✨دائره المعارف قرآن کریم✨
🍀#ابراهیم>
💜 فضایل ابراهیم علیه السلام>
◀️5 . #قرار_گرفتن_در_زمره_
#صالحان_در_آخرت
🌸 « وإِنَّهُ فِىالأَخِرةِ لَمِنَ الصَّـلِحین » ( بقره / ۱۳۰، عنکبوت / ۲۷، نحل / ۱۲۲ )
🌺در اینکه چرا #ابراهیم علیهالسلام فقط در آخرت در زمره صالحان به شمار آمده، #وجوهی بیان شده است :
👈 الف . امتیازهای #دنیایی او مایه نقصان مقام او در آخرت نیست ؛ لذا در #آخرت نیز در زمره صالحان است .
👈 ب . ابراهیم علیه السلام در #دنیا نیز از صالحان است ؛ اما ثواب خالص در #آخرت خواهد بود .
👈 ج . #صالحان به معنای فائزان و یا * من الصّالحین * به معنای مع #الصالحین است .
👈 د . مقصود این است که * انّه فی عمل الاخر لمن الصالحین * که مضاف ( #عمل ) از جمله ، حذف شده است .
ه . گروهی ( #پیامبر اسلام و اهل بیت علیهم السلام ) در زمینه صلاح از او بالاترند و او میخواسته تا به آنها #ملحق شود و این درخواست فقط در آخرت برآورده خواهد شد .
ادامه دارد .....
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
23.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیرقطرهایقرآنکریم
#انفالآیه۲۴
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاكُمْ لِما يُحْيِيكُمْ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ وَ أَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ «انفال آیه24»
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! هرگاه خدا و رسول شما را به چيزى كه حياتبخش شماست دعوت مىكنند، بپذيريد و بدانيد خداوند، ميان انسان و دل او حايل مىشود و به سوى او محشور مىشويد.
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاكُمْ لِما يُحْيِيكُمْ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ وَ أَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ «انفال آیه24»
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! هرگاه خدا و رسول شما را به چيزى كه حياتبخش شماست دعوت مىكنند، بپذيريد و بدانيد خداوند، ميان انسان و دل او حايل مىشود و به سوى او محشور مىشويد.
نکته ها
حيات، اقسام مختلفى دارد:
1. حيات گياهى. «أَنَّ اللَّهَ يُحْيِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها» «1» خداوند زمين را زنده مىكند.
2. حيات حيوانى. «لَمُحْيِ الْمَوْتى» «2» خداوند مردگان را زنده مىكند.
3. حيات فكرى. «مَنْ كانَ مَيْتاً فَأَحْيَيْناهُ» «3» آن كه مرده بود و زندهاش كرديم.
4. حيات ابدى. «قَدَّمْتُ لِحَياتِي» «4» كاش براى زندگيم چيزى از پيش فرستاده بودم.
مقصود از حياتى كه با دعوت انبيا فراهم مىآيد، حيات حيوانى نيست، چون بدون دعوت انبيا نيز اين نوع حيات وجود دارد، بلكه مقصود حيات فكرى، عقلى ومعنوى، اخلاقى و اجتماعى و بالاخره حيات و زندگى در تمام زمينهها مىباشد. البتّه ممكن است مراد از دعوت به حيات در اينجا (به دليل آن كه آيه در كنار آيات جنگ بدر آمده است)، دعوت به جهاد باشد.
حيات انسان، در ايمان و عمل صالح است و خداوند و انبيا هم مردم را به همان دعوت كردهاند. «دَعاكُمْ لِما يُحْيِيكُمْ» اطاعت از فرامين آنان رمز رسيدن به زندگى پاك و طيّب است، چنانكه در جاى ديگر مىخوانيم: «مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً» «5» و طبق روايات شيعه وسنّى، يكى از مصاديق حيات طيّبه، پذيرش
«1». حديد، 17.
«2». فصّلت، 39.
«3». انعام، 122.
«4». فجر، 24.
«5». نحل، 97.
جلد 3 - صفحه 295
نداى پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله در مسألهى ولايت علىّبن أبىطالب عليهما السلام و اهلبيت اوست. «1»
حايل و فاصله شدن خدا ميان انسان و قلبش، نشاندهندهى حاضر و ناظر بودن خداوند در همه جا و احاطهى او بر تمام موجودات است و اينكه قدرت و توفيق از اوست. از رگ گردن به ما نزديكتر است، فعاليّت عقل و روح نيز به دست اوست و اگر لطف او نبود، هرگز انسان به حقّانيّت حقّ و بطلان باطل پى نمىبرد.
از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه يكى از مصاديق حايل شددن خدا بين انسان و دل او، مسألهى محو و اثبات است؛ محو كفر و اثبات ايمان، محو غفلت و شك و تثبيت تذكّر و يقين. «2» در جاى ديگر فرمودند: «خداوند نمىگذارد انسان، باطل را حقّ ببيند». «3» همچنين فرمودند: «گاهى انسان با گوش، چشم، زبان و دست خود به چيزى علاقه دارد، ولى اگر آن را انجام دهد، قلبش با آن همراه نيست و مىداند آنچه ميل به آن داشته حقّ نيست». «4» و ممكن است حائل شدن، كنايه از مرگ باشد.
پیام ها
1- شرط ايمان واقعى، اجابت كردن دعوت خدا و رسول است. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ»
2- دعوت خدا و رسول، داراى حقيقت و هويّتى واحد دارد. «دَعاكُمْ» و نفرمود:
«دعواكم»
3- حركت در مسير خدا و انبيا، حيات واقعى است و كناره گيرى از آن، مرگ انسانيّت است. «دَعاكُمْ لِما يُحْيِيكُمْ» 4- تمام دستورات دينى و فرامين انبيا، حتّى فرمان جنگ و جهاد، مايهى حيات فرد و جامعه مىباشد. «دَعاكُمْ لِما يُحْيِيكُمْ»
5- كسى كه به حضور و احاطه خداوند ايمان داشته باشد، از دعوت پيامبران
«1». تفسير فرقان.
«2». تفسير فرقان.
«3». بحار، ج 5، ص 205.
«4». تفسير نورالثقلين.
جلد 3 - صفحه 296
سرپيچى نمىكند. اسْتَجِيبُوا ... يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ
6- تا فرصت داريم، حقّ را بپذيريم. (بنابراين كه حائل شدن خدا بين انسان و قلبش، كنايه از مرگ باشد). اسْتَجِيبُوا ... يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ
7- نه مؤمن مغرور شود ونه از كافر مأيوس گرديد، چون دلها به دست خداست و او مقلّب القلوب است. «يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ»
8- هر فكر و انديشهاى كه بر دل انسان بگذرد، خداوند بدان آگاه است. «يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ»
9- خداوند از هر چيزى به انسان نزديكتر است، حتّى از قلب او به خودش.
«يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ»
10- همهى ما خواسته يا ناخواسته در قيامت محشور خواهيم شد، پس به رسولان الهى پاسخ مثبت دهيم. اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ ... إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 در محضر قرآن کریم /
✅ لَا يَسْتَوِى الْقاَعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُوْلِى الضَّرَرِ وَ الْمُجاَهِدُونَ فِى سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْواَلِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجاَهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً وَ كُلّاً وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَى وَ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقاَعِدِينَ أَجْراً عَظِيماً. دَرَجاتٍ مِنهُ وَ مَغفِرَةً وَ رَحمَةً وَ کانَ اللهُ غَفوراً رَحیماً (نساء/۹۶-۹۵)
🔹مؤمنانى كه بدون عذر و ضرر (مثل بیمارى و معلولیّت) از جهاد بازنشستهاند، با مجاهدانى كه با اموال و جانهاى خویش در راه خدا جهاد مىكنند، یكسان نیستند. خداوند، جهادگران با اموال و جانشان را بر وانشستگان (از جنگ) به درجهاى برترى داده است. خداوند همه مؤمنان را وعدهى (پاداش) نیکتر داده است، ولى خداوند مجاهدان را بر وانشستگان، با پاداش بزرگى برترى داده است. (آن پاداش بزرگ) درجات (مهم و متعدد) همراه با آمرزش و رحمتی از جانب اوست و خداوند همواره آمرزنده و مهربان است.
🔸كسانى كه به جبههى جهاد نمىروند، چند گروهند: منافقان بىایمان، مسلمانان ترسو، رفاهطلبان، شكّاكان، بىهمّتان كه مىگویند: با مال و بیان و قلم و دعا، رزمندگان را دعا و حمایت مىكنیم، و جهاد، براى ما واجب عینى نیست! این آیه، به این گروه آخر مربوط مىشود و از آنان انتقاد مىكند. زیرا گروههاى دیگر در موارد متعدّد به شدّت مورد انتقاد قرار گرفتهاند و هیچگونه مقام و درجهاى ندارند تا مجاهدان یک درجه بالاتر از آنان باشند.
🔸در روایات آمده است، كسانى كه به خاطر بیمارى نمىتوانند بجنگند ولى دلشان همراه رزمندگان است، با آنان در ثواب جهاد برابرند.(تفسیر صافی) آیه مربوط به واجب كفایى است و اگر جهاد واجب عینى بود، از قاعدان به عنوان متخلّف یاد مىشد.
❇️ از پيامهای آیه
▫️شیوهى تبلیغ و تشویق، باید مرحلهاى باشد. (ابتدا فرمود: «لایستوى»، سپس فرمود: «درجة» و در آخر: «اجراً عظیما»
▫️با هر كس باید به نحوى سخن گفت: قرآن با مؤمنان جبهه نرفته و منافقان و ترسوها و رفاه طلبان برخورد متفاوت دارد. تنها با كلمه «قاعدین» از مؤمنان جبهه نرفته یاد كرده است.
▫️آنان كه مشكلات جسمى دارند از جهاد معافند. «غیر اولى الضرر»
▫️جهاد مالى در كنار جهاد با جان مطرح است، چون بدون پشتوانهى مالى، جبهه ضعیف مىشود. «باموالهم و انفسهم»
▫️كمکهاى داوطلبانهى مردم، از جمله منابع تأمین بودجههاى دفاعى است. «باموالهم و انفسهم»
▫️هر كجا خطر ناباورى مردم محتمل است، اصرار و تكرار لازم است. (در این آیه و آیه بعد جملهى «فضلاللَّه» و «درجة» تكرار شده است.)
▫️خدمات و تلاش هر كس محترم است و به خاطر شركت كسانى در جبهه، نباید ارزشهاى دیگران نادیده گرفته شود. برترى مجاهدان آرى، امّا طرد دیگران هرگز. «كلاً وعدالله الحسنى»
▫️هر كس در هر موقعیّت و مقام و خدمتى كه باشد، باید بداند مقام رزمندگانِ مخلص از او بالاتر است. «فضّل اللّه المجاهدین»
▫️اگر خداوند به رزمندگان فضیلت داده است، پس جامعه هم باید براى مجاهدان و شهدا در اجتماع، گزینشها و برخوردها حساب خاصى باز كند. (البتّه به شرطى كه براى رزمنده نیز توقّعات نابجا پیدا نشود و گرفتار سوء عاقبت نگردد!). «فضّل اللّه المجاهدین»
▫️تفاوت مبارزان با قاعدان اندک نیست، بلكه فاصله بسیار است. «درجاتٍ»
▫️شرط دریافت و برخوردارى از رحمت الهى، پاک بودن و پاک شدن است. ابتدا «مغفرة» آمده، سپس «رحمة»
▫️خداوند، غفور و رحیم است، امّا شرط برخوردارى از این غفران و رحمت، جبهه رفتن و جهاد است. «مغفرة و رحمة... غفوراً رحیماً»
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
❤️ #ثروتمندشو #دوزخ
وَيْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ الَّذِي جَمَعَ مَالاً وَ عَدَّدَهُ يَحْسَبُ أَنَّ مَالَهُ أَخْلَدَهُ كَلَّا لَيُنبَذَنَّ فِي الْحُطَمَةِ وَمَا أَدْرَاكَ مَا الْحُطَمَةُ نَارُ اللَّهِ الْمُوقَدَةُ🔥
وای برهر عیبجو وای بر هر ثروت اندوز که خیال میکند ثروت اورا جاویدان میکند اوبه زودی به آتش افروخته خدا پرت خواهد شد🔥
رضاشاه یک بچه فقیر سواد کوهی بود اما وقتی که شاه ایران شد واز ایران رفت ۸مین ثروتمند جهان بود!!😳
کانالهای غیر مذهبی ایتارا ولش❌ بلکه بسیاری از کانال های مذهبی را نگاه کنید ببینید چه پول کلانی بابت تبلیغات می گیرند🤯
بعضا ماهی دهها ملیون فقط بابت روزانه چند بنر گذاشتن می گیرند! وبعض آنها باآن که کانال مذهبی اند در تبلیغات شان نوشته اند👈
اگر بما پول دادید بعد منصرف شدید ما (از۲۰ تا۵۰ درصد پول شما را نمی دهیم 🔥!!) اینها هستند که مردم رااز دین زده میکنند
سفره چرب انقلاب وهر سفره چربی انسان های ضعیف را وسوسه میکند که فقط پول بیندوزد!!😈
رضاشاه درفقر بود اما نتوانست مثل شهید رجایی باشد او موقع خروج ازایران ۸مین ثروتمند جهان بود!!😳
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🟢 قرآن از زبان برادر! / بخش دوم
🔸سرچشمه علوم و دانشها:
🔹... سرچشمه علوم و دانشها همه در قرآن است (خطبه ۱۷۶)
🔹خداوند قرآن را فرو نشاننده عطش علمی دانشمندان، و باران بهاری برای قلب فقیهان و راه گسترده و وسیع برای صالحان قرار داده است... (خطبه ۱۹۸)
🔸بالاترین ثروتهاست:
🔹بدانید هیچ کس از شما بعد از دارا بودن قرآن کمترین نیاز و فقر ندارد و اَحدى قبل از دارا بودن قرآن بینیاز نخواهد بود (خطبه ۱۷۶)
🔸موجب زندگی و نشاط دلها است:
🔹بهار دلها در آن است... (خطبه ۱۷۶)
🔸بالاترین شفاعت کننده:
🔹بدانید قرآن است شفاعتکننده پذیرفته شده و گوینده تصدیق شده و هر کس که روز قیامت قرآن براى او شفاعت کند، شفاعت قرآن در مورد او پذیرفته شود (خطبه ۱۷۶)
🔸کتاب جاودانه:
🔹قرآن نوری است که خاموشی ندارد، چراغی است که درخشندگی آن زوال نپذیرد، دریایی است که ژرفای آن درک نشود، راهی است که رونده آن گمراه نگردد، شعلهای است که نور آن تاریک نشود، جدا کننده حق و باطلی است که درخشش برهانش خاموش نگردد... (خطبه ۱۹۸)
🔸جامعیت قرآن کریم:
🔹کتاب پروردگار میان شما است که بیانکننده حلال و حرام، واجب و مستحب، ناسخ و منسوخ، مباح و ممنوع، خاص و عام، پندها و مثلها، مطلق و مقید، محکم و متشابه است، عبارات مجمل خود را تفسیر و نکات پیچیده خود را روشن میکند (خطبه ۱)
🔹در قرآن اخبار گذشتگان و آیندگان و احکام مورد نیاز زندگیتان وجود دارد (حکمت ۳۱۳)
💠 برای مطالعه بیشتر، میتوانید به خطبههای ۱۱۰, ۱۸۳, ۱۶۹, ۱۵۷, ۱۵۸, ۱۳۳, ۱۷۶,۱۹۸ و ... مراجعه نمایید.
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌟💢🌟💢🌟💢🌟💢🌟
*هو الذی خلقکم * 👈 من طین ....... #۲_انعام
*هو الذی خلقکم * 👈 من نفس واحده ..... #۱۸۹_اعراف
*هو الذی خلقکم * 👈 من تراب ....... #۶۷_غافر
*هو الذی خلقکم * 👈 فمنکم کافر ومنکم مومن ...... #۲_تغابن
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💢 راهکارهای زندگی موفق در جزء بیست و نهم قرآن
۱. سوره ملک، آیه 2
مرگ و زندگی برای آزمایش و امتحان است.
۲. سوره ملک، آیه 23
ای انسان چه کم سپاسگذارید.
۳. سوره قلم، آیه 9
به نرمی رفتار کن تا به نرمی با تو رفتار کنند.
۴. سوره قلم آیات 11-12-13
از عیب جویی، خبرچینی، تجاوز به حقوق دیگران، گناه، گستاخی و زنا دوری کن.
۵. سوره قلم، آیه 18
برای انجام کارها ان شاءالله بگویید.
۶. سوره حاقه، آیات 33-34
مجازات تشویق نکردن مردم به اطعام فقرا، هم ردیف کفر به خداست.
۷. سوره معارج، آیه 23
بر نمازهای خود مداومت داشته باشید.
۸. سوره معارج آیات 24-25
در اموال خود سهمی برای فقراء و محرومان قرار دهید.
۹. سوره مزمل، آیه 20
دو سوم شب، یا نصف آن و یا یک سوم شب را به نماز برخیزید.
۱۰. سوره جن 18
کسانی که به آیات خدا ایمان ندارند، راه دروغگویی را پیش می گیرند
۱۱. سوره معارج آیه 29
عفت خود را حفظ کن
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#مهدویت_در_قرآن
🔴 بعضی آیات مهدویت در جزء ۲۹
1️⃣ ملک: 30 👈🏻 هشدار وقوع غیبت حجت خدا
2️⃣ معارج: 44 👈🏻 ذلت دشمنان در زمان ظهور
3️⃣ مدثر: 10-8 👈🏻 ندای آسمانی
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
﷽
👌150 آیه در باب نجوم و کیهان در قرآن وجود دارد!!
☄️شکاف های فضایی به همان سیاهچاله گفته می شود.
"سیاهچالههاي فضایي" که در سال 1971 کشف شدند و نوع supermassive آنها میلیونها برابر
بزرگتر از خورشید است، قرآنکریم در 14 قرن پیش به آنها اشاره کرده است!!
‼️به گفته دکترسیدحسین امیدیانی عضو پیوسته انجمن نجوم ایران، ۷۵۰ آیه از#قرآن_کریم راجع به علوم طبیعی و تجربی از جمله خلقت زمین و آسمان و کوه و گیاهان و موجودات است که از این میان حدود ۱۵۰ #آیه آن به #نجوم_وکیهانشناسی مربوط است.
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
قضاوت زودهنگام در هنگامه ابهام؛ امتحان بزرگ الاهی
1⃣موسی به هارون فرمان داده بود که در غیاب او، مواظب قوم باشد و از انحراف آنها جلوگیری کند (اخْلُفْنىِ فىِ قَوْمِى وَ أَصْلِحْ وَ لَا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِين) اما وقتی از طور برگشت و دید هارون دست بر دست نهاده تا امت گوسالهپرست شود، مفروض گرفت که هارون در مقابله با این انحراف از او تبعیت نکرده است فقط میخواست دلیل این سرپیچی هارون را بداند (قَالَ يَاهَارُونُ مَا مَنَعَكَ إِذْ رَأَيْتَهُمْ ضَلُّواْ أَلَّا تَتَّبِعَنِ أَ فَعَصَيْتَ أَمْرِی؟)
2⃣داود نبی وقتی با پرونده دستبرد مالی یک شخص به اموال برادر خودش مواجه شد، او را ظالم و فاسد انگاشت (قَالَ لَقَدْ ظَلَمَكَ بِسُؤَالِ نَعْجَتِكَ إِلىَ نِعَاجِه). هرچند قضاوتش بر اساس علم غیبش، قضاوتی غیرعادلانه نبود اما زود فهمید که این یک آزمون الاهی بوده و به سبب عجله در قضاوت پیش از شنیدن همه دفاعیات متهم، استغفار کرد (وَ ظَنَّ دَاوُدُ أَنَّمَا فَتَنَّاهُ فَاسْتَغْفَرَ رَبَّه)! این آخرین آزمون داود پیش از رسیدن به مقام خلافتاللهی بود (يَادَاوُدُ إِنَّا جَعَلْنَاكَ خَلِيفَةً فىِ الْأَرْض).
3⃣مریم، دختری شوهرندیده که صوت و صیتِ عبادت و اشک و دعای او گوش فلک را کر کرده بود، ناگهان با نوزادی که پدرش مشخص نبود، به میان شهر آمد! سبحان الله! مگر میشود قدیسه معابد شهر، بدون شوهر رسمی صاحب فرزند شود؟ من که هنگام قرائت قرآن، هرگاه به این آیات میرسم با خودم میگویم خدایا چه خوب شد که من آن روز نبودم! وگرنه معلوم نبود در امتحان حلالزادهانگاری عیسی علیه السلام قبول شوم!
↩️ردیف شدن این داستانها در ماندگارترین کتابی که برای همیشهی بشریت آمده، این نکته را تداعی میکند که برای همیشهی عمرتان زود قضاوت نکنید! حتی اگر موسایِ تازه از طور برگشته باشید! حتی اگر مانند داود نبی، صاحب حکمت و فصل الخطاب باشید (وَ ءَاتَيْنَهُ الْحِكْمَةَ وَ فَصْلَ الخْطَاب)!
⛔️امروز زهد و پارسایی یکی از روحانیان شهیر، در معرض خبرهای صحیح و سقیمی قرار گرفته است. اگرچه در روش دینشناسی یا روش تبلیغی و تربیتی یا روشهای مدیریتی این روحانی خدوم، از قبل نقدهای بجا و نابجایی وجود داشته، اما در زهد و پارساییشان شک و تردیدی وجود نداشته است. ناقص بودن دفاعیاتی که تا کنون از ایشان منتشر شده، میتواند ناشی از امنیتی بودن پرونده یا غیرقابل نشر بودن مابقی دفاعیات باشد. بیگمان هرگونه قضاوت زودهنگام، برخلاف منش انسانی و سلوک اخلاقی است بویژه در جایی که با جَوَلان مخالفان کینهورز و منتقدان بیکینهی ایشان، فضا چنان غبارآلوده شده که نه به سود ایشان مستندات کافی وجود دارد و نه به زیان ایشان.
#استاد_عشایری_منفرد
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
چرا آمار خود کشی فقط تو سوئیس از مجموع بقیه ی کشورها هم بیشتره؟
خیلی بیشتره ها
✴️وَمَنۡ أَعۡرَضَ عَن ذِكۡرِي فَإِنَّ لَهُۥ مَعِيشَةٗ ضَنكٗا(طه ۱۲۴)
هر که از یاد من روگردان بشه پس دچار زندگی سختی میشه(حتی اگه تو پول غرق باشه)
✅راستی اصلا دقت کردید آمار خودکشی بیشتر مال کشورهای غیر مسلمونه
توکشور اسلامی هم معمولا اگه خودکشیی هست، مال کسانیه که از دین بهره ی کمتری دارن
✍به نظرتون میشه بگیم که
دین به انسانها آرامشی میده که هیچ مقدار از سطح رفاه نمیتونه جبرانش کنه
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#یهود استاد #تحریف
قرآن یهود رو استاد تحریف معرفی میکنه
هرچی تو هرجایی مخالفشون باشه از تیر تحریف در امان نیست
✴️مِّنَ الَّذِينَ هَادُوا يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ عَن مَّوَاضِعِهِ 📜(انسان46)
🔹یکی از تحریف هاشون تحریف جریان آدم وحواست
که شهید #مطهری مینویسه
خطرناک ترین تحریف یهود همین بوده
صب کن تا برات بگم چه بلایی سر تورات آوردن
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌷ویژگیهای حکومت خدادرقرآن🌷
وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ
1⃣حقیقی هست نه اعتباری✅
وجود هر چیزی بدست خداست
وَإِذَا قَضَىٰ أَمْرًا فَإِنَّمَا يَقُولُ لَهُ كُن فَيَكُونُ
ﻭﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻣﺪﻥ ﭼﻴﺰﻱ ﺭﺍ ﺻﺎﺩﺭ ﻛﻨﺪ ﻓﻘﻂ ﺑﻪ ﺁﻥ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﺪ : « ﺑﺎﺵ » . ﭘﺲ ﺑﻲ ﺩﺭﻧﮓ ﻣﻰ ﺑﺎﺷﺪ .(بقره ١١٧)
2⃣دائمی است نه موقتی✅
وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ
ﻭ ﻣﺎ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﻣﺮﺩم ﻣﻰ ﮔﺮﺩﺍﻧﻴﻢ [ ﺗﺎ ﻋﺒﺮﺕ ﮔﻴﺮﻧﺪ ].(آل عمران١٤٠)
3⃣در انحصار خدا و کسانی که خدا به آنها اجازه داده✅
وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ
ﻭ ﻣﺎﻟﻜﻴّﺖ ﻭ ﻓﺮﻣﺎﻧﺮﻭﺍﻳﻲ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻫﺎ ﻭ ﺯﻣﻴﻦ ﻓﻘﻂ ﺩﺭ ﺳﻴﻄﺮﻩ ﺧﺪﺍﺳﺖ.(آل عمران١٨٩)
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
👺انواع عذابهای الهی
😳 محاکمه برای تربیت و تأدیب گنهکاران است،
😮گاه عذاب دنیوی است و گاه اخروی،
✅ عذابهای قرآن را به طور کلی میتوان در #چهار گروه جای داد:
🔱 عذاب #ادنی، عذاب #استدراج ،عذاب #استیصال و عذاب #اکبر.
1⃣ #عذاب_ادنی
🥊اولین آنها عذاب ادنی است،
📖 قرآن مجید در این باره میفرماید:
«وَ لَنُذِیقَنَّهُم مِّنَ الْعَذَابِ الاَدْنی دُونَ الْعَذَابِ الاَکْبرِ لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ»؛(سجده/21)
به آنان از عذاب نزدیک(عذاب این دنیا) پیش از عذاب بزرگ(آخرت) میچشانیم، شاید بازگردند!
✅ چرا #ادنی (نزدیکتر) در برابر #اکبر(بزرگتر) قرار گرفته؟
در حالی که یا باید ادنی در مقابل ابعد(دورتر) و یا اصغر در مقابل اکبر قرار گیرد!
🥊 عذاب #دنیا دارای دو وصف است :
کوچک بودن و نزدیک بودن و به هنگام تهدید مناسب نیست که روی کوچک بودن آن تکیه شود، بلکه باید روی نزدیک بودنش تکیه کرد،
🥊 عذاب #آخرت نیز دارای دو وصف است :
دور بودن و بزرگ بودن
و در مورد آن نیز مناسب این است که روی بزرگ بودن تکیه شود نه دور بودنش.
✅ تعبیر به #لعل در جمله «لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ» به خاطر این است که چشیدن عذابهای #هشدار دهنده، علت تامه برای بیداری نیست، بلکه جزء علت است و نیاز به زمینه آماده دارد و بدون این شرط به نتیجه نمیرسد
✅ و کلمه لعلاشاره به این حقیقت است، ضمناً از این آیه یکی از فلسفههای مهم مصائب و بلاها و رنجها که از سؤال انگیزترین مسائل در بحث توحید، خداشناسی و عدل پروردگار است، روشن میشود.
✅نه تنها در اینجا که در آیات دیگر #قرآن نیز به این حقیقتاشاره شده است،
👈 از جمله در آیه 94 سوره اعراف میخوانیم:
ما در هیچ شهر و دیاری پیامبری نفرستادیم، مگر اینکه مردم آنجا را گرفتار مشکلات و زیانها ساختیم تا بیدار شوند و به درگاه خدا روی آورند.
🥊این نوع #عذاب بیشتر جنبه هشدار دارد و برای بیداری است،
🏍 مثلاً موتورسواری تصادف میکند، همین تصادف موجب میشود به خود آمده و به خدا نزدیکتر شود، از کارهای زشت گذشته توبه کند و یا از خواب غفلتی که نسبت به خدا و احکام دینی داشته رهایی یافته و بیدار شود.
ادامه دارد .........
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔆#نکات_قرآنی
🍃حلالها بسيار است، ولى حرامها اندك و محدود كه موارد آن در قرآن و روايات بيان شده است.
📖 یک نکته از صفحه ١۵۴ قرآن کریم
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
✨دائره المعارف قرآن کریم✨
🍀#ابراهیم>
💜 فضایل ابراهیم علیه السلام>
◀️6 . #تسلیم_در_برابر_
#خداوند_متعالى
🌺 « إِذ قالَ لَهُ رَبُّهُ أَسلِم قالَ أَسلَمتُ لِرَبِّ العـلَمین » ( بقره / ۱۳۱ )،
« و لـکِن کانَ حَنیفاً مُسلماً .» ( آلعمران / ۶۷ )
🌸 اسلام و #تسلیم به یک معنا و آن انقیاد کامل در برابر حکم الهی در تکوین ( قضا و قدر ) و #تشریع است و از همین رو ، مراتبی دارد که مرتبه نهایی آن از اختیار شخص بیرون و امری #موهبتی و اعطایی است .
🌺 در این آیه ، #ابراهیم علیه السلام به اسلام فرمان یافته و آن را به اختیار پذیرفته است و به همین قرینه ، این #ماجرا به اوایل امر او مربوط بوده است .
🌸 ابراهیم علیه السلام پس از خروج از #مخفیگاه یا پس از استدلال بر توحید ، از طریق اقوال اجرام آسمانی ، در جریان احتجاج با #اجرام پرستان ، مخاطب این فرمان قرار گرفته و جمله * قال اسلمت لربّ العالمین * عبارتی دیگر از سخن #ابراهیم علیه السلام در آیه ۷۹ انعام است که :
* انّی وجّهت وجهی للّذی فطر السّماوات و الارض حنیفا و ما انا من المشرکین *
🌺 بنابراین ، فرمان اسلام ، پیش از نبوت و به صورت #الهام بوده است ؛ به این معنا که خداوند ، شیوه استدلال بر توحید را از طریق نشانههای آن در #هستی برای او آشکار کرده و این ، مقصود از فراخوانی او به اسلام است یا آنکه این سخن ، #سرّی بوده که خداوند در خلوت انس ابراهیم ، با او در میان گذاشته است .
🌸 بعضی ، ماجرا را پس از #نبوّت و منظور از این فرمان را اموری دیگر به جز اصل اسلام و #ایمان و در جهت کمال ایمان دانستهاند .
ادامه دارد ......
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
20.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیرقطرهایقرآنکریم
#انفالآیه۲۵
وَ اتَّقُوا فِتْنَةً لا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقابِ «انفال آیه25»
و بترسيد (و حفظ كنيد خود را) از فتنهاى كه تنها دامنگير ستمگران شما نمىشود، (بلكه همه را فرا خواهد گرفت، چرا كه ديگران نيز در مقابل ستمگران سكوت كردند) و بدانيد كه خداوند سخت كيفر است.
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
وَ اتَّقُوا فِتْنَةً لا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقابِ «انفال آیه25»
و بترسيد (و حفظ كنيد خود را) از فتنهاى كه تنها دامنگير ستمگران شما نمىشود، (بلكه همه را فرا خواهد گرفت، چرا كه ديگران نيز در مقابل ستمگران سكوت كردند) و بدانيد كه خداوند سخت كيفر است.
نکته ها
«فتنه»، به معناى شرك، كفر، بلا و آزمايش، شكنجه و عذاب است و در اين آيه به معناى بلا و مصيبتهاى اجتماعى است. «1»
در آيهى قبل، دستور اطاعت از پيامبر صلى الله عليه و آله بود، اينجا پرهيز از فتنه. پس معلوم مىشود كه يكى از مصاديق فتنه، عدم اطاعت از پيامبر است و مفهوم اين آيه، با آيهى «وَ اعْتَصِمُوا
«1». تفسير نمونه.
جلد 3 - صفحه 297
بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا» «1» يكسان است. «2»
مصداق ديگر فتنه، فساد و فحشا مىباشد كه باعث فروپاشى يك نظام مىشود و آسيب آن عمومى و فراگير است. مثل فساد حكّام بنىاميّه كه چون ولايت پيشواى حقّ را كنار زدند، مسلمانان را قرنها به ذلّت كشاندند.
سكوت و ترك امر به معروف و نهى از منكر، باعث فتنه و فراگيرشدن عذاب است، چنانكه پيامبر فرمودند: «خداوند هرگز تمام مردم را به خاطر گناه بعضى از آنان مجازات نمىكند، مگر زمانى كه منكرات در ميان آنان آشكار گردد و ديگران در حالى كه توان انكار و برخورد با آن را داشته باشند، سكوت كنند كه اگر چنين شد، خداوند همهى آنان (خاصّ و عام) را عذاب مىكند». «3» چنانكه حضرت على عليه السلام فرمودند: «اگر گناهى پنهانى انجام گيرد، خداوند عموم مردم را عذاب نمىكند، امّا اگر گروهى منكراتى را آشكارا انجام دهند و مردم آنان را سرزنش نكنند، هر دو گروه مستوجب عقوبت مىشوند». «4»
معناى پرهيز از اعمالى كه باعث فتنه شده ودر همه تأثير مىگذارد، عزلت وكنارهگيرى از مسائل نيست، بلكه هوشيارى و توجّه انسان را مىرساند. حضرت على عليه السلام مىفرمايد: «در فتنهها مثل بچّه شترى باشيد كه نه از شما بار بكشند و نه شما را بدوشند و نه از شما بهرهبردارى كنند. «كن فى الفتنة كابن الّبون، لاظهر فيركب و لاضرع فيحلب» «5»
هنگام نزول اين آيه، پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: «هركس پس از من در جانشينى على عليه السلام ظلم كند، «فكانّما جحد نبوّتى و نبوة الانبياء قبلى» گويا رسالت من و نبوّت پيامبران پيشين را انكار كرده است». «6»
پیام ها
1- تخلّف از دين و دستورات الهى، مايهى بروز فتنه و نزول عذاب الهى است.
دَعاكُمْ لِما يُحْيِيكُمْ ... وَ اتَّقُوا فِتْنَةً ...
«1». آلعمران، 103.
«2». تفسير الميزان.
«3». تفسير نمونه.
«4». تفسير اثنىعشرى.
«5». نهجالبلاغه، حكمت 1.
«6». تفسير فرقان.
جلد 3 - صفحه 298
2- نه خود عامل فتنه شويم، نه با فتنهگران همصدا شويم و نه در برابرشان سكوت كنيم. «وَ اتَّقُوا فِتْنَةً»
3- افراد جامعهى ايمانى علاوه بر كارهاى خود، نسبت به كارهاى ديگران نيز بايد تعهّد داشته باشند. چون گاهى آثار كارهاى خلاف، دامنگير ديگران هم مىشود، همچون كسى كه در كشتى، جايگاه خود را سوراخ كند. «وَ اتَّقُوا فِتْنَةً لا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً»
4- توجّه به شدّت و سختى عذاب الهى، زمينهساز پرهيز از ظلم و گناه است. وَ اتَّقُوا فِتْنَةً ... أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقابِ
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