🚨 حکمرانی بر اساس: اعتماد و رابطه یا صلاحیت و ضابطه؟
😞 چندی قبل با دوستانم سر این مساله بحثم شد که آیا ملاک #حمایت از اقدامات یا #بکارگیری اشخاص در نهادهای مختلف کشور صلاحیت و کارنامه است یا رابطه و اعتمادسازی های شکل گرفته مبتنی بر روابط و باندهای علنی یا ناخودآگاه شکل گرفته؟
⛔️ متاسفانه بر اساس تجربه می گویم که تقریبا هیچ جا را نمی شود یافت که کسی در این کشور بخاطر صلاحیت و #کارنامه موفق اش بکارگیری شده باشد و هزاران گزینه دیده ام که گرچه کاملا بی هنر نبوده اند ولی هنر اصلی شان رفاقت یا #رابطه و طی مرحله اعتمادسازی با آن صاحب منصب یا پول بیت المال بوده است!
💎 در این شرایط، واقعا نمی فهمم جوانی که دنبال #رشد است و طبعا آنقدر خود را نساخته که از هوس های طبیعی بلند مدت دوران جوانی فارغ شود چرا نباید بجای تلاش برای کسب صلاحیت ها و #توان لازم، به دنبال توسعه #ارتباطات و نفوذ در دل این و آن با هر حیله ای باشد؟
⭕️ بسیاری از مدیران و متولیانی که امروز بعنوان کارشناس یک عرصه مطرح اند ولی همچنان درک درستی از آن کار ندارند و در رزومه شان نیز می توان دهها کار #شکست_خورده و ضعیف دید، در کشور حلوا حلوا می شوند و از این مسوولیت به آن یکی می روند و به به و چه چه مادحان پیرامون نیز برای شان بلند است! چون #ارزیابی دقیقی نیست و آنان همچنان می تازند!
⚠️ کاش می توانستم اسم بیاورم از این آدم هایی که #مهره_مار دارند و محبوب و مورد اعتماد همه اند... مثال هایی هست از بزرگ و کوچک هایی که نسل جدید همان هایند! #باندهایی که در همه جا بطور طبیعی به هم پیوسته اند و منافع هم را تامین می کنند... البته همگی هم ظاهر موجهی و #توجیهات خوبی دارند برای این باندبازی و رابطه محوری!
👈 در این شرایط چرا باید انتظار پیشرفت داشت؟ آنها که برای پیشرفت دنبال فرمول های علمی هستند اگر توهم ندارند اول به این فرمول کارای #علوی در همه لایه ها عمل کنند:
💠 يستدل علي ادبار الدول باربع تقديم الأراذل و تاخیر الافاضل..
📍 @komeilialireza
👂 گفتگوهای "منضبط" اصولی شرط جبهه سازی!
✊ باور به اینکه جمع، #قدرت را بیشتر می کند و توان ما را بالا می برد شرط اولیه ایجاد جمع هایی در حد #تشکل یا متشکل شدن این جمع ها در قالب #جبهه همسو است.
⚠️ آنچه برخی را از جمع می گریزاند تخطی از #حقیقت است. یعنی مدعی هستند که جمع ها بدلیل ذاتی #تنوع_نگاه و نیز ملاحظات طبیعی #جمعیت_بیشتر که معمولا در حوزه فردی نیست، نوعا مجبورند به سمت تعدیل نگاه ها يا همان #مصلحت_اندیشی روی بیاورند که ذات آن #محافظه_کاری و تخطی از حقیقت است!
✅ اما چطور می توان از این فرآیند تدریجی که برخی آنرا متهم به #استحاله_ارزشی می کنند جلوگیری کرد و در عین حال، از برکات محسوس جمع و توانی که کنار هم بودن ایجاد می کند محروم نشد؟
❇️ بنظر می رسد دو اتفاق ضروری است:
یکی اینکه جمع گریزان باور کنند که #حقیقت چیزی جز آنچه #مصلحت اقتضا می کند نیست.
💠 توضیح اینکه برای کسی که وارد صحنه واقعی و میدان #تحقق شده، اینطور نیست که همه چیز قابل انجام باشد و گاهی موانعی از طرف نهادها - بیرونی--یا حتی توان عمل جمعی - درونی- ایجاد می شود که آنها را به آنچه #مطلوب است نمی رساند لذا آنها مکلف به انجام همان هستند که #مقدور ایشان است و در این حالت حق ندارند این مراعات طبیعی مصالح بالاتر را تخطی از حقیقت بپندارند.
