مراسم روز سرکیس مقدس
🔹مراسم روز سرکیس مقدس عصر شنبه (۱۵ بهمن ۱۴۰۱) با حضور اسقف اعظم «سبوه سرکیسیان» و جمعی از ارامنه تهران در کلیسای سرکیس برگزار شد. کلیسای ارمنی سرکیس مقدس بزرگترین کلیسای تهران است که در خیابان کریمخان زند واقع شده است.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
شاهدان یهوه
📗زنان و مردانی انجیل به دست که برای تبشیر به در خانهها میروند؛ شاید این واضحترین تصویری باشد که از فرقه مسیحی #شاهدان_یهوه در اذعان عمومی وجود دارد.
✝️یکی از ویژگیهای متمایزساز شاهدان یهوه از دیگر فرقههای تبشیری، یگانهانگاریشان است که به نوعی آنها را در برابر تثلیثیها قرار میدهد، از این رو نزد فرق مسیحیت تبشیری به عنوان فرقهای منحرف و بدعتگذار شناخته میشود.
شاهدان یهوه را میتوان با قدری تسامح، نوعی حرکت #سلفیگری در آیین مسیحیت قلمداد کرد که مهمترین وجوه اعتقادیشان چنین است:
🔸 یهوه یا پدر، #خدای واحد حقیقی است و #عیسی_مسیح، پسر و نخستین مخلوق اوست.
🔸 روحالقدس، نه یک شخص بلکه نیرو و #اراده فعال خداوند است.
🔸 انسان، فاقد #روح است و بعد از مرگ، چیزی از او باقی نمیماند تا اینکه در روز قیامت، بار دیگر زنده شود.
🔸 در روز #قیامت، عادلان در این جهان که به بهشت تبدیل خواهد شد، خواهند زیست و بدکاران برای همیشه در آتش دوزخ نابود خواهند شد و عذاب ابدی و جهنم وجود ندارد.
🔸 رستگاری فقط به واسطه نام یهوه میسر است و بس. کسانی که به شاهدان یهوه میپیوندند، برای ورود به بهشت باید در #تبلیغ مرام خود بسیار کوشا باشند و از وقت و سرمایه خویش در این راه بهره گیرند.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
🔺تهاجم هندوییسم به امریکا
✍️سرعت رشد جنبشهای معنوی شرقی در غرب پس از #یوگاناندا ، از عناصر جریان #هندوییسم مدرن و مروج آموزه های لاهیری در غرب، شیب تندتری به خود گرفت. جنبشهای ریز و درشت هندی که تقریبا همگی مبانی نیودانتیسمی داشتند. شدت این موج تا حدی بود که برخی آن را تهاجم هندوییسم به امریکا عنوان کردند. برخی از این گروههای فعال در غرب عبارتند از:
🕉جریان معنوی مهربابا ، شهرت گسترده رامانا ماهاراشی، جنبش سایت سای بابا، انجمن تبلیغی نورالهی ، انجمن بینالمللی آگاهی کریشنا ،مدیتیش متعالی با هدایت ماهاراشی کاهش یوگی، جریان اوشو و جنبش هنر زندگی توسط شری راوی شانکار.
برخی از این جریانات مانند اشو با فعالیت های غیرقانونی و خشونت آمیز خود، مشکلات زیادی در غرب ایجاد کرده و در زمره فرقهها ی مخرب طبقهبندی شدند.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
🔺نگاهی به آسترولوژی
🌌آسترولوژی، روشی تجربی با قدمتی هزار ساله برای شناسایی آثار سیارات وستارگان بر حسب فاصله و موقعیت آنها از کره زمین بر روی موجودات زنده، به ویژه انسان تعریف شده است.
#آسترولوژرها مدعی هستند بر اساس زمان و موقعیت تولد هر فرد، قادر به شرح وقایع گذشته و پیشبینی آینده هستند.
آسترولوژی بر اساس مبنایش به دو دسته غربی- ایرانی و هندی تقسیم میشود.
