- 📚#دائره_المعارف_قرآن_کریم📚
📋#آیات_نام_دار>
◀️ #آیه_فطرت
🌅آیه ۳۰ روم را « آیه #فطرت *» گفتهاند .
🌠 این آیه به #سرشت الهى و نوع آفرینش انسانها پرداخته است و خطاب به #پیامبر صلىالله علیهوآله مىفرماید:
توجّه خودت را به طور کامل به سوى #دین معطوف کن و ملازم همان چیزی باش که #سرنوشت و نوع آفرینش تو ( فطرت ) اقتضاء میکند ؛ آن نوع #آفرینش که خدا انسانها را بر آن سرشته و آفریده است:
* فاقم وجهک للّذین حنیفًا فطرت الله الّتی فطر النّاس علیها لا تبدیل لخلق الله.... *
🌅بر اساس تفسیری، #مفاد آیه این است که احکام دین ، با #فطرت انسانی موافق است .
◀️ #آیه_فى
🌠آیه ۷ حشر را که به موضوع #فىء پرداخته است، « آیه فىء *» گویند .
🌅 فىء #غنیمتى است که بدون جنگ و درگیرى از کافران به دست مسلمانان افتد که چنین مالى، #اختیارش در دست رسول خدا است؛ به خلاف غنیمتى که با جنگ به دست میآید که یک پنجم آن در اختیار #پیامبر قرار میگیرد و مابقی آن متعلق به جنگجویان است :
* ما افاء الله علی رسوله من اهل القری فللّه و للرّسول و لذی القربی و الیتمی و المسکین و ابن سبیل کی لا یکون دوله بین الاغنیاء منکم .... *
🌠 بر اساس این آیه ، #شش مورد مصرف ( خداوند ، پیغمبر صلی الله علیه و آله ، ذوی القربی ، یتیمان ، مسکینان و در راه ماندگان ) برای #فیء ذکر شده است .
🌅ابن عباس میگوید :
این آیه درباره #داراییهای * اهل قری * فرود آمد و اهل قری بنی نظیر و بنی قریظه بودند که در #مدینه میزیستند و اهل فدک که در سه میلی مدینه بودند و اهل #خیبر و روستاهای مدینه و ینیع که خداوند اختیار داراییهای آنان را به #رسول خدا سپرد تا هرگونه خواست ، در آن حکم کند .
🌠عدهای #اعتراض کردند که چرا این دارایی ها را تقسیم نمیکند .
در پاسخ آنها این #آیه نازل شد .
ادامه دارد.......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#انعام آیه ۳۵
وَإِنْ كَانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْرَاضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَبْتَغِيَ نَفَقًا فِي الْأَرْضِ أَوْ سُلَّمًا فِي السَّمَاءِ فَتَأْتِيَهُمْ بِآيَةٍ ۚ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَجَمَعَهُمْ عَلَى الْهُدَىٰ ۚ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْجَاهِلِينَ ﴿٣٥﴾
و اگر روی گرداندن آنان [از قرآن و نبوّت] بر تو سنگین و دشوار است، اگر بتوانی نقبی در زمین، یا نردبانی برای راه یافتن در آسمان بجویی تا [از عمق زمین و پهنه آسمان] معجزه ای دیگر [غیر قرآن] برای آنان بیاوری [این کار را انجام ده ولی آنها ایمان نمی آورند]؛ و اگر خدا می خواست همه آنان را [به جبر و زور] به راه هدایت گرد می آورد؛ [ولی هدایت اجباری فاقد ارزش است] پس هرگز [نسبت به روحیات و اوصاف کافران لجوج که خواستار هدایت نیستند] از بی خبران مباش. (۳۵)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٣٥)
-مردگان زندهنما!
اين آيه و آيۀ بعد دنبالۀ دلدارى و تسلى دادن به پيامبر است كه در آيات قبل گذشت. از آنجا كه فكر و روح پيامبر صلّى اللّه عليه و آله از گمراهى و لجاجت مشركان زياد ناراحت و پريشان بود، و علاقه داشت با هر وسيلهاى كه شده آنها را به صف مؤمنان بكشاند، خداوند مىفرمايد: «اگر اعراض و رو گردانى زياد آنها بر تو سخت و سنگين است چنانچه بتوانى اعماق زمين را بشكافى و در آن نقبى بزنى و جستجو كنى و يا نردبانى به آسمان بگذارى و اطراف آسمانها را نيز جستجو كنى و آيه و نشانۀ ديگرى براى آنها بياورى چنين كن» ولى بدان آنان به قدرى لجوجند كه باز ايمان نخواهند آورد (وَ إِنْ كانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْراضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَبْتَغِيَ نَفَقاً فِي الْأَرْضِ أَوْ سُلَّماً فِي السَّماءِ فَتَأْتِيَهُمْ بِآيَةٍ) .
خداوند با اين جمله به پيامبر خود مىفهماند كه هيچ گونه نقصى در تعليمات و دعوت و تلاش و كوشش تو نيست، بلكه نقص از ناحيۀ آنها است، آنها تصميم گرفتهاند حق را نپذيرند.
لذا هيچ گونه كوششى اثر نمىبخشد، نگران مباش! ولى براى اين كه كسى توهم نكند كه خداوند قادر نيست آنها را وادار به تسليم كند، بلافاصله مىفرمايد: «اگر خدا بخواهد مىتواند همۀ آنها را بر هدايت مجتمع كند» يعنى وادار به تسليم در برابر دعوت تو و اعتراف به حق و ايمان كند (وَ لَوْ شاءَ اللّهُ لَجَمَعَهُمْ عَلَى الْهُدى) .
ولى روشن است كه اين چنين ايمان اجبارى بيهوده است، آفرينش بشر براى تكامل بر اساس اختيار و آزادى اراده مىباشد، تنها در صورت آزادى اراده است كه ارزش «مؤمن» از «كافر» و «نيكان» از «بدان» شناخته مىشود. سپس مىگويد: «اينها را براى اين گفتيم كه تو از جاهلان نباشى» (فَلا تَكُونَنَّ مِنَ الْجاهِلِينَ) .
يعنى: بيتابى مكن و صبر و استقامت را از دست مده و بيش از اندازه خود را به خاطر كفر و شرك آنها ناراحت مكن و بدان راه همين است كه تو مىپيمايى.
شك نيست كه پيامبر از اين حقايق باخبر بود، اما خداوند اينها را به عنوان يادآورى و دلدارى براى پيامبرش بازگو مىكند.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 589
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_770
🌹 #آیه_۳۵ #سوره_أنعام
🌸 وَإِنْ كَانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْرَاضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَبْتَغِيَ نَفَقًا فِي الْأَرْضِ أَوْ سُلَّمًا فِي السَّمَآءِ فَتَأْتِيَهُمْ بِآيَةٍ ۚ وَلَوْ شَآءَ اللَّهُ لَجَمَعَهُمْ عَلَى الْهُدَىٰ ۚ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْجَاهِلِينَ
🍀 ترجمه: و اگر روی گرداندن آنان بر تو سنگین و دشوار است، اگر بتوانی كانالی در زمین، یا نردبانی برای راه یافتن در آسمان فراهم كن تا نشانه ای دیگر برای آنان بیاوری و اگر خدا می خواست همه آنان را بر بلندای هدایت جمع می كرد؛ پس هرگز از بی خبران نباش
🌷 #إِعْرَاضُهُمْ: روی گرداندن آنان
🌷 #نَفَقًا_فِي_الْأَرْض: کانالی در زمین
🌷 #سُلَّم: نردبان
🌷 #جَاهِلِين: بی خبران
🌸 اين آيه همانند سایر آیات سوره أنعام در مکه نازل شده است. این آیه به دنباله دلدارى و تسلّى دادن به #پيامبر_اسلام است كه در آيات قبل گذشت. از آنجا كه فكر و روح پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» از گمراهى و لجاجت مشركان زياد ناراحت و پريشان بود، و علاقه داشت با هر وسيله اى كه شده آنها را به صف مؤمنان بكشاند، خداوند مى فرمايد: «وَ إِنْ كانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْراضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَبْتَغِيَ نَفَقاً فِي الْأَرْضِ أَوْ سُلَّماً فِي السَّماءِ فَتَأْتِيَهُمْ بِآيَةٍ: و اگر روی گرداندن آنان بر تو سنگین و دشوار است، اگر بتوانی کانالی در زمین، یا نردبانی برای راه یافتن در آسمان فراهم کن تا نشانه دیگر برای آنان بیاوری» ولی آنان به قدری لجوجند که باز ایمان نخواهند آورد
🌸 #خداوند با اين جمله به پيامبر خود به این مطلب اشاره دارد كه هيچ گونه نقصى در تعليمات و دعوت و تلاش و كوشش تو نيست، بلكه نقص از ناحيه آنها است، آنها تصميم گرفته اند حقّ را نپذيرند. لذا هيچ گونه كوششى اثر نمى بخشد، نگران نباش! ولى براى اين كه كسى توهّم نكند كه خداوند قادر نيست آنها را وادار به تسليم كند، بلافاصله مى فرمايد: « وَ لَوْ شاءَ اللّهُ لَجَمَعَهُمْ عَلَى الْهُدى: و اگر خدا می خواست همه آنان را بر بلندای هدایت جمع می کرد »
🌸 ولى روشن است كه اين چنين ايمان اجبارى بيهوده است، آفرينش بشر براى تكامل بر اساس اختيار و آزادى اراده مىباشد، تنها در صورت آزادى اراده است كه ارزش «مؤمن» از «كافر» و «نيكان» از «بدان» شناخته مى شود. سپس می فرمايد: « فَلا تَكُونَنَّ مِنَ الْجاهِلِينَ: پس هرگز از بی خبران نباش» يعنى: بيتابى نكن و صبر و استقامت را از دست نده و بيش از اندازه خود را به خاطر كفر و شرک آنها ناراحت نكن و بدان راه همين است كه تو مى پيمايى. شکّ نيست كه #پيامبر از اين حقايق باخبر بود، امّا خداوند اين ها را به عنوان يادآورى و دلدارى براى پيامبرش بازگو مى كند.
