☘🌻#سبک_زندگی_قرآنی
8⃣#قرآن ونقش آن در سازندگی روح :(ادامه مطالب قبل)
❇روح آدمی همانند جسم او نیازمند تقویت است .این تقویت در بدن انسان با مصرف نمودن غذا، ویتامین ها وپروتئین و... به وجود خواهد آمد ودر مورد روح او با توسل وتمسک به معنویات در رأس آن خالق هستی ایجاد خواهد گردید.لذا در مورد انسان این موجود ناشناخته که هر چه از او بگوئیم کم گفته ایم ، نقش وصل شدن به غیر جهان مادی ، بسیار نقش پر رنگ وبی بدیلی خواهد بود.
❇روح آدمی با عبادت وتوسل به ایزد منّان وبیانات اودر قالب کتابی به نام قرآن تجلی می یابد.انسان نخستین نیز نیازمند اتکا به قدرتی ناشناخته بود که آن قدرت در هنگام نیازمندی بیش از سایر اوقات خود را نشان خواهد داد.
📗قرآن کریم به این مطلب که انسان از جسم و روح آفریده شده در بعضی از آیات اشاره دارد:
☘💚 «[ #ص / ۷۲] به خاطر بیاور هنگامی را که پروردگارت به ملائکه گفت: من بشری را از گل می آفرینم.» «[ص/ ۷۲] هنگامی که آن را نظام بخشیدم و از روح خودم در آن دمیدم برای او سجده کنید.»
☘💚ما انسان را از عصارهای از گل آفریدیم.» [#مؤمنون/ ۱۲]
«[#مؤمنون/ ۱۴] از آن پس آن را آفرینش تازه ای ایجاد کردیم، بزرگ است خدائی که بهترین خلق کنندگان است!» منظور از آفرینش تازه دمیدن روح در بدن انسان است.
🔰آئین پاک اسلام اهمیت زیادی به بهداشت و سلامت داده و عمل به دستورات آن سلامت روحی و جسمی را برای انسان به ارمغان می آورد. مساله سلامت منحصر به جسم نبوده و شامل سلامت روح نیز می شود.
ادامه....
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
وَ إِذْ يَقُولُ الْمُنافِقُونَ وَ الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ ما وَعَدَنَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ إِلَّا غُرُوراً «12احزاب»
و آن گاه كه منافقان و كسانى كه در روحشان بيمارى (شكّ و ترديد) بود، گفتند: خدا و پيامبرش جز وعدههاى فريبنده به ما ندادند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#معرفی_قاریان_بزرگ_اسلام
#استاد_شیخ_محمود_علی_البناء
🔰شیخ محمود علی البنا در ۱۷ دسامبر ۱۹۲۶ میلادی در روستای «شبرا باص» در استان المنوفیه مصر متولد شد. او قرآن کریم را در مکتبخانه روستای خود و نزد شیخ موسی المنطاش در سن ۹ سالگی به طور کامل حفظ کرد.
🔰البنا برای تحصیل در رشته علوم دینی به مسجد جامع الاحمدی در شهر طنطا رفت و در آنجا مشغول به تحصیل شد. او در سال ۱۹۴۷ میلادی به عنوان قاری جمعیت جوانان مسلمان مصر انتخاب شد و در سال ۱۹۴۸ به رادیو قرآن مصر راه یافت و سپس نخستین قرائت وی در دسامبر ۱۹۴۸ با قرائت آیاتی از سوره مبارکه هود، به صورت زنده از رادیو قرآن مصر پخش شد.
این قاری برجسته مصری در پایان دهه چهارم قرن گذشته میلادی قاری مسجد عین الحیات و سپس در دهه پنجم قاری مسجد امام الرفاعی شد. او سپس در سال ۱۹۵۹ میلادی به عنوان قاری قرآن به مسجد جامع الاحمدی شهر طنطا بازگشت و تا سال ۱۹۸۰ در همان مسجد به قرائت قرآن پرداخت. سپس قرائت قرآن در مسجد امام حسین(ع) را بر عهده گرفت و تا زمان وفاتش در همان مسجد مشغول قرائت قرآن بود.
شیخ محمود علی البنا در سال ۱۹۶۷ میلادی یک دوره کامل ترتیل قرآن برای رادیو قرآن مصر قرائت و ضبط کرد.
📌ادامه مطالب در پیام بعدی……
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📌ادامه مطالب👇
🔰این قاری مصری در طول زندگی خود به بسیاری از کشورهای جهان سفر کرد و در حرمین شریفین، مسجد الاقصی، مسجد اموی در سوریه و بسیاری از کشورهای عربی و اروپایی به قرائت قرآن پرداخت.
🔰او در سال ۱۹۸۴ میلادی به عنوان معاون اتحادیه قاریان مصر برگزیده شد و در ۲۰ ژوئیه ۱۹۸۵ میلادی درگذشت. پیکر این قاری بزرگ جهان اسلام را در کنار مسجد روستای محل تولدش یعنی شبرا باص به خاک سپردند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محمود_علی_البناء
📖 سوره مبارکه آل عمرآن (آیه ۱۲۱ الی ۱۲۶ )
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📕#دائره_المعارف_قرآن_کریم📕
💫 #آرزو>
⬅️ #حقیقت_آرزو
🌺در روایاتى چند از #پیامبر صلىاللهعلیهوآله و امامان علیهمالسلام مؤمنان از #املِ دور و دراز، نهى شدهاند؛ چرا که موجب فراموشى #قیامت مىشود .
🌼 در روایاتى نیز به #کوتاه کردن امل سفارش شده است .
◀️مفسران در این باره که #آرزو امری زبانی است یا قلبی ؛ دو دسته اند :
🌺طبرسی به بیشتر #متکلّمان نسبت می دهد که آرزو را از مقوله #گفتار می دانند ؛
یعنی انسان برای چیزی که #نبوده است ، بگوید کاش می بود یا برای چیزی که هست ؛ بگوید #کاش نمی بود ؛
🌼ولی #جبّائی از متکلمان معتزلی ، آرزو را از مقوله #معنا و امری قلبی دانسته است ؛ با این توضیح که آرزو نه از قبیل اراده است ؛ زیرا اراده ، فقط به امور #ممکن تعلق میگیرد و نه از قبیل میل و خواهش ؛ زیرا میل و خواهش به گذشته تعلق نمی گیرد در حالی که #آرزو ، هم به امور ناممکن و هم به امور گذشته تعلق میگیرد .
🌺 فخر رازی نظر نخست را به #معتزله نسبت داده و ضمن #بعید دانستن آن می گوید :
🌼به نظر #اشاعره ، آرزو عبارت است از خواستن چیزی است که به #تحقق نیافتن آن یقین یا گمان دارد ؛
🌺 افزون بر این ، #آرزو از نوع انشا است که به سان جمله های گزارشی ، به صدق یا کذب #وصف نمی شود ؛ ولی در آیات ۲۷ و ۲۸ انعام خداوند پس از #نقل آرزوی کافران هنگام مشاهده عذاب که می گویند :
کاش به #دنیا بازگردانده می شدیم و ( دیگر ) آیات پروردگارمان را تکذیب نمی کردیم و از #مومنان می شدیم ، آنها را دروغگو می شمارد :
* ولو تری اذ وقفوا علی النّار فقالوا یا لیتنا نردّ و لا نکذّب بآیات ربنّا و نکون من المومنین * ....... و انّهم لکاذبون * ۰
◀️طبرسی سه #پاسخ را نقل میکند :
🌼 ۱. #کذب_در_آیه ، به سخن دیگر آنها که می گویند : ما در دنیا #اعتقاد حق و درست داشتیم ، نسبت داده شده ، نه به آرزوی آنها .
🌺۲. آرزوی آنها دربردارنده یک #جمله گزارشی ضمنی با این مفاد است :
هرگاه به #دنیا برگردیم ، ایمان می آوریم و کذب به این جمله بر می گردد .
🌼۳. می توان #کذب را به معنای تحقق نیافتن آن آرزو گرفت ، نه به معنای حقیقی اش که #دروغ باشد ؛
بنابراین ، خداوند در * و انّهم لکاذبون * #خبر می دهد که آرزوی آنها تحقق #نیافتنی است .
ادامه دارد ........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۷۲
وَإِنَّ مِنْكُمْ لَمَنْ لَيُبَطِّئَنَّ فَإِنْ أَصَابَتْكُمْ مُصِيبَةٌ قَالَ قَدْ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيَّ إِذْ لَمْ أَكُنْ مَعَهُمْ شَهِيدًا ﴿٧٢﴾
یقیناً از شما کسی است که [از رفتن به سوی جنگ] درنگ و کُندی میکند، پس اگر به شما [رزمندگانی که به جنگ رفته اید] آسیبی رسد، گوید: خدا بر من محبت و لطف داشت که با آنان [در میدان جنگ] حاضر نبودم. (۷۲)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٧٢)
-به دنبال فرمان عمومى جهاد و آماده باش در برابر دشمن كه در آيۀ قبل بيان شد در اين آيه اشاره به حال جمعى از منافقان كرده مىفرمايد: «اين افراد دو چهره كه در ميان شما هستند با اصرار مىكوشند از شركت در صفوف مجاهدان راه خدا خوددارى كنند» (وَ إِنَّ مِنْكُمْ لَمَنْ لَيُبَطِّئَنَّ) .
«ولى هنگامى كه مجاهدان از ميدان جنگ باز مىگردند و يا اخبار ميدان جنگ به آنها مىرسد، در صورتى كه شكست و يا شهادتى نصيب آنها شده باشد، اينها با خوشحالى مىگويند چه نعمت بزرگى خداوند به ما داد كه همراه آنها نبوديم تا شاهد چنان صحنههاى دلخراشى بشويم» (فَإِنْ أَصابَتْكُمْ مُصِيبَةٌ قالَ قَدْ أَنْعَمَ اللّهُ عَلَيَّ إِذْ لَمْ أَكُنْ مَعَهُمْ شَهِيداً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 421
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۷۳
وَلَئِنْ أَصَابَكُمْ فَضْلٌ مِنَ اللَّهِ لَيَقُولَنَّ كَأَنْ لَمْ تَكُنْ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُ مَوَدَّةٌ يَا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزًا عَظِيمًا ﴿٧٣﴾
و اگر بخشش و فضلی از سوی خدا به شما رسد چنان که گویی میان شما و او هرگز دوستی و مودّتی نبوده، [و از جنگ شما با دشمن آگاهی نداشته، و برای اینکه از پیروزی و غنیمت سهمی نبرده، آه سردی می کشد و] می گوید: ای کاش من هم با آنان بودم، پس به کامیابی بزرگی دست می یافتم. (۷۳)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٧٣)
-ولى اگر باخبر شوند كه مؤمنان واقعى پيروز شدهاند، و طبعا به غنائمى دست يافتهاند، اينها همانند بيگانهاى كه گويا هيچ ارتباطى در ميان آنها و مؤمنان برقرار نبوده از روى تأسف و حسرت مىگويند: «اى كاش ما هم با مجاهدان بوديم و سهم بزرگى عايد ما مىشد» ! (وَ لَئِنْ أَصابَكُمْ فَضْلٌ مِنَ اللّهِ لَيَقُولَنَّ كَأَنْ لَمْ تَكُنْ بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَهُ مَوَدَّةٌ يا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِيماً) .
روشن است كسى كه شهادت در راه خدا را يك نوع بلا مىشمرد، و عدم درك شهادت را يك نعمت الهى مىپندارد، پيروزى و فوز عظيم و رستگارى بزرگ از نظر او چيزى جز پيروزى مادى و غنايم جنگى نخواهد بود.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 421
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_542
🌹 #آیات_72_73 #سوره_نساء
🌸 و َإِنَّ مِنكُمْ لَمَنْ لَّيُبَطِّئَنَّ فَإِن أَصاَبَتْكُم مُّصِيَبةٌ قَالَ قَدْ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَىَّ إِذْ لَمْ أَكُن مَّعَهُمْ شَهِيدا (72) و لئن أصابكم فضل من الله ليقولن كأن لم تكن بينكم و بينه مودة يا ليتنى كنت معهم فأفوز فوزا عظيما (73)
ً
🍀 ترجمه: و همانا از شما كسانی هستند كه كُندى و سستی مى کنند، پس اگر به شما مصیبتی برسد، مى گوید: خدا به من نعمت داده كه همراه آنان نبودم تا شاهد ( مصیبت) نباشم. (72) و اگر فضلی از سوی خداوند به شما برسد، آن چنان که گویا میان شما و او هرگز دوستی نبوده خواهد گفت: ای کاش با آنان بودم تا به رستگاری بزرگ می رسیدم. (73)
🌷 #منکم: از شما
🌷 #یُبطّئنّ: از ریشه ى «بطو» به معناى كُندى است. به گفته اهل لغت، «بطوء» هم حركت كند است و هم دیگران را به كندى در حركت فراخواندن.
🌷 #أصابتكم: به شما برسد
🌷 #أنعم: نعمت داد
🌷 #بينكم_و_بينه: ميان شما و او
🌷 #مودة: دوستى
🌷 #يا_ليتنى: اى کاش
🌷 #کنت: بودم
🌷 #معهم: همراه آنان
🌷 #فوز: رستگاری
🌷 #عظیم: بزرگ
🔴 #شأن_نزول_آیات: این آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. به نقل روایات این آیات درباره #منافقین نازل شده است زیرا آنان مسلمانان را از حضور در میدان جنگ باز می داشتند و اگر شهادت یا اسارت یا زخمی به رزمندگان وارد می شد آنان را مورد شماتت قرار می دادند. و اگر رزمندگان پیروز می شدند و غنایم جنگی به دست می آوردند حسرت می خوردند کاش با آنها بودند.
🌸 در این آیات خطر دشمنان داخلی و عوامل نفوذی و منافقان مطرح شده است. حقیقت و ایمان واقعی آدم ها در حوادث #سخت است که بروز می کند و برای نمونه جنگ، سنگ محک ایمان واقعی آدم هاست. که می فرماید: و إن منكم لمن ليبطئن: و همانا از شما کسانی هستند که کندی و سستی می کند. این افراد تلاش می کنند تا از شرکت در صفوف مجاهدان در راه #خدا خودداری کنند و علاوه بر آن تلاش می کنند تا از حضور رزمندگان در جبهه جلوگیری کنند. سپس می فرماید: فإن أصابتكم مصيبة: پس اگر به شما مصیبتی برسد. هنگامی که مجاهدان از میدان جنگ باز می گردند و یا اگر اخبار میدان جنگ به آنها برسد در صورتی که اگر رزمندگان به #شهادت رسیده باشند یا اسارت و زخم هایی بر آنها وارد شده باشد فرد منافق از اینکه با آنها نبوده خوشحال می شود و قال قد أنعم الله على إذ لم أكن معهم شهيدا: مى گوید: خدا به من نعمت داده که همراه آنان نبودم تا شاهد مصیبت نباشم.
🌸 سپس در آیه 73 سوره نساء مى فرمايد: و لئن أصابكم فضل من الله ليقولن كأن لم تكن بينكم و بينه مودة يا ليتنى كنت معهم فأفوز فوزا عظيما: و اگر فضلی از سوی #خداوند به شما برسد، آن چنان که گویا میان شما و او هرگز دوستی نبوده خواهد گفت: ای کاش با آنان بودم تا به رستگاری بزرگ می رسیدم. روشن است کسی که شهادت در راه خدا را یک نوع بلا می داند و نرسیدن به شهادت را نعمت می داند پیروزی و رستگاری بزرگ از دید او پیروزی مادی و به دست آوردن غنایم جنگی است. #منافقان هدفشان منفعت اندیشی است و این منفعت اندیشی است که آدمی را به نفاق می کشاند.
🔹 پيام های آیات72و73سوره نساء 🔹
✅ #صحنه هاى_جنگ، وسیله ى خوبى براى شناخت افراد ضعیف الایمان و منافقان است.
✅ #خداوند، از افكار و گفتار منافقان پرده برمى دارد.
✅ #منافقان، عامل تضعیف روحیّه ى مسلمانان هستند پس باید آنان را شناخت و به جبهه نفرستاد.
✅ #منافقان، عدم شركت در جنگ، فرار از جبهه و نجات از مرگ را رمز موفّقیت و سعادت مى دانند.
✅ هر رفاهى، مصون ماندنى و لطف و نعمت خدا نیست.
✅ پیروزی در جنگ و غنایم آن، از فضل #خداوند است.
✅ به خاطر منافع دنیوی، منافقان #عاطفه را از دست می دهند.
✅ آنکه در غم های مؤمنان شريک نیست ولی می خواهد در بهره ها سهیم باشد، خصلتی از منافقان دارد.
✅ #منافقان فقط به دنبال منافع شخصی هستند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔥#ناامیدی از رحمت خدا
🌑ناامیدی از رحمت خدا به معنی مأیوس شدن از رحمت خدا و بخشایش او، نقطه مقابل رجاء و امیدواری به پروردگار در نظر گرفته شدهاست.[1] ناامیدی از رحمت خدا به عنوان یکی از گناهان کبیره 🔥برشمرده میشود.[2]
❤️از دیدگاه قرآن
در قرآن ناامیدی از رحمت خدا نهی شده و نومید شدن از رحمت خدا نشانهٔ گمراهی و کفر و خوی حیوانی انسانِ دور از معنویت دانسته شدهاست.
✨(ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کردهاید، از رحمت خداوند ناامید نشوید که خدا همه گناهان را میآمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.[زمر 53]
✨(ای کسانی که ایمان آوردهاید، به درگاه خدا توبهای راستین کنید، امید است که پروردگارتان بدیهایتان را از شما بزداید و شما را به باغهایی که از زیر [درختان] آن جویبارها روان است درآورد. در آن روز خدا پیامبر [خود] و کسانی را که با او ایمان آورده بودند خوار نمیگرداند، در حالی که نورشان از پیشاپیش آنان، و سمت راستشان، روان است میگویند: «پروردگارا، نور ما را برای ما کامل گردان و بر ما ببخشای، که تو بر هر چیز توانایی»[تحریم 8]
🍃عوامل
👈مهمترین عواملی که برای ناامیدی از رحمت خدا برشمرده شدهاست عبارتند از «گناه و اصرار بر آن» و «استعجال».
💥اصرار بر گناه
اصرار بر گناه از آن جهت که با انجام زیاد گناه و توبه مکرر، ایمان فرد سست میشود و ناامید میگردد.
💥استعجال
استعجال به آن معناست که فرد دعایی کند و بخواهد به عجله خواستهاش برآورده شود. از امام جعفر صادق(ع) در این باره چنین نقل است که:
💫”مؤمن پیوسته در نیکی و راحتی و مهربانی خداست تا زمانی که استعجال نکند پس چون استعجال کند نومید میشود و دعا را ترک میکند. راوی میگوید: از ایشان پرسیدم: چگونه استعجال میکند؟ فرمودند: با خود میگوید مدتی طولانی دعا کردم و اجابت نشد.“
و لذا از رحمت خداوند ناامید می گردد.
👈نتیجه:در برآورده نشدن خیلی از دعاهای و خواسته ها، خیر ما نهفته است چون خدا خود منبع تمام خیرات است پس همیشه فیوضات و خیرش نصیب بنده راستینش میگردد.حتی با برآورده نشدن دعایش...
••••✾•🌿🌺🌿•✾•••
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول 🌴
#سئوالاتی_درباره..❓
#بقره_97 📖
📙 قُلْ مَنْ كَانَ عَدُوًّا لِجِبْرِيلَ فَإِنَّهُ نَزَّلَهُ عَلَىٰ قَلْبِكَ بِإِذْنِ اللَّهِ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهِ وَهُدًى وَبُشْرَىٰ لِلْمُؤْمِنِينَ ﴿٩٧﴾
✴[آنان می گویند: چون جبرئیل، وحی را برای تو می آورد ما با او دشمنیم؛ بنابراین به تو ایمان نمی آوریم] بگو: هر که دشمن جیرئیل است [دشمن خداست] زیرا او قرآن را به فرمان خدا بر قلب تو نازل کرده است، در حالی که تصدیق کننده کتاب های پیش از خود و هدایت وبشارت برای مؤمنان است. (۹۷ )
🔶️می گویند روزی ابن صوریا (یکی از بزرگان یهود) و عده ای از یهود فدک نزد پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله آمدند و از وی سوالاتی کردند و نشانه هایی پرسیدند که گواه نبوت و رسالت او بود ، و پس از پاسخ هر یک ، صحت جواب را تصدیق کردند .
✴ آخرین سوالشان این بود که ؛ فرشته ای که وحی برای تو می آورد ، چه نام دارد ؟ ابن صوریا اضافه کرد؛ اگر این را هم درست پاسخ دهی ایمان می آورم
🔶️رسول اکرم صلی الله علیه و آله در پاسخ فرمود؛ نام او جبرییل است
✴ابن صوریا این جواب را صحیح یافت ، گفت ؛ جبرییل دشمن ما است ، او همیشه دستور جهاد و سختی و مشکلات می آورد ، ولی میکاییل همیشه دستور آسان می آورد . اگر فرشته وحی میکاییل بود ، ما به تو ایمان می آوردیم .
🔶️ در حالی که این آیات،آیات خداست چه ربطی به جبرئیل و میکائیل دارد آنها که مأمور خدا هستند هر چه خدا بگوید آنها هم می گویند.
✴ #جبرئیل←جبر+ئيل: یعنی بنده خدا
🔶️ #میکائیل←میکا+ئیل:یعنی بنده کوچک خدا
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
✍انواع تکاثر
📛⇦تكاثر در شرك و چند_خدايى.
💠 «أَ أَرْبابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَيْرٌ أَمِ اللَّهُ الْواحِدُ الْقَهَّارُ»
🍁 حضرت يوسف به هم زندانىهاى خود كه مشرك بودند، گفت: آيا ارباب متفرق بهتر است يا خداوند يكتاى_قهار؟
سوره_یوسف29
📛⇦تكاثر در غذا.
🍁 بنى اسرائيل مىگفتند: ما بر يك نوع غذا صبر نداريم ما خوردنی های دیگر همچون پیاز و سیر و عدس و خیار میخواهیم
💠 «لَنْ نَصْبِرَ عَلى طَعامٍ واحِدٍ»
💠 «قِثَّائِها وَ فُومِها وَ عَدَسِها وَ بَصَلِها»
#سوره_بقره61
📛⇦تكاثر در عمر.
🍁 چنان كه بعضى دوست دارند هزار سال #عمر كنند.
💠 «يَوَدُّ أَحَدُهُمْ لَوْ يُعَمَّرُ أَلْفَ سَنَةٍ»
سوره_بقره96
📛⇦تكاثر در مال.
🍁 قرآن مىفرمايد: برخى افراد به دنبال جمع_مال و شمارش آن هستند.
💠 «الَّذِي جَمَعَ مالًا وَ عَدَّدَهُ»
سوره_همزه2
📛⇦تكاثر در مسكن.
🍁 قرآن در مقام سرزنش بعضى مى فرمايد: در دامنه هر كوهى #ساختمانهاى_بلند بنا مىكنيد.
💠 «أَ تَبْنُونَ بِكُلِّ رِيعٍ آيَةً تَعْبَثُونَ»
سوره_شعرا128
📛⇦تكاثر در شهوت.
🌺 اسلام براى مسئله جنسى، راه ازدواج را تجويز كرده و بهرهگيرى از همسر را بدون ملامت شمرده:
💠 «إِلَّا عَلى أَزْواجِهِمْ أَوْ ما مَلَكَتْ أَيْمانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ»
سوره_مومنون6
🍁 و ارضاى_شهوت از غير راه ازدواج را تجاوز دانسته است.
💠 «فَمَنِ ابْتَغى وَراءَ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ العادُونَ»
سوره_مومنون7
🍁🍁 پس کسانی که مرتب در فکر افزایش_دارائیهای خود هستند تا به این وسیله به دیگران پز_بدهند و فخر_بفروشند،
🍂🍂 بدانند که تکاثر، انسان را از #معاد #غافل میکند.
🔔🔔 و غفلت از معاد، باعث خراب شدن #اعمال_انسان می شود.
📣📣 پس مراقب باشید :
پز_دادن و فخر_فروشی در هر زمینه ای، مطلقا_ممنوع.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
وَعَدَ اَللّٰهُ اَلَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا اَلصّٰالِحٰاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي اَلْأَرْضِ كَمَا اِسْتَخْلَفَ اَلَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ اَلَّذِي اِرْتَضىٰ لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِي لاٰ يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً وَ مَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذٰلِكَ فَأُولٰئِكَ هُمُ اَلْفٰاسِقُونَ
سوره نور آیه ۵۵
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥
#قصه_های_قرآنی📖
#حضرت_یونس(ع)
#قسمت_هشتم🦋
📌ادامه داستان………
🌿ام سلمه عليهاالسلام شبى پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلم را در اين حال ديد كه اين دعا را مىكرد، علت را پرسيد. پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: ايمن نيستم. خداوند يك لحظه يونس عليهالسلام را به خودش واگذارد، آن همه دچار بلا شد.
🔰ابن ابى يعفور مىگويد: امام صادق عليهالسلام را ديدم دستهايش را به طرف آسمان بلند كرده و قطرات اشكش از روى محاسنش جارى بود و مىگفت:
🌱رَبِّ لا تَكِلنِى الى نَفسِى طَرفَةَ عَين اَبَداً لا اَقَلَّ مِن ذلكَ و لا اَكثَرَ؛
پروردگار! مرا به اندازه يك چشم به هم زدن، و نه كمتر و نه زيادتر از اين به خودم وانگذار.
🌿سپس رو به من كرد و فرمود: خداوند يونس عليهالسلام را به اندازه كمتر از يك چشم به هم زدن به خودش واگذاشت و چنان گناه (ترك اولى) و مكافاتى به سراغش آمد.
🌿عرض كردم: آيا حالش به حالت كفران رسيد؟ فرمود: نه، ولى اگر كسى در اين گونه حالت باشد و (بىتوبه) بميرد، هلاك مىشود.
🔰آرى، راه، بسيار باريك است، بايد از درگاه خدا همواره استمداد نمود، وگرنه يك لحظه هوسرانى، يك عمر پشيمانى را به دنبال خواهد آورد.
🌱5 - عرفا گويند: (چنان كه در اشعار مثنوى آمده:) گرچه قرار گرفتن يونس عليهالسلام در شكم ماهى يك نوع مكافات بود، ولى همان معراج او بود كه عجايب دريا را ديد، و ساخته و تربيت شد و پاك و با صفا بازگشت. اگر معراج پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم در آسمانها بود، معراج يونس در درياها بود. براى خدا بالا و پايين فرقى ندارد.
🌿بنابراين بايد همچون يونس عليهالسلام در سختىها و شدتها با گفتن لا اءله اءلا الله سُبحانَكَ اءِنِّى كُنتُ مِنَ الظَّالِمينَ خود را به معراج ببريم، و در ملكوت اعلى سير كنيم تا نجات يابيم.
به قول يكى از عرفا؛ يونس عليهالسلام در چهار تاريكى امتحان شد:
🌱1 - تاريكى ذلت
🌱 2 - تاريكى بيم و عقوبت
🌱 3 - تاريكى دريا و تلاطم
🌱 4 - تاريكى شكم ماهى.
🌿پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: لا تُفَضِّلُونى عَلى يُونُسَ بنِ مَتَّى؛
🔰مرا (در اين جهت كه يونس ترك اولى كرد و در شكم ماهى قرار گرفت) بر او ترجيح ندهيد.
گفت پيغمبر كه معراج مرا نيست بر معراج يونس اجتبا
آن من بالا و آن او نشيب زآنكه قرب حق برون است از حسيب
قرب نى بالا، نه پستى رفتن است قرب حق از حبس هستى رستن است
نيست را چون بالايست و زير نيست را نه رود و نه زود و نه دير
كارگاه صنع حق در نيستى است غَرّه هستى چه دانى نيست چيست
🌿كوتاه سخن آن كه: چنان كه مولانا در اين اشعار گويد: پله هاى معراج به محو شدن و خود را هيچ دانستن در برابر عظمت خدا است، كسى كه در حقيقت خدا را شناخت و با تمام وجود ا
قرار به تقصير و ناچيزى خود كرد، در مسير معراج قرار گرفته است. يونس عليهالسلام چنين كرد، و به معراج رسيد و سرانجام بر قله معراج راه يافت.
🌿پايان داستانهاى حضرت يونس عليهالسلام🌿
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
┈•꧁༼﷽༽꧂•┈
جرعهای از زلال قرآن
وَ إِنَّهُ لَعِلْمٌ لِلسّٰاعَةِ فَلاٰ تَمْتَرُنَّ بِهٰا وَ اِتَّبِعُونِ هٰذٰا صِرٰاطٌ مُسْتَقِيمٌ
و او [= مسیح] سبب آگاهی بر روز قیامت است. (زیرا نزول عیسی گواه نزدیکی رستاخیز است)؛ هرگز در آن تردید نکنید؛ و از من پیروی کنید که این راه مستقیم است!
سوره الزخرف آیه ۶۱
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#معرفی_قاریان_بزرگ_اسلام
#استاد_عبدالفتاح_طاروطی
🌐برگی از زندگینامه استاد عبد الفتاح طاروطی
🔰استاد عبد الفتاح طاروطی در سال 1965 میلادی در روستای طاروط، از توابع شهر الزقازیق در استان الشرقیة کشور مصر چشم به دنیا گشود. نام وی نیز به روستایی که در آن به دنیا آمده نسبت داده شده است.
♻️طاروطی حفظ قرآن کریم را در سنین نوجوانی در حالی که تنها 3 سال داشت آغاز نمود و در 8 سالگی در کنار پدر و معلمش شیخ عبد المقصود السید النجار به اتمام رسانید؛ سپس به درس و تحصیل پرداخته و پله های ترقی را یک به یک طی نمود و در نتیجه در سال 1988 میلادی در رشته روش تبلیغ اسلام از دانشکده اصول الدین فارغ التحصیل گشت. وی پس از آن سفر خود را با کتاب خدا آغاز نمود.
🔰شیخ عبد الفتاح طاروطی به عنوان خطیب و امام اداره اوقاف استان الشرقیه منسوب گشت و از جهت علم و زیبایی صدای دلنوازی که داشت مورد تشویق و اعجاب همگان قرار گرفت. نتیجه این توانایی و تشویق ها، اکتساب لقب "کروان القراء" (پرنده ی قاریان) از سوی وزارت اوقاف بود. وی توانست سبکی را در قرائت ابداع کند که با نام وی شناخته می شود.
📌 ادامه مطالب در پیام بعدی👇
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📌ادامه مطالب………
🔰وی اولین بار در سال 1993 میلادی درحالی که 28 سال داشت در رادیو قرآن و در مقابل شیخ رزق خلیل حبة و شیخ محمود الحصری تلاوت نمود.
♻️طاروطی را از آن جهت که در اداء قرائت قرآن کریم توانایی ویژه ای داشت و همواره تلاوتش دارای ظرافتی لطیف و جدید بود، جزء اولین نسل قاریان معاصر می دانند.
🔰طاروطی به بلاد بسیاری برای قرائت قرآن سفر نمود که از جمله این بلاد می توان به کشورهای ایران، ترکیه، اسپانیا، آمریکا، پاکستان و... اشاره نمود.
♻️در یکی از همین سفرها به پاکستان بود که به درجه دکترای افتخاری از طرف دانشگاه بنوریه نائل گشت. درجه ای که تا قبل از او به کسی جز استاد عبد الباسط اعطا نشد.
🔰در یکی از سفرهای ایشان به ایران و تلاوت وی در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران بود که پس از قرائت قرآن حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) خطاب به ایشان فرمودند: «تلاوت خوب و تأثیرگزار و محزونی بود و اشک ما را جاری کرد. به خاطر این صوت و تلاوت زیبا تبریک میگویم.» و نیز در جای دیگری درباره ایشان چنین فرمودند: که «من ایشان را میشناسم و تلاوتهایشان را پیگیری میکنم.»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_عبدالفتاح_طاروطی
📖 سوره مبارکه حمد
═✼✿✵📖✵✿✼═
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🔰خصوصیات دوستان خداوند🍃🌸🍃🌸
🍃🌺دووعده تخلف ناپذیرخداوند🍃🌺
ঊঈ🍃🍂🍁🍃ঊঈ
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh