#پروندهعلمی_5
#ایرانِآینده_4
#نقدایرانشهری_1
🔺نقد اول؛ غیبتِهویتِایرانی در اندیشهایرانشهری
🔸طباطبائی در #درآمدکتاب، تاریخ ایران را دورهبندی میکند. در این دورهبندی با اینکه، تصریح میکند که؛ «مشکل عمده دورهبندی تاریخ ایران به قدیم و جدید، این است که مبدأ تاریخ جدید ایرانزمین را به درستی نمیتوان معلوم کرد.» اما در پایان سخن میگوید: «من در اینجا برای اینکه بتوانم ویژگیهای این سه سده را به دقت مورد بررسی قرار دهم، این دوره طولانی میان شکست ایران در جنگ چالدران تا شکست ایران در جنگهای ایران و روس را که حلقه رابط «سدههای میانه» ایران و آغاز دوران جدید است، #دورهگذار خواهم نامید، دورهای که در واقع، نه با اسلوب دوران قدیم ایران میتواند مورد بررسی قرار بگیرد و نه با ضابطههای دوران جدید.»
مطالعه درآمد این کتاب، مرا متعجب ساخت که کسی که، او را فیلسوف میشناسند، چگونه مبتلا به تعجیل در قلم شده است و بناچار به آنچه که از آن عبور کرده است و آن را مشکل میخواند باز می گردد. ایشان تصریح میکند که با ضابطههای دورانِجدید نمیتوان تاریخ ایران را دورهبندی نمود و لیکن در انتها از طرح #دورهگذار سخن میگوید که به نوعی عبور از دوران قدیم و ورود در دوران جدید است. اگر ضوابط این دوران برای تطبیق بر تاریخ ایران روشن نیست، چگونه میتوان از دورهگذار سخن گفت؟ با چه معیاری میتوان اثبات نمود که حدفاصل شکست چالدران تا شکست در برابر روس دوران عبور از قدیم و ورود در جدید است؟ آیا این معیار برخوردار از #هویتیایرانی است یا اینکه معیار برساخته دوران جدید اروپایی است که بر تاریخ ایران تطبیق میشود؟ اصلاً چرا این دوره، دوره گذار است؟ گذار از چه چیزی و ورود در چه چیزی؟ آیا آن «قدیم» و «جدید»ی که میگویید، قدیم و جدید ایران است یا قدیم و جدید اروپایی است که با آن ایران را میسنجید؟
🔸 او در فصل دوم که به «طرحی از نظریه دولت در ایران» میپردازد چنین میگوید: «ابهام وضعیت ایران در این دوره که ما از آن به «دوره گذار» تعبیر میکنیم، ناشی از این واقعیت پرتعارض است که از سویی، ایران، یکی از قدرتهای کمابیش بزرگ درگیر در مناسبات سیاسی جهانی بود، اما از سوی دیگر، در برابر سیطره منطق مناسبات جدید از خود پایداری نشان میداد. در این دوره، ایران زمین، در درون دنیای جدید و در عین حال، در بیرون آن قرار داشت.» با توجه به چنین نگرشی است که، صفویه را فاقد دولت به معنای جدید آن - state- میداند. اما از سوی دیگر، دوران هخامنشی تا پایان ساسانیان را دوران تحقق ایرانشهری یا همان دولت_ملت در ایران میداند که با محوریت شاهنشاهی به انجام رسیده است. در پیجویی از ریشههای چنین اعتقادی به این کلام از او برمیخوریم: «ایران باستان در فلسفه تاریخ هگل، جایگاه ویژهای داشت و او کوششی اساسی برای تبیین نظام سیاسی ویژه ایرانیان کرده و برخی مفاهیم ضروری برای توضیح آن نظام را تدوین کرده است.» او در این بیان با تکیه بر انگاره «وحدت در کثرت» و اعتقاد به این نکته که هگل چنین انگارهای را در فلسفه خود توضیح داده و بر فرمانروایی ایرانیان تطبیق داده است، از فلسفه هگل وام میگیرد تا دوران باستان ایران را توضیح دهد.
🔸آنچه که از طباطبائی مشهود است این است که، از موضع #فلسفههگل ایران باستان را تحقق دولت_ملت میداند و از موضع دوران جدید اروپایی نیز عصر صفویه یا همان دوره گذار را #فاقد دولت میداند. در هر دو قضاوت، از بیرون به ایران مینگرد و با ایران #همسخنی ندارد. او ایران را آنگونه که هست نمیخواند و ایران را آنگونه که میباید میخواند. از این روی میتوان گفت؛ ایران برای او «موضوع اندیشیدن» است تا فلسفه هگل یا معیارهای جدید فلسفه سیاست اروپایی را بر آن تطبیق نماید. به همین اندازه او از ایران دور است هرچند سودای ایرانشهری داشته باشد. ایرانشهری او فلسفه هگلی است که لباس ایران را پوشیده است و این یعنی #غیبتهویتایرانیدراندیشهایرانشهری.
@monir_ol_din
|غیبتهویتِایرانیدراندیشهایرانشهری|
سیدجوادطباطبائی، دوران باستان را از منظر #فلسفههگل میبیند و آن را تحقق ایرانشهری میداند، صفویه را نیز از منظر دوران جدید اروپا میبیند و آن را #فاقددولت میداند.
@monir_ol_din
طباطبایی-اندیشه و تمدن ایرانشهری.mp3
20.34M
#صوت
🔸ارائه #دکترطباطبائی در #خانهگفتمانشهرومعماری با موضوع #ایرانشهری. http://news.mrud.ir/news/44066
🔸طباطبائی در این نشست، علاوه بر مطالب متعدد، از این نکته که، ایران همیشه بیرون از جهان اسلام بوده است و ملیت ایرانی وارد در امت اسلام نشده است، بحث میکند.
@monir_ol_din
ایرانشهری.docx
30.4K
#متن
🔸ارائه #دکترطباطبائی در #خانهگفتمانشهرومعماری با موضوع #ایرانشهری. http://news.mrud.ir/news/44066
🔸هرچند این متن که روایتی از سخنرانی طباطبائی است، دربردارنده تمام اندیشه ایرانشهری او نیست، لیکن به مقداری میتواند حامل دیدگاه او باشد.
🔸با استماع صوت و مطالعه متن، نقدهای وارد بر ایرانشهری وضوح بیشتری مییابد.
@monir_ol_din
امتداد حکمت و فلسفه
#متن 🔸ارائه #دکترطباطبائی در #خانهگفتمانشهرومعماری با موضوع #ایرانشهری. http://news.mrud.ir/news/
#پروندهعلمی_5
#ایرانِآینده_4
#نقدایرانشهری_2
🔺نقد دوم؛ تشعشع بیدقتی در تحلیل هویتِایرانی
🔸طباطبائی در این سخنرانی که چکیدهای از اندیشه ایرانشهری اوست، مدعی میشود که، خط ایرانشهری از دوران باستان با شدت و ضعف در ایرانزمین جاری بود و این خط به دلیل اصراری که بر #ملیت داشت، هیچگاه وارد #امتاسلام نشد. هرچند در جغرافیای امت اسلام بود اما همیشه بیرون از آن بود.
🔸جملاتی که از سر #بیدقتی بر زبان جاری میشود، در حالیکه سودای پژوهش دارد و خاصیت پژوهش و خصوصیت پژوهشگر آن است که #منصف باشد و در حالیکه این انصاف در تحقیقات مدعی ایرانشهری رؤیت نمیشود، هر اهل تحقیقی را به شگفتی وامیدارد چرا که؛
1⃣ اولاً؛ بیرونبودن ایران از امت اسلام، آیا مستظهر به منابع تاریخی و شواهد تاریخی است؟ آیا حوادث و وقایع تاریخی اینگونه شهادت میدهند که ایران از امت اسلام بیرون بوده است؟ اگر چنین باشد، پس چندین قرن زندگی اسلامی در این کشور و مملکت بر روی دوش چه کسانی بوده است؟ یعنی ایرانیان مسلمان بودهاند اما داخل در امت اسلام نبودند آن هم به مدت تقریباً ده قرن؟ ایرانیان داخل در امتاسلامی نبودهاند و در عین حال به گونهای عمل کردهاند که، مراکز عمده اسلامی و شیعی در این کشور شکل گرفته و این کشور و آحاد آن منادیان اصلی پیگیری اصول دینی و ارکان اسلام و تشیع بودهاند؟ آیا طباطبائی چشمان خود را بر نمادهای اسلامی برجایمانده در این دیار میبندد؟ نمادهای اجتماعی و فرهنگی و دینی که در گستره ایران زمین منتشر است، حکایت از بیرونماندن ایران از امت اسلام را دارد؟ خب اگر ایران وارد در امت اسلام بود چه تصویری پیدا مینمود؟ تصویری غیر از آنچه که در ساحات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادیاش در طول تاریخ در مقیاسهای خرد و کلان، تبرز پیدا کرده بود؟ فتوای میرزایشیرازی در تحریم تنباکو و قیام ملت ایران به دنبال این فتوا و نظایر آن، چه تصویری است؟ آیا بیرون ماندن ملت ایران از امت اسلام را معنا میکند؟
2⃣ اگر سیدجواد طباطبائی، این ادعای خود را مستظهر به فلسفه میداند، با چه قاعدهای فلسفی و فلسفه تاریخی میتواند اثبات نماید که، حیات ایرانیان در عین حال که مواجهه با اسلام داشته و آحاد ملت به دین اسلام گرویده بودند، اما ثبات در شخصیت ایرانیت داشته و مُنتَحِل به نحله اسلام نگردیده است؟ آیا واقعاً میتوان اثبات نمود که، آحاد ایرانیان با اسلام مواجهه پیدا کرده و مسلمان گشتند اما اسلام در هویت آنها حضور نیافت و آنها همچنان ایرانی ماندند؟ اگر بگویند که، هویت آحاد ایرانی، ارتباط با «ایران» ندارد، از ماهیت ایرانی که در ذهن اوست، سؤال میکنیم، کدام ایران مدنظر شما است که، انسانها و آحاد آن را نمیبینید؟ آیا طباطبائی از حیات ایرانیان فقط شاهان ایرانی و اندیشه سیاسی ایرانی را میبیند؟ ساحات دیگر زندگی ایرانیان که در عرصههای اجتماعی و فرهنگی و دینی تبلور یافته است چه تحلیلی پیدا میکند؟ اگر طباطبائی به همان فلسفه هگل با تکیه بر مقوله #شدن و صیرورت متعهد میماند، این سؤال در ذهن او ایجاد میگشت که، آیا ایران زمین هیچ صیرورتی بعد از ورود اسلام پیدا نمیکند؟ اگر صیرورتی پیدا میکند، در چه ناحیه ای است؟ آیا هویت #ایرانیت در ترکیب با هویت #اسلامیت صیرورت نمییابد؟
@monir_ol_din
✔کتاب #ایرانروحجهانبیروح که مجموعه مصاحبههایی است از #میشلفوکو، دانشمند فرانسوی.
🔸 میشل فوکو: آنچه در (انقلاب) ایران دیدم، یک #ارادهجمعی بود که تنها برای تغییر رژیم سیاسی صورت نمیگرفت بلکه ارادهای برای تغییر در #ریشهزندگی بود. و اینجاست که #اسلام وارد صحنه میشود.
@monir_ol_din
امتداد حکمت و فلسفه
✔کتاب #ایرانروحجهانبیروح که مجموعه مصاحبههایی است از #میشلفوکو، دانشمند فرانسوی. 🔸 میشل فوکو
🔺اشاره
🔸 میشلفوکو در ایام انقلاب ایران، سه بار وارد ایران میشود و در شهرهای قم، تهران و آبادان با مردم مصاحبه میکند. او باز میگردد و مقالات و مصاحبههایی درباره انقلاب ایران و شخصیت حضرت امام خمینی(قدس الله نفسه الزکیة) مینگارد.
🔸به دیده انصاف بنگریم، نگرش و دیدگاه او که با متن انقلاب ایران مواجهه پیدا کرده و خود را از بند زاویه دید فرهنگ غربی رهانیده است، بسیار دقیقتر از تفسیر امثال طباطبائی از حقیقت و هویت ایرانی است که نمیتواند جریان خون اسلام را در رگهای ایرانیت مشاهده نماید.
✔️یکی از مباحثی که در زمینه #مطالعاتتاریخیتمدنی، مورد تأکید قرار میگیرد، موضوع نژادها است که از بستر مطالعات #انسانشناسی و #مردمشناسی برمیخیزد.
🔺اخیراً با سایت #اندیشکدهمطالعاتیهود آشنا شدم که مجموعه مقالاتی را که چکیدهای از کتاب #نادرستیفرضیههاینژادی آریا، سامی و ترک» نوشتهی پروفسور «شاپور رواسانی» است، انتشار میدهند. درباره صحت و سقم این مقالات نمیتوانم ابراز نظر کنم و فقط جهت آشنایی دوستانی که علاقمندند، آدرس مقالات را در اختیار عزیزان میگذارم.
#نادرستیفرضیههاینژادی
@monir_ol_din
🔅مجموعه مقالات از کتاب #نادرستیفرضیههاینژادی
1- فرضیههای نژادی در خدمت استعمار
http://jscenter.ir/jewish-and-corruption/racism/7076/
2- تکوین فرضیههای نژادی
http://jscenter.ir/jewish-and-corruption/racism/7089/
3- غیرعلمی بودن فرضیههای نژادی
http://jscenter.ir/jewish-and-corruption/racism/7309/
4- احیای فرضیههای نژادی در قرون اخیر
http://jscenter.ir/jewish-and-corruption/racism/7311/
5- نگاهی به نظریهپردازان فرضیههای نژادی
http://jscenter.ir/jewish-and-corruption/racism/7313/
6- زمینه فرهنگی فرضیههای نژادی
http://jscenter.ir/jewish-and-corruption/racism/7703/
7- دروغ بزرگ برتری نژاد آریایی
http://jscenter.ir/jewish-and-corruption/racism/7832/
8- ردیهای بر فرضیهی نژاد سامی
http://jscenter.ir/jewish-and-corruption/racism/7943/
9-ریشه های پان ترکیسم
https://rasekhoon.net/article/show/860219
👇👇👇
@monir_ol_din
🔸دانشنامهٔ ایرانیکا (به لاتین: Encyclopædia Iranica) یک پروژهٔ گروهیِ بینالمللی و بزرگترین و جامعترینِ پروژهٔ #ایرانشناختی است که در دانشگاه کلمبیا در نیویورک، ایالات متحدهٔ آمریکا، در حال انتشار است. از ابتدای فعالیت این دانشنامه #یارشاطر سردبیر این دانشنامه بود ولی از ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی، #التوندانیل به سردبیری این دانشنامه منصوب شدهاست.
🔸حامیان مالی این دانشنامه #دانشگاهکلمبیا و #موقوفهملیعلومانسانی هستند. این دو بنیاد پس از ده سال تأمین این پروژه، ادامهٔ کمک مالی را منوط به کمک مالی از داخل ایران کردند.
@monir_ol_din
🔸می گویند، احسان یارشاطر فردی #بهایی بود. و اساس دایرة المعارف ایرانیکا را در دوران پهلوی بنا نهاد و با وقوع انقلاب اسلامی ایران به آمریکا رفت و در آنجا با حمایت دانشگاه کلمبیا ادامه فعالیت داد.
https://www.mashreghnews.ir/news/890478
🔸فارغ از زاویه دید سیاسی به این موضوع، با اشاره به این دانشنامه میخواهم نکتهای را عرض کنم و آن اینکه؛
🔅 اگر ما برای ایران #تاریخنویسی نکنیم و درباره ایران #تأمل نورزیم، هستند کسانی که با ایران #بیگانهاند و به پشتوانه منابع مالی مدرنیته غربی، بخواهند ایران را آنگونه بنویسند که میخواهند.
@monir_ol_din
امتداد حکمت و فلسفه
🔸می گویند، احسان یارشاطر فردی #بهایی بود. و اساس دایرة المعارف ایرانیکا را در دوران پهلوی بنا نهاد و
💥دوست و برادر گرامیام آقای #دکترقائمینیک لطف کردند و تذکر #حکیمانه حضرت آقا را پیرامون #ضرورتثبتوقایع برای حقیر ارسال کردند که در اختیار دوستان میگذارم؛
👇👇👇
سلام علیکم
✨در ارتباط با این پست درست و به جایی که گذاشتید، این بیانات رهبری به نظرم مفید میرسید:
✨اگر چنانچه شما امروز به جمعآوری و افزودن بر سرمایهی خاطرات جنگ رو نیاورید، دشمن میدان را از شما خواهد گرفت؛ این یک خطر است؛ من دارم به شما میگویم. جنگ را شما روایت کنید که خودتان در جنگ بودهاید؛ اگر شما جنگ را روایت نکردید، دشمن شما جنگ را روایت خواهد کرد آنطور که دلش میخواهد.
