین (کییف و مسکو) در میدان نبرد، انعکاسی از همین نگرانی است. در مقابل، فرانسه، انگلیس و آمریکا با ارائه مجوز استفاده از موشکهای میان برد و دوربرد ارسالی خود به اوکراین در خاک روسیه، قمار پرخطر و سختی را با هدف بر هم زدن موازنه جنگ آغاز کردهاند. بسیاری از استراتژیستهای غربی هشدار دادهاند که چنین موازنهای در نهایت (به سود غرب) شکل نخواهد گرفت و فراتر از آن، روسها را وادار به تحمیل ضربات سهمگینتری به اوکراین و حتی گسترش نبرد به کشورهای دیگر میسازد.
🔶 آنچه اکنون در فرامتن جنگ اوکراین خودنمایی میکند، جدال بر سر ثوابت میدانی، راهبردی و لجستیک است. پایگاه نشنال اینترنست در تحلیلی به قلم آرکادی موشس، مدیر برنامه تحقیقاتی روسیه در موسسه امور بینالملل فنلاند مینویسد: "در بررسی سناریوهای مختلفی که چگونه این کار میتواند انجام شود، تحلیلگران در ایالات متحده و اروپا بیشتر بر تضمینهای امنیتی و کمکهای اقتصادی که باید به اوکراین ارائه شود، یا بر اهرمهایی که غرب میتواند به کار گیرد تا کییف را به پذیرش یک توافق اجتنابناپذیر متقاعد کند، تمرکز دارند. به نظر میرسد که دیپلماتهای غربی، که احساس خستگی از جنگ در جوامع خود را درک کردهاند، این موضوع را مفروض داشتهاند که چنین احساسی در روسیه یا به طور خاص در کرملین نیز وجود دارد."
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#غرب_شناسی #روسیه #جنگ_اوکراین #آتش_بس #آمریکا ✅ از صلح حداقلی تا جنگ حداکثری 🔰 قسمت اول 🔶 صدور دس
#غرب_شناسی
#روسیه #جنگ_اوکراین
#آتش_بس #آمریکا
✅ از صلح حداقلی تا جنگ حداکثری
🔰 قسمت دوم
🔶 رمزگشایی از قمار نظامی کاخ سفید
رمزگشایی از این عبارات، چندان دشوار نیست. غرب ریسکپذیری اخیر خود را بر مبنای پیشبینی بازی روسیه در آینده، آن هم ناظر بر خستگی روسها از فرسایشی شدن نبرد تعریف کردهاند. اما چنین پیش فرضی با مواضع صریح و عملیاتی مسکودر صحنه جنگ و معادلات بیرونی و پیرامونی آن سنخیتی ندارد. ولادیمیر پوتین و سرگی لاوروف، هر دو تاکید کردهاند که کنشگری اخیر غرب، با واکنشهایی غیرقابل پیشبینی و غافلگیرکننده از سوی کاخ کرملین مواجه خواهد شد. تبدیل جنگ روسیه-اوکراین به جنگ روسیه-ناتو تا قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اخیر و پیروزی ترامپ، خط قرمز واشنگتن و دیگر اعضای پیمان آتلانتیک شمالی محسوب میشد، اما اکنون بایدن در هفتههای پایانی حضور خود در کاخ سفید، رسما از این خط قرمز خطرناک عدول کرده است. سوال اصلی اینجاست که اگر پیش فرضهای راهبردی و محاسباتی غرب در جنگ اوکراین (خصوصا در قمار نظامی-امنیتی اخیر) ابطال شود، هزینههای ناشی از تبدیل یک جنگ دوجانبه به نبردی مزمن و چندجانبه را چه کسی پرداخت خواهد کرد؟!
🔶 گذشت زمان به سود کیست؟
سوال مهم دیگر، معطوف به مولفهای مهم تحت عنوان "گذشت زمان" است. رسانههای غربی اذعان کردهاند که در حال حاضر، ولادیمیر پوتین با اعتماد به نفس تصور میکند که گذشت زمان به سود اوست. گسترش دامنه تصرفات روسها در منطقه دونباس و متعاقبا، تسلط آنها بر بخش مهمی از جبهه کورفسک (محل نبرد مسکو و کییف در خاک روسیه)، چنین باوری را در کاخ کرملین تقویت کرده است. در چنین شرایطی منتقدان رویکرد کنونی مثلث پاریس-واشنگتن -لندن این دغدغه مهم را مطرح میسازند که اساسا آنها بر چه اساسی دست به چنین ریسک بزرگی زدهاند؟
🔶 از صلح حداقلی تا جنگ حداکثری
گزارههایی که این روزها در میان تحلیلگران غربی دست به دست میشود، در فاصله و بازهای میان صلح حداقلی و جنگ حداکثری تعریف شده است: قطعا حتی اگر ترامپ در راس معادلات سیاسی واشنگتن قرار گیرد و به قول خود، معاملهای را جهت پایان دادن به جنگ میان پوتین و زلنسکی شکل دهد، این صلح و آتشبس شکننده (حداقلی) خواهد بود. شواهد میدانی و فرامتنی نشان میدهد که ما با یک صلح فراگیر، حداکثری و تضمین شده در جنگ اوکراین مواجه نخواهیم بود. در مقابل، اگر جنگ میان روسیه و اوکراین ادامه پیدا کند، ماهیت این نبرد راهبردی، حداکثری و پیشبینیناپذیر خواهد بود. مانور عناصر غافلگیرکننده و ناگهانی در این آوردگاه، کاملا قابل حدس است. بنابراین، ما با جنگی حداکثری (گستردهتر از وضعیت کنونی) مواجه خواهیم بود. تحقق گزینههای میانی در این معادله چند مجهولی تقریبا ناممکن است. بستر جنگ در قالب و چارچوبی تعریف شده که امکان تحقق راهکارهای میانی را تا حدود زیادی دشوار میسازد. روسیه توانایی خود را برای جنگ، از جمله جنگ فرسایشی، حفظ کرده است و در برخی زمینهها حتی آن را افزایش داده است. در مقابل، زلنسکی در کسوت سیاستمداری مستقل در این معادله ایفای نقش نمیکند و حیات وی، کاملا وابسته به استراتژیها و تاکتیکهایی است که ناتو و در راس آن آمریکا در قبال صحنه نبرد تعریف میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
پرچمدار جهادتبیین.pdf
13.29M
#جهاد_تبیین
#بصیرت #جنگ_ترکیبی
#اغتشاشات
✅ پرچمدار جهاد تبیین
🔶 به مناسبت سالروز شهادت حضرت صدیقه الطاهره سلامالله علیها، جزوه پرچمدار جهاد تبیین منتشر شد.
