⚠️توصیه هایی برای استفاده کودکان زیر 5 سال از #کامپیوتر ⚠️
با توجه به فراگیر شدن استفاده از رایانه در ردههای سنی مختلف در سطح جامعه باید با در نظر گرفتن شرایط سنی و ویژگیهای روحی و اخلاقی آنها اقدامات و محدودیتهایی را برای در امان ماندن از آسیبهای احتمالی استفاده از اینگونه وسایل در نظر گرفت. متن پیش رو و همچنین نوشتارهای بعدی سعی در تبیین و توضیح چگونگی مقابله با اینگونه آسیبها در سطوح سنی مختلف دارد.
• اقدام به ایجاد محدودیت بر روی رایانه نمایید حتی اگر فکر میکنید انجام این کار زود است؛ اما هرگز اینگونه نیست و اگر شما محدودیتها را اعمال نکنید کودکان وقت بسیار زیادی را با ابزارهای رایانهای صرف خواهند کرد.
• اطمینان حاصل نمایید که ابزار شما از قبیل لب تاپ، #تبلت و تلفن همراه خارج از دسترس کودکان هستند و برای این موضوع از رمز عبور استفاده نمایید.
• بر روی کامپیوتر و دیگر ابزاری که کودکان به آن دسترسی دارند از تنظیمات کنترل والدین استفاده نمایید. کودکان فقط به مطالب و محتواهایی که برای آنها مناسب است دسترسی داشته باشند.
• نرمافزارهای کنترل والدین را دانلود و یا خریداری نمایید. آن را همیشه روشن نگه دارید و به روز رسانی نمایید. نسخههای مختلفی از این نرمافزارها در بازار در طیف قیمتی مختلف وجود دارند که برخی از آنها بهطور رایگان برای دانلود در دسترس میباشند.
• ارائهدهندگان مطرح و بزرگ #اینترنت (ISP)ها به مشتریان خود این سرویس را بهصورت رایگان ارائه میدهند.
• فقط نرمافزارها، بازیها، اپلیکیشن-ها و فیلمهایی را دانلود و خریداری نمایید و به کودکان خود اجازه استفاده از آنها را بدهید که قبل از استفاده از آن شرایط سنی را چک کرده باشید و مطابق با شرایط سنی کودک شما باشد.
• اطلاعات و قوانین مربوط به استفاده کودکان از تکنولوژی و کامپیوتر را با پدربزرگ و مادربزرگ، پرستار کودک و همچنین پدر و مادر دوستان فرزند خود و افرادی که ممکن است از فرزند شما مراقبت و نگهداری کنند به اشتراک بگذارید و آنها را نیز مطلع نمایید.
• هنگامی که از شبکههای Wifi عمومی استفاده می¬نمایید برای مثال در رستوران یا هتلها، به یاد داشته باشید که اینترنت این مکانهای عمومی شامل برنامههای کنترل والدین نمی¬باشد. به همین خاطر ممکن است زمانی که شما از خوردن چای و قهوه در لابی هتل و یا رستوران لذت میبرید فرزند شما در حال افشای اطلاعات شخصی و یا استفاده از محتوای نامناسب میباشد.
برای دریافت وقت مشاوره تخصصی از طریق آیدی زیر در شبکه های اجتماعی تلگرام و ایتا اقدام کنید.
@cpsychology20
توصیههایی برای استفاده از کودکان 10 تا 12 سال
• برخی محدودیتها را بر روی ابزار مورد استفاده فرزندانتان از قبیل گوشی موبایل، تبلت، لب تاپ و کنسول بازی، قبل از این که آنها برای اولین بار از آن وسیله استفاده نمایید، اعمال کنید؛ زیرا بعد از اینکه آنها، از ابزار خود استفاده کنند اعمال محدودیتها و تغییرات مشکل خواهد بود.
• به فرزندان خود بگویید که در خارج از خانه مراقب گوشی تلفن و ابزار دیگر از خطر سرقت و گم شدن باشند.
• بحث و گفتگو با فرزندتان در مورد به اشتراک و ارسال مطالب آنلاین؛ زیرا نظرات نوشته شده و یا عکس و فیلمهای منتشر شده در اینترنت، یا به عبارتی ردیابی دیجیتال توسط هر کسی قابل رؤیت میباشد و قابل حذف نیز نمیباشد.
• با فرزندان خود در مورد محتوای مطالبی که در اینترنت مشاهده میکنند صحبت کنید. آنها به فراخور سن خود کنجکاو هستند و این کنجکاوی زیاد باعث میشود که به دنبال مطالب جدید باشند و آن را در اینترنت جستجو میکنند که نیاز است آگاهی لازم در مورد به آنها داده شود.
• به خاطر داشته باشید که برخی شبکههای اجتماعی بزرگ و معروف نیز برای عضویت افراد محدودیت سنی 13 سال را قرار دادهاند و شما نباید تسلیم فشار فرزندشان شوید و باید با والدین دوستان و همچنین مدرسه آنها صحبت کنید و در برابر این رفتار آنها ایستادگی کنید.
• به کودکان توضیح دهید که فضای اینترنت باعث نمیشود که آنها ناشناس و تحت حمایت باقی بمانند و نباید اینگونه فکر کنند، هر کاری را که رو در رو نمیتوانند انجام دهند میتوانند آن را در فضای مجازی و اینترنت انجام دهند.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
توصیه هایی برای استفاده نوجوانان بالای 13 سال از #کامپیوتر و #اینترنت
با توجه به ناشناخته و گسترده بودن فضای مجازی و اینترنت و وجود تهدیدات،والدین فرزندان باید با نشان دادن مسیر صحیح پیشرفت با نظارت دوستانه و همراه با عطوفت آنها را از خطرات احتمالی که نوجوانان در این برهۀ حساس با آن رو به رو هستند محافظت و صیانت نمایند.
• هیچگاه برای ایجاد محدودیت و دستهبندی دیر نیست. فرزند شما ممکن است فکر کند که به اندازه کافی بزرگ شده است و به بلوغ فکری رسیده است اما قطعاً آنها هنوز نیاز به راهنمایی و ارشاد دارند.
• ممکن است شما فکر کنید که فرزند شما در زمینه تکنولوژی و فنآوری از شما بیشتر میداند و احتمال اینکه فکر شما در ست باشد زیاد است. شما همانطور که اطلاعاتتان را در مورد کسب و کارتان را به روز میکنید باید در مورد اطلاعات مورد نیاز در مورد فرزندانتان بحث و گفتگو کنید و اطلاعات لازم و به روز را کسب کنید.
• با فرزندانتان بهصورت رک و بدون تعارف در مورد محتوا و مسائل که در فضای مجازی استفاده میکنند صحبت کنید. مسائلی همچون سلامتی، تصاویر مختلف افراد، روابط بین افراد و ... آنها ممکن است که اطلاعات نادرست و اشتباه بدست آورند که باعث آسیب زدن به زندگی آنها شود.
• برنامه کنترل والدین را با توجه به سن و میزان بلوغ فرزندتان در صورت لزوم تنظیم کنید. ممکن است آنها از شما بپرسند که مگر به آن اندازه کافی اطمینان ندارید تا برنامه کنترل والدین را خاموش کنید، اما نیاز است قبل از هر گونه توافق با آنها به دقت در مورد قواعد رفتار آنلاین فکر کنید.
• همچنین در مورد که برای دیگران ارسال میکنند با فرزندانتان رک و بدون تعارف صحبت کنید. مایل به صحبت مطالب و مواردی در مورد اطلاعات نادرست اشتباه و مضر باشید. آنها را از خطرات و مشکلات ناشی از ارسال مطالب غیراخلاقی و همچنین استفاده نامناسب از وب کم آگاه نمایید.
• برای خرید نرمافزارها، بازی و همچنین دانلود اپلیکشن ها با فرزند خود بودجهای تعیین و توافق کنید و اجازه دهید که خود او مسئولیت کنترل این بودجه را داشته باشد. به آنها اجازه ندهید که به کارت بانکی شما و اطلاعات مالی شما دسترسی را داشته باشند.
• مواردی همچون کپیرایت، سرقت ادبی و دیگر مسائل قانونی آشنا کنید تا دچار مشکل نشوند.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
22.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاداش ابراز #محبت و #همدلی همسران در #خانواده از بیان ائمه اطهار علیهم السلام 😊😍
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
#نسل #هتل_نشین
🌸 چهل سال پیش، دخترهای خانه صبح ها زود بیدار می شدند تا قبل از مدرسه رفتن،
همه جای خانه را رفت و روب کرده باشد و صبحانه را آماده کرده، بعد اجازه داشتند راهی مدرسه شوند.
پسرها بايد يا صبح زود يا عصر، نان و مايحتاج خانه را خريد ميكردند و كارهای مردانه را در كمك پدر خود انجام ميدادند.
حالا با نسلی روبرو هستیم که صبح که بیدار می شوند، از هتل خانه شان خارج می شوند.
چون که والدینشان به عنوان مستخدمین "هتل خانه " همه جا را رفت وروب خواهند کرد.
و با يك تلفن همه چيز درب خانه مهياست.