🔹 پیام های آیه ۳۵ سوره أنعام 🔹
✅ #پیامبر، برای هدایت مردم، دلسوز و نسبت به روی گرداندن آنان غمگین بود.
✅ #پیامبر باید روحیات مخاطبان خود را بشناسد و بداند که گروهی از هر معجزه ای که برایشان آورده شود روی گردانند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔺️💫🔺️💫🔺️💫🔺️💫🔺️
ولو شئنا لرفعناه بها ......... 👈
* لعلهم یتفکرون* #۱۷۶_اعراف
بالبینت و الزبر ......... 👈
*و لعلهم یتفکرون* #۴۴_نحل
لو انزلنا هذا القران ......... 👈
* لعلهم یتفکرون* #۲۱_حشر
💫🔺️💫🔺️💫🔺️💫🔺️💫
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#شان_نزول 🌴
#ایمان_نجاشی⚠️
(#حدید/28_29)📖
🏵رسول خدا صلی الله علیه و آله جعفر ابن ابی طالب را با هفتاد نفر به سوی نجاشی وارد شدند ، و وی را به دعوت به اسلام کرد ، نجاشی اجابت نمود و ایمان آورد ،
🍃 به هنگام بازگشت از حبشه ، چهل تن از اهل آن کشور که ایمان آورده بودند ، به جعفر گفتند به ما اجازه ده که خدمت این پیامبر صلی الله علیه و آله برسیم و اسلام خود را بر او عرصه بداریم و همراه جعفر به مدینه آمدند ،
🏵هنگامی که فقر مالی مسلمان ها را مشاهده کردند ، به رسول خدا صلی الله علیه و سلم عرض کردند ما اموال فراوانی در دیار خود داریم ، اجازه فرمایید به کشور خود باز گردیم و اموال خود را بیاوریم ، میان خود و مسلمانان تقسیم کنیم
🍃 ، در این هنگام ، آیه الذین آتینا هم من قبله هم به یومنون . . .
(قصص 52) نازل گردید و از آنها تمجید کرد .
🏵افرادی از اهل کتاب که ایمان نیاورده بودند ، هنگامی که این جمله را ذیل آیات است شنیدند : اولئک یوتون اجرهم بما صبروا در برابر مسلمانان ایستادند و گفتند :
🍃ای مسلمانان کسانی که به کتاب شما و کتاب ما ایمان بیاورند دو پاداش دارند . بنابراین ، کسی که تنها به کتاب ما ایمان داشته باشد یک پاداش دارد همانند پاداش شما بنابراین ، به اعتراف خودتان شما فضیلتی بر ما ندارید
🏵این جا بود که آیات یا ایها الذین آمنوا الله نازل شد و اعلام داشت که مسلمانان نیز دو پاداش دارند ، علاوه بر نور الهی و مغفرت ، و سپس افزود اهل کتاب بدانند آنها توانایی بر به دست آوردن چیزی از فضل و رحمت الهی را ندارند .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 در محضر قرآن کریم /
✅ بسم الله الرحمن الرحیم. ن وَ الْقَلَمِ وَ مَا يَسْطُرُونَ. مَآ أَنتَ بِنِعْمَةِ رَبِّكَ بِمَجْنُونٍ. وَ إنَّ لَكَ لَأَجْراً غَيْرَ مَمْنُونٍ. وَ إِنَّكَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِيمٍ (قلم/۴-۱)
🔹بهنام خداوند بخشنده مهربان. نون. به قلم و به آنچه مىنویسند سوگند. كه تو به خاطر (لطف و) نعمت پروردگار جنزده نیستى. و همانا براى تو پاداش بىپایان است. و حقّاً كه تو بر اخلاق بزرگى استوارى.
🔸«ممنون» اگر از «مَنّ» به معناى قطع باشد، به معناى پاداش بىانقطاع است و اگر از «منّت» باشد به معناى آن است كه الطاف الهى بدون منّت است. ظاهراً معناى اول منظور باشد، زیرا به رخ كشیدن نعمت از جانب خداوند عیب نیست، بلكه انگیزهاى براى شكر و اطاعت از او مىشود. نقش قلم از نقش زبان، شمشیر، درهم و دینار، شهرت و فرزند بیشتر است. سوگند به قلم، نشانه فرهنگ و تمدن است. تكیه بر قلم، تكیه بر سند و استدلال است. رابطه با قلم، رابطه با علم است.
🔸در میان تمام صداها، سه صدا امتیاز دارد: صداى قلم دانشمندان، صداى پاى مجاهدان و صداى چرخ ریسندگان. آرى، امّتى عزیز است كه علم و قدرت و اقتصادش پویا باشد و اگر امروز بخواهیم این سه صدا را بیان كنیم، باید بگوییم: صداى چاپخانه، توپخانه و كارخانه؛ یعنى قدرت فرهنگى، قدرت نظامى و قدرت اقتصادى.
🔸در حدیث مىخوانیم: «قیّدوا العلم بالكتابةِ»(بحار، ج۲، ص۵۲) كسى به قلم و نوشته سوگند یاد مىكند كه در تمام عمرش یک سطر ننوشت: «لا تخطّه بیمینک »(عنکبوت/۴۸). در نسبت جنون به افراد برجسته تعجب نكنید، قرآن مىفرماید: «كذلک ما اتى الّذین من قبلهم من رسول الاّ قالوا ساحر او مجنون»(ذاریات/۵۲) هیچ پیامبرى به سراغ مردم نیامده، مگر آنكه به او گفتند: ساحر یا جنزده است. پاداشهاى الهى را ساده ننگرید: أجر كبیر، أجر عظیم، أجر كریم، أجر غیر ممنون، أجراً حسنا، أجره على اللّه و ...(مجنون، یعنی جنزده، یعنی کسی که تحث تأثیر القائات شیطان است)
❇️ از پيامهای آیات
▫️سوگند به قلم به جاى سوگند به بیان، تشویق سوادآموزى و مقام دانشپژوهى است. «و القلم و ما یسطرون»
▫️عصمت و مصونیّت پیامبر(ص) در سایه لطف الهى است. «ما انت بنعمة ربّک بمجنون»
▫️آنچه در برابر فشار تهمت، انسان را پایدار مىكند توجه به لطف و پاداش الهى است. «انّ لکَ لاجراً غیر ممنون»
▫️اگر از پاداش مردم چشمپوشى كنیم، به پاداشهاى پایدار الهى مىرسیم. «لاجراً غیر ممنون»
▫️پاداش ابدى براى كسى است كه خُلق او عظیم باشد. «لأجراً غیر ممنون ... لعلى خلق عظیم»
▫️تسلّط بر اخلاق عظیم، مقارن تسلط بر راه مستقیم است. «انّك لعلى خلق عظیم». و در جاى دیگر مى فرماید: «انّک لمن المرسلین على صراط مستقیم»(یس/۳,۴)
▫️كمالات پیامبر(ص) با او عجین است، و او بر آنها تسلط دارد. «لعلى خلق عظیم»
▫️دفاع از شخصیتهاى مذهبى كه مورد تهمت و تحقیر قرار مىگیرند، لازم است. «ما انت بنعمة ربّک بمجنون - انّک لعلى خلق عظیم»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#از_قرآن_بیشتر_بدانیم
✅خداوند در قرآن، دو پيامبر را #اسوه معرفي کرده است :
1⃣-حضرت محمد(ص)
{لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی رَسولِ اللّهِ اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ}
💌سوره مبارکه احزاب آيه/21
2⃣-حضرت ابراهيم(ع)
{قَدْ کانَتْ لَکُمْ اُسْوَةٌ فى إبْراهيمَ وَلَّذينَ مَعَهُ}
💌سوره مبارکه ممتحنه آیه /4
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
❤️اجرای صددرصدی عدالت، زندگی را خشک و تلخ میکند. گاهی باید به فضل رفتار کنیم. گاهی به جای «حساب به دینار، بخشش به خروار»، باید بیمنت بخشید.
📖بقره آیه ٢٣٧
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
19.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۱.
🎵#تلاوت_نور
🌹قرائت بسیار زیبا
🌸 سوره الحاقه
🌺 شیخ مصطفی اسماعیل
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹اجرای یک قطعه توسط چهار قاری مختلف 👌
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🟢 امیرالمؤمنین(ع) در آیینه قرآن /
🔸سوره صافات
▫️آیه ۲۴: بازخواست مردم در باره قیامت
▫️آیه ۱۳۰: آلیاسین، آل محمد(ص)
🔸سوره ص
▫️آیه ۲۸: امام صالحان
🔸سوره زمر
▫️آیه ۹: علم علوی
▫️آیه ۲۹: خالصترین موحد
▫️آیه ۳۲-۳۳: عاقبت تکذیب صدیق اکبر
🔸سوره غافر
▫️آیه ۷-۸: درود ملائکه و فرشتگان
🔸سوره فصلت
▫️آیه ۴۰: عاقبت دشمنان ولایت
🔸سوری شوری
▫️آیه ۲۳: ولایت در آیه مودت
🔸سوره زخرف
▫️آیه ۴۱: انتقام از ناکثین، قاسطین و مارقین
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 نکاتِ علمی در قرآن
🔹لازم است در مقدمه به رابطه علم و دین (از جمله قرآن) اشاره شود، بهطور خلاصه، چهار نظر وجود دارد:
۱/ جدایی مطلق علم و دین (نظریهای که با کانت شروع شد و هنوز ادامه دارد)
۲/ تعارض علم و دین (نظریه حاکم بر غرب از اواخر قرون وسطی تاکنون)
۳/ تداخل علم و دین (نظریه متکلمان و مفسران قدیمی مسلمان و مسیحی)
۴/ سازگاری علم و دین (نظریه اکثریت مفسران و قرآن پژوهان)
✅ از نظر قرآن و روایات، نظریه چهارم، مطلوب و مورد تأیید است.
🔸اعجاز علمی قرآن، رَشحاتی از نور وحی الهی است و پُر واضح است که پرداختن به آن هدف اصلی کلام الهی نیست، زیرا قرآن کتاب هدایت است و هدف اصلی آن، انسان سازی است. جهت بخشیدن به مسیر حرکت انسانها به منظور دست یافتن به کمال سعادت است، بنابر این اگر در قرآن به مسایل علمی اشاره شده به این جهت میباشد که قرآن از منبع فیاض علم الهی سرچشمه گرفته است (فرقان/۶) و طبیعی است که در آن حقایقی بدیع از علوم ذکر شده باشد و هر چه علوم تجربی، پیش میرود، حقایق بیشتری کشف میشود. قرآن، ۱۴۰۰ سال پیش در باره علوم کیهان شناسی، زیست شناسی، علوم پزشکی و ... نکاتی را مطرح کرده است که چند نمونه از آن را ذکر میکنیم:
🔸آغاز جهان و چگونگی پیدایش آن (فصلت/۱۱) گسترش آسمانها (ذاریات/۴۷) رتق و فتق آسمانها و زمین (انبیا/۳۰) نیروی جاذبه (رعد/۲) هفت آسمان (بقره/۲۹) پوشش و سقف زمین (انبیا/۳۲) نقش کوهها در استواری زمین (لقمان/۱۰) کاهش زمین (رعد/۴۱) حرکت زمین (مرسلات/۲۵) کرویت زمین (معارج/۴۰) گهواره زمین (نبا/۶) شهاب سنگها (حجر/۱۶تا۱۸) دشواری تنفس در ارتفاع (انعام/۱۲۵) حرکت خورشید (یس/۳۸) و ...
🔸زوجیت عمومی (ذاریات/۴۹) زوجیت در گیاهان (شعرا/۷) تاریکیهای ژرفای دریا (نور/۴۰) پیدایش تگرگ (نور/۴۳) بادهای بارورکننده (حجر/۲۲) نجات فرعون (یونس/۹۲) پایینترین سطح خشکی (روم/۵) زنبور عسل (نحل/۶۹) خانه عنکبوت (عنکبوت/۴۱) مراحل ۱۵ گانه آفرینش انسان (حج/۵، مؤمنون/۱۲، غافر/۶۷) موجودات زنده در آسمانها (شوری/۲۹) پایان جهان (دخان/۱۰، رعد/۲) و ...
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#تلنگر
📖سوره شوری آیه ۳۰
🕋وَمَا أَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَن كَثِيرٍ
🦋🌹ﻭ ﻫﺮ ﺁﺳﻴﺒﻲ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺭﺳﺪ ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﺍﻋﻤﺎﻟﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺮﺗﻜﺐ ﺷﺪﻩ ﺍﻳﺪ ، ﻭ ﺍﺯ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ [ ﺍﺯ ﻫﻤﺎﻥ ﺍﻋﻤﺎﻝ ﻫﻢ ]ﺩﺭﻣﻰ ﮔﺬﺭﺩ .
🕋وَمَا أَنتُم بِمُعْجِزِينَ فِي الْأَرْضِ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللَّهِ مِن وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ
🦋🌹ﻭ ﺷﻤﺎ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﻋﺎﺟﺰﻛﻨﻨﺪﻩ [ ﺧﺪﺍ ] ﻧﻴﺴﺘﻴﺪ [ ﺗﺎ ﺑﺘﻮﺍﻧﻴﺪ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﺮﺱ ﻗﺪﺭﺕ ﺍﻭ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﺭﻭﻳﺪ ]ﻭ ﺟﺰ ﺧﺪﺍ ﻫﻴﭻ ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﻭ ﻳﺎﻭﺭﻱ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﻧﻴﺴﺖ .
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🔸میان رفتار انسان و حوادث تلخ و شیرین زندگی رابطه است( ما اصابکم ...فبما کسبت ایدیکم)
🔹مشکلات انسان ، تنها عکس العمل بخشی از خلاف های اوست ،نه تمام آن ،زیرا خداوند از بسیاری خطاهای انسان در می گذرد( ویعفو عن کثیر)
🔸مصیبت ها جنبه هدایتگری دارد واگر از باب انتقام بود عفو در کار نبود ( ویعفو عن کثیر)
🔹در حدیث می خوانیم : حوادث تلخ برای ظالم وسیله ادب ویرای مومن وسیله آزمایش وبرای اولیا وسیله قرب بیشتر است
🔸بدی انسان به خداوند ضرری نمی زند ( وما انتم بمعجزین)
🔹انگیزه بسیاری خلاف ها بدست آوردن یاور وحامی است در حالی که یاور حقیقی خداست( وما لکم من دون الله من ولی ولا نصیر )
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
👈در مواقع هجوم مشکل صبر کردن وشکر کردن به در گاه خداوند خودش فرج و گشایش بدنبال دارد👉
┄┅┅═✧❅💞❅✧═┅┅┄
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
- 📚#دائره_المعارف_قرآن_کریم📚
📋#آیات_نام_دار>
◀️ #آیه_قصاص
🌠آیه ۱۷۹ بقره را « آیه #قصاص » گفتهاند .
🌅 در این آیه مىفرماید:
براى شما در #قصاص ، زندگى است:
« و لَکُم فِىالقِصاصِ حَیوةٌ یـأُولِى الأَلبـبِ ».
◀️ #آیه_قصر
🌠آیه ۱۰۱ نساء که به #تشریع نماز قصر هنگام سفر پرداخته، « آیه #قصر » نام گرفته است .
🌅 دراین آیه، از #سفر به « ضرب فى الارض » تعبیر شده؛ زیرا مسافر زمین را با #پاى خود مىکوبد:
* و اذا ضربتم فی الارض فلیس علیکم جناح ان تقصروا من الصّلوه ان خفتم ان یفتنکم الّذین کفروا *
ادامه دارد......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#انعام آیه ۳۶و۳۷
إِنَّمَا يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ يَسْمَعُونَ ۘ وَالْمَوْتَىٰ يَبْعَثُهُمُ اللَّهُ ثُمَّ إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ ﴿٣٦﴾
فقط کسانی [دعوتت را] پاسخ می دهند که [سخنانت را با دقّت، تدبّر، اندیشه و تفکّر] می شنوند، [مشرکان و کافران لجوج، مردگانند] و خدا مردگان را [در قیامت] برمی انگیزد، آنگه [برای حسابرسی] به سوی او بازگردانده می شوند. (۳۶)
وَقَالُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّهِ ۚ قُلْ إِنَّ اللَّهَ قَادِرٌ عَلَىٰ أَنْ يُنَزِّلَ آيَةً وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ ﴿٣٧﴾
و [مرده دلان] گفتند: چرا معجزه ای از سوی پروردگارش [همانند معجزات پیامبران گذشته] بر او نازل نمی شود؟ بگو: یقیناً خدا قدرت دارد که معجزه ای [نظیر آنچه آنان درخواست دارند] نازل کند، ولی [این گونه درخواست های نابجا به سبب این است که] بیشترشان [شرایط و موقعیت ها را] نمی دانند. (۳۷)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٣٦)
-در اين آيه براى تكميل اين موضوع و دلدارى بيشتر به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله مىگويد: «تنها كسانى كه گوش شنوا دارند دعوت تو را اجابت مىكنند و مىپذيرند» (إِنَّما يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ يَسْمَعُونَ) .
«و اما آنها كه عملا در صف مردگانند ايمان نمىآورند، تا زمانى كه خداوند آنها را در روز قيامت برانگيزند و به سوى او بازگشت كنند» (وَ الْمَوْتى يَبْعَثُهُمُ اللّهُ ثُمَّ إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ) .
آن روز است كه با مشاهدۀ صحنههاى رستاخيز ايمان مىآورند، ولى ايمانشان هم سودى ندارد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 590
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_771
🌹#آیه_۳۶ #سوره_أنعام
🌸 إِنَّمَا يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ يَسْمَعُونَ ۘ وَالْمَوْتَىٰ يَبْعَثُهُمُ اللَّهُ ثُمَّ إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ (۳۶)
🍀 ترجمه: فقط كسانی [دعوتت را] پاسخ می دهند كه [سخنانت را با تدبّر و اندیشه] می شنوند، و خدا مرده دلان را بر می انگیزد، سپس به سوی او باز گردانده می شوند (۳۶)
🌷 #يَسْمَعُونَ: می شنوند
🌷 #الْمَوْتَىٰ: مردگان
🌷 #يَبْعَثُهُمُ: بر می انگیزد
🌷 #إِلَيْه: به سوی او
🌷 #يُرْجَعُونَ: باز گردانده می شوند
🌸 این آیه در مکه نازل شده است و در ادامه آیات قبلی است. براى تكميل موضوع آیات قبلی و دلدارى بيشتر به #پيامبر_اسلام «صلّى اللّه عليه و آله و سلم» مى فرماید: «إِنَّما يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ يَسْمَعُونَ: فقط کسانی [دعوتت را] پاسخ می دهند که [سخنانت را با تدبر و اندیشه] می شنوند» #قرآن در این آیه از کسانی که ایمان نمی آورند و پیامبر و قرآن را باور ندارند با تعبیر مردگان یاد کرده است، که می فرماید: «وَ الْمَوْتى يَبْعَثُهُمُ اللّهُ ثُمَّ إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ: و #خدا مرده دلان را بر می انگیزد سپس به سوی او باز گردانده می شوند» آن روز است كه با مشاهده صحنه هاى رستاخيز باور مى کنند، ولى باورشان آن موقع دیر است و سودى برای آنها نخواهد داشت.
🔹 پیام های آیه ۳۶ سوره أنعام 🔹
✅ شنیدن و پذیرفتن #حق، نشانه ی زندگی معنوی و زنده دلی است.
✅ کسی که #زندگی_معنوی ندارد و حق پذیر نیست، مرده دل است.
✅ کسانی که #خدا و #پیامبر و قرآن را باور نمی کنند یک روزی که روز قیامت است همه این ها را باور خواهند کرد ولی آن روز دیر است و سودی برای آنها نخواهد داشت.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٣٧)
-در اين آيه يكى از بهانه جوييهاى مشركان مطرح شده است، بطورى كه در بعضى از روايات آمده جمعى از رؤساى قريش هنگامى كه از معارضه و مقابله با قرآن عاجز ماندند به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله گفتند: اينها فايده ندارد اگر راست مىگويى معجزاتى همانند عصاى موسى، و ناقۀ صالح، براى ما بياور. قرآن در اين باره مىگويد: «آنها گفتند: چرا آيه و معجزهاى از طرف پروردگار بر اين پيامبر نازل نشده است» ؟ ! (وَ قالُوا لَوْ لا نُزِّلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّهِ) .
روشن است كه آنها اين پيشنهاد را از روى حقيقتجويى نمىگفتند، زيرا پيامبر صلّى اللّه عليه و آله به اندازۀ كافى براى آنها معجزه آورده بود.
لذا قرآن در پاسخ آنها مىگويد: «به آنها بگو: خداوند قادر است آيه و معجزهاى (كه شما پيشنهاد مىكنيد) بر پيامبر خود نازل كند» (قُلْ إِنَّ اللّهَ قادِرٌ عَلى أَنْ يُنَزِّلَ آيَةً) .
ولى اين كار يك اشكال دارد كه غالب شما از آن بىخبريد و آن اين كه اگر به اين گونه تقاضاها كه از سر لجاجت مىكنيد ترتيب اثر داده شود سپس ايمان نياوريد همگى گرفتار مجازات الهى شده، نابود خواهيد گشت، زيرا اين نهايت بىحرمتى نسبت به ساحت مقدس پروردگار و فرستادۀ او و آيات و معجزات اوست، لذا در پايان آيه مىفرمايد «ولى اكثر آنها نمىدانند» (وَ لكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لا يَعْلَمُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 590
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_772
🌹 #آیه_۳۷ #سوره_أنعام
🌸 وَقَالُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّهِ ۚ قُلْ إِنَّ اللَّهَ قَادِرٌ عَلَىٰٓ أَنْ يُنَزِّلَ آيَةً وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ (۳۷)
🍀 ترجمه: و گفتند: چرا نشانه ای از سوی پروردگارش بر او نازل نمی شود؟ بگو: یقیناً خدا قدرت دارد كه نشانه ای [نظیر آنچه آنان درخواست دارند] نازل كند، ولی بیشترشان نمی دانند. (۳۷)
🌷 #آیة: نشانه
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره أنعام در مکه نازل شده است. در اين آيه يكى از بهانه جويی هاى مشركان مطرح شده است، به طورى كه در بعضى از روايات آمده جمعى از رؤساى قريش هنگامى كه از مقابله با قرآن عاجز ماندند به پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» گفتند: #معجزاتى همانند #عصاى_موسى، و #ناقه_صالح، براى ما بياور. #قرآن درباره مشرکان می فرماید: «وَ قالُوا لَوْ لا نُزِّلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّه: و گفتند: چرا نشانه ای از سوی پروردگارش بر او نازل نمی شود؟» روشن است كه آنها اين پيشنهاد را از روى حقيقت جويى نمى گفتند، زيرا پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» به اندازه كافى براى آنها معجزه آورده بود.
🌸 لذا #قرآن در پاسخ آنها مى فرمايد: «قُلْ إِنَّ اللّهَ قادِرٌ عَلى أَنْ يُنَزِّلَ آيَةً: بگو یقینا خدا قدرت دارد که نشانه ای [نظیر آنچه آنان درخواست دارند] نازل کند، ولى اين كار يک اشكال دارد و آن اين كه اگر به اين گونه تقاضاها كه از سر لجاجت مى كنند ترتيب اثر داده شود سپس ايمان نياورند همگى گرفتار #مجازات_الهى شده، نابود خواهند گشت، زيرا اين نهايت بىحرمتى نسبت به ساحت مقدّس پروردگار و فرستاده او و آيات و معجزات اوست، لذا در پايان آيه مى فرمايد «وَ لكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لا يَعْلَمُونَ: ولی بیشترشان نمی دانند»
🔹 پیام های آیه ۳۷ سوره أنعام 🔹
✅ به بهانه جویی های مخالفان باید پاسخ داد.
✅ #خداوند تواناست ولی حکیم هم می باشد و قدرتش زمانی جلوه می کند که کار و تقاضا حکیمانه باشد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
❌ بدونِ قرآن نباش
👈🏽 به خودم میگم
👈🏽 اگر تونستی هر شب یک جزء...
👈🏽 نشد... نیم جزء..
👈🏽 نشد... یک حزب..
👈🏽 نشد... دو صفحه..
👈🏽 نشد... یک صفحه..
👈🏽 از قرآن بخون..
اگر یک شب حالِ قرآن خوندن نداشتی...
☜ قرآن رو بردار..
باز کن..
چند لحظه نگاه کن..
ببوس و بعد برو بخواب🌿👌
⛔️ ولی بدونِ قرآن نباش ⛔️
﴿ فَاقْرَءُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآن﴾
👈🏽هرچه برایتان میسّر است، قرآن بخوانید.
#با_قرآن_خوشبخت_شوید
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