🔸 #گفتار_اساتید: حجتالاسلام سعید صلح میرزایی؛ مسئول دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری در قم و نویسندهی کتاب «جهاد تبیین»
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسائل_اولویت_دار
#تورم #ارز
✅ ضرورت حفظ ارزش پول ملی
🔶 یکی از دغدغههای رایج مردم ایران حفظ ارزش سرمایههای آنان است و افراد از همدیگر سؤال میکنند که برای حفظ ارزش پول خود چه کار کنیم؟ آیا طلا بخریم؟ ارز بخریم؟ خودرو بخریم؟ و ... . برای نمونه، کارمند یا کارگری که دارد تلاش میکند بخشی از درآمد خود را پسانداز کند که پس از چند سال یک خودرو بخرد، بعد از مدتی متوجه میشود که به دلیل کاهش مداوم ارزش پول نمیتواند و ارزش پسانداز او کاهش یافته و در واقع نمیتواند به هدف خود برسد. این مثال یک نمونه از دغدغه مردم برای حفظ ارزش پول ملی است. کارشناسان اقتصادی ضرورت حفظ ارزش پول ملی را به چند دلیل اساسی میدانند:
1⃣ ثبات اقتصادی: ارزش پول ملی پایدار، پایه و اساس یک اقتصاد سالم و باثبات را تشکیل میدهد. نوسانات شدید در ارزش پول، موجب بیثباتی در قیمتها (تورم بالا یا تورم ناگهانی)، کاهش قدرت خرید مردم، و عدم اطمینان در سرمایهگذاری میشود. این بیثباتی میتواند به رکود اقتصادی، افزایش بیکاری و مشکلات اجتماعی منجر شود.
2⃣ قدرت خرید: وقتی ارزش پول ملی کاهش مییابد (تورم افزایش مییابد)، قدرت خرید مردم کاهش مییابد. به عبارت دیگر، با همان مقدار پول، میتوان کالا و خدمات کمتری خریداری کرد. این امر به ویژه برای اقشار کمدرآمد جامعه بسیار زیانبار است.
3⃣ سرمایهگذاری: سرمایهگذاران داخلی و خارجی به ثبات اقتصادی و ارزش پول ملی پایدار نیاز دارند. نوسانات شدید در ارزش پول، ریسک سرمایهگذاری را افزایش میدهد و میتواند به خروج سرمایه از کشور منجر شود که این امر به رشد اقتصادی آسیب میرساند.
4⃣ تجارت خارجی: ارزش پول ملی بر صادرات و واردات کشور تأثیر میگذارد. کاهش ارزش پول میتواند صادرات را افزایش دهد (زیرا کالاهای داخلی ارزانتر میشوند)، اما واردات را گرانتر میکند. افزایش ارزش پول میتواند واردات را ارزانتر کند، اما صادرات را کاهش دهد. نوسانات شدید در ارزش پول، برنامهریزی برای تجارت خارجی را دشوار میکند.
5⃣ اعتماد عمومی: حفظ ارزش پول ملی، اعتماد مردم به دولت و سیستم اقتصادی را افزایش میدهد. وقتی مردم به ثبات اقتصادی و ارزش پول خود اطمینان دارند، تمایل بیشتری به پسانداز، سرمایهگذاری و مشارکت در فعالیتهای اقتصادی دارند.
6⃣ کاهش فقر و نابرابری: تورم بالا و نوسانات شدید در ارزش پول، به ویژه برای فقرا و آسیبپذیران جامعه زیانبار است. حفظ ارزش پول ملی میتواند به کاهش فقر و نابرابری کمک کند.
7⃣ روابط بینالمللی: ارزش پول ملی پایدار، به بهبود روابط اقتصادی و سیاسی کشور با سایر کشورها کمک میکند. یک پول باثبات، نشاندهنده ثبات و قدرت اقتصادی کشور است. در مجموع، حفظ ارزش پول ملی یک ضرورت اساسی برای رشد اقتصادی پایدار، عدالت اجتماعی و ثبات سیاسی است. دولتها باید با اتخاذ سیاستهای پولی و مالی مناسب، تلاش کنند تا ارزش پول ملی خود را حفظ کنند.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#سوریه #رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #منطقه
#لبنان #مقاومت
✅ سیاست صهیون- آمریکایی برای بحران در سوریه
🔰 قسمت اول
🔶 همزمانی فعال سازی گروه های تکفیری در سوریه با آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی نشاندهنده راهبرد چندلایه رژیم صهیونیستی برای محور مقاومت مبنی بر دور کردن جنگ از شمال سرزمین های اشغالی برای متقاعد سازی صهیونیست های در راستای بازگشت آنها به شهرک های صهیونیست هاست. در حالی که تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان با آتشبس اخیر، امکان کاهش تنش در منطقه را به وجود آورده بود، تحرکات گروههای ترویستی که از ماهها قبل توسط رژیم صهیونیستی، آمریکا و ترکیه تجهیز شده بودند، حکایت از راهبرد فرسایشی کردن جنگ برای مقاومت با تغییر جغرافیای آن و دور کردن رژیم صهیونیستی از جنگ در منطقه است.
🔶 تلاش برای اجرای دوباره دکترین بن گورین
دیوید بن گوریون، نخستین نخست وزیر رژیم جعلی صهیونیستی، دکترین نظامی- امنیتی برای مقابله با کشورهای عربی و گروههای فلسطینی اتخاذ کرد. حمله پیشدستانه و جنگ محدود، انتقال بحران به خارج از فلسطین اشغالی، عدم درگیری در چند جبهه، گسترش روابط با کشورهای غیر عرب غرب آسیا، خودکفایی در صنایع دفاعی، مهاجرت دیاسپورای یهودی به سرزمین فلسطین و ... ازجمله اصول اساسی استراتژیستهای نظامی رژیم پیش از حمله هفتم اکتبر بوده است.
🔶 بر این اساس عملیات هفتم اکتبر دکترین بن گورین را زیر سوال برد و رژیم را فاقد راهبرد نمود. حال بعد از 14 ماه، رژیم صهیونیستی با فعال سازی گروه های تکفیری در سوریه در تلاش است با انتقال بحران به خارج از سرزمین های اشغالی، بخشی از دکترین بن گورین را دوباره احیا کند. جنگ در سوریه باعث می شود که صهیونیست ها تلاش کنند زمان کافی برای طراحی دوباره سیاست های بحران ساز در غرب آسیا را فعال کنند.
