💠 نکات کلیدی جزء دوازدهم 12💠
1- کارهای خوبی مثل نماز خاصیتی دارند که بدی ها را از بین می برند. (هود: 114)
2- اگر خدا بخواهد هر کار نشدنی، شدنی می شود. (هود: 72و73)
3- مردم و مسئولین باید در راه دین ثابت قدم باشند و ناگواری ها را تحمل کنند. (هود: 112)
4- اگر مردم جامعه ای مسیر اشتباهشان را تغییر دهند، خدا برکاتش را نازل و قدرت و توانایی هایشان را زیاد می کند. (هود: 52)
5- سود و رزق کم ولی حلال برای شما بهتر است از درآمدهای بسیار، امّا حرام. (هود: 60)
6- کسی که فقط برای زندگی دنیا دوندگی کند، نتیجه اش را کامل می گیرد، ولی در آخرت دستش خالی است. (هود: 15و16)
7- شعار “مرگ بر ستمگر” یک شعار قرآنی است. (هود: 44)
8- از کودکی راز داری را به فرزندانتان بیاموزید. (یوسف: 5)
9- خداوند به درستکاران حکمت و دانش عطا می کند. (یوسف: 14)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_احمد_النفیس
📖 سوره مبارکه ابراهیم (آیه ۴۲ الی ۴۴)
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول 🌴
#اشاره خیانت⚠️
#انفال /27📖
*🥀 از امام باقر و امام صادق علیه السلام چنین روایت کرده اند که پیامبر دستور داد یهود بنی قریظه (طایفه از یهود مدینه ) را محاصره کنند ، این محاصره بیست و یک شب ادامه یافت ، لذا ناچار شدند پیشنهاد صلحی همانند صلحی که برادرانش از طایفه بنی نضیر (گروه دیگری از مدینه ) کرده بودند ، بکنند؛ به این ترتیب که از سرزمین مدینه و به سوی شام بروند .
🍃پیامبر صلی الله علیه و آله از این پیشنهاد امتناع کرد (شاید به این جهت که صداقتشان در این پیشنهاد مشکوک بود) و فرمود تنها باید حکمیت سعد بن معاذ را بپذیرند .
🥀 آنها تقاضا کردند که پیامبر صلی الله علیه و آله ابولبابه را که یکی از یاران پیامبر صلی الله علیه و آله در مدینه بود ، نزد آنها بفرستد و این در حالی بود که ابولبابه با آنها سابقه دوستی داشت و خانواده و فرزندان و اموالش نزد آنها بود .
🍃پیامبر صلی الله علیه و آله این پیشنهاد را قبول کرد و ابولبابه را نزد آنها فرستاد . آنها با ابولبابه مشورت کردند که آیا صلاح است حکمیت سعد بن معاذ را بپذیرند ؟
🥀ابولبابه اشاره به گلوی خود کرد؛ یعنی اگر بپذیرد کشته خواهید شد ، تن به این پیشنهاد ندهید . پیک وحی خدا ، جبرئیل ، این موضوع را به پیامبر صلی الله علیه و آله خبر داد .
🍃ابولبابه می گوید هنوز کام برنداشته بودم که متوجه شدم که من به خدا و پیامبر صلی الله علیه و آله خیانت کرده ام . آیه درباره او نازل شد .
🥀در این هنگام ابولبابه سخت پریشان گشت ، به طوری که خود را با طنابی به یکی از ستون های مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله بست و گفت به خدا سوگند نه غذا و نه آب می خورم تا مرگ من فرا رسد ، مگر این که خداوند توبه مرا بپذیرد .
🍃هفت شبانه روز گذشت . نه غذا خورد و نه آب نوشید؛ آن چنان که بی هوش به روی زمین افتاد . خداوند توبه او را پذیرفت . این خبر به وسیله مو منان به اطلاع او رسید ولی سوگند یاد کرد که من خود را از ستون باز نمی کنم تا پیامبر صلی الله علیه و آله بیاید و مرا بگشاید . پیامبر صلی الله علیه و آله آمد و او را گشود .
🥀ابولبابه گفت برای تکمیل توبه خود ، خانه ام را که در آن مرتکب گناه شده ام ، رها خواهم ساخت و از تمام اموالم صرف نظر می کنم . پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود : کافی است که یک سوم از اموالت را در راه خدا صدقه بدهی .
📚يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَخُونُوا اللَّهَ وَالرَّسُولَ وَتَخُونُوا أَمَانَاتِكُمْ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ
🥀اى کسانى که ایمان آورده اید! به خدا و پیامبر خیانت نکنید. و (نیز) در امانتهاى خود خیانت روا مدارید، در حالى که مى دانید (این کار، گناه بزرگى است).
(انفال/27)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_چهل_دوم
🦋تنبيه خيانتكار در ميان جمعيت🦋
🌱هنگامى كه اميرمؤمنان عليهالسلام نامه حاطب را از ساره (زن جاسوس) گرفت و به حضور پيامبر آورد، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم دستور داد، اعلام كنند تا مسلمانان در مسجد النبى (در مدينه) اجتماع نمايند تا اين موضوع اعلام گردد؛ مسجد پر از جمعيت گرديد، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم نامه را به دست گرفت و بالاى منبر رفت و پس از حمد و ثنا فرمود:
🌻اى مردم! من از خداوند متعال تقاضا كردم كه اوضاع و اخبار ما را از قريشيان مخفى بدارد، ولى مردى از شما، نامهاى براى اهل مكه نوشته او آنها را در آن نامه از جريانات ما خبر داده است، صاحب اين نامه برخيزد! وگرنه وحى الهى او را رسوا خواهد نمود، كسى برنخاست، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم براى بار دوم گفتار پيشين خود را اعلام اعلام كرد، در اين هنگام، حاطب از ميان جمعيت برخاست و در حالى كه مانند برگ درخت خرما در برابر باد تند، مىلرزيد، عرض كرد: صاحب نامه من هستم، ولى پس از قبول اسلام راه نفاق را نپيمودهام، و پس از يقين، شكى در من به وجود نيامده است.
🌱پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به او فرمود: پس چرا اين نامه را نوشتى؟
🌻 او عرض كرد: من در مكه بستگانى بى دفاع دارم، ترسيدم به آنها آسيب برسد؛ براى حفظ آنها از آسيب مشركان، اين نامه را نوشتم، نامه را به جهت اين كه شرك در دين پيدا كرده باشم ننوشتم.
🌱عمر بن خطاب برخاست و به رسول خدا عرض كرد: به من دستور بده حاطب را بكشم، چرا كه او منافق است. پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: او از سربازان جنگ بدر است، گويى خداوند به آنها لطف كرد و آنان را بخشيد، ولى او را از مسجد بيرون كنيد، مسلمانان او را هُل مىدادند تا اين كه از مسجد بيرونش كردند، اما او چشمش به سوى پيامبر بود، تا آن حضرت به حال رقّت كند، رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: رهايش كنيد، سپس به حاطب فرمود: تو را بخشيدم، از پيشگاه خداوند، طلب آمرزش كن كه ديگر از اينگونه جنايات مرتكب نشوى.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم /
✅ وَ لَقَدْ ضَرَبْنَا لِلنَّاسِ فِى هَذَا الْقُرْآنِ مِن كُلِّ مَثَلٍ لَّعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ. قُرْآناً عَرَبِيّاً غَيْرَ ذِى عِوَجٍ لَّعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ (زمر/۲۷-۲۸)
🔹و همانا ما در این قرآن (براى هدایت مردم) از هر مثالى آوردیم، تا شاید متذكّر شوند. قرآنى عربى (و فصیح)، بىهیچ كجى، شاید مردم پرهیزكار شوند.
🔸«مثل» به معنای هر سخنی است که حقیقتی را مجسّم یا چیزی را وصف و یا چیزی را به چیز دیگر تشبیه میکند. این تعبیر همهی حقایق و مطالب قرآن را در بر میگیرد؛ یعنی قرآن انواع پندها، اسرار خلقت، داستان های واقعی اقوام پیشین و ... را برای هدایت مردم بیان کرده است و هر کس میتواند با ژرفنگری از آن بهره گیرد. در آیات فوق به چهار ویژگی قرآن اشاره شده است: از هر نوع مثال هدایتبخش دارد، خواندنی است، فصیح و گویاست و کژی در آن راه ندارد.
❇️ از پيامهای آیات
▫️آن چه مهم است راهنمایى و تذكّر دادن به انسان هاست، خواه با استدلال باشد یا با مَثَل. «ضربنا للناس... من كلّ مثل»
▫️تأثیر مثال در عموم مردم، از استدلال بیشتر است. «للناس»
▫️هر نوع مثالى كه در رابطه با تذكّر به انسان و غفلتزدایى از اوست، در قرآن آمده است. «كلّ مثل - یتذكّرون»
▫️انسان داراى فطرت پاک و باورهاى درونى است، ولى از آنها غافل مىشود و غفلتزدایى، ضرورى است. «یتذكّرون»
▫️تكرار كلمهى قرآن در دو آیه پىدرپى، رمز آن است كه قرآن كتابى خواندنى، پندآموز و نجاتبخش است. «هذا القرآن... قرآناً عربیّاً»
▫️با توجّه به آیهى بیست و سوّم، كه قرآن را احسن الحدیث نامید، معلوم مىشود یكى از نشانههاى بهترین سخن، داشتن مثال روشنگر و به دور از انحراف است. «كل مثل - قرآنا عربیّاً - غیر ذى عوج»
▫️هر نوشتهاى قابل تغییر و نیازمند تكامل است و دیر یا زود اشكالات آن ظاهر مىشود (و لذا همه نویسندگان عالىمقام در مقدّمهى كتابشان از نقاط ضعف عذرخواهى مىنمایند) مگر قرآن كه كامل و بىاشكال است. «غیر ذى عوج»
▫️تقوا، در گرو توجّه و تذكّر دائمى است. «لعلهم یتذكّرون... لعلهم یتقون»
▫️در تلاشهاى فرهنگى و دینى احتمال اثر كافى است و لازم نیست به تأثیر كار یقین صددرصد داشته باشیم. «لعلهم یتذكّرون»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_درمانی
-اوست کسی که شما را آن گونه که میخواهد در رحمها صورتگری میکند.
📚سوره #آل_عمران-6
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍃🍃🌺🍃🍃
#روزه_حکمتها
☘تقوا مهمترین فلسفه روزه☘
واژه تقوا در قرآن کریم در آیات متعدّدى به کار رفته است
و در آیات نخستین سوره بقره هدایت را مخصوص متقین مىداند: «هُدىً لِلْمُتَّقینَ» و نیز در جاى دیگر مى فرماید: (کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ) (سوره بقره آیه ۱۸۳)
این آیه مهمترین حکمت روزه گرفتن را رسیدن به تقوا بیان مى کند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در محضر قرآن با یاد امام زمان😍
دنیای قبل ظهور، در قرآن چگونه توصیف شده است؟ ما چه گونه باید باشیم؟
#آیات_مهدوی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#ماه_خدا
✍ی اشتباه عمومی که وجود داره اینه که وقتی میگیم ماه رمضان ماه دعاست فکر میکینیم یعنی ماه در خواست کردن و حاجت خواستنه
اما اینجوری نیست
دعا یعنی صدا کردن، فراخواندن
پس معنی این آیه
✴️... ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ 📜 (غافر60)
این میشه👇
👈صدایم کنید تا جواب شما را بدم
✅پس ماه رمضان ماه دعاست یعنی ماه حرف زدن و صدا کردن خداست .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 صراط مستقیم در قرآن
✅ بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین. بحث این هفته را اختصاص دادیم به تدبّر موضوعی. معمولاً سه نوع تدبر مطرح میشود:
▫️تدبّر آیهای که با انتخاب یک از آیه از قرآن، پیرامون آن صحبت کرده و پیامها و نکات کاربردی را از آن استخراج میکنند. شاید بتوان گفت مباحثی که تحت عنوان «در محضر قرآن کریم»، ظهرها در کانال گذاشته میشود جزو این بخش محسوب شود.
▫️تدبّر سورهای که بحث و فحص در خصوص یک سوره از قرآن است. مشخص شدن سیاقهای آن سوره، مطالب هر سیاق و ارتباط آن با دیگر اجزای سوره و نهایتاً جهت هدایتی سوره، عمده مطالبی است که در تدبّر سورهای مطرح میگردد. آنچه در جلسات هفتگی به عنوان «آشنایی با سورهها» در خدمت عزیزان ارائه میشود و به شکل مبسوط در طول هفته به آن میپردازیم و پیامهای آیات را ذکر میکنیم، نمونهای محدود از تدبّر سورهای است.