🔰 بعبارت ساده تر، کسی که مکلف است در مقابل یک فساد سکوت کند تا جانش حفظ شود بر او انجام آن کار #واجب است نه اینکه واجب در هر حالی، اعتراض باشد و این کار #خیانت محسوب شود!
👈مساله ای که پیش می آید و دغدغه کاملا درست برخی #جمع_گریزان است روند تدریجی تغییر #ارزش ها و فراموش شدن #آرمان ها بخاطر همین مصالح است. در این مساله برخی رو به انتحار می آورند و بخاطر حقیقت ذهنی شان خود را فدا می کنند و از جرگه جمع دور می شوند حتی اگر نتیجه و شرایط تعییر نکند!
⛔️ در پرانتز بگویم که همه جمع گریزی ها چنین ریشه ای ندارد و عمدتا - ناخودآگاه- هوای نفس و تمایل به غلبه حکم #من مساله اصلی است که باید به خدا پناه برد.
⭕️ اما مساله فوق واقعا وجود دارد و #تجربه تلخ برخی جمع هاو جبهه ها نیز چنین بوده است که دائما بخاطر مصالح که #واقعی نیز هستند یا سلایق متنوع که تمایل به #حفظ_منافع و تداوم قدرت دارند از آرمان عدول شده و گاها تلاشی برای #تغییر_شرایط نیز نمی شود تا معادله گاهی هم بنفع آرمان بشود!
❇️ اینجاست که اتفاق دوم باید رقم بخورد:
حاکمیت گفتگوها و تعاملات اصولی منضبط شرط تحقق جبهه آرمان گراست.
💠 توضیح اینکه اگر بخواهیم در فرایندهای جمع گرایی آرمانها دائما بنفع جمع ذبح نشوند راهی نداریم جز اینکه اولا اصول و آرمان ها شفاف شده و بر آن آنها #اجماع رخ بدهد تا معلوم بشود #باید و قرار است جهت حرکت کجا باشد.
💎 و از آن مهمتر، گفتگوها و #تعاملات منضبطی شکل بگیرد که بتواند نظرات قوی تر و منسجم تر مبتنی بر این اصول را در جمع #غلبه دهد.
⚠️ اینطور نیست که همه جا اصل #فیتبعون_احسنه حاکم باشد و الزاما بهترین سخنان بر جمع ها غلبه کنند. اینجا آن نقطه مهم است. #هوای_نفس در اینجا نیز نقش پررنگی ایفا می کند. در موافقت ها و مخالفت های آحاد یک جمع و لابی گری ها و #باندبازی ها نقش این مساله خود را نشان می دهد.
❌ یک مثال سیاسی می آورم هر چند مثال فرهنگی نیز در برخی باصطلاح #قرارگاه ها داریم. اینکه جمع هایی مانند جبهه متحد #اصولگرایان می توانند موثرتر از تشتت لیست ها باشند خب واضح است ولی چطور باید از انحراف آن از اصولی که مدعی آن است جلوگیری کرد؟
👈 بدون وجود گفتگوهای منضبط و مبتنی بر اصول روشن، احتمال اینکه، حرف عده ای خاص - باند- غلبه کند و از ارزشها عدول شود کم نیست هر چند ظاهرا جمع باشد و رای #اکثریت...
🆘 در پایان، دوستان دغدغه مند را به #تأمل و نوشتن در این موضوعات مهم دعوت می کنم چرا که بر این باورم برای تحقق اهداف کلان اجتماعی، راهی جز #جمع_گرایی نداریم و رسانه زدگی و فردیت های #متکثر بدون مسوولیت نسبت به جریان جمعی که طبیعت فرد بودن آنهاست یک آفت جدی است و خطرناک تر اینکه کم کم بدلیل ژست های #انقلابی تری که می توانند بگیرند به الگوی نسل جدیدی بدل شوند که بطور طبیعی فردگراست چه رسد به اینکه #الگو های بدی هم داشته باشد!
📍@komeilialireza
🧕 زن افغان در میانه طالبانیزم و هالیودیزم!
⚠️ چندی قبل کلیپی در افغانستان از یک خواننده زن منتشر شد درباره ظلم به #زن افغان که گرچه اغراق آمیز بود ولی بیانگر بخشی از واقعیت نیز بود! در این کلیپ تلخ، تصویر سیاهی از مرد افغان ارائه می شود که از تولد #دختر خود خجالت زده است و نهایتا چون می خواهد دخترش را به زور به عقد پیرمردی در آورد او فرار می کند و به دست پدر خفه می گردد!
👈 این کلیپ که متاسفانه در منطقه #بلوچستان ما نیز به طور گسترده دیده و با آن همدلی شد یکی از صدها اقدامی است که آمریکایی ها برای #استحاله زنان #افغانستان تولید کرده اند و بی شک در حال و هوای نگاه طالبانیستی به زن که جایگاهی تحقیرآمیز دارد جای رشد نیز خواهد داشت!
💅 امروز، افغانستان سنتی که با اینکه #حجاب در آن اجباری نیست ولی کمتر بی حجابی می توان در آن دید، شاهد توسعه خوانندگان زن و رقاصه ها و شبکه ها و مجالسی برای ترویج این فرهنگ عقب مانده است که #زن را ابزار جلب نظر می خواهد و بس!
💠 آنچه در این میانه بشدت مورد نیاز است #روایت_سوم است:
یعنی زن افغان محجبه فعال در عرصه اجتماع که زنانگی اش را با حجاب پوشانده و بعد #انسانی و هوش و علم خود را به عرصه خدمت به جامعه بشری آورده است. این روایت است که می تواند از افراط و تفریط موجود جلوگیری کند... ولی آیا کسی به فکر هست؟
📍@komeilialireza
⚠️ یعنی سهم بین الملل یک صدم هم نیست؟!
🔰 فرض کنیم #فعالان_مردمی فرهنگی اجتماعی کشور که دغدغه های انقلابی دارند 500 هزار نفر باشند که دارند از عرصه اقتصاد مقاومتی و حجاب و خانواده تا کارهای سیاسی مقطعی و کار #تربیتی و... فعالیت می کنند.
⭕️ حال سوال من این است که عرصه #بین_الملل بعنوان یکی از نیازهای انقلاب اسلامی چه سهمی در این حجم از نیروها می تواند و #باید به خود اختصاص دهد؟!
🌐 می توانم چند کتاب بنویسم که ثابت کنم چه ظرفیت ها که در شرق و غرب عالم با ظهور #انقلاب_اسلامی بروز کرد و متاسفانه غالب آنها بخاطر واگذاری تام این عرصه به #کارمندان دستگاههای رسمی یا نیروهای نظامی #امنیتی نهادهای انقلابی هدر رفت!
☺️ آنگاه شما احتمالا #درصد بالاتری برای این عرصه در کنار سایر نیازهای انقلاب در نظر خواهید گرفت ولی چنین کاری نمی کنم و فقط می پرسم یعنی #سهم بين الملل #یک_درصد این توان نیروی انسانی انقلابی هم نیست؟! اگر هست چرا ما حالا 5000 نیروی دغدغه مند یا فعال بین الملل نداریم؟!
😔 البته من هم می دانم و پیش تر نوشته ام که آفت تشتت و نداشتن حس جدی حکمرانی و تربیت #اقیانوس_بعمق_یک_وجب بر عمده جوانان انقلابی غلبه دارد و همه نیازها بخاطر این آسیب، با عدم برخورد #تخصصی و بر زمین ماندن بارهای سنگین تر مواجه شده اند ولی بر این باورم که باز هم بین الملل وضع بدتری دارد و در برخی موضوعات اقلا #کمیت عناصر فعال بیشتر است!
⭕️ راستی وای اگر تعداد آن فعالان بیش از 500 هزار نفر باشد و ما حتی نتوانیم 100 عنصر مردمی #متمرکز بر عرصه بین الملل را هم نام ببریم!
📍 @komeilialireza
❇️ آیت الله امینی الگوی امام جمعه انقلاب
🤲 اگر نخواهم غيرمنصفانه بگویم در سالهای حضور در قم، وقتی آیات عظام #امینی و جوادی امام جمعه بودند انگیزه بیشتری داشتم برای حضور چرا که نماز جمعه آیت الله #جوادی یک درس معرفتی اخلاقی بود و نماز مرحوم ابراهیم امینی خیلی جالب تر بود.
💠 ایشان با عنایت به مناسبت ها یا اتفاقات درباره موضوعات مرتبط سخنرانی هایی می کردند که بجای تبریک و تسلیت، خیلی پرنکته بود. مثلا یادم هست که در ایام مربوط به جهاد #کشاورزی سخنرانی شان درباره اهمیت کشاورزی از نظر #امام بود و آنرا با روایات نیز محفوف کرده بودند و بعد هم ادبیات مطالبه گری شان بود.
🕌 با وجود شهرت شان ولی عادت نماز خواندن در #مسجد_اعظم قم و نشستن بعد از نماز برای پاسخگویی مستقیم به سوالات مردم را هرگز ترک نکردند.
⚠️ وقتی با بچه های #جنبش_عدالتخواه در سال 81 به منزل ایشان رفتیم آنقدر ساده بود که همه تعجب کرده بودند. ایشان همه وجودش #درد_مردم بود. می گفت من خیلی به مسوولان تذکر می دهم ولی کمتر گوش شنوا می بینم...
🎥 کاش #قم يا ستاد نماز جمعه یا رسانه ها می توانستند زندگی این بزرگان را به خوبی به تصویر بکشند تا #الگو و استاد خوبی برای نسل های جدید طلابی باشد که می خواهند #معنوی و #مردمی بمانند.
راهش سبز و یادش گرامی...
📍 @komeilialireza
💠 آقای رئيسي از حريم خصوصی مردم پاسداری کنید!
⚠️چندی قبل که دیدم چت #خصوصی برخی افراد با یک مجری آنطرف آبی منتشر شد خیلی تعجب کردم که چطور مبادی اولیه #اخلاقی ما به باد رفته و هدف توجیه گر وسیله شده که اگر مبنا این بود امام متقیان می توانست چیزهایی را نگوید و زودتر به خلافت برسد حال آنکه درباره برخی زرنگی های معاویه نیز فرمود: او از من باهوش تر نیست بلکه اهل #فریب و دروغ است.
👈 اگر گفته اند دین برای حفظ مال و جان انسانهاست در کنار آن #آبرو را نیز بلافاصله آورده اند که در آیات و روایات ما مورد تاکید بسیار قرار گرفته است.
⭕️ بجز در برخی موارد خاص #امنیتی که باید کاملا ملاک مند و سخت گیرانه باشد نباید کسی حق داشته باشد به حریم خصوصی افراد که تعلق به #خداوند دارد تعدی کند.
📣 اینکه براحتی پیام های افراد چک شود و حتی در #دادگاه عليه آنان مورد استفاده قرار بگیرد بر خلاف اصل کارکرد دین یعنی همان پاسداری از آبروی مسلمانان است.
🎓 برخورد با متخلفان چه از دستگاه قضایی چه پلیس فتا و چه سایر نهادهای امنیتی فقط پایبندی خود رئیس قوه به این مساله و جدیت و پافشاری بر آن را می طلبد.
📍 @komeilialireza
💎 قصه هایی واقعی برای پیوند ملتها
👩 وقتی #فیلم سینمایی آيلا دختر جنگ، که محصول مشترک کره جنوبی و #ترکیه است را دیدم همه وجودم حسرت شد چرا که ما نیز از این داستان های مبتنی بر رخدادهای واقعی در #تاریخ_معاصر خودمان بسیار داریم که می توانسته دست مایه #پیوند_ملتها بشود ولی حیف که هنر ما دست انسانهای خودباخته و شیفته #غرب است!
👈 از آن چند خانواده آواره اهل #فلسطین که در سال 1948 به اصفهان پناه آوردند تا کودکانی که در جنگ 1991 #بوسنی و هرزگوین به ایران آمده و تحت سرپرستی برخی خانواده ها قرار گرفتند تا صدها و بلکه هزاران سوژه مشترک میان ایران و #افغانستان و #عراق و پاکستان و سایر همسایگان که همگی سوژه هایی #واقعی و بشدت دراماتیک هستند.
🎥 این سوژه ها فقط زمانی احتمال تبدیل شدن به #فیلمنامه و ساخته شدن را دارند که نگاه هنرمندان و محققان هنری و نویسندگان ما به #داخل باشد! هر چند نباید منکر خلا جدی در #پژوهش های تاریخی و خصوصا سوژه های #بین_المللی در کشورمان باشیم.
⚠️ متاسفانه روال بنگاههای تولید هنری آن است که نوعا هر آنچه سناریو بیاید ساخته خواهد شد نه آنکه برای یافتن بهترین سوژه ها هزینه شود و از میان آنها بهترین قصه ها به سناریو و سپس اثر هنری تبدیل شوند.
🎞 واقعا برای زدودن بسیاری از بدبینی ها و بهبود همسایگی و اصلاح #تصویر_ذهنی بین دو ملت، چه راهکاری بهتر از تبدیل قصه های واقعی به فیلم های فاخر #سینمایی وجود دارد مانند آنچه در آيلا دختر جنگ به خوبی رخ داده است. اگر چنین شده بود شاید امروز نگاه ما به همسایگان تحقیرآمیز و به دشمنان غربی، خودباخته نبود!
📍 @komeilialireza
⭕️ چه می شود که هیچ نقدی تحمل نمی شود؟!
👈 چندی قبل جناب #مولوی_عبدالحمید سخنانی درباره کورونا و جامعه المصطفی ایراد کردند که حاشیه هایی در بر داشت. دوستانی که از دلسوزان مساله #وحدت بودند و همه نوع انگ و تهمت در کارنامه شان از طرف افراطیون شیعه بود نیز پیشنهاد دادند که نقدی بر این سخنان منتشر شود. متن شان را دیدم و با اندکی اصلاحات آنرا امضا کردم.
😞 تعمدا این نوشته را تاخیر انداختم تا احساسات بخوابد چرا که برخی هتاکانه با سخنان ایشان مواجه شدند و عواطف برخی در این رابطه تحریک شد. قسمت بسیار #تلخ ماجرا برای حقیر، عکس العمل برخی دوستان عزیز #اهل_سنت در مقابل آن متن مودبانه بود که با عنوان "بیانیه فعالان مردمی وحدت به مولانا عبدالحميد" منتشر شده بود. عکس العمل ها برای من یک پیام واضح و ناگوار داشت:
اینجا خط قرمز است! حتی نقد هم نباید بکنید!
⚠️ یاد کسانی افتادم که سعی دارند نوعی #تقدس برای برخی مراجع و علما ایجاد کنند که کسی حق نداشته باشد به سخنان یا اقدامات اشتباه آنان #نقد کند! که این مساله خلاف مبانی دینی ما و روح #آزاداندیشی است و مانع رشد آگاهی عمومی در جامعه می گردد.
🔰 درست زمانی که همه مردم از شیوع #کورونا نگران بودند و خیلی از جهادی ها دوباره به میدان آمده بودند تا دردی از مردم بکاهند سخنانی مطرح شده بود که هم شامل زیر سوال بردن #عقاید اکثر مردم ایران بود و هم معلوم نبود چطور بین گزاره احتمال ورود کورونا از طریق طلاب #غیرایرانی با بررسی عملکرد جامعه المصطفی ارتباط برقرار کرده بود و این دو از نظر ما جای سوال و نقد داشت.
🚨 نقد #المصطفی جای خودش را دارد و نگارنده نیز آنرا علنا نقد کرده و حتی نسبت به سیاست گسترش مهندسی شده تشیع که البته سیاست رسمی این نهاد نیست ولی برخی مدیران آن تنها دغدغه شان بوده را نقد کرده ام ولی واقعا ربط آن به کورونا که بعدا معلوم شد قابل جلوگیری نبوده و همه #جهان را فراگرفت، چه بود؟!
⛔️ واقعا اگر افغانستان و #پاکستان که متاسفانه زمزمه شیوع کرونا توسط ایرانی ها را مطرح کردند، مدعی می شدند که طلاب #مسجد_مکی در حال تحصیل در این دو کشور عامل شیوع این بیماری بوده اند موضع دوستان من چه می بود و چه حسی داشتند؟!
👈 يا چطور می شود بخواهیم برای همه جامعه ایرانی دلسوزی کنیم در حالی که عقیده اکثریت آن جامعه در باب توسل و #استغاثه را اینگونه زیر سوال ببریم و بعد هم بگوییم از سر دلسوزی بوده است و عده ای هم فوری دست به قلم شوند که اتفاقا در بهترین زمان ممکن بیان شد و خیلی بجا بود!
😳 مع الاسف بجای پاسخ به نقدها، برخی دست به قلم برده و فعالان #مردمی وحدت را به عناوین مختلفی متهم کردند و در کمال بی انصافی حتی در اقدامات گذشته آنان خدشه کردند و این خود برای ما نشانه غلبه عواطف، حتی در علما و #روحانیون داشت که غمبار است ولی واقعیتی است که هست!
💠 البته این برخوردها مانع حرکت ما برای ایجاد #امت_واحده اسلامی نخواهد شد چرا که بدتر از اینها را از برخی شیعیان تندرو دیده ایم! از سه سال قبل یکی از مدیران نفتی! فرهنگی که بدون رابطه و پول بیت المال هرگز نسبتی با #فکر و فرهنگ ندارد زیرآب مرا چند جا زده به این جرم که فلانی افراطی است چون در متن کانالش قبل از عبدالحميد واژه #مولانا را آورده و نام این فرد معلوم الحال را با #احترام ادا کرده است! و من نمردم و معنی کونوا لنا زينا را در رفتار این مدیر بلندپایه باصطلاح فرهنگی دیدم!!
🤲 نعوذ بالله من شرور أنفسنا و من سیئات أعمالنا...
📍 @komeilialireza
💠 چطور جبهه سازی می تواند صوری باشد نه واقعی!؟
🚨 در ادامه مبحث قبل درباره جبهه سازی که تاکید شد بدون وجود تعاملات منضبط و اصولی نمی توان جمع #رشد کننده داشت اشاره کنم به این نکته که اساسا جمع های صوری بسیارند و بنده مجامعی را دیده ام که اسما محل تجمیع دهها فرد یا تشکل بوده ولی عملا عده خاصی در آن فعالیت داشته اند و حتی گاها از ابتدا بنحوی #چینش صورت گرفته که همین ها همه کاره باشند!
⚠️ شکل گرفتن #باند و تیم در میان جمع های بزرگتر که پیش تر با عناوینی چون پدیده "یوگی و دوستان" از آن نام برده بودم یکی از آسیب های اصلی #جبهه_سازی است و مراقبه آن هم سخت است چرا که زمینه شکل گیری این باندها واقعی و #کارکردی است.
👈 توضیح اینکه افراد نوعا با دوستان یا افراد همسو، بهتر کار می کنند و می بینند که کار زمین نمی خورد و از آن مهمتر اینکه بجای تلاش برای ایجاد #اقناع خسته کننده، راحت می توانند بگویند و بشنوند و #مناقشه هم به هر دلیل کمتر رخ بدهد لذا کم کم به این نتیجه می رسند که اساسا این باند، ضامن #موفقیت و کارآمدی آنهاست.
💠 اینگونه است که ناخودآگاه عده ای بتدریج حذف می شوند. البته حذف شده ها هم گاهی مقصرند. گاهی برخی روحیه مخالفت با همه چیز و همه کس را دارند و اعمال نکات خود را بصورت #اصلاحی مدیریت نمی کنند و خیلی وقتها هم منیت یا شخصیت های خودعالم پندار و بعبارتی #هوای_نفس مانع این جمع شدن است.
⭕️ اما مساله اصلی جایی است که متوسط العقول ها محور می شوند و اساسا #حوصله گفت و شنود و مناقشه را ندارند و دائم سعی در تعطیل کردن #فهم و فعال کردن #تعبد و حرف شنوی دارند. ریشه باند که خود نوعی دیکتاتوری فردی یا جمعی است در همین تعطیل شدن #عقل و تمایل به سرعت بخشی در امور است!
🔰 این افراد مدیریت #اعتماد که معمولا با دوستان سابق شکل میگیرد را بر مدیریت #مفاهمه ترجیح می دهند پس در مقابل خودانتقادی نیز کم تحمل می باشند و جای طرح افکار جدید و زاویه های نو را می بندند! با این رویه، دقت و #عمق کارها کم می شود و با اینکه دائما سوتی می دهند ولی بخاطر نبود ساختار #ارزیابی، حتی تشویق هم می شوند!
😞 کم ندیده ام جمع هایی را که عملا یک نفر در آن حاکم بوده و حتی #مدیریت_شورایی نداشته اند و آن جمع نیز بدلیل منافع و گذران زندگی خود تبعیت را ترجیح می دهد!! بله حتما این مدل به #عملگرایی مطلوب این افراد نزدیک تر است ولی حتما #عقل_جمعی بیش از فرد کارایی دارد و حتما در چنین مدیریت هایی افراد قوی تر ریزش می کنند یا سکوت کرده و وارد منفعت طلبی می شوند!
✅ لازمه کار جمعی #واقعی, باور عمیق و قلبی به برتری عقل جمعی است. چیزی که خصوصا در افراد دارای #حجاب_تجربه هر روز کمتر می شود و عملا به حذف جمع های پیرامونی یا صوری شدن آنها منجر می گردد. شاید علت لزوم #تغییر مدیریت ها همین جلوگیری از شکل گیری باند و تیم باشد.
نعوذ بالله من شرور أنفسنا...
📍 @komeilialireza
🚨 چرا برای پدیده های طبیعی علمی نماز آیات می خوانید؟!
👈 وقتی می دانیم در فلان تاریخ بناست خسوف و کسوف شود یا وقتی #زلزله می آید که یک پدیده #طبیعی فهم شده توسط علم است، دیگر چه وجهی دارد که برای آن #نماز_آیات بخوانیم و به درگاه خداوند دست به دعا برادریم؟
⚠️ یا چرا فکر می کنیم چیزی بنام #برکت وجود دارد!؟ مگر صد می تواند بیش از صد بشود؟ از این دست سوالات در اذهان نسل #جوان و بسیاری از کسانی که #باور سنتی و تعبدی نسبت به گزاره های دینی ندارند رواج دارد.
💎 قرآن اولین شرط ایمان را "يؤمنون بالغیب" ذکر می کند چرا که اگر بنا باشد ظواهر، ملاک عمل باشد صرفا همان محدوده کوچکی که #علم_تجربی بدان دست یافته، قابل پذیرش است و چه بسیار حقایقی که نادیدنی اند.
✅ انسان در خودش نیز چنین رابطه ای را به خوبی می یابد که یکی از رهاوردهای #معرفت_النفس تجربی و حضوری است. مثلا گرچه در زمان ناراحتی بدن، روح نیز متاثر می گردد ولی بدلیل سیطره روح، عموما حالات آن در بدن، بروز جدی دارد.
😡 چه بسیار خبرها که به انسانهایی تنومند رسید و آنان را از پا انداخت حال آنکه این وضعیت با یک حادثه هم برای شان ایجاد نمی شد. چه بسیار تحقیر ها و تشرها که به #مریضی افراد نیز منجر شده حال آنکه صرفا اثری بر روح آنان بود.
💠 مثال های #تلقین و القاء به روح و مشاهده اثرات آن در بدن بسیار است و شبیه همین معادله در جهان نیز هست. گرچه اگر کسی بررسی کند دلایل #پزشکی ترشح برخی مواد در بدن و اثر آن در ضعف بدن را خواهد دید ولی نمی توان منکر #منشا روحی آن نیز شد.
❇️ یعنی هر آنچه در ظهورات طبیعی است، قابل اندازه گیری و شناخت علمی است ولی این بمعنای انقطاع آن از #روح_هستی نیست. چنانچه قرآن می فرماید ایمان و تقوا منجر به برکات آسمانی و زمینی می شود و عکس آن نیز می تواند صادق باشد.
⭕️ وقوع #زلزله و سیل و شیوع بیماریهایی چون #کرونا گرچه همگی بخاطر وقوع در این جهان، از اسباب و علل این دنیایی پیروی می کنند که توسط علم قابل دسترسی اند ولی الزاما عادی نیستند و آثار سرپنجه قدرت #رب_العالمين در آنها قابل رصد و مشاهده است.
🚨 منشا همه پدیده ها چه قابل پیش بینی باشند چه نه، چه یکباره رخ دهد چه نه، چه مخرب باشند چه نه، اوست که در برخی از آنها بخاطر سنن خود او، #اعمال ما نیز نقش آفرینی می کنند. اینجاست که باید مراقب اثر گناهان مان بر #معادلات هستی و فعال شدن سنن خاص #ابتلاء باشیم و با وقوع آنها، توبه و استعانت از او را فراموش نکنیم.
📍 @komeilialireza
👹 تاثیر کورونا بر علم و دین در ایران، برعکس جهان!
💠 کورونا، تشدید یا تضعیف کننده فرآیندهای فراوانی شد که بدانها در یادداشت مستقلی اشاره خواهم کرد ولی یکی از قطعی ترین آنها شکستن ابهت حاکمیت علی الاطلاق نماد پیشرفت علمی یعنی #غرب بود! بی شک حتی اگر واکسن آن یافت شده و کنترل گردد، خللی که در این تصویر #هژمونیک ایجاد شده تا مدتها در عرصه معرفتی جهان باقی مانده و محل گفتگو خواهد بود ولی آنچه بسیار مایه تعجب است اثر متفاوت آن در داخل کشور ما می باشد!
👈 عجیب اینکه دقیقا در زمانی که همه توان علمی و قدرت القا شده توسط رسانه های غربی، با شیوع عجیب آن در اروپا و آمریکا زیر سوال رفته، بدلیل سوء تدبیر و البته برخی ضعفهای ذاتی حوزه علمیه، شبهات حول کارکرد دین در جامعه ما فزونی یافته است حال آنکه جامعه پزشکی جهانی و ما نیز راهی جز قطع #روابط_اجتماعی نداشته و عملکرد آن چشمگیر نیست.
🕌 بعلاوه، با باز شدن همه جا بجز #مراکز_دینی این ذهنیت قابل القاء است که دین امری هامشی –حاشیه ای- و غیرضروری است! برخی هم البته بدون توجه به این تصویرسازی وهن آلود از دین، صرفا به جنبه زیان و ضرر اقتصادی افراد توجه می کنند و این شرایط را طبیعی می پندارند، حال آنکه مراکز دینی نیز بهمراه پروتکل هایی می توانستند فعال شوند ولی مساله اینجاست که متاسفانه کسی #باور به ضرورت و کارکرد ویژه آنها ندارد!
😳 ریشه مساله بنظرم واضح است! طلب «نری الله جهره» امری رایج در میان بشر بوده و هست! امروز نیز کارکرد دین بمثابه امر #معنوی، با چالش کارکردهای #قابل_اشاره و آبجکتیو مواجه است! نگارنده گرچه معتقد است حوزه علمیه ضعف جدی در کارکرد #اجتماعی خود نیز دارد و با حضور طلاب در اقدامات #جهادی بشدت موافق است ولی کارکرد حوزه بعنوان متولی بعد #علمی دین را بشدت تضعیف شده می پندارد و خلأ #تبیین را در شرایط کنونی بسیار زیاد می بیند حال آنکه رویکرد اجتماعی طلاب رو به گسترش است!
👳♂ دروازه بانی حضور شخصیت های #حوزوی در رسانه ها نیز انجام نمی شود لذا بار تبیین در واقع بر زمین مانده و حضور این معممین از این خلأ نکاسته است! هر کس عمامه ای بر سر و زبانی خوش یا رابطه ای خوب با تهیه کننده ها دارد، پایش بعنوان #کارشناس امور دینی به #رسانه_ملی باز می شود و چیزی برای سنجش قوت علمی یا زاویه صحیح #نگرش آنان نیز وجود ندارد! البته شبکه های اجتماعی نیز وابستگی تام این مساله به صداوسیما را شکسته اند.
❇️ خلأ تبیین های عمیق تر دینی در قالب تولیدات رسانه ای و خلاقانه و نیز مدیریت #بهنگام نحوه پاسخ مستقیم و غیرمستقیم به سوالات ذهنی جامعه در پدیده های روزآمد، بدون تشکیل شورایی فهیم، #عمیق و روزآمد از نخبگان در حوزه علمیه قابل ترمیم نیست و قطعا تبعات این کوتاهی در نسل جوان، غیر قابل جبران خواهد بود!
🔰تجربه کرده ام که گاهی یک جمله عمیق و راهگشا از آیت الله #جوادی_آملی چقدر ذهن نسل جستجوگر امروز را آرام کرده حال آنکه ساعتها سخنرانی برخی منبری های کم عمق، بر آن شبهات افزوده است! زمان جبران کوتاهی هاست. رسانه بر سرعت انتقال افزوده و بدون حضور #فعال و هوشمندانه – نه فقط سخنرانی!- نهاد دین در این عرصه نمی توان جا نماند! فتامل!
📍 @komeilialireza
🕌 هدف حاج قاسم، قدس بود!
💎 به جرات امسال اولین سالی بود که بخاطر محدوديت های #کورونا و فقدان راهپیمایی، خلاقیت ها بروز کرده و همه به دنبال ایده های جدید هستند حال آنکه سالهای قبل عمده همین افراد به شرکت ساده در راهپیمایی بسنده می کردند!
👈 خیلی ها تازه به لزوم فعالیت اجتماعی و تبیین اتفاق خطرناک #معامله_قرن توجه کردند و به آگاهی بخشی برای مخاطبان دست زدند و بنظرم #مردمی تر شدن #روز_قدس رخ داد که مصداق توجه به گشایش ها دقیقا وسط سختی هاست( ان 'مع' العسر يسرا)
❇️ دیروز ابوشریف، نماینده گروه جهاد اسلامی فلسطین در ایران می گفت در آخرین دیداری که حاج قاسم را دیدم به ما گفت : #امتحان خداوند در این زمانه، مساله فلسطین است و قطعا آن دنیا از ما سوال خواهد کرد که برای #فلسطین چه کردید...
💠 اسماعیل هنیه در غزه، حاج قاسم را به درستی #شهید_قدس خواند چرا که او حتی اگر در #یمن و سوریه تحرک نظامی داشت هدفی جز فتح قدس را دنبال نمی کرد!
✅ نشانه اش هم شعارهایی است که گروههای جهادی کشورهای مختلف در #سوریه و نیز حوثی های یمن می دهند که بیانگر علاقه شدید شان برای باز شدن جبهه نظامی مواجهه مستقیم با صهیونیست ها می باشد!
📍 @komeilialireza