🔶 آسیب به عقبه حرب الله لبنان
در جریان جنگ غزه، حزب الله لبنان با هدف کمک به مردم غزه و حماس در راستای کاهش تمرکز صهیونیست ها بر این منطقه، اقدام به عملیات های نظامی در شمال سرزمین های اشغالی نمود که در نتیجه آن بخش عظیمی از ساکنان شهرک های نظامی اقدام به ترک شمال سرزمین های اشغالی شدند که در نتیجه آن حاکمیت رژیم صهیونیستی در آن مناطق زیر سوال رفت. حزب الله لبنان با گرفتن تلفات سنگین از صهیونیستها در جنگ زمینی مرحله جدیدی از ناتوانی آنها را به نمایش گذاشت. پیروزی حزب الله لبنان بر رژیم صهیونیستی که با آتش بس خود را نمایان ساخت، موجی از اعتراضات داخلی را در سرزمین های اشغالی در برداشت و نشان داد که صهیونیست ها برای بار دوم شکست سنگینی را از محور مقاومت و بخصوص از حزب الله متحمل شدند.
🔶 از این رو فتنه اخیر سوریه تلاشی است تا حزب الله لبنان را تضعیف و به عقبه حزبالله لبنان آسیب جدی وارد کنند و با تضعیف دولت سوریه بتوانند دمشق به قطع ارتباط با محور مقاومت و حزب الله لبنان سوق دهند. محور غربی- عبری-عربی که در میدان نبرد چند ماه گذشته با حزبالله لبنان نتوانست با فشار سیاسی - نظامی - حتی پس از ترور شهید سیدحسن نصرالله و فرماندهان شورای جهادی حزبالله لبنان این گروه مقاومت را شکست دهد، اکنون با نقشه پشتیبان از شمال سوریه علیه محور مقاومت وارد عمل شده است تا حزبالله لبنان را نیز به مانند حماس در نوار غزه تحت محاصره قرار دهد.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #سوریه #رژیم_صهیونیستی #آمریکا #منطقه #لبنان #مقاومت ✅ سیاست صهیون- آمریکایی ب
#مرزبندی_با_دشمن
#سوریه #رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #منطقه
#لبنان #مقاومت
✅ سیاست صهیون- آمریکایی برای بحران در سوریه
🔰 قسمت دوم
🔶 الگوگیری از عملیات های تروریستی داعش
ایجاد وحشت در منطقه با رسانه و میدان بخشی از سیاست های داعش در سالهای اولیه تشکیل این گروهگ تروریستی وابسته به صهیونیست ها بود تا بتوانند به پیشروی خود در عراق و سوریه ادامه دهند. در واقع در سالهای ابتدایی شکلگیری داعش محور غربی - عبری- عربی با پشتیبانی از داعش توانستند سوریه را درگیر جنگ داخلی کند، اما با آغاز عملیاتهای تروریستی داعش در خاک ترکیه و عراق، حمایتها به مبارزه با داعش تغییر کرد و در این شرایط بود که گروههای دیگر مورد حمایت ترکیه قرار گرفتند. اکنون این گروهها با حمایت حداکثری محور عبری- غربی- عثمانی با الگوگیری از سیاست میدانی داعش مشغول اجرای نقشهای هستند که برای تکمیل پازل اقدامات صهیونیستها در منطقه تلاش می کنند و قرار است طی 60 روز آینده عقبه مقاومت لبنان در سوریه تحت حملات شدید نیابتیهای ناتو و ترکیه قرار گیرد تا محور مقاومت را از تجهیز و پشتیبانی مقاومت لبنان در آینده ناتوان کند.
🔶 سیاست محور صهیونیستی- آمریکایی
استقبال و حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا از بحران در سوریه نشان می دهد فعال سازی جنگ داخلی در کشورهای منطقه اساس و شالوده سیاستهای محور عبری- غربی است. از این رو تنفس رژیم صهیونیستی در غرب آسیا مبتنی بر ایجاد تنش بین کشورهای اسلامی و همچنین فعال سازی اختلافات داخلی در میان کشورهایی همچون سوریه، لبنان، عراق، یمن، ایران و... می باشد. این رویکرد باعث ایجاد فضای امن برای صهیونیست ها مبنی بر اینکه آنها بتوانند سیاست های خود را در تضعیف جهان اسلام بخصوص محور مقاومت قدم بر دارند. انتقال درگیریها به مناطق مانند حلب و ادلب، محور مقاومت را ناگزیر به استفاده از نیروها و امکاناتی میکند که باید برای جبهههای دیگر حفظ شوند. این امر موجب محدودسازی توان بازیابی حزبالله و حماس و همچنین ناگزیر کردن ایران به حضور فعال در چند جبهه میشود. علاوه بر این، تجهیز و تسلیح تروریستهای مستقر در شمال سوریه و اعزام کاروانهای نظامی از سوی ترکیه و دیگر حامیان خارجی، نشاندهنده بازسازی گروههای نیابتی ضد مقاومت است. به این ترتیب به جای آنکه رژیم صهیونیستی بهطور مستقیم با مقاومت درگیر و متحمل خسارتهای عمده گردد، از گروههای نیابتی تروریستی بهره میگیرد.
🔶 موضوع روسیه
یکی از مزیتهای سوریه در جنگ با تروریستهای تکفیری از ژانویه 2012، این بود روسیه با حمایت هوایی از جبهه مقاومت توانمندی کافی را برای پشتیبانی از عملیات زمینی نیروهای مقاومت سوریه و مقاومت منطقهای حامی سوریه داشت. به ویژه در سال 2015 که درگیری بین این گروههای ائتلافی با دولت سوریه اوج گرفت، دولت روسیه به عنوان مهمترین حامی عملیات هوایی از نیروهای مقاومت علیه تروریستها حمایت کرد.
