#داستان
دورتر از نزدیک
فاطمه قنبری سنجگانی
چندباری عرض اتاق را رفت و برگشت.
ـ نمی دونم چرا انقد هوای این شهر آلوده شده، نفس کشیدنم دیگه داره آرزو میشه برامون.
ـ مامان، موضوع انشا رو فرستادن میشه کمکم کنی می دونی که دست به قلم شدن و نوشتن برای من خیلی سخت و دشواره.
نفس عمیقی کشید و پنجره را بست.
ـ چه اتفاقی رخ میده که اون چیزی که می خوای نمیشه؟ پیش خودم می گفتم بچه دار که شدم کلی براش کتاب می خرم با هم می خونیم و می نویسیم، چقد جلسات شب شعر و رونمایی کتاب میریم. ولی حالا دخترم یک صفحه کتاب رو هم با مشقت مطالعه می کنه.
از شما دعوت میکنیم ادامه این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند بخشنده مهربان....
🍃اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🍃
سلام!✋💐
✨صبحتون بهخیر، روزتون با نشاط و نورانی✨
امیرالمومنین امام علی علیهالسلام میفرمایند: «چه بسیار خواهشهای نفسانی لحظهای، که اندوه طولانی و درازی را در پی دارد.» (کافی (ط-الاسلامیه) ج ۲، ص ۴۵۱، ح ۱)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گزارش
صهیونیسم، نام دیگر یک توطئه (۱)
فاطمه اقوامی
هفته پیش درباره سرگذشتی که بر قوم یهود گذشت مطالبی خواندیم و دیدیم چگونه دستانی آلوده این دین الهی و آسمانی را از مسیر اصلی خود خارج کرده و راه بر انحراف آن گشودند. درباره مهاجرت یهودیان به کشورهای اروپایی و موج یهودستیزی که در آنجا شکل گرفت هم به نکات قابل توجهی اشاره شد. و در نهایت به اصل ماجرا یعنی توضیح درباره اندیشه صهیونیسم رسیدیم که ماحصلش همین رژیم منحوس و جعلی اسرائیل است که سال ها سایه شومش بر سر ملت فلسطین قرار دارد و به دغدغه کل جهان اسلام تبدیل شده است. این هفته بنا داریم به طور مفصل به ریشه های شکل گیری این اتفاق تلخ بپردازیم و ببینیم چطور پای صهیونیست ها به قلب جهان اسلام؛ فلسطین عزیز، باز شد. در بخشی از این گزارش میخوانیم:
یهودیان مهاجر ساکن در اروپا در طول سال ها زندگی در آنجا و بعد از ایجاد تحولاتی مثل پیدایش سرمایه داری و فضای ایجاد شده بعد از انقلاب های کشورهای اروپایی توانستند از نفوذ بالایی در عرصه اجتماع، سیاست و حکومت برخوردار شوند. یکی از این کشورها فرانسه بود که ایده اسکان یهودیان در فلسطین هم برای اولین بار در سال ۱۷۹۹ از ناحیه «ناپلئون بناپارت» امپراتوری این کشور مطرح شد. البته ناپلئون خیلی هم از سر دوستی با یهودیان این پیشنهاد را نداده بود بلکه اهداف استعماری خود را در سر می پروراند و در راستای رقابت با سایر ابرقدرت های آن روزگار برای تسلط بر نقاط مهم و استراتژیک، این پیشنهاد را مطرح کرد. ماجرا از این قرار بود که در قرن نوزده بر سر تصاحب سوریه بین مصر و امپراتوری عثمانی رقابت زیادی وجود داشت چرا که تصاحب این منطقه مهم توسط هریک از طرفین، او را در موقعیت برتری قرار می داد. ابرقدرت های استعمارگر هم که از موقعیت استراتژیک فوق العاده این منطقه اطلاع داشتند، چشم طمع به آن دوخته بودند. در نهایت برای جلوگیری از جنگ و درگیری و کسب رضایت طرفین اصلی این ماجرا راه حلی ارائه شد؛ ایجاد دولتی مستقل در این منطقه. البته این استقلال ظاهری بود چون که پشت پرده طرف های درگیر در پی آن بودند که دولت دست نشانده خود را به قدرت برسانند و ناپلئون برای این امر یهودیان را برگزید. او در سال ۱۷۹۹ طی فرمانی از یهودیان آسیا و آفریقا خواست تا تحت لوای او جمع شوند و در مقابل به آن ها وعده داد تا سرزمین مقدس را در اختیار آن ها قرار دهد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#عطارباشی