▫️تدبّر موضوعی که در این جلسه بدان اشاره میکنیم، شکلی دیگر از تدبّر است که پس از انتخاب موضوع، واژههای مرتبط با آن را پیدا میکنیم، پس از شناخت واژگان، در گام بعدی، مراجعه به قرآن و استخراج آیات مرتبط با موضوع است. در مرحله بعد، دستهبندی آیات و انسجام دادن و نظامبخشی و تدوین موضوع تدبّر است. آنچه گفتیم به زبان خیلی ساده بوده و دوستان عزیز میتوانند تفصیل و تکمیل این بحث را در کتب مربوط مطالعه نمایند.
🔸موضوع انتخابی برای این جلسه، «صراط مستقیم در قرآن کریم» است. صراط به عنوان راه واضح و آشکار بوده و در قرآن برای راه خدا، دو تعبیر وجود دارد: صراط مستقیم و سبیل الله. همانطور که در تصویر ذکر کردیم، راه خدا یکی است و جمع بسته نمیشود، همچون نور و دین که در قرآن به شکل مفرد به کار رفته است ولی سبیل هم به صورت جمع آمده است و هم بر راه حق و راه باطل، هر دو اطلاق میشود. طریقه، شرعه، منهاج و ... هم به این معنا نزدیک است.
🔸عناوینی که ذیل این بحث انتخاب کردم، عبارتند از:
▫️صراط مستقیم چه راهی است؟ که به هفت مورد اشاره شد.
▫️ویژگیهای صراط مستقیم در قرآن کدام است؟ شش ویژگی ذکر گردید.
▫️هدایت به صراط مستقیم، مقیّد به چیست؟ چهار مورد را بیان کردیم.
▫️اصول دهگانه و مشترک بین انبیا چه مواردی را شامل میشود؟ در این بخش آیات ۱۵۱ تا ۱۵۳ سوره انعام را مورد مطالعه قرار دادیم که در آن ده فرمان آمده است و انتخاب آن به جهت ذکر مصادیقی از راه خداست که در پایان هر آیه جمله «ذلکم وصّاکم به لعلکم ...» تکرار شده است و نتیجه گرفتیم که تقوا در گرو تعقل و تذکر است و پیروی از صراط مستقیم مورد اشاره در آیه ۱۵۳، عامل وحدت و نجات از تفرقه خواهد بود.
⬅️ نمونه آیات هر بخش - با ذکر نام سوره و شماره آیه - در تصویر آمده است، دوستان قرآنی میتوانند با مراجعه به قرآن، متن آیات و ترجمه آن را مطالعه کنند و همچنین از فرصت ماه مبارک رمضان استفاده کرده و با احصای سایر آیات مربوط، این بحث را تکمیل نمایند. انشاءالله
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
در روایات اومده که آیه ی
✴️ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ 📜(غافر60)
مخصوص ماه مبارک رمضانه
یعنی تو این ماهه که خدا اونی که صداش کنه رو بی جواب نمیزاره
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#میدونستی
تمام کتابهای آسمانی در ماه مبارک رمضان نازل شدن
🔸تورات 👈 ششم ماه مبارک
🔹انجیل 👈13 ماه مبارک
🔸صحف حضرت ابراهیم👈 اول ماه مبارک
🔹زبور 👈18 ماه مبارک
🔸قرآن 👈19 و یا 21 و 23 ماه مبارک
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🟪#دائره_المعارف_قرآن_کریم🟪
🪴#آسانى>
🍁سفارش خداوند به آسان گیرى>
👈4. #آسان_گیرى_در
#روابط_زناشویى
🌀یکى از #عادات نکوهیده دوران جاهلیّت که امروز هم به آن دامن زده مىشود، این است که #زنان را بهویژه آنان که مهریّه سنگین داشتند، به گونههاى مختلف تحت #فشار مىگذاشتند تا #مهر خود را ببخشند و طلاق گیرند.