🔸 آسترولوژی ایرانی و غربی: مبنای اساسی این شاخه، پذیرش جبر محض در این دنیا و تعیین آینده زندگی انسان به صورت مطلق است.
🔸 آسترولوژی هندی: بسیاری، آسترولوژی هندی را منسوب به هندوها و مرتاضان و یوگیها میدانند که یکی از اعتقادات بنیادین آن، تناسخ است. در نظر هندوها، سرنوشت هر فرد، برآمده از داراییها و دیون معنوی او در زندگی قبلی میباشد که به آن کارما میگویند و چارت تولد هر شخص، نشاندهنده کارماهای زندگی هر فرد است. بر همین اساس مخاطب، حتمیت اتفاقات گذشته، حال و آینده خود را میپذیرد.
♎️مروری ساده و سطحی در فضای مجازی، که حکایت از فعالیت دهها سایت و وبلاگ در زمینه آسترولوژی دارد. اغلب سایتهای ارائهدهنده آسترولوژی، خدماتی مانند #طالعبینی، #مشاوره یا آموزش را در ازای دریافت وجوه نسبتاً کلان به مخاطبان عرضه میدارند.
یکی از وجوه قابلتأمل آسترولوژی، تمرکز آن بر معاملهگری و بازارهای اقتصادی است. در این وجه، معاملهگران با اعتقاد به تأثیرپذیری بازارهای مالی از تحرکات فلکی، در خصوص سرمایه خود دست به تصمیمگیری میزنند.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
📗«آذرکیوان»، نگارش دکتر فرزانه گشتاسب نامزد جایزه کتاب سال شد
🔸کتاب «آذرکیوان، زندگینامه آثار و عقاید» به قلم دکتر فرزانه گشتاسب به مرحله دوم داوری چهلمین دوره جایزه کتاب سال راه یافت. چهلمین دوره جایزه کتاب سال نامزدهای خود را شناخت. از این گروه در موضوع #ادیان دیگر، چهار کتاب از جمله «آذرکیوان: زندگینامه، آثار و عقاید»، تالیف فرزانه گشتاسب، نامزد کتاب سال شناخته شدند. این اثر، حاصل طرحی پژوهشی از دکتر فرزانه گشتاسب در پژوهشگاه علوم انسانی در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ است.
🔹دکتر فرزانه گشتاسب، از هموطنان زرتشتی، نویسنده، دانشیار پژوهشکده علومانسانی و مطالعات فرهنگی و مدیر گروه فرهنگ و زبانهای باستانی پژوهشکده زبانشناسی است. چاپ نخست کتاب آذرکیوان، زندگینامه آثار و عقاید در سال ۱۴۰۰ با شمارگان ۳۰۰ نسخه منتشر شده است.
↙️چهار کتاب زیر در موضوع «ادیان دیگر» نامزد اعلام شدند:
▫️جادوگران، بدکارهگان، و ساحران: انگارهی دیو در ایران باستان، تالیف سانتام فارست مندوزا، ترجمهی انیس صائب، تهران: فرهامه، ۱۴۰۰، ۳۰۶ ص.
▫️مینوی خرد: پژوهش بر پایهی متن پازند، تالیف مریم حاتمی، زیرنظر سعید عریان، تهران: برسم، ۱۴۰۰، ۴۳۱ ص.
▫️آذر کیوان: زندگینامه، آثار و عقاید، تالیف فرزانه گشتاسب، تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ۱۴۰۰، ۳۹۲ ص.