آب، درمانی برای بیماریهای پا
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، محمدباقر مینایی متخصص طب سنتی؛ درباره سم زدایی بدن با پاشویه آب و نمک، اظهار کرد: شست شوی پا با ترکیب آب گرم و نمک، کاری بسیار مفید است اما اصطلاح سم زدایی درباره این موضوع درست نیست. وی ادامه داد: شستشوی کف پا با محلول رقیق آب و نمک به دلیل جاذب بودن ملکول های اتم موجود در محلول باعث می شود تا با جذب آب میان بافتی تجمع یافته در کف پا که بر اثر پیاده روی و ایستادن های طولانی ایجاد شده است، شرایط بهبود پیدا کند اما با این کار سم زدایی صورت نمی گیرد.
وی بیان کرد: افراد دیابتی که در کف پای خود احساس برجستگی می کنند به صورتی که گویا روی سنگ راه می روند؛ یا کسانی که کف پای آن ها گزگز کرده، معمولا سرد است و یا حتی کسانی که کف پای آن ها بیش از حد گرم می شود، آب ولرم که هیچ ماده ای به آن افزوده نشده باشد بهترین ماده است؛ شستشو مداوم پا با آب ولرم به مرور مشکلات بیمار را حل می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
مقصود عصر غیبت چیست؟
حجتالاسلام والمسلمین عابدینی
عصر غیبت یک نقشه الهی است و از آن باید مقصودی حاصل شود. یعنی آن مقصود باید در این دوران غیبت حاصل شود که حالا انشاءالله این بیان را که از روایات بکنیم که آن مقصود باید حاصل میشد که اگر مقصود حاصل نشود آن دوران غیبت به ظهور منجر نمیشود پس باید در دوران غیبت مقصودی حاصل شود. از جمله آن نتایج این دوران غیبت هم این هست که اگر مردم آمادگی نداشتند این طول میکشد. طول کشیدن آن مربوط به آماده نبودن مردم هست اما اصل غیبت مربوط به آماده نبودن مردم نیست. در رابطه با روایاتی که وارد شده با این عنوان که لابُدَّ برای امت ختمی و برای امام زمان للغیبه. حتما باید غیبت باشد. غیبتها در هر امتی که کتاب کمال الدین صدوق رحمة الله علیه را اگر دوستان رجوع بکنند، غیبتهای همه انبیاء را یکی یکی مطرح میکند که هر کدام دو، سه، یک غیبت داشتند که این دوران غیبت مربوط به امت اینها میشد که این رابطه غیبت کمال امت را داشت. هر چقدر آن کمال شدیدتر در انتظار امتی باشد، دوران غیبت طولانیتر میشود. یعنی طول و جهت آن کیفیت و کمیت. هم کمیت است و هم کیفیت. چون غیبت گاهی به لحاظ زمان است، گاهی به لحاظ جهات دیگری هست. یعنی فقط زمانی نیست. اینها هم مربوط به کمال امتی است که میخواهند پیدا کنند که هر چقدر آن کمال که منتظر است برای این امت شدیدتر بخواهد باشد، حتما جهات غیبت و دوران غیبت طولانیتر میشود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
علاقه مردم استرالیا به پنیر
پنیر یکی از خوراکی های بسیار مورد علاقه عموم مردم در استرالیا هست و از تنوع خیلی بالایی برخوردار هست. اگر فرض کنید از امروز تصمیم بگیرید هر روز یکی از این پنیرهایی که عکسشون رو گذاشتم امتحان کنید، مطمئنا سر یک ماه موفق نمی شید همشون رو تست کنید. خیلی تنوع بالایی دارند و خیلی جذاب و دارای طعم های مختلفی هستند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#گزارش
صهیونیسم، نام دیگر یک توطئه (۲)
فاطمه اقوامی
انگلیس در ابتدا نمی خواست سر یک قطعه زمین آن هم به خاطر یهودی ها وارد دعوا و نزاع با عثمانی شود اما دقیقا در همان سال ها کشف نفت در خاورمیانه بر اهمیت این منطقه که پل ارتباطی شرق و غرب عالم بود، افزود و انگلیس و دیگر استثمارگران برایش دندان تیز کردند.