🔶 درگیر شدن روسیه از سال 2022 به جنگ اوکراین تا حد زیادی این کشور را از سوریه دور کرده است. گرچه روسیه کماکان حضور نظامی خود را در سوریه دارد اما این حضور تا حد بسیار زیادی تنزل یافته است. این موضوع نیز در ادراک تروریستها و کشورهای پشتیبان آنها برای شروع دور جدید حملات علیه دولت و مردم سوریه بیتاثیر نبوده است. در واقع به آشوب کشیدن سوریه میتواند نقطه عطفی برای روسیه نیز تلقی شود. به نظر میآید آمریکاییها با تحریک تروریستها در سوریه، قصد دارند محور مقاومت و ایران را با یک بحران جدید درگیر کنند و نیز بخشهایی از توان و ظرفیت روسیه را به چالش بکشند.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#حزب_الله #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
✅ حزبالله در جنگ اخیر بسیار قویتر از ۲۰۰۶ ظاهر شد
🔶 تحلیلگر انگلیسی معتقد است نتانیاهو در بحرانی چند لایه (از فشار داخلی تا ناکامیهای جنگی) گرفتار شده و هرچند که با ترور دبیرکل حزبالله سرمست شد اما اسرائیل شکستهای متعددی را تجربه کرد و حزبالله با مقاومت بیسابقه، نه تنها تضعیف نشد، بلکه حمایت عمومی بیشتری جلب کرد. دیوید هرست در تحلیلی با عنوان «نتانیاهو دیگر کارتهای زیادی برای بازی ندارد» که از سوی نشریه میدل ایست آی منتشر شده، نوشت:
🔶 پس از اعلام خبر کشته شدن دبیر کل حزبالله لبنان، اسرائیلیها در برخی خیابانهای تلآویو و سایر شهرها، پایکوبی به راه انداختند. اما پس از گذشت دو ماه، وضعیت در اسرائیل دگرگون شد و اسرائیلیها دریافتند که اهداف اعلام شده از سوی مقامات تلآویو به خصوص از سوی وزیر دفاع وقت در مورد خلع سلاح حزبالله تحقق نیافته است. یک حقیقت وجود دارد که نه تنها اسرائیلیها، بلکه مقامات نظامی آمریکا نیز نمیتوانند به سادگی آن را توجیه کنند: چگونه ممکن است حزبالله که به گفته بسیاری از تحلیلگران «تضعیفشده» است، بدون داشتن فرماندهی عملیاتی از مقر اصلی خود در ضاحیه بیروت، توانسته کنترل میدان نبرد را حفظ کند؟ حزبالله در این جنگ مبارزهای بسیار قویتر از سال ۱۹۸۲ و حتی جنگ ۲۰۰۶ از خود نشان داده است.
🔶 در حالی که در سال ۱۹۸۲، سربازان اسرائیلی تنها در پنج روز به بیروت رسیدند، در جنگ اخیر این گروه به شکل چشمگیری از خود مقاومت نشان داد. به جای ایجاد یک منطقه حائل در جنوب لبنان، ارتش اسرائیل به مدت دو ماه در مرز گرفتار شد و نتوانست به عمق لبنان نفوذ کند یا موقعیتهای بیشتری نسبت به چهار کیلومتر در خاک لبنان حفظ کند. این شکستها موجب شد تا ارتش اسرائیل مجبور به انجام عقبنشینیهای مکرر شود. این در حالی بود اسرائیل با حملات برقآسا به شهرها و روستاهای لبنان به دنبال پیروزی بود.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#سوریه #مقاومت
#آمریکا #روسیه
✅ نقش همپیمانان چیست؟
🔶 مطابق طراحی صورت گرفته، برنامهای تدوین شده است. در مرحله اول، مرزهای عراق و سوریه بسته شده تا ارتباط دو طرفه تروریستها قطع گردد. سپس نیروهای سوری به خطوط تزریق شده و با تشکیل خط دفاعی، پیشروی تروریستها را کند و سپس متوقف کنند. در مرحله سوم حملات سنگین و پرحجم هوایی سوری - روسی آغاز گردیده تا توان دشمن تحلیل رود. در مرحله آخر با رسیدن نیروهای مقاومت و طراحی عملیات، ضدحملات بزرگ تا مرز ترکیه آغاز شود.
🔶 اکنون همه مراحل فوق در حال اجرا است اما سختی هایی وجود دارد.
1⃣ هر چند مرز مسدود شده اما نیروهای عراقی به تعداد کافی نرسیده اند، هم سطح سیاسی در بغداد مانع است و هم برخی گروههای مقاومت معتقدند باید در عراق ماند و مانع از حملات رژیم، شورش داخلی تروریستها و یا ورود آنها از سوریه به عراق شد.
2⃣ رسیدن نیروها و سازماندهی آن ها و ایجاد طرح های عملیاتی، زمان بر است و این مستلزم مقاومت سوری ها است. سعی شد از ظرفیت قسد استفاده شود که ناموفق بود.
3⃣ با توجه به احتمال شعله ور شدن جنوب، شرق و شمال، لزوم باقی ماندن نیروها و یا تزریق نیروهای جدید برای پیشگیری از باز شدن جبهات جدید الزامی است.
4⃣ نقش روسها مهم است. تعداد هواپیماها در حمیمیم کم است و روس که خود در اوکراین درگیری زیادی دارد، امکان حضور گسترده ندارد اما باز هم حضور دارد و تجهیزاتی به سمت حمص و دمشق ارسال کرده است. اینبار مهم تر از پشتیبانی هوایی روس از نیروهای زمینی، بستن آسمان سوریه به روی هواگردهای ترکی، آمریکایی، اسرائیلی است که مستلزم ریسک کرملین است.
🔶 این وضعیت روس، باعث شده تا دمشق درخواست رسمی ارسال تجهیزات نظامی به تهران دهد. جمهوری اسلامی ایران حداکثر از 5 شب پیش به دنبال ارسال تجهیزات است، حتی تجهیزاتی که روس امکان ارسال ندارد مانند بمب های هوشمند و نقطه زن یاسین. ما به دنبال اعزام نیرو هم هستیم و اگر لازم باشد در صورت تشدید بحران، اعزام به سبک سال 94 بزودی اجرا می شود اما معضل اصلی وجود دارد: بسته بودن راهها. از مسیر هوایی، دشمن صهیونی حضور فعال دارد و اجازه فرود به هواپیماهای ما نمیدهد.
🔶 در سطح زمینی نیز آمریکا و باز هم اسرائیل علناً حضور داشته و با وقاحت به دنبال زدن کاروان های مقاومت هستند. البته برای جمهوری اسلامی که در میانه طوفان الاقصی، دست رزمندگان غزه را خالی نگذاشته، ارسال به سوریه کاملا ممکن اما پیچیده و زمان بر است. زمان، کلید اصلی است.
5⃣ یکی از مشکلات سوریه از سال 1402، نبود فرماندهی منسجم است. انتصاب سرتیپ سهیل حسن و همچنین حضور سردار غفاری در راستای رفع این معضل است.
6⃣ جیش سوری نیز توانسته خطی تشکیل دهد و فعلا به دنبال کند کردن پیشروی دشمن با ممانعت از تثبیت مواضع توسط تروریستهاست. به هر روی دشمن عِده و عُده بیشتری داشته، با روحیه بیشتری جنگیده و تاکتیکهای جدیدی علی الخصوص با استفاده از کوادهای فرانسوی دارد. ارتش سوری نیز روحیه پایین تر و چالش های اقتصادی و ... دارد. دستور افزایش 50 درصدی حقوق ارتشیان نیز در راستای رفع این معضل است. چالشها زیاد است و باید تک به تک آن ها را رفع کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
اوباما درباره تامین سوخت ۲۰ درصد نامه نوشت و تعهد داد اما عمل نکرد!.pdf
78.7K
#علم_و_فناوری
#روابط_خارجی
#آمریکا #انرژی_هسته
✅ اوباما درباره تامین سوخت ۲۰ درصد نامه نوشت و تعهد داد اما عمل نکرد!
🔶 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار بسیجیان به توطئهی خباثتآلود آمریکا در قضیّهی اورانیوم غنیسازیشدهی ۲۰ درصد اشاره کردند و فرمودند: «ما اورانیوم غنیسازیشدهی ۲۰ درصد را برای رادیوداروها احتیاج داشتیم؛ نیاز مبرم کشور بود. یک مقدار داشتیم که از سابق تهیّه شده بود، داشت تمام میشد؛ باید میخریدیم. از چه کسی؟ از آمریکا. آمریکاییها گفتند که شما هر چه تولید ۳.۵ درصد دارید به ما بدهید، ما در مقابل به شما ۲۰ درصد میدهیم. دو رئیسجمهور معروف آن روز دنیا را ــ که من نمیخواهم اسم بیاورم و با ما هم روابط خوبی داشتند ــ واسطه قرار دادند که این اتّفاق و این معامله انجام بگیرد، مسئولین کشور ما هم قبول کردند؛ مال نیمهی دوّم دههی هشتاد است. وسط مذاکرات، دیده شد که آمریکاییها دارند کلک میزنند، فهمیدیم که آنها دارند کلک میزنند، جلویش گرفته شد.» ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر منوچهر متکی؛ وزیر امور خارجه وقت جمهوری اسلامی ایران
🆔 @tahlil_shjr
#هم_صدا_شویم
توهین اسنپ به حضرت فاطمه نابخشودنی است.
می دونید این ها کی هستن؟
🔺این ها همونایی هستند که جمله یک آدم گمنام با نام غربی را، که چند صد ساله قبل زندگی میکرده، به اسم جملهی حکیمانه، روی عکس پروفایل، پیج یا تو گروهاشون میگذارند.
🔻اینا با تفکرات گاهی منسوخ شده چند هزار ساله ی بشری زندگی می کنند.
🔺اینا همونایی هستن که وقتی به بناهای چند صدساله و چندهزار ساله و ذره استخوان ها و کوزه شکسته های باستانی می رسند، با اسم میراث فرهنگی و با احترام حفظ می کنند.
🔻ولی بی فرهنگ ترین میراث دار برای گرانبهاترین میراث هستند
⬅️با اسنپ تماس بگیرید:
02191079550و اعتراض کنید و درخواست کنید حتما باید رسما عذرخواهی کنند ⬅️تا وقتی رسما عذرخواهی نکردن از اسنپ استفاده نکنید. بقیه رو هم خبر کنید↪️ 📲 @tahlil_shjr 📲 @shajar_media
#علم_و_فناوری
#ماهوارهبر_سیمرغ
✅ سامان ۱ با موفقیت در مدار قرار گرفت
🔶 ساعاتی قبل، بلوک انتقال مداری سامان ۱ بههمراه ۲ محمولۀ جانبی دیگر، یک کیوبست و یک محموله تحقیقاتی توسط ماهوارهبر سیمرغ از پایگاه امام خمینی پرتاب و با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع اوج ۴۱۰ کیلومتر و حضیض ۳۰۰ کیلومتر تزریق شد.
🔶 ماهوارهبر سیمرغ، ماهوارهبر سوخت مایع ۲ مرحلهای است که توسط وزارت دفاع طراحی و ساخته شده و در هشتمین پرتاب خود توانست با تزریق موفق چندگانه بلوک انتقال مداری سامان ۱ و ۲ محموله تحقیقاتی دیگر با مجموع وزن حدود ۳۰۰ کیلوگرم، رکورد جدیدی در وزن محمولههای قابل پرتاب کشور رقم بزند. بلوک انتقال مداری سامان ۱ یک گام عملیاتی برای انتقال ماهواره به مدارهای ارتفاع بالا خواهد بود.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#هم_صدا_شویم توهین اسنپ به حضرت فاطمه نابخشودنی است. می دونید این ها کی هستن؟ 🔺این ها همونایی هست
#هم_صدا_شویم
🔰درباره این پیام؛
https://eitaa.com/tahlil_shjr/8275
♨️ پیام های زیادی دریافت کردیم؛
🔺دوستانی به اسنپ زنگ زدن واکنش های متنوعی داشتن گاهی اسنپ تکذیب کرده است و گاهی گفتند برای مدتی قبل بوده و برای الان نیست.
☑️فرقی نمیکنه، الان این تصویر به اسم اسنپ منتشر شده و اسنپ باید عذرخواهی کنه یا تکذیب کنه؛
✅ پس شما هم به اسنپ زنگ بزنید و اعتراض خودتون بگید و بخواید حتما رسما عذرخواهی بکند یا تکذیبیه صادر کند.
🔻برخی هم گفتند راننده های اسنپ چه گناهی دارن.
☑️ نباید راننده های محترم اسنپ، بگذارند به قیمت کسب مال و زندگی، دین تخریب بشه.
✅ از راننده های شریف و متدین اسنپ می خوایم حتما خودشون هم به فکر اعتراض باشند، و سکوت نکنند...
🔺برخی گفتن اسنپ ۴۰ میلیون کاربر داره، ما حذف کاربری کنیم فرقی نمیکنه که!