▫️مانویت، تالیف میشل تاردیو و دیگران، ترجمۀ سیداحمدرضا قائممقامی، زهرا مودب، سمیه فرجی و الهه گلبستان، تهران: ثالث، ۱۴۰۰، ۳۴۸ ص
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
🔸پاسخ به شبهات کرونا؛ علم بهتر است یا دین؟
🔹دین، ما را به دعا فر امیخواند و علم به آزمایش و تجربه برای حل و درمان، کدامیک بهتر است؟
✅ پاسخ: تقابل علم و دین، یک مسئله وارداتی در سنت اسلامی است و خاستگاه آن را باید خارج از مرزهای اسلام جستجو کرد. #اسلام هیچ گاه مانع تلاش علمی نبوده و اینگونه تبلیغ نکرده است که دعا و توسل، همه جا برای رسیدن به مقصود، کافی است. در نتیجه، اساساً تعارضی میان علم و امور دینی مثل #دعا و توسل نیست تا مجبور باشیم یکی را برگزینیم. بلکه علم و دین، مکمل یکدیگرند. از طرفی، دعا کردن بخشی از نیاز فطری بشر است و مورد تایید #ادیان و مذاهب مختلف.
🤲 خداوند، عالم را به واسطه وسایط اداره میکند از اینرو اگر قرار باشد اتفاق مثبتی در زندگی انسان بیفتد، باید با اجازه او و نیز با میانجیگری واسطهها حاصل شود. در این میان همچنانکه تلاشهای علمی و بهرهمندی از دانشهای تجربی، حکم واسطه فیوضات الهی را دارند و نقش مثبتی در زندگی ایفا میکنند، دعا و توسل نیز واسطههایی برای دریافت فیض الهی است و این دو در کنار هم میتوانند آثار مثبت بسیاری داشته باشند. بنابراین، اینکه #دینداری بهتر است یا #علم، پرسش نادرستی است و این دو مکمل بوده و هیچ تعارضی با هم ندارند.
📘منبع: کرونا، دین و الهیات، ص۱۸۲.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
اسقف مانوکیان در صف اول
🔺 در آن روز مهم، امنیت فرودگاه کاملا در دست ستاد استقبال از امام بود. رفیقدوست میگوید: برای جلوگیری از ورود افراد ناشناس کارتهایی برای شناسایی چاپ شده بود. اما خلیلالله رضایی به زور تعدادی کارت برای سران مجاهدین گرفت. وقتی من وارد فرودگاه شدم، دیدم سران مجاهدین خلق همه بغل هم، جلوی دری که قرار بود امام وارد سالن فرودگاه بشود، در صف اول ایستادهاند. قیافه گرفتم و گفتم «صف اول فقط باید روحانیون باشند». بعد دست اسقف مانوکیان، بزرگ ارامنه را که در صف سوم بود گرفتم و به صف اول بردم. خود به خود مجاهدین خلقیها به صف دوم و سوم رفتند.
🔸 اینجا نکته جالبی وجود دارد که نه تنها اقلیتهای دینی که بزرگان آنها نظیر اسقف مانوکیان در مسیر انقلاب اسلامی با مردم مسلمان ایران همراه بودند. این همراهی در طول تاریخ انقلاب اسلامی، در موارد بسیار دیگری هم دیده میشود و نشانهی این است که آرمانهای انقلاب اسلامی، به قدری جهانشمول است که هر انسان آزادهای را مجذوب میکند.
🔷 البته در سویه دیگر ماجرا میبینیم آنها که با اهداف و آرمانهای انسانی انقلاب همراه نبودند، فوری از کشور خارج شدند. مانند بخشی از یهودیان طرفدار رژیم خونخوار اسرائیل که با اعلام نگرانی اسرائیل از بازگشت امام به وطن، روز 13 بهمن 1357 ایران را به مقصد اسرائیل ترک کردند.
🆔 @RoshangarMedia
🆔 @qasas_school
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دیدار رئیس جمهور با رهبران و مسئولین جامعه اقلیت بمناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سالن اجلاس سران اسلامی
✅رئیسی: بیش از هر زمان دیگری نیازمند اتحاد هستیم
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
📛نمک شارلی ابدو بر زخم مسلمانان ترکیه
📈در حالی که آخرین آمار کشته شده های زلزله ترکیه ۳۴۱۹ و مجروحین ۲۰۵۳۴ نفر اعلام شد و مسلمانان در غم این بلای خانمان سوز گرفتار هستند، نشریه فرانسوی با انتشار کاریکاتوری از این حادثه ابراز خوشحالی کرد.
📰شارلی ابدو با انتشار کاریکاتوری نوشت: «زلزله ترکیه؛ دیگر حتی نیاز به ارسال تانک نیست [زلزله! کار خودت را خوب انجام دادی!!!].»
✍️برخی فعالان رسانه ای جهان اسلام در پاسخ به این کاریکاتور نوشتند:
« کسانی که امروز برای ویرانی حاصل از زلزله اینقدر خوشحال هستند، تصور کنید زمانی که در شمال آفریقا مسلمانان را میکشتند و جمجمههای کشته شدگان را برای نمایش در موزه ها به پاریس میفرستادند چقدر سرمست بودند. شکست آنها در جنگ جهانی دوم باد این جانیان را خالی کرد و فعلا مجبور هستند با کاریکاتورهای موهن، باطن خود را نشان دهند.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
⭕️فراخوان یکی از بزرگان اهلحقّ برای کمک رسانی به زلزلهزدگان
🔻«سیدنصرالدین حیدری» از بزرگان خاندانهای اهلحقّ و منطقه کرند غرب و دالاهو، 10 بهمن طی استوری در صفحه اینستاگرام منسوب به وی نامه وی مبنی بر درخواست کمک رسانی به زلزله زدگان خوی را منتشر کرد.
🔻وی طی این فراخوان از مردم کشور و جامعه اهلحقّ خواسته تا با جمعآوری کمک و وسایل مورد نیاز به صورت گروههای خانوادکی و محله ای به کمک مردم زلزله زده این شهرستان بشتابند.
🔻در همین راستا نیز تعدادی از مراکز و اماکن اهلحقّ را برای جمعآوری کمکهای مردمی معرفی کرد.
🔻رسانه فرهنگی یارسان نیز اعلام کرد پس از فراخوان آقای حیدری کمکهای زیادی از سوی پیروان یارسان جمعآوری شده است.
#تصوف_فرقهای_و_اهل_حقّ
🆔@RoshangarMedia
🆔@pendarnews
🔺آغاخانیه و سودای حکمرانی
✍️آغاخانیه، یکی از مهمترین شاخههای فرقه اسماعیلیه نزاری است. #اسماعیلیان، گروهی از به اصطلاح شیعیان هستند که امامت را به اسماعیل، فرزند امام جعفر صادق(ع) ختم میکنند و او را امام هفتم میدانند. به اعتقاد این جریان، حکومت عدل توسط امامی از فرزندان #اسماعیل_بن_جعفر به وجود میآید و در طول سدهها به پراکندن اندیشه خویش پرداختند.
🔹کریمالحسین با عنوان آغاخان چهارم، هماکنون امام(رئیس) شیعیان اسماعیلیه نزاری است. وی با وصیت پدربزرگش و در حالی که پدر و عمویش، گزینههای اصلی جانشینی بودند، روی کار آمد و سیاست خاصی را با محوریت توسعه تشکیلات آغاخان با کمک ثروت کلان خانوادگی و حمایت حامیان غربیاش، در پیش گرفت.
شبکه توسعه #آغاخان یا AKDN اصلیترین دستاورد آغاخان چهارم است که بیش از ۳۰۰ مؤسسه و نهاد، در کشورهای #هند، #پاکستان، #کنیا، #تانزانیا و... همراستای سیاستهای این شبکه در حال فعالیت هستند.
🔸کریم آغاخان طی سالهای اخیر، هدفی دیگر را دنبال میکند تا به مجموعه تشکیلاتی خود رسمیت بخشد. وی با تلاش برای تأسیس مقر مرکزی در #پرتغال در حال محقق کردن اهداف خود است. این ایده از این جهت حائز اهمیت است که آغاخانیه میتواند به موازات #کلیسای_کاتولیک #رم و به تعبیری ، همردیف با آن، تنها نهاد دینی باشد که در کشوری با دولت #سکولار رسمیت مییابد.
🔹مهمترین دلیل چتر حمایتی غرب برای این فرقه، ارائه مدل دلخواه غرب از اسلام توسط فرقه آغاخانیه است؛ الگویی تمامعیار از اسلام #لیبرال یا میانهرو با محوریت سکولاریسم و #پلورالیسم که غرب در صدد تحقق آن است.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
چرا انجمن حجتیه، غیرقانونی است؟
🚫انجمن حجتیه، دارای وجهههای گوناگونی است و به دلیل برخی کارشکنیهای صورت گرفته توسط این گروه در برهههای مختلف، نقدها و اشکالات مختلفی به آن وارد میشود. بعضی لزوم برخورد با این جریان را ضروری میدانند، چون #بدعتگذارند. برخی، علت را در نگاه این جریان به #جهاد و امر به معروف و نهی از منکر در زمان غیبت میدانند و عدهای دیگر، مخالفت جریان مزبور با #ولایت_فقیه را علت مقابله و برخورد با آن قلمداد میکنند.
✍️به نظر میرسد در مورد جریان #انجمن_حجتیه، جامعترین پاسخ به سوال اینکه علت #غیرقانونی اعلام شدن این انجمن چیست، این باشد که انجمن، تشکیلاتی منسجم از جنس نفاق در مخالفت با نظام جمهوری اسلامی ایران شناخته شده است.
🔶تشکیلات انجمن حجتیه و عناصر فعال آن به صورتی کاملاً مغایر قانون، در شقوق مختلف با نظام اسلامی به مخالفت پرداختهاند و طبق مادههای مختلفی از قوانین جاری و اسناد بالادستی، غیرقانونی و #مجرم هستند.¹ و قانونمندی در مواجهه با هر جریانی، مسئلهای است که در میان تمام ملل جهان پذیرفته شده است
۱. مانند مواد ۴۹۸،۴۹۹، ۵۰۰ و ۵۰۴ تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده قانون مجازات اسلامی و ماده ۲ و ۵ سند چشمانداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی و ماده ۱۳ قانون نحوه فعالیت احزاب و...
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
عمل عرفانی در پرتو علم وحیانی
✍️عرفان اسلامی، انسان را به اوج اندیشه فرهنگ و باورهای غنی اسلام فرامیخواند و شوق رسیدن به آن، قلوب مشتاقان حقیقت را واله و شیدا میسازد. این نیاز و طلب، محملی است برای برخی فرصتطلبان تا با نام عرفان و معنویت، بذر انحراف را در دلها بکارند.
🔹بر این اساس، لازم است این ضرورتها و نیازهای معنوی، با تکیه بر غنای معرفتی و اسوههای بیبدیل اخلاقی-عرفانی در دامان اسلام، پاسخی در خور و کاربردی داده شود.
📖کتاب «عمل عرفانی در پرتو علم وحیانی» اثر آیةالله #جوادی_آملی، موفق شده با تکیه بر منش یکی از بزرگان عرصه عرفان، منازل سیر و سلوک عرفانی را در بیانی ساده و گیرا به مخاطب عرضه دارد.
✅این کتاب را باید اثری موجز اما پرمحتوا تلقی کرد که در بیانی دو بخشی، هر دو وجه مباحث #تئوری و #عملی را لحاظ نموده و با مطالعه آن میتوان از مرحله علم به عمل گذر کرد.
🔹این اثر در ۲۸۸ صفحه سعی در ارائه الگویی صحیح و برآمده از منابع دینی و عینحال کاربردی دارد و میتواند مفاهیم التقاطی که این روزها در جامعه به عنوان #ریاضت و #سلوک مطرح میشود را به چالش بکشد.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
💢تعطیلی دفتر احمد بصری در نجف اشرف و دستگیری اعضای این فرقه
🔸پس از چندین ماه رصد اطلاعاتی نیروهای امنیتی عراقی پیرامون لیدرهای اصلی #فرقه مدعی یمانی شاخه مکتب مستقر در شهر نجف، پایگاه رسمی این فرقه موسوم به «مکتب نجف» 15 بهمن بسته شد.
🔹صفحه رسمی فیسبوک منسوب به «احمد بصری» رهبر فراری فرقه مدّعی دروغین #یمانی نیز 17 بهمن طی پیامی از حمله دولت عراق به دفتر این فرقه شاخه مکتب مستقر در نجف اشرف و بازداشت تمامی اعضا و کارگزاران و مهمانان آن و متعاقبا بستن این دفتر خبر داد. از جمله دستگیر شدگان «علاء سالم» یکی از 4 نفر شیوخ شاخه مکتب نجف این فرقه است که پس از مرگ «سیّدحسن حمّامی» به جای او بر این مسند منصوب شده است.
🔸کاربر این صفحه که مدّعی است شخصِ «احمد اسماعیل» رهبر این فرقه است، «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق را مسئول امنیت افراد بازداشت شده دانست و خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط آنان و بازگشایی دفتر این فرقه در #نجف شد.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
👿نقدی بر نقد شیطان پرستی
🕎خلط مبحث فراماسونری و کابالا با شیطان پرستی
❌ یکی از اشتباهها در زمینه نقد شیطانگرایی ، خلط این مبحث با #فراماسونری و #کابالا است. اگرچه ارتباطاتی در این زمینه وجود دارد اما اینکه فراماسونری یا کابالا را به عنوان دو #فرقه شیطان پرستی معرفی کنیم، به بزرگنمایی مسئله شیطانگرایی کمک کردهایم.
⚠️باید دانست آموزههای کابالا بستر لازم برای شکلگیری فرق #شیطان_پرستی در دورههای بعد را فراهم کرد، به خصوص آن بخش که به تقدسبخشی به #شیطان و نیروهای شر در عالم میپرداخت. انجمنهای فراماسونری نیز به دلیل ارتباطهایی که میان آنان و کابالیستها وجود داشت، زیرساخت لازم برای عملیاتی شدن این اندیشهها را در میان نخبگان جوامع فراهم کرد. بنابراین باید از خلط مبحث در موضوع نقد شیطانگرایی بپرهیزیم.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#موشن_گرافیک از مخفی کاری فرقه #بهائیت در مورد «جمعیت» و عدم استقبال عمومی از پیوستن به این فرقه
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
ملاحسینقلی همدانی، عارف صابر
🔰ملاحسینقلی همدانی را باید نقطه عطفی در تاریخ رویکرد معنوی و عرفانی در حوزههای علمیه به شمار آورد که تأثیر بسزایی بر سالکان و شکلدهی به تربیت معنوی نهاد.
✍️شیوه سلوک ملاحسینقلی مبتنی بر معرفت نفس، التزام به #مراقبه و اهتمامورزیدن در مراتب پنجگانه آن است¹؛ اولین مرحله سلوکی که همواره مورد تأکید بسیار وی بوده، ادای #واجبات شرعی و پرهیز از محرمات است. میتوان گفت، نخستین قدم نزد ملاحسینقلی ، مهمترین گام بوده و شاخصترین مؤلف سلوکی وی را باید حفظ حدود شریعت دانست.
◽️وی در دومین مرحله به سالک توصیه میکند که هر کاری را تنها برای رضای خدا انجام دهد. در مرحله سوم باید خدا را پیوسته ناظر بر خود بداند و در مرحله چهارم باید به نفی خواطر بپردازد تا غیر حق را از ذهن بزداید.
🔶حکیم همدانی در عین تربیت معنوی، مقابله با انحرافات را نیز رسالت خود میدانست. در همین راستا با جریان #صوفیگری که تحت عنوان عرفان و سیر و سلوک از جاده مستقیم شریعت، منحرف شده بود به مقابله ایستاد؛ زیرا به زعم او کوچکترین لغزش و انحراف از صراط مستقیم شرع، دوری از حضرت حق را به دنبال خواهد داشت.
۱. سیدمحمدحسین حسینی تهرانی، رساله لباللباب ، جلد ۱، صفحه
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09۱۱۹
جذب، عملی ضد حقوق بشر
✍️شگردهای #جذب در فرقهها، یکی از مهمترین مصادیق اقدامات ضدحقوقبشری محسوب میشود که از سوی مراکز اروپایی نیز مورد تأکید قرار گرفته است. اندیشمندان غربی در شروع بحث چرایی ضرورت مقابله با فرقهها و نهایتاً حرکت در مسیر قانونگذاری مقابله و تدوین قوانین #ضدفرقهای، به همین تکنیکها استناد کرده و آنها را نمونههایی از نقض آشکار حقوق بشر خواندهاند.
🔴 سوءاستفاده از نقیصههای روانی انسان، به معنای تحمیق بوده و با شرافت و کرامت انسانی در تعارض قرار دارد، بهویژه اگر این سوءاستفاده، متوجه کودکان، کهنسالان و آسیبدیدگان اجتماعی باشد.
⬅️البته برخی از این تکنیکها در مواضع مختلف، از جمله علوم ارتباطات و درمانگری اجتماعی نیز مورد استفاده قرار میگیرد اما بهرهگیری از آنها توسط فرقهها به این دلیل، غیرانسانی تلقی میشود که:
🔸 اولاً این اقدام، نه با هدف رشد و تعالی فرد، بلکه به منظور فریب صورت میگیرد.
🔸 ثانیاً اختیار انسان در این گزینش به شدت مخدوش شده و عمل مجابسازی انجام میپذیرد.
🔸 ثالثاً این اقدام بر نقاط ضعف روانی فرد مینشیند و به نوعی سوءاستفاده تلقی میشود.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09۱۱۹
🔺معنویت گرایی انگیزشی
🔸گونه شناسی متفاوت از معنویت گرایی معاصر
✍️معنویتگرایی معاصر، با توجه به انگیزههایی که موجب جلب پیروان میشود، قابل تقسیم است. «لیندا مرکادانته»، معنویتگرایی اشخاص معنوی دین گریز را با تقسیمبندی زیر مورد توجه قرار داده است که می تواند نوعی گونهشناسی قلمداد شود:
۱. معنویت موازی؛ معنویت جویی کسانی است میان #معنویت معاصر و پیروی از ادیان سنتی، تعارضی نمی بینند و گاهی برای موفقیت، #شفا یا آرامش به معنویت میگروند.
۲.معنویت فصلی؛ مورد توجه کسانی است که هر از گاهی که در زندگی به مشکل برمیخورند یا دچار بیمعنایی میشوند و سراغ معنویت میروندو میتوان آن را معنویت شفاجویانه خواند.
۳. معنویت سیاحتی؛ معنویت کسانی است که به طور مستمر دنبال معنویت نو و تازه هستند. آن ها را می توان توریستهای معنوی خواند که به دنبال غایت و نتیجه نیستند و تنها میخواهند مزهای تازه بچشند.
۴. معنویت جستجوگرانه؛ مخصوص جویندگان معناو هویت معنوی تازه است که در پی یافتن معنای غایی هستی، از دین سنتی دست میکشند و به یک معنویت خاص مهاجرت میکنند.
۵. معنویت ستیزه جو؛ پیروان این معنویت با هدف مخالفت با دینهای رسمی و به عنوان نمادی برای زیر پا گذاشتن آنها که برای بشر زیانبارش میدانند، به معنویت روی میآورند و معنویت را جایگزین مناسبی برای #دین ضرربار میدانند.
📘برگرفته از کتاب درسواره نقد معنویت های نوپدید، نوشته بهزاد حمیدیه.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09