هنوز قضیه تملک وطن برای یهودیان به جایی نرسیده بود که هرتزل مرد و «حییم وایزمن» (اولین رئیس جمهور اسرائیل) استاد دانشگاه منچستر جای او را گرفت. وایزمن هم تلاش کرد با وعده ووعید سلطان عثمانی را بخرد اما او هم موفق نشد. چیزی نگذشت که آتش جنگ جهانی اول روشن شد و انگلیس مقابل صف آرایی آلمان ها و امپراتوری عثمانی قرار گرفت. انگلیس ها که فکر می کردند از پس ارتش عثمانی برنمی آیند مثل همیشه حقه ای به کار بستند و اعراب تحت حاکمیت عثمانی را به استقلال طلبی و جدایی از حکومت ترک های عثمانی تشویق کردند. آن ها برای اجرایی کردن نقشه شان سراغ فیصل و پدرش شریف حسین که دست نشانده حکومت عثمانی در سرزمین حجاز بودند، رفتند و با وعده سرزمین بزرگ عربی فریبشان دادند. آن ها با جنبش های عربی ارتباط گرفتند و علیه دولت عثمانی تحریکشان کردند. خلاصه انگلیس توانست از طریق اعراب قدرت امپراتوری عثمانی را درهم شکند اما چیزی نگذشت که اعراب فهمیدند رکب بدی خوردند و انگلیس و فرانسه طبق توافقی موسوم به سایس ـ پیکو سرزمین های غنیمتی را بین خود تقسیم کردند بدون اینکه حتی سهم کوچکی هم به اعراب بدهند! در بین سرزمین های غنیمتی قرار شد فلسطین تحت حاکمیت بین المللی اداره شود اما داستان به گونه دیگری رقم خورد.
شما میتوانید متن کامل این گزارش را در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
چهارراه سرنوشت
فاطمه ضیائی پور
خودش بود؛ باور نمی کردم صبح آبی و زلال اولین روزهای فروردین به کتاب کهنه ای تبدیل شود، در صندوقچه خاک خورده خانه ای فراموش شده که مجبور به مرور هزارباره اش شوم. انگار خواب های نیمه کاره و مبهمم، رنگ زندگی گرفته اند و دارند هر لحظه به وجودم نزدیک تر می شوند و از حدقه چشمانم می گذرند تا به شهر پنهان درونم برسند. آن روز برخلاف شجاعت همیشگی ام کم آورده بودم. می خواستم کسی بی آنکه خودم قدم از قدم بردارم، جای من به آن کوچه و به درون آن خانه وارد شود و در ذهن و دل و گذشته اهالی اش حلول کند و هرچه در میانشان در جریان است، بی وقفه بر جانم بریزد...
در ادامه شما میتوانید این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#اطلاعیه
نسخه الکترونیک «مجله زن روز ـ شماره ۲۷۳۸ ـ ۱۹ تیر ۱۴۰۰» در طاقچه منتشر شد. شما میتوانید این شماره مجله را از طریق لینک زیر به قیمت هفت هزار تومان دریافت کنید:
https://taaghche.com/book/101739
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
🍃اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🍃
سلام!✋🌸
☘صبح چهارشنبهتون بهخیر و شادی، براتون آرزوی سلامتی و خوشبختی میکنیم☘
«درباره مکارم الاخلاق از امام جعفر صادق علیهالسلام سوال شد، فرمودند: گذشت از کسى که به تو ظلم کرده، رابطه با کسى که با تو قطع رابطه کرده، عطا به آن کس که از تو دریغ داشته است و گفتن حق اگر چه بر ضد خودت باشد.» (منهاج البراعه (خوئی) ج ۶، ص ۲۱۸)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گنبد_آسمان
تلسکوپ بدون آینه!
سید محمد سعید انوار
دوشنبه هفتم تیرماه همگان منتظر افتتاح یکی از بزرگ ترین و پر چالش ترین پروژه های علمی ایران بودند؛ رصدخانه ملی ایران. این رصدخانه در قله گرگش از توابع کاشان پس از گذراندن برنامه ای ۲۰ ساله قرار بود امید بسیاری از محققان برای انجام پژوهش های حوزه نجوم باشد اما اولین تصاویر از تلسکوپ پیشرفته این سازه که نشان از عدم وجود آیینه داشت، متخصصان این حوزه و حتی منجمان آماتور را در شوک بزرگی فرو برد. نداشتن آینه برای یک تلسکوپ مانند نداشتن چرخ یا موتور برای خودرو است. هر چقدر این خودرو تمیز و مهندسی ساز باشد، بدون موتور استارت نخورده و بدون چرخ حرکت نخواهد کرد. به همین مناسبت در «گنبد آسمان» این هفته از ساختار و تاریخچه تلسکوپ صحبت خواهیم کرد تا اتفاقی که برای رصدخانه ملی ایران افتاده است را بهتر درک کنیم. در بخشی از این مقاله میخوانیم:
امروزه تلسکوپ های بازتابی زیادی مانند تلسکوپ های «دوقلوی جیمینی» در هاوایی و شیلی و تلسکوپ های بازتابی AAT در استرالیا به ستاره شناسان سراسر جهان سرویس می دهند. برای ستاره شناسان، جمع آوری نور از آسمان کماکان منبع اصلی دریافت اطلاعات از کیهان است. بیشتر اجرام آسمانی، به استثنای ماه و خورشید، دور و نسبتا کم فروغ اند. تلسکوپ تا جایی که بتواند نور جمع آوری می کند و هر چه نور بیشتری جمع آوری کند اطلاعات بیشتری فراهم می آورد. به همین سبب یکی از مهم ترین ویژگی های تلسکوپ، قطر دهانه آن است. دو نوع تلسکوپ به نام های «بازتابی» و «شکستی» وجود دارد. بازتابی ها با استفاده از آینه و شکستی ها با استفاده از عدسی نور را جمع آوری می کنند. پس از قطر دهانه، عدسی ها و آینه های اصلی مهم ترین ویژگی های تلسكوپ را تشكیل می دهند. بیشتر تلسکوپ های حرفه ای امروزی بازتابی هایی با آینه های چند متری اند که بر فراز قله ها مستقر می شوند تا بالاتر از آشفتگی های حاصل از حرکت هوا در لایه های پایینی جو قرار گیرند.