🔸قرآن ، #مردان را از این عمل منع کرده و به رفتار #شایسته و سختگیری نکردن با آنان دستور داده است :
*یا ایّها الّذین آمنوا ..... و لا تعضلوهنّ لتذهبوا ببعض ما ءاتیتموهنّ ..... و عاشروهنّ بالمعروف * ( نسا ۱۹ )
🌀حضرت #شعیب در ازدواج موسی علیه السلام با یکی از #دخترانش آسان گرفت و او را بین ۸ یا ۱۰ سال کار #مخیر کرد :
* قال انّی ارید ان انکحک احدی ابنتی هاتین علی ان تاجرنی ثمانی حجج فان اتممت عشرا فمن عندک و ما ارید ان اشقّ علیک * ( قصص ۲۷ )
🔸قرآن به مردانی که #همسران خود را طلاق داده اند و تصمیم ندارند با آنها زندگی کنند ، دستور میدهد که بر آنها #سخت نگرفته ، تسهیلات مسکن و هزینه زندگی آنان را در دوران #عده فراهم سازند و تصریح میکند که اگر آنها باردارند ، باید هزینه دوران #بارداری و تولد را تامین کنند و اگر متکفل شیردهی #فرزندان شدند ، #مزدشان را نیز بپردازد:
* اسکنوهنّ من حیث سکنتم من وجدکم و لا تضارّوهنّ لتضیّقوا علیهنّ و ان کن اولات حمل فانفقوا علیهنّ حتّی یضعن حملهنّ فان ارضعن لکم فاتوهنّ اجورهنّ واتمروا بینکم بمعروف * ( طلاق ۶ )
ادامه دارد......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۱۶
يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَيُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَيَهْدِيهِمْ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ ﴿١٦﴾
خدا به وسیله آن [نور و کتاب] کسانی را که از خشنودی او پیروی کنند به راه های سلامت راهنمایی می کند، و آنان را به توفیق خود از تاریکی ها [یِ جهل، کفر، شرک و نفاق] به سوی روشناییِ [معرفت، ایمان و عمل صالح] بیرون می آورد، و به جانب راه راست هدایت میکند. (۱۶)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٦)
- «همان نورى كه خداوند بوسيلۀ آن كسانى را كه در پى كسب خشنودى او باشند به طرق سلامت هدايت مىكند» (يَهْدِي بِهِ اللّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَهُ سُبُلَ السَّلامِ) .
و علاوه بر اين «آنها را از انواع ظلمتها و تاريكيها (ظلمت شرك، ظلمت جهل، ظلمت پراكندگى و نفاق و. . .) به سوى نور توحيد، علم و اتحاد رهبرى مىكند» (وَ يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ) .
و از همه گذشته «آنها را به جادۀ مستقيم كه هيچ گونه كجى در آن از نظر اعتقاد و برنامۀ عملى نيست هدايت مىنمايد» (وَ يَهْدِيهِمْ إِلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 502
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_655
🌹 #آیه_۱۶ #سوره_مائده
🌸 يَهْدِى بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَيُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَيَهْدِيِهمْ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ
🍀 ترجمه: خداوند به وسیله ى آن كسانى را كه از رضاى الهى پیروی کنند، به راه هاى سلامت هدایت مى كند، و آنان را با خواست خود از تاریكى ها به سوی روشنایى بیرون مى آورد، و آنها را به راه راست هدایت مى كند.
🌷 #سبل: راه ها،جمع سبیل است.
🌷 #سلام: سلامتی و یکی از نام های خداست.
🌷 #ظلمات: تاریکی ها
🌷 #صراط_مستقیم: راه راست
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره مائده در مدینه نازل شده است. در پایان آیه قبلی خواندیم قد جآءکم من الله نور و کتاب مبین: قطعا از سوی #خداوند نور وکتابی آشکار برای شما آمد. در این آیه می فرماید: «يَهْدِي بِهِ اللّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَهُ سُبُلَ السَّلامِ: خداوند به وسیله ی آن (نور و کتاب مبین) کسانی را که از رضای الهی پیروی کنند، به راه های سلامت هدایت می کند.» #هدایت داراى مراتبى است: یک مرحله، هدایت عمومى براى همه انسانهاست، خواه پیروى كنند یا نكنند ونوع دیگر مخصوص كسانى است كه هدایت عمومى را پذیرفته باشند. این آیه نوع دوّم را بیان مى كند.
🌸 #سلام، یكى از نام هاى خداست و یكى از نام هاى بهشت هم «دارالسّلام» است. پس راه هاى سلام، یعنى راه #خدا و #بهشت كه رسیدن به آن دو از «سُبل السلام» و صراط مستقیم مى گذرد. «سُبل السّلام»، شامل راه هاى سلامت فرد و جامعه، خانواده و نسل، فكر، روح و ناموس و... مى شود. #خداوند علاوه بر اين آنها را از انواع ظلمت ها و تاريكی ها (ظلمت شرک، ظلمت جهل، ظلمت پراكندگى و نفاق و. . .) به سوى نور توحيد، علم و اتّحاد، هدایت مى كند که می فرماید: «وَ يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ: و آنان را با خواست خود از تاریکی ها به سوی روشنایی بیرون می آورد.» «وَ يَهْدِيهِمْ إِلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ: و آنها را به راه راست هدایت می کند.»