☑️ برای همین داریم میگیم که به بقیه هم خبر بدین تا اعتراض کنن.
✅ الان تماس گرفتن با اسنپ و استفاده نکردن از اسنپ تا زمان عذرخواهی یا تکذیب مهمه
🔻برخی هم گفتند این کار اصلا فایده نداره و بدتر رو پیدا میکنند و جری تر میشن و...
☑️ مطلبی که مهمه اینه که در مقابل این اقدام سکوت نکنیم.
✅ هرکس راه دیگه ای برای اعتراض به ذهنش میرسه بقیه رو هم در جریان بگذاره
◼️این ماجرا شوخی بردار و تعلل بردار نیست، بحث سر بی حرمتی به حضرت زهراست. هرکاری از دستمون برمیاد باید انجام بدیم. سرعت خیلی مهمه.
◼️ اجازه نخواهیم داد، امروز، دیروزمان را از ما بگیرد
بقیه رو هم خبر کنید↪️
📲 @tahlil_shjr
📲 @shajar_media
#مرزبندی_با_دشمن
#سوریه #مرصاد
#دشمن_شناسی
✅ عملیات مرصاد این بار در سوریه!
🔶 شب گذشته در سوریه چه گذشت؟ نیروهای مختلف ارتش سوریه به همراه واگنرها پس از عقب نشینی تاکتیکی از شهر حما در حالی که تروریست ها در توهم پیروزی سریع به سمت حمص و طرطوس حرکت می کردند از طریق تونل های زیرزمینی و هلی برن نیروها، تروریست ها را دور زده و همزمان با بمباران شدید ستون های مزدوران تروریست از پشت به صورت گازانبری تمامی نیروهای دشمن را غافلگیر و درهم کوبیدن، آخرین اخبار منتشر شده حاکی از تلفات گسترده و سنگین تروریست های تحریم الشام و سقوط شهرهای تصرف شده آنها در اطراف حماه است. برخی منابع خبری از یک تهاجم چند وجهی و سریع ارتش سوریه در چندین محور خبر می دهند که می تواند به فتح حلب طی ساعات آینده نیز ختم شود.
🔶 عملیات شب گذشته هر چه است خواب حامیان تروریست ها را به شدت برآشفته کرده و رویای تسخیر دمشق را نیز برباد داد و در کنار اخبار ضد و نقیض این روزهای سوریه چیزی که شب گذشته قطعی است تلفات سنگین تروریست ها همانند تلفات تروریست های منافقین در عملیات مرصاد است که کمر این گروهک را تا ابد شکست. باید منتظر ماند تا ابعاد تازه تری از وقایع شب گذشته آشکار و تأثیرات آن بر تحولات آتی آشکار شود.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #سوریه
#آمریکا #مقاومت
✅ مهمترین رویکردهای خبری و تحلیلی درخصوص حوادث امنیتی و نظامی جدید در سوریه
🔶 گروهای متجاوز به حلب سابقه و ماهیت کاملا تروریستی و تکفیری داشته و اطلاق واژههای "معارض و یا مخالف اسد" برای آنان خطای رسانه ای و مشروعیت بخشی سیاسی به آنان محسوب میشود. کش و قوس تحولات امنیتی و نظامی در حلب و سایر مناطق سوریه از سال ۸۹ تاکنون امری طبیعی و مسبوق به سابقه است و انگاره نابودی حاکمیت سوریه در پی سقوط تعدادی از مناطق روستایی و شهری غلط و خطرناک است.
🔶 طرح آمریکایی _ صهیونیستی بیثبات سازی مجدد سوریه نشانه شکست محور غربی_ عبری در مقابل محور مقاومت در حوزه لبنان و فلسطین در ماههای گذشته است. رفتارهای ضد انسانی و ضد دینی تروریستهای تکفیری در سوریه و عراق در سالهای گذشته بویژه در نبل و الزهرا، ضروری است بازنمایی و برجسته سازی شود زیرا مؤید حقانیت مقاومت و اثبات منطق مبارزه با تروریستهای تکفیری است.
🔶 تجربه بهرهگیری قدرتمند گروههای تکفیری از تکنیکهای عملیات روانی و شبکههای اجتماعی بین المللی، ضروت راستی آزمایی اخبار و سنجش صحت و اتقان در گزارشهای جنگ را بیش از پیش میکند. فلسفه فتنه جنگ گروههای تکفیری، کاشت نطفه جنگ در جبهه اسلامی و در میان کشورهای منطقه و متقابلا ایجاد حاشیه امن برای جنایتکاران صهیونیستی و آمریکایی است. ضروری است نسبت به طرح مطالب انتقادی و اعتراضی علیه کشورهای اسلامی و همسایه حامی این گروهک ها دقت لازم صورت گیرد و خط مبارزه با جنایتکاران صهیونیستی کاهش پیدا نکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مصطفی بزرکار
🆔 @tahlil_shjr
جنبش ضداستکباری و آرمانخواه.pdf
119.7K
#امید_به_آینده
#معنویت
#مطالبه_گری #دانشجو
#استکبار #آرمان_خواهی
✅ جنبش ضداستکباری و آرمانخواه
🔶 حضرت آیتالله خامنهای نسبت به مسألهی تأثیر حرکت و نقشآفرینی دانشجویان در مسائل جامعه که از فعالیتها و مبارزات در دوران پیش از انقلاب آغاز شده همواره نگاه خوشبینانه داشتهاند و برای تداوم آن در حرکت انقلابی ملت ایران نکاتی بیان کردهاند.
1️⃣ ریشه و خاستگاه تاریخی جنبش دانشجویی در ایران
🔶 ضد استکبار، ضد استبداد و عدالتخواه: جنبش دانشجوئی در کشور ما در تاریخ ثبت شده و شناخته شدهی خود، همیشه ضد استکبار، ضد سلطه، ضد استبداد، ضد اختناق و بشدت عدالتخواه بوده است. این ممیزات جنبش دانشجوئی ما از روز اول است تا امروز. اگر کسی مدعی جنبش دانشجوئی باشد، اما این ممیزات را نداشته باشد، صادق نیست... جنبش دانشجوئی خصلت و خاصیتش در کشور ما لااقل اینجور است که ضد استکباری، ضد سلطه، ضد دیکتاتوری و طرفدار عدالت است. شروع این حرکت یا مقطع شناخته شدهی این حرکت، همین ۱۶ آذر است. ۱۳۸۷/۰۹/۲۴
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#سوریه #عراق
#داعش #مقاومت
#منطقه #رژیم_صهیونیستی
✅ حفظ سوریه به معنای حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه
🔶 اگر خدای ناکرده سوریه سقوط کند احتمال اینکه با دستور اربابان، تروریست ها به سمت عراق بروند متصور است به چند دلیل:
1⃣ هنوز باقی مانده تروریست های تکفیری داعش در خاک عراق حضور دارند و در صورت حمله تروریست از بیرون با آنها همکاری خواهند کرد.