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=40587
هگل در تاریخ فلسفهاش، به تاثیر از ولتر، میگوید که تمدنها در شرق بودند، اما به واسطۀ شکستی که پرشیا از یونان خورد، تمدن از شرق به غرب منتقل شد و شرقیها از آن زمان، عقب افتاده شدند. این تمدن یونانی دوباره در دورۀ مدرن سربرآورد و اوجش ژرمن-مسیحیها است.
#تاریخمانرابنویسیم.
@monir_ol_din
#یادداشتوارده
🔺استاد بزرگوار جناب #دکترکوچکی که بنده را رهین منت خویش میسازند، #نقدیراهبردی به دیدگاه ایرانشهری نگاشتهاند که جهت استفاده در اختیار عزیزان میگذارم؛
👇👇👇
📝 امیردریادار دکتر سجاد کوچکی
🔺 نقد نگرش دکتر طباطبائی به تاریخ، زمان حاضر و آینده ایران درقالب هویت ایرانی وایرانشهری.
1⃣ تحلیل راهبردی تاریخ ایران و اسلام به ویژه تحلیل چهاردهه گذشته انقلاباسلامی باوجود همه تهدیدات و تحریمهای شکنندهی دستگاه استکبار علیه اسلامِناب( نه اسلام خشن داعش یااسلام منفعل ترکیه و...)که بیوفقه اعمال میکند و همچنان ادامه دارد، قطعاً به #الگو یا #مدلراهبردی برای تبیین هویت ایرانی نیازمند است. اگر مدل و شاخصههای دقیق و کافی برای ابعاد، مؤلفهها و شاخصههای ایران و اسلام و تاثیرگذاری این دو دسته عوامل را درتاریخ نداشته باشیم، طبیعتا ً با تحلیلهای متشتت، گاه متناقض و نادرست گرفتار میشویم. ما در تحلیل تاریخ و تبیین زمان حاضر که "" دواستراتژی کلان غرب به رهبری آمریکا و جهان اسلام به رهبری ایران دربرابر هم قرار گرفتهاند "" به یک مدل یا الگوی شامل نیازمندیم و همچنین برای پیشبینی آینده، و توجه جدی به تولید قدرت، هدایت بحرانهای مترتب و پیچیده قدرت حریف نیاز شدیدی به مدل داریم .
2⃣ الگوی راهبردی موردنظر چه نوع الگوئی است؟؟ الگوئی که قادر باشد ابعاد، مولفهها و شاخصهای اسلام و ایران را معماری کند، یعنی روند کلان( مگاترند) ابعاد، مولفهها و سهم تاثیر هر کدام را دربستر تاریخ در اختیارمان قرار دهد. در واقع باید از طریق الگو و شاخصهها، میزان تاثیرگذاری اسلام بر هویت ایرانی و تاثیرپذیری اسلام از مولفههای برجسته ایران مشخص گردیده، تا بتوان قضاوت معقول و مقبولی کرد. چراکه الگو و شاخصهها میتوانند به مثابه معیار و سنجهای برای سنجش صحت تحلیل متقابل ایران و اسلام تعیین کننده باشند. حال، به چه میزانی اسلام، ایران و ایرانیان را متحول و واقعبین کرده و چقدر اسلام از مولفههای ارزشی و پسندیده ایران متاًثر شده است، باز به کمک《 الگو 》به تحلیل و تبیین میدانی نیاز داریم. فقدان الگو و شاخصههای مناسب و متقن باعث میشود، همه ابعاد، مولفهها را منتزع از هم و غیرمرتبط بدانیم یا همه مولفهها را یکسان بپنداریم. به عنوان یک نمونه زنده و به عنوان یک فرمانده جنگ در هشت سال دفاع مقدس، سبک جنگیدن ایرانیان همه دنیا را متحیر کرده است و این سبک، استراتژی و #دکترینایرانیان به اعتراف اکثر فلاسفه، صاحبنظران و تحلیلگران غربی همانند ""آنتونی کردزمن " ،کنت والتز موسسه های راهبردی همچون :بروگینگز، رند ،کارنگی ،هریتیچ وغیره《دفاع ایرانیان در جنگ تحمیلی ۸ساله دنیا علیه جمهوری اسلامی ایران》یک #دفاعِدینی بوده است و تاثیرگذاری آموزههای دینی در جنگ تحمیلی واقعاً اغماضناپذیر است و البته این تاثیر و تاثر را با الگو و شاخصهها میتوان دید. موکداً عرض میکنم بدون الگو و شاخصه، امکان ارزیابی و داوری وجود ندارد و بیمدلی و الگو موجب تضعیف تحلیل گذشته و تبیین زمان حاضر میشود.
3⃣ درنتیجه بدون الگوی راهبردی :
۱- نمیتوان تحلیل درستی از ترکیب هویت اسلامی- ایرانی درسنوات گذشته و چهاردهه انقلابِاسلامی ارائه داد.
۲- باز بدون الگو و شاخصه نمیتوانیم تبیین درستی از وضعیت موجود که دو استراتژی قدرت ایران( محورمقاومت) و آمریکا بطور جد در منطقه غرب آسیا در برابر هم به صف کشیدهاند، معرفی نمود.
۳- به پیروی از آنچه در بالا یاد آورشدم، بدون مدل یا الگو، پیش بینی، هدایت و کنترل استراتژیک محیط راهبردی انقلاب اسلامی ایران، قطعاً ابتر و ناقص است.
@monir_ol_din
#پروندهعلمی_5
#ایرانِآینده_6
#نقدایرانشهری_3
🔺طباطبائی، فیلسوف سیاسی ناکام
🔸شاید این بیانی که خواهم داشت، به مذاق برخی از اعزه خوش نیاید اما چه کنم که در باب شخصیتی چون طباطبائی و ایده او، ناچار از ابراز حالت روحی خود در مواجهه با کتب و متون او هستم. هرچقدر که از کتب طباطبایی خواندم او را فیلسوفی یافتم #شکستخورده در پروژه علمی که برپا کرده است. توضیح مطلب اینکه؛
1⃣ او مینویسد: «در کاربرد همه مفاهیمی که از نظام اندیشه اروپایی گرفتهام، با توجه به سرشت مواد تاریخ ایران، به گونهای تصرف کردهام تا هم خللی در استقلال مواد تاریخ ایران وارد نکرده باشم و هم مقلد همه کسانی که مفهومی را از آنان گرفتهام نباشم» آیا او در تحقق این ادعا #موفق بوده است؟ به نظر می رسد که خیر. زیرا برای اینکه، به غایت پروژه علمی دست یابی، کافی نیست که، مفاهیم مورد استفاده خود را در موضوع تحقیقات را مورد تصرف قرار دهی و مقلد نباشی، بلکه ضرورت اساسی است که، موضوع پیشروی خود یا همان #مشکلِایران را کامل و همه جانبه ببینی. علاوه اینکه، چارچوب دنیای جدید چنان بر ذهن او مستولی شده که، #صفویه را با معیار دوران جدید #فاقددولت میخواند. و این یعنی #اسارت در همان نظام اندیشه.
2⃣ آیا طباطبائی در درک و دریافت عمیق ایران موفق بوده است؟ به نظر میرسد خیر. زیرا به تصریح خودش مقصود او از ایران زمین «ایران بزرگ فرهنگی» است. آیا او تمام #ایرانِبزرگفرهنگی را کاویده و موضوع تأمل خویش قرار داده است؟ به نظر میرسد خیر. زیرا او خود تصریح میکند که: «سرچشمه اصلی تحلیلهای من، به رغم ظاهر اروپایی آن، دریافتی بسیار شخصی از نظامهای اندیشیدن ایرانی، در معنای عام اندیشیدن است که همه وجوه تاریخ و فرهنگ ایران، به ویژه شعر و همه ادب فارسی را شامل میشود.» و عمل او هم در کتاب نشان از دلبستگی او به متون تاریخی و ادبی دارد، آیا کسی که محیط تأملات خود را محدود به متون تاریخی و ادبی کند، و از دریچه شعر و ادب فارسی به ایران بنگرد #همهایران را دیده است؟ در مطالعات او، بخش اعظمی از جامعه ایران، #غایبند و مهمترین بخش جامعه که در درون مطالعات او جای ندارند، #عموم جامعه یا فرهنگ عمومی است.
3⃣ شاید گفته شود که، زبان و ادب پارسی انعکاس فرهنگ جامعه است، از این نکته استفاده کرده و اشکال دیگری را طرح میکنم. روشن است که، #زبان انعکاس و بازنمود #روابطاجتماعی است. زبان و ادب فارسی در بسیاری از آثار حامل چه فرهنگی است؟ آیا غیر از این است که، ادبای پارسی در بستر فرهنگ اسلامی سخن گفتهاند و آن فرهنگ نهادینه شده در درون و جانشان را در قالب نظم و نثر عیان ساختهاند؟ اگر این سخن درست باشد، #فرهنگِاسلامی در کدام بخش از تحقیقات و مطالعات ایران بزرگ فرهنگی او جای دارد؟ نمیتوان گفت که، طباطبائی خبری از اسلام در ایران ندارد اما میتوان گفت که او #نمیخواهد اسلام را در #ایران ببیند.
↩طباطبائی پرمدعاست که، میخواهد بار سنگینی در تحقیقات ایرانشناختی بردارد، اما به دلیل نقص اساسی که در ملاحظه ایران #همانگونه که بود و است، دارد، پروژه او شکست خورده است و فلسفیدنش ناکام. ایرانشناسی او برای طبقات بالای مرفه جامعه که سودای #آریاییبودن را دارند خوشگوار است نه برای عموم مردمی که در طول قرنها اسلام را در باطن خویش تسلم کردند و ترکیب زیبای #ایرانِاسلامی را آفریدند. او فیلسوف ایران نیست، فیلسوف کاخها و پاسارگادها و اعیان و اشراف است و همین نکته سبب میشود که، دولتی اشرافی او را همسخن با خود ببیند و برای او جایزه فارابی را تخصیص دهد و وزیر اشرافیاش را پادوی تبلیغات ایرانشهری او گرداند.
#فیلسوفسیاسیاشرافیت
@monir_ol_din
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥فهم این آقای بازیگر #سیدشهابحسینی از اسلامی که در رگهای ایران جاریست، بسیار عمیقتر از فهم فیلسوفِناکامِایرانشهری #سیدجوادطباطبائی است.
#حتماببینید.
@monir_ol_din
🔸بجد و قاطعانه میتوان گفت؛ تنها کسی که در #دورانمعاصر، پاسبان حریم #هویتِملیایرانی است، فقیه حاکم کشور ایران حضرت آیةالله خامنهای(مدظله العالی) است.
🔸مفهوم «استقلال» یکی از ارکان اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری است. ایشان جمله بسیار حکیمانهای دارند که نیاز به تأملات و تعمقات فراوانی دارد:
«استقلال یعنی، آزادی در مقیاس یک ملت»
🔸پیرامون این جمله حکیمانه، مباحثی خواهم داشت، اگر عزیزان و دوستان فرهیخته نکاتی داشته باشند، مشتاقانه انعکاس میدهم.🌹
@monir_ol_din
🔅 بیانات در مراسم بیست و ششمین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمهالله)
۱۳۹۴/۰۳/۱۴
🔸امام خامنهای(مدظله العالی):
#اِستِقلالیعنیآزادیدرمقیاسیکملت.
@monir_ol_din
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔆اللهاکبر ملتِایران، لحن و نوایِ خاصی دارد....
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@monir_ol_din
بسم الله الرحمن الرحیم
🔅فرارسیدن یوم الله 22 بهمن، سالروز پیروزی جبهه حق علیه طاغوت و استکبار را خدمت شما عزیزان تبریک و تهنیت عرض میکنم.
🔺مدتها بود که به #دلایلمتعددی به #تغییرنام کانال فکر میکردم. تا اینکه، در پرونده #نقدایرانشهری عواملی سبب گشت تا جازم بر تغییر نام باشم.
🔺نام و عنوانی را برای کانال برگزینم که، حکایتگر دغدغه فلسفی بنده باشد و بتواند در درون خود #فلسفهچگونگیاسلامی را حفظ نماید.
🔺 فلسفهچگونگیاسلامی، مکانیزمی است برای #جریاناعتقادتاعمل در مقیاس اجتماع، یعنی #امتدادحکمتوفلسفه، یعنی بسط یافتن حکمت برای شرح مسائل جامعه.
🔺دریافت این فلسفه عمیق را مرهون #دفترفرهنگستانعلوماسلامی قم هستم، اما این مطلب روشن است که، پرورش آن در موضوعات متعدد اجتماعی مربوط به خود بنده است و این کانال هیچ #وابستگی به سازمان فرهنگستان ندارد.
🔺فلذا این روز عزیز را بهترین روز و ساعات برای چنین تغییری یافتم و با اجازه از همه عزیزان و دوستان همراه، نام کانال را به #امتدادحکمتوفلسفه تغییر میدهم و براساس همین مبنای فکری است که، تدریس، تدوین، تبیین مسائل و موضوعات فلسفی را ادامه میدهم.
#امتدادحکمتوفلسفه
@monir_ol_din
#پروندهعلمی_5
#ایرانِآینده_7
#فقیهِحکیمِحاکم_1
🔅 حضرت آیتاللهالعظمیخامنهای (مدظله العالی):
🔸 استقلال ملّی به معنی آزادی ملّت و حکومت از تحمیل و زورگویی قدرتهای سلطهگر جهان است. و آزادی اجتماعی بهمعنای حقّ تصمیمگیری و عمل کردن و اندیشیدن برای همهی افراد جامعه است؛ و این هر دو از جملهی ارزشهای اسلامیاند و این هر دو عطیّهی الهی به انسانهایند و هیچ کدام تفضّل حکومتها به مردم نیستند. حکومتها موظّف به تأمین این دو اند.
🔸 منزلت #آزادی و #استقلال را کسانی بیشتر میدانند که برای آن جنگیدهاند. ملّت ایران با جهاد چهلسالهی خود از جملهی آنها است. استقلال و آزادی کنونی ایران اسلامی، دستاورد، بلکه خونآوردِ صدها هزار انسان والا و شجاع و فداکار است؛ غالباً جوان، ولی همه در رتبههای رفیع انسانیّت. این ثمر شجرهی طیّبهی انقلاب را با تأویل و توجیههای سادهلوحانه و بعضاً مغرضانه، نمیتوان در خطر قرار داد. همه -مخصوصاً دولت جمهوری اسلامی- موظّف به حراست از آن با همهی وجودند. بدیهی است که «استقلال» نباید به معنی زندانی کردن سیاست و اقتصاد کشور در میان مرزهای خود، و «آزادی» نباید در تقابل با اخلاق و قانون و ارزشهای الهی و حقوق عمومی تعریف شود.
🔺بیانیه گام دوم.
#اِستِقلالیعنیآزادیدرمقیاسیکملت.
@monir_ol_din
#پروندهعلمی_5
#ایرانِآینده_7
#معنایِآزادی_1
🔺آزادی چیست؟
🔸یکی از حقایقی که در تمام جوامع بشری، ظهور و بروز داشته است، حقیقت #آزادی است. هر سیاستمدار و هر حزبی که قصد پیشبرد اهداف خود را داشته، از این حقیقت استفاده کرده، هر متفکری داعیه شرح و بسط آن را دارد، هر مصلح و اصلاحگری خواهان توجه به آن از سوی ارباب قدرت است. به راستی آزادی چیست؟
🔸این واژه هالهای از تقدس به دور خود دارد به گونهای که، هر کسی که با آزادی مخالفت بورزد در اولین وهله، در اذهان عمومی جامعه محکوم است. اما به راستی این تقدس از کجا آمده است که نمیتوان با آن مخالفت ورزید؟
🔸آزادی یعنی رهاگشتن، رهاگشتن چه کسی از چه چیزی؟ یا چه کسی از چه کسی؟ مقصود از #دربندبودن چیست؟ اینکه کسی بگوید، آزاد نیستم، به معنای دربندبودن است؟ دربند بودن یا اسارت یعنی چه؟
🔸آزاد کیست؟ فرد آزاد چه خصوصیاتی دارد؟ اسیر و دربند کیست؟ چه ویژگیهایی دارد؟ اگر بگوییم #جامعهآزاد، مقصود چیست؟ مردم آن جامعه از چه چیزی رها میشوند و آزاد میگردند؟ دربند چه بودند که دیگر نیستند و آزادند؟
🔸آیا آزادی از میان مردم و در بستر روابط اجتماعی به دست میآید یا از جایی دیگر به انسانها اعطاء میشود؟ اگر کسی در جستجوی آزادی باشد، آن را چگونه باید به دست آورد؟
.......
@monir_ol_din