متن کامل «گنبد آسمان» این هفته را در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#کدبانوگری
شامی نخودچی
👩🍳مواد لازم:
گوشت چرخ کرده گوسفندی: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد بزرگ
سیر: ۲ حبه متوسط
گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آرد برنج یا نخودچی: ۱ قاشق غذاخوری
آب نارنج یا آبغوره: ½ لیوان
آب (جوش): ۱و ½ لیوان
سیب زمینی: ۱ عدد متوسط (در صورت دلخواه)
تخم مرغ: ۱ عدد
زعفران دم کرده: ۱ قاشق مرباخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا پیاز، سیر و سیب زمینی را بشویید و پوست بگیرید و با قسمت ریز رنده، آن ها را رنده کنید. آب آن ها را کاملا بگیرید. این کار باعث می شود شامی شما موقع پختن به ظرف نچسبد و از هم نپاشد. گوشت چرخ کرده را با نمک، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنید. آرد را به همراه تخم مرغ اضافه کنید. همه مواد را کاملا ورز دهید تا یک مخلوط منسجم و کمی چسبناک داشته باشید. روی ظرف را بپوشانید و برای مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. در این مدت سس شامی نخودچی یا شامی آرد نخودچی را درست کنید. گوجه فرنگی ها را رنده کنید. یک تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن اضافه کنید. می توانید از کره هم استفاده کنید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به آن کمی زردچوبه و فلفل و نمک اضافه کنید تا همه با هم تفت بخورند و طعم خامی آن ها گرفته شود. گوجه فرنگی ها را اضافه کنید. بعد از اینکه طعم خامی گوجه فرنگی ها گرفته شد، آب جوش و زعفران دم کرده را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا به آرامی مواد با هم بپزند. در ۱۰ دقیقه پایانی، آب نارنج یا آبغوره را اضافه کنید. بعد از ۱ ساعت که مایه شامی نخودچی استراحت کرد، آن را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره ورز دهید. یک تابه مناسب بردارید و در آن روغن بریزید. بعد از اینکه به حد کافی داغ شد به اندازه یک نارنگی بردارید و کف دستتان آن را به شکل دایره یا بیضی فرم دهید. سپس آن را در روغن سرخ کنید. برای همه مواد به همین ترتیب، هر دو طرف را سرخ کنید. غذای شما حاضر است می توانید آن را به همراه نان یا برنج میل کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پاسخ_به_شبهات
‼️اگر نتوانید متنی همچون قرآن بیاورید، الهی بودن آن ثابت نمی شود؛ چراکه هزاران اثر هنری کم نظیر در
جهان وجود دارد! با همین شگرد محمد، بسیاری از مخترعین و هنرمندان می توانند ادعای پیامبری کنند!
✨پاسخ شبهه:
اگر این کتاب (قرآن کریم) توسط بشری عرضه شده، چرا تمام انسان ها چهارده قرن است توانایی پاسخ به تحدی*
آن را ندارند و نمی تواتند مثل آن را بیاورند؟ ملحدان از مغالطه استفاده می کنند، کدام مخترع تا به حال تحدی کرده است؟ آن هم با این وسعت (انس و جن تا روز قیامت) آیا اگر ادیسون تحدی می کرد که کسی نمی تواند لامپی این چنین بسازد، کسی نمی توانست به آن پاسخ دهد؟ هر دانشمندی تحدی کند در عرض مدت کوتاهی دانشمندان دیگر پاسخ آن را می دهند. مغالطه دیگر این شبهه آن است که نمی گوید قرآن حتی به آوردن یک سوره همانند خودش تحدی کرده اما باز هم مخالفان از پاسخ به آن بازماندند.
برای مثال اگر داوینچی بگوید کسی نمی تواند چشمی مانند مونالیزا بکشد، آیا واقعا نقاشان جهان نمی توانند چشمی مانند آن بکشند؟ قطعا می توانند.
* تحدی به معنای به مبارزه طلبیدن و عاجز کردن مردم در امری است و در مبحث اعجاز قرآن به معنی به میدان طلبیدن مردم به آوردن مشابه قرآن است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#عطارباشی
قاووت بادام و نبات برای افسردگی خوب است
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا؛ محسن ناصری متخصص طب سنتی درباره بادام شیرین اظهار کرد: بادام شیرین درختی طبع گرم و تر دارد و بادام نسبت به دیگر دانه های روغنی، گرمی کمتر دارد. وی افزود: بادام شیرین درختی برای کودکانی که فعالیت زیاد دارند، مفید است و به رشد آن ها کمک می کند همان طور که گیاهان برای رشد به گرما و رطوبت نیاز دارند بدن انسان نیز از این قاعده مستثنی نیست، بادام از بروز مشکلات روحی و روانی پیشگیری می کند. این متخصص طب سنتی تصریح کرد: بادام شیرین درختی تقویت کننده سیستم گوارش و سیستم تنفسی است و موجب افزایش انرژی می شود همچنین روغن بادام شیرین نیز از ترکیبات بسیار خوب برای رطوبت بخشیدن به بدن است، کسانی که فعالیت مغزی زیاد دارند می توانند از چکاندن یک قطره روغن بادام شیرین در بینی از فواید آن بهره ببرند.
ناصری تصریح کرد: یکی از تنقلات مناسب برای بیمارانی که طی روز اشتهای کاذب دارند، بادام بوداده نمکین است همچنین از ترکیبات توصیه شده برای حفظ سلامت مغز در طب ایرانی، مصرف قاووت تهیه شده از پودر بادام و پودر نبات است، این ترکیب به بهبود خواب، رفع مشکلات روحی و افسردگی کمک می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «دل پلاس»
«دل پلاس»؛ روایتی داستانی از فعالیت های جهادی در مقابله با ویروس منحوس کرونا، جدیدترین اثر نویسنده کتاب قصه دلبری (محمدعلی جعفری) هم زمان با یک سالگی شیوع ویروس منحوس کرونا توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد.
بیش از یک سال است که ویروس منحوس کووید ۱۹ در کشورمان شیوع پیدا کرده و فاصله های زیادی را بین مردم کشور عزیزمان انداخته است. ویروسی که اوایل دست کم گرفته بودیمش و شاید خیلی ها توجهی به آن نداشتند؛ اما کم کم و با شنیدن اخبار وحشتناک جهانی و نیز خبرهایی در مورد دوستان و آشنایان و اقواممان که درگیر ویروس شده اند، ترس رخنه کرد در وجودمان و آرام آرام باعث شد که خیلی از مکان ها و جمع ها از هم بپاشد و فاصله بیفتد بین آدم ها و دل هایشان. در این میان عده ای همچون دوران سخت ۸ سال دفاع مقدس با ازخودگذشتگی و به صورت جهادی به میدان آمدند و از این فاصله ها جلوگیری کردند و با رفتار همدلانه شان، بذر محبت و دل گرمی را در دل هم وطنان عزیزمان پاشیدند و با رفتارشان روح امید را در کشور زنده کردند همدلی ای که در تاریخ ثبت خواهد شد و ماندگار. نویسنده در این اثر به سراغ نیروهای جهادی که در روزگار کروناویروس دل به خطر داده و وارد میدان مبارزه با این ویروس منحوس شده اند، رفته است. جهادگرانی که در عرصه های مختلفی چون: غسالی، دوخت ماسک، تهیه آبمیوه، کمک به کادر درمان و خبرنگاران به صورت مردمی فعالیت داشته اند در هر یک از روایت های دل پلاس با ابعادی از همدلی مجاهدانه آشنا می شویم که پازل برادری و مواسات را تکمیل می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
برنامه ریزی شهری در انگلستان
برنامه ریزی شهری مطلوب، با نگاهی جامع نسبت به آینده، پهنه های شهری را به صورتی سامان می دهد تا حداقل تغییر و تبدیل در آن واقع شود؛ چه تغییر در هویت ها تغییرات ذهنی و آشفتگی فکری را در پی دارد و در نهایت به بیماری شهر منجر می شود. آنچه در این تصاویر می بینید یک شهر کوچک در میانه کشور انگلستان است. یک نهاد فرهنگی این شهر، تصاویر حدود یک صد سال قبل از بخش های مختلف آن را با وضعیت امروزش مقایسه کرده. چنان که می بینید تغییرات بسیار کم و غیر ساختاری است؛ در حالی که این شهر همچنان زیست پذیر بلکه دارای استاندارد بالایی از زندگی شهری است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97