2⃣ آمریکایی ها که از طرف پارلمان و دولت عراق برای خروج از این کشور تحت فشار هستند در صورت اشغال عراق توسط تروریست ها که متحد آنها هستند از این فشار خارج خواهند شد.
3⃣ حضور تروریست ها در کنار مرز ایران اهرم فشاری خواهد بود از سوی کارفرمایان تروریست ها به خصوص رژیم صهیونسیتی و ترکیه برای کنترل و مهار سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی و قطع ارتباط و حمایت از جبهه مقاومت.
4⃣ با توجه رویکرد دولت پزشکیان که خیلی آرمان گرایانه به مسائل منطقه از طریق مذاکره و گفتگو نگاه می کند و سابقه افراد تاثیر گذار در این سیاست از جمله ظریف، تروریست با دستور اربابانشان ممکن است اقداماتی رو علیه امنیت ملی و تمامیت ارضی ما با هدف فشار بر ایران و کشاندن پای میز مذاکره و گرفتن امتیازات دلخواه انجام نمایند. فلذا در این شرایط حساس حمایت ایران از حفظ نظام مستقر در سوریه جدای از بحث حمایت از جبهه مقاومت، حفظ امنیت و تمامیت ارضی خودش هست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حمید جعفری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#سوریه #مقاومت
#دشمن_شناسی #آمریکا
✅ قطعیتها و ابهامات بحران سوریه
🔶 پیچیدگی، درهمتنیدگی و سرعت وقوع تحولات و رخدادهای سیاسی از خصایص سیاست، امنیت و جنگ در دوره کنونی است. این مختصات سبب شده است تا همواره غباری از ابهام و پیشبینی ناپذیر بودن بر آن رویدادها سایه بیفکند. بحران و جنگ در سوریه که اندکی پس از اعلام آتشبس در لبنان آغاز شد، از این منظر برای کارشناسان شگفتانگيز بود. شاید مهمترین پرسش در این باره این باشد که روند ترتیبات امنیتی و نتیجه آن چگونه شکل خواهد گرفت و به چه سمتی پیش خواهد رفت؟ در این باره چند نکته اساسی را باید مدنظر قرار داد.
1⃣ اهمیت سوریه و ژئوپلیتیک آن برای همه مسئولان و فرماندهان جبهه مقاومت و نیز آمریکا و رژیم صهیونیستی، مسجل و آشکار است.
2⃣ به طور طبیعی سرنوشت درگیری را طرفی که شروع کرده است، تعیین نمیکند. شرایط میدان را آن نیرویی که مشروعیت و استقامت دارد، تعیین میکند؛ اما مشکلات اقتصادی سوریه، سبب شده است موضوع استقامت بین بدنه دفاع مردمی و امنیتی تحتالشعاع قرار گیرد.
3⃣ سازمان رزم اضلاع مختلف جبهه مقاومت و فرماندهان آن، فعالتر و منسجمتر از بحران قبلی در سوریه و البته با تجربه بیشتر در میدان حاضر شدهاند؛ اما انگیزه و توان ارتش سوریه، مهمترین عنصر تعیینکننده است.
4⃣ صحنه تاکتیکی جنگ کاملاً سیال است و هر لحظه به نفع طرفهای مختلف در حال تغییر است. این خصلت و ماهیت حقیقی جنگها به شمار میآید.
5⃣ ارتش سوریه طی هفت، هشت سال گذشته در حد فاصل ادلب تا حلب و تا حماة در وضعیت آتشبس بوده و طولانی شدن دوره آتشبس، چنین نیرویی را در لحظه عملیات تهاجمی گروه تروریستی که با حمایت قوی وارد صحنه شده، دچار ضعف میکند.
6⃣ یک تجربه قبلی مهم وجود دارد؛جبهه مقاومت طی چند دهه گذشته در هیچ جنگی پای نگذاشته، مگر آنکه با همه دشواریها از آن با نصرت و فتح خارج شده باشد، مشروط بر همراهیهای حداکثری جغرافیای جنگ.
🔶 تجربه جنگهای پيشين و از جمله نبرد جاری در منطقه نشان میدهد، سرنوشت جنگ لزوماً در میدان جنگ و جنگيدن معین نمیشود؛ بلکه ضرورت دارد به الزامات فرامیدانی آن نیز توجه کرد. اراده و هماهنگیهای سیاسی و همراهیهای اجتماعی جغرافیای جنگ با اضلاع گوناگون جبهه مقاومت در این زمینه اجتنابناپذیر است. کل آنچه اکنون در سوریه جریان دارد، جدای از آنکه میتواند منشأ داخلی نیز داشته باشد، یک پروژه خطرناک آمریکایی و صهیونیستی است. اولویت اصلی و قطعی و نیز دشمن حقیقی را باید از این منظر دید و تحلیل کرد و باید به هر نحو ممکن در برابر این پروژه مخاطرهآمیز ایستاد.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#هم_صدا_شویم 🔰درباره این پیام؛ https://eitaa.com/tahlil_shjr/8275 ♨️ پیام های زیادی دریافت کردیم؛
#مطالبه_گری
🔰درباره این پیام؛
https://eitaa.com/tahlil_shjr/8278
♨️ دستگیری ادمین رسانه هتاک
🔺در پی انتشار محتوایی موهن با مضمون توهین به ساحت حضرت زهرا(س) در کانال "باشگاه رانندگان اسنپ"، پلیس فتا تهران بزرگ نسبت به احضار مدیرعامل شرکت مذکور اقدام و برابر پیگرد قضایی صورت گرفته ادمین رسانه مذکور بازداشت و لوگوی توقیف صفحه نیز در کانال هتاک قرار داده شد.
✅ دوستانی که هنوز با اسنپ تماس نگرفتن، لطفا همچنان تماس بگیرن؛ پیگیری مسئولین چیزی از مسئولیت ما کم نمیکنه.
