🏴حکایت قرآنی🏴
فدک،ذوالفقار فاطمه (علیها السلام)
پس از رحلت رسول خدا وقتی که ابوبکر برمسند خلافت نشست باغ فدک را که از آن پیامبر بود و به حضرت فاطمه (علیها السلام) می رسید را غصب نمود. فاطمه (علیها السلام) نزد ابوبکر آمد و فرمود: ارثی را که از ناحیه پدرم رسول خدا به من رسیده به من بازگردان.
ابوبکر گفت: پیامبران ارث نمی گذارند!.
فاطمه (علیها السلام) فرمود: آیا سلیمان از پدرش داوود ارث نبرد؟چنان که در قرآن کریم آمده: وورث سلیمان داوود(نمل۱۶) ترجمه: سلیمان از داود ارث برد.🍀
ابوبکر خشمگین شد و گفت: پیامبر ارث نمی گذارد! فاطمه (علیها السلام) فرمود: آیا زکریا به خدا عرض نکرد که: فهب لی من لدنک ولیاً یرثنی ویرث من آل یعقوب (مریم۶۵)ترجمه: تو از نزد خود جانشینی به من ببخش که وارث من و دودمان یعقوب باشد🍀
ابوبکر باز همان سخنان قبلی خود را تکرار کرد که پیامبر ارث نمی گذارد فاطمه (علیها السلام) فرمود: آیا خداوند در قرآن مجید نفرموده است که:
* یوصیکم الله فی اولادکم للذکر مثل حظ الانثیین * (نساء۱۱)
ترجمه: خداوند درباره فرزندانتان به شما سفارش می کند که سهم (میراث) پسر به اندازه دو دختر باشد.🍀
ابوبکر باز همان جواب اول را تکرار کرد و گفت: پیامبر از خود ارث نمی گذارد. بدین ترتیب فاطمه (علیها السلام) با استدلال قرآنی، حق ارث خود را ثابت نمود ولی جواب مثبت دریافت ننمود
🌻🌼🌻🌼🌻🌼
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
📚🕥📚
#قصه_های_قرآنی
#حضرت_ابراهیم (ع)
#قسمت_هشتم
معادشناسى ابراهيم
ابراهيم عليهالسلام پس از بيرون آمدن از درون غار و سير و سياحت در صحرا و بيابان، پس از تكميل خداشناسى، همچنان به سير و تفكر خود ادامه مىداد تا به دريا رسيد، او با كنجكاوى عميق به دريا و امواج دريا مىنگريست، ناگاه لاشه حيوان مردهاى نظرش را جلب كرد، ديد حيوانات دريايى و پرندگان بيرون به پيكر آن حيوان حمله مىكنند و گوشت او را مىخورند، طولى نكشيد كه همه پيكر او را خوردند، اين حادثه عجيب ناخودآگاه ابراهيم را به اين فكر فروبرد كه: اگر تمام پيكر اين حيوان مرده، (هر جزيى از آن) جزء بدن چندين رقم حيوان دريايى و صحرايى شد، در روز قيامت چگونه تكههاى بدن او در كنار همه جمع شده و زنده مىگردد؟!
البته ابراهيم عليهالسلام به زنده شدن مردگان در قيامت، يقين داشت، ولى مىخواست بر يقينش بيفزايد، از اين رو دست به سوى آسمان بلند كرد و گفت: خدايا به من بنمايان كه چگونه چنين مردگانى را زنده مىكنى؟!
خداوند به ابراهيم عليهالسلام فرمود: مگر تو به روز قيامت ايمان نياوردهاى؟!
ابراهيم عرض كرد: آرى، ايمان آوردهام ولى مىخواهم دلم سرشار از ايمان گردد.
خداوند به ابراهيم عليهالسلام فرمود: چهار پرنده را برگير و سر آنها را ببر و سپس گوشت آنها را بكوب و مخلوط و ممزوج كن، آن گاه گوشت به هم آميخته را به ده قسمت تقسيم كن و هر قسمت آن را بر سر كوهى بگذار و سپس در جايى بنشين و آنها را به اذن خدا به سوى خود بخوان.
ابراهيم عليهالسلام چهار پرنده را (كه طبق بعضى از روايات عبارت بودند از: خروس، طاووس، اردك و كركس، يا كلاغ) گرفت و آنها را ذبح كرد و گوشت آنها را در هم آميخت و با هاوَن كوبيد و سپس ده قسمت كرد و هر قسمتى را روى كوهى نهاد. آن گاه كمى دورتر رفت و در حالى كه منقارهاى آن چهار پرنده در دستش بود در جايى نشست و صدا زد: اى پرندگان! به اذن خدا زنده شويد و به نزد من پرواز كنيد.))
در همان لحظه گوشتهاى مخلوط شده پرندگان از هم جدا شدند، و به صورت چهار پرنده در آمدند و روح در آنها دميده شد و به سوى ابراهيم عليهالسلام پريدند و به او پيوستند.
حضرت رضا عليهالسلام در ضمن گفتارى فرمود: پس از آن كه آن چهار پرنده، زنده شده و به منقارهاى خود پيوستند، به پرواز در آمدند و سپس نزد ابراهيم عليهالسلام آمده از آب و دانههاى گندم كه در آن جا بود نوشيدند و برچيده و خوردند و گفتند: اى پيامبر خدا! خدا تو را زنده بدارد كه ما را زنده كردى.
ابراهيم عليهالسلام فرمود: بلكه خداوند زنده مىكند و مىميراند و او بر هر چيزى قادر و تواناست.
به اين ترتيب ابراهيم عليهالسلام با چشم خود، صحنه معاد و زنده شدن مردگان را مشاهده كرد، و سخن قلبش را به زبان آورد: آرى، خداوند بر هر چيزى قادر و تواناست، خدايى كه هم بر ذرههاى پراكنده مردگان آگاه است و هم مىتواند آنها را جمع نموده و به صورت نخستينشان زنده كند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
با پیـرمــردِ مـــؤمنـی، در #مسجــد نــشسته بـودم. زن جوانی صورت خود گرفته بود و برای درخواست کمک داخل خانهی خـدا شد. پــیرمـردِ مـؤمـن٬ دست در جیب ڪرد و اسڪناس ارزشمندی به زن داد. دیگران هم دست او را خالی رد نکردند و سکهای دادند.
جوانی از او پـرسید: پول شیـرین است چگونه از این همه پول گذشتی؟ سڪه ای می دادی کافی بود!! پیرمرد تبسمی کرد و گفت: پسرم صدقه٬ هفتاد نوع #بلا را دفع میڪند.
از #پـول شیـرینتـر، جان و سلامتی من است ڪه اگر اینجا٬ از پولِ شیرین نگذرم، باید در ساختمانِ پزشڪان بروم و آنجا از پولِ شیرین بگذرم و شربت تلخ هم روی آن بنوشم تا خدا سلامتیِ شیرینِ من را برگرداند! بدان ڪه از پول شیرینتر، سلامتی٬ آبرو٬ فرزند صالح و آرامش است.
به فـرمـایش حضرت علـی (ع) چه زیاد است #عبرت و چه ڪم است عبرتگیرنده.
وأَنْفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ ۛ وَأَحْسِنُوا ۛ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ (سورهی بقره آیهی 195)
و در راه خدا #انفاق ڪنید و خود را به مهلڪه و خطر در نیفڪنید و نیڪویی ڪنید ڪه الله #نیڪوڪاران را دوست میدارد.
#حكایت
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
🌸🍃 برکات انفاق⁉️
🌸🍃"وَمَا أَنْفَقْتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ ۖ وَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ(سبأ-٣٩)
🌸🍃و هر چیزی را (در راه او) انفاق کنید، عوض آن را میدهد (و جای آن را پر میکند)؛ و او بهترین روزیدهندگان است!
🔹چند نکته :
1⃣ با انفاق از روزی انسان کاسته نمیشود❗️
پرهیزکاران، انفاق کردن را کم شدن مال نمی دانند ، بلکه غنیمت می شمارند، ولی کسانی که از معارف قرآن بهره ای ندارند و از سویی به دنیا علاقه مند هستند، انفاق کردن را غرامت می دانند.
2⃣ برای اینکه اهمیت مسئله انفاق روشن شود ، خدای سبحان برای تشویق انسان ها فرمود که من شخصاً صدقه را می گیرم؛ همچنان که در بخش زکات ، به رسولش امر کرد که از اموالشان صدقه بگیر تا مالشان پاک گردد و شخص نیز پاک شود ؛ چون تا زمانی که اشخاص پاک نشوند ، نمی توانند از قرآن بهره بگیرند.
3⃣ ارزش و اهمیت انفاق به اندازه ای است که در قرآن مجید ، در بیش از هشتادآيه بدان پرداخته شده است . قرآن وقتی سیمای پرهیزکاران را بیان می کند، یکی از اوصاف نیک آنان را انفاق کردن ذکر کرده؛ تا آنجا که در اولین ایات قرآن ، خدواند انفاق را از صفات بارز متقین بیان می کند .
4⃣ پیامبر عالیقدر اسلام در مقام مقایسه میان فقر و غنا و اینکه کدام یک برای سعادت انسان بهتر است، می فرماید :👇
🌸🍃تهیدستی از ثروت بهتر است، مگر ثروت ثروتمندی که از مال خود، قرض اشخاص پریشان حال و مقروض را ادا کند و آنان را از زیر بار قرض و فشار زندگی نجات دهد و به مسلمانان بی بضاعت و گرفتار کمک کند.
✨____🍃🌸🍃___✨
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_
14.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕋وَرَبُّكَ يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ وَيَخْتَارُ ۗ مَا كَانَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ ۚ سُبْحَانَ اللَّهِ وَتَعَالَىٰ عَمَّا يُشْرِكُونَ
🦋🌸پروردگار تو هر چه را بخواهد میآفریند، و هر کس را بخواهد برمیگزیند، و مردمان (پس از صدور فرمان خدا دربارهی چیزی و کسی) حق انتخاب و اختیار ندارند. خداوند بسی منزّهتر و بالاتر از آن است که چیزی را شریک او قرار دهند.
📖 سوره قصص آیه 68
📺 #تلاوت بی نظیر و ماندگار، آیات 68 تا 75 سوره مبارکه قصص با صدای #استاد_عبدالباسط
🔰🔰🇯🇴🇮🇳🔰🔰
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
📚#دائره_المعارف_قرآن_کریم 📚
🌔#ایام_تشریق >
#اعمال_ایام_تشریق
🤲2 . #بیتوته_در_منا
🍃عمل دیگر در ایّام #تشریق بیتوته در مناست.
🍂برخى از فقها #وجوب بیتوته را از آیه « واذکُروا اللّهَ فِى اَیّامٍ مَعدودتٍ فَمَن تَعَجَّلَ فى یَومَینِ فَلاَ اِثمَ عَلَیهِ ومَن تَاَخّرفَلا اِثمَ عَلَیه لِمَن اتّقی وَاتّفواالله وَاعلَموا اَنَّکُم اِلَیهُ تُحشَرون = و یاد کنید خدا را در ایام #معدودات * ( ایام تشریق )پس هر کس در دو روز شتاب کند ( و در روز سوم نماند ) گناهی بر او نیست و اگر دیر کند ( و روز سوم ) بازگردد نیز گناهی بر او نیست ..... * ( بقره ۲۰۳ ) استفاده کردهاند ،
🍃 با این استدلال که #لازمه امر خداوند به ذکر در این ایام و #گناهکار بودن آنان در صورت ترک منا قبل از دو روز ، #وجوب اقامت در این مکان است .
🍂 روایات پرشماری از اهل بیت علیهم السلام نیز بر وجوب #بیتوته در این ایام دلالت دارد .
🍃 بیشتر اهل سنت نیز بیتوته کردن را #واجب و شماری از آنان آن را #مستحب شمرده اند ؛
همچنین از جملات * فمن تعجّل * و * من تاخّر * استفاده کردهاند که حاجیان میان ماندن در منا بین ۲ روز و ۳ روز مخیّرند ؛
🍂 ولی فقهای امامیه و اهل سنت از جمله * لمن اتّقی * و برخی #احادیث استفاده کردهاند که این تخییر ویژه کسانی است که #تقوا پیشه کرده ، از برخی محرمات احرام مانند شکار و استمتاع از زنان یا همه آنها #اجتناب کنند و در غیر این صورت باید تا روز سوم در منا بمانند ؛
🍃همچنین اگر حاجی پس از غروب روز دوم در #منا مانده باشد باید شب سوم را نیز #بیتوته کند .
🍂در مورد تعبیر * لا اثم علیه * در آیه فوق نیز #احتمالهای گوناگونی مطرح شده است ؛
🍃 از جمله اینکه این جمله به معنای #حرام نبودن کوچ در روز دوم یا سوم است و تکرار آن برای روز سوم ، با اینکه کوچ کردن در روز سوم نه تنها #حرمت ندارد بلکه #فضیلت هم دارد یا مردود شمردن سنت جاهلیت است که #تعجیل پس از دو روز یا سه روز را #حرام می دانستند یا به جهت رد نظر کسانی است که جمله * لا اثم علیه * در بخش اول را دارای این مفهوم میدانند که تأخیر در کوچ کردن از منا تا سه روزه #حرام است .
🍂 احتمال دیگر این است که مراد #نفی گناه است ؛ یعنی کسی که حج به جا آورد و از محرمات بپرهیزد همه #گناهانش بخشیده می شود ، چنانکه در روایتی از امام صادق علیه السلام نیز این معنا آمده است .
🍃برخی مراد از * فمن تعجّل ..... و من تاخّر * را #تعجیل و #تأخیر مرگ و مقصود از * لا اثم علیه * را #نفی گناه دانسته اند ؛
🍂یعنی هرکس مرگش در این ایام فرا رسد #گناهانش بخشیده میشود و کسی که زنده بماند و از کبایر بپرهیزد نیز #گناهی بر او نیست .
🍃این احتمال را هرچند حدیثی تایید می کند ، ولی افزون بر #ضعف روایت چنین معنایی از ظاهر آیه بعید است .
ادامه دارد .........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
02.Baqara.095.mp3
920.2K
💠#تفسیر
وَلَنْ يَتَمَنَّوْهُ أَبَدًا بِمَا قَدَّمَتْ أَيْدِيهِمْ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ بِالظَّالِمِينَ ﴿٩٥﴾
و آنان هرگز مرگ را به سبب گناهانی که مرتکب شده اند، آرزو نمیکنند؛ و خدا به ستمکاران داناست. (۹۵)
#تفسیر_سوره_بقره
#آیه95
┄┅═✧❁🍃🌸🍃❁✧═┄
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh
#احادیث_قرآنی
✅دلت را پرکن از...
🌷 پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله:
طوبى لِمَنْ يُبْعَثُ يَوْمَ الْقيامَةِ و جَوفُهُ مَحْشُوٌّ بِالْقُرآنِ وَ الْفَرائِضِ وَ الْعِلْمِ؛
خوشا به سعادت كسى كه روز قيامت در حالى برانگيخته مى شود كه دل و جانش لبريز از قرآن و احكام الهى و دانش است.
الفردوس، ج 2، ص 448، ح3932.
┅═══✼🦋✼═══┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
@Targomeh