🔹 پیام های آیه ۱۶ سوره مائده 🔹
✅ #انسان، خود زمینه ساز هدایت خویش است.
✅ #هدایت به راه هاى سلامت و سعادت، در گرو كسب رضاى خداست و هر كسی در پى راضى كردن غیر او باشد، در انحراف است.
✅ راه #حقّ یكى و راه هاى باطل (شرک، كفر، نفاق و تفرقه و...) متعدّد است.
✅ #هدف، یكى است ولى راه هاى رسیدن به آن متعدّد است.
✅ #انسان در سایه قرآن، به همزیستى و صفا در زندگى مى رسد.
✅ براى رسیدن به صراط مستقیم، تنها پیامبر و كتاب كافى نیست، لطف و اراده ى #خدا هم لازم است.
✅ #قرآن، داروى شفابخش همه ظلمات است. تاریكىهاى جهل، شرک، تفرقه، شبهات، شهوات، خرافات، جنایات واضطرابها را به نور علم، توحید، وحدت، تمدن، یقین، حقّ، صفا وآرامش تبدیل مىكند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#سبک_زندگی_قرآنی
🍂 پیرو ولیّ خدا باشید تا پیروز شوید. 🍂
🔶...... بِآيَاتِنَا أَنتُمَا وَمَنِ اتَّبَعَكُمَا الْغَالِبُونَ
(قصص/٣۵)
⚡️ ترجمه :
خداوند به حضرت موسی فرمود:
..... به بركت آيات (و نشانه هاى) ما بر شما دست نخواهند يافت (و) شما و هركس پيروى تان كند، پيروز خواهيد بود.
💥حضرت موسی، برای رفتن به نزد فرعون، نگران بود که یا تکذیبش کنند و یا به قتلش برسانند و در نتیجه، نتواند مأموریتش را انجام دهد.
❌ اما خدای متعال، این وعده و اطمینان را به او داد که هم خودش و هم یاران و پیروانش پیروز خواهند شد و دست دشمن به آنان نخواهد رسید.
✅بنابراین؛ پیروزی و غلبه ی ولایتمداران، وعده ی خدا، و قطعی است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول🌴
#مسجد_منافقین ⚠️
#توبه /108📖
🥀مفسران گفته اند عمرو بن عوف مسجدی ساخت به نام قبا و از پیامبر صلی الله علیه و آله خواست که تشریف بیاورد و در آن مسجد نماز بخواند .
🍃 پیامبر صلی الله علیه و آله پیشنهاد او را پذیرفت . تشریف برد و در آن مسجد نماز اقامه کرد .
🥀عده ای از منافقان ، از جمله غنم بن عوف حسادت ورزید . با خود گفتند ما هم مسجدی درست می کنیم و به نماز جماعت پیامبر صلی الله علیه و آله حاضر نمی شویم .
🍃مسجدی کنار مسجد قبا درست کردند . وقتی تمام شد ، پیش پیامبر صلی الله علیه و آله آمدند و از آن بزرگوار خواستند که تشریف بیاورد و نمازی در آنجا بخواند و با چرب زبانی گفتند که ما می خواهیم شما در اینجا نماز بخوانید و دعا کنید تا متبرک شویم .
🥀پیامبر صلی الله علیه و آله که در حال آماده شدن برای رفتن به جنگ تبوک بود ، فرمود : ما در حال سفر هستیم و وقتی که بازگشتیم می آییم انشاء الله و نماز می خوانیم .
🍃وقتی پیامبر صلی الله علیه و آله که از جنگ بازگشت ، آیه نازل شد که این مسجد ضرار است و برای تفرقه بین مسلمانان و برای جنگ با خدا و رسول ساخته شده است و آنها دروغ می گویند و آن را به خاطر دوری به مسجدالحرام و غیره بنا نهاده اند .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#ماه_رمضان_ماه_بندگی
این شبها باید بنشینیم در روحمان کنکاش کنیم.
نفست را روی دایره بریز.
نه اینکه باز هم اینجا فریب نفس را بخوری بگویی نه تو خیلی خوب هستی، بقیه مریض هستند!
بصیرت آن است که انسان بر نفسش بصیر باشد.
🌟میفرماید: «قُوا أَنْفُسَكُمْ»📚(تحریم/۶) خودتان را دریابید.
بررسی کن ببین در نفست متکبر هست یا نه❓ وقتی جایی میروی دوست داری تحویلت بگیرند❓ اگر تحویلت نگرفتند ناراحت میشوی❓ اگر جلوی پایت بلند نشدند یا به تو سلام نکردند ناراحت میشوی❓ حرفی که میخواهی بزنی اگر روی حرفت زیاد حساب باز نکردند ناراحت میشوی❓
یک مهار گردن #نفس بیاندازید، بگویید تا حالا هرچه خودرأیی کردی و امر کردی دیگر اجازه نمیدهم.
با قدرت، نفستان را بکشید بیاورید با #صراط_مستقیم که مولا علیابنابیطالب علیهالصّلاةوالسّلام است تطبیق بدهید.
اینجا خدای تعالی برایتان مینویسد که به شما نیرو بدهند، تأییدتان میکند، از ناحیهی حضرت ولیعصر ارواحنافداه مؤید میشوید.
میگویند این تصمیم جدی گرفته اسب نفسش را رام کند. کمکش کنید.
او را در زمرهی سعدا بنویسید.
💠استاد حاج آقا زعفریزاده
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
╭━💐═━⊰✨ 📖✨ ⊱━═💐━╮
نکات کاربردی جزء ۱۳
1️⃣ مومن هیچ گاه خود را از کید نفس در امان نمی بیند💐
«وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِي إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّي إِنَّ رَبِّي غَفُورٌ رَحِيمٌ»
و من نفس خود راتبرئه نمىكنم، چرا كه نفس آدمى بدون شك همواره به بدى امر مىكند، مگر آن كه پروردگارم رحم كند كه همانا پروردگار من آمرزندهى مهربان است. یوسف🦋۵۳
2️⃣ پذیرش مسئولیت در صورت وجود توانایی💐
«قَالَ اجْعَلْنِي عَلَىٰ خَزَائِنِ الْأَرْضِ إِنِّي حَفِيظٌ عَلِيمٌ»
(یوسف به شاه) گفت: در این صورت مرا به خزانهداری مملکت منصوب دار که من در حفظ دارایی و مصارف آن دانا و بصیرم. یوسف🦋۵۵
3️⃣ صبر زیبا 💐
«قَالَ بَلْ سَوَّلَتْ لَكُمْ أَنْفُسُكُمْ أَمْرًا فَصَبْرٌ جَمِيلٌ عَسَى اللَّهُ أَنْ يَأْتِيَنِي بِهِمْ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ»
(آنها نزد پدر آمده و قضیه را اظهار داشتند) یعقوب گفت (این قضیه هم مانند یوسف و گرگ حقیقت ندارد) بلکه چیزی از اوهام عالم نفس بر شما جلوه نموده، پس من باز هم راه صبر نیکو پیش گیرم، که امید است خدا همه ایشان را به من باز رساند، که او خدایی دانا و درستکار است. یوسف🦋۸۳
4️⃣ بخشش و دوری از کینه توزی 💐
«قَالَ لَا تَثْرِيبَ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ يَغْفِرُ اللَّهُ لَكُمْ وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ»
یوسف گفت: امروز هیچ خجل و متأثر نباشید، که خدا گناه شما ببخشد و او مهربانترین مهربانان است. یوسف🦋۹۲
5️⃣ تکریم والدین در هر شرایطی💐
«وَرَفَعَ أَبَوَيْهِ عَلَى الْعَرْشِ وَخَرُّوا لَهُ سُجَّدًا وَقَالَ يَا أَبَتِ هَٰذَا تَأْوِيلُ رُؤْيَايَ مِنْ قَبْلُ قَدْ جَعَلَهَا رَبِّي حَقًّا...»