نسلی که در برابر اتاقی که در آن می خوابد و خانه ای که در آن زندگی میکند و ظرفی که در آن غذا می خورد احساس مسئولیت ندارد؛ آیا در برابر سرزمینی که از آب وخاک آن بهره مند است حس #مسئولیت خواهد داشت❓‼️
برای این نسل، سرزمین هم چون هتلی است که می توان خورد و خوابید و ریخت و پاشید؛ از مواهب طبیعی آن بهره مند شد و بعد اگر باب میل نبود آن را ترک کرد.
سرزمین هم، مثل خانه، برای این نسل، هتل است.
با این تفاوت که متأسفانه مستخدم سرجهاز ندارد و همه فقط برای خوردن و خوابیدن و بردن آمده اند.
این نسل را چه کسی وچه کسانی چنین تربیت کردند❓کی بود❓کی بود⁉️ اتفاقاً این دفعه، من بودم، تو بودی، ما بودیم
و...همه بودند.
کمی به خود بیاییم و تکانی به خودمان
و این نسل #هتل_نشین بدهیم‼️
گرچه به نظر من نسلی که این بچه ها رو #تربیت کرد، فکر می کرد چون خودش سختی کشیده باید هرجور امکاناتی رو برای بچه اش فراهم کنه و این موضوع از تهیه سیسمونی برای کودک به دنیا نیومده شروع میشه و متاسفانه ادامه پیدا میکنه تاجاییکه شان والای مادر و پدری خودش رو در حد یک مستخدم برای اربابش پایین بیاره مبادا که آبی در دل فرزندش تکون بخوره.اما غافل شد از اینکه هر باغچه و مزرعه ای با آب زیادی فاسد میشه و به لجنزار تبدیل خواهد شد.
گاهی باغبان به گیاهش بی آبی رو تحمیل میکنه چون میدونه اون گیاه نیاز داره چند روز بستر خشکی داشته باشه تا بتونه ریشه هاش رو توی خاک رشدبده و به حیاتش ادامه بده❗️
امیدوارم همه ما مادرها و پدرها بتونیم به این درک برسیم که امکانات هتلی ایجاد کردن برای فرزندانمون افتخار نیست❗️مسئولیت پذیر کردن و قدردان بار آوردن کودکمون افتخاره❗️
همراه ما باشید در دعوت به #مسئولیت_پذیری کودکان و نوجوانان 👇👇
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعوت به #مسئولیت_پذیری در نوجوانان و نحوه ی پاسخ به #توقعات بالای آنها
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
اصول پیشگیری از بروز توقعات بالا در کودکان و نوجوانان (۱)
گاهی والدین از توقعات بالای کودکان و نوجوانان گله مندند. این مساله برای والدینی که دوست دارند همیشه مورد قبول و پذیرش فرزندانشان قرار بگیرند بسیار آزاردهنده است.
❓چه شرایطی موجب توقعات بالا در کودکان و نوجوانان می شود؟
یک روز پدر یکی از دانش آموزان از من سوال کرد که در برابر توقعات بالای فرزندم چکنم؟ او به من می گوید چرا همکلاسی های من ، برای مسافرت به خارج از کشور می روند و ما نمی رویم؟ یا مثلا فلان همکلاسی من ماشین و موتورشارژی دارد و ما نداریم!
من از پدرش پرسیدم فرزندتان کدام مدرسه می رود؟
جواب دادند فلان مدرسه ی غیر انتفاعی😌
ریشه ی مشکل را یافتم؛ وقتی خانواده هایی که به لحاظ اقتصادی در سطح ضعیف یا متوسط هستند و با هر زحمتی شهریه ی مدارس غیرانتفاعی را جور می کنند که فرزندانشان از پیشرفت تحصیلی جا نمانند، شرایطی را رقم می زنند که فرزندانشان در جوی قرار می گیرند که در کنار ثروتمندان احساس ضعف می کنند و مسلما هر انسانی که به لحاظ بلوغ فکری هنوز در حال رشد هست و تکامل نیافته، در اینگونه موارد اعتماد به نفسش پایین می آید و برای رفع این احساس ضعف خواهان #سبک_زندگی همنوعان خود می باشد.
❓راه چاره چیست؟
اگر شما به ناچار در خانواده ای قرار گرفته اید که فاصله ی طبقاتی با اقوامتان زیاد است، سعی کنید بیشتر و بیشتر با خانواده های همردیف خودتان رفت و آمد داشته باشید.
انسانها در زندگی همواره از کسانی که با آنها رفت و آمد دارند الگوهای رفتاری خود را برداشت میکنند. به همین دلیل باید از #همنشینی با کسانی که با #ارزشها و معیارهای ما سازگار نیستند دوری کنیم.
در مباحث اسلامی همواره وارد شده که با نیکان، شایستگان، خردمندان و امثال اینها معاشرت داشته باشید و از بی اعتقادان، قدرت دوستان، انسانهای شرور، دروغگویان، عیبجویان، خائنان، سخنچینان، پرمصرفان و امثال اینها رفت و آمد نداشته باشیم. ( بخشی از این احادیث به پیوست آمده است) 👇👇👇
پیامبر (ص) در حدیثی با بیان اینکه با توانگران و متکاثران ترک همنشینی کنید، میفرمایند: نشست و برخاست با سه طایفه دل را میمیراند (و وجدان را میکشد): یکی نشست با #اغنیا و توانگران است.
امام کاظم (ع) به روایت از پیامبر (ص) با بیان اینکه با بدان و شروران همنشینی نداشته باشید، میفرمایند: آسایش انسان در ترک چیزهای غیرمهم است و بدترین تنهایی، همنشینی با آدمهای بد است.
امام علی (ع) میفرمایند: محبت خود را به پای آدمهای بیوفا مریز.
امام علی (ع) در حدیثی با اشاره به اینکه با عیب بینان و عیبگویان همنشینی نکنید، میفرمایند: با کسی که فضیلتهای تو را میپوشاند و عیبهایت را فاش میکند، معاشرت نکن.
امام حسن مجتبی (ع) در حدیثی با بیان اینکه با چاشت خوران و طمعداران رفت و آمد نکنید، میفرمایند: دوستی آن است که هم در حال سختی و تنگدستی برقرار باشد هم در حال رفاه و راحتی.
امام سجاد (ع) میفرمایند: با آدم دروغگو هرگز معاشرت و دوستی نکن.
امام صادق (ع) میفرمایند: با اهل گناه دوستی مکن، که راه گناه را یادت میدهند.
امام علی (ع) میفرمایند: ای کمیل!... با خائنان همنشینی مکن.
امام سجاد (ع) در حدیثی میفرمایند: بپرهیز از اینکه با آدم بخیل دوستی کنی، که او در شدیدترین لحظههای نیاز، به تو کمکی نخواهد کرد.
پیامبر (ص) در حدیثی با بیان اینکه با چاپلوسان و تملقگویان نشست و برخاست نداشته باشید، میفرمایند: به دهان ستایشگران و چاپلوسان خاک بپاشید.
پیامبر (ص) میفرمایند: چهار چیز دل را میمیراند (و بی احساس میکند) یکی نشست و برخاست با مردگان! پرسیدند ای رسول خدا! مردگان یعنی چه کسانی؟ فرمود هر انسان توانگر پر ریخت و پاش (پرمصرف، و بیملاحظه در خرج کردن و همه گونه خوشگذرانی داشتن، و مجالس و محافل گرفتن و فارغ از حال و روز محرومان).
امام علی (ع) در حدیثی دیگر با بیان اینکه با حسودان و #تنبلان رفت و آمد نکنید، میفرمایند: آدم حسود زندگی راحتی ندارد و با آدم #افسرده نباید دوستی کرد و انسان دروغ پیشه ناجوانمرد است.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
اصول پیشگیری از بروز توقعات بالا در کودکان و نوجوانان (۲)
در بررسی راههای جلوگیری از بروز توقعات بالا در فرزندان به جلوگیری از همنشینی و معاشرت خانواده با ثروتمندان و مرفهین بی درد که از ارزشهای انسانی به دور هستند اشاره کردیم.
❓ اما آیا همنشینی در دنیای امروز فقط در قالب مدارس، مهمانی ها ، کلاس های سرگرمی و تفریحی و غیره هست؟ خیر
❌ همنشینی در دنیای امروز فقط در قالب فضای واقعی نیست! معاشرت با این دست از افراد در فضای مجازی، فالو کردن صفحات ثروتمندان و مرفهین بی درد در #فضای_ مجازی خود نیز موجب احساس ضعف و خودکم بینی می شود.
پس قبل از آنکه خود یا فرزندانتان شخصی را فالو کنید، سبک زندگی او را بسنجید. افرادی که لحظه به لحظه صرفا لذت ها و تشریفات زندگی خود را در فضای مجازی بدون ذره ای تامل به اشتراک میگذارند، خود درگیر اقناع احساس حقارت خویش هستند.
به این مساله فکر کنید که آیا معاشرت با این دست افراد موجب رشد شما شده یا می شود یا به لحاظ روحی بهم ریخته و ذهنتان صرفا درگیر فراهم کردن تشریفات این چنینی میشود؟
اگر گزینه ی دوم پاسخ شماست بدانید که معاشرت با این دست افراد موجب میشود ناخوآگاه به لحاظ ارزشی اُفت کنید یا به قول پیامبر اکرم دلهایتان بمیرد. اختیار ادامه دادن به این سبک از زندگی در اختیار خودتان است 😇
✅ چنانچه ناچار شدید با خانواده ی ثروتمندی رفت و آمد داشته باشید در کنار آن کودکان و نوجوانانتان را با خانواده های ارزشی مانوس کنید، گاهی اوقات با خانواده به محرومان سر بزنید، از آنها دلجویی کنید یا در طرح های رسیدگی به محرومان که از سوی بسیج یا کمیته ی امداد برگزار میشود شرکت کنید تا اثر سوء این نوع دلمردگی ها در خود یا فرزندانتان را از بین ببرید.
فراموش نکنیم یکی از علل عمده ی آسیب های روانی از دیدگاه امام علی (ع) ، دنیاطلبی و سرگرم شدن صِرف به ظواهر دنیا و غافل ماندن از سایر زمینه های رشد مثل رشد عقلی، ایمانی، معنوی و رشد اجتماعی است.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
اصول پیشگیری مصرف گرایی و توقعات بالا در کودکان و #نوجوان (۳).
نبایدها:
❌ نصیحت و سرزنش کردن به موقع بیان توقعات نتیجه ای جز خشم و تنفر از والدین نداره.
❌ مقایسه کردن او با دوستان و اطرافیان با طبقه ی اجتماعی ضعیف تر او را عصبانی میکنه.
❌ لحن آمرانه و انداختن کودک در تله های طلبکارانه که " مگه شما برای ما چکار میکنید که توقعات اضافی دارید"
چه باید کرد؟
✅ همدلی با کودک و نوجوان که بله داشتن لذت های دنیوی شیرینه و ما هم دوست داریم تو از امکانات رفاهی نسبتا خوبی برخوردار باشی...
✅ دعوت به #تفکر راجع به فواید، عواقب و پیامدهای #مصرف_گرایی در خانواده ها و جامعه
✅ دعوت به تفکر راجع به زندگی مستمندان و ضعیفان
✅ از کودک یا نوجوان بخواهیم که بگوید ما به عنوان یک شهروند خوب ، چه وظایفی در قبال همنوعان خود داریم و چه تصمیمی برای ایجاد #حال_خوب در آنها داریم؟
✅ در پایان #کودک یا نوجوانمان را به خاطر مهربانی و نوع دوستی اش #تحسین کرده و به او بگوئیم من به خودم به خاطر این سطح از پختگی در وجود فرزندم می بالم😍
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
هدایت شده از حریم حوراء 🇵🇸
#زنگ_بازی ⚽️🏓
بازی های مناسب کودکان مضطرب
⚾️بازی با آب ، خاک ، شن ، چوب، سنگ و سایر پدیده های طبیعی
🏈 اسباب بازی های ساختنی مثل : لگو ، پازل، برج هوش
🎱بازی های حرکتی مثل : دویدن ، پریدن ، جهیدن ، دوچرخه سواری و حرکات ورزشی
🏐بازی های خلاق مثل : نقاشی ، سفال، حرکات نمایشی
⚾️قایم باشک
🌼 هیئت بانوان حریم حوراء 🌼
📚کارگاه آنلاین جرأتمندی(رایگان)
📆 چهارشنبه ۱ اردیبهشت
⏰ ساعت: ۱۶ الی ۱۸
👤 مدرس: دکتر مریم حاجیلو
🔻با وارد کردن آدرس لینک در مرورگر خود، و کلیک بر روی گزینه ی مهمان میتوانید به طور مستقیم وارد وبینار شوید ،در صورت تمایل بعد از ورود، عنوان «مهمان» در قسمت کاربران را به نام و نام خانوادگی کامل خود تغییر دهید.
✍️ لینک ورود به وبینار:
https://www.skyroom.online/ch/moshavereh99/mental-health
🔻لازم به توضیح است این لینک ساعت ۱۵:۵۰فعال می شود
🎓 كانال اطلاع رسانى كارگاه ها
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
سریال احضار را با بچهها ببینیم؟
دکتر ساحل گرامی، روانشناس کودک گفت: «بابا، مامان، مگه این آقا تو تصادف نمرده بود؟ پس چه جوری داره با آدمها صحبت میکنه؟ میشه منم دوباره، مامانبزرگ رو که چند سال پیش فوت شده ببینم و باهاش حرف بزنم؟ و …».
در سریال «احضار» که این شبها از شبکه یک پخش میشود، به ویژه در چند قسمت اخیر شاهد احضار روح هستیم، روح فردی به نام کامرانی که خواستگار دختری به نام مائده بوده است. هرچند به محض اینکه فیلم به چنین سکانسهایی میرسد، لوگو ۱۴+ بر قاب تلویزیون نقش میبندد، اما باز هم ممکن است که بعضی والدین این تذکر را جدی نگیرند و با کودکانشان به تماشای این سریال بنشینند.
سریالی که سوالات زیادی در ذهن کودکان ایجاد خواهد کرد. به همین بهانه و در این مطلب به ۲ سوال پاسخ خواهیم داد:
۱-چرا باید اعلام خطر ۱۴+ را جدی بگیریم؟
۲-اگر کودک این سکانسها را دید و برایش سوال ایجاد شد، چه واکنشی نشان دهیم؟
خیال بافیهای خطرناک #کودکان بعد از دیدن احضار
همیشه صحبت درباره مفاهیم انتزاعی مانند صلح، عدالت یا مفاهیم ماوراء الطبیعه مانند روح و جن برای کودکان دشوار است.
به ویژه در سنین زیر نوجوانی، درک کودکان در محدوده عینی قرار دارد و صحبت از مسائلی که به چشم دیده نمیشوند، بسیار سخت است.
علاوه بر این بیشتر والدین از چنین حوزههایی اطلاعات کافی ندارند، بنابراین نمیتوانند کنجکاوی کودکان را به اندازه نیاز برطرف کنند و همین باعث میشود کودک برای کسب اطلاعات به حرفهای همسالان بسنده کند یا بدتر از آن به تخیل خود پناه ببرد و سعی کند این خلأ اطلاعاتی را با خیال بافی جبران کند.
چرا نباید این سریال را با کودکان دید؟
فیلمهای ترسناک با موضوعاتی مانند جن، روح یا آدم فضایی در عین حال که حوزه جذابی برای بچهها به شمار میرود و ممکن است برای دیدن آنها اشتیاق نشان بدهند، در بسیاری از موارد آسیبزاست.
به همین دلیل همواره سعی میشود برای جلوگیری از ترسیدن کودکان و عواقب آن، نمایش چنین فیلم و سریالهایی با محدودیت سنی همراه باشد. هرچند که همین امر در بسیاری از موارد باعث جلبتوجه میشود و کودک اصرار بیشتری برای تماشای آن دارد.
در هر صورت به دلیل اینکه بچههای زیر سن نوجوانی (چهارده سال) همچنان از پردازش مفاهیم این چنینی ناتوان هستند، توصیه میشود که والدین به همراه فرزندشان کلاً از تماشای چنین برنامههایی خودداری کنند.
به این دلیل که نمیشود کل فیلم را دید و از کودک انتظار داشت فقط لحظات ترسناک را نبیند. فراموش نکنید اصولا مسائل ناشناخته همیشه باعث ترس میشوند و همین ممکن است تبدیل به نوعی دغدغه ذهنی برای آنها شود.
از مثال کرمابریشم کمک بگیرید
اما چنان چه کودک برحسب اتفاق چنین برنامهای را مشاهده کرد، چه کنیم؟ در این مواقع بهتر است نگاهی به تجربیات پیشین کودک بیندازید.
تقریبا همه بچهها تجربه نوعی مواجهه با مرگ را داشتهاند. مثلا مرگ ماهی قرمز یا هر نوع حیوانخانگی، فوت یکی از آشنایان یا حتی پژمرده شدن گل و گیاه میتواند مصداقهایی از مرگ در نظر گرفته شود. در این شرایط به کودک بگویید همانطور که ماهی موقعی که میمیرد، نمیتواند حرکت کند، غذا بخورد یا نفس بکشد انسانها هم پس از مرگ نمیتوانند غذا بخورند، راه بروند، نفس بکشند یا صحبت کنند.
مثال آوردن در فهم موضوع #مرگ بسیار مهم است و باعث میشود کودک بهتر موضوع را درک کند.
حال برای توضیح مفهوم روح هم میتوانید از مثال دیگری استفاده کنید. ما انسانها مانند یک کرم ابریشم هستیم.
همان طور که کرم ابریشم روزی پیله را میشکافد و پروانهای زیبا از آن بیرون میآید و پرواز میکند، هنگام مرگ هم از بدن خود بیرون میآییم و به سمت پروردگار پرواز میکنیم و دیگر نیازی به این جسم نداریم.
از گفتن جزئیات ترسناک خودداری کنید
اما در عین حال خاطر نشان کنید که دیدن روح و صحنههای این چنینی صرفا در فیلمها اتفاق میافتد تا هم صحنهها جذابتر بشود و هم مخاطبان راحتتر بتوانند قصه را درک کنند وگرنه در عالم واقعیت، چنین چیزی اتفاق نمیافتد و او میتواند از این بابت خیالش راحتتر باشد.
سعی کنید از دادن توضیحات با جزئیات بیشتر یا ترسناکتر خودداری کنید و هرگاه کودک سوالی کرد که قادر به پاسخ گویی نبودید خیلی ساده بگویید، نمیدانم، من هم اطلاعات کمی از این قضیه دارم، بعضی موضوعات هستند که ما انسانها قادر به پاسخ گویی به آنها نیستیم و برای همیشه به شکل راز خواهد ماند.
در صورت نیاز، درمان را سریعتر آغاز کنید
سعی کنید با تخیل خود به سوالات جواب ندهید، چون همین ممکن است شما را وادار به گفتن چیزهایی کند که سوالهای بیشتری برای کودک ایجاد شود.
اگر کودک شما در این امر کنجکاوی بیشتری نشان داد، میتوانید از روان شناس کودک کمک بگیرید.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
اخیرا مقالهای ژورنال Youth and Adolescence سارا کوین Sarah Coyne منتشرش کردن. عنوان این مقاله اینه "هرچی زمان استفاده از شبکههای اجتماعی بیشتر میشه آمار #خودکشی در #دختر ها هم بالاتر میره". دیدن تو دخترهای ۱۳ ساله و کمتر که روزی دو تا سه ساعت رو صرف گوشی و فضای مجازی میکنن احتمال اینکه در #بزرگسالی دست به خودکشی بزنن افزایش پیدا میکنه. حالا چرا دخترها؟ به دلیل اینکه دخترا بیشتر به این دلیل وارد این فضا میشن که با افراد دیگه ارتباط برقرار کنن اما پسرها عموما اینطور نیستن. دخترها بیشتر تو این فضا خودشون رو با بقیه مقایسه میکنن و همین مقایسهها باعث افزایش استرس و تنش در زندگی روزمره میشه. و در کل همین تایمی که در یک فضای غیر واقعی داره صرف میشه یعنی اونها رو از زندگی حقیقی و چالش های سالم دور کرده است.
توصیه خانم کوین به والدین این است که حتما استفاده درست و عواقب ناشی از درگیری بیش از حد با فضای مجازی برای بچهها توضیح داده شود و زمان استفاده از این فضاها حتما کنترل شود.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
اصول پیشگیری #مصرف_گرایی و توقعات بالا در کودک و نوجوان (۴)
✅ یک راه دیگر از راههای پیشگیری از مصرف گرایی، دعوت به #مسئولیت_پذیری کودکان از سنین ۷ سالگی و در ادامه #مهارت آموزی به #نوجوانان در سنین #بلوغ است.
ازمنظر دینی، یکی از ویژگیهای برجسته انسان مؤمن، داشتن احساس و روحیه مسئولیت پذیری اوست؛ ویژگی ای که باید ازطریق تربیت، فعلیت و تحقق یابد. دامنه مسئولیت های انسان مؤمن، گسترده است. او نه تنها درقبال خداوند و جامعه مسئول است، بلکه در برابر خویش و حتی محیطی که در آن زندگی میکند، نیز مسئول است. شاید در مقایسه با اسلام کمتر دینی وجود دارد که در آموزه های خود، اینچنین درباره مسئولیتهای انسان، سخن گفته شده باشد.
مسئولیت پذیری، در دو حوزه مربوط به گذشته و مسئولیت مربوط به آینده مورد توجه قرار میگیرد.
مسئولیت مربوط به گذشته ناظر بر کارهایی است که فرد در گذشته انجام داده یا از انجام آنها سرپیچی کرده است و مسئولیت نسبت به آینده
ناظر بر وظایفی است که شخص در آینده باید انجام دهد. لذا مسئولیت دارای دو مرحله: خواست ( مسئولیت نسبت به گذشته) و مسئولیت نسبت به آینده( بازخواست ) است.
مسئولیت نسبت به مرحله خواست و بازخواست، دارای سه شرط است: 1. قدرت و توانایی، 2 .علم و آگاهی، 3 .اختیار و اراده آزاد ).
بااینحال، مسئولیتهایی که
برعهده هر انسان مسلمان است با تواناییهای او تناسب دارد.
ازاین روست که حضرت علی(ع)
میفرماید: به آنچه نسبت به آن مسئولیت داری، مشغول باش و در سخن دیگر میفرماید: از
آنچه برعهده تو نیست، مپرس؛ زیرا همان چیزهایی که هست، برای مشغول کردنت کافی است.
قبول مسئولیت در قرآن، به بار سنگین تشبیه شده است. 《هیچ گناهکاری بار گناه دیگری را بردوش نمیکشد》
انسان در محل کار و زندگی خود، نسبت به همکار، همسایه، خانواده، جامعه، حکومت و خالصه همه کسانی که به نوعی در طول شبانه روز و به هراندازه که با آنها ارتباطی دارد، دارای #مسئولیت است و والدین از سنین کودکی باید متناسب با سطح توان کودک به او مسئولیت داده و در نوجوانی با فرستادن او به کارگاههای مهارت آموزی او را توانمند بار بیاورند.
بدیهی است که فرزندانی که تن پرور بار آمده و از کودکی مصرف گرا تربیت شده اند در آینده نیز به همین شیوه رفتار خواهند کرد و با توقعات بالای خود موجب رنجش والدین خواهند شد.
در ادامه نحوه ی دعوت به مسئولیت و پذیرش #رنج مفید در سنین کودکی و نوجوانی را آموزش خواهیم داد😊.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
در نکات قرآنی جزء ۱۶ به بسیاری از سوالات تربیتی والدین پاسخ داده شده است😊
یکی از سوالاتی که این روزها زیاد مطرح میشود این است که بچه های ما در امر نماز تنبلی میکنند یا نمی خوانند یا آخر وقت می خوانند. چه کنیم؟ بی خیالشان شویم؟!
درضمن نکات سوره کهف آیه ۲۸ میخوانیم،
رفتار و شخصیت پدر و مادر در تربیت بچه بسیار اثر دارد، پس ابتدائا باید روی رفتار و شخصیت خودمان کار کنیم😊
در ادامه (آیه ۴۹)می فرماید اگر میخواهی به رحمت خدا برسی و فرزندان خوبی داشته باشی از *بت ها و مشرکین* کناره گیری کن.
منظور از بت هرچیزی هست که ما به غیر از خدا بپرستیم و در این زمانه، متاسفانه بسیاری از ما والدین، درگیر پرستش تجملات و کالاهای اشرافی هستیم و آنقدر که به جور کردن وسایل زندگی مادی فرزندانمان فکر میکنیم؛ به فکر زمینه سازی برای رشد معنوی آنها نیستیم 😞
علاوه بر این قرآن کریم به ما میفرماید اگر میخواهی فرزندانی با تربیت قرآنی داشته باشی، از مشرکین دوری کن... مشرک یعنی کسی که برای خدا شریک قائل شود و گذران امور زندگی را بدست غیر خدا بداند.
در اطرافمان این روزها خیلی میشنویم که تا پول و ثروت نباشد، زندگی نمی توان کرد...
به نظر شما آیا افرادی که زندگی خوش را صرفا و صرفا معطوف به داشتن ثروت بالا میدانند و گره حل تمامی مشکلات را پول میدانند، برای خداوند در امور زندگی شریک قائل نیستند؟
آیا واقعا ۱۰۰ درصد مرگ و زندگی ما بدست پول تعیین می شود؟ سلامت جنین های مادران در شکمشان را پول تعیین میکند؟ خوشبختی فرزندانمان ۱۰۰ درصد وابسته به داشتن ثروت و پول زیاد است؟
خیر🙂 ما منکر این مساله نیستیم که گذران زندگی سالم و بدون دغدغه ی مادی نیازمند پول است اما بسیاری از رنجهای ما رنج ناشی از کمبود معنویت در زندگی هاست. اگر امکانات مادی را در حد عُرف برای فرزندانمان فراهم کنیم و در عین حال برای رشد معنویت آنها زمینه سازی کنیم، در آینده رنج کمتری خواهیم برد.
نسل امروز ما متاسفانه در پی زحمات یکطرفه ی والدین ، نسلی ماشینی و صرفا مصرف کننده شده است . فقدان روحیه ی
یاری رساندن به دیگران،
روحیه ی همکاری و همدلی ،
تلاش و پشتکار، و
مهربانی و دلسوزی
در نسل جدید به دلیل این است که والدین ما تماما بار مسئولیت زندگی را به دوش کشیده اند و مسئولیتی به فرزندانشان نمیدهند.
و کسی که رنج کار کردن، گرسنگی کشیدن نچشیده، کی به فکر همنوع خود خواهد بود؟🤔
در ادامه در ضمن آیه ۵۹ سوره مریم، می فرماید نسل ناخلف، نسلی است که نماز را ضایع کند و دنبال شهوت رانی باشد.
مسلما ما اگر زمینه ی کار و تلاش را برای فرزندانمان فراهم نکنیم درگیر شهوات میشود و نماز را هم از یاد می برد...
درضمن آیه ی ۹۶ میفرماید اگر میخواهی عاشق تو شوند، ایمان و عمل صالح انجام بده😊
یعنی هرچقدر که میتوانیم کار خیر انجام دهیم چه در خانه و چه در محیط بیرون از خانه و بچه هایمان را نیز به این کار دعوت کنیم....
در ادامه در ضمن آیه ۱۳۱ سوره طه میفرماید به داشته های ثروتمندان توجه نکن... آنها برای آزمایش هست.
و در آخر در ضمن آیه ۱۳۲ سوره ی طه میفرماید خانواده ات را به نماز امر کن ( نه اینکه بی خیال باشی😇)
امر کن و بر آن پایداری نما😊
یعنی پیوسته خانواده ات را به نماز دعوت کن....
نه یک روز و یک ماه. .. همیشه به نماز امر کن...
اما نکته ی قبلش یادت نرود اگر میخواهی عاشقت بشوند این کار را با ایمان و عمل صالح انجام بده😍🥰
تعجیل در فرج آقا امام زمان( عج ) صلوات
@slamicpsychology
16.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علت بسیاری از #اختلالات_روانی و سقوط تحصیلی بسیاری از #نوجوانان بعد از اوج گرفتن از زبان استاد نیلچی زاده
eitaa.com/slamicpsychology
ذائقه ی روح فرزند شما چیست؟ 😇
توجه و اهمیت به خوراک روح کودکان در کنار خوراک جسم آنها اگه بیشتر نباشه کمتر نیست!
خیلی از والدین این روزها دغدغه خوراک جسم فرزندشان را دارند. در کنار این خوراک به پوشاک و لباس او اهمیت میدن، برای موفقیت تحصیلی و هوشی او حاضرند هزینه ی زیادی بکنند اما حواسشون به خوراک روح فرزندانشان نیست🤔
خوراک روح چیه؟
هرچیزی که روح و روان ما را شاد، غمگین، ناامید، دلسرد یا امیدوار میکنه میتونه خوراک روح واقع بشه؛
انواع ورزش ها🏹🏀🏈⚾🥊🥋🛼⛸️⛷️⛹️♀️⛹️♂️🏋️♂️
انواع #موسیقی ها از طیف آرامبخش و یوگا 🧘🏻♀️🧘♂️ تا موسیقی های تند🎼🎹🎻🥁
انواع کتاب ها از رمان های عاشقانه تا کتابهای علمی، مذهبی و هنری🎨
انواع فیلم ها از کمدی گرفته تا درام و مستندها🎭
انواع بازی های قدیمی مثل یه قل دوقل و گرگم به هوا و دوزبازی تا بازی های فکری جدید🤹♀️🤹🏻♂️
برگزاری مسابقات در خانه ، یا شرکت در مسابقات کوچه و محل و #تلویزیون و...
همه ی این انواع موقتا حال ما را خوب میکنند برای همین بادوام بوده و هستند اما آیا هر خوراک روحی یا سرگرمی که ما را شاد میکنه لزوما مفیده؟!
برخی از خوراک های #روح در کنار شاد کردن افراد موجب افزایش #کیفیت زندگی آنها میشن یعنی بعد صرف وقت برای آنها فرد توانمندتر از قبل میشود
برخی بالاعکس حکم مواد مخدر را دارند، نه تنها موجب افزایش کیفیت زندگی نمیشود بلکه باعث اعتیاد و وابستگی بیمارگون میشود که ابتدا به منش و شخصیت فرد و سپس درس و تحصیل و یا شغل او آسیب میزند.
در کنار فضای مجازی که منجر به #اعتیاد بسیاری از نوجوانان ما شده، بسیاری از آهنگها، فیلمهای سینمایی کنونی و #رمان های عاشقانه برای کودکان و نوجوانان ما حکم مواد را دارند.
ذره ذره وارد زندگی فرزندانمان میشوند، ذائقه ی روحی و روانی آنها را تغییر میدهند و این وابستگی ها نه تنها فرد بلکه ساختار مغز آنها را تغییر میدهد. وقتی ساختار مغزی وابسته به یک نوع مواد شد، برایش فرقی نمیکند که چه نوع مواد را مصرف کرده، ناخودآگاه تمایل قوی به آن مواد دارد و والدین کنونی را مجبور به تغییر رویه میکند
اما با قطع یکباره ی این گرایش های بیمارگون نه تنها کمکی به فرزند خود نمیکنند بلکه فرزندانشان را به تمرد،سرکشی و #لجبازی وا میدارند...
راه چاره چیست؟ 🤔
۱. پیشگیری از بروز آسیب های اجتماعی از این قبیل خط مقدم درمان است.
وقت گذرانی تمامی افراد خانواده با یکدیگر به هنگام اوقات فراغت،
👌حداقل شبی نیم ساعت را برای گفتگو، بازی کردن یا #کتاب خواندن برای فرزندان اختصاص دهید.
به خاطر داشته باشید ذائقه روح و روان فرزندانتان با ذائقه ی شما تفاوت چندانی پیدا نمیکند...
اگر به جای وقت گذرانی با او، غالبا برای سرگرم کردن او از آهنگ ها، #فیلم ها و بازی های #تبلت و ... استفاده میکنید افتادن در دام این نوع اعتیادها را دور از ذهن ندانید😕
۲. چنانچه نوجوان شما در دام این نوع اعتیادها افتاده با طمانینه پیش بروید.
پرخاشگری و سرزنش کردن او نتیجه ای جز لجبازی ندارد...
نگرانی تان راجع به این مساله را طی یک جلسه ی خانوادگی با او درمیان بگذارید...
راجع به این مساله او را دعوت به تفکر و تامل کنید نه #سرزنش و نصیحت🤨
برای بهتر شدن اوضاع از خودش نظرخواهی کنید و نظرهای خودتان را هم در قالب پیشنهاد مطرح کنید
اگر در کنار مطالعه و بررسی های میدان تان، به راهکار مناسبی دست نیافتید میتوانید از طریق گروه دهه نودی های دارالعباده یزد به یک لیست جامع از کلاسهای آموزشی، مهارتی، ادبی، هنری و قرآنی دست پیدا کنید😊
جهت کسب اطلاعات بیشتر به گروه زیر بپیوندید 👇
•┈┈•🌼🕊🌼•✾••┈┈•
با دهه نودی های دارالعباده یزد همراه باشید 👇
https://eitaa.com/joinchat/614727860C6d04c886e7
با خانواده قرآنی همراه باشید 👇😊
@slamicpsychology
💚اللّٰھـُمَّ ؏َجِّل لِوَلیِّڪَ الفَرَجْ
بحق حضرت زینب سلام الله علیها💚
13.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅هر یک ساعت تحرک جسمی سه ساعت آرامش روان به همراه میاره
فرمولی برای کاهش #استرس، #بیش_فعالی و عدم تمرکز #کودکان و #نوجوانان
هرچقد میخواهید بچه هاتون آرامش #روان بیشتری در آینده داشته باشند از سنین کودکی به اندازه ی توانشان به ایشان #مسئولیت بدهید😊
eitaa.com/slamicpsychology
فرمول استراحت صحیح بعد از فعالیت ذهنی، کار جسمی است و استراحت کار جسمی خواب هست. 👌 دانش آموزان و کارمندان عزیز هیچ وقت بعد از فعالیت ذهنی به کار ذهنی دیگر از قبیل کار با گوشی پناه نبرید. چون ذهن خسته تر از قبل خواهد شد. در اینگونه موارد صرفا فعالیت جسمی آرامش بخش شما خواهد بود...
هدایت شده از محمد حسین فلاح
24.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#کلیپ(۸)
🇮🇷 حضور حداکثری در #انتخابات
☑️ #انتخاب_اصلح
#عوض_شدن_ذائقه
پای درس دکتر محمد حسین فلاح
@falah_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اثرات فکر کردن مکرر به #خاطرات بد بر روح و روان و قلب و جسم ما🤯
در ادامه با ما باشید با تکنیک های
#کنترل_خشم👇👇👇
eitaa.com/slamicpsychology
*هیجانات تان را با نوشتن تخلیه کنید*
همه ما می دانیم که بروز خشم بیشتر وقت ها وضع را بدتر می کند و بروز دادن خشم، روش خوبی برای کم کردن انرژی آن نیست اما بسیاری از افرادی که به خصوص دردعواها خشم خود را بروز می دهند، احساس از دست دادن کنترل و شرمساری می کنند. پس بهتر است به دنبال راه حل بهتری برای این هیجان مخرب باشیم؛ به طوری که نه مجبور باشیم آن را فروبخوریم و به خودمان آسیب بزنیم و نه اینکه با بروز آن به دیگران آسیب بزنیم.در اینجا برای اینکه بتوانیم جلوی این اتفاق را بگیریم، یعنی درواقع خشم خود را به خصوص در دعواها، درگیری ها و اختلاف نظرها کنترل کنیم چند پیشنهاد مطرح میکنم.
۱. خودآگاهی هیجانی
آگاهی ما از اینکه در یک موقعیت عصبانی هستیم، «خودآگاهی هیجانی» نامیده می شود؛ به عبارتی دقیق تر، خودآگاهی هیجانی یعنی فرد به احساسات و هیجانات خود در موقعیت های مختلف آگاهی داشته باشد. این آگاهی می تواند به کنترل هیجانات و احساسات ما کمک کند.مثلا با گفتن این جملات به خود «من در حال حاضر عصبانی هستم»، «احساس خشم میکنم»، مانع از آن می شویم که خشم کنترل ما را به دست گیرد.
۲. خشممان را از قبل شناسایی کنیم.
مرور تجربه های عصبانیتهایی که در گذشته داشته ایم، می تواند به ما کمک کند پیش بینی کنیم، بودن با برخی افراد یا حضور در برخی موقعیت ها در بیشتر موارد منجر به عصبانیت ما می شود. مثلا اگر می دانیم رفتن با فلان دوست درجه چندم به سینما ما را خشمگین می کند می توانیم با او سینما نرویم. ولی مثلا اگر باید در یک جلسه کاری شرکت کنیم که می دانیم در آن جلسه همکار یا رییس ما حرف هایی در مودر عملکرد ما می زند که منصفانه نیست. در این شرایط بهتر است از قبل بدانیم که باید مجهز به راهکارهایی مثل مذاکره یا تن آرامی به آن جلسه برویم. همیشه مجهز بودن به ما کمک می کند خشممان را بهتر کنترل کنیم.
۳. تنفس عمیق شکمی و تن آرامی:
تنفس عمیق می تواند بر ضربان قلب و در نتیجه فشار خون اثر بگذارد. بدین ترتیب می توان با تنفس عمیق، مانع از بالا رفتن فعالیت اجزای جسمانی #خشم شد و به خنثی کردن آن کمک کرد🙂
۴. نامه #تخلیه_هیجانی
👌👌👌یکی از راه های بسیارعالی برای تخلیه ی خشم، ناراحتی و دلخوری از دیگران؛ نامه نوشتن به آن فرد، بیان احساساتمان نسبت به آن ماجرا و تخلیه ی خشممان نسبت به اوست.
با این روش بسیارعالی می توانید ذهن و روانتان را که مسموم شده است به شیوه ی دلخواهتان تخلیه کنید.
فراموش نکنید هیچ فرد عاقلی مواد مسموم ذهن را نگهداری نمیکند🙂 پس از تخلیه ی هیجان در آن نامه ای که برای آن فرد به خصوص نوشته اید آن نامه را خط خطی کرده یا پاره کنید و در سطل اشغال بیندازید.
۵. گفتگو با طرف مقابل با رعایت ادب و احترام و جرات ورزی سالم
👌 ممکن است در مواردی راهکارها قبلی به کارمان نیایند و ما ناگزیر در موقعیت شروع تجربه خشم قرار بگیریم. در این موارد گاهی بهترین راه این است که برای کاهش هیجانمان موقعیت را ترک کنیم، اما حواسمان باشد ترک موقعیت خیلی طول نکشد و زمانی که احساس کردیم آرام تر شده ایم به موقعیت برگردیم و حتما در یک زمان مناسب تر راجع به آن مسئله گفت و گو کنیم🙂
اگه بخواهیم به هیجاناتمان به موقع خشم نمره دهیم، سکوت و خودخوری در برابر اتفاقات تلخ نمره ی صفر میگیرد و خشم و پرخاشگری نمره ی ۱۰۰.
هردوی این دو برای جسم و روان ما زیان بار است. درواقع ما باید یاد بگیریم با جرات ورزی سالم و در کمال ادب و احترام از حقوق خود دفاع کنیم😊
eitaa.com/slamicpsychology
#طب اسلامی
💠 #موفقیت فرزندان در عرصه #تحصیلی ارتباط مستقیم با علائق، استعدادها و هوش دارد؛
✍ و تمام موارد مذکور به #مزاج و طبایع افراد ربط مستقیم دارد.
🍃الف: نوع هوش، حافظه و استعداد بسته به مزاجها و طبایع در افراد:
🔸 #گرما طبیعتاً میل به بالا و #صعود و حرکت دارد.
🔸 #سرما طبیعتاً میل به پائین، #سکون دارد.
🔸 #تری و رطوبت طبیعتاً میل به #انعطاف و حرکت به عرض و پهنا دارد.
🔸#خشکی طبیعتاً میل به جمع شدن، #متمرکز شدن، جمودت دارد.
🔰با این استدلال:
🔺 افرادی که در بدن آنها گرما حاکم است، میل به صعود و حرکت سریع و با سرعت دارند
🔺و افرادی که سرما به بدن و مغز آنها حاکم است میل به صعود و حرکت ندارند.
🔺افرادی که رطوبت و تری به بدن آنها حاکم است مطالب را به صورت #جامعتر و عریضتر درک میکنند
🔺و افرادی که خشکی به بدن آنها حاکم است مطالب را ریزتر و جمعتر و #منسجمتر میآموزند.
✍✍ با تغذیه صحیح ، مزاج فرزندانتان را متعادل کنید
به صورت درمان به ضد!!!!
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
بیماریهایی که ناشی از افسردگی هستند
افسردگی از آن دسته از اختلالات روانی است که می تواند میلیونها فرد را در سراسر جهان مبتلا کند، این بیماری نه تنها بر روح و روان بلکه بر سلامت #جسم و ارگانهای بدن تأثیر منفی میگذارد و میتواند باعث اختلالات و بیماریهای جدی دیگری شود.
۱. کاهش عملکرد کلیه
افسردگی بر روی افرادی که از بیماری مزمن کلیه رنج می برند و هم در افرادی که کلیههای سالمی دارند تأثیر بسزایی میگذارد، زیرا یکی از دلایل این بیماری افزایش پروتئینهای التهابی است که فرآیندهای خود ایمنی را تحریک می کند.
۲. مشکلات دستگاه گوارش
مغز انسان ها ارتباط تنگاتنگی با دستگاه گوارش دارد و احساسات ما تاثیر بسیاری بر روی دستگاه گوارشمان دارند و حتی میتوانند باعث ایجاد ناراحتی شود، لذا #افسردگی میتواند بر انقباضات و حرکات دستگاه گوارش تأثیر گذاشته و افرادیکه مشکل دستگاه گوارش دارند درد شکم بیشتری را احساس کنند.
۳. دیابت
افسردگی سطح هورمون استرس را افزایش میدهد و می تواند بر سطح قند خون و مقاومت انسولین تأثیر بسزایی بگذارد.
۴. افزایش خطر حمله قلبی
افرادی که از افسردگی رنج میبرند احتمال می رود که فشار خون بالا و افزایش ضربان قلب را تجربه کنند، به طورکلی همه این موارد میتواند منجر به بیماری های قلبی شوند.
۵. مشکلات رگهای خونی
#فشار_خون بالا باعث کاهش جریان خون در رگها میشود، به طوریکه آنها کوچک و شکننده میشوند و این روند به عروق آسیب میرساند و آنها نمیتوانند مواد مغذی و اکسیژن کافی به سلولها و بافتها را وارد کنند.
۶. کمر درد
وضعیت بد بدن و ضعف عضلات دلایل شایع بروز کمردرد است اما افسردگی میتواند باعث درد مزمن شود و این نتیجه ممکن است در اثر التهاب به عنوان واکنش بدن به افسردگی ایجاد شود.
۷. مشکلات #حافظه و #سردرد
افسردگی میتواند باعث از دست دادن حافظه کوتاه مدت و گیجی شود، این اختلال باعث فراموشی می شود و توانایی #تمرکز شما را مهار میکند، در واقع سردرد ضرباندارِ مزمن به سردرد تنشی معروف است و این درد به صورت تپشهای خفیف در اطراف ابرو حس میشود، باید بدانید که فراموشی همیشه به دلیل زوال عقل نیست و دلایل دیگری هم در بروز آن نقش دارند.
۸. آرتریت
افسردگی میتواند باعث آرتریت و بالعکس شود، زیرا عامل اصلی هر دو التهابی است و به همین دلیل این بیماریها در بدن ایجاد میشود، افسردگی همچنین میتواند بر روند این بیماری تأثیر گذاشته و حتی نتیجه آرتریت را بدتر کند.
eitaa.com/slamicpsychology
غر زدن مغزتان را تخریب میکند!
انسانها علاوه بر ایجاد تغییرات مثبت در مغز و افزایش سطح #هوش با ترک رفتارها، عقاید و عادتهای مخرب میتوانند افراد باهوشتری شوند.
مغز انسان بسیار منعطف است و میتوان مانند خمیرِ بازی به آن شکل داد. واژه نوروپلاستی یک اصطلاح جامع است و به تغییرات پایداری اشاره دارد که در طول زندگی یک فرد در مغز رخ میدهند. ما علاوه بر ایجاد تغییرات مثبت در مغز و افزایش سطح هوش، میتوانیم با ترک رفتارها، عقاید، و عادتهای مخرب نیز از نظر عاطفی باهوشتر شویم. اما این قضیه بُعد دیگری نیز دارد، و گاهی ممکن است ناخواسته تغییرات بدی در مغز ایجاد کنیم.
دکتر مایکل مرزنیچ، عصبشناس رابطه بین افکار ما و تغییرات ساختاری در مغز را اثبات کرده است. به گفته او تجارب، رفتارها، عادتها، الگوهای فکری و نحوه واکنش شما به دنیا بخش جداییناپذیری از نحوه برقراری اتصالات در مغز است.
عادتهای منفی میتواند تاثیر بدی بر مغز بگذارند و عادتهای مثبت آن را برای تغییرات خوب آماده میکنند.
غرغر کردن و تغییرات در مغز
همه ما کسانی را میشناسیم که دائماً در حال غرغر کردن هستند، در واقع همانهایی که به نظر میرسد هیچ وقت از هیچ چیزی راضی نیستند.
تقریبا با اطمینان میتوان گفت که آدمهای منفیباف همیشه در حال غرغر کردن هستند. بدتر از همه اینکه این غرغروها به در دل نگهداشتن افکار و احساسات خود راضی نیستند و دنبال یک شریک و راهی برای تخلیه خود میگردند.
غرغروها به شدت مایه عذاب خانواده و دوستان هستند، اما تنبیه نمیشوند بلکه بقیه سعی میکنند درکشان کنند. البته همه ما گهگاهی غرغر میکنیم، اما عدهای در آن زیادهروی میکنند.آدمهای غرغرو معمولاً به سه دسته تقسیم میشوند:
غرغروهای طالب توجه
این افراد دائماً از این حرف میزنند که بیشتر از بقیه مشکل دارند. البته افراد منطقی به راحتی از کنارشان میگذرند و وقت و انرژی خود را برای آنها تلف نمیکنند.
غرغروهای مزمن
این گروه در یک وضعیت دائمی شکایت و غرغر و به اصطلاح نشخوار فکری قرار دارند. این افراد دائما درباره یک موضوع یا مشکل فکر میکنند.
غرغروهای با هوش هیجانی پایین
افراد این گروه درک و هوش هیجانی پایینی دارند. آنها به احساسات، نگرش یا افکار شما علاقهمند نیستند و در هر فرصتی شروع به غرغر کردن میکنند. اگر این رفتارها را از خودتان بروز میدهید، دارای هوش هیجانی پایین هستید.
آیا مغز مقصر است؟
جواب تا حد زیادی بله است. در حقیقت ممکن است آگاهانه دست به این کار نزنند. رفتارهای مخرب مانند غرغر و شکایت کردن اگر امکان تکرار در مغز را پیدا کنند، فرایندهای تفکر را تغییر خواهند داد.
به علاوه #مغز ما دارای چیزی به نام سوگیری #منفینگری است. به زبان ساده، یعنی تمایل بیشتر مغز به تمرکز بر شرایط نامساعد. محرکهای منفی فعالیت عصبی بیشتری نسبت به محرکهای مثبت ایجاد میکنند. همچنین آسانتر و سریعتر درک میشوند.
تکرار ما در یادگیری است. وقتی دائماً بر چیزهای منفی تمرکز کرده و #غرغر کنیم، مدام نورونهای مسئول سوگیری منفینگری را برمیانگیزیم. این ۵ رفتار عادی تلقی میشوند در حالی که رفتار سمی هستند.
تحقیقات نشان داده است #مراقبه و دیگر روشهای آرامسازی ذهن ابزارهای قدرتمندی برای مبارزه با منفینگری هستند. پس هر روز #شکرگزاری و مراقبه کنید و مغزتان را بیشتر برای تغییرات مثبت آماده سازید.
eitaa.com/slamicpsychology
مضرات استفاده از تلفن همراه برای کودکان و نوجوانان
اکثر والدین به فرزندان خود می آموزند که با افراد غریبه صحبت نکنند، اگر در منزل تنها هستند در را به روی کسانی که نمی شناسند باز نکنند و اگر فرد ناشناسی تلفن زد به او اطلاعات ندهند. همچنین آنها روی این موضوع کنترل و نظارت دارند که فرزندشان با چه کسی حرف می زند؟ با چه کسی دوست است؟ کجا می رود؟ چه کتاب و روزنامه ای می خواند؟ و... اما نمی دانند که همین نظارت، کنترل و راهنمایی را باید هنگام استفاده از تلفن همراه نیز اعمال کنند. بسیاری از والدین در مورد رایانه و بازیهای رایانه ای فرزندشان نظارت دارند ولی نسبت به تلفن همراه بی تفاوتند. با وجودی که این وسیله اگر تحت کنترل نباشد می تواند بسیار خطرناک تر از رایانه، اینترنت، تلویزیون و... باشد. از جمله این خطرات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. ضعف بینایی
بررسیهای جدید دانشمندان اروپایی نشان میدهد کار زیاد با تبلت به چشم کودکان آسیبهای جدی وارد میکند و میتواند برای سیستم عصبی و چشمی کودکان بسیار مضر باشد. با توجه به اینکه استفاده از گوشی همراه و تبلت برای کودکان در مدت زمان کوتاه خلاصه نمیشود، قطعاً به بینایی آنها آسیب میزند.
2. بروز مشکلات عصبی در کودکان
یکجا نشینی و غافل شدن از بازیهای کودکانه موجب بروز مشکلات عصبی در آنها میشود. کار زیاد با رایانه، تبلت، گوشی و حتی تماشای زیاد تلویزیون از فاصله نزدیک و مواجهه بیش از حد با منابع نوری باعث بروز این مشکل میشود.
انجمن متخصصین اطفال آمریکا نیز میگوید که کودکان پیش از دو سالگی نباید به هیچ نمایشگری نگاه کنند اما تقریبا 90 درصد کودکان تا قبل از دو سالگی به طور منظم تلویزیون نگاه میکنند؛ زمان مشاهده تلویزیون نیز به تدریج بیشتر میشود.
2. پایین آمدن کیفیت خواب
زمانی که افراد به گوشیهای هوشمند و تبلتهای خود در تاریکی نگاه میکنند، طول موج کوتاه نور آبی منجر به تأخیر در ترشح ملاتونین میشود و پیرو آن، فرآیند خواب را سختتر میکند.
نویسنده ارشد این تحقیقات از دانشگاه هوستون گفت: «دستگاههای الکترونیکی نظیر تبلت و گوشی همراه سطح هورمون خواب را کاهش و کیفیت خواب را تحت تأثیر خود قرار میدهند».
متخصصان دانشگاه هوستون در ادامه میگویند: «هزینههای پایین آمدن کیفیت خواب به خصوص در کودکان بسیار بیشتر از خستگی و خوابآلودگی است؛ عدم داشتن خواب منظم با خطر بالایی از افسردگی، چاقی، حمله قلبی، سکته مغزی و دیابت مرتبط است».
3. به وجود آوردن اختلالات ذهنی
به گفته محققان روسی، ارسال بیش از اندازه پیام کوتاه نوعی وسواس و اختلال ذهنی به دنبال دارد که متاسفانه نزد کاربران نوجوان بسیار رایج است. استفاده بیش از اندازه و غیر ضروری از تلفن همراه برای کاربر استرس و پریشانی ذهنی پدید می آورد. این اختلالات به حدی است که نوعی بیماری روانی و عصبی براساس آن تعریف شده است و فرد مبتلا در طول روز چندین بار احساس می کند گوشی تلفن همراهش زنگ میخورد. از سوی دیگر برخی اختلالات روانی به دلیل تماشای صحنههای نامناسب در برخی بازیها، فیلمهای بلوتوثی، فیلمهای فضای مجازی و مطالب خاص از دیگر مواردی است که نباید از آن غافل شد.
4. منزوی شدن کودکان
روزنامه دیلیمیل نوشت: «بازی با تبلت و گوشی همراه فرصت آموزش، خواندن، نوشتن و حتی اجتماعی شدن و برقراری ارتباط با دیگران را از کودکان سلب میکند». تمام روزهایی که میتوانند بهترین گزینههای برقراری ارتباط کودکان با دیگران و ایجاد روابط اجتماعی مفید باشند، با بازی با وسایل الکترونیکی به هدر میروند.
5. چاقی کودکان
محققان آمریکایی با بررسی دادههای بیش از هزار کودک چاق اظهار کردند: «با فراگیر شدن تبلتها و گوشیهای هوشمند چاقی کودکان بیش از قبل شیوع پیدا کرده است که در پی آن بیماریهای متعدد دیگری نیز شکل میگیرند».
زل زدن کودکان به صفحه نمایشگر وسایل الکترونیکی، نشستنهای مداوم، بیتحرکیهای زیاد، پایین آمدن کیفیت خواب و حتی غذا خوردن در هنگام بازی به چاقی کودکان دامن زده است.
6. تومور مغزی
متخصصان انگلیسی باور دارند، تومور مغزی در نوجوانی و بزرگسالی حاصل استفاده بیرویه کودکان از وسایل الکترونیکی است؛ یک مطالعه جامع بینالمللی در سال 2011، نشان داد، میان استفاده از وسایل الکترونیکی و ابتلا به تومور مغزی در بزرگسالی ارتباط مستقیم وجود دارد. هر چه کودک بیشتر از وسایل الکترونیکی استفاده کند، احتمال آسیب دیدن او در بزرگسالی افزایش مییابد.
7. آسیبهای انگشت دست کودکان
آکادمی پزشکی اطفال آمریکا هشدار میدهد که استفاده طولانیمدت از صفحات لمسی ابزارهای الکترونیکی به انگشت دست کودکان آسیب میزند؛ سرگرم شدن با تبلت و گوشی همراه فرصت بازیهای معمولی را سلب میکند و به این ترتیب عضلات کودک روز به روز تحلیل میرود و به مروز زمان حرکاتش تأخیر بیشتری خواهند داشت
@slamicpsychology
تاثیر امواج موبایل بر روی نوزادان
محققان آمریکایی هشدار دادند که استفاده مادران باردار از #تلفن_همراه چه بسا نوزادان آنها را در آینده با خطر مشکلات رفتاری روبرو کند. این محققان دریافتند قرار گرفتن در معرض تشعشعات تلفن همراه در جریان بارداری بر رشد مغزی نوزاد تاثیر میگذارد و چه بسا موجب بروز مشکلات رفتاری از جمله بیش فعالی، نگرانی و ضعف حافظه در آنها میشود.
محققان دانشگاه یال آمریکا معتقدند نوزادان از چهار ماهگی مانند یک انسان کامل احساس شنوایی دارند و هر صدایی را میشوند و درک میکنند به همین دلیل زنگهای وقت و بیوقت و ارتعاشات تلفن همراه سیستم عصبی #نوزادان را دچار اختلال میکند. نوزادان دارای سیستم خوابی هستند که نباید بر هم بخورد، ارتعاشات موبایل موجب میشود کودکی که به دنیا میآید عصبی، کجخلق و دچار مشکلات رفتاری باشند. به همین دلیل به زنان #باردار توصیه میشود از حضور در مناطق پرسر و صدا پرهیز کنند و دستگاه تلفن همراه دو متر با آنها فاصله داشته باشد.
eitaa.com/slamicpsychology
🖤🤍🖤چگونگی برخورد با افراد داغدیده
🚫 هیچ وقت نگویید ای کاش برای پیشگیری از مرگش فلان کار را کرده یا نکرده بودید!
یا ای کاش بیشتر احتیاط میکردید یا ای کاش متوفا حواسش را جمع میکرد و...
😰بیان جملات این چنینی برای خانواده ی متوفا نتیجه ای جز رنجش و عذاب وجدان یا پرخاشگری منفعلانه نسبت به شما
ندارد.
👌خيلي وقت ها بهتر است به جای دلداری دادن بیهوده ی این چنینی، خاطره ای از فرد از دست رفته بازگو کنید. با این کار هم یادش را گرامی داشته اید هم ممکن است باعث شوید فرد داغدار با یاد و خاطره عزیزش تسکین پیدا کند؛ ولی تلاش نکنید که خاطره ای خندهدار تعریف کنید. توقع زيادي است که فرد عزادار اندوهش را کنار بگذارد و به خاطره شما بخندد و با این کار باعث آزردگی وی می شوید.
*« نگران نباش، به زودی حالت بهتر میشه»*
در حالیکه قصد کمک به فرد داغدار برای نگاه به آينده را دارید، توجه به این نکته بسیار مهم است که به وی زمان لازم برای عبور از مرحله عزاداری داده شود. به هیچ وجه او را تحت فشار برای غلبه بر احساسات جریحه دار شده اش قرار ندهید.
*همیشه آمادۀ کمک باشید*
نه تنها در چند روز اول که دوستان و اقوام بسياري حضور دارند بلکه حتی ماههای بعد که ایشان به روال عادی زندگی خویش برمی گردند آمادۀ کمک باشید. به این طريق میتوانید ثابت کنید که« دوست خالص» هستید، دوستی که در زمان « تنگی» کنار دوستش باقی می ماند.
*نگویید« او الان در جای بهتری است»*
به جز مواردی که شما مطمئنید که فرد مرحوم و فرد داغدار هر دو به زندگی پس از مرگ اعتقاد دارند ، گفتن این جمله می تواند اهانت آمیز و ناراحت کننده باشد. بجای آن بهتر است که به رنج و ناراحتی که فرد عزادار تحمل می کند اقرار کنید.
*اصرار نورزید که نباید غصه بخورند*
شاید بخواهیم به فرد داغدار بگوییم، ‹آرام باش، آرام باش، گریه نکن.› ولی اغلب بهتر است بگذاریم اشکها جاری شوند.
*نگویید غم آخرتان باشد*
اظهار هم دردی و آرزوی خوب برای فرد داغدار نباید در بطن خویش خواسته بدی را برای او به دنبال داشته باشد. عبارت هایی مثل خداوند به شما صبر دهد، خداوند بخاطر صبرتان به شما اجر دهد، یا خداوند به شما سلامت دهد یا آرزومند سلامت شما هستیم، میتوانند مناسبتر باشند. به یاد داشته باشیم که دعا و ارزو برای طول عمر داغدیدگان، اگرچه ممکن است تلویحاً و غیرمستقیم به معنای ایجاد امکان تحمل مصیبت ها و تجربه داغ های ديگر نباشد ولی اثر مثبت آن بیش تر است.
*صحبت را عوض نکنید*
هنگامی که با دوست تان هم دردی می کنید صحبت های بی ربط نزنید. برای کسی که در شرایط سختی قرار دارد از این شاخه به آن شاخه پریدن، سخت و در پایان خسته کننده خواهد بود. به جای این کار به وی دل گرمی بدهید که میتواند روی شما حساب باز کند، بعد اجازه بدهید هر چقدر نیاز دارد تنها باشد.
حتماً به وی نشان بدهید که میتواند هر چه قدر بخواهد با شما درددل کند یا نیازهای خویش را بگوید.
*این نیز بگذرد!*
این جمله تنها وقتی خوب است که در خصوص دیگران بکار برود اما نه وقتی که عزیزی از دست رفته باشد! اگر به فرد داغداری بگویید بزودی حالش بهتر خواهدشد و همه چیز مانند سابق می شود و بهتر است به مسایل مثبت فکر کند و… مانند این است که همه دردشان را نادیده گرفته باشید. باید به افراد داغدار فرصت داد و صبر کرد خودشان به این نتیجه برسند که دست از سوگواری بکشند.
*نصیحت نکنید*
موقع هم دردی با دوست او را نصیحت نکنید.
اشخاص خيلي کمی حاضرند که در موقع ناراحتی، به نصیحت های سایرین گوش کنند. تنها زمانی دوست تان را راهنمايي کنید که خویش او مستقیما از شما درخواست کرده باشد. در غیر اینصورت ، بیان کردن جملاتی مثل« همه چیز به مرور زمان درست می شه» نشان می دهد که شما فکر می کنید بهتر از وی از شرایطی که در آن قرار دارد اطلاع دارید.
*گوش دهید*
درصورتی که شخص سوگوار می خواهد بیش تر صحبت کند حتماً به صحبت هایش گوش دهید. ممکن است در ذهن تان لیستی از جملاتی را که می خواسته اید بگویید وجود داشته باشد ولی فراموش نکنید که وی داغ دیده است و احتیاج به حرف زدن دارد. پس فعالانه به صحبت هایش گوش دهید.
*در مورد خودتان صحبت نکنید.*
درصورتی که تجربه مشابهی داشته اید میتوانید در حد یک جمله به آن اشاره کنید. به عنوان مثال« من هم پدرم را از دست داده ام.» ولی لزومی ندارد بیش از یک جمله در مورد خودتان بگویید یا خاطرات خودتان را نقل کنید! هر قدر هم این تجربه مشابهت داشته باشد بهتر است دربارۀ آن زیاد صحبت نکنید به دلیل آن که بیشتر از آن که نشانگر هم دردی شما باشد نشان دهندۀ درگیری شما با تجارب فردی خودتان است.
*عاقبت جویی و سؤال و جواب نکنید.*
« حالا می خواهی چه کار کنی؟»،« تصمیمت برای آينده چیست؟!»،« برنامه ات چیست؟!» این سوالاتی هستند که باید از پرسیدنش پرهیز کنید.
@slamicpsychology
🔵 "كودكان را تنبيه رواني نكنيد"
آنچه كودكان را بيش از تنبيه بدني آزار ميدهد، تنبيه رواني است.
- به كار بردن كلماتي كه به سرعت از دهان خارج ميشود، چنان اثر مخربي در شخصيت كودك به جا ميگذارد كه آثار آن به صورت صدمات عاطفي و عدم اعتماد به نفس در كودك بروز ميكنند.
- روانشناسان معتقدند، جملات گزنده به عزت نفس كودك و در نتيجه به اعتماد به نفس او آسيب ميرساند و موجب تخريب رشد شخصيتي ميشود.
- به كار بردن الفاظ منفي همچون: «بد، شلوغ، كثيف، لوس، خراب كار، بي عرضه، تنبل ،بي ادب»، نه تنها اعتماد به نفس كودك را كاهش ميدهد، بلكه در ناخودآگاه او ثبت ميشود و او را دقيقا به سمتي كه او را با آن نام يا لقب خواندهايم ميكشاند.
كودكاني كه با اين القاب خوانده ميشوند معمولا لجبازتر و پرخاشگرتر هستند.
يعني ما با گفتن اين القاب در حقيقت كودكي لوس، بي ادب و خرابكار، كثيف، شلوغ و بد را تربیت می کنیم😔
eitaa.com/slamicpsychology