بقیه رو هم خبر کنید↪️
📲 @tahlil_shjr
📲 @shajar_media
#مرزبندی_با_دشمن
#مقاومت #سوریه
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
#آتش_بس #اسلام_ناب
✅ جنگ وجودی ای که جبهه حق جدی اش نمی گیرد!
🔶 مواجهه مقاومت (با همه طیف های مذهبی اش) با رژیم صهیونی پس از طوفان الاقصی به جنگی رسید که طرفین به وجودی بودنش اذعان کردند! در جانب اسلام گرایان -که طیف وسیع تری از جبهه مقاومت مقابل اسرائیل هستند- اختلافات نسبتاً عمیقی در بنیانها و راهبردها وجود دارد اما مظلومیت عجیب غزه مانع بروز جدی آن می شد!
🔶 حتی اگر برخی از گروه های اسلام گرا مقابل اسرائیل هم حاضر نشدند اما نتوانستند علیه جبهه مقاومت، جبهه تازه ای باز کنند؛ تا اینکه لحظه آتش بس رسید...! طیفی از اسلام گرایان سوری (به همراه طیف های دیگر ملی و...) در دهه قبل علیه حکومت بعثی بشار اسد غیر از مخالفت سیاسی، کارشان به خروج مسلحانه رسیده بود. در دوره داعش برای اهداف خود همراستا با داعش شدند. در پایان داعش، طبق مذاکرات آستانه اینها ماندند!
🔶 دولت نجات سوریه با رویکردی سلفی (نزدیک به احکام طالبان) را در ادلب تشکیل دادند. در سالهای اخیر به کمک برخی کشورها آمادگی های خود را افزون کردند. برخی اسلام گرایان فلسطینی و اخوانی در سالهای درگیری داعش هم به این طیف اسلام گرایان سوری حق می دادند لذا می دیدیم بعضا موضع همراهی با مقاومت در جبهه مقابل داعش نداشتند!
🔶 ساکنان سلفی ادلب در اکتبر سال قبل تصمیم بر خروج دوباره علیه اسد داشتند که طوفان الاقصی اتفاق افتاد و زمینه برایشان از دست رفت. از همین جا مثل الجولانی، طوفان الاقصی را ایرانی و برای نا امنی منطقه می شمارد! متقابلا اینها هم با مقاومت (لبنان، عراق، یمن، ایران) علیه رژیم همراهی نکردند!
🔶 لحظه آتش بس بین لبنان و رژیم، لحظه قضای عملیاتشان علیه اسد شد! توافقات آستانه در جانب اسد هم در تمام این سالها خوب انجام نشده بود (این را عراقچی هم تلویحاً در عراق اذعان کرد)! جبهه النصره که از سوی سازمان ملل تروریستی قلمداد می شد از سوی الجولانی منحل و با ادغام ۵ گروه مسلح، تحریر الشام تاسیس شد؛ که به حسب ظاهر رویکرد و اهداف و روشی غیر داعش از خود نشان می دهد. خود را سوری جلوه می دهد که هدفش ساقط کردن بشار اسد است! (لقب الجولانی را از جولان سوریه گرفته). به تصریح، دشمنی با اسد، حزب الله و داعش در برنامه داشته است. سابقه درگیری با داعش هم دارد؛ اما دیگر با پایان داعش دو هدف دیگر مانده است؛ بعد از اسد نوبت حزب الله است! اسرائیل هم متقابلا در اقدامی گذرگاه های لبنان-سوریه را بمباران کرده تا حزب الله نتواند علیه اینها ورود فوری کند!
🔶 سابقه الجولانی نشان می دهد جابجایی های او از داعش به القاعده، از النصره به تحریر الشام، وجوه متغیر و ثابتی دارد. پس از آزادی از زندان بوکای آمریکایی ها احتمال سرمایه گذاری دراز مدت بر سر او وجود دارد. جایزه ۱۰میلیون دلاری برای دستگیری او در این احتمال بیشتر برای برجسته سازی اوست که امروز نتایجش را می بینیم! او دیگر عدم تعرض به آمریکا و غرب را ضمانت داده و سابقه درگیری با اسرائیل هم ندارد؛ اما پس از اسد، حزب الله و گروه های همسو اهداف او هستند! بدین گونه جنگ وجودی ای -که برخی از طرح نگرانی هایش در جانب جبهه حق بیزارند- به مرحله جدیدی رسیده است:
1⃣ اینبار خروج اسلام گرایان سلفی و بعضاً تکفیری، با مرحله داعش علیرغم شباهتهایی در بنیان، تفاوت هایی دارد. مقابله به شکل داعش با آنها هم -بعد از آستانه و ژنو- محذورات بین المللی خاص خود را دارد!...
2⃣ کانون توجه مقاومت، فلسطین و غزه است؛ اما خود مبارزان فلسطینی مثل بار قبل باز معلوم نیست اقدام علیه این اسلام گرایان مسلح را حمایت کنند!
3⃣ تغییرات و اصلاحات لازم در سوریه طبق مذاکرات آستانه انجام نشده است. از این رو حمایت از اسد با سختی بیشتری در بین الملل و منطقه اسلامی مواجه است؛ اما رفتن او و افتادن سوریه دست تحریرالشام هم تهدید جدی برای حزب الله و خط مقدم مقاومت است...
4⃣ جبهه مقابله با داعش -حتی به احتمال زیاد مرجعیت اعلای عراق- هم در مقابله با اینها درون مرزهای سوریه، وحدت نظر ندارند؛ که صدایش در عراق شنیده می شود!
5⃣ بنیادی تر اینکه بپسندیم یا نپسندیم، "نزاع اسلام ها" جدی تر از کارهای شعاری با وحدت و تقریب، دارد جلو می آید! هرچه هم از آنچه در ادبیات انقلاب اسلامی، نزاع اسلام سفیانی_اسلام محمدی نامیده شده فرار کنیم، او سراغ ما را می گیرد! سخت ترین راهبرد، طراحی درست و دقیقی است که در جبهه واحد امت اسلامی علیه صهیونیزم و استکبار چگونه این اسلام رو به انزوا و شکست گذارد؟ و جایگاه خود را در بین مسلمین (غیر شیعی) از دست دهد! در وضعیت های جاری کشور سیاسیون عمل گرا، اسلام های سکولار را برای تعامل بهتر می دانند و آرمانگرایان، اسلام های سیاسی(که این سویه ها را لابد در خود دارند)!
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام محسن قنبریان
🆔 @tahlil_shjr