و پدر و مادر را بر تخت بنشاند و آنها همگی پیش او (به شکرانه دیدار او، خدا را) سجده کردند، و یوسف در آن حال گفت: ای پدر، این بود تعبیر خوابی که از این پیش دیدم... یوسف🦋۱۰۰
6️⃣ صله رحم 💐
«وَالَّذِينَ يَصِلُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَيَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَيَخَافُونَ سُوءَ الْحِسَابِ»
و (خردمندان) كسانى هستند كه آنچه را خداوند به پيوند با آن فرمان داده پيوند مىدهند و در برابر پروردگارشان (بخاطر شناختى كه دارند خشوع و) خشيت دارند و از سختى حساب مىترسند. رعد ۲۱
7️⃣ یاد آوری ایام الله 💐
«وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مُوسَىٰ بِآيَاتِنَا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ» ابراهیم🦋۵
8️⃣ پذیرش محرومیت در راه دین خدا💐
«رَبَّنَا إِنِّي أَسْكَنْتُ مِنْ ذُرِّيَّتِي بِوَادٍ غَيْرِ ذِي زَرْعٍ عِنْدَ بَيْتِكَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنَا لِيُقِيمُوا الصَّلَاةَ فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِنَ النَّاسِ تَهْوِي إِلَيْهِمْ وَارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَرَاتِ لَعَلَّهُمْ يَشْكُرُونَ»
پروردگارا، من برخی از ذرّیّه و فرزندان خود را به وادی بیکشت و زرعی نزد بیتالحرام تو مسکن دادم، پروردگارا، تا نماز را به پا دارند، پس تو دلهایی از مردمان را به سوی آنها مایل گردان و به انواع ثمرات آنها را روزی ده، باشد که شکر تو به جای آرند. ابراهیم🦋۳۷
9️⃣ وارد نشدن برادران یوسف از یک درب به خاطر چشم زخم 💐
«وَقَالَ يَا بَنِيَّ لَا تَدْخُلُوا مِنْ بَابٍ وَاحِدٍ وَادْخُلُوا مِنْ أَبْوَابٍ مُتَفَرِّقَةٍ وَمَا أُغْنِي عَنْكُمْ مِنَ اللَّهِ مِنْ شَيْءٍ إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَعَلَيْهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُتَوَكِّلُونَ»
و (يعقوب) گفت: اى پسران من (چون به مصر رسيديد، همه) از يك دروازه (به شهر) وارد نشويد (تا توجّه مردم به شما جلب نشود) بلكه از دروازههاى مختلف وارد شويد یوسف🦋۶۷
🔟 فرزندان حقیقی حضرت ابراهیم💐
«رَبِّ إِنَّهُنَّ أَضْلَلْنَ كَثِيرًا مِنَ النَّاسِ فَمَنْ تَبِعَنِي فَإِنَّهُ مِنِّي وَمَنْ عَصَانِي فَإِنَّكَ غَفُورٌ رَحِيمٌ»
پروردگارا، این بتان (و بتتراشان) بسیاری از مردم را گمراه کردند، پس هر کس (در راه توحید و خداپرستی) پیرو من است او از من است و هر که مخالفت من کند (و راه شرک و عصیان پوید اختیارش با توست که) تو خدای بسیار بخشنده و مهربانی. ابراهیم🦋۳۶
╰━💐✨🌙✨💐━╯
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_چهل_سوم
🦋تحقق وعده حق🦋
🌿هنگامى كه رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم از مكه هجرت كرد، مشركان تصميم به قتل آن حضرت را داشتند، پيامبر مخفيانه از مكه به سوى مدينه هجرت نمود. وقتى كه به سرزمين جُحفه (كه فاصله چندانى با مكه ندارد) رسيد به ياد زادگاهش مكه شهرى كه حرم امن خدا است و خانه خدا، كعبه، كه قلب و جان پيامبر با آن پيوند ناگسستنى داشت، افتاد؛ آثار اين شوق كه با تأثّر و اندوه عميق آميخته بود، در چهره مباركش ديده مىشد.
🌻در همين جا جبرئيل (امين وحى) نازل شد و به پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم عرض كرد: به راستى به شهر و زادگاهت اشتياق دارى؟
پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: آرى.
جبرئيل عرض كرد: خداوند اين پيام را براى تو فرستاد:
اءنّ الَّذِى فَرَضَ عَليكَ القرآنَ لَرادُّكَ الى معادٍ....؛
🌿آن كس كه قرآن را بر تو فرض كرد، تو را به جايگاهت (زادگاهت) باز مىگرداند. (قصص، آيه 85)
🌻سرانجام پس از گذشتن هفت سال از اين وعده، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم با سپاه نيرومند اسلام، مكه را فتح كردند و پرچم اسلام را در آن جا به اهتزاز در آوردند و وعده خداوند تحقق يافت.
🌿از اين رو همانگونه كه قبلا خاطرنشان گرديد، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم هنگامى كه وارد مكه شد، در كنار كعبه شكرگزارى نمود، به خصوص از صدق تحقق وعده خدا در مورد بازگشت به